Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax kent overtuigende start CL en laat werkelijk niets heel van Rangers

Laatste update:

Ajax heeft woensdagavond een klinkende zege geboekt in de Champions League. In de Johan Cruijff ArenA was de ploeg van trainer Alfred Schreuder met 4-0 te sterk voor Rangers. De mooiste treffer van de avond kwam op naam van Mohammed Kudus, die vanaf de linkerkant van het strafschopgebied met een diagonaal schot Ajax op 3-0 zette. Later op de avond wordt de tweede wedstrijd in Groep C afgewerkt tussen Napoli en Liverpool.

Schreuder koos ervoor om zijn opstelling op twee posities te wijzigen ten opzichte van het gewonnen duel met SC Cambuur (4-0 winst). Links op het middenveld werd Davy Klaassen vervangen door Kenneth Taylor, terwijl de coach in de spitspositie verrassend genoeg de voorkeur gaf aan Mohammed Kudus. Ajax zocht vanaf de eerste speelminuut fanatiek de aanval, al slaagde Rangers er in de openingsfase nog in om stand te houden.

Het Schotse verzet brak na ruim een kwartier spelen. Edson Álvarez torende hoog boven de vijandige defensie uit en knikte binnen uit een corner van Steven Berghuis: 1-0. De tweede serieuze kans van de wedstrijd werd gecreëerd door Daley Blind en Steven Bergwijn, die de bal nét niet bij Dusan Tadic kregen. Vervolgens had Devyne Rensch de voorsprong moeten uitbouwen. De rechtsachter kwam vrij voor het vijandige doel te staan na fraai combinatievoetbal met onder meer Berghuis, maar hij schoot voorlangs.

De Amsterdammers haalden de voet niet van het gaspedaal en verdubbelden na een half uur spelen de voorsprong. Kudus gaf de bal al dan niet bewust mee aan Berghuis, die het zestienmetergebied binnenliep. De aanvaller schoot vanaf de rechterkant op doel en vond via het been van James Sands de 2-0. Laatstgenoemde kreeg een eigen doelpunt op zijn naam. De 3-0 viel vrijwel direct na de tweede treffer. Na een inspeelpass van Calvin Bassey wurmde Kudus zich op snelheid en kracht langs James Tavernier. Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied bezorgde hij zijn ploeg met een fraai, diagonaal schot de snelste 3-0 voorsprong in de Champions League ooit.

Rangers had enorm veel moeite met de oneindige positiewisselingen van Ajax en mocht van geluk spreken dat de marge halverwege ‘slechts’ drie doelpunten was. In de openingsfase van het tweede bedrijf namen de Amsterdammers enigszins gas terug, al leverde dat geen mogelijkheden voor de bezoekers op. De eerste grote mogelijkheid van de tweede helft was voor Kudus, die een formidabele dribbel inzette maar strandde in het zicht van de haven.

Een kwartier voor tijd leek Rangers een eretreffer aan te tekenen. Ryan Kent werd over de linkerflank de diepte ingestuurd en legde terug op Borna Barisic, die op fraaie wijze de rechterbovenhoek vond. Kent stond echter buitenspel op het moment dat de eerdere pass verstuurd werd: doelpunt afgekeurd. In de tachtigste minuut werd het slotakkoord gespeeld door Steven Bergwijn. De aanvaller speelde zich eenvoudigerwijs door de Schotse defensie heen en bepaalde de eindstand: 4-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wederom een heerlijke CL avond beleefd. Vooral de eerste helft was echt genieten.

- 3 punten in the pocket
- 2,8 miljoen euro winstpremie erbij
- Coefficientenfeest
- Kudus
- Bergwijn met zijn 1ste CL goal ooit
- geen tegengoals
- Alvarez, Kudus, Berghuis, Bassey, Timber de besten op het veld

Ik vrees echt dat wij Bassey niet lang in Amsterdam zullen houden. Wat een baas op het veld.

Huiswerk voor Schreuder: op tijd wisselen. Vanaf minuut 60 waren er een paar niet meer fris en scherp. Met kans op blessures.

7 september 2022 om 20:40

En ook heerlijk als je ziet wat we vanaf de bank kunnen inbrengen, qua breedte in selectie de sterkste in jaren. Wel weer een luxe probleem extra nu met Brobbey - Kudus 😅 Waar hoop jij nu op bij Napoli - Liverpool?

7 september 2022 om 20:41

Winst voor Liverpool natuurlijk, gedoodverfde poulewinnaar, hoeven we niet mee te concurreren, met Napoli wel.

7 september 2022 om 20:44

Ja zeker waar. Maar in huidige vorm van Liverpool kijk ik niet op van een gelijkspel vanavond. Staan we meteen bovenaan 😜

7 september 2022 om 20:45

Proost op de winst Messibazoer!

Ja heerlijk dat ondanks het vertrek van 12 spelers, Ajax het toch gelukt is om goede vervangers te halen. Je wordt vrolijk van de wissels. Geen Sana's, Duarte's meer

Strategisch zie ik liever Liverpool winnen. Die zullen uiteindelijk de sterkste zijn. Dan samen met Ajax overwinteren.

7 september 2022 om 20:45

Gelijkspel beste toch?

7 september 2022 om 20:47

4-0 zullen ze niet winnen, dus bovenaan staan we toch wel.

7 september 2022 om 20:48

Mja moeilijk om te zeggen, wonnen ook wel weer met 9-0 van Bournemouth. Denk dat Liverpool zich wel snel weer herpakt, veel blessures gehad. Idealiter winnen die vanavond.

@benji12; nee gelijkspel zeker niet het beste. Dan pakt Napoli namelijk een belangrijk punt in het gevecht om de tweede plaats. Tenzij we nu denken na 4-0 tegen Rangers dat Ajax favoriet is in de groep.

7 september 2022 om 20:51

Gelijkspel is het beste. Worden er maar 2 punten uitgedeeld in plaats van 3. Liverpool is nog niet in vorm, zeker thuis kan je daar gewoon van winnen. Lekker vol voor de eerste plaats gaan, en dat zeg ik als Feyenoord fan

7 september 2022 om 20:54

Zaadloos gelijk natuurlijk of 10-10 als ze de punten maar delen haha.
Daar hoop ik op.
Maar vrees dat Liverpool toch een maatje te groot is voor Napels en Ajax.
Word nog spannend voor de 2e plek, Napoli is (/was altijd) wel echt een team

7 september 2022 om 20:56

Liverpool uiteraard gewoon favoriet. Dat ze wat lieten liggen betekent niet dat ze maanden lang uit vorm blijven. Ajax moet vooral meer punten halen dan de nummer 3.

7 september 2022 om 20:58

Als liverpool 2x wint is dat natuurlijk beter dan gelijkspel, dan pakt napoli 0 punten ipv 1 of 2. Of je 1e of 2e wordt maakt minder uit dan 2e of 3e dat lijkt me duidelijk.

7 september 2022 om 21:02

Ik heb eerlijk gezegd ook niet echt een bepaald idee bij Napoli, kijk ik te weinig Italiaans voetbal voor. Italië kenners die een verhouding kunnen schetsen tussen Ajax - Napoli? Ik zou als ik hun selectie zie een 50 - 50 zeggen..

7 september 2022 om 21:07

@manededios
Wees daar maar niet zo zeker van. Liverpool heeft helemaal niet zo'n goeie seizoenstart. Nu staan ze ook alweer achter tegen Napoli.

7 september 2022 om 21:20

oeiii Napoli leidt al met 1 - 0
net gelukkig penalty gemist

7 september 2022 om 21:22

Lekker boeiend wat de anderen doen. Even als vorig seizoen moet je gewoon zelf de punten pakken tegen de op papier nummer 1. Van eigen kracht uitgaan.

7 september 2022 om 21:34

Als Ajax mag spelen tegen dit huidige Liverpool dan winnen ze gewoon. Die zijn echt helemaal de weg kwijt. Nu ook tegen Napoli al 0-2 achter en dat had veel meer kunnen zijn.

7 september 2022 om 21:57

Haha oepss

7 september 2022 om 22:12

nou dit is allemaal al achterhaald, Napoli veegt de vloer aan met Liverpool. Liverpool is dus de concurrent voor de tweede plek, zoals het er nu uit ziet.

7 september 2022 om 22:36

Staat al 4-1 voor Napoli. Hahahaha
Gaat leuke wedstrijden worden in Liverpool. Liverpool totaal uit vorm.

7 september 2022 om 22:38

Elke poulewedstrijd in de CL is een finale en dat weten de Ajaxspelers als geen ander.

7 september 2022 om 20:40

Wel mooi dat Bergwijn mocht scoren net voordat hij gewisseld werd. Hij speelde overigens wel een vrij matige wedstrijd en vrij onzichtbaar. Alvarez en Kudus hebben beide echt ongelofelijk sterke pot gespeeld. Een van die twee is sowieso Motm.

7 september 2022 om 20:42

Vindt je? Deed amper wat fout. Ging er simpel langs. Maar niemand stond spits dus z'n aanspeelpunt voorin was weg

7 september 2022 om 20:48

Ja, maar dat is niet per sé zijn schuld. Naar mijn inziens was dit het geval omdat er voornamelijk door het centrum en via de rechterkant gespeeld werd vanavond. Als Bergwijn aan de bal kwam (wat niet vaak gebeurde deze wedstrijd) dan werd hij gelijk vastgezet. Zijn passing was goed en looplijnen ook wel, dus daar lag het niet aan. Naar mijn inziens had Bergwijn zich wel wat meer mogen aanbieden, maar dan ben ik wel heel kritisch.

7 september 2022 om 20:49

Hij kwam een enkele speler voorbij soms, maar het was duidelijk dat Rangers hem driedubbel dekte omdat van Bronckhorst op de één of andere manier zijn ploeg deed blindstaren op hem. Daarmee onderschatte hij de aanvallende flexibiliteit die Ajax vandaag liet zien en de eindeloze positiewisselingen.

Maar Bergwijn had niet meer dan een 6.5/10 gekregen had ie niet gescoord deze wedstrijd hoor. Bijna niets gecreëerd

7 september 2022 om 20:52

Vond Berghuis ook erg goed spelen hoor. Zou bij mij de MOTM zijn of Kudus.

7 september 2022 om 20:53

Dat is ook wat ik omschreef hierboven. Dus uiteraard ben ik het met je eens. Dit gaat wel vaker het geval zijn dit seizoen. Als Schreuder vaker met deze voorhoede gaat spelen, dan zou het mij beter lijken als Tadic en Bergwijn wat vaker van positie wisselen. Zou denk ik ook beter zijn voor Tadic.

7 september 2022 om 21:31

ApyroG ik snap wat je bedoeld, ben ik met je eens. We weten dat Bergwijn gewoon veel beter kan, maar hij miste inderdaad een Brobbey vandaag.

7 september 2022 om 22:15

Prima wat mij betreft, ik denk dat de spelers ook de opdracht hadden gekregen om veel van positie te wisselen. Dat Bergwijn dan zwaar gedekt wordt; helemaal goed. De rest combineerde er vrolijk doorheen.

7 september 2022 om 20:41

Heerlijke pot!! Ontzettend goed. Mooi maar ook apart dat zowel Alvarez als Kudus, die een vertrek probeerden te forceerden, hebben gescoord.

7 september 2022 om 21:06

Dat was toch allang ontkracht? Bleek gewoon in overleg, was gewoon weer lekker roddelkranten met geruchten.

on: Wat een pot van Ajax zeg, echt geen moment het gevoel gehad dat het fout kon gaan, zo overtuigend heer en meester over de gehele wedstrijd. Alleen dat foutje van Ocampos liep met een sisser af, maar toen was de winnaar allang duidelijk. Hopelijk wordt het eens een blessure vrij jaartje voor Kudus, wat een heerlijke speler.

7 september 2022 om 20:42

Wat betreft Bassey denk ik inderdaad dat we blij mogen zijn als we die volgend seizoen nog hebben. Heerlijke speler. En Engelse nationaliteit, dat wordt een klappertje. Maar voor nu gewoon genieten van die tank. Ook voetballend steeds beter.

7 september 2022 om 20:50

Snap nu waarom die zo populair was bij Rangers, mooi om naar te kijken met die grote passen. Ben benieuwd wie nu de snelste spelers in de Ajax selectie is, lopen er een paar tussen voor 🚀

7 september 2022 om 20:51

Bassey heeft al 6 wedstrijden voor het Nigeriaanse elftal gespeeld, dus snap niet zo goed waarom de Engelse nationaliteit zo veel uitmaakt?

7 september 2022 om 20:54

Is die homegrown? Daar betalen die clubs al gauw het dubbele voor.Edit: tot z'n 19e bij Leicester gespeeld. Dus homegrown, dus er zal een flinke tax op zitten

7 september 2022 om 20:55

Gaat niet zozeer om zijn nationaliteit maar om het feit dat die een homegrown player is voor Engelse clubs. Engelse teams moeten een x aantal homegrown spelers in hun selectie hebben.

7 september 2022 om 20:57

Hij is homegrown.

7 september 2022 om 20:57

Iedereen over geld weer, laat hem lekker zijn sporen verdienen bij Ajax. Lekker duo met Timber vooralsnog, dat worden weer weinig tegengoals dit jaar, en dat maakt je vaak kampioen.

7 september 2022 om 21:04

@draffix hij is opgeleid door Leicester. Geld als home grown speler en is daarom waardevol voor enelsle clubs die wemelen van buitenlanders.
In Engeland moet voldaan worden aan een aantal homegrown spelers in de selectie maar goede engelse spelers zijn schaars.

7 september 2022 om 21:33

Juist TheTruth, en dat gaat weer in ons voordeel werken die schaarste.

7 september 2022 om 22:18

Pieter Zwart onderzocht, Martínez bracht zoveel op mede omdat linksbenige CV’s een absolute zeldzaamheid zijn in Europa, die worden al gauw voor waanzinnige bedragen verkocht. Dat beloofd wat.

7 september 2022 om 20:42

Waarom ga je Bassey niet lang houden? Ajax heeft bakken met geld dus basisspelers die er bovenuit steken gaan straks allemaal 100 miljoen kosten met een langdurig contract.

7 september 2022 om 20:44

100 mio voor een verdediger is wel heel veel, maar met zijn Engelse nationaliteit zal hij daar niet ver vanaf zitten. Het pijnlijke voor Ajax is dat ze qua salaris niet mee kunnen en ze sportief te weinig hebben te bieden. Tegen de top 8 van de BPL ben je gewoon kansloos

7 september 2022 om 20:47

Allemaal nog wel? Het zal allemaal wel loslopen hoor. Zo'n Antony was wel echt een perfect storm en is ook nog eens een aanvaller.

7 september 2022 om 20:49

Het is heel veel, maar hij heeft volgende zomer nog een contract van 4 jaar en Ajax heeft genoeg geld op de bank. Daarnaast zal Timber volgend jaar waarschijnlijk vertrekken

7 september 2022 om 20:54

Als we steeds 50-100 miljoen voor spelers gaan krijgen dan ga je die salarissen ook kunnen betalen. Maar De Ligt was 85 miljoen. Ajax heeft nu meer geld en door meer geld te hebben kan je meer geld vragen. Dus ja, ik denk dat ook de verdedigers naar die prijzen gaan.

7 september 2022 om 21:18

Myvision. Hoeveel verdedigers zijn er al voor 100 miljoen verkocht? Zo'n Antony gaat weg voor 100 (er gaan aanvallers weg voor meer), omdat United in paniek was en Ten Hag er zat. Je kan alle geld van de wereld hebben als Ajax zijnde, maar het is een blijft een tussenstop. Tuurlijk Ajax kan 100 miljoen transfers hanteren en zeggen 'voor minder ga je niet weg', maar geloof mij maar dat Ajax dan wel problemen gaat krijgen met talenten halen. Er zal incidenteel vast wel een speler weggaan voor rond de 100 miljoen, maar iedereen die erboven uit steekt?

7 september 2022 om 21:22

Binnenkort Bassey dus

7 september 2022 om 21:25

Ducktaildo: maakt dat wat uit? Records zijn er om te verbreken. Ons vorige record ligt op 85 miljoen en is al 3 jaar oud. Je snapt het principe dat hoe meer geld Ajax heeft, hoe lang de contracten nog duren, hoe meer Ajax kan en gaat vragen? Want jij zei vast ook dat Antony never 100 miljoen waard was dan wel zou opleveren?

7 september 2022 om 21:28

Myvision. Ik vind Antony nog steeds geen 100 miljoen waard en je hebt 1 zo'n club zo gek gekregen om het ervoor te geven. Maar zoals ik al zei was dat een perfect storm. Het is niet opeens de standaard waarin Ajax zich kan gaan begeven. Als verdedigers voor minstens 100 miljoen weggaan, voor hoeveel gaan de aanvallers dan weg in jouw beleving? Ajax is te afhankelijk van teveel factoren, namelijk prestaties of clubs in paniek met een coach die bekend is met spelers. Als iemand anders dan Ten Hag bij United had gezeten, hadden zij natuurlijk nooit 100 miljoen geven.

7 september 2022 om 22:18

@myvision

Hoge salarissen betalen uit transferopbrengsten is echt een recipe for disaster. Als het dan een keer tegenzit, dan heb je een enorme salarispost, en te weinig inkomsten.

Bassey heeft iets van 25 miljoen gekost. Als je rekening houdt met belasting en allerlei doorverkoop en makelaarskosten, dan moet je minstens 35 miljoen krijgen om quite te spelen. Dus zo'n speler moet dan ook echt wel minimaal 50 miljoen opleveren om het voor ajax de moeite waard te maken

7 september 2022 om 20:43

@Marc, ik ben helemaal met je eens! Ik vond ons niet zo geweldig spelen, maar dat kwam vooral door die ultra defensieve speelwijze van Rangers. En inderdaad vroeger wisselen, maar alle bovenstaande namen waren echt fantastisch inderdaad.

7 september 2022 om 20:45

En ook complimenten aan onze eigen verdediging. Wéér de 0 en vrijwel niks weggeven. Veel kritiek op onze backs vaak, maar ook 0 keer in de problemen gekomen vandaag! En die snelheid die Timber en Bassey hebben samen lost ook veel op hè. Heerlijke avond..

7 september 2022 om 21:05

MessiBazoer eens, onze hele achterhoede vond ik inderdaad prima spelen. Zelf moet ik zeggen dat ik vrij veel kritiek op Blind heb, maar hij speelde vandaag ook goed. Haha Bassey en Timber heb ik geen woorden voor. 😍

7 september 2022 om 20:43

Bassey ontwikkelt zich beestachtig idd. Echter zeker ook wel de verdienste van Timber die m perfect laat renderen.

7 september 2022 om 20:48

Je speelt niet normaal hoog op t veld met die twee omdat ze elk sprint duel aandurven! Dat maakt Ajax zo sterk achterin nu.

7 september 2022 om 20:53

Juist Vigo. Ze zijn beiden sneller (en sterker) dan menig spits, dus hoe hoger ze op het veld durven spelen, hoe minder kans de tegenstander in feite heeft. Waar veel teams in ieder geval 1 CV heeft die er uitgelopen wordt, is dat tegen Ajax echt niet zo snel het geval.

7 september 2022 om 20:49

Dat is inderdaad belangrijk (dat wisselen). En zeker niet een gewaardeerde basis speler 2 minuten voor tijd inbrengen. Wat een minachting naar Brobbey zeg.

7 september 2022 om 22:20

Je gaat bijna denken dat er iets gebeurd is, dat Brobbey op zijn nummer gezet moest worden ofzo. Anders snap ik er ook niks van.

8 september 2022 om 00:02

Onzin. Kudus krijgt gewoon een publiekswissel. En terecht.

8 september 2022 om 07:27

Daar had hij Lucca dan voor moeten gebruiken he

8 september 2022 om 14:30

Ja en dan? Dan zou Brobbey nog chagrijniger zijn omdat Lucca de voorkeur krijgt boven hem als invaller. Ik snap dat gejank nooit van mensen als er iemand een keer in de 85e minuut moet invallen (toen stonden Sanchez en Brobbey immers klaar aan de zijlijn maar duurde even voor het spel stil lag) voor een kleine 10 minuten. Wat maakt dat nou uit? Begrijp me niet verkeerd, ik had de wissels persoonlijk ook graag wat eerder gezien hoor, maar ik vind het onzin om te stellen dat je dan maar Lucca had moeten inbrengen i.p.v. Brobbey. Dat hij de ereronde weigert mee te lopen vind ik eigenlijk vrij matig van Brobbey, zeker met zijn verleden mag je je wel iets nederiger opstellen.

7 september 2022 om 20:51

Prima samenvatting, vind het ook best slecht Brobbey liep eind eerste helft al warm en dan breng je hem 5 minuten voor tijd in.

Sowieso te laat gewisseld, waren idd meerdere spelers rijp voor een wissel.

Niet overtuigd van Baas in die paar minuten, heb hem weinig goeds zien doen. Ook Taylor vond ik erg wisselvallig, die had wel een paar hele slechte ballen samen met Blind.
Hopen dat Wijndal het waar kan maken...

7 september 2022 om 21:09

Tadic eerder eraf, Brobbey in min.70 brengen ipv min.88.Dit gun je hem niet hij heeft de bal niet aangeraakt.

7 september 2022 om 21:14

klopt

7 september 2022 om 21:12

Bassey behouden na dit seizoen zal een van de moeilijkste taken worden voor H2 volgende zomer

7 september 2022 om 22:22

Is een win-win situatie wat mij betreft. Als de Engelse clubs hem willen hebben, dan gaat dat bedrag zo naar de 75 miljoen of hoger. Betalen ze dat niet, dan blijft hij lekker.

Ajax moet komend jaar Tadic gaan vervangen, en ongetwijfeld ook Alvarez. Dus ze kunnen vast gaan scouten.

7 september 2022 om 21:21

Inderdaad. Ik riep vanaf minuut 55 al om Ocampos voor Tadic, Brobbey voor Berghuis en Sanchez voor Rensch. Kudus vanaf dat moment op 10.

Maar Schreuder roept leuk dat hij kan rouleren, maar doet het vrij weinig.

7 september 2022 om 21:41

Waarom zul je Bassey niet lang kunnen behouden? Tegen deze opponent lijkt Rensch zelfs nog een wereldtopper...

7 september 2022 om 21:49

Homegrown, snel, sterk en wordt met de week steeds beter aan de bal.
Wat goed is, komt snel.

7 september 2022 om 22:23

Nee joh bij Rensch zie je duidelijk dat hij minder goed is. Hij zakt niet door het ijs, maar blinkt zeker niet uit. En dat voor iemand die langzaam gekomen is in zijn eigen omgeving. Bassey is er net en blinkt nu al uit. Is gewoon een zeer veelbelovend begin.

7 september 2022 om 22:45

Davinson Sanchez werd ook verder in het seizoen pas veel beter.

7 september 2022 om 22:18

En dat met een transfersaldo van +250 mio. Waar Chelsea meer dan 250 mio uitgegeven heeft. En dan zijn er nog stakkers die de hele dag op VZ rondhangen om te reageren op alles wat die koopclub doet. Je zou ook trots kunnen zijn op wat er in Nederland gepresteerd wordt ondanks dat elk jaar de grootste spelers verkocht moeten worden.

8 september 2022 om 14:35

De transferbalans is 111 miljoen euro positief (216 miljoen binnengekomen minus 105 miljoen uitgaven), jij maakt het wel heel bont

8 september 2022 om 01:33

Marc, ik vind dat je nu Daley tekort doet. Die speelde ook echt heel goed. En dan Rensch.. Ik zag het niet zitten in die jongen, maar dat logenstraft hij de laatste paar wedstrijden. Hij zit er nu ook veel meer bovenop. Niet dat hij heel erg opvalt, maar het is geen billenknijpen meer, wat ik eerst wel bij hem had. Leuk om te zien. Alvarez was zeker goed, maar vertraagt soms toch nog het spel. Kudus was vandaag weergaloos (are you watching Depay? Want zo moet het creatief zijn zonder balverlies) en ik hoop dat Louis goed naar dit Ajax heeft gekeken en dan met name naar Berghuis.

Mooi resultaat tegen een verschrikkelijk matige tegenstander. Jammer dat er geen goal tussen zat wat voortkwam uit mooi samenspel. Slechtste man aan de kant van Ajax was Schreuder; Brobbey en Sanchez erin gooien in minuut 89. Hoe verzin je het. Kudus hoort daarnaast gewoon altijd basis te staan.

7 september 2022 om 20:41

Proost vriend! Sfeermaker .

7 september 2022 om 20:44

@manunitedrvp… gaat het? 6 zinnen, 6x negativiteit. hoe krijg je het voor elkaar man. Schreuder eindverantwoordelijke voor een prima resultaat op het allerhoogste niveau. Genoeg mooie snelle technische aanvallen gezien, ookal werden het geen goals. Dit, de sfeer, het mogen deelnemen in dit toernooi is zo een boost voor die jongens, die gaan een mooi seizoen tegemoet. Meerder spelers hun tevredenheid horen uiten over de vrijheid die ze van deze trainer krijgen. En misschien is dat precies wat zo’n selectie vol goede spelers nodig heeft. En al die zuurpruimen gaan genieten van de positiewisselingen en pas heel, heel veel later, toegeven dat die trainer dat heel vlot in de gaten had. sterkte man!

7 september 2022 om 20:45

Genoeg mooi samenspel gezien hoor , was weer genieten in de CL

7 september 2022 om 20:51

En toch heeft hij iig 1 punt, die wissel vam Brobbey in min 88. Vind ik echt een smetje op de wedstrijd. Hoe help je een speler naar de klote.

7 september 2022 om 20:53

Door 1 wissel? Naar de klote? Heftig

7 september 2022 om 20:58

Beetje overdreven misschien, maar echt gemotiveerd zal hij er niet van worden. Dit soort signaaltjes geven aan dat Schreuder niet capabel is om met zo’n spelersgroep om te kunnen gaan. Iedere coach zou met dit elftal resultaten kunnen boeken, échte successen kan je met dit Ajax behalen als je iedereen gemotiveerd weet te houden.

7 september 2022 om 21:00

Weet je de helft hier wilde Kudus in de basis. Zet ie hem in de basis, had hij hem niet in de spits moeten zetten. Nou is hij man of the match, eens aankijken wat ze nu weer te zeiken vinden op de trainer 🥴

7 september 2022 om 21:02

Dat Brobbey geen basis staat, geen probleem. Maar of breng hem in in min 70 ofzo of gewoon niet. Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen. We hebben wellicht, als iedereen gemotiveerd blijft ,het beste Ajax sinds tijden. Schreuder staat al niet hoog aangeschreven, moet hij vooral dit soort acties gaan doen.

7 september 2022 om 21:17

En dan brengt hij hem in de 70e minuut voor Kudus en dan is het weer niet goed, want waarom wissel je Kudus zo vroeg? Etcetera etcetera, het is nooit goed.

7 september 2022 om 21:21

Dan ben je inderdaad niet capabel, om hem in minuut 70 voor Kudus te wisselen. Je weet dat je een spits niet perse voor de spits hoeft te wisselen?

7 september 2022 om 21:27

Nee voor Tadic of Taylor mocht ie wel komen en dan Kudus doorschuiven. Lullig om Brobbey
zo lang te laten warm lopen, zeker als de wedstrijd aan het dood bloeden is.

8 september 2022 om 09:45

Overdreven wel. Ajax is geen liefdadigheidsinstelling of iets hè. En Brobbey moet vooral het publiek niet bedanken, keurige opstelling.

7 september 2022 om 20:54

Lachwekkend, Schreuder heeft het altijd verkeerd gedaan. Maakt niet uit met hoeveel goals verschil je wint.

7 september 2022 om 23:15

Hij heeft wel een punt. Brobbey in de laatste minuten erin gooien is onnodig. Bij een blessure of een laatste offensief, prima. Niet bij een 4-0 voorsprong. Ik ben geen fan van Schreuder maar heb eigenlijk niet veel te klagen vandaag. Ik vond de basisplaats van Kudus begrijpelijk maar ipv Brobbey vond ik twijfelachtig maar oke. Maar Brobbey er in de 89e minuut ingooien vind ik niet oke.

8 september 2022 om 01:44

Hij heeft geen punt, want het was overduidelijk een publiekswissel.

8 september 2022 om 17:10

Hoezo is dat niet oke? Wellicht krijgt Brobbey premies voor elke gespeelde CL wedstrijd? En tenslotte, als je zo zwak in je schoenen staat dat je week in week uit basis staat en dan na een keer invallen in blessuretijd meteen van slag bent heb je niets te zoeken in topvoetbal.

Geweldige eerste helft van Ajax gezien. Rustig begonnen maar daarna Rangers omver geblazen en wat was Kudus goed. Een wereldgoal gemaakt en speelde goed en heb het idee dat het niet uitmaakt of je hem op het middenveld of in de aanval neerzet, het lijkt erop dat Kudus de positie zichzelf dan eigen maakt. Blijft zonde dat hij eigenlijk altijd pech heeft gehad met blessureleed en hoop dat Kudus nu echt gewoon fit blijft. Verdiend gewoon een basisplaats, want deed het in de voorbereiding ook heel goed en telkens als hij in de Eredivisie invalt doet hij het ook goed. Ajax heeft goud in handen met Kudus, maar dat zag iedereen natuurlijk al. Vond Bergwijn en Tadic vandaag niet goed, Bergwijn toch een goal die hij als cadeau kreeg en Bassey is ook een topaankoop. Heb nog steeds het idee dat hij 'los' moet komen en dan vreet hij tegenstanders nog net niet op, terwijl hij nu al goed is. Maar verder speelde Ajax gewoon prima, de tweede helft wel veel minder ingespannen maar toch een heerlijke overwinning.

Al die verhalen dat je spelers moet laten gaan als ze weg willen anders heb je ongemotiveerde spelers, vandaag niets van gemerkt. Goede wedstrijd van Kudus en prima van Alvarez.

Wat een wedstrijd, heerlijk begin. @JizZzy, kom er maar in 😜

7 september 2022 om 20:47

Schreuder wisselt te laat, Rangers kan er geen kaa-uu-tee van, je komt op voorsprong door een doodspelmoment en een mazzelgoal... ik ben alvast begonnen.

7 september 2022 om 20:51

Schreuder wisselt te laat is dan ook enkel een minpunt met oog op blessures. De wedstrijd was na 35 minuten al in de pocket.
Wat is er mis met een goal uit een corner? Dat is een extra kwaliteit, zeker tegen een Britse ploeg die hier normaal beter tegen gewapend zijn.
De 2e is een mazzelgoal, echter schuift Rensch hem net daarvoor voor een bijna open goal langs. Afgetekende 4-0 overwinning maar laten we vooral even haten op Schreuder. Doe normaal.

7 september 2022 om 21:01

Ik was sarcastisch, maar dat had je schijnbaar niet door. Geeft niet. JizZzy zat voor de wedstrijd enorm te zeiken en zaniken op Schreuder, elke week trouwens. Vandaar dat MessiBazoer hem even aanhaalt.

7 september 2022 om 21:07

Excuus, dat wist ik inderdaad niet! Las toen straks wel een negatieve comment van een Ajacied, dit blijkt inderdaad Jizzy te zijn geweest zie ik nu net haha. Na deze wedstrijd kun je inderdaad onmogelijk negatief zijn. Verbeterpunten zijn er altijd, maar het zijn maar kleintjes vandaag.

Hoe heeft psv hier van kunnen verliezen haha wat een armoe dat Rangers

7 september 2022 om 20:40

Omdat PSV veel minder goed is dan Ajax hè…. Das toch wel duidelijk

7 september 2022 om 20:50

Maar PSV had wel degelijk van deze ploeg kunnen winnen als je het mij vraagt. Alleen gingen ze voor "schijtbakkenvoetbal" zoals Hans Kraaij het zou zeggen, i.p.v. vol erop klappen met hoog druk.

7 september 2022 om 20:52

Niet onbelangrijk: de poppetjes op de juiste positie neerzetten!

7 september 2022 om 20:40

Probleem van psv is dat ze niet kunnen verdedigen

7 september 2022 om 20:43

@duckley
Heeft niet echt met verdedigen te maken. Ajax had verdedigend bijna niks te doen. Het verschil is gewoon dat Ajax Rangers veel meer onder druk zet tot in de 16. Daarbij heel veel positiewisselingen en veel meer combinaties. Als je toch kritisch mag zijn, dan speelde Ajax geeneens op zijn best. Dus toch wel opvallend inderdaad dat PSV hier niet van wint.

7 september 2022 om 20:41

Deels kwaliteit en deels de behoudende insteek van de coach. Het grote verschil zit in de verdediging. Bij Ajax kunnen bijna alle verdedigers goed voetballen, bij PSV een stuk minder.

7 september 2022 om 20:42

Momentum was niet goed blijkbaar. Normaal gesproken moet PSV 8 van de 10 wedstrijden winnen van Rangers..

7 september 2022 om 20:44

Nee met deze angstige speelstijl van PSV had je 10 van de 10x uitgeschakeld geweest. Puur op individuele kwaliteit is een ander verhaal.

7 september 2022 om 20:45

Heel toevallig dat je 8 van de 10 pakt

7 september 2022 om 20:47

Of juist geen toeval 😏

7 september 2022 om 20:50

Vergeet niet dat ze tegen Monaco eigenlijk al 8/10x zouden zijn uitgeschakeld..

7 september 2022 om 20:42

Psv speelde als laffe honden tegen Rangers. Dan speel je ze in de kaart. En heb altijd t bravoure gemist bij psv, wat Ajax wel heeft.

7 september 2022 om 21:11

RvN had ook gewoon moeten beginnen met Simons in de basis. Op techniek had ook PSV van die Schotten moeten kunnen winnen.

7 september 2022 om 20:46

Vooral instelling denk ik. Kijk de laatste 5 jaar maar na. Iedere keer dat er gewonnen moest worden gaven we niet thuis

7 september 2022 om 20:47

Doet pijn om te zeggen, maar we zijn de chokers van Europa, en in top wedstrijden in de eredivisie afgelopen seizoenen.

7 september 2022 om 20:46

Omdat elke Ajax speler technisch veel beter is 1 op 1 en anders minimaal gelijkwaardig. Dan voetbal je lekker makkelijk als iedereen een goede aanname heeft en een mannetje kan uitspelen. Zijn denk ik maar 3/4 spelers van psv die op dat vlak mee zouden kunnen bij Ajax momenteel. Het is bij psv toch vooral de bal op luuk de jong pompen waar Ajax zich onder de druk kan uitvoetballen.

7 september 2022 om 20:47

PSV heeft verloren door niet te durven. Waren zij gelijk volop in de aanval gegaan, had PSV dit ook kunnen presteren. PSV was te afwachtend. Jammer, maar helaas, als je het niet kunt, heb je er ook niks te zoeken.

Verder klasse pot van Ajax, wel jammer dat Brobbey er zo laat in kwam.. was die in de 70e er in gekomen, had er misschien nog wel een goaltje extra gevallen.

7 september 2022 om 20:51

Hopelijk heeft Ruud ook gekeken.. Heeft ie kunnen zien hoe het wel moet.

7 september 2022 om 21:56

Op dezelfde manier als tegen Twente

Die eerste helft was echt Hoogeschool Hoog druk zetten en tempospelen. Rangers kreeg geen 5 seconden de bal en dat is razend knap. Het is ook de manier om de finalist EL helemaal kapot te spelen wat weinig ploegen in Europa kunnen. Enige smetjes is dat de uitslag had 2x zo hoog kunnen en eigenlijk moeten uitvallen. En dat is eigenlijk niet normaal. Wel het bewijs dat je tegen zulke ploegen gewoon van je eigen kracht uit moet gaan. En dan vond ik nog dat Alvarez en Kudus moesten banken wah.

Zoals ik al voorspeld had, ajax rolt rangers heel makkelijk op. Het verschil tussen ajax en psv is dat ajax dominant durft te voetballen. Ik wil meer zien van kudus en van lucca. Ik ben nog geen fan van brobbey in de punt. In mijn ogen moet een ajax spits flair en een actie in huis hebben dat heeft brobbey niet. Kudus heeft het geweldig gedaan vanavond. Een training overslaan heeft goed uitgepakt voor hem want.sindsdien krijgt hij opeens wel zijn kansen.

7 september 2022 om 21:44

Huh? Lucca heeft flair en een actie?

8 september 2022 om 00:07

Geen idee, daarom wil ik meer van hem zien. Ik heb inmiddels genoeg gezien van brobbey, die moet nog flink aan zijn techniek werken want alleen met brute kracht red je het niet bij ajax.

8 september 2022 om 01:50

Als je Lucca wil zien spelen moet je op de maandagavond naar jong Ajax kijken

Sluit niet uit dat Schreuder in de loop van dit seizoen heel wat mensen ongenadig de mond gaat snoeren. Ik geef het je te doen zulke grote schoenen moeten vullen, 5 basisspelers kwijtraken, heel Nederland met de messen geslepen klaar om elke opstelling of wisselkeuze of gewoon, de vorm van je hoofd af te fakkelen. En intussen in interviewtjes je keuzes glashelder beargumenteren, je spelers tevreden houden en rustig de overwinningen aaneen rijgen.

7 september 2022 om 20:40

Ik gun het Schreuder ook wel (ben geen Ajacied). Maar hij wisselt wel laat. Denk dat Brobbey niet blij is. Gaat nog wel rommelen daar

7 september 2022 om 20:47

Wisselt laat? Moesten we iets forceren dan? Dit is de eerste keer dat een Kudus zo'n hele pot kan spelen. Brobbey heeft niet zoveel te willen als z'n vervangers ook scoren.

7 september 2022 om 20:50

Rommelen? Nee hoor, Schreuder is de coach en hij beslist. Ik vind ook dat Kudus in de basis moet beginnen, maar hij beslist helaas anders. Brobbey moet gewoon accepteren, als hij een keer niet start.

7 september 2022 om 21:07

Schreuder is misschien geen meester tacticus, maar als hij iets kan is het met spelers omgaan, praatje hier praatje daar. Klare taal gebruiken en zijn keuzes uitleggen net als hij voor de camera doet. Straks een schorsinkje en wat blessures en je hebt al die spelers hard nodig. Dat het gaat rommelen kan, maar als er een speler buiten de boot valt is het wellicht omdat we een betere in het veld staat. Helemaal niet zo erg als het lijkt. En Brobbey gaat nog heel veel spelen, net als Kudus.

7 september 2022 om 21:31

'Gaat nog wel rommelen daar'. Wat een opmerking weer zeg...

7 september 2022 om 21:30

mqnodedios

Denk het ook. Ik was vooraf geen fan, dus mijn mond kan zeker gesnoerd worden.

Wat ik wel vind, hij had eerder kunnen wisselen.
Wedstrijd was al binnen, waarom dan niet Brobbey inbrengen voor Tadic rond de 60e minuut. Even rust geven aan de aanvoerder.

7 september 2022 om 22:28

Same MrKrillin. Maar mijn mond werd ook door Ten Hag gesnoerd. We kunnen ook niet altijd gelijk hebben he

Eerste helft een heel goed Ajax gezien. Je merkt dat Tadic het even kwijt is, maar ik hoop dat hij zijn oude spel weer op pakt. Tweede helft een flinke stap terug gedaan wat prima is. Ik ben wel echt klaar met die laffe wissels, tijd dat Schreuder is in gesprek gaat met bepaalde spelers dat het niet vanzelfsprekend is dat ze spelen..

Verder moeten we dit niet groter maken dan dat het is, het is een maar Rangers. Had leuk geweest als ze in Eindhoven ook CL speelde, zonde dat angsthaas van Nistelrooy zo laf ging spelen tegen zo’n slecht team..

Kudus geweldig zeg! Krijgt een kans en benut hem ook heel goed! Hij was overal en zo balvast. Heel Ajax was ook erg goed. Rangers amper een kans gehad.

Kudus, die gaat volgend jaar voor 100 miljoen...lol

7 september 2022 om 20:53

Ik hoop it

Kudus hoort echt niet uit de basis. Kom op coach. Met grote afstand de beste aanvallende middenvelder. Dan kan brobbey spelen. Taylor eruit.

7 september 2022 om 20:43

Kudus deed het fantastisch in de spits he en eerder op 10. Dus waarom Taylor eruit? Kudus moet zich richten op 10 of 9, daar is hij erg goed! De pech is dat de rest ook goed is.

8 september 2022 om 00:20

Dat is geen pech, dat is pure luxe.

7 september 2022 om 21:15

Of Tadic eruit. Die heeft t niet echt (voor nu even dan). Kudus in een vrije rol. Kan best leuk zijn.

8 september 2022 om 01:56

Of Bergwijn er een keer uit en Tadic op links. Laatste 2 wedstrijden vond ik Bergwijn niet supergoed ofzo. Voldoende dat wel. Denk dat je met Tadic op links dan nog gevarieerder kan spelen. Je levert dan wel wat power in. Dat dan weer wel.

8 september 2022 om 10:41

Ja, en scorend vermogen. Met Anthony hebben we al onvoorspelbaarheid ingeleverd. Tadic is voorspelbaar. Bergwijn niet.

7 september 2022 om 21:36

Nou, ik vind Berghuis de MOTM. Nu had Kudus een vrije rol, op 8 of 10 moet hij veel meer om zich heen kijken. Ik zie hem ook meer een concurrent voor Brobbey. Ik vind het ook weer jammer dat hij het zelf een “opoffering” noemt om op 9 te spelen na de wedstrijd in een interview. Kom op zeg, je hebt net sinds eeuwen blessurevrij een basisplaats in de CL met een enorm vrije rol en dan nog klagen achteraf dat je je opoffert. Echt een heel goede speler die in een selectie zit waar je 15/16 basisspelers hebt waarin hij (maar eigenlijk iedereen) moet accepteren dat je er soms naast staat of niet op je favoriete plek.

Mooie wedstrijd van Ajax zwaar verdiende overwinning, Kudus moet gewoon basisspeler blijven en Ocampos past totaal niet in het spel van Ajax, hij verpeste een aanval van Ajax en maakte bijna een grote blunder. Ik zou zeggen na dit seizoen terug sturen naar Sevilla.

7 september 2022 om 23:22

Ik moest vanavond 1x steken tijdens het parkeren in een vak. Heb besloten om meteen maar nieuwe rijlessen te nemen. Man, er valt voldoende over de komst van Ocampos te zeggen, maar beoordeel hem niet na een week en na een paar minuten.

We waren niet eens heel goed vond ik, maar van Kudus heb ik vreselijk genoten. Onze achterhoede vond ik ook prima staan, maar het is wel duidelijk dat Psv zichzelf tekort heeft gedaan. Al vind ik Van Nistelrooy de hoofdschuldige, hij had gewoon met Simons, Sangaré en Veerman moeten spelen.

7 september 2022 om 20:44

Sorry, maar dat is het verschil tussen Ajax en PSV…. PSV doet zich heel vaak veel te kort en dat ligt aan mentaliteit en clubcultuur. De branie van Ajax mist PSV en ook snel en hoog druk zetten is iets wat PSV niet prettig lijkt te vinden of überhaupt kan….

7 september 2022 om 20:48

Eeuwig zonde vind ik, de spelers hebben echt wel de kwaliteiten om avontuurlijker en aanvallender te spelen! Het is wachten op de Psv coach die eindelijk de clubcultuur onderbreekt dan, en wat Amsterdams branie tentoonstelt. Kan me niet voorstellen dat Psv fans dat ook niet zouden willen? Zeker tegen tegenstanders als Fortuna Sittard.

7 september 2022 om 20:54

Clubcultuur ligt niet bij de trainer… zagen we ook aan Schmidt. En nu zie je ook het commentaar wanneer een Veerman eens zelfverzekerde uitspraken doet…. Denk dat John de Jong z’n postitie en rol eens beter bekeken moeten worden

7 september 2022 om 21:12

Dat klopt, onder Schmidt was dat ook inderdaad. Ik heb het weleens met mijn neef er over, hij is een Psv-er uit Helmond. De "angstcultuur" is zo zonde en onnodig gezien jullie kwaliteiten, maar zie maar een club cultuur om te draaien. Het leukste Psv wat ik ooit hebt gezien, blijft voor mij met gigant Gomes en Alex.

Wissels pas rond de 80ste min. Tweede helft futloos.
Gewoon onbegrijpelijk die tweede helft.
Je kan gewoon een 7-0 uitslag neerzetten.
Zoveel fitte capabele spelers op de bank..

Geweldig wedstrijd van Ajax. Alleen vind ik dat we wel twee goals meer hadden kunnen maken. En Scheurder je mag best wat eerder wisselen hoor!

Geweldige pot! Kudus op 9 ook super! Wordt een mooie strijd tussen Brobbey en Kudus. Die Kudus beweegt zoveel en maakt de verdediging helemaal gek!

Super pot vandaag!!! We hebben 13 misschien wel 14 basisspelers, heerlijk!!

Wat een machtsvertoon! Klasse boys, wat heb ik vandaag genoten zeg. Een oppermachtig Ajax, met grote uitblinkers als Berghuis, Kudus en Alvarez. Geweldig, gefeliciteerd Ajacieden! En wat Rangers betreft, Gio neem je rotzooi mee!

Bassey geeft zo veel rust achterin, wat een topper. Zal niet lang blijven ben ik bang.

Ik heb genoten, wat een heerlijke pot

Echt als een topploeg gespeeld. Ik zag velen zich ergeren in het commentaar dat mensen continu opbrachten dat dit de ploeg was die PSV uitschakelde. Maar dat is toch ook wel absurd? Dit was echt een ontzettend matte ploeg, verdedigend heel matig en een drama in de standaardsituaties. Als Rangers een corner meehad mikten ze op het hoofd van een vrij staande Ajax-speler en omgekeerd lieten ze de beste koppers van Ajax vrij.

Bij Ajax speelde iedereen goed in de combinaties. Rangers had zich ingesteld op Bergwijn, die daardoor driedubbel gedekt stond. Hij kwam daardoor niet uit de verf, maar ze hebben zich ontzettend blindgestaard op hem. Ajax heeft laten zien waarom. Een geweldige start van de CL.

7 september 2022 om 20:58

Ik was één van die mensen. En ik vind het nog steeds idioot. Het ging niet om maar één opmerking, hè.

Houd je bezig met Ajax.

7 september 2022 om 21:51

'Idioot'? Het is toch niet iets geks? Het is niet alsof PSV vorig jaar is uitgeschakeld door Rangers. Natuurlijk is het opmerkelijk dat Ajax er dan zo overheen knalt. Gewoon wat minder op de teentjes getrapt zijn.

7 september 2022 om 23:11

Klopt. Het mag aangehaald worden. Maar dat aanhalen gebeurde de hele wedstrijd. Steeds dezelfde opmerkingen. Wat is het nut ervan?

Ik had ingezet op 4-0 en ik win echt nooit. Bedankt Ajax. Goeie pot ook trouwens, maar dat is bijzaak. Wissel die Tadic trouwens eens. Echt een dissonant.

Een van de meest dominante wedstrijden van Ajax deze eeuw in Europa. Wat een aanvallend geweld. Niemand viel ook echt uit de toon uiteindelijk, echt een prestatie van het hele elftal. Kudus heb ik wel in het speciaal van genoten, doet me echt denken aan de 2019 Tadic. Dat wil ik tegen Liverpool en napoli ook zien. Heerlijke start, komende week richting Anfield. Hopelijk is Bergwijn er dan gewoon bij, zag er niet best uit. 1 down, 5 to go!

8 september 2022 om 00:27

Nou nou, die 0-4 in Bernabeu was ook wel dominant hoor.

8 september 2022 om 02:03

Daar had Madrid nog wel aardig wat kansen. Hier was het echt alleen maar Ajax. Madrid was wel een veel mooiere wedstrijd natuurlijk. Juve ook, Dortmund ook. Maar vandaag was het eenrichtingsverkeer

Appeltje eitje is het gebleken. Man man wat is dat Rangers matig/echt onvoldoende. Dat PSV hiervan heeft verloren is toch wel dramatisch hoor. Lekker en op naar Liverpool, kunnen we ook hebben.

Gefeliciteerd mede Ajacieden en voetballiefhebbers! 1e helft was na 15 minuten echt geweldig. De 2e helft zie je dat ze niet zoveel meer moeten maar nog een lekkere goal erbij.

4-0 beginnen is heel fijn en Ajax doet wat het moet doen winnen van Rangers die wel tegen vielen.
3e plaats moet minimaal haalbaar zijn en 2e zou er ook wel in moeten zitten.

Sterke wedstrijd met Ajax als dik verdiende winnaar. Heb van de pot genoten zeker de 1e helft.



Prachtige overwinning maar Schreuder Schreuder. Wissel voortaan eens wat eerder. En Brobbey 2 minuten geven is echt niet ok. Laat hem dan op de bank. Dit is echt heel lullig voor hem en ik snap dat hij pissig is.
Volgende keer wel iets minder terug draaien en de bal achterin rond blijven tikken. 4-0...ga er dan voor om meer te maken.

Wat wel super is dat de spelers allemaal door elkaar lopen. Dat is zo moeilijk te verdedigen voor de tegenstander. Dat heeft Schreuder er goed in geslepen.
Het begin is er. Nu lekker kijken wat Liverpool doet.



7 september 2022 om 20:53

Schreuder verdiend alle credits! Dat negatieve weer. Ajax speelde super, als Kudus zo doorgaat zit Brobbey nog wel vaker op de bank. Kudus op 9 met met die beweging en dan Tadic Berghuis en Bergwijn ook vol in beweging heerlijk. Die inval beurt van 3 minuten tja, hij had m eerder kunnen brengen maar aan de andere kant niet zeuren en erin gaan

Gefeliciteerd aan alle Ajacieden. Wat lijkt Rangers op deze manier toch een matig team. Gewoon niks te vertellen. Voor zo'n Schreuder is dit natuurlijk ook wel lekker. Je verliest wat basisspelers maar koopt vervolgens voor 100mil kwaliteit terug. Het team is er naar mijn idee niet veel slechter op geworden iig.

Lees hieronder al een paar keer over hoe slecht PSV is, valt ook niet te ontkennen maar is niet nodig. Met JdJ aan het roer zie ik m'n clubje helaas nooit aanhaken.

Verder: wat een speler die Kudus, dat vind ik nou echt een mooie voetballer. Die heeft echt alles en zou naar mijn idee altijd basis moeten staan bij Ajax.

7 september 2022 om 22:36

Thanks man! Denk dat Schreuder wel even dacht wat flikken ze me nou, de halve basis weg. Maar hij krijgt er prima spelers voor terug met Bassey en Bergwijn. Ik zou nooit zeggen dat PSV slecht is, ze hadden gewoon een off day of twee tegen Rangers. Zonde! Maar EL shinen lijkt me ook een prima doel toch?

Dit was wel ff echt CL niveau tegen EL niveau. Nee vergelijk mij niet met de City's en Psg's van vandaag, maar ze werden echt van het kastje naar de muur gestuurd. Ook fysiek waren we veel beter. Alvarez, Berghuis, en Kudus waren weergaloos.
Zie je maar ook weer dat je aanpassen aan de tegenstander ook kan kosten, PSV had met een voetballend middenveld veel meer klaargespeeld, jammer.
Man man man besef gewoon hoe ver Ajax is gekomen van 10 jaar terug. 4-0 thuis in de CL is altijd een top prestatie.
We zitten nog ver weg van het absolute niveau, maar dit team moet zeker mee kunnen doen met Napoli in plek 2 en misschien ooit nog n stuntje tegen Liverpool.

7 september 2022 om 20:45

PSV is momenteel ook gewoon nog EL niveau. Woulda shoulda coulda hebben we ook precies niks meer aan! Gefeliciteerd met de puike start Binny..

7 september 2022 om 20:51

Ik zie PSV geen hoge ogen gooien in de EL anders… Ik ga meer uit van eenzelfde scenario als volgend jaar. Na de winter de Conference League in

7 september 2022 om 20:55

Kop op man. Ik denk dat het in de EL goed gaat komen, ook jullie hebben geweldige spelers. Verwacht heel veel van Xavi Simons en Veerman, zijn schoten in de roos

7 september 2022 om 21:16

Psv Champs kom op kerel, wat meer vertrouwen in je eigen ploeg man! Wat ik je net al zei, zolang Ruud gewoon met Sangaré, Simons en Veerman begint. Zijn er weinigen beter dan jullie hoor, ik heb er in ieder geval wel vertrouwen in. Niet zo negatief man, Arends zegt hetzelfde.

Hoppetekees. Netjes Ajax. Kan mijn club nog wat van leren.

Proficiat!

7 september 2022 om 21:18

@TechnoBastard, dankjewel man! Niet zozeer je club, de schuld leg ik bij Ruud van Nistelrooy. Topmiddenvelders als Sangaré, Simons en Veerman horen alrijd te beginnen, dan had hij ook gewonnen weet ik zeker.

Geen smetje op de wedstrijd. Wat een klasse verschil tussen Ajax en Rangers (en daarmee indirect ook PSV). De echte wedstrijden zullen tegen die van Napoli en Liverpool zijn. Ik denk dat er voor Ajax echt wel iets te halen valt tegen Liverpool, gezien hun huidige vorm. Napoli wordt hopelijk ook een gelijkwaardige tegenstanders, maar vaak zijn italiaanse ploegen toch lastiger voor Ajax



Keurige voetbaldemonstratie van Ajax gezien, wellicht vanavond als groepshoofd in deze poule.
,,gio neem je rotzooi mee"meende ik te verstaan uit de misselijkmakende spreekkoren ,jammer dat een heer als Gio van Bronckhorst dit als cadeau mee krijgt van z'n landgenoten,
Ajax heeft PSV een visueel college gedoceerd, hoe het moet tegen Rangers.

7 september 2022 om 20:49

Je kan PSV doceren wat je wilt, maar die leren daar toch niet van 😉

7 september 2022 om 22:04

Ja , maar dit is meer ter illustratie bedoeld, want het viel me zuur op de maag,dat het PSV niet is gelukt om in de CL te komen.
Ik had graag twee NL clubs in de poule fase zien spelen, zoals met mij heel veel andere liefhebbers.

7 september 2022 om 20:49

Ach joh misselijkmakende meen je dat nou? Dat zijn dingen die je gewoon kunt zingen toch,

7 september 2022 om 20:59

Ja
Toen hij trainer bij Feyenoord was werd dit ook wel gezongen. Vind het wel een beetje aanstellen

7 september 2022 om 23:16

Ik zat in het stadion en dit werd inderdaad gezongen. Vond het wel ludiek en niet zozeer kwetsend. Vond jij dit wel dan? Als je dit afzet wat er wekelijks bij bepaalde clubs gezongen wordt, is dit binnen proportie denk ik.

8 september 2022 om 00:10

"Gio neem je rotzooi mee" vind jij misselijkmakend. Gut gut, ik zou je met klem adviseren om nooit in het echt naar een stadion te gaan kerel, dat gaan die preutse oortjes van je niet aankunnen...

Berghuis, Kudus en Bassey de absolute uitblinkers. Blind krijgt hier veel shit, maar die speelde ook gewoon een uitstekende wedstrijd en liet zien wat voor waarde hij nog steeds kan toevoegen. Ajax was duidelijk twee maatjes te groot voor Rangers. Top pot, on to the next.

7 september 2022 om 20:52

Als Rangers amper over de middenlijn komt dan is het voor elke verdediger toch een makkelijke wedstrijd. Zodra je tegenover Liverpool staat dan zie je weer waarom die shit gegeven wordt.

7 september 2022 om 20:58

Blind staat er juist in om zijn voetballend vermogen en belangrijke rol in de opbouw. Ten Hag heeft ook al vaak aangegeven dat Blind verdedigend minder is, maar in het aanval spel heel erg belangrijk is en juist dat zag je vandaag! Met Bassey achterin komt dat ook wel goed.

Als je doorkrijgt hoe Ajax wil spelen, dan snap je waarom hij erin staat. Je kijkt puur en alleen naar het verdedigend. Probeer de tactiek en het spel wat Ajax wil spelen eens te begrijpen

7 september 2022 om 21:09

Iemand noemde hem voor de wedstrijd nog opa en slak maar Blind bleef maar gaan!

Goed gespeeld ajax, maar deze moest ook echt gewonnen worden. Want nu kommen de echte klappers aan met Liverpool uit, en 2 x tegen napoli

Kijk PSV, zo doe je dat. En zoals altijd is het weer Ajax die de punten voor Nederland binnensmokkelt op het HOOGSTE podium middels flitsend combinatiespel. Qua geschiedenis is Ajax natuurlijk een gigant in het mondiale voetbal, maar de prestaties van de laatste jaren bevestigen maar weer eens dat Ajax dicht tegen de wereldtop aan zit. Ajax gaat opnieuw voor 18 uit 6 en kan iedere topploeg met de rug tegen de muur zetten. Ieder team reist zo langzamerhand met poep in de broek naar Amsterdam.

Kudus fantastische wedstrijd wat kan die heerlijk voetballen zeg, chapeau ajax ik heb genoten bedankt!

Schaam me dood als PSV aanhanger…. Ajax gewoon oppermachtig, waar PSV zich weer eens onnodig laat uitschakelen….
Dit is het grote verschil en zal de afstand van PSV tot Ajax alleen maar vergroten, waar deze inmiddels al immens is.
Ajax heeft een “Hier valt niks te halen mentaliteit” terwijl in Eindhoven de broek bij de aftrap al vol loopt….
Terecht resultaat voor Ajax!

Rangers is uiteraard totaal geen graadmeter. Dit moet ook geen kopie van vorig jaar gaan worden. Prima begin maar nog totaal geen reden tot euforie.

Hier had Psv dus van verloren? Echt ongelofelijk. Maar dat krijg je met scheiterig voetbal. Ajax doet dat niet. Lekker voetballen met lef, drukzetten. Heerlijke winst voor Ajax. Nou had 4-1 staan. Ging echt makkelijk. En moet zeggen vond Taylor niet wauw, speelde teveel verstoppertje.

Wat een held ook die Tadic tijdens de interviews in het Nederlands. Begrijpt de vragen totaal niet maar geeft gewoon altijd hetzelfde antwoord.

7 september 2022 om 21:20

@Jappie99, ik weet niet helemaal waarom! Maar de tranen schoten in mij ogen van het lachen, toen ik jou reactie las.😂🤦🏾‍♂️

8 september 2022 om 00:11

"Ja wij moeten spielen ons spel!"

Berghuis daar heb ik zo van genoten . Wat een durf en frisheid in zijn spel , tadic was voor mij de mindere . Verdediging speelde solide ook in de aanval . Alvarez bepaald op t middenveld. , taylor was weinig zichtbaar . Maar verdiend 3 punten en geen tegen goal

8 september 2022 om 17:44

@josias
Taylor werd onlangs vergeleken met Klaassen v.w.b. de passing en had een 0.5% meer. Wat er dan niet bij vermeldt word is dat Klaassen de bal veel minder vaak toucheert dan Taylor voordat de pass komt. Klaassen is dus directer / effectiever. Ook zijn de passes van Klaassen meer voorwaarts.
Dit is 1 van de redenen waarom ik er een hekel aan heb als iemand komt met statistieken, vaak is het verhaal onvolledig en arbitrair.
Taylor komt er wel maar heeft nog een (lange) weg te gaan. Uitnodiging voor Oranje is i.i.g. zwaar overdreven.

Goede wedstrijd van Ajax maar nog steeds geen idee hoe ver we echt zijn qua niveau want Rangers was echt onthutsend zwak.

Alvarez en Berghuis geweldig, net zoals Timber en Bassey die alles winnen maar Kudus was echt op een ander niveau wow echt genoten. Tadic de grootste dissonant bijna alles ging fout had wel gewisseld mogen worden rond minuut 60-70.

Geweldig Ajax gezien, Kudus, Berghuis en Bassey top tier. Als John eens zou leren van zn fouten en een fatsoenlijke verdediging zou halen en Ruud niet zo laf zou spelen hadden ze ook gewonnen, jammer voor het NL voetbal.

Eerder wisselen. Om verscheidene reden handig bij 3-0.

Anyway ondanks dat Berghuis goed speelde... denk ik dat je erop vooruit gaat met Kudus op rechts en Brobbey spits. Aanspeelpunt dat er constant staat in het centrum + meer kans op goals met voorzetten. Goed voor Bergwijn qua assists maar ook qua combinaties.

Kudus op 8 zou ook kunnen, maar is doelgericht en aanvallend sterk... echt een meerwaarde als je hem voorin zet. Berghuis 8 kan ook als ik me vorig jaar herinner maar Kudus zo goed in de laatste fase van het veld met zijn passing. Lastig.

7 september 2022 om 21:01

Schreuder wou juist de beweging en geen spits die er constant al staat vandaag. Fantastisch besluit, veel beweging. Kudus is op 10 en zo spelend op 9 fenomenaal. We hebben gewoon meer basisspelers, lekker rouleren en bekijken per tegenstander wie er speelt.

Hele goede eerste helft gezien. Zo wil ik Ajax zien spelen. Kans na kans werd gecreëerd. Zou nog kritisch kunnen wezen dat er niet meer gescoord is, maar 3-0 bij rust is natuurlijk genieten. In de eerste helft was duidelijk dat Tadic de grote dissonant is in dit elftal. Rechtsbuiten is gewoon niet zijn positie. Al vraag ik mij af of er iemand is die het beter invult. Ocampos en Conceicao moeten het nog laten zien. Tweede helft jammer dat in een Champions League wedstrijd het tempo omlaag ging. Na mijn mening had er ook eerder gewisseld moeten worden. Dat kon deze wedstrijd. En ik vind dat Brobbey het niet verdiend heeft om 5 minuten in te vallen. Hoop dat het niet in z'n hoofd gaat zitten en wellicht een extra motivatie is om nog beter te presteren. Een gesprek met Schreuder is wellicht nodig. Die afgekeurde goal zit mij ook niet helemaal lekker, want ondanks dat hij strak was ingeschoten, denk ik dat hij houdbaar is. Tegen Napoli en Liverpool houd ik toch mijn hard vast als er op goal geschoten gaat worden.

Kijk Ruud, zo Doe je dat. Niet met van dat laffe stilstaande omschakelvoetval.

Erg overdreven allemaal weer. Rangers was slecht. Prima wedstrijd van Ajax. Met deze voorhoede ga je niet verder komen dan de groepsfase overleven en hopen op een zwakke tegenstander.

7 september 2022 om 22:38

Geweldige voorhoeden . Lang geleden dat Ajax Ajax zoveel snelheid kracht en techniek in de 3 voorste had .

7 september 2022 om 23:18

Wat een negativiteit zeg. Waarop baseer je dat dan? Als je 4-0 wint heb je enige recht van spreken lijkt me.

Ok psv'ers, oogjes dicht en snaveltjes toe, slaap lekker....

wat ontzettend lekker, op 80% winnen van Rangers waar psv 1
200% inzet had ik ze te verslaan, oh oh wat is psv slecht

7 september 2022 om 22:42

Pik we winnen net 4 0 in de CL waarom denken mensen aan PSV? Beter denken aan Kudus Berghuis Bassey Timber etc wat een bazen.

Het laatste half uur van de eerste helft was van hoog niveau en was gelijk genoeg om Rangers op de rug te leggen. Tweede helft was de wedstrijd al gespeeld en leek Rangers alleen maar de schade te willen beperken. Dus zonder al te grote inspanning de eerste CL wedstrijd met 4-0 winnen, veel beter had je het op papier niet willen hebben.



Blind speelde vandaag een aardige wedstrijd imo. Bassey nam de hele linkerkant van de verdediging voor zijn rekening. Blind speelde veel meer als extra middenvelder, en kreeg daardoor de tijd en ruimte om zijn passes te versturen. Sosieso een perfecte puzzel gezien vanavond. Drie zwervende spitsen met middenvelders er over heen. Een team dat mi zeker de stempel van schreuder draagt.

Gefeliciteerd! Ik had persoonlijk veel meer verwacht van Rangers, maar wat een matige ploeg is dat zeg. Als Ajax zijnde moet je het dan ook maar even doen en dat hebben ze zeker niet nagelaten. Laat dit een voorbode zijn voor een prachtige Europese week voor het Nederlands voetbal. Heb veel vertrouwen in morgen!

Gatverdamme zeg, ik neem Theo ook niet meer serieus. Tuurlijk Ajax speelde heel goed maar Glasgow was ook erg zwak. Het spel van ten Hag houd je langer vol en ook tegen de sterkere ploegen. En zoiets is belachelijk om na 1 wedstrijd al te zeggen.

Prima pot, alleen ff eerder wisselen

Zo de eerste klap is een daalder waard. Goed voor het Nederlandse voetbal ook!

Valt me op dat die krekel er niet is. Er is niets negatiefs te melden over Ajax dus dan hoor je hem niet.

Heerlijke wedstrijd. Prachtig resultaat, maar was ook een must. We waren verplicht om te winnen van deze ploeg. Overigens snap ik heisa rondom het wisselbeleid van Schreuder niet. Ik kan begrijpen dat Brobbey er de pest in heeft dat hij nu ineens op de bank zit, maar je bent als speler gewoon bevoorrecht om op dit podium te spelen. Zou hij moeten weigeren om erin te komen? Je speelt gewoon bij Ajax he, de grootste club van Nederland waarbij er miljoenen Nederlanders met je zouden willen ruilen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren