Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanklager kijkt naar vertonen van videobeelden door Ajax

Laatste update:
/

De aanklager betaald voetbal gaat op verzoek van de KNVB kijken naar de actie van Ajax om tijdens de wedstrijd tegen Excelsior videobeelden te vertonen vanuit De Kuip, zo meldt het ANP. De Amsterdammers lieten treffers van Feyenoord tegen PSV (3-1) op grote schermen in de Amsterdam ArenA zien.

Coach Alex Pastoor en algemeen directeur Simon Kelder van Excelsior zetten na de met 4-1 verloren wedstrijd zijn vraagtekens bij de gang van zaken. Het leek erop alsof de thuisploeg na de tweede treffer van Feyenoord beter ging voetballen. Ajax maakt net als PSV kans op het winnen van de landstitel.

"Het staat bij ons op de lijst van bijzonderheden waar de aanklager naar gaat kijken'', lichtte een woordvoerster van de KNVB zondagavond desgevraagd toe. "Er zijn hier nu geen duidelijke richtlijnen over. De aanklager beslist uiteindelijk of er een vooronderzoek komt.''

Een geldstraf voor Ajax is meer dan op zijn plaats

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kan nog wel begrijpen dat ze dat doen. Na het vertonen van die beelden raken de spelers van Ajax extra gemotiveerd en dan gaan ze beter spelen. Dit zou weleens de uitslag beïnvloed kunnen hebben.

24 april 2011 om 22:23

Klopt, maar waar leg je de grens? Je kan beelden verbieden, maar uitslagen/tussenstanden komen er net zo goed langs. Als spelers willen weten (of de trainer/technische staf wil dat de spelers het weten), komen ze het toch wel te weten.

In dit geval is het niet eerlijk Ajax een boete te geven of enige andere straf. Er zijn, zoals terecht aangegeven word, nog geen richtlijnen.

Die moeten er (vanzelfsprekend) wel komen! Afwachten maar wat het word...

24 april 2011 om 22:33

Helemaal met je eens en om Ajax hierdoor uit de titelrace te halen zou belachelijk zijn want ik denk dat ze sowieso wel hadden gewonnen vandaag.

24 april 2011 om 22:36

Roda-wesley & rdvd1

Ik denk dat het psychologisch effect bij tussenstanden met beelden iets groter is dan wanneer je het hoort van een teamgenoot. De beelden werken stimulerender. Verder ziet de tegenstander de beelden ook, waardoor hij misschien geïntimideerd kan worden.

24 april 2011 om 22:50

Ik denk ook dat er geen puntenaftrek zal plaatsvinden. Alleen al omdat de knvb niet graag tegen grote clubs werkt. Maar ik kan niet ontkennen dat ik het wel heerlijk zal vinden.

Trouwens ben ik wel van mening dat de videobeelden verboden moeten worden. Het is een vorm van motiveren waarbij je het thuisvoordeel niet eerlijk vergroot.

24 april 2011 om 22:58

Dus dan moeten de supporters eigenlijk ook hun mond houden als ze via hun mobiel of radio te horen krijgen wat andere clubs doen, want dat is dan precies hetzelfde vorm van motiveren. En daarbij denk ik dat de Ajaxspelers niet veel gezien hebben van de videobeelden. Althans ik heb niet gemerkt dat opeens 11 spelers stil bleven staan om even naar die videobeelden te kijken.

24 april 2011 om 23:27

Punten aftrek voor wat? Als iets niet verboden is, mag je het gewoon doen.

Welk verschil zie jij dan tussen de beelden en de tussenstanden tonen danwel omroepen? Het is gewoon extra service voor het betalende publiek.

24 april 2011 om 23:37

Wat ik niet snap is, dat als PSV had gewonnen, er dus niks aan de hand was?
Of hadden ze dan Ajax ook aangeklaagd?

25 april 2011 om 02:00

uit de titel race? hoe bedoel je dat?

25 april 2011 om 02:05

huh? wat snap je nou niet? aangeklaagd? waar heb jij het over man

25 april 2011 om 07:37

@ Bjorn: Owjah want Excelsior kan natuurlijk nog Europa in maar was afhankelijk van het verlies van Feyenoord. Of heeft Excelsior bij jou nog titelkansen? Ja dit is een serieuze vraag want anders vraag ik het me echt af waar jij het over hebt?

25 april 2011 om 08:10

Een rglementaire winst voor Excelsior van 0-3 zou op zijn plaats zijn. Zelfs Jan Vertonghen meldde na afloop, dat de beelden hem hadden geinspireerd.

25 april 2011 om 08:44

@ wielaart

Tuurlijk zou jij dat op zn plaats vinden.. bang om 2e te worden in de Arena?

Dit slaat natuurlijk nergens op... Alsof die beelden een soort van doping is... Het is niet verboden en dus legaal... niet zo zeuren als PSV hier mee kwam of Twente had er niets aan de hand geweest. En net wat iemand hierboven al zei: Als PSV gewoon gewonnen had, was er van een aanklacht geen sprake!

25 april 2011 om 09:56

Je hebt gelijk..
Ik zie het probleem er eerlijk gezegd er ook niet in, waarom een straf opleggen voor iets dat niet verboden is en anders waren de doelpunten op mobiels door het stadion gegaan..
dan moeten alle tussenstanden verboden worden.

25 april 2011 om 12:16

Ik ben het helemaal met jou reactie eens. Ik denk dat elk tegen argument onderuit gehaald kan worden. Waarom zou het extra stimuleren? Normaal verschijnen sowieso de tussenstanden, waarop het publiek dan reageerd. Ik snap de ophef dan ook niet zo, maar het is wel slim om dus duidelijkheid in de regels te maken.
Om nu te zeggen dat ajax door het tonen van video-beelden heeft gewonnen, vind ik echt te ver gaan. Ik vind het zielig en triest als mensen dit zo gaan benaderen, maar aan de andere kant ook wel logisch want concurenten als Twente en PSV supporters zullen natuurlijk altijd naar excuses zoeken en proberen hun concurenten te benadelen.( andersom net zo het geval)

25 april 2011 om 18:23

@ Wielaart.

Ik neem aan dat jouw reactie een grap is? Als dat gebeurt dan emigreer ik naar Japan om mezelf te laten muteren. Altijd al zes vingers willen hebben aan mijn linkerhand.

26 april 2011 om 09:19

Gewoon een fikse geldboete verder een subtantieel bedrag overmaken aan Feyenoord, Eredivisie Live en de Nos. Ivm met de uitzendrechten van de beelden.

Punten in mindering of eventueel winst voor Excelsior is een beetje overdreven.

24 april 2011 om 22:23

en als ze nou tussenstanden laten zien wat ze normaal doen is het dan wel goed?
ik ben een utrecht supporter maar vind dit echt onzin wat maakt het nou uit of je de tussenstand of de manier hoe de tussenstand is gemaakt ziet??

25 april 2011 om 11:18

Er is hiervoor wel degelijk regelgeving binnen en buiten het voetbal: spelbederf en ongeoorloofde beinvloeding van buiten af.
En in de media-wet valt dit onder misleidende en ontoelaatbare vergelijkende reclame. Een voetbalclub is tenslotte een merk. Als je wilt vergelijken voor een groot publiek moet het juist, volledig, controleerbaar en niet-misleidend zijn. Dat is dus het verschil tussen alle tussenstanden laten zien, en alleen (suggestieve en onvolledige) beelden van 1 wedstrijd laten zien.

Voor de rest is het aanmatigend en denigrerend naar de tegenstander toe en eerlijk gezegd gewoon ongastvrij.

24 april 2011 om 22:26

Waar ik me aan stoor is dat ze de goals van Feyenoord in beeld laten zien, maar niet die van Psv. Als je dan toch zo wilt spelen, wees dan ook een grote vent en laat ook die van PSV zien. Dit vind ik echt kinderachtig.

24 april 2011 om 22:32

Ajax is er toch voor Ajax en niet voor psv? Als psv dit zou doen, hadden ze ook geen goals van Ajax laten zien. Begrijpelijk zelfs.

24 april 2011 om 22:38

Ajax is er toch ook niet voor feyenoord. Waarom wordt dat wel laten zien. Slecht antwoord dus.

24 april 2011 om 22:39

Feit is dat PSV het niet heeft gedaan, dus daar kunnen we moeilijk iets over zeggen. Als PSV hetzelfde andersom had gedaan had ik het even kinderachtig gevonden.

Maar waarom wordt er gewezen naar wat anderen hadden gedaan? Het gaat om wat Ajax doet, want er is nog geen andere club die zoiets stoms heeft bedacht. En het is toch wel een beetje kinderachtig, en men kan misschien spreken van beïnvloeden van de wedstrijden (spelers gaven zelf aan het te hebben gezien etc.), om dan niet de goals van je concurrent te laten zien. Ik vind dat je je dan wel laat kennen en een beetje zielig opstelt.

24 april 2011 om 22:41

Simpel. Omdat het scoreverloop van Feyenoord een positiever effect heeft op de sfeer in het stadion dan het scoreverloop van Psv.

25 april 2011 om 08:42

ik wil je er even op wijzen dat het nog nooit is gedaan, en er ook geen richtlijnen
zijn op dit gebied.
dit wil dus zeggen dat er geen straf voor gegeven KAN worden, dit wordt alleen
gesuggereerd door VZ omdat dit discussies opwekt.

en om dit kinderachtig te noemen vind ik een beetje dom.
het is eerder slim, als dit inderdaad heeft gewerkt!!

25 april 2011 om 09:58

ik zat in het stadion en iedereen was die dag voor feyenoord...

25 april 2011 om 10:37

@zv01
Maar de goals tegen psv waren die dag wel in het voordeel voor Ajax. (dus ook voor Ajax). Prima antwoord dus.

24 april 2011 om 22:30

@bjorn95
Ajax raakte na het zien van de beelden geen pepernoot. Dus die beelden hebben totaal geen positieve invloed gehad. De wissel van El Hamdaoui had veel meer invloed op de wedstrijd. Die beelden werkte eerder verlammend op de ploeg.

24 april 2011 om 22:41

@tubes

Dat de beelden verlammend zouden werken geloof ik niet. Door die beelden krijgen de spelers juist geloof in dat ze nog kampioen kunnen worden en dan worden ze sowieso gestimuleerd lijkt me.

In de tekst staat bovendien dat het leek dat Ajax beter ging spelen na de 2-1 van Feyenoord. Ik heb de wedstrijd zelf niet gezien, dus ik weet niet of dat ook echt zo was, aangezien jij iets anders aangeeft.

24 april 2011 om 23:11

Ze speelde toen niet beter hoor., pas na de 2-1 van Ajax speelde ze beter. Zelfs het 2e doelpunt was meer een gelukje ook omdat hij buitenspel was. Ze zijn dus niet beter gaan voetballen!

On topic:

Onzin om hier punten aftrek voor te geven. Nummer één hier hadden de spelers en de coach niks mee te maken. Ten tweede zijn er geen duidelijke regels opgesteld over wat wel mag en wat niet. Ten derde wat maakt het nou uit als ze alleen de score laten zien of het hele doelpunt? Ten vierde Het publiek en de technische staf kan er toch wel achter komen.

Overigens vind ik het niet ok dat ze ze alleen van Feijenoord laten zien! Doe dan van alle wedstrijden alle doelpunten.

24 april 2011 om 23:15

Dat bleek dus nergens uit. Toen Feyenoord op 1-0 kwam en Engelaar met rood eraf ging, kreeg Ajax een goal om de oren en gingen ze per minuut slechter spelen. De wissel van El Hamdaoui was het keerpunt. Dit was pas na een uur(!). Toen de wedstrijd bij Feyenoord allang in kannen en kruiken was en er geen beelden meer bij Ajax werden uitgezonden. Na een uur nauwelijks een kans gehad. El Hamdaoui was er koud uit en de druk en kansen gingen met factor 5 omhoog. Plots kon de ploeg weer (aanvallend) voetballen. De Jong liet in een half uur in de spits meer zien dan El Hamdaoui in 6 wedstrijden. Uit het wedstrijd verloop bleek nergens dat de ploeg een boost kreeg van de beelden. Wel dat El Hamdaoui gewoon niet in ploeg thuis hoort.

24 april 2011 om 23:22

@freeback

Vlak voor de 2-1 werd El Hamdaoui gewisseld. Toeval dat ze beter gingen spelen en plots 3 keer scoren in 20 minuten? Ik dacht het niet.
De beelden van Feyenoord zijn in het eerste uur uitgezonden. Ajax speelde in dat uur dramatisch. Hoe kan iemand beweren dat ze motiverend hebben gewerkt?

25 april 2011 om 03:09

Ja en toen het 2 1 werd voor jullie...lieten jullie de buitenspelgoal niet zien op het scherm heeeeeeel onopvallend. Viel me echt niet op pfff

25 april 2011 om 06:58

Discutabele beelden mag je niet herhalen,
De handsbsl in het strafschopgebied van excelsior werd ook niet herhaald.

Gewoon te kinderajchtig voor wwoorden dat je als Excelsior zijnde denkt dat je verloren hebt vanwege de beelden.
Ja want in het verleden hebben ze wel kans gemaakt op de overwinning.

Dat de Knvb onderzoek doet naar de toelaatbaarheid, ok, maar ze moeten nu niet in eens Ajax als voorbeeld willen stellen.
Kindje1508

25 april 2011 om 08:51

Die buitenspelgoal werd wel herhaald... Weliswaar maar een keer, maar hij werd laten zien.

25 april 2011 om 09:14

buitenspelgoal mag je dus inderdaad niet laten zien..discutabele beelden mag niet. Lekker zootje daar bij ajax. Ze zijn nu ook al meer met de wedstrijd tegen Twente bezig.. maar denk dat ajax gewon punten gaat verspelen in heerenveen...laat ik voor deze ene keer dan voor Heerenveen zijn.

25 april 2011 om 10:00

Die lieten ze wel zien..
geen dingen zeggen als je er niet bij bent geweest...
Iedereen zag dat het buitenspel was.

25 april 2011 om 10:48

@paddepoel

Discutabele beslissingen, mag je nooit in het stadion laten zien. Dat zijn duidelijke regels die gelden voor iedereen. Als er een goal uit valt. Laten ze alleen het stuk na de discutabele beslissing zien. Dus je opmerking richting Ajax is ongegrond.

Met je laatste opmerking doe je net of je niet vaker voor de tegenstanders van Ajax zou zijn. En daar geloof ik als ik de strekking van je tekst lees dus niets van. Als er beelden van een verliezend Ajax door de Stadions gaan ga jij echt niet ''schande dat ze dit uitzenden'' roepen, en ''nog een keer en ik ga naar huis''. Nee dan neem je nog een biertje (of fris als je geen alcohol drinkt) en bouwt een feestje. En dat is e goed recht, niemand in Nederland mag jou vertellen waar je wel en niet van mag genieten. Zolang je geen regels overtreed. (en dat heeft Ajax dus niet gedaan)

25 april 2011 om 12:04

@bjorn95, aangezien ik in het stadion was kan ik je vertellen dat tubes weldegelijk gelijk heeft, nadat de beelden van de rode kaart van Engelaar werden laten zien, dachten de spelers van Ajax: O de buit is al binnen. 2 minuten later scoorde Excelsior de 1-1 binnen en spelers van Ajax zagen er toen niet heel oplettend uit. Pas na de wissel van El Hamdoui(die weer eens waardeloos speelde) begon Ajax beter te draaien.

24 april 2011 om 22:33

Ik vind een 0-3 overwinning voor Excelsior op z'n plaats hoor! Leggen ze de volgende keer ook een bak popcorn op het veld neer om dan te gaan kijken naar de videobeelden. Dit beïnvloed de spelers van Ajax zeker wil. Die werden veel meer gemotiveerd door dit omdat er nu zo andere lading op kwam. Dit heeft bijna hetzelfde effect als doping! Ik noem het competitievervalsing en dus 3 punten aftrek!

24 april 2011 om 22:37

Sarcasme mag ik hopen?

24 april 2011 om 22:38

Dit vind ik iets overdreven, maar ik denk dat een financiële boete wel op zijn plaats zou zijn

24 april 2011 om 22:52

Misschien leidden de beelden af, maar we hebben er wel wat aan gehad.
Dat is de titel van de topic van Jan Verthongen. Overduidelijk bewijs van competitievervalsing toch? Ze hebben wat aan die beelden omdat dit hun nog 10 keer zo gemotiveerd maakt! Ze bekennen het gewoon zelf!
Maar geldboete zou idd wel leuker zijn voor de competitie. Zodat het wel een spannend slot blijft!

24 april 2011 om 23:18

Ogh man zit je nou alweer te zeuren? Je kan beter een anti ajax forum oprichten man, let eens op je eigen club psv die gewoon het hele seizoen al dramatisch voetbalt en door feyenoord overklast is. Ik zei toch al dat je gefrustreerd was, ik heb gelijk ook nog.

On: Toen Elhamdaou eruit gehaald werd werkte het ook als doping, misschien moeten ze dit ook eens onderzoeken. Er is een doping wet in het voetbal, en daar staat echt niets in over televisie beelden in een stadion, Lol. Moet niet gekker worden man. Er valt niets te bewijzen en Ajax zal ook niet vervolgd worden.

24 april 2011 om 23:22

Dit beinvloed de spelers? Man bezoek je ooit wel eens een stadion??? In elk stadion worden de tussenstanden meerdere malen tijdens de wedstrijd op het scherm getoond!!! Wat is het verschil tussen een tussenstand in beeld of in cijfers tonen?

Ajax kreeg juist een doelpunt tegen nadat het beeld van het doelpunt en de rode kaart getoond werden. De wissel van Mounier zorgde ervoor dat het bij Ajax ging lopen.

Ga je frustratie op je kussen ofzo botvieren.

24 april 2011 om 23:30

@ Jan-w

Alsof 11 Ajacieden even uitgebreid hebben zitten kijken hoe de goals van Feyenoord werden gemaakt. Kom op hé je reactie slaat gewoon helemaal nergens op. Het oogt niet sportief maar zoals Ajax heeft gezegd : We hebben de regels van te voren goed doorgenomen en verwachten geen enkele problemen. Ik vraag me af hoeveel Ajacieden er hebben ''gekeken''. Jij noemt het competitievervalsing wat te ver gaat en ik noem het onsportief. Puntenaftrek zou een veelste zware straf zijn maar een boete kan misschien nog net door de beugel al vind ik het onderzoek best kinderachtig.

24 april 2011 om 23:31

Hoezo competitie vervalsing? Ajax heeft vandaag gewoon vier keer gescoord en Excelsior maar één keer.

Waarom zou Ajax geen beelden mogen tonen op haar videoschermen? Is er een Knvb regel die dit verbied? Elke week worden de tussenstanden getoond. Het enige verschil is dat er nu de beelden bij zaten. Harstikke leuk voor het publiek.

24 april 2011 om 23:42

Die beelden waren voor het publiek.jij denkt toch niet dat een speler van Ajax 90 min lang met een schuin oog op dat beeld loopt te kijken,of er ergens in Rotterdam een doelpunt valt.

Praten over het feit dat deze beelden de spelers zouden hebben gemotiveerd,gooi ik direct naar het land der fabelen,totale onzin.
Iedereen had een radiootje bij vanmiddag dit geeft hetzelfde effect als beelden,dus laten we die de volgende keer dan ook thuis?

Ander voorbeeld: spreekkoren.weten we het nog?de thuis Club kan volgens een stappenplan de wedstrijd zelf laten staken
Dit gebeurde tijdens de wedstrijd AZ - Twente.ook toen werd hier door sommige geroepen om competitievervalsing.stel dat dit vandaag in Amsterdam ook was gebeurt ,en het was uiteindelijk in het voordeel van Ajax geweest was ook de hele wereld erover gevallen.mensen moeten niet zo zeiken.ik ga lekker genieten want Ajax staat gewoon Tweede Punt

24 april 2011 om 23:47

Je verdraad het nu, hij geeft aan dat ze er wat aan hadden, omdat het publiek toen nog meer achter hun ging staan. Hij heeft helemaal niet dat ze er zelf (direct effect op de spelers zelf) er aan wat hebben gehad. Maar doordat de supporters meer achter ze gingen staan, gingen ze beter spelen.

25 april 2011 om 09:57

Oftewel Ajax dient gestraft te worden omdat haar achterban achter haar gaat staan?

Ach..het is altijd gezeik op Ajax, maarja...als we kampioen worden, dan zal dat extra goed smaken wetende dat de rest het je niet gunt.

25 april 2011 om 10:02

Je zag ook heel duidelijk dat heel het team een hekel aan hem heeft...
elke x als hij vrij liep ging byv. Eriksen lekker voor zich zelf, Dario heeft meer ballen in 20 min gehad dan Mounir heel de wedstrijd.

25 april 2011 om 11:16

Jan is Psv'er ja Die jongeman is compleet de weg kwijt. Iedere vorm van een neutrale kijk op zaken is weg bij deze man. Want hij is waarschijnlijk een van de mensen die in de poll op puntenaftrek heeft gestemd. Dit soort mensen kan je als niet serieus meer nemen. In het ergste geval zou een geldboete moeten worden opgelegd. Maar zelfs dan zou dit nog extreem wezen. Mijn voorspelling; Er gebeurt helemaal niets.

25 april 2011 om 17:21

heerlijk zo'n discussie in een arrogante amsterdamse praatclub die oevrloopt van het naast de schoenen lopen.
Ajax enkele punten inmindering zou een goede beslissing zijn. Een geldboete voelt een club niet met een dregelijke begroting, of d eboet moet gaan naar in dit geval eexelsior.
Jullie winnenmet het nodige geluk, oke dat mag, maar om nu te roepen wat was het ggoed, het was dramatisch. Als excelsior de kansen voor rust had benut, net als vorige week nec dan was ajax al uitgespeeld.
Maar goed geluk heb je soms ook nodig.
Je mag stilletjes hopen dat ajax zondag wint (hoop het eerlijk gezegd niet), maar de schaal uit amsterdam meenemen naar het mooie Twente is natuurlijk ook prachtig. We gaan voor de tripple (de JC schaal hebben we al -was ook tegen ajax-)

24 april 2011 om 22:46

Extra gemotiveerd?? Is dat geen onzin...

1) ze moesten sowieso enorm gemotiveerd zijn om in de race te blijven
2) van de stand worden ze anders wel via de bank of tribune op de hoogte gehouden...

Maar de Knvb geeft Ajax hiervoor echt geen punten in mindering hoor.. Hooguit een geldboete en richtlijnen voor de toekomst

24 april 2011 om 22:47

Best wel erg als je drie ronde voor het einde als titel kandidaat nog gemotiveerd moet worden.

Heb er zelf niet zoveel moeite mee.

24 april 2011 om 22:54

Ja, oke maar je weet maar nooit hoe de spelers in elkaar steken, PSV vandaag bijvoorbeeld. De spelers van PSV speelden vandaag alsof het ze geen moer scheelde wat de uitslag op het veld was. Ze geloofden er niet in, ondanks dat ze bovenaan stonden.

25 april 2011 om 00:09

Duidelijk....maar je gaat me nu toch niet vertellen dat je ook maar de kleinste gedachte hebt om te denken dat Ajax dat veld op gaat met de intentie van we zien wel.......

Je vergelijking met psv is niet heel reëel, met alle respect voor excelsior, feyenoord uit voor psv is een stuk lastiger dan excelsior thuis voor ajax of niet?

Beelden van de andere velden heb ik dus eigenlijk geen moeite mee, maar als de rede is om de spelers extra? te motiveren is het schandalig.

25 april 2011 om 00:21

Ik denk ook niet dat het vertonen van de beelden als reden heeft om Ajax te extra te motiveren, maar het kan wel onbedoeld gebeurd zijn.

24 april 2011 om 23:20

Ach de Knvb heeft weer iets gevonden waar ze Ajax mee kunnen pesten.

Want wat een onzin zeg met je argument. Bezoek je ooit wel eens een stadion??? In elk stadion komen meerdere malen per wedstrijd de tussenstanden van de andere wedstrijden gewoon op het scherm (als het stadion een scherm heeft).

Wat is het verschil met een tussenstand in cijfers op een scherm tonen als in beeld!!! De tussenstand blijft hetzelfde toch???

Ajax kreeg juist een doelpunt tegen nadat het beeld van het doelpunt en de rode kaart getoond werden. De wissel van Mounier zorgde ervoor dat het bij Ajax ging lopen. Daarbij heeft Ajax gewoon goed de regelementen doorgenomen en er staat nergens dat het niet mag. Laat Excelsior zich lekker druk maken om dat grasveldje van hun waar ze elke thuiswedstrijd hun voordeel mee behalen.

24 april 2011 om 23:34

Het is allemaal nog niet onderzocht, en het is ook moeilijk te onderzoeken, maar het is niet uitgesloten dat beelden stimulerender kunnen werken dan gewoon de tussenstanden in cijfers. Je ziet als speler bv de goal en je word bewust of onbewust gestimuleerd om zelf een goal te maken.

24 april 2011 om 23:43

Ja en wat valt er op. De rode kaart van PSV werd gegeven in de 53e minuut. Het doelpunt dat Excelsior scoorde in de 55e minuut. Dus in het voordeel van Ajax??? Ik weet niet hoor.

De 3 doelpunten die nog vielen kwamen gewoon omdat Mounier eindelijk het veld verliet en De Zeeuw voor hem in de plaats kwam waardoor Ajax weer beter ging voetballen als team wat ze vaak doen zonder Mounier.

25 april 2011 om 01:38

Je ziet als speler de goal niet, en als je de goal wel ziet, moet je direct gewisseld worden omdat je staat te apegapen naar een andere wedsrijd terwijl je zelf een wedstrijd speelt. Het was voor de supporters, niet voor de spelers.

25 april 2011 om 12:05

Als dit zo is, hebben beide ploegen er toch profijt van? Beide ploegen worden dan gestimuleerd om een goal te maken.

25 april 2011 om 12:56

Ja ik bezoek wel een stadion, maar dat zal nooit van mijn leven de Arena zijn.
Maar dat zullen alle tukkers wel zeggen.

Een verschil met een tussenstand in cijfers en beeld???
Dat is een wereld van verschil.
Je vraagt tenslotte zelf, ben je weleens in een stadion geweest??
Jij dus wel, maar wees eens eerlijk: Wat heeft meer invloed op jouw??
Kijken naar voetbal op teletekst? (dat is hetzelfde)
Of in het stadion of voor televisie??
Ik draai bijna door in het stadion of tlevisie.
Niet van een par cijfertjes die verspringen.
En dan zeg jeook zo neersland over exelcior over hun grasveldje.
Hoe zit dat met jullie Ajax dan?
Stond er begin 1900 een stadion met 50.000 zitplaatsen of zo??
Doe niet zo arrogant joh.
Heb toch eens respect voor kleinere clubs.

25 april 2011 om 15:12

@ Thereds

Misschien zou je even goed moeten lezen. Met hun grasveldje bedoel ik dat ze als 1 van de weinige clubs kunstgras hebben (wat ook nog van zeer slechte kwaliteit is). Meerdere eredivisieclubs hebben al gezegd dat ze het een voordeel vinden voor Heracles en excelsior aangezien ze elke dag op dat veld kunnen trainen en zo een groot thuisvoordeel hebben. Daar word dus ook al jaren over geklaagd en daar hoor ik de directie van Excelsior ook niet over

En om op je tweede punt in te gaan. Wanneer het de tegenstander / rivaal betreft dan beoit het mij (en velen met mij) geen ene ruk hoe ze dat zien. Denk je nu werkelijk dat de Ajaxsupporters zo hard juichden omdat ze het doelpunt van feyenoord zo mooi afgemaakt vonden worden? Ze juichden omdat PSV achterkwam en dat gejuich zou net zo hard zijn als wanneer het in cijfers op het bord stond.

25 april 2011 om 00:51

@bjorn95

Volgens de richtlijnen van de Knvb zijn hier geen duidelijke regels over. Wat moet de Knvb dan doen?? Zeggen dat iets niet mag, maar dat het niet beschreven staat,...... kan niet, en zal Ajax dan ook aan gaan vechten en winnen, want toon dan maar aan waar staat dat dit niet mag. Dubieuze situaties vanuit de wedstrijd die gespeeld wordt is niet toegestaan om beelden te tonen, maar dit staat nergens beschreven. Je kan wel als bond zeggen dat het reglement aangepast dient te worden omdat de tijd de regels heeft ingehaald, zoals op zoveel fronten in het voetbal.

25 april 2011 om 00:51

@bjorn95

Volgens de richtlijnen van de Knvb zijn hier geen duidelijke regels over. Wat moet de Knvb dan doen?? Zeggen dat iets niet mag, maar dat het niet beschreven staat,...... kan niet, en zal Ajax dan ook aan gaan vechten en winnen, want toon dan maar aan waar staat dat dit niet mag. Dubieuze situaties vanuit de wedstrijd die gespeeld wordt is niet toegestaan om beelden te tonen, maar dit staat nergens beschreven. Je kan wel als bond zeggen dat het reglement aangepast dient te worden omdat de tijd de regels heeft ingehaald, zoals op zoveel fronten in het voetbal.

25 april 2011 om 01:36

Denk je nou echt dat die spelers tijd hebben om naar de beelden te kijken? Die jongens spelen zelf ook een wedstrijd hoor, die zullen zich echt niet bezig houden met de beelden die vertoont worden. Ja, wel met de tussenstanden van wedstrijden die ze tijdens een dood-spel moment eventueel snel horen, maar die krijgen ze toch wel te horen, beeld of geen beeld.

25 april 2011 om 12:00

inderdaad bjorn 95 dit kan de wedsrijt beinvloeden maar ik kan het mij niet zo goed herrinetren maar er was pas geleden ook een wedstrijd waar de ene ploeg veel later uit de kleed kamer kwamen om een onduidelijke reden en dat had pas invloed voor de tegen stander nu hier bij ajax had het ook extra druk op kunnen leveren voor ajax ik vind dit onzin je kunt de tussen standen altijd volgen de manier waarop maakt niks uit en er is geen regel voor waarom dan toch extra kijken

25 april 2011 om 12:22

Mensen zitten toch ook metradio´s in het stadion? Soms hebben ze er zelf een op de reservebank. Persoonlijk vind ik een radioverslag altijd veel spannender dan tv beelden, dus moet dat dan ook maarverboden worden? En daarbij kan iedereen die een mobiele telefoon heeft, de beelden zo opvragen. Dus de spelers van Ajax hadden de beelden net zo goed in de kleedkamer kunnen bekijken.

En dan???

Wat een verschrikkelijk lage actie van alle instanties.
Waarom in godsnaam? Ze kunnen er verder toch niets aan doen, want Ajax deed niets fout...

Dit is pure onzin!

24 april 2011 om 23:00

Inderdaad, er moet altijd weer iets zijn, altijd zeuren pff.
Dit gaat om het kampioenschap, waar maken ze zich in godsnaam druk over.

Waar maken we nou z'n gedoe om? Het is toch volkomen logisch dit, normaal staan er standen, dan hoor je niemand.. Nu is dit beslissend om het kampioenschap, laten ze beelden zien, toch niet heel erg? Komt op 'tzelfde neer!

Alsof Excelsior nog had kunnen winnen? Nee, kom op nou.. Ze speelden redelijk maar Ajax is sterker!

24 april 2011 om 22:48

uhm wat ik van de wedstrijd gezien heb vond ik exelsior echt niet de mindere hoor. Die 4-1 is dan ook zeker geflatteerd. Er had net zo goed een gelijkspel kunnen zijn.

Daarnaast is het verboden om herhalingen te tonen van je eigen wedstrijd, van een andere wedstrijd staat er niks over in. Dus volgens mij heeft ajax niks verkeerd gedaan. Toch vind ik het persoonlijk erg ongepast om de beelden te tonen en is dit ook nog nooit eerder gebeurd. Dus laat de aanklager er maar eens goed nakijken. Als fc twente supporter hoop ik niet dat ze punten aftrek krijgen( kans is ook max 0,5%) want wil gewoon op een normale manier kampioen worden

24 april 2011 om 23:36

Het is helemaal niet verboden om herhalingen te tonen. Elke wedstrijd worden de herhalingen getoond. Het enige wat verboden is, is het tonen van discutabele beslissingen van de scheid- en grensrechters. Dit om te voorkomen dat het stadion zich tegen de scheidsrechter keert.

De aanklager kan alleen maar ergens over oordelen als het niet toegestaan is. Aangezien er in dit geval geen enkele regel is die dit verbied, zal er niets anders dan geseponeerd kunnen worden.

Puntenaftrek is juridisch al helemaal niet haalbaar indien dit niet in de regels staat. Zou je overgaan tot puntenaftrek dan zoudat zomaar tot een schadeclaim van meer dan 20 miljoen kunnen leiden.

wat een ongelofelijke onzin, dit kwam gewoon door de supporters die daardoor nog meer achter Ajax gingen staan. Wanneer de tussenstand op het scherm kwam te staan hadden ze dat ook gedaan en had Ajax net zo goed gespeeld.

Is motivatie strafbaar? Wat een onzin! Het staat nergens als regel bedrukt dat je geen legale-beelden van een wedstrijd mag laten zien dit is weer eens onnodig raar en compleet onzin!

Het word nooit gedaan in de Nederlandse stadions. Waarom nu wel?
En waarom lieten ze het buitenspeldoelpunt van Eriksen niet zien? Daar kan ik met m'n pet niet bij.

Doe het gewoon niet...

Dus het is niet zo gek dat er een onderzoek komt.

24 april 2011 om 22:23

Omdat discutabele momenten niet getoond mogen worden. Dat staat wel in het reglement. Ik vind het goed dat er naar gekeken wordt, maar Ajax bestraffen lijkt me geen optie. Wel zou ik graag zien dat ze duidelijke regels maken. Welke beelden mogen wel en welke beelden mogen niet getoond worden tijdens een wedstrijd.

24 april 2011 om 22:30

Het word nooit gedaan in de Nederlandse stadions. Waarom nu wel?

Dat anderen het niet doen dat is hun probleem, het is nuttig om de ajax spelers aan te moedigen dat mag toch,of niet soms ?

En waarom lieten ze het buitenspeldoelpunt van Eriksen niet zien? Daar kan ik met m'n pet niet bij.

Je mag geen discutabele momenten laten zien,dat in dit geval in het nadeel was van de scheids.

Nou goed?

Altijd maar een reden zoeken om Ajax af te kraken.

Excelsior speelt geen belangrijke rol meer en valt niet meer op.
Ik denk dat pastoor een beetje meer aandacht zou willen krijgen , die aandacht zou hij ook op een andere manier kunnen trekken.

25 april 2011 om 00:00

Excelsior speelt voor net zoveel als jullie? Maar dan voor lijfsbehoud. Als Ajax niet geïnspireerd werd door die goals had Excelsior een punt kunnen pakken. Nu moeten ze de laatste 2 wedstrijden winnen om nacompetitie te ontlopen. Pastoor houdt gewoon een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd. Ze hadden hier een goed resultaat kunnen pakken.

25 april 2011 om 00:48

@jolle
Ooh dus als er geen video beelden waren maar ze de tussenstanden gaven via de speakers(of als je dat ook niet vind kunnen) dan wisten de ajax spelers het niet?

En de supporters konden ook zelf erachter komen.

Kom op zeg.

25 april 2011 om 00:01

Als Ajax netjes Eredivisie Live betaald, mogen ze het ook laten zien, dunkt mij!

25 april 2011 om 10:05

Die goal is vertoont in het stadion vriend ik zat daar en heb toen ook gezien dat het buitenspel was.....

Nu ben ik geen fan van Ajax, sterker nog, ik heb er een bijzondere hekel aan, maar dit moet toch kunnen? ''het leek erop alsof de thuisploeg na de tweede treffer van Feyenoord beter ging voetballen'', alsof er niks meer op het spel staat voor Ajax! Dit geeft toch meer beleving voor de supporters! Laten we in Nederland eens ophouden met alles verbieden. Laten we eens genieten, ook al komt het andere mensen eens wat minder uit

Stel je voor dat Ajax hiervoor punt(en)aftrek zou krijgen, dat zou erg zuur voor ze zijn. Ik denk verder dat er niks zal gebeuren omdat Ajax zelf aangaf het onderzocht te hebben en het volledig legaal is om de beelden te tonen, maar toch je weet maar nooit.

24 april 2011 om 22:30

Als hiervoor punten afgetrokken worden dan ga ik persoonlijk naar de Knvb om te vragen of ze gestoord zijn.
In de regels staat dat dit mag, dus wat is het probleem? Alsof ze in de Arena anders nooit hadden geweten wat de tussenstand daar was.

24 april 2011 om 22:56

Er staat nergens dat het mag, maar evenzo staat nergens dat het niet mag. Dus de Knvb heeft volgens mij geen poot om op te staan voor het uitdelen van een straf. Het kan lijkt mij hoogstens de richtlijnen duidelijker formuleren.

24 april 2011 om 23:01

De Knvb zal het (terecht) niet aandurven om puntenaftrek aan Ajax te geven, aangezien je dan heel Amsterdam over je heen krijgt.

24 april 2011 om 23:06

Ik zal het iets anders formuleren: het staat niet in de regels dat het niet mag.
Wanneer ajax het zelf eerst onderzocht heeft, dan heeft ajax dit duidelijk met 1 intentie gedaan. Persoonlijk vind ik het ietwat triest, daarom ben ik van mening dat er gerust iets van gezegd mag worden.

Tevens denk ik dat Ajax wel andere dingen hebben om zich druk om te maken, dus dat ze door de weeks de regels van de knvb doorzoeken naar mogelijkheden om het spel te beinvloeden verbaasd mij

24 april 2011 om 23:51

''de Knvb zal het (terecht) niet aandurven om puntenaftrek aan Ajax te geven, aangezien je dan heel Amsterdam over je heen krijgt.''

Moet zijn:

De Knvb zal het (terecht) niet aandurven om puntenaftrek aan Ajax te geven, aangezien het niet in hun eigen regels staat.''

24 april 2011 om 23:57

Ja en omdat het niet in hun eigen regels staat krijgen ze heel Amsterdam over zich heen. Dus de zin klopt

25 april 2011 om 01:44

@ Van_guizen

Dus jij denkt niet dat Ajax een juridisch mannetje in dienst heeft, juist om zaken als deze te behandelen? Nagaan of iets wel of niet mag is een doodnormale zaak in wat voor bedrijf dan ook, en ook in het voetbal. Denk je dat Ajax de enige club is die regels van de Knvb nagaat om zeker te zijn van hun zaak?

Ajax ging beter voetballen na de 2-1 nadat de zeeuw er in kwam en El.ham er uit ging niet door de beelden natuurlijk speelt het wel mee maar om hier nou een issue van te maken vind ik te ver gaan.

Asjeblieft zeg wat een ''huilie huilie''gedrag. Als je je als coach hier druk om gaat maken dan heb je volgend seizoen bij Nec al helemaal niks te zoeken. Laat hij zich asjeblieft bezig houden met voetbal in plaats van met dit soort onzin.

Zou het zwaar triest vinden als Ajax hiervoor gestraft zou worden.

Als er geen duidelijke richtlijnen zijn en nergens in statuten staat dat het verboden is, hoe kun je dan een vooronderzoek naar Ajax starten? Ze kunnen voor de toekomst wel duidelijke richtlijnen schaffen, lijkt me stug dat ze Ajax (die dus geen regels overtreden) op basis hiervan nog kunnen straffen.

24 april 2011 om 22:33

Juist omdat er geen duidelijke richtlijnen bestaan, gaat de aanklager dus kijken of er daadwerkelijk een vooronderzoek moet plaatsvinden, dat er geen regels zijn over het direct vertonen van beelden van een andere wedstrijd betekent niet automatisch dat het misschien onder een andere regel zou kunnen vallen. Daarom zal de aanklager er waarschijnlijk naar moeten kijken, al vind ik het persoonlijk onzinnig om hiervoor straffen uit te delen.

25 april 2011 om 00:03

Inderdaad! Men kan Ajax moeilijk bestraffen voor het overtreden van niet bestaande regels!

ben wel benieuwd hoe dit afloopt. Altijd die ophef en vaak aangedikt door de media :/

25 april 2011 om 00:46

@tubes

Dat komt omdat een hevige geemotineerde trainer en voorzitter van Excelsior keihard lopen te hiulen tegenover de media om de Knvb tot actie te dwingen. Dat het totaal nergens op slaat omdat er geen sprake is van een onvertredingen van de regels. Het enige waar zo'n onderzoek op kan slaan is dat de aanklager gaat kijken of het in de regels staat , wat niet het geval is , en zodoende Ajax vrij spreken en mogelijk de Knvb om duidelijkere richtlijnen vragen.

De poll dat Ajax puntenaftrek verdiend slaat al helemaal nergens op omdat je alleen gestraft kan worden als je de regels overtreed en vervolgens volgens de norm word gestraft. Nou heeft Ajax geen regels overtreden en mocht men toch , omdat men de rode kaart van Engelaar discutabel vond een overtreding vinden komt daar volgens de norm een geldboete op. Puntenaftrek bij voorbaat al uitgesloten , niet alleen omdat Ajax de regels niet overtreed maar omdat de Knvb zichzelf in de ellende werkt met die belachelijke straf.

Waar maken we nou een probleem van?! Excelsior had toch ook kunnen denken ''hé Feyenoord gaat winnen, later we extra ons best doen om Ajax geen kampioen te laten worden''. Het is nu een slap excuus om een verwachte nederlaag goed te praten, nergens voor nodig dus. Mocht er nog een straf komen dan vind ik het uiterst belachelijk.

Ik vind het ook erg jammer van Pastoor. Hij doet het dit seizoen best aardig met excelsior en dan gaat hij zo doen. Hij moet gewoon genieten van het feit dat hij een goed resultaat heeft behaald met Excelsior. Laat hem nou een flesje wijn opentrekken en het gaan vieren en niet onnodig natrappen naar Ajax.

Wat maakt het nou uit? Met alle moderne media van tegenwoordig kun je op je mobiel in het stadion zien wat er bij de andere wedstrijden gebeurt. Het publiek reageert toch wel, dus of je het nu op schermen laat zien of niet, het maakt geen verschil, de spelers komen er toch wel achter.

Muggenzifterij ten top dit.

En waarom 'een onderzoek'? Moet er nou echt een Knvb-medewerker op gezet worden? De feiten liggen er: Ajax heeft de beelden laten zien, ze zijn fout of niet. Een onderzoek, sjezus!

Ik snap dat er naar gekeken wordt.. Maar motivatie is toch niet strafbaar, de supporters gingen alleen maar meer achter Ajax staan..

Wat een onzin is dit! Serieus dit slaat echt nergens op! Wat maakt het nou uit of de tussenstand op het scherm komt te staan of dat ze de beelden zelf laten zien?! De mensen bij Excelsior maken trouwens ook van een mug een olifant. Nu ze beseffen dat nacompetitie onvermijdbaar is, gaan ze maar een beetje op nutteloze dingen lopen af te geven, walgelijk zeg.

knvb zegt duidelijk dat er nog geen duidelijke richtlijnen voor zijn. Dan kan je ajax dus ook niet straffen

Ontzettend onfatsoenlijke actie van Ajax, misselijkmakend. Respectloos tegenover Excelsior, die er om vroegen om dit juist niet te doen. Nog nooit eerder vertoond op de Nederlandse velden maar in Amsterdam doen ze het lekker wel, bah.

24 april 2011 om 22:31

Als Excelsior vraagt aan Ajax of hun supporters willen stoppen met hun ploeg aanmoedigen, dan luister je daar toch ook niet naar? Die extra motivatie was ook wel gekomen als alleen de tussenstanden waren genoemt, dus waar maakt Excelsior zich druk om?

24 april 2011 om 22:48

Dat is appels met peren vergelijken. Aan supporters zulke dingen vragen is nutteloos, maar wanneer een algemeen directeur je zoiets vraagt is het respectloos om het te negeren.

24 april 2011 om 23:00

Hoezo respectloos? Als Ajax die beelden wil laten zien dan heeft Kelder daar helemaal niks over te zeggen. Het is niet zijn stadion. Als Ajax zich irriteert als een club een muziekje afspeelt na een goal dan gaat geen enkele club dat muziekje stopzetten, dat hoort bij het thuisstadion

24 april 2011 om 23:15

Een muziekje wordt er in elke club gespeeld, maar wat Ajax hier doet is een unicum. Maar goed , het zou het verstandigst geweest zijn van Ajax om de Knvb even te bellen en vragen hoe het allemaal zit omtrent dit.

24 april 2011 om 23:15

@ Steffannn1

Jij beschikt over bijzonder weinig inlevingsvermogen als je je niet kan voorstellen dat Excelsior dit niet prettig vond. Als dan vervolgens de directeur netjes vraagt of ze dit niet willen doen, een volkomen logische vraag, en je negeert dit gewoon dan is dat respectloos. Wel typerend dat dit dan gebeurd in Amsterdam.

24 april 2011 om 23:26

@ swario

16 clubs in NL hebben ook al verschillende malen gezegd dat ze het kunstgras competitievervalsing vinden en dat ligt er ook nog steeds.

25 april 2011 om 10:05

Ongelovelijk dat er voor zo'n kansloze vergelijking een groen randje wordt gegeven. Je snapt zelf hoop ik ook wel dat die opmerking kant noch wal raakt.

Wat zullen ze hiervan in het buitenland wel niet denken.

25 april 2011 om 10:47

Ze zijn er toch ook mee gestopt? Of heb je gezien dat ze alle doelpunten van Feijenoord hebben laten zien in de Arena?

Altijd maar dat gezeur op Ajax, bah!

25 april 2011 om 12:34

Nou, ik heb het compliment niet gegeven, maar ik ben het met Ajaxied777 wel eens. Het gaat over een eerlijk verloop van de competitie. Zonder oneerlijke invloeden.

En dat is precies de overeenkomst tussen deze twee zaken. De kunstgrasvelden veroorzaken oneerlijke omstandigheden, de impact van videobeelden tijdens een wedstrijd ook.

Er staat hierboven dat er nu geen duidelijke richtlijnen zijn. Zou hier dat onderzoek dan over gaan, om te kijken of er richtlijnen moeten komen?? Kan me toch niet voorstellen dat hier nu een straf op komt bv puntenaftrek?? Dat zou natuurlijk te belachelijk voor woorden zijn. Al weet je het met de Knvb maar nooit!!

Juist mooi om de reactie te zien in deze fase van de competitie. En hoe vaak zie je Ajax-fans nu juichen voor Feyenoord?. Overigens ging Ajax zeker niet beter voetballen na het vertonen van die beelden. Er was een moment dat het 1-2 had kunnen staan.

Wat boeit het nou of ze de beelden erbij doen of dat ze alleen de standen voorbij laten komen zoals in alle andere stadions. Net alsof het verschil maakt of Vertonghen alleen ziet staan 'feyenoord 1 - 0 PSV (wijnaldum '27) of met beelden erbij. Daar gaat Vertonghen echt niet beter van voetballen.

24 april 2011 om 23:16

Beelden kunnen de spelers op een andere manier beïnvloeden dan tussenstanden met cijfers.

24 april 2011 om 23:29

Dan kan Excelsior net zo goed aanvoelen dat Ajax er vol op zal gaan. Dan zullen ze zelf ook beter moeten voetballen om nog de laatste strohalm te grijpen om nacompetitie te voorkomen.

24 april 2011 om 23:35

Ja, maar Excelsior kan ook geïntimideerd worden door de beelden, het is allemaal moeilijk te onderzoeken vind ik.

24 april 2011 om 23:55

''excelsior kan ook geïntimideerd worden door de beelden''

Come on. Het zijn volwassen mannen. Het zijn geen kleine kinderen en het waren geen horrorbeelden.

25 april 2011 om 00:05

Het zijn inderdaad geen kleine kinderen, maar de druk op Excelsior word op zo'n manier wel verhoogd.

25 april 2011 om 10:49

Dat zou ook gebeuren als er alleen cijfers waren getoond. Het publiek ging massaal achter Ajax staan.
En volgens mij speelde Excelsior een puike wedstrijd tegen Ajax tot de 2-1, ondanks de beelden, dus zo erg zal het niet geweest zijn.

Hebben ze dit nou werkelijk nodig om hun spelers te motiveren? Kom op man je bent bezig met je eigen wedstrijd, waarvoor je hebt staan trainen.

Voetbalwedstrijden heb je doordeweeks kunnen zien, maar vandaag moesten jullie 90 minuten lang voetballen en niet voetbal kijken.

24 april 2011 om 22:37

Wie heeft jou wijs gemaakt dat dit was om de spelers te motiveren?als er een stand op het bord komt te staan begint ook iedereen te juichen, waarna de spelers ook even omhoog kijken wat er aan de hand is. Wat is het verschil? Daarbij is dit niet om te motiveren. Dit is puur gewoon om te laten zien wat de stand van zaken is. Wat een huilies zeg en die pastoor helemaal dat hij er zo'n drama van maakt. Allemaal slechte verliezers.

24 april 2011 om 23:18

Voor iemand met een groen balkje kan je jezelf goed tegenspreken. Als het geen verschil maakt, waarom doen ze het dan? Excelsior had het fijn gevonden als Ajax dit niet had gedaan, waarom doen ze het dan toch? Als het tenslotte toch geen verschil maakt vanuit de Amsterdamse opinie.

24 april 2011 om 23:32

Het enige verschil is dat het ene met bewegende beelden is en het ander met een stukje tekst, de uitwerking is exact het zelfde. En juichende en zingende Arena. Het enige wat ik vroeg is wat voor verschil jij hebt waargenomen tussen het laten zien van een stukje tekst of iets met beelden? En dan doel ik met name op de reactie van spelers en supporters, maar dat lijkt me logisch. Ik spreek mezelf nergens tegen.

Waarom Ajax het nu op deze manier heeft laten zien moet je niet aan mij vragen, ik ben daar niet werkzaam. Ik heb in ieder geval geen verschil in reacties gezien nadat de stand bekend is geworden. Wat dat betrefd is er geen verschil en zeer zeker ook niet iets wat de wedstrijd meer zou beinvloeden dan normaal. Nu ga ik zelfs ook al tever want als dit al een wedstrijd zou beinvloeden moeten we het zingen ook maar afschaffen.

Excelsior heeft dit niet van te voren gevraagd, dit was immers niet bekend. De eerste keer is het dus sowieso niet mogelijk. De 2e keer is het misschien nog niet goed genoeg door gekomen, de 3e keer is het al niet meer gedaan. Daarbij heeft Excelsior niks te willen, zij spelen in de Arena en Ajax mag daar doen wat het wil zolang de regels het toelaten. Straks gaan ze nog vragen of we onze mond willen houden de algehele 90minuten. Want tja, het is best vervelend als alleen de Amsterdammers te horen zijn....

24 april 2011 om 22:50

Het kan bij 3-1 voor Ajax ook demotiverend werken, dat ze zoiets hebben ohhh psv wint toch niet meer dus dan kunnen wij lekker onderuit gaan hangen

ik vind het we degelijk competitievervalsing, rijke clubs kunnen dit wel en armere clubs niet, dit krijgt nog een juridisch staartje

24 april 2011 om 22:33

is toch geen verschil van de stand laten zien.
of het hele doelpunt laten zien
dat motiveert ook en bij twente word ook altijd de stand van ajax en psv getoond.
en die coach die aant janken was is moet zich drukker maken om de stand dan om de schermen.
en deze rel word mede mogelijk gemaakt door erdivisie live.
door de vragen die ze stellen gelijk na de wedstrijd

24 april 2011 om 22:33

Wat een onzin, het is jaren gebruikelijk om melding te maken van tussenstanden op andere velden, soms gebeurd dat via een speaker, soms via een een digitale ticker en nu voor het eerst via videobeelden, big deal....kleinere clubs maken ook vermelding van tussenstand. Wat een ophef over niets, maar goed, de aanklager moet ook z'n uurtjes maken de komende week :-)

24 april 2011 om 22:34

Heel rijke clubs kunnen Messi en Cristiano Ronaldo kopen en armere clubs niet, is dat dan ook competitievervalsing?

24 april 2011 om 22:38

Arme clubs hebben over het algemeen ook gewoon een digitaal scorebord hoor. Waarop de stand wordt doorgegeven wat gewoon hetzelfde is als de beelden laten zien.
Zelfde info alleen met beeld. En als je dat niet hebt heb je nog zoiets als een radio langs de lijn of gsm's bij de reservespelers.

Weetje wat competitievervalsing is?
Wat gisteren gebeurd bij Willem II en Vvv.
Willem II wint. En precies op dat moment start VVV hun wedstrijd.
VVV wist toen dat als ze een punt haalden zo goed als veilig waren aangezien Willem II nog naar twente moet en het doelsaldo van VVV + 13 op dat van Willem II is.

En rara VVV haalt dat punt.

Sowieso vind ik eigenlijk dat de laatste 5 competitie dagen alle wedstrijden op het zelfde tijdstip zouden moeten beginnen om zo competitievervalsing te voorkomen. Maarja laten we maar zeuren over vertoonde beelden dat is idd veel relevanter.....

25 april 2011 om 11:31

Net alsof de Knvb van te voren weet dat VVV en Willem II de nummer 17 en 18 zijn bij het bekendmaken van het competitieschema.

25 april 2011 om 13:31

Nee dat weten ze inderdaad niet.
Maar er wordt wel met tijden gesjoemeld 3 weken voor het einde van een competitie om zoveel mogelijk live uit te zenden.

Als de Knvb eerlijk was geweest hadden ze beiden wedstrijden gelijktijdig laten beginnen.

Boeit me verder ook niet hoor ik ben geen VVV en geen Willem II supporter. Maar wilde het toch ff gezegd hebben.

24 april 2011 om 22:54

Elke club kan tussenstanden laten zien of desnoods laten omroepen. Het effect is echt niet veel groter met beelden.

24 april 2011 om 23:58

Over competitie vervalsing bij Willem ll en VVV moet je niet beginnen want ten eerste: Niemand dacht dat willem ll zou winnen van az. Ten tweede: Dat VVV een punt binnen pakt is ook niet dankzij de arbitrage. Want de omhaal van Boymans was gewoon schitterend en terecht. En de tweede goal van Boymans is gewoon wat geluk. En zou het vervalsing zijn dan zou Heerenveen niet meer gescoord hebben, want dan had VVV namelijk 3 punten binnen vanplaats 1. Dus kraam alsjublieft geen onzin uit!

25 april 2011 om 00:52

hij begint helemaal niet over VVV en Willem II , als je de wedstrijd van VVV of Willem II wil bespreken zit je hier fout.

Het gaat er om dat iedereen gewoon tussenstanden doorgeeft aan de supporters. Er is in geen enkel sprake van competitie vervalsing , het is een stuk service van de clubs naar de supporters.

25 april 2011 om 11:24

@ Forzavenlo9: Was dat een reactie op mijn reactie? Ik heb het helemaal niet over VVV of Willem ll?

24 april 2011 om 23:36

dat ze in spanje en italie miljoenen schulden hebben en nog alles kopen, dat is competitievervalsising

De beelden kunnen voor Ajax het zelfde werken als een ander een blikje Red Bull neem.

24 april 2011 om 23:00

Precies. Ook daarvan is het nog maar de vraag of het effect heeft, net als het tonen van de beelden. Het lijkt mij heel knap wanneer de Knvb kan aantonen dat dit meer effect heeft gehad op de spelers dan 'gewone' tussenstanden.

Volgens mij heeft de Knvb nergens staan dat een club geen live beelden mag tonen tijdens een wedstrijd wat er op de andere velden gebeurd, Daarom vind ik ook dat Ajax hiervoor niet mag worden gestraft omdat het gewoon (nog) niet is verboden dit te doen!
Denk je dat Ajax in de rust niet heeft door gekregen dat Feyenoord voor stond tegen Psv? Ook al werden de beelden niet getoont dan nog zou De Boer de tussenstand wel door krijgen en eventueel kunnen vertellen aan de selectie.

Logisch dat dit wordt onderzocht. Het is nogal wat anders dan gewoon tussenstanden doorgeseind krijgen. Ik kan me voorstellen dat dit veel tastbaarder is en meer motivatie geeft. Een motivatie die ze anders minder hadden en bovendien een afleidende factor voor Excelsior.

24 april 2011 om 22:35

Ze speelde alleen maar slechter na het vertonen van die beelden. Dus je beredenering klopt niet.

24 april 2011 om 22:43

Op het beoordelen van de ethiek doet het gevolg toch niet ter zake?

24 april 2011 om 23:23

Ik lees in jouw tekst juist de (eventuele) gevolgen..

24 april 2011 om 23:49

Ik heb de wedstrijd niet gezien en weet dus niet wat de eventuele gevolgen waren (in de tekst staat dat Ajax beter ging spelen), en ik oordeel verder ook niet over eventuele straf.

Ik vind het alleen logisch dat dit wordt onderzocht, aangezien het tonen van videobeelden wel degelijk meer teweeg brengt dan bijvoorbeeld een tussenstand per sms. Of in dit geval Ajax nou beter of juist minder ging voetballen, doet niet af aan het feit dat kan worden bekeken of er regels worden geschonden.

24 april 2011 om 23:59

Hoe kunnen er regels geschonden worden als dit niet verboden is in de statuten en er ook geen duidelijke richtlijnen zijn? Het enige dat de knvb kan doen is duidelijke richtlijnen en regels ervoor maken. Lijkt me niet dat je de club achteraf nog kunt straffen.

25 april 2011 om 00:17

Weet ik ook niet, maar het zal toch niet voor niks zijn dat de aanklager zich erover buigt? Bovendien, sinds mensenheugenis zijn de meeste regels ontstaan uit situaties waarin er nog geen regels waren.

25 april 2011 om 10:51

Ja ontstaan ja, En dat lijkt me in dit geval ook logisch dat ze gaan onderzoeken of die er moeten komen en zo ja welke. Dat geef ik ook al voor de 5e keer aan, maar dat is heel wat anders dan onderzoeken of ze Ajax kunnen straffen, want je kunt iemand een club niet straffen als ze geen regels hebben overtreden.

25 april 2011 om 15:25

@lennarsenal

Jawel hoor, bij het beoordelen van ethiek doet het gevolg zeker terzake. Je kan ethiek vanuit drie perspectieven benaderen:

Deontologie

Hierbij kijk je naar puur naar de regels en wetten, aan de hand daarvan kijk je of hetgeen binnen de kaders van de wet blijft.

Gevolgenethiek (utilisme)

Hierbij wordt niet alleen puur naar de wetten gekeken, maar ook naar het belang van de gemeenschap. (mag je Hitler vermoorden met de voorkennis dat hij enkele jaren later verantwoordelijk is voor de tweede wereldoorlog?) Volgens deugdethiek wel, volgens deontologie niet.

Deugdethiek

Hierbij zijn handelingen nooit volledig goed of fout, het individu is altijd opzoek naar de gulden middenweg. Het gaat hierbij om het moraal. Is die goed, of niet?

Conclusie: Bij het beoordelen van ethiek kijk je wel degelijk naar het gevolg. Bij twee van de drie methodes. Dus die groene rand is onterecht omdat je onwaarheden verkondigd. Ik snap ook niet waar je de wijsheid vandaan haalt dat je niet naar het gevolg zou kijken bij beoordeling van ethiek.

@tubes: Je hebt gelijk.

25 april 2011 om 19:39

Weer wat geleerd vandaag. Best interessant, en dat meen ik echt, maar volgens mij verlies je met deze uiteenzetting een beetje de context uit het oog en is jouw groene rand evenmin terecht.

27 april 2011 om 16:20

Zo zo, meneertje heeft wikipedia uitgevonden. Doe niet zo slim joh.
Daarnaast is utilisme gelijk aan jouw gevolgenethiek en niet aan deugdethiek, ooit gehoord van utiliteit? Oja, je verwart deugdethiek met de gevolgenethiek, wanneer je vanuit de deugd handelt ben je op zoek naar de gulden middenweg en handel je vanuit je moraal.

Kom niet met onzinnige opmerkingen, al helemaal niet als je er niets van begrijpt.

24 april 2011 om 23:00

Je hebt het zelf anders ook over het gevolg.

Als het niet verboden is volgens de Knvb regels, dan zie ik niet in waarom ze Ajax zouden straffen.

De enige partij die een boete zou kunnen eisen is Eredivisie Live B.v.. Dit alleen maar als ze bij Ajax niet betalen om beelden van Eredivisie Live uit te mogen zenden.

jaa natuurlijk man, geef de knvb eens ongelijk! toen Eriksen die goal zag dacht hij: 'wow, in Rotterdam schijnt de zon ook! en he, dat was een mooie pass! laten we er eens allemaal een tandje bij doen!' en wanneer er alleen de tussenstand op het bord kwam te staan zou hij vast iets denken van: 'ja wat heb ik daar nou aan, als ik de goal zelf had gezien was ik pas gaan voetballen.'

@ jolle.. Gelukkig heeft Eriksen niet gescoord en kan je lekker je mondje houden!! Ajax heeft niks mis gedaan en heeft het slim gespeeld... En als je dan toch begint... Toivonen had nooit mogen scoren \ spelen tegen 010 want die actie tegen heerenveen was ook gewoon smerig... Ajax heeft het gewoon slim gespeeld... Want we hadden voor die beelden van de 2-1. Van 010 al voor kunnen staan als makkelie (tukker van de knvb) gewoon een zuivere penalty gaf voor die die handsbal!! Oftewel... Ajax heeft terrecht ook een keer geluk gehad!!

Ik vind dit echt onzin. Alle anti-ajax supporters kiezen waarschijnlijk voor puntenaftrek in de poll, en dat zou al helemaal waanzin zijn.
Ikzelf hoop dat Twente kampioen wordt, maar wel op een eerlijke manier!

Bij kleine clubs krijg je de uitslagen op bord te zien bij het scorebord. Dat Ajax nou net wat meer geld heeft en dat met beelden kan laten zien is toch ook goed? Anders wisten ze de stand net zo goed.

Dus grote onzin als hier sancties aankomen!

lol 54% stemt voor puntenaftrek veel anti-ajacieden gestemd tot nu toe

24 april 2011 om 22:45

En ondertussen komen ze niet uitleggen waarom ze dat vinden. En de mensen die hier het hardste schreeuwen reageren nooit terug als je ze erop aan spreekt. Sowieso vind ik het dom wat voetbalzone hier doet met zo'n onzin poll. Je lokt hiermee gewoon domme reacties uit. Wat nou puntenaftrek? Als er iemand punten aftrek had moeten krijgen was het feyenoord wel vorig jaar. Toen zij de competitie hebben vervaslt door expres te verliezen. Bij dat soort zaken moet je daaraan denken. Niet aan het laten zien van een juichende wijnaldum. Wat een onzin zeg. Gaan al die huilies volgende week ook huilen wanneer er een tussenstand op het bord komt te staan? Of is het dan ineens wel allemaal koek en ei. In dit soort situaties gaan fans allemaal uit hun bol als er gescoord wordt wanneer het in jou voordeel uitvalt. Hoe je het ook went of keert, de spelers zullen dan Altijd omhoog kijken wat er is gebeurd. Met of zonder beeld.

24 april 2011 om 22:49

hahahaha idd ik vind het wel grappig eigelijk die zielige lui die stemmen op puntenaftek voor ajax.

Stel je nou voor Heerenveen scoort volgende week tegen Ajax en ze laten dat zien in Enschede en Eindhoven gaan wij toch ook niet stemmen voor puntenaftrek voor hun haha

24 april 2011 om 23:22

Misschien kan je in plaats van ''huilies'' die mensen met iets meer respect benaderen. Daar schortte het hem bij deze actie van Ajax ook al aan. Puntenaftrek slaat nergens op, staat nergens dat het verboden is. Het imago van Ajax wordt nogmaals bevestigd.

24 april 2011 om 23:32

@swario

hij bedoeld met ''huilies'' de mensen die voor puntenaftrek hebben gestemd van Ajax zeg nou zelf dit is toch ook kinderachtig anti-ajax gedrag?

25 april 2011 om 15:38

iedereen die voor punten aftrekt stemt die zijn voor twente of psv omdat ze het nu ajax het beste er voor staat

Ja ach wat moet je ervan zeggen.het is niet nodig om die beelden te laten en zien aan de andere kant het zweepte het publiek wel op.
Misschien had het netjes van ajax geweest om aan de vraag van excelsior te voldoen en geen beelden meer te vertonen van die wedstrijd....

maar ach er zijn ergere dingen in de wereld

Prima dat ze er naar kijken, en dat zal vooral bedoeld zijn om duidelijkheid te verschaffen. Blijkbaar zijn er nu geen richtlijnen voor, en bestaat er onduidelijkheid.

'het staat op het lijstje van bijzonderheden'. Nou, dan moeten we er ook maar niet zwaar aan tillen. Dit zal absoluut geen consequenties hebben, maar mogelijk dat wel de regelgeving aangescherpt / verduidelijkt wordt.

Wat het leuke is dat als ajax had verloren je hier niks over had gehoord.

24 april 2011 om 22:42

Idd. Zo is dat. Maar ik begrijp het ook niet. Of je nu de stand laat zien of de beelden wat maakt het uit. Het is dezelfde informatie die je krijgt. Alleen is het wat leuker voor het publiek dat ze er beeld bij hebben.

24 april 2011 om 23:22

Hoe kan jij dat nou weten? Volgens mij is er vooraf ook al over gesproken overigens.

25 april 2011 om 01:14

Oh? dat heb ik dan gemist maar denk het niet denk niet dat iemand anders dan ajax zelf wist dat ajax die beelden zou gaan afspelen op de schermen

Dat de goals werden getoont is wat mij betreft tot daar aan toe maar ik vond het zwaar overdreven om de rode kaart te tonen.

verder zou ik zeggen maak eens goeie afspraken

25 april 2011 om 00:15

Is alleen maar op het publiek op te zwepen. Zorgt voor wat extra sfeer.

Hier kan je toch niet voor gestraft worden als er daar geen regels over zijn?

Vind het maar raar, ik zie het kwaad er niet van in , die beelden te laten zien.
Is toch juist mooi om dat stadion zo te zien ontploffen als Feyenoord op voorsprong komt,dat is ook juist het mooie aan de slotfase van de competitie.

Bewuste beinvloeding van de wedstrijd. Oneerlijk, ontoelaatbaar. Overspelen die wedstrijd. Lijkt me appeltje eitje voor de aanklager.

Excelsior had geen regierecht.

Het gaat erom dat er niet meer gestreden wordt tussen 2 teams, maar dat er ook een videoregie mee doet.

Meerdere spelers van Ajax hebben verklaard dat het hun spel heeft beinvloed. En dat is ook logisch. Het is een hondsbrutale aktie van Ajax en de Arena. Arrogant om te denken dat ze zoiets kunnen maken.

24 april 2011 om 22:44

Hahaha heb je eindelijk je stok gevonden? Arrogant nog wel lol? Kun jij toelichten waarom dit in jouw ogen arrogant is?

24 april 2011 om 22:47

Omdat het Ajax is natuurlijk. Want wij zijn altijd arrogant. Ik schijn ook arrogant te zijn omdat ik voor Ajax ben terwijl ik toch echt een hele objectieve kijk op voetbal heb.
Maarja als je voor Ajax bent ben je arrogant he. ALs Ajax iets doet wat anders is dan anders is dat ontoelaatbaar en arrogantie....

24 april 2011 om 22:53

Omdat Ajax en/of de Arena de regels van de Knvb hebben bestudeerd voordat ze dit gingen doen. Het stond er niet expliciet in en dus dachten ze dat het kon.

Het arrogante zit hem daarin dat ze het toch doen.

In de regels staat namelijk wel dat het verboden is om discutabele moment tijdens een wedstrijd niet te herhalen.

De reden daarvoor is dat videobeelden het wedstrijdverloop niet mogen beinvloeden. Doordat Ajax/arena de regels hebben bestudeerd, wisten ze dit.

En toch doen ze het. Ze zijn arrogant door de tekst letterlijk te nemen en niet de bedoeling erachter te willen accepteren. Arrogant om te denken dat ze ermee wegkomen.

Ieder kind kan zien dat het oneerlijk is. Excelsior strijdt nog om lijfsbehoud. Waarom geen beelden die dat lieten zien van rechtstreekse concurrenten ?

Excelsior had geen regie mogelijkheden. Excelsior streed tegen Ajax en de videoregie die de wedstrijd dus gewoon rechtstreeks beinvloedde.

24 april 2011 om 22:58

Discutabele momenten uit je eigen wedstrijd idd. Niet uit een andere wedstrijd.

24 april 2011 om 23:04

Jongen wat loop jij hier gefrustreerd te blaten zeg. Pure onzin die je hier verkondigt. Het staat niet in de reglementen dus wat is de overtreding van Ajax dan? Precies, die is er niet. Dat een huilebalk zoals jij eindelijk weer een stok heeft gevonden om Ajax mee te kunnen slaan is alleen maar diep triest. Ajax speelt in de Arena en daar mag het tussenstanden laten zien. Als Ajax denkt dat dit met beelden erbij de sfeer vergroot mag Ajax dit doen, er zijn namelijk geen regels omtrent het vertonen van beelden. Ajax hoeft daarnaast geen beelden van Excelsiors concurrent Vitesse te laten zien, dat mag Excelsior zelf doen als ze ooit een videoscherm in hun stadionnetje weten te plaatsen. En wie ben jij trouwens om te insinueren dat Ajax dit van tevoren heeft bestudeerd? Was je er zelf bij? k denk het niet. Dus hou op je met irritante gezeur, Ajax had ook zonder die beelden wel gewonnen hoor. Alsjeblieft zeg, verongelijkte kleuter die je bent, focus je liever op je eigen club.

24 april 2011 om 23:05

At jacks:

definitie van arrogant: iemand die zichzelf heel goed vindt en op anderen neerkijkt.

Iets doen wat niet verboden is staat daar ver weg van

bovendien juicht elke fan sowieso ook wel voor ajax als ze zien dat een concurrent is achter gekomen via twitter hyves sms etc.

Nou ga alsjeblieft niet door met zeuren want ajax heb niks gedaan wat tegen de regels is, dus je hebt niks om je aan vast te houwe

24 april 2011 om 23:13

Als iets niet vermeld staat in de regels, dan mag het. Bovendien stonden wij al met 1-0 voor toen feye op 1-0 kwam. En die beelden kwamen ook pas door nadat iedereen al aan het juichen was. Het werd er alleen wat intenser door dat psv punten zou kunnen verspelen. Doelpunten van een ergens anders spelend kan je onmogelijk als discutabele momenten beschouwen.

Wanneer je je aan de wetgeving en reglementen houdt die gesteld zijn door de Knvb, kan je niet arrogant genoemd worden. Dat je niet inwilligt wat een ander wilt betekent niet dat je arrogant bent. Maar goed schuif het daar maar op af. Plaats alsjeblieft niet zulke domme dingen.

24 april 2011 om 23:33

Vind het heel, maar dan ook heel knap dat jij durft te zeggen dat ajax de achterliggende gedachte van de regels negeert, terwijl jij degene bent die dat doet. Discutabele momenten mogen niet getoond worden om te voorkomen dat er frustratie ontstaat bij publiek en spelers en om te voorkomen dat de scheidsrechter wordt beïnvloed.

Ajax deed dit om de sfeer in het stadion te bevorderen, wat overigens een groot succes is gebleken. De reactie van het publiek was heerlijk om te zien, moderne middelen op hun best. Het waren geen discutabele momenten, en het heeft al helemaal niemand op een negatieve manier beïnvloed.

Dan jouw drogredenering over de regie. Het zou dan namelijk ook betekenen dat het oneerlijk is dat de spelers van excelsior zonder foto werden aangekondigd. Want dan weten de uitfans niet wie wie is en kunnen ze niet voluit hun ploeg aanmoedigen. Oftewel: wat een onzin.

24 april 2011 om 22:57

Pff eigenlijk moet ik hier niet eens op reageren maar ik kan het niet laten. Wat nou ''beinvloeding'' ? Mogen we onze spelers soms ook niet meer toejuichen? Dan beinvloed je ze toch ook? Wanneer er een goal valt en het is het in voordeel van jou club, en dan zeker op dit soort momente in de compeitie, dan wordt er heel hard gejuicht! Of dat nou met of zonder beeld gebeurd, wtf maakt dat verschil voor jou om te zeggen dat het een hondsbrutale aktie van Ajax is? Die stand zou sowieso zijn doorgekomen.

Dat onze spelers net een extra zetje in de rug hebben gekregen is echt niet omdat het met Beelden is getoond! Dat is puur en alleen omdat zij wisten dat Psv op achterstand kwam en de toeschouwers nog harder begonnen te zingen! Alsof een speler beter gaat spelen omdat er 2 sec een feyenoorder op het scherm staat. Wat een gezever zeg.

En aub reageer even op mijn reactie.

24 april 2011 om 23:01

Je speelt in de arena en niet thuis tuurlijk heb je geen regierecht je komt op bezoek pas je aan.

24 april 2011 om 23:13

kan iemand de pc van deze man uit het raam gooien? oh wat zou dat een heleboel onzin schelen op deze site zeg.

sorry vz maar op zo'n belachelijke reactie kan ik ook gewoon niet serieus reageren en ik heb respect voor de mensen die het wel kunnen en nog tijd steken in een inhoudelijke reactie ook...

please, verlos ons van dit kwaad!

24 april 2011 om 23:19

@jacks: Gaan we dan ook alle wedstrijden overspelen waar duidelijk de arbitrage geblunderd heeft en de benadeelde club punten laat liggen? Dan speel je een competitie wel 2x namelijk.

En tuurlijk kan het de spelers een boest geven maar dat kan toch ook als de supporters zelf gaan juichen zonder het beeld te laten zien. Wat dan? Voortaan de laatste wedstrijden van een competitie maar geen thuispubliek meer toelaten?

Komop zeg je moet wel een realistische kijk hierop hebben en even je anti ajax bril afdoen.

24 april 2011 om 23:30

Nee, arrogant om te denken dat jij kunt bepalen dat dit appeltje eitje is. Lees je eens in, verdiep je eens in de gang van zaken in ons land. In Nederland zijn dingen alleen strafbaar of verboden als je iets van te voren als verboden omschrijft. En tada...dat is hier niet het geval want de regels bepalen niet dat dit niet mag.

25 april 2011 om 01:09

@jacks

hahaha , bedankt ik heb in tijden niet zo erg gelachen om een reactie die nergens op slaat en dan is diegene ook nog eens iemand van level 3.

1 ding moet ik je na geven , je bent tot nu toe de enige die een stok heeft gevonden , de meeste stemmen wel massaal bij de poll voor zware bestraving maar weten ook dat dit niet gerechtvaardigt is en nemen niet de moeite om te reageren.

Maar even terzake om op je bericht in te gaan, ik vrees dat we na jouw bericht de hele vaderlandse competetie moeten overspelen , evenals de vorige edities , want wat is het geval:
Geen enkele uitclub heeft regierecht gehad, die is altijd in handen van de thuisclub. Dus helaas die redenatie slaat nergens op.

Ajax kan zoiets maken omdat het simpel weg , na grondig bestuderen van de regels , is toegestaan. Je kunt alleen maar iemand straffen op basis van regels , en als er geen regel is die overtreden is , dan kun je dus ook niet gestraft worden. Dus dan is het toegestaan. Dus is het appeltje eitje inderdaad voor de aanklager om Ajax vrij te spreken en mocht het voor de aanklager onduidelijk zijn kan hij de Knvb verzoeken de regels aan te scherpen.

Ik vind het gezeur hierover zeer overdreven, wordt Feyenoord eens positief bejegend door Ajaxsupporters en dan is het weer niet goed

Ik ben geen Ajacied , ik hoop dat Twente kampioen wordt
Maar dit vind ik echt onzin
Wat maken die beelden nou uit? dat maakt het juist nog leuker
Excelsior had zelf maar moeten scoren
Ze hadden wel pech met dat buitenspel doelpunt , maar daar hebben die beelden niks mee te maken

Wat een onzin.
Maak je druk om de ellebogen die jullie niet bestraffen.
Zie vlemickx.
Of het slaan van vertonghen tegen psv.

Maar nee je gaat ergens naar kijken wat je toch niet kan bestraffen.

Ik weet niet of iemand dat weet maar hebben de Ajax fans staan juichen? Dat is toch hèt ultime antwoord op de speculaties van afgelopen week. Feyenoord heeft gewoon gewonnen en waar zijn nu die fans die dachten dat Feyenoord expres ging verliezen?

Excelsior zou blij moeten zijn dat hun grote broer uit Rotterdam wint.
Zouden ze het hun niet gunnen. Of doet het zo'n pijn in Rotterdam dat Ajax 'weer mee doet' .

Kan het niet zo zijn dar ajax de bewlden liet zien om positiviteit te krijgen vanaf het publiej? Tot dat moment werd het eigen team uitgefloten..

24 april 2011 om 23:00

Of het nou met een tekst op het beeld staat of dat er 2 sec een feyenoorder in beeld staat, het effect zou uit eindelijk gewoon het zelfde zijn. Gezeur dus om niks.

Als het niet in de reglementen staat dat het verboden is, dan mag je een club daar niet voor straffen. Dan had je maar betere richtlijnen moeten opstellen waarin dit duidelijk is. Nu achteraf hier nog regels voor creeren om nog een straf uit te delen lijkt mij niet de bedoeling. Als men het kwalijk vindt, moeten ze duidelijk maken dat het eens of maar nooit meer is.

Dit moet keihard aangepakt worden! Als je dit toestaat is het hek van de dam. Beelden van overtredingen van tegenstander? Foute beslissingen van de scheids uit eerdere wedstrijden? Porno?
En dan zijn er mensen die hun oordeel laten afhangen van of Ajax er slechter of beter door is gaan spelen! Dan lust ik er nog wel een paar: een gele kaart mag pas toegekent na de wedstrijd als duidelijk is dat de tegenstander verloren heeft door de rotschop!

24 april 2011 om 23:05

Ja tuurlijk joh laten we nog meer dingen gaan verbieden, wat eigenlijk totaal geen afbreuk doet op wat dan ook. Dit is Nederland geen Noord Korea.

24 april 2011 om 23:28

Dus omdat dit geen Noord Korea is moet er helemaal niets verboden worden?

24 april 2011 om 23:31

Maar zo streng hoeft ook weer niet? Het zou beter voor je zijn om het ook is van een andere kant te bekijken dan alleen vanuit jouw standpunt.

24 april 2011 om 23:32

Sterk argument joh! Zou je ook niet de 2e wereld oorlog er bij halen? Probeer is een inhoudelijke reactie!

24 april 2011 om 23:36

Het slaat gewoon nergens op, om alle kleine dingetjes hard te straffen. Vooral niet als er geen duidelijke richtlijnen zijn. Sterker nog Ajax heeft alle recht om die videobeelden uit te zenden, aangezien het die recht koopt/verkoopt. Daarnaast is er geen verschil in het laten zien van beelden of de tussenstand. Dat hypocriete gelul moet maar eens afgelopen zijn.

24 april 2011 om 23:40

Hier wil ik graag op reageren. Overtredingen van de tegenstander vallen onder beslissingen van de scheidsrechter en mogen bij voorbaat niet herhaald worden in het stadion. Dit heeft te maken met het feit dat de door middel van de videobeelden beoordeelt wordt en dat er daardoor misschien gecompenseerd zal worden door de scheidsrechter. Foute beslissingen van de scheidsrechter uit eerdere wedstrijden valt hier dan ook onder. Dan kom ik op je andere suggestie. Veel supporters zullen porno waarschijnlijk wel waarderen. Dit is helaas niet legaal om te vertonen in openbare plaatsen (ook al moet je een kaartje kopen de arena is openbaar gebied). In de plaats van de Knvb krijg je dan justitie op je dak.

OT: Omroepen of de tussenstand laten zien is niet verboden door de Knvb en heeft hetzelfde effect. Dit wordt ook gedaan. Waarom is het dan opeens zo erg om beelden te laten zien........

De Knvb kan niets doen , behalve een boete geven.wou je zeggen dat ze de Kampioenswedstrijd zonder supporters gaan spelen.maar ik als Ajacied vind ik het onnodig om beelden te laten zien.

Tja, heel simpel. Zolang er niet in de regels staat dat het niet mag, is er niks aan de hand

Tetecht, ik vind puntenaftrek een passende straf. Echt weer typisch amsterdam. Kei hard afstraffen dit gedrag

24 april 2011 om 22:54

Geef me 1 reden waarom de puntenaftrek?

24 april 2011 om 22:56

Tuurlijk joh een club straffen voor iets, waar helemaal geen duidelijk richtlijnen voor zijn. Als de Knvb dat doet, dan gaan zij in Zeist echt hard op hun bek.

25 april 2011 om 15:36

maar volgens mij wil jij alleen punten aftrek om dat zo dan de titel niet meer in eigen had hebben

Wat maakt beelden nou uit? Alsof beelden en een stand verschil maken? Je mag wel neerzetten hoeveel het staat, maar niet de beelden uitzenden, terwijl je bij allebei weet dat je nog kans hebt op de kampioenschap.
Dus mensen die zeggen puntenaftrek of wat dan ook ik vind het totale bullshit!

Dat zou wat zijn als Ajax daar puntenaftrek voor krijgt. Dat lijkt me niet trouwens en aangezien er geen duidelijke richtlijnen over zijn denk ik dat er niks gebeurd.

Dit wint Ajax altijd.

Als er geen regels voor zijn, kunnen ze het niet bestraffen. Waar hebben we het in godsnaam over? Het excuus dat het Ajax hierdoor een boost kreeg is onzin. We leven in 2011 en dan heeft iedereen een mobiele telefoon bij waarop ze de tussenstanden volgen. Bovendien worden tussenstanden altijd al getoond op een scherm. Dan zouden ze dat dus ook meteen gaan verbieden? Iedereen de telefoon inleveren bij de poort en het scherm op zwart. Daar gaan we dus naartoe? Wat heeft het voor een effect? Zinloos, zielig, dom en naief gedrag van de Knvb en Excelsior. De Knvb heeft toch wel wat beters te doen....

24 april 2011 om 23:01

De Knvb wil hooguit weer een beetje laten zien wie de baas is. Een andere reden kan ik hiervoor niet bedenken. Te kinderachtig voor woorden eigenlijk.

Hier moet niemand maar dan ook niemand van Ajax aandacht aan schenken en het gezeur weglachen.

Bij veel clubs maakt de speaker een enorme heisa als de thuisclub scoort (zoals de jingle bij Feyenoord). Als de uitclub scoort hoor je niets, behalve dan de droge mededeling dat er een goal is gemaakt. Dit zou je ook kunnen scharen onder het 'extra motiveren ten opzichte van de thuisploeg' ten opzichte van de uitploeg. Komt hier dan nu ook een vooronderzoek naar?

24 april 2011 om 23:13

Beter zelfs.. In Duitsland hoor je het vaak he.. Dat die speaker de voornaam zegt en dat dan de hele stadion de achternaam 8 keer achter elkaar rondbazuint. Ik zweer je, dat maakt de tegenstander bang.

Als er geen richtlijnen zijn, kan Ajax niet zoveel gebeyren. Vreemd was het echter wel. Het zou toch niet zo moeten zijn dat de spelers van Ajax op deze manier gemotiveerd moeten worden.

24 april 2011 om 22:58

En ook al worden ze op die manier gemotiveerd, winnen moest Ajax toch wel om aanspraak te maken op een eventuele titel.

24 april 2011 om 23:14

En jij wist 100% zeker dat Ajax zou verliezen als ze deze beelden niet lieten zien? Denk je dat het publiek hun mobieltjes allemaal thuis hadden laten liggen en er niet zelf achter gekomen waren?

25 april 2011 om 10:49

Dat zeg ik niet. Ik bedoel dat men blijkbaar vond dat iedereen op deze manier gemotiveerd moest worden. Waarom doen ze het anders? Zeker als het nooit eerder is gebeurt. Ik vind het prachtig, dat wel! Maar dan zouden ze alle doepunten moeten laten zien, dus ook die van psv en andere wedstrijden.

Dat de mensen van Excelsior dit aangrijpen om te klagen is lachwekkend, slechte verliezers.

echt, ik vind dit zo'n gezeik dat ik dit gewoon niet kan geloven.
en dan tekent die pastoor ook nog eens protest aan bij de knvb, wat een slechte verliezer is dat zeg, bah! (bron? studio voetbal...)
er zijn geen duidelijke richtlijnen over dus waarom moet er überhaupt een onderzoek gestart worden?
belachelijk!

ik juich dit juist toe! dit is toch prachtig? spanning en sensatie alom!

24 april 2011 om 23:02

Een onderzoek zal denk ingesteld worden juist om duidelijke richtlijnen op te stellen. Jij hoeft met je mede-ajacieden echt niet bang te zijn dat Ajax gestraft zal worden in deze kwestie.

24 april 2011 om 23:07

naja dan moeten ze dat eens duidelijker communiceren daar, ik ben ook niet bang dat ajax gestraft zal worden hoor maar ik vind het echt belachelijk... (en ik hoor hier mensen over een boeten, nou zelfs dat is te veel!)

Niet slim van Ajax om dit niet van tevoren af te stemmen met de Knvb. Maar ik zie niet in op basis waarvan Ajax gestraft zou kunnen worden. Zou ook wereldvreemd zijn, gezien de talloze radio's op de tribunes (waardoor iedereen allang weet hoe laat het is). En gezien het protest van Pastoor dat o.a. inhield dat hij ook wel graag FC Utrecht - Vitesse wilde zien. Hoezo dubbele moraal?

Dit is echt ontoelaatbaar.
Hiermee zijn mensen beschadigd!!
Zonder deze beelden had Excelsior uiteraard gewonnen.
Ajacieden die voor Feyenoord juichen dat moet meteen worden verboden.
Deze mensen horen elkaar met wapens te lijf te gaan!!!

En PSV was hierdoor zo geschokt dat men verstijfde en niet meer tot scoren kwam.
Het zou me niet verbazen als Twente volgende week punten laat liggen omdat ze zo geschrokken zijn van dit uiterst geniepig gemanipuleer in Amsterdam.

Ik zeg 9 pnt aftrek voor Ajax!!!!! Schande!!!!!! Knvb laat je horen!!!!!

Ik heb op op geen geldstraf en al helemaal geen puntenaftrek gestemd... maar... wanneer ze de laatste wedstrijd beelden laten zien van de wedstrijd in Groningen lijkt het me een ander verhaal. Maar Excelsior heeft hier geen last van en PSV en Feyenoord ook niet. Indien de tegenstander hier wel last van zou kunnen hebben dan vind ik een geldstraf meer dan voldoende.

Dit loopt ongetwijfeld (terecht) met een sisser af. Wat een geouwehoer trouwens >.<

Ik verwacht dat Ajax hooguit een boete zal krijgen hiervoor, aangezien er blijkbaar geen regels voor zijn.
Ook dit zal ik alleen heel overdreven vinden, want zoals eerder al werd aangegeven, zou het wel erg raar zijn als je wel de stand mag laten zien, maar niet de beelden ervan. Dat is toch hetzelfde idee?

24 april 2011 om 23:49

Je kan geen boete krijgen als er geen regel is die dit verbied. Als Ajax haar supporters een extra service wil geven, dan is dat toch alleen maar positief.

Je kan dit vergelijken met de premie die Ajax een aantal jaren geleden aan Excelsior aanbood als zij van AZ zouden winnen. De Knvb heeft toen geoordeelt dat dit is toegestaan omdat Excelsior toch al geacht werd te willen winnen van Az.

Dit geldt hier ook. Ajax werd toch al geacht te willen winnen van Excelsior en het vertonen van videobeelden uit een andere wedstrijd zou hier dus geen invloed op moeten hebben.

25 april 2011 om 00:04

Daarom gebruik ik ook het woord hooguit. De Knvb heeft ook wel om gekkere redenen straffen uitgedeeld, en zie ze er nog voor aan om eventueel het een en ander om te buigen.

Echt onzin dat ze dit gaan onderzoeken, de fans hadden ajax ook wel aangemoedigd als ze alleen de standen door kregen en maak je geen zorgen jongens.. de politie kan je ook nergens voor straffen als het niet tegen de wet is=) dus voor de psv, twente fans, en ajax haters krijg maar geen hoop, word je alleen maar teleurgesteld van

24 april 2011 om 23:03

Pff.. ik denk niet dat er ook maar één supporter van PSV of Twente hoopt op puntenaftrek. Die prijs kan ik dan geen prijs meer noemen. Hetzelfde geldt voor Inter Milan die toen opeens 2 scudetto's wonnen tijdens een rechtzaak.

24 april 2011 om 23:07

je hebt gelijk niet iedereen is zo.. had moeten zeggen mensen die er op hopen aangezien natuurlijk niet iedereen even onsportief is

24 april 2011 om 23:53

@spelregel86

Het ergste zou nog kunnen zijn dat puntenaftrek tot een juridische strijd zou kunnen leiden waarbij het een behoorlijke tijd zou kunnen duren voordat de winnaar van de eredivisie bekend is. Met de tientallen miljoenen van de CL kan dat voor diverse clubs behoorlijk wat gevolgen hebben.

Stel je voor, het scenario dat Twente dacht kampioen te zijn, het stadion gaat uitbreiden omdat ze veel geld van de CL denken te krijgen maar vlak voor de CL besluit de rechter dat Ajax de rechtmatige landskampioen is. Dat kan enorme gevolgen hebben.

25 april 2011 om 11:06

Dat zou wel heel erg triest zijn mocht dit gebeuren, maar denk niet dat het zo ver zou kunnen komen hier in Nederland. Alhoewel, met de Knvb weet je het maar nooit.

Ik denk dat dit word afgedaan met een waarschuwing, zodat ze thuis tegen twente geen beelden laten zien van het plein waar alle supporters bij elkaar zijn om het eventuele kampioenschap te vieren en dat er geen beelden getoond worden van de wedstrijd in Groningen.

Ik word echt gek van dat gezeik op Ajax de hele tijd.
Er zijn geen regels die dit verbieden en dus kan Ajax gewoon niet bestraft worden.
Ik word zo moe dat telkens Ajax de zondebok is bij dit soort dingen.
Ook die buitenspelgoal, ja de wedstrijd zou anders verlopen maar hoe vaak is dit bij Psv en bij FC Twente gebeurd? Ik denk eerlijk gezegd vaker, zie bijvoorbeeld die goal van Toivonen tegen Sc Heerenveen, dat hij gewoon z'n tegenstander haakte en zo gemakkelijk kon scoren.
Zoveel Ajax haters in dit land...

24 april 2011 om 23:09

En vergeten we niet allemaal dat gezeik van az tegen twente toen ze gingen staken?
Dat ze daardoor een boost kregen lijkt me nog veel logischer dan dit en daar kreeg men ook geen straf voor omdat het gewoon mag.
dus voor de ajax haters etc. puntenaftrek in je dromen.
geldboete? ik schat de kans extreem klein...

24 april 2011 om 23:34

Sorry hoor, maar als Toivonen iemand onderuit haalt mogen we lekker met zijn allen over hem heen vallen en als een Ajacied een keer het voordeel krijgt moeten we dat maar allemaal accepteren?

24 april 2011 om 23:45

Wat ik bedoel is dat als Ajax een keer geluk heeft met zo'n buitenspelgoal dat het dat niet gelijk zo moet zijn van ''O Ajax heeft weer geluk hierdoor winnen ze de eredivisie nog''
ook vind ik dat er een groot verschil zit tussen geluk met een buitenspelgoal en een naaistreek om iemand neer te halen en hierdoor te scoren en een punt te pakken in blessuretijd.

24 april 2011 om 23:50

Kijk, je zegt het zelf al: een naaistreek! Wie zegt dat die jongen dat nou expres deed?! En ik zeg ook niet dat dat zo is, dat van ''ajax heeft geluk gehad'' (hebben ze wel, dat even terzijde!), maar wanneer PSV het heeft zou het niet mogen kunnen en nu moeten we maar vrede hebben met de situatie

24 april 2011 om 23:57

Ik denk niet dat die jongen dacht:''laat ik net buitenspel staan dat zien ze toch niet, ik waag het er maar op''.
Sowieso is expres net buitenspel gaan staan onmogelijk daar gaat het spel veel te snel voor.
En geef nou toe ik vond de goal van Toivonen veel beslissender dan deze, die van Toivonen was in de blessuretijd(zo ongeveer) en deze toch net 20 minuten eerder.
Het is mischien lullig dat de goal is getelt maar geef nou toe, de meeste psvers zijn gewoon gefrustreert en proberen Ajax hiermee te naaien..

25 april 2011 om 00:00

@geldrop

En de wereld is nooit over Suarez heengevallen? Kom op zeg, geen enkele speler is afgelopen seizoen zo hard aangepakt als Suarez. Bakal ging vrijuit voor het ''voetje trappen'' maar Suarez kreeg maar liefst zeven wedstrijden aan zijn broek. Dat waren maar drie wedstrijden minder als Bouaouzan kreeg toen hij Kokmeijer een dubbele beenbreuk schopte.

Trouwens ook Twente heeft met Douglas wel haar portie afgelopen seizoen gehad. Was ook een flinke schorsing.

De top ligt nu eenmaal onder een vergrootglas en dus heb je soms een schorsing op basis van tv beelden aan je broek. Maar dat geldt wel voor alle drie de clubs dit jaar.

25 april 2011 om 12:06

@ joeltje: ik had het over het haken van Toivonen, niet over het buitenspel staan Ik ben ook niet boos dat Ajax heeft gewonnen hoor, ze hadden de laatste minuten waarschijnlijk toch nog wel gescoord als het 1-1 stond omdat ze daar gewoon te veel kwaliteit voor hebben. Maar toch, je weet maar nooit, misschien schiet Ajax in de 89e minuut wel voor leeg doel over en wordt het 1-1. De goal van Toivonen was inderdaad veel beslissender, maar deze is dus ook gewoon beslissend!

@ Speedyafc: de wereld is inderdaad net zoveel over Suarez gevallen als over Toivonen, maar dat niemand zo zwaar is aangepakt als Suarez is onzin: Toivonen is de afgelopen weken net zo behandeld als Suarez hoor Volgens mij is Suarez maar één keer echt geschorst geweest door rood/tv-beelden en dat was dat incident met Bakkal, wat gewoon dom was. Als je dat doet ben je gewoon totaal niet met je sport bezig (op dat moment) en laat je ook absoluut niet zien dat je een voorbeeldfunctie hebt! Bovendien was het niet zo dat die schorsing van Suarez te zwaar was, maar die van Bouaouzan veel te licht! Maar nu genoeg over Suarez Wat ik in mijn vorige reactie bedoel te zeggen is dat de reactie van een hoop Ajacieden niet goed is. Vorig jaar schreeuwden ze moord en brand toen PSV een overtreding van Ajax liet zien voorafgaand aan een goal van Ajax en even later schreeuwen ze weer moord en brand omdat PSV een overtreding maakt waaruit gescoord wordt. Wat er ook gebeurd, er wordt in allerlei bochten gewrongen om ervoor te zorgen dat Ajax volgens de supporters niet fout zit maar juist heel erg genaaid wordt. En ik zeg niet dat het bij PSV niet zo gaat, maar Ajax heeft nu eenmaal meer supporters dus zal het ook eerder opgemerkt worden. Ben dan in ieder geval zo vrij om, in het net genoemde geval bijvoorbeeld, toe te geven dat Ajax gewoon een onbehouden overtreding maakte en dat de goal van toen dus niet had mogen tellen. In dit geval dus dat het dom is van Ajax en dat ze dat beter niet hadden kunnen doen. Nee, in plaats daarvan wordt er geklaagd dat iedereen tegen Ajax is en dat het een belachelijke actie is om er een onderzoek tegenin te stellen. Bovendien is Ajax zoiezo fout, omdat het de overtreding van Wijnaldum ook liet zien (waaruit gescoord werd) en de rode kaart van Engelaar (die absoluut geen rood was). Dit privilége hebben ze alleen bij Eredivisie Live en de Nos, maar Ajax ís geen EL of Nos!

Wat jankende mensen weer... Waar slaat dit nou op? Als dit een echte motivatie was.. wat is het ophangen van kreten van bijvoorbeeld Gertjan Verbeek in de kleedkamer dan?

Dit is echt met stip het belachelijkste wat ik tot nu toe gehoord heb in al die jaren dat ik Ajax supporter ben. Er staat voor zover ik weet geen regel(s) hierover in en dan krijg je misschien een bepaalde straf alleen voor het tonen van videobeelden? Mogen we straks ook niet meer juichen als we het telefonisch te horen krijgen ipv videobeelden of tapen we al die supporters hun monden dicht? De Knvb zou zich moeten schamen!

Ik lees nu veel over puntenmindering, competitievervalsing, motivering e.d.
- Puntenmindering? Dat is vorig jaar toch ook niet gebeurd bij een club die herhalingen toonden op grote schermen?
- Competitievervalsing? ???????????? Sorry, maar ik kan niets bedenken wat het met competitievervalsing te maken heeft.
- Motivering? Gaan we in de toekomst dan ook maar radio's en mobiels verbieden bij de supporters en gaan we de trainers verbieden om in de rust hun spelers te motiveren door tussenstanden door te geven?

Edit: Oja, was ik nog vergeten te vermelden. Niemand mag clubs geld aanbieden en vragen of ze dan willen verliezen, maar je mag clubs wel motiveren door een winstpremie aan te bieden. Dat is geen competitievervalsing, maar waarom vinden sommige supporters de videobeelden dan wel competitievervasing?

24 april 2011 om 23:12

Ja slaat gewoon nergens op, ze moeten in Nederland altijd wat te zeiken hebben. Misselijke figuren zijn het.

Het is niet netjes natuurlijk, maar Ajax had kunnen weten dat dit had kunnen gebeuren dat er gezeik zou komen..

Dit zal hen ook niet in dank worden afgenomen denk ik.
Dadelijk heeft Ajax ook Feyenoord een winstpremie voorgeschoteld voor de wedstrijd tegen Psv.

Als er niks concreet in de regels staat hierover kan er niet vele gedaan worden.
Waarschijnlijk een boete en bovendien zullen de regels hierdoor worden aangepast.

24 april 2011 om 23:25

Een boete zonder dat iets vooraf verboden is bepaald? Denk het niet. Hooguit krijgt Ajax te horen dat het niet meer de bedoeling is en wordt het nu in de regels opgenomen.

24 april 2011 om 23:51

Denk dat het ook met een sisser zal aflopen,.

Ik denk dat ze wel een boete krijgen van de aanklager, om zo te laten zien aan de rest van de clubs dat dit niet mag.
Tegelijkertijd zal de Knvb waarschijnlijk nieuwe regels bijmaken of andere juist aanpassen.

24 april 2011 om 23:34

'dadelijk heeft Ajax ook Feyenoord een winstpremie voorgeschoteld voor de wedstrijd tegen Psv.'

En wat is er mis met winstpremies voor Feyenoord? Is niet verboden, dus wat is je punt?
Het is pas strafbaar als je een club betaalt om expres te verliezen.

24 april 2011 om 23:54

Dat zeg ik toch ook niet!, het is niet verboden dus het mag gewoon.

Zou me niks verbazen, Ajax motiveert zichzelf met die beelden en motiveert Feyenoord door een premie vast te stellen als ze PSV pakken.

Het is als als als, net als Excelsior probeert te claimen dat dit niet kan en dat Ajax meer gebrand was op een overwinning.

Ajax moet per direct uit de competitie genomen worden. De twee resterende wedstrijden hoeven dan niet meer gespeeld te worden, alle tegen Ajax behaalde punten gaan van de totalen af. Volgend jaar mogen ze het dan opnieuw proberen, maar dit is natuurlijk een grote schande.

24 april 2011 om 23:13

Ik hoop dat je sarcastisch bent.

24 april 2011 om 23:14

;-)

Komop zeg waar kan je je druk om maken. We leven in de 21ste eeuw en daar heeft bijna iedereen wel een mobiel met internet en houden de supporters het wel zelf in de gaten. Als ze dan zien dat Feyenoord voor staan ontploft zo'n stadion ook en krijg je hetzelfde effect. Dat gebeurt echt niet alleen met de beelden.

Ik vind dit echt weer typisch iets als van een mug een olifant maken.

En mag je straks wel dan in alle andere stadion de blijdschap zien als Ajax bv. de laatste wedstrijd achter komt te staan? Dan zal precies hetzelfde gebeuren alleen dan bij andere clubs dan is het wel goed?

Bullshit dit. Normaal laten ze alleen de tussenstanden zien. Als ze alleen 2-1 ofzo lieten zien, was het publiek ook massaal uit hun dak gegaan. Het is gewoon zoeken naar excuses van Pastoor.

Geweldig... Ajax supporters juichen voor Feyenoord. De omgekeerde wereld, toch Knvb? Als we op elke slak een zak zout gaan leggen dan staat er nog een hoop te gebeuren.

Volkomen terecht: geef mij eens één reden waarom Ajax de beelden wél mag laten zien en de rest niet? Veel mensen kijken misschien nu geen Studio Sport, omdat ze de goals van Feyenoord - PSV allang in het stadion hebben gezien. Ajax moet deze beelden gewoon niet laten zien, net zoals een club discutabele momenten niet mag laten zien! Weet iemand trouwens of ze ook de beelden van de goal van PSV hadden laten zien?

Feit blijft dat er in de Arena alles aan wordt gedaan om Ajax te laten winnen (en ik geef ze niet eens ongelijk!): dicht dak, open deuren in de richting waar Ajax heen speelt en nu dus dit. Tijd dat er tegen opgetreden wordt!

24 april 2011 om 23:19

Een cafe of horeca gelegenheid mag de beelden ook laten zien, als Ajax lid is en betaald voor het lidmaatschap van een horeca ondernemer mag het gewoon

24 april 2011 om 23:28

Dat er ook van die mensen in de Arena rondlopen betekent nog niet dat het een café of andere horecagelegenheid is, het blijft nog steeds een voetbalclub!

24 april 2011 om 23:30

Zie het maar als een grote kantine, om mijn woordengebruik even te verlagen tot die van jouw, waar iedereen naar voetbal kijkt

24 april 2011 om 23:37

Jij begint over cafés, ik reageer en vervolgens is mijn woordgebruik te laag? Het is inderdaad wel te vergelijken met een kantine ja: halfzatte mensen die maar wat schreeuwen en een dak boven hun hoofd

24 april 2011 om 23:48

Ter informatie zijn de meeste wedstrijden in de Arena zonder verkoop van alcohol.

ik begon trouwens over Horecaondernemingen, ietsje breder

Maar to the point, mongolen in een reactie kan niet.. geeft trouwens ook aan hoe objectief je bent in deze discussie!

24 april 2011 om 23:50

Oh je geeft mijn trouwens wel gelijk met deze zin:

Het is inderdaad wel te vergelijken met een kantine ja

Haha, oh Roctje gestraft of wa donnie? is jouw denk en spreekniveau of ni dahn?

24 april 2011 om 23:30

Blijkbaar staat dit niet in de regels zoals je al eerder hebt kunnen lezen. Dus iedereen had het kunnen doen. Enige wat je niet mag doen is herhalingen tonen van je eigen wedstrijd.

btw Bij iedere wedstrijd van bijna elk club worden tussenstanden gewoon getoond op de schermen, waarom begin je dan niet daar over?

Dicht dak? Moeten we dit dan wereldwijd gaan verbieden of alleen maar bij Ajax?
Open deuren in de richting waar Ajax speelt? Nou. laten we dan ook gelijk de kleedkamers van de tegenstander maar hetzelfde maken als die van Ajax. Of nog beter: iedere wedstrijd zal nu in een neutraal stadion bespeeld moeten worden. Als je dan toch over eerlijkheid beginnen.

En ik lees net dat je het over mensen bij Ajax hebt? Mag ik hieruit concluderen dat je gewoon niet consequent bent en dat je je anti-bril maar eens af moet doen?

24 april 2011 om 23:32

Zover ik weet zijn Ajax en Vitesse de enige clubs in héél Europa die een dicht dak hebben. En het nieuwe Wembley heeft het geloof ik ook. En je laatste alinea slaat al helemaal nergens op, want jij weet net zo goed als ik dat ik gewoon gelijk heb

24 april 2011 om 23:32

Ik moet je trouwens nog bedanken voor die laatste alinea, gewoon komisch, soort van tunnelvisie hahaha

Het is trouwens wel grappig dat dit weer bij Ajax gebeurd. Ze zoeken zo toch wel altijd de grens op. Een aantal seizoenen geleden met de (wel of niet beloofde) winstpremies voor Excelsior en nu dit. Ze vragen zo ook wel zelf een beetje om al die (negatieve) aandacht.

24 april 2011 om 23:24

Hoezo? Er zijn geen regels over, het is dus niet verboden. Verbied het dan, en dan had Ajax het niet gedaan.

24 april 2011 om 23:26

Nee ze zoeken telkens Ajax op, altijd maar met een vergrootglas richting Amsterdam kijken. Ze kunnen beter Excelsior aanpakken, met hun kunstgras. Dankzij dat kunstgras zitten ze nog in de eredivisie (ze halen er veel voordeel uit, hoe bedoel je competitievervalsing).

24 april 2011 om 23:29

Ga tijdens een wedstrijd van Ajax op de middenstip van de Arena staan, kijk omhoog en kijk naar allevier de cornervlaggen. Dát is competitievervalsing!

24 april 2011 om 23:41

Volgens jouw profiel is Ajax jouw mindste favoriete club? Dat hoef je niet in je profiel te zetten, dat merken we ook wel aan al je reacties hoor?

Maar jij vindt dit dus competitievervalsing als een grasmat niet meer in een goede conditie verkeerd? Ten eerste jij hebt zelf nooit op de middenstip gestaan. Ten tweede kan de scheidsrechter een grasveld afkeuren wat tot nu toe nog nooit gebeurd is. En ten derde is dat Ajax regelmatig hun grasmat vernieuwd. En dat doen ze niet op een moment waardoor een geplande competitiewedstrijd niet kan doorgaan, want daar krijg je in bijv. een Engelse competitie puntenmindering.

24 april 2011 om 23:57

Eeh, ik had het over de hoekdeuren ''achter de cornervlag..

25 april 2011 om 00:04

@ Futures,
Ja er staat een vergrootglas op Amsterdam. Ja daar heeft Ajax soms last van, maar ook soms profijt.

Over het kunstgras van Excelsior: Er zijn duidelijke regels over kunstgras. Excelsior overtreedt geen regels, dus waarom zou dat aangepakt / bestraft moeten worden?

Waar ik op doel is dat Ajax zo'n dingen op zich af lijkt te roepen. Dat met wij zijn Ajax, wij mogen dat wel. Het was beter geweest om eerst contact met de Knvb op te nemen over de regels wat betreft het uitzenden van beelden van een andere wedstrijd. Dan was het allemaal duidelijk geweest en was al deze commotie er niet geweest.
Hopelijk leert Ajax er nu wel van. Maar ja, wat is gebeurd is gebeurd.

24 april 2011 om 23:30

Frustratie? Als jouw club niet verloren had vandaag had jij dit niet geschreven!

24 april 2011 om 23:56

Nee, geen frustratie en ja, als PSV nog drie keer had gescoord dan had ik alsnog geschreven wat ik vandaag hierover geschreven heb.
Namelijk dat het terecht is dat de Knvb aanklager gaat onderzoeken, wat hiermee te doen en hoe te handelen bij volgende . Juist omdat er duidelijkheid in deze kwestie moet komen voor in de toekomst.
Ook heb ik geschreven dat het belachelijk zou zijn als Ajax ook maar een geldboete zou krijgen, juist omdat er nog geen regels zijn.
En ja, Ajax zoekt hiermee wederom een grens op en dat is uiteindelijk alleen maar goed. Het verschaft duidelijkheid, net zoals het voor iedereen sinds een aantal jaar duidelijk is dat je een club je winstpremies mag beloven om die club te motiveren om van je concurrent te winnen.

Jezus wat een overdreven gedoe zeg. Als hier geen richtlijnen voor zijn en als mensen hier zo aan ergeren dat er regels gemaakt voor moeten worden, maak ze dan. Dan gebeurd het er daarna niet meer. Ik vond het wel leuk om te zien iig al die Ajacieden die voor Feyenoord juichten. Net of we ineens in een andere wereld leefden waar Rotterdam en Amsterdam gebroederlijk met elkaar omgaan in de strijd tegen het oosten.

Daarbij weet het halve stadion wel wanneer Feyenoord op voorsprong komt. Vind zelfs dat er geen regel tegen moet komen. Gezeik zeg. Net zoals dat geel voor shirt uittrekken of voor de bal in het doel trappen. Gezever...

24 april 2011 om 23:59

inderdaad man wat een enorme heisa weer om niets. Dat er op dit topic op VZ 250 reacties komen is eigenlijk al van de gekke, al doe ik er dus zelf nu ook aan mee..

Als iedereen in de Nederlandse voetbalwereld, om te beginnen de Knvb, eens gewoon wat luchtiger tegen de zaken aan zou kijken, krijg je deze mieren****kerij ook niet. Laat de booschap eens gewoon zijn dat teams hun voeten laten spreken, in plaats van al die bijzaken uit te vergroten. Beelden tonen, buitenspelgoals, rood of niet rood? Al heeft het misschien invloed, aan het eind van de rit zal het team dat het verdiend met de schaal omhoog staan.

Ik word zo enorm moe van het keer op keer herhalen van overtredingen, buitenspelgoals en andere randzaken in praatprogramma's, zo van '' jongens zeg het maar, rood of geen rood, buitenspel of geen buitenspel''. Het lijkt wel alsof men vergeet ook nog eens op zijn tijd van het spel en al zijn onverwachte gebeurtenissen te genieten!

wat een dom gelul ajax mag toch wel zelf beslissen of dat wel of niet uitzenden

24 april 2011 om 23:28

Mee eens! er staat nergens dat het niet mag. Ik word ook erg moe van supporters van andere clubs die dan weer zeggen dat het toevallig weer bij Ajax gebeurd.

ON: Echt gezeik om niks.... haal gewoon dit artikel van de site af en post echt voetbal nieuws!

Waarom wordt er niet gejankt over het tonen van de tussenstanden bij de wedstrijd van Vvv, over Willem 2?

Tussenstanden worden toch altijd weergegeven, nu zijn er beelden bij, nou poe poe. Net alsof al die 22 spelers op het veld tijd hebben om ernaar te kijken. En anders zien ze ook gewoon de tussenstanden staan op de schermen..

Terecht, want Ajax moet dit natuurlijk niet uitzenden tijdens de rust bij de wedstrijd van Ajax-excelsior. Ik ben het volkomen eens met Alex Pastoor, want je zag dat de ajacieden op eens beter gingen voetballen. Knvb moet Ajax een forse straf geven en een optie is om in de thuiswedstrijd tegen FC Twente geen supporters in het stadion te laten gaan. Puntaftrek is wat mij betreft ook goed.

24 april 2011 om 23:33

Onzinreactie. Je reactie is puur gebaseerd op haat, niets meer niets minder.
Als je de wedstrijd zou hebben gevolgd zou je weten dat Ajax pas beter ging voetballen toen De Jong doorschoof naar de spits en toen De Zeeuw er in kwam.
Maar blijf maar hopen op een straf voor Ajax, het zal toch niet gebeuren.

24 april 2011 om 23:36

Haha wat een onzin, waarschijnlijk zagen de spelers de beelden niet eens en gingen ze gewoon beter voetballen omdat ze de tussenstand hoorden, dat is niet gek want in elk stadion worden de tussenstanden van andere wedstrijden omgeroepen. Je praat dus volkomen onzin.

24 april 2011 om 23:43

S-070,

Supporters hebben ook mobiels en radio's. In de kleedkamers hangen wellicht ook tv's. Moeten we dat dan maar ook gaan verbieden?

25 april 2011 om 16:22

Ben ik nu de enige die ziet dat dit niet serieus is ?

ON: Dit is echt te belachelijk voor woorden, je speelt niet voor niets thuis. Dan kan je nu eenmaal gebruik maken van dit soort dingen, áls het al bedoeld was om ajax zelf te motiveren.

Sjongejonge... dit noemen ze nou voordelen van een thuiswedstrijd...

Het past niet bij Ajax om dit te doen. Maar om er nu enorm veel ophef over te maken past evenmin. Richtlijnen maken, Ajax officieel waarschuwen en zand erover...

sorry hoor maar ik vind dit nergens op slaan.
ajax moest toch wel winnen wat feyenoord - psv ook deed, daarnaast komen de uitslagen van andere wedstrijd toch wel door via sms of wat dan ook

Dit slaat werkelijk nergens op. Als ze nouw beelden of tussenstanden laten zien? De spelers moeten sowieso al genoeg gemotiveerd zijn voor zo'n wedstrijd aan het eind van het seizoen. En als PSv aan het verliezen is is dat mooi, meer niet. Je moet gewoon normaal voetballen en 100% geven. Ik zou het erg zielig vinden als ze Ajax echt gaan aanklagen. Maar als ze dit gaan verbieden moeten ze tussenstander ook gaan verbieden.

Of je ziet een tussenstand, en die horen de spelers.
Of er is een beeld, waar je tussenstand is.

Mij lijkt het niet zo'n groot verschil. Want anders horen ze spelers het toch wel in het veld wanneer psv achter staat. Dus of ze het nou horen of zien. Does it matter?

Wat een enorme onzin, ik kan me herinneren dat dit in andere landen zelfs gebruikelijk is? Heb er nog nooit iemand over horen klagen en dan zou het nu opeens puntaftrek moeten opleveren? Dan hadden ze er onder de wedstrijd iets over moeten zeggen dan kon het spel toch stil gelegd worden, altijd achteraf na een verloren wedstrijd die smoesjes, kijk gewoon naar je eigen team en wat er mis ging dan steeds de scheidsrechter, het publiek, videobeelden etcetera aan te voeren voor een verlies in plaats van het eigen falen. Alsof de fans en de spelers niet ingelicht worden over de standen. En anders weten alle andere clubs dat ze een beeldscherm moeten ophangen om hun spelers te motiveren! Laat me niet lachen

Ik snap het probleem niet, ten eerste denk ik dat de meeste spelers de videobeelden niet eens hebben kunnen zien omdat ze gefocust waren op hun eigen wedstrijd, ten tweede worden de uitslagen sowieso altijd omgeroepen en ik geloof niet dat het een groot verschil maakt als je alleen hoort dat Feyenoord voorstaat of dat je ook het doelpunt er bij krijgt te zien. Wat mij betreft een storm in een glas water.

Vind het ook maar raar dat Ajax beelden laat zien van Feyenoord - Psv. Ze hebben dit nooit gedaan en dit verandert de sfeer van de wedstrijd. Ajax krijgt door dat ze moeten aanvallen en ze winnen dan nog vrij geflatteerd van Excelsior dat toch vrij aardig speelde vandaag.

24 april 2011 om 23:39

Ajax moest deze wedstrijd hoe dan ook winnen om in de race te blijven. Maw Ajax moest sowieso aanvallen met of zonder beelden.

24 april 2011 om 23:44

Wat veranderde er dan?

De tussenstand was anders ook doorgekomen. Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon bij met internet. Daarbij worden de tussenstanden in ieder stadion op het scherm getoond. Overigens moest Ajax sowieso winnen, ongeacht de tussenstand bij Feyenoord-psv.

Dit is heel erg zielig en dom gedrag van Excelsior en de Knvb. Niemand is gekwetst en het effect van het laten zien van de beelden heeft 0,0 invloed. De tussenstanden waren anders gewoon op het scherm te zien....

24 april 2011 om 23:45

''ze krijgen door dat ze moeten aanvallen en ze winnen dan nog vrij geflatteerd''

Ik denk dat je geen enkele speler van Ajax, al van vóór de winterstop eigenlijk, hoeft uit te leggen dat men moet winnen en dus moet aanvallen. Immers zo lang loopt Ajax al achter Twente en PSV aan!.
Verder werkte de beelden eerst nog zelfs contra-productief, want immers na de beelden van de eerste goal van Wijnaldum was het Excelsior dat op gelijke hoogte kwam.
Dus......... zou je ook anders kunnen concluderen, dat het tonen van de beelden eigenlijk in eerste instantie nadelig waren voor de ajacieden, omdat het hen afleidde.

Hoe dan ook......het is allemaal wel heel erg ver gezocht.
Als je dan ook nog Pastoor hoort zeggen, dat hij er wel mee zou kunnen leven als men ook de beelden van Utrecht- Vitesse had laten zien........tsjah dan had ie er minder problemen mee?.

Ajax heeft vooraf nagekeken of het wel of niet toegestaan was. Er bestaan geen regels voor, dus heeft men het gedaan. Kan je wel klagen en alles, maar het is dus niet tegen de regels in gebeurt.

24 april 2011 om 23:50

@ rodenski

Je kunt jezelf ook afvragen wat het verschil is tussen beelden tonen en tussenstanden laten zien (wat wel in ieder stadion gedaan wordt). In mijn ogen is er totaal geen verschil. Als ze de tussenstand hadden getoond dan was de sfeer er ook beter op geworden....

25 april 2011 om 00:04

jaa zeg veranderde de sfeer van de wedstrijd, en dat is natuurlijk een schande joh. Ik vind ook dat Fred Rutten niet meer zo angstig mag kijken, want dit veranderd de sfeer van de wedstrijd in angsthazenvoetbal. En dat El Hamdaoui De Boer een hand móet geven, want dit veranderd de sfeer van het Ajax-publiek.. Stel nou dat Erik Pieters een scheet laat op het veld, dit veranderd de sfeer natuurlijk volkomen! Belachelijk gewoon!

Nee zonder gekheid, kom op. Sfeer veranderen of niet, een kampioen laat in weer en wind zien dat het een wáre kampioen is, dus laten we ons alsjeblieft op het spel concentreren in plaats van gezeik over alle randzaken erom heen.

Begint trouwens bij de Knvb, daar is nu opeens zogenaamd het hek van de dam als er een tv-scherm gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is. Jezus zeg het lijkt wel alsof Knvb door alle kritiek niet meer als een normale organisatie kan nadenken. Blijf eens gewoon nuchter en voer iets wat op beleid lijkt ofzo, in plaats van deze nonsens..

Ik vind het echt ongelooflijk triest, dus omdat ze beelden uitzenden moeten ze gestraft worden volgens sommigen omdat het de spelers zou beïnvloeden. Haha dus als men via de radio de wedstrijd volgt en het communiceert naar de spelers op het veld dan zou er niets aan de hand zijn. Het principe blijft gewoon hetzelfde: het bericht komt hoe dan ook aan bij de spelers en die raken (extra) gemotiveerd, die spelers merken ook wel aan het publiek als er iets gaande is bij een andere wedstrijd. Een trieste hype dit.

Gewoon onzin. De aanklager zegt al dat er geen duidelijke richtlijnen over zijn, dus dan kun je ook niet straffen. Het legaliteitsbeginsel is een belangrijk beginsel in het recht en dat houdt in dat er eerst een strafbepaling moet zijn voordat een strafbaar feit kan worden begaan. Misschien kan de Knvb het wel verbieden voor de toekomst, maar niet met terugwerkende kracht. Dan had de Knvb daar maar regels over moeten maken.

Idereen weet toch dat Ajax een onsportieve club is.....omkopen van tegenstanders van concurrentent nu dit......alles wordt altijd in het werk gesteld om zelf succes te hebben.

Als het niet lukt wordt er naar anderen gewezen.....

Zelf komen ze voor door een buitenspelgoal....(hoe bestaat het...alweer?)

PSV er krijgt rood

Assaidi geschorst tegen ajax.......

Het zit ze wel tegen....ha ha ha

24 april 2011 om 23:57

oja als of bij PSV of Twente nog nooit iemand buitenspel heeft gestaan en ge scoord
nu gebeurd het eenkeer bij ajax en dan word er meteen gezeurd

25 april 2011 om 00:16

Tuurlijk gebeurt het wel .
Maar niet zo vaak als bij ajax , Die hebben veel vaker de scheids mee.

25 april 2011 om 01:08

@yassine1995
En dat baseer jij op?
Nutteloze reactie...

25 april 2011 om 10:11

Volgens mij moet jij gewoon andere Psvers gaan Irriteren en niet mensen die normaal willen discussiëren, het zit Ajax nooit mee met scheidsrechters dat weet jij zelf ook prima.

Als ze maar eredivisie live hebben en het geen stream is, is het toch ok

Ik vind het raar dat veel Twente supporters roepen om puntenmindering. Zijn ze die grasmat affaire al weer vergeten. Volgens mij was dat veel erger, want daardoor kregen Twente spelers extra rust tegen PSV na een zware week.

Wat is het nut van het tonen van de beelden eigenlijk? Aan een tussenstand hebben de fans toch ook wel genoeg? Zo'n onderzoek is onzin, maar om die beelden te tonen slaat ook nergens op.

25 april 2011 om 01:06

Waarom is het tonen van beelden nutteloos? Of er nou een cijfer veranderd of er komt een doelpunt in beeld. Het gevolg is hetzelfde.

Wat een onzin!
Bij elke wedstrijd worden de eredivisie standen omgeroepen, dus of ze nou omgeroepen worden of het komt op beeld maakt ook niet uit. De fans zouden bij allebei uit hun dak gaan en dan weten de spelers ook al genoeg! Laten we juist van zo'n moment genieten, dat ze kunnen juichen om een goal van de aartsrivaal in plaats van dat je weer beelden ziet van spreekkoren naar elkaar of vechtpartijen!

Altijd zo leuk hypocriet he, als een tegenstander iets verkeerd doet moeten ze uit de competitie genomen worden en als Ajax iets verkeerd doet, dan moet dat maar kunnen. Mensen roepen hier op VZ dat Toivonen de rest van het seizoen geschorst moet worden omdat hij per ongeluk Haglund haakt. Of die spelers van Feyenoord: als ze het maar niet zouden wagen om ons aller Ajax te naaien door PSV te laten winnen! En nu Ajax iets doet wat niet door de beugel kan moet dat maar kunnen, net zoals de motivatiepremies van een paar jaar terug, dat moest ook maar kunnen! Waarschijnlijk zal ik nu wel weer voor calimero worden uitgemaakt, omdat dat altijd zo gaat. Iemand die iets negatiefs over Ajax zegt en er zijn eigen club bijhaalt, is per definitie een Calimero!

24 april 2011 om 23:59

@ Geldrop

Appels en peren worden weer met elkaar vergeleken. Je haalt dingen bij elkaar die totaal niets met elkaar te maken hebben. Er zijn nu eenmaal altijd fans bij iedere club die primitief reageren, maar dan scheer jij voor het gemak maar meteen iedereen over één kam.

Daarbij kan dit wel degelijk door de beugel. Er zijn geen regels voor, dus is het niet strafbaar (evenals een motivatiepremie, is ook niks mis mee maar dat is een geheel andere discussie). Daarbij is het effect 0,0. Of je nu een tussenstand ziet in de vorm van cijfers, of je hoort het op de radio, of je ziet het via je telefoon, of je ziet het doelpunt op het scherm in het stadion. Het maakt geen ruk uit. Je reactie doet echter vermoeden dat je een Psv'er bent... Misschien is dat de reden.

25 april 2011 om 00:16

@geldrop

Alsof jij niet stond te roepen dat Suarez geschorst moest worden omdat ie een Psv-er die op zijn voet stond een bijtje had verkocht. Maar liefst zeven wedstrijden kreeg ie. Toen heb ik jou niet horen klagen, vond je vast een hele terechte straf. Eén van de langste schorsingen ooit.

Zodra Toivonen aan de beurt was, toen was het ineens allemaal ''per ongeluk''. Hoevaak was Toivonen de dans wel niet ontsprongen voordat hij eindelijk aan de beurt was?

Dus ja, ik vind je zeker een calimero. Als de spelers van de andere clubs geschorst worden vind je het allemaal terecht maar owee als een Psv-er geschorst wordt. Dan wordt PSV weer benadeeld.

En wat heeft Ajax dan gedaan wat niet door de beugel kan? Ze hebben de supporters de doelpunten tegen de concurent laten zien. Tjonge, jonge wat erg allemaal. Je mag het wel omroepen en de tussenstanden laten zien op de schermen maar de beelden, dan is het ineens heel erg. Ok, er staat niets over in de reglementen maar toch, het mag niet hoor. En dat dak, kan al helemaal niet. Spelen op kunstgras, dat kan dan weer wel natuurlijk.

Ik noem het gewoon service naar het publiek. Toch harstikke mooi dat je kan zien wat er elders op de velden gebeurt. Net zo mooi als een dak dat dicht kan als het sneeuw, ook allemaal service. Of die roltrappen, harstikke mooi hoor, hoef je niet zoveel trappen te lopen.

Of is het wellicht een gevoelig punt dat in de Arena de kleinere videoschermen van Philips vervangen zijn door de grotere, mooiere schermen van Sony?

25 april 2011 om 00:48

Hoe kan het niet door de beugel? Ik snap echt niet hoe het tonen van beelden te wedstrijd meer beinvloed dan het op een andere manier te weten komen van de stand. Wat niet door de beugel kan is de verongelijkte reactie van zo'n Kelder van Excelsior.

Wie zegt er dat de spelers van PSV niet tijdens de rust naar de goal van Ajax heeft gekeken en dat ze daardoor wisten dat ze een paar stapjes harder moesten zetten. Wat een geouwehoer om niks! Daarbij komen tussenstanden altijd door en zie ik geen verschil in een een scorende Wijnaldum en een tussenstand als tekst op het scherm...

Overal worden de tussenstanden op de borden gezet. De beelden van de goals hadden op de Ajacieden geen enkele impact. Een blik op het scorebord is genoeg om te weten wat je moet doen. Daarnaast was het altijd al zo dat er met radio's op de tribune en dug-out de wedstrijden op de andere velden in de gaten werden gehouden. Dat er beelden werden uitgezonden, die niet dubieuze situaties lieten zien, maar doelpunten en de rode kaart van Engelaar heeft alleen invloed op het publiek, maar dan wel dezelfde invloed als dat de radio's vroeger hadden.

Wat een ont-zet-tend kontverhaal is dit weer zeg.. Ongelooflijk, hier kan ik me echt kwaad om maken!
Waarom zijn uitslagen door geven wel goed, dan gaat het stadion net zo goed juichen en op zn kop.. en nu laat je de goal zien, wat alleen maar voor verwarring bij Alle spelers zorgt en dat ze naar het scherm gaan kijen ipv opletten in de wedstrijd.. Alsof die beelden laten zien, ipv de tussenstandgeven, een dusdanig beter effect op de ajax spelers had.. juist Niet dus eerder!!! ongelooflijk.. Echt puur nederlands dit.. Als de knvb nu gewoon zegt, wel tussenstand en geen beelden want doen we nooit.. OK geen probleem.. maar waarom in Godsnaam nu weer een aanklager? en er zo n drama van maken? er is toch helemaal niks aan de hand.. we verzinken hier in nederland in regelsne*ken en bureaucratische onbenulligheden.. laten we nu gewoon es genieten van zo een schitterend voetbalweekend!

25 april 2011 om 00:09

stel je eens voor dat wanneer die goal viel, iedereen van Ajax naar het scherm keek en dat Excelsior als een duveltje uit een doosje zou scoren! Wat hadden we hier dan op VZ voor een discussie gehad zeg. Hoe je het ook wendt of keert, dit gaat helemaal nergens meer over. Gezeik om randzaken die totaal niet relevant zijn voor de competitie. Het lijkt wel alsof er niets beters voor handen is om zich mee bezig te houden (voor Knvb bijvoorbeeld) en dat daarom dit soort shit onder de loep wordt genomen. Terwijl men zich natuurlijk beter kan houden met een nieuw scheidsrechters regelement waarin wél het woord consequentie is opgenomen..

als dit ''stimulerend'' wordt genoemd en Ajax een geld boete/punten aftrek oplevert waarom zouden ze dan ook niet Willem II dat doen want zij hadden toch ook een a4'tje met zinnen erop wat Verbeek heeft gezegd in de kleedkamer opgehangen dan kan je dat ook als stimulerend noemen. De Knvb heeft dus denk ik niks beter te doen dan deze onzin te bespreken. als het niet mocht dan hadden ze daar al lang regels over moeten verzinnen dat dit niet mag en de supporters kunnen toch ook op hun mobiel of weet ik veel kijken en dan door schreeuwen dat de kakkerlakken voor staan.

Ik zelf was tijdens deze wedstrijd en ik hoorde de uitslag al voor dat de beelden werden vertoond dus als de Knvb hier iets mee doet dan vind ik dat heel erg zielig..

Forzaafca

Dit is het belachelijkste wat ik ooit gehoord heb

alsof het tonen van videobeelden een dopingsmiddel is

Ajax is gewoon de beste club van Nedeland en daar kunnen anderen blijkbaar gewoon niet tegen

zielig hoor

25 april 2011 om 00:11

Gelukkig hebben we daar de afgelopen 7 jr weinig last van gehad en ik hoop dat nog jaren zo blijft !!!!!!

Herhalingen van eventuele buitenspel momenten in een wedstrijd zijn verboden, dan vind ik het mogelijk beïnvloeden van spelers via zo'n scherm ook ongepast. Laat gewoon lekker de wedstrijd in de arena gespeeld worden en laat de supporters via een radiotje de andere uitslag meekrijgen. Juichen om tussenstanden is al prima. Het laten zien van videobeelden lijkt me gewoon onnodig.

Al snap ik best dat het fijn is om naar een mooi stadion te kijken via zo'n scherm

Ik ben zelf Psv fan .
Maar dat puntaftrek voor ajax zie ik niet zitten , Als we op so'n manier kampioen moeten worden , Dan maar niet he ,want er zijn sowieso (nog) geen regels die dit verbieden.

Weet iemand of het doelpunt van Toivonen ook is getoond op de schermen van de Arena? Zo ja, dan mijn complimenten richting de club Ajax

25 april 2011 om 00:22

Neen, niet getoond en niet over gesproken....die naam wordt uiteraard ook niet uitgesproken in Amsterdam!

25 april 2011 om 08:37

Jawel hoor , ik dank Ajax dan ook voor de getoonde beelden , anders had ik een paar mooie goals gemist ! Had een leuke middag zo ,2 wedstrijden kunnen zien voor de prijs van 1 ! De enige die hier slechter van wordt is dan eredivisie-live denk ik ? Voor de rest is dit allemaal zinsloos en onnozel gezeik klaar !

Naar mijn weten werd het na de videobeelden nog 1-1, dus het was niet extra motiverend. Excelsior had zelfs de kans op 1-2. En ik vind het juist heel leuk dat ze dat hebben gedaan, het voetbal wordt daardoor steeds leuker en spannender.

25 april 2011 om 00:21

Inderdaad, Excelsior raakte gemotiveerd door de goede prestaties van de grote broer uit Rotterdam...zij zagen ook kansen en zetten Ajax nog meer onder druk...waardoor de 1-1 viel en ook bijna de 2-1...

tis maar hoe je het ziet of leest...

Wat een onzin...onderzoekje hier en onderzoekje daar door de Knvb....voorwaarden scheppend en zichzelf veren in de komt steken...dat is waar the boys van Zeist goed in zijn...

Natuurlijk toont Ajax op dit belangrijke moment deze beelden...wat is daar nu feitelijk mis mee?

De competitie is super spannend en de techniek laat het toe...maar ja, we weten wat de mensen van de voetbalbond vinden van de technische mogelijkheden (lees: hulpmiddelen voor scheidsrechters)...nu kunnen ze plots niet roomser worden dan de paus....ze hebben een goed imago en dat moet getoond worden!

Ajax foei! Nooit meer doen hè?!!

De Knvb moet eens een andere hobby gaan zoeken. Altijd enorme aandachttrekkerij creëren over de meest onnozele dingen. Hou eens op en ga weer lekker golven, stelletje bobo's...

3 redenen waarom hierop geen gevolg komt

1. het staat niet in de regels
2. als ik een andere wedstrijd kijk hoor ik ook altijd tijdens de wedstrijd de andere uitslagen of tussenstanden
3. het toch mooi is dat ajax juicht voor feyenoord omdat ze score

Ik vind dit onzin want ook al laten ze geen beelden zien krijgen de spelers heus wel mee of feyenoord scoort of niet, dus ik begrijp niet hoe dit de wedstrijd bepaald heeft. Bovendien lijkt het me vreemd dat de ajaxspelers een feyenoorddoelpunt nodig hebben om gemotiveerd te raken vlak voor het einde van het seizoen terwijl ze nog mee doen voor de titel.

Ik citeer: ''''het staat bij ons op de lijst van bijzonderheden waar de aanklager naar gaat kijken''
en :''''er zijn hier nu geen duidelijke richtlijnen over. De aanklager beslist uiteindelijk of er een vooronderzoek komt.''

Ik weet niet wat de ''lijst van bijzonderheden'' inhoudt en of dat invloed heeft op de manier hoe er naar een situatie gekeken word.
Wel is duidelijk dat er geen richtlijnen zijn om de situatie te beoordelen, maar dat neemt niet weg dat bijzondere gevallen apart beoordeeld kunnen worden, ook al zijn er geen richtlijnen.
We kunnen dus vrij weinig met deze tekst.

Over de beelden:
Ik heb een haat naar de haat tussen de clubs.
Voor mij gaat rivaliteit om wederzijds respect voor elkaar de voetbal kwaliteiten, daarom is de klassieker ook ontstaan en zo spannend. Veel mensen zeggen dat zij hun club liever zien verliezen dan dat Ajax kampioen word, zelfs als zij europees voetbal kunnen halen, maar noemen zichzelf dan nog wel supporter. Toch is dan de anti-ajax kant groter dan de club liefde en daar vind ik niet veel zinnigs over te zeggen. Als Ajax liefhebber zie ik het liefst Ajax en Feyenoord de titel uitvechten.
Feyenoord moet maar zelf bovenaan zien te komen en Ajax zelf van de titel af zien te houden, dat moet toch je doel zijn?! Niet dat anderen dat voor je doen.
Feyenoord moet zich niet bezig houden met Ajax maar met zichzelf en de supporters moeten is ophouden zo kinderachtig te denken.

De beelden van de juigende supporters bij het Feyenoord doelpunt, toverde dan ook een grote glimlach op m'n gezicht! Zo kan het ook! Wat een roekeloze gedurfde actie was dit van de persoon die dit heeft bedacht. Ik vind het een leuke actie en heb diep respect voor de persoon die dit heeft bedacht.

Waarom deze beelden niet bestraft zouden moeten worden:
* Dit lijkt me duidelijk eenmalig
* De score van de wedstrijden komen ook langs op het scherm, is de invloed daarvan anders dan videobeelden?
* Er moet eerst een duidelijke regel voor komen.
* Het is een briljante actie

12% van de bezoekers aan dit topic die 'eens' hebben gestemd, is precies die 12% die zich 'supporter' noemt waarvan de haat tegen Ajax groter is dan de liefde voor hun eigen club..bijzonder onsportief om dit op tafel te gooien en een zeer zwak excuus van Alex Pastoor, als hij het gewoon had laten gaan was er ook geen onderzoek gekomen..

Dit is echt werkelijk met afstand de meest grootste kansloze onzin wat ik daarover ooit heb meegemaakt! Als je anders gewoon de tussenstanden laat zien (wat bij elke club gebeurt) heeft dat hetzelfde effect dus waar hebben we het dan in hemelsnaam over???

Gewoon 3 punten in mindering brengen, minimaal!
Nee ff serieus, zou wel mooi zijn. Ik ben het er wel mee eens dat het een wedstrijd kan beinvloeden. Ook vind ik het een beetje onsportief om eerlijk te zeggen.
Denk dat er een kleine geldboete komt, meer niet

Denk men serieus dat de Ajax-spelers of de Excelsior-spelers even stilstonden om te kijken naar de videobeelden. Nou nee....

Die jongens zijn puur met hun eigen wedstrijd bezig, die gaan niet even lopen staren naar wat er op die Philips schermen gebeurd.

25 april 2011 om 01:01

Philips schermen?
Ik zou die bijbehorende foto bij dit artikel nog maar eens even checken als ik jou was.

25 april 2011 om 11:19

Dat bedoel ik, zelfs ik was bezig om naar die wedstrijd te gaan kijken ipv die videobeelden.

De Knvb maakt zich volstrekt belachelijk als ze hier een boete voor geven.
Hoe bedoel je van een mug een olifant maken..

Het feit dat Knvb het onderzoekt is al belachelijk, laat maar staan als ze een straf geven. Als ze echt een straf gaan geven, dan kun je net zo goed deze organisatie opdoeken. Ik erger me ook enorm aan reageerders hier die willen beweren dat Ajax aan competitievervalsing heeft gedaan en gestraft moet worden bla bla. Take a chill pil! Echt reacties vanuit frustratie. Enige reden waar je ajax voor zou kunnen vervolgen is schenden van Copy right door vertonen van beelden in openbaar.

Hoe langer ik er over nadenk, des te belachelijker ik de move van de Knvb vind om dit door de aanklager te laten onderzoeken.

Ik bedoel.....het zou de ajacieden meer gemotiveerd hebben en daardoor zouden ze meer inzet en dergelijke getoond hebben en uiteindelijk tot 4-1 zijn gekomen?.

Dat is vreemd. Want eerst werd de goal van Wijnaldum getoond en wat later de rode kaart..... en dit alles had echt niet een beter spelend Ajax tot gevolg, beter nog...... Excelsior kreeg steeds betere kansen, scoorde de 1-1 en kreeg idd kansen op 1-2. En juist die redenen hebben de ajacieden wakkergeschut, de 1-1 en de kansen van Excelsior èn niet de beelden vanuit de Kuip.

Ik durf zelfs wel te stellen dat de eerste beelden Ajax zelfs afgeleid hebben en dus concentratieverlies tot gevolg had.

En de bekrompen Nederlandse maatschappij gaat nog een stap verder. Dan mogen binnenkort ook geen tussenstanden meer weergegeven worden, moet alle communicatieapparatuur in het stadion verboden worden, want straks worden spelers meer gemotiveerd door de stand bij een andere wedstrijd.

Het is helemaal grappig van Excelsior te beweren dat Ajax hierdoor extra gemotiveerd leek. Het had eerder een verlammende werking.

Van mij hoeft Ajax geen straf te krijgen. Tussenstanden en uitslagen worden altijd al doorgegeven, het is alleen een beetje sneu dat ze op dít moment ineens met beelden beginnen. Maar goed, dat ik de dag nog mocht meemaken dat een Feyenoorder werd bejubeld in de Arena zonder dat ook maar één aanhanger van de club aanwezig is. *hoest* hypocriet *hoest*

25 april 2011 om 01:21

Hoe kom je erbij dat Feyenoord werd bejubeld. Het gejuich kwam omdat PSV achter kwam te staan. En ''hypocriet''? Dan snap je er erg weinig van, ben je hypocriet omdat je de titel weer in eigen handen hebt en daar blij mee bent?

On topic

Ik vind dat de Knvb dit incident als richtlijn moet meenemen en het laten zien van beelden moet afschaffen, dit werkte alleen maar erg verwarrend en de spelers waren hierdoor te veel afgeleidt. Verbieden dit.

25 april 2011 om 01:41

Goed, ik geef toe dat ik het woord hypocriet niet had moeten gebruiken. Maar de megagrote kop van Wijnaldum met volgend de juichende Ajacieden deed me toch een beetje vreemd aan.

Het kwam in ieder geval ook behoorlijk sneu over. Nooit eerder zijn er beelden laten zien van andere wedstrijden dat PSV op achterstand kwam en dat de gelijkmaker van PSV ook niet werd vertoont (zou Ajax dat niet nog meer motiveren om te winnen dan een treffer van Feyenoord?) is misschien nog wel triester.

25 april 2011 om 01:48

Ik ben het met je eens dat ze de goal van PSV ook hadden moeten laten zien maar ik zou liever helemaal geen beelden laten zien, de spelers kijken ineens ook op en het werkt alleen maar storend. Dat ze het nooit eerder hebben gedaan heeft denk ik te maken met het spannende einde van de competitie en de kans zeker aanwezig was dat Feyenoord punten zou gaan pakken.

Mochten de spelers van Ajax dit motiverend vinden dan zou het pas echt triest zijn want je kan kampioen worden en dat besef moet toch echt al aanwezig zijn.

Wat een commotie om niks zeg.. die beelden hebben alleen maar voor een betere sfeer bij de (thuis)supporters gezorgd.... wat is daar nou '''oneerlijk'' aan? De spelers van Ajax worden er net zo goed door afgeleid als de spelers van Excelsior.

De volgende keer moeten ze zeker tijdens de rust in de kleedkamer de hoogtepunten van de andere wedstrijd bekijken? Bovendien worden de standen toch bekend gemaakt bij de spelers vanaf de kant.

Ik zie het allemaal meer gewoon als een extra show voor de supporters.

Het gaat mijn inziens om de intentie van Ajax om deze beelden in te zetten. Waarom niet gewoon, zoals normaal, tussenstanden. Hier hebben ze bewust voor gekozen en of het nu gewerkt heeft of niet, Ajax hoopte er wel iets mee te bewerkstelligen. Over die rode kaart ga ik niet eens beginnen...

63e minuut: Doelpunt Wijnaldum
65e minuut: Wissel El Hamdaoui - de Zeeuw...

Er was maar 1 moment dat die wedstrijd kantelde en dat was die wissel... Want na het doelpunt in de 27e minuut van Wijnaldum raakte ajax echt even geen pepernoot!

En mocht hier een straf voor komen vind ik dat echt mega triest... het kan ook een voordeel hebben, en dat voordeel is dat ajax en feyenoord supporters wat fatsoenlijker met elkaar om zouden kunnen gaan!! Daarnaast vraag ik me nou af wat het verschil is om de score te laten zien, of de beelden van de goal??

Als ik iets opvallends zou verwachten... is dat alleen dat Philips!!! die geweldige schermen weg gaat halen want het was wel een beetje anti-philips-sport-vereniging natuurlijk

25 april 2011 om 01:24

Volgens mij zag ik de naam Sony onder de schermen staan.

25 april 2011 om 01:26

Er hangt een Sony scherm? Zie ook plaatje bij artikel

Wat zit er een hoop schijnheilig volk hierzo.
Tijdens het WK in Zuid-afrika was er ook zoiets bij een wedstrijd, ik meen dat het die beruchte wedstrijd was van Engeland tegen Duitsland, waar zoveel comotie om was.

Daarbij ging het toen volgens mij om een afgekeurd doelpunt wat wel een doelpunt was, dat herhaald werd op de stadion tv schermen. Volgens de Fifa was dat verboden omdat zo men redeneerde het agressie kon opwekken. Het grappige is dat iedereen dat een belachelijke reden vond van de Fifa.
Al zou je het eens zijn met die lezing dan nog zouden deze beelden nooit kunnen lijden tot agressie.

Nu omdat Ajax bepaalde beelden heeft laten zien deugt er helemaal niets van.daarnaast is er blijkbaar geen regelgeving over.

Hoe kan je in godsnaam nou een sanctie opleggen op iets wat niet strafbaar is ? Komt nog bij dat uitslagen/tussen standen van andere wedstrijden gewoon vertoond worden en mensen via hun gsm de standen ook door krijgen. Dan zou dat ook meteen verboden moeten worden, immers dat krijgen de spelers ook mee. Nee sommigen mensen hier zetten zichzelf behoorlijk voor schut, te triest voor woorden als je het mij vraagt.

25 april 2011 om 01:26

Niet te vergelijken.
Dat was Mexico - Argentinie waarin ze de beelden lieten zien van een Argentijns doelpunt dat buitenspel was. Dat de scheidsrechters zagen dat ze fout zaten terwijl ze die fout niet mochten repareren )omdat tv-beelden niet gebruikt mogen worden) kregen ze die ladingen kritiek over zich heen.

25 april 2011 om 01:40

@ dennispsv

Iedereen weet dat je zo'n fout niet mag of kan corrigeren aan de hand van tv beelden, gaar gaat het nu ook niet om.
Het was wel degelijk die wedstrijd van Engeland vs Duitsland.
Dat ging over het afgekeurde doelpunt van Engeland dat wel achter de doel lijn zat. Die wedstrijd van Mexico vs Argentinie heb ik zo niet bij de geest.

Iedereen vond het bezopen van de Fifa dat men geen herhalingen mocht laten zien tijdens het toernooi. Los gezien van het feit dat het niet toegestaan was beelden te gebruiken voor het terug draaienscheidsrechtelijke beslissingen. De disussie ging verder omdat de Fifa ook niet wou dat doelpunten herhaald werden. Het is dus wel degelijk te verglijken omdat iedereen vond dat het gewoon moest kunnen om herhalingen te laten zien. Dit gaat ook om beelden van wedstrijden tijdens een wedstrijd.

En zoals ik al zei, standen worden zo ie zo al door gegeven wat spelers ook zal motiveren.
Sorry ik ben het niet met jou eens, en vind het maar een drogreden van vele hier.

25 april 2011 om 01:50

Het is inderdaad niet van belang mbt het onderwerp maar die 'goal' van Lampard was echt niet op de grote schermen in het stadion te zien, dat was die van Tevez tegen Mexico.

En zoals ik hierboven al zeg, van mij hoeft Ajax er niet bestraft voor te worden, ik vind het alleen niet erg sterk dat ze er nu ineens mee beginnen en ook alleen met beelden van Feyenoord - PSV (ja, dat was inderdaad de enige wedstrijd die er voor Ajax toe deed vandaag).

26 april 2011 om 00:02

@ dennispsv

Je heb gelijk bij die wedstriijd van Mexico vs Argentinie was er inderaad ook de nodige commotie.

Niet omdat ik Ajacied ben maar uiteraard ben ik het met je eens dat Ajax niet hiervoor gestraft moet worden. Nu moet ik wel toegeven dat ik er ook wel van op stond te kijken. Aangezien zoiets nog nooit eerder gebeurd is maar die heisa erover vind ik zwaar overdreven. Naar mijn mening vind ik het te ver gezocht dat sommigen stellen dat dit de spelers van Ajax ( oneerlijk ) beinvloed heeft en dat daardoor Exelsior verloren heeft.

Toch blijf ik nog wel van mening dat sommigen hier behoorlijk hypocriet zijn. Dit waren positieve momenten en geen discutabele. Natuurlijk snap ik dat het voor een PSV supporter minder is, maar ik heb het puur over het soort beeld(en) als je begrijpt wat ik bedoel.

P.s. Sorry for the late response.

Erg zielige actie van Excelsior, de Knvb en verschillende fans hier. Er is niets illegaals gebeurt. Het is zelfs niet onethisch. Beelden laten zien beinvloedt de wedstrijd echt niet meer dan tussenstanden. Door de stand te weten kan Ajax inderdaad meer gemotiveerd raken, de beelden leiden echter alleen maar af. Bovendien kun je het argument maken dat Excelsior net zo goed meer geinspireerd zou kunnen raken. Ook het argument dat de intentie verwerpelijk is, is idioot. Dan is Verbeek strafbaar voor wat hij over Willem II zegt, en hadden Been en Rutte de 10-0 niet mogen oprakelen. Zo kun je alle psychologische oorlogsvoering, of eigenlijk zelfs alle verslaggeving, voor en na wedstrijden verbieden. Dan zou 'team A is in vorm en Team B niet' al schandalig moeten zijn.

hahaha, wat is dit nu voor onzin joh, en btw de woordvoerder ontkracht het zelf om te zeggen dat er nog geen richtlijnen bestaan, dus het is niet strafbaar, dus waarom ze nu een vooronderzoek gaan instellen is een raadsel.

en dan hoor ik mensen zeggen competitie vervalsing, jongens ga lekker huilen by mama,

ten 1e. in elk stadion worden tijdens de wedstrijd standen vermeld
ten 2e, hoor ik mensen zeggen van ja ajax zag de goal en kreeg toen zelf ook zin om te scoren, haha geweldige fantasie dus ze beweren dat de spelers van ajax bij elk beeld dat ze lieten zien even stopte met voetballen om even lekker tv te kyken(en dat ze al geen zin hadden om te scoren), en overigens kon excelsior die beelden ook zien, kregen die dan niet zin om te scoren????

dus 1e klas onzin dit. hoe kun je nu iemand straffen voor iets wat niet verboden is??

Wat is er nnou? Wat een bullshit. Dit mag gewoon is hun thuis stadion. En als hu beelde hebbe zend je die uit. Uitslag doorgeven gebeurd al jaren. En nu er beelde bijkome is het een probleeem. Vond het juist mooi. Tis een kampioens strijd die zo nog spannender word gemaakt. Pastoor begon met onsportief enzo. Schei toch uit. 4-1 heb je gekregen en niet door die beelden. Niet dat we gewleidg speelde ofzo. Maar uitslag is er gewoon. Echt jammer dit dat mense over punten minderingf praten. Stelletje haters. Waar een nederlander zich toch niet druk om maakt. Miezerige mensjes.

ach.. Misschien dat beelden wat meer impact hebben, maar de doelpunte/tussenstanden bereiken de andere stadions toch wel... Staan ze op de schermen, dan zoemen ze wel ineens over de tribunes...

Mensen die het hebben over ''verbroedering'' hebben er wat mij betreft een beetje een rare kijk op.. Er werd in de Arena niet voor Feyenoord, maar tegen PSV (ofwel voor Ajax) gejuicht..

volgend weekend erop of eronder voor de top 3... Twente kan kampioen worden, PSV kan definitief afhaken voor de CL, of de hele top 3 gaat weer op de kop.. Ongekend spannend! Hoop natuurlijk dat we volgende week in Enschede beelden te zien krijgen van doelpunten van Vitesse en Heerenveen..

degene die gemotiveerd werden was excelsior die gingen.
pas goed spelen doen ze hun buren uit rotterdam zagen.
vlammen, bij knvb kunnen ze beter de tijd gebruiken om beter.
arbiters te vinden want de arbiters in deze competitie zijn echt.
zeer slecht onnodige rode kaarten, buitenspel goals goedkeuren.
niet gegeven strafschop, doelpunten onnodig afkeuren.

Kijk; Netjes is wat anders. Wees als Ajax zijnde dan ook zo dat je alle goals van elke wedstrijd laat zien. Desalniettemin vind ik, wanneer de richtlijnen niet duidelijk gesteld zijn, dat Ajax niet in overtreding is gegaan.
Tuurlijk, het heeft (een beetje) effect op spelers, maar meer op de supporters. Maar zij komen het anderzijds toch wel te weten. Toch is het geluk vele malen groter doordat elke supporter het door hetzelfde moment krijgt te zien vanwege de beelden. Hierdoor krijg je het effect dat een heel stadion gaat juichen en 200 procent gaat geven.
Maar ach, eigenlijk maken we weer eens druk om niets, zoals wel vaker gebeurt in de Nederlandse (voetbal)maatschappij.
Het enige wat ik als Psv-supporter nu kan zeggen is: Slaap lekker allemaal.

Toen AZ 3 jaar terug verloor op de laatste dag van Excelsior, wilde ze ook Ajax aanklagen, omdat Ajax de spelers van Excelsior geld betaald zou hebben om ze te motiveren.
Kon niet bewezen worden, en de Knvb had toen zelfs gezegd dat winstpremies om te motiveren zou mogen. Eigenlijk zou die motivatie er altijd moeten zijn.
Geld betalen om te verliezen/demotiveren, dat zou heel anders zijn. Dat is pas competitie vervalsing.
Weten jullie nog dat een jaar of 5 terug op de laatste speeldag PSV tegen een degradatie nacompetitie kandidaat zou spelen, allebei 1 punt nodig hadden, en de bal alleen maar rond gingen spelen?
Dat is eigenlijk nog veel erger!
Alhoewel ze ook binnen de regels hebben gehandeld.

kijk echt netjes is het niet of laten ze elke wedstrijd beelden van andere wedstrijden zien.
wat me wel ergerde is dat ajax supporters vorig jaar feyenoord met de grond gelijk maakte omdat ze zgn express zouden hebben verloren van twente om ajax dwars te zitten, maar nu zijn ze geweldig omdat ze psv verslaan.

zo zie je maar hoe het voetbal tegenwoordig in elkaar steekt.
nu heb je elkaar nodig en morgen vervloeken we elkaar weer.

Haha stelletje jankerds. Ga lekker je energie steken in het helpen van Japan ofzo, dan zijn je tenminste nog een beetje nuttig bezig. Knvb zet zichzelf weer lekker voor schut.

Altijd mooi die selectieve verontwaardiging van Ajaxsupporters. Tuurlijk is het voorval niet helemaal kosher anders zou de Knvb het niet doorspelen naar de tuchtcommissie.

Ik zelf vind het niet zo erg wat Ajax gedaan heeft, ik baal er meer van dat wij ze de gelegenheid gegeven hebben te juichen om onze afgang in Rotterdam. En ja zie het echt als afgang, als je met zo'n instelling het veld op gaat wanneer je kampioen kan worden.

Het was helemaal niet de bedoeling van Ajax dat de beelden effect op het publiek en de spelers zouden hebben.

Ze lieten de 1-1 toch ook gewoon zien.....wha ha ha

Walgelijke censuur.

100 duidelijk dat hier geprobeerd wordt een wedstrijd te beinvloeden....overspelen of punten aftrek zouden de enigste goede straffen zijn.

Dit moet ook gestraft worden. Dit soort rot geintjes halen ze alleen bij Ajax altijd uit. Ik vraag me af waarom doen ze dit daar. Hebben ze die geintjes nou altijd nodig om te winnen. Ajax z'n grote club laat toch zien dat ze bang zijn voor Psv en Twente.

Ajax kan wel beweren dat het met het tonen van beelden geen effect op het wedstrijdverloop wilde hebben......maar bewijst juist... door het weglaten van de beelden van de 1-1 dat het het de bedoeling was de wedstrijd in het voordeel van ajax te beinvloeden.

We laten alleen die beelden zien die ons goed uitkomen.....waar kennen we dat van......dictatroriale staten misschien?

25 april 2011 om 08:17

Ajax heeft de 1-1 ook gewoon laten zien, dus dat is onzin. Verder kan Ajax gewoon beelden laten zien, aangezien de Knvb hier geen regels over heeft opgesteld. Alleen de Feyenoord/excelsiot combinatie schijnt hier problemen mee te hebben.

Heeft niemand hier nou in de gaten dat dit puur een actie van Feyenoord is? Excelsior is het 2de elftal van Feyenoord en hiermee word geprobeerd Ajax een hak te zetten omdat niemand bij Feyenoord wil dat Ajax kampioen word. Feyenoord wilde revanche op PSV en dat is gelukt, alleen hebben ze hun 2de elftal ingezet om dit soort geintjes uit te gaan halen. En ze moeten niet zeuren, want Ajax gaat altijd beter spelen op het moment dat El Hamdaoui (toevallig net rond hetzelfde moment) gewisseld word.

Of het nu Ajax is een andere club die dit doet dit moet men gewoon niet doen en Ajax moet gewoon van eigen kracht uit gaan, als men een tussenstand wilt weten kan men na een radio luisteren als supporter zijnde en dan ben je ook op de hoogte zoals je dat bij meerdere duels ziet in de eredivisie, zo simpel kan het zijn.... en daarbij kan men in de rust ook de tussenstanden bekijken.

De 1-1- hebben ze niet laten zien....want dat zou een slecht effect op de wedstrijd gehad kunnen hebben.....zo duidelijk dat de bedoeling is de wedstrijd te beinvloeden....zelfs een aanklager kan hier niet omheen.

25 april 2011 om 08:37

De 1-1 is wel vertoond op de schermen, alleen Eredivisie Live heeft dit niet veroond, maar wel in het commentaar verwerkt.

25 april 2011 om 08:55

Nee, de 3-1 en 1-1 werden niet getoond, maar de tussenstand kwam wel gelijk op het bord.

Tegenwoordig heeft iedereen telefoons. Dus wat maak het nou of op de grote schermen worden vertoont of via publiek dat 10 seconde later het weet. Dan moet je geen telefoons in de stadions laten.

25 april 2011 om 09:16

Toch vreemd dan dat Vertonghen na afloop zei geinspireerd te zijn door de beelden als het allemaal toch niet uitmaakt he!
Dat het publiek het weet door de mobieltjes is 1, maar beelden werken ook op de spelers in en is heerlijk motiverend hoor. Straf hoeft nu niet en kan ook niet.
Enige straf wat ik kan bedenken is dat Heerenveen volgende week gewoon wint van ajax.

Wat een onzin zeg.. We wisten al dat Feyenoord gescoord had voordat de beelden werden getoond, het had het publiek sowieso bereikt en daarmee ook de spelers. Het is de reactie van het publiek die het verschil maakt!

Juist...aanpakken die hap

Wat is het volgende wat we gaan aanpakken?

-teams die zondag aantreden mogen niet meer de eerder gespeelde wedstrijden bekijken

- Supporters die hun spelers aanmoedigen een stadionverbod opleggen

- Geen schaal of cup meer, gezien het uitzicht daarop ook wel een motiverend zou kunnen werken.

Vul maar aan...........

Lekker boeiend allemaal, er zijn wel ergere problemen in Nederland.
En ookal zal het motiveren, wat dan nog?
Dan moeten de andere clubs het maar doen, staat dat het nergens verboden is.
Is toch mooi als de supporters er dan helemaal op ''los''gaan om hun ploeggie aan te moedigen.
Ik ben blij dat mijn club van het laf voetballende PSV heeft gewonnen, ookal wordt ajax dan ''misschien''kampioen.

Wel typisch Ajax hoor..

Van mij mogen ze die beelden laten zien, alleen laat dan ook de goal van PSV zien! Nu lijkt het meer op competitie vervalsing.

25 april 2011 om 09:41

hoezo als de 2-1 word laten zien, zien spelers toch ook dat psv een keer gescoord heeft?
gewoon beelden van eredivisie live gisteren in het stadion.
en volgens mij totaal niet typisch ajax want ook bij psv en twente laten ze beelden zien.

bij de knvb zitten vooral ajax haters vrees ik. vorig jaar kesler die wilde dat zijn twente kampioen werd en bas nijhuis.

Puntaftrek is onzin, aangezien hier geen richtlijnen voor zijn gegeven. Dus gewoon een waarschuwing lijkt mij meer dan voldoende. Ze speelde gisteren niet echt of ze kampioen konden worden, maar ja dat zie je bij niemand.

Het is is eigenlijk allemaal te gek voor woorden. Wat Ajax doet is misschien raar, aangezien het nog nooit gedaan is, maar om er nou een heel vooronderzoek over heen te laten gooien....
Wat is het verschil tussen de tussenstanden laten zien en de goal zelf laten zien? Alsof de spelers even een time-out aanvragen om even een minuutje naar het scherm te kijken. Die spelers concentreren zich altijd op het voetbal. De supporters kunnen naar dat scherm kijken, maar ik geloof niet dat de supporters harder gaan juichen als ze ook de goal zien dan als ze alleen de tussenstand zien. Wat de Knvb nu dus gewoon doet is het belachelijkste van het belachelijkste. Schandalig.

veel mensen geven aan dat de regels de actie toestaan maar verder niet of ze de actie daadwerkelijk goedkeuren.
Het is natuurlijk waar maar wel een beetje simpele reactie dus, want dat het volgens de regels toegestaan is weten we nu wel

On: ongeacht of het verboden is of niet vind ik het verschrikkelijk dat hier een onderzoek naar wordt gest
art. De vermeerdering van de motivatie ten opzichte van gewone tussenstanden, al dan niet aanwezig, is dusdanig klein dat we dan net zo goed elk klein detail datwellicht motiverend kan werken in twijfel kunnen trekken.
Bovendien vind ik dat motivatie opzich gewoon moet kunnen ongeacht de vorm. als je thuis speelt heb je daar misschien voordeel aan maar ja zo gaat dat. uiteindelijk gaat het om motivatie hst zit allemaal in de hoofden van die spelers

Ajax hoort een geldboete te krijgen, omdat ze de 1-0 lieten zien: dit was een discutabel doelpunt, omdat Wijnaldum Hutchinson onderuit trok, wat te zien was in de beelden. En er staat in de regels dat dit niet mag

Indien er geen duidelijke regels bestaan die dit verbieden, zie ik geen reden om Ajax hiervoor te bestraffen. Aangezien dit het geval lijkt te zijn, is een discussie over een evt straf zinloos. Wél zinvol is om de discussie te voeren met het oog op de toekomst, om hier wel regels voor te ontwikkelen.

Spelers krijgen op deze manier meer mee hoe de tussenstanden zijn op andere velden ! Dat is een ding . Maar dan nog wat voor straf zou deaanklger doen dan geen punten in mindering maar een geld boete ? Of geven ze het scorebord een stadionverbod ? Of de man die het scorebord regelt een ontzegging ? Dit lijdt gewoon nergens naar toe !!

De beelden werkten juist verlammend op de spelers,ze raakten gen pepernoot meer,excelsior maakte gelijk en verdiende eigenlijk gewoon de voorsprong.het enige wat in het voordeel werkte was de wissel van El Hamdaoui want die speelde echt dramatisch,niet een bal goed geraakt en vooral een grote egoist deze speler.
Toch ben ik uiteraard blij met de overwinning en heb ik verder heerlijk van de zon genoten in de Arena.

Dit slaat natuurlijk nergens op... In de Arena mogen altijd wel tussenstanden worden getoond. Dan gaan de supporters ook helemaal uit hun dak als ze zien dat feyenoord voor staat. Zouden de spelers dat niet horen/merken?

Ik vind dit dus gezeur..

Straffen is m.i. niet aan de orde maar ik vind het wel zeer slim maar ook heel onsportief en het hoort niet bij een top pub als Ajax. Kennelijk is alles geoorloofd voor het behalen van het kampioenschap.

Wat een onzinnig gelul allemaal weer, zoals Ajax in alle besluiten, discutabele beslissingen en in de media altijd weer de schijn tegen heeft... Vertonghen die niets bijzonders roept en eigenlijk nog gelijk heeft met zn uitspraken en gewoon 2 wedstrijden waaronder een finale wordt schorst... een Henk Kessler die gewoon scheidsrechters van wedstrijden van Twente af haalt, en dan heb je een keer een paar wedstrijden geluk dan is het weer Lucky Ajax...

De afgelopen jaren heeft psv vrijwel geleefd op geluk, en Twente zeker vorig jaar met al die goals in de slotfase die uit de lucht kwamen vallen en niet werden afgedwongen zoals vaak wordt gezegd.
Of een Mr. Reis die onder invloed heeft gespeeld en punten heeft gepakt voor Psv? En wie krijgt er te maken met controles.... precies Ajax.

Is iedereen trouwens vergeten dat psv tijdens wedstrijden van Ajax gewoon discutabele beslissingen van de scheidsrechter toont op de schermen terwijl dat niet mag? Daar werd amper met een wordt over gerept! Terwijl hier WEL regelgeving voor is?
En dat er in alle stadions gejuicht wordt Ajax verliest of achter komt en hiervoor ook schermen en speakers worden gebruikt?

Wees een keer een supporter van je eigen club i.p.v. alleen maar naar andere clubs te kijken, Ajax mag dan wel minder goed spelen het is nog altijd beter als het spel van die club uit enschede en lampegatg bij elkaar.

Wat een onnozele reacties. Iedereen heeft de beschikking over (mobiele) media. Op elk gewenst moment kan iedereen dan ook beschikken over de beelden. Op de een of andere manier horen de spelers het toch wel. (een massaal juichend stadion) Wat maakt het nou uit? Mensen die het over competitievervalsing hebben zouden eens een afspraakje bij een psycholoog moeten inplannen. Nog even en de Knvb pleit voor oordopjes en oogkapje... Ziekelijk zielig!

Wat een onzin allemaal dit!

Ajax is volop in de race om de titel en dan mag je er toch alles aan doen om je team te motiveren!
Dat is juist het thuisvoordeel vind ik, net als bijvoorbeeld een stadionspeaker die de doelpunten omroept. Als je wedstrijden in de Bundesliga bekijkt, dan zweept die het publiek op en die gaan dan helemaal mee in zijn enthousiasme. Als tegenstander moet je dan ook even twee keer slikken, dat is precies hetzelfde.
Excelsior speelt thuis en heeft de voordeel van het kunstgras, en Ajax probeert op deze manier om haar spelers te motiveren.

ach wat maakt het toch allemaal uit, ajax had sowiezo wel gewonnen van excelsior en de tussenstanden worden in elk stadion getoond en als er dan getoond werd dat feyenoord gescoord had zouden ook alle supporters gaan juichen en de spelers toch stiekem even kijken dus wat maakt een tussenstand of een beeld nou weer uit

het is wel dom voor een club als ajax om weer als eerste zoiets te doen.
ik ben wel van meining dat het niks uit maakt want wie wil weet overal de stand.
ajax krijgt gewoon een waarschuwing en dat is het want het lijkt mij niet de bedoeling dat we volgend seizoen naar het stadion gaan om naar het scherm te kijken.
nu op naar volgende week, wat zal er dan weer gebeuren??????????????

Wat een gedoe om niks.
Als er in de regelementen staat dat dit niet mag kan de Knvb straffen. Verder is het juridisch nooit hard te maken dat Ajax als oorzaak hiervan beter is gaan spelen. Als de beelden niet waren vertoond was de wedstrijd anders gelopen? Gewoon niet vast te stellen, kan je nooit weten.

Waar slaat dit op? Of je de beelden ziet, of je ziet de tussenstand maakt toch niks uit!

Dit is natuurlijk bewust gedaan om Ajax te stimuleren om gas te geven. Ik vind dit slim,omdat het mag en het heeft gewerkt. De Knvb had dit eerder moeten inzien en het moeten verbieden.voor de komende wedstrijden kan dit alsnog gedaan worden.

Dit is echt weer een kwestie van iets zoeken wat er niet is. In ieder stadion worden tussenstanden op grote schermen vertoond, zeker in de slotfase en bij 'de concurrent'. Daarnaast is het dus nergens verboden en wordt er dus heisa om niks gemaakt. Gewoon een kwestie van dingen zoeken om een schitterend weekend voor Ajax toch nog even in een slecht daglicht te zetten. Zo'n videobeeld werkt sfeerverhogend in de Arena, mooi toch? Mensen die alweer roepen om puntenaftrek...

Nog niet zolang geleden werd er in een stadion PSV een discutabele beslissing van de scheids op het grote scherm vertoond terwijl de wedstrijd tegen Ajax bezig was. Dat heeft uiteraard veel meer impact op de wedstrijd en de gemoedstoestand in het stadion, maar toen heb ik niemand horen roepen om 3 punten aftrek.

gewoon 1 punt aftrek, het heeft de wedstrijd duidelijk beinvloed, zeggen de trainers en spelers zelf ook en was als supporter ook te zien. Gaat hier wel om een kampioenschap.

Ajax is ook 2-3x toe verteld dat het niet mocht , tja als je dan niet wil horen moet je maar voelen. No mercy, maar daar zal de Knvb omdat het Ajax is wel te laf voor zijn.

Ook al zal er geen straf komen, het zegt wel weer iets over die slechte en arrogante tegendraadse mentaliteit in Amsterdam, bah. Hopelijk wordt Twente alleen daarom (ook door beter voetbal in gehele seizoen) weer kampioen.

25 april 2011 om 10:39

ze gingen beter voetballen omdat EL Ham der uit was niet omdat ze wijnaldum zien scoren want als de speaker zij dat het 2-1 stond dan waren de fans ook uit hun dak gegaan

25 april 2011 om 21:47

Jij hebt nieuwe feiten?? Nu is het ineens reeds verboden?? Volgens mij is het enigste dat niet mag, het tonen van discutabele momenten van de wedstrijd zelf (buitenspel ja/nee, penalty ja/nee). En in de tekst hierboven staat tevens dat hierover geen duidelijke regels bestaan. Gelukkig dat jij het ''wel'' weet En Ajax is het tot 2-3 keer toe verteld dat t niet mocht...... ja whahaha van nog zo iemand die de ''feiten'' beter kent dan de Knvb zelf.

Als er nu ook nog maar 1 argument zou zijn waarom spelers door specifiek de beelden beter zouden zijn gaan spelen, zou je opmerking nog ergens op slaan. Maar zelfs na ongeveer 500 reacties te lezen heb ik er nog niet 1 gevonden!

Kan iemand mij uitleggen waarom het doorgeven van een tussenstand wel mag en het slaten zien van een goal die bij die tussenstand hoort niet zou mogen? Alsof wij Ajax fans niet hadden gejuigd als we alleen de tussenstand 2-1 (voor Feyenoord) hadden doorgekregen zonder te zien hoe dat laatste doelpunt tot stand was gekomen.

Ik vin dit niet abnormaal ofzo dit moet gewoon kunnen.strax mag je je spelers helemaal niet meer otviveren motiveren van spelers is toch goed excelsior had ook kunnen denken onse club uit dezelfde regio wint lekker dan

Iedereen mag er van vinden wat hij wil maar ik heb wel begrip voor het onderzoek. Feit blijft dat Verthongen na de wedstrijd bij Ldl aangaf dat hij kon begrijpen dat Excelsior afgeleid was en dat het de spelers van Ajax een boost kregen. Als je hiervoor geen regels stelt kan de thuisclub door dit soort acties zeker de wedstrijd beïnvloeden; willekeurige discutabele overtredingen terug laten zien ed. Ik blijf de actie onsportief vinden. Helemaal nadat de tegenstander vraagt dit niet meer te doen.

dit slaat echt nergens op! vorig jaar lieten ze alleen de tussenstanden zien op de grote schermen en toen zag je ook de spelers al de hele tijd omhoogkijken dus beelden of alleen tussenstand dat maakt niet uit!

Wat een gezeur weer van excelsior en de knvb. Wat is er mis mee regelmentair. Niks dus. Alleen de enige vraag die mij opkomst is, kunnen ze hiervoor een boete krijgen van bv eredivisie-live ivm de rechten die zij hebben voor uitzending. Mag je deze beelden dan zomaar in openbare gelegenheden laten zien(moet daar niet toestemming voor zijn)? Alhoewel ik een stadion zie als een besloten feestje/voorstelling voor vele betalende gelijkgezinden (supporters).

Hoe kun je de mogelijkheid tot een vooronderzoek overwegen als er niks van in de Knvb-reglementen staat? Als er reglementair niets te vinden is, is een straf ook niet mogelijk. Leuk verhaal maar de aanklager zal concluderen dat vervolging niet mogelijk is.

wat een onzin zeg! ik vind dit zo'n non discussie. Tussenstanden worden normaal de gehele wedstrijd steeds op het scherm gezet. We leven in 2011 en blijkbaar is de techniek zo ver dat we nu direct goals kunnen zien op een scherm. Prachtig voor het publiek en volgens mij is het voetbal daar uiteindelijk voor. Dat spelers hier beter van gaan spelen geloof ik niks van. Het publiek en dus de spelers reageren ook op tussenstanden dus moet je die ook maar verbieden? Maar blijkbaar wil men terug naar de 19e eeuw en de volgende dag in de krant lezen wat de ander heeft gedaan. Kortzichtig zeg. In de verenigde staten doen ze dit soort dingen continu en weten ze hoe ze de mensen moeten vermaken, anders dan in het voetbal is dat daar nog het uitgangspunt.

Wat een onzin zeg. Het maakt toch helemaal niet uit of je de tussenstand op het bord laat zien of dat je de videobeelden laat zien. Het komt toch allemaal ophetzelfde neer. Daar komt nog bij dat op het moment dat de beelden werden getoond iedereen al wist dat er gescoord was omdat dit al te zien was op de borden en via de radio bekend was. De beelden hadden dus totaal geen extra effect ofzo.

Nooit gedacht dat de frustratie bij Excelsior en anti-ajax supporters zo kinderachtig kon zijn.
En nu maar weer hopen op FC Twente en meejuichen met de Tukkers.....
Nee, de TV beelden waren niet de boost die Ajax kreeg, maar de wissel El H. - de Zeeuw.
Daarna had Ajax weer een (pseudo)spits, die wel wilde werken voor de ploeg...
Ajax is aan te raden deze werkweigeraar (El H.) na het lopende seizoen te verkopen; zelfs met aanmerkelijk verlies!

Toen Ajax tegen Ado verloor speelde psv precies de wedstrijd erna.
Ik kan me nog herinerren dat waar psv speelde (weet helaas niet meer tegen wie) er ook een tv stond waar de doelpunten van ado werden vertoond. Werkt dit niet inspirerend? En voor al dus zielige mannetjes die puntenaftrek eisen voor iets waar geen regels over zijn. Wil je echt zo boven Ajax komen? door puntenaftrek? Dan ben je wel heel erg sneu.

Ik denk zelfs dat het spel er niet beter van wordt, omdat je onder je eigen wedstrijd afgeleidt wordt en daardoor niet zo geconcentreed op je eigen wedstrijd bent. En dan nog het verandert niet veel of er nu beelden of tussenstanden op het scherm verschijnen.

Wat een onzin dit allemaal.laten ze zich bij de knvb maar bezig houden om de scheidsrechters beter op te leiden,inplaats zich druk te maken om een paar beelden die op een scherm worden vertoond.ze zijn bij Ajax gewoon blij dat ze weer volop meedoen om de titel ik zie de erg er niet van in.

Misschien dat de knvb de fifa regelementen erbij heeft gepakt en dat de fifa hier tegen is. Want videobeelden zijn niet toe gestaan. Want die rode kaart van engelaar. Die beelden zouden ook niet inde kuip herhaald mogen worden. Want daar is de fifa op tegen.

Onzin. Dat de Knvb zich eens op andere zaken gaat concentreren zeg. Als ze de tussenstand op het grote scherm hadden laten zien zonder beelden was dat voor Ajax net zo'n stimulans geweest, dus vind dit echt onzinnig.

Slaat nergens op! Anders was het nieuws toch wel met de telefoontjes binnengekomen! En dan merken de spelers dat ook! Net als bij Nec-ajax vorig jaar toen reageerde het publiek ook dat Twente scoorde en merken de spelers dat ook! Het maakt geen donder uit met die schermen of niet! En trouwens op die schermen kan je alle tussenstanden van de andere wedstrijden laten zien en als er dan bij Feyenoord er een cijfer bij komt want gunstig is voor Ajax zien de spelers dat ook! Dus die beelden maken helemaal, maar dan ook helemaal niks uit!

slaat nergens op vind ik, wat is er nou zo erg om te laten zien dat feyenoord scoort, omdat dat belangrijk voor hun is, Ik vind dit gewoon een schande dat de aanklager het gaat onderzoeken

Waar gaat dit over? Omdat Ajax beter is gaan voetballen na het zien van de beelden moet er een onderzoek gestart worden slaat echt nergens op. En die Pastoor moet niet zo janken Excelsior had die beelden zelf ook als motivatie kunnen gebruiken als hun ''grote broer'' van psv kan winnen waarom hun zelf niet. Het gaat om videobeelden mensen niet om doping.

Waar maken mensen, en vooral Ajax supporters zich druk om? Het is al meerdere keren aangegeven dat er geen regels zijn over het tonen van zulke beelden. Ajax gaat hier nooit en te nimmer punten aftrek of een boete voor krijgen.

De enige reden waarom de Knvb een onderzoek zou instellen, is de simpele reden dat als men tot de conclusie komt dat het de wedstrijd beïnvloedt, er een aanpassing in de regels kan worden gemaakt.

Ik ben seizoenskaarthouders bij Psv, meestal krijg je wel goal alerts, dus tussenstanden bij doelpunten te zien. Ik weet nog wel dat er bij de laatste speelrondes waar iedereen op zondag speelt geen tussenstanden bekend mochten worden gemaakt. Ivm competitievervalsing aangezien bepaalde clubs dan een boost kunnen krijgen. Of dit in de regels staat weet ik niet en we hebben het hier ook niet om de laatste speelrondes. Wat betreft kun je hier reglementair niks van zeggen, ik vind zelf dat dit niet kan uit oogpunt van sportiviteit. Tussenstand laten zien is geen probleem in cijfers maar de goals en ook nog de rode kaart laten zien dat vind ik gewoon te ver gaan, typisch iets voor Amsterdam..dit zou nergens anders gebeuren

Wat een dom gezeur. Het gaat er toch niet om of Ajax er beter van ging voetballen of niet. Het gaat er om dat het motiverend kan werken. En daarin heeft Pastoor volkomen gelijk. Puntenaftrek gaat mij te ver. Maar een dikke boete wel. En voor de mensen die zitten te drammen dat er ook tussenstanden worden getoond, dit werkt uiteraard heel anders. Als je ziet hoe iemand scoort heb je een veel positiever gevoel bij het verloop. En tja dat het bij Ajax gebeurt, het had net zo goed ergens anders kunnen gebeuren, maar helaas voor de Amsterdammers hebben ze het dit keer zelf voor het eerst gedaan.

Straffen die handel!

De uitploeg is altijd in het nadeel, zullen we anders ook de regel invoeren dat beide teams evenveel supporters mogen meenemen.

Wat een gezeur dit. Op zich vind ik het goed dat er een onderzoek komt, omdat dat een voorportaal kan zijn voor richtlijnen hierover.

Maar het is toch een algemeen bekend gegeven dat spelers altijd op de hoogte zijn van de tussenstanden van de concurrenten ?

Los daarvan lijkt het me logisch dat Ajax ook zonder die beelden op jacht was gegaan naar de 2-1.

Een 2-1 die bovendien met hulp van de scheidsrechter viel, dus het lijken me eerder arbitrale dwalingen dan viseobeelden die impact hebben gehad op de wedstrijd.

De stand laten horen via de omroeper of scherm tot daar aan toe, maar gewoon beelden laten zien vind ik schandalig. Zo beinvloed je je eigen wedstrijd zeker.

Although, het was wel grappig om te zien dat 020 voor 010 juichte.

Videobeelden laten zien of niet, Ajax was zoiezo fout geweest, aangezien ze twee discutabele momenten op de grote schermen hebben laten zien, iets wat tegen de regels is. PSV kreeg hier vorig jaar een flinke boete en een laatste waarschuwing voor, dus het zou niet meer dan terecht zijn als Ajax dat ook zou krijgen. Maar ja, er zijn wel meer discutabele beslissingen genomen dit jaar..

Bah, dit is toch weer zoiets belachelijks, ongelofelijk. Ten eerste worden de standen ook altijd in de stadions laten zien daarmee roep je dezelfde emoties op bij de spelers en supporters. Als dat niet wordt laten zien gaat het publiek wel uit z'n dak omdat ze het op telefoons zien. Dus die beelden hebben totaal geen invloed. Het enige wat invloed heeft zijn de supporters die uit hun dak gaan. Maar wordt dat door de beelden versterkt? Ik denk van niet ik denk dat de tussenstand dat doet en of het nou een beeld van een goal is of het is een tussenstand maakt niets uit. Onzin dit dus weer.

Wat een grappige reacties heb ik gelezen. Onsportief en typisch amsterdams...lees ik nogal vaak. Het gaat erom of Ajax iets heeft gedaan dat Niet mag volgens de regels. Pastoor vond het onsportief maar wilde wel de beelden van de andere wedstrijden zien.

Dan zou je ook de tussenstanden omroepen/laten zien op het scherm in het stadion moeten verbieden, telefonisch contact tussen mensen die de andere wedstrijd volgen, internet op mobieltjes en radios moeten verbieden! Kortom, onzin.
In hoeveel stadions in Nederland zie je de tussenstanden op het scherm voorbij komen, met zo'n irritante bel? Zeker meer dan de helft, dit is toch ook niet verboden?!
En die extra motivatie klopt wel, maar die komt er ook als de spelers het vanaf de kant horen of op het scherm zien, in de vorm van de stand en niet in de vorm van beelden.

Volgens mij gaat het erom dat de NOS en Eredivisie Live deze beelden betalen en uitzenden. De NOS doet die s'avonds en Eredivisie Live doet die rechtstreeks. Ajax zend de beelden van Eredivisie Live uit in de Arena. Volgens mij hebben niet al die 50.000 mensen in de Arena een abonnement op Eredivisie Live. Dus zeker Eredivisie Live kan maatregelen nemen tegen Ajax omdat door Ajax veel mensen hebben geprofiteerd zonder te betalen.

25 april 2011 om 12:07

Als Ajax een horecavergunning heeft van Eredivisie Live mogen ze de beelden uitzenden, net zoals kroegen dat mogen als ze een vergunning hebben. Als Ajax die vergunning niet heeft hebben ze de wet overtreden en zullen ze waarschijnlijk een boete krijgen. Maar ik kan me niet voorstellen dat Ajax niet zo'n vergunning heeft, anders zouden ze voorafgaand aan de wedstrijd ook geen beelden mogen uitzenden.

wat ee ngezueru! Wat is er erg aan?

Wat kan deze Pastoor zeuren, hahahaha
Hij is zeker over de zeik dat Excelsior niet dé club van Rotterdam is.

En voor de zielepoten hier:
het is ook nooit goed, lachen we Feyenoord uit omdat ze met 10-0 verliezen van psv is het niet goed, juichen we omdat psv een tegendoelpunt van Feyenoord te verwerken krijgt, is het ook niet goed.

Mocht Ajax kampioen worden, lachen we deze zielepoten nog iets harder uit dan dat we nu al doen.

Bij veel dingen zeggen we altijd; Only in America. Maar deze muggenzifterij is weer eens een passend voorbeeld waarom ik steeds meer hekel aan Nederland begin te krijgen, zeuren, zeuren en nog eens zeuren. Je zou je ook meer met jezelf bezig kunnen houden in plaats van deze onzin; Only in Holland.

ik kan me nog wel herinneren dat psv een boete kreeg naar aanleiding van volgens mij de wedstrijd psv-ajax, op het scherm kwam een discutabele beslissing te zien en het was een foute beslissing, ze kregen hiervoor volgens mij een boete, ik vind dat dit harder aangepakt moet worden omdat dit duidelijk gevolgen had voor de wedstrijd, hierna begon ajax pas te voetballen.

25 april 2011 om 12:39

Nou breekt mijn klomp, PSV een boete en Ajax aangepakt om deze dicutabele actie.
Waarom het team straffen voor iets wat ergens anders in de organisatie is geregeld.
De spelers hebben er niet om gevraagd!!
Het al uiteraard motiveren, maar de uitslag vanaf langs de kant doorgeven kan hetzelfde effect hebben.

Ik vind het niet slim, maar dat is wat anders

Jouw reactie is er typisch een van een ploeg die verloren heeft, zuur!!!

25 april 2011 om 12:43

hahahaha, ajax begon beter te voetballen na de 2-1 toen de zeeuw in het veld kwam, dit had niks met de beelden te maken. Ajax moest sowieso winnen om nog een kans te maken.

Tsja, als er een duidelijke regel is dat dit verboden moet worden, is er een straf op zijn plaats. Echter is er volgens het artikel veel onduidelijkheid over, dan kun je niet een club voor zoiets uit de titelrace halen. Daarnaast was Ajax al in de goede fase voordat Wijnaldum de 2-1 maakte.
En ach, Mourinho laat tonnen zand op z'n veld gooien of het gras tot weilandhoogte groeien, dat vind ik persoonlijk nog meer vervalsing dan beelden te laten zien. Het is toch niet zo dat die wedstrijd werd stilgelegd zodat alle Ajacieden op het scherm konden kijken?

Wat een ophef om niks, de tussenstanden worden in ieder satdion getoond. Als de ene club afhankelijk is van de andere en ze spelen thuis dan krijgen de spelers het ook mee zonder videobeelden, wanneer het publiek begint te juichen. Nu juichen de supporters van ajax een keer voor feyenoord is het weer niet goed. Het zou werkelijk belachelijk zijn wanneer ajax puntenaftrek krijgt!!! Hoezo competitie vervalsing.

Als je als Ajax spelers het nodig hebt om beelden van Feyenoord te zien om je te motiveren moet je achter je oren krabben.

Als je als Ajaxsupporter het nodig hebt om Feyenoord te zien scoren om sfeer te brengen in je stadion en achter je club te gaan staan, dan moet je je oren van je kop schamen.

Belachelijk natuurlijk.

De enige straf die hier op staat is punten aftrek voor Ajax.

Waarom zou je je spelers niet mogen motiveren, als er hier al sprake is van motiveren. Dan vind ik dat Willem 2 ook een straf moet krijgen omdat ze de uitspraken van Gert-jan Verbeek gebruikt hebben om hun spelers te motiveren. Het wordt ook wel heel erg opgeblazen, als dit bij bijv. NAC gebeurde was er niks aan de hand.

Oh god, Ajax heeft het weer gedaan hoor...

Als Vvv-venlo in eigen huis beelden had laten zien van Willem II - AZ, had er waarschijnlijk werkelijk geen haan naar gekraaid.

Als Ajax in het begin van het jaar deze stunt had uitgehaald, had niemand geroepen om puntenaftrek, maar om een hoge boete. Maar nu de titelrace wel heel spannend is, is puntenaftrek opeens wel op zijn plaats.

PSV heeft ook zo'n stunt op haar geweten en kreeg toen een boete. Als Ajax dit doet, moet het opeens puntenaftrek zijn?

Ik zie hier ook heel veel mensen gelijk onzin uitkramen. Ajax stond al een tijdje 1-0 voor toen Feyenoord voor het eerst scoorde. Om dan te zeggen dat Ajax pas goed ging spelen na de goal is onzin, Excelsior kwam daarna zelfs op gelijkerhoogte.

Ik ben Ajacied en ben het er mee eens dat dit niet kan, maar puntenaftrek slaag nergens op. Waarschijnlijk krijg ik nu reacties zoals: 'Ja dat zeg je omdat jullie geen punten kwijt willen'..
Maar wees eens eerlijk, zou jij het niet al te graag zien dat Ajax punten verliest hierdoor?

Dan moet je ook iets doen aan de tussenstanden die steeds worden doorgegeven en geschorste coaches met telefoons op de tribune en noem maar op!
Ik verbaas me over de zure Psv-mentaliteit die nu hier regelmatig naar voren komt,...jammer!!

Gewoon accepteren dat jullie tegen Feyenoord niet goed genoeg waren, .....lullig maar het is niet anders.

We wachten jullie graag op voor de laatste ronde in de Euroborg, ik zie er nu al naar vooruit!!

hallo beste mensen ik vind het raar dat de hamvraag niet gesteld wordt ?
wie o wie heeft de beslissing genomen bij ajax om die beelden uit te laten zenden tijdens de wedstrijd ? van de boog of coronel of wie dan ook
wil de verantwoordelijke zijn naam bekend maken dank u wel !!!!!!!!

Jongens waar hebben we t over ????????
de idioterie ten top, belachelijk om hier een punt van te maken.
Get a life!!

Dit loopt met een sisser af natuurlijk want het gaat nergens over. Ajax had die wedstrijd natuurlijk gewoon gewonnen, ook zonder die beelden. Daarbij heb ik al gehoord dat in de reglementen staat dat het mag dus ze kunnen ons niks maken.

@upkedupke: Je hebt gelijk. Dat de aanklager zich hier druk over gaat maken, belachelijk!

OT: Als hier een straf uitvolgt, dan ben ik definitief mijn vertrouwen kwijt in de aanklager/knvb. Vertonghen mag iemand in zijn kruis slaan en dan doet de aanklager/knvb uiteindelijk niks maar naar het vertonen van beelden in een stadion wordt sowieso onderzoek gedaan. Ongelooflijk. Wangedrag van spelers wordt wekelijks over het hoofd gezien door ons scheidsrechterskorps en daar wordt soms tegen opgetreden. Prioriteisstelling bij aanklager/knvb ver te zoeken.

Ik snap niet waarom ze zo moeilijk doen als die beelden er niet waren zouden er ook supporters groepen zijn die de uitslag zouden scanderen, omdat 50% meeluistert met de radio! En via dit zouden de spelers ook te weten komen hoe de stand van zaken is!

Ik denk trouwens ook dat je anders alle wedstrijden op dezelfde dag moet houden want anders weet je de uitslag van je concurrent al voordat je aan de wedstrijd begint dat werkt ook motiverend.

Dus het wordt moeilijk om Ajax te bestraffen lijkt mij!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren