Kuyt over interesse Ajax in Berghuis: ‘Al kreeg ik al het geld van de wereld’

Zaterdag, 26 juni 2021 om 11:17Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:26

Dirk Kuyt hoopt dat Steven Berghuis komend seizoen gewoon in het shirt van Feyenoord te bewonderen is, zo liet hij vrijdagavond weten bij Humberto. De oud-speler was erbij toen toenmalig technisch directeur Sjaak Troost in 2019 de afkoopclausule in het contract van Berghuis opnam en gaf destijds aan dat Feyenoord hem de mogelijkheid moest geven om eventueel een transfer naar het buitenland te kunnen maken. Overstappen naar de aartsrivaal vindt Kuyt een ander verhaal. "Ik had nooit met rivaliserende clubs zo'n deal geadviseerd."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

176 reacties (laatste reactie door jeron)

Makkelijk (achteraf) lullen Dirk.Daarnaast tuurlijk bestaat clubliefde, daar zien we ieder seizoen wel voorbeelden van. Een blind/Klaassen naar Ajax vind ik dan nog een matig voorbeeld, want behoren nog tot de grootverdieners. Van persie is een beter voorbeeld, maar wat dacht je van een barreto die naar NEC op dat moment eerste divisie zelfs gaat… Maar om als ambitieuze speler de top te halen, moet je af en toe wel eens keuzes maken die schuren.

25 juni 2021 om 23:53

Nee, dat is 'lullen' vanuit gevoel.
Als Berghuis een andere keuze maakt, is dat zijn goed recht, maar dan heeft hij blijkbaar een ander gevoel bij de club als Kuijt.

26 juni 2021 om 00:00

Discutabel dat Kuyt zich Feyenoorder noemt,en vanuit die positie z'n oordeel over Berghuis velt. Niet slim,niet chique richting Berghuis.

26 juni 2021 om 00:06

Ik denk dat Kuijt zich met recht "feyenoorder" mag noemen. Waarom zou jij je eigenlijk wel Messi of Barca mogen noemen? In een wereld waar iedereen zijn mening geeft, waarom zou Kuijt dat niet mogen? Omdat het Kuijt is en hij bij sommigen rode vlekken in de nek bezorgt?

26 juni 2021 om 00:32

@messibarca.; ik vind het sowieso beetje vreemd om zo'n mening in de media te gooien. Alsof een Kuyt hem het misschien kwalijk neemt, kom op zeg. Geen idee wat Berghuis verdient bij Feyenoord, maar Ajax zal best meer kunnen geven + genoeg uitdagingen bieden (zowel nationaal als europees). Ik zou het wel mooi vinden iig. Dan heb je gewoon basismateriaal er weer bij.

26 juni 2021 om 00:34

Kuyt is Feyenoorder. Mede door hem zijn we kampioen geworden.

En hij geeft zijn mening over de situatie van Berghuis, vast na aanleiding van een vraag van een journalist. Zoals hierboven als gezegd; dat mag in een land als Nederland

26 juni 2021 om 00:54

Was gewoon bij Humberto en hij had zelfs begrip voor Berghuis als hij vanuit ambitie deze stap wel maakt. Hij toonde hooguit frustratie over de kans dat de belangrijkste speler uitgerekend naar Ajax gaat. Prima interview!

26 juni 2021 om 00:54

Lullen vanuit gevoel, of makkelijk lukken? Natuurlijk weet niemand wat Kuyt had gedaan mocht die in de schoenen van Berghuis hebben gestaan, maar het is wel makkelijk praten als jij een leuke internationale carrière heb gehad en bij feyenoord kan afbouwen. Ipv een Berghuis die al 29 is en graag nog een stap wil maken. Bij Ajax is hij haast verzekerd van CL en gaat die er financieel ook nog op vooruit. Had het wil willen zien als Kuyt zo'n carrièreverloop als Berghuis has gehad. Of die dan nog steeds hetzelfde had gezegd.

26 juni 2021 om 01:18

Natuurlijk is Ajax een stap omhoog, maar ik zou zelf voor Wolfsburg kiezen.

De eredivisie heeft Berghuis nu wel gezien en in Duitsland zal ie echt niet minder verdienen dan ie bij Ajax kan krijgen.

26 juni 2021 om 01:37

Dat gaat moeilijk wanneer vanavond een update was vanuit t betrouwbare FT dat Wolfsburg zijn pijlen op iemand anders richten en niet op Berghuis!

26 juni 2021 om 10:55

Een ander gevoel bij de club Ajax; niet bij Feijenoord;-). Dat virus is namelijk niet met een vaccin te bestrijden. Gelukkig zijn er ook nog spelers die daarvoor immuun zijn - wederzijds....

26 juni 2021 om 11:22

Dat is duidelijk. Net zoals Kuyt een ander gevoel heeft bij Utrecht dan andere voormalig Utrecht spelers.
Veel voetballers zijn broodspelers, die gaan naar clubs waar ze meer kunnen verdienen en waar ze uberhaupt de kans krijgen om naar toe te gaan. Als je aan je vierde club in de eredivisie begint, dan zou ik een speler wel onder die categorie willen scharen.

26 juni 2021 om 11:53

Tja... heb jij zoveel vertrouwen in van Bommel?? Dat die het daar gaat redden als trainer?
Zou eerder dan een jaartje wachten. Vind Berghuus dan echt een aankoop van een trainer. Als de trainer weg gaat, hij z'n "rommel" mee moet nemen.

26 juni 2021 om 12:36

Als je bij een club hebt gebald wil dit geenszins zeggen dat je een kind van de club bentDaar komt veel meer bij kijkenJe bent dit niet omdat je in een kanpioensjaar hebt meegedaan.Wanneer dan welAls je als jochie daar hebt gebaldAls je jaren in het eerste hebt gespeeld

26 juni 2021 om 13:11

Alsof het laten weten aan de supporters hem op applaus zullen trakteren.Zolang nog niets zeker is ge woon je mond houden

26 juni 2021 om 22:28

Alle spelers kiezen voor het beste project in de portemonnee. Echte clubliefde is er niet meer. Als een andere club meer betaald zijn ze zo weg. En terecht. En dat niet juichen tegen je oude club is ook onzin. Je speelt voor een andere club. Tuurlijk ben je blij met je goal.

26 juni 2021 om 09:23

De meest irritante persoon op de Nederlandse TV imo. Wat heb ik me weer geërgerd gisteren aan Kuyt. Hij stond daar te oreren alsof hij de wijsheid in pacht heeft en weer een aantal uitspraken te doen waar de rillingen van over je lijf liepen

26 juni 2021 om 11:37

Iedereen mag zijn mening hebben ook hier op dit forum, maar Japie jij bent bijna net zo zuur aks Derksen. Wel staan juichen op de Coolsingel nadat Kuijt ons de eindelijk weer eens kampioen maakte. Nog steeds onze duurste uitgaande transfer. Maar in jou ogen kan hij geen goed doen. Dirk een held in de Kuip!

26 juni 2021 om 11:48

Maar dat hij als speler veel goeds bracht, hoeft toch niets te zeggen over de persoon Dirk Kuyt waar Japie het over heeft?

26 juni 2021 om 12:21

@mv010 omdat hij het als voetballer goed deed hoef ik het toch nog geen prettig mens te vinden? Van Hooijdonk bezorgde ons een Europacup maar als mens vind ik hem ook vervelend

26 juni 2021 om 12:25

Ik heb ook wel een mening over Japie en z’n vaak herhalende en vermoeiende analyses die feitelijk gezien vaak onjuist zijn, maar hier heeft hij volkomen gelijk en het zou belachelijk zijn om vanuit sentiment een mening te hebben over alles wat iemand zegt. Dus omdat hij jullie kampioen heeft gemaakt, is alles wat hij zegt top en leuk en waar? Rare conclusie wel.

26 juni 2021 om 11:45

Clubliefde is een stuk makkelijker als je zoals Kuyt, Van Persie of Robben eerst je bankrekening in het buitenland tot tientallen miljoenen hebt kunnen laten oplopen.

26 juni 2021 om 12:46

Inderdaad, en daarnaast ook de kans hebt gekregen om op een hoger niveau te spelen. Als Berghuis terug zou komen van Liverpool of Manchester United en in de finale en halve finale van een WK had gestaan dan zal hij vast ook niet bij Ajax willen spelen. Maar voor Berghuis is dit een unieke kans. Ik wil echt niet provoceren, maar Ajax is toch net even een ander niveau dan Feyenoord. Bij Ajax kan hij Europees serieus meedoen, spelen voor het kampioenschap en zal hij er bij het Nederlands elftal misschien beter op staan.

26 juni 2021 om 11:58

Berghuis gaat never banken achter de Brazilianen. Wordt als breedte aankoop gezien. Nou dan ken je Berghuis niet, daar past hij voor. Overigens kan Feyenoord hem nog gewon an zijn contract houden

Ja omdat hij al een mooie carrière bij Liverpool had. Berghuis wil nog wel op een hoog niveau spelen (championsleague) en ergens meedoen voor de prijzen. Als je het sportief bekijkt is het gewoon een prima keuze. Natuurlijk is het niet leuk voor de supporters van Feyenoord maarja het leven gaat gewoon door.

26 juni 2021 om 00:01

Haha vertel dat maar aan die capuchons dat het leven doorgaat. Bij Vermeer fronste ik ook wel even mijn wenkbrauwen, maar daarna dacht ik oke prima. Het leven gaat inderdaad door.
Helaas zijn supporters giftiger dan ooit tegenwoordig.

26 juni 2021 om 00:12

Vergeet de "gevoelige" overstap van Charisteas niet

26 juni 2021 om 00:48

Ja maar Ajax pakt dan even onze beste speler, voor een "appel en een ei". Dat doet wel pijn en maakt temeer duidelijk dat er van een top3 eigenlijk geen sprake meer is.

Ook een trieste constatering voor het Nederlands voetbal in zijn totaliteit.

26 juni 2021 om 08:41

Klopt, alleen is dat niet de schuld van Berghuis of Ajax. Feyenoord en de Feyenoord supporters zouden eens naar zichzelf moeten kijken en hun rol in de teloorgang van de club. Natuurlijk doen de supporters goede dingen voor de club, maar zij spelen ook een belangrijke rol in de teloorgang. Onrust, druk, interne verdeeldheid, hebben allemaal niet bepaald meegeholpen.

26 juni 2021 om 11:37

Dacht je dat Ajax voor Pratto zou komen dan? Feyenoord mag dus wel de tweede keus bij Ajax weghalen maar Ajax geen spelers van Feyenoord. Als Feyenoord genoeg geld had gehad dan hadden ze misschien Tadic ook wel geprobeerd.

26 juni 2021 om 13:17

Feyenoord is spijtig genoeg al jaren geen topclub meer. Wel kwa achterban niet op bestuurlijk en sportief gebied.

26 juni 2021 om 00:43

Sportief gezien speel je in de Championship League en verder dezelfde tegenstanders. Ik had gedacht dat Berghuis ambitieuzer was en voor het buitenland zou kiezen.

Ajax koopt hem omdat hij goedkoop is, niet omdat ze zo overtuigt zijn van zijn meerwaarde. Met een Antony en wellicht die Sulemana of Bergwijn zal hij wellicht moeten knokken om speeltijd. En een Antony zal eerste keuze blijven als rechtsbuiten.

Ik snap wel waarom Ajax Berghuis achter de hand wilt hebben, maar andersom snap ik niet dat Berghuis naar Ajax wil (wetende dat hij geen eerste keuze zal worden)

26 juni 2021 om 01:17

Nou Bergwijn hoef van mij echt niet te komen. Beetje overschatte speler die ook nog een sneer uitdeelde toen die naar Spurs ging. Nee geef mij maar lekker Berghuis. Daarbij zie ik Berghuis gewoon als basismateriaal voor Ajax. Antony heeft het prima gedaan, maar als Berghuis komt levert dat gewoon een hele mooie concurrentiestrijd die Berghuis nog wel eens zou kunnen winnen. Ik denk ook dat ie die gaat winnen. Hopelijk neemt ie zijn 'pit' mee.

26 juni 2021 om 08:54

Berghuis heeft ook met regelmaat een sneer uitgedeeld naar Ajax. Dus je Bergwijn-argument kan de zogeheten prullenmand in. Zijn 'pit' wordt hier regelmatig weggezet als halve psychopaat die zijn emoties niet kan bedwingen. Dus dan belandt Antony(20 miljoen?) op de bank. Zou toch wanbeleid van de bovenste plank zijn.

26 juni 2021 om 09:54

Welke sneren dan? Enige oud zeer zou misschien die bal in het publiek zijn, maar echte sneren richting Ajax zoals Bergwijn maakte kan ik mij niet herinneren. En met het halen van Berghuis zal Antony niet even op de bank belanden hoor. Ajax rouleerde afgelopen seizoen vaak genoeg met Antony en Neres. Zeker als je veel wedstrijden speelt is rouleren belangrijk. Berghuis kan daarnaast nog op andere plekken dan rechtsbuiten uit de voeten. Antony hoeft dus zeker niet bang te zijn dat hij op de bank beland.

26 juni 2021 om 11:57

Meer verdienen. Om de prijzen spelen. CL voetbal. En lekker in Nederland blijven. Misschien heef hij, op zijn leeftijd, geen zin meer in het buitenland. Sommigen zijn daar gewoon tevreden mee.

26 juni 2021 om 13:15

@AFC: dat zou zeker kunnen. Zou ook gewoon begrijpelijk zijn als hij die keuze maakt. Of het echt zo is weet ik niet, kan helaas niet in zijn koppie kijken. Wel weet ik dat ik het eeuwig zonde zou vinden(en een beetje pijnlijk). Maar ja, topsport he!

Leuk voor Kuyt dat hij dit zegt. Maar voor Berghuis is dit wel degelijk een stap omhoog en kan hij lekker CL spelen en zichzelf in de kijker spelen. Ik zie hem graag komen want dit is ook een speler die tegenstanders gaan haten. En dat past perfect bij Ajax. Een aanval met Tadic-Haller-Berghuis. Dan is het kampioenschap ook zo goed als zeker weer. Paniekaanval van Feyenoord om er nu 8 miljoen van te maken. Nou Overmars leest gewoon het contract en ik denk dat Marc Netto er uiteindelijk gewoon 4 voor betaald, al moet dat middels een arbitragezaak.

26 juni 2021 om 00:03

Kan je even zijn contract delen, kan ik het zelf even lezen? Kuyt zegt overigens nergens dat dit geen stap omhoog is. Voetballend zeker. Maar vanuit clubliefde en ook als aanvoerder heb je toch een soort voorbeeldfunctie waar deze stap eigenlijk niet zou moeten.

26 juni 2021 om 00:13

Nee zijn contract zou je bij zijn zaakwaarnemer of Marc Netto aan moeten vragen. Die kan ik niet hier delen. Als aanvoerder heb je voor de jongere jongens een voorbeeldfunctie om te laten zien hoe je een stap hogerop maakt. En vanuit daar veel geld kan verdienen en jezelf in de kijker kan spelen in de CL. Dus dat doet Berghuis dan goed. En clubliefde is voor elke voetballer verschillend. Sommige voetballers zijn geen supporters maar zitten er voor de poen. Deal with it.

26 juni 2021 om 08:22

De jeugd laten zien dat je direct moet vertrekken als de kans zich voordoet? Goed voorbeeld inderdaad, zeker naar de Feyenoord jeugd ook. Als aanvoerder heb je iedereen te laten zien dat je wil strijden voor je club en voorop wil gaan in het behalen van resultaten.

26 juni 2021 om 08:49

Je kunt van Berghuis veel zeggen maar niet dat hij vertrekt zodra hij de kans krijgt. Hij heeft al meerdere clubs afgewezen dus is wat dat betreft absoluut een voorbeeld. Ik snap ook niet waarom men de pijlen zo op Berghuis richt. Dit is toch gewoon de zoveelste blunder van Feyenoord! Die zijn toch verantwoordelijk. Hebben bij Vergeer zelf gebruik gemaakt van zo’n situatie maar creëren vervolgens die mogelijkheid. Hoe dom kun je zijn. Dan kun je Berghuis wel verwijten maken maar Feyenoord (en kennelijk was Kuyt daar ook zijdelings bij betrokken) zorgt er voor dat dit mogelijk is.

26 juni 2021 om 13:24

Berghuis is langer bij Feyenoord gebleven omdat hem keer op keer was beloofd een selectie samen te stellen die mee ging doen om de prijzen en Europees (champignons leage) te spelen. Maar ieder jaar lukt het weer niet met Feyenoord. Het is op dit moment een instabiele club zonder geld. Dus ja Berghuis zoekt het hogerop en dat is Ajax.

26 juni 2021 om 00:12

In de kijker spelen? Na één seizoen ajax is hij 31. Welke buitenlandse club van statuur gaat hem dan kopen?

26 juni 2021 om 00:15

Er zijn ook genoeg buitenlandse clubs zonder statuur die ongelooflijke bedragen betalen voor een oude speler. Helemaal wanneer je in de CL dingen laat zien. Vanaf zijn 33e kan hij dan nog lekker ergens cashen en de rest van zijn leven met een boot vol vrouwen op Ibiza gaan zitten.

26 juni 2021 om 08:47

Ik denk dat Berghuis liever met zijn eigen vriendin op die boot in Ibiza gaat zitten dan met een hele boot vol, maar ieder zijn ding uiteraard.

Denk idd niet dat Berghuis na Ajax (of welke club dan ook) nog een echte stap kan maken. Inderdaad eventueel ergens cashen, maar je kunt je afvragen of dat na een goed contract bij Ajax nog nodig is.

26 juni 2021 om 00:27

Ik snap echt niet hoe mensen zomaar Antony vergeten en dan Berghuis de voorkeur geven boven hem.. Dat is pas kapitaalvernietiging

26 juni 2021 om 00:30

Ik vergeet Antony niet maar een club wordt alleen maar beter met meer concurrentiestrijd. De beste speelt. En in dit geval denk ik dat Berghuis beter zal zijn dan Antony. Daarnaast wordt er zoveel gerouleerd in Ajax dat ze allemaal wel genoeg speelminuten krijgen. Kapitaalvernietiging kent Marc niet. Die kan elke speler zo weer verkopen zonder veel of geen verlies te leiden. Dus dat zal het probleem niet zijn.

26 juni 2021 om 00:32

Ik denk dat Antony alleen maar beter zal worden met zelfvertrouwen en lekker elke wedstrijd in de basis zal staan. Meningen kunnen verschillen maar ik denk dat Berghuis niet beslissend zal zijn in de grote wedstrijden.

Hopelijk kan die het wel waarmaken, daar niet van.. Geloof er gewoon niet zo in.

26 juni 2021 om 00:36

Zelfvertrouwen krijgt hij ook als hij die concurrentiestrijd wint. En als dat niet het geval is dan is hij niet goed genoeg voor Ajax. De tijd van het gunnen is voorbij als Ajax weer een beetje mee wil doen in Europa. Spelers moeten het laten zien anders kom er een ander. Al moet ik zeggen dat Antony sowieso een toevoeging is voor Ajax met zijn dreiging. Maar ik hoor in de wangelgangen dat Neres weg gaat dus waarom zou een Berghuis dan niet in die plaats kunnen?

26 juni 2021 om 00:41

Maar als hij de concurrentiestrijd wint dan heb je een hele irritante Berghuis op de bank zitten, dat weet iedereen en dat zou nog logisch zijn ook. Ik zou echt liever voor een Stengs gaan (ook al ben ik geen fan van hem) omdat hij zich een beetje kan neerleggen om op het bankie te zitten en kan bijleren van Ajax.

26 juni 2021 om 00:43

Dat zal hem wel duidelijk gemaakt worden wat zijn rol gaat worden en dan zal hij minder snel geïrriteerd op de bank zitten. Stengs heeft bij mij aangetoond dat hij het eeuwige talent blijft en een leuke speler is voor AZ. Meer niet.

26 juni 2021 om 00:48

Als hem dat duidelijk gemaakt zou worden, speel je toch zelf liever voor Feyenoord? Iemand van zijn kwaliteiten wilt toch alleen kampioen worden als die zelf beslissend is en toch niet als bankzitter?

26 juni 2021 om 00:53

Maar jij gaat er dan al vanuit dat hij bankzitter word? Ik denk dat wanneer hij komt hij zichzelf kampioen ziet worden en dan als basisspeler. Je gaat natuurlijk niet ergens tekenen en zeggen van zet mij maar op de bank. Dan ben je ook niet goed.

26 juni 2021 om 00:55

Dus dan kom ik terug op wat ik zei, als die man basisspeler wordt dan is Antony een miskoop.en dat zou gewoon zonde zijn.

26 juni 2021 om 01:01

Nee dan is Antony geen miskoop. Want Overmars verkoopt hem dan gewoon voor hetzelfde geld of meer. Een miskoop is wanneer je er verlies op leidt. Misschien dat je de definitie miskoop eens op kan zoeken.

26 juni 2021 om 01:03

Het is zeker wel een miskoop als je iemand voor meer geld naar Amsterdam haalt en dan iemand van Feyenoord vandaan komt in de basis zet.

26 juni 2021 om 01:07

Nee hoor als je er geen verlies op leidt is het geen miskoop. Al zet je iemand van de plaatselijke snackbar in de basis.

26 juni 2021 om 08:26

Onzin Denn. Dat je er onderaan de streep qua transfersom wellicht niet zoveel van voelt, maakt het alleen voor de boekhouding geen miskoop.

26 juni 2021 om 08:57

Wat een gezwans Denn. Als Ajax een speler van 20 mil laat banken voor een recenter aangetrokken speler van 4 miljoen kun je wel langzamerhand gaan spreken van een miskoop.

26 juni 2021 om 09:51

Misschien gaat die aankoop van 20 mil niet banken, en heeft ajax een hele luxe back up van 4 mil op de bank.

26 juni 2021 om 11:26

Misschien gaat die aankoop van 20 miljoen wel naar de olympische spelen, daarna twee weken op vakantie, om daarna weer wekenlang te trainen om wedstrijdfit te worden. Terwijl ondertussen het seizoen allang volop bezig is en is het de aankoop van 4 miljoen euro die wekelijks speelt in de competitie en in de CL.

26 juni 2021 om 15:00

Berghuisbzou vorig jaar meer moeten opleveren dan Antony, Antony is afgelopem seizoen al belangrijk geweest voor Ajax. Dan kun je niet spreken van een miskoop. Ajax kan goedkoop een goede buitenspeler waarvan je weet dat ie het niveau aankan ophalen voor bijna niks. Als een speler belangrijk is geweest kun je niet spreken van een miskoop.

26 juni 2021 om 00:34

Dat Ajax op dit moment een stapje omhoog is snappen zelfs de meeste Feyenoorders wel, maar daar gaat het niet om. Berghuis heeft ook andere opties en als hij dan naar Ajax zou gaan (wat totaal niet zeker is) zou hem dat niet in dank worden afgenomen. Zeker nadat hij stellig heeft geroepen dat hij geen binnenlandse transfer doet.

Overigens wel bijzonder hoe graag Ajax supporters hem nu zien komen kort nadat ze hem tijdenlang hebben afgezeken en zelfs hebben gepleit dat hij niet mee moest naar het EK. Hypocriet? Néééé hoor...

26 juni 2021 om 00:46

Ik spreek niet voor andere Ajax supporters laat dat duidelijk zijn. Ik zie hem graag komen en het maakt mij verder geen reet uit wat anderen daarvoor en nu erover zeggen. Dus om dat op mij te reageren is een beetje bullshit. Als hij dat heeft gezegd snap ik dat het niet in dank word afgenomen. Maar dan nog, ieder mens zegt wel eens dingen. Kan je later ook anders over denken.

26 juni 2021 om 06:51

Hij is ook helemaal niet nodig bij Ajax. Het is een beetje het Sol Campbell effect die van Spurs naar Arsenal ging. Een van je beste spelers afmaken van je concurrent is natuurlijk wel lekker als Ajax zijnde. Even laten zien wie de baas is. Het gaat niet zo zeer om zijn kwaliteiten hier. Bovendien zal Berghuis dit met gezond verstand niet moeten doen.

26 juni 2021 om 10:06

Ach bij elke club zijn supporters hypocriet. Voor Feyenoorders is Promess al veroordeeld en een van Persie schikt in een verkrachtingszaak en wordt op handen gedragen om maar 1 ander voorbeeld te noemen. Er zitten er genoeg met boter op hun hoofd bij alle clubs.
Berghuis zou dit niet in dank worden afgenomen maar met Vermeer moeten de Ajaxieden niet zeuren.

26 juni 2021 om 15:04

Hij had ook niet mee gemoeten. Pas volgend jaar na 1 jaar Ajax.
Zonder dollen, je bent zelf net zo goed hypocriet man. Want lang biet alle ajacieden riepen dat. Je generaliseert en je hebt het nog mis ook. Elke club heeft domme supporters, feyenoord heeft er ook een boel

28 juni 2021 om 09:33

Mijn opmerking is generaliserend en niet alleen op jou gericht. Je ziet aan de tendens van berichten en like gedrag echt wel dat een meerderheid van Ajacieden eerst niets van Berghuis moest hebben en een meerderheid hem nu graag ziet komen. Dat geldt zeker niet voor elk individu, maar die tendens vind ik persoonlijk wel vrij duidelijk.

Zo, Kuyt heeft zijn witte voetje weer gehaald bij de achterban. Vind wat je er van wilt vinden, maar mijn vriend zal het nooit zijn.... niet dat hij mijn vriend wil zijn maar enfin....

26 juni 2021 om 00:40

Jaja dat wil hij inderdaad niet, heeft genoeg goede vrienden....

Maarja, zo is het wel, Feyenoorders zijn altijd bang om ergens anders heen te gaan. Denk dat Wijnaldum een van de laatste was, van. Feyenoord naar Ajax is bijna onmogelijk, je moet echt grote ballen hebben, De weg andersom is recentelijk vake gedaan maar het blijkt dat in Rotterdam er zoveel agressie bestaat dat velen bang worden.

ik zou Berghuis graag bij Ajax zien en ik denk dat hij goed in het systeem past. Of hij het uiteindelijk durft te doen, is aan hem, ik denk dat hij naar Turkije gaat voor een hoog salaris omdat Feyenoord problemen gaat maken voor een transfer naar Ajax en het zo lang laat duren dat het voor Ajax en Berghuis minder interessant wordt om samen iets te bereiken.

26 juni 2021 om 08:25

@sneekpsv Ik wist wel dat dit een van de reacties zou zijn op zijn uitspraken. Lekker populair de mening van Kuijt afbranden alsof het echt iets heel vreemds is wat hij zegt. Mag ik vragen wat hij volgens jou hier nou verkeerd zegt? Volgens mij zegt Kuijt hier niks wat hij niet meent. Het wordt hem gevraagd en hij geeft zijn mening. Die volgens mij oprecht is, want Kuijt had dit nooit gedaan. Of denk jij van wel? En in welk opzicht is het dan "een wit voetje halen"? Dat zou enkel zijn als hij dit alleen zou zeggen om de supporters te pleasen. Dat lijkt me hier niet het geval.

26 juni 2021 om 10:08

Ik stoor me ook echt enorm aan Kuyt. Het ligt er allemaal veel te dik bovenop. Hij had zitten huilen bij het incident met Eriksen en zo een EK is dan niet meer relevant want de gezondheid van de mens staat voorop. Niet dat ik het niet heel erg vind van Eriksen maar hoe Kuyt het weer bracht klink totaal niet autentis h en eerder als een ingestudeerd riedeltje om de mensen te laten zien hoe betrokken hij wel niet is bij het welzijn van de mensheid. Ik vind Kuyt echt de meest irritante persoon op de Nederlandse TV en dat zeg ik als Feyenoorder

26 juni 2021 om 12:02

Japie, say whut?! Lees ik dit echt? Als ik groene randjes uit kon delen deed ik het. Kuyt zegt precies hetgeen waarvan hij denkt dat de massa het wil horen. Zie mij eens betrokken en echt zijn. Wat een gelul komt er uit die man. En wat me ook stoort is dat er vrijwel niemand op de Nederlandse tv is die eens kritisch doorvraagt. Blijkbaar vindt de meerderheid in dit land het wel leuk wat Dirk te zeggen heeft. Een Johan Derksen zou er dan wel weer wat van vinden en het in zijn gezicht durven te zeggen. En dat kan ook een enorme lul zijn, maar die zegt tenminste waar het op staat. Kan ik nog respect voor opbrengen. "het EK is niet meer relevant omdat iemand een hartstilstand heeft gehad", waar haal je het vandaan om zulke onzin eruit te slaan. Ik had het nog niet gehoord maar mijn maag draait er echt van om nu ik dit lees.

26 juni 2021 om 08:49

Ik vind niet dat hij iets geks roept. Bouwt zijn mening keurig op met argumenten. Het is lekker makkelijk om bepaalde mensen te bashen hier op VZ, zoals Kuyt, Wijnaldum of Depay. Dat hij naast een ex voetballer ook een echte Feyenoord hart heeft, is wel duidelijk en dat hij dit roept, is niets iets geks. En denk idd dat hij geen behoefte heeft aan nog meer vrienden.

26 juni 2021 om 08:52

Ik vind niet dat hij iets geks roept. Bouwt zijn mening keurig op met argumenten. Het is lekker makkelijk om bepaalde mensen te bashen hier op VZ, zoals Kuyt, Wijnaldum of Depay. Dat hij naast een ex voetballer ook een echte Feyenoord hart heeft, is wel duidelijk en dat hij dit roept, is niets iets geks. En denk idd dat hij geen behoefte heeft aan nog meer vrienden.

26 juni 2021 om 11:44

Ik wil je vriend wel zijn

Ben het overigens 100% met je eens. Vond Kuyt een leuke voetballer wie het maximale uit z'n carriere heeft gehaald maar als persoon heb ik er absoluut niks mee.

Komt Dirk weer met zijn uitspraken. Hij wil gewoon scoren bij de Feyenoord fans. Het plaatje bij Ajax is gewoon veel beter en Dirk heeft nu makkelijk praten nu hij is gestopt.

25 juni 2021 om 23:58

Wat is er precies beter dan,, je speelt nu bij een even grote club,, een veel mooier stadion,, veel betere supporters. Enkel om voor die 2 a 3 jaar de CL te spelen zou ik het leven van mijn gezin niet in gevaar brengen en je gooit evt een carriere als jeigdtrainer bij feyenoord weg. Want je komt dan natuurlijk nooit meer aan een baan bij feyenoord.

26 juni 2021 om 00:03

Ajax is wel even wat groter dan Feyenoord. Veel mooier stadion val te betwisten en supporters moeten eens normaal leren doen. Het word hoog tijd om supporters groepen radicaal te normaliseren.

26 juni 2021 om 00:04

Veel betere supporters die je leven in gevaar brengen als je naar de rivaal vertrekt dus.. ha ha

26 juni 2021 om 00:05

Nouja, laten we wel wezen Ajax is natuurlijk op dit moment wel aantrekkelijk als club. Daarmee zeg ik niet dat hij het absoluut moet doen want Feyenoord is een fantastisch mooie club maar met Ajax heb je op dit moment goede kans om in de CL te overwinteren en ver te komen in de EL, dat is sportief gezien wel interessant. Nog los van eventueel Nederlandse Kampioenschappen.
Andere puntje ben ik wel met je eens, het is idioot dat je daar rekening mee moet houden maar het is wel het geval. Die baan na zijn carriere kan hem misschien aan zijn reet roesten maar de veiligheid van je gezin lijkt me belangrijk. Overigens van de zotte dat dat een reden kan zijn om niet ergens anders te gaan voetballen.

26 juni 2021 om 00:27

@Sportweek86: Nee, want bij Ajax zijn het van die lieverdjes. Als een bankzitter naar Feyenoord gaat wordt er een pop van gemaakt en aan een strop gehangen.

26 juni 2021 om 00:37

Wat ben jij zielig zeg. Alsof jullie club zulke fantastische supporters heeft zonder enig vlekje. En dan zo zielig lopen doen dat je supporters van Ajax niet eens supporters wilt noemen, maar achterban.

26 juni 2021 om 00:45

@weef dat zeg ik toch niet... vond het gewoon grappig dat hij veel betere supporters benoemd, en in de volgende zin zegt dat berghuis zijn leven niet zeker is als hij naar ajax vertrekt.

26 juni 2021 om 02:55

@Varenak, dat je een bloedhekel hebt aan Ajax heb je al een tijdje duidelijk gemaakt: ongeacht het onderwerp heb ik nog nooit gezien dat je een positief woord over Ajax uit je strot hebt gekregen. Maar kan je ook met een echte onderbouwing komen waarom Feyenoord een even grote club is, met een veel mooier stadion en veel betere supporters? Want je zegt niet "ik vind Feyenoord een even grote club". Dat zou immers jouw mening zijn en een mening is altijd subjectief. Jij brengt het nu echter als een objectief iets. Ik kan je namelijk wel redenen geven waarom Feyenoord in elk geval niet een even grote club is.

26 juni 2021 om 11:33

@varenak
Het begint bij het salaris. Bij Ajax worden er miljoenen betaald en die krijg je ook echt op je rekening. Hoef je niet voor een groot deel weer in te leveren terwijl er gewoon weer gevoetbalt wordt.
Dan speel je bij Ajax om de landstitel, een echte strijd, een echte prijs. En dan de CL, het Wahalla voor elke voetballer. Spelen tegen de grootste teams van Europa waarbij je ook nog kans maakt om wedstrijden te winnen.
Wat je met mooier stadion bedoelt snap ik even niet, hier in Rotterdam doet men er werkelijk alles aan om de oude Kuip zo snel mogelijk te verlaten voor nieuwbouw.
Gezin in gevaar brengen is wel erg overdreven. Ja de toetsenbord heros zullen ongetwijfeld toeslaan en veel nare berichten over hem uitstorten maar ik heb nog nooit gehoord dat gezinsleden van voetbalelrs daadwerkelij iets aangedaan zijn.

26 juni 2021 om 11:48

Edit: zoals Speedy hier ook schrijft: als jullie het allermooiste stadion van Nederland hebben, waarom dan verhuizen?

26 juni 2021 om 08:27

"Makkelijk praten nu hij is gestopt"....jij denkt echt dat Dirk naar Ajax was gegaan? En hoezo is het scoren als hij om een mening gevraagd wordt en hij die mening geeft.

26 juni 2021 om 11:34

Hij ging toch ook vrij makkelijk van Utrecht naar Feyenoord? En daarna zo naar Liverpool? Kuyt maakte, net als veel andere voetballers, toch gewoon meerdere transfers?

26 juni 2021 om 11:50

Ja want dat is precies hetzelfde. Een hoger niveau proberen of de stap naar een rivaal maken......

26 juni 2021 om 08:30

Kuyt heeft al zijn beloftes naar Feyenoord en de supporters gewoon waar gemaakt, dus hij heeft wel recht van spreken. Berghuis heeft gezegd dat hij Feyenoord niet voor een andere club in Nederland gaat verlaten, we zullen zien wat daar van terecht komt.

26 juni 2021 om 11:49

Maar Kuyt had al bij een grotere club gespeeld: bij Liverpool. Je kan zijn carrière die hij afsloot bij Feyenoord niet vergelijken met die van Berghuis. Waarmee ik trouwens niet zeg dat die naar Ajax moet gaan!

Iedereen vergeet dat hij ( berghuis) niet opgeleid en groot geworden is bij Feyenoord 😅 dus waarom zou je je druk maken.

25 juni 2021 om 23:57

Kuyt ook niet, dus die vlieger gaat niet op.

26 juni 2021 om 00:00

Kuyt is echt wel groot geworden bij Feyenoord, berghuis niet bij Feyenoord.

26 juni 2021 om 08:33

Wat heeft Berghuis voordat hij bij Feyenoord kwam allemaal bereikt?

26 juni 2021 om 09:23

2 keer knvb beker gewonnen, 2 keer Johan Cruyff schaal gewonnen, debuut bij het Nederlands elftal gemaakt en een transfer naar het buitenland voor 6,5 miljoen naar Watford.

26 juni 2021 om 11:37

Inderdaad zeg. mensen denken dat Berghuis Feyenoord op zijn knieen mocht danken dat hij er heen mocht. Denk dat het eerder andersom is. Zonder Berghuis waren de laatste twee seizoenen voor Feyenoord in een drama geeindigd.

Al die ajacieden hier in berghuis zijn reet kruipen,,, haha echt te komisch paar maanden terug werd hij hier afgemaakt om zijn rode kaart. Ajax supporters er is geen grotere achterban die zo hypocriet is.

Daarnaast zou ik er nog ni zeker van zijn dat hij naar ajax gaat.

26 juni 2021 om 00:07

Als hij bij Ajax ook die Rode kaarten pakt krijg hij het ook te horen. Wat een onzin weer elke supporters zijn het zelfde enige verschil is de club... net zoals elke club gekkies als supporters heeft . Echt grootste onzin weer van een supporter van een andere club

26 juni 2021 om 00:07

@varenak Er is ook geen grotere achterban dan die van Ajax, dus dan is het logisch dat er meer hypocrieten tussen zitten. Geloof me, bij elk team zitten er hypocriete supporters.

26 juni 2021 om 00:08

Zou het mooiste zijn om Feyenoorder mee te jennen. De beste speler van Feyenoord wilt graag voor Ajax spelen. Meer dan dat is het ook niet . On: is een gevoelige overstap en ik denk als je van die malloten hebt die hem of zijn familie gaan bedreigen gaat hij het niet doen, maar dan is hij ook wel echt klaar met de Feyenoord supporters denk ik.

26 juni 2021 om 00:21

Tja het is ook andersom geweest. PSV die Vanenburg en Koeman bij Ajax weghaalde. Twee jaar eerder vertrok het grootste fenomeen die we ooit hadden naar Feyenoord. Even daarvoor vertrok Wim Jansen naar Ajax. Die dingen gebeuren.
Tja Dirk Kuyt mag dan wel zoete broodjes bakken achteraf, maar is makkelijk lullen achteraf.

26 juni 2021 om 00:22

Oh van mij mag hij weg hoor, mij jen je er niet mee. Voor hem 10 anderen. T is enkel hoe hypocriet de ajacieden hier zijn. Feyenoord gaat ook wel door zonder berghuis zoals ze dat altijd hebben gedaan. Bouwen aan een nieuw team dis over een paar jaar de titel kan pakken.

26 juni 2021 om 00:48

@hansje1969; je vergeet nog legende Vermeer naar Feyenoord. Alleen nu gaat het om sterspeler Berghuis. Dat is wel een verschilletje.

26 juni 2021 om 01:12

Ik merk dat het jennen van elkaar nu al gebeurd. Kom op kerels doe eens lief het is maar voetbal. En het is nog geenuitgemaakte zaak dat berghuis vertrek ook al zou Kuyt zijnde dat niet doen

26 juni 2021 om 00:23

Jaja. Weet je wat pas hypocriet is? Zelf claimen dat je de beste supporters hebt maar wel je eigen spelers bedreigen voor een wedstrijd van een topper enkel en alleen omdat de rivaal kampioen kan worden of investeerders bedreigen die je club vooruit willen helpen door een nieuw stadion te bouwen.

26 juni 2021 om 00:38

Of jeugdspelers en diens familie aanvallen bij een jeugdmatch . Oh wacht dat was in adam. En als bedrijf zijnde geen maatregelen nemen ter bescherming van kinderen. Hoe onbeschaafd ben je dan. Dan verdien je als bedrijf/club geen respect. Wijs niet naar anderen als je het zelf niet eens op orde heb,, schaam je

26 juni 2021 om 00:42

Welke supporters blazen het hoogst van de toren dat ze de beste of trouwste supporters hebben? Niet die van Ajax, maar die van jullie. Maar wel eigen spelers en bestuurders bedreigen. Oh wat zijn ze goed en trouw... Dus om anderen hypocriet te noemen, moet je eerst eens naar je eigen clubje gaan kijken. En jullie hadden wel maatregelen getroffen tegen die relschoppers die zo nodig tegen de ME en politie tekeer moest gaan waar uiteindelijk ook kinderen de dupe van waren. Maar daar zeg je natuurlijk niets over.

26 juni 2021 om 03:00

@Varenak, uh, jij begint over de beste supporters van de wereld. Als dan iemand daar een opmerking over maakt, moet je ook niet gaan wijzen. De beste supporters van de wereld bedreigen hun spelers niet. Ik zeg trouwens ook niet dat Ajax de beste supporters van de wereld heeft. Verder ga ik dankzij jou met een grote glimlach slapen nu, waarvoor dank! Van mij hoeft Berghuis niet te komen. Niet vanwege zijn spel of karakter maar omdat ik denk dat hij niet akkoord zal gaan met geen gegarandeerde basisplaats. Hij zal moeten concurreren met Anthony. Maar jouw reacties zijn zo overdreven dat ik erom moet lachen. Dus dank!

27 juni 2021 om 12:16

Varenak volgens mij begin je zelf met wijzen dus wie is er nu hypocriet? Of geloof je zelf dat jou club niks te verwijten is?

Dirk, je lult maar wat! Je vindt jezelf Feyenoorder, maar je was Liverpool en van Utrecht, en dáárvoor weer iets anders. Hypocresie is jou niet vreemd, ouwe verbouwde klaploper.

27 juni 2021 om 12:18

Ja maar hij is wel uit liefde terug gekomen nadat hij eerst nog ff ging cashen in turkije.

Dirk het verschil tussen jullie is dat Steven als kind al Ajacied was en dus z'n droom club. Hij komt uit Haarlem. Niet Schiedam ofzo.

Stel nu dat berghuis, voor 4 miljoen naar ajax zou gaan. Dan gaat hij daar toch de bank warm houden. Ajax gaat toch niet anthonie er naast zetten voor berghuis en dan hebben ze ook nog neres en ze willen ook nog een speler halen uit denenmarken. Berghuis zou even moeten gaan praten met theo jansen. Die dacht ook dat hij wel even een basis plaats zou krijgen bij ajax, maar het werd uiteindelijk bank en zelfs tribune.

26 juni 2021 om 11:52

Anthony komt laat terug van de OS. Als Berghuis zou komen, zou hij in die periode de kans krijgen om te laten zien waarom hij is gehaald.

Lekker belangrijk wat Kuyt of ieder ander vind. Voor mij hoeft Berghuis niet te komen, maar ook prima als hij het wel doet. Hij moet gewoon doen wat hij zelf wilt.

Ik weet zeker dat alle mensen die zijn overgang afkeuren en 1000€ pm meer kunnen krijgen bij n baas waar veel meer uitdagingen zijn ook ja zullen zeggen dus werd niet zo verontwaardigd dat hij ook ambities heeft, zo niet dan ben je wel héél hypocriet

Ik schat Kuyt dan ook meer in als een echte Feyenoorder dan Berghuis. En dat is ook helemaal niet erg. De enige persoon die verantwoord deze keuze kan maken is Berghuis zelf, mits de clubs eruit komen.
Persoonlijk ben ik blij als hij de overstap naar Ajax maakt. Dan zien we volgend jaar een killer voorhoede. In dat geval zou 8 miljoen (gezien andere berichten) zelfs nog een koopje zijn.

Haha moet uitgerekend Kuyt zeggen, die al zijn beloftes aan FC Utrecht verloochend heeft

Fijn dat Kuyt toegeeft een rol te hebben gespeeld in deze flinke miskleun. Om vervolgens de simpele Feyenoord supporters weer te pleasen door te zeggen dat hij het zelf nooit zou doen, ook al kreeg hij al het geld van de wereld. De doorsnee Feyenoord-supporter prikt hier toch zo door heen, door deze woorden. Altijd maar alles zeggen om te laten zien dat je een echte Feyenoorder bent.

26 juni 2021 om 08:36

Het zal je verbazen maar sommige echte Feyenoordspelers zouden inderdaad nooit voor Ajax willen spelen. Robin van Persie, de kromme en ik geloof Kuijt in deze ook. Als Sjaal Swart dit andersom zegt geloof je hem toch ook? Dat zegt hij dan toch niet om supporters te pleasen, maar omdat hij dit uit de grond van zijn hart meent.
En over zijn rol, hij heeft alleen gezegd dat je dan in een later stadium medewerking moet verlenen aan een vertrek naar het buitenland. Daarbij is het afwachten hoe de clausule echt beschreven staat.

26 juni 2021 om 09:04

Als het verschil in prestatie zo groot is (bij Ajax speel je bijna elk seizoen CL, bij Feyenoord hooguit El), dan kan ik me voorstellen dat je je op een hoger niveau wilt laten zien. En kan mij voorstellen dat hij misschien niet perse naar het buitenland wil.

En Kuyt zegt dat hij Troost heeft geholpen tijdens het opstellen van het contract met deze clausule. Het is dus beide hun fout dat er niet bij vermeld staat dat deze clausule alleen voor buitenlandse clubs is. Ajax heeft ook een keer zoiets mee gemaakt met Vermeer. De zaakwaarnemer vroeg Ajax voor welk bedrag Vermeer mocht verkassen. Ajax heeft toen 1 miljoen euro genoemd als bedrag, met het idee Vermeer een buitenlandse transfer te gunnen. Toen later bleek dat het om Feyenoord ging, was Ajax in ieder geval zo sportief om zich aan zijn woord te houden. Ik vind het vreemd dat Feyenoord denkt 8 miljoen te kunnen ontvangen voor Berghuis, terwijl er een minimaal bedrag van 4 miljoen in zijn contract staat.

26 juni 2021 om 10:29

Hij zei dat hij advies heeft gegeven. Dat is totaal iets anders. We weten dus niet wat Kuijt precies geadviseerd heeft en we weten niet hoe het is opgeschreven. Vreemd dat jij allerlei conclusies trekt op basis van geruchten.

Berghuis is Ajax-supporter, Ajax is bereid de vastgestelde afkoopsom te betalen. Tja, dan is de optelsom gauw gemaakt, lijkt me. Eerlijk gezegd past hij daar ook beter dan bij PSV of Wolfsburg.

Het is toch ook te triest voor woorden? We hebben het hier gewoon over voetbal spelen en die onderontwikkelde LwOo achterban gaat dan een beetje druk lopen maken dat het eigenlijk niet mag wie denken die apen wel niet dat ze zijn om zo belangrijk te doen dat ze denken een mening te mogen hebben😂 soms is dat alles om voetbal heen zo triest! Het is gewoon een baan en nooit heel veel meer geweest dan dat voor die spelers

Kuyt zou überhaupt nooit gevraagd zijn door Ajax. En wat als Ajax was gekomen toen hij nog in Katwijk speelde? Ik vind dit zo goedkoop scoren van die dominee. Hiermee beschadig je Berghuis nog meer door te insunueren dat hij geen echte Feyenoord-man is

26 juni 2021 om 14:15

Idd, als ze zo praten kan die dadelijk daar niet eens meer voetballen...dat hebben ze niet eens in de gaten.

Dirk is altijd een matige voetballer geweest die wel het absolute maximale eruit heeft gehaald door zijn enorme werklust en drive. Ik zie hem een beetje als Denzel D extreem loopvermogen maar weinig vernuft!

Het is dan wel erg goedkoop scoren om dit zo te zeggen en ook erg kinderachtig...wat heeft Steven nu aan zijn mening dat hij niet naar Ajax zou moeten komen? Wat is de meerwaarde hiervan?

Kijk het is geen de Wolf als Feyenoord man...dan zeg je ok. Al dat gelul is wel slecht met tijden zeg.

Kuyt weer met zn vertrouwde " ik zeg wat de supporters willen horen, kijk mij eens een echte feyenoorder zijn " show.
Een speler als Berghuis wil CL spelen en ja dat kan bij Ajax. Maar ook ergens anders. Hij zou wel bij Ajax passen en hij moet zich vooral niet laten leiden door wat supporters vinden.
Ik vind nog steeds dat Antony de dupe gaat worden als Berghuis zou komen dus ja liever niet maar als hij komt dan verwelkom ik hem met open armen.

In NL valt toch ook niet zoveel te winnen voor Berghuis? Sure, CL en een hoger salaris; maar je voetbalt nog steeds in dezelfde omgeving, tegen dezelfde teams (op 6 potjes per jaar na) en de kans dat je de CL wint met Ajax is vrijwel 0. Daarnaast zegt een kampioenschap met Ajax ongeveer net zoveel als een kampioenschap van Bayern of PSG (dit jaar daargelaten voor laatstgenoemde).

26 juni 2021 om 14:34

Een tijdje geleden was het PSV die jaar in jaar uit kampioen werd. Het kampioenschap betekent nog steeds vrij veel in Amsterdam. Bovendien zijn die paar Cl/el potjes van een heel ander kaliber dan bij Feyenoord. Hij kan bij Ajax voor de prijzen meestrijden en veel Europese duels spelen, of hij kan ergens in de middenmoot gaan lopen.. Nou, dan had ik het wel geweten.

Kans dat Ajax de CL wint is relatief laag, maar met de huidige selectie is Ajax een outsider voor de EL en is er genoeg mogelijk. Dat lijkt me een beter vooruitzicht dan Feyenoord, waar het maar weer gokken is of ze een willekeurig Oostblok team kunnen verslaan.

Het is voor Kuyt wel makkelijk praten, natuurlijk. Ten eerste was in zijn tijd een transfer van Feyenoord naar Ajax sportief een stap opzij, inmiddels is het toch een aardige stap omhoog. Ten tweede kan ik me voorstellen dat Berghuis een iets minder hechte band heeft met de club: hij had al bij vijf andere Nederlandse profclubs gezeten voordat hij naar Feyenoord ging (en daarbij is hij de zoon van een oud-PSV-er).

Dirkje is ook niet goed genoeg voor Ajax. DAT is zijn probleem. Had het wel willen zien als Ajax bij hem aangeklopt had.

26 juni 2021 om 14:09

Flauwekul, in een bepaalde periode van zijn loopbaan had hij best van toegevoegde waarde kunnen zijn bij Ajax. Van zijn inzet kunnen heel wat spelers een hoop leren, dat het geen verfijnde technische spelers was ja dat klopt, maar er niets van kunnen is de hele andere kant. Dat ik blij ben dat hij nooit bij Ajax heeft gespeeld, ja dat dan weer wel.

Kuit is geen kind van de club, maar gewoon een van de spelers die daar gebald heeft
Om deze status te verwerven moet je
In de jeugd daar hebben gebald
Heel veel successen hebben behaald.
Dit wil niet perse zeggen kampioen zijn geworden
Na vele jaren in het eerste te hebben gespeeld een paar jasr bjj EEN andere club (in het buitenland) en dan weer terug en je vervolgens gaan inzetten voor je club
Kuit voldioet totaal niet
Nu maakt hij, los van het feit dat hij boj lange na niet bij Ajax mocht ballen wevens gebrek aan kwaliteit, een ONGELOOFLIJKE stomme fout
Hij gooit olie op het vuur. Zo dom.
Ongrschikt voor de voetballerij
RvP heeft zich na zijn terugkomst boven alle partijen geplaatst door zijn uitspraken. Dat is nou hersenen gebruiken en opereten als een man van stand.( de heer Bommel uit het boek dus niet Mark)
Jochies als kuit doen het voetbal meer kwaad dan goed

26 juni 2021 om 14:36

Kuyt zou in zijn prime veel hebben toegevoegd aan Ajax, dat moge duidelijk zijn. Je kan het niet met hem eens zijn nu, maar je slaat nu de plank echt volledig mis. Kuyt spreekt zijn mening uit, als hij dit vind dan mag dat. Een beetje nuance is wel op zijn plaats.

26 juni 2021 om 18:23

Ik heb Kuit Nooit wat gevonden, maar dan ook nooit.
Hij is met Feyenoord kampioen geworden, maar ballen kon ie niet en heeft ie nooit gekund.
Wel werken, weken als een paard, techniek 0,0
Zijn "carrière" was ook niets bijzonders. Hij haalde het Ned. elftal das wel knap maar puur om basis van werklust

26 juni 2021 om 19:10

Heb je hem zien spelen in zijn tijd bij Liverpool? Je spreekt alleen maar over zijn Feyenoord periode toen hij al op zijn retour was.

Dat is nu makkelijk praten, maar ik vraag me af of Kuyt deze woorden had staan spuwen als hij zelf in die situatie zat in een tijd waarin Feyenoord mijlenver achterloopt op Ajax. Dit zijn leuke woorden die fans natuurlijk slikken als zoete koek, maar in de praktijk is het allemaal niet zo makkelijk tegenwoordig. Ajax heeft een behoorlijk gat geslagen en kan een speler op meerdere vlakken iets beters aanbieden dan Feyenoord dat kan op dit moment. Dat kan in de toekomst altijd weer veranderen, maar ik denk dat veel spelers van Feyenoord maar wat graag voor Ajax spelen momenteel.

26 juni 2021 om 14:31

Het grote verschil is ook dat Kuyt en Berghuis andere carrières hebben. Tegen de tijd dat Kuyt terugkeerde in Nederland was hij oud en bijna versleten. Hij heeft voor Liverpool gespeeld en Fenerbache. Berghuis is geflopt bij Watford, verder heeft hij nergens gespeeld in het buitenland. Zijn enige succes is een titel bij Feyenoord, CL voetbal speelt hij doorgaans niet. Dat betekent dat dit voor Berghuis een hele eenvoudige manier om toch CL voetbal te spelen op hoog niveau waar hij zeker weet dat hij ook de nodige waardering zal krijgen en hij niet echt hoeft te verhuizen.

Ach leuk voor Dirk dat hij die mening heeft. Dirk is een harde werker geweest maar nooit een sierlijke voetballer met een goede techniek. Desondanks heeft hij het maximale eruit gehaald.

Ik vind het overigens erg zielig om er een club vete van te maken. Grow up! Kijk als je echt een kind van de club bent als bv Blind is dat anders. Maar Steven heeft genoeg clubs voorheen gehad en was totaal niet een Feyenoorder in hart en ziel!

Dat Dirk dan zegt dat als Feyenoord hem overtuigd...sorry hoor! Waarmee moeten ze hem overtuigen t.o.v Ajax?

Het is toch zo duidelijk als wat? Bij Feyenoord speel je sporadisch om prijzen, bij Ajax elk jaar! Zo simpel liggen de zaken!

En dat zegt niet dat het altijd zo zal blijven, maar dat is voorlopig wel het beeld! Overigens ben ik er helemaal niet uit of hij naar Ajax moet komen. Een goede voetballer met zeer goede cijfers, maar ook gedrag wat je als club ernstig kan benadelen(zich niet altijd kunnen inhouden met kaarten pakken)

Afin time will tell. Voor Feyenoorders is het beste dat hij gewoon naar het buitenland gaat. Maar ik zou er als Feyenoorders evenmin blij zin mocht die bv naar PSV gaan wat ook niet uitgesloten is!

Ach Kuyt weet altijd precies wat hij zeggen moet op tv. Als berghuis naar Everton zou gaan, dan zou kuyt dat nooit te doen, het zelfde zou Kuyt zeggen. Als berghuis Naar Galatasaray zou gaan. Zo voorspelbaar die Kuyt!

Kuyt, de man die gelovig is, de herder van het gezin, de man die zijn vrouw en gezin in de steek liet, zijn gezicht liet verbouwen om met een jongere meid er vandoor te gaan.

Hij is nu de man die gaat vertellen of Berghuis het wel of niet kan maken om van Feyenoord naar Ajax te gaan?

Kuyt.... Al kreeg ik al het geld van de wereld... Ik zou mijn gezin nooit verlaten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger63
E. ÁlvarezMiddenvelder61
R. GravenberchMiddenvelder61
S. BerghuisAanvaller62
S. HallerAanvaller65
D. TadićAanvaller64
J. TimberVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

59 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 6 2 0 0
2021/2022 Feyenoord 0 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 33 19 3 1
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Spelers bij Ajax waarderen hem en hij is al snel echt iemand aan het worden’

Ferdi Vierklau is onder de indruk geraakt van een aantal Ajax-spelers. Na de 9-0 overwinning op SC Cambuur zijn de Amsterdammers hofleverancier in zijn Elftal van de Week van De Telegraaf....Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren