Tottenham Hotspur grijpt in en stuurt José Mourinho de laan uit

Maandag, 19 april 2021 om 11:25Rian Rosendaal • Laatste update: 12:49

José Mourinho is ontslagen door Tottenham Hotspur, zo brengt de clubleiding maandag officieel naar buiten. De Portugese coach was sinds november 2019 verbonden aan de club uit Noord-Londen. Het nieuws over het ontslag van Mourinho kwam maandagochtend op gang door berichtgeving van verschillende Engelse media. Naast Mourinho verlaten ook de assistenten Joao Sacramento, Nuno Santos, Carlos Lalin and Giovanni Cerra de club per direct.

"José en zijn technische staf zijn aan de club verbonden geweest in een van de meest uitdagende periodes in de clubgeschiedenis", verklaart voorzitter Daniel Levy in een statement op de website van Tottenham. "José is een echte professional die tijdens de coronapandemie ontzettend strijdvaardig is geweest. Ik heb altijd prettig met hem kunnen samenwerken en het is teleurstellend om te moeten concluderen dat de samenwerking niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. José zal hier altijd welkom zijn en we zijn hem en zijn technische staf zeer dankbaar voor hijn bijdrage aan deze club." Ryan Mason zal voorlopig de honneurs waarnemen op de bank, zo voegt Tottenham daaraan toe.

Mourinho werd door het bestuur van Tottenham aangesteld na het ontslag van Pochettino, nu bijna anderhalf jaar geleden. De start van de manager uit Portugal bij the Spurs was nog behoorlijk voortvarend, al werden de resultaten gaandeweg het seizoen steeds minder. De jaargang 2019/20, die werd onderbroken door het uitbraak van het coronavirus, werd afgesloten met de zesde plaats in de Premier League. Tottenham greep hierdoor voor het eerst in vier jaar naast een ticket voor de Champions League. Men moest het doen met deelname aan de groepsfase van de Europa League.

Het artikel gaat verder onder de video
Tottenham sweating on Kane fitness after he limps off at Everton
Meer videos

De start van dit seizoen was behoorlijk indrukwekkend. In de herfst van 2020 ging Tottenham zelfs aan kop in de Premier League. De laatste maanden echter werden de resultaten steeds minder, wat Mourinho op de nodige kritiek kwam te staan. De leiding van de club acht het nu, met nog slechts enkele competitieduels te gaan, noodzakelijk om om andere koers te gaan varen. Het is nog niet bekend welke kandidaat het Tottenham-bestuur op het oog heeft om Mourinho permanent op te volgen.

De beslissing om Mourinho te ontslaan komt in een voor Tottenham zeer belangrijke week. De naar de zeven plaats in de Premier League afgezakte ploeg staat woensdag tegenover Southampton, een belangrijk duel in de strijd om Europees voetbal. Zondag staat op Wembley de finale van de EFL Cup op het programma, een confrontatie met Manchester City. Tottenham kan tegen the Citizens de eerste prijs sinds 2008 veroveren. Dertien jaar geleden was de EFL Cup een prooi voor de Londense club. Daarna werden geen prijzen meer toegevoegd aan de prijzenkast.


Poll

Verstandige keuze van Tottenham Hotspur?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

178 reacties (laatste reactie door riqui8)
19 april 2021 om 11:34

hij zal wel weer een lekker salaris mee krijgen. dat doet hij toch elke keer goed maar als coach ligt zijn beste tijd idd achter hem. hij is niet mee gegaan met de tijd en blijft vast houden aan een achterhaald spelconcept

19 april 2021 om 11:39

Ik heb een aantal keer echt het idee gehad dat hij bewust op zoek was naar een ontslag, gewoon voor de enorme afbetaling die hij dan nog zou krijgen. Hij gedraagt zich soms zo raar en destructief dat het bijna lijkt of hij iets teweeg wil brengen met betrekking tot zijn ontslag. Bijzonder figuur blijft het, in ieder geval nooit saai.

19 april 2021 om 11:44

Het gerucht gaat dat hij ruzie heeft gehad met de clubleiding van Tottenham om de deelname aan de super cup.

19 april 2021 om 11:48

Vrees dat ie volgend seizoen gewoon weer start bij de volgende Engelse topclub. Arsenal heeft ie nog niet gehad,en City ook niet.

19 april 2021 om 11:53

City gaat nooit gebeuren, die willen geen coach zoals mourinho. Die willen een voetballende coach.

19 april 2021 om 12:14

Ze hebben als voetballende coach in principe alleen Pep gehad...

19 april 2021 om 12:19

@Troy En Pellegrini.

19 april 2021 om 12:19

City is te hoog gegrepen en Arsenal is geen Engelse topclub meer..

19 april 2021 om 13:25

Tja, dan is Spurs het nooit geweest. Zou dus prima kunnen. Gelukkig zal een Mourinho nooit op het lijstje van Arsenal komen.

Dit wilde hij toch?! Doel bereikt dus. Ach, je weet wat je in huis haalt: een terughoudende coach wiens houdbaarheidsdatum al lang verstreken is. Eigen schuld.

19 april 2021 om 11:52

@formus

was hem niet toegezegd dat hij meer spelers zou krijgen? Had een spits nodig en kreeg Bergwijn.

Het team was echt aan vervanging toe. Ik ben geen fan van hem, maar had wel de kans moeten krijgen om nog een seizoen te gaan doorselecteren.

Aantal spelers uit goede periode waren oud geworden of over hun top.
Zitten opgeschept met dure matige spelers.

19 april 2021 om 13:08

Mourinho was tegen deelname aan de Super League, en Tottenham wil juist aan die Super League meedoen.

Toch nog goed nieuws op deze donkere ochtend voor het voetbal.

19 april 2021 om 11:32

Het geld van de nieuwe league gebruikt om Mourinho eruit te gooien?

Precies wat hij wilde! Ontslagen worden en dik cashen. Ik ben benieuwd welke topclub de volgende is die er in gaat trappen....

19 april 2021 om 11:35

Juventus?

19 april 2021 om 11:53

Bayern Munchen ook vrij binnenkort

19 april 2021 om 11:53

Ik denk dat als Juventus hem aanstelt dat Morata meteen een transferverzoek indient.

19 april 2021 om 11:53

Zou perfect in het beleid dat Juve nu lijkt te volgen passen...

19 april 2021 om 12:30

Morata is toch gehuurd en gaat na dit seizoen weer terug naar Atletico?

Wow ondanks de slechte resultaten niet verwacht. Mourinho zal altijd een plek in mn hart houden en ik gun hem het allerbeste.

19 april 2021 om 12:23

Komt schijnbaar doordat die zelf hevig tegen de super league was en vanuit protest niet het trainingsveld op wilde lopen. Daarna een ruzie met het bestuur. Dat is het verhaal wat nu rond gaat.

19 april 2021 om 12:45

Oh in dat geval heb ik in een keer veel respect voor Mourinho. Misschien een beetje een twistzieke narcist op momenten, maar nu dan ook wel standvastig voor zijn principes (de juiste principes in mijn ogen). Als deze verhalen kloppen: props voor Mourinho!

19 april 2021 om 13:17

Ik wil best geloven dat dit gebeurd omdat mourinho wel de personality heeft. Maar als tottenham in de top 4 had gestaan had hij er nog gezeten

Als het Mourinho niet lukt om die club op de rails te krijgen, dan lukt het niemand meer.. Ik ben benieuwd of dit iets te maken heeft met die Super League, misschien niet maar dan vind ik het heel raar om je manager te ontslaan een week voor je een finale moet spelen. Mourinho is ten onder gegaan aan zijn eigen ambities. Hij wilde terugkomen in de Premier League, het liefst in Londen. Bij Tottenham was er geen eer te behalen met dit team, waar zij dat wel verwachten. Kane is te inconsistent en te vaak geblesseerd en dan houd je alleen Son over.. De rest is ondermaats en bij lange na niet goed genoeg om mee te doen voor een top 4 plek!

19 april 2021 om 11:33

Ja ik denk dat het met de Super League te maken heeft. Waren amper geruchten hiervan en ook heeft hij natuurlijk nog die finale te spelen. En die laten ze nu coachen door Ryan Mason (ex-speler). Apart

19 april 2021 om 11:37

Ik ben heel erg benieuwd, er zal geen manager in de top zijn die blij is met het nieuws over eventuele uitsluiting van de Premier League/Serie A/La Liga.. Levy is vanaf 2007 bezig geweest om Mourinho naar Spurs te krijgen, dan ontsla je hem niet zomaar. Om nog maar te zwijgen over de intens grote zak geld die je hem mee moet geven...

19 april 2021 om 11:41

Ik denk het wel Yoeri. Geruchten gaan al dat het daarom gaat. Als je erover nadenkt is een ontslag logisch, maar de timing is heel apart, om nog maar te zwijgen over het geld dat je hem meegeeft inderdaad. Als hij weigerde te participeren in de Super League is een ontslag logisch

19 april 2021 om 11:47

Hij schijnt vanmorgen geweigerd te hebben om met de spelers te trainen als de club serieus doorgaat met de plannen voor een Super League. Dat zou voor mij reden genoeg zijn om deze man op een nog hoger plekje te zetten dan ik hem al heb staan.

19 april 2021 om 12:13

Yoeri, dit ontslag en statement komt natuurlijk niet zomaar op papier. Kinderlijk dat mensen nog denken dat de PR van Mou waarheid is... Als hij echt geweigerd zou hebben, zou de club hem op non-actief zetten en zou zijn ontslag later volgen.

19 april 2021 om 12:19

Yoeri Nog hoger? Dan kan niet toch hahaha? Volgens mij slaap je al in een dekbad van de Fired One.

19 april 2021 om 12:20

Samcro, jij en ik zijn vaak twee kanten van dezelfde munt. Ik zie en geloof vooral het positieve als ik de naam Mourinho lees en jij ziet en gelooft vooral het negatieve als je de naam Mourinho leest. We gaan het zien, maar god wat hoop ik dat dit waar is!Edit: Fabrizio Romano ontkracht dit verhaal net, dus misschien heel misschien heb je gelijk. Maar mijn muntjes verhaal staat nog steeds als een huis. Vind ik.

19 april 2021 om 12:22

Chi7, dan ga ik gewoon een aantal keer per dag door de knietjes om de god die José heet te bedanken voor zijn en ons bestaan..

19 april 2021 om 12:39

Yoeri, daarom ben ik ook blij dat je er weer bent na die lange afwezigheid Maar serieus, je denkt toch niet dat ze in een paar uur dit hele statement in elkaar knutselen en de hele regeling op papier hebben? Mou wist wellicht al een week of langer dat hij ontslagen zou worden, het blijven bedrijven en wellicht is er een andere opzegtermijn, maar ontslag op staande voet zie je zelden. Dan komt er nog bij dat bij werkweigering men eerst in gesprek gaat of iemand op non-actief stelt voordat een ontslag bekrachtigd wordt. Dit was puur PR voor Mou.

19 april 2021 om 12:48

Ik blijf het een lastig verhaal vinden, de indicatie was voor zover ik het wist dat hij het seizoen af zou mogen maken. Ja, er werd veel geschreven over een potentieel ontslag, maar dat kwam niet bij de meest betrouwbare mensen vandaan en degene die vaak betrouwbaar blijken schreven over het einde van het seizoen. Misschien vond Levy het dan toch niet goed genoeg, misschien was de kleedkamer er echt klaar mee? Ik was in ieder geval vrij verast, dan neig je sneller naar de gekke oplossing te geloven haha!

19 april 2021 om 13:04

Dit is toch geen onbekende strategie? Je seizoen is al verloren, de selectie (of een gedeelte daarvan) staat niet meer achter de trainer. Dan wil je als club 'ballen' tonen om hem in het lopende seizoen nog te ontslaan en je achter je spelers scharen. Met de belofte dat ze deze zomer een toptrainer aanstellen met torenhoge ambities. Doe je dat in de zomer pas, dan wordt het als laf en te laat ervaren. Dikke kans dat spelers als Kane en Son momenteel wikken en wegen over een vertrek. De club doet er alles aan om hierin nog iets te redden.

19 april 2021 om 13:16

Ik zag het seizoen nog niet helemaal als verloren als ik heel eerlijk ben. Champions League is nog mogelijk, er wordt volgende week zelfs een finale gespeeld.. Denk jij dat Mason het beter gaat doen dan Mourinho? Ik denk het niet..

19 april 2021 om 11:33

totale onzin natuurlijk. kijk de stand van de jaren hiervoor anders even terug.

19 april 2021 om 11:34

niet lang voor de komst van Mourinho haalde Pocchetino nog een CL finale met hetzelfde materiaal en eindigde hij meerdere keren in de top 4. na een minder half jaar moest Pochettino het veld ruimen maar het materiaal is echt niet zo slecht gebleken van de Spurs

19 april 2021 om 11:38

Er is zelden een team geweest met zoveel geluk in één CL campagne. Dat was geen verdienste van Tottenham maar eerder onkunde en ongeluk bij zowel City als zeker Ajax.

19 april 2021 om 11:38

Het materiaal is alleen maar slechter geworden. Voor Dembele is dan een Hojbjerg in de plaats gekomen, maar bijvoorbeeld de verdediging is echt dramatisch met Sanchez en Dier. Alderweireld de enige degelijke en hij is ook niet in vorm

19 april 2021 om 11:38

De CL finale is met alle geluk van de wereld behaald, laten we even eerlijk zijn. Als je die wedstrijd tegen City 10 keer speelt, dan ligt Spurs er 9 keer uit. Verder kun je toch wel zeggen dat dit team van Tottenham al vanaf 2018 eigenlijk niet goed genoeg versterkt is. Daar plukken ze nu de bedorven vruchten van..

19 april 2021 om 11:40

Als ze die tweede helft tegen Ajax 40 keer spelen liggen ze er ook 39 keer uit. Kan er nog steeds met m'n hoofd niet bij hoe dat heeft kunnen gebeuren.

19 april 2021 om 11:45

Ja precies. Tegen Dortmund was het prima, maar voor de rest gewoon matig, individuele kwaliteiten en enorm veel geluk. Zowel Ajax als City had het Liverpool in de finale moeilijker gemaakt. Een finale die nooit een finale is geweest. Analisten duo Mourinho - Wenger was het hoogtepunt van die finale, hang gewoon aan hun lippen als ik die over voetbal hoor praten.

19 april 2021 om 11:48

@consy wat voor geluk dan? ze kregen tegen City een onterechte penalty tegen en tegen Ajax hebben ze drie goals gescoord in 1 helft wat gewoon uitstekende uitgespeelde goals waren. imo hebben ze die finaleplek helemaal zelf afgedwongen door uiteindelijk beter te verdedigen en effectiever met hun kansen om te springen als hun tegenstanders. je kan met geluk een keer een wedstrijdje winnen maar niemand heeft 12 wedstrijden lang geluk

19 april 2021 om 11:49

Nee hoor Consy, dan choked Ajax gewoon 39 keer opnieuw. Daar hebben ze ondertussen zowat patent op en het gebeurt letterlijk elk jaar. Dat was mede ook de mazzel die dat Spurs nodig hadden om de finale te halen.

19 april 2021 om 14:16

Waar heb jij het over man, Spurs heeft Ajax gewoon terecht uitgeschakeld. Welk geluk heb je het over? Dat doelpunt van Moura hebben ze gewoon afgedwongen door te strijden. Balbezit betekent niet per se dat je een wedstrijd onder controle hebt.

19 april 2021 om 11:44

1 ding is zeker, aan Mourinho ligt het nooit. Je moet voor de gein eens de teksten teruglezen van alle gebrainwashte Mourinho discipelen teruglezen, toen Spurs na een aantal speelrondes bovenaan stond haha.

19 april 2021 om 11:49

Je kan mij niet vertellen dat jij denkt dat het aan Mourinho ligt dat Aurier niet kan verdedigen? Dat Sanchez zo vreselijk veel simpele fouten maakt? Dat Llorris gewoon eigenlijk een hele matige keeper is? Hij zorgde er voor dat Spurs vorig jaar toch nog bijna de top 4 binnen drong, maar is daarna op Hobjerg na toch niet genoeg gesteund om serieus werk te maken van een echt gevecht voor top 4? Niet als je ziet wat de rest heeft toegevoegd aan toch al betere teams!

19 april 2021 om 11:50

Hoezo Mourinho discipelen welke trainer zou het met dit materiaal (lees verdediging) beter doen dan Mourinho momenteel. Hij nam een volledig uitgeblust elftal over dat 14de stond ofzo. Met nagenoeg geen aankopen had zich (heel even) weten te nestelen in de top van de PL.

19 april 2021 om 12:15

Exact, het zal nooit aan Mourinho liggen.

19 april 2021 om 12:42

Soryy maar Kane inconsistent noemen is echt het meest lachwekkende wat ik hier gelezen heb 😂 Zet je Chelseabril af man. Voor de rest denk ik dat dit heel erg te maken heeft met die Superleague en ik vind dat die clubs zich echt moeten schamen ENIC en Levy out dan maar.

19 april 2021 om 12:50

Dat inconsistente ligt in mijn ogen vooral aan het feit dat hij feitelijk 10 tot 15 wedstrijden per seizoen mist vanwege de blessures. Je kunt niet op hem bouwen. Dat weten ze bij Spurs ook al sinds 2016, maar er is nog steeds geen adequate back up aangetrokken. Dat is toch best kwalijk?

19 april 2021 om 12:56

Vinicius is gehuurd met optie tot koop en daarbij is Kane niet inconsistent dat gaan over wanneer iemand speelt.

19 april 2021 om 19:39

Levy is al jaren een verschrikking. Hopelijk een trainer die op een goede manier bouwt. En niet een trainer die iedere week zijn verdediging afzeikt

19 april 2021 om 13:06

Mourinho was tegenstander hiervan toch? Daarmee stijgt de sympathie voor Mourinho direct en daalt die voor Tottenham

19 april 2021 om 13:22

Maak je een herinnering aan voor me? Precies over een jaar staat Spurs hoger met meer punten én meer doelpunten dan de good old Mourinho kon.. Bij Mourinho wordt altijd gezegd “ja maar hij kan er niks aan doen dat speler a niet kan verdedigen en speler B niet scoort”, maar je moet ook spelers beter maken en dat doet hij nou eenmaal niet meer. Dit deed hij bij Inter bijvoorbeeld geweldig en daar mag hij voor geprezen worden, maar nu moet je gewoon eerlijk zijn en zeggen dat hij het gewoon niet meer heeft. Dit Spurs kan veeeeel beter, maar het komt er niet uit onder Mourinho omdat hij spelers verzwakt ipv sterker maakt..

19 april 2021 om 13:27

Hoe dat jij nog steeds zo'n positief beeld kunt hebben van Mourinho. Als er iemand is die jouw club verkloot is hij het. Kan daarnaast zo 30 trainers opnoemen die wel een ploeg op de rails kunne krijgen.

19 april 2021 om 17:38

Noem ze. Bij Arsenal loopt er een mislukking die nu al sinds zn komst het consequent minder doet. Zelfs in dit bagger seizoen staat die nog boven Arsenal. Maar hij is aan het " bouwen"....Om nog maar te zwijgen over vorig seizoen, waar de Spurs gewoon als 4e eindigen als je rekent vanaf zijn komst...

20 april 2021 om 11:23

Wat heeft Arteta hiermee te maken?

Mourinho wordt binnen gehaald als 'redder', meer hij presteert niet goed genoeg. Arteta wordt gehaald als iemand die de kans krijgt om te gaan bouwen idd. Maakt een groot verschil. Siert Arsenal alleen maar dat ze hem er niet direct uitflikkeren zoals andere clubs wel zouden doen.

19 april 2021 om 11:34

Vond het wel meevallen dit jaar. Heeft 17x voorsprong uit handen gegeven. Kane en Sone zijn beide niet eerder zo succesvol geweest.

19 april 2021 om 11:40

Dat was juist het probleem, zodra de voorsprong er was werd direct de bus geparkeerd, zoals tegen United.

19 april 2021 om 11:48

Hij heeft een extreem matige verdediging ik vind Lloris ook niet al te best. Dus als een ander team gaat drukken zullen er goals vallen. Dus ik snap dat hij bij Tottenham enigszins soms verdedigend goed probeerde neer te zetten. Ik vind dat hij het dit jaar met dit team niet veel beter gedaan had kunnen hebben.

19 april 2021 om 12:02

Juist vanwege die matige verdediging moest hij niet park-the-bus spelen. Poch kwam met dit team ver in de CL en veel spelers die daarin belangrijk waren zijn er niet vertrokken. Maar goed, voor Spurs alleen maar goed nieuws dat hij buiten gezet wordt. En voor voetballiefhebbers goed nieuws omdat nu hopelijk zijn hele spelopvatting uit het voetbal verdwijnt, maar dat zal wishful thinking zijn.

19 april 2021 om 12:07

Dan moet je dus blijven voetballen en niet met zo'n verdediging de bus willen willen parkeren. Dan gaat het mis.

19 april 2021 om 12:07

Ik persoonlijk graag naar Chelsea onder zijn bewind ook de tweede termijn heeft hij met mooi voetbal de PL gewonnen. Ook bij Real keek ik er gewoon graag naar. Ik schaar mezelf onder een voetballiefhebber dus van mij mag hij blijven.

19 april 2021 om 11:48

Ik zou als Arsenal fan een toontje lager zingen..😂

19 april 2021 om 12:00

Ironisch komend van de persoon die eerder riep dat iedereen dit seizoen zijn borst nat kon maken omdat Spurs het even goed deed. Overigens heeft mijn opmerking niets met Spurs te maken, maar dat jij dat niet inziet snap ik wel want alles wat door Arsenal fans gezegd wordt betrek jij op je club PS ik zou trouwens blij zijn dat hij eruit geschopt wordt ipv bezig te zijn met Arsenal.

19 april 2021 om 12:49

Wow, het zit echt diep bij jou hè?

19 april 2021 om 13:02

Verre van, ik wijs je alleen op je eerdere stelling dat Spurs ons dit seizoen wel even zou gaan verrassen in de PL waar de enige verrassing is dat Mou in zijn tweede seizoen ontslagen wordt ipv in het derde zoals doorgaans het geval is. Of dat Spurs de coach ontslaat die patent op de League Cup lijkt te hebben, juist als ze weer een keer in de finale staan.

Terecht? Geen idee, ik volg Tottenham niet zo. Maar vind wel dat ze ongeveer staan waar ze horen te staan, ze zijn gewoon matig qua materiaal als je Son en Kane weghaalt. Hoop dat hij weer analist wordt, hij was top in die rol.

19 april 2021 om 11:40

dat is een beetje het probleem van iedere club. Als je 2 toppers weghaalt, haal je veel weg. Ajax speelt ook matig nu Blind weg is gevallen. Verwijder ook nog een Tadic en er blijft niet veel van over.

19 april 2021 om 11:44

29er Ajax heeft wel iets minder budget he dan de premier league clubs. Als je bij City KdB en Mahrez weghaalt lekker boeien, of bij Chelsea Werner en Kante. Etc, etc. De verschillen tussen Spurs en de rest van de ploegen die boven ze staan zijn gewoon erg groot vind ik. Ze vinden zichzelf erg groot heb ik het idee na de UCL finale maar ze staan gewoon terecht op de plek waar ze staan qua materiaal. Ik vind Leicester bijvoorbeeld al een beter team hebben, WHU wellicht niet maar die hebben god Lingard dit seizoen.

19 april 2021 om 11:42

Je weet niet of het ontslag terecht is om dat je Tottenham niet meer zo volgt, maar je weet wel dat ze staan waar ze horen te staan en dat de spelers matig zijn.

Bijzonder! Baseer je je alleen op de namen van de spelers of volg je de club toch meer dan dat je zegt?

19 april 2021 om 11:47

Eerlijk is eerlijk; ik heb ze sinds vorig seizoen niet echt gevolgd en baseer me vooral op de namen. Maar je gaat mij niet wijs maken dat in 2 jaar Spurs opeens een wereld elftal heeft staan. Lamela, Moura (ja haha super leuk), Aurier,davies. Dat zijn toch geen namen die bij City, United of Chelsea zouden spelen?

19 april 2021 om 11:58

Nou tottenham heeft een prima team hoor gewoon rond de plek 5 a 4. Alleen tottenham heeft geen goede defensieve speler behalve reguilion. Het centrum is het pijnpunt

Meer dan terecht. Maar ja Mourinho lacht weer de ballen uit de broek dat er nog een team in is getrapt. Gaat nu mooi een jaartje de centen tellen en dan eventueel hopen dat er nog een team stom genoeg is.

Wtf levy wind er geen doekjes om!

Dat zal wel weer een flinke zak geld zijn voor Mourinho. Terecht natuurlijk dat hij ontslagen wordt, vroeger een goede coach maar zijn manier werkt duidelijk niet meer. Ben benieuwd wie zij willen als vervanger.

En de cirkel is rond. Verlies tegen United was waarschijnlijk de druppel en het gelijkspel tegen Everton alleen maar de bevestiging. Hij kan weer miljoenen bijschrijven alvast.

Tja dat zat er weer aan te komen. Heeft het er weer eens helemaal zelf naar gemaakt. Toch is het wel weer een flinke knauw voor hem als trainer. In de absolute top is ie nu wel uitgespeeld en ik vraag me af of zijn ego niet te groot is om genoegen te nemen met minder.

19 april 2021 om 11:34

Denk dat zij hem in Italië nog wel een kans gaan geven. Spanje, Engeland uitgesloten. Duitsland Leipzig eventueel als Nagelsman vertrekt. Frankrijk zal hij zelf niet willen. Beter dat hij ergens bondscoach wordt.

20 april 2021 om 22:26

Leipzig kun je uitsluiten. Die club wordt met zo'n duidelijke visie en mentaliteit geleid, die komen echt niet uit bij een uitgerangeerde trainer met een waanzinnig ego-probleem. Dat zal wel iemand worden uit de Red Bull school. Italie zou inderdaad kunnen.

Wat een beleid voeren sommige clubs ook, ze smijten met miljoenen en vinden het vreemd dat ze geen prijzen halen. Vond het sowieso een vreemde keus om hem aan te trekken.

Inmiddels een specialist in failure. Hoe vaak is die man inmiddels al ontslagen zeg.
Gedateerde coach

Ik weet het, hij is succesvol geweest en blabla maar laat dit aub de laatste keer zijn dat die man ergens een coachbaan krijgt... Dat voetbal van hem is gewoon om te huilen

Ben heel benieuwd welke club het zichzelf weer aan gaat doen om deze man aan te trekken. Ze weten dan wel wat ze krijgen: in eerste instantie prima resultaten, ruzie met (een van de) topspelers, vervolgens tegenvallende resultaten en tegen de tijd dat José eindelijk weg is, ligt je club in puin...

de koek lijkt op bij Mourinho. zijn succesjaren liggen duidelijk achter hem en zijn speelwijze en tactiek is inmiddels zwaar achterhaald. je ziet dat de clubs die tegenwoordig domineren in Europa clubs zijn die uitgaan van eigen kracht en kiezen voor de aanval

19 april 2021 om 11:34

Zoals Atletico Madrid in Spanje

19 april 2021 om 11:36

klopt. die spelen ook zo maar die lijken nu ook de titel te verspelen nu Barca en Real weer hun niveau beginnen te halen en in de CL presteert Atletico ook al een tijdje ondermaats

19 april 2021 om 11:38

Atletico is juist dit weekend weer uit gelopen op Real Madrid.

19 april 2021 om 11:45

ja, mede omdat Real geloof ik 15 geblesseerden had en Atletico tegen de nummer laatst uit de competitie speelde die echt nul weerstand boden

19 april 2021 om 11:52

Heb je de opstelling van Real gisteren gezien? T. Courtois, Odriozola, Marcelo, Vã­ctor Chust, Éder Militã£o, Luka Modric, Isco, Rodrygo, Vinã­cius Jãºnior, Marco Asensio, M. Dã­az Niets mis mee hoor. Daarmee had Real gewoon kunnen winnen van Getafe.

19 april 2021 om 11:38

Als hij een ploeg van wereldklasse (met name wereldklasse verdedigers) tot zijn beschikking heeft zie ik hem nog wel successen behalen d.m.v. de bus parkeren en vlijmscherpe counters, met bijv. een Psg. Maar ik denk niet dat er nog topclubs zijn die zin hebben in deze man.

Waarschijnlijk een dikke ontslagpremie mee en Mourinho heeft weer wat hij wilde. De laatste jaren heb ik bij Mourinho constant het gevoel dat hij ontslagen wil worden, omdat hij dan lekker snel rijk kan worden. De spirit die hij ooit had, die lijkt volledig bij hem verdwenen.

Pfff zal vast een hoge afkoopsom worden. Mourinho de werkwijze werkt niet meer. Hij past met zijn stijl goed in Italie maar Levi moest Poch nooit eruit gooien en geduld hebben. Maar de voetballerij is de waan van de dag dat overheerst.

Werd tijd. Vergane glorie deze man. Met zijn anti voetbal tactieken en aandachttrekkerij. Kan beter analist worden dat deed hij de laatste jaren beter dan trainer zijn.Aan de kant is het wel grappig dat een andere trainer straks wellicht de league cup wint en dat hij dan de eerste zal die sinds jaren tottenham hielp aan een cup....

125 mil in totaal gekregen omdat die weg mocht bij clubs sjonge jonge..

Respect voor deze man! Rumoer gaat dat hij weigerde te trainen als statement tegen de Super League.

19 april 2021 om 11:42

Mocht dit inderdaad waar zijn dan dikke respect. Helemaal geen fan van Mourinho maar dit is wel een geweldige statement.

19 april 2021 om 13:22

Hierboven staat dat dit gerucht niet klopt.

Mourinho is gewoon klaar. In de 2000s werkte zijn voetbal fantastisch maar het is allang achterhaald door nieuwe spelsystemen en tactieken.

Ach dat zat er aan te komen. José is al jaren zichzelf verloren, hij denkt dat hij de Messias is maar hij heeft niks speciaals bereikt de laatste jaren. En als het slecht gaat geeft hij iedereen de schuld behalve hemzelf. Als analist kan ik van hem genieten. Maar als coach/trainer vind ik hem een kwal eerste klas. Er is maar 1 club waar ik hem in de toekomst nog zie werken en dat is atletico Madrid. Daar waarderen ze wel een bus op het veld

Ik denk dat het ontslag wel terecht is, maar dan vooral door de blamage tegen Dinamo Zagreb en het slechte spel. In de competitie hoef je nu als Spurs zijnde geen top 4 te verwachten, aangezien alleen Son en Kane van topniveau zijn. Verder loopt er toch vooral middelmaat. Mourinho zijn carrière lijkt wel echt als een nachtkaars uit te gaan. Engeland lijkt me sowieso klaar. Misschien terugkeren naar Portugal of Italië?

We kunnen inmiddels wel stellen dat Mourinho ver voorbij zijn houdbaarheidsdatum is. Verschrikkelijk saai en behoudend betonvoetbal, terwijl er echt wel meer mogelijk is met de selectie van Spurs.

De meest typerende statistiek was wel dat Spurs dit seizoen al 18 punten heeft verloren in wedstrijden waar ze het eerste doelpunt maakten. Het is de methode Mourinho: vroeg scoren, inzakken en uiteindelijk de deksel op de neus krijgen.

Zag dit voorbij komen:

Breaking: Tottenham Hotspur have fired Jose Mourinho after an explosive morning where he refused to take players onto training ground over the club’s proposed Super League admission. More to follow. Ta.

Als dit waar is, alleen maar hulde voor Mourinho in dit geval.

19 april 2021 om 12:32

Nja, het is niet alsof de resultaten in zijn voordeel spreken. Maar dit akkefietje zou hij beter kunnen gebruiken als headline ja.

Tijdperk Mourinho is allang voorbij. Laatste Europese succes is meer dan 10 jaar geleden. Al won hij nog wel een EL met United maar ook daar bakte hij er niks van verder. Zijn tactiek is achterhaald. Nu ook overbodig in de subtop dus het gaat moeilijk voor hem worden om een club van naam te krijgen. De absolute top hoeft hem al jaren niet meer. In het geval van Mourinho denk ik dat hij de Super League als excuus gebruikt om een breuk te forceren eigenlijk.

19 april 2021 om 11:42

Niet helemaal mee eens. Ja true, Bij united en tottenham is hij deels mislukt maar hij past hier ook totaal niet. Geloof me, zet mourinho bij een Atletico Madrid en hij wint prijzen voor je. Countervoetbal is nog lang niet passe.

19 april 2021 om 12:04

Wie bakt er wel wat van bij Man u. Als Man U dit jaar de EL wint en nr 2 wordt hebben ze een fantastische prestatie geleverd. Dat heeft Mourinho ook gedaan..

Voor de mensen die denken komt door de slechte prestaties van het team. Mourinho is ontslagen omdat hij bewust zijn spelers niet het trainingsveld op gestuurd heeft omdat hij tegen de Super League is. Respect!

19 april 2021 om 11:40

Hmmm. Dat zou wel een uitstekend statement van Mourinho zijn geweest richting het hele Super League gebeuren. Maar denk dat dit ook wel een troef is geweest om een vertrek te forceren.

19 april 2021 om 12:00

Lijkt mij stug, dat is werkweigering en reden voor ontslag op staande voet, wat inhoud dat hij geen ontslagpremie meekrijgt, Lijkt mij stug dat hij uit principe zo'n 12 miljoen laat schieten.

19 april 2021 om 13:53

Oh trouwens, blijkbaar ligt het toch aan de resultaten aangezien het niks heeft te maken met de Super League. Het is zojuist bevestigt door Fabrizio Romano.

Welke trainer zou het werk van Pochettino nou nog kunnen overtreffen? Met Mourinho haalden ze wel een trainer die de nodige successen heeft behaald, maar zijn speelstijl en karakter zijn soms erg moeilijk om mee om te gaan. Erg tegenovergesteld aan Pochettino. Benieuwd wie Spurs nu gaan halen. Momenteel zijn er weinig trainers beschikbaar die capabel genoeg zijn om een Spurs weer op de rails te krijgen.

Vind ik jammer, Spurs zou nergens naartoe gaan met Mourinho, minder concurrentie.

Oei toch niet verwacht dit. Al is het wel terecht. Ik vond Tottenham al totaal geen team voor mourinho. Tottenham speelt normaal redelijk aanvallend en is niet zo van de bus parkeren. Heb mourinho nog steeds hoog zitten (als) hij bij verdedigende ploegen coacht. Ik vind Atletico Madrid of athletic de bilbao wel goede teams voor hem. De laatste is eerder hopen

Mijn oprechte felicitaties voor de supporters van the spurs. Betere resultaten en beter voetbal zijn jullie van harte gegund want Mourinho was natuurlijk een ramp. Toen we de CL finale tegen elkaar speelden ging het echt goed met de Spurs met leuk voetbal. Hopelijk komt dat snel weer terug.

Vreemde timing wel, past opzich prima binnen het beleid daar. Maar waarom dan niet na de Europese blamage?

Mooi. Het trucje is weer uitgewerkt. Al is de berichtgeving nu dat hij is ontslagen omdat hij tegen de Super League is. Dat zou wel een prachtstatement zijn, maar in de positie waarin hij zat maakt hij het de Spurs zo wel erg makkelijk om hem eruit te gooien.

Anyway: het zou toch een prachtige stunt zijn als allerlei spelers/trainers van die Super League clubs vandaag zo'n statement maken. Alle oud-spelers hebben zich al uitgesproken, maar pas als er meer werkweigeraars komen laten spelers écht zien dat het voor hen meer is dan geld. Hopelijk zijn de fans niet de enige voetbalromantici.

Mourinho die wordt ontslagen is altijd goed nieuws natuurlijk. Hopelijk verdwijnt hij nu voorgoed van het toneel. Hij staat alleen maar voor anti-voetbal. staat te provoceren langs de lijn en in persconferenties en kan niet tegen kritiek. Wel goed nieuws voor Bergwijn. Ik volg het Engelse voetbal niet zo, maar volgens mij speelt hij niet zoveel daar. Hopelijk krijgt hij onder de volgende trainer meer kansen.

Tja met Mourinho is het vaak toch alles of niks dus dit keer weer niks blijkbaar. Al moet ik zeggen dat de Spurs directie misschien het eigen team ook wel overschat. Het wordt al jaren niet echt versterkt.

Super League afleiding geïnitieerd. Naja misschien dat ze met een nieuwe coach nog in de buurt gaan komen. Al denk ik van niet gezien het materiaal.

Dag mourinho. Bedankt voor je deelname aan tottenham alleen bleek geen magie tussen ons. Hopenlijk halen we nu een keer weer een aanvallende trainer die zelf wil voetballen

Jammer, Je zag het aankomen. Maar toch zie ik hem graag bij een club. Hate it or love it maar hij brengt wel iets extra’s. Laatste jaren zijn de resultaten echter niet goed waardoor zijn gedrag nog meer opvalt. Jammer dat het zo loopt, Ik ben ook echt heel benieuwd waar hij na Tottenham aan de slag gaat. Want ondanks zijn grote naam zie ik hem niet heel makkelijk nog een grote club coachen. Er komen nu namelijk ook heel veel jonge frisse trainers aan die er ook goed op staan

Geweldig nieuws! Mou laat ons het slechste voetbal in jaren spelen. Hopelijk is de volgende trainer iemand waarvan de identiteit overeenkomt met de identiteit van de club. Goed aanvallend voetbal die het spel wil maken. Nagelsmann of Hansi zouden geweldig zijn, de Super League maakt Tottenham ook aantrekkelijker voor een manager.

Nieuwe bondscoach van Portugal dan maar. Ik zie niet in waarom andere clubs hun vingers nog aan hem willen branden.

Mourinho legend. Schijnt dus te gaan omdat Mou niet wilde trainen vanwege Spurs zijn deelname aan de super league. Dikke schijtbakken club blijft dat Spurs ook. Mooie actie van Mou

19 april 2021 om 11:57

Heeft Mou natuurlijk een punt maar daarnaast zijn de resultaten ook niet goed.

19 april 2021 om 12:05

Wat verwacht je van Tottenham dan met deze selectie. Waar zou hij moeten eindigen tov van de rest van de teams.

19 april 2021 om 12:18

Hij weet toch waar hij voor tekent? Jij zoekt je werkgever toch ook op voordat je een contract ondertekent? Dus of hij heeft een inschattingsfout gemaakt in de selectie, of hij heeft zichzelf overschat, denkend dat hij deze selectie op de rit zou krijgen.

19 april 2021 om 13:21

Mourinho tekent in november 2019 stond de club ergens op plek 14. Drie maanden later begint de Covid Crisis. Ik snap dat Tottenham dan denkt die aankopen die we je hebben beloofd krijg je niet. De stadion moeten worden afbetaald maar we zullen voorlopig daar geen inkomsten uit krijgen. Dan nog vind ik dat hij dit best netjes heeft gedaan met deze selectie. Welke T rainer overschat zichzelf niet.?

Lekker 20 miljoen meegeven en ondertussen wel klagen dat je bij missen CL in geldzorgen komt... Lekker bezig Tottenham!

Geen complete verrassing natuurlijk. Leuk gestart maar enkele weken zag je al de eerste barsten. Mourinho is al even passe, dit is de bevestiging voor zij die er nog zouden aan getwijfeld hebben. Maar goed, binnenkort zal er wel nog een mooie club in trappen om Mourinho aan te stellen.

Hij verdiende om die finale te spelen, was ook de enige kans op een prijs. Druppel op de volle emmer was omdat dezs zogenaamde arrogante kwal keihard tegen de directie van Spurs is gegaan in hun beslissing om deel te nemen van de Super League. Zijn eerlijkheid betaalt dus de ultieme prijs. Ontslagen worden omdat je van voetbal houdt.

Dit is hoe een grote club handelt, als de coach niet voldoet aan de eisen, ontslaan. Kan die andere club uit londen een voorbeeld aan nemen.

19 april 2021 om 12:05

Een grote club met een palmares kleiner dan dat van Arsene Wenger...

19 april 2021 om 12:09

Hoezo? Crystal Palace presteert toch naar hun mogelijkheden? Zullen ook niet degraderen.

Mourinho zijn tijd is over! Sinds zijn passage bij Real heb ook niet veel respect meer voor hem. Hij maakt overal wel amok, zet selecties tegen elkaar op. Enkel bij zijn eerste passage bij Chelsea is hij zonder ruzie ontslagen. En zijn speelstijl is achterhaald. Dus ik denk dat hij enkel nu nog een nationaal team kan gaan coachen, want welke club trapt nu nog in Mourinho?

En hierom wil Tottenham ook in de superleague. Dan kunnen ze meer geld genereren om dit soort figuren en ook zaakwaarnemers af te betalen. Allemaal kosten voor lucht. Mourinho zal ongetwijfeld miljoenen meekrijgen.

De beste trainer ooit....heel lang geleden..de houdbaarheidsdatum is allang verstreken...maar wel KAMPIOEN in het afkopen van zijn contract...weer een doel bereikt...benieuwd welke club in deze man trapt...

Toen hij bij Manchester United vertrok zei ik dat ik de volgende topclub die hem zou aantrekken voor gek zou verklaren. Tottenham trapte er met ogen open in. Wat een grap van een trainer is het geworden. Na zijn vertrek bij Inter is hij bij iedere club waar hij is geweest uitgekotst ondanks zijn grote praatjes. Die voorzitter van Tottenham heeft ook in recordtempo afgebroken wat ze jarenlang met Pochettino hebben opgebouwd.

Zie nu dat de Spurs hun laatste prijsje wonnen in 2008. Zegt al genoeg waarvoor de Super League echt de bedoeling is... MONEY!

Zwaar respect voor mourinho voor zijn houding inzake de super league en het laat direct de kleinzerigheid van spurs zien, om hier hem nu al voor te ontslaan ipv de slechte resultaten. Spurs bekant nooit wat gewonnen en bereikt, missen waarschijnlijk weer de cl en dan deelnemen aan de super league. Wat is er Super aan spurs? Noem die league dan de Money League ofzo...

19 april 2021 om 12:41

Hij is niet ontslagen vanwege iets met de Super League.

19 april 2021 om 12:58

Dat is wel het verhaal wat er nu ten ronde gaat. Hij heeft naar verluid uit protest geweigerd om het trainingsveld te betreden deze ochtend, waarna die ruzie kreeg met de clubleiding. Deze protestactie was vawege zijn onvrede tov de super league en de spurs in deze kwestue.

19 april 2021 om 13:13

Las net al dat Romano het ontkracht heeft. Verder zal ik kopiëren wat ik hierboven ook tegen Yoeri gezegd heb: Maar serieus, je denkt toch niet dat ze in een paar uur dit hele statement in elkaar knutselen en de hele regeling op papier hebben? Mou wist wellicht al een week of langer dat hij ontslagen zou worden, het blijven bedrijven en wellicht is er een andere opzegtermijn, maar ontslag op staande voet zie je zelden. Dan komt er nog bij dat bij werkweigering men eerst in gesprek gaat of iemand op non-actief stelt voordat een ontslag bekrachtigd wordt. Dit was puur PR voor Mou.

wel verdiend het draait voor geen meter bij spurs

Als de geruchten kloppen over de reden van dit ontslag dan heb ik alleen maar meer respect voor die man gekregen. Het klopt ook niet echt dat hij een week voor een finale ontslagen wordt.

Laat hem lekker analist worden. Hij leek zich zelf beter te amuseren en irriteerde zo eens niemand, deed het zelfs goed. Als coach schopt hij alleen wild om zich heen (zelfs naar eigen spelers!) en lijkt hij alleen frustratie te ondervinden. Als analist kon hij nog vaak lachen. Iedereen is beter af met Mourinho als analist.

De schuld v d leiding ze hadden nooit pochetino moeten onslaan ze hadden topspelers moeten kopen want naast kane en son hebben ze middelmatige spelers plus het feit dat kane prijzen wilt winnen anders dreigt hij te vertrekken als rijke eigenaar is hij de grote schuldige

Als Mourinho het niet kan, dan zegt dat heel wat over dit elftal. Ook mensen die zeggen dat Spurs toch de CL finale heeft bereikt met nagenoeg hetzelfde elftal, snappen het niet. Ik heb het vaker gezegd, maar dit team heeft geen echte winnaars. Kane en Son zijn de enigen die wat kunnen bewerkstelligen, maar verder zijn er geen mogelijkheden. Mourinho’s enige echte fout is dat hij dit avontuur überhaupt is aangegaan. De signalen waren er al onder Pochettino, die ook geen koekebakker is.

Hij had kritiek op de super league . Levy houdt niet van kritiek... out hè is, the legend

Lekker naar porto of italie of gewoon lekker stoppen.

Zelf deed ik laatst een onderzoek na wat een 1e indruk met een mens doet. Zelf heb ik nog de tijden meegemaakt dat de heer Mourinho prachtig werk afleverde en Inter Milan naar een andere level bracht en hierdoor de treble pakte. Kortom, mijn 1e indruk was erg positief en ik kon destijds erg genieten van zijn arrogantie aangezien hij het ook liet zien.

We zijn nu bijna 11 jaar verder en er is een nieuwe generatie bijgekomen die voetbal kijkt. Net zoals deze nieuwe generatie de oude Arsenal nooit heeft zien voetballen en zij Arsenal als een middelmatige ploeg zien ( wat mij erg pijn doet ) Zo zien zij Mourinho als een coach die overal wordt ontslagen. Erg jammer dat hij dit beeld achterlaat bij de jeugd van nu aangezien hij erg goed is in zijn vak en met name het psychologische gedeelte. Helaas heeft hij, of wilt hij niet doorhebben dat zowel de voetbalwereld alsmede de voetballers zelf, andere karakters hebben dan vroeger en alles door blijft ontwikkelen. Zijn koppigheid kost hem de kop...

Erg jammer van zo een charismatische persoonlijkheid. Zeg wat je wilt zeggen, maar met de heer Mourinho is het nooit saai op een persconferentie. Erg benieuwd hoe zijn toekomst er uit gaat zien.

Ze duwen Mourinho 40 veren in zijn kont, maar op hetzelfde moment wordt hij toch ontslagen. Wat mij betreft gaat hij lekker naar Portimonense of Rio Ave, lekker ergens aan de gang gaan waar de pers nauwelijks komt zodat ik niet elk weekend tegen dat hoofd aan hoef te kijken. Wat ben ik die man zat !

Zou me niet verbazen dat Bayern hem pakt wanneer ze Nagelsmann niet kunnen krijgen. 1-2 jaar Mourinho voor entertainment. De Bild-Zeitung smult ervan. Bayern weet dat spel vaak ook goed mee te spelen. Met dit materiaal wordt Mourinho ook wel kampioen en haalt hij ook minimaal kwartfinale CL.

dat dit ging gebeuren zagen we natuurlijk al een tijdje aankomen
duurde naar mijn mening zelfs nog paar weken te lang

maar wat ik me nu af vraag
is eerder welke club er nu in gaat trappen
dan wanneer of waar zal Mourinho aan de bak komen

werkelijk een dramatisch seizoen

Iets eerder dan verwacht ontslagen, ik dacht namelijk dat het na de Carabao cup zou gebeuren. Afijn, ik ben er tevreden mee. Nu hopen dat we weer een coach krijgen die mooi voetbal op de mat wil leggen.

Binnekort hoor je wel dat een of andere topclub mourinho haalt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6122
7.Liverpool5416
8.Everton523
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Son Heung-MinAanvaller3316
D. ScarlettAanvaller10
H. LlorisKeeper340
A. WhitemanKeeper00
T. AlderweireldVerdediger211
S. AurierVerdediger182
D. CirkinVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

850 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Tottenham Hotspur
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
Laatste voetbalnieuws

‘Mourinho stelt lijst met versterkingen op en denkt aan Oranje-international’

Nathan Aké staat op het wensenlijstje van José Mourinho, zo weet La Gazzetta dello Sport donderdag te onthullen. De centrumverdediger van Manchester City wordt door de dinsdag bij AS Roma aangestelde...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Manchester United beschouwt Jan Oblak als zijn ideale nieuwe doelman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren