Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Conte kan na Juventus en Inter weer aan de slag in top van Serie A

Laatste update:

Napoli heeft Antonio Conte formeel benaderd, zo weet transfermarktexpert Fabrizio Romano woensdag te melden. De huidige nummer vijf in de Serie A hoopt de gesprekken met de clubloze coach zo snel mogelijk te kunnen starten, al verwacht men in Napels niet dat er op korte termijn witte rook valt te verwachten. Conte geldt als de beoogde vervanger van Rudi Garcia, die onder druk staat vanwege de tegenvallende seizoensstart van Napoli.

Volgens La Gazzetta dello Sport staat Napoli op het punt om Garcia spoedig te ontslaan. De regerend landskampioen wil naar verluidt wel eerst een vervanger benoemen, voordat afscheid wordt genomen van de Franse oefenmeester. Voorzitter Aurelio De Laurentiis wil in ieder geval zo snel mogelijk een nieuwe trainer voor de groep zetten.

Garcia begon met een moeilijke opdracht in Napels, want hij moet kampioenstrainer Luciano Spalletti doen vergeten. Laatstgenoemde loodste Napoli naar de eerste landstitel sinds 1990, maar vertrok nadien vanwege een verschil van inzicht met de clubleiding. Het was uiteindelijk de 59-jarige Garcia die het stokje overnam.

De start van Garcia in het Stadio Diego Armando Maradona verloopt niet voortvarend. Napoli bezet na acht speelronden in de Serie A de vijfde plaats, met zeven punten achterstand op koploper AC Milan. Afgelopen zondag werd op eigen veld met 1-3 verloren van Fiorentina, waardoor de kritiek op Garcia aanzwelde.

De Laurentiis heeft volgens diverse Italiaanse media geen vertrouwen meer in Garcia en wil dan ook op korte termijn van trainer wisselen. "Het is een lastige situatie. Ik zal op het juiste moment de juiste beslissingen nemen. Ik wil me hierbij niet laten beïnvloeden door de buitenwereld. Elke gehaaste beslissing is een foute beslissing", liet de preses zich onlangs ontvallen.

Romano schuift Conte dus woensdag naar voren als kandidaat, maar ook de momenteel clubloze Igor Tudor zou in beeld zijn bij de leiding van Napoli. De oud-verdediger was in de Serie eerder actief bij Juventus, Hellas Verona en Udinese. Zijn laatste klus was bij Olympique Marseille, waar hij afgelopen zomer vertrok.

Conte
Conte zit zonder werk na zijn ontslag bij Tottenham Hotspur in maart. De voormalig middenvelder kent de Serie A behoorlijk goed, want hij had er in het verleden dienstverbanden bij Atalanta, Juventus en Internazionale. Conte veroverde in totaal vier keer de Italiaanse landstitel: driemaal met Juventus en een keer met Inter.

Vind jij Antonio Conte bij Napoli passen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo stom van Napoli ook. Rudi Garcia was al gedoemd te mislukken. Heeft het toendertijd met Roma ook slecht gedaan. En kan mij niet heugen waar het wel echt goed ging. Conte had van tevoren al de beste kandidaat geweest.

11 oktober 2023 om 17:57

Garcia begon erg goed met Roma, met uit mijn hoofd 10 overwinningen op rij? Hij was hier tussen 2013 en 2016 trainer. Alle jaren 2e op 1 jaar na: 3e. Voor Roma begrippen niet slecht.

11 oktober 2023 om 18:08

Ja met 17 punten achter Juve. In de jaren dat Milan en Inter slecht presteerden. En het stuivertje wisselen was met Napoli voor plek 2. Enige keer dat Roma echt dichtbij kwam was het jaar dat Rudi Garcia ontslagen was. Vind ik persoonlijk niet echt iets heel bijzonders.

11 oktober 2023 om 18:11

Hij werd twee keer tweede met As Roma dat is gewoon buitengewoon goed. Juventus was gewoon te oppermachtig die werden kampioen met 102 punten en Roma had er toen 85 en seizoen erna weer tweede gewonnen achter juve dat ook nog eens de CL finale behaalde dat jaar. Ik vind om ook niet geweldig maar heeft het verdienstelijk gedaan bij Roma

Is nu ook wel duidelijk waarom Napoli zo dramatisch bezig is; de Laurentiis. Hoe kan je van een coach als Spalleti naar Rudi Garcia gaan om dan vervolgens bij Conte uit te komen die maar 1 formatie heeft en een waardeloze tactiek.

11 oktober 2023 om 17:33

Ik vind niet dat Antonio Conte een waardeloze tactiek heeft, maar hij grijpt wel heel snel terug naar 5-2-3/5-3-2 lowblock. Terwijl dit Napoli prima instaat is om tegen de grote ploegen zoals een Real, Milan of Inter gewoon te blijven voetballen en eigen spel te blijven spelen.

11 oktober 2023 om 17:56

Dat Napoli kampioen geworden is, heeft het zuiver aan de Laurentiis te danken. Het is een gek, maar wel een geniale.

11 oktober 2023 om 18:06

Je schrijft Spaletti verkeerd.

11 oktober 2023 om 18:12

Heeft die Napoli uit de krochten van het Italiaanse voetbal op de rand van het faillissement naar de top van de Serie A geholpen dan?

Ik zei het bij het aanstellen van Rudi Garcia al: de beste man is een absoluut lichtgewicht wat niets te zoeken heeft bij een topclub in Italië! Ik vind het compleet onbegrijpelijk dat Napoli in eerste instantie al voor hem gegaan is en kan me heel goed voorstellen dat ze toch liever Conte voor de groep hebben staan. Het nadeel van de eerdere slechte, slechte beslissing is wel dat Conte nu de complete voorbereiding heeft moeten missen waardoor je dit seizoen beter af kunt schrijven, de titel ga je in ieder geval niet meer prolongeren.

Leuk extraatje voor de neutrale toeschouwers is natuurlijk wel de enorme nucleaire explosie die de ruzie tussen Di Laurentis en Conte op gaat leveren als Napoli volgend seizoen niet precies de spelers haalt die Conte wilde hebben. Ik kan er bijna niet op wachten! Tot die tijd wordt het in ieder geval weer hartstikke leuk om Napoli te kijken!

11 oktober 2023 om 17:31

En niet te vergeten dat Osimhen een vergelijkbare karakter heeft als Conte. Die twee zullen elkaar de haren invliegen de ene dag en de andere dag voor elkaar door het vuur gaan. En daarboven op de president die misschien wel erger is dan die twee. Het wordt nog wat😂

11 oktober 2023 om 17:46

Dit heeft de potentie om één van de meest gewelddadige ruzies op de Europese velden te worden! Aan de andere kant: misschien versterken al deze kemphanen elkaar wel enorm en leidt het tot een geweldige periode voor Napoli, Napels en Conte! Ik hoop natuurlijk op het laatste!

Zoals iedereen hierboven al aangeeft is het nog steeds te zot voor woorden dat Napoli Rudi Garcia heeft aangesteld. Dan ga je dus van een geweldenaar als Spaletti naar een mislukkeling als Garcia. Die kerel was bij Roma al dramatisch en bij All Nassr is die ook ontslagen na een seizoen. Dat was al gedoemd te mislukken vanaf het begin. Napoli is ook geen schim meer van de ploeg die ze waren vorig jaar. En over Conte tja. Die gaat natuurlijk weer 3-4-3 spelen zoals altijd. Ik vond Napoli altijd wel erg goed in een 4-mans verdediging...



Ik denk dat Antonio Conte een goede coach is voor Napoli. Heeft veel ervaring en is gewoon een prijzenpakker. Het zal wel voor het eerst in jaren zijn dat we dan met 3 cv’s gaan spelen en we hebben geen eens één centrale verdediger van normaal niveau. Het hoog druk zetten zullen we waarschijnlijk ook niet meer zien, maar Conte heeft wel bewezen (met name bij Inter) dat zijn ploegen uitstekend kunnen opbouwen maar ook direct kunnen zijn als het moet. Dat past uitstekend bij het team dat voetballend sterk is maar met Osimhen een spits heeft die het mogelijk maakt om direct te spelen. Wel heel erg vies hoe ADL met Garcia omgaat. Had hem helemaal niet moeten aanstellen, vervolgens in interviews vertellen dat Garcia Italiaans voetbal niet snapt en als kers op de taart onderhandelen met de volgende coach terwijl de huidige er nog is. Garcia kan onmogelijk werken op deze manier…

Met Conte aan het roer zal het spel van Napoli volledig veranderen. Mischien een lijntje uitgooien naar Galtier.

Wordt leuk straks het gevecht tussen Di Laurintis en Conte. Ik zie het al voor me. Conte die met hem ruzie gaat zoeken om transferbeleid. Dit is gewoon gedoemd te mislukken.

Zit toch ook geen logica in. Kampioen geworden met prachtig voetbal en dan stel je García aan die daar echt niet voor staat en dan Conte.

Wel een topcoach, maar het lijkt eerder de doelstelling een topcoach aan te stellen dan een idee uit te werken.

Zou zonde zijn als je met een trainer als conte al je gewerkte jaren van attractief voetbal weg gooid. Conte is een type trainer als Mourinho of Simeone. Qua motivatie en organisatie top en weten hoe je een wedstrijd over de streep moet trekken. Maar zijn ploegen dominant voetbal laten spelen heb ik niet gezien bij tottenham, chelsea etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren