Eerste Engelse profvoetballer sinds 1990 komt uit voor homoseksualiteit

Maandag, 16 mei 2022 om 18:48Tom Rofekamp • Laatste update: 20:21

Jake Daniels, aanvaller van Blackpool, heeft tot zijn coming out besloten. De zeventienjarige Brit doet aan Sky Sports zijn verhaal over het verlangen om eerlijk te zijn en 'geen leugen te leven'. Daniels is sinds Justin Fashanu in 1990 de eerste profvoetballer in het Verenigd Koninkrijk die openlijk voor zijn homoseksualiteit besluit uit te komen, en vervolgt daarmee de trend die Josh Cavallo in oktober 2021 inzette.

'Ik wist het toen ik vijf of zes jaar oud was", zegt Daniels in het openhartige interview met de Engelse sportzendergroep. "Op zo'n leeftijd denk je niet echt dat voetbal en homo zijn niet mengt. Je denkt: op een dag krijg ik een vriendin, ga ik veranderen en komt het goed. Maar op een dag realiseer je je dat je gewoon niet kán veranderen. Zo werkt het niet."

Daniels erkent vriendinnen te hebben gehad, enkel om te doen alsof hij hetero was. "Op school vroegen mensen me zelfs: 'Weet je zeker dat je geen homo bent?' En ik antwoordde dan: 'Nee, dat ben ik niet.' Het was een marteling, maar ik wil geen leugen meer leven. Voor een lange tijd heb ik gedacht dat ik de waarheid moest verbergen omdat ik profvoetballer wilde worden. Dat ben ik nu. Ik vroeg mezelf of ik moest wachten tot ik met pensioen was om mijn geaardheid bekend te maken. Maar ik wist dat dat tot een leven lang aan leugens zou leiden."

De jonge aanvaller, die momenteel uitkomt voor de Onder 18 van Blackpool en zijn debuut al maakte in het eerste elftal, besloot zijn geheim te onthullen aan zijn familie, teamgenoten en overige mensen bij de club nadat hij vier goals had gemaakt tegen de leeftijdsgenoten van Accrington. "De reacties waren geweldig. Mijn teamgenoten steunen me volledig. Ze hebben tal van vragen gesteld, ze waren allemaal geïntrigeerd, hun reacties waren gewoonweg briljant. Het is het allerbeste wat ik had kunnen wensen."

De Australiër Josh Cavallo was in oktober vorig jaar de eerste actieve profvoetballer van wie openlijk bekend werd dat hij homoseksueel was. De vleugelverdediger annex middenvelder van Adelaide United onthulde in een video op zijn Twitteraccount zijn langgekoesterde geheim. "Ik hoop dat ik iedereen uit de LGBTQ+-community kan laten zien dat ze welkom zijn in de voetbalwereld door dit te delen. Ik wil het voetbal verder helpen en andere spelers het gevoel geven dat ze niet alleen zijn", zei Cavallo. Zijn voorbeeld blijkt nu ook in Engeland voeten aan de grond te hebben gekregen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

205 reacties (laatste reactie door bongiorno)

Gewoon zoals het hoort.

Bijzonder dat dit bijzonder is. Toch enorm respect voor hem, zeker gezien zijn leeftijd is dit moeilijk denk ik zo. Respect en onwijs stoer dat hij dit doet!

16 mei 2022 om 19:24

Het zit helaas in de voetbalcultuur. Ik zat van de week in het Philips stadion naar mijn PSV te kijken met een goeie vriend die gay is. Gozer achter me schold met vuile homos. Ik weet van onze gesprekken dat die vriend zich gespannen voelt als mensen dit roepen, dus zei ik er wat van met de smoes dat ik zelf homo was en me er niet lekker bij voelde. De jongen, tussen de 23 en 28 zei direct: sorry man... ik bedoelde het natuurlijk niet zo! Ik vind die scheids gewoon een homo als je snapt wat ik bedoel. Leuk gesprek gehad met de mensen om me heen erna. Er is nog heel veel homohaat in het voetbal (zie de roze kameraden) maar ik denk dat veel mensen de scope van het probleem ook simpelweg niet snappen. Was bijzonder, net als dit!

16 mei 2022 om 19:44

@Zinedane Walgelijk maar heb jij uitstekend opgelost chapeau

16 mei 2022 om 20:24

Klasse man. Zo herken je een goede vriend.

16 mei 2022 om 20:33

@zinedane

Zoiets heeft toch niet per sé iets te maken met homohaat? Homo is op de een of andere manier een soort geuzen scheldwoord geworden, net als joden of schelden met k***. Als je iemand uitmaakt voor k-lijer, betekent dat toch ook niet dat je mensen met die ziekte haat?

16 mei 2022 om 21:09

Nu ik mensen heb verloren aan ziektes ben ik wijzer geworden en scheld ik er niet meer mee.. ja het is een NL cultuur dingetje maar wel eentje met enorm vieze bijsmaak…
Pabien k gebruik ook al lang geen homofobe referenties meer - dat is makkelijk “af te leren” - als je een beetje in de wereld staat heb je snel door dat dit eigenlijk helemaal niet cool is
Verander de wereld, begin bij jezelf

17 mei 2022 om 09:24@tomtom18 Het klopt helemaal wat je zegt. Een aantal woorden die als scheldwoord worden gebruikt hebben in die zin hun betekenis verloren. Als ik iemand een k*twijf noem, betekend dat niet dat ik iemands gezicht op een vagina vind lijken . Waar we als maatschappij soms wat meer naar mogen kijken, is wat datgene wat je zegt wel kan betekenen voor een ander. Die jongen achter me wilde mijn vriend niet beledigen met het woord homo. Maar omdat mijn vriend homo is, is hij wel bang dat wanneer mensen om hem heen zouden zien dat hij homo is, dat hij dan in elkaar geslagen wordt.

Mooi, laat het helpen tot verdere integratie. Diep triest dat homo's klaarblijkelijk een belemmering voelen in huidige voetbalcultuur, wat overigens ook te begrijpen is.

"ik wist het toen ik 5 of 6 jaar oud was." Alsjeblieft zeg wat absurd. Toen ik 5 of 6 was wist ik amper wat seks was, hoe weet je dan al dat je op eens op hetzelfde gender valt? Als je op die leeftijd die keuze al mag maken, waar trek je dan de grenzen?

16 mei 2022 om 18:55

Precies dit dus, geloof er ook vrij weinig van, als 5/6 jarige maak je je druk om lego en andere spelletjes, niet om een geslacht of iets, moedig dat hij uit de kast komt maar hij zal vaak toegezongen worden nu alleen dan niet in positieve zin helaas.

16 mei 2022 om 19:16

Whaha als 5/6 jarige ben je ook bezig met plagen en kusjes vragen of zijn jullie dat alweer vergeten? Dan kan je dus al weten dat er iets anders is als je niet meisjes maar juist jongetjes om kusjes wil vragen toch? Dat jullie spreken over 'ik geloof er vrij weinig van' en ' waar trek je dan de grenzen' is precies wat er mis is. Wie ben jij om in te vullen wat iemand anders voelt en wie ben jij al helemaal om voor iemand te bepalen wat ie al dan niet mag voelen, kom op zeg.

16 mei 2022 om 19:25

@InkeMontana Jij doet anders precies het zelfde met je “wie ben jij om te bepalen wat ie al dan niet mag voelen”. Deze heren geven aan zich hier niet in te herkennen omdat je op leeftijd hier volgens hen niet mee bezig bent en jij zegt in je eerste zin doodleuk dat dit wel zo is. Hiermee bepaal jij toch ook voor hun dat wat zij zeggen niet kan?

16 mei 2022 om 19:32

Nee, ze geven niet aan zich er niet in te herkennen; ze trekken zijn verhaal in twijfel en beginnen een soort van demoniseren.
Het kan niet waar zijn, want de VZ macho's bepalen dat voor hem.

16 mei 2022 om 19:33

Dat is dus absoluut niet hetzelfde. Want zij zijn geen homo dus hebben zij nog nooit gevoeld dat ze anders zijn rond die leeftijd. Iedereen is vrij te denken wat ze willen, maar een seksuele voorkeur voordoen alsof het een keuze is, is ronduit achterlijk. En als je dan gaat praten over 'waar trekken we de grenzen', tsja, dan denk ik direct aan iemand die dacht mensen te kunnen indoctrineren in de jaren '30 en '40 van de vorige eeuw.

16 mei 2022 om 19:34

Ik vind het overigens prachtig dat we clubbreed het eens zijn. Nj, Lierse, Bongiorno, Inke en ondergetekende als een blok tegen de achterlijke VZ 'macho's'

16 mei 2022 om 19:37

@G0D3NZ0N3N: Inke doet helemaal niet hetzelfde. Hij spreekt de heren erop aan dat ze willen beslissen voor een ander wat die wel of niet voelde en geeft een voorbeeld van hoe het mogelijk is om wel degelijk onderscheid te kennen op welke gender je valt zonder dat het ook maar iets met seks te maken heeft. Maar verdraai jij het lekker joh... En met welk motief?

16 mei 2022 om 19:39

Je vind jezelf echt heel wat op VZ is te merken, andere constant achterlijk noemen is een engnek gedrag niet stoer ofzo.

16 mei 2022 om 19:48

Het draait niet om mij. Maar ik heb er geen ander woord voor dan achterlijk als je het hebt over een keuze maken in seksuele voorkeur. Dat is geen keuze. We leven in 2022 en als mensen dan voor anderen gaan bepalen hoe ze blijkbaar zijn opgegroeid, wanneer ze uit de kast mogen komen of überhaupt mogen leven, dan vind ik je niet in deze tijd thuishoren.

16 mei 2022 om 19:50

Ergste is nog dat er meer dan 150 duimpjes omhoog zijn voor die walgelijke reactie. Te triest voor woorden

16 mei 2022 om 19:56

Demoniseren NJfromVOL? Kijk dit is wat er mis is met de mensheid. “Demoniseren”.., alsjeblieft zeg.. Ze hebben een andere mening en ervaring. Maar dat mag niet. Want dan ben je fout. Is er al opgeroepen om ze te cancelen? Iedereen mag zijn, voelen en denken wat hij of zij wilt en dat dient alle kanten uit te gaan. De meerderheid hoeft zich niet aan te passen aan de minderheid en de minderheid hoeft zich niet aan te passen aan de meerderheid. Wordt zo moe van gasten zoals jij. Lekker virtue signaling toepassen joh, lekker laten zien dat JIJ deugt. En weer door naar de volgende. Want intrinsiek boeit het figuren zoals jij helemaal niks. Alles voor de likes en de aandacht. On: Goed en knap dat hij op deze jonge leeftijd deze stap neemt. Laat hem een voorbeeld zijn voor anderen. Tegenwoordig zie ik dit niet als nadelig voor z’n carrière, al speelt ie “slechts” voor Blackpool. Geen idee of dat fullprof is maar dan nog. Ik zag die foto’s en had m’n twijfels bij z’n leeftijd (17) maar er zit wel vaker een oude kop op die Britten heb ik het idee.

16 mei 2022 om 19:58

Maar er wordt ook voor mensen met een andere mening bepaalt hoe ze moeten en mogen denken.. Het gaat beide kanten op. De ene kant is niet achterlijker dan de andere.

16 mei 2022 om 20:00

Dat bepalen gaat vanuit beide kanten beide kanten op. Dus allemaal even achterlijk.

16 mei 2022 om 20:03

Jawel hoor. Als je 'denkt' of 'vindt' dat homoseksualiteit een keuze is, is dat in een moderne maatschappij gewoon een achterlijke 'mening'.

16 mei 2022 om 20:06

@Weef Je hoeft niet zo dreigend te doen jongen, ik heb helemaal geen motief, dit is gewoon hoe ik het zag. Dat jij het anders ziet, prima schudden we elkaar de hand.

16 mei 2022 om 20:08

Demoniseren is idd wat sterk, daarom had ik "een soort van" er voor gezet, maar dat past niet in je verhaal dus je laat dat weg.
Het ontkennen van die jongen zijn gevoel (wtf: gevoel !) om je eigen punt te maken, is m.i. wel een eerste stap in dat proces.
De rest van je verhaal is waarschijnlijk voor de buhne en een persoonlijke frustratie, die je net op mij hoeft te projecten.

16 mei 2022 om 20:08

Het spijt me oprecht NJfromVOL dat ik een andere lezing gaf aan t bericht van InkeMontana. Jezus zeg wat zijn jullie agressief joh.

16 mei 2022 om 20:11

Het verhaal wordt gewoon wat interessanter gemaakt. Nog even en dannkomt het verhaal dat ze het in de baarmoeder al wisten.

16 mei 2022 om 20:20

Je gaf geen andere lezing, je laat gewoon woorden weg die jou niet uitkomen om je punt te overdrijven.

Sowieso weer te idioot voor woorden dat anderen nu gaan bepalen vanaf welke leeftijd iemand zich mag realiseren dat hij of zij op hetzelfde geslacht valt. En dan nog zeggen “waar trek je de grens”. Waarom trek je überhaupt voor anderen de grens?

16 mei 2022 om 20:20

@g0d3nz0n3n
Het spijt mij oprecht dat het agressief overkwam, want dat was niet de bedoeling. Ik probeerde wel duidelijk te zijn en ik was het heel erg met je oneens.

16 mei 2022 om 20:21

Wat een onzin Musi. Ik was zelf ook een jaar of 6 toen ik voor het eerst meisjes leuk begon te vinden. Kriebels, verlegen etc. Op die leeftijd weet je nog weinig van dat soort dingen, maar als je vanaf dat moment op jongens viel, dan kan je achteraf zeker zeggen dat het toen al wel duidelijk was.

Wanneer kwam jij uit de kast als hetero?

16 mei 2022 om 20:26

Ach ach ach, de “je kan het toch niet gaan demoniseren”-brigade gaat wel zelf mensen betichten van “agressief” en “dreigend” te zijn.

Overdrijven doen de wolken al hoor.

16 mei 2022 om 20:28

@G0D3NZ0N3N: Dreigend? Hoe dan? Herken je zelf dan ook de agressieve toon van je bericht richting Inke? Ik ben niet bang om toe te geven dat mijn laatste zin onnodig provocerend was, maar zeker niet dreigend. En op zich vraag ik me wel oprecht af waarom je die heren zou willen verdedigen, want ik vind het maar rare opmerkingen over iets waar ze zelf helemaal geen ervaring mee hebben.

16 mei 2022 om 20:39

@NJfromVol en Weef

Met jullie goedvinden reageer ik even op jullie tegelijk. Allereerst voor mij maakt het totaal niet uit wat je afkomst, geaardheid of wat dan ook is. Nu ik het zo terug lees en jullie mij hebben gewezen op het verschil, moet ik zeggen dat jullie een punt hebben. Ik had de reactie van InkeMontana anders geïnterpreteerd excuses hiervoor. Ik hoop dat hiermee de kous af is.

16 mei 2022 om 20:42

@ajaxxxxlove Je reageert nu op mij maar ik heb nooit gezegd “waar trek je de grens”. Ik trek voor niemand een grens en ik gaf oprecht wel een andere lezing aan zijn reactie, ik ben nu al mede door mijn mede vz leden tot inkeer gekomen dat mijn lezing niet juist was, desalniettemin citeerde ik hem gewoon oprecht.

16 mei 2022 om 21:08

@g0d3nz0n3n
Ik was het gewoon met je oneens en reageerde mss wat fel in jouw beleving, maar ik vind het juist mooi als je heroverweegt.
Prima !

16 mei 2022 om 22:57

Haha, de ene kant is absoluut achterlijker dan de andere. Wat is dit voor quasi-middenweg gewauwel? De een geeft aan dat het onzin is(wezenlijk verschil tov niet begrijpen) dat iemand iets voelt omdat hij/zij zich daar niet in kan vinden en de ander neemt het op voor iemand die niet begrepen wordt, terwijl ie op zeer jonge leeftijd een zeer gewaagde stap zet.

Dan beweren dat beide kanten even "achterlijk" zijn is lachwekkend.

16 mei 2022 om 23:12

Ik ben ook van mening dat je op die leeftijd niet al dit “besluit” kunt maken. Natuurlijk kan het zijn dat hij anders was of een buitenbeentje, maar ik geloof ook dat je een product bent van je omgeving. Laat ik vooropstellen dat hij vooral moet doen waar hij zich prettig bij voelt en als dat met een man is.. be my guest. Enige waar ik me aan stoor is als kinderen geconfronteerd worden met het “anders” zijn en deze thema’s vervolgens onderwerp van gesprek zijn.

16 mei 2022 om 23:20

Ik ben vooral bang dat seksualiteit en idolisering niet te onderscheiden is voor jonge kinderen. Als jonge jongen kun je een andere jongen heel stoer/cool/knap vinden en dat je misschien graag zoals hem zou willen zijn. Dit betekend niet direct dat je homo bent, maar kan door sommige zo wel uitgelegd worden. Ik ben heel sterk van mening dat een groot deel van je gedragingen en voorkeuren voort komen uit je omgeving. Iedereen wilt graag gezien en gehoord worden. We zoeken aansluitingen bij groepen met ons kudde gedrag en gaan vervolgens social wenselijk gedrag vertonen. Dit is niet erg en heel menselijk, maar rigoureuze keuzes moeten in mijn opinie op een latere leeftijd worden genomen. Laat duidelijk zijn dat ik niemand hiermee wil kwetsen, maar dit is mijn visie.

16 mei 2022 om 23:23

@G0D3NZ0N3N: Wat mij betreft was de kous niet aan hoor. Ik was het gewoon niet eens met je reactie op Inke, maar eigenlijk was mijn irritatie meer gericht op de opmerkingen daarvoor.

17 mei 2022 om 08:11

Myvision kan me herinneren dat we t voetbalinhoudelijk niet altijd eens zijn ,maar je slaat hier spijkers met koppen imo. Je term achterlijk is volkomen valide en juist gekozen. Top.

17 mei 2022 om 09:35

@Sir Paul: dat klopt maar gelukkig gaat dat 'maar' over voetbal/clubliefde en vind ik het juist mooi dat we elkaar daar de tent soms uit kunnen vechten. Nu het gaat over het leven, geaardheid en echte liefde, vind ik het mooi dat we elkaar ondersteunen tegen denkbeelden die hier niet thuishoren. Thanks voor je reactie!

16 mei 2022 om 18:55

De keuze mag maken? Ik weet niet hoor, toen ik vijf of zes was had al eens een 'vriendinnetje'. Dat had niets met seks te maken, dat is iets dat men dan typeert als 'kleuterliefde'. Hij merkte op die leeftijd al dat hij dat eerder bij andere jongetjes voelde, dat kan gewoon. Heeft niks met seks te maken.

16 mei 2022 om 19:44

Het woord keuze is in deze vooral heel eng en geeft aan hoe de man er in staat. Daar is vermoedelijk nogal wat propaganda aan vooraf gegaan.

16 mei 2022 om 22:01

Als jullie mij kunnen aantonen dat dit bij geboren al was, dan geef ik jullie gelijk. Echter is er wetenschappelijk bewezen dat er geen 'homo-gen' is.

17 mei 2022 om 00:05

Het doet er helemaal niet toe of het bij de geboorte vastgesteld kan worden. Ik snap je punt niet. Jij denkt dat mensen er gewoon ineens voor kiezen seks te hebben met mensen van hetzelfde geslacht, of verliefd worden op mensen van hetzelfde geslacht omdat... Tsja, waarom dan precies? Wat is precies het wetenschappelijke dat je aangetoond wil hebben?

Is er wel een hetero-gen aangetroffen dan?

17 mei 2022 om 15:57

Ik wacht nog steeds met spanning op je antwoord of het heterogen al is aangetroffen bij mensen Arsenalfanehv.

16 mei 2022 om 18:55

Hoe kan je uit dit interview in hemelsnaam hierover vallen? En jouw laatste vraag snap ik trouwens al helemaal weinig van

16 mei 2022 om 19:47

Er zijn nogal wat mensen die denken dat sexualiteit een keuze is en dat als we die keuze normaal gaan vinden, iedereen er straks voor kiest. Ofzo. Onwetend op z'n best. Knettergek en schadelijk op z'n ergst.

16 mei 2022 om 22:33

Je moet je beter inlezen. Dat je zo geboren bent daar is geen bewijs van en je hebt op de wereld mensen die relaties hadden met dezelfde sex, maar uiteindelijk weer terugkeren, of hetero worden. Helaas blijft de homo label wel na 1 ervaring aan je vastplakken (omdat je zo geboren bent volgens jou redenering). Ook was er therapie om men de op dezelfde geslacht viel, weer hetero te maken. Dit is in het westen (soms) illegaal, omdat het onethisch is, niet omdat het nutteloos is.

16 mei 2022 om 22:58

Het is onethisch omdat het nutteloos is, ouwe pik.

16 mei 2022 om 23:32

Ik geloof dat het een keuze is zoals alles wat je doet en vind een “keuze” is.. We denken heel veel in hokjes, waardoor er direct gegeneraliseerd wordt. Heel simpel voorbeeld.. koffie en bier leer je drinken, want er zijn weinig mensen die dit direct lekker vinden (uiteraard zijn er uitzonderingen!). Vele gaan het naar verloop van tijd waarderen en vervolgens passen jouw smaakpapillen zich aan. Deze theorie kun je overal op toepassen, maar ook omdraaien! Vanuit de history worden mannen/vrouwen geconditioneerd om een partner te zoeken. Historisch gezien betekend dat een potje en een deksel en dat is ook een stuk logischer gezien het voortplantingsproces Dat is mijn mening en wellicht geen populaire en niet heel Woke, maar het is wel Mijn mening

17 mei 2022 om 00:15

Thorodison

Hoezo is het geen keuze dan?
Zijn er homo DNA vellen gevonden? Is homo zijn genetisch? De twee grootste studies ooit hebben het tegendeel bewezen. Homoseksualiteit is een keuze en wordt gevormd naarmate je ouder wordt door omgeving en externe prikkels. Dat heeft niks met aangeboren te maken.

17 mei 2022 om 08:35

Dus je kiest er zelf voor op wie je verliefd wordt? Of tot wie je je aangetrokken voelt?

17 mei 2022 om 09:55

"Ik geloof dat het een keuze is zoals alles wat je doet en vind een "keuze" is.."

Hoe verklaar jij homoseksualiteit bij dieren dan, valt dat ook onder "keuze"?

16 mei 2022 om 18:56

Ik denk niet dat hij het over seks of seksuele aantrekking heeft met die zin, maar eerder met vriendjes.

Genoeg mensen die op de basisschool relaties aangaan (die dan niet zo serieus zijn).
Waarschijnlijk had hij destijds meer het gevoel relaties met jongens aan te gaan van zijn klas? zoiets denk ik

16 mei 2022 om 18:58

Hij zegt toch ook niet ik wilde sex hebben met jongens op m'n 5/6e. Jij onderschat wat het met een jongen doet. Als je 5/6 ben heb je net 1a2 jaar gekleutert. Alles om je heen in de maatschappij is jongen/meisje. Op die leeftijd voel je al dat er iets "niet klopt". Hij zal het niet goed kunnen verwoorden dan maar het maakte al wel een dusdanige impact dat het hem tot de dag van vandaag is bijgebleven.

En hoe bedoel je op die leeftijd een keuze mag maken? Beetje domme reactie. Je kiest niet als mens of je op mannen of vrouwen valt. Dat gebeurt gewoon.

16 mei 2022 om 19:00

"Die keuze mag maken" haha wat belachelijk! Meen je dit serieus? Hopelijk leven we in een samenleving waarin iedereen vrij is om te zijn wie hij of zij is. Overigens is het geen keuze.

16 mei 2022 om 19:01

Op je 5e of 6e kan je toch al een meisje of jongen leuk vinden. Dat is toch niets bijzonders? Dan weet je toch op wat je valt? Ik vond mijn lerares wel heel mooi, dus ik wist dat ik op vrouwen viel.

16 mei 2022 om 20:36

Ben je zeker vaak stout geweest zodat je 'mocht' nablijven

16 mei 2022 om 19:01

Waarom zou je op die leeftijd eigenlijk zo een keuze niet kunnen maken? Het stelt toch niks voor op die leeftijd.

Ik zou het zelf nogal vreemd vinden dat de 6-jarige Steven wel een liefje met de naam Sophie mag hebben, maar niet een met de naam Peter.

16 mei 2022 om 19:05

Lierse, het was vreemder geweest als Adam en Eva op hetzelfde geslacht vielen, dan waren wij er allemaal weer niet, dus ik vind het meer vreemd dat dit allemaal word genormaliseerd, wanneer je een andere mening hebt ben je dom en van alles nog wat, niet iedereen hoeft het te accepteren.

16 mei 2022 om 19:09

Ik vind het vreemder dat je in Adam en Eva of een ander sprookjes verhaal van een paar duizend jaar oud gelooft eerlijk gezegd (een algemeen statement, niet op jou persoonlijk gericht).

Verder mag je een mening hebben. Alleen blijft het bij veel mensen niet bij een mening. Als je bijvoorbeeld vindt dat het niet normaal is dan zal er al snel geopteerd worden voor beperkingen en dergelijke. En dan is het geen mening meer.

16 mei 2022 om 19:15

Ik haalde het welbekende Adam en Eva erbij om het beter uit te leggen, mijn geloof en cultuur zegt natuurlijk wat anders over deze situatie daar zal het mee te maken hebben, ik vind het persoonlijk niet fijn om dezelfde geslachten samen hand in hand te zien of iets dergelijks, deze tijden word het sowieso flink aangemoedigd om uit de kast te komen, wij moeten er mee leren leven hoe je het wend of keert dus ooit zal ik er misschien anders over nadenken, voor nu is het een no go voor mij ben ik vrij eerlijk in.

16 mei 2022 om 19:19

Mag je vinden hoor, zolang dat je homo's maar niet discrimineert of lastigvalt. Want zoals ik al zei is het dan geen mening meer (voor alle duidelijkheid ga ik ervan uit dat jij niet iemand bent die zo iets doet).

Ik persoonlijk vind alle mensen die moeite hebben met homoseksualiteit totaal niet te begrijpen, en degenen die er rabiaat tegen zijn en woorden als 'vies', 'onnatuurlijk' en dergelijke in de mond nemen vind ik vreselijk trieste figuren.

16 mei 2022 om 19:21

Ik vind het persoonlijk vrij achterlijk dat je nog steeds mensen van hetzelfde geslacht niet hand in hand hoeft te zien lopen. Het is super egoïstisch om te denken dat mensen dan maar in de kast moeten blijven. Ik ben zo hetero als maar zijn kan, maar ik respecteer iedere seksuele voorkeur even veel. Die achterlijke denkbeelden die hier worden beschreven die respecteer ik niet en tolereer ik eigenlijk ook niet. Jij hebt niet het recht om te bepalen voor anderen en wat een ander voelt.

16 mei 2022 om 19:22

@lierse19997 Sprookjesverhaal is jouw mening, maar jij presenteert het als feit. Verder blijft het bij veel mensen wellicht niet bij een mening, maar bij een deel dus ook wel. En die groep ga je ook vrij snel weer aan voorbij. Dus leuk dat zo inclusief bent op bepaalde onderwerpen, op andere vlakken komt het totaal niet zo over.

16 mei 2022 om 19:23

"deze tijden word het sowieso flink aangemoedigd om uit de kast te komen,.."

Ja natuurlijk word dat aangemoedigd, je wilt toch niet dat jonge mensen daar jarenlange onder gebukt gaan omdat ze er niet voor uit durven/kunnen komen?
Jij doet voorkomen alsof homo seksualiteit een keuze is. Dan heb ik nieuws voor jou, dat is het niet maar zo word je geboren. Net als jij hetero seksueel bent geboren, althans dat denk ik....

Edit; "wij moeten ermee leren leven"

Ach jochie toch, ik heb zo'n medelijden met jou. Ik wist niet dat het zo zwaar is om te leren leven met de geaardheid van een iemand die je niet eens kent..

16 mei 2022 om 19:28

@AjaxRosenberg, dat Adam en Eva een sprookjesverhaal is dat is gewoon een feit. Kan je niet ontkennen op basis van de hedendaagse wetenschap.

Of je kan dat wel doen maar dan zit je op hetzelfde niveau als “de aarde is plat” mensen.

Ik kijk trouwens niet neer op mensen die het geloven (al zijn er dan wel spannendere verhalen om te geloven vind ik zelf), ik snap hen gewoon niet en daar blijft het bij.

16 mei 2022 om 19:34

Niet helemaal, de bewijslast ligt bij die persoon die de claim maakt. Dus het Adam en Eva is een verzinsel (een sprookje) zolang aan die voorwaarde niet is voldaan. Immers, het negatieve kan je niet bewijzen. Anders zou ik moeten bewijzen dat smurfen of wat ik ook maar kan verzinnen niet bestaat en dat is natuurlijk nonsens.

16 mei 2022 om 19:35

Myvision, ik vind het helemaal achterlijk dat jij voor mij gaat bepalen dat ik het normaal moet vinden dat mannen hand in hand lopen, je kan ook op een normale manier discussiëren zoals Lierse ook netjes zijn punten aangeeft zonder tokkie gedrag te vertonen, ik zeg niet dat ik ze zou uitschelden of iets in die richting, ik laat ze in hun waarde alleen keur ik het af in gedachten.

16 mei 2022 om 19:37

Het verhaal van Adam en Eva verklaard wel waarom er zoveel idioten op de wereld rondlopen. Als de wereld is begonnen met incest (ze hadden namelijk alleen zoons gekregen), dan kan het niet anders dan dat er wat geestelijk beperkten ontstaan zijn bij de 3e generatie (dus de kinderen van Eva en haar zoons).

16 mei 2022 om 19:41

Shevanr7: ik bepaal helemaal niets voor jou. Ik zeg dat ik je denkbeelden achterlijk vind. Jullie bepalen voor iemand z'n leven als je zegt dat het nu (te) veel aangemoedigd wordt om uit de kast te komen, dat er grenzen getrokken moeten worden en dat soort leuzen. Ik vind je laatste reactie wel prima, wat ik eerder las niet. En je hoeft er niets mee te doen. Maar ik vind het achterlijk😁

16 mei 2022 om 19:42

Klasse Lierse dat je het objectief probeert uit te leggen. Maar het is natuurlijk duidelijk uit welke hoek de abjecte ‘meningen’ komen. Helaas, maar dat zal altijd zo blijven.

16 mei 2022 om 19:49

Het wordt juist tijd dat mensen zich vrij kunnen voelen om te zijn wie ze willen zijn. En zich niet laten wegdrukken door oude gebruiken, heersende opvattingen en religies. "wij moeten ermee leren leven" , dus je voelt je slachtoffer? Doe ff normaal man. Wordt eens wakker.
Ik heb een grote hekel aan religie en de bijbehorende poppenkast maar ik zal het recht op geloofsbelijdenis altijd verdedigen omdat zij recht op hebben op die vrijheid, net als Lhbtq of zoiets het recht hebben om zo te zijn. Leven en laten leven.

16 mei 2022 om 19:50

@nijogeth, als je de kennis niet hebt, misschien beter om je mond te houden om te voorkomen dat je mensen beledigd die wel geloven zoals ik. Helemaal in dit topic waar het moet gaan over respect voor andere keuzes is het bijzonder waarom jij begint over "idioten". Zegt heel veel over hoe krom er tegenwoordig gedacht wordt. Alles moet kunnen maar geloven eigenlijk niet.

16 mei 2022 om 19:55

Jeetje iemand die de bijbel aanhaalt, dan weet je dat het een verloren zaak is Je vind het niet fijn om mensen van hetzelfde geslacht hand in hand te zien lopen? Bekrompen debielen zeg

16 mei 2022 om 19:56

@jmaassen. ik moet inderdaad altijd wel glimlachen om mensen die roepen om respect, vrijheid en gelijkheid. En in dezelfde reactie of twee reacties later andersdenkenden weer compleet belachelijk maken. Maar eigenlijk is het totaal niet om te lachen.

16 mei 2022 om 19:56

@lierse, toon eens aan dat het een feit is dan? Heel raar dat je iets brengt als een feit wat simpelweg een leugen is. De Bijbel is ontzettend oud maar nog altijd actueel. Jammer dat je dit zo wil wegzetten en daarmee andere wellicht kwetst. Juist in dit topic waarin acceptatie zo belangrijk is. Twee maten?

Grappig dat je dan een slecht voorbeeld aanhaalt over "de aarde is plat". Juist iets wat in de bijbel al ontkent werd terwijl in die tijd de wijze Grieken wel zeiden dat de aarde plat was. Ook in die tijd was de Bijbel de wetenschap al vooruit en zo zijn er talloze voorbeelden die echt bewijzen dat de bijbel niet zomaar een sprookjesboek is. Dat God bestaat kan ik niet bewijzen maar dat de Bijbel een fenomenaal boek is dat in alles perfect in elkaar aansluit (vanaf begin tot einde) kan je helaas niet ontkrachten.

16 mei 2022 om 19:58

Dat maak jij er weer van. Hij zegt niet dat gelovigen idioten zijn, hij zegt dat er een hoop idioten rondlopen op deze aardkloot. En dat kan niemand, gelovig of niet, ontkennen.

16 mei 2022 om 19:58

@jmaassen, uiteraard moet dat kunnen. Dat zullen weinigen ontkennen. Wel moet er ook gelachen mee kunnen worden (net zoals met eigenlijk alles zolang het binnen de perken blijft).

En het is vaak zo dat geloof een nogal enge (en niet van horrorfilm eng maar van smal) kijk op de zaken heeft

16 mei 2022 om 20:05

@jmaassen:
1) De bewijslast ligt bij die persoon die een positieve claim maakt. Dus totdat er bewijs is voor Adam en Eva kan het als feit gezien worden dat het een sprookje is.

Dat de bijbel niet zomaar een sprookjes is, is nog iets anders dan dat het waarheid is laat staan coherent. " de Bijbel een fenomenaal boek is dat in alles perfect in elkaar aansluit (vanaf begin tot einde) kan je helaas niet ontkrachten". Dit alleen al toont aan dat je de bijbel niet hebt gelezen! Het is volkomen inconsequent, alleen al tijdlijnen van verschillende verhalen die zijn opgenomen in de bijbel komen niet overeen. Laat staan als je andere verwerken van apostelen meeneemt. Om nog maar te zwijgen over de gigantische verschillen tussen het oude en nieuwe testament. Als die bijbel zo fenomenaal was hadden we geen 30 jarige oorlog, laatstaan duizenden verschillende opvatting binnen alleen al het Christendom gehad.

16 mei 2022 om 20:07

@lierse1997. Is voetbal dan bijvoorbeeld ook een geloof? Ik vind veel voetbalsupporters namelijk ook nog een enge (smalle) kijk op zaken hebben. Supporters die een hele hoge pet van hun eigen spelers op hebben, die alleen maar kunnen stemmen op doelpunt van de maand voor eigen spelers, die geen positief woord overhebben voor een speler van een concurrent. Die soms bijna verblind worden door haat richting de tegenstanders.

16 mei 2022 om 20:09

Ik kan me daar ook echt niets bij voorstellen. De enige mensen waarvan ik het relevant vind wat zd seksueel leul vinden zijn mijn seksuele partners. De rest moet helemaal zelf weten wat ze, met wedwrzijds goedvinden, allemaal uitspoken.

16 mei 2022 om 20:11

@rickv. Ik reageer alleen even op het laatste want daar ga je helaas wel erg mee de mist in. Als de Bijbel al fenomenaal is (los van of je dat nu wel of niet gelooft) zegt natuurlijk niet dat de mensen die zeggen dingen te doen in naam van een God/bijbel ook allemaal zo fenomenaal zijn. Als ik het goed heb, liepen Ss'ers ook met 'god met ons' spreuken op hun riem rond. Ik zou dat soort types nou niet echt als de perfecte uitdragers van het christelijk geloof willen neerzetten.

16 mei 2022 om 20:14

@jmaassen, een leugen? Ga je mond spoelen man.

Even naar de bron (genesis 2 dus):

- 2.7: Toen maakte God, de Heer, de mens. Hij vormde hem uit stof, uit aarde, en blies hem levensadem in de neus. Zo werd de mens een levend wezen.
- 2.21: Toen liet God, de Heer, de mens in een diepe slaap vallen, en terwijl de mens sliep nam hij een van zijn ribben weg; hij vulde die plaats weer met vlees.
- 2.22: Uit de rib die hij bij de mens weggenomen had, bouwde God, de Heer, een vrouw en hij bracht haar bij de mens.

Dat is gewoon zuivere onzin natuurlijk. Dat kan je gewoon niet ontkennen of je ontkent Darwin en dan sta je voor mij gelijk aan een flath earther.

Verder is de bijbel inderdaad een interessant boek, en zeker in het Oude Testament staat er gewoon veel relevante en als je tussen de lijnen doorleest relevante historische informatie in over de Assyriërs, Babyloniërs,... Maar er staat ook meer dan genoeg onzin in, even als voorbeeld Genesis 11 waarin er meerdere mensen genoemd worden die meer dan 200 jaar oud worden.

Van mij mag je er allemaal in geloven hoor, maar ga aub niet verkondigen dat dat boek de waarheid verkondigt. Er staan meer dan genoeg leuke dingen in en ik raad het iedereen aan eens door te nemen, maar zoals gezegd is er veel gewoon te bewijzen onzin.

16 mei 2022 om 20:15

Heey Ajaxrosenberg.

Dat zij ik ook niet, dit was een quote van de persoon op wie ik reageerde.
De SS aanhalen is trouwens niet helemaal eerlijk hier. Die spreek komt van uit pruissen en heeft dus al een lange geschiedenis. Ver van voor de SS.

16 mei 2022 om 20:19

Precies. Religieuse propaganda is het enige wat hier aan vooraf kan gaan. Homoseksualiteit afkeuren is aangeleerd gedrag. Iets waar je zelf geen last van hebt, is niet iets waar je je uit jezelf druk om zou maken.

16 mei 2022 om 20:21

@rickv. Dat zou goed kunnen maar ze liepen er wel mee. Dat is hetzelfde als kruisvaarders, die met de spreuk 'god wil het!' rondliepen. Ik denk dat veel gelovigen ook niet echt blij zijn met de acties van de kruisvaarders. Maar het wordt er wel door besmeurd.

16 mei 2022 om 20:23

dat de Bijbel een fenomenaal boek is dat in alles perfect in elkaar aansluit (vanaf begin tot einde) kan je helaas niet ontkrachten.

Deze vent
Wellicht eens een stukkie lezen?

16 mei 2022 om 20:24

Lierse je word dringend verzocht op te houden met je feiten. Op die manier wordt er niet gediscussieerd. Wat denk jij wel niet zeg.

16 mei 2022 om 20:33

Het moet maar niet meer aangemoedigd worden. Zo kan het lekker een taboe blijven en kunnen mensen zich lekker ongelukkig en onzeker voelen, omdat ze andere voorkeuren heeft dan SHEVANR7.

Zeer blij dat Nederland tegenwoordig meer ongelovigen dan gelovigen kent. Een enorm positieve trend als je het mij vraagt. Weg van die conservatie gedachten die gestoeld zijn op een oud sprookjesboek, wat al duizenden keren ontkracht is. Kunnen we nog van de aardschijf afdonderen trouwens?

16 mei 2022 om 20:38

@ajaxrosenberg, klopt. Maar wel met de kanttekening dat de kruisvaarders het o.a. deden vanuit oproepen van de kerk, dan wel om een witvoetje te halen bij de kerk. Bij de nazi's was dit absoluut niet het geval. Het is een lastig stukje geschiedenis voor een forum, maar ook al heb ik helemaal niks met de kerk. Geschiedenis vind ik bijzonder interessant en helaas zijn er een aantal zaken, zoals deze die heel snel rare vormen aannemen

16 mei 2022 om 20:44

De Byzantijnen hadden eigenlijk puur pragmatische redenen voor het oproepen tot de kruistochten. Die hoopten op een gratis leger om tegen de moslims te kunnen vechten om zo hun oorspronkelijke grondgebied te heroveren.

Heeft hen nogal in het gat gebeten wel in 1204 na de vierde kruistocht.

16 mei 2022 om 21:01

@sheva

Je hoeft er toch niet mee te leven? Homo's dringen jouw leven toch niet binnen? Het enige is dat je anderen accepteert zoals ze zijn. Dan hoef je het er niet mee eens te zijn, maar het is niet alleen jouw wereld.

Of het nou homo's zijn, hetero's, mensen die allemaal ijzerwaar in hun gezicht hebben verbouwd, mensen met een lelijke jurk, mensen die stinken, mensen die luidruchtig zijn, mensen die je gewoon irritant vindt, ze zijn er, en ze mogen er zijn. Hoef je niet leuk te vinden, maar zij hebben allemaal net zoveel recht om te zijn wie ze zijn, als jij en ik.

16 mei 2022 om 21:12

Niet helemaal waar. De Byzantijnen riepen niet op tot een kruistocht. Die vroegen louter om hulp aan de Christelijke wereld in hun strijd tegen de Moslims inderdaad. Zij hadden eerder iets in gedachte als 50 ridders met hun gevolg, een relatief kleine maar professionele groep elite vechters. De Paus destijds maakte er iets heel anders van, waarschijnlijk voor persoonlijk aanzien/macht. Was ook voor de lui in Byzantium een verrassing toen er plots duizenden malloten voor de poort stonden te schreeuwen dat ze het heilige land gingen veroveren.

17 mei 2022 om 00:27

Wanneer je op basis van een of ander kutboek (ik noem boeken die anderen uitsluiten obv iets waar ze niets aan kunnen doen een kutboek) personen niet accepteert, dan ben je wat mij betreft een no go. Ben ik vrij eerlijk in.

Door jouw keuze wil je mensen dwingen zichzelf niet te zijn.

Dit is allemaal vrij algemeen beschreven en toepasbaar op een ieder die zich hierdoor aangesproken voelt.

17 mei 2022 om 00:40

En hiermee laten we nog even buiten beschouwing dat er grote groepen christenen en moslims aan beide zijden vochten. Het basale idee van de kruistochten hield vrij snel op. Het Ilkhanaat besloot samen te werken met Franken, Catalano-Aragonezen en volgens mij ook Genua tegen de Seltsjoeken. Turkmenen vochten ook tegen de Seltsjoeken. Delen van het Byzantijnse rijk vochten weer samen met de moslims.

Clusterfuck.

17 mei 2022 om 00:48

@jmaassen, ouwe lulhannes die je d'r bent. De wijze Grieken beweerden dat de Aarde plat was? Ga je vingers wassen. Vanaf zesde eeuw BC was het al geen algemeen geaccepteerd gegeven dat de Aarde plat zou zijn. Toen sprak men al van een bolvormige Aarde.

In wat we nu India noemen wist men dat evengoed duizenden jaren geleden al.

Aandoenlijk altijd, die gelovigen die beweren dat hun boek met feiten kwam ver voor hun tijd, terwijl het in de wetenschappelijke wereld van destijds al lang en breed bekend was.

16 mei 2022 om 19:02

Dergelijke domme reacties zorgen ervoor dat dit blijkbaar nog een taboe is. Hoe kan jij nou weten wat hij op zijn 5e-6e voelde? Want terugredenerend zal hij beter weten of hij het eigenlijk al wist rond die leeftijd dan jij lijkt me. En alsof het een keuze is. De stompzinnigheid. Ik vraag me af waar hier 'de grenzen worden getrokken' voor achterlijke reacties. Zoals je door hebt maakt het me kwaad.

16 mei 2022 om 19:06

Als het aan hem ligt hebben mensen sowieso die keuze niet hoor blijkt uit zijn eerdere reacties omtrent dit onderwerp.

Op zich kun je zeggen “oké dat is een mening”, maar het is een mening die als gevolg heeft dat een ander beperkt wordt in zijn handelen. En dan spreken we niet meer over een mening.

Ik kan me er ook over opwinden.

16 mei 2022 om 19:27

Het is meer dan dat. SHEVANR7 en ArsenFanehv denken te mogen bepalen wat een ander voelt, of wat een ander is. En dat maakt mensenlevens kapot en daarvoor is er in mijn omgeving geen ruimte. Het zijn ronduit achterlijke denkbeelden en die durven ze dan als internethelden hier een beetje te tonen. Ik ben van mening dat moderators nu hard moeten ingrijpen en ze van dit forum af moeten trappen.

16 mei 2022 om 19:31

Dat er van af trappen lost niet zoveel op vind ik zelf.

Lekker de discussie laten staan zolang die normaal blijft. Wie weet dat iemand argumenten leest en van mening verandert. Alleen maar positief.

16 mei 2022 om 19:32

@myvision Deze twee heren (of wat het ook zijn) hebben zelf ook hun eigen gedachten en gevoelens. Wel raar dat daar totaal geen ruimte voor is en dat ze maar een forum afgetrapt moeten worden. Rare samenleving wordt het op deze manier. Ga liever op een volwassen manier in gesprek!

16 mei 2022 om 19:38

Nee natuurlijk is er geen ruimte voor homofoob gedrag. Je kan niet voor iemand anders zeggen dat je als kind dat gevoel niet kan hebben gehad. Het wordt geen rare samenleving, het is het al. Met sommige mensen kan je niet meer in gesprek.

16 mei 2022 om 19:38

@ajaxrosenberg dat ben ik grotendeels met je eens. Ook omdat je niet echt kan bepalen wat je geloofd. Probeer maar eens te geloven in iets wat je niet gelooft.
Dat gezegd hebbende kan ik dus ook respect hebben voor de individu, maar geen respect hebben voor religie(s).

16 mei 2022 om 19:42

@myvision, met jou ook niet blijkbaar. Misschien moet jullie gewoon ergens een biertje op een terras gaan drinken. Op forums komen wel erg veel grote helden bovendrijven opeens

16 mei 2022 om 20:12

Ajaxrosenberg: stel, jouw zoontje denkt dat ie misschien wel wat anders is dan de meeste jongetjes in zijn omgeving en dat ie meisjes helemaal niet zo interessant vindt maar jongens wel. Hij weet niet zo goed wat hij daarmee aan moet. Tegelijkertijd is jouw zoontje een grote voetbalfan en spendeert hij best wat tijd aan het lezen van artikels en discussies hier op vz. Je kan je inbeelden dat je zoontje op dit artikel klikt want het beste dat zo iemand kan overkomen is door rolmodellen etc zien dat ie niet alleen is en dat het allemaal best oke en normaal is en hij zich zo mag voelen want anderen doet dat ook. Hartstikke leuk en goed voor hem. Vervolgens ligt ie wat door de reacties te scrollen en ziet ie idioten roepen dat jonge kinderen helemaal geen homo kunnen of mogen zijn of dat ze het helemaal niet fijn vinden om 2 jongens/mannen hand in hand te zien lopen. Zoiets wil je net helemaal niet dat je zoontje leest want zulke dingen leiden ertoe dat veel te veel mannen en vrouwen, jongens en meisjes niet voor hun geaardheid durven uitkomen en een groot deel van hun leven depressief zijn en verspillen omdat ze zich anders voordoen en zich niet aanvaard voelen.

16 mei 2022 om 20:30

Ik weet niet om welke leeftijd dit precies gaat, maar ik zou sowieso afraden om Voetbalzone te bezoeken ik snap op zich wel wat je bedoelt en in utopische wereld zou dat zo kunnen zijn. Maar stel dat ik m meeneem naar het stadion, gaat hij het dan wel normaal vinden dat alle moeders van scheidsrechters h**ren zijn en dat een bepaalde bevolkingsroep aan het g*s moet? Er ontbreekt sowieso stelselmatig een vorm van respect. Ik zou mijn zoon in het algemeen wel op het hard drukken dat hij niet moet verwachten in een wereld te zijn waar iedereen er dezelfde meningen op na houdt en dat hij niet moet schrikken van de mensen die het hardste brallen.

17 mei 2022 om 07:26

My vision ik denk helemaal niet te bepalen hoe iemand zich voelt. Wel hoe iemand zich mag gedragen. De daad is gewoon een onreine daad. Ff serieus wat is er natuurlijk aan als je na seks met je vriend een buttplug moet gebruiken zodat je poep er niet uitvalt. Kom op beetje verstand gebruiken.

17 mei 2022 om 08:39

Vind je huwelijken tussen volwassen mannen en jonge meisjes dan ook onrein?

Want wat is er natuurlijk aan een relatie waarin de moeder 50% meer kans op sterven heeft tijdens een bevalling omdat ze te jong is?

Ook trouwens onzin dat je altijd een buttplug moet gebruiken na de seks. Maar ja begin maar dingen te verzinnen om je middeleeuwse discours te rechtvaardigen…

17 mei 2022 om 10:49

En daar is het dan hoor. Het punt waarop duidelijk wordt dat met ArsenalFanehv discussiëren net zo weinig zin heeft als met die knakker die de Bijbel een fenomenaal en perfect aansluitend boek noemde. Man, wat maken een aantal mensen zichzelf hier belachelijk.

17 mei 2022 om 12:23

Hahahahah een buttplug na anale seks zodat je poep er niet uitvalt die is leuk. Ben jij 12 joh?

16 mei 2022 om 19:05

Is toch normaal ? M’n zoontje vindt ook een meisje leuk uit z’n klas. Ze zijn 7 Tsja dat kan hè

16 mei 2022 om 19:07

Wat bedoel je precies met ‘waar trek je dan de grenzen’?

16 mei 2022 om 19:10

Waar trek je dan de grenzen?!?? Uhhh wie ben jij om hier iets van te mogen vinden?

Wellicht is die 5/6 jaar een uitspraak als...
Sinds wanneer wist je dat je profvoetballer wilde worden?? Sinds ik kon lopen ...

16 mei 2022 om 19:26

Ik had op de basisschool een vriendje waarvan iedereen op zn 6e wist dat ie gay was. Mijn ouders, zijn ouders, ik. Hijzelf wist het nog niet, maar vanaf zn 10e ergens drong het een beetje door. Liefde voor iemand voelen en geaardheid an sich zit hem niet alleen in sex. Verdrietig om te horen dat dat het enige aspect van liefde en aantrekking voor je is man.

16 mei 2022 om 19:38

“Op die leeftijd die keuze al mag maken”

Huh? Keuze maken? Hij heeft iets ervaren op die leeftijd, gemerkt dat hij anders was, whatever. Dat is geen “keuze maken” en al helemaal niet iets wat “mag” of “niet mag”. Het gebeurt gewoon. En op latere leeftijd werd die ervaring bevestigd.

16 mei 2022 om 19:46

Ik kan me anders prima herinneren dat ik op een jaar of 5/6 (eerste groepen basisschool) verliefd was op een meisje. Dat had overigens inderdaad hélemaal niks te maken met seks. Feit is gewoon dat dit per persoon kan verschillen. Sommigen zijn er totaal niet mee bezig en anderen wel, dat zie ik ook bij mijn eigen kinderen. Maar ga dan alsjeblieft niet voor een ander bepalen wat er wel of niet kan. Waarom wil je dat gelijk in de sfeer van seks trekken of dat kinderen een keuze 'moeten' maken. Ten eerste is het geen 'keuze' en ten tweede is voor elke persoon anders wanneer het besef komt op welke gender(s) je valt en kan dat zelfs veranderen.

16 mei 2022 om 19:49

Ga vooral even voor een ander bepalen dat het niet waar is. Toen ik 5 was liep ik ook al handje in handje op het schoolplein. En als je het over Keuze hebt dan vind ik jouw reactie nog beschamender.

16 mei 2022 om 19:57

‘Waar trek je dan de grenzen?’ Welke grenzen moeten er getrokken worden dan? Deze zin verklaard het eerste gedeelte van je post. Blijkt maar weer dat er nog veel te winnen valt op dit gebied.

16 mei 2022 om 19:58

Zeg hoor eens, op mijn 5e of 6e wist ik misschien niet van de hoed en de rand, maar met liefde en verliefd zijn was ik op zeker wel bezig. In mijn geval smoorverliefd op een meisje uit een paar klassen hoger. Wist ik dat ik hetero was? Nee. Wel dat ik op meisjes viel.

Die jongen van Blackpool viel toen al op jongens. Wist hij dat hij homoseksueel was? Waarschijnlijk niet. Maar dat is helemaal niet zo relevant. Onzin om aan zijn verhaal te twijfelen dus.

16 mei 2022 om 20:03

Duidelijk een hoop mensen in dit topic die nog geen chicks konden regelen in de kleuterklas.

16 mei 2022 om 20:15

Je gaat nu toch niet opscheppen hoe makkelijk jij chicks regelt in de kleuterklas toch? ;-)

16 mei 2022 om 20:23

Zeker wel, Anne, het meisje waar ik naast zat in groep 2. Verkering gevraagd in de rij toen we pauze hadden. Tering dat is lang geleden.

16 mei 2022 om 20:23

We kunnen altijd weer op Migi rekenen voor een glimlach tussendoor in een discussie die me verder vooral boos en verdrietig maakt. Bedankt man.

16 mei 2022 om 20:25

Ja het is droevig gesteld met een aantal reacties hier.

16 mei 2022 om 20:40

Anne heb ik ook nog verkering mee gehad! Die was wel makkelijk joh. Niets mis mee trouwens

16 mei 2022 om 21:07

Chicks in de kleuterklas regelen is wel heel makkelijk. Jammer dat ik tegenwoordig niet meer in de buurt van een basisschool mag komen

Mijn eerste liefde was Gwen Stefani. No Doubt - Don't speak.. Later kreeg ze concurrentie van Katja Schuurman en Alizee.

16 mei 2022 om 21:24

Damn, Alizee, goede keuze. Gwen Stefani niet mijn smaak, Katja wel, al vielen de 16+ beelden me toch een beetje tegen destijds. Vind haar spannender met kleren aan.

16 mei 2022 om 20:03

Lieve ArsenalFanehv: het is geen keuze.

Groetjes deze voetbalpot <3!

On: erg mooi dat steeds meer professionele voetballers het aandurven! Ondanks dat er altijd nog een deel supports wat moeite lijkt te hebben met lhbt'ers en gender issues lijken we toch vooruitgang te boeken. Dat is mooi voor de sport en de mens.

16 mei 2022 om 20:04

@arsenal niet vergeten dat ze in Engeland een jongen hebben die op zn 29e opa was 😉

16 mei 2022 om 20:06

Ik wiste op mijn 5de/6de al dat ik op vrouwen viel. Ik kan al mijn crushes nog opnoemen. Waarom zou hij niet kunnen weten dat hij op mannen viel?

16 mei 2022 om 20:24

Wat een belachelijke reactie @arsenal
Hoezo sex? Op de leeftijd dat je de eerste verliefdheidjes krijgt viel hij op jongens ipv meisjes. Waarom haal jij sex erbij?
En hoezo keuze? Welke keuze? Wanneer maakte jij de keuze om hetero te worden?
De grenzen? Bij een ander beperken in zijn rechten. Als jij homofoob wil zijn, doe dat lekker in je eigen huis, maar val anderen er niet mee Lastig.

16 mei 2022 om 21:16

@arsenalfanehv:

Toen ik 5-6 was wist ik uiteraard nog helemaal niet wat seks was, maar ik kan me wel nog herinneren dat er toen meisjes waren waar ik "verliefd" op was. Dus ik geloof zeker dat je op die leeftijd ook al kunt weten dat je jongens leuker vindt.

16 mei 2022 om 21:30

Hij mag toch zelf zijn grens trekken? Ik wist op 5-6 jaar ook al dat ik op meisjes viel, ik had toen ook al een vriendinnetje in de klas. Als je trouwens echt denkt dat het een 'keuze' is, snap je het niet. Heb jij ook een bewuste keuze gemaakt om hetero te zijn?

16 mei 2022 om 23:07

@ArsenalFanehv: je mag het van mij absurd vinden, prima. Alleen van je laatste zin schrik ik een beetje. Op basis waarvan zeg je dat het om een keuze gaat? Als ik je goed heb begrepen, zeg jij dat het een keuze is op welke gender je valt of wanneer je dit weet? Als ik jou verkeerd begrijp, lees ik het ook graag. Maar zou je het kunnen toelichten?

Fijn dat het voor zo'n opluchting zorgt bij hem. Dat kan een voorbeeld zijn voor anderen die worstelen met dezelfde gevoelens die gewoon normaal gevonden zouden moeten worden.

Mooi voor die jongen en ontzettend dapper om daar, zo jong ook, voor uit te komen. Het blijft een ontzettend homofoob wereldje binnen de kleedkamers en ik hoop dat hij 'gewoon' dezelfde kansen blijft krijgen bij clubs in zijn carrière.

Dat is vrij jong zeg. Hopelijk stoort het hem niet in zijn verdere carrière.

Super! Dit is pas een rolmodel, in plaats van die vetbetaalde sterren met een bedenkelijke moraal.

Jammer dat dit nieuws is.

Respect voor deze jongen. Knap dat hij op deze leeftijd al zo sterk in zijn schoenen staat.

Diep respect dat hij dit zo durft toe te geven, ik bedoel maar je moet het nog wel even doen in deze toch al vreemde wereld, zou mooi zijn als er meer mensen volgen zeker zij die regelmatig in het nieuws kunnen komen zoals voetballers

Wel raar dat hier anno 2022 nog heel veel nieuws omtrent is. Zou niet zo bijzonder te horen zijn, kan ook bijna niet namelijk dat die Australische jongen en deze speler de enige twee zijn die op mannen vallen in het herenvoetbal. Laat iedereen lekker vrij in zijn keuze in geaardheid

16 mei 2022 om 19:51

Hou op te denken dat het een keuze is. Walgelijk.

16 mei 2022 om 20:17

Hij zegt keuze én geaardheid. Beide dus. Beetje krom om nou hierover te vallen omdat jij vindt dat deze persoon zich niet correct uitdrukt terwijl iedereen kan zien dat ie het beste bedoelt

16 mei 2022 om 21:10

Nee hij zegt "keuze in geaardheid". In, niet en.

Het is geen keuze.

16 mei 2022 om 21:14

Helemaal gelijk. Verkeerd gelezen. Hem daarop wijzen is dan wellicht een idee maar met termen als walgelijk komen is volgens mij toch overkill. Wek je enkel aversie mee op en bereikt soccerfan zijn doel ook zeker niet mee.

16 mei 2022 om 21:21

Oh ja dat is voor mij ook helemaal niet nodig. Hierboven was er een ander die wel heel duidelijk het over een keuze had (en suggereerde dat je die "keuze" nog helemaal niet mag maken als je zo jong bent). Daar val ik dan weer wel over.

17 mei 2022 om 00:17

Waarom is het geen keuze dan?

Heb je wetenschappelijk bewijs dat het aangeboren is?

17 mei 2022 om 00:58

facepalm

Kies jij op wie je verliefd word of fysiek aantrekkelijk vind dan halfgare tosti?

17 mei 2022 om 09:07

Had het inderdaad wel over keuze in geaardheid maar snap idd wel dat het geen keus is, beetje onhandig verwoord.

Gewoon, niet bijzonders toch.
Het zijn altijd andere mensen die dit anders maken.

16 mei 2022 om 19:28

Bij mijn cluppie zitten die andere mensen vooral in het stadion te roepen man... meesten zullen er niet eens wat mee bedoelen. Maar mijn maatje die gay is voelt zich er echt constant gespannen over ook al gaat het om de scheids of de keeper van de tegenstander.

Geweldig. Hopelijk haalt dit anderen die twijfelen ook over. Heel erg knap van hem!

@VZ: "Iedereen had mijn rug" is wel heel letterlijk vertaald

16 mei 2022 om 20:18

Ik verdenk vz ervan om er een double entendre in te willen stekenPrima toch maar is dit nou serieus relevant voetbalnieuws?
Waarom men dit soort zaken altijd groots in het nieuws moet brengen is mij een raadsel.


"iedereen had mijn rug"
Dat komt wat fout over he...

16 mei 2022 om 19:03

Dit soort zaken? Wat het maar "dit soort zaken" , dan had je gelijk. Maar dat is het dus absoluut niet en zorgt ervoor dat het nieuws is.

16 mei 2022 om 19:30

Haha wat een leuk grapje maak je hierover hoor. Korte reminder dat de vorige voetballer die hier voor uitkwam in Engeland dat 32 jaar geleden deed en uiteindelijk zelfmoord heeft gepleegd. Dus ja, dat maakt het relevant voetbalnieuws.

16 mei 2022 om 21:12

Het is nieuws zolang er zo weinig voetballers zijn die er voor uit komen. Er zijn vele duizenden profvoetballers op de wereld, en er zijn er nu precies twee die er voor uit durven komen dat ze homo zijn. Gisteren was het er een. Dus ja, nieuws.

16 mei 2022 om 21:54

Dus als je anders ben moet je direct in het nieuws.
Als ik straks openbaar dat ik mezelf pijpen kan, moet ik dan breeduit in de publiciteit komen?

Ik begrijp niet waarom alles wat met dat Lhbtiq, weet ik het hoe het heet, te maken heeft breeduit in het nieuws moet.

16 mei 2022 om 22:23

Nee dat is duidelijk, dat je het niet begrijpt. Er staat hier voldoende uitgelegd waarom veel mensen het wel nieuws vinden. Als dat niet genoeg is om de boodschap aan jou over te brengen, jammer dan. En als je het er niet mee eens bent, ook prima. Je hoeft er ook niet op te klikken als je het niet nieuwswaardig vindt.

17 mei 2022 om 00:51

Als je enige relevantie had voor het grote publiek, zou jouw kunst om jezelf te pijpen en de boodschap daarover die je de wereld inslingert, zeker aanwezig zijn.

Doe je dat nu, dan zal er hooguit binnen jouw gemeente apart naar je gekeken worden.

Laten we hopen dat dit soort berichten heel snel geen nieuws meer zijn.

Prima toch. In een kleedkamer accepteren we elkaar allemaal. Dat moet ook wel kunnen met een homo ertussen. Hier en daar zal er kleedkamer humor gemaakt worden. Maar hopen dat hij daar ook de lol van in kan zien. Niemand word namelijk grappen bespaard, dat is toch ook een vorm van gelijkheid.

16 mei 2022 om 19:45

Van iemand die met zijn coming out groots de publiciteit opzoekt hoef je niet enige zelfspot te verwachten...

Mooi zo en prima voor die gozer, hoop vooral dat voor de gene die wel homo zijn dat ze zich inderdaad hierdoor aangesterkt voelen om zichzelf te kunnen zijn. Misschien dat in een paar jaar er niemand meer van op kijkt, dat zou mooi zijn, zo hoort dat.

Totaal oninteressant wat iemand zijn geaardheid is, je moet gewoon aardig tegen een bal aan kunnen trappen..

16 mei 2022 om 20:26

En zo is het! Ik vind de film All Stars echt een voorbeeld: arm, rijk, donker, wit, homo of hetero.. het zit er allemaal in en op en rond het veld is iedereen gelijk. Alleen konden ze niet echt aardig tegen een bal trappen, maar dat terzijde. Zaterdag is de mooiste dag van de week..

16 mei 2022 om 21:45

Dat zou de instelling moeten zijn. De cijfers, met slechts twee relatief jonge profvoetballers die 'out' zijn, duiden nog steeds een sterk homofobe cultuur binnen stadions en kleedkamers.

16 mei 2022 om 22:32

Maar misschien moeten we niet over geaardheid praten. Maar focussen op voetbal. Dit gaat 0,0 helpen aan de emancipatie. Mensen praten er kort over. En de tokkies op de tribunes gaan dan alsnog los met de opmerkingen. Die groepen zullen hier echt niet mee stoppen.

17 mei 2022 om 00:01

Wel als het gewoon een alledaagse realiteit wordt. Als sterkhouders die bij teams spelen uit de kast komen, dan kan men homo roepen zoveel ze willen maar ondertussen wordt je naar de slachtbank geleid.

Gewoon lekker gelukkig zijn jongen en fijn dat hij het durft te delen.

Respect man! Vooral omdat die gewoon nog heel jong is en niet al bijna gaat stoppen. Maar toch ook wel vreemd dat je zoiets anno vandaag nog moet aankondigen en of bang moet zijn dat het gevolgen heeft

"besloot zijn geheim te onthullen aan zijn familie, teamgenoten en overige mensen bij de club nadat hij vier goals had gemaakt tegen de leeftijdsgenoten van Accrington."

Wel goed vertalen VZ, nadat hij het zijn ouders en zuster heeft verteld scoorde hij 4 goals.
Dit om aan te geven hoe bevrijdt hij zich voelde.

Mooi en respect voor die jongen dat hij er voor uit is gekomen. Het zou helemaal geweldig zijn als het ook nog eens een topvoetballer blijkt te zijn die over x-aantal jaar bij een topclub terecht komt..

16 mei 2022 om 19:27

Waarom zou dat geweldig zijn? Ik gun het een andere voetballer die hetero is namelijk net zo erg.

16 mei 2022 om 19:33

Omdat dan waarschijnlijk zijn seksualiteit eerder geaccepteerd word bij met name de achterlijke supporters. Dat ik dat nog moet uitleggen.
Ik gun het een ieder, daar heeft seksualiteit niets mee te maken.

16 mei 2022 om 19:33

Omdat het 32 jaar geleden is sinds de vorige voetballer daar uit de kast is gekomen en het succes van deze jongen symbool kan staan voor de emancipatie van homo's in het voetbal. Dat maakt het bijzonder.

16 mei 2022 om 19:38

Het komt nogal over als een soort van positieve discriminatie (die ik niet altijd als positief ervaar). Ik zou het namelijk niet heel fijn vinden dat bijvoorbeeld iemand die gay is een baan krijgt waar ik zelf betere competenties voor heb maar misloop omdat een bedrijf zo graag inclusief in het nieuws wil komen.

16 mei 2022 om 19:57

Wat heeft dit alles met mijn reactie te maken? 🙄

Ik kan mij er iets bij voorstellen dat jij bepaalde onderwerpen niet als positief ervaart maar dat ligt, denk ik, toch echt aan jou. Jij ziet/leest dingen die er niet zijn..

16 mei 2022 om 20:09

Rosenberg, het is een vak apart om ergens iets achter te zoeken. Ik zou het ook geweldig vinden als een homo de top in het voetbal weet te bereiken. Dan kunnen uitspraken van v/d Gijp dat homo's geen voetballer maar kapper wordt direct de vullisbak in. Heel bijzonder dat jij daar iets negatiefs uit weet te halen.

16 mei 2022 om 21:13

Ja moet je voorstellen dat ik als blanke man eens iets mis zou lopen door (positieve) discriminatie. Dat zou wel echt een enorm onrecht zijn, zoals nooit ind e geschiedenis gezien. .

16 mei 2022 om 21:15

Jemig Rosenberg, wat een gekke draai geef jij er aan. Het gaat er niet om dat hij een contract zou moeten krijgen bij een topclub omdat hij homo is. Dat staat er niet, en dat suggereert hij ook niet.

Het is andersom: ALS deze jongen de top haalt (en ja, op basis van zijn voetbalkwaliteiten) dan kan hij een rolmodel worden voor andere jonge jongens die homo zijn maar niet de voetbalwereld in durven. Stel je voor de Cristiano Ronaldo nu uit de kast zou komen, wat dat zou doen voor de homo-emancipatie.

16 mei 2022 om 22:51

Zo makkelijk werkt dat natuurlijk niet. Iemand wordt niet geaccepteerd omdat ze ontzettend goed zijn in een vak, of een zeer geliefd activiteit. Zo is racisme er nog steeds en het maakt niet uit hoe goed je kunt voetballen t' blijft sterk aanwezig.

17 mei 2022 om 09:13

Dat is ook een beetje raar natuurlijk, want omdat het een trend was dat dit vroeger zo was, is het alsnog wel zuur voor het individu die dan nu met onrecht behandeld wordt

Als moslim zijnde heb ik hier geen moeite mee. Iedereen moet doen wat ie wilt. Ik zou een speler altijd beoordelen op kwaliteit. Mocht deze jongen ooit een goede speler zijn van wereldklasse dan is ie altijd welkom bij Arsenal.

Echt sommige reacties weer onder dit artikel. De wereld zou echt beter zijn zonder jullie. Gewoon mijn overtuiging he, dus daar eis ik respect voor. Wat betreft deze jongen, heel erg dapper, hopelijk wordt dit ooit normaal, maar intolerantie zit heel diep in de mens.

16 mei 2022 om 21:17

Zijn er maar weinig toch? Ik zie een overgroot deel dat deze jongen gewoon oprecht steunt. Die paar lui die een beetje achter lopen zijn echt in de minderheid.

16 mei 2022 om 21:54

Ja sommige inderdaad, lang niet allemaal.

Het enige wat ik me afvraag bij t lezen van dit bericht is waarom zn ouders hem geen jack genoemd hebben.

Verder hopen dat ie de PL haalt en international wordt, zou wellicht helpen voor de rest

Het blijft ontzettend jammer dat dit nieuws is. Zolang dit soort dingen nog nieuws zijn is er dus nog een probleem.
Goed dat hij de stap zet, maar wat mij betreft valt die gewoon op mannen of desnoods hamburgers zonder uit de kast te komen. Lekker zijn leven leiden en mensen zien vanzelf wel met wie die wel of niet samen is toch?!

16 mei 2022 om 21:18

Ik kan me wel voorstellen dat het een enorme bevrijding is om er ook wat aandacht aan te geven. Als je op het punt bent aangekomen dat je er open voor uit wil komen. Het hoeft niet, maar hij vindt het blijkbaar prettig. 100 punten wat mij betreft.

Ik vond het een talentvolle speler maar nu ik dit weet, vind ik het maar een middelmatig talentje.

16 mei 2022 om 20:40

Is dat een poging tot humor?

16 mei 2022 om 20:48

Wat denk je zelf.

16 mei 2022 om 20:51

Moeilijk te zeggen.

Echt ontzettend dapper. Laten we eerlijk zijn: de voetballerij is een vreselijk conservatief, bekrompen macho-wereldje. Doe je best om net zo te zijn als iedereen, anders val je af. Ik zou het van een gearriveerde vedette al knap vinden om uit de kast te komen, maar van een 17-jarig talent al helemaal. Ik hoop alleen van harte dat hij er niet al te veel shit voor gaat krijgen...

Het zegt wel wat dat dit zulk groot nieuws is, ik denk dat er zo'n beetje meer homo's in het Vaticaan de kast uit zijn gekomen dan in het voetbal. Dat straalt bijzonder slecht af op de sport die helaas wordt gedomineerd door stokoude ideeën over man en vrouw.

Toch bizar om onder zo'n topic nog zoveel achterhaalde en bekrompen ideeën te lezen. Geeft des te meer aan dat acceptatie er nog niet volledig is en dat het goed is dat deze jongen ervoor uit durft te komen. Vind het dapper, gezien alle shit die hij over zich heen zal krijgen.

17 mei 2022 om 08:42

Zegt er hierboven gewoon een kerel dat het onrein is en begint er dingen voor te verzinnen om dat een soort van te kunnen onderbouwen.

Absoluut wansmakelijk.

17 mei 2022 om 12:26

Dan moet ie achteraf maar een buttplug gebruiken

De dingen die je leest

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Blackpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Swansea City61-10
16.Blackpool60-4
17.Bristol City55-15
18.Cardiff City53-18
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
J. BowlerMiddenvelder427
M. EkpitetaVerdediger405
K. DougallMiddenvelder401
J. YatesAanvaller398
S. LaveryAanvaller378
G. MadineAanvaller349
K. AndersonAanvaller324
Voor de complete selectie: Clubpagina Blackpool.

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren