Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wint Klassieker en is op weg naar nieuwe landstitel

Laatste update:

De vierde landstitel op rij kan Ajax nauwelijks meer ontgaan. De Amsterdammers speelden zondag de Klassieker tegen Feyenoord, op papier waarschijnlijk de lastigste wedstrijd die de hoofdstedelingen dit seizoen nog te spelen hadden. De ploeg van trainer Frank de Boer won de rommelige en weinig hoogstaande wedstrijd met 1-2 en Ajax heeft nu een voorsprong van acht punten op naaste belagers FC Twente en Vitesse. Voor Feyenoord, dat nu twaalf punten achter Ajax staat, lijkt een tweede plek het hoogst haalbare.

/

De meest besproken speler voorafgaand aan de Klassieker was Graziano Pellè, die zich compleet liet gaan na het gelijkspel tegen FC Twente (2-2). Op weg naar de kleedkamer sloegen de stoppen door en Pellè mocht van geluk spreken dat hij geen schorsing kreeg. In de Klassieker werd hij gedekt door Joël Veltman, of de Italiaan zocht Veltman juist op, en dat bleek dodelijk voor Ajax. Pellè was Veltman telkens de baas in de lucht en na een halfuur leidde dat tot de openingstreffer. Nu had Ajax weliswaar de pech dat Niklas Moisander zich op dat moment liet behandelen aan het hoofd, maar de manier waarop Pellè de bal tegen de touwen kopte was uitstekend.

De Kuip ontplofte en het leven in de brouwerij was ook nodig. Beide partijen maakten er maar een rommelige openingsfase van. Ballen werden zomaar ingeleverd bij de tegenstander, het ding werd over en weer door de lucht naar elkaar toegewerkt en Ajax gaf zelfs van eigen helft een hoekschop weg. De eerste kans was nog voor de bezoekers (vrije trap Siem de Jong in de muur), daarna nam Feyenoord langzaam maar zeker het heft in handen. Lex Immers miste een reuzenkans door de bal wild over te maaien en Pellè kreeg een vrije schietkans, alvorens de Italiaan met een kopbal dus wel de score opende.

/

Voor Feyenoord leek er geen vuiltje aan de lucht, tot een minuut voor rust. Met name dankzij de individuele klasse van Ricardo Kishna kwam Ajax op gelijke hoogte. De veelbesproken Kishna snelde langs Bruno Martins Indi, tikte de bal voor en zag Kolbeinn Sigthórsson de bal tegen de touwen prikken. Sigthórsson was geen basisspeler bij Ajax, maar hij kwam na iets meer dan een halfuur de geblesseerde Bojan Krkic aflossen. Overigens was een doelpunt van Ajax ook wel te verwachten, want de laatste keer dat de Amsterdammers niet scoorden in De Kuip was op 17 november 1991 (2-0 voor Feyenoord).

Na de pauze was de eerste grote kans voor Ajax. Davy Klaassen leek een voorzet te gaan geven, maar de middenvelder knalde het ding op fantastische wijze richting doel. De paal voorkwam een werelddoelpunt. De tweede helft was verder lange tijd het aanzien niet waard. Ajax speelde geduldig en kwam nauwelijks meer over de middenlijn, terwijl Feyenoord het vernuft niet in huis had om gaten te spelen in de defensie van de hoofdstedelingen. Dat brak de thuisploeg lelijk op, want twintig minuten voor tijd maakte Veltman uit een standaardsituatie de gelijkmaker. Het geloof was daardoor helemaal weg bij Feyenoord, dat in de slotfase een machteloze indruk maakte.

Geeft Ajax dit nog uit handen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
2 maart 2014 om 16:22

Hoe slecht is JPB wel niet als hij helemaal werd ingedamd door van Rhijn, toch de speler die volgens vooral Feyenoorders niet eens een voetballer zou moeten zijn? Je zou haast zeggen dat van Rhijn in Oranje moet ipv Janmaat. Wat deet die vandaag? Weer niets in een grote wedstrijd.
Wat een smeerlap is Pelle.
Koeman, Ajax heeft dus duidelijk een plan B. En ook dat plan B is te veel van het geode voor Feyenoord.
Wat is er met BMI gebeurd. Ook als Ajax fan dacht ik dat het een mooie speler voor Oranje zou worden. Jammer, want op dit moment komt her er niet uit.
Verder geen grootse wedstrijd van beide kanten. Er stond blijjkbaar teveel op het spel. Maar goed, Ajax zal wel heel veel moeten laten liggen om nu geen kampioen meer te worden.

2 maart 2014 om 16:24

Ajax is als team gewoon beter dan Feyenoord. Janmaat is echter veel beter dan Van Rhijn, dat weet je zelf ook vast wel toch?
Janmaat was de enige gevaarlijke man in de tweede helft. Best knap als back, dacht ik zo.

2 maart 2014 om 16:26

Ajax is de winnaar van 2013-2014. Dat mag nu wel gezegd worden lijkt me

2 maart 2014 om 16:26

Van der Wiel is beter Janmaat, wat is de schoenmaat van Janmaat

2 maart 2014 om 16:26

Dus Omdat JPB een slechte speelde en Van Rhijn voor de verandering weer eens goed speelde trek jij gelijk je conclusies? Lekker makkelijk zeg.

2 maart 2014 om 16:27

Ja van Rhijn was heel goed veel mensen gaan denk ik zeggen : JPB had het niet maar van rhijn speelde een goede wedstrijd..

2 maart 2014 om 16:30

Hoezo winnar van deze speelronde, Vitesse heeft heen punten verloren.

2 maart 2014 om 16:31

Amen

2 maart 2014 om 16:31

Ik weet het, ik heb een Feyenoordshirtje, maar in alle oprechtheid verdient deze wedstrijd volgens mij geen winnaar. Vond beide teams teleurstellen. Ajax, gefeliciteerd! Titel ook dit jaar zeer terecht. Nu in Rotterdam hopen dat we bij de eerste 4 blijven

2 maart 2014 om 16:31

Van Rhijn speelt al weken goed hoor. Alleen zijn er genoeg "supporters" die dat niet willen zien.

2 maart 2014 om 16:34

Eindstand stand seizoen 2013/2014:
1. Ajax A' dam
2. Feyenoord R' dam
3. PSV Eindhoven

Dat zou toch weer prachtig zijn..

2 maart 2014 om 16:35

Verdedigen is de belangrijkste taak van een back en Janmaat liet in dat opzicht helemaal niets zien, terwijl Van Rhijn soms 2 man tegenover zich had en zich vaak staande hield, op de goal na, maar dat is niet zijn schuld. Pellè, ga alsjeblieft weg uit Nederland, ik schaam me diep dat zo'n vieze, matige speler in de Eredivisie speelt, waar bijna geen smerige spelers voetballen. Je hebt soms een Poulsen, maar die geeft geen smerige ellebogen etc.

2 maart 2014 om 16:36

In de onbelangrijke wedstrijden steekt Janmaat er bovenuit. Maar in de grote wedstrijden, waarin ook nog eens verdedigd moet worden, is Ricardo toch sterker dan Janmaat.
Mensen die mij volgen zullen weten dat ik Janmaat veel steun. Zelfs als Ajacied. Maar het valt wel op dat in de Klassiekers Janmaat niet veel brengt.
En die rage van JPB die Ricardo wel even een poepie zou laten ruiken? de eerste wedstrijd toen Ricardo dit knulletje nog niet kende zeker. Die schwalbe waaruit een penalty voortkwam was slim gedaan, maar had niets met voetbal te maken.
Nu is JPB gewoon een leuk spelertje voor de eredivisie, maar niet tegen clubs als Ajax. Het nieuwe is er nu al af. Laat ik wel stellen dat ik hoop dat JPB stappen gaat maken. Het is echt een leuk spelertje en vondt hem een paar wedstrijden terug echt goed spelen (herinner me niet meer tegen wie), maar hij moet nu stappen gaan maken want anders komt hij in dezelfde fase waar Fisher nu in zit.

2 maart 2014 om 16:37

Nou PSV mag je ook wel winnaar noemen dit weekend. We kruipen toch dicht naar die drie boven ons toe. Hebben in 2014 aardig wat puntjes ingelopen al.

2 maart 2014 om 16:40

Deze wedstrijd had zeker geen winnaar verdiend inderdaad. Feyenoord heeft in de eerste helft een paar aardige kansen gehad, Ajax had er 2 geloof ik. Tweede helft helemaal geen kansen eigenlijk. De mazzelgoal van Veltman geeft dan de doorslag. Een 0-0 of 1-1 was beter op zijn plaats geweest, maar mij hoor je niet klagen.

2 maart 2014 om 16:40

@Martin,

Sportieve reactie, je hebt misschien ook wel gelijk. In ieder geval succes nog met de rest van het seizoen! Feyenoord krijgt van mij van de topclubs na Ajax de meeste symphatie aangezien Feyenoord voor de jeugd gaat en geen koopclub a la PSV is en ook geen rijke sjeik heeft a la Vitesse! Ik hoop dat jullie 2e worden en dat we volgend jaar samen in de CL kunnen gaan strijden!

2 maart 2014 om 16:41

Als je op 1 directe titelconcurrent 2 punten wint en op een ander 3 en je daarmee 8 punten afstand neemt van je eerste directe concurrent dan mag je je wel winnaar van de speelronde noemen hoor lijkt mij.

2 maart 2014 om 16:41

Nee hoor. Ricardo begint de laatste tijd geregeld sterker te spelen. Met dank aan jullie Feyenoorders (en ook Ajacieden) die hem maar afkraakten. Hij wordt de volgende Daley Blind. Afgemaakt door vriend en vijand, maar de resurectie van Ricardo begint zijn vorm aan te nemen.
RBS was slecht. Maar daar was iedereen van Ajax slecht tegen. Maar de paar wedstrijden daarvoor in de eredivisie was Ricardo al beter en de wedstrijd voor Feyenoord was hij in mijn ogen zelfs de beste speller op het veld.
Ik heb Ricardo voor de wedstrijd tegen RBS ook flink bekritiseerd. Iets wat ik normaal niet doe. Ik hou niet zo van die carnavaleske hosanna.

2 maart 2014 om 16:41

Gefeliciteerd Ajax met 4e kampioenschap op rij.

2 maart 2014 om 16:44

we winnen uit bij Feyenoord en stonden voor deze speelronde 7punten voor, nu 9 dus t lijkt me niet zo moeilijk ofwel??

2 maart 2014 om 16:46

Wat een gelul...janmaat heeft 2 of 3 mindere wedstrijden gehad...hij is de beste back van nl ..tegen psv, az en twente was hij geweldig dus hou je onzin voor je

2 maart 2014 om 16:46

Vitesse en PSV zijn de winnaar van de rest. Maar ik geloof toch echt dat Ajax de grote winnaar is van dit weekeinde. Het kampioenschap kan eigenlijk niet meer misgaan. Zeg nooit nooit, maar Ajax is te evenwichtig om zo'n voorsprong weg te geven.

2 maart 2014 om 16:48

Iedereen verwachte veel van hem vandaag dat was denk ik het probleem..
maa we speelde niet echt ons spelletje jammer..... dit was Plan B en dat is zo simpel te verdedigen

2 maart 2014 om 16:48

Ik zie Feyenoord niet Vitesse en Twente voorbij gaan..al gun ik het Feyenoord meer dan Vitesse

2 maart 2014 om 16:52

haha idd, iedereen roept over het droevige seizoen van Psv en dat feyenoord het zo goed doet, maar jongens het verschil tussen feyenoord en psv bedraagt 1(!!) punt!

2 maart 2014 om 16:54

Mark my words: Ricardo is back. Zie de laatste wedstrijden. Nou ja, behalve tegen RBS dan, maar daar liet iedereen het liggen. In die wedstrijden leek het wel alsof de spelers uit dat team een of andere energiepil had geslikt, die niet op komt in een drugstest. Het leek Juventus wel in de CL finale tegen Ajax in 1996.
Ik zeg niet dat het zo is. Het leek er enkel zo op.

2 maart 2014 om 16:56

Inderdaad, Altijd negatief na een europese wedstrijd maar wij hebben wel gewoon die 3 punten. Kampioenen!

2 maart 2014 om 17:16

Adutchbrew wat meen je nou man jij hebt echt geen verstand van voetbal en van voetballers.voor het eerst Feyenoord Ajax gekeken ofzo klein kind met je domme vergelijkingen. Janmaat is beter als van rhijn maar vond ze allebei vandaag sterk !! Jpb had zijn dag niet jammer . Was onterecht de overwinning gelijk spel was op zijn plaats! Gefeliciteerd Ajax met je titel . Nu hopen op cl voor Feyenoord!!!

2 maart 2014 om 17:22

kopbal was ook een mazzeldoelpunt van Pelle, hij word steeds vervelender die ggozer, maar zal nu wel geschorst worden met zijn elleboogie 's, weer ruzie maken met de verslag gever wat verbeeld die pipo zich wel, laat hem eerst maar eens Nederlands leren praten.

2 maart 2014 om 17:24

Roodwitt

Het kan gebeuren inderdaad JpB een keer zijn dacht niet heeft, in normale doen toch een van onze grootste talenten. Ik kan erg van die jongen genieten.

2 maart 2014 om 17:26

Rolotjuh

Inderdaad hele knappe prestatie van jullie, alhoewel gister het nodige geluk bij kwam kijken, Maar zonder geluk vaart niemand, ook Ajax niet..

2 maart 2014 om 17:29

2. Vitesse
3. Twente

denk ik dan toch.

2 maart 2014 om 17:31

Hahaha kekker sjaak...
Dat klopt ricardo is idd back ;p

2 maart 2014 om 17:56

Klopt Vitesse heeft tegen 10 Roda spelers geen punten laten liggen, maar met het resterend programma moeten ze thuis nog o.a. tegen Psv, Heerenveen en Ajax.
Uit moeten ze nog tegen Groningen, Cambuur, Nac en Utrecht.

Dat met 8 punten achterstand lijkt me een zware opgave, om nog een kans te maken.

Denk dat de tweede plaats tussen Twente en PSV gaat.

2 maart 2014 om 18:08

Je schrijft heel veel tekst maar veelal onzin. Vooropgesteld ik ben ajacied. Maar jij wilt beweren dat Boetius er niks van kan. Hij is een van de grootste talenten van europa. Speelde niet zijn beste wedstrijd maar had zijn momenten. Van rhijn speelde niet zijn slechtste wedstrijd maar had ook zijn zwakke momenten vandaag weer.

Ajax was vandaag verdiend de winnaar Wedstrijd dood gemaakt en voor een lamme aanval waren we toch bij vlagen dreigend. Feyenoord speelde van begin tot eind de lange bal en speelt zeer oppurtuun.als thuisploeg zijnde verdien je dan zeker geen gelijkspel.

Amsterdammers gefeliciteerd! Vandaag kampioen geworden in de badkuip. De 4e ster hahahahahha. FDB je bent een Baas! Wat nou assistent van Van Gaal. Andersom zal Man utd bedoelen.

2 maart 2014 om 18:27

Het kleine kind ben jij toch echt. Op je pikkie getrapt zeker.
En als je mij kende, had je geweten dat ik vaak voor Janmaat uitkom. Dus hou je even koest.
Janmaat doet het aanvallend leuk, maar is in verdedigend opzicht de mindere van Ricardo, nu dat Ricardo weer op de weg terug is. De eerste seizoenshelft en ook nog een beetje aan het begin van de tweede helft zou ik pal achter je staan. Maar begrijpelijk volg jij Ajax niet zo als ik en heb je waarschijinlijk niet zo goed door als ik dat Ricardo weer steeds sterker gaat spelen. Verdedigend zeker en is hij nu Janmaat weer voorbij. Aanvallend is Janmaat ook nu beduidend sterker dan van Rhijn.
Dus hou in het vervolg graag op met je emotionele gebral en ga voetbal objectief bekkijken. En ga anders geen discussies aan klein kind.

2 maart 2014 om 18:34

Denk dat PSV boven Feyenoord eindigt. Maar niet op de gewilde 2e plaats vrees ik

2 maart 2014 om 20:13

Van Rhijn word onderschat en en Janmaat zwaar overschat. Het zal me niet verbazen als Van Rhijn mee gaat naar Rio.

2 maart 2014 om 21:36

Please hou op man!! 1 wedstrijd man hou aub op. Jou conclusies zijn zwak en altijd maar weer anders elke wedstrijd weer. Van rhijn is echt veel minder dan Janmaat. Voetballend echt drama . Verdedigend slap Janmaat heel hard en sterk.

2 maart 2014 om 21:50

Opportunisme ten top natuurlijk dit. Van Rhijn staat al twee jaar lang te schutteren tegen teams als RKC en Cambuur. Vandaag deed hij het inderdaad prima, maar laten we nu niet net doen alsof hij mee moet naar het WK. Van der Wiel en Janmaat zijn één en twee, dan komt er heel lang niets en dan Van Rhijn.

2 maart 2014 om 23:14

Kevino, klein kind (herinner je me nog?)
Objectiviteit zit bij jou niet in je genen. Janmaat moet op dit moment zeker nog samen met vdwiel naar Brazilie.
Maar kom niet aan met gebrabbel over dat verdedigen van Janmaat. Daarin is hij juist wat zwakker. En zeker de laatste paar wedstrijden. Ricardo was trouwens de wedstrijd tegen AZ een van de beste, zo niet de beste speler op het veld. Tegen Feyenoord ook een van de beste. Zeker sterker dan Janmaat. Aanvallend is Janmaat inderdaad beter dan Ricardo op dit moment. Maar verdedigend is Janmaat de laatste weken zeker niet beter. Nu moet Ricardo het inderdaad ook voor mij langer laten zien dan een paar wedstrijden voordat ik echt wil geloven dat hij op de weg terug is. Maar dat hij de laatste paar wedstrijden sterk speelt staat buiten kijf.

3 maart 2014 om 00:00

Ja tv kijker!! Succes ermee . Van rhijn komt er niet punt. echt zwak.. Janmaat uitstekende rechtsback.

2 maart 2014 om 16:28

Ronald, je gaat aan het einde van dit seizoen weg, maar alsjeblieft neem nu gewoon meteen ontslag zeg. Wat een waardeloze coach.
Ajax heeft dit seizoen in de competitie 3x verloren. 3x doordat de tegenstander vol ging afjagen.

Ajax verloor 2x kansloos bij Red Bull Salzburg. 2x doordat RBS vol ging afjagen.

Ronald Koeman, waarom speel je verdomme zo laf!!!!!!!!!!!!!??????????

Ga dan gelijk weg zeg als je niet eens weet hoe je een wedstrijd moet lezen. Je gunt Ajax alle tijd om te voetballen en dat is precies wat ze willen. Er zit totaal geen intentie in om naar voren te voetballen en hoe wil je dan gaan scoren. Volgens mij verwacht Koeman dat Ajax de bal expres in het eigen doel gaat schieten. Ongelooflijk zeg, Feyenoord is onder Koeman geen reet opgeschoten de afgelopen 2 jaar. Het voetbal is niet verbeterd, de werklust is verdwenen. Er zit totaal geen lijn meer in. Koeman ga alsjeblieft nu meteen weg, je verziekt dit Feyenoord!

Overigens wil ik een heel groot compliment maken aan wederom Kongolo. Veruit de beste speler van het hele veld. Hij had Siem de Jong in zijn zak en heeft in de hele wedstrijd geen duel verloren van wie dan ook. Is voetballend goed, is beresterk en heel snel. Dit wordt echt de toekomstige centrale verdediger van Oranje, dat kan gewoon niet anders. Hij maakt zich door niets of niemand gek maken. Terence een hele grote pluim voor jou, uitstekend gespeeld jongen!

2 maart 2014 om 16:29

Iets meer respect naar Koeman zou wel gepast zijn. Heeft het maximale uit Feyenoord gehaald.

2 maart 2014 om 16:33

Alleen in het eerste jaar ja. Daarna is het al 2 jaar een en al rotzooi. Hij heeft de ploeg helemaal niet vooruit gebracht. Koeman is helemaal geen goede coach. Iedere andere coach had in de afgelopen 3 jaar zeker 1x kampioen geworden met dit Feyenoord. Koeman hoort de leider te zijn, maar hij geeft alle macht over zijn elftal aan Pelle, Pelle bepaalt wie er speelt. Koeman hanteert geen goede tactiek, wisselt vrijwel iedere wedstrijd verkeerd en brengt totaal geen lijn in het spel van Feyenoord. En dat is al minimaal 2 jaar zo. Alleen in zijn eerste jaar heeft Koeman goed gepresteerd, maar toen werd er ook een hele andere speelwijze gehanteerd.

2 maart 2014 om 16:33

Omdat Feyenoord niet een hele wedstrijd kan druk zetten en jagen.dan verliezen ze met 0-5

2 maart 2014 om 16:34

Zelfs als ajacied vind ik dat je de plank volledig mis slaat. Zeker een 010 er die zn emotie weer is niet in bedwang kan houden

2 maart 2014 om 16:35

Omdat Feyenoord geen RBS is... zelfs normaal afjagen, druk zetten en veel duels winnen hielden ze (zoals 99% van de clubs) niet langer dan 60 min. vol.
Denk dat het voor Feyenoord heeeeel lastig gaat worden om een betere trainer dan Koeman erop te zetten.. iig qua resultaat.

OT: Vond Clasie tegenvallen.. kijk weinig Feyenoord hoor maar had de indruk dat hij vorig jaar/2 jaar geleden toch wel wat meer de lijnen uitzette met mooie passes naar voren. Nu zijn die lijnen inderdaad ver te zoeken..
Kongolo en Janmaat goed

Pelle lijkt er wel een sport van te maken om elke week een onderzoek achter zn broek aan te kunnen krijgen. Als je net dit gezeik hebt gehad ga je toch niet zo'n half elleboogje geven paar x..

2 maart 2014 om 16:41

Ik vond Janmaat erg matig. Kongolo vond ik wel goed, net als de Vrij van de Feyenoorders. Boëtius, Clasie, BMI en Schaken vond ik slecht. Bij Ajax speelden Van Rhijn en Veltman eindelijk weer eens een goede wedstrijd. De Jong is nog steeds niet de oude, ik hoop dat de blessure van Bojan meevalt. Kishna en Sigi speelden uitstekend en ook De Sa bracht wat nodig was. Cillessen zat er op het eind even naast, maar heeft toch aardig gekeept. Serero moet weer in het ritme komen, ik vind het jammer voor Duarte, ze zijn gelijkwaardig, maar Serero heeft toch een bepaalde energie en flair, waardoor je hem boven Duarte verkiest.

2 maart 2014 om 16:41

Ik brand hem niet af op enkel deze wedstrijd, het is al het hele seizoen een drama, al 2 seizoenen lang. Hoe kan je nou 2 seizoenen lang bij 90% van de duels nog in problemen komen na een voorsprong? Dan doe je volgens mij echt iets verkeerd hoor. Koeman geeft het elftal de tactiek mee om na een voorsprong achteruit te lopen en dat is gewoon het domste wat je kan doen. Hij trapt er nu al 2 jaar lang elke wedstrijd weer in en dan staat hij aan het einde van de wedstrijd weer stom te grijnzen, ja ik weet niet hoe dit nou komt. Dit is echt al heel lang gaande, en alleen de mensen die elke week naar Feyenoord kijken zien dit.

Nee Feyenoord is geen RBS e kan dit geen 90 minuten, maar een halfuur moet wel kunnen lijkt me he. Als je in de slotfase al niet eens meer kan gaan jagen. Ze hebben de hele wedstrijd in de laagste versnelling gespeeld dus ze kunnen onmogelijk moe zijn, want de ruimtes waren ook niet groot. Dan moet je iets over hebben om te jagen. En waarom kunnen we het in andere wedstrijden dan wel opeens (weliswaar ook maar max 30 minuten) en nu niet. Dat is allemaal de tactiek van Koeman die als enige coach in Nederland denkt Ajax te verslaan door in het laagste tempo ooit te spelen.

2 maart 2014 om 16:43

Alleen met jagen kom je er niet @veddetterut.

Kom ook een stukje voetbal kijken, wat Feyenoord toch behoorlijk mist.

2 maart 2014 om 16:44

Sinds de komst van Koeman zijn jullie van een subtopper weer een directe titelkanidaat geworden. Complete onzin dit dus.

2 maart 2014 om 16:45

Zeg gast,

Dus jij dacht dat een ploeg eventjes 90minuten kan druk zetten..?

Salzburg heeft er 3/4 jaar lang geinvesteerd...

Dus wat lul jenou??

Als Koeman daar niet was stonden jullie op plek 8/12

2 maart 2014 om 16:47

Bij Feyenoord komt het goede voetbal er alleen wanneer er gejaagd wordt en wanneer het tempo erg hoog is. Dan wordt het spel binnen een paar seconde verlegd en dan stromen de combinaties eruit. Dan zijn Boetius, Vilhena, Janmaat en Clasie op hun best. Met deze instelling maak je deze 4 jongens labiel en dat is toch doodzonde dat je niet de optimale capaciteiten van deze jongens benut. Zo kom je steeds verder tot de conclusie dat Koeman steeds erger begint te falen bij Feyenoord.

2 maart 2014 om 16:51

Volgens mij heb je een andere wedstrijd gezien, veltman goed? Ik heb het niet gezien, kongolo en de vrij die waren goed, elk duel wonnen ze.

2 maart 2014 om 16:54

Ajax speelde lange bal, dan valt er niet veel te jagen, Koeman zei het net ook al. Dus die vlieger gaat niet op. En om nou steeds RBS erbij te halen, RBS heeft gewoon een goede ploeg die op dit moment gewon beter is dan Ajax.

Koeman heeft het toch netjes gedaan afgelopen seizoenen, vindt het erg kort door de bocht om het hem nu opeens zo af te schilderen.

Verder had Pelle er gewoon af gemoeten vandaag, heeft hij helemaal niet nodig die onnodige acties.

2 maart 2014 om 16:58

@rh_afca

Precies jij snapt het. Ik snap niet dat er mensen zijn die denken dat wat RBS kan elke club wel ff kan. Daar heb je de kwaliteiten, tactiek, training en specifieke spelers voor nodig. Wat RBS deed was niet eventjes simpelweg druk zetten, want dat kunnen veel clubs. Ik denk dat vedetterut nooit heeft gevoetbalt.

2 maart 2014 om 17:01

Kongolo was inderdaad de beste speler bij Feyenoord. Maar zeker niet de beste op het beld. Dat waren toch spelers als Kishna, van Rhijn en ja, zelfs Poulsen die onopvallend speelde, maar deed wat hij moest doen wanneer het gedaan moest worden. Gewoon een hele goede onopvallende stille kracht vandaag.

2 maart 2014 om 17:02

Niet dat is per se RBS noem hoor, maar telkens wanneer Ajax punten verloor kwam dat doordat de tegenstander ging jagen. Ook in de eerdere 2 Klassiekers ging Feyenoord de eerste 20 minuten jagen en dat leverde 2x een doelpunt en een rits aan grote kansen op. Er is gewoon geen andere manier om Ajax te stoppen en als je dat als coach niet ziet dan ben je echt ongeschikt als coach.

Voor de buitenwereld lijkt het alsof Koeman het goed gedaan heeft ja, maar voor de mensen die Feyenoord volgen niet. Feyenoord is de afgelopen 2 jaar niets opgeschoten en dat is volgens mij toch wel een belangrijke taak als trainer. Zeker als je het hele elftal intact houdt en in de basis eigenlijk kwalitatief de beste spelers hebt van de competitie. Ze zijn iig zeker niet minder dan anderen. Tel daar bij op dat er gewoon 6 spelers bij zitten die voor Oranje werden opgeroepen en een Italiaanse primadonna die er 25 in een seizoen inlegt. Dan moet je gewoon kampioen worden en ik weet echt zeker dat een Adriaanse bijvoorbeeld dat wel was geworden. Of elke andere coach. Je moet de kwaliteiten van je elftal kennen, maar volgens mij kan Koeman dat niet.

Ik ben in ieder geval heel blij dat Koeman weggaat, dan kan Feyenoord misschien eens gaan groeien en wel leveren wat moet om bij de top te horen.

2 maart 2014 om 17:06

Om het even duidelijk te maken. Speelt Feyenoord in al zijn duels in de 2e helft 20 meter verder naar voren dan hadden ze 15 punten meer gehad, dat kan ik je vertellen. Het is schrijnend om te zien dat een teams als Ajax (soms) in de slotfase wel druk gaat zetten en met de verdedigers rond de middencirkel durft te spelen. Koeman dirigeert Feyenoord alleen maar naar achteren en dat levert puntverlies op.

@dutchcanada

Druk zetten kost alleen veel energie wanneer je het niet met het hele team doet, er hoeft er maar één te verzaken en de rest loopt voor lul. Bij RBS verzaakt er niemand en dan kan je het lang volhouden. Speel je met de verdedigers op de middencirkel en hou je de ruimtes erg klein dan kan je niet moe worden. Daar is niet veel wijsheid voor nodig.

2 maart 2014 om 17:07

vedetterut
Het verlies tegen Ajax zit je wel erg diep zeg. Maar om Koeman zo af te kraken?
Het is meer de kracht van Ajax geweest vandaag om Feyenoord niet te laten spelen zoals ze wilden spelen. Zelfs als dat betekende dat Ajax daardoor zelfs ook geen mooi voetbal om de mat legde. Misschien heb je dan eigenlijk toch gelijk want plan B bij Ajax bestaat er dus duidelijk wel. Alleen passen we die liever niet toe omdat die voetbal is wat niet Ajax waardig is.

2 maart 2014 om 17:14

Wat ben jij enorm naiief vedetterut.
Denk je nou echt dat Feyenoord dat hoge tempo voetbal tegen Ajax kan spelen en dat ook nog eens succesvol te kunnen doen? Daar heeft Feyenoord echt niet de kwaliteiten voor. Dat lukt tegen mindere teams misschien, maar tegen Ajax krijg je daarmee deksel op je neus. Heb je nog niets geleerd van de paar voorbije wedstrijden? daarin lukte het ook niet. Koeman moest wel wat anders proberen. Dat het niet lukte is ten tweede, maar hij probeerde tenminste wat anders. Daar zijn jullie nu ook wijzer uit geworden.
Ik ben bang dat vele te hoge hoop haalden uit het feit dat Ajax door RBS overklast werd en dat het zo simpel was. Dus laten jullie het ook maar even doen.

Ten eerste is Feyenoord geen Salzburg. Ten tweede is Ajax ook wat wijzer geworden. Ten derde wist Frank dat jullie als idioten naar voren zouden proberen te voetballen dus speelden wij de bal, on-Ajax, met lange ballen naar voren. Toen moest iedereen weer hard naar achter rennen. Snel uitgeblust, die energie.

2 maart 2014 om 17:14

Volgens mij overschat je Feyenoord en het hele elftal enorm. Haal Pelle weg dan is Feyenoord een goede subtopper en kwalitatief zijn vitesse twente en zelfs psv gewoon beter

2 maart 2014 om 17:21

Plan B bij Ajax? Wat is dat dan? Ik telde namelijk een voorzet van kishna, een kopbal van 20 meter van de jong en een corner als kansen bij Ajax. Is dat plan B?

2 maart 2014 om 17:30

Vedderut

Heel jammer dat je zo afgeeft op Koeman, hij maakt zijn fouten maar die maakt Frank de Boer ook.

Ik ben het overigens met je eens, die Kongolo is een geweldig talent. Daar kan ik echt van genieten..

2 maart 2014 om 17:49

@frank_lfc

Wat een flauwekul zeg, het maximale uit Feyenoord gehaald? Het maximale is gewoon de titel en nou niet zeggen dat dat onmogelijk is. Ze hebben het te vaak laten liggen in de kleine wedstrijden. Snap die gasten die Koeman verdedigen met zo'n vage redenering niet. Ik ben notabene Ajacied, maar wij worden ook gewoon kampioen omdat de rest het (nog meer) laat liggen.

Als je het maximale uit je selectie wilt halen, moet je vanaf de eerste dag voor de titel gaan en dat ook uitspreken.

2 maart 2014 om 17:20

Jullie ook hoor

2 maart 2014 om 17:36

Hahahahaha het zit diep he

2 maart 2014 om 16:50

in feite won Ajax met 2 vingers in de neus..
Feyenoord moest, Ajax kon het bekijken..
Gelijkspelletje was ook goed.
Maar nee hoor!
Feyenoord was vreselijk slecht, in feite zijn de Amsterdammers nauwelijks in de problemen geweest

Mooie en spannende wedstrijd gezien. Zeker de eerst helft was de moeite waard. De titel is nu wel zo goed als binnen, mochten er geen gekke dingen gebeuren

Bij Ajax was vooral Kishna de dreigende man. Bij elke actie was hij te vinden en ook zeer belangrijk. Ook Van Rhijn speelde een stuk beter dan voorheen, hij begint zijn vorm weer terug te krijgen. Het spel was vooral combineren en rustig opbouwen, jammer dat we zo weinig deden met de ruimtes die er waren.

Feyenoord had veel meer moeten halen uit het thuisvoordeel. Niet provocerend bedoeld, maar ze hebben daar wel eens meer geluid laten horen. Ook deden ze niet echt wat hun opgedragen was. Het druk zetten op de achterste linie is een goede tactiek tegen Ajax. Maar als je dit maar half doet, dan is het juist voor Ajax weer makkelijk voetballen.

2 maart 2014 om 16:25

Ben het helaas met je eens. Ik vond niet dat het publiek feyenoord hielp, in hoeverre dat kan. Het zat er helaas niet in. Ik snap het alleen niet. Kansen gehad overigens. Helaas de mannen tegen de jongens. Ajax was namelijk niet heel veel beter maar... ja. Het was gewoon niet genoeg en Ajax heeft zakelijk gewonnen. En ook het kampioenschap is nu binnen.

2 maart 2014 om 16:26

Precies dat!
Denk dat het benutten van de ruimtes beter was gegaan met Blind op het middenveld maarja Poulsen was ook zeker nuttig! Buitenspelers van Feyenoord zaten allebei niet in de wedstrijd en daardoor kwamen er maar heel soms echt fijne ballen voor Pelle. (bij opkomen BMI bij de goal en Janmaat een paar keer).
Al met al was een gelijkspel denk ik de juiste uitkomst geweest maarja als de één ze wel afmaakt..

2 maart 2014 om 16:28

Mooie wedstrijd? Wat een draak van een wedstrijd was het, niet om aan te zien. Uiteindelijk verdiende niemand de overwinning, maar omdat Feyenoord in de tweede helft echt geen vuist meer kon maken, kon Ajax nog profiteren. Het leek wel alsof Ajax het wel prima vond en een punt naar Amsterdam wilde meenemen. Jammer, want het speelde op de rem (of gewoon slecht).

Al met al zal Ajax terecht de schaal opnieuw winnen, constant en op de juiste momenten de punten gepakt. Voor mijn eigen clubbie weer een opsteker dit weekend, concurrentie laat weer punten liggen...

2 maart 2014 om 16:30

Ik vond het eerlijk gezegd echt een dood saaie Klassieker. Er zat helemaal niks in. In de eerste helft heeft Ajax 1x op doel geschoten, was de wedstrijd in evenwicht, heel veel fouten en kreeg Feyenoord spaarzame kansen die er dan in moeten. In de tweede helft heeft Feyenoord niks gecreëerd en Aajx zit natuurlijk in een zetel en hoeft alleen maar af te wachten en niks te doen. Zelfs op halve kracht kon Ajax dit Feyenoord nog afstoppen. Ajax heeft geeneens een inspanning hoeven leveren. Werkelijk waar een schande wat Feyenoord hier op de mat heeft geleverd. Geen passie, geen aanvalslucht helemaal niks. En Ajax kan daar natuurlijk hartstikke makkelijk onderuit voetballen.

2 maart 2014 om 16:37

Nah het begon wel aardig. De eerste 20 minuten waren beide teams over en weer gevaarlijk, daarna zakte Ajax in en had Feyenoord de overhand zonder veel te creëeren. De tweede helft was dit eigenlijk weer het geval. Overigens komt het vooral door het feit dat voor Ajax een gelijkspel een goed resultaat zou zijn, en ze daar dus op konden leunen. Aan de ene kant ben ik het wel met je eens.

Aan de andere kant, de Klassieker heeft toch altijd iets speciaals, ook vandaag weer. Ook al viel me de sfeer toch in de tweede helft ook wat tegen. Alleen zonde dat Pelle en Te Vrede zich op het eind nog zo misdragen, want daar was het de wedstrijd niet naar.

Feyenoord heeft dit verlies aan zichzelf te danken. Eerste helft rennen ze zich kapot om toch maar druk te zetten (wat ze goed deden) en dan zie je dat ze de 2de helft compleet kapot zijn en niks meer kunnen en dan kom je niet tot scoren. Doelpunt van Veltman was misschien wat klungelig en niet echt verdiend maar dat gebeurt nu eenmaal.

2 maart 2014 om 16:28

Goed druk zetten? Dat deden ze juist helemaal niet goed, en daardoor kreeg Ajax meer ruimte dan nodig was geweest. Als je in de rust niet had weggezapt had je de taktische uitleg hiervan gezien, dat verhaal zal ik je besparen.

Ajax speelde erg rustig, verdedigde heel sterk, en maakte gebruik van het feit dat Feyenoord het (vooral in de tweede helft) op vele fronten liet liggen.

2 maart 2014 om 16:34

In de eerste helft kreeg Ajax amper de kans om te rusten, ging de hele tijd op en neer. 2de helft viel het compleet stil en kon Ajax rustig de bal rondspelen en hun spelletje brengen.

2 maart 2014 om 16:57

Klopt, en dat op en neer golven had dus helemaal niet gehoeven, als Feyenoord beter als collectief druk had gezet. Nu kwam er te vaak ruimte vrij op het middenveld, waardoor Ajax naar voren kon gaan voetballen.

2 maart 2014 om 17:22

Medelllin,
Kan het zijn omdat Ajax besloot om vandaag met een andere taktiek te spelen?
Al die ballen naar voren peren was denk ik een bewust wedstrijdplan omdat Frank wist dat Feyenoord de eerste 30 minuten zeker, als een gek zou willen stormrammen. Door deze taktiek kon dat niet omdat de bal steeds weg werd getrapt. Niet de typische Ajax stijl van spelen (plan B?), maar wel slim taktisch gezien.
Hoop echter wel dat we niet vaak zulke wedstrijden spelen. Dit is echt Ajax onwaardig, dat lange ballen voetbal. Soms roep ik weleens dat we het meer moeten doen als we de bal als maar achterin laten rond circuleren. Maar vandaag was dat weer te veel van het geode, alhoewel tegen een Feyenoord thuis wel effectief.

2 maart 2014 om 16:34

Feyenoord heeft in de hele wedstrijd geen druk gezet.

2 maart 2014 om 16:38

@medlin

Feyenoord probeerde ze meer vast te zetten maar van echt druk zetten mag je niet spreken.

Dramatische wedstrijd van Ajax maar wat maakt het uit ?? We hebben gewonnen, daar draait het nu om

Kampioen !

2 maart 2014 om 16:49

Nee ajax probeerde de wedstrijd dood te spelen snap je dat dan niet.

Nu is het toch zeker! Ajax kampioen! Wederom gefeliciteerd! Verdient.

Ik heb zelden zo heftig een wedstrijd beleefd. We hebben 'm!! Geweldig gedaan mannen!

Edit
Spelfout.

2 maart 2014 om 16:27

Gefeliciteerd met de titel😊😊
Grtz uit Arnhem

2 maart 2014 om 16:31

Zover wil ik nog niet gaan Ritchie. Er is weer een grote stap gezet.

2 maart 2014 om 16:43

als Ajax thuis wint van Twente kan je er een beetje vanuit gaan denk ik

2 maart 2014 om 17:30

Arie, ik ben normaal gesproken ook erg voorzichtig, maar het lijkt er nu wel op dat Ajax alleen het kampioenschap uit handen zullen geven als ze er echt erg hun best voor gaan doen.
Er is niets anders dan de afgelopen jaren, behalve het feit dat Ajax dit jaar eindelijk punten heeft gepakt in het eerste half jaar van de competitie. De rest blijft hetzelfde. De concurrenten beginnen punten te verspelen naarmate de competitie vordert en Ajax begint steeds minder punten te verspelen.

Theoretisch is dit altijd nog uit de hand te geven, maar geloof je het zelf? tot vandaag heb ik me ook nog niet echt met veel zekerheid uitgedrukt over het kampioenschap, al had ik wel een sterk gevoel dat het ging lukken. Maar nu hoeven we het niet onder een kussen te schuiven. De concurrentie kan niet eens meer zeggen dat het arrogant overkomt.

2 maart 2014 om 16:28

Ja heerlijk gevoel dit. Winnen in de Kuip is altijd heerlijk. Ze mogen er van genieten vandaag. Feyenoord uitgeschakeld in de titelstrijd en Ajax pakt fier de leiding.

2 maart 2014 om 16:31

@arie

Echt??? Ajax vond het wel best en maakte er geen wedstrijd van, Feyenoord bewees maar weer eens dat het kwaliteit te kort komt. Ik snap dat er wat spanning op zat, maar spannend was de wedstrijd niet en Ajax bewijst vandaag maar weer dat het op halve kracht de wedstrijd kan uitspelen. Andere ploegen hebben net zoveel kwaliteit, maar kunnen dat niet elke wedstrijd opbrengen, Ajax dus wel. Met dank aan de Boer.

2 maart 2014 om 16:37

Het gaat me niet om het spel. Puur om de spanning of we wel of niet met 3 punten naar huis zouden gaan. Dus ja..ik zat op het puntje van m´n stoel. Ook al was het niet een mooie wedstrijd.

2 maart 2014 om 16:40

Same here, altijd klamme handjes bij dit soort duels, wat een opluchting dit zeg, heerlijk!

Wat een slechte klassieker was dit zeg. Geen mooi voetbal gezien van beide kanten. De kuip kolkte helaas niet deze keer.
Gefeliciteerd met de winst ajacieden.

2 maart 2014 om 16:56

Eerste helft vond ik echt om te genieten, juist omdat er zo veel fout ging. Iedereen zat er kort op, bij beide teams. Het was fel, eindelijk gingen ook ajacieden duels aan. Daar had het publiek meer achter moeten gaan staan denk ik. Tweede helft gebruikte Ajax een afwachtende tactiek omdat Feyenoord ze vast zette. Toen sloeg het nergens meer op en was veel spanning weg.

Pfoe, spannende wedstrijd. Ik moet eerlijk zeggen dat een gelijkspel eerlijker was geweest. Ik vond Feyenoord veel dominanter spelen, maar Ajax heeft goed op de kansen gewacht en fouten afgestraft.

2 maart 2014 om 16:29

Frank wilde Koeman even een lesje lezen. Iets over een plan B? ja, ook Ajax kan met een plan B spelen. Maar laat dit wel de laatste wedstrijd zijn dat we zo gaan spelen Frank. Ik wordt er persoonlijk niet lekker van, al die lange ballen naar voren. Ik ben meer het type van het mooie combinatie spel. Maar goed, je wist dat Feyenoord ging proberen om zoals RBS te spelen. Alleen dachten ze dat ze daar de kwaliteit voor hadden en daar zijn ze duidelijk geen schim van.

Feyenoord de betere, Ajax de kansen wel afgemaakt...
Tijd voor een nieuwe trainer bij feyenoord, volgend jaar gelukkig een nieuwe start.

2 maart 2014 om 16:24

Kun je beargumenteren waarom Feyenoord de betere was? Ze hebben helemaal niets gecreëerd in de tweede helft, het spel van Feyenoord zag er niet uit.

2 maart 2014 om 16:27

Er was geen betere ploeg, toch? Ook Ajax was niet beter dan Feyenoord.
edit: Wel terechte overwinning denk ik. Het waren de mannen tegen de jongens, zakelijke uitgespeeld, niet veel weggeven en de doelpunten makkelijker gemaakt. Dan win je.

2 maart 2014 om 16:31

Nou Ajax kwam in de tweede helft rond de 68 minuut voor het eerst in de buurt van Mulder maar ze speelde wel slim en geduldig. Feyenoord had het niet vandaag

2 maart 2014 om 16:44

Je vergeet de bal op de paal van klaassen

Ajax gaat nu kampioen worden. Effectief voetbal.

2 maart 2014 om 16:58

Zowaar een keer effectief voetbal. Elke wedstrijd 20 kansen en dan maak je er 1, en nu, wanneer het moet, maken ze de kansen wel af

Poeh poeh, wat een zwarte dag in Rotterdam..

Supertrots op dit Ajax genoten van hun wiskracht en inzet, heel knap hoe ons team zich heeft gerevancheerd. Zeker nadat we twee keer terecht vreselijk zijn weggespeeld door Redbull Salzburg, en dat in de hol van de leeuw! Het is toch wel duidelijk dat we op weg zijn naar de vierde titel, en het bijbehorend feestje is nu al in de maak.

Het was wel echt een foutenfestijn, door beide ploegen plus beide ploegen blonken vooal uit in foute passes. Ik had verwacht dat het veel vijandiger zou zijn in de kuip, maar ik vond het publiek vrij mild en gezapig. En had niet echt het idee dat die lui, echt aan het vechten waren voor hun laatste kans.

Voor die Pelle heb ik geen goed woord meer over, ongelovelijk dat je na zo een turbelente week nog een armstoot uitdeelt. Ik hoop dat er alsnog een onderzoek word gestart, en dat die Pelle zeker na vandaag een wedstrijd of vijf geschorst zal worden. Wat een smeerlap, die dus duidelijk niet van zijn wangedrag leert.

Het is wel duidelijk geworden dat Veltman niks te zoeken heeft op het WK, en dat hij vooralsnog tekort komt tegen lange grote en sterke spitsen. HIj heeft overigens wel veel potentie, hij doet me erg denken aan Frank de Boer die ook niet de langste was. Maar wel vooral positioneel heel sterk was, en erg slim in de duels. En dat moet Velman nog beter beheersen, maar jongen is net gedebuteerd en komt er wel.

Het was ook heerlijk om te zien dat er een keer een scheidsrechter was zonder kuipvrees, alhoewel een had een Ajacied een kaart had moeten krijgen. Ik ben eventjes vergeten wie dat was, verassend om te zien dat er al voortijdig zoveel Feyenoorders de Kuip uitliepen.

Tot slot heeft Van Rhijn weer een hele goede pot gespeeld, die jongen is duidelijk op de weg terug. En Sightorsson wil ik ook eventjes in het zonnetje zetten, hij krijgt altijd bakken kritiek over zich heen. Deels wel waar, maar die jongen is eenmaal een spits die afhankelijk is van aanvoer/voorzetten. En laat dat nou maar net toptalent Kishna zijn, die hele aardige voorzetten geeft wat sierlijke speler is dat. Ik ben overigens Sigi ook dankbaar, voor alle belangrijke goals die hij toch altijd weet te maken. Twente, Psv, Feyenoord, het is die jongen gegund..

Edit: Ongelovelijk hoe die Pelle zich verder misdraagt, moet je eens kijken hoe hij tekeer gaat tegen Jan Joost van Gangelen. Wat is toch met deze goster gebeurd? Die denkt toch dat hij onze lieve heer is geworden, of Jezus Christus van Nazareth..

Mooi dat Boskamp alles ook erkend en dat als oer-feyenoorder, altijd ook zo goudeerlijk wat een geweldige kerel is dat. Tot slot vind ik die Kongolo, wel echt een groot verdedigend talent. Die is volgens mij ook net dit seizoen gedebuteerd, maar is al wel ietsjes verder dan onze Veltman.

2 maart 2014 om 16:29

Wat Pelle betreft ben ik het helemaal met je eens. Wat laat hij zich kennen zeg. Als je na vorige week zo iets smerigs doet verdien je inderdaad een fikse schorsing. Ik hoop dan ook dat hij minstens 3 wedstrijden aan de kant komt te staan.

Ik heb verder niet de hele wedstrijd kunnen zien, dus weet niet of Ajax een terechte winnaar is of niet. Maar ik ben wel blij dat ze de punten hebben gepakt, ik denk dat ze die nog wel nodig zullen hebben later dit seizoen. Ze hebben nu een mooie voorsprong, maar zullen vast nog wel een paar punten verspelen.

2 maart 2014 om 16:59

jackbrown

Ik begrijp er serieus helemaal niks van, hoe kan je weer zo een risico nemen en je ploeg zo benadelen. Psv hijgt vreselijk in de nek van Feyenoord. Ik denk als ik eerlijk ben, dat een gelijkspel wellicht terechter was. De wedstrijd was vooral echt een fouten festijn.

2 maart 2014 om 16:32

Heerlijk om te zien. Hahahaha geweldig! Yes eindelijk weer een kampioensfeest kan niet wachten. Wat een gezelligheid altijd met ze allen.

2 maart 2014 om 17:01

ahjacied

Ik ben zo supertrots op ons cluppie, kampioenschap is natuurlijk nog niet helemaal binnen. Maar we zijn heel aardig op weg, en als we het straks echt offcieel zijn word ik helemaal gek.

2 maart 2014 om 16:33

overdrijven is ook een vak he.... ze lopen elkaar in de weg en dan geven ze Elkaar nog een stootje na kom op man laatste tijd wordt alles van Pelle groter gemaakt dan het is

en Gefeliciteerd met deze overwinning....

2 maart 2014 om 16:40

Pelle is een idioot, hoe hij tegen Joost van Gangelen deed. Ook in het veld nog elleboog enzovoort. Heerlijk eindelijk weer eens gewonnen in de Kuip. Ook lekker dat we de beker kunnen winnen!

Maar wat was Te Vrede slecht zeg, dat is toch het zogenaamde grote talent van Feyenoord.

2 maart 2014 om 16:45

Te Vrede is helemaal niet het grote talent van Feyenoord. Gewoon een geinig spelertje dat groot is voor z'n leeftijd, verder niets.

Boëtius en Vilhena zijn de grote talenten van Feyenoord. Niet dat die vandaag nou zo goed waren.

2 maart 2014 om 16:52

Dat heb ik niet gezien maar ik weet wat je bedoeld hij heeft dit vaker gedaan....
gewoon verkopen bij het eerste bod hij kan wel 12+ opleveren

2 maart 2014 om 16:53

Te vrede heeft welgeteld 2 ballen gehad als jij nu al kunt zeggen dat ie in de toekomst te slecht is voor feyenoord 1 ben je of een Ajacied die alles afbrandt van Feyenoord of je bent de beste scout van de wereld en ziet dingen die de rest niet zien

2 maart 2014 om 17:05

Roodwit010

Ik vind je altijd een objectieve Feyenoorder, maar vind je niet dat die armstoot een duidelijke bewuste was? Zelfs Oer-Feyenoorder Boskamp gaf dat toe. Als ik eerlijk ben was een gelijkspel wellicht terechter, geen van beide ploegen had echt aanspraak op de winst. Misschien klinkt het wat hard wat betreft Pelle, maar die heeft vreselijk afgedaan bij mij.

Bedankt voor je felicitatie, ik kan dat erg waarderen. Ik hoop van harte dat jullie direct europees voetbal halen.

2 maart 2014 om 17:38

Sulejmani
Sigi is dit seizoen inderdaad de Siem van de afgelopen jaren. Afmaken de boel in de grote wedstrijden. En ja, met een type Kishna op de vleugel komt Sigi ook veel meer tot zijn recht.
Lesley de Sa doet het iets beter de laatste wedstrijden. Als hij echt constant degelijk kan gaan spelen op rechts en Kishna op links, dan zou ik echt het liefst Sigi op #9 zien staan.

2 maart 2014 om 17:56

adutchbrew

Helemaal eens met jou, ik heb een ontzettend zwak voor Siem net hoe ik dat ook voor Sigi heb. Belangrijke goals, tomeloze inzet dat zijn dingen die mij hoog in het vaandel zijn. En de spelers die we nu hebben, zijn misschien niet allemaal Ajax waardig. Maar als ze dat weten te compenseren, met de dingen die ik net gaf dan ben ik al blij.

En inderdaad met Kishna, lijkt Sigi veel beter tot zijn recht te komen. Heel leuk voor die jongen, die de Sa heeft ook niet het ajax niveau. Maar doet wel zijn stinkende best, en speelde vorige week vrij aardig vond je niet?

Gefeliciteerd mede Ajacied.

2 maart 2014 om 18:36

Ik vrees van niet, maar ik hoop echt voor Lesley de Sa dat hij het alsnog gaat maken. Die jongen werkt zich te barsten. Is ook echt een kerel aan het worden. Is haast verdubbeld in breedte vergeleken met de eerste maal dat ik hem zag.
Hij moet wel gevarieerder kunnen aanvallen over de vleugel, wat hij trouwens tegen Salzburg goed deed. Als hij dat kan blijven doen, dan maakt hij alsnog kans om het te halen.

Ook gefeliciteerd aan jou.

2 maart 2014 om 19:21

Roerend een met je reactie, maar dat ben ik altijd wel. Erg realistisch en objectief, en ook streng op ons eigen cluppie als dat nodig is.

En wat betreft de Sa, ik hoop dat het uitkomt wat je zegt. Lijkt me ook een erg sympathieke jongen, die er inderdaad altijd voor gaat, goedgemutst is en heel hard werkt.

De voorbereidingen op het kampioensfeest kunnen beginnen. Er kan zelfs al voorzichtig een datum worden geprikt. Ik verwacht dat het feest rond begin april los kan barsten.

Nee gekheid, maar mooi dat we deze winnen. Geen goed voetbal, dat moet er nog wel komen, maar in Nederland kun je met dit voetbal denk ik wel kampioen worden hoe erg dat ook is.

2 maart 2014 om 17:59

loopfiets

Ik ben sowieso nog voorzichtig, ookal moet het wel heel gek lopen. Zolang we officieel nog geen kampioen zijn, blijf ik heel voorzichtig.

En het was inderdaad geen hoogstaande wedstrijd, en de wedstrijd verdiende geen winnaar. Maar ik ben heel trots en blij.

Matige wedstrijd. Kon op zich beide kanten op, maar het is geen onverdiend resultaat. Jammer, maar helaas.
Pellè mogen ze van mij de rest van het seizoen schorsen. Smerige elleboog.

Zeer terecht dit. Ajax is nu wel kampioen denk ik lijkt me in ieder geval niet dat twente en vitesse het nog inhalen. Feyenoord was gewoon niet goed genoeg

Anti voetbal wint vandaag helaas. Feyenoord heer en meester in de 1e helft en had dat clubje al met 3-0 kunnen oprollen. Helaas is Ajax een ster in counteren. Schaam me echt dat dit de kampioen gaat worden van Nederland

2 maart 2014 om 16:24

Ik zou me eerder kapot schamen voor Pelle en Te Vrede vriend......das pas anti voetbal!

2 maart 2014 om 16:35

Anti voetbal is atletico en Ac milan maar Feyenoord ging ten onder omdat ze zichzelf Weer te veel druk opleggen

2 maart 2014 om 16:40

ja dat, en pelle en te verde.

2 maart 2014 om 16:25

Man zet je bril eens af. Antivoetbal is schoppen en slaan. Balbezit houden en daar wat mee doen, dat is iets wat je af en toe in de Kuip ziet. Vandaag te weinig. En als het dan niet lukt je zo gaan misdragen, da's gewoon slecht verliezen!

2 maart 2014 om 16:27

Ik heb gekeken als neutraal toeschouwer maar ik heb weinig anti voetbal gezien. Wel 3 ellebogen van Pelle maar dat moeten we als gewoon beschouwen toch? Voor de competitie was het beter geweest als Feijenoord had gewonnen maar mijn sympathie voor die club is na vandaag wel helemaal weg. Ajax gefeliciteerd

2 maart 2014 om 16:30

Sorry hoor, maar de meest voetballende ploeg heeft vandaag gewonnen.. Anti voetbal is wat feyenoord op de mat legde, enige keer dat feyenoord echt gevaarlijk werd is toen niklas langs de kant behandeld werd, en dat resulteerde in een doelpunt.

2 maart 2014 om 16:32

Haha

2 maart 2014 om 18:01

ja als immers die 2 levensgrote kansen erin had ingeschoten liepen we met ze allen lachend het stadion uit, maar die gozer is toch technisch een beperkte speler,kwa werklust is die wel goed.

Heerlijke overwinning dit! Ajax erg volwassen gespeeld vandaag en Feyenoord helemaal uit de wedstrijd gehaald. Alle complimenten voor Ajax vandaag!

Zelfs met hulp van de scheidsrechter in de laatste 10 minuten van de wedstrijd hebben ze geen vuist kunnen maken de 2e helft. Heerlijk om zo al die monden te snoeren! Zondag kan niet meer kapot vandaag! Heerlijk!!

Vandaag is de titel zo goed als zeker veilig gesteld, prachtig! Nummer 4 op rij!

Wij zijn Ajax wij zijn de beste! Dat bewijzen we al 4 jaar lang!

Ps. Laten we hopen op een vooronderzoek naar pelle. Vieze elleboog weer. En oja, reclameborden pas op. Pelle komt eraan!

2 maart 2014 om 16:32

Haha lekker he, ik ga nog wat biertjes vatten vandaag!

2 maart 2014 om 17:51

Deeveedee

Goed plan, ik heb er al twee achter de kiezen. En er gaan meer volgen, wat ben ik toch echt supertrots op ons cluppie..

Nou, hoeveel wedstrijden zal Pelle geschorst worden???

2 maart 2014 om 16:25

Laten we toch op minimaal 5 hopen! Smerig mannetje is en blijft het gewoon.

2 maart 2014 om 16:34

Het ziet diep he dat hij iedere keer weer tegen ajax scoort

2 maart 2014 om 16:37

Ik ben niet voor Ajax, dus nee hoor, ik vind het gewoon een smerig mannetje.

2 maart 2014 om 16:40

Zolang wij winnen mag hij van mij scoren, lekker boeiend.

2 maart 2014 om 16:46

Het is gewoon een top voetballer voor de Eredivisie en een van de weinigen op de Nederlandse velden met een persoonlijkheid.

2 maart 2014 om 16:57

Haha Pelle een persoonlijkheid? Een nare man en een hele slechte verliezer, als dat persoonlijkheid is maar goed dat we er niet zo veel van hebben. Waarom het diep zit dat hij scoort in een verloren wedstrijd snap ik ook nog niet helemaal.

2 maart 2014 om 17:02

Een persoonlijkheid? Een walgelijke persoonlijkheid en een hele slechte verliezer, lijkt net een kind van 3. Ook hoe hij tegen van Gangelen tekeer ging getuigt weer van zijn 'persoonlijkheid'.

Zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf, in de Eredivisie is hij prima, maar het is gewoon een naar mannetje.

2 maart 2014 om 17:47

damsco
Je hebt gelijk dat het een geode eredivisievoetballer is. Maar de geeft je nog geen carte blanche om je te misdragen. Een geode speler moet ook zijn emoties onder controle kunnen houden. Die ellboog op Veltman had niets en dan ook niets met oetbal te maken. Dat is juist zo jammer, omdat hij daardoor zijn imago zo schaadt.
Anders had hij ook van de niet Feyenoorders veel meer symphatiek ontvangen als voetballer in zijn geheel. Je moet je ook realiseren dat je voetbalambassadeur bent.
Krom gelachen over die opmerking hierboven van Ignition: Oh ja, reclameborden pas op, Pelle komt er aan.

2 maart 2014 om 16:26

Gewoon lekker tot het einde van het seizoen. Direct na dat sloop-incident gewoon weer een elleboog uitdelen. Schandalig.

2 maart 2014 om 16:31

Heeft ie ook nog een voorwaardelijke voor staan, gaat een flinke schorsing worden

2 maart 2014 om 16:50

Nee dat zal wel weer voor een ander vergrijp zijn. Erg rare regels hanteren ze daar bij de Knvb.

2 maart 2014 om 21:08

Schors hem maar lekker voor de rest van het seizoen. Ik ben er een beetje klaar mee. Ik begin onderhand het gevoel te krijgen dat Graziano vind dat hij groter is dan Feyenoord. Ik word er een beetje moe van dat hij telkens ervoor zorgt dat Feyenoord negatief in het nieuws komt. Bahbah.

2 maart 2014 om 16:29

In ieder geval niet door Feijenoord want dat is daar blijkbaar normaal en de Knvb duft niet lijkt het wel. En ik zeg dit als neutraal toeschouwer

2 maart 2014 om 16:38

Tja ze geven elkaar een tik he dus ik dnek dat hij niks krijgt het is maar wat je ziet @ajaxdude

2 maart 2014 om 17:52

Roodwitt,
Ga je diep schamen met je blinde opmerking.
Pelle geeft Veltman een elleboogstoot in zijn gezicht terwijl er geeneens een bal in de buurt was om voor te dueleren.
Als je dat nog probeeert te rechtvaardigen dan ben je ook een idioot. Sorry. Dit had ik ook niet geaccepteerd als een Ajax speler het had gedaan. Niets en dan ook maar niets met voetbal te maken. Meer met een psychiatrisch onderzoek.
Een goede gedadigde voor hoofdrolspeler in "one flew over the Coocooks Clock" 2

Geniaal dit echt waar bijna kampioen ik ben zo blij!!

fey ff uit laten razen en dan toeslaan, precies zoals ik gedacht had, congrats ajax

Eerlijk is eerlijk Feyenoord was zeker niet minder vandaag, sterker nog ze waren beter dan Ajax, maar Ajax was vandaag dodelijk efficiënt. Maar een paar kansen gehad maar er wel 2 gemaakt.

En Pelle wat een klassevoetballer is het, maar hij kan zich helaas niet gedragen. Weer een verschrikkelijk smerige actie van hem, nu zal hij wel geschorst worden. Dit keer heeft Feyenoord geen dekmantel om het goed te praten.

Maar winnen in de Kuip in de klassieker, ja heerlijk dit

2 maart 2014 om 16:34

Ik denk ook dat Pelle geschorst gaat worden en dat is helaas voor mij en alle fans van feyenoord gewoon terecht. Hij laat zich te erg kennen en had nooit verwacht dat hij zich váker dan eens zichzelf laat kennen. Krijgt hij flink de deksel op de neus want zonder Pelle gaat Feyenoord niet eens PSV achter zich houden. Dat gaat al moeilijk worden mét Pelle.

2 maart 2014 om 16:42

Ik vind wel dat het van 2 kanten komt dus ja..... ze zoeken elkaar ff op maar Volgend jaar gewoon opnieuw beginnen de rek is er een beetje uit bij Feyenoord onder Koeman en sommige spelers zijn aan vervanging toe Pelle lekker verkopen want vandaag zagen we weer het Feyenoord van vorig seizoen...

2 maart 2014 om 21:14

@hollandtogether

Sterker dan Ajax? Mwah, ik vond het duel beide kanten op gaan. Ene keer was Feyenoord wat beter, daarna Ajax. Ajax was inderdaad dodelijk efficiënt, maar ze hadden ook wel geluk bij hun goals hoor. Ach, geluk moet je hebben bij het maken van doelpunten.

Naar mijn mening had Mulder de 1-2 kunnen voorkomen door in plaats van Janmaat die bal over te laten koppen, zelf de bal te vangen. Er was niemand dicht genoeg in de buurt om Mulder te snel af te zijn toch?

Pelle is inderdaad een klasbak, ondertussen word ik moe van zijn acties in het veld, en hoe hij de media te woord staat. Als het aan mij ligt heeft hij zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Hij brengt Feyenoord continue negatief in het nieuws, mooi verkopen van de zomer en kijken of we een vervanger kunnen halen!

Gefeliciteerd met de overwinning en het kampioenschap. Ik hoop dat wij binnenkort weer aan de beurt zijn ;-)

Kan niet zeggen dat ik het verdiend vond, maargoed, Feyenoord had zelf de goals moeten maken.

Gefeliciteerd Ajax.

2 maart 2014 om 16:41

Ik zeg het al een tijdje Feyenoord is uit vorm. Als je zo speelt als vandaag, lange bal hier en daar gaat het een keer fout. Ajax was ook niet top maar constant.

2 maart 2014 om 16:45

Sportieve reactie van je. Daar zou ik me als Ajacied graag bij willen aansluiten. Feyenoord was de dominante ploeg maar ook niet heel veel gecreëerd. Ajax nog minder, maar wel een treffer meer. Efficiëntie heeft vandaag de doorslag gegeven.

Lekker gebruik gemaakt van de hoge quotering van ajax nu nog real.


On;
2e helft alleen gezien vond het saaie 2e helft weinig aanvallen gezien.
Het spel was meer in het midden.
Denk dat ajax ook de kampioenschap niet meer gaat weggeven.

Gefeliciteerd ajax fans.

2 maart 2014 om 17:11

Ik duim voor je!

Feyenoord onmachtig, maar gelijkspel was verdiend geweest.

Ajax heeft heel weinig laten zien, maar Feyenoord speelt ook wel erg matig. Alleen maar hoog naar voren. Geen enkele goede kans creëren. Ajax was zeer efficient met de kansen. Kortom, hele matige wedstrijd maar een geweldig resultaat. 8 punten voorsprong, daar je juist verwacht dat concurrenten in kunnen gaan lopen. Kampioenen !!!!!!!! ?????

Trouwens, Pelle liet zich weer kennen. Bah, bah. Zielepoot. Elleboog om niets. Schorsen aub!! Dit soort spelers moet je bestraffen en niet elke keer door je vingers kijken.

saaie wedstrijd geen verdiende overwinning maar Ajax speelde heel sluw

2 maart 2014 om 16:28

Haha ajax was de 2e helft veel en veel beter man, niet zo zeuren.

2 maart 2014 om 16:42

Dat is onzin Svn91, en dat zeg ik als Ajacied. Wat heeft Ajax nou in de tweede helft gecreëerd? 1 frummelgoal en een bal van Klaassen op de paal. Dat was het wel. Feyenoord ook niet veel. Eerste helft was Feyenoord wat sterker. Maar efficiëntie heeft vandaag gewonnen.

2 maart 2014 om 17:03

Feyenoord heeft de 2e helft ook niet veel laten zien, alleen lange ballen naar voren.. 1e helft was feyenoord wel de betere.

2 maart 2014 om 16:42

ajax was een paar momentjes de minderen, nammelijk toen ze met 10 man waren (waaruit feyenoord wel een doelpunt uit wist te maken).

Tsjah, balen. Het zat er gewoon niet in vanavond.
Ajax is nu zeer zeker kampioen, wat ze al waren waarschijnlijk. Maar zoals gezegd, het zat er niet in. De supporters waren ook niet thuis, helaas. Het was allemaal net niet.
Was geen hoogstaande wedstrijd die misschien geen winnaar verdiende.
Maar het was helaas duidelijk de jongens tegen de mannen. De mannen waren Ajax.

Nu zie je dat psv het zo slecht nog niet doet compleet nieuw elftal. Feyenoord speelt al 3 jaar met dit team

Wat heerlijk om te winnen in De Kuip en daarmee gewoon 8 punten los te komen van de 2e plek. Goede zaken voor Ajax, dat het dan uitgerekend tegen Feyenoord is maakt het nog zoeter.

Wel een hele slechte wedstrijd zeg maar de strijd & spanning maakte een heleboel goed. Pelle kan een schorsing tegemoet zien, nog een keer wegkomen met dit wangedrag kan niet. Wat een debiel.

Feyenoord was matig zeg, ajax ook maar ajax hoefde niet.

Wilt iedereen ajax ff feliciteren. We zijn namelijk weer kampioen..
Bij voorbaat dank.

Feyenoord heel zwak en verdient helemaal geen kampioensschap!!

Ajax gefeliciteerd
Met de verdiende titel!

Groeten uit Arnhem

Gefeliciteerd ajax met het kampioenschap.

Fantastische prestatie. Het zijn weinig teams gegeven om met 10 man in de Kuip te winnen. Klasse Ajax

2 maart 2014 om 16:32

10 man?

2 maart 2014 om 16:38

Hij bedoelt denk ik dat het 12 tegen 11 was, aangezien het legioen bij Feyenoord de 12e man was

2 maart 2014 om 16:51

Niet provocerend bedoelt, maar het publiek was opvallend stil voor ene klassieker....

2 maart 2014 om 16:59

Hij bedoelt Schaken denk ik

Dramatisch niveau deze klassieker, ongelooflijk zeg. Slordig, traag tempo 2e helft en gewoon beide ploegen matig. Wel verdiend voor Ajax want Feyenoord liet helemaal niets zien. Clasie laat weer zien een matig spelertje te zijn.

2 maart 2014 om 16:27

clasie is gewoon een soort brama.
kan leuke passjes geven maar is voor de rest gewoon zwaar matig

2 maart 2014 om 16:31

Vond Clasie zelfs nog erg matig in de 1e helft, hoeveel ballen heeft hij wel niet ingeleverd zo rechtstreeks? Na 1 goed jaar omhoog gepraat maar daarna gewoon een 5,5 -6-je.

2 maart 2014 om 16:38

Klopt Clasie begon als een groot talent, we dachten dat het een technische, voetballende verdedigende middenvelder ging worden a la Pirlo. Het blijkt echter dat hij zich niet zo ontwikkeld en het is meer een type waterdrager.

2 maart 2014 om 16:38

Ik heb hem nooit goed gevonden en vooral die 1e helft van hem was abominabel slecht. Fysiek zwak, komt lengte tekort en hij is alleen in staat zich te onderscheiden als er geen druk op hem gezet wordt.

2 maart 2014 om 18:05

Clasie was ik een paar seizoenen terug echt wel van onder de indruk. Maar er zit geen progressive in.
Vedetterut heb ik hierboven wat aangevallen omdat hij zo op Koeman zijkt. Ik vond het te overdreven. Koeman is nu eenmaal de "el Paccino" van het huidige Feyenoord.
Maar het is wel opmerkelijk dat juist de grote jeugdtalenten bij Feyenoord, een team dat nu 3 jaar toch zijn belangrijkste talenten bij elkaar heeft weten te houden en weinig mutaties heeft ondergaan, niet echt progressie heeft geboekt. Integendeel zelfs. 3 jaar geleden leken deze spelers ook veel meer hongerig en onbevangen (wat normaal is als je net komt kijken).
Misschien is er toch iets dat Koeman mist om ze nu naar het volgende niveau te tillen. Ik wil dat niet echt geloven want in het verleden kon Koeman juist spelers die al ervaring hadden, smeden in een zeer degelijk elftal. Zie Ajax en PSV onder Koeman. Dit keer doet hij het andersom. Hij smeedt talenten tot volwaardige eredivisiespelers, maar weet er daarna niet de volgende stap mee te maken.
Ik weet dat het voor hem ook moeilijk is vanwege de financiele beperkingen bij Feyenoord. Maar toch vreesde ik voor een sterker Feyenoord nu tijdens dit 3de jaar met een aardig intact gebleven elftal.

Wat een dramatische pot voetbal zeg... Van beide kanten. Feyenoord had meer verdiend dan dit, waren ook beter maar Ajax zo veel effectiever en ook wat gelukkiger in de afronding. Ik vond het een teleurstellende Klassieker met helaas een negatieve (bij) rol voor de arbitrage.

Zagen aan beide kanten een hoop verkeerd, Buitenspelgeval waar Feyenoord een vrijwel zeker doelpunt wordt ontnomen en daarna de situatie's met Pelle. Ik heb er nog geen herhalingen van gezien maar in het Live meepraten werd al duidelijk dat dit zomaar een schorsing van een wedstrijdje of 4 kan worden...

Op naar volgende week en nu volop strijden voor die 2e plaats!

Zonde, gelijkspel was terecht geweest. Ajax zakte erg ver in en beide ploegen kregen nauwelijks kansen. Helaas gaat dan zo'n scrimmage voor de goal erin. Mooie reactie van het publiek na het fluitsignaal, geen gefluit, maar steun.

2 maart 2014 om 16:28

Ach en een groot gedeelte was al weg maar dat mag je als Ajacied zeker niet zeggen. Waarom hoor ik hier niets over de schandelijke actie van Pelle!?

2 maart 2014 om 16:54

Oke, dan zal ik als Feyenoorder wel wat over Pelle zeggen. Ik vind het schandalig wat deze man nu al meer dan eens uithaalt in een Feyenoordshirt. Ik vind dan ook dat Pelle tot het einde van het seizoen geschorst moet worden en zijn aanvoerdersband kwijt moet raken. Ik ben zeer dankbaar voor wat hij voor Feyenoord heeft gedaan, voetballend gezien, maar dit moet je van niemand accepteren. En laat je niet misleiden door dat kleine deel halve zolen wat iets anders zegt; de meeste Feyenoordsupporters vinden dit schandalig.

2 maart 2014 om 16:32

Prachtige reactie van het publiek??? Ik heb de Feyenoord supporters de hele wedstrijd niet gehoord behalve een paar minuten na de 1-0. Doodstil daar! Alleen maar huilen en gillen bij elke beslissing van de scheids.

Ik hoor overigens weinig Feyenoorders over geluk met de scheidsrechter spreken haha. Maar ach, zo gaat dat daar! Hand in eigen boezem Feyenoord en hopen dat jullie volgend jaar wel de poulefase van de EL bereiken.

2 maart 2014 om 16:47

Ben het met je eens dat ze mooi reageerden op het eind, maar gedurende de wedstrijd vond ik het maar matig. Toch vrij vaak stil en als er gezongen werd, was Kuipers hier ook nog wel eens het onderwerp van. En wat ik al helemaal niet begrijp is dat zoveel supporters met zoveel agressie op de tribune zitten. Als je ook op de foto kijkt hierboven in het artikel. Ik ben Ajacied in hart en nieren maar snap niet dat je als supporter zo reageert op spelers van de tegenstander.

Tweemaal gewonnen van Feyenoord. Denk dat hun makkelijk zullen toegeven dat Ajax de verdiende kampioen zou zijn.

2 maart 2014 om 16:26

3 keer gewonnen van Feyenoord....

2 maart 2014 om 16:30

Met de beker erbij 3 keer.

2 maart 2014 om 16:36

Tijd voor een Dvd...?

2 maart 2014 om 16:41

Alweer eentje

Ze hadden past echt mijn respect verdient als ze Salzburg niet zo hadden laten lopen. AZ mag de Europese kastanjes weer uit het vuur halen voor Nederland.......

2 maart 2014 om 18:12

Ok, voor jou nog eenmaal Neptunus:
AZ, gefeliciteerd en bedankt voor je Europese bijdrage voor het Nederlandse voetbal.
En nu gaan we weer verder met dit onderwerp.
Geen mooie pot voetbal gezien vandaag. Wel het tegenovergestelde van wat Koeman ooit riep en daarna een paar papagaaien hem na zijn gaan praten: Ajax heeft met een plan B gespeeld. Oerlelijk voetbal, Ajax onwaardig, maar tegen dit Feyenoord uitermate effectief. Zeker als je weet dat Ajax eigenlijk alleen maar niet hoefde te verliezen.
Maar laten we dit soort voetbal zoveel mogelijk achterwege laten Frank. Ik zie nog liever het eeuwige getik achterin, dan het alle ballen naar Siem (of wie er ook voorin stonden) voetbal van vandaag

Matige wedstrijd.

Ik vond Veltman best aardig vandaag hoor, net als Lerin Duarte die erg sterk inviel.

2 maart 2014 om 18:17

Veltman speelde inderdaad niet slecht. Je kan ook niet verwachten dat hij koppend Pelle de baas is. Daarom moet men ook zorgen dat er geen geode voorzetten aan Pelle gegeven kunnen worden.
Maar Pelle toch gescoord (ook al was Moisander er toen even uit). Veltman ook gescoord, dus die staan even. Veltman heeft gescoord wat betekent dat Pelle zijn man heeft laten lopen. Wat een blunder van Pelle. Verder heeft Veltman hem blijkbaar zo opgenaaid, dat hij het nodig vond om hem een elleboog in het gezicht te verkopen. Dus al met al is Veltman vandaag, ook met de overwinning erbij op zak, de grote winnaar in het Veltheer/pelleboog duel.

Grappig dat de ellebogen van meneer Pelle niet worden genoemd. Wat een kansloos figuur is dat zeg.

Lekker hoor, slechte wedstrijd maar wederom 3 punten! Mag hopen dat die Pelle een dikke schorsing aan de broek krijgt. Je 2 weken op rij als een idioot gedragen verdiend een passende sanctie, wat een idioot zeg

2 maart 2014 om 16:29

Die gaat hij zeker krijgen. Met die 1 voorwaardelijke erbij zo'n 5 wedstrijden eruit denk ik.

Wat eeeeen zaad 2e helft..

Pelle krijgt ook een schorsing voor die elleboog van hem.. lekker slim weer van hem.

En janmaat.. ik ben voor feyenoord maar als die zo ook goed verdedigen in brazilie wordt het huilen!

Ajax gefeliciteerd met de 3punten en de landstitel.

2 maart 2014 om 16:27

idd... wat laat pelle zich weer kennen zeg... Nu komt die schorsing er zeker... Nu ook weg 2de plaats?

Waar heb ik zojuist naar gekeken? Dat vraag ik me nu hardop af. Waar was de strijd? waar was de passie? waar was de wil om te winnen? waar was de sfeer? Ik kon een speld horen vallen in de Kuip. Wat een trieste bedoeling was dit vanmiddag! Ik ben diep en diep teleurgesteld in wat ik vanmiddag heb gezien. Dit is dan de Klassieker? Een topper uit onze competitie, man, man, man wat een niveau. Zowel Feyenoord als Ajax waren vandaag zeeeeeeer matig. Ik kan geen positief woord kwijt over wat ik zojuist heb gezien. Dit was echt de slechtste klassieker sinds jaren. Ik zie geen enkele verbetering bij mijn club. Een heel matig Ajax (want laten we eerlijk wezen, die hebben ook gewoon helemaal niks laten zien vandaag) wat hier in de Kuip op bezoekt komt, dat moet je gewoon helemaal opvreten. Ik had verwacht dat Feyenoord er vol op zou klappen, maar dat is geen moment gebeurt. Niemand scoorde vandaag een voldoende, maar wat zakte Schaken, Indi en Clasie keihard door het ijs. Echt een wanprestatie eerste klas, om je voor kapot te schamen.

2 maart 2014 om 16:32

Het was een dramatische wedstrijd maar kongolo en de vrij speelden zeer goed, wat doet veltman in oranje(drama)

2 maart 2014 om 16:41

Ik vond Kongolo ook niet onaardig spelen, vooruit hij scoort een 5. De Vrij een 4 en de rest een 3 of lager. Wat een Veltman bij Oranje doet vraag ik me ook af, is gewoon een matige speler voor dat niveau maar zo heb ik er nog wel een paar...

2 maart 2014 om 17:03

Welke wedstrijd heb jij gekeken? De vrij en kongolo hebben geen fout gemaakt, allebei minimaal een 8 de rest was een drama

2 maart 2014 om 16:49

"dit was de slechtste klassieker in jaren"

Dit hoor ik echt elk jaar na de Klassieker. Dat valt allemaal echt wel mee, Feyenoord is sterker dan een paar jaar terug, waardoor het nu ook meer een gelijke strijd is.

En geloof me, ik heb klassiekers gezien die minder waren dan deze. Het feit dat Ajax niet hoefte was echter de reden dat ze achteroven konden leunen en niet vol in de aanval hoeften te gaan.

2 maart 2014 om 16:54

Ik zie het ook regelmatig voorbij komen, maar ik ben nog nooit zo teleurgesteld als vandaag. Een wedstrijd zonder kleur en smaak, alleen maar slecht voetbal, veel gefluit en een hoop overtredingen. Het leek wel degradatievoetbal, van beide kanten.

2 maart 2014 om 17:07

Komt het er ook niet door dat je voor Feyenoord bent (zie ik in je profiel althans). Als Feyenoord er 2 extra had gescoord had je het misschien wel heel anders ervaart. Logisch ook natuurlijk.

Overigens ben ik het met je eens over het niveau. Feyenoord hanteerde de 'alle ballen op Pelle' tactiek, niet erg vermakelijk. Ajax ging voor een punt en liet Feyenoord komen, nog minder vermakelijk. En de supporters hadden er om de een of andere reden ook niet zo veel zin in vandaag.

Wat een ongelofelijk laf interview van Pelle achteraf zeg. Hij laat zich weer goed kennen zeg

Ajax heeft precies gedaan wat het moest doen, en dat levert Ajax de 4e titel op rij op. Spel was misschien niet geweldig, maar heb genoeg lichtpuntjes gezien. Feyenoord moet zich gaan richten op de 4e plaats, want ik zie ze nog helemaal wegzakken.

Wat een baggerwedstrijd van beide kanten. Ajax kwam niet toe aan combinatie-voetbal en Feyenoord had weer maar 1 recept genaamd Pelle. Veel te slordig van beide kanten, Ajax verdedigde wel goed overigens. Verder natuurlijk een enorm belangrijke overwinning, kampioenschap is weer zo goed als binnen

Als pelle nou geen schorsing krijgt voor zijn elleboog werk dan weet ik het ook niet meer. Verder was het een leuke pot

2 maart 2014 om 16:29

Door die Pelle kunnen ze de 2de plek ook vergeten...

Wat een gast is dat. Die krijg idd nu wel een schorsing

2 maart 2014 om 16:29

Jij moet supporter van 1 van de twee zijn. Geen fatsoenlijke aanval gezien vandaag. Belediging voor het spelletje voetbal deze wedstrijd.

2 maart 2014 om 16:36

Ik ben geen supporter van allebei , ik ben een liefhebber van het voetbal . Maar pelle is te vaak met zijn armen aan het zwaaien.

2 maart 2014 om 16:44

Reageer op het stukje dat het een leuke pot zou zijn. Nou dan ben je volgens mij geen voetballiefhebber.

Eerste helft was leuk maar rommelig, ging op en neer. Tweede helft begon Feyenoord fel maar kon niets forceren. Ajax nam het heft in handen en kwam in een scrimmage voor het doel op 1-2. Feyenoord probeerde het nog maar veel meer dan vrije trappen die onnodig werden weggegeven door Ajax kwam het niet meer. Gelijkspel was meer op zijn plaats maar neemt niet weg dat ik blijk ben dat Ajax eindelijk weer in de Kuip wint zonder eigen publiek.

2 maart 2014 om 16:59

Ik sluit me volledig bij je aan. Ik erger me kapot aan die Pelle en aan Koeman. Die Koeman wisselt alle creativiteit en brengt spelers in om de boel te forceren, iets wat hij wel vaker heeft gedaan en nog nooit gelukt is. Ik vind het ook jammer hoe het publiek zich vandaag liet kennen. Overigens denk ik wel dat Feyenoord meer verdiend had. (pelle zal ik verder geen woorden meer aan vuil maken)

Gorie wedstrijd van Ajax, en 2e helft was Feyenoord nergens te bekennen. Wat een smeerlap is die Pelle zeg, gefrustreerd mannetje. Hele tijd ellebogen uitdelen, en lopen huilen bij de scheids.

Wat een straf voor de neutrale kijker zeg. Eredivisie is echt afgegleden naar een niveau waar de kampioen echt de minst slechte is. Heb fox net gebeld of ik me geld terug mag, wat een niveau. Heb Feyenoord als een gek ballen erin zien pompen en Ajax de bal blind naar voren zien rossen vanwege de zogenaamde druk die Feyenoord uitoefende. Nee het was niet om aan te gluren. Ajax supporters, gefeliciteerd met het kampioensschap dat nu wel binnen is.

Ajax bij deze kampioen, dat lijkt me duidelijk. Als je ziet hoe en simpele ploeg als Salzburg ajax finaal aan flarden speelt en hoe machteloos men vaak in de Eredivisie is tegen het, eigenlijk hele matte positiespelletje van ajax, geeft dat aan hoe zwak onze competitie is.
Heb de eerste helft helaas gemist, Feyenoord kon in de tweede helft nooit echt een vuist maken en ajax verdedigde de 1-1, de 1-2 valt uit de lucht en was in mijn ogen op dat moment volledig tegen de verhoudingen in. Maar een machteloos Feyenoord verdiende ook niet meer. Willen ze echt weer mee gaan doen voor pek 1 moet er kwaliteit bij, ook de wissels voegen momenteel geen drol toe in Rotterdam.
Het meest schokkende van de afgelopen twee weken is een topper in de Eredivisie ten opzichte van de Europa League vernedering van ajax, wereld van verschil wat betreft kwaliteit. Zonde, maar wel de harde waarheid.

2 maart 2014 om 16:31

Je geeft Red Bull wat te weinig krediet hier, ze zijn echt ongelofelijk sterk, niet "gewoon maar een Europa League ploegje".

2 maart 2014 om 16:31

Salzburg heeft 3/4 jaar getraind op dat druk zetten. Dat kun je niet 123 er in smeden...

Dat heet investeren in de toekomst... (moet feyenoord ook eens doen)

2 maart 2014 om 16:44

@henry:

Nee het is een simpele Europa League ploeg, dit Salzburg zou in de CL geen rol van betekenis spelen. We moeten stoppen met denken dat wij een rol van betekenis kunnen spelen in Europa, want dát is juist niet meer zo. Onze eigen competitie is bij vlagen hartstikke leuk om te zien, maar het niveau is schrijnend, dat is met name de afgelopen twee weken pijnlijk duidelijk geworden.

@gendtenaar;

Natuurlijk duurt dat even, maar vergeet niet dat elke ploeg veel spelers wisselingen heeft. Denk je nu echt dat Salzburg deze 11 namen 3/4 jaar geleden ook al op het veld had staan? Daar geloof ik namelijk geen snars van. Het is gewoon een kwestie van kwaliteit en die loopt er in de Eredivisie nu eenmaal veel te weinig. Zowel bij ajax als ook Feyenoord en psv, spelen teveel matige spelers. Ajax vangt dat gebrek aan kwaliteit aardig op door rustig rond te blijven spelen en te loeren op kansen. Thuis spelen ze wat meer richting doel en dat doen ze prima in de Eredivisie.

2 maart 2014 om 17:05

@ Kalou,

De Boer begint ook met een elftal, die veranderd ook ieder jaar.. Maar als je in een bepaalde visie heb wat voor spelletje je wilt spelen...
Dan komen nieuwe spelers ook makkelijker in het systeem...

Kijk bij ajax, spelen nu ook 2/3 jaar met een visie... Salzburg idem

Ondanks z'n goal mag ik toch hopen dat we Veltman op het WK niet in de basis zitten. Dat wordt een gatenkaas tegen een goede aanval. Pellè is alleen groot, als iemand groot is en ook goed kan voetballen wordt het een drama.

2 maart 2014 om 16:29

Gelukkig lieten Indi en de Vrij zien dat het wel waardige internationals zijn toch?

2 maart 2014 om 16:34

Deeveedee. Mooie reactie. Humor

2 maart 2014 om 16:34

Haha de vrij en kongolo waren vandaag de beste van het veld hoor

2 maart 2014 om 16:35

Nee Indi en De Vrij zijn nog slechter. We moeten gewoon kerels achterin neerzetten. Vlaar, Heitinga, Van Dijk, weet ik veel wie. Niet die kleine meisjes uit de Eredivisie.

Niet iedereen laat zich verblinden door clubvoorkeur hoor

Het is deze week pijnlijk duidelijk geworden dat Eredivisie-spelers niets te zoeken hebben buiten de grenzen. Gelukkig mag Van Gaal ook spelers uit andere competities selecteren. Spanje en Chili zijn namelijk beter dan Feyenoord.

2 maart 2014 om 16:44

De beste mensen waren dus degene die het verdedigende centrum vormden van de verliezende partij? Oke, das nieuw voor me.

2 maart 2014 om 16:30

Zet al die Feyenoorders er in en ook van Dijk....dan worden we gewoon wereldkampioen....van mij hoeft Veltman niet eens naar het wk. Laat hem lekker uitrusten en weer fris starten bij z'n club. Al tig jaren horen we over die ohh zo grote talenten van Feyenoord, maar Veltman is de gebeten hond...

Dus laat Janmaat, de Vrij, Martins Indi lekker starten en alles komt goed...

2 maart 2014 om 16:47

Echt? Ik vond Veltman de beste van het veld. Zelfs met 18 ellebogen van Pelle op z'n hoofd blijft hij overeind. Een moment, als Moisander buiten de lijnen is wordt hij geklopt met een perfecte kopbal. Foutloze wedstrijd denk ik. Aan Feyenoord kant maakte alleen Kongolo indruk, nu al een klasse beter dan Bmi.

2 maart 2014 om 17:08

Haha ga even de wedstrijd terug kijken, veltman is een groot talent maar hij werd op alle fronten afgemaakt door pelle ook al loopt hij te zwaaien, doelpunt was geluk maar was echt niet goed vandaag

2 maart 2014 om 19:39

Ach, vier jaar geleden was ook niet iedereen enthousiast over Heitinga en Matthijsen als centraal duo. De verdediging is altijd een zwakke schakel geweest de afgelopen 10 jaar.

Dit seizoen kan je weggooien als zo doorgaat. Tegen zoveel ploegen, beter zijn en dan zovaak punten laten liggen en verliezen. Factor geluk ontbreekt bij Feyenoord dit seizoen enorm. Zijn nog maar 1x ontsnapt (Vitesse-uit) en voor de rest bij 13/14 wedstrijden waar je punten hebt laten liggen zat veel meer in, of moest je veel meer krijgen.

Deze wedstrijd tot de 1-2 de betere, daarna was het niets meer..

2 maart 2014 om 16:32

Bijdeze kan ik je melden dat 2de niet haalbaar is.

Aangezien Pelle dik geschorst gaat worden door die elleboog

2 maart 2014 om 16:37

Precies en laat nou net de man zijn waar het hele spel op afgestemd is. Midv overslaan door de lange bal op Pelle.

2 maart 2014 om 17:43

Ik meld nergens dat we 2e kunnen worden? Beetje aparte reactie.

Feyenoord beste supporters van Nederland? Kuip is muisstil geweest de hele wedstrijd.
Was ook geen beste klassieker, slecht voetbal van beide kanten. Ajax verdiende geen overwinning, maar des te lekker!

2 maart 2014 om 16:53

Hahaha ik moet daar ook altijd zo om lachen. Vak410 staat gewoon 90 minuten te zingen.. Ik heb niemand gehoord deze wedstrijd.

Geen goede wedstrijd van beide ploegen, maar dit Ajax heeft gewoon zo veel karakter. Na de 1-2 zag je ook gewoon dat Feyenoord maar een ding kan en dat was 'alle ballen op Pellé. Is dit het 'goede voetbal' waar Koeman op wijst? Ik verwacht ook een mooie schorsing voor onze Italiaanse vriend. Deze jongen kan niet omgaan met z'n emoties.

Wat betreft mijn ploeg. Het is gewoon vechten voor elke bal. Met veel blessures moet je gewoon ook zo kunnen winnen. Af en toe was er een beetje paniek achterin, maar als de Ajax haters hun gal spuwen over Veltman dan mogen ze al die super talenten van Feyenoord ook thuis laten.

Toch lekker zulke overwinningen. De adrenaline is erg hoog en de spanning groot, maar Ajax gaat weer kampioen worden.

2 maart 2014 om 16:34

Je moet toch toegeven dat Veltman er weer niet goed uitzag bij het doelpunt. En dat is al een paar weken zo. Dat hij toevallig zelf ook scoort doet daar niks aan af.

2 maart 2014 om 16:53

@livrpool,
van mij blijft Veltman thuis. Deze jongen komt net kijken en heeft ook z'n rust nodig. Bij het Feyenoord doelpunt had hij in mijn mening wat strakker Pellé mogen dekken.

@dekuipfeyenoor,
De Vrij staat al jaren stil net zoals Martins Indi, Clasie en Janmaat. De laatste mag van mij mee naar Brazilië als backup van v.d Wiel. We zijn beide niet objectief, maar Feyenoord wordt in Nederland niet beter en kan zich in Europa niet kwalificeren voor de EL. Ik denk dat Veltman nog veel beter moet worden, maar vraag me dan eerlijk af wat de Vrij, Clasie en Martins Indi op het wk moeten doen.

2 maart 2014 om 17:03

Janmaat staat al jaren stil? Dat is natuurlijk niet waar hij is de enige feyenoord verdediger die onder koeman beter is geworden.

2 maart 2014 om 16:36

Welke wedstrijd heb jij gezien de vrij en kongolo hebben elk duel in de wedstrijd gewonnen. Echt welke wedstrijd hebben sommige gezien

2 maart 2014 om 16:45

De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, aangezien jullie beiden (ik ook niet trouwens) geheel objectief zijn.

2 maart 2014 om 16:46

Dit is gevarieerd voetbal, aldus Koeman. Er zijn drie tactieken. Of rondspelen en dan de bal voorgeven op Pelle, of van achteruit gelijk lang op Pelle, of over de grond Pelle proberen te bereiken. Bij Feyenoord is het spreekwoord ontstaan 'er zijn meerdere wegen die naar Pelle leiden'

2 maart 2014 om 16:52

Sorry.. maar Deed ajax niet precies hetzelfde? Elke bal naar voren schieten...?

En als iemand negatief is over Veltman.. zijn het niet gelijk Ajax haters.. Veltman was ook gewoon niet goed deze wedstrijd en dat zag je vooral in de 1e helft toen die elk duel verloor.

Jonge zit in een dip.. mag ook wel gezien zijn leeftijd.

Dit is het eerste seizoen dat ik me echt enorm schaam voor Feyenoord. Hopen dat Pellè een wedstrijd of 5 krijgt voor zijn elleboog, dwaas!

2 maart 2014 om 16:32

Koeman gaat hem erop aanspreken
En dan volgend week Armenteros op de tribune zetten

2 maart 2014 om 16:33

sportief dat je ondanks het verlies dit verafschuwd als feyenoorder, complimenten !

2 maart 2014 om 16:37

Ja word tijd dat de KNVB ingrijpt
Slaat helemaal nergen meer op wat Pelle
Klaar maakt maar sta er niks van te kijken als ze hem er mee weg laten komen

als de openbaar aanklager dit niet bestraft van meneer pelle dan weet ik het niet meer, wat een eng mannetje, als t lekker loopt dan is het het mannetje maar owee alls het niet loopt zoals meneer wil, dan alleen maaar rare dingen doen, een gewaarschuwd man telt voor 2 toch, drie wedstrijden zitten nu. ben klaar met pelle

Slechte pot van beide kanten, Ajax zeer effectief, maar Feyenoord? creëer is wat man alles wordt maar voor gegooid van, pelle kopt hem er wel in, mooi dat het lukt bij de 1-0 maar verder? een simpel balletje van immers thats it.
Ajax aanvallend vrij zwak op wat mooie rushes van Kishna na, verder sterk verdedigd vind ik ook wel de verdiensten van moisander.

Maar mijn Favoriete italiaan... wat een smerige K*T actie sorry dat ik het zeg.
Die kan het seizoen wel vergeten nu, vorige week nog een milde straf maar nu? die elleboog was overduidelijk.

Heb me ook verbaast over het legioen ik hoor altijd het legioen Ajacieden afkraken op sfeer en dat ze alleen te horen zijn als hun club voor staat, geloof dat het bij de 1-0 herrie was, de 1-1 stil en daartussen alleen maar je moeder is dit dat, wij zijn genaaid. nee ik vind het legioen nou niet het beste publiek meer. en nee ik vind het bij Ajax niet beter.

Maakte Veltman uit een standaardsituatie de gelijkmaker? ?? Vz

2 maart 2014 om 16:35

Ja, uit een corner...

2 maart 2014 om 16:44

niet de gelijkmaker, wel 2-1

Feyenoord heeft dit verlies aan zichzelf te danken. Wat een matig niveau van beide kanten zeg. En wat presteert Feyenoord überhaupt enorm onder de maat dit seizoen. Misschien is het toch maar goed dat Koeman na dit seizoen vertrekt want na een fantastisch eerste seizoen begon het daarna stukje bij beetje steeds minder te worden. Met nota bene vrijwel hetzelfde spelersmateriaal als vorig seizoen wordt er veel minder gepresteerd. Zeker na de winterstop hebben we nauwelijks punten gepakt. We moeten nu zelfs nog vrezen dat we de 4e plek gaan verliezen aan Psv. Echt schandalig gewoon.

Hoop dat dit het begin is van het vierde kampioenschap op rij.

Wow Pelle, wat laat jij je kennen in dat interview. Een prof met de houding van een kind van 3. Goed voorbeeld. Hopelijk wordt ie nu wel geschorst door de Knvb want feyenoord zelf is te af om spelers aan te spreken op hun gedrag en daar consequenties aan te verbinden.

2 maart 2014 om 16:32

Wat gebeurde er dan bij dat interview?

2 maart 2014 om 16:43

De commentator vroeg hem waar de passie was gebleven die hij meestal bij een wedstrijd van feyenoord zag en al helemaal in klassieker. Eerste reactie was dat Pelle niet begreep waar die vraag vandaan kwam, na enige uitleg werd de commentator uitgenodigd om dan een training te bezoeken om het de spelers uit te leggen (aanbod werd aangenomen). Toen het interview verder ging kreeg die van Pelle nog het verwijt dat het een ajacied was, op de vraag waarom antwoorde Pelle dat ie dat aan het gezicht kon zien.

Bijna jammer dat de interviewer wel professioneel bleef en niet nog even erop doorging, maar goed dat ben ik dan weer. Ik zou zo'n onbeschoft jochie ook echt over de schreef trekken :P

2 maart 2014 om 17:52

Pelle zei tegen meneer Van Gangelen dat hij voor Ajax was nadat vroeg waar de mentaliteit of zo gebleven was. Sloeg echt helemaal nergens op. Dat is wel echt heel slecht verliezen. Plus het publiek dat ze roepen we zijn weer genaaid. Kuipers floot een prima pot.

Gelijkspelletje was misschien een terechte uitslag geweest. Nu is de titelstrijd zeker beslist.

Wat een heerlijke zege

Je voelde het eigenlijk het grootste deel van de wedstrijd al, ondanks dat Ajax zeker niet de bovenliggende partij was. Je merkte het aan het geduld en professionaliteit van de Ajacieden op het veld. Het kampioenschap kan Ajax nauwelijks nog ontgaan, en we staan ook nog mooi in de halve finale van de beker. 8 wedstrijden Eredivisie en 2 wedstrijden Knvb beker verwijderd van een prachtige dubbel.

En Graziano, dit keer ontkom je niet met een voorwaardelijke schorsing. De camera heeft vastgelegd dat je Veltman een overduidelijk een elleboogstoot gaf. Dat worden een paar weekjes tribune. Complimenten voor de leiding van Feyenoord, het vermanende gesprekje heeft echt geholpen om Pelle zichzelf beter te laten gedragen.

2 maart 2014 om 16:40

Geduld en professionaliteit? Was gewoon een gelukkige goal en verder creeerde Ajax in de tweede helft helemaal niets en Feyenoord trouwens ook niet. Gelijkspel was terecht, beide ploegen nauwelijks kansen en in alles vond ik dit een zeer slechte en slappe klassieker. Leuke laatste zin ook, kan Feyenoord toch niets aan doen net als Ajax er niets aan kon doen dat Suarez zich wekelijks misdroeg?

2 maart 2014 om 17:18

Wat was er gelukkig aan ? goed aangesneden corner, bal word verlengt en van de lijn gehaald, blijft hangen en Veltman tikt hem binnen. Bij een gelukkig goal denk ik meer aan het schot van Klaassen tegen Red Bull Salzburg wat dusdanig van richting veranderd dat hij binnen valt.

Dat Ajax weinig creëerde zal ik niet ontkennen, daar tegenover gaven ze ook zeer weinig weg en hoefde het de laatste 20 minuten ook niks meer te creëren . Gelijkspel was zeker verdiend geweest, maar dat zal ons een zorg zijn. Genoeg wedstrijden dit jaar gelijkgespeeld waar bij we onszelf tekort deden, nu belonen we onszelf rijkelijk. Ik moet de spelers toch een groot compliment maken, hebben echt veel gegeven voor de overwinning en raakte niet in paniek na de 1-0.

Feyenoord had allang iets kunnen doen aan Pelle, die man is jullie aanvoerder. Jullie hadden hem zelf kunnen schorsen of beboeten. Maar de club deed helemaal niks en deed alsof Pelle het slachtoffer was omdat Feyenoord toevallig wat pech had met arbitraire beslissingen. Nu is het aan de aanklager van de Knvb om Pelle serieus een paar weken te verbannen van de Nederlandse velden, want de Knvb staat nu al volkomen voor schut. Duizenden euro's in respect campagnes stoppen en dan zien dat Pelle zich voor de 3de dit seizoen misdraagt, waarvan 2x in een week tijd.keihard straffen dit recidivisme, voorwaardelijke schorsingen omzetten en daarboven op nog eens de standaard straf voor een elleboogstoot (minimaal 3 duels).

2 maart 2014 om 18:54

El Fenomeno

Niks aan kunnen doen? Hij had geschorst moeten worden door Feyenoord, het zogenaamd hartig woordje heeft niks geholpen. Blijf Pelle maar je hand boven zijn hoofd houden, je maakt jezelf volkomen belachelijk net als die held van jullie.

2 maart 2014 om 17:40

@adzevedo

Heb de klassieker niet gezien vanwege carnavals-verplichtingen.
Maar gisteren heb ik in een reactie naar jou toe Pelle een mannetje genoemd die geestelijk minder bedeeld is.
Als ik lees wat hij met twee voorwaardelijke schorsingen aan zijn broek nu weer uitgehaald heeft en na afloop wederom idioot opgefokt gedrag vertoont in een interview, dan is "geestelijk minder bedeeld" nog een eufemisme.
Die gaat op zeker een zware schorsing krijgen en benadeelt dus Feyenoord in de slotfase van de competitie flink.
Sterker nog, ik zie Feyenoord als vijfde eindigen en dan ook nog eens verzaken in de play-offs.

Met dank aan de Feyenoord directie en Koeman die vinden dat wangedrag met een schouderklopje beoordeeld moet worden met een "gesprekje" om de schijn op te houden.
De hypocrieten...

De vierde op rij is nu wel binnen. Gefeliciteerd.

P.s.
In mijn omgeving was er altijd een zwak voor Feyenoord, ook bij mij.
Dat is er nu wel allemaal vanaf.
Feyenoord had altijd een grote landelijke achterban heb ik vaak moeten lezen van supporters.
Die sympathie heeft nu een forse deuk opgelopen en daardoor is Feyenoord vandaag een dubbele verliezer.
In alle opzichten...

2 maart 2014 om 17:57

@oleguapa

Je hebt niet veel gemist hoor, qua niveau was het allemaal niet best. Ajax dat ondanks zijn vele blessures, gebrek aan vorm en met 2 rustdagen na de 3-1 tegen Salzburg, toch won was desondanks weinig verrassend. De hele wedstrijd merkte je dat Ajax ondanks dat het op dat moment de onderliggende partij was zich niet van de wijs liet brengen. Ze bleven gefocust en geconcentreerd en sloegen uiteindelijk dodelijk effectief toe. Dat is wel eens anders geweest, even terugdenkend aan de Nederlandse ''ziekte'' op de trainingskampen met effectief zijn. Na de 1-2 eigenlijk amper meer in de problemen gekomen, Feyenoord leek net als tegen Twente zijn kuit verschoten te hebben in een eerder stadium.

Die zware schorsing zal er zeker aankomen, een elleboogstoot is toch 3 a 4 duels. Tel daarbij nog eens de voorwaardelijke schorsingen op en je komt tot de conclusie dat Pelle de komende weken wat vrije weekenden gaat krijgen. Maar gelukkig voor Feyenoord, bij de eventuele play-offs is Pelle weer van de partij.

Bedankt voor de felicitaties, en nog een prettig carnaval, Alaaf !!!

Het valt me de laatste tijd ontzettend op dat jullie 'het ding' schrijven. In verschillende artikelen. 'het ding kreeg hij er niet in', 'het ding ging naast'. Dit artikel ook weer twee maal.

Beetje simpele schrijfstijl zo. Wellicht kan het wat spaarzamer gebruikt worden?

Feyenoord publiek is naar mijn mening ook wel overhyped, sfeer was ver te zoeken vandaag.

2 maart 2014 om 16:31

Klopt ja. Stroomde ook al leeg terwijl die 2-2 zomaar kon vallen.

2 maart 2014 om 16:36

Het stroomde helemaal niet leeg hoor, in de blessuretijd zat het gewoon nog steeds helemaal vol.

2 maart 2014 om 16:41

Oh echt, ik zag toch de laatste minuten veel mensen weg lopen, overigens niet voor het eerst.

2 maart 2014 om 16:41

onzin, er liepen tientallen mensen weg. Dat zei de commentator (objectief) ook nog.

2 maart 2014 om 18:22

Ik zat in de Kuip, ben ooggetuige.... Ze liepen inderdaad al weg.

2 maart 2014 om 18:59

Vedderut

Hoe tegenstrijdig kan je iets willen zeggen? En bovendien liepen rond de 85e minuut al heel fans weg. Maar dat gebeurd bij iedere club, dan gaan de successupporters altijd als eerst weg.

2 maart 2014 om 16:34

is inderdaad al jaren zo, maar op 1 of andere manier blijft dat label van 'hondstrouwe' supporters en 'beste sfeer in Nl' altijd hangen in de media.

ze hebben goedkope stoelen dicht op het veld waardoor je een hoop infantiele schreeuwlelijken in beeld hebt, maar meer is het ook niet

2 maart 2014 om 16:46

Sfeer was nergens en stil. En maar doen of nooit in Amsterdam sfeer is en trouwe supporters. Bij Feyenoord liepen de supporters bij de 70e minuut al weg.

2 maart 2014 om 16:51

Overhyped vind ik dan weer te ver gaan. Het legioen staat al jarenlang achter dit zooitje, en steunen het door dik en dun. Vandaag was het echter bijzonder treurig. Je kon echt een speld horen vallen in de Kuip...

2 maart 2014 om 16:59

Ja klopt en toen ajax 3-0 achterstond tegen Salzburg hoorde je vak 410 nog met volle borst zingen

2 maart 2014 om 17:59

@ Mokhtar

Het legioen is ook allang niet meer wat het ooit was, maar op een of andere manier denken velen dat het nog zo is. Dit terwijl je bij genoeg wedstrijden vaak een spelt kan horen vallen, daarnaast als een wedstrijd drama is juicht men net zo hard bij een goal zoals elke andere club supporter. Onderling klaagt men vaak ook steen en been over de sfeer bij thuis en uit wedstrijden. Nu kan het echt wel spoken in de Kuip maar geen enkele Nederlandse supporters schare laat zich negentig minuten gelden.

Pelle klassevoetballer maar jammer dat hij zich (weer) zo moet gedragen. Knvb en Feyenoord, laat dit een voorbeeld zijn, als iemand zich misdraagt zoals Pelle vorige week dan moet je daar iets aan doen. Dit gedrag kan je niet tolereren. Maar één gelukje voor Feyenoord, zijn voorwaardelijke straffen die open staan zullen vast niet gelden, wat is weer een ander vergrijp...

Het doet me pijn om dit te zeggen, gefeliciteerd met de landstitel.

2 maart 2014 om 16:38

Bedankt! Hahah oh en Twente vandaag ook nog puntverlies. Het wordt wel makkelijk voor Ajax, maar we zijn er nog niet. We moeten ons zelf niet gaan onderschatten. We moeten nog van Twente en Vitesse winnen, want dan is het pas echt zeker.

2 maart 2014 om 16:43

Komende vier wedstrijden (inclusief bekerfinale) worden doorslaggevend voor de dubbel. Als je de vierde wedstrijd thuis tegen twente wint dan ben je zeker van het kampioenschap, want dan mag je verliezen van Vitesse.

Ajax mag zelfs nu verliezen van Twente en Vitesse maar dan moeten ze alle andere (6) wedstrijden wel zien te winnen.

2 maart 2014 om 16:45

@eagle

Ja precies maar zo ver moeten we het niet laten komen. Gewoon lekker voetballen en de wedstrijden winnen.

Feyenoord vergeet weer eens te scoren en staat er weer niet als het echt moet. Ajax was niet goed, maar zoals wel vaker de laatste jaren weten ze dan toch de overwinning er uit te slepen. Ze zijn simpelweg effectiever. Kampioenschap hebben ze nu toch wel binnen. Pelle zal wel geschorst worden, ik moet het nog zien of Feyenoord Europees voetbal haalt. PSV en Heerenveen staan onderhand gevaarlijk dichtbij.

Altijd maar net niet, en tegenslag na tegenslag. Weer een verloren seizoen. Het is niet makkelijk om voor Feyenoord te zijn...

Gelijkspel was meer op zijn plaats geweest alleen zoals zoveel wedstrijden dit seizoen heeft Ajax de kwaliteit om deze wedstrijden te winnen en Feyenoord helaas niet. Kunnen Ajax nu wel feliciteren met het kampioenschap, de rest doet alleen nog meer voor plek 2.

Povere wedstrijd van beide kanten.
Gezien de vele blessures, midweekse wedstrijd in Oostenrijk, uit tegen een gemotiveerd Feyenoord in een kolkende Kuip en het feit dat ze veel meer wedstrijden in de benen hebben, is dit een geweldig resultaat.

Vanaf nu krijgt Ajax ook evenveel rust als de rest en kunnen ze stappen maken richting de 4e titel op rij. Feyenoord was weer een en al alle ballen op Pelle, zelfs vanaf achteruit. Waar was plan B?
Feyenoord had wel een overwicht (wat je mag verwachten in je eigen kuip), maar deed er te weinig mee. Ajax als een soort AC Milan de wedstrijd zakelijk over de streep getrokken.

Pelle moet oppassen dat hij niet alsnog een schorsing krijgt voor die ellenboog, kruipt niet 2x door het oog van de naald.

Mijn weekend kan niet meer stuk en in Eindhoven zal voorzichtig ook wel een biertje open gaan.
De Boer 4 president!

2 maart 2014 om 16:36

Kolkende Kuip viel ook erg tegen Dat Feyenoord te weinig deed met het kleine overwicht komt denk ik gewoon door een gebrek aan kwaliteit helaas.

2 maart 2014 om 16:55

Nou inderdaad, dat viel mij dus ook heel erg tegen. Ik was bang voor een kolkende vijandige sfeer die op en top motiverend zou werken voor Feyenoord, maar dat viel eigenlijk heel erg tegen. Het vuurwerk van voor de wedstrijd was wel aardig, maar ik vond het verder maar een tamme sfeer. Toch raar, dat zou misschien juist een verschil kunnen hebben gemaakt.

2 maart 2014 om 16:59

Spelers als Boëtius of Vilhena kunnen wel wat met de bal, maar waren vandaag gewoon te zwak. Ben absoluut van mening dat Koeman echt 200 procent uit deze groep haalt. Pellé kan echt niet alles alleen en dan snap ik zijn frustraties. Het lijkt er ook op dat hij z'n emoties niet meer onder controle heeft en dat kan Feyenoord nog problemen gaan zorgen tegen o.a psv.

Wat er mogelijk is in de Kuip weet ik niet, maar het lijkt er op dat jullie vandaag al echt moeten gaan denken aan volgend seizoen (de beleidsbepalers zeker).

2 maart 2014 om 17:14

Absoluut niet, we hebben qua individuele kwaliteiten de beste spelers(basis 11 bedoel ik) het spel is gewoon 1 grote puinhoop. Geen team helemaal niks, het is alleen maar alles op pelle!

2 maart 2014 om 17:31

De basis van Feyenoord speelt nu 2-3 jaar samen en ik zie te weinig van wat jij nu beweerd. Mentaliteit is ook een kwaliteit en dat heeft mijn club tig malen meer. Individueel een actie maken zoals Boëtius is leuk, maar het collectief is vaak veel belangrijker. Ik denk ook dat Pellé de enige echte topper is en de rest jongens die te gehypet worden. Niet voor niets lukt het Feyenoord al tig keer niet om de EL te halen.

2 maart 2014 om 17:38

@dekuipfeyenoord ik vraag me dus echt af of dat wel zo is. Ik denk dat de spelers gewoon niet beter kunnen door een gebrek aan kwaliteit. Het is gewoon teveel middelmaat helaas.

Niet te vroeg juichen Ajax! Vitesse en FC Twente komen er nog aan en die staan
'maar' op 8 punten. 2x verliezen en alles is nog mogelijk.

Maar dat terzijde, gefeliciteerd met de overwinning.

2 maart 2014 om 16:33

Ik calculeer een verlies tegen Vitesse alvast in En het zou betekenen dat de concurrentie geen enkel punt meer mag laten liggen
Ondanks dat ik mijzelf nooit rijk reken, is voor mij vandaag de competitie beslist wat betreft het kampioenschap.

2 maart 2014 om 16:48

Ajax speelt dacht ik op de een na laatste speeldag tegen Vitesse. Dan is de titel al binnen als het zo blijft.

2 maart 2014 om 16:35

In principe heb je ook gelijk hoor, maar vergeet niet dat ook Vitesse en Twente niet echt stabiel zijn. Denk ook niet dat de Boer nu al met de champagne aan het rond lopen is, maar ben het met je eens dat we nog geen kampioen zijn.

Gelet op het puntverlies van Twente, durf zelfs ik het aan dat dit de kampioenswedstrijd was

2 maart 2014 om 16:42

Zolang de spelers het maar niet roepen

2 maart 2014 om 16:55

En niet geblesseerd raken....niet dat Bojan een topseizoen heeft, maar op deze manier blijven er weinig spelers over...gelukkig speelde Serero vandaag weer wat minuten mee.

Alvast gefeliciteerd alle Ajacieden. Titel kan jullie niet meer ontlopen nu. Hopen dat Twente voorronde CL kan afdwingen!

Een beetje gelukkig, beide ploegen in de tweede helft niet erg sterk, Man of the Match is Ricardo van Rhijn, ongelooflijk dat ie na 82 minuten knokken nog even van eigen helft tot aan de cornervlag sprint met de bal. Ook Janmaat vond ik erg sterk, ik denk dat Janmaat meegaat als 2e rb achter van Rhijn maar vandaag heeft van Rhijn bewezen zeker niet minder te zijn als Janmaat.

Ook blij dat Serero weer terug is, slimme voetballer, lost een hoop op met zen slimmigheidjes, en een zekerheidje geworden op het middenveld. Ook een pluim voor hem.

En die vieze vieze Pelle zeg. Wat een smerig mannetje. Met zen ellebogen, zen geduw en getrek. Hoop dat ie op basis van de beelden alsnog geschorst word, echt een schandalige voetballer.

2 maart 2014 om 16:34

Nouja schandalige je oordeelt nu over 2 westrijden.. waarvan 1 de menige over verdeeld zijn.. Maar zijn ook mensen die over paar westrijden hun conclussie opmaken.. In dat geval valt er in elke team wel te wijzen maargoed das mijn mening. Verder gefeliciteerd met de overwinning, was verder een zaad partij van beide kanten..

2 maart 2014 om 16:44

Vond je Janmaat sterk? Ik denk dat je hem verwart met iemand anders.. dit was by far de slechste wedstrijd van Janmaat in de shirt van Feyenoord. Teveel balverlies, geen visie en hij schoot rond zonder echt naar een Feyenoord-speler te passen.

2 maart 2014 om 16:46

Ja, ik vond Janmaat erg sterk. Bijna elke bal die werd veroverd werd door Janmaat veroverd en hij bestreek de gehele rechterflank, omdat de zwakke Schaken echt geen moer uitvoerd.

Was de beste man aan F'noord zijde.

2 maart 2014 om 16:48

Schaken was inderdaad niks waard. Hij moest meteen na rust al worden, of eerder zelfs, worden gewisseld. Snap niet dat Koeman heeft gewacht tot 75e minuut met wisselen.

2 maart 2014 om 17:12

Serero speelde echt heel slecht vandaag.

2 maart 2014 om 22:18

Kun je dat onderbouwen? Serero wint ontzettend veel ballen op het middenveld, en weet altijd een vrije trap uit te lokken die balbezit voor Ajax oplevert. Als Bojan in de eerste helft gewoon strak paast had ie de 1-1 ook nog gemaakt, door zijn inzicht en gevoel voor ruimte. Als je niet snapt dat Serero vandaag een geweldige wedstrijd speelde, snap je vast ook niet het nut van een Sergio Busquets of een Nuri Sahin. Werd alleen gewisseld omdat ie terug is van een blessure

2 maart 2014 om 22:53

Serero heeft alles terug gespeeld, geen bal naar voren. Zoals Cruijff zegt: diepte gaat voor breed/terug. Erg jammer dat hij nu zo laf speelt. Dat Frank het nog goed vind ook zegt genoeg over hoe hij wil spelen: saai en risicoloos.

Feyenoord moet wel oppassen dat ze niet verder weg gaan zakken. Pelle zal geschorst worden en tegen Ajax hanteerde ze de 'alle ballen op Pelle' tactiek. Zo zonde dat zo'n goede voetballer als Pelle zich zo moet misdragen elke keer.

Mag wel hopen dat de strijd om de titel vanaf volgend jaar spannender wordt en bovendien eens een andere kampioen oplevert. Steeds ajax begint irritant te worden.

Vond het een matige westrijd Feyenoord beter dan ajax maar kon het niet echt klaar maken, Ajax vond ik gewon slecht konden niet hun eigen spelletje echt spelen begon beetje op anti voetbal te lijken.

Maargoed dat is het ook het niveau hier in Nederlands, niet om over huis te schrijven.

Ja ja ja van te voren zou Ajax wel even afgedroogd worden door een Feyenoord wat een hele wedstrijd druk zou zetten. Drie keer winnen van Feyenoord in een seizoen, man dat voelt lekker. Goed nu was Ajax belabberd maar was men wel scherp op de momenten wanneer het moest.

2 maart 2014 om 17:37

Misschien tijd voor een dvdtje
Nee serieus. Ik dacht echt dat we vandaag zouden verliezen. Feyenoord speelde erg goed tegen Twente en dat was nog zelfs uit ook. Onze ploeg moest nog even naar Oostenrijk om weer afgedroogd te worden (daar ben ik absoluut niet trots op) dus winnen zouden we vandaag niet gaan doen.

Geen een ploeg kan in Nederland dezelfde tactiek handhaven als Salzburg. Toch verwachte ik echt veel meer van Feyenoord. Hebben we o.a die bewierookte Boëtius vandaag gezien? Ajax zit misschien aanvallend dan niet in een flow, maar verdedigend blijven we in Nederland de beste. Als je dan toch nog 2-1 weet te winnen ben ik erg blij alhoewel ik echt wel betere wedstrijden van Ajax heb gezien.

2 maart 2014 om 18:11

@ 007

Hahaha lijkt me een goed idee en als bonus zetten we de kampioen huldigingen er ook op. Ik ben en was totaal niet onder de indruk van Feyenoord, Feyenoord speelt dit seizoen ook behoorlijk wisselvallig waar ook draken van wedstrijden tussen zaten. Hoe slecht Ajax ook heeft gespeeld in aanloop naar de klassieker (is de laatste jaren wel vaker gebeurd) staan de jongens er toch op de momenten in de klassieker wanneer het moest. Eigenlijk verwoorde Jan Boskamp het heel goed dat het toch wel wat vernederend was dat Ajax veel toeliet en Feyenoord er niks mee kon.

Goed, nu is dit wel heel gevaarlijk want een als een balletje goed valt kan het zomaar anders zijn maar gelukkig is dat niet gebeurd. Het was bar en boos van Ajax haar kant maar ik geniet met volle teugen van deze overwinning. Laten we wel wezen dit zijn toch de lekkerste overwinning op onze aartsrivaal. Net zoals die overwinning in de Kuip een x aantal jaren terug toen van der Vaart de wedstrijd (toen onze supporters voor het stadion werden vast gehouden) in de laatste seconde besliste. Tel daarbij op dat voorafgaand aan deze wedstrijden ze allemaal riepen dat ons aller Ajax wel even met 0-3 afgedroogd zou worden ala Salzburg wat het voor mij nog zoeter maakt en vergeef ik ze vandaag het slechte spel.

Ik had vrede gehad met een gelijkspel, vond ze beide niet hoogstaand spelen, leuke actie van Kishna, die overigens ook nergens te bekennen was bij die voorzet van Bmi waar 1-0 uit kwam.
En pelle, tja, dom, dit was wel op het veld dus voorwaardelijke gaat gelijk in + 4 extra neem ik toch aan.

Haha niet goed gespeeld en toch winnen.. Die Kishna was de enige die sterk speelde. Gaat Ajax nog een hoop plezier aan beleven.

Zeer blij met deze overwinning. Ajax mag dit toch echt niet meer uit handen geven. Feyenoord moet nog oppassen dat PSV niet over hun heen gaan. Maar hee Koeman waar was je plan B nou?

Ajax heeft toch wat opgepikt van AC Milan in de CL. Alle tempo eruit halen en de wedstrijd volledig doodmaken, om dan toe te slaan uit een halve kans.

Normaal houd ik daar niet zo van, maar vandaag boeit me dat niet zo

Met de spelers die Feyenoord hebt word je nooit kampioen. Spelers als te Vrede Vormer Immers Goossens Schaken Verhoek kom je er echt niet. Ze moeten uitkijken want Psv gaat ze nog voorbij. En dat lelijke voetbal van ze is ook echt niet om aan te zien met die lelijke lange ballen. Voetballen moeten ze want die lange ballen op Pele lukken niet echt meer.

Als een echte Feyenoorder geef ik toe dat Ajax dit jaar de kampioenschap heeft verdiend. Ze zijn ook uitgeschakelt in de UEFA. Nu kunnen ze beter concentreren op de competitie.

Gefeliciteerd ajax.

Ik schaam me kapot als feyenoord supporter. Pelle had er deze wedstrijd niet bij mogen zijn en had hier ook nog is rood moeten krijgen. Te vrede die niet balletje op janmaar terug speelt stomme ego actie. Ik mus de strijdlust. Ik zie liever iemand als immers lopen die er wel voor gaat en het lukt niet dan de rest van t slappe zooitje. Typisch iets wat er bij elke sellectie van koeman gebeurt. Jpvgastel kon het effect niet langer uitstellen. Ik hoop dat het volgend seizoen beter gaat en dat er flink met de jeugd gewerkt weer mag worden. Bakkal weg, armenteros weg. Verkoop pelle maar (ookal is het de beste spits die feyenoord heeft, zoon vent aanvoerder maken heeft een verschikkelijk effect op het elftal zoals goed te zien was) en volgend seizoen met een frisse start beginnen. Dit seizoen gewoon europa halen want in een plek 2 geloof ik niet meer.

2 maart 2014 om 16:36

Hij had deze wedstrijd nog een paar keer vaker rood kunnen hebben. Hij haalde nog een paar keer vaker uit naar Veltman.

2 maart 2014 om 18:03

beter ga je mensen lastig vallen op habbohotel i.p.v op een forum waar mensen fatsoenlijk willen discussiëren.
kindje

Edit: Ah was bedoeld voor iemand anders, maar die reactie is al weggehaald.

En die aardige Italiaan Pelle... die moet gewoon 5 wedstrijden aan zijn reet hebben met zijn smerig voetbal.
Stel een voorbeeld en geef hem 5 wedstrijden en 25.000 euro.

Een boete helpt niet bij hem.. en 5000 euro helemaal niet
In engeland krijgen ze 120.000 euro...voor ziekelijk en onsportief gedrag

Kishna onze hoop in bange dagen. Eindelijk een Ajacied met lef en een fijne balbeheersing die met gemak een man kan uitspelen in het Brei-voetbal van Frank de Boer. Lichtpuntje in deze wedstrijd die ging tussen de lamme en de blinde. Sta op voor de kampioen!

Geen van beide waren beter vanmiddag, maar Ajax is de koelste gebleken wanneer het eropaan komt. De vierde titel kan ons niet meer ontgaan.

Rotterdam is weer even stil de komende maanden. Al gun ik ze de tweede plaats.

Ben zowel niet voor Feyenoord als voor Ajax.
Vind wel dat feyenoord op basis van kansen en inzet zeker een gelijkspel had verdiend.
Ajax heeft weinig laten zien, maar hebben wel uit 3 kansen 2 x gescoord, helaas is het niveau in Nederland verder te laag want het is wel duidelijk dat Ajax in europa te kort komt.
Jammer verder voor het verloop van de competitie, daar is de spanning nu wel vanaf.
Ajax is kampioen doordat het de minste steken heeft laten vallen, maar niet door ten opzichte van de rest het beste voetbal te laten zien.

Wat is die Pelle een vieze kwal met zijn slaan. Behalve die ene actie heb ik er nog 2 meer in het veld gezien.

Zal blij zijn als zo'n onsportieve speler eindelijk eens uit de Eredivisie verdwijnt.

Pelle maar schorsen voor de rest van het seizoen ?
Vorige week al negatief in het nieuws, en nu nog een elleboog stoot uitdelen.

Heerlijke sfeer hier in en rond de kuip.

12 punten.... Twente weer niet gewonnen. Heerlijk weekend.

Wat een rare reacties van veel ajacieden hier zeg .. Begrijp dat de punten erg welkom zijn, maar de enige reden hiervoor is toch Feyenoord? Ik vond ajax echt extreem slecht spelen, nog slechter dan ons zelfs.
Gefeliciteerd met de overwinning en de titel, maar ik zou toch niet al te artogant doen na zo'n brlabberde wedstrijd en europese afgang. Kamioen van de armoede zoveel lijkt me duidelijk.

2 maart 2014 om 16:44

Hou die felicitaties maar lekker bij je als je vervolgens de prestatie gaat kleineren en denigrerend gaat doen. Over arrogantie gesproken, als Feyenoorder zit je compleet, echt compleet ernaast als je de prestaties van Ajax omlaag gaat praten. Zelf al jaren helemaal niets presteren en dan denigrerend gaan doen over de prestaties van een ander, wat een arrogantie zeg.

2 maart 2014 om 16:45

@ Dante

Zo raar is dat toch niet, van ten voren roepen velen Feyenoorders van alles en nog wat maar nu ze verliezen mogen we opeens niks meer zeggen ? Sorry, maar dat vind ik wel heel kinderachtig, wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. Trouwens, volgens mij zouden jullie maar wat graag de kampioen van de armoede zijn. Ajax heeft het tegen Salzburg goed verkloot maar elk seizoen halen wij nog wat punten binnen voor Nederland in tegenstelling tot jouw club dus wie blameert zich Europees dan meer ?

2 maart 2014 om 17:10

Waar zeg ik dat mijn club het goed doet dan? Ik weet al heel mijn leven dat we slecht spelen en geef dat ook gewoon toe. Ik ben nou eenmaal Feyenoord supporter daar kan ik ook niks aan doen
Maar ik heb het nu over ajax. En ik begrijp dat jullie allemaal blij zin met de titel, maar ik vond de arrogante opmerkingen na zulk slecht spel een beetje misplaatst. Begrijp niet helemaal wat voor verschrikkelijks ik gezegd heb.

2 maart 2014 om 17:53

@ Dante

Hoezo is dat nou weer arrogant, zeg nou zelf vooraf word er door andere en met name Feyenoord supporters ook van alles geroepen. Nu verliest Feyenoord en dan mogen Ajacieden opeens niks meer zeggen omdat het dan arrogant zou zijn ? Hoe indentificeer jij die opmerkingen van veel van jouw mede supporters vooraf dan ? Daarnaast hoort het jennen over en weer er toch ook wel bij, we hebben het nog altijd over de klassieker, tegenwoordig word elke vorm van rivaliteit de nek om gedraaid.

2 maart 2014 om 18:01

Ik heb helemaal niet geroepen dat wij zouden winnen, sterker nog ik had helemaal niet verwacht dat we zouden winnen. En ik zeg ook nergens dat ajacieden niks mogen zeggen. Ik las hierboven alleen aardig wat superlatieven die ik enigszins misplaatst vond na zo'n slechte pot.

2 maart 2014 om 18:18

@ Dante

Ik doelde ook niet perse op jou, maar genoeg mede supporters die van alles en nog wat riepen en dan kan je natuurlijk er vergif op innemen dat het terug ketst. Daar hebben wij als Ajacieden ook vaak genoeg last van. Dus zo kwam jouw reactie op mij over als selectieve verontwaardigheid, maar ik heb jouw reactie totaal verkeerd geinterpreteert mijn excuses daarvoor.

2 maart 2014 om 18:26

Hey A_L geen probleem hoor en ik begrijp wat je bedoelt. Ben niet veel online geweest, dus heb er nu niet veel van meegekregen, maar heb ook altijd mn bedenkingen als ik van die praatjes van mijn supporters hoor Maar ik ben al veel te lang Feyenoord-supporter om me hier schuldig aan te maken lol .. Onze trackrecord laat het niet toe helaas!

2 maart 2014 om 19:04

@ Dante

Helaas zitten er bij Ajax ook genoeg van die figuren waardoor je eigenlijk te vaak word aangesproken op het gedrag van anderen. Ahh je bent er dus eentje van de oude stempel, nu ben ik natuurlijk geen Feyenoorder maar dat kan ik wel waarderen. Net zoals ik het ook wel kan waarderen als Ajacieden bluf tonen maar niet zeuren als we dan uitgelachen worden als we een keertje op onze plaat gaan.

2 maart 2014 om 16:45

Ajax wint vandaag de kampioenswedstrijd met slecht spel tegen Feyenoord, wat dat over Feyenoord zegt moge duidelijk zijn; Feyenoord kon enkel 1 goal afdwingen en de voorsprong niet uitbouwen of vasthouden, dus slechter dan Feyenoord? Nee.
Over de gehele competitie is Ajax gewoon de beste gebleken, punt.
Ik meet en beoordeel Ajacieden op basis van Europese wedstrijden, dus ja ik ben het eens wat betreft Europese afgang, al ligt dat voornamelijk aan geen/belabberde mentaliteit. Als Ajax wint van dit Feyenoord met verre van mooi spel, dan is het niet echt slim om te praten over; 'nog slechter dan ons.' Kampioen van de armoede kan ik met je eens zijn.

2 maart 2014 om 16:48

Schitterend. Het zinnetje is weer gevallen mede ajacieden! Dante is de grote winnaar dit jaar! Hij kwam op 2 maart 2014 voor het eerst met het zinnetje: Kampioen van de armoede! Gefeliciteerd Dante, het calimeropakket gaat jou kant op. Tot volgend jaar!

2 maart 2014 om 19:12

Arie, ik heb vreselijk moeten lachen om je laatste alinea.. Maar dat zullen wel frustraties zijn geweest, Rotterdammers hadden echt verwacht dat ze zouden winnen vandaag.

2 maart 2014 om 16:49

Dus je club is een armoedige clubje? Man niet zo aanstellen Ajax is beter en we krijgen dit weer te horen.

2 maart 2014 om 17:12

Ja mijn club is armoedig. Ik hou van ze met heel mijn hart en ik vind het de mooiste club ter wereld, maar helaas zijn ze wel armoedig!

2 maart 2014 om 18:04

Dante, het valt in je te prijzen dat je achter je club blijft staan.

Uiteindelijk draait Feijenoord al 3 jaar goed mee bovenin.

Paar dagen geleden baalden wij Ajacieden, nu balen de Feijenoorders.

Dat is wat sport zo mooi maakt, de emotie.

Hoop dat jullie toch nog de veerkracht kunnen opbrengen om voor de 2de plek te gaan, want daar zijn echt nog wel mogelijkheden voor.

Misschien kunnen wij jullie nog daarbij helpen, krijgen Twente en Vitesse nog.

2 maart 2014 om 18:18

Tja we kunnen onze club niet uitkiezen he Maar begrijp me niet verkeerd hoor ik geniet van mijn club Feyenoord, alleen niet altijd van hun spel en resultaten lol ..
Bedankt man ik hoop het ook! Voorronde cl gaan meestal ook niet zo geweldig voor ons, maar een kans is fijn en 2e worden is beter dan 3e of erger. We gaan het zien! Zet hem op

2 maart 2014 om 16:53

Europese afgang, dat je dit als Feyenoorder durft te zeggen zeg. Kampioen van de armoede? Niemand die dat over 10 jaar nog weet en je zou er maar al te graag voor tekenen. Hou de felicitaties maar voor je aangezien je die gebruikt om je provoceren te maskeren. Fijne zondag nog ouwe reus!

2 maart 2014 om 16:56

Ik vind het persoonlijk behoorlijk arrogant om jezelf na een nederlaag de betere ploeg te noemen. Zeker gezien het feit dat de scheidsrechter notebene twee maal een elleboog miste, anders had je de wedstrijd met negen mogen eindigen.

en afgang in Europa viel wel mee hoor, mooie overwinningen op Barcelona en Celtic. Gewoon netjes overwintert. Heb ik Feyenoord al jaren niet meer zien doen.

2 maart 2014 om 17:00

Europese afgang? steekt idd schril af tegenover de fantastische Europese prestaties van Feyenoord..

2 maart 2014 om 17:07

Pff zegt iemand wiens club al jaren niks gepresteerd heeft zowel nationaal als internationaal.
Lees nog even alle reacties na RBS terug, Ajax zou in de kuip afgedroogd worden en kon er niks van. Benieuwd wat ze dan van hun eigen club vinden, als Ajax er niks van kan en met 4 geblesseerde en matig spel toch winnen......

2 maart 2014 om 17:15

Ik heb nooit gezegd dat ajax afgedroogd zou worden. En ik begrijp niet goed waarom de prestaties van mijn club mij verbieden een mening te hebben over een andere club. Wat een overgevoelig gedoe hier zeg. En dan word ik een calimero genoemd lol

Terechte overwinning van Ajax, alhoewel een gelijkspel net zo goed had gekund. Eerste deel van de eerste helft gelijk opgaand en daarna kreeg Feyenoord de overhand en scoort een prima goal. Ze geven het weer knullig weg vlak voor rust na een mooie actie van Kishna.

Tweede helft kon Feyenoord geen vuist meer maken, paar kleine kansjes maar niet meer dan dat. Zwakke vertoning, amper een slotoffensief eruit geperst. Weinig echte beleving en strijd, jammer.

Ajax was ook niet bij machte het spel te maken, maar wachtte rustig af en hield de linies kort. Gespeeld naar de mogelijkheden vandaag, dat is ook een kunst.

Kuipers prima gefloten.

Pelle moet geschorst worden. Minimaal drie wedstrijden de voorwaardelijke schorsing.

Geen passie geen strijd gewoon niks ajax heeft dit afgedwongen..ik ben klaar met dit seizoen. Op naar volgend jaar kan niet eens boos worden met dit verlies door het getoonde spel van feyenoord!!

2 maart 2014 om 16:45

Geef je helemaal gelijk. Zoveel mogelijk proberen te verkopen deze zomer en opnieuw beginnen. Met deze spelers komen we er helaas ook niet dat is nu wel pijnlijk duidelijk geworden. Zoveel mogelijk cashen en schulden vrij worden moet nu de hoogste prioriteit zijn. Daarna pas aan een eventueel kampioenschap gaan denken en gaan investeren in spelers die daadwerkelijk een versterking zijn. Anders beter de jeugd opstellen.

Gefeliciteerd Ajax en Frank de Boer met dit fantastische resultaat.
De vierde titel op rij komt er aan!

Goeie pot, Kishna lekker speler hoor Janmaat en Indi hadden totaal geen controle over hem. Ik ben zeer blij met deze overwinning. En dan boeit me niks dat ik 535 euro verloren heb, had H'veen, gelijk nac, gelijk pec en gelijk Utrecht en Winst Feyenoord, maar lekker verloren en gelukkig gewonnen van Feyenoord! Ook al kost het me honderden euros, boeit me helemaal niks, zolang Ajax maar wint.

Pelle, krijgt denk wel schorsing hoor? 3 wedstrijden elleboog, en die 2 voorwaardelijke wedstrijden die open stonden erbij, dus 5?

Feijenoord mag het arbitrale trio dankbaar zijn dat er na 90 minuten nog 11 Rotterdammers i.p.v. 9 in het veld stonden. Pellè zal nu in ieder geval krijgen waar hij sinds vorige week al recht op had en te Vrede mag Kuipers wel heel dankbaar zijn dat hij zijn doelbewuste aanslag op de keeper van Ajax afdeed met geel. Dat had niets met voetbal te maken. Maar, o ja, Feijenoord speelde Immers thuis;-))

2 maart 2014 om 16:47

Je kan het ook overdrijven hoor. Dat je het over Pelle hebt kan ik nog inkomen maar te Vrede viel nou ook wel weer mee. Geel was gewoon voldoende.

2 maart 2014 om 16:49

Geel was voldoende als hij gewoon door was gelopen op Cillessen, die schoppende beweging erbij maakt het gewoon natrappen en dus rood.

2 maart 2014 om 17:02

Marchello1, te Vrede ging heel bewust met zijn been op zoek naar de Ajax keeper. Dit was gewoon rood.

2 maart 2014 om 17:39

Prima dan was het rood, ook goed.

k vind Feyenoord toch wel zwak tegen dit matige Ajax. Feyenoord speelt thuis en mag normaliter niet verliezen op deze manier. Mijn verwachting was groot voor deze wedstrijd en helaas is deze klassieker onwaardig te noemen. Feyenoord moet oppassen dat ze niet ingehaald worden door Psv. Ajax gaat dit niet meer uit handen geven en wordt landskampioen voor de vierde keer oprij.

Wie werd er nu benadeeld????? Pelle had rood moeten krijgen voor die elleboogklap. Weer Pelle dus. En was het geen penalty ??? ( handsbal) Ja Koeman nu maar lekker thuis janken bij Bettina. Dat is de enige die je misschien nog begrijpt.

2 maart 2014 om 16:43

Bij die 2e ajax werd klaassen ook omver getrokken, mocht iemand bedenken dat het geen hands was.

Pelle, Pelle, Pelle.

Als je een elleboog uitdeelt, doe het dan goed en ram die kop van hem eraf.

2 maart 2014 om 19:24

Whitedeath

Waar slaat deze reactie nou op in vredesnaam? Stimuleer je nou serieus geweld?

Een aantal conclusies:

1. Ajax kampioen
2. Ajax heel effectief en ook wel een beetje lucky
3. Niveau van de eredivisie heel heel tragisch

Het 3e punt vind ik heel zorgbarend. Nederland gaat richting het niveau van België en dan zitten er over een paar jaar ook bijna niemand meer op de tribune in NL. Ajax wordt nu voor de 4e keer kampioen maar durft het geld van een kampioenschap niet te investeren in echte klasse spelers. Als je bedenkt dat jongens als Siem de jong, blind, schone en Klaassen horen bij de echte top van Nederland word ik helemaal gek. Dat gedoe met die jeugdspelers is leuk en nu verantwoordelijk maar de toekomst van het Nederlandse voetbal is niet rooskleurig. Er komt een moment dat de kampioen voorronde CL mag spelen en we nog 2 EL tickets krijgen. Zeg dan maar dag met je handje naar goede sponsors en een houdbare balans.

Maar goed over de wedstrijd: gelijkspel was terecht geweest, maar Ajax was de effectiefste.

Volledig verdiende overwinning van de aanstaande landskampioen, Dit kan en mag niet meer uit handen gegeven worden..
Toch zie je dat schöne nog gemist wordt,. Toch vrij weinig in de problemen geweest vandaag.
Ben benieuwd of de Knvb nu wel de ballen heeft om die Pelle te schorsen..

2 maart 2014 om 16:42

Precies nu ook van Twente en Vitesse winnen. We moeten gewoon doorgaan, niet denken dat we er al zijn. Zondag een belangrijke wedstrijd tegen Cambuur thuis. Die moet gewonnen worden, hoe dan ook!

3 maart 2014 om 10:59

Ach van Cambuur mag je geen probleem verwachten die spelen uit altijd heel slecht en halen bijna nooit resultaat.

2 maart 2014 om 16:45

Volledig verdient vond ik het niet. Weinig van het echte ajax gezien. Denk dat een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest, Feyenoord maakt haar kansen niet af en ajax creëert weinig. maargoed iedereen ziet hoe hij het ziet

2 maart 2014 om 17:11

Mwoah als ik eerlijk ben vond ik een gelijkspel meer logisch. Feyenoord gaf veel druk maar creeerde te weinig kansen. Ajax kwam er sporadisch maar was wel direct gevaarlijk. Dat was t verschil.

Kn een wedstrijd voor Feyenoord niet gewoon 70 minuten duren? Dat kunnen ze tenminste volhouden!

Wat een drama weer vandaag, zowel qua spel als qua conditie. Vraag me toch af wat ze elke dag op het trainingsveld doen?

Oh en dan onze ezel nog, heel snel verkopen na dit seizoen! Man, man, hoe ontzettend dom kan je zijn om een elleboog te geven terwijl alle schijnwerpers op je gericht zijn. Dat is geen temperament, dat is gewoon hersenloos!

Nu komt psv wel heel dicht bij. kan me nog goed herinnere hoe al die feyenoorders psv belachelijk maakte een aantal weken geleden. Moet je nu is zien. Zo slecht als ze zeiden dat psv was zijn ze het nu zelf. Komt nog bij dat psv een compleet nieuw 11-tal heeft feyenoord speelt al 3 jaar met dit team

Cillessen: 8; Van Rhijn: 8; Moisander: 7; Veltman: 6; Blind: 6; Poulsen: 6; De Jong: 5; Klaassen: 6; Serero: 6; Duarte: 6; Bojan: 5; Kishna: 8; Sightorsson: 7; De Sa: 7. Als team: 9. Matige wedstrijd maar het team is gewoon de kracht van dit Ajax. Volgend jaar hopelijk een extra vleugelspits en een goede middenvelder en dan kunnen we hopelijk ook meedoen in Europa. Kishna wordt echt de revelatie van komend seizoen, hebben we eindelijk weer een topscorer in de gelederen?

Gaat ervan uit dat de neutrale kijker weer achter zijn oren heeft gekrabt waarom die ook al weer Foxsport heeft genomen, Was niet best van beide kanten.

2 maart 2014 om 16:47

Voordeel is nu, als Eredivisie niks aan is, misschien een leuke tip: Sport1 is een maand lang gratis. Dus zo A madrid - Real Madrid.

2 maart 2014 om 17:02

Gaat ook nu lekker Real Madrid kijken ja zal waarschijnlijk stuk interessanter zijn

2 maart 2014 om 17:09

Mja buitenlandse competities interesseren me helemaal geen zak. Dat is alleen maar geld geld geld.

Mijn club terecht verloren. Slechte wedstrijd van twee kanten. Was soms slap, te weinig druk. Feyenoord geloofde niet in een RBS scenario.
Kansen moet je maken.
Pelle vertoont Suarez-gedrag, daar houden wij niet van in Rotterdam. Zal een fikse schorsing worden met voorwaardelijke erbij. Was laatste match Pelle.
Ajax op zijn gemak kampioen. Van harte.

Wat een beleid zit er bij Feyenoord zeg dat je een Manu verhuurd en die scoort wekelijks voor Cambuur, had je beter die Schaken en Goosens kunnen verhuren. Je gaat mij toch echt niet vertelen dat Manu minder is als Schaken Verhoek of Goosens? Wat een beleid zeg

Heerlijk om te zien, wat een genot vandaag. Zo mooi om te zien hoe Van Rhijn zijn blijdschap viert. Dit is echt voetbal en wederom dik en dik verdiend. Ook zeer mooi om te zien hoe De Sa en Kishna zo goed spelen.

Pfft alweer ajax kampioen...
Kunnen we niet Ajax, bayern munchen, rbz, PSG, real madrid, barcelona, Juventus en al die andere clubs die jaar in jaar uit 1e worden bij de BPL gooien?

Dit is overigens wel het einde van Bojan bij Ajax. Je ziet het talent maar het komt er op de 1 of andere manier gewoon niet uit bij hem in het Ajax shirt. Jammer, maar zijn contract gaat niet verlengd worden.

Pelle wederom met rare actie. Nu een elleboog op Veltman en een rare reactie voor de camera als aanvoerder. Hij denkt dat hij alles mag. Ik ben het beu met die jongen. Geef hem een flinke schorsing en daarna zo snel mogelijk verkopen. Wat een wangedrag van hem.

2 maart 2014 om 16:48

Kijk... Eindelijk een feyenoorder die het eerlijk zegt...
Respect voor jou!

Benieuwd of het weer een voorwaardelijke gaat worden voor pelle . Deze elleboog zal wel weer in een andere categorie vallen.

Kom op Feyenoord! Ajax was niet eens zo goed jullie waren gewoon slecht LEX Immers!!!! en de Hele Verdediging. Hopeloos seizoen kan ook geen Champions League meer halen. Volgend seizoen nieuwe spelers halen! En dan opnieuw voor het kampioenschap gaan!

2 maart 2014 om 16:51

Hahaha wij hebben van den Hoorn en Feyenoord heeft inderdaad Lexie Immers

1.ajax
2.psv
3. Feyenoord

mooi rijtje van boven naar beneden voor de eindstand en prestaties in verleden..

2 maart 2014 om 16:48

Zie liever Twente, ipv Feyenoord ondanks verleden.

Iemand nog het interview met pelle gezien na afloop. Hij zegt gewoon tegen jan joost van gangelen i see in your face that you are ajax. Hahaha wat een mafkees. Denk dat hij ook nog wel een schorsing krijgt vanwege die smerige elleboog tegen veltman.

2 maart 2014 om 16:48

Nou heeft hij wel gelijk, Van Gangelen is ook Ajacied en vond het maar wat leuk toen hij vorige jaar het kampioensfeestje mee mocht vieren en een nat pak kreeg in het warme water in de Arena.

Desalniettemin is het totaal niet sjiek van Pelle, aanvoerder onwaardig die man.

Ik kan niet wachten op de zure column morgen van de kromme

Feyenoord staat weer met beide benen op de grond.

Pelle zou nu toch echt geschorst moeten worden. Tot twee maal toe een schorsing.

2 maart 2014 om 16:48

Naja een elleboog natuurlijk

Wat speelde Kishna eerste helft sterk zeg! Tijdens tweede helft zag je dat hij vermoeid was. Eindelijk weer een buitenspeler die een mannetje met een actie kan passeren en niet alleen via snelheid er langs.

Koeman zit al met zijn gedachtes bij de top clubs van Europa. Laat me niet lachen....

Jeetje, dit verslag is nog slechter geschreven dan dat het niveau van de wedstrijd was.. Veltman maakte de gelijkmaker?? En de bal wordt constant 'het ding' genoemd. Ik vind het geen prettige schrijfstijl.

ON: Heerlijk om de drie punten uit de Kuip mee te kunnen nemen! Het was een dramatische wedstrijd om te zien in een erg stille sfeerloze Kuip. Gelukkig bleef Ajax zoals vaker dit seizoen rustig, ondanks het matige spel. Feyenoord had wel vrij veel balbezit en speelde veel op de helft van Ajax, maar daar werd ik niet echt zenuwachtig van. Uiteindelijk heb ik gewoon een Ajax gezien dat wat volwassener en slimmer speelde dan Feyenoord. Ze lieten zich ook geen moment opnaaien en concentreerden zich volledig op het behalen van resultaat. Ik vind het toch bijzonder en onverwacht dat de Kuip zo stil en sfeerloos was. Van te voren was ik een beetje bang voor een kolkende vijandige Kuip met een echte twaalfde man, maar die heeft Feyenoord vandaag amper gehad.

En Pelle..... Wat een droeftoeter zeg. Ik hoop dat hij nou toch even een fikse schorsing krijgt hoor. Dit mag toch niet toegelaten worden? Daarnaast weet ik dat hij belangrijk is voor Feyenoord maar ik vraag me af of je als trainer zo iemand als aanvoerder moet willen hebben.

2 maart 2014 om 18:38

Nee joh,,,,, Pelle laten we lopen. Dat is emotie. Anderen doen we disciplinair straffen....

Hoop dat ze nu eens ballen tonen. 4 wedstrijden voor een elleboog alle twee de voorwaardelijke erbij. 6 weken schorsen.

Jammer dat Ajax geen tegenstand meer heeft kampioenschap nu al gespeeld

Die aanklager van de Knvb is maar wat blij met Pelle. Zo houdt hij tenminste werk. Laten we hopen dat hij er dit maal wel in slaagt om een juiste straf te eisen. Minimaal drie wedstrijden!

Feyenoord en Ajax waren gelijkwaardig, maar als je naar het spel van Feyenoord in de kuip kijkt is het nu toch wel bagger. Maar Ajax heeft de kansen gewoon afgemaakt en dat deed Feyenoord niet dus kun je toch wel zeggen verdiende winst Ajax.

*onder de coaching van Frank de Boer is Ajax toch wel beter gaan voetballen dus de 4e op rij is verdient!!!!

Ajax Kampioen!!!!!!!!!!!
zow dat wou ik ff kwijt!!!

ont.
wat een wedstrijd zeg.. kon 2 kanten op.. gelukkig voor ajax hun kant.
ik hoop dat ze dit kunnen vast houden tot de beslissende dag !!!

Cooooollll

Pelle is de weg helemaal kwijt, en Feyenoord is pelle kwijt. Wat een volslagen idooit is dat zeg. Kishna zetten effe een een Jamaat en Indi eerste 45e minuten weg. En na afloop die interview slaat helemaal nergens op. Kan aan je gezicht zien dat je voor Ajax bent. Walgelijke ventje, benieuwd nog naar Koeman met zijn grote bek, zijn ze waar genaaid?

En dat publiek, weglopers! Zeiken over Ajax maar doen net zo hard mee. Ajax valt et alleen op omdat stoelen opzichtelijke kleur hebben. Word ze aanvoerders band nu wel ingetrokken of is Pelle nog steeds groter dan Feyenoord?

Erg knap van Ajax dat ze nu toch weer kampioen worden.zeker als je hoort dat Ajax spelers haalt voor vertrokken spelers voor veel goedkoper dan dat die spelers werden verkocht.

Ongelofelijk lelijke topper. Maar blijkbaar is tegen dit Ajax niet te winnen door Nederlandse Concurrenten. Zelfs als Ajax midweeks heeft gespeeld zijn ze niet te kloppen. Spel is vaak niet om aan te zien maar conditioneel zit het wel goed bij Ajax. Blijven de meters maken en bij Feyenoord zag je de krachten wegvloeien en die hebben geen Europees gespeeld. Wat de enige smet op de wedstrijd is is de elleboog van Pélle. Jammer dat gaat hem na afgelopen week en de historie tegen Heracles gruwelijk veel wedstrijden krijgen en denk dat Feyenoord zonder Pélle het verschil met Twente en Vitesse al helemaal niet meer goed maken.

Snap alleen niet dat Koeman nog trainer is. Psv heeft rampseizoen zijn helemaal afgemaakt in de pers. Feyenoord staat er wel geteld een punt van verwijderd. Jammer maar een trieste constatering echt schandalig met dit materiaal. Gelukkig gaat die weg!

Pellè, de super octopus !
Hoe komt het toch dat niet één scheidsrechter in de 'ere' in de gaten heeft op welke wijze Pellè, iedere wedstrijd weer, een tegenstander het voetballen bijna onmogelijk maakt. En op een onrechtmatige wijze. Ook vandaag weer. Arm op de schouder van de tegenstander leggen, waardoor deze niet omhoog kan komen. Aan het shirt trekken en een elleboogstoot uitdelen, waarvoor hij zich ongetwijfeld de komende week zal moeten verantwoorden. Koeman zal trouwens wel weer aangeven dat hij òf niets heeft gezien òf dat er niets aan de hand was! Een octopus heeft 8 armen, maar bij de aanvoerder(!) van Feyenoord zijn het n.m.m. meer.

De wedstrijd eindigde in het voordeel van het beste team: Ajax. Zij hebben nu de lastigste horde genomen en staan aan de vooravond van het volgende kampioenschap. Terecht ! Ajax heeft nog een paar lastige klippen te omzeilen, maar deze voorsprong in de competitie moet voldoende zijn om met succes af te ronden.

Overigens wil ik mijn complimenten aan Janmaat maken. Hij speelde een puike wedstrijd
De scheidsrechter floot redelijk. Hij maakte 2 fouten: ten eerste had hij de aanvoerder van Feyenoord een rode kaart moeten geven en ten tweede was de gele kaart aan het adres van Veltman een lachertje.

Pellè, de super octopus, zal vannacht wel slecht slapen !

2 maart 2014 om 17:02

Kijk lekker naar NAC met een beetje liefde en een Ajax bril

2 maart 2014 om 18:25

Ik denk dat de waarheid pijn doet? Wees gewoon eerlijk en geef toe dat feyenoord op de plaats staat die hen toekomt. 3x in de laatste maanden van Ajax verloren ! Wil jij soms aangeven dat Feyenoord meer had verdiend? En waar was het thuispubliek? Afgezien van de eerste tien minuten heb ik ze verder bijna niet gehoord. En alleen als gevolg van het feit dat jullie tegen 10 man speelden, konden jullie scoren! Triest! Maar wel waar!

Helaas is heg qua uitslagen al heel lang geen klassieker meer. Ajax wint van de 100 wedstrijden er 99. Bij een echte klassieker hoort er meer gelijkwaardigheid te zijn. Dit is qua uitslagen al 30 jaar de reus tegen klein duimpje.

2 maart 2014 om 17:05

Dit ben ik helemaal met je eens; Ook al ben ik zowel theoretisch als praktisch opgevoed met ABC Ajaxbarcacruyff; ik zal altijd een zwak hebben voor Feyenoord, naast dat ik Feyenoord een échte(re) club vind, dan Psv. Ik heb het liefst een zo sterk mogelijk Feyenoord, is alleen maar goed voor Ajax én de kwaliteit van dé klassiekers.

Doe vooral alsof Ajax zo goed was.
Tweede helft was Feyenoord ook niet veel, en dan krijg je 2 van die klutsgaolen tegen die er alleen bij Feyenoord invallen. Ajakkes gefeliciteerd met jullie kampioenschap

2 maart 2014 om 17:02

De 1-0 van Feyenoord was een mooie goal maar Ajax had toen wel Moisander eruit om zich te laten behandelen. De 1-1 was gewoon een mooie actie van Kishna en goed afgemaakt door Sigthorsson en zo bedoelt. Dus zeker geen klutsgoal. Die 2e natuurlijk wel.

Maar goed Pelle had er met rood afgemoeten.

2 maart 2014 om 17:06

Ajax speelde slecht.

2 maart 2014 om 19:38

Maasje043

'ajakkes' lekker volwassen weer.. Hulder daarvoor!

En hou je felicitaties, als je er geen moer van meent.

Fijne avond.

Ik vond t maar een matige wedstrijd van beide kanten. Feyenoord zette wel aardig druk maar speelde voorin niet zoveel klaar. Ajax kwam moeilijk naar voren maar die paar keer dat ze kwamen waren ze direct gevaarlijk. Een hoop onnauwkeurige passen van beide kanten.

Had eigenlijk gehoopt dat de Sa gelijk mocht beginnen met Kishna. De Sa deed t best aardig de laatste paar wedstrijden. Bojan is wel een goede voetballer maar lijkt meer een zaalvoetballer. De Jong begint wat meer wedstrijdgevoel te krijgen en Klaassen klimt ook weer wat omhoog. Hetzelfde geldt voor Veltman die een paar mindere wedstrijden had. Van Rhijn deed t ook wel ok maar hij moet toch echt aan zijn voorzet gaan werken.

Pelle kan nu wel een schorsing verwachten na die elleboog. Hij had geluk dat de Knvb zijn actie van vorige week door de vingers zag maar als ze dit nu weer voorbij laten gaan dan zetten ze zichzelf voor schut of er zijn wat mensen corrupt binnen de Knvb.

Daarnaast zou ik als ik van Gaal was gewoon die Kongolo meenemen als 2e linksback. Hij is snel, sterk en lang en kan ook goed verdedigen. Enige wat hij niet heeft is ervaring. Nou boeien zou ik zeggen. Als Kishna zo blijft spelen dan mag hij van mij ook mee. Boetius, Depay, Kishna en Promes mogen uitvechten wie de beste 2e linksbuiten is die van Gaal meeneemt. Schandalig dat dat misbaksel van een Kuyt nog steeds bijzit eigenlijk. Gewoon Huntelaar en van Persie voor de spitsen. Lens en Narsingh voor rechtsbuiten en Robben plus 1 van bovengenoemde voor de linksbuitenpositie.

2 maart 2014 om 19:39

Ansjo

Ik vind dat er echt een duidelijke stijgende lijn is, in de prestaties van Van Rhijn. Ik ben allang blij als hij als iig verdedigend goed staat, nee die jongen komt er wel als je het mij vraagt.

Ik denk dat de aanklager na die gemene elleboogstoot nu wel weet waarom Pelle gewoon geschorst had moeten worden. Misdraging hoort gewoon afgestraft te worden en men zag dus vandaag wel waarom het zo had moeten zijn.

Het predikaat Klassieker komt alleen nog door het verleden, matige wedstrijden tegenwoordig. Fletse pot, zwak Feyenoord, effectief Ajax. Europa niet serieus nemen gaat toch weer beloond worden. Bij Feyenoord draait alles echt om 1 man, de rest valt uit de toon. Als je toch naar Immers en Janmaat kijkt dan is het heel bijzonder dat Feyenoord nog linker rijtje speelt. Tam publiek trouwens, geen kolkend stadion.

2 maart 2014 om 17:04

Je vergeet zwak Ajax te zeggen en lucky omdat ze 2 kluts gaolen hebben gemaakt.

2 maart 2014 om 17:11

Niks lucky; speciaal voor jou in Jip&Janneke-taal; Je zag dat er een bal door Feyenoord tot corner werd gekopt. Dat kan alleen als Ajax aanvalt, wat het op dat moment deed, ze gaven een voorzet, anders kon hij de bal ook niet voor Ajax tot corner koppen. Volg je het nog? Ok, dan komt er een corner die benut wordt. Niks lucky aan.

Andere goal: een Ajax-talent geeft een assist, een voorzet zeg maar in de 16-meter van Feyenoord en de Ajax-spits schiet hem er in. Hoop dat ik het duidelijk voor je heb uitgelegd...

2 maart 2014 om 18:26

1e goal was geen klutsgoal maar een heerlijke actie van Kishna die Sigthorsson bediende.

2 maart 2014 om 19:58

goal van Feyenoord viel op het moment dat Moisander eruit moest.

2 maart 2014 om 17:06

Gelukkig zal Ajax kampioen worden, de club die 'europa niet serieus neemt' pas na de winterstop (met een 0-3 achterstand in een thuisduel...). Zouden Twente en Vitesse kampioen worden dan wat? Beide waren al in Europa uitgeschakeld voor dat de zomer voorbij was...dus geef Ajax gewoon wat krediet ook al wil ook ik wat beter voetbal.

2 maart 2014 om 17:12

Ze zijn het meest constant en daarom verdienen ze het ook. Maar het aantal gelukkige overwinningen is al niet meer op 1 hand te tellen en het sprankelt bijna nooit. Weinig glans vind ik.

2 maart 2014 om 17:44

Werden de meerdere kampioenschappen van psv in deze eeuw dan wel vaak met goed voetbal gehaald? Waren de Twente van Ruiz of de AZ van een aantal jaar geleden wel ploegen die er op los scoorde?

Als Ajacied geef ik eerlijk toe dat het niveau echt niet hoog is, maar Feyenoord zou vandaag toch wel even winnen na de uitschakeling van Ajax in Europa? Sterker nog, de 3-4 blessures aan onze kant werden niet eens genoemd. Alles was klaar voor een Feyenoord walkover.

Hebben we die dan gezien?
Dit Feyenoord kan echt wel voetballen, maar nooit wanneer het echt moet. Daarom blijf ik die Feyenoord hype van o.a de media niet begrijpen. Ik snap dat men deze grote club weer een prijsje gunt, maar in plaats van te benadrukken hoe zwak Ajax in Europa is kunnen we ook eens die Feyenoord talenten bekritiseren.

Dit is misschien wat mij het meeste dwars zit want ik weet zelf ook wel dat Ajax veel te weinig goed voetbal laat zien.

2 maart 2014 om 17:52

Twente en PSV niet maar het AZ van Adriaanse en Van Gaal was wel bijna wekelijks spektakel.

Van Feyenoord heb ik helemaal geen hoge pet op, nooit gehad ook. Die draaien op Pelle en verder is het middelmaat. Of nog erger als je naar Immers en Janmaat kijkt. Buitenshuis zijn ze door iedereen te kloppen.

2 maart 2014 om 20:05

Ajax probeert de manier van opleiden, scouten te herstructuren en daar horen ook de aankopen bij. Ik ben er ook niet echt blij want er worden nog steeds rare aankopen gedaan waar ik liever gewoon 1 hele goede heb. Zodra de hele huishouding weer in orde is en er maar sporadisch aankopen van buitenaf hoeven worden gedaan dan zal het Ajax-spel ook beter worden.

Maar ja de rest doet het nog veel slechter dus je kan beter die ploegen bekritiseren dan Ajax die 8 punten voorloopt.

2 maart 2014 om 17:45

Ik had graag gezegd dat we Red Bull Salzburg niet serieus hebben genomen en dat we daarom verloren. Feit is dat we gewoon op waarde geklopt zijn, sterker nog kansloos weggespeeld. Dat heeft niks met Europa League laten lopen te maken. Ja de return stond er spelers die normaal op de bank zitten, maar toen was de Europa League uitschakeling toch al een feit.

Wedstrijd was qua niveau niet bepaald hoog, maar ach wat zal dat ons een zorg zijn met zoveel blessures en niet bijzonder veel vorm. Keihard gewerkt hebben de spelers, en dat levert een prachtig resultaat op. Vooraf hadden toch vele verwacht dat Ajax zou verliezen, of op zijn best gelijkspelen. Dat de manier waarop niet geweldig is, ach dat nemen we op koop toe.

De schaal komt steeds duidelijker in zicht, alweer nummer 4 op een rij.

Die sigthorsson blijft wel een rare snuiter he. Elke keer als je niets meer van hem verwacht scoort hij toch weer. Technisch niet de allerbeste maar heeft zeker een neusje voor de goal en is zeer doelgericht.

2 maart 2014 om 17:08

Het probleem is dat Siggy spelers moet hebben die een goede voorzet in huis hebben. Spelers als Fischer en Bojan zijn veel te veel uit op eigen succes.

2 maart 2014 om 19:44

James Bond

Gelukkig geeft Kisha hele goede voorzetten, ik ben Sigi wel dankbaar voor al zijn belangrijke goals. En eindeloze inzet, bovendien staat hij er toch altijd na alle krtiek kan er echt van genieten.

Ajax dik verdiende kampioen.

Ik had eigenlijk al een voorgevoel dat het weer in een deceptie zou eindigen.
Desalniettemin heeft Ajax het verdiend want ze hebben 1 meer gemaakt en dan ben je voor mij de terechte winnaar. Gefeliciteerd Ajax.

En nu alles op plek 2 zetten, alhoewel ik daar ook mijn twijfels bij heb.
Ben bang dat Feyenoord aan het eind van de competitie op plek 5 of 6 eindigt.

Kan iemand mij vertellen wanneer je voorronde EL haalt in de eredivisie en de CL?

Zo moet zeggen dat ik heel blij ben met de overwinning...mijn Ajax wordt hopelijk weer kampioen...

Overwinning is misschien iets onverdiend...maar ach ik heb daar geen moeite mee...wat een mooi weekend weer...

Van beide kanten uitermate dramatisch spel, waar Feyenoord de eerste helft verdiend op voorsprong komt en Ajax onverdiend gelijk komt. Tweede helft spelen beide ploegen niks klaar, maar speelt Ajax de wedstrijd degelijk uit. Lichtpuntje: Kishna, die weer mooie dingen liet zien.

Ajax bedankt je hebt mijn middag goed gemaakt .
Nu kan Pelle zeker wel geschorst worden de beelden waren duidelijk of kiest de Knvb weer voor een laffe voorwaardelijke schorsing !

Wat een zaad partij heb ik zitten kijken zeg. Ik zat gewoon naar ping pong voetbal te kijken. Beide elftallen konden de bal nog geen minuut in de ploeg houden. Triest niveau.

Enkele lichtpuntjes in deze wedstrijd waren Kishna en Kongolo. Kishna is een talentvolle speler, dat zie je aan alles. Enige wat hij nog bij kan leren is mee verdedigen, dan wordt dit echt een grote speler.

Kongolo speelde vandaag weer goed en dit doet hij al een aantal weken. Een verdediger met snelheid, een goede trap en speelt altijd fair (tackles op de bal). Hij kan later een goede speler worden voor ons.

De kampioen was vorige week al zo goed als bekend, dus bij deze alvast de felicitaties.

2 maart 2014 om 19:47

Snowdown

Hele mooie sportieve reactie, hulde daarvoor. Heb ook het idee dat jou felicitaties oprecht zijn.

En Kishna en Kongolo zijn echt twee pareltjes, van mij mag die Kongolo mee als joker. Hij heeft het in zich zitten denk ik, om de Afrikaanse/surinaamse (?) Jaap Stam te worden.

moyboy pelle nu eens een keer aanpakken knvb, miss doet fey het nu ook nu er niks meer op het spel staat voor ze of hebben ze daar nu ook de ballen niet voor vast niet !! Straks wordt ie nog belangrijker dan de club zelf als fey niet ingrijpt nu, wie denkt ie wel dat hij helemaal is dan...........

Kan iemand dit even uitleggen?

"en Ajax gaf zelfs van eigen helft een hoekschop weg."

2 maart 2014 om 17:56

Makkelijk genoeg.
In de VZ redactie zitten blijkbaar ook hockey-vrouwen....

2 maart 2014 om 21:18

Uiteraard verkeerd verwoord, In de eerste helft schoot een speler van Ajax de bal over de eigen achterlijn vanaf de helft van Feyenoord. Hoekschop dus.

Bedankt Ajax . PSV staat 1 punt achter de nummer 4 Feyenoord. Hoop echt dat PSV Europa leauge haalt samen met Feyenoord en AZ. Zou goed doen Psv nummer 2 ,feyenoord 3 ,Az wint Knvb beker.

Winaars van Eredivisie 2013-2014: Ajax

Fijne overwinning.
Het niveau van de wedstrijd maakt wel pijnlijk duidelijk hoe groot het verschil is met het buitenland.
Wel erg leuk dat er weer eens een aanvallend talent bij ajax is.

1 ajax 2 feyenoord 3 twente 4 heerenveen 5 vittese 6 psv lijkt me mooi en als k feyenoord zal zijn zal ik pelle nooit meer opstellen de speller verpest het altijd voor zijn club als het niet loopt 1-1 was ter recht maar de wedstrijd duurt 90 min maar wel lekker dat ajax wint

2 maart 2014 om 17:47

Let nog op Psv. Ook Vitesse zou zo maar eens hoger dan Twente en Feyenoord kunnen eindigen. De vraag is hoe veel wedstrijden Pellé aan z'n broek gaat krijgen en hoe men deze teleurstelling verwerkt. Het was voor Feyenoord nu echt nu of nooit en weer lukt het hun niet. Zelfs geen punt hebben ze vandaag aan deze matige klassieker over gehouden. Nee, ik zie Feyenoord nu wegzakken.

Deze beoordelingen slaan echt helemaal nergens op.
Iedereen die de wedstrijd heeft gezien weet dat de ploegen heel gelijk op gingen en het niveau van beide niet goed was

2 maart 2014 om 18:16

Die beoordelingen komen van VZ bezoekers en bij elke + of - gaat er eentiende punt bij of af.

Ze slaan inderdaad ook nergens op en vertegenwoordigen geen enkele waarde omdat VZ bezoekers bij beoordelingen van hun club plosteling kramp in hun vingers krijgen en de "plus" knop nog de enige toets is die ze kunnen indrukken.

Totaal geen toegevoegde waarde en ik snap dan ook niet waarom VZ dit als iitem blijft opnemen bij wedstrijden.

ik vond ajax wel wat beter

Saaie wedstrijd zeg. En dat is dan een 'klassieker'.

2 maart 2014 om 19:03

Daarom zijn de wedstrijden met Psv tegenwoordig leuker, je hebt 2 goede teams nodig, niet 1 die elke keer duidelijk toch beter is..

Wat een publiek heeft Feyenoord zeg. De haat droop van hun gezichten. Niet normaal meer. Het leek wel of ze voor de wedstrijd aan de pillen zijn geweest. Maar Ajax terecht kampioen. Ook zijn ze niet echt in vorm, ze laten weinig punten liggen. En wat een speler zeg die Kishna. Dat wordt een grote let maar op. Eindelijk weer een echte linksbuiten. Hoppa....

O wat heerlijk dit. Koeman stond de hele week zielig te doen en zag het probleem van ajax. Hahahahaha. Ga helemaal stuk hier. Ze wisten wel even hoe je Ajax moest aanpakken toch? Hahaha

Jezus wat een armoedig zooitje hebben we toch! Schaken, Goossens, Vormer, Vilhena, Martins Indi, en dan nog niet eens over Mulder gesproken te hebben pfff...
Kishna en Kongolo beste van het veld vandaag, 2 pareltjes in de toekomst

RIP Nederlands Voetbal, wat een droevig niveau.

Op basis van veldspel verdiende overwinning voor Ajax, echter qua kansen en balbezit had Feyenoord mijns inziens meer verdiend. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat Ajax deze voorsprong op de concurrentie nog uit handen gaat geven.

Wanneer Pelle niet wordt geschorst, dan kunnen de aanklager en de Knvb niet meer serieus genomen worden. Wat een smerige elleboogstoot! En dan ook nog doen alsof je je van geen kwaad bewust bent... misselijk mannetje.

feyenoord heb de meeste en de beste kansen gehad ajax had niet veel nodig .kwa spel had feyenoord meer verdiend al speelde het niet best.nu voor plaats 2 gaan want kwa team voetbald je wel beter dan twente en ook Vitesse wat alleen de bal op eigen helft rondspeelt

Feyenoord was onmachtig, Ajax hoefde niet en is gewoon beter, voetballend komt Feyenoord tekort tegen zelfs een vrij matig Ajax. Maar ja geen excuses, Pelle deed mee, heeft gescoord, en alsnog niet gewonnen, moet toch steken 3x verliezen!

Wat meer tegenstand in de eredivisie zou juist mooi zijn, niet dat Ajax zo geweldig is, maar voetballend zijn ze hier baas en fysiek hoeven ze hier amper te gebruiken, iets wat ze zwaar tekort komen tegen een ploeg als Rbs.

En wat dat betreft vrhijn ik zei het al, hij is de nieuwe Blind bij verlies sowieso zondebok kan niks goed doen, waar was Depay? Waar was Boetius in de arena? Waar was Boetius nu? Beerens had hij ook in zijn zak.. En dat zijn toch 1 van de beste linksbuitens hier.. vrhijn moest zijn borst nat maken, laat de linksbuiten zijn borst nat maken want vrhijn gaat 90 minuten lang nu. Kongolo is wel goed bezig zeg maar zo begon Martins Indi ook, die toch geen grip had op Kishna, Kishna en Kongolo beste mannen op het veld..

2 maart 2014 om 19:28

Ajax hoefde niet?! Ajax kon ook gewoon niet beter, als ze wel beter konden hadden ze het echt niet nagelaten.

2 maart 2014 om 19:38

Ajax hoefde toch niks te forceren, helemaal niet na de 1-1, Twente had al gelijkgespeeld, en ze zijn nu zo realistisch dat ze beseffen niet de vorm te hebben als je dan nog zo vrij eenvoudig de punten meeneemt uit de Kuip laat dat zien je als team bijna niet te kloppen bent hier, nogmaals met een punt hadden ze vrede gehad, dat Feyenoord niet meer kon maakt de wedstrijd ook dood..

De wedstrijden met Psv zijn niet voor niks de wedstrijden van de laatste jaren, twee vrij gelijkwaardige teams, terwijl of mensen het nou willen geloven of niet Ajax is beter als Vitesse, Twente en Feyenoord, de enige concurrent heeft zichzelf uitgeschakeld met Cocu

2 maart 2014 om 20:14

Dat klopt, Ajax hoefde ook niet maar kon volgens mij ook niet beter. Ik volg Feyenoord wekelijks en was vanmiddag ook in De Kuip, dat Feyenoord kwaliteit mist staat buiten kijf. Maar heb donderdag en vandaag Ajax een keer een gehele wedstrijd gezien en ben echt geschrokken van het niveau van de aanstaande kampioen van Nederland.

2 maart 2014 om 19:51

Motm

Het is duidelijk dat Van Rhijn op de weg terug is, wat heeft die kerel ruggegraat kan ik echt van genieten. Kishna is echt een pareltje hij moet alleen leren meeverdedigen nog, en Kongolo topper in wordding idd.

2 maart 2014 om 19:56

Klopt in de jeugd hoeft dat bijna niet, hij was medeverantwoordelijk voor de 1-0 van Feyenoord door Indi te laten lopen, maar Kishna is wel zo een speler die niet heel graag mee terug gaat dat viel me ook op bij Jong Ajax, dat word dus zorgen dat hij altijd super gevaarlijk is haha

2 maart 2014 om 20:03

Motm

Haha, zo heb ik het nog geen eens bekeken. Maar inderdaad wat je zegt, die jongen heeft zijn eigen fout goed gemaakt. Maar zijn onverstoorbaarheid vind ik zo indrukwekkend.

2 maart 2014 om 23:22

Ja ben ik met je eens, hij doet alles zonder twijfel ook, is ook een beetje gek haha daar heeft Hugo Borst gelijk in maar dat zijn de meeste geniale talenten, en hij is fysiek ookgoed, gaan we nog veel van genieten!

Het was geen spannende wedstrijd,maar ajax was het meest efficient vandaag.
Wat mij een beetje stoort is het feit,dat een aantal schrijvers hier prentendeerd dat ajax het kampioenschap al binnen heeft.
En die mening is dan gebaseerd op de acht punten voorsprong van ajax op de achtervolgers fc twente en vitesse.
Laten de twee ploegen die ik noem ook nog tegenstanders zijn van ajax in een uitduel en een thuisduel.
Dus is het mijns inziens te voorbarig om dat nu al te schrijven/roepen.
Het vierde kampioenschap is zeker nog niet binnen met nog acht wedstrijden te gaan.
Het zal gaan tussen ajax fc twente en vitesse!
feijenoord en psv gaan uitmaken wie er zich direct plaatst voor de el.

Ik weet niet wie die cijfers geeft maar Feyenoord speelde veel beter en creeerde veel meer kansen. Ajax had alleen 3 uitbraken waar ze er 2 van scoorden dus echt zwaar onterecht dit. Echt het bewijs dat je niet hoeft te kunnen voetballen of goede voetballers nodig heb maar gewoon heel verdedigend kan spelen als betere club

Net weer thuis. Ahhh heerlijke overwinning. Gelijkspel was verdiend geweest maar Ajax dus het gelukkigst. Wat een pegel trouwens van Klaassen, was echt een wereldgoal geweest, ongelooflijk. Slag is geslagen, nu in 1 rechte lijn naar de 4e titel in successie.

Als feyenoord fan vind ik het ontzettend jammer dat ze een leuke eerste helft niet tot de laatste minuut kunnen uitspelen

Maar ff realistisch het is nu eenmaal een feit dat uit de 10 ajax vs feyenoord westrijden die gespeeld worden ajax er zeker 8 zal winnen ..

Toen feyenoord de 1-0 scoorde zij ik nog tegen een vriend van me nu begint de westrijd
en ajax zal die winnen met 1-2 of 1-3 (tjah ik lijk soms wel nostradamus )

Mijn voorspellingen kloppen meestal behalve als ik geld in zet hahahaha

Mijn persoonlijke verklaring is ajax is gewoon altijd net ff wat beter of gelukiger in de cruciale momenten en ook gwn technies altijd een stukje beter ..

Tog blijft het extra pijnlijk want als er een ajax vs feyenoord was die weer een keer door 010 gewonnen kon worden dan was het dese editie

eind conclusie leuke eerste 40 minuten maar zeer slechte resterende 50 minuten
clasie continu verkeerde pases bal verlies ectra ..

en laat me niet beginnen over immers wat een prutser van een voetballer bah
enigste wat hij heeft is een motor dat is ook echt alles kan niet schieten uit de draai
kan geen normale voorzet geven aanvallend eigelijk vrij nutteloos

is niet de eerste keer dat hij in draai schot uit de 16 totaal om zeep helpt !!!

Ik vond het een spannende wedstrijd en heb op zich nog genoten ook. Maar om nou te zeggen dat het niveau hoog was? Absoluut niet.

Feyenoord was bijna de hele eerste helft misschien wel niet zozeer de betere partij, maar wel de partij die het tempo bepaalde. Dat kwam natuurlijk ook grotendeels door Ajax, wat vandaag eigenlijk wat behoudender speelde naar mijn mening. Zoals Frank al zei, ze hadden een wedstrijd als donderdag verwacht ; meer strijd dan voetbal. Je zag Ajax dan ook veelal lange ballen spelen, iets wat niet vaak gebeurd in ons team. Wanneer we konden voetballen deden we het ook, maar het moge duidelijk zijn dat Feyenoord gewoon goed druk zette en Ajax bijna dwing om wat slordiger te spelen.

Ajax heeft echter wel kansen gehad, evenals Feyenoord. Qua kansenaantal denk ik dan ook dat het aardig gelijk is! Ajax een bal op het aluminium, Feyenoord een bal hoog over via Immers. Nee, het was absoluut geen wedstrijd waar je naar ging kijken om het mooie voetbal.
Klaassen wilde volgens mij niet eens op doel schieten, waar Immers de bal met zijn verkeerde voet binnen probeerde te schieten.
De goals waren nou ook niet zo bijzonder. Ja, Pelle kopt de bal prima in, een goede goal! Maar dat kwam denk ik grotendeels door de man-meer situatie die Feyenoord had. 4 aanvallers tegen 3 verdedigers, ja... als Veltman dan ook nog een fout maakt en Pelle vrij laat koppen, weet je dat het vaak een goal is. De gelijkmaker van Ajax was naar mijn mening prima. Ons jong talentje ging goed door tot de achterlijn en legde goed af zodat Sigi kon binnenschieten. Overigens mag wel eens gezegd worden dat Sigi een goede wedstrijd speelde en waar hij vaak bij een bal voor het doel niet altijd op de stip staat, stond hij vandaag goed gepositioneerd. De 1-2 was slordig van Feyenoord. Kan Mulder geen bal vangen? Durft hij niet van zijn lijn te komen? 2 stappen en hij kan de bal pakken, zodat Janmaat niet eens hoeft te koppen. Als hij al moet koppen, geef dan goede coaching zodat hij geen gratis corner weggeeft. Beetje hetzelfde als met Immers vorige week, die ook een corner weg gaf waar tevens een goal uit viel! Janmaar speelde overigens een slechte wedstrijd. De corner kan ik hem niet verwijten, maar zowel bij de 1-1 als de 1-2 laat hij zich makkelijk wegzetten.

Naar mijn mening, maar ik kijk misschien door een Ajax-bril, nipt aan een verdiende overwinning voor Ajax. Ergens denk ik dat een gelijkspel terecht was geweest, maar ik neig er toch naar om te zeggen dat Ajax zich nooit echt heeft moeten inspannen vanmiddag.

Klein detail: zonde voor Feyenoord dat Schaken buitenspel gegeven werd. Hij kon doorlopen op de keeper met Pelle aan zijn zij. Het ging in dit geval echter wel erg snel en ik dacht in eerste instantie ook aan buitenspel. Jammer voor Feyenoord, maar als de supporters daar nu weer om naar de arbitrage gaan wijzen... Wees blij dat Feyenoord nog kansen kreeg dankzij de zogenaamde handsbal van Veltman.

Mooi om de passie bij spelers als oa Van Rhijn, Veltman en Sigi te zien. Bijna allemaal schreeuwden ze het uit.

de titellstrijd is alleen maar spannend als ajax uit vorm is en punten laat liggen. geen nederlandse club kan op dit moment tippen aan ajax. respect maar jammer. de degradatiestrijd is leuker dan de titelstrijd

de afgunst van de rest maakt het punten halen ieder weekend nog lekkerder

Feyenoord uit de beker geschopt en nu kunnen ze ook dankzij Ajax het kampioenschap vergeten! Heerlijk

ajax speelde zijn eigen spel niet en ging voor een gelijkspel feyenoord ging voor de winst maar raakte verlamd op het middenveld en de wedstrijd werd een lange halen snel thuis duel,feyenoord heeft zichzelf tekort gedaan, de vleugel spelers van feyenoord het sterkste punt is vakkundig aan banden gelegd waardoor immers clasie nauwelijks omschakeling en diepte kregen.

Zeg het maar: goed van Ajax of slecht van Feyenoord? In alle 3 de klassiekers dit seizoen is Ajax op een 1-0 achterstand gekomen om vervolgens alsnog steeds te winnen?

Hoe Feyenoord zo'n wedstrijd in gaat .. geen woorden voor, waar is de passie? Ook De Kuip was gewoon saai..

Ik heb Ajax in totaal 30 min redelijk goed zien voetballen. Veel slordig balverlies en slecht in de passing. Feijenoord deed t best aardig. Doet me goed dat mijn cluppie met een gehavend elftal met 3 punten naar huis gaat. Oh ja en dan pelle. Wat zet jij jezelf toch voor schut man. Eerst een geweldig mooi doelpunt. Daarna een elleboog op veltman ( verdiend een dikke schorsing ) en dan na afloop een achterlijke discussie aangaan met een interviewer? Ik heb me rot gelachen. Wat een kinderachtig gedrag zeg. Maar goed. Kampioen? Nee nog niet maar we zijn hard op weg. Hopelijk weten we de beker ook nog te winnen. de treble is lang geleden. Zou super zijn!

Ben naar club brugge standard gegaan. Toen ik thuis kwam heb ik samen met mijn vrienden feyenoord ajax gaan kijken wat een verschil van niveau

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren