The Telegraph: Erik ten Hag genoemd bij Manchester City

Woensdag, 8 december 2021 om 13:03 • Laatste update: 13:13

De unieke prestatie van Ajax in de Champions League heeft ertoe geleid dat ook vanuit het buitenland de schijnwerpers zijn gericht op de Amsterdammers. Met name in Engeland wordt veel geschreven over het elftal van Erik ten Hag, met de oefenmeester van de Amsterdammers in de hoofdrol. Volgens The Telegraph staat de trainer van Ajax op de nominatie bij Manchester City om Josep Guardiola op te volgen. Eerder viel de naam van Ten Hag al bij stadsgenoot Manchester United.

The Telegraph pakte in aanloop naar het duel met Sporting Portugal (4-2) groots uit met een verhaal over Ten Hag. "De Ajax-trainer staat op de shortlist om Pep Guardiola op den duur te vervangen", weet de Britse krant. "Terwijl Manchester United met Ralf Rangnick zelfs bewust een interim-manager zou hebben aangesteld, omdat het wil afwachten of Ten Hag in mei misschien vrijkomt." Ook wordt de naam van Ten Hag voorzichtig gelinkt aan Paris Saint-Germain. "Mocht Maurcio Pochettino uiteindelijk de nieuwe trainer van United worden, dan zullen de Fransen overwegen om Ten Hag als vervanger te halen."

Algemeen directeur Edwin van der Sar werd dinsdagavond voorafgaand aan het treffen met Sporting Portugal geconfronteerd met de interesse van United in Ten Hag. "Dat betekent dat we iets goed doen", zei de bestuurder voor de camera van RTL 7. “Het is hetzelfde als met spelers. Als je goed presteert, komt de interesse vanzelf. Als club moeten we ervoor zorgen dat we klaar zijn voor een eventueel vertrek. De lijstjes moeten ingevuld zijn." Zelf denkt Van der Sar nog niet aan een vertrek bij Ajax. "Ik heb het enorm naar mijn zin bij Ajax en heb nog twee jaar te gaan. Ik ben hier nog niet klaar."

Ten Hag werd de voorbije maanden bij verschillende clubs naar voren geschoven, maar onder meer Tottenham Hotspur en Newcastle United kregen nul op rekest. Ook bij Bayern München viel zijn naam. Ten Hag was eerder werkzaam bij de Duitse recordkampioen als trainer van het beloftenteam. "Ten Hag is momenteel gewoon een van ’s werelds meest begeerde trainers", vervolgt The Telegraph. "Wanneer hij zich uitspreekt over zijn toekomst, weergalmen zijn woorden door heel Europa. Maar waarom zou je Ajax verruilen voor een club die niet in de Champions League actief is en niet eens in de buurt komt van het winnen van prijzen? Zeker als je net weer zo’n goed team hebt opgebouwd.”

Ook Dusan Tadic liet zich lovend uit over zijn trainer. "Onze trainer is geweldig", aldus de captain tegen de Britse krant. "Hij is zonder twijfel een van de beste trainers van de wereld. Hij is geobsedeerd door voetbal. Het is het enige waar hij aan denkt, dat weet ik zeker. Zo iemand heb je ook nodig als je wil dat je club bij de beste van de wereld hoort. Het is heel indrukwekkend hoe hij altijd een oplossing heeft als het niet loopt. Dat is zo fijn. Het geeft ons als spelers het gevoel dat we altijd een stap voorlopen op de tegenstander. Ten Hag is een tactisch meesterbrein, maar ook goed in de omgang. Het zou mij niet verbazen als hij bij een van de grootste clubs van de wereld terechtkomt."


Poll

Zie jij Erik ten Hag naar Manchester City vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

106 reacties (laatste reactie door mrsoul)

Poh, wat ziek! Tja, ontken het maar is. Maakt echt een machine van dit Ajax.

8 december 2021 om 13:22

Ze kunnen noemen wat ze willen. Ten Hag blijft gewoon lekker bij Ajax. Stop calling Ten Hag!

8 december 2021 om 13:41

Hahaha wat is dat toch met al die Ajax fans die lijken te denken dat coach zijn van Ajax het beste ter wereld is en niemand andere ambities kan hebben Als Pep vertrekt en City meldt zich dan is Ten Hag meteen riebedebie. Er is toch niemand die gelooft dat ie de rest van zijn carriere bij Ajax blijft?

8 december 2021 om 13:50

Het is ook geen gedachte. Het is hoop. Wat interesseert mij dat City nou. Als ajax zijnde moet je er gewoon alles aan doen om hem te behouden. Te beginnen met een flinke salarisverhoging.

8 december 2021 om 13:52

Ik denk dat bijna iedere Ajacied wel weet dat Ten Hag op termijn wel een stap wilt en gaat maken. Dat er wat reacties zijn dat Ten Hag nergens heen gaat laat meer zien hoe blij we zijn met hem en we hem niet weg willen zien gaan, dan dat we echt denken dat hij voor altijd bij Ajax blijft.

8 december 2021 om 13:57

Om te beginnen is City de beste optie op dit moment, ook vior Ajax. Gewoon omdat die het zien als ootie als Pep daar vertrekt. En dat duurt nig een paar jaar. De rest wil als voor nu of volgend seizoen. Dus laat City maar duidelijk zijn in hun interesse(wat zeker niet ondenkbaar is, omdat ook Pep zeer te spreken is over tem Hag sinds de tijd bij Bayern). En aangezien Pep ook nig weleens gezegd heeft ook in Ajax een mooie club te zien, kunnen ze dan misschien gewoon ruilen.

8 december 2021 om 14:15

Hij is gewoon weg als zo'n club langs komt. Ik mag toch hopen dat je dat zelf ook wel inziet?

8 december 2021 om 14:25

Zou mooi zijn als ze dan gewoon ruilen. Kan mij voorstellen dat Erik en Pep beide wel eens iets anders willen.

8 december 2021 om 14:39

Hahahahahaha pep naar ajax jij bent niet goed

8 december 2021 om 14:55

Ik denk dat vrijwel iedere Ajacied er rekening mee aan het houden is dat Ten Hag na dit seizoen of in de zomer van 2023 Ajax gaat verlaten. Ik hoop vooral dat laatste en gezien Guardiola in 2023 vertrekt zou dit voor Ajax eigenlijk tamelijk goed nieuws zijn. City zal naar een trainer met hetzelfde profiel zoeken, Ten Hag past daar in.

8 december 2021 om 14:58

Pep kiest altijd voor een club waar hij het meeste budget en het beste team van de competitie heeft. Dat is makkelijker om prijzen te winnen. PSG lijkt me favoriet maar Ajax maakt misschien ook wel kans.

8 december 2021 om 15:05

Zodra Bayern zich meld vertrekt Ten Hag meteen hoor! Moet ook zeggen dat ik liever Ten Hag zag komen dan Nagelsmann, maar goed.

8 december 2021 om 15:17

Ik denk @r8m dat Ten Hag niet zo snel vertrekt. Hij weet wat hij in Amsterdam heeft en wat de mogelijkheden zijn. Bij clubs als City is de druk meteen erg hoog en Ten Hag heeft wat tijd nodig. Die gaat hij daar niet krijgen. Bayern is een ander verhaal. Daar zie ik hem wel meteen naartoe vertrekken als de mogelijkheid daar zou zijn. Die mogelijkheid is er voorlopig niet en dus zie ik Ten Hag bij Ajax blijven. Ik vrees eerder dat hij voor een mogelijke bondscoachschap zal gaan.

8 december 2021 om 15:50

Bij Bayern heb je ook direct druk en vlieg je er rap uit, zie bv Ancelotti en Kovac.

8 december 2021 om 17:19

@Ajaxmind Nou als City aanklopt bij ten Hag moet hij natuurlijk gaan. Club wordt goed geleid, beleid zit goed in elkaar itt United of bv PSG. Zelfde geld voor Bayern. Denk ook dat je bij City (relatief) de tijd krijgt om je team naar je hand te zetten. Prima club om in te stappen vind hun voetbal ook wel passen bij ten Hag.

8 december 2021 om 14:12

Hopen dat Ajax snel nog zo'n Overmars filmpje leaked, maar deze keer voor Ten Hag.

8 december 2021 om 14:21

Ik had het ook niet verwacht toe hij begon maar zelfs met elke jaar opnieuw beginnen een team te bouwen maakt hij er meestal echt weer wat van. Hoe ze het dit jaar in de CL doen is echt goed, maar nu begint het pas echt als je straks een Atletico, Inter of PSG voor de voeten krijgt gaan we pas echt zien hoe goed ze zijn. Als ze er gelijk uitleggen is die interesse ook in een klap verdwenen en kunnen we Erik nog veel jaren bij Ajax houden.

8 december 2021 om 14:35

Daar gaan we weer straks Barcelona en Paris Saint-Germain nog

8 december 2021 om 15:07

Stel je even voor dat Mbappe bij PSG blijft en Pep aan het einde van het seizoen de trainer wordt van PSG. Dat wordt een aanvallende machine denk ik!

8 december 2021 om 16:35

Mbappe is een speler die graag de ruimte voor hem heeft. Dit is bij Pep eigenlijk niet het geval. Zie dit dan ook niet als 'gouden' combinatie. Precies de reden overigens waarom Messi wat stroef draait naar mijn mening.

8 december 2021 om 16:44

PSG heeft denk ik meer aan Zidane. Ze willen de CL winnen en ze hebben een voorhoede met drie vedettes. Guardiola is een controlfreak en is daarom vaak wat beter met spelers die geen bepaalde vrijheid eisen in het veld. Spelers die hij kan kneden in zijn visie

8 december 2021 om 18:03

De vorige keer dat Pep met Messi werkte was inderdaad een absolute aanfluiting.

8 december 2021 om 13:08

Wou net het zelfde schrijven 🙈

8 december 2021 om 13:15

Wilde die het NL 11-tal niet een keer coachen?

8 december 2021 om 13:38

kan ie wel combineren. Alle bondscoaches zouden toch teveel ajax spelers oproepen, dan is het beter om een combi baan te maken, dan ken je ze alvast.

8 december 2021 om 13:48

Ja, en ook wil hij nog terug naar FC Twente :D

8 december 2021 om 13:40

Denk het niet, bij Ajax zou die niet met een miljard mogen smijten. Beter dat geld gebruiken om ETH een (verdiende) mega salaris te bieden

8 december 2021 om 14:00

Het gaat Ten Hag niet Im het geld. Die heeft van huis uit als meer dan hij ooit aps trainer kan verdienen. Maar om de uitdaging. Dus met heel veel geld haal je ten Hag niet binnen. Wel met een plan. En ik kan me voorstellen dat Ten Hag het olan Ajax oo den duur uitgespeeld vind.

8 december 2021 om 14:14

Hoe kom je erbij dat Ten Hag al meer heeft dan hij ooit kan verdienen? Nooit van gehoord. Begreep wel dat Overmars een handige ondernemer is gebleken en zijn verdiende geld heeft vermenigvuldigd.

8 december 2021 om 14:30

De familie van Erik zit ook behoorlijk in de slappe was, investeringsmaatschappij o.i.d. Edit: ff opgezocht, diverse makelaars kantoren een financieringsburo en dus de al genoemde investeringsmaatschappij.

8 december 2021 om 14:33

Overmars wel inderdaad, die heeft een persoonlijk vermogen van tientallen miljoenen opgebouwd na zijn carrière. Van Ten Hag is mij dit niet bekend inderdaad.

8 december 2021 om 18:04

Erik zelf misschien niet, maar zijn familie is schathemeltje rijk.

8 december 2021 om 19:35

Mooi verhaal. Dat je neef of tante rijk is, wil niet zeggen dat ze je rekeningen gaan betalen. Toch?

8 december 2021 om 16:37

Ik denk echt, dat obv de beschikbare middelen Ten Hag er meer uit weet te halen dan een Pep kan doen. Hoewel ik Pep in zijn nadagen Ajax best een keer zie trainen. Groot aanbidder van de Hollandse school, Cruijff en ook over Ajax heeft hij meermaals zich enorm positief uitgelaten.

8 december 2021 om 18:36

Nope die wil bondscoach worden na City

Prima als Guardiola dan naar Ajax komt

8 december 2021 om 13:13

Ik zie het Pep nog doen ook. Niet nu of op korte termijn, maar over een x aantal jaar. Totaal idolaat van Cruyff en enorm bewonderaar van het NL voetbal. Ajax of het NL elftal zie ik hem ooit oprecht wel doen.

8 december 2021 om 13:28

Pep gaat nooit naar Ajax komen. Hij wil alleen bij teams werken waar hij carte blanche heeft om het elftal in te richten zoals hij dat wil en dat kan Ajax niet betalen.

8 december 2021 om 13:37

fcajx

Het is natuurlijk een populaire mening, maar totaal niet waar. Pep heeft enkel bij City een carte blanche gekregen. Er zijn maar weinig clubs waar dat kan. PSG en City zijn er 1 van en misschien binnenkort Newcastle.

8 december 2021 om 13:58

Ik denk dat hij Overmars in ieder geval niet metéén zal wegdrukken. Minder snel dan bepaalde andere clubs, dat durf ik ook wel te stellen. Daar heeft hij inderdaad te veel respect voor Ajax als club en haar filosofie voor. Maar of ie het ergens in de komende jaren zou doen betwijfel ik ook. Buiten dat is die combi helemaal niet zo raar als sommige mensen hier dan beweren.

8 december 2021 om 14:19

Dat kan Ajax 'nog' niet betalen. Als we zo doorgaan.. komen van 3 miljoen op de bank naar 250 miljoen in 5 jaar tijd. Nog 5 jaar en weer 250 erbij, dan begin je een redelijk grote club te worden.

Maar eens, nu eerst nog niet.

8 december 2021 om 14:27

Waarom is dat een gek idee eigenlijk? Heeft tot dusver City, Bayern en Barca getraind. Blijven in de “absolute” top nog maar enkele clubs over. Wellicht dat hij nog naar Frankrijk en Italie gaat. Maar daarna? Heeft bizar veel geld verdient en kan vervolgens een grote uitdaging bij de club van zijn grote idool aangaan. Tot slot deelt Ajax dezelfde filosofie en kan hij op de jeugdopleiding verder voortbouwen.

Natuurlijk zie ik het op dit moment niet als een mogelijkheid. Ik zou het alleen echt niet bij voorbaat uitsluiten.

8 december 2021 om 15:31

Er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Bij barca en Bayern had je alleen geen Carte blanche nodig omdat daar toen op dat moment al de beste spelers/team ter wereld rondliepen. Maar het is natuurlijk wel degelijk zo dat Pep graag in een gespreid bedje terechtkomt. En met Bayern en City (waar die toen en nu ook selecties heeft die bij de 3/4 beste van de wereld horen) geen CL pakken. Ja met Bayern in de Bundesliga heb je ook niks nodig om de titel te winnen en met Ajax in de eredivisie ook niet dus dat zou dan nog wel een reden zijn om van hem te verwachten dat ie naar Ajax komt. Kan je in elk geval het kampioenschap vast bij je erelijst optellen

8 december 2021 om 13:15

Mooiste club van de wereld?

Dat is en blijft voor altijd de Prins-Hendrik-Ende-Desespereert-Nimmer-Combinatie uut Zwolle.

Ik denk dat Ten Hag op basis van technisch beleid beter voor City kan kiezen dan voor United.
Maar zijn persoonlijke voorkeur zal toch Bayern München zijn.

8 december 2021 om 13:28

Bayern München, waar hij al eens geweest is en Europees (helaas) niks klaar gespeeld heeft? Ja, meteen doen

8 december 2021 om 13:34

Met het 2e elftal van Bayern München Europees niks klaarspelen. Echt een complete schande ja

8 december 2021 om 13:40

Hij was van 2013 tot 2015 trainer van Bayern München 2, waarmee hij in het seizoen 2013-2014 kampioen werd van de Regionalliga Bayern.
Het eerste van Bayern stond toen onder leiding van Pep Guardiola.

8 december 2021 om 14:17

Volgende keer iets beter op z'n Wikipedia-pagina of Transfermarkt-pagina kijken. Hij was coach van Bayern II en ze waren daar erg blij met hem.

8 december 2021 om 15:12

2e elftal kerel. En hij speelde wel degelijk wat klaar! Heb dat tweede elftal nog nooit zo goed zien voetballen!

8 december 2021 om 19:37

Had je ze daarvoor of daarna uberhaupt wel zien voetballen?

Als dat soort clubs komen dan wordt het lastig voor Ajax om hem te houden.

8 december 2021 om 13:24

Rochus

Ten Hag moet zich ook richten op dat soort clubs. Man City, Bayern of Real Madrid.

Clubs als Arsenal. Spurs etc moet hij niet willen.

8 december 2021 om 13:45

Dat hangt van z’n ambitie af. Bij clubs net onder de absolute top kun je nog iets opbouwen en neerzetten. Daar is, mits je het goed doet, best veel eer te behalen.

8 december 2021 om 14:19

Het grote probleem is dat het afbreukrisico en het werk dat verzet moet worden erg groot en veel is. Er is veel eer te behalen, maar de kans dat je relatief snel op straat staat, is een stuk groter. Bovendien is het sowieso verstandig om naar een club te gaan waar de kwaliteiten voor zijn visie al aanwezig zijn. Dan kom je uit bij clubs als City, Bayern e.d.

8 december 2021 om 19:38

Bij City valt toch de meeste eer te behalen. Eerste keer CL winnen en je bent de grootste held. Zelfde geldt voor PSG.

Volgens mij stond er nota bene gister nog op deze website dat Ten Hag gelukkig is bij Ajax en niet van plan is weg te gaan. Geruchten in de media worden altijd gecreëerd, maar dit vind ik dan wel weer typisch.

8 december 2021 om 13:42

Dat hij gelukkig is bij Ajax, betekent niet dat City op termijn niet kan nadenken over zijn komst.

8 december 2021 om 13:48

We weten natuurlijk allemaal hoe zulke opmerkingen in de voetballerij werken… Lijkt me van Ten Hag ook niet slim om halverwege het seizoen überhaupt iets anders te antwoorden. Eerst nog prijzen en resultaten met Ajax behalen en dan verder zien. Geen onrust creëren…Ten hag is zonder meer de beste de trainer die ik bij Ajax heb meegemaakt. In het spel zit altijd een stijgende lijn en hij maakt spelers duidelijk beter. De enige twijfel die ik heb is of hij bij de absolute top kan omgaan met de spelers die bij dat soort clubs spelen. Pochettino heeft het zeer verdienstelijk gedaan met Southampton en de Spurs met goed voetbal waarin zijn hand atijdl zichtbaar was. Bij PSG zie ik daar niets van terug. Wellicht is het voor Ten Hag beter om een club te kiezen net onder de absolute top waar je toch meer invloed kan uitoefenen maar ik laat me graag positief verassen.

8 december 2021 om 13:18

Zeker waar, daar krijgt hij te maken met 23 Tagliafico's die allemaal tevreden moeten zijn. Lijkt mij als trainer erg lastig te managen vooral als je in het buitenland komt als niet zo'n grote naam. Tuurlijk weten de spelers ook wel zijn prestaties in Europa maar één misstap en de media maakt al gelijk gehakt van je.

8 december 2021 om 13:26

Awosela

Hij heeft spelers als Tadic en Ziyech zeer tevreden gehouden. De Mbappe's, Messi's etc kan je dus beter vergelijken met hen ipv Taglifico.

8 december 2021 om 13:27

Daarom blijft hij lekker bij Ajax die trekt de kar neemt Feyenoord, PSV, AZ en Vitesse mee in onze vloot zo wordt het Nederlandse voetbal weer groot.

8 december 2021 om 13:39

Zijn natuurlijk wel spelers die wekelijks hebben gespeeld.

Dat gaat met een Sterling etc. een stuk moeilijker worden.

8 december 2021 om 14:24

@mrkrillin - Toch zit daar een groot verschil in. Spelers als Tadic en Ziyech kunnen het zich niet veroorloven om dwars te gaan liggen. Spelers als Neymar, Mbappe en Messi zijn absolute wereldsterren die doorgaans hoger aangeschreven staan dan wat voor coach dan ook. Ik denk dat het huidige PSG zelfs lastig te managen is voor iemand als Zidane, die toch bekend staat om zijn mensen-skills. Bij Real Madrid was wel een duidelijke hierarchie zichtbaar, maar bij PSG oogt het als los zand op dat vlak.

Je hoort/leest veel clubs voor Ten Hag, maar dit is een beetje de eerste waarvan ik denk dat hij dit wel ziet zitten en echt een overduidelijke stap omhoog is. Eerder werden bijvoorbeeld Tottenham, ManU en Dortmund genoemd maar het lijkt me dat hij dat allemaal niet wil. Wordt voor Ajax echt lastig om een goede vervanger te vinden, wellicht moeten zelfs de verwachtingen weer wat omlaag...

Hoop dat hij meer ziel heeft dan dat ... Ga dan voor de uitdaging en train United, Milan, Dortmund, Napoli. Zielloze oliedollars van City of PSG... Come on ...

8 december 2021 om 14:26

City heeft wel laten zien dat het niet zomaar een coach ontslaat als het even niet heel goed gaat. Het afbreukrisico bij een Milan, Dortmund of Napoli is best groot. United is ook meestal wel geduldig, zolang er iets van verbetering zichtbaar is op wat voor vlak dan ook.

8 december 2021 om 15:14

Ik zou als trainer eerder naar Man City dan een matig gerunde club als United of de slangenkuil van Napoli met die voorzitter. Overigens betekent een pak geld niet meteen dat een club geen ziel meer heeft. Kijk maar naar het kampioenschap van 2012. Dat is toch genieten man

Moet-ie niet doen man! In Engeland ben je overgeleverd aan de dagkoersen. Een club met stabiel beleid en het bijpassende geduld om echt iets op te bouwen past veel beter bij hem. En ook bij zijn presentatie; in het Nederlands ziet het er al niet uit, in het Engels wordt-ie helemaal een lulletje Lampekatoen. Gewoon lekker bij Ajax blijven, totdat Bayern weer een keer van trainer wisselt. Wie doet je wat intussen?

8 december 2021 om 13:27

Laat hem maar naar Arsenal komen, die hebben met Arteta al wel laten zien geduld te betrachten. Helaas lijkt het er niet helemaal uit te gaan komen en heeft Arteta niet van fouten geleerd.

8 december 2021 om 13:56

I second that, Samcro! Zou Ten Hag (en Overmars;-)) wel eens bij Arsenal willen zien... Het zou wel van veel ambitie spreken mocht Arsenal zo een move doen en daardoor lijkt het me meteen ook zo onwaarschijnlijk... ;-)

8 december 2021 om 14:27

Bij United en City valt dat wel mee. Bij United blijven coaches nog best lang zitten, terwijl City ook niet heel snel in paniek raakt. Je moet alleen wel zorgen dat er iets van progressie is en dat je CL-voetbal speelt. Bij City zal de CL ongetwijfeld wel meer eisen hebben.

Kan iemand dat stuk van Tadic bevestigen, want dat heeft er veel van weg dat het verzonnen is door de krant. Zou niet de eerste keer zijn.

Waarom zou hij deze stap terug doen? City heeft nog nooit de CL gewonnen.

8 december 2021 om 13:34

Mooie uitdaging dus voor hem om dat voor elkaar te krijgen.

8 december 2021 om 13:42

Migi

Dus AC Milan zou een upgrade voor ten Hag zijn? Want die hebben meer CL titels..

8 december 2021 om 13:46

Of anderlecht ook 3 europese titels ooit gehaald in de jaren 1980. Ja je hebt altijd van die bashers. Hij zou wsl 4x zoveel verdienen als nu. En gaat hij wachten tot 2023 tot pep mss weggaat. Want laatst zei hij in een intervieuw over na te denken om te verlengen.

8 december 2021 om 14:05

Zeker! En wat betreft Pep. Die zou ik adviseren om niet direct naar Ajax te gaan, maar eerst ervaring op te doen bij Feyenoord. Wij hebben immers tenminste 1 Europacup 1 gewonnen.

Een beetje een open deur natuurlijk. Als je zo goed presteert dan kom je automatisch boven drijven bij allerlei clubs. Het zou nou eens juist zo mooi zijn om door te groeien en die clubs voorlopig sportief af te troeven. Dat geeft nog meer mogelijkheden.

Laten we Ten Hag de duurste trainer ooit maken, vergoeding van 25 miljoen om hem binnen te halen.
Gaan we ook een trainersopleidingscentrum worden en onze trainers transfereren.

Te hoog gegrepen. Frank de Boer Cocu, Peter Bosz, Ronald Koeman
maken niets klaar in het buitenland.
De Vrij pas na jaren van Dijk pas na jaren succesvol. De rest (nog) niet succesvol
Wij zijn minder dan men denkt.
Al moet ik zeggen dat Ajax en ten Hag natuurlijk fantastisch presteren
Hopelijk wint Psv in Spanje dan is dit een mooie week (maar natuurlijk in het weekend verliezen)

8 december 2021 om 14:46

Dat is ook echt typisch Nederlands. We vinden onszelf heel snel heel goed en als het erop aankomt dan krijgen we de deksel weer op de neus. Het is echt niet zo dat de clubs uit Nederland nu opeens allemaal veel beter zijn. De rest is ook gewoon veel minder. Kijk naar de grote competities, de afgelopen jaren staan daar clubs in de top die daar nooit stonden. En als de grote clubs alles weer op orde hebben zullen ze daar ook niet meer staan. Laten we genieten van wat we meemaken. maar niet gaan doen of we structureel gaan aanhaken en europese successen gaan halen. Zou wel mooi zijn natuurlijk. De jongens die uit NL weggegaan zijn waren hier de absolute top en de rest kwam veel later, maar eenmaal in het buitenland in de grote competities hebben ze moeite om met de middelmaat mee te doen. Hopelijk groeien ze nog en komt het eruit zoals bij van Dijk en Wijnaldum.

Dat vind ik nog eens een mooie stap voor erik ten hag, en vooral verdiend

Maar gaat Guardiola dan weg? Ik snap trouwens wel dat dit gebeurt. Ongekende Europese prestaties en dan staat natuurlijk heel de Europese top wel klaar wanneer ze een plek hebben.

8 december 2021 om 14:30

Als ik het goed heb, verlengt Pep zijn contract niet en die loopt tot 2023. Het kan natuurlijk zo zijn dat hij die alsnog gaat verlengen, maar voorlopig meen ik te hebben gelezen dat hij heeft aangegeven deze niet te willen verlengen.

8 december 2021 om 15:16

Het is nog niet duidelijk of Pep gaat verlengen. Het ligt er een beetje aan of hij al wilt gaan afbouwen. Ik hoor hem in interviews wel eens over bondscoach worden

8 december 2021 om 20:21

Bondscoach van NL met een volledig elftal bestaand uit ajax/ex-ajax spelers waarmee hij dan het WK wint met oogstrelend tiki-taka voetbal tegen Argentinië. Speciaal voor Johan 😉

Bij buitenlandse topclubs moet je direct presteren en dat zie ik Ten Hag niet zo maar eventjes doen. Hij heeft en had ook lange tijd nodig om Ajax op en weer op het goede spoor te krijgen, na het succesvolle seizoen 2018/9 en begin vorig jaar. Ajax geeft hem die tijd, maar ik weet niet of men in het buitenland ook zo veel geduld heeft. Dus is het voor hem kiezen tussen de zekerheid en rust bij Ajax, of een onbestendig avontuur bij een buitenlandse topclub. Omdat hij financieel onafhankelijk is, en natuurlijk een vaste afkoopclausule in zijn contract kan laten opnemen, is zo'n avontuur best aantrekkelijk als je voor jezelf ook wilt kijken en onderzoeken of je daar ook kunt slagen. We merken het vanzelf..

Als Ten Hag echt nee zou zeggen tegen City dan is hij wel echt gek. Ten Hag verdiend het om bij een echte topclub te werken. Hij is toe aan een sportieve verbetering

8 december 2021 om 14:43

Dat werkt hij al.

8 december 2021 om 14:49

Vergeleken met Man City is Ajax een kleine club. Als Ajax in de PL zou spelen zouden ze heel veel moeite hebben om überhaupt Europees voetbal te halen

8 december 2021 om 15:06

Man City is geen eer aan te behalen met al dat geld. Ajax is een veel mooiere uitdaging om met een relatief kleine budget op te boksen tegen al die olie gesponsorde clubs. Hij verdiend het om bij zo’n mooie club als Ajax te werken.

8 december 2021 om 15:24

Dat is een typische supporters mening. Bij City is ook zat eer te behalen. Je hebt de mogelijkheden om elk jaar in de Premier League om de titel te strijden en te bewijzen dat je de beste van Europa kan worden. Ajax is een ander soort uitdaging waarbij het eigenlijk bijna alleen nog om de CL draait. Alleen dan met minder mogelijkheden.

8 december 2021 om 16:16

Het is ook een supporters mening. Dat zal ik niet ontkennen. Maar ik vind dat we niet iedereen telkens maar weer naar het buitenland hoeven te praten. Ten Hag weet wat hij hier heeft. Voor Ten Hag kan ik me uiteraard voorstellen dat hij een keer wat anders wil, maar voor iedereen bij Ajax moet je gewoon zorgen dat je er alles aan doet om types als Ten Hag en Marc te behouden.

Past Erik niet beter bij een Duitse ploeg? De pers gaat geheid grappen over zijn Engels maken daar, en de spelers gaan hem dan onderling nadoen.. het is nou gewoon zo, hij kan niet zo goed Engels, Nederlands gaat al moeilijk. Maar nu niet gelijk boos worden beste lezer, hij is namelijk een uitstekende coach en volgens mij een toffe gozer, maar ik denk met zijn accent en achtergrond dat hij beter past bij een Duitse club. Een goede coach maakt niet gelijk een goede People manager, en dat moet je wel zijn in Engeland.

8 december 2021 om 15:26

Ik vraag me af of hij de juiste persoonlijkheid heeft om te slagen bij een City. Qua mentaliteit zit het wel goed denk ik. Maar je moet wel de grote baas als trainen kunnen blijven. Dat is toch anders bij een Ajax

Eigenlijk ongekend dat zowel Overmars en Ten Hag er nog zitten. Zelfde voor een kern van de spelers overigens. Ik las laatst een artikel dat op basis van de afgelopen 5 jaar Ajax de 6de club van Europa is mbt hoe ver zij gekomen zijn in Europa in de afgelopen 5 jaar. Best iets om trots op te zijn.

Hahah goede trainer maar bij city met al die grote namen betwijfel ik of ten had daar de juiste man voor is

Kan iemand z'n telefoon effe uitzetten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool4839
3.Chelsea4730
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Bernardo SilvaMiddenvelder227
Gabriel JesusAanvaller192
R. SterlingAanvaller197
R. MahrezAanvaller166
FernandinhoMiddenvelder121
N. AkéVerdediger81
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen adviseert Ajax: ‘Daar moet je echt schijt aan hebben’

Valentijn Driessen adviseert Ajax om Nicolás Tagliafico niet naar Barcelona te laten gaan. De linksback is ongelukkig in Amsterdam en wil graag deze winter vertrekken. Ajax wil alleen praten over een...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren