Barcelona moet Frenkie enorm bedrag terugbetalen: transfer in gevaar

Donderdag, 7 juli 2022 om 10:33Guy Habets • Laatste update: 12:18

De bijzondere contractsituatie van Frenkie de Jong bij Barcelona draagt bij aan de moeizame onderhandelingen met Manchester United. Dat schrijft The Telegraph, dat uit de doeken doet hoe precair de financiële status van de Catalaanse club op dit moment is. Barça zou De Jong nog negentien miljoen euro aan salaris schuldig zijn.

De verhalen over De Jong, Barcelona en een transfer naar het Man United van trainer Erik ten Hag gaan al weken rond. The Telegraph weet nu waarom de onderhandelingen al zo lang gaande zijn: de spelmaker uit Arkel krijgt nog een gigantisch bedrag aan salaris van de Catalanen. Aan het begin van de coronacrisis werd spelers van Barcelona gevraagd om een salarisoffer te brengen en daar ging De Jong mee akkoord, onder de voorwaarde dat hij het misgelopen bedrag in de toekomst alsnog zou krijgen.

Het uitstaande bedrag bedraagt volgens de Engelse kwaliteitskrant zo'n negentien miljoen euro en het feit dat de voormalig Ajacied zo'n groot bedrag nog moet krijgen, vertraagt de onderhandelingen met Man United. Eerst zou de schuld met De Jong vereffend moeten worden voordat er overeenstemming zou kunnen worden bereikt over een overstap. Het is echter nog maar de vraag of Barcelona het voor elkaar gaat krijgen om de Oranje-international negentien miljoen te betalen.

Eerder rekende clubpresident Joan Laporta op een persconferentie nog af met de transfergeruchten. "Hij is op dit moment speler van Barcelona en als we het niet nodig hebben, zullen we hem niet gaan verkopen", tekenden verschillende media woensdag op uit de mond van de voorzitter. "Wij willen hem ook niet verkopen. Het is ons bekend dat hij aanbiedingen heeft van andere clubs, maar op dit moment zullen we hem niet gaan verkopen."

United wil er ondertussen alles aan doen om De Jong binnen te halen, aangezien er met Paul Pogba en Nemanja Matic twee middenvelders vertrokken zijn en Ten Hag zeker weet dat zijn voormalig pupil bij Ajax de ideale versterking voor op het Mancunians-middenrif is. Ondertussen haalde de nieuwe trainer op Old Trafford met Tyrell Malacia al een Nederlander binnen en worden met Antony en Lisandro Martínez nog twee Eredivisie-spelers genoemd als aanwinsten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

145 reacties (laatste reactie door hangover96)
7 juli 2022 om 10:41

Het moet zijn negentien miljoen euro, is aangepast.

7 juli 2022 om 10:52

Ik neem aan 19 miljoen bruto? Zo ja dan is het makkelijker op te lossen laat united 10 netto minder betalen en dat verwerken in zijn salaris bij United.. overigens zegt dit artikel van de Telegraph helemaal niks en is het speculatief. Ik geef het 80% kans dat Frenkie gewoon bij Barca blijft

7 juli 2022 om 11:07

80%?? Dan ben jij een waardeloze wiskundige. barca is blut, united wilt m hebben. En precies op zijn positie heeft Barca nog wat aardige talenten lopen.
De rekensom is makkelijk gemaakt ah niffo.

7 juli 2022 om 11:33

10 miljoen netto minder betalen aan transfersom betekent niet dat Frenkie zomaar die 10 miljoen dan kan krijgen hè. Daar moet ook gewoon belasting van af.

Makkelijkste is gewoon de normale transfersom betalen en dat Barca daar 19 miljoen vanaf haalt voor Frenkie.

7 juli 2022 om 11:37

Echt heel grappig om te zien hoe Barca als een rode doek bij mensen werkt en hoe de media daar gretig gebruik van maakt.

Sommige spelers zijn akkoord gegaan met een verlaging en sommige niet. Na jaren Bartemeu is het logisch en moet er zeker wat gebeuren met het salarishuis aangezien daar de grootste problemen liggen. Wat wij nu alleen zien is dat Barca daar schulden heeft en daar en die speler wil kopen etc.

Maar hoeveel heeft Barca kunnen bezuinigen en hoeveel is daarvan naar aflossen gegaan want in de cijfers is te zien dat ze aardig aan het aflossen zijn. En ja, ze investeren een deel want als ze afgelopen seizoen geen CL hadden behaald dan was het probleem nog groter geworden. Maar blijkbaar denken mensen hier dat wanneer je schulden hebt je alles moet aflossen want dat doen we ook met onze hypotheken natuurlijk. Gebruiken niks om te investeren (om meer geld te genereren) we lossen alles af natuurlijk…


Daarnaast hebben ze bezuinigd, halen sponsoren binnen, komen met een goed plan voor de lange termijn, verkopen de naam van hun stadion want ze hebben gelden nodig etc. Maar links of rechtsom er is altijd wat. Een ondankbare taak zo naar Bartemeu.

Interessant om te zien ook dat de media heel veel goede dingen niet vermelden met betrekking tot aflossingen, mbt voorwaarden vanuit Barca van die lening, hoeveel er bezuinigd is en waar het geld naar toe is gegaan enz enz. Net alsof ze geld verdienen aan negativiteit…….

7 juli 2022 om 11:47

@afshin. Volgens mij weet jij niet wat wiskundige betekent. Ik ben geen wiskundige dus dan kan ik ook geen waardeloze wiskundige zijn. Overigens kom ik zelden mensen tegen die beter/sneller kunnen hoofdrekenen dan ik. Maar dit heeft met (subjectieve)kansberekening te maken. Er zijn teveel factoren die jij en ik niet kunnen weten of niet te meten/voorspellen zijn. Als de TV-rechtendeal van Barca doorgaat dan hoeven ze helemaal niet te verkopen. Tel daarbij op dat de Jong zelf wil blijven en Barca hem niet perse wil/hoeft te verkopen acht ik de kans groot dat hij blijft. Hoe groot acht jij de kans dan dat hij verkocht wordt dan? We zullen het over een aantal weken met zekerheid kunnen zeggen

7 juli 2022 om 11:50

Ik weet niet of de makkelijkste manier ook de meest gunstige is voor alle partijen. Misschien is het zowel voor Barca als Frenkie en United beter om het op een andere manier op tr lossen. Maar ik ga ervanuit dat Frenkie volgend jaar nog bij Barca speelt. Uiteindelijk beslist Xavi hierover samen met Frenkie. Als Xavi vertrouwen in hem heeft dan blijft hij want Frenkie wil zelf ook blijven. Is ook zonde net nu hij 25 is en ervaring opgedaan heeft bij Barca hem verkopen met verlies? Zijn beste jaren moeten nog komen..

7 juli 2022 om 12:04

Enorm grappig dat sommige mensen zo'n rood-paarse vlek voor hun ogen hebben dat ze als op een een rode lap reageren op elke opmerking over hun clubje...

7 juli 2022 om 12:32

@fcvoetbal

Ik volg het niet heel gedetailleerd, als ik jouw bericht lees dan zit je er veel beter in. Ik geloof zeker dat ze bezuinigd hebben. Maar ze hebben toch ook een enorme lening afgesloten waar ze nu transfers mee bekostigen? Die lening moet ook weer afgelost worden. Het is natuurlijk heel goed dat ze nu in het salarishuis aan het snijden zijn, dat is de enige weg. Maar als ik de hoofdlijn volg klinkt het nog niet alsof ze daarmee al gezond aan het worden zijn. Daarvoor zijn de schulden toch gewoon te groot?

7 juli 2022 om 15:50

Of Laporta het zo geweldig doet! Barca was goed op weg naar het magische getal aan omzet van 1 miljard euro. Echter de pandemie gooide verschrikkelijke roet in het eten.
En ja er was flink betaald aan transfers en contracten. Daarnaast hebben spelers tijdens pandemie flink ingeleverd.
Toch raar dat Dembele nog niet ergens anders heeft getekend er anderzijds over verlenging word gesproken.
Laporta heeft het geheel nog verder in geboord. Salarissen van bijna gehele selectie heeft hij grotendeels uitgesteld dan wel later verspreid te gaan betalen. Enkel alleen maar om weer een speler aan te kunnen trekken en in te kunnen schrijven.
En als je de bedragen hoort welk er onder bewind van Laporta al zijn geleend dan wel aanstaande is.

Gezien afgelopen jaren, is het bizar dat ze leningen nemen rechten verkopen voor enkele decennia. Waarbij hoog risico word genomen. Zowel linksom als rechtsom schiet Barca keihard in haar poot. Of de rechten brengen niet dat geen op komen in een oorlog of weer pandemie. Of dat geld word dubbel en dwars verdient door leningverstrekker.

Betreft volgende boek jaar zeggen dat er veel is afgelost op papier, doen al die voorzitters. Voor de bühne zo van kijk eens hoe goed ik bezig ben.

Welke voorzitter was voorheen zo fel tegen shirts sponsor? Onder welke voorzitter is UNICEF op shirt gekomen, met als reden dat Barca UNICEF betaald. En dat het tijdelijk zou zijn. Wat voor deal kwam er daarna! Trek dit door naar stadion naam.
Laporta had zijn mond vol voor zijn aantreden. Alle plannen van dat bestuur was waardeloos en zou de club meer de afgrond in brengen.
Vergeljjk de geweldige plannen van Laporta eens.

Je zou eens de cijfers van zijn vorige termijn eens bij moeten pakken. En hoe hij de club achter liet. En bedenk dan ook dat het sportief gouden jaren waren.

Ik weet niet hoe bij jou zit, maar ik los keurig maandelijks mijn hypotheek af.

7 juli 2022 om 15:58

@Lionaldinho848
Je vergeet denk ik het opgelegde totale uitgave aan salaris. Daar zit Barca nog steeds ruim over heen.

Al erft Barca al het geld van Bill Gates. Dan nog moeten ze verkopen voor eer een speler ingeschreven kan worden.
Tel daarbij ook nog eens op de uitgestelde salaris en bonus betalingen. Die zijn vooruit geschoven. Maar tegelijkertijd spelers aantrekken, flirten met spelers die nu niet in salarishuis zou passen.

7 juli 2022 om 10:47

Nog steeds 19 miljoen...dan zie je wat een verderfelijke club Barca geworden is...eerst stellen ze salaris uit door corona etc...en dan dwingen ze m nu bijna om het gewoon in te leveren. Daarom waren de woorden van :laporta ook gewoon voor de buhne: "frenkie moet blijven.."maar zei er niet bij dat ie dan zn toekomst moet opgeven voor de club. Ik zou als ik Frenkie was dit lei en kei hard spelen en toyt de laatste cent terugeisen. Wel geld om te flirten met Lewandowski..maar niet aan je verplichtingen voldoen.

7 juli 2022 om 10:51

Verschil moet er wezen. Ergens snap ik Laporta wel gewoon, Frenkie verdient veel meer dan hij daadwerkelijk verdient. En Frenkie is niet de enige die moet inleveren, iedereen levert in. Deze contracten is een van de redenen waarom Barcelona in een verval is geraakt. Laporta maakt gewoon schoon schip, en dat kan ook op deze (harde) manier

7 juli 2022 om 10:54

Frenkie levert dus helemaal niks in maar een deel van zijn salaris is uitgesteld maar hij heeft er nog altijd recht op.. dus eigenlijk heeft hij 0 ingeleverd

7 juli 2022 om 10:55

@HZ7-22, Iedereen zou het begrijpen als ze salaris in zouden moeten leveren. Maar als ze Frenkie voor 80 miljoen verkopen, dan halen ze er wel weer Lewandowski voor terug met een salaris van minimaal 20 miljoen. Laporta is gewoon een idioot. Hij wil gewoon dat Frenkie zegt laat die 19 miljoen maar zitten en zo niet krijgt Frenkie alle schuld. Soort zelfde deed hij bij Messi. Barcelona is 10x walgelijker aan het worden dan PSG, City en Newcastle bij elkaar..

7 juli 2022 om 10:58

HZ7-22. Totdat je baas bij je bureau staat en zegt dat je moet inleveren omdat die wat nieuw personeel wilt halen. Kijken of je dan nog steeds zo begripvol bent. Contract is contract. Barcelona heeft vorig seizoen toch nog een speler voor 50 miljoen gehaald? Had ook netjes overgemaakt kunnen worden naar de spelers die nog geld krijgen

7 juli 2022 om 11:06

Maar HZ7-22 wat je volgens iemand verdient is toch niet zo interessant als je samen een contract hebt ondertekend waarin iets anders staat? Barcelona maakt denk ik een fout door hem weg te jagen, zou in mijn ogen een soort Modric kunnen worden die daar nog jarenlang de boel vormgeeft. In mijn ogen ook een uitzonderlijke voetballer die goed past bij het voetbal dat Barcelona vroeger zoveel bracht. Ik denk dat ze het financieel zo spelen dat de kopende club De Jong gaat vergoeden, en de transferprijs lager uitvalt.

7 juli 2022 om 11:09

Illegale manier bedoel je.. Geld achterhouden omdat je iemand wil dwingen om een goedkoper contract te tekenen is wettelijk verboden.. Ze hebben een contract getekend, zowel De Jong als Barcelona, dus zal de club moeten betalen. Als De Jong besluit mee te werken aan een nieuw contract hebben ze geluk, maar het laatste wat De Jong nu moet doen is meewerken aan een transfer want dan kan hij zijn centen gedag kussen! Wat zijn dit voor mafia praktijken en hoe dom, sneu of asociaal ben jij om ze goed te praten?

7 juli 2022 om 11:26

@H27-22

Ik snap wat je zegt, maar helemaal netjes is het natuurlijk niet van Barca. de club is akkoord gegaan met het salaris wat de Jong krijgt. Dus ze zullen het op de een of ander manier moeten betalen.

7 juli 2022 om 11:33

Gelukkig zijn wij het als Hollanders allemaal met elkaar eens

@manodedios: eens met jou ook, bijna schandalig hoe ze on klasbak laten gaan. Ze zijn helemaal overtuigd dat ze met Gavi Pedri en Busquets Frenkie niet meer nodig hebben op he middenveld... zou alleen daarom al mooi vinden als Frenkie weggaat naar United bijvoorbeeld aan daar de architect wordt van nieuwe successen (een beetje a la Bergkamp naar Arsenal) en dat Barcelona steeds verder afzakt....

7 juli 2022 om 11:58

Dat kan natuurlijk twee kanten op - als Frenkie ook niet slaagt bij United zijn ze bij Barcelona superblij dat ze zoveel voor hem gevangen hebben, en van zijn vijf jaar megasalaris af zijn.

7 juli 2022 om 12:14

@messibazoer Wie zegt dat Lewa 20 miljoen salaris gaat krijgen? Hij wil zelf graag voor Barca spelen zoals heel heel veel profs. Dus wie zegt dat hij niet voor 5 miljoen of 8 aan salaris wil spelen?

7 juli 2022 om 12:18

@youri zozo de Barca haat zit diep bij jou he? Hahaha echt zielig hoe jij keer op keer loopt te janken over illegale acties terwijl je gewoon onzin praat. Barca mag aan Frenkie vragen of hij een deel van zijn salaris wil uitstellen en als hij daarmee akkoord is gegaan, hoe kan dat dan illegaal zijn? En waarom is barca daarvoor niet gestraft dan als het illegaal is? En hoe kom je erbij dat hij naar het gedeelte van zijn salaris kan fluiten als hij naar United gaat? Heb jij een glazen bol? Wie zegt dat hij dat geld niet alsnog krijgt waar baseer je dat op?

7 juli 2022 om 16:08

@Ducktaildo
De transfer bedragen die betaald worden plus salaris en tekengeld. En dat ook nadat ze Koeman hadden ontslagen, waarbij niks mogelijk was.

7 juli 2022 om 16:18

@Lionaldinho84
Helemaal zuiver is het niet. Want zelfs na het gebaar van de spelers bleef Barca boven het maximum. Maar Laporta heeft met zijn toneel spel betreft Messi voor elkaar gekregen dat LaLiga niet naar contractuele vergoeding kijkt maar naar wat dat jaar is uitbetaald.

Het zou je toch op ze minst moeten opvallen dat spelers die aanzienlijke bedragen nog tegoed hebben met transfers onverbrand worden gebracht.

7 juli 2022 om 10:56

Hij verdient zo'n 19 miljoen salaris per jaar, dus als hij idd twee jaar een 50 procent salarisverlaging heeft geaccepteerd, dan kom je dus op dat bedrag uit.

Onmogelijk bedrag. Coronacrisis nemend sinds 01/01/2020 en ervan uitgaande dat die 50 salaris ingeleverd heeft zou die dus in 2 en half jaar 180 miljoen euro moeten verdienen volgens zijn normale loon als er nu nog 90 miljoen zou openstaan.

Edit: Ik lees op een andere website dat over zijn resterende contractduur Frenkie 88,86 miljoen bruto zou verdienen. Maar als die verkocht wordt hoeven ze dat natuurlijk niet meer te betalen... enkel het achterstallige salaris, wat dus nooit 90 miljoen kan zijn. Sensatieverhaal.

7 juli 2022 om 10:58

Is inmiddels aangepast naar 19 miljoen euro. Lijkt me simpel op te lossen als man utd 60/70 miljoen betaald aan Barcelona kunnen ze daarvan gelijk 19 miljoen doorstorten aan Frenkie.

Dus Frenkie heeft in een contractduur van 5 jaar een slordige 90 miljoen ingeleverd? Dat klinkt met alle respect als een broodje aap.

Deze club is een parodie op een topclub geworden. Eerder deze week verschenen artikelen dat Frenkie gewoon bij Barca moet blijven en niet zoveel te willen had, maar dan wel salaris moet inleveren. Nu blijkt dat ze nog miljoenen moeten betalen aan salarissen (negentig lijkt me niet te kloppen ). Het begint triester en triester te worden. Barcelona is Frenkie gewoon niet waard, laat die man gaan. Deze financiã«le constructies zouden in Nederland helemaal niet kunnen en dus is een wedstrijd van een Ajax-Barcelona of een PSV-Barcelona altijd oneerlijke concurrentie en dan staan wij weer onszelf af te zeiken omdat die grote Spaanse mogendheden ons weer eens voetballes geven. Nee, uitsluiten voor Europees topvoetbal als ze hun financiã«n niet gewoon op orde krijgen.

7 juli 2022 om 10:50

Er verschijnen zoveel artikelen, dus wat is precies op de waarheid berust? Media tegenwoordig gaat het niet meer om de waarheid maar om de clicks, precies zo met de headlines op deze site en negativiteit verkoopt enorm is maar weer te zien. Mensen nemen dit allemaal klakkeloos over. Je hebt aan de ene kant een voorzitter die exact weer hoe het er voor staat en aan de andere kant media die denken te weten hoe het er voor staat.

Kan me niet voorstellen dat jij je spelers miljoenen moet betalen maar alleen maar andere spelers gaat halen, kan me niet voorstellen dat Frenkie zegt graag bij Barca te blijven als dit allemaal speelt.

7 juli 2022 om 11:07

Dus omdat Laporta perfect weet wat er gaande is, neemt hij per definitie de juiste beslissingen?

Alles wat je nu over Laporta zegt, kon in het verleden ook over Bartomeu gezegd worden.

7 juli 2022 om 11:10

Fcvoetbal23. Dat van salaris inleveren bij Barca in corona tijd is niet 1 of ander groot gerucht, maar door o.a. Barca zelf in die periode naar buiten gebracht hè. En gezien nu pas de jaren aanbreken waarop ze het weer zouden compenseren richting die spelers is het vrij logisch dat het nog niet gecompenseerd is en er dus nog een flink bedrag open staat. Aan de andere kant is het ook vrij duidelijk dat Barca in de markt is voor bijv. Lewandowski. Ook daarin doet Barca niet zo geheimzinnig. Ik denk dus vooral dat het of heel erg naief zijn is, of een bord voor de kop hebben, als je denkt dat Barca op dit moment niet op die manier te werk aan het gaan is. Waarom Frenkie bij Barca wil blijven is omdat het zijn droomclub is en omdat hij dus de komende jaren ook nog gecompenseerd zou moeten worden qua salaris.

7 juli 2022 om 11:17

@inkemontana dus wat je zegt is dat Barca een voorstel heeft gedaan met uitleg aan de spelers tijdens Corona tijd en dat de spelers daar zelf wel of niet akkoord mee zijn gegaan toch?

Maar mijn vraag is wat wij exact weten van de financiële status van Barcelona verder dan wat we van de media lezen? Wat js berust op de waarheid? Elke dag wordt er namelijk weer wat anders geschreven en we geloven letterlijk alles 😂

7 juli 2022 om 11:18

@lierse waar heb ik het over dat hij de juiste beslissingen neemt? Aparte reactie…

7 juli 2022 om 11:27

Als maar 10% van wat er over Barca geschreven wordt waar is, is het alsnog 1 grote wanvertoning daar.

7 juli 2022 om 13:38

Het probleem is vooral dat veel geruchten de laatste jaren nog waar zijn ook. Volgens mij word er ook van alle kanten gelekt vanuit de club, zowel de zaken die ze willen lekken als zaken die ze liever binnenskamers houden. Het is gewoon 1 grote puinhoop en zolang er geen onafhankelijk iemand komt, blijft dat ook zo.

7 juli 2022 om 13:40

Dat het z'n droomclub is geloof ik al niet meer. Anders doe je gewoon water bij de wijn als hij echt wil blijven. Spelers als Aubameyang, Depay, Alves en Traore konden allemaal elders betere contracten krijgen, maar kozen toch voor FC Barcelona. Evenals Lewandowski die gaat ook echt niet meer hetzelfde verdienen als Bayern hem naar Barcelona laat gaan.

7 juli 2022 om 10:57

Barcelona heeft gewoon stront geluk dat ze nog kunnen teren op hun naam. Voor haast elke voetballer is Barcelona een club van mythische status. Gevolg is dat ze akkoord gaan met voorwaarden die ze bij andere clubs never nooit niet zouden accepteren. De vraag is hoe lang ze hierop kunnen teren. IK zou zeggen best lang, laatst was er een bericht dat Bayern Munchen Lewandowski niet wilt verkopen aan Barcelona tenzij ze alles in 1x betalen omdat ze denken dat Barcelona niet zal bestaan over 1-2 jaar.

7 juli 2022 om 11:13

Grootste onzin die laatste zin. Misschien heb je het gemist maar onlangs heeft Barca een lening afgesloten met als onderpand tv-gelden. Die leveren ze jaarlijks deels in als rent en er is een terugkoop clause. Lening gebruiken ze voor achterstallige schulden en om het stadion te verbouwen zoals Real Madrid heeft gedaan om meer inkomsten te kunnen genereren en minder afhankelijk te zijn van prestaties. Een klein deel willen ze investeren in de spelersgroep.

Afgelopen maanden heeft Laporta veel bezuinigd, sponsoren erbij gehaald en nu probeert hij het salarishuis opnieuw in te richten. Hij doet er in mijn ogen alles aan om de puinhoop die Bartemeu achter liet op te ruimen, een ontzettend ondankbare taak aangezien alles hem momenteel verweten wordt. We lezen veel in de media maar wat is exact waar mbt de salarissen? Feit is dat de salarissen buitenproportioneel zijn en hij daar wat aan moet doen en dat Barca op dit moment geld binnenkrijgt door prestaties en daar afhankelijk van zijn. Slecht presteren is funest en niks aan de uitgaven doen ook. Kortom een ondankbare taak.

Kan je mij of kan iemand anders mij vertellen wat exact 100% zeker op de waarheid berust is wat de media de afgelopen maanden elke dag heeft verteld? Zijn er hoofdrolspelers die gesproken hebben?

7 juli 2022 om 11:26

Zou ergens nog een zegen zijn voor het voetbal ook. Als een topclub als Barca omvalt dan maken andere clubs misschien ook pas op de plaats en wordt als weer een beetje genormaliseerd.

7 juli 2022 om 11:46

@FCVoetbal23 bezuinigen betekent dat je een stap terug doet. Laporte probeert te bezuinigen zonder concessies te doen aan het sportieve deel (zie bijv. 60 miljoen Ferran en interesse Lewa). Je kunt die dingen niet combineren mits je op 'creatieve' wijze alsnog probeert je doelen te bereiken en dit is precies waarom Laporte de hoon over zich heen krijgt. Dat de taak ondankbaar is begrijp ik, maar een beetje menselijkheid in nakomen van afspraken zou Barca net een iets ander gezicht geven. Dat kun je ook prima realiseren door je doelstellingen iets bij te stellen en top over 3/4 weer aan te vallen ipv momenteel krampachtig je te willen blijven meten met een club als Real.

7 juli 2022 om 11:53

@voetbal

Een heel verhaal, maar je mist het gedeelte waarbij ik zei dat het Bayern is die denkt dat Barcelona niet lang meer zal bestaan. In dezelfde zin zeg ik dat ik verwacht dat Barcelona juist lang kan teren op hun naam. Dat zou de suggestie moeten wekken dat ze niet echt in de problemen zitten/gaan komen. Naar mijn mening.

7 juli 2022 om 13:39

Joh, tenzij je je gigantisch verveelt, moet je hier gewoon niet op reageren.

Dit is non-nieuws. Dit is al lang en breed beken om de hele simpele reden dat er afspraken zijn gemaakt met de club: de spelers krijgen het geld gewoon. Dat is bij wet vastgesteld. Geen enkele speler hoeft te vrezen dat ze geen loon krijgen.

Verder wil Barça gewoon met Frenkie door, maar dan wel met een nieuw contract. Daarmee zou hij veel langer kunnen blijven. Tekent ie niet, dan zal er gekeken worden naar een verkoop (waarbij hij nog steeds zijn resterende salaris kan verwachten) óf loopt ie over twee jaar gratis de deur uit.

We zien halve berichtgevingen hier en honderden knurften die iedere negatieve roddel gebruiken om te schuimbekken. Die ga je toch niet overhalen om ook maar een beetje over jouw punten na te laten denken.

7 juli 2022 om 13:48

@fcvoetbal23 - Je gaat voorbij aan iets en zit bovendien nogal mis. Barcelona is een bedrag van in de 200 miljoen overeengekomen voor 10 procent van het TV geld, 25 jaar lang. Daar heeft een lening werkelijk niets mee te maken.

Daarnaast is er een lening van 1,5 miljard, de lening waar jij op doelt. Het onderpand is de waarde van de lening rendement. Je denkt toch niet dat een bank zo'n lening verschaft voor enkel TV geld? Dan is Barcelona over 25 jaar pas klaar met die 1,5 miljard en dan hebben we de rente nog niet meegerekend, die ongetwijfeld hoger ligt door de crisis en de situatie. Dan heb je nog die schuld van 1,1 tot 1,3 miljard euro. Hoe kun je zo makkelijk over de situatie denken?! Het is namelijk niet zo dat ze die lening van 1,5 miljard gebruiken om schulden te herstructureren, integendeel. Het wordt volledig gebruikt om het stadion te renoveren. Nou, hoe dom kan je zijn gezien de staat van de club?!

Verder heeft Laporta enkel dat gedaan wat vanuit de restricties van Laliga opgelegd is. Sterker nog: Ze rekken die restricties uit tot op de laatste eurocent, gezien het feit dat ze toekomstige inkomsten (meerdere honderden miljoenen) gewoon weggeven aan een derde partij om nog wat spelers te kunnen kopen. Het feit dat Barcelona delen van de club in de verkoop zet, moet eigenlijk alle alarmbellen doen rinkelen, maar het gaat er echt niet in bij de supporters. Echt ongelooflijk hoe erg die in de ontkenningsfase zitten. En ja, de kosten zijn teruggedrongen, maar de inkomsten gaan ook niet meer richting de miljard momenteel.

Tot een faillissement gaat het niet komen, maar twee scenario's zijn erg aannemelijk: Of ze glijden in het komende decennium af als de bubbel eenmaal echt knapt, of ze hebben dan ineens een rijke miljardair die de boel gered heeft. Misschien niet eens zo slecht, want die socio's en die praatjesmakende voorzitters zijn als vergif voor de club. Emotie en eigenbelang, dat is hoe Barcelona al jaren gerund word. Eeuwig zonde hoe de naam besmeurd word.

Wat? De Jong speelt drie seizoenen bij Barcelona en ze zijn hem nog 90 (!!!) miljoen aan salaris schuldig? Dat is 30 miljoen per jaar, zo veel is zijn salaris niet eens.. Misschien spreekt The Telegraph over bruto bedragen die de club kwijt is, maar dan nog kan dit haast niet. Zou betekenen dat Frenkie in zijn hele tijd bij FC Barcelona nog nooit een cent salaris heeft ontvangen zo ongeveer. Lijkt me een broodje aap verhaal.

7 juli 2022 om 10:58

Moet 19 miljoen zijn. Foutje

7 juli 2022 om 13:32

Ja zag het nadien inderdaad. Nog altijd vrij bizar uiteraard, een kleine 20 miljoen aan achterstallig salaris voor 1 speler (en hij zal zeker niet de enige zijn) in de afgelopen twee seizoenen..

Ik begin echt een gigantische afkeer voor deze club te krijgen. Wat een gigantisch wanbeleid daar. Ooit zo'n mooie club. Nu een slangenkuil. Hoop dat frenkie daar heel snel vertrekt.

7 juli 2022 om 10:56

Lees ik wel vaker maar vind dat altijd zo’n vreemd sentiment. Feyenoord bijvoorbeeld heeft het grootste deel van mijn leven een vrij achterlijk wanbeleid gevoerd. Ik heb als Ajacied ook altijd een gezonde afkeer gehad van Feyenoord, maar kan onmogelijk ontkennen dat het een prachtige club is en altijd was. Dat het een zooitje is bij Barcelona is duidelijk, dat ze hun naam, shirt en reputatie te grabbel gooien ook. Doet er niet aan af dat ik het een mooie club vind. Dat zit hem voor mij toch in andere dingen dan hun financiële beleid. Hoop dat ze erbovenop komen, maar wordt lastig op korte termijn. Vind Frenkie echt een type dat Barcelona er sportief bovenop kan helpen en zijn hele carrière gelukkig zijn bij die club. Maar als ze hun afspraken niet na (kunnen) komen doet hij er goed aan te vertrekken natuurlijk.

7 juli 2022 om 11:03

Vind persoonlijk dit een paar tredes verder hoor. Financiële puinzooi, mensen manipuleren om in te leveren (door middel van hele hele nare methodes) en dan gewoon doodleuk spelers blijven halen. Nog leuker oude spelers zonder restwaarde halen voor veel te veel geld. Met walgelijke personen aan het roer. Bah. De tijden van een mooie club met Cruyfiaanse invloeden en mooi beleid is voorbij. Nare club op dit moment.

7 juli 2022 om 11:15

Ja kan daar toch wel doorheen kijken. Wanbeleid is duidelijk maar of een club mooi is zit hem voor mij toch in andere dingen. Ben geen fan van Barcelona hoor en het interesseert me niet wat ze uitvreten of presteren. Maar stel je bent fan van pak hem beet PSV en je loot Barcelona, dan is dat toch mooi. Die stad dat stadion die historie die kleuren die socios dat lied. Ik vind het toch wel wat hebben allemaal, leuker dan een Mönchengladbach ofzo. Barcelona tja veel politiek en slechte keuzes helaas, sportief ook niet veel meer. Laten we het houden op een mooie nare club. 😆 Maar hoop wel dat ze er over een paar jaar bovenop komen.

7 juli 2022 om 11:21

Wij voeren gewoon dom beleid. Wel een verschil met de rattenstreken die Barcelona uithaalt met de eigen spelers en trainers.

7 juli 2022 om 11:57

Verschil is dat Feyenoord regelmatig op de blaren mag zitten door hun wanbeleid. Gevolgen zijn duidelijk te zien en als Ajacied zijnde ben je fan van een rivaalclub die superieur is aan Feyenoord. Barcelona ondervindt amper negatieve gevolgen. Ze zijn 2e geëindigd afgelopen seizoen. Ze halen nog steeds top spelers. Het is niet een club die op de blaren moet zitten, integendeel. Dus omdat Barcelona gevoelsmatig niet "hun verdiende loon" krijgt, groeit die afkeer richting die club.

7 juli 2022 om 13:56

Barcelona zit wel degelijk op haar blaren, maar Laporta verricht gewoon goed werk nu. Voordat Laporta er was had Barcelona Koeman aangesteld een matige coach die vervolgens spelers als L. De Jong en Depay aantrok. De resultaten waren ondermaats en het spel ook. Door Koeman zat Barcelona ook in de Europa league dit zijn gewoon dieptepunten voor een topclub. Nu heeft hij Xavi een onervaren coach aangesteld die het verrassend goed deed en 2e is geëindigd, een clasico won (de topwedstrijd verloor je altijd onder Koeman) en Xavi had nuttige spelers (geen top spelers) aangetrokken die graag voor de club spelen. Bij Feyenoord heb je ook zoiets als ''ik speel als Feyenoorder nu liever bij de concurrent/rivaal, want dat moet kunnen tegenwoordig''. Als je dat zonder een grote financiële vergoeding toelaat dan blijf je inderdaad lang in je wanbeleid zwemmen.

7 juli 2022 om 11:02

Het is toch belachelijk dat je tegen een speler zegt je mag blijven maar wel als je salaris inlevert, terwijl je nog 19 miljoen aan salaris schuldig bent.

7 juli 2022 om 11:17

Nou ja je mag het wel zeggen, maar moet niet raar opkijken als hij dan zegt toedeledokie ik ga dat even via een rechter afdwingen voordat jullie Lewandowski halen.

Maar wat is dit voor speculatieve kul? Alsof je De Jong niet kunt verkopen en daarnaast zijn salaris gespreid kunt doorbetalen? Het is een vordering die De Jong heeft, die kan gewoon blijven gelden als hij voor Man. Utd. speelt..? Vies spelletje van die Laporta zeker weer, om niet te hoeven betalen?

7 juli 2022 om 11:27

Volgens de regels van de FIFA is een transfer pas afgerond als er aan de contractverplichtingen is voldaan. Normaal gesproken betekent het, dat de kopende club op z'n minst de restwaarde van het contract moet afkopen (contractduur maal salaris). Het mes snijdt echter aan twee kanten. Zolang Barcelona een betalingsachterstand open heeft staan bij Frenkie, heeft Barcelona niet aan de contractverplichtingen voldaan. Concreet betekent dit, dat als Frenkie naar United wil, of Frenkie de betalingsachterstand van Barcelona kwijt moet schelden, of iemand (zoals United) de schulden van Barcelona op zich moet nemen.

Dit verhaal kwam ook al langs bij Braithwaite. Die wil ook niet weg bij Barcelona, mede omdat Barcelona hem nog veel salaris verschuldigd is.

7 juli 2022 om 11:53

Nouja, ik kan me niet voorstellen dat er juridisch niets mogelijk is. Desnoods ga je de salarisschuld kwijtschelden, en dan kort je dat op de transfersom, en United kan die besparing weer als tekenpremie geven aan Frenkie. Cirkeltje rond.

7 juli 2022 om 13:57

Barcelona mag het contract natuurlijk zelf ook afkopen. Bovendien is de onderhandelingspositie van Barcelona momenteel dermate zwak dat clubs hun oren denk ik toch gespitst houden nu. Die gaan nu nooit meer bedragen in de buurt van 85 miljoen euro betalen.

Absurt hoe slecht het beleid is bij Barcelona de afgelopen jaren. Zowel op sportief als financieel vlak worden keer op keer de verkeerde keuzes gemaakt.

Op elke slechte keuze wordt vervolgens een pleister geplakt die daarna de situatie nog erger gemaakt lijkt te hebben. Ik zie Barcelona voorlopig niet terug in de top van het Europese voetbal eerlijk gezegd.

7 juli 2022 om 17:59

Maar dat kan men niet van elkaar scheiden. De puinhoop dat Barto heeft veroorzaakt. En nu Laporta die gewoon dingen wil herstellen en soms op een harde directe manier. Die club verdrinkt vanwege de salarissen! Dat gaat nergens over en bet salarishuis willen ze herstellen. Its that simple maar men snapt het niet en zit enkel maar te brabbelen.

Maar als een olieclub losgaat, miljoenen uitgeeft terwijl het jarenlang honderden miljoenen verliezen maakt, is het allemaal wel geweldig.

7 juli 2022 om 18:44

Sinds Laporta is het enkel erger geworden. Heeft hoop salaris vooruit geschoven, en na zijn aantreden op papier vele kosten in een keer pp de balans gezet.

Die club is zelf de contracten aangegaan. En grote kans zonder pandemie ze de grens van 1 miljard omzet hadden overschreden.

Battineau had een degelijk plan. Die andere kandidaat had mij inziens zeer goede plannen.

Prima als salaris huis willen herstellen maar ze hebben flink salaris in te halen.
En wat doen ze steeds spelers eisen hun salaris in te leveren. Om vervolgens dikke transfersom tekengeld en salaris uitgegeven aan een nieuwe speler.

90 miljoen aan salaris? Nondeju!! Lekker bezig Barcelona!! Nu staat er 19 miljoen. Ik dacht al! Offtopic:Chelsea gaat bod uit brengen op Ronaldo. 16 miljoen pond. Manchester heeft vertrekwens van Ronaldo geaccepteerd.

7 juli 2022 om 11:27

Bron? Dat zou wel een stuntje zijn van Cheslea

7 juli 2022 om 11:58

Ik weet niet of ik bronnen mag plaatsen maar Sportbible en nu ook Fcupdate.nl heeft het er ook over.

7 juli 2022 om 12:10

Fabrizio Romano heb ik er nog niet over gehoord trouwens en dat is wel een betrouwbare bron.

Onbegrijpelijk.. Als je ziet wat voor bedragen Barcelona nog aan hun spelers moet betalen of aan de clubs waar ze spelers van gekocht hebben is het een grof schandaal dat deze club überhaupt nog de transfermarkt op mag! Wat een grap! 19 miljoen aan De Jong en naar verluidt nog 60(!) miljoen aan Pique om er even twee te noemen! Deze club is echt ziek..

Wat een puinhoop daarzo messi wacht nog ook op ze geld en meerdere spelers en ajax ook nog want de transfer van de jong is ook nog niet afbetaald🥲🥲

7 juli 2022 om 10:55

Wie zegt dat de transfer van Frenkie nog niet is betaald? Ik lees dat vaker hier op VZ maar volgens mij praten mensen elkaar gewoon na.. heb jij bewijs of een bron die aantoont dat de transfer nog niet is afbetaald?

7 juli 2022 om 11:29

In het jaarverslag van Ajax staat dat de club vorige zomer nog 48 miljoen aan transfersommen tegoed had, een deel daarvan zal wel van Frenkie zijn. En het is vrij bekend dat Barcelona vrijwel al zijn aankopen met gespreide betaling doet.

7 juli 2022 om 11:53

Dat is dus een aanname en je weet helemaal niks. Kan net zo goed voor de Ligt en Neres ofzo zijn. Als je de feiten niet compleet hebt dan moet je ook niet zomaar dingen insinueren. Het zou goed kunnen dat Ajax nog geld krijgt voor frenkie maar het zou ook niet zo kunnen zijn. Ook zou het nog maar 1 of 3 miljoen kunnen zijn. Kortom we weten helemaal niks over deze kwestie

7 juli 2022 om 14:39

Ik insinueer niets, da's een andere gozer Maar ik ga er niet van uit dat die hele 48 miljoen voor Frenkie is, nee.

7 juli 2022 om 15:14

Maar je insinueert wel dat een deel van die 48 voor frenkie is? Want je zegt letterlijk: een deel daarvan zal wel voor frenkie zijn. Aannames zonder bewijs of feiten

Misschien kan Laporta het kantoorpersoneel dwingen een nier te verkopen? Heb je toch weer paar ton.

Als ManU hetzelfde salaris biedt. 85 miljoen aan Barca, waarvan Barca 20 mil doorstuurt naar Frenkie, dan is iedereen er toch? Houdt Barcelona alsnog 65mil over aan deze deal en is Frenkie van de salarislijst af?

7 juli 2022 om 10:59

Probleem is dat United waarschijnlijk niet 19 miljoen per jaar salaris gaat betalen, dat is meer dan De Bruyne (en alle andere spelers bij United).

Dus van het transferbedrag moet ook een deel naar Frenkie om dat te compenseren, niet alleen de 19m achterstallig salaris.

7 juli 2022 om 15:24

Hij zegt toch ook nergens dat Frenkie 19 miljoen per seizoen dient te krijgen? Dat krijgt ie nu ook niet bij Barca.
Daarnaast verdient de Bruyne 20 miljoen Britse pond, omgerekend 23,5 miljoen euro bij City.

En waarom zou er een compensatie moeten komen voor Frenkie? Als er duidelijk afspraken zijn gemaakt? Gewoon omdat het Barcelona is?

8 juli 2022 om 11:30

Als Frenkie bv bij United 15m salaris krijgt, en bij Barcelona op zijn huidige contract de komende vijf jaar 19m (plus nog die 19m aan achterstallig loon van de afgelopen 2 jaar), dan zal Frenkie toch dat verschil van Barcelona willen ontvangen.

7 juli 2022 om 11:01Uhmmm dus Manu moet het salaris van Frenkie betalen. Salaris vanuit het tijdperk Barca. Koekoekkkk.

Dat lust ik ook wel.

7 juli 2022 om 11:45

Neenee, je snapt mij niet. 85 miljoen van Manu naar Barca. vrij marktconform. Barca kan daarna 20mil overmaken naar Frenkie om zijn achterstallig salaris over te maken. ManU blij, Frenkie blij, Barca 65mil rijker.

7 juli 2022 om 11:47

Plus dat er nog geld naar Ajax gaat, plus dat Frenkie ook compensatie zal willen voor zijn lagere United salaris.

7 juli 2022 om 11:56

Waarom zou man UTD de hoofdprijs betalen? Barca wil eigenlijks graag van hem af, om andere spelers te halen, maar dat lukt niet. Dan gaat Manchester echt niet de hoofdprijs betalen, want de hele wereld weet dat Barca in de shit zit,

Bayern had gewoon gelijk boys. We weten werkelijk niet of FC Barcelona nog wel bestaat binnen 2 a 3 jaar. Als ik Frenkie was zou ik ELKE cent opeisen dat mij toebehoort! Slaat nergens op wat barca doet. Ze hebben zo een jonge goeie groep. Wrm laat je het niet daarbij effe paar jaar je financiële zaken op orde brengen. Oke je wint wrs 4 a 5 jaar niets, mss hier en daar een copa del rey of supercopa. Maar dan heb je gwn een heel goeie groep voetballers die elkaar al jaren kennen en gwn een paar goeie aankopen en je bent er weer. Nu zijn ze vuur aan het doven met benzine

7 juli 2022 om 11:00

Tsja, maar dan zit Frenkie de beste jaren van zijn carriere in een zinkend schip te voetballen, daar heeft-ie ook geen zin in. En laten we wel zijn, dat is ook niet goed voor Oranje.

7 juli 2022 om 14:07

Het is vooral ook bijzonder hoe die supporters alles maar blijven ontkennen, ook op dit platform. Een lening van 1,5 miljard, een schuld van 1,3 miljard, naam van het stadion verkocht, 10 procent van het TV geld laten liquideren, ze gaan 49 procent van de licentie en marketingafdeling verkopen en bovendien wordt die 1,5 miljard volledig gebruikt voor de renovatie van het stadiongebied. O ja, dan heeft het volgens mij ook nog een lening van een 600 miljard bij Goldman Sachs zodat het in de coronaperiode ademruimte kreeg. De omzet daalt en alleen aan rente betaalt de club al een vermogen. Als je als supporter dan nog denkt dat alles nog wel te doen is, hebben ze echt boter op hun hoofd. Links- of rechtsom gaat de club abnormaal veel geld verdampen (door delen te verkopen die voor de kopende partij nog rendement opleveren ook), rentes en dan heeft het ook nog betalingsverplichtingen.

is toch wel triest hoever Barcelona is afgezakt ondertussen. En wel gewoon aankopen doen....rare wereld!

Dan halen ze dat van de transfersom van Man U en betalen ze hem daarmee. Barca zal dan ongetwijfeld meer willen voor De Jong, waarop het neer komt dat Man U die 19 miljoen betaald. Verliezer is Man U in deze scenario.

7 juli 2022 om 11:32

Lijkt me niet dat er dan voor United veel verandert, die gaan niet ineens 19 miljoen extra betalen omdat Barcelona een betalingsprobleem heeft, dat is hun eigen zaak.

En maar verdedigen die club! En maar haten op de mensen die ‘elke keer hetzelfde zeggen’. Wat blijkt? Die mensen hebben keihard gelijk. Barca ga je kapot schamen!

Oké. Ze kunnen vast rekenen bij Barca. Als je 65 miljoen vast transfersom krijgt. Dan maak je daar na ontvangst gewoon 19 miljoen van over naar Frenkie. Opgelost.

Waarschijnlijk is het er zo'n financiële puinhoop dat met die vaste transfersom meteen weer iets anders afbetaald moeten worden. Maar aan het einde van de rit heb je altijd meer wanneer je hem op deze manier laat gaan dan wanneer je hem zo kansloos bij de club houdt.

7 juli 2022 om 11:34

Er is ook nog een deel van de transfersom die naar Ajax moet, want het volledige transferbedrag uit 2020 is nog niet binnen. Verder zal Frenkie niet alleen die 19m terugwillen, maar ook compensatie voor het lagere salaris wat hij bij United zal gaan verdienen - stel dat is 5m per jaar minder (op een 5-jarig contract), dat is nog eens 25m. Op die manier houdt Barcelona erg weinig aan m over - maar goed, hem binnenboord houden is nog duurder.

Ja we weten dat het een rommeltje is bij barca, we weten dat Batemue een zooi heeft achtergelaten, we weten elke speler nog wat tegoed heeft, we weten dat er financielen constructies zijn, maar eigenlijk weten we helemaal niks.

7 juli 2022 om 14:10

We weten ook dat Barcelona zeer diep in de financiele problemen zit. Die situatie is veel erger dan het bestuur wil doen lijken en veel erger dan veel supporters hier verkondigen. Dat terwijl de cijfers gewoon op tafel liggen.

7 juli 2022 om 16:29

Je gaat schrikken hoe het nu is door Laporta. Die zingt zijn termijn wel uit. En za hard op zijn borst slaan van kijk mij eens. Vervolgens blijkt dat Er gigantische bedragen de put in gaan.

Dit was te verwachten. Frenkie levert salaris in die hij dan "later in zijn contract alsnog gaat krijgen", inmiddels 19 miljoen aan achtergestelde betalingen. Frenkie vertegenwoordigt een flinke transferwaarde en speelt op een plek waar Barca nog andere goede spelers heeft rondlopen, dus als ManU aanklopt, willen ze hem graag verkopen. Maar bij een verkoop van Frenkie, wil hij natuurlijk nog wel het achterstallig loon ontvangen. Barca denkt korte termijn en wil niet dat ze in praktijk 19 miljoen van de transfersom alsnog moeten betalen aan Frenkie en gaat proberen hem te manipuleren en onder druk zetten om af te zien van (een deel van) dat loon.

Parodie op een voetbalclub.

Barca wil hem natuurlijk verkopen, omdat ze genoeg goede middenvelders hebben en hij een flinke waarde heeft, maar waar ze even geen rekening mee hebben gehouden is dat ze dan per direct zoveel geld kwijt zijn (aan hem). Hierdoor wordt de opbrengst ineens een stuk minder.
Wat MU betreft; ik snap wel dat Ronaldo weg wil. Alle clubs kopen en Mu komt met Malacia , met alle respect voor deze goede back, aanzetten. Mu moet veel en veel meer kopen willen ze omhoog. Doen ze dit niet dan wordt het volgend jaar vechten om de tiende plek

7 juli 2022 om 14:15

Ze willen hem verkopen omdat ze geen andere keuze hebben. Pijnlijk genoeg gaan ze werkelijk niets op De Jong verdienen. Ajax moet nog 30-49 miljoen euro krijgen, De Jong moet nog 19 miljoen euro krijgen en Manchester United gaat De Jong natuurlijk nooit 12-14 miljoen euro per jaar geven. Barcelona wil en moet van hem af, dus dan krijg je zo'n constructie waarbij Barcelona de eerste seizoenen een deel van het salaris meebetaalt zoals bij Suarez ook gebeurde.

Wanneer stopt het met deze club.

Word hoogtijd dat ze even 5 jaartjes straf moeten krijgen, financieel alles op orde krijgen, na denken over de fouten van het verleden, competitie terug dus minder druk. En daarna de club worden zoals het vroeger was goed en gezond

Heeft Barcelona Ajax al 100% betaald ..?

Het lijkt wel of deze eens zo mooie club de laatste jaren alleen maar met financieel gezeik in het nieuws komt. De ene speler moet vertrekken omdat hij zwaar op de begroting drukt, de andere met een nog groter salaris mag weer blijven. Die levert in maar krijgt dat bedrag toch wel weer maar over een langere termijn. Wat een gegoochel allemaal om de zaak draaiende te houden. Ze zouden van nul af aan moeten beginnen en uitspreken dat ze de komende drie jaar geen kampioen gaan worden en bouwen aan een solide team en een nog meer solide bestuur. Het lijkt wel jiskefet !

Wat een grap is deze club aan het worden.
Verkoop hem gewoon en geef hem die 19 miljoen salaris.

Dan heb je als Barca zijnde nog altijd voldoende middenvelders met Kessié, Busquets, Gavi, Pedri, Puig en Nico...

Verkoop brandhout als Pjanic/umtiti/lenglet/braitwaite ook. Desnoods laat je zo'n Umtiti en Pjanic transfervrij vertrekken. Liever kwijt dan rijk.

7 juli 2022 om 11:37

Braithwaite is relatief goedkoop, hem eruit gooien is ws duurder dan hem houden. Umtiti is net verlengd tegen een lager salaris. Lenglet schijnt idd verkocht te worden. Pjanic is vrijwel onverkoopbaar, zelfs transfervrij - niemand wil zn salaris overnemen.

7 juli 2022 om 11:38

Vergeet niet dat Umtiti en ook vele anderen hun salaris zagen verdeelt worden over meerdere jaren. Deze salarissen moeten allemaal nog betaalt worden alleen probeert Laporta nu heel smerig te spelen en spelers dwingen afstand van te doen. Dit is gewoon oplichting want ze waren verplicht om de salaris te verlagen met de beloofde om deze later terug te hebben.

7 juli 2022 om 11:53

True that. Maar toch: die mannen spelen allemaal 0 betekenis, maar kosten wel veel geld.
Je kan ze beter kwijt dan rijk zijn. En als je dan nog Frenkie voor een fors bedrag kan verkopen, heb je tenminste iets van ademruimte.

Lewa zou ik ook nooit kopen. Je hebt voorin gewoon al redelijk wat spelers met Aubameyang, Ferran, Fati, hopelijk Dembele en ook die twee jeugdspelers op de flank (abdé en nog eentje).

Trincao is ook nog atlijd niet weg, geloof ik. Wellicht kunnen ze die ook proberen te verkopen. Aardig talent die nog restwaarde heeft.

7 juli 2022 om 14:22

Zo werkt het alleen niet. Die spelers willen niet weg. Die krijgen nog geld of gaan elders bij lange na niet verdienen wat ze nu toucheren. Bovendien dienen lopende contracten afgekocht te worden en dat geld heeft Barcelona eigenlijk helemaal niet. Ook moeten er spelers voor in de plaats komen en het is wel duidelijk dat Barcelona dan maar wat graag de markt op gaat. Wat het nog pijnlijker maakt: De Jong behouden geeft Barcelona niet zoveel minder ademruimte als wanneer ze hem verkopen. Als ze hem verkopen, dienen ze het openstaande bedrag wat Ajax nog tegoed had over te maken (ik meende hierboven te lezen ergens tussen de 40-49 miljoen euro) en het openstaande bedrag wat De Jong nog te goed heeft (19 miljoen euro). Als Ajax of De Jong niet inbindt, zijn ze dan in 1 klap het bedrag kwijt en moet er wellicht zelfs geld bij. Manchester United moet namelijk wel erg dom zijn om nu nog meer dan 65 miljoen euro te gaan betalen. Barcelona is immers wanhopig.

United is zo dom bezig. Frenkie gaat niet zomaar 20mil laten liggen waar hij recht op heeft en Barça wil het smerig spelen en dat niet uitbetalen. Laat die twee hun eigen problemen oplossen en focus je op andere targets!!! Dit laten aanslepen en dan nog is heel de saga met Ronaldo is het bewijs dat de incompetentie verder duurt onlangs veranderingen etc.

7 juli 2022 om 11:38

Idd, ondertussen zijn Tschouameni, Phillips en Witsel (zou een prima backup cvm zijn) al aan hun neus voorbij gegaan. Als Frenkie niet lukt, dan gaan ze ongetwijfeld een paniek-bedrag uitgeven aan Rice (wat overigens een uitstekende aanwinst zou zijn).

7 juli 2022 om 12:06

Of haal gewoon Neves en Tielemans. Ten Haag is misschien te naïef en gelooft dat United deals kan maken. Rice zie ik absoluut niet gebeuren. Die moet zijn contract laten aflopen of hij geraakt er niet weg.

7 juli 2022 om 14:36

West Ham zal toch wel liever centen zien dan hem transfervrij over twee jaar de deur uit laten lopen?

7 juli 2022 om 15:24

Kan misschien wel het geval zijn volgend jaar maar zoals je zegt heeft hij nog 2 jaar dus zal die dit jaar niet weg kunnen. Volgend jaar is United dan kansloos tegen een Chelsea of City.
Er zijn nu geruchten dat Chelsea vol voor FDJ gaat. United zal de prijs betalen voor aan het lijntje gehouden te worden door Barça en FDJ.

8 juli 2022 om 11:45

City heeft Rodri en Phillips, hebben die Rice werkelijk nodig?

Maar eerst even Lewandowski halen voor 50 miljoen en salaris verspillen aan middenmoot spelers Christensen en Kessie, komt helemaal goed dit!

Barca wilt natuurlijk dat United bij gaat leggen op de schijnbaar vorige week overeengekomen 65 mln direct plus 20 mln in bonus constructies agreement. Nu is het aan Barca om er met de Jong eruit te komen over hoe ze die 19 mln salaris gaan betalen, want de Jong schijnt persoonlijk ook al mondeling met United rond te zijn – althans volgens sommige persberichten.

Ben alleen voor alle partijen bang dat de Jong naar United erna vanmiddag er niet meer van gaat komen - er was een reden dat United & ten Hag hebben geroepen dat de deal voor deze vrijdag rond moest zijn, voor het bestuur aangezien morgen schijnbaar het nieuwe thuisshirt gepresenteerd wordt (voor de Asia tour) en dat de Jong het ‘uithangbord’ zou zijn/worden & voor ten Hag dat hij natuurlijk zo’n compleet mogelijke team mee wilt hebben op tour.
Het schijnt dat ze bij United al druk bezig zijn met Rúben Neves, die dan met Eriksen 2 vd 3 vrijgekomen plekken moet opvangen en dat James Garner definitief blijft.

7 juli 2022 om 11:55

Ik blijf erbij dat United Brozovic moet halen, de topclubs liggen echt te slapen. Die gozer had allang bij een PSG of City moeten spelen.

Toen ze hem aantrokken hadden ze dus al honderden miljoenen of zelfs meer dan een miljard schuld. Maar toch even tachtig miljoen neerleggen met een gigantisch monstersalaris. Dit is niet iets van de laatste drie jaren, maar daarvoor gaven ze al veel meer uit dan dat ze binnenkregen en een hoop titels dus gewonnen met valsspelen. Dan denk je dat ze het eindelijk een keer zouden leren, maar dan willen ze weer veertig miljoen met een gigantisch salaris neerleggen voor een 33-jarige spits. Deze club gun je toch helemaal niets.

7 juli 2022 om 18:48

Die schulden waren veel hoger na zijn vorige termijn.
Sportief gouden jaren, financieel een grote strop

Niet kunnen betalen ...niet willen betalen bedoelen ze. Als je 70m aan transfergeld binnen krijgt, dan is het vrij eenvoudig om 19m daarvan af te staan lijkt me zo.

Wat een club is Barca toch geworden. Het was een ramp onder de vorige voorzitter, maar deze ....wil iedereen in de wereld kopen terwijl ze geen geld hebben. Verkoopt toekomstige inkomsten. Wil salarisvermindering van zijn spelers om nieuwe speler met top salarissen binnen te kunnen halen.

Doe eens rustig aan. Ga netjes om met de contracten en spelers die er nu zijn, wordt rustig financieel gezond en bouw aan een nieuw team met talenten ipv gearriveerde vedettes zonder restwaarde,

Geen zorgen, dit is allemaal de schuld van Barto en het misbruik dat spelersmakelaars gebruikt hebben. Barca is een nette club zonder schimmige financiële constructies om geld uit te geven dat zij niet hebben. Lachwekkende club is dat geworden zeg

Ze zijn hun eigen graf aan het graven met vooruitschuivende salarissen en fantasie oplossing met uitsmeren over langere termijnen. Spelers willen niet meer weg, en niemand wil en kan ze kopen omdat het alleen maar meer en erger is geworden.

Ik blijf een hoop lezen over Bartomeu dit Bartomeu dat, en die heeft er inderdaad een puinhoop van gemaakt, maar deze Laporta is geen haar beter en maakt er ook gewoon onder zijn korte bewind een nog grotere en lagdurige puinhoop van.

Barça moet Frankie laten gaan omdat ze zijn salaris niet meer aankunnen. Uiteindelijk gaan andere spelers ook wel het slachtoffer worden van de financiële situatie van Barça . Barça haalt al jaren spelers die ze zich niet kunnen veroorloven en bouwde zo een gigantische schuld op en toch blijven ze zeepbellen blazen.....die club zit aan de grond en niemand in Spanje durft de verantwoordelijkheid nemen om ze terecht te wijzen, inclusief de nodige maatregelen te nemen. In andere landen zou deze club al lang terug gezet zijn of zelfs failliet verklaard zijn.....

En wat ze vooruit schuiven heeft die smeerlap laporta later geen last van

Absurde salarissen terwijl je financiële problemen hebt

Dus Laporta kan Frenkie niet betalen, wat de hele wereld weet... en verwacht dat man UTD dan de hoofdprijs betaald? Die gaan dat natuurlijk niet doen he. Meerdere spelers moeten nog geld van Barca hebben,maar koop vooral eerst nieuwe spelers voordat je je huidige spelers betaald! Chapeau echt top beleid daar bij Laporta.

Goh, welkom in puinhoop barca. Ze zouden die clowns daar gewoon moeten uitsluiten van de transfermarkt totdat al die openstaande zooi afgehandeld is. Het wordt alleen maar erger op deze manier.

Ik heb niets met of tegen Barcelona, dat wil ik vooraf even stellen. Ik zit gewoon met open mond te lezen dat je, als club in nood, een afspraak maakt met je spelers over een collectieve salarisverlaging om de continuïteit te waarborgen tijdens een crisis, maar dat je tegelijkertijd in de overeenkomst opneemt dat de misgelopen inkomsten wel terug moeten worden betaald. In feite schuif je dus je kosten voor je uit en onder het motto 'wie dan leeft, wie dan zorgt', zorg je er dus voor dat je op een zeker moment voor die spelers tijdelijk veel hogere salariskosten hebt. Hoe moet een dergelijk gat wat dát weer achterlaat worden opgevuld? Een lening? Kapitaal op het veld verkopen en er niets voor terugkrijgen?

In mijn ogen is dit vreselijk slechte bedrijfsvoering. Een regulier bedrijf was allang kapot gegaan met dergelijke constructies.

Noy om die 19 mil uit te betalen zullen ze hem moeten verkopen lijk mij aftrek van opbrengst tja dat ziet barca niet zitten

Het is elke keer schuiven met geld wat er niet is. Waarom niet teren op de jeugd (hebben een aardige lichting rondlopen met jongens als Pedri, Gavi, Nico, Fati, Aurajo). Dan verkoop je overbodige spelers (desnoods Frenkie voor die 80m) en dan.. let op Barca.. koop je er niets voor terug maar los je af! Accepteer dat je een paar jaar geen top 5 Europese club bent, maar doe het met betaalbare jeugd, aangevuld met wat transfervrije spelers met een normaal salaris. Dus geen Lewa or Ferran halen (hoe kun je nou 50m investeren terwijl je spelers vraagt salaris in te leveren 😵‍💫).

Als je op deze manier zaken gaat doen ben je over een paar jaar grotendeels uit de schulden. Maar Barca vind het belangrijker om op krediet te leven en grote namen te blijven halen. Dan is het, zoals ik al zei, gaten vullen met gaten.

Als we het nodig hebben of hij hoeft niet weg kan dus gewoon geïnterpreteerd worden als we kunnen hem gewoonweg niet verkopen

Wat is er geworden van het Barca waar onze Johan zo goed heeft gepresteerd. Als ik zoon Jordy was zou ik de naam Cruijff niet langer aan deze club verbonden laten. Johan draait zich om in zijn graf na al dat liegen en bedriegen.

Wat is hier ingewikkeld aan? Als Barca het geld uit deze transfer zo hard nodig heeft: van de transfersom wordt 19 mio apart gezet en eventueel in termijnen, lopend over de periode van zijn huidige contract, aan Frenkie uitbetaald, met bankgarantie. Harde clausule in de voorwaarden vd transfer opnemen Niet de Bank Santander of zo, dat schiet nl ook niet op.

Het is niet ingewikkeld. Als ze het bedrag betalen is het probleem opgelost. Ze gaan van te voren een contract aan waar ze zich aan dienen te houden. Kan je het niet betalen moet je het ook niet aanbieden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Cádiz00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Jordi AlbaVerdediger
R. AraujoVerdediger
Álex BaldeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

267 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Barcelona 0 0
2021/2022 Barcelona 32 3 6 1
2020/2021 Barcelona 37 3 5 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona verhuurt concurrent van Frenkie de Jong binnen LaLiga

Nico González speelt dit seizoen op huurbasis voor Valencia. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. De spelmaker van Barcelona, die vorig seizoen door trainer Xavi vaak als invaller voor Frenkie de Jong...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren