vialuna
Algemeen
Vrienden
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Zaterdag, 2 juli 2005
  • vialuna
  • 138 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 1.064
  • jaar (--)
  • Enkhuizen
Persoonlijke berichten
13 maart 2015 om 13:47
#1

Het gaat te veel off-topic, ik zaag hier wel even. lol

Het is o.a. doordat ie de mogelijke gevolgen van agressie beter begrijpt, ie minder zal vechten.

Maar ook kan er minder rede aanwezig zijn, om de eigen agressie te onderdrukken. We zijn allemaal wel eens agressief, maar niet iedereen begint daardoor te vechten.

Intuïtie, een deel van je intelligent zijn, voorkomt dat je in vechtpartijen geraakt. Je zit op café en 2 mensen naast je zijn steeds bitsiger aan het converseren met elkaar. Blijf je zitten of ga je weg? Ervaring speelt hier natuurlijk ook een rol. Je hebt misschien al eerder gezien dat dit type conversatie uit de hand kan lopen. Blijf je zitten dan kan je ongewild in de klappen delen.

Gebrek aan empathie, wat ook weer een onderdeel van ons intellect is, zorgt er andermaal voor dat er sneller kan gevochten worden. Waarom doet die vent vervelend? Ah hij is dronken of hij heeft misschien een rotdag achter de rug. Vervelend wel, maar ik negeer hem. Terwijl de minder begaafde eerder gelijk fysiek of verbaal agressief zal reageren.

Dat wil allemaal niet zeggen dat intelligente mensen nooit vechten. Je kan intelligent zijn en grootgebracht in een gewelddadig milieu. Niet iedereen in die situatie zal dan vanzelf ook fysiek agressief zijn, maar toch meer dan de norm.

Ieder van ons kan agressief zijn. Passionele moorden gebeuren doorgaans niet door mensen met een gewelddadig verleden. Rede, intuïtie, empathie en intelligentie helpt je enkele seconden voor de moord plaats heeft dan niet. De emotie is dan zo groot dat het de rest gewoon lam legt. Er zit ook weinig tijd tussen die hyper emotie en de agressieve daad. Ze verklaren dikwijls dat het leek alsof ze iemand anders waren. En ergens is dat ook zo.

Maar een vechtpartij is nog geen passionele moord. Bij een vechtpartij is er meestal wel een aanloop, voldoende lang om de ratio de juiste beslissing te laten nemen. Ook is de emo prikkel doorgaans veel lager dan voorafgaand bij een passionele moord.

Ik herinner me vaag een studie die een correlatie legde tussen antisociaal gedrag en intelligentie. Kwam er op neer dat minderbegaafde mensen meer antisociaal gedrag vertoonden dan begaafde mensen.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Dinsdag 17 mei
Manchester United heeft een cruciale stap gezet met het oog op de mogelijke komst van Jurriën Timber. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren