Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ajax was te kloppen team, maar Ajax bestaat niet meer'

Laatste update:
/

Juventus strandde woensdagavond in de kwartfinale van de Champions League. Het team van Antonio Conte verloor voor eigen publiek met 0-2 van Bayern München. Het heenduel in Beieren was eveneens in een 2-0 overwinning voor de Duitse grootmacht geëindigd. Conte voorspelde na afloop dat een Italiaanse club voorlopig niet het belangrijkste Europese clubtoernooi zal winnen.

Conte vindt het opgelopen gat met 'Europese supermachten' als Real Madrid, Bayern München en Barcelona te groot. Borussia Dortmund completeert de halve finalisten van de Champions League. ''Die hebben budgetten van honderden miljoenen en kunnen alle topspelers kopen. Dat kunnen wij niet."

''Kijk naar Ajax. Dat was het te kloppen team, maar Ajax bestaat niet meer. Ajax is een club die nu alleen nog maar jonge spelers opleidt." Internazionale stond in 2010 als laatste Italiaanse club in de finale. Inter won toen met 2-0 van Bayern München.

Wie heeft de beste selectie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er bestaat meer in het leven als topclub van Europa. Het is een kwestie van je plafond kennen en acceptatie. Zeer eerlijk dat Conte dat ook uitspreekt. Tegenwoordig liggen de verschillen meer uit elkaar als in de jaren 90.

Alleen een beetje ongelukkig geformuleerd waardoor mensen het verkeerd kunnen interpreteren.

11 april 2013 om 10:29

Toch wel mooi dat ze zo over Ajax spreken. Hoop dat er weer eens een periode aanbreekt waarin we met een Nederlandse club gaan meedoen in Europa.

11 april 2013 om 12:04

''dat was het te kloppen team, maar Ajax bestaat niet meer.''

Zou hier nou niet bepaald trots op zijn

11 april 2013 om 13:05

@fcerwin Je mag het interpreteren zoals je wilt, maar dit is gewoon een klaagzang dat het grote geld het voetbal beheerst. Hij gaat zelfs zover dat Italiaanse clubs afhaken voor de eindoverwinning, omdat ze een te klein budget hebben. Zlatan, Thiago, maar ook Sneijder moesten niet voor niets vertrekken.

11 april 2013 om 14:07

Je hebt totaal het punt gemist van dit artikel Xd

Ajax bestaat niet meer omdat het financieel gezond is maar het voetbal is failliet.

11 april 2013 om 15:03

Juist wel Erwin, want het klopt wat Conte zegt, je mag daardoor trots zijn op de status die Ajax had, dat Ajax nu niks voorstelt is een belediging voor de gehele eredivisie die we ook nog eens allemaal al wisten, beetje open deuren dit.

Ik weet nog wel vroeger toen Ajax en PSV in Europa geweldig waren, Feyenoord de Uefa cup won, toen keek je uit naar jou clubbie tegen hun, winnen was toen geweldig, de overwinning op PSV met Cornelisse vind ik daardoor ook mooier dan de overwinning vorig seizoen op Psv. Het gaat steeds minder leven in de lokale stadions waar je vroeger echt een week van te voren in zenuwen was wanneer er een topclub was. Groningen-ajax is tegenwoordig voor mij hetzelfde als Groningen-zwolle. Waarom? Omdat Ajax steeds minder status heeft, winnen van Ajax is steeds minder bijzonder. Natuurlijk wordt er hier in Groningen ook al gesproken over de eventuele ontneming van de titel van Ajax, maar dat komt door de schaal en niet zozeer om Ajax.

Het wordt weer eens tijd dat de eredivisie zich bewijst in Europa al is het maar met een finale Europa League

Beetje cru gezegd door Conte, kijken of hij nog zo over ajax praat als er weer een speler vandaan gehaald moet worden...

11 april 2013 om 07:38

zeker cru om te zeggen, ze vergeten zeker dat andere clubben uit engeland en spanje, graag spelers van onze clubben willen hebben.

11 april 2013 om 10:06

*geschrijft

On: Volgens mij valt het met Italië vooralsnog wel mee, maar ik denk dat ze in de nabije toekomst weleens problemen zouden kunnen gaan ondervinden. Echter loopt er in Italië genoeg talent rond waarmee men het prima zou kunnen opvangen.

11 april 2013 om 11:44

Heeft inderdaad niks met bijdehand zijn te maken, wees blij en dankbaar dat hij je probeert te helpen! Het is inderdaad droevig om te zien hoe er hier, en verder in heel Nederland, geschreven wordt. Zelfs in de berichten hier op voetbalzone of in kranten zie ik soms fouten staan dat ik denk, och och och. Het is nota bene je werk om in normaal Nederlands het nieuws te brengen.
Zo'n correctie is er niet om je af te bekken of belachelijk te maken, het is hulp om het in de toekomst misschien te verbeteren. En je wordt zelfs geholpen, als je 'clubben' typt dan verschijnt er een rood streepje onder. Rechtermuisknop op dat woord klikken geeft je soms wel en soms niet de goede spelling, maar je weet in ieder geval dat het niet goed is.

Zie het als de analyse tijdens en na een wedstrijd op tv, dan wordt er ook verteld wat er goed ging, maar vooral wat er fout ging. En daar kijken we allemaal graag naar! Zie dit als een analyse van je taalgebruik en leer er van. Wanneer mensen elkaar helemaal niet meer verbeteren, dan is het einde zoek!

11 april 2013 om 11:58

Sorry hoor, maar het is hier toch geen spellings- en grammaticaforum, het gaat er hier toch alleen maar om, dat je je mening geeft over voetbalnieuws. 't Is hier geen basisschool. Ik vind het vaak echt muggenzifterij, dat wijzen op spellings- en grammaticafoutjes.

Voor wie het dan echt niet kan laten:
http://www.onzetaal.nl/taaladvies/populair

11 april 2013 om 12:04

Hun werk is om artikels te plaatsen, als ze dan vaak grammaticale fouten maken doen ze in feite hun werk fout. Nu is het niet van levensbelang, maar bij andere beroepen word je ook gewoon op je fouten afgerekend. Dus het is prima om hun er op te wijzen, zullen ze zelf ook niet erg vinden denk ik.

11 april 2013 om 16:32

Gozer: "hun werk" "artikels" haha jij hebt ook geen recht van spreken.

On: Het is respect naar het verleden van ajax toe.
Italie probeert nu om te voldoen aan de FFP zie Inter en Ac Milan en ook Juventus. Hierdoor kunnen zij niet mee met vooral Engeland, Duitsland en Spanje. Dat is pijnlijk en dat geeft hij hier aan.

11 april 2013 om 07:44

Is gewoon een beetje ongelukkig geformuleerd, wat hij bedoeld is dat een club als Ajax aan de top niet meer bestaat zoals dat in de jaren 90 wel kon. Vroeger lag alles dichter bij elkaar en kon je met goed beleid heel ver komen in de Europa Cup 1 of Champions League. Zo wist Ajax met een team van zelfopgeleide jeugdspelers en goedkope en gerichte aankopen de beste club ter wereld te worden. Dat is tegenwoordig echt niet meer mogelijk.

9 jaar geleden sloot dat tijdperk naar mijn inziens definitief toen FC Porto de finale van AS Monaco won. Sindsdien zijn de verschillen gigantisch groot geworden.

11 april 2013 om 07:47

Denk eerder dat het een beetje ongelukkig is vertaald. Hij bedoelt gewoon dat het Ajax van de jaren 90 niet meer bestaat vanwege het verschil in budget, hetzelfde probleemnals waar de Italiaanse clubs nu tegenaan lopen.

11 april 2013 om 09:49

het was wel degelijk zo (en zo werd het vooral in italie gezien) dat ajax rond 95 het te kloppen team was. ze domineerde in europa en de wereld.

het was toen echt een issue bij de italiaanse clubs hoe de dominantie van ajax te verbreken.
juventus had daar heel veel dope voor nodig. en uiteindelijk zijn ze ajas gewoon maar leeg gaan roven, geholpen door het net ingevoerde bosman-arrest, waardoor ze de spelers van ajax (seedorf, bogarde, kanu, davids, reiziger, kluivert) gratis of voor een prikke konden ophalen.

11 april 2013 om 10:42

Italie heeft nog wel de mazzel dat hun competitie genoeg aantrekkingskracht heeft voor de italiaanse top, dat is denk 't grootste probleem van ajax en de nederlandse competitie

11 april 2013 om 11:23

Aantrekkingskracht maakt niet uit denk ik, geld is waar het om draait. Zie de clubs uit Oekraïne bijvoorbeeld of dergelijke. Wie gaat er in Grozny wonen om de aantrekkingskracht? Wat doen Brazilianen bij Donetsk? Dat een Willian van Donetsk naar Ahnzi gaat heeft niks met aantrekkingskracht te maken, maar alles met geld. Want normaliter zou een speler van het kaliber Zlatan of T. Silva niet in Frankrijk willen spelen door een gebrek aan aantrekkingskracht. Geld maakt kennelijk een hoop goed.

11 april 2013 om 09:54

fanaticus

Hij bedoeld het denk ik niet cru. Als je het goed leest denkt hij min of meer, maar wel in iets mindere mate hetzelfde over Juventus, maar dat kan hij natuurlijk niet hard op zeggen.

Maar enerzijds heb je wel een punt, want zeggen dat ajax niet meer bestaat terwijl Ibrahimovic ze naar de titel hebben geschopt al dan niet met omkoping en Grygera ook de stap maakte in 2007. En afgelopen zomer zo nodig Bouy uit jong ajax over kwam getuigd nou niet echt van een slimme uitspraak.

11 april 2013 om 11:42

Hij wil Ajax er niet mee beledigen hoor, hij zegt volgensmij eerder dat het jammer is dat Ajax zo afgezakt is.

11 april 2013 om 11:52

En hiermee bewijs je dus dat de uitspraak van Conte klopt. Want als Juventus een speler bij Ajax weghaalt dient Ajax dus inderdaad als opleidingsclub

Klopt wat hij zegt Ajax tijdperk is al een tijdje voorbij ze hebben een sjeik nodig haha

11 april 2013 om 09:41

maar dat is totaal buiten de clubcultuur van ajax, ajax is nu goed op weg en heeft deze manier gekozen om zo weer aan de top te komen. ze gaan echt niets verkopen aan een of andere Turk met geld haha lol

11 april 2013 om 09:59

Net alsof je op deze manier weer 'aan de top komt' ...
Zolang gel nummer 1 is in de voetbalwereld betekent een goede jeugdopleiding vooral dat spelers op nog jongere leeftijd vertrekken.

11 april 2013 om 11:11

Ajax heeft gekozen voor de manier waarop ook Bayern bestuurd wordt.
Met behulp van ex-profs met voorkeur ex-ajacieden word er aan de toekomst gewerkt.
Een oliesjeik zou dit alles teniet doen, daarnaast is Ajax een dure club om over te nemen.
Zoals bij Vitesse, die club koste vrij weinig voor Jordania.

11 april 2013 om 11:28

Maar vergeleken bij City en PSG is Ajax niet te duur toch?

11 april 2013 om 11:37

Nee natuurlijk niet, maar ik bedoel ook een partij als jordania,
Waar bijvoorbeeld een club als Vitesse misschien 30 miljoen + de schulden kost.
Kost Ajax meer dan 100 miljoen.
En dan moet je ook nog met de aandeelhouders er uit komen, want ook zij willen geld zien.

Ja als ze je echt willen hebben dan kopen ze je wel...
Maar meestal kopen ze geen topclub.
Psg, was geen topclub meer.
City was bij lange na geen topclub meer.
Nu zijn het weer topclubs.

Hoewel de headline wat harder overkomt dan het daadwerkelijk door Conte wordt gezegd, zit er wel een kern van waarheid in. Het Ajax van pakweg 20 jaar geleden bestaat niet meer. Is niet erg, maar ze zijn inderdaad na de successen in de jaren negentig niet meer van waarde in Europa.
Af en toe een succesje in de EL is het maximaal haalbare,

11 april 2013 om 12:19

Als hij dit 4 jaar geleden had gezegd, dan had hij gelijk gehad. Echter is Ajax weer terug bij de basis, waar ze in de jaren '80 mee begonnen olv Cruijff. Het zou mij echt niet verbazen als Ajax binnen 10 jaar weer een CL finale speelt.

11 april 2013 om 12:59

Kijk dat was in de jaren 80 en 90 wel mogelijk om met je eigen jeugd weer eens een succesje te pakken in de Ec1/cl maar nu er steeds meer sjeiks en suikerooms zijn worden de talenten gewoon heel snel weggekocht of een speler die na een goed jaar de Eredivisie al verlaten. Ik denk niet dat Ajax weer eens een CL finale zal gaan spelen zolang het zo door gaat in de voetballerij dan zijn alle Nederlandse ploegen kansloos en zelfs de EL is niet mogelijk.

11 april 2013 om 17:50

Nederlandse ploegen zijn nooit kansloos. Kijk naar de WK finale in 2010. Zelfs tegen het oppermachtige Spanje kreeg Nederland een dot van een kans om de finale te beslissen.

Waar het om gaat is dat er een visie is die gevolgd wordt waarbij je de kans op structureel succes vergroot. Dat is nu aan de and bij Ajax. Er is meer dan genoeg voetballend talent in Nederland om mee te doen in de absolute top. Ook hebben we in 2005 nog gezien dat Psv in de halve finale kan komen en daar niet eens kansloos was.

Daarnaast doe je net of het in 1995 heel normaal was, maar dat was het absoluut niet. Het jaar ervoor werd Ajax nog kansloos uitgeschakeld bij Parma, wat toen de Europese subtop was. De thuisoverwinning tegen Milan werd dan ook beschouwd als een eenmalige sensationele verassing. Pas toen Ajax Milan in 'eigen huis' versloeg en bij vlagen wegspeelde werd er stilletjes gedacht dat er meer mogelijk was. Ook in de halve finale was Ajax, ondanks de geweldige resultaten de underdog tegen Bayern.

Ook je argument dat er nu meer Sjeiks zijn houdt geen stand. Ajax heeft immers in belangrijke wedstrijden twee keer niet verloren van misschien wel de 'rijkste' club van dit moment. Een keer verdiend, maar gelukkig, gelijkspel en een dik verdiende overwinning.

11 april 2013 om 20:53

@klopper1900

Ik ben het niet met je eens. Je argumenten kloppen niet en je vergeet een paar dingen.

Je vergelijking met het oranje van de Wk-finale gaat sowieso mank want internationals kunnen niet worden weggekocht door pak 'm beet het Duitse, Engelse of Russische elftal. Nederland is een land dat van oorsprong vele talentvolle spelers herbergt. Veel van het succes is te danken aan onze beste spelers die in de topcompetities uitblinken.

Ik deel je mening over de visie die gevolgd wordt bij Ajax de juiste is: kijken naar jong en bij voorkeur eigen talent, boven het aantrekken van dure, weinig toevoegende buitenlanders. Het wordt voor Ajax (en andere Nederlandse clubs) alleen steeds lastiger om jonge spelers te behouden omdat het aantal clubs met belachelijke budgetten elk jaar toeneemt en het verschil tussen NL en de grote landen groter en groter wordt. Financieel en sportief.

In het Ajax van de jaren 90 is het Ajax gelukt om veel dragende spelers tot hun 24/25e of nog later te behouden voor Ajax, Litmanen, De Boertjes, Sar, Blind, Finidi en ik vergeet er nog wel een paar. In de huidige tijd is dat ondenkbaar, dat elftal was wereldtop. In de huidige tijd waren die spelers veel eerder weggehaald.

En je zit ernaast als je zegt dat Ajax tot '95 niks voorstelde en dat dit een toevalstreffer was. Ajax had 3 seizoenen daarvoor de Uefa-cup gewonnen en een aantal sterkhouders van dat team stond ook in 95 en 96 in de ploeg. Tel daarbij dat Ajax in die jaren een eigen generatie klaarstoomde die ongeevenaard was, met oa Kluivert, Davids en Seedorf. Ajax bevond zich wel degelijk in de subtop van Europa maar in 95 werd er eindelijk weer eens doorgestoomd. En op het moment dat Ajax in de halve finale tegen Bayern stond, was het wel degelijk favoriet. Op basis van het vertoonde spel en (oa) de twee oppermachtige overwinningen op Milan in de eerste ronde.

En waarom jij stelt dat het argument van de sjeiks en het oliegeld (of andere onuitputtelijke bronnen, zoals Barca en Real) geen stand houdt is me een raadsel. Reken jij je nou echt rijk door die 2 potjes tegen een op dat moment superstroef draaiend City? Ik ben fervent ajacied maar kan die wedstrijden ondanks mijn vreugde daarover destijds gelukkig wel een beetje relativeren. Ik hoop dat je je realiseert dat wij tegen grote teams met het grote geld die wél draaien volstrekt kansloos zijn op dit moment. Een PSG van gisteren had Ajax vermorzeld, daar ben ik zeker van.

Nederlandse clubs moeten hun best doen om het hoofd boven water te houden financieel en dat kan gewoon niet concurreren met al die clubs met een 10- of 100-voudig budget. Een Seedorf of Kluivert in deze tijd had het eerste elftal bij Ajax geeneens gehaald want dan waren ze al weggekocht. Aan écht talentvolle spelers wordt vanaf het 17e jaar al getrokken, en als spelers als Eriksen of Fisher 20 zijn dan zijn ze onhoudbaar voor de club. Het zal voor het hedendaagse Ajax haast ondoenlijk om een elftal te smeden zoals dat vroeger kon.

In de jaren '90 en daarvoor gingen vrijwel alleen spelers van de grote 3 clubs naar het buitenland, tegenwoordig zitten er buitenlandse scouts bij alle clubs en de Uniteds, Chelseas en Schalkes van deze wereld weten zelfs de jeugdopleidingen van clubs als Heerenveen, Twente, AZ, Groningen en Utrecht prima te vinden. Buitengewoon talentvolle spelers van die clubs zijn vaak al onbetaalbaar voor de traditionele top-3. Dat was in de jaren '90 heel anders. Spelers vertrekken gewoon veel makkelijker naar het buitenland tegenwoordig.

Nogmaals, ik ben het met je eens dat de ingeslagen weg de juiste is en de enige voor Ajax maar ik vind je voorspelling over die Cl-finale naief en aandoenlijk. Zolang er geen structurele veranderingen woorden doorgevoerd zoals financial fairplay en eisen worden gesteld een minimum aan eigen opgeleide spelers, geloof ik er geen moer van.

11 april 2013 om 21:59

@marcore

Je bent vrij goed in het uit zijn verband trekken van de tekst.

Voor de verduidelijking.

Ik haal Oranje aan, omdat Nederland spelers voortbrengt die bij de absolute wereldtop behoren.

Verder valt dit wel mee. Volgens mij was Seedorf 19 toen hij Ajax verliet. Davids was wat ouder, maar volgde een seizoen er na samen met Reiziger. Vergeet ook vooral niet dat ook Van Vossen, Van den Brom en Bogarde in dat team zich staande hielden. Die stegen ver boven zichzelf uit.

Verder zeg ik niet dat Ajax helemaal niets voorstelde. Ik zeg alleen dat niemand had verwacht dat Ajax de uiteindelijke winnaar zou worden. Nogmaals het jaar ervoor was heel duidelijk gebleken dat Ajax niets te zoeken had in de Europese subtop, omdat het compleet weggespeeld werd door Parma.

Verder: "reken jij je nou echt rijk door die 2 potjes tegen een op dat moment superstroef draaiend City?"

Dit is nou precies wat ik bedoel. Je kan nog zoveel geld investeren, maar dat wil niet zeggen dat het altijd loopt of dat je een team bent. En dit waren wedstrijden die er om gingen. Dit was geen overwinning in Milaan om den keizers baard. Dus blijkbaar kan het huidige Ajax winnen op deze momenten.

"een PSG van gisteren had Ajax vermorzeld, daar ben ik zeker van."

Echt een loze opmerking. Dat weet je nooit. O ja. Dit werd ook twee keer gezegd voordat Ajax tegen City speelde.

"een Seedorf of Kluivert in deze tijd had het eerste elftal bij Ajax geeneens gehaald want dan waren ze al weggekocht."

Lachwekkende opmerking aangezien Seedorf pas 19 was toen hij weggekocht werd. En ook nu kiezen Eriksen, Fischer, Andersen, Meleg, Boccara etc allemaal bewust voor Ajax. Zelfs als ook clubs als City, Barca, United, Real interesse hebben. Fischer is 18 en net doorgebroken bij Ajax en heeft bewust een contract getekend tot 2017! Wil zeker niet zeggen dat hij tot 2016 blijft, maar dit betekend ook niet dat hij van de zomer al weg is.

Als laatste over de finale. Ik zeg niet dat het gebeurt. Ik zeg het zou mij niet verbazen als het binnen 10 jaar gebeurd. Dat kun je aandoenlijk vinden, maar vergeet niet dat Ajax met Sneijder en Van der Vaart (ik meen in 2003) ook op de rand van de halve final stond tegen de uiteindelijke winnaar. Op zulke momenten heb je dan ook wat geluk nodig of juist niet de pech. Kijk ook naar twee jaar later, die na een 2-0 in Milaan thuis op 2-0 voor komen om het slechts in de slotfase weg te geven. Dat heeft niks met miljoenen of budget te maken. Verder zou het mij absoluut niets verbazen als Ajax weer een zeer speciale lichting kweekt. Daar kun je op wachten.

Beetje misleidende titel. Hij heeft gelijk, Hij probeerd gewoon te zeggen dat ze idd veel te besteden hebben wat sommige ploegen gewoon niet hebben. Idd een groot voorbeeld is Ajax. Natuurlijk kwa geschiedenis een van de grootste maar door het geld krijgen teams achterstanden. Dat is idd wel jammer, Want als iedereen evenveel te besteden had was het natuurlijk leuker. Nog steeds vind ik het echt raar dat ze in Spanje nog zo veel kunnen uitgeven. Hoewel ik ook weet dat Juventus zeker kan uitgeven zeker na dit CL jaar zowieso minstens een Jovetic of Suarez kan betalen. Ik ben overigens niet met hem eens dat een Italiaans team voorlopig niet kan winnen. Want dat kan gewoon.

11 april 2013 om 11:28

Hoewel ze Suarez en Jovetic kunnen halen, betwijfel ik of deze kunnen en willen komen. Ten eerste heeft Fiorentina aangegeven dat ze Jovetic niet snel naar een andere Italiaanse club zullen laten gaan, en ik denk dat Jovetic eerder naar het buitenland (waarschijnlijk Engeland) zal gaan, dan naar een concurrent.

Wat Suarez betreft denk ik dat hij alleen maar voor een echte topclub, dus een club zoals Bayern of Real zal weggaan. Hij heeft al meerdere keren aangegeven dat hij het naar zijn zin heeft in Liverpool, een aangezien Juventus nog niet de absolute top is, denk ik niet dat hij daar zin in heeft. Niet dat ik iets tegen Juve of de Italiaanse competitie heb, ik vind deze persoonlijk leuker dan de Spaanse.

Ajax moet gewoon doorgaan met dit beleid, elk jaar maakt Ajax enorm veel winst. En ik zie binnen 4 jaar tijd, wanneer de jeugdopleiding in oude glorie is hersteld, definitief weer bij de subtop horen. Dit wordt waarschijnlijk weer kampioen, dus 8 miljoen is voor plaatsing Cl is ook al binnen. Tel daarbij de vertrekkende De Jong(8 mil) Aldeweireld(10 mil) en Eriksen(15 mil) op en je kom uit op 30 miljoen winst in één jaar. Jullie Nederlanders mogen echt trots zijn op jullie beleid en voetbal!

11 april 2013 om 10:50

Je vergeet te vermelden dat door wanbeleid van minimaal 10 jaar is Ajax afgegleden tot figurant in Europa. Het beleid wat er nu gevoerd word, is positief en zal zeker in de toekomst vruchten afwerpen. Kampioen zijn zeker nog niet, en de bedragen die je noemt zin veel te hoog gegrepen zeker voor middelmatige verdediger als Aldeweireld.

11 april 2013 om 11:13

10 miljoen voor Alderweireld is niet heel raar...
Clubs zijn vaker bereid om meer te betalen als het een speler van de Ajax school is.
En volgens mij heeft hij nog een 2 jarig contract.
En die overige bedragen zijn gewoon te realistisch.
Denk jij dat siem voor 5 miljoen weg gaat?
HEt is een goede voetballer, fysiek sterk, veel loopvermogen.
Het is een belangrijke speler...die gaat niet voor minder dan 10 miljoen weg.
Eriksen zijn naam zit in de koppies van de scouts...die levert zeker 15 miljoen op.
Vorige zomer heeft Ajax ook 25 miljoen kunnen bijschrijven vanwege verkopen.

11 april 2013 om 11:24

als je kijkt naar de verdedigers die Ajax de afgelopen jaren aan de clubs in Engeland heeft geleverd blijkt het geïnverteerde geld het dubbel en dwars waard te zijn.
Dit geeft aan hoe goed de spelers bij Ajax worden klaar gestoomd voor een betere club.
Ajax kan hierdoor terecht hoog in de boom gaan zitten en clubs geven terecht veel geld uit voor het "ajax-product".

11 april 2013 om 16:12

Toby vertrekt niet voor minder dan 10 miljoen. Reden: simpel! Er zijn al genoeg clubs uit de PL die hem graag willen inlijven. Met die concurrentie en het feit dat Jan en Thomas ghet geweldig doen in de PL, wordt die prijs lekker omhoog gedreven. Toby zal trouwens niet voor de best betalende club kiezen. Het moet ook een club zijn waar hij een goed gevoel bij heeft. Anders verlengt hij gewoon bij Ajax.

Ik snap het wel en hij heeft ook deels gelijk maar niet alleen Ajax en psv kunnen spelers kopen in nl van 8/9 mln ook Feyenoord twente en Vitesse kunnen dat ook maar in vergelijking met die fotoclubs zijn wij er niks bij

Nou, conte, ajax is op de terug weg en heeft nog altijd de naam, waarom willen de verschillende landen dan al spelers wegkapen bij ajax en zowel andere clubben.
En concureren tegen landen die veel geld hebben of veel schuld mogen hebben is altijd moeilijk.

11 april 2013 om 08:24

Het probleem is alleen dat je vroeger spelers vast kon houden tot hun 25e. Op dat moment had je zelf ook al profijt van ze gehad en kon je een elftal opbouwen. Tegenwoordig zijn de jongetjes van mening dat ze al op hun 21e rijp zijn voor de Europese top. Op die manier kan een club als Ajax maar ook andere clubs met een minder budget nooit meer een elftal opbouwen dat mee kan doen in de Europese top.

Conte heeft hier volkomen gelijk! Daarnaast hoef je ook niet blij te zijn met Dortmund.. Een club die op zo'n onsportieve manier moest winnen. Het is of heel veel geld en anders wel een onsymphatieke club die op een gewetenloze wijze de halve finale bereikt. Jammer om te zien dat Klopp nog steeds niet zijn excuses heeft aangeboden voor dat demonstratieve en opzichtige juichen, want hij wist dondersgoed dat het buitenspel was.

11 april 2013 om 08:25

Iedereen zal uitbundig juichen als je op zo'n manier wint. En met 'zo'n' bedoel ik: dat je in enkele minuten tijd van kansloos naar kwalificatie gaat. En dan zeker Klopp, die zich altijd smijt op de bank.

Hoe kan een club onsympathiek zijn omdat een scheidsrechterstrio een buitenspelgoal toekent voor die ploeg (en ook tegen die ploeg)? Als het omgekocht was, zou je niet denken dat ze ook alles wat ook maar twijfelachtig kan zijn (dus die goal van Eliseu) zouden afkeuren?

Doe dus niet zo geïrriteerd en accepteer het verlies. En kun je dat niet, werk het dan zeker niet uit op de verkeerde persoon.

11 april 2013 om 09:44

Wat is dit voor een kansloze reactie? Die goal van Malaga was evengoed buitenspel.

11 april 2013 om 10:57

Niet blij met Dortmund? Een club die 8 jaar geleden aan de afgrond stond, zich met voornamelijk eigen jeugd omhoog gewerkt heeft, 2 jaar achter elkaar de Bundesliga heeft gewonnen met een piepjong team en nu in de halve finale staat van de CL. Daarbij komt dat ze in de groepsfase niet onderdeden voor Real Madrid. Is toch een club waar je niets meer dan enorm veel respect voor kan hebben? Zie geen reden om niet blij te zijn met Dortmund, ze staan er dik verdiend.

11 april 2013 om 11:19

Parasiet je verdiend een compliment als je het mij vraagt!
Denk dat clubs zoals Dortmund en ook Bayern vanwege de manier van bestuur een voorbeeld zijn voor velen!

Helemaal eens met de beste man. Het zou goed zijn voor de sport als de Uefa probeert de enorme verschillen tussen de rijke clubs en de rest wat probeert te sturen. Dat zou alleen maar goed zijn voor de kwaliteit van het voetbal en de spanning in de wedstrijden. Nu zie je elk jaar dezelfde clubs bij de laatste acht, met af en toe een positieve uitschieter, en dat is eigenlijk ook maar saai. Ik zou liever een systeem zien zoals in de Nba, waar de invloed van de clubeigenaren een stuk minder groot is. Maar iedereen weet dat de Uefa doet wat de grote clubs willen, dus het zal nooit gebeuren.

Pijnlijk dat zelfs een club als Juve, die op het oog nog aardig meedoen en door iedereen tot de Europese top 10 worden gerekend tot deze conclusie komt. Het verschil is inderdaad te groot en het pijnlijke is dat alles draait om geld: verkregen door leningen, een suikeroom of in een uitzonderlijk geval door goed en degelijk Duits beleid.

Italië heeft niet zoals Nederland de boot met tv inkomsten gemist maar wel zichzelf om zeep geholpen. Ze hadden de stadions, de namen, het spektakel, de tactiek, het drama, de historie en de prijzen. Maar geld verneukt alles, de top Italianen zitten nu in Parijs.

Wat betreft de rol van Nederland, laten we die in stijl aannemen en op z'n Hollands met innovatie en lef werken aan een inhaalslag. Door slim en arm te zijn wordt geen top 8 maar kunnen we op termijn een hoop Engelse en Italiaanse clubs een vervelende avond bezorgen. Verder is het hopen dat bij de UEFA ooit de ogen open gaan en er een wonder gebeurd waardoor goede opleiding en slim beleid weer net zoveel kansen bieden als een oliebron voor je kust.

11 april 2013 om 08:23

Helemaal mee eens! Al denk ik dat de Uefa nooit naar ons gaat luisteren zolang de bestuurders corrupter en makkelijker om te kopen zijn dan een burgemeester in een derde wereld land.

11 april 2013 om 09:55

Italie zit een beetje in crisis, en dat reflecteert zich op de competitie. In de jaren 90 was de Italiaanse competitie de liga waar het grote geld rolde, nu is dat Rusland, Engeland en in mindere mate Spanje, maar ik denk niet dat wij als Italianen ver achterop gaan raken, want ook op andere plaatsen raakt het geld op, Spanje zit in een zware crisis, Engeland zal ook ooit moeten stoppen met zoveel geld in hun teams te pompen, en uiteindelijk zullen de machtsverhoudingen terug gelijk komen, daar ben ik van overtuigd. En dan zie ik een club als Ajax zeker ver komen met eigen jeugd en enkele aankopen, dat deden ze in de jaren 90 al, dus dat kan nu ook nog lukken.

Ik vind het schandalig hoe Real en Barça de nationale competitie plunderen om mee te kunnen doen op europees niveau. Het tv geld is zo verdeeld dat veel Spaanse clubs die door de overheid bij het nekvel overeind gehouden worden nauwelijks geld vangen. De helft van al het tv geld gaat naar Barça en Real. Dit is één wezenlijk verschil met Duitsland en Engeland. Wij betalen straks de salarissen door Spaanse staats banken te redden en indirect redden we daarmee teams zoals real en Barça die al het tv geld opeisen. Jammer dat Spaanse teams niet geweerd wordt voordat er één winstgevend model wordt ontworpen voor alle primeravdivvision clus naar engelse en Duitse maatstaven.

Hij heeft gelijjk dat Juve niet het geld uit kan geven wat Real en Barca bijv. Hebben te besteden, maar alsog wel vele malen zoveel als Ajax. Waar de Nederlandse clubs dan opleiden en op die manier top willen zijn gaat Juve in een vijver hengelen met peperdure subtop spelers. Kijken wie over 5 jaar hoger aangeschreven staat in Europa.

11 april 2013 om 09:59

Juve natuurlijk.

Cruijff zegt dat het weer mogelijk is. Dan zul je dus allemaal Viktor Fischers moeten hebben met hier en daar een ervaren ex- ajacied. Daar gaat jaren overheen om dat te bereiken. En dan nog maakt de jeugd fouten die op het hoogste niveau worden afgestraft. Die maken Aldeweireld en Moisander nu ook. Ja, dan moet je een Varane hebben die dat haast niet doet. Die tijd om te leren heb je niet. Je moet er direct staan.

11 april 2013 om 08:43

En dan nog is het onmogelijk. Cruijff vergeet dat de grote Europese topclubs altijd meer geld blijven genereren dan hier in Nederland mogelijk is. Je kunt dan wel allemaal Fischers hebben, maar die worden stuk voor stuk gewoon weer weggekocht. Ajax zal dus ieder jaar weer helemaal opnieuw moeten beginnen. Daarom zou het ook knap zijn als men nu voor de 3de keer op rij kampioen zou worden.
Voor een club als Ajax is alleen nog maar een grote rol in de Nederlandse competitie wegelegd, en wie weet zal er af en toe een incidenteel Europees succesje te bespeuren zijn. Maar of dat laatste haalbaar is zal moeten blijken, aangezien Ajax nu 3 seizoenen achtereen tegen Real heeft gespeeld en het gat elk jaar groter is geworden. Voor dat soort clubs is Ajax gewoon een speelbal.

11 april 2013 om 09:20

Als trouwe Ajacied blijf ik gewoon zeggen dat Cruijff's dromen een natte droom zijn. Zelfs als Ajax ineens elf super jeugdspelers weet te brengen uit deeigen school zijn ze binnen no time weer weg. Waarom? Dat geld uit Qatar en Rusland kan zo heel Ajax opkopen...

Voor mij is er vooral een schuldige: Jean Marc Bosman

Dit alles hebben we te danken aan het Bosman arrest, als die koopclubs uit het buitenland maar 3 a 4 buitenlanders mochten opstellen dan zou het voetbal veel leuker zijn gebleven. Maar ja dat was vroeger en vroeger waren de boten nog van hout en de mannen van staal haha

11 april 2013 om 11:31

Groot gelijk in, zsm een regel van max 4 buitenlanders invoeren. Gisteren bij PSG stond er 1 Fransman in het veld. Wat een feest...

11 april 2013 om 11:49

Die regel mag van de Europese Unie niet ingevoerd worden. We hebben te maken met een vrij woon- werk verkeer.

11 april 2013 om 12:06

Maar zo simpel ligt het niet meer toch? Het Europese parlement heeft zich jaren geleden al uitgesproken vóór deze regel en met grote meerderheid ermee ingestemd. Wat de huidige status precies is weet ik niet.

Voorlopig moeten we het de eerste 10 jaar doen met clubs uit spanje en duitsland en engeland want voor de rest is er geen plaats meer voor .

Hij heeft natuurlijk' ''pijnlijk'' gelijk. Als je eruit vliegt tegen c-club Steaua zegt dat alles.

11 april 2013 om 09:18

Daar gaat het niet over wijsneus! Weet niet voor welke club je zelf bent, maar die zijn niet verder gekomen in Europa! Daarnaast werd er wel gewonnen tegen City. Ajax staat tevens bovenaan in Nederland, wat is je punt?

11 april 2013 om 09:34

@cupfighter: mensen kunnen tegenwoordig niet meer begrijpend lezen zo te zien. Ashcroft snapt het idd niet.

Het gaat er (nogmaals) om dat het voetbal tegenwoordig wordt gedomineerd door clubs die 100den miljoenen te besteden hebben. Ook Juventus heeft geen 100den miljoenen te besteden en Juventus vergelijkt zichzelf dus als het ware met Ajax. Ook de Italianen waren in de jaren 90 top. Ook zij hebben steeds minder te zoeken in Europa.

Nu hebben we Bayern, Dortmund, Real Madrid en Barcelona in de halve finale. Daar was PSG bijna bijgekomen (gelukkig Niet, want ordinaire koopclub).

Als zulke clubs de CL winnen, dan is de "leuk" er toch vanaf? Ze kopen onbeperkt de beste spelers ter wereld, doen weer een poging en hopen dat het lukt. Zo niet, kopen ze wederom de beste spelers ter wereld etc. etc. Er is geen beleid, er is geen visie. Er is geld.

Bayern is hier overigens een uitzondering op. Dat is wel een club met visie en een club zonder schulden. Real Madrid (590 miljoen euro) en Barcelona (578 miljoen), zijn net zo fout als alle andere clubs met schulden. Dortmund is nog niet helemaal uit de schulden, maar is wel goed op weg.

Laten we dus hopen op een Duitse winnaar, liefst Bayern. Zij verdienen het het meest!

Wat Conte zegt klopt, de Italiaanse clubs zakken hier ook naar terug. Geld zit in Engeland en Duitsland. Spanje kan met barca en real nog op topniveau blijven maar competitie zakt af omdat subtop uitgehold wordt.

Waar haalt deze gluipert het lef vandaan om zo over Ajax te praten? Vind dit erg onfatsoenlijk van de beste man.
Z'n ploegje wordt helemaal weggespeeld door Bayern en dan gaat hij zijn frustraties maar op andere clubs afreageren? Wat een zielepoot.
Binnen nu en 10 jaar staat Ajax met goed beleid weer op de kaart in Europa & kunnen dan zeker de Europa League winnen.
Dus Conte (of wie je ook bent) maak je borst maar alvast nat voor de toekomst.

11 april 2013 om 09:44

Hij bedoelt gewoon dat het Ajax van tegenwoordig, zonder geld, ook niet meer meetelt in Europa. Het is gewoon het nieuwe tijdperk van het voetbal: zonder veel geld geen glorie. Alleen de Uefa vindt het fantastisch, de droom die ze ooit hadden met de CL en de enorme winsten die daar behaald werden is toch behoorlijk uitgekomen.

11 april 2013 om 09:51

Hahahaha,dromen jongen is nog toegelaten.
Heb ge ooit gehoord van de rijken worden rijker en de armen worden armer.
Dat is in het voetbal ook zo en dat wordt nog erger
Als Ajax een goede speler opleid staat hier morgen dat de tribune vol zat met scouts,is het een garantie op een goeie speler,wordt deze speler dezelfde dag nog zot gemaakt met cijfers ep de bank en 99 spelers op de 100 zeggen danjax loopt naar de kloten,ik vertrek liever vandaag als morgen.

11 april 2013 om 11:55

@tigre_afca,

Je mag je dromen hebben, maar Ajax zal nooit meer aan de Europese top komen. De verhaaltjes van Cruijff dat dat wel kan zijn gewoon sprookjes. Ajax is nu eenmaal geen Real Madrid of Barcelona, waar spelers al aan de wereldtop zitten en miljoenensalarissen kunnen verdienen. Want ja, helaas draait het alleen maar om geld.
En ook sportief valt er bij Ajax weinig tot niets te halen. Het enige wat namelijk te halen is is een nationaal kampioenschap of de Knvb beker. Misschien zit er heel incidenteel een kwartfinale in de Europa League in, maar that's it. Daar moeten we gewoon vrede mee hebben, hoe moeilijk het ook is. Ajax is al ver van de Europese top verwijdert en zal daar de komende jaren nog veel verder van verwijdert raken.

Conte heeft toch helemaal gelijk? Hij geeft m.i. ook zeker geen sneer naar Ajax. Hij geeft gewoon aan dat het voetbal tegenwoordig gedomineerd wordt door clubs die 100den miljoenen te besteden hebben. Vroeger waren wij een Europese topclub en tegenwoordig zijn wij verworden tot Europese subtop. Alleen in eigen land zijn we een topclub.

Ik weet 100 zeker dat Nederland direct zou meetellen als er 8 3 regel weer zou gelden. 8 Spelers uit eigen land, 3 spelers uit het buitenland. Waarom? Omdat wij nog steeds de beste spelers opleiden. Neem de jeugdopleiding van Ajax en Feyenoord. Die zijn gewoon top!

Dit zorgt ervoor dat alleen de echte grote toppers de stap naar het buitenland zullen maken. Veel andere spelers zullen in ons land blijven voetballen.

Het is jammer dat kampioenschappen tegenwoordig gekocht worden. Neem een Psg en Man City. Dat is echt heel erg jammer.

Ben het 100% met de man eens.
De grote ploegen zitten momenteel in Spanje en Duitsland .
Op rang 2 Engeland en Italie.
En dan volgt het peloton,oftewel helpers die de grote ploegen aan de leiding (moeten) brengen.
Wij zullen ons moeten schikken in ons lot en mogen blijven dromen.

Wellicht zal Ajax nooit (of niet snel) meer de Champions League winnen, maar eigenlijk zouden wij die van 1996 nog van jullie moeten krijgen Conte, met je dopingteam, foei!

11 april 2013 om 09:54

Zolang het tegendeel niet bewezen is ,blijven ze ontschuldig.
Nog altijd "de waarheid".

11 april 2013 om 10:13

volgens mij is het allemaal al lang en breed bewezen met belastende verklaringen van betrokkenen dat heel juve zwaar onder de dope zat die finale. alleen was dat zo lang na dato, dat de uefa het maar heeft laten zitten.

11 april 2013 om 10:18

In die tijd zaten de meeste spelers aan de dope. Nandrolon enzo, Epo. Nu nog steeds waarschijnlijk, alleen de corrupte bonden voeren geen tests meer uit.
Vergeten dat jongens als Stam, de Boer, Davids allemaal betrapt zijn en geschorst? Hoor je nu nooit meer iemand over. Maar voor mij is klip en klaar dat het voetbal net zo verziekt is als andere sporten waar om de haverklap mensen betrapt worden. Voetbal is alleen big money, the show must go on. Negatieve publiciteit wordt in de ban gedaan. Ik kijk weinig voetbal meer. Mijn eigen clubje en af en toe een kraker op tv.

11 april 2013 om 10:24

daar heb je gelijk in. maar spelers als stam, de boer en davids speelde destijds wel in italie en spanje.

11 april 2013 om 10:51

Na 8 jaar is het sowieso verjaard. Dus titel blijft voor eeuwig voor Juve.

Overigens waren het Nederlands Eltal en Ajax in de jaren '70 voorlopers in het gebruik van doping. De bekendste dopingarts van de jaren 70, John Rolink, was de clubarts van Ajax. Dus als je op die manier zou kijken, zou je die drie prijzen weer moeten schrappen. Maar op een gegeven moment moet je een boek gewoon sluiten, en dat is na 8 jaar.

11 april 2013 om 11:16

Op de verloren finale tegen Spanje liepen ook enkele dolle Nederlandse spelers rond.
Wie weet wat daar de reden van was,ochja binnen x aantal jaren zal het ook wel openbaar gemaakt worden of in de boekjes komen.

11 april 2013 om 11:19

Daar twijfel ik niet aan, ik ben ervan overtuigd dat er ook onder de voetballers erg veel dopinggebruikers zijn.

11 april 2013 om 11:28

@ zapperboy

Ja klopt alle Nederlanders zitten doordeweeks bij dr. Fuentes in de kliniek. Spaanse spelers daarentegen niet. Spanje is het enige waar er echt geen doping gebruikt wordt. Contador en Valverde worden gewoon genaaid.

11 april 2013 om 12:46

Flauw,komop man.
In 1973(of74) stond Ajax bol van de doping.
Barry Hulshoff verklaarde dat het normaal was dat ze hagelslag consumeerde.
liep er toen niet een zekere John Rolink rond bij Ajax?

11 april 2013 om 13:23

he, we hadden het over het wk2010 slimpie.lijkt me dat daar eerder de spanjaardjes ondeer de doping van fuentes zaten. niet?

11 april 2013 om 14:33

Derrek,

Wat maakt het nou nog uit. Het is al lang verjaard.

Ajax heeft nu in hun kast een schaal met deuken erin wat typisch was voor de verlopen competitie en Juventus heeft een grote beker in hun kast staan met wat witte poeder erin.

juventus heeft geluk dat het nog meedoet in de europese top na alles wat daar gebeurd is met omkopingen etc. Ik denk dat je nog steeds niet wil weten wat er daar allemaal gebeurd..

ook ben ik benieuwd hoe juventus er tov ajax financieel voor staat (die cijfers die ze in italie geven kloppen toch niet), de economie in italtie gaat ook helemaal naar de kl*te en dan zal het een moeilijk verhaal gaan worden voor veel clubs..

het gaat op dit moment alleen nog maar om geld, ik heb liever hoe het in nederland gaat, de financien strak houden. Daarbij is het treurig om te zien hoe leeg de stadions zijn in de meeste wedstrijden in italie, in de eredivisie zit het iig nog redelijk vol

heb wat dat betreft het meeste respect voor Bayern Munchen, financieel gezond en momenteel top 3 van europa

dus ik denk dat ze bij juventus moeten genieten, want denk dat het niet van lange duur is

11 april 2013 om 16:47

bla bla bla,...allemaal bla,...juventus is net als ajax een beursgenoteerd bedrijf,..dus alle cijfers zijn openbaar.
Sterker nog die moeten gepubliceerd worden!
Juventus zal er naar alle waarschijnlijkheid iets minder goed voorstaan als Ajax(vermoeden,nergens op gebaseerd).
Ze hebben in ieder geval nog schulden,maar dat kom omdat ze nog niet zo lang geleden een eigen stadion hebben gebouwd van +- 150 miljoen euro,en daar hebben ze geld voor geleend maar zijn ze braaf aan het afbetalen.

Daarnaast doen ze geen extreme(in mijn ogen vaak wel domme) aankopen,zoals spelers van 50+ miljoen
En wat betreft het strak houden,daar zijn ze in italie wel degelijk mee bzig waarom denk je dat alle grote spelers vertrekken of weg mogen???!

Wat betreft de lege stadions,....valt wel mee hoor,...juve tegen Pescara(staat op degraderen) 47000+ toeschouwers,...thuis is Juve bijna altijd uitverkocht(of het moet heel slecht weer zijn,maar dan nog).
En vergeet niet dat je in italie voor een kaartje Juve-inter op de lange zijde onderste ring rustig 140 euro betaal!!

Italie is een land in crisis,mensen hebben weinig geld(het gewone volk) en kunnen niet elke week naar het voetbal omdat ze het geld niet hebben,dus worden ze selectief en de rest kijken ze gezamelijk in bv een Juventusclub op SKY alles live en zelfs in 3d.

In Nl zitten de stadions ook allang niet meer stampvol wordt ook minder en minder!

Juve is op de goede weg nog een paar jaar en dan staan ze weer aan de top!

Daarnaast is vertalen ook een vak,tekst is letterlijk vertaald,maar iemand die een beetje italiaans spreekt weet dat hij bedoeld dat Ajax nagenoeg niet meer in Europa voorkomt,het Grote Ajax,bestaat niet meer,...jaja,begrijpend lezen is ook een vak!

Op termijn zullen de verschillen kleiner worden. Ajax heeft nu al een omzet die iets groter is dan Psg. Als het maken van schulden of het ongelimiteerd inpompen van sheikdollars wordt verboden kunnen ploegen als Ajax en Juventus prima meekomen. Ploegen als Barcelona en Real, die wel veel meer omzet hebben, zullen vele jaren nodig hebben om hun schulden af te bouwen en ook niet meer 100 miljoen voor een speler op tafel kunnen leggen. Vóór 2020 kunnen Juventus en Ajax weer samen in de CL finale staan...

11 april 2013 om 10:02

Wie gaat de oliesheiks dat verbieden?
Geld is macht. wie houdt de elektriche wagen tegen?
Waarom staan er 11.000 elektriche wagens op een parking in L.a.?
Die mannen doen met hun geld wat zij willen en niemant maar ook niemand houd hen tegen.

11 april 2013 om 11:44

Maar oliedollars worden redelijk waardeloos als je maar een x aantal buitenlanders mag opstellen/ in je selectie mag hebben. Die plannen liggen er al. Daarom betalen ze in Engeland ook paniekerige bedragen voor matige spelers met de Engelse nationaliteit, omdat de 'home grown' regel wel serieus eraan zit te komen. PSG had gisteren 1 Fransman in het elftal staan, zodra je dus de home grown regel krijgt kun je oliegeld hebben wat je wilt maar daar kom je niet meer zover mee.

14 april 2013 om 20:28

Bij het Fair Play reglement hoort dat je als geldschieter de verliezen niet onbeperkt mag afdekken. Je zou hooguit een nep-sponsorcontract kunnen opstellen maar ook dat willen ze afdekken. De boekhouding moet gewoon op orde zijn.

Als ze nou eindelijk eens dat FFP gaan invoeren en er ook strak naar handelen, ben je zo verlost van de al die "grote" clubs.
Dan blijft alleen de Bundesliga bestaan.

Ik begrijp ook serieus niet dat iemand zulke clubs kan supporteren terwijl wij hier crisis tax betalen om hun spelers te laten spelen.

Er zijn hier dus serieus mensen die denken dat je met een Cruijff jeugdopleiding weer Europese top gaat worden??? haha!

Als je jeugdspelers nog beter worden betekent dat gewoon dat ze nog eerder weggekocht worden.
Een Barca-jeugdopleiding had ook geen zak voorgesteld als ze niet 1 van de hoogste begrotingen van Europa hadden hoor...

11 april 2013 om 11:45

Maar gelukkig is men bezig met de home grown regel en de 6+5 regel..

11 april 2013 om 12:03

@bearsc,

men mag wel bezig zijn met zo'n regel, maar die is volledig in strijd met de Europese wetgeving. Er bestaat namelijk zoiets als het Bosman-arrest. Dat betekent vrij woon- en werkverkeer binnen Europa. Dus als het al door zou gaan dan staat meteen de Europese Unie op de stoep.

Overigens ook grappig dat men (met name Ajax supporters hier) het Europese voetbal niet eerlijk meer vindt omdat sommige clubs zoveel geld meer te besteden hebben dan anderen.

Maar in de Eredivisie hoor je ze nooit als Ajax week in week uit speelt tegen clubs met gemiddeld zo'n 6 keer kleinere begroting... elk jaar... nee, das lekker sportief..

11 april 2013 om 10:18

Daar gaat het niet om. Als zo'n club dankzij aanzien, resultaten in het verleden, sponsors, bezoekersaantallen, etc. veel omzet genereert en geen schulden heeft, is er geen enkel probleem.

Ajax is financieel gezond. Barcelona en Real Madrid zijn dit niet. Daar gaat het om. En als je als club met gigantische schulden mag blijven aankopen, dan klopt er iets niet. Dat is niet eerlijk.

Je hebt natuurlijk altijd baas boven baas, maar vroeger kon een op papier mindere club nog wel eens CL voetbal halen als ze toevallig beschikten over een goede coach, getalenteerde groep. Neem Willem II en Heerenveen ooit.

Financial Fairplay gaat m.i. niets oplossen (voor een deel misschien). Ik denk dat men de 8 3 regel weer moet invoeren. En dan moet het niet zo zijn dat ze niet meer buitenlanders kunnen aankopen (waardoor er wel vrijheid van werkverkeer is), maar slechts 3 buitenlanders tegelijk mogen opstellen. De EU kan dan niet zeggen dat er wetten worden overtreden. Ze worden nl. gewoon betaald en kunnen tot op zekere hoogte hun werk ook gewoon doen (trainen, etc). Je mag toch ook maar 1 keeper opstellen? Waarom dan niet 8 spelers uit eigen land?

11 april 2013 om 11:13

Is niet zo moeilijk. Voetbalclubs wilden zo nodig bedrijven worden en dan heb je je te houden aan de normale regels voor werkverkeer. Dan kun je niet eisen dat een club maar bepaalde spelers van een nationaliteit moet opstellen want dan is dat bijvoorbeeld discriminatie.

11 april 2013 om 11:17

Daarom geef ik aan dat het een spelregel moet worden. Je mag 100 buitenlandse spelers aantrekken en in dienst nemen, je mag er echter slechts 3 opstellen, net zoals je maar 10 spelers en 1 keeper mag opstellen. Dan heeft het niets met discriminatie te maken.

11 april 2013 om 12:52

Ze zijn niet gek hoor... denk maar niet dat je zoiets kunt regelen zonder wet te overtreden.

100% waar. In Europa bestaat (telt) Ajax ook niet meer (mee). Net zoals al die andere teams uit de overige Europese landen. Slechts 6 teams kunnen nog met elkaar de concurrentie aangaan op financieel gebied: Barca, Madrid, United, München, City, PSG (of dat nu door toren hoge schulden komt, of door een rijke suikeroom).

Het Europese voetbal draait eigenlijk nog maar om 2 teams.
Barcelona en Real Madrid. De rest doet mee voor spek en bonen.

11 april 2013 om 10:44

Eigenlijk kan niemand je ongelijk geven.
De spelerwaarde van Manchester , Real en Barcelona liggen alle boven de 500 miljoen. Daar kun je als subtopper (ongeveer 250 miljoen) niet meer tegen op.
Het is net als de economie. De rijken worden rijker en de armen armer.

11 april 2013 om 10:52

Ik vind het juist geweldig om de strijdt aan te gaan met het grote geld. Ajax is wat dat betreft altijd al een toonbeeld geweest, dit jaar vrij weinig onder gedaan tegen Dortmund die nu in de halve finale staat. Dortmund maar ook Bayern zijn overigens uitstekende voorbeelden van goed beleid, geen schulden, geen sjeik, jeugd inpassen en lange termijn denken. Real en Barca is een ander verhaal.
Ajax moet het doen met 100 miljoen en gaat straks Barca en Real het erg lastig maken, man city met een dik budget weet hier alles van.

11 april 2013 om 13:32

Ik vond Ajax anders vrij kansloos tegen Dortmund. In eigen huis met 4-1 verliezen zegt genoeg lijkt me. Dat ze City onder zich hebben weten te houden was puur te wijten aan het feit dat City er duidelijk geen zin in had. Maar je zag bijv. tegen Real, dat wanneer die écht gas gaan geven, Ajax nergens is.

Begrijp me niet verkeerd, ook ik vind het een verademing om te zien dat een club als Ajax spelers probeert op te lijden om zodoende op nationaal niveau een grote club te zijn. Maar om die strijd internationaal aan te gaan is echt kansloos.

Kijk welke spelers zij halen en zie waar Ajax het mee moet doen. Een spits uit Ijsland die vaker geblesseerd is dan fit, een buitenspeler van Fortuna Sittard en een van Rkc, en een afgekeurde buitenspeler van Hoffenheim (nr. 17 uit Duitsland). Dat er 3 spelers rondlopen die wél een hoger niveau aankunnen, zorgt ervoor dat ze dit jaar waarschijnlijk gewoon kampioen worden, maar zegt ook heel veel over de zwakte van de eredivisie.

ps. Hoe kom jij overigens bij 100 mln? Volgens mij is het 62 mnl.

En hoe knap is het dan van teams met een begroting van slechts 8 mln dat ze het Ajax nog knap lastig maken af en toe!

11 april 2013 om 16:27

jij hebt een vrij selectief geheugen moet ik zeggen. In Dortmund was ajax helemaal niet kansloos en thuis kwam ajax inderdaad tekort tegen de kampioen van Duitsland, alhoewel Dortmund niet domineerde maar ajax er vooral keihard uit counterde. Onzin dat City er geen zin in had, ze hebben gewoon aan keihard aan hun broek gekregen met de eerste 11 in een alles bepalend onderling duel. City was zwaar gefrustreerd en het deed hun wel wat.

Ajax heeft ook punten behaald tegen man utd, lyon en milan, kan ondertussen geen toeval meer zijn. Ook in Dortmund verloor ajax weliswaar, maar ajax deed weinig onder voor de huidige halve finalist van de CL.

Tegen Madrid was ajax inderdaad kansloos, maar met een nog beter ajax in de toekomst kunnen we ook daar gaan stunten, lach maar om spelers van fortuna, rkc of IFK gotebörg. Een Overmars kwam ooit van Go Ahead, Blind van Sparta en van der Sar van Foreholte (amateurs) en die hebben allemaal in de top gespeeld. Het lachen vergaat je in de toekomst.

Ajax heeft dit jaar gewoon 103 miljoen euro omgezet hoor, weliswaar 64 miljoen begroot (geen CL begroot) en 78 miljoen uitgegeven maar ook daar maakt ajax al stappen. Dat andere is gewoon knap, maar zoals je ziet kan het ook gewoon. Ik snap al de negativiteit niet, ajax gaat straks ook madrid gewoon onderuit de zak geven, zoals we dat onverwachts ook in 1995 deden.

11 april 2013 om 22:52

Op de lange termijn kan Ajax mits ze het juiste beleid voeren een subtopper worden. Geen echte wereldtop meer, dat is in mijn ogen onmogelijk.
Als Ajax de laatste 6 jaar hun spelers die ze hebben verkocht langer hadden kunnen houden; Suarez, Sneijder, Vertongen, Anita en de rest van de toppers. Dan hadden ze nu al bij de laatste 8 kunnen zitten.

'Die hebben budgetten van honderden miljoen euro en kunnen kopen wie ze willen'

Juve gaf vorig jaar 100 miljoen uit, haal je 3 a 4 topspelers mee, zij kopen 8 goeie voetballers

Tja ik hard maar de waarheid. Maar zoveel clubs zijn er tegenwoordig ook niet meer die wel op kunnen tegen dit geweld.

En nee financial fairplay gaat hier absoluut niets aan veranderen.

@adzevedo

Dat is de enige juiste uitleg. Als je geen paar spelers van 40millioen of meer kan kopen is het schluss.

Kijk maar naar de laatste 4 muv Dortmund. PSG was gisteren beter dan Barca. Een bewijs dat je een kampioenschap kan kopen.

Het is niet de eerste die dit probleem aanstipt.

Voetbal begint meer en meer op een groot casino te lijken. Al moet er wel bij gezegd worden dat Dortmund en Bayern het zonder een sjeik en al te grote schulden doen.

snap wat Conte bedoeld, maar Juve heeft niks te klagen. Die hebben ook hele behoorlijke budgeten. Ajax flikte het dit jaar maar mooi om 3de worden in een poule waarvan de nr’s 1 en 2 nu in de halve finale staan. En eindigde bovendien boven een ploeg die een flink kapitaal heeft (man city), ook man utd hebben we afgelopen jaar al verslagen. Ajax deed in Dortmund vrij weinig onder. In tegenstelling tot de negativiteit in dit stukje ben ik optimistisch, wij komen eraan want we staan pas aan het begin van de revolutie.

Financieel goede basis leggen om uiteindelijk spelers nog net een jaartje langer te behouden, geen onnodig dure spelers, sterke jeugdopleiding die onze vertrekkende spelers moet doen vergeten, begroting structureel omhoog (bv. meer toeschouwers, merchandise, sponsoring en TV geld). Als je een keer 200 miljoen op de rekening hebt staan heb je straks ook weer renteinkomsten die het budget doen stijgen.

Ik vind het helemaal geen rare uitspraak van Conte. Hij heeft in principe gelijk. Maar men moet ook kijken waarom dit zo is. De verschillen in de landen zijn veel te groot door de televisiegelden, de overheidsregels per land en de 2 maten waarmee de Uefa meet. In Nederland ga je failliet met 6 ton schuld, in Spanje mag je 600 miljoen schuld hebben, en er springt wel even een staatsbankje bij...

heeft wel gelijk draait alleen nog om geld in het voetbal
en die clubs mogen een heleboel schild hebben dus kunnen ze altijd alles halen
als dat veranderd en dat je zoveel spelers uit eigen land in je elftal meot hebben
dan word het weer leuk om voetbal te kijken
dan zie je de top groter worden weer
maar zolang clubs als ajax en celtic (vroegere top) hun wedstrijden tegen rijke clubs kunnen blijven winnen
kan er altijd van alles gebeuren de bal blijft rond
en zolang een land als griekenland europees kampieon kan wordne is verder alles mogelijk natuurlijk
plus feit ook nog
beste spelers worden oud en stoppen en wat voor talent komt er als veel balotellis komen wod het in het hele voetbal niks meer

Ik vind dat Conte helemaal gelijk heeft. Ajax was ooit de club die tot de absolute Europese top behoorde. Het voetbal is verziekt door de idiote geldstromen die alleen nog maar toe lijken te nemen. Eigenlijk is Ajax niet zoveel verandert maar juist de wereld eromheen. Zoals de voetbalwereld nu is zal Ajax naar mijn idee niet (snel) tot de Europese top behoren, net zoals alle andere clubs in Nederland.

Ik vind de uitspraak van Conte gewoon juist.. De titel doet anders vermoeden dan wat hij eigenlijk bedoelt maar hij heeft gewoon een punt.. Er zijn verschillende teams in Europa die een suikeroom hebben die gewoon vrolijk met geld smijten.. En dan heb je nog een paar teams met een megadeal als het gaat over shirtsponsor of wat dan ook waardoor zij financieel ook sterk genoeg zijn.. Momenteel zijn er een zevental teams die het op financieel vlak gewoon makkelijk hebben en dus kunnen kopen wat ze willen: Real Madrid, Barcelona, Psg, Chelsea, Manchester United, Manchester City & Bayern Munchen.. Daarna komen teams zoals Juventus, Dortmund, Arsenal om snel ploegen te noemen.. Die hebben ook wel geld om spelers te halen maar niet dat mega budget.. Komt daarbij dat die ploegen ook nog eens een belachelijk loon geven, iets wat bij Juventus niet het geval is..

Gisteren is ook nog maar eens op financieel vlak het verschil tussen Juventus & Bayern pijnlijk bloot gelegd.. Juve maakt vorderingen maar het gat blijft enorm groot.. Vooral commercieel is het gat enorm groot, daar moet Juve de komende maanden en jaren aan werken..

11 april 2013 om 12:56

Wellicht juist, alleen raar dat het uit de mond van Conte komt. Hij is trainer van een club die ook behoorlijk wat financiële mogelijkheden heeft, maar gelukkig geen gebruik maakt van sjeiks, echter wel van belastingvoordeel die je in NL bv. absoluut niet hebt. De salarissen zijn toch wel behoorlijk te noemen, ook bij Juve, maar man city, Psg, real en barca zijn de overtreffende trap dat klopt.

Bayern is een kerngezonde club met een uitstekend lange termijns beleid, geen geleend geld, geen oliegeld en ook geen overheidsgeld. Heb echt respect voor deze club.

11 april 2013 om 17:02

voordeel,...welk voordeel Italie behoort tot het land met de hoogste belastingen van Europa,....

11 april 2013 om 20:12

Volgens mij betaal je in italie boven de 75.000 aan inkomen, 43 % aan belasting in NL 52 %. Dan verdient een speler makkelijker veel meer in italie dan bv. in NL.

Ik begrijp niet helemaal wat Ajax ermee te maken heeft eerlijk gezegd. De opmerking komt een beetje uit de lucht vallen...

11 april 2013 om 11:22

ajax staat symbool voor de ontwikkelingen in de verhoudingen van het europese voetbal. en die ontwikkeling is dat meer en meer hetzelfde exclusieve groepje clubs de champions league domineren. en dat zijn allemaal clubs uit de grote competities.

ajax bewees destrijds dat het ook mogelijk was om met minder geld mondiaal te kunnen domineren. nadien is dat niet meer voorgekomen. ja porto won nog een keertje de champions league, maar dat was niet met domineren. dat was duidelijk een toevalstreffer.

11 april 2013 om 11:40

Monaco en Liverpool vond ik destijds ook niet echt top-favoriet.

Hoewel Barcalona en Bayern ook veel uitgeven, is de kern van die clubs ook gewoon eigen jeugd. Die houden er simpelweg een hele gezonde financiele huishouding op na. Dortmund weet ik niet trouwens.

Maar dat laat toch wel zien dat de halve finales dit keer vooral worden gespeeld door clubs die het toch wel goed voor elkaar hebben. Een kern van eigen spelers met een creatieve schil gekocht er omheen?

11 april 2013 om 12:59

Alleen hoe barca, madreis aan hun (deels geleend) geld komt, is dubieus te noemen. Ook dat ze bv. banken onder druk zetten voor goede tarieven. Bayern en Dortmund hebben het goed voor elkaar

11 april 2013 om 12:07

@ Westend

Ajax was de laatste club die heerste in de wereld met relatief gezien een zeer klein budget. Puur door middel van spelers opleiden. Natuurlijk doet Barcelona dit nu ook, maar jongens die erbij gekocht zijn tellen al snel op naar een miljoen of 150. Ook Bayern koopt een speler voor 40 miljoen. Daarbij is het de gewoonte dat jonge spelers al miljoenen kunnen verdienen en dus eerder vertrekken bij een club als Ajax. Hier valt voor de meeste andere clubs niet meer mee te concurreren. Conte beschrijft dat.

De uitleg klopt gewoon van Conte, titel is wat ongelukkig geformuleerd!
Zolang er geen financial fairplay regels zijn gaan we als Nederland geen rol spelen in de CL, hooguit een keer tot de volgende ronde en max. kwartfinale....

Juventus is wel op de weg terug, komen natuurlijk uit een enorm dal vanwege hun terugplaatsing naar de Serie B.

Ze draaien nu weer in de top van de Serie A, hebben een prachtig nieuw stadion en doen het ook goed in de Champions League.

Maar ik vind wel dat Conte gelijk heeft, Ajax was in de jaren negentig een fenomeen en de te kloppen ploeg. Maar nu is alles anders door het grote geld. Ben benieuwd hoe een PSG of Chelsea zou presteren als ze geen suikeroom hadden. Dan zouden het gewoon weer middenmotors zijn, want vooral PSG heeft de laatste jaren voor de financiele injectie magere jaren gehad.

Dat Real en Barcelona grote clubs zijn is duidelijk, maar het verschil in vermogen is dusdanig groot...

Hadden Nederlandse club dezelfde financiële middelen als die in Engeland of Duitsland zouden we elk jaar de championsleague winnen.

11 april 2013 om 12:08

Vanaf volgend jaar krijgen d voornamelijk de topclubs elk jaar redelijk wat miljoenen erbij. Door de deal met fox. Het zal engeland niet benaderen maar kan het nederlandse voetbal een positieve boost geven om verder te geraken in europa.

Ik zie Ajax wel weer terug komen in de top 8 van de CL, over 5 jaar misschien zelfs nog wel hoger.
Sinds de J.c. revolutie heb ik er weer vertrouwen in, nu al 2 maal de landstitel weer binnen gehaald en ondanks grote besparingen momenteel wederom favoriet voor de 3e achter elkaar.

Dit jaar had Ajax een beetje pech met de loting, het verbaast me dan ook niets dat beide tegenstanders uit de poule van Ajax die wel door gingen nu in de halve finale van de CL staan ondanks hun zware tegenstanders.

Ik denk dat Ajax volgend jaar wel verder komt dan de poulefase, ondanks dat ze waarschijnlijk nog verder gaan besparen.

11 april 2013 om 12:40

ajax kan niet meer structureel meedoen met de top.

maar wat ze nu goed doen is geld sparen. en dan moet je zorgen dat je een hele goede lichting hebt en op dat moment moet je het salarisplafond tijdelijk verhogen om met dat gespaarde geld je team net 2 jaartjes langer bij elkaar te houden.

11 april 2013 om 12:48

Het structureel meedoen duurt nog jaren, maar ik sluit zeker niet uit dat het mogelijk is.

Jammer alleen dat er tijd nodig is om het te bewijzen.

Voetbal is allang niet meer als het was, eigenlijk is het gewoon kapot gemaakt. Ik kijk zelf eigenlijk soms nog Engels voetbal, voor de rest interesseert buitenlands voetbal mij totaal niet. Het is jammer dat de verschillen eigenlijk alleen maar groter en groter worden. Hierdoor word voetbal steeds meer eentoniger. Het is jammer dat Ajax niet meer bij de Europese top behoord, maar wie weet komt dat ooit nog. Aan alles komt namelijk een eind, dus ook aan de Engelse en Spaanse dominantie in de CL.

Ajax was in de jaren negentig één van de sterkste ploegen uit Europa. Maar eigenlijk sinds eind jaren negentig bouwde Ajax al af, door hun grote spelers zoals Bergkamp en Kluivert enz.. naar het buitenland zien te vertrekken.
Heel even dachten wij dat Ajax begin deze eeuw weer terug was aan de top, door spelers zoals Zlatan, Pienaar, van der Vaart in huis te hebben.
Maar die spelers gingen te vroeg weg, om Ajax daarmee successen mee te behalen.
Doodzonde eigenlijk hoe Ajax steeds zijn beste spelers laat weg kopen.
Ajax is wel een beetje te vergelijken met Inter. Sinds hun de grootste prijs hebben gewonnen, zijn ze er alleen maar op achteruit gegaan.
Sowieso raakt Nederland alleen maar verder achterop door het beleid van tegenwoordig in de voetballerij. Clubs als PSG hebben uit het niets ongelofelijk veel geld door sjijks. Daar kan Ajax nooit tegen op, ook al heb je de beste jeugdopleiding. Het draait maar om één ding in het voetbal.. en dat is geld.
Dat heeft Nederland niet, of dat wilt Nederland niet. Zo kan je het ook bekijken.
Clubs als Vitesse zijn een lachertje voor rijke clubs.
Nederland zou niet meer snel een Uefa Cup of Champions League winnen als de fair play regels niet veranderen.
Italiaanse clubs zijn 4x zo rijk, en zelfs hun lijken nu kansloos om van de echte top te winnen.

Je kan er weinig van zeggen. Begin jaren 90 werd er ook al gespeculeerd, dat het met Ajax, maar eigenlijk met de gehele Nederlandse afvaardigingen in Europese toernooien gedan was. De afstand was te groot geworden, vooral financieel. Daardoor konden we niet meer wedijveren met de grotere competitie's. Op zich een juiste constatering, immers alle grote voetballers van de jaren 80, die hadden inmiddels de wijk genomen. Gullit Van Basten, Rijkaard, Wouters, Koeman, Vanenburg, etc, etc.
Leo Beenhakker noemde begin jaren 90 de aanwas, die eraan zat te komen enigzins denigrerend 'de patatgeneratie'.

Uiteindelijk bleek niets minder waar. Zonder het vooraf goed in te kunnen schatten, stonden we aan de vooravond van een gouden periode, met Uefacup en CL winst van Ajax, dat overigens tussen 1992 en 1998 telkenmale minimaal kwartfinale van een Europees toernooi haalde, de halve finala WK met Oranje in Frankrijk (98) en de schlemielig verloren halve finale op Euro 2000. Het waren mooie jaren, die zich dus vooraf ook niet echt lieten voorspellen.

Wat je nodig hebt, zoas toen ook, is gewoon een generatie, die ineens 'het licht' ziet. Een zeer goede generatie van spelers die met elkaar dé stap zetten in hun ontwikkeling. En dan niet de 1-2-3 spelers warop men hoopt jaarlijks te kunnen laten doorstromen, maar eerder iets van 5-6-7 en dan angevuld met goed talent dat elders gescout wordt.
En zo een situatie kan altijd weer vookomen, al is het natuurlijk niet voor de hand liggend. Klein bijkomend probleem tov van die tijd is, dat vaak spelers nu nog eerder worden opgehaald in Nederland als ze eenmaal met de kop boven het maaiveld uitsteken. Maar als je dat weet uit te stellen of weet te voorkomen.....dan zou het echt wel weer eens kunnen gebeuren.

En dat het met jonge spelers toen gebeurde bij bijvoorbeeld Ajax.... de gemiddelde leeftijd van het winnende Ajax was 22 jaar. En daarmee tot op vandaag de dag nog steeds één van de jongste ploegen die de CL wist te winnen, misschien nog steeds wel de jongste.

Het grote probleem zit in de opzet van de Champions League, want daar wordt het grote geld verdiend.

Clubs als Barca en Real hebben sowieso het grootste voordeel als het om lotingen gaat, want deze clubs zullen wellicht nooit uit pot 1 verdwijnen waardoor zij het voordeel hebben om de "sterkste" tegenstanders te ontlopen.

Ik vind gewoon dat de CL verandert moet worden en dat clubs uit landen, van Spanje tot aan bijv. Denemarken gewoon gelijke kansen moeten krijgen. Gooi met de loting gewoon alle kaartjes(edit: balletjes) in één pot en ga dan loten.

Gelukkig bestaat Ajax nog steeds maar helaas behoren wij niet meer tot de absolute top. Volgens mij was het tijdens het afscheids duel (het is gezegd tijdens een duel tegen een Engelse tegenstander en volgens mij was het dit duel) van Bergkamp dat de BBC commentatoren ook zeiden dat ze het jammer vonden dat Ajax door de nieuwe financiele werkelijkheid heeft moeten afhaken. Men was er ook van overtuigd dat als Ajax haar spelers kon behouden dat ze zeker wisten dat het vroeger of later weer tot internationale successen zou leiden.

Dit zijn en blijven natuurlijk mooie complimenten aan Ajax voor hetgeen zij hebben bijgedragen aan het voetbal. Ook al is Ajax niet meer zo sterk als toen, nog steeds spreekt de naam en de resultaten uit het verleden nog steeds tot de verbeelding voor veel mensen over de hele wereld. Uiteraard ben ik als Ajacied erg trots maar voorl blij dat ik die laatste gouden periode bewust heb mee gemaakt ! Sweet old memories.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren