Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Niet iedereen onder de indruk van Feyenoord: ‘Spel is niet om aan te zien’

Laatste update:

AS Roma plaatste zich donderdagavond ten koste van Feyenoord voor de achtste finale van de Europa League. De Italiaanse media zijn van mening dat de overwinning na strafschoppen terecht was. Zo is er kritiek op de speelstijl van de Rotterdammers onder trainer Arne Slot.

La Gazzetta dello Sport prijst Roma voor de wedstrijdinstelling tegen Feyenoord. “Roma speelde met het hart en toonde lef. Dankzij wat magie van Pellegrini vond Roma in de vijftiende minuut de gelijkmaker.”

De roze sportkrant zag in het eerste bedrijf kansen voor beide elftallen. “Kort daarvoor was een schot van Lukaku van de lijn gehaald door Hancko en had Svilar redding gebracht op een poging van Wieffer. Was het 0-2 geworden, dan was dat ook lachwekkend geweest, want Feyenoord creëerde daarna helemaal niets meer.”

Dat laatste zag Corriere dello Sport terug in beide wedstrijden. “In zowel Rotterdam als in het Olimpico speelde Feyenoord lange tijd niet bepaald dapper. Het was soms niet om aan te zien.”

Vervolgens neemt de Romeinse krant nog wat gas bij. “Bij het zien van die tikjes terug zou Rinus Michels zich hebben omgedraaid in zijn graf. Alleen in de verlenging lukte het Feyenoord om de druk wat op te voeren.”

La Gazzetta dello Sport is wel te spreken over de inbreng van trainer Daniele De Rossi, die begin dit jaar werd aangesteld als vervanger van de ontslagen José Mourinho. “De Rossi heeft een magische touch. Hij heeft een doel behaald, na eerder al vier van de vijf competitiewedstrijden te hebben gewonnen. De kwalificatie voor de volgende ronde is veel waard, want de vergelijkingen met de prestaties onder José Mourinho zullen blijven komen. José leidde Roma toch twee keer naar een Europese finale.”

De Rossi


De kritiek van de Italiaanse media is enigszins opvallend te noemen, daar De Rossi na afloop juist complimenteus was over Feyenoord. “Het is waar dat we er niet altijd in slagen om negentig minuten in hetzelfde tempo te spelen, maar vergeet niet dat we tegen een team stonden dat mee hoort te doen in de Champions League.” In de achtste finales van de Europa League treft i Giallorossi in maart Premier League-club Brighton & Hove Albion.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wij van wc eend adviseren wc eend.... Laat die kranten eens beginnen met 't afbranden van het eeuwige gejank gerol en gejammer....

23 februari 2024 om 14:20

Ik vind het een beetje een rare reactie van die Italiaanse media, maar je ziet wel een heel ander patroon. In NL zouden we als Feyenoord door was gegaan alsnog hebben geklaagd over het spel, en in de Italiaanse media gaat het helemaal niet over het feit dat AS Roma zelf eigenlijk (ook) helemaal niet zo goed speelde.

23 februari 2024 om 14:27

Ik vond Roma vrij sterk spelen, waarbij ze in bepaalde fases van de wedstrijd Feyenoord overliepen. Maar dat is ook niet zo gek met zoveel individuele kwaliteiten. Ik zag ergens voorbij komen dat Feyenoord dit seizoen maar twee van zijn acht Europese wedstrijden heeft gewonnen. Terwijl ze voor mijn gevoel een goed Europees seizoen hebben gehad, met name Atletico uit en Lazio thuis. Uiteindelijk liegen de statistieken niet.

23 februari 2024 om 14:34

Feyenoord heeft zich prima staande gehouden, grote gedeeltes in de champions league gedomineerd, maar te weinig punten gepakt. Inderdaad alleen thuis Celtic en Lazio gepakt, waar je uit Atletico en Lazio ook had moeten winnen. Ze moeten dan ook volwassener worden, maar de pech is een beetje dat ze niet op de juiste momenten in vorm waren.

Het is vrij ironisch dat de aanval al tijden stokt, maar de verdediging nu ijzersterk is. Hadden we met deze defensie de Champions League gespeeld dat was je na vier potjes waarschijnlijk al door geweest. Maar het is niet anders, het is een leerzaam seizoen geweest Europees. We hebben mooie avonden beleefd maar te weinig onszelf beloond.

Het was ook zeker iet indrukwekkend, wel degelijk maar van een team van Slot verwacht je voetballand meer. Dat is niet alleen gisteren maar al veen langer zo. De franje er wel van af.

23 februari 2024 om 13:55

Ik moet zeggen dat ik Feyenoord voetballend en drukzettend niet beter vond dan tijdens de verloren UECL finale van 2 jaar terug.
Maakt des te meer duidelijk dat je goede vleugelspelers moet hebben om met het spel van Slot succes te hebben. Dat is het grote verschil met de afgelopen jaren. We hebben de prijzen dit seizoen al in de zomerstop verloren.

23 februari 2024 om 14:11

Weet je nog wie de vleugelspelers destijds waren….?

23 februari 2024 om 14:16

Sinisterra en Nelson, maar zelfs Idrissi en Alireza hadden een veel grotere impact dan de huidige vleugelspelers.

23 februari 2024 om 15:10

Niet alleen de vleugelspelers maar ook het middenveld is cruciaal in dit soort wedstrijden. Wieffer bleef als enigste goed overeind, Timber had het moeilijk en Stengs kwam echt veel te kort. Je miste gisteren echt spelers als Kokcu en Szymanski.

23 februari 2024 om 14:36

Ook Slot is afhankelijk van z'n selectie. Met deze ploeg heb je wellicht een periode in het seizoen waarin het voetballend loopt en in Europa misschien 1 of 2 wedstrijden, maar een heel seizoen is niet te doen. Het middenveld heeft te weinig voetballend vermogen (in aanvallend opzicht) en de buitenspelers zijn veel te matig (in relatieve zin) om voorin ruimtes te creeeren.

Feyenoord was niet indrukwekkend maar ook niet slecht ofzo alleen voorin hebben ze echt heel weinig kwaliteit.

Voor een thuiswedstrijd was Roma ook gewoon echt armoedig overigens, dit was gewoon weer Mourinhoball.

23 februari 2024 om 13:56

Ja Roma was inderdaad deprimerend om te zien. Vanaf de 70e minuut alleen maar achteruit gelopen en niets meer gecreëerd. Het is dan inderdaad erg zuur dat we voorin te weinig kwaliteit hebben om dat af te straffen.

23 februari 2024 om 14:00

Zou fijn zijn als ze een keer schieten in plaats van dat eeuwige breien voor de goal. Als je maar lang genoeg blijft combineren raak je hem vanzelf een keer kwijt.

23 februari 2024 om 14:22

Vorig jaar ging dat geweldig. Heel veel schoten en doelpunten van buiten de 16. Zonder Kokcu is dat er veel minder.

23 februari 2024 om 14:33

@westend - Het probleem is ook wel dat niemand dat kan buiten Gimenez om. Paixao, Minteh hebben sowieso geen goed schot en zijn niet bepaald goede afmakers, Ivanusec valt vooralsnog flink tegen en Jahanbakhsh is na z'n vertrek bij AZ geen moment meer die speler geweest. Aan Stengs heb je wel wat, maar dat is ook niet echt een speler die de trekker overhaalt. Die heeft andere kwaliteiten. Feyenoord heeft echt betere buitenspelers en nog een voetballende middenvelder nodig. Dan hebben ze een uitstekende ploeg.

23 februari 2024 om 13:59

Het afjagen was wel heel erg slap hoor. Begin tweede helft gingen ze er nog wel even dicht erop, maar zeker in de eerste helft sjokte iedereen maar naar zijn directe tegenstander. Dan geef je Roma veel te veel tijd om te voetballen. Het was een beetje alsof ze bang waren geworden. Totaal andere wedstrijd dan vorige week.

Dat Italiaanse aanstellerij is wel echt iets waar de bond iets aan moet doen. Voor mij persoonlijk verpest het wel het kijkplezier. Rollen, zeuren, aanstellen en smeken om een kaart. Dat vind ik zo verschrikkelijk irritant. Wil je bij je eigen ploeg ook niet zien. Net als dat eeuwige meenemen van de bal als je hem tegen krijgt.

23 februari 2024 om 14:01

@westend
Ik heb het vermoeden dat Slot de intensiteit in die periode bewust getemperd heeft, om later weer het stapje erbij te zetten. Vond dat juist erg sterk en je zag dat het werkte aangezien Roma er in de laatste periode niet meer aan te pas kwam, terwijl Feyenoord nog wel een half uur door kon.

23 februari 2024 om 14:05

Het afjagen is ook gewoon lastig als het spel zo vaak stil ligt, dat gaf De Rossi ook iedere keer tijd om aanpassingen te doen. Toch zijn er zat momenten geweest dat de bal rond 16 Roma was en er gewoon niks gebeurde, geen briljante ingeving alleen maar balletjes breed, geen 1 van jullie vleugelspelers kan me echt bekoren dit seizoen.

Feijenoord was thuis grote delen de bovenliggende partij, in Rome was AS dat bij wijlen. Uiteindelijk won de niet Nederlandse club het op penalties. En dat is over het algemeen een logisch vervolg.

23 februari 2024 om 14:05

Haha dit vind ik een zeer accurate samenvatting. Cruyff had toch ook zo'n mooie uitspraak over de Italianen?

23 februari 2024 om 15:15

Ik ken er wel 1 over Duitsers: voetbal is een simpel spel. 22 mannen rennen 90 minuten achter een bal aan en uiteindelijk winnen de Duitsers. Die zou je hier ook wel voor kunnen gebruiken met een paar aanpassingen.

23 februari 2024 om 16:51

Je kunt er alleen van verliezen;-)) Of zoiets. Maar dat van penalties is wel een dingetje. Ik had er vooraf al een slecht gevoel over, maar na die misser van Lukaku dacht ik, het kan, direct er overheen en je hebt ze mentaal een rechtse op de kin gegeven. Twee penalties later was het verloren. Hard en hoog inschieten, of vooral hard, is te veel gevraagd. Niet te geloven....

23 februari 2024 om 16:59

Nja of een strakke schuiver over de grond. Maar Hancko en voornamelijk Alireze besloten de bal half hoog te schieten. De lekkerste plek voor een duikende keeper.

Die winnende van Zalewski, onberispelijk binnen geschoten, pfoe.

De Rossi heeft gelijk.
Na eerst Ajax te hebben gezien, inclusief verlenging, vond ik Feyenoord een verademing om naar te kijken, zij hebben ook regelmatig mooie scoringskansen gehad.
Ook best wel leuke en vlotte combinatie's gezien van hun, in de zestien van Roma.
Ik kan me voorstellen dat je als Feyenoord fan even een dagje stront chagrijnig bent!

23 februari 2024 om 13:59

Het valt mee bij mij hoor, maar ik had ook van te voren niet echt op succes gerekend. Roma is qua kwaliteit en zeker ervaring gewoon nog een stuk verder dan Feyenoord, in een KO ga je daar 8 van de 10 keer van verliezen.

23 februari 2024 om 15:07

Heb een slechte avond/nacht gehad en blijf het zonde vinden, aangezien het dit keer zeker niet had gehoeven.

Bah, wat een kutwedstrijd! Het word steeds erger om voetbal te kijken....al dat gejank, gezeik tegen de scheidsrechter, verschrikkelijk is het. Daar moet in het hele voetbal toch iets op gevonden worden.

23 februari 2024 om 14:39

Misschien went het na jarenlang AS of Lazio, je weet dat het gaat gebeuren en je weet dat de scheids erin meegaat. Ik vond het gisteren al minder erg dan de vorige keer, heb het idee dat De Rossi een positief effect heeft wat dat betreft. Maar het hoort bij de Zuid-Europese volksaard en we zullen er mee moeten dealen. Als we Europees willen spelen dan krijgen we zo nu en dan een overdosis theater en aanstelleritis.

23 februari 2024 om 14:43

Volledig mee eens. Vind echt dat dat aangepakt moet worden. Waardeloos voorbeeld voor de jeugd ook. Ik begrijp echt niet waarom dat in zulke mate is toegestaan, en er niets aan gedaan wordt.

‘Niet om aan te zien’ het viel gister wel op hoe vaak er de lange bal werd gespeeld. Realistisch gespeeld misschien, maar was qua veldspel was het niet oogstrelend. Verder natuurlijk enorm jammer dat er na zo’n inspanning geen positief resultaat is meegenomen tegen dit Roma.

“In zowel Rotterdam als in het Olimpico speelde Feyenoord lange tijd niet bepaald dapper. Het was soms niet om aan te zien.”

In Rotterdam speelde AS Roma geen moment dapper en in Rome waren ze na de eerste helft ook wel klaar met aanvallen. Er valt inderdaad voldoende aan te merken op Feyenoord, maar vind dit een nogal eenzijdige opinie.

23 februari 2024 om 14:29

Haha nou precies. Roma heeft er 2 wedstrijden bijgelopen alsof ze totaal geen zin hadden om maar iets te doen. Beetje afwachten en soms eens een aanval proberen. Voor een ploeg met zulke spelers (ook vorig jaar en 2 jaar geleden al) is het eigenlijk een schande wat voor zaaddodend voetbal die spelen.

23 februari 2024 om 16:46

Ik vond Roma gisteren in de eerste helft eigenlijk erg goed spelen. Wel het idee dat ze zichzelf een beetje voorbij liepen want op een gegeven moment was het wel op. Zeker na de wissels van Pellegrini en Spinazzola en de manke Dybala. Toen zat er echt een overwinning in voor Feyenoord.

23 februari 2024 om 14:46

Jij snapt het niet. Wij worden geacht om mooi te voetballen, de Italianen te vermaken en daarna te verliezen. Dat is de regel. Als we dan iets behoudender spelen hopend op een resultaat dan houd je je niet aan de afspraak tussen onze twee landen. Dan schaad je diplomatieke betrekkingen. Ik vond het ronduit schofterig van Beelen dat hij elk duel heeft gewonnen, misschien is het jeugdige overmoed, maar dat hoort gewoon niet.

Dus nog een keer voor jou Stefandefree, als we tegen een Italiaans team spelen moeten we aanvallen en in het mes lopen. Mooi samenspelen en naïef verdedigen. Opdat de Italiaan zich vermaakt.

Dacht dat de Nederlandse media matig was, maar die Italianen zijn wel echt clowns.

Feyenoord is dit seizoen al heel lang niet meer echt sprankelend. Voetballen heel moeizaam maar dat de Italianen kritiek hebben op de spelopvatting van Feyenoord is wel enigszins ironisch te noemen

Vind wel dat ze gelijk hebben maar dat is dan misschien ook een verkeerd verwachtingspatroon van hen. Onze aanval Stengs-Paixao-Gimenez-Nieuwkoop (minteh) is gewoon niet subtop Europa niveau. Gimenez wel individueel gezien maar als je deze 4 namen als voorste 4 ziet is dat bedroevend voor dat niveau. Daar zal in de toekomst weer aan gewerkt moeten worden.

23 februari 2024 om 14:30

Ivanusec begint ook wel steeds problematischer te worden. Het kan nog door de omstandigheden komen waardoor hij volgend seizoen meer loskomt, maar wat ik tot nog toe van hem gezien heb in de Eredivisie en in Europees verband, is verre van bijzonder. Echter; als dit het blijkt te zijn en het wordt niet veel beter, heb je volgend seizoen een dure bankzitter.

Overigens kom je met Stengs nog wel weg. Als hij in aanvallend opzicht niet levert op het gebied van goals of assists, heb je nog altijd zijn creativiteit en passing. Jongens als Paixao, Minteh en Jahanbakhsh zijn het gewoon niet. Daar kom je in de Eredivisie grotendeels mee weg, maar in de CL of EL gaat dat je wel opbreken. Je hebt namelijk ook geen Kokcu lopen op het moment.

23 februari 2024 om 14:51

In Ivanusec heb ik nog wel vertrouwen maar hij had er eigenlijk dit seizoen al moeten staan. Dat is er helaas niet uitgekomen. Alireza en Minteh zullen, neem ik even aan, vertrekken van de zomer. Hopelijk is de club weer gegroeid qua budget zodat er weer wat makkelijker directe kwaliteit aangekocht kan worden om de groei weer verder door te zetten. Stengs heb ik dan juist wel meer mijn twijfels over. Hij kan heerlijk voetballen maar ook zo ver wegzakken. Ik heb het zelf nooit zo op die onbetrouwbare spelers. Maar goed hij heeft het wel in de CL laten zien dat hij een meerwaarde kan zijn.

Bijzonder. Italianen die een sterke verdediging niet weten te waarderen... Zij hebben de niet dappere spelopvatting zowat uitgevonden en zijn nog altijd trots dat ze zo goed kunnen verdedigen. Nu doet een ploeg dat tegen hun en is het ineens "niet om aan te zien". Sterk stukje journalistiek hoor, pfff.

Die Italianen blazen wel erg hoog van de toren, hè? Zij staan er nota bene bekend om om vreselijk voetbal op de mat te leggen, al zijn ze daar het laatste decennium meer vanaf gestapt. Verder vergeten ze gemakshalve even te vermelden dat AS Roma een begroting van 190 miljoen euro heeft tegenover Feyenoord met een begroting van iets meer dan 100 miljoen euro. Dan zwijgen we nog maar even hoe zich dat vertaalt in het spelersbudget.

Feyenoord kan geen spelers als Dybala, Lukaku, Abraham, Mancini, Pellegrini e.d. betalen. Met het totale spelersbudget van Feyenoord haal je enkel Dybala, Lukaku en Mancini. Die bedraagt namelijk 23 miljoen euro. Die van AS Roma bedraagt naar verluidt 104 miljoen, dus meer dan 4 keer zoveel. Misschien mag je je dan af gaan vragen waarom je het dan toch telkens lastig hebt tegen Feyenoord...

La Gazzetta dello Sport kijkt er nogal gekleurd naar. Geen woord over het spel van AS Roma, dat evenmin potten kon breken. Hoezo speelde die met hart en toonde lef. Ik zag vooral een afwachtende houding, met soms een counteruitbraak. Lukaku kwam zelfs niet in het spel voor. Chauvinisme ten top van die krant. Had een beter stukje van ze verwacht. Wanneer Roma echt zo met hart en lef zou spelen dan zou het geen strafschoppen zijn geworden. Echter was het meer een soort schaakspel en wat met name eruit sprong was dat vele theater, vooral van Dyabala. Hij had beter acteur kunnen worden. En dan na de wedstrijd ook nog zo los gaan op social media. Tja.

23 februari 2024 om 14:32

En dan zou Gimenez de sidekick van Dybala kunnen worden? Of assistent? Verder dan dat komt hij denk ik niet. Maar Gimenez lag ook regelmatig te rollebollen.

Dat we gisteren niet goed spelen ben ik het helemaal mee eens, maar vorige week thuis? Volgens mij kwam Roma er daar toch echt amper aan te pas en mochten ze van geluk spreken dat het uit het niks 1-1 werd.

Dat het niet sprankelend was.. tja, dat is het al maanden niet meer. We zijn een degelijker team geworden waar de defensieve arbeid wordt geleverd en de opbouw goed wordt verzorgd, maar simpelweg niet in staat zijn een team dat zich in de eigen 16 ingraaft kapot te spelen.

De sleutel ligt bij de vleugels, maar als je blijft aankloten met Paixao en Minteh of Nieuwkoop ga je die sprankel ook niet terugkrijgen.

Nota bene in een land waar het resultaat heilig is ongeacht de manier waarop, wordt nu kritiek geuit op de zeer realistische speelwijze van Feyenoord. Ach ja, als winnaar is het achteraf altijd makkelijk praten.

Thuis speelden we prima (waarbij de roze sportkrant wellicht ook nog vergeet dat de helft van de basis boven de wc-pot hing). Gisteren speelden we idd weinig avontuurlijk, maar goed, weinig avontuurlijk een resultaat halen, dat moet je kunnen toch ipv naief ten onder gaan? Gisteren was dat bijna gelukt, alleen trokken we het kortste lootje bij de strafschoppen?

Wij zijn soms te kritisch op onze ploegen, maar die Italianen veel te lovend. Vond beide ploegen niet leuk en niet echt goed spelen. Degelijk was t wel, maar niet echt top niveau. Maar goed, na onze pot in Noorwegen leek dit wel vcl niveau, haha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren