Tadic hard aangepakt: ‘Je blijft van stewards af, ook als je Tadic heet’

Woensdag, 18 mei 2022 om 16:31Tim Cozijnsen • Laatste update: 16:33

Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, keurt de actie van Dusan Tadic na de wedstrijd VitesseAjax (2-2) van afgelopen zondag af. De Serviër wilde zijn wedstrijdshirt aan de meegereisde supporters geven, maar werd tegengehouden door een aantal stewards die de veiligheid in het stadion probeerden te waarborgen. Tadic reageerde vervolgens woest en gaf een van de stewards een duw. “Van stewards blijf je af”, reageert Marcouch in gesprek met de Gelderlander op het incident.

Ajax sloot afgelopen zondag het seizoen af met een 2-2 gelijkspel in Arnhem. Toen Tadic zich na afloop richting het uitvak begaf werd hij tegengehouden door een aantal stewards. Deze wilden met de wetenschap van eerdere ongeregeldheden in Arnhem het risico op herhaling vermijden. Begin maart werd het thuisduel van Vitesse tegen Sparta Rotterdam nog gestaakt door ongeregeldheden op de tribune. Een van de stewards bood aan om het wedstrijdshirt van Tadic aan de meegereisde Ajax-supporters te geven, maar daar wilde de buitenspeler niks van weten. De aanvoerder van de Amsterdammers reageerde fel en gaf de steward een duw.

Marcouch veroordeelt de actie en vindt dat men van stewards af moet blijven. “Ook als je Dusan Tadic heet. Ze (de stewards, red.) waren bang dat de Ajax-supporters zouden uitbreken”, verklaart Marcouch. Volgens de burgemeester handelde de steward op de juiste manier en was hij tevens bereid om het wedstrijdshirt zelf naar het vak te brengen. “De steward wilde alleen maar helpen.” Ook Ajax werd om een reactie gevraagd door de Gelderlander, maar een woordvoerder van de Amsterdamse club vond het te ‘voorbarig’ om op het voorval in te gaan.

“Ik vind het wel een beetje flauw. Er zit daar onder het vak, waar de Ajax-supporters zitten, helemaal niemand, ook geen Vitesse-supporters. Dus laat die jongen het shirt erin gooien en dan is het klaar', was de reactie van Theo Janssen afgelopen zondag bij Studio Voetbal. De voormalig speler van Vitesse is tegenwoordig werkzaam als talentencoach bij de club uit Arnhem. Uiteindelijk werd het wedstrijdshirt van Tadic, samen met het shirt van onder meer Davy Klaassen, door medewerkers van Vitesse alsnog bij de uitsupporters bezorgd.


Poll

Hebben de stewards goed gehandeld door de Ajax-spelers tegen te houden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

219 reacties (laatste reactie door paulr_1982)Dat is toch bizar? Als aanvoerder van de grootste club van Nederland heb je toch een hele grote voorbeeldfunctie en ga je geen steward ( die daar al voor een minimumloon staat , zodat meneer Tadic voor volle stadions kan spelen) een duw geven? Wat bezielt je dan? En dan bah die viezerik Klaassen die er boos achterstond en dingen riep. Ik weet niet wat het is maar heb voor Klaassen dezelfde intrinsieke afkeer als ik voor Kuyt had. Wat een gluiperd is dat

17 mei 2022 om 15:32

Ik vind het een kwal op het veld, en een kwal buiten het veld. Wat een ongeloofelijke galbak die tadic. Met als hoogtepunt die duw bij anthony in de klassieker.

17 mei 2022 om 15:39

Tadic komt bij mij alles behalve sympathiek over, Ajaxieden zullen het wel een winnaarsmentaliteit noemen. Maar dit soort dingen en dat gedoe met Overmars schieten mij toch gewoon in het verkeerde keelgat.

17 mei 2022 om 15:46

Alleen doet Tadic amper wat verkeerd en wordt juist hij geduwd, niet de stewards.

17 mei 2022 om 15:52

@jorisdijk,

VZ is een openbaar forum dus je mag alles vinden en zeggen. Geen problemen mee.

Voor de (meeste) Ajacieden is Tadic een held, een winnaar, een strijder, een echte aanvoerder die voorop loopt, over- mijn-lijk-mentaliteit.
Een prijzen pakker (pakschaal)
Sinds zijn komst heeft hij Ajax weer op de wereldkaart heeft gezet. Met de braafsten van de klas win je geen wedstrijden.

Over een ding zijn we het over eens; toneelspel keur ik af. Dat heeft hij ook helemaal niet nodig.

Over dat voorval bij Vitesse; Theo Janssen vond het ook kinderachtig van die stewards. Er zit namelijk niemand onder het Ajax uitvak en ze hadden hem dat shirt kunnen laten gooien naar die supporter. Heisa om niks.

Marcouch probeert hier makkelijk te scoren. Als hij objectief is dan zag hij dat het juist de stewards waren die Tadic aan het duwen waren. Het zou geen overbodige luxe zijn om hen een cursus conflicthantering aan te bieden namens de gemeente.17 mei 2022 om 16:02

Precies dit dus. Tadic wordt achteruit een trap af geduwd. Flikkert bijna de trap af en vervolgens het raar vinden dat hij woest wordt. Echt een belachelijke aktie eerste klas. Stewards moeten net zo goed als de rest van Nederland hun poten thuis houden. Geweldsmonopolie ligt bij handhaving, politie en het leger........

17 mei 2022 om 16:05

Heel respectvol is hij anders niet naar die stewards, die gewoon hun werk doen en volkomen onnodig de hoon van het uitpubliek over zich heen krijgen. Maar ja, zelfs de trainer van deze club veroordeeld wangedrag niet, irriteert zich openlijk als hij wel vragen krijgt die hem daar gelegenheid toe geven en liegt zelfs als hem dat beter uitkomt. Dan kom je ook niet snel van je imago als relclub af.

Als Psv'er baal ik enorm van het calimero-gehalte dat mijn club jarenlang achter zich had gelaten, maar onder aanvoering van Gerbrands, Schmidt en De Jong weer de vrije ruimte heeft gekregen. Maar als ik Ajacied was geweest zou ik me ook kapot ergeren aan het onsympathieke imago dat een half dozijn spelers bij Ajax tot stand brengt. Tadic, Antony, Martinez, Klaassen... ik kan niet wachten tot ze gestopt zijn of de ED hebben verlaten. En dat is helaas niet om de geweldige voetballers die ze zijn...

17 mei 2022 om 16:08

194 wedstrijden, 92 goals, 91 assists. I rest my case.

17 mei 2022 om 16:11

@gomes1psv
Mark van Bommel, Ola Toivonen, Balazs Dzsudzsak, Luuk de Jong.....
Durf jij het nou als PSV supporter serieus om over een onsympathiek imago te beginnen?
( En dan vergeet ik nog even jullie wonder trainer die het pas tegen Feyenoord nodig vond om een bal weg te schoppen toen Feyenoord snel een ingooi wou nemen) Of nee wacht, jullie aanvoerder vorig seizoen die zo sportief was om de penalty stip kapot te trappen toen Ajax een penalty kreeg....

17 mei 2022 om 16:23

@gomes1psv,

Je kunt toch over elke club iets vinden wat onsportief is. Jarenlang waren het Lozano, Toivonen, Van Bommel, Dumfries, die heel onsportief waren.

Ik zag zelfs Dumfries een heel penaltystip met blote handen opgraven om zo te voorkomen dat Tadic zou scoren.

Ik zag zeer recent jullie trainer Schmidt in de 93ste minuut de bal wegtrappen om zo tijd te rekken. Gelukkig zag de scheidsrechter dat ook en werd er extra blessuretijd bijgetrokken. Afloop weten we inmiddels.

Ik heb de leiding van PSV hierover nooit gehoord. Wel steeds klagen over Knvb, scheidsrechters, VAR en dat soort zaken.

Kom op kerel, ik ben echt betere comments van je gewend.

17 mei 2022 om 16:23Laat gaan joh die Gomes, toch duidelijk dat het een eerste klas zielige persoon is. Duidelijk te veel frustraties, die er ff uit moeten. Mis trouwens nog bij Antony de vergelijking naar Rapinoe. Dat had deze 'classy' reactie helemaal afgemaakt.
Schuimbekkend kwalletje, heel veel blaffen, veel grootspraak. Maar klein in alles. Letterlijk en figuurlijk.

17 mei 2022 om 17:11

Dat maakt hem nog geen sympathieke kerel. Ik snap dat je als Ajacied alleen kijkt naar cijfers, de rest kijkt wat verder. Meest verschrikkelijke vent op de Nederlandse velden.

17 mei 2022 om 17:47Heisa om niks nog wel. Je kan het er niet mee eens zijn maar je blijft gewoon met je handen van die mensen af. Mede door een tekort aan mensen als die steward kon Ajax het kampioenschap niet in de stad vieren. Tadic is gewoon een klein kind die alleen maar aan zichzelf denkt. Maarja, dat zijn zoveel voetballers die leven in hun 'bubbel'

17 mei 2022 om 17:53

Dus en dan sta je boven de wet? Tadic is een geweldige speler met een hoog rendement. Maar is tevens een van de meest onsportieve spelers die ik ken. De mooie club die Ajax vroeger was is nog weinig van over. En begin me niet over winnaarsmentaliteit want vroeger won Ajax ook voldoende cups zonder dit walgelijk gedrag… maar goed zelfreflectie en corrigeren van wangedrag is er helaas al lang niet meer bij….

17 mei 2022 om 18:09

@gomez1psv. Je maakt zeker een grapje volgens mij he???
Tadic heeft niets verkeerds tegenover de stewards. Heb je de beelden wel bekeken??

17 mei 2022 om 18:16

Die stewards staan daar niets voor niets. Je kan het ermee eens zijn of niet, maar dan zeg je dat. Wat Tadic vervolgens doet en dat veel “supporters” en trainers het goed keuren zegt zoveel meer over te kort aan zelfreflectie…te arrogant voor worden….de supporters die dit normaal vinden is prima…die hebben gewoon hersenen cellen te kort. Maar een Tadic (ook een te kort aan hersen cellen denk ik) heeft een voorbeeldfunctie….man wat een idioot zeg

17 mei 2022 om 18:16

Als de steward opdracht heeft gehad om niet daar te laten komen heeft ie alle recht om iemand op afstand te houden. Dan moet tadic niet moeilijk doen en de grote man uithangen. Hij is niet degene die bepaald wat er gebeurd in een stadion.

17 mei 2022 om 18:16

Dat heeft er natuurlijk helemaal niets maar niets mee te maken Rochus. Is dat een vrijgeleide voor wangedrag? Ga nog even bevestigen dat voetballer meer mogen, dat denken veel al.

17 mei 2022 om 18:31

Geweldige statistieken. Des te minder reden om je zo te gedragen als Dusan, hij heeft dat gedrag simpelweg niet nodig. Echter zal dit gedrag hem hebben gebracht waar hij nu is denk ik. Zulke dingen zullen hand in hand(yes, intended) gaan.

17 mei 2022 om 18:56

Eindelijk iemand die ook gewoon observeert en zijn conclusies trekt ipv lekker de migelijkheid gebruiken om Ajax te bashen. Vilgens mij is tafic buuten het voetbal nog nooit in.opspraak geweest. Daarnaast is hij gewoon het type speler die je graag in je team.hebt maar als hij bij de tegenstander zit vind je hem een klootzak.
Daarnaast wordt ik de afgelopen twee jaar kotsmisselijk van al die internet moraalridders die zelf per definitie natuurlijk nooit iets fout doen maar wel voorop op de barricade staan om een ander te veroordelen

17 mei 2022 om 18:57

Neem aan dat je hem persoonlijk kent...

17 mei 2022 om 19:00

@ninjakai

Tadic wordt eerst gewoon normaal tegengehouden. Hij luistert niet, blijft een paar keer aandringen, doet geïrriteerd, en ja, dan is het op een gegeven moment genoeg. Dat gebeurt overal als je niet naar beveiliging luistert en maar blijft aandringen.

Geweldige speler, blij dat hij voor ons speelt, maar ook hij moet zich weten te gedragen.

Die duw van Tadic zie ik overigens niet goed, maar dat boeit me weinig. Hoe hij bovenaan die trap doet is al genoeg.

17 mei 2022 om 19:16

Ajajajx

Oh ik doe ook dingen fout hoor. En als iemand dat ziet, dan word ik er op aangesproken. En dat gebeurt nu ook met Tadic. Is helemaal niks raars aan.

Tadic luistert niet naar een beveiliger. Als je dat te lang doet, dan grijpen ze in. Als je in een club doet zoals Tadic hier doet, word je ook met enige fysieke dwang de juiste kant op geholpen. Dat maakt je geen crimineel, het maakt dat je even de fout in bent gegaan en dan gecorrigeerd wordt. Da's hier ook zo.

Ben blij dat Tadic voor ons speelt, maar dat maakt hem niet immuun voor kritiek als hij de fout in gaat.

17 mei 2022 om 21:49

@gomes ik waardeer hier altijd jouw goede reacties. Daarom dat ik er op in ga. Je zegt dat als ja Ajacied was jij je kapot zou ergeren aan ‘het onsympathieke imago’. Als Ajacied zijnde heb ik het idee dat dit ‘imago’ eerder hetgeen is dat degenen met een haat voor Ajax graag willen voelen.

Iedere voetballiefhebber zal van Antony en Tadic genieten. Wel ben ik het eens dat ze dat Neymar gedoe niet nodig hebben. Echter is dat evengoed zo door de jaren heen bij spelers van Feyenoord en psv. Daarnaast is de mentaliteit van Tadic vergelijkbaar met een Ronaldo. Altijd 100 werklust en inzet. Op dat punt echt een voorbeeld. Maar deze twee hebben soms een schwalbe ed. Dat is gewoon niet oke. Dus ik snap dat je dat als tegenstander niet leuk vindt. Een Kezman was een wonder voor psv, maar ook eentje die nog vaker zich liet vallen dan tadic bv. Dus ik snap het gevoel.

Maar bijv een Klaassen. Dat is echt de ideale schoonzoon. Doet geen vlieg kwaad, intelligent in het veld, harde werker, sportief, geen steken/plagerijen zoals een tadic kan doen. Dus wat is er dan tegen Klaassen? En is, als je objectief bent, een Tadic niet gewoon een juweel voor de eredivisie?

18 mei 2022 om 01:04

Deze Ajacied heeft een hekel aan het laten vallen, maar je kunt niet ontkennen dat hij een winnaarsmentaliteit heeft. Overmars blijft voor mij trouwens een topper. Hij had een foto niet moeten versturen, maar laten we nou niet doen of dat nou super super super erg is. Tik op de vingers en weer doorgaan met het leven.

18 mei 2022 om 01:05

De Handhaving mag geen geweld gebruiken. Verder ben ik het met je eens.

18 mei 2022 om 09:37@gomes
Dat je Tadic en Anthony (en Onana, maar die staat er niet bij) noemt, daar kan ik inkomen. Maar elke andere huidige selectiespeler is belachelijk.
Waarom Martinez en waarom Klaassen?

18 mei 2022 om 16:48

Wij als stewards mogen gewoon mensen haar buiten bonjouren als er wat is wat niet mag ook als je een voetballer of een trainer of de paus bent

18 mei 2022 om 17:37

De die stelde inderdaad niet veel voor maar zijn reactie daarna slaat werkelijk nergens op
Net als die van Klaasen overigens

18 mei 2022 om 18:23

Het gaat niet of het overdreven is. Je moet je gewoon gedragen tegen een stuard, beveiliger enz. Waarom? Omdat een kettingreactie snel gebeurd is. Want dat is het gevaar hier aan. En dan zijn de mensen de stuards dus de gene die jou moeten helpen. 9 van de 10x begin het met een duwtje.

19 mei 2022 om 13:57

Ja ja, jullie doen het nooit, het ligt altijd aan een ander. Hij kan goed voetballen, maar dat is het dan wel, laat hij zijn vrije tijd eens benutten om fatsoenlijk Nederlands te leren spreken zodat hij als aanvoerder beter het woord kan voeren.

17 mei 2022 om 15:32

Hoezo? Hij kan toch gewoon een shirtje geven aan een uitsupporter? Het zijn geen stel beesten hoor waar niemand in de buurt mag komen. Hoewel het daar wel steeds meer op begint te lijken.

17 mei 2022 om 15:37

Zeker, het is ook onnodig om hem tegen te houden. Gebeurt vaker dat spelers daar naar voor het uitvak lopen. Desalniettemin moet je gewoon de keuzes van de stewards om de veiligheid te behouden in het stadion respecteren en al helemaal niet die stewards een duw gaan geven. Wat bezielt je dan?

17 mei 2022 om 15:44

Gebeurd niets, steward zit gewoon fout hierin ondanks dat Tadic niet moet duwen. Deze steward probeert even stoer te doen. Toen het mis ging een tijd terug waren ze niet zo stoer.

17 mei 2022 om 16:42

@bjp79 zelfs als de steward fout zit bepaald de steward de regels en niet Tadic.

17 mei 2022 om 17:14

Nee, de steward volgt de regels op. Hij mag deze nooit zelf bepalen.

17 mei 2022 om 18:21

Hoe weet je dat de steward fout.zit? Die heedt opdrachten gekregen en voert die uit.

17 mei 2022 om 22:07

Wat een gepiep over het enorm slechte gedrag van Tadic en consorten. Om te beginnen is die Marcouch natuurlijk een omhoog gevallen clown. Vervolgens wordt Tadic geduwd en niet andersom en voor zover ik weet moet die steward gewoon de handen thuis houden. Maar ja koren op de molen van VZ voor de clicks en van de haters om te bashen

18 mei 2022 om 16:50

Ik ben steward geweest en kan je bij deze zeggen dat de steward hier niet fout zit. Op verschillende plaatsen mogen mensen gewoon niet komen en dat geldt net zo goed voor spelers en voor trainers etc...

17 mei 2022 om 15:38

Als je de beelden terug ziet, zie je dat de stewards zelf Tadic duwden. Dus is de reinste onzin dat Tadic hiervoor word aangekeken. Gelukkig worden dingen in Nederland niet gelijk klakkeloos overgenomen.

17 mei 2022 om 19:02

Afca

Ze duwen hem weg omdat hij weigert te luisteren. Dat gebeurt overal als je te lang in discussie gaat met beveiliging.

Geweldige speler, blij dat hij voor ons speelt, maar ook hij moet gewoon naar beveiligers luisteren in plaats van irritant gaan lopen doen.

17 mei 2022 om 22:09

Handen thuis Vernon, zeker door een Steward, waar hebben we het over? Ze hebben geen geweld instructie naar spelers!

18 mei 2022 om 00:16

Als hun opdracht hebben gekregen om de spelers er weg te houden en tadic luisterd niet mogen ze hem best een corrigerend duwtje geven. Krijgt tadic daar een aansteker naar zijn hoofd gegooid dan mag die steward uitleggen waarom hij zijn werk niet deed.

18 mei 2022 om 16:53

Ik ben steward geweest en we hebben wel degelijk instructies en dus ook naar spelers en trainers die net zo goed alle dingen aan hun laars lappen.

17 mei 2022 om 15:52

Wat boeit het dat hij minimumloon heeft???

17 mei 2022 om 15:56

Walgelijk gedrag inderdaad, frustratie druipt er vanaf zodra hij erachter iemand hem eens terecht wijst of verwijst naar geldende regels. Vent is totaal van god los. En hoe die Klaassen er als een verbrande badgast achter staat te blaffen irriteert me ook mateloos; naar kereltje is dat ook geworden zeg.

17 mei 2022 om 16:18

Misschien moet jij je eens druk maken om die eigen sympathieke club van je. Die geweldige trainer van jullie die pas tegen Feyenoord een bal moest weg schoppen toen Feyenoord snel een ingooi wou nemen. Of die geweldige aanvoerder van jullie vorig seizoen die heel sportief de penalty stip probeerde te slopen toen Ajax een penalty had gekregen. En verder staat jou club met spelers als Van Bommel, Toivonen, Balazs Dzsudzsak en Luuk de Jong natuurlijk ook echt wel bekend om hun sportiviteit.

17 mei 2022 om 16:29

Ik begrijp nooit zo goed waar die subjectiviteit vandaan komt als het Ajax aangaat. Je vergeet bijvoorbeeld dit seizoen ook een Gotze of een van Ginkel die met als een stervende zwaan op het veld lag maar wel als eerste bij de scheids was 50 meter verder op met zijn zogenaamde kapotte knie (JC schaal). Was PSV trouwens ook niet die club die op het laatste moment een paar seizoenen geleden uitsupporters van Ajax weerden? Elke club heeft wel iets op zijn kerfstok dus dat gewijs of nog leuker mensen die een speler die ze helemaal niet kennen eng noemen is toch wel amusant.

17 mei 2022 om 16:32

@ajaxclub: Misschien moet jij eens wat vaker mijn reacties over die eigen club lezen, voordat je oordeelt. Om te beginnen maar eens met mijn eerdere reactie in dit topic, terwijl ik je kan verzekeren dat van ons tweeen je niet de eerste bent die Van Bommel, Toivonen, Luuk de Jong en ook Strootman al eens aanhaalde als voorbeelden van onsportiviteit bij PSV. Ik ben kritisch genoeg op mijn eigen club, dat kan ik op basis van jouw reactie hierboven niet van jou zeggen.

17 mei 2022 om 16:33

@rochus: heb je je toen geergerd aan Gotze en Van Ginkel?

17 mei 2022 om 16:46

Wat ik nog mooier vind @Rochus, dat als hier een negatieve artikel over Ajax of gerelateerd aan Ajax geplaatst wordt, niemand hier wat over mag zeggen. Zowat iedereen reageert als een gebeten hond en de vele duimpjes helpen natuurlijk mee aan die onzin. Er wordt hier toch een artikel geplaatst over een bepaalde situatie, wat had je dan verwacht? Dat men niet zou reageren omdat het misschien ooit bij hun eigen club is gebeurd? Apart. Zolang je mans genoeg bent om ook dat gedrag van je eigen club af te keuren wanneer zo’n artikel geplaatst wordt, dan zie ik het probleem niet. We hebben niet alleen een zogenaamd ‘woke’ en ‘cancel’-cultuur tegenwoordig, maar ook alles wat krom is recht lullen tegenwoordig. OT: ik vind dat dit wel heel erg wordt opgeblazen, maar het is en blijft toch toevallig dag Tadic zo vaak bij dit soort ‘momentjes’ betrokken is.

17 mei 2022 om 18:58

Gomes kan flink te keer gaan als het op Ajax aankomt. Het blijft de rivaal he, haha. Als je hier vaker komt zul je zien dat ook Feyenoord en zijn eigen club PSV met regelmaat een flinke veeg uit de pan geeft.

Het is soms wat pessimistisch, maar altijd in stijl en vol overgave geschreven. Geen 13 in een dozijn reactie, ik houd er wel van. Ook als hij Feyenoord weer even stevig aanpakt(wat volgens mij al een klein tijdje niet gebeurd is?!)

17 mei 2022 om 18:59

Ditzelfde kun je over jezelf zeggen. Lees al jaren je vooral ajax bashende comments. En als je Tadic zielig vind zou ik even een spiegeltje bekijken...allemaal roomser dan de paus

17 mei 2022 om 19:15

Hey Ajajax:

Was dat voor mij bedoelt? Ik ben niet zo'n basher hoor.. wellicht als het op Spaanse en Portugese clubs aankomt.

Puur nieuwsgierigheid: als je al jaren die reacties leest en je eraan irriteert, waarom heb je dan niet eerder gereageerd?

17 mei 2022 om 19:16

@gluubster: het is niet zozeer pessimistisch hoor, maar kritisch zeker. Ik snap dat het soms anti-Ajax kan overkomen bij een Ajax onderwerp, maar inderdaad ben ik ook kritisch over andere clubs en mijn eigen. Voor het Ajax dat op weg was naar de Champions League in 2018 heb ik groot respect gehad en ook geuit, was ook een sympathieke ploeg om naar te kijken. Maar als vier jaar later een stel straatvechters wekelijks streken uithaalt die we in geval van Benfica of Getafe sterk veroordelen, mag je dat verbaal prima over de hekel halen. Hadden Tadic, Anthony of Martinez voor die clubs gespeeld, dan had dat ook de ergernis bij Ajax-fans gewekt.

Over Feyenoord kun je moeilijk kritisch zijn natuurlijk momenteel, maar dat was ik des te meer toen Van Geel en zijn bord-op-schoot-scouting, zijn voetbalpiramide-blunder en zijn weigering om Jorgensen te verkopen Feyenoord richting subtop dirigeerde. En vergeleken met Ajax ben ik op mijn eigen club niet minder kritisch; sinds 2006 is het eigenlijk al bergafwaarts gegaan. Brands die bijna doorlopend ongebalanceerde selecties samenstelde, John de Jong die patent heeft op duurbetaalde miskopen en Toon Gerbrands die met een grote mond maar een veel te zachte hand het topsportklimaat van PSV verkwanseld. Maar als we over vier maanden een topselectie hebben ook thumbs up voor De Jong hoor.

17 mei 2022 om 19:25

@ajajax: misschien moet je je aandacht dan ook eens verleggen naar mijn comments die niet over Ajax gaan. Zul je zien dat het wel wat genuanceerder ligt en ik ook op andere clubs - en niet in de laatste plaats mijn eigen - kritisch reageer als dat terecht is. Dat jij het bashen vind ik wel veelzeggend; in dit geval zou je het er ook gewoon mee eens kunnen zijn dat Tadic zich weer eens volstrekt belachelijk maakt.

17 mei 2022 om 22:12

Er is niets onsportief aan Tadic uitgezonderd een onnodige schwalbe. De rest van de haat zit in jouw hoofd, vanwege alle prestaties van de recordmeister ten nadele van jouw club. Je gedrag is gewoon zielig te noemen.

17 mei 2022 om 22:21

Leef lekker in je eigen wereld Jaakke... lekker janken tegen Getafe, maar wegkijken als het je eigen club betreft. Over zielig gesproken.

17 mei 2022 om 23:09

In alle berichten over Ajax, zie ik niet meer dan krampachtige afgunst. Dat Martinez een paar momentjes heeft, doet niets af aan zijn geweldige mentaliteit en voetballende kwaliteiten. Geloof me dat als hij bij PSV zou spelen, dat je bijna z'n veters zou strikken.

17 mei 2022 om 23:20

Eerste zin is onzin. Tweede is waar. Derde ook weer onzin. Wij hebben ook van die etters gehad en ik heb het altijd een doorn in het oog gevonden. Toivonen, Strootman, Van Bommel... kapot aan geergerd. Had je het me gevraagd, dan was dat mijn antwoord, maar kennelijk had je je oordeel al klaar.

18 mei 2022 om 11:45

Haha verbrande badgast, wat een prachtige omschrijving :-) + 10
Hij lijkt inderdaad op iemand die voor het eerst in de zon ligt en denkt dat die UV stralen allemaal wel mee zullen vallen

17 mei 2022 om 16:23

Of laat hem gewoon het shirt geven. Wat een onzin dat de veiligheid in het geding is. Als je hem gewoon rustig dat shirt laat geven is er niks aan de hand. Echt een duw heb ik ook niet gezien.

17 mei 2022 om 21:19

Een goede speler, maar een vreemde snuiter die Tadic

17 mei 2022 om 22:14

Elke geniale speler heeft ook een afwijking, evenals de rest van de mensheid.

18 mei 2022 om 00:09

Dan is "elke geniale speler" in je tekst nogal overbodig daar dit ook mensen zijn.

Elke gek zijn gebrek was beter op zijn plaats geweest. Tis nog waar ook.

17 mei 2022 om 22:04

Heb je de beelden wel gezien? De steward is diegene die tadic wegduwt ipv andersom.. makkelijk puntjes scoren dit

17 mei 2022 om 22:13

Ach je ziet hier weer de Ajax haters. Tadic wilde over een lege tribune naar de ingesloten Ajax fans toelopen. Er was total geen gevaar. Het waren een paar opgefokte stewards die gezag wilden tonen en gewoon kinderachtig waren. Tadic kwam helemaal niet aan de stewards, maar werd door de stewards hardhandig de trap afgeduwd.

18 mei 2022 om 16:56

Wij doen gewoon ons werk en degene die hier opgefokt was was nog altijd tadic

18 mei 2022 om 09:07

Steward is ook een vak. In de feestvreugde loopt Dusan Tadic op zijn supporters af en wordt meteen geconfronteerd met iemand die zich nou niet bepaald 'conflictvermijdend' opstelt. Die duw van Tadic kwam niet uit het niets, en ik vond het gedrag van de stewards uitermate lomp. Tadic wordt eigenlijk van de trap gegooid, stel dat hij daarbij geblesseerd raakt.

Laat deze stewards anders gewoon een keer doen wat ze moeten doen, en dat is supporters van het veld houden.

Tegen Tadic durven ze wel een beetje de stoere jongen uit te hangen maar tegen Sparta waren ze nergens te zien toen een supporter op Okoye af liep.

17 mei 2022 om 15:44

Stewards doen vaak stoer en hebben echt een grote mond en denken vaak het mannetje te zijn, ik erger mij juist aan de Stewards. Heb het zelf meegemaakt dat was geen pretje.

17 mei 2022 om 15:55

Ik heb wel eens in de ArenA op de tweede ring gezeten tussen het Amsterdamse volk, hilarisch toen 2 vakken in koor de intro van The A-team begon te zingen zodra ze met 7 man een 14-jarige eruit zetten omdat hij op de trap wilde blijven staan. Het probleem met stewards is dat je hun autoriteit moet respecteren, terwijl ze zelf helaas falen die autoriteit correct uit te dragen waardoor ze respect verliezen.

17 mei 2022 om 16:16

Laat me denken aan een galbak van een steward bij een familievak van een club. Mijn neefje van 5 jaar werd redelijk hard aangepakt (terwijl ik een biertje ging halen) dat hij zijn t*** Ajax shirt uit moest doen. Dat arme kind was lijkbleek en in tranen. Tegen mij had hij niet zo een grote mond. Er zijn heel veel goede gasten tussen, maar helaas zijn er ook wat stewards die gewoon heel dom zijn, als je die mensen een bepaalde macht geeft dan is dat vragen voor problemen. In het geval van mij neefje snap ik het enigszins (alhoewel je hebt het over een jochie van 5), maar je kunt ook normaal vragen of aangeven dat hij zijn jas moet aantrekken o.i.d.

17 mei 2022 om 18:09

Vervelend incident, Rochus. Niet goed !

echter: nogal vaak staat de stewards tegen over de neanderthaler-hooligan; dan wil je niet met hem ruilen. Veilig vanachter het toetsenboord zitten hier vz-reaguurders te vertellen wat ze wel en niet mogen (moeten) doen. Voelt ook niet goed, want we hebben het probleem met zijn allen gecreeerd.

17 mei 2022 om 22:20

Het probleem zit hem in de (niet regelmatig onnodige) regels zijn ln regels mentaliteit i.c.m. een te laag IQ/EQ. Dat is vragen om gedoe.

18 mei 2022 om 17:00

Steward hier en supporters weten donders goed dat ze niet op de trappen mogen blijven staan vanwege veiligheidsredenen als je dan moeilijk gaat doen en niet luisterd omdat je denkt dat het stoer is wat nogal eens voorkomt bij supporters dan heb je op een gegeven moment pech

17 mei 2022 om 17:07

Stewards zijn vrijwilligers man. Je kunt ze niet over één kam scheren, de een lost situaties ongetwijfeld beter op dan de ander. Wat je wel kan doen is de stewards zelf in ieder geval allemaal met respect behandelen.

17 mei 2022 om 17:20

Misschien hebben ze geleerd van toen en juist om die reden wilden ze niet dat Tadic te dicht bij kwam. Voorkomen is beter dan genezen.

De vorige keer kwam Vitesse goed weg (belachelijk dat ze de wedstrijd niet reglementair verloren en dat Sparta voor die paar minuten terug moest komen).

Daar ze aanboden om de shirtjes in het uitvak te gooien zaten er mijn inziens geen kwade bedoelingen achter. Of het een juiste beslissing was is weer een heel andere discussie.

Afgelopen jaren werd er altijd gevierd voor het uitvak in Arnhem, maar het vak zat toen in mijn beleving altijd aan het veld en nu zaten er 10 á 15 rijen tussen. Weet iemand wat daar de reden van was? Waren er minder kaarten beschikbaar gesteld ofzo?

on topic: Die gasten staan daar voor de veiligheid en krijgen instructies voor de wedstrijd. Je kan zo een steward natuurlijk niet kwalijk nemen dat hij die instructies volgt en Tadic moet dat ook beseffen. Het is dat de burgemeester er nu naar wordt gevraagd, maar naast dat het even opvallend was is er geen reden om hier een probleem van te maken in mijn optiek.

17 mei 2022 om 15:56

Vitesse heeft sinds kort het geweldige idee uitgevoerd om tegen topclubs/clubs die het volledige uitvak uitverkopen, de wand neer te zetten op 10 à 15 rijen hoogte. Tegen de ‘kleinere clubs’ verdwijnt die wand weer en hebben de supporters èn beter zicht èn zitten ze dichter op het veld.

Leuker kunnen ze het niet maken daar in Arnhem..

17 mei 2022 om 16:00

@jjr12 Aahh jaa dat hebben ze goed gedaan, helpt mee om een nog leger beeld van het stadion te krijgen. Daarbij inderdaad dikke middelvinger naar de meegereisde supporters.... Volgend seizoen gewoon weer langs het veld hoop ik, dan voorkom je ook dit soort confrontaties

17 mei 2022 om 18:47

Snap ik wel met de reputatie van de harde kern van ajax en feyenoord

17 mei 2022 om 19:04

@jjr12 het heeft te maken met de hoeveelheid van de supporters en volgens mij ook de aard van de supporters. Heb je te maken met een zogenaamde risico-wedstrijd, denk aan de traditionele top 3 maar ook NEC of Utrecht, dan wordt men inderdaad naar de achterste situatie geplaatst waarin men minder vrijheid heeft. Heb je te maken met supporters waar werkelijk waar nog nooit problemen mee zijn geweest en praat je over relatief beperkte aantallen (denk bijvoorbeeld aan een Heerenveen), dan mogen die gewoon voor dit uitvak zitten. Ik denk ook niet dat het zo moeilijk is om in te schatten waarom dit is, maar voor de zekerheid heeft het alles met de veiligheid te maken. Hierbij is dit besluit destijds volgens mij ook voor een gedeelte genomen (maar hier kan ik zo geen officiele communicatie meer over vinden) juist omdat het te makkelijk werd voor de mensen om dichter op het veld rotzooi te gooien richting het veld, wat natuurlijk een trend is die overal speelt.

Dus kort samengevat Groot aantal + een lastige historie kan betekenen dat je de spreekwoordelijke kooi in moet. Kleiner aantal uitsupporters + nooit problemen mee gehad, betekent vaak dat je vrijheid krijgt rond het uitvak.

17 mei 2022 om 22:47

@dajoowie welke problemen zijn er de afgelopen jaren in vitesse geweest bij een wedstrijd van de traditionele top 3 als ik vragen mag? Er is namelijk 0 aanleiding toe

18 mei 2022 om 10:17

@MK, Bij de traditionele top 3 zijn de incidenten relatief schaars geweest. Vaak praat je over kleine incidenten op de tribune (of vernielingen van de faciliteiten). Ik vermoed (maar ter verduidelijking is dit echt een vermoeden) dat dit meer wordt opgelegd vanuit de verschillende autoriteiten (zie verder naar onder de lijst) gezien men bang is voor wat er kan gebeuren, gezien het feit dat je gewoon over een vol vak supporters praat en er dan veel meer beveiliging nodig is. Hierbij komt natuurlijk dat niet voor niks er al jaren geleden voor is gekozen om de stewards in een uitvak zelf altijd door eigen club te laten 'leveren', waarbij dit (net als het verwijt dat wordt gemaakt richting alle stewards) niet altijd de meest pro-actieve en de-escalerende mensen zijn. Ze zijn ook vaak bijzonder outnumbered.

Of het nou overigens nodig is of niet zie je het ook in meerdere protocols die worden aangepast als er een club komt van die risicowedstrijden of dit nu de traditionele top 3 is of daarbuiten. Zo wordt bijvoorbeeld na de wedstrijd altijd een kant van de route om het stadion compleet afgezet.

Dus nogmaals terecht of niet, bepaalde wedstrijden zijn door de keten (lees: de Knvb, de Bvo's, de Gemeenteraad, de Politie en soms zelfs het OM) beoordeeld als risicowedstrijd.

Ik zeg: Stadionverbod voor Tadic!

17 mei 2022 om 15:37

En Ajax 3 punten in mindering

17 mei 2022 om 16:24

1 punt

Tadic heeft een kort lontje, dat is al vaker gebleken.......... Aan de andere kant, waarom zou je moeilijk doen als iemand even een shirtje wil gooien?

17 mei 2022 om 19:20

Misschien heeft hij die opdracht omdat ze niet willen dat de supporters uit dat vak proberen te komen. We weten dat supporters soms geen lieverdjes zijn.

Maar hoe dan ook moeten we niet de (vrij Hollandse) houding aan gaan nemen dat we de motieven van het gezag eerst eens even lekker in twijfel trekken. Of het nou een steward of een politieman betreft, als die zeggen dat je ergens niet heen mag, dan moet je gewoon luisteren. Dat vinden we in Nederland niet leuk, maar zo is het natuurlijk wel.

Laten we eerlijk zijn, die steward deed wel een beetje te dapper..

17 mei 2022 om 15:50

Tadic ook al sinds het moment dat hij bij Ajax tekende. Kunnen vast beste vrienden worden

17 mei 2022 om 22:24

Tadic laat de stoerheid zien in het veld, bijna eke wedstrijd opnieuw.

18 mei 2022 om 00:11

Door na elk tikje te gaan liggen of doel je toevalligerwijs op zijn doelpuntenproductie. Beide niet echt onder de noemer "stoer" te scharen, maar goed, dat is mijn mening.

18 mei 2022 om 17:02

Steward hier en wie niet horen wil....

Kan hem inderdaad prima tot het vak laten lopen, dat gebeurt regelmatig. Dat gezegd hebbende, vind ik wel dat als de stewards dan zeggen dat het niet mogelijk is om tot het vak te komen vanwege veiligheidsredenen, dat je dat te respecteren hebt en al helemaal geen steward gaat duwen.

17 mei 2022 om 19:06

Ik snap an sich de stewards wel. Er was een ruzie op Oost geweest waardoor de stemming in die hoek niet heel lekker zat. Er zit verder ook geen versperring of wat dan ook, wie houdt dan de mogelijke gek tegen die in het vak zit en even geen zin heeft in Ajax spelers en supporters die samen feest vieren. Let wel het zou gewoon moeten kunnen, maar die stewards nemen de besluiten niet voor niks. Stel een speler van Ajax wordt daar aangevallen of krijgt wat naar zijn hoofd gegooid dan hebben ze het weer niet goed geregeld volgens de buhne.

Was overigens de eerste keer dit seizoen dat Tadic niet als een stervende zwaan naar de grond ging bij een opstootje......de reactie van de stewards was ook tamelijk overdreven maar vond de "meneertjes Tadic, Blind en Klaassen ook ietwat overspannen reageren, was een totaal onnodige situatie die voorkomen had kunnen worden.

Ik heb niks met Tadic maar die stewards denken echt dat ze wat zijn dat de wereld van hun is, is goed dat zulke lui op hun plek worden gezet. ik heb er geen goed ervaringen mee.

18 mei 2022 om 17:04

Dat je met een steward geen goede ervaring hebt kan het dan ook niet een beetje aan jezelf liggen

Misschien moet Vitesse voortaan dit communiceren naar de spelers en staf van de uit spelende club dan zullen ze hier respect voor hebben.
Nu wordt het terplekke verboden voor de spelers en ja dan snap ik dat je boos wordt maar duwen is natuurlijk ook weer overdreven.

Supporters van Ajax zien in Tadic een grote held. Maar hebben ze nu echt niet in de gaten dat hij een enorme kwal is en totaal geen respect heeft. Stewards zijn gewone mensen zoals wij allemaal die doen ook maar gewoon hun werk. En als je bepaalde instructies krijgt heb je die gewoon op te volgen. Dat geldt zelfs voor de koning van Amsterdam. Maar hij vindt het normaal om niet alleen in het veld maar ook daar buiten zijn korte lontje te laten werken. Met grote afstand de slechtste aanvoerder van de eredivisie en een heel slecht voorbeeld voor de jeugd, die dit gedrag ook zien. De KNVB zou hem hiervoor mogen schorsen

17 mei 2022 om 15:47

De meeste zijn geen lieverds hoor maken ook misbruik van de functie aansich, omdat ze zich als stewards onaantastbaar voelen, en zich machtig voelen boven de normale burger....

17 mei 2022 om 16:05

De politie doet dat ook, zou je hun ook een duw geven als antwoord? Stewards zijn er voor de veiligheid hoe bijdehand zij ook doen je blijft met je poten van hun af.

17 mei 2022 om 16:19

Tuurlijk, maar uit ervaring weet ik dat je ook rotte appels hebt als stewards ... Je hebt erbij die kei stoer doen en zomaar aan je gaan zitten en duwen uit het niets Haantjes gedrag tonen die al..

18 mei 2022 om 17:07

Steward hier en wat een grote onzin. Ik en mijn collega's Staan er wel voor jullie veiligheid en ik ken geen enkele collega die zich meer voelt als een ander. Dat Sommige supporters zich te goed voelen is dan weer een ander verhaal maar kan het gewoon niet zijn dat het ook aan jezelf ligt en je geen zelf reflectie hebt

17 mei 2022 om 15:48

Heb je ook het filmpje gezien of roep je maar wat?

17 mei 2022 om 16:10

Specsavers is zeer betaalbaar en uitstekende service. Voetballers zijn gewone mensen zoals wij allemaal doen gewoon hun werk. Als zij gewoon hun werk doen en de fans willen bedanken moet je ze niet de trap afduwen. Dat geldt ook voor de stewards van Vitesse. Met grote afstand de slechste stewards van de eredivisie en een heel slecht voorbeeld voor beveiligend Nederland (zie ook het incident tijdens de wedstrijd tegen sparta). De KNVB in samenwerking met het OM zouden eens onderzoek instellen zodat die stewards ontslagen kunnen worden.....

17 mei 2022 om 16:42

Nope Tadic moet geschorst worden en heeft mazzel de steward hem niet gaat aanklagen

17 mei 2022 om 16:52

Hahahaha, wat kunnen mensen overdrijven zeg. Er gebeurd hier werkelijk waar helemaal niks.

17 mei 2022 om 16:13

Tadic is onze captain en daar ben ik trots op ja. Wat andere mensen daar van denken interesseert me werkelijk waar helemaal niks.

17 mei 2022 om 22:27

En nog een van de beste spelers van de ED.

Ongeacht wat je mening is over of de steward hem wel of niet door moet laten gaan, moeten de spelers gewoon hun voorbeeldfunctie waarmaken en zich gedragen bij ze. Die zitten al in zo'n moeilijke situatie vind ik.
Ok dan zegt hij toch nee whats the big deal. Net zoals spelers dat met scheidsrechters moeten, zelfs al is ze net het grootste onrecht aangedaan. Kom op man!

17 mei 2022 om 15:50

Het zijn ook maar mensen, onpas te onpas woord het woord voorbeeldfunctie in de hand genomen.. spelers zijn niet verantwoordelijk voor de fans en voetballiefhebbers..

17 mei 2022 om 16:08

Maar kom op joh als speler en aanvoerder medewerkers in een lastig parket brengen, terwijl die al totaal geen overwicht hebben in zo'n stadion is gewoon dom en ongepast. En dan val jij over het woordje voorbeeldfunctie.

17 mei 2022 om 22:28

Maar kom op, bekijk het filmpje en zie dat de steward duwt en en niet andersom, maar feitelijk z’n poten thuis moet houden.

18 mei 2022 om 17:10

Je ziet een filmpje maar je weet niet of het al eerder was aangeven dat het niet mocht. En mag ik je er op attenderen dat wij gewoon bevoegd zijn om mensen naar buiten te bonjouren als ze niet luisteren

Totale onzin. Die dappere Vitesse stewards durven idd wel met meerdere. En Ajax stewards hebben de shirts in het uitvak gegooid omdat Ajax er niet door mocht om de "veiligheid te waarborgen" totale onzin!

Ik heb het niet gezien en ondanks dat ik deze reactie overdreven vind zit er ook wel een kern van waarheid in. De stewards zijn er voor de veiligheid van iedereen. Zij hebben daarvoor bepaalde instructies gekregen. Net zoals de supporters horen ook spelers daaraan wel gehoor te geven.

Je moet als voetballer een beetje inventief zijn. Als die stewards zo moeilijk doen, lekker laten gaan joh. Dan pak je een bal, knoop je je shirt eromheen en schiet je die toch lekker dat supportersvak in? Probleem opgelost.

Gewoon met je handen van ordehandhavers/ stewards afblijven ongeacht wie je bent.

17 mei 2022 om 22:30

Je eens gewoon gedragen als steward of stadswacht. Je hebt geen geweldsmonopolie. Kijk het filmpje terug

18 mei 2022 om 17:12

Wie zegt dat er niet al eerder iets tegen hun gezegd is etc.. En wij mogen gewoon mensen naar buiten bonjouren als er niet word geluisterd en het maakt niet uit of je nou een supporter of een speler bent. Als je gewoon luisterd is er niks aan de hand

Die stewards konden zich beter druk maken op die figuren die van alles gooiden, ipv iemand die ff een shirtje aan supporters wil geven.

Een duw naar een steward is nooit goed te praten. Ook al is de steward pietluttig bezig, je blijft van iemand af.

17 mei 2022 om 16:41

Dikke plus voor deze reactie. Alle excuses, smoesjes en whataboutisme hier is echt om te huilen.

17 mei 2022 om 19:37

Ik kan die duw niet eens goed zien, maar dat hij boven aan die trap al zo irritant staat te doen tegen die stewards en niet wil luisteren, stoort me al enorm. Als die gasten je niet door willen laten, dan loop je gewoon weg.

Het zag er vooral heel genant uit. Die stewards waren ook wat overdreven, maar dat was Tadic zeker met zijn wilde armen gezwaai. Uiteraard kwam Klaassen er ook weer bijstaan met een norse kop, om met zijn armen te zwaaien. De gorilla’s in de dierentuin zijn er niks bij.

Wat overdreven van beide kanten. Maar wat zit dat uitvak ook belachelijk hoog met die lege ruimte er onder altijd. Kunnen ze toch beter naar beneden halen, dat is toch veel mooier voor de fans tegen het veld aan? Dat zie je in Engeland toch ook altijd?

17 mei 2022 om 17:01

Het is ook totaal kansloos, want op die stoelen daarvoor zit nooit iemand.

Laat die steward het publiek inde gaten houden, dat is zijn werk. Als Tadic in een leeg vak wil stappen om zijn shirt omhoog te gooien heeft een steward daar niet mee te maken. Die moet dat tuig van de Vitesse in de gaten houden.

Terecht , Geschorst moet ie worden

17 mei 2022 om 22:31

Ja, het is meer dan vreselijk

Denk dat hem tegenhouden voor meer agressie bij de supporters zorgde dan wanneer je hem door had laten lopen.

Kan wel overdreven zijn van de stewards, maar Tadic is de grote loser met een voorbeeldfunctie die tof staat te doen voor z’n supportertjes.

17 mei 2022 om 17:00

Goed ook onderbouwd ook, deze zeer objectieve reactie. Misschien kunnen de Vitesse spelers ook eens tof doen met hun supporters, dan hoeven ze zich niet zo te misdragen.

18 mei 2022 om 09:33

Wat heeft dat er nou mee te maken? Het gaat hier toch over een voetballer die jammer genoeg voor hem een voorbeeldfunctie heeft, en mede daardoor zo schofterig veel betaald krijgt, maar zich misdraagt ten overstaande van stewards die de taak hebben de boel een beetje veilig en in de hand te houden. Dus ja, dan vind ik je een loser als je dan als volwassen kerel, tevens rolmodel, zo tekeer gaat tegen die stewards die daar staan uit hoofde van hun functie en taak.

18 mei 2022 om 10:39

Die steward heeft als doel de boel rustig te houden inderdaad. Denk jij dat supporters rustig blijven als ze zien dat iemand hun eigen spelers tegen houd die hen de shirtjes wil geven? Er was totaal geen reden voor om Tadic niet naar die supporters te laten gaan.

18 mei 2022 om 17:14

Er is gewoon een veiligheids protocol waar ten alle tijden aan gehouden moet worden. Voor hetzelfde geldt zat er wel een gek die tadic iets wilde aandoen.

18 mei 2022 om 21:02

En wat had die gek dan willen doen? Hij zit in een vak waar een metershoge
glazen afscheiding voor staat?

Als die steward nou net als Tadic kermend naar de grond was gegaan na die duw. Dat was toch legendarisch geweest..

Misschien had deze burgemeester zich eerder moeten bekommeren om het gedrag van de Vitesse supporters, dan hadden er wellicht minder stewards in het stadion aanwezig hoeven zijn. En als een speler zijn shirtje af wil geven dan laat je hem er gewoon door, ik zie niet wat dat voor kwaad kan.

De zoveelste misdraging van een Ajax personeelslid. Het Team van Ibrahimovic, Sneijder, Van der Meijde en Mido was kwalitatief niet minder dan wat er nu rondloopt bij Ajax, maar qua sympathie 100x beter. Je hoeft niet per se een onsympathieke klootzak te zijn om te winnen. Maar bij Ajax lijken ze er haast wel op te selecteren. Er is een tijd geweest dat Ajax vooral bezig was met het "kille klimaat" achter zich te laten. Maar dat lijkt ook alweer een eeuwigheid geleden. Zonde!

17 mei 2022 om 17:01

Oh wat willen we graag allemaal negatieve dingen over Ajax zeggen he. Zelfs de kleinste pietluttige dingen worden aangegrepen om lekker los te gaan. Elke club heeft dit soort types vriend.......elke club.

17 mei 2022 om 17:07

Kleinste pietluttige dingen worden aangegrepen, zoals de dinky toy van Marc O. Volgens mij is t niet zo moeilijk toe te geven dat t in alle lagen van Ajax t moraal tot ver onder 0 gedaald is.

17 mei 2022 om 17:20

Ja klopt. Stalking, mishandeling en poging tot doodslag zijn pietluttige kleine dingen. Hoe staat het trouwens met dat pietluttige onderzoek naar veilige werkomgeving? Qua sportieve prestaties niets dan lof voor Ajax, maar wees realistisch, moreel is Ajax wel gedegradeerd.

17 mei 2022 om 18:48

Gelukkig staan er altijd genoeg Ajacieden voorop om het wangedrag van hun cluppie goed te praten. Of het nou om een moordenaar in de directiekamer uitnodigen is, dickpics versturen, een onderzoek tegenwerken, een agente tegen de grond slaan of een steward duwen is.
Tadic moet gewoon zn poten thuishouden en de instructies van de handhavers volgen. De stewards zijn verantwoordelijk voor het handhaven en supporters en voetballers hebben te luisteren. Wat raar zeg dat er een tekort aan beveiligers in het land is.
Zolang je maar wint is alles geoorloofd en sta je boven de regels. Dat is het moreel van Ajax.

Stewards die op deze manier Biggie proberen te zijn maar als er supporters het veld op stormen staan ze de andere kant op te kijken,helden op sokken,wees altijd Biggie en niet TOV spelers waarvan ze weten dat ze niks doen pffff

18 mei 2022 om 09:36

Haha, oke, gangsterrapper dreetje888. Je slaat compleet te plank mis. Sowieso is het lastig ingrijpen als je met 3 stewards bent en er allerlei wausen het veld op rennen. Daarnaast is het de taak het zo veilig mogelijk te houden en aangezien al die 'supporters' staan te schuimbekken als ze een shirtje kunnen vangen van Tadic is het tegenhouden van Tadic niet zo gek. En ook als je het wel gek vindt: jammer. Je hoort je te gedragen.

18 mei 2022 om 17:16

Steward hier en het lijkt erop dat jij degene bent die nu de biggie uithangt

Momenteel heeft Ajax aanzienlijk veel asociale elementen in alle lagen vd club. Als je dat wilt verdedigen ben je imo volkomen vd pot gerukt. Gunfactor zal veel minder zijn dan 3,4,5 jaar geleden. Onsympathiek zooitje.

17 mei 2022 om 17:24

Aanzienlijk veel asociale elementen in alle lage. Vd club

Behoorlijk statement. Buiten de overmars en corona affaire kan ik niet echt wat bedenken. Verklaar je nader.

Gunfactor, waar heb je het over, of je bent voor of je bent tegen ajax. Gunfactoren is buiten de ajax supporters, weinig te vinden. Dus dat zal wel loslopen

17 mei 2022 om 18:58

Een zeer kort lijstje dan: een agente mishandelen. Een moordenaar welkom heten in de directiekamer, bezoeken in de cel en een helden begrafenis geven. Een onderzoek tegenwerken. Publiekelijk liegen over Promes. De kwestie Promes an sich. Een vermeende verkrachting door een jeugdspeler. Een huldiging voor het stadion houden terwijl het niet toegestaan was vorig jaar.
En dat is alleen het recente verleden. Anders kan ook b.v. Kluivert benoemd worden.

17 mei 2022 om 19:42

En er was ook nog iets rond Bogarde.

Ik ben ajax-supporter en dat blijf ik, maar vind het ronduit triest om te zien hoeveel gedoe er nu is. Dit incidentje met Tadic is geen groot verhaal wat mij betreft, maar hij zit wel gewoon fout.

17 mei 2022 om 19:49

Klopt, ik vind het ook geen groot ding verder. Wordt een beetje uitvergroot. Maar de manier waarop alles door de achterban van Ajax, en dan bedoel ik niet alleen dit voorval, consequent wordt goedgepraat is wel vermoeind, om het zacht uit te drukken. Duidelijk dat jij, en velen anderen, daar natuurlijk een uitzondering op zijn.

17 mei 2022 om 19:57

Letterlijk 90% wat je noemt is ajax gerelateerd maar zeker niet de verantwoordelijkheid van ajax , dit omdat het buiten de club gebeurd , in vrije tijd.

In jou wereld is het dus zo dat als een vriend van jou wat steelt bij jou werkgever , jou werkgever je hierop kan aanspreken / verantwoordelijk houden en jou kan ontslaan en laten terugbetalen ? want als ik het begrijp had ajaxx dus zonder onderzoek promes de deur moeten wijzen? En hun inverstering moeten weggoien , zonder directe vervolging ? Hij werd notebene opgeroepen voor het NL elftal.

Agente mishandelen ??

Moordenaar directiekamer / begrafenis : neem aan dat je het over polletje heb. Die heeft inderdaad moord op zn naam staan. In 2000 – 22 jaar geleden , in een bar. Is dat iets wat ajax gerelateerd is ? volgens mij is het gewoon een (rotte) supporter , zoals die overal rondlopen.

Publiek liegen over promes : liegen waarover, is hij al vervolgd ? zijn alle feiten al bovenwater? Je bent aan het speculeren. Promes an sich : die man heeft in zijn vrije tijd iets gedaan wat niet kan , maar is ajax daar verantwoordelijk voor ? als jij om 17.00 je werk uit loopt ben je niet meer oner verantwoording van je werk , maar ben je zelf verantwoordelijk moeten zijn voor je daden, ook promes

Een vermeende verkrachting , het woord zegt het al vermeend. Ook dit is speculeren.

Een huldeging houden terwijl dat niet mag : volgens mij was de huldeging in het stadion , de mensen die buiten stonden , daar heeft ajax toch niks mee te maken?

Als je bedoeld dat ze de schaal lieten zien, geeft dat alleen maar aan dat ajax het goed heeft opgelost door even het gezicht te laten zien. Had je gedacht dat ze anders gewoon rustig waren weggegaan. Prima oplossing zo.

En dat is alleen het recente verleden : je begint al met een moord van 22 jaar ! geleden

17 mei 2022 om 20:26

Ik weet niet wat voor personen jij je onder begeeft op de werkvloer, maar doorgaans zou menig werkgever zich achter de oren krabben als een werknemer verdacht wordt van poging tot moord en grootschalige drugshandel.

Genoeg clubs hebben rotte appels onder de supporters. Mijn eigen club is daar een goed voorbeeld van. Maar weinig clubs zullen een veroordeeld moordenaar omarmen. Maar het feit dat je vind dat het lang genoeg geleden is, en daarom eigenlijk niet meer uit maakt, zegt al genoeg. Ah joh, een moordje, zo lang geleden. Maakt toch niet uit? Het moment dat je zo'n figuur als directie van de club omarmt en als held beschouwd heeft het alles met de club te maken.

Promes kan momenteel niet vervolgd worden omdat hij in een land vertoeft die mensen niet uitleverd aan Nederland. Dus ja, zo kan je alles wat krom is recht praten. En welke club heeft hem nadrukkelijk naar een land gestuurd van waar uit hij niet vervolgd kan worden?

En het is geen speculatie, maar bewezen dat Ajax publiekelijk gelogen heeft over Promes. Er is met de directie en Ten Hag gepraat over de verdenkingen, bevestigd door het OM, maar Ten Hag verkondigde dat hij van niks wist. Dat is liegen. De club heeft hem een hand boven het hoofd gehouden terwijl zij al geïnformeerd waren door justitie over de situatie.

Kenny Tete is veroordeeld voor mishandeling van een agent en zich verzetten tegen een aanhouding toen hij nog voor Ajax speelde. Hier heeft hij een taakstraf voor gekregen.

Maar goed, je bevestigd precies wat ik al hier boven had aangegeven. Ajacieden staan voorop om alle misdaad omtrent de club af te schrijven als "niks met de club te maken" of anderzins goed te praten. Prima, maar inmiddels is er wel een patroon van criminaliteit bij de club te zien.

17 mei 2022 om 21:04

Achter de oren krabben heeft ajax ook gedaan. Zie non actief, Zie transfer.

Vind ook dat je zwaar overdrijft met omarmen, de man werd nooit omarmd, de laatste keer dat hij in het stadion kwam werd hij eruit geslagen, eruit geslagen ja.

Promes kan niet vervolgd worden, natuurlijk kan hij wel vervolgd worden, ook al zit hij in het buitenland. Zodra de uitspraak is geweest en daaruit blijkt dat hij moet gaan zitten, word, zodra hij voet op Nederlandse bodem zet, gelijk opgepakt. Maar de rechtzaken zijn nog geen eens begonnen..

Ajax heeft hem natuurlijk niet naar spartak gestuurd, spartak is zelf gekomen, met de afspraak dat als hij vervolgd zou worden ze het resterende bedrag niet zouden betalen. Lees als vervolgd, nog niet duidelijk in die tijd!

Goedpraten doe ik niet, maar ik wil graag de uitspraak van de rechter afwachten, er zijn zat voorbeeld te noemen van '' trial by media '' iets waar jij snel aan voorbij gaat.

Ik leef nog altijd in een land waar je onschuldig bent totdat het tegendeel bewezen is. Ook leef ik nog altijd in een land van tweede kansen. Ook een moordenaars!

Volgens mij werd Tadic juist achteruit de trap af geduwd. Ik snap dat je dan boos wordt omdat je gewoon een shirt het publiek in wil gooien maar dat maakt het nog niet goed een steward terug te duwen.
Ik weet niet of ik het goed zag maar volgens mij zaten de vitesse supporters gewoon achter een blauw doek??? Dan snap ik dat ze die spelers daar niet dat vak in laten lopen.

Maar je moet wel beide kanten van het verhaal vertellen.

17 mei 2022 om 17:04

Soms gaat ie al liggen zonder dat hij geraakt wordt dus zo hard kan die duw niet geweest zijn. We weten ook niet wat er allemaal gezegd wordt maar als je van die opgefokte aso's voor je hebt staan gaan bij sommige mensen de hakken in t zand.

17 mei 2022 om 19:44

Soccerfan

Klopt, Tadic wordt geduwd, maar dat komt omdat hij weigert te luisteren naar die stewards, en maar aan blijft dringen. Of het nou politie, beveiliger, of steward is, als je te lang irritant blijft doen, dan word je fysiek de juiste kant op geholpen.

Ik vind het geen enorme big deal allemaal, maar ook Tadic moet gewoon luisteren en niet zo irritant doen.

En de steward blijft van tadic af ook al ben je steward.
Ik dacht toch echt dat de steward eerst aan tadic zat en niet andersom.

18 mei 2022 om 09:40

Ja? Dus? Jij vindt dus ook dat als je niet naar de politie luistert en je dan uiteindelijk een duw krijgt, je dan terug mag duwen want 'de agent duwde me eerst, huilie huilie' ? In het kort ben jij wat er mis is met de huidige maatschappij. Totaal geen respect voor gezag en autoriteit en een zeer kort lontje.

18 mei 2022 om 17:18

Als je niet luistert mogen we je naar buiten bonjouren en dan maakt het niet uit of je nu een speler of een supporter bent

Je blijft van andere personen af, ook als je steward bent... Op actie volgt reactie en de reactie kwam van Tadic. Niet handig, niet slim, van beiden niet. Geef t shirt dan aan die steward en vraag of hij t kan gooien, ook goed toch...

Wat een overdreven reacties hier allemaal zeg! Tadic wil gewoon naar de supporters lopen om zijn shirt te geven er was niets met veiligheid of wat dan ook te maken maar met een vervelende steward welke een Vitesse supporter was en duidelijk blij was met de zogenaamde macht die hij had.

Die vent duwde Tadic eerst behoorlijk en daarna reageert Tadic niet slim, maar we moeten wel bij de feiten blijven!

Een of andere pik die daar werkt dacht even stoer te zijn door hem te weren. Wat de burgemeester daarna zegt slaagt ook werkelijk nergens op.

Iedereen weet wie de spelers zijn stewards hebben de supporters tegen te houden niet spelers!

Volgens mij zaten de stewards aan hem….. Werd zelfs van de trap geduwd.

Tadic is gewoon een heel vervelende vent. Een goede voetballer, dat zonder meer, maar als persoon een enorme kwal. En Klaassen zal er ook eens niet bij staan. Bij ieder opstootje is dat 1 van de eersten. Tegen PSV wilde hij Sangare te lijf gaan. Tja, denk niet dat die dat heel serieus nam. Dit Ajax heeft een heel lage sympathie factor: van Klaassen, Tadic, Antony, Martinez tot Alvarez. Enorme toneelspelers.

17 mei 2022 om 19:59

Ach bij PSV heb je Gotze die overal over zeurt een huilt en de meest onsportieve trainer die ik heb gezien. Sympathie? Van de fans van onze grootste rivalen? Kom op joh, dat had je sws niet.

17 mei 2022 om 20:48

Niet alleen jullie grootste rivalen, bijna heel Nederland vind Tadic een hele irritante gozer net als Martinez en Anthony. Mensen zijn niet achterlijk he, heel Nederland zag hoe Martinez het veld weer inrolde, hoe Anthony als zwaar geblesseerde op krukken ineens weer kon voetballen voor Braziliã«, hoe Tadic Anthony aan de grond duwde om tijd te rekken, zo moeilijk is het toch allemaal niet om te begrijpen waarom deze namen van buitenstaanders weinig sympathie krijgen? Het zijn echt geweldige spelers, daar is letterlijk iedereen het mee eens, maar echt kwallen.

Zeuren bij een scheidsrechter is natuurlijk ook verschrikkelijk, maar dat vind ik dan weer minder erg dan de capriolen wie die 3 heren uit hebben gehaald dit seizoen. Het ergste is misschien nog wel dat juist dit soort kwallen, je wedstrijden winnen. De manier waarop hebben Ajacieden natuurlijk (terecht) maling aan.

Heeft iemand het fragment gezien of niet? Tadic word van voor gewoon naar achteren geduwd op een trap, is dat normaal? Wat doen jullie als iemand je bijna van de trap lazert. Verder moet hij z'n handen bij zichzelf houden, maar hetzelfde geld voor de steward, focus je op fe dans man dit is de grote man willen uithangen.

18 mei 2022 om 09:42

Dit is op de fans focussen, want als Tadic daar richting die maniakale schuibekkende volwassen (haha, te triest) gaat, gaan ze tekeer. Dat wilden ze voorkomen. En als Tadic niet wil luisteren en toch blijft proberen te gaan, want hij is de grote Tadic, dan krijgt hij een keer een duw de goede kant op ja.

Ach heb het nog 15x bekeken, maakt van een mug een olifant zeg. Tadic word van de trap af gegooid en dan gaat die gozer met z'n hoofd tegen dat van hem aan zetten. Tadic moet zijn handen van hem afhouden, en andersom ook.

Stoere taal hoor, poeh poeh.. Waarom zouden Ajax-spelers of van welke club dan ook in de laatste wedstrijd niet hun shirt aan het uit-publiek mogen geven? Je hoeft stewards niet te duwen en dergelijke maar ik snap z’n frustratie wel. Maar het gaat om Tadic dus gaat er weer potje kritiek open hier. Succes.

Hoe durft die steward Tadic aan te raken

Waarom denkt Tadic toch altijd dat hij een god is?

45% dat oneens is? Lol. Die mannen staan daar met een reden en om ze vervolgens te bestormen verwacht je van hooligans, niet van spelers en zeker niet van een aanvoerder.

18 mei 2022 om 14:38

Sterker nog was het een supporter geweest dan had hij allang al op de grond gelegen maar de privileges en vervelend gedrag mag vertoont worden door de voetballers. Nou is mijn afkeer tegen deze engnek al behoorlijk groot, dus zal ook niet snel objectief zijn. Zeker na zijn actie tegen Feyenoord (ben geen Feyenoorder) is mijn afkeer alleen maar groter geworden...

De vraag is Waarom zou Tadıc daar niet mogen komen om n shirt aan de supporters te geven.Fuck die regels die niet heilig zijn als r geen gevaar dreigt.

18 mei 2022 om 17:19

We hebben gewoon een veiligheids protocol en daar moeten spelers zich ook aan houden

Is er geregistreerd wat er gezegd werd? Vast niet. Dus blijft t gissen wat er is gebeurd. En nu weer door.

Het lijstje incidenten van deze hele rare club groeit en groeit maar. Vreemd volk.

Als ze bang waren dat ajax supporters zouden uitbreken, dan is het domste wat je kunt doen de aanvoeder tegenhouden.

18 mei 2022 om 09:44

Als de aanvoerder zijn rol serieus zou nemen zou hij bij de eerste keer dat hem gezegd wordt het niet te doen en terug te gaan naar veld geluisterd hebben. Hij stookt het bewust op om zijn zin door te drijven. Eng mannetje.

Je hebt het over Tadic.
Irritante enge vervelende vent.
Hij met die andere kwal Anthonie moeten bij de comedy.train.
Weet nog de afgelopen wedstrijd tegen Feyenoord, wat een slechte acteurs.
En dit tegen een steward doen.
Wat een ontzettende paardenlul is Tadic toch.

18 mei 2022 om 18:17

Mijn commentaren worden zo vaak er uut gehaald omdat het geen inhoud zou hebben. Wat doet jouw commentaar hier dan nog?

Tadic moet misschien zijn handen thuis houden, maar zo kan de handhaving ook wel even wat rustiger aan doen. Volgens mij krijgt juist Tadic een behoorlijke duw en reageert Tadic daarop. Actie is reactie en dit is dan ook wel een begrijpelijke.

Deze mensen hebben heel weinig realiteitszin, zoveel is duidelijk.

Tja één keer goed in die ogen kijken en dan zie je toch dat deze jongen niet helemaal spoort. Wat dat betreft is dit zoveelste incident voor mij geen verrassing.

Ben ik de enige die echt van deze man echt verschrikkelijk vindt.

Van Tadic blijf je af, ook als je steward bent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
D. BlindVerdediger341
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

271 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren