Familie van Abdelhak Nouri spant arbitragezaak aan tegen Ajax

Donderdag, 21 januari 2021 om 18:40Dominic Mostert • Laatste update: 19:08

De familie van Abdelhak Nouri heeft bij de KNVB een arbitragezaak aangespannen tegen Ajax, zo meldt de NOS donderdagavond. Beide partijen hebben geen akkoord weten te bereiken, waardoor de familie kiest voor een juridische stap. Edwin van der Sar, de algemeen directeur van Ajax, liet eerder al weten dat een arbitragezaak waarschijnlijk was.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

180 reacties (laatste reactie door jouses)

Dit was te verwachten.. heel benieuwd wat hier uit gaat komen. Ik denk dat geen van beide partijen hier "winnend" uit zal komen wat heel jammer is

21 januari 2021 om 18:46

Nou, ik zie het goed gebeuren dat een rechter minder toekent dan ajax nu al biedt. Dan verwacht ik wel dat ajax het aanvult tot het geboden bedrag, maar dan is men er iig vanaf en kan men door

21 januari 2021 om 18:54

@100% Meijer, Hoeveel heeft Ajax dan aangeboden?

21 januari 2021 om 18:54

Mocht dat zo zijn dan is Ajax erg coulant. De medische staf van Ajax heeft in Oostenrijk niet adequaat gehandeld. Echter is de kans, ondanks een adequate behandeling op blijvend letsel erg groot. Ajax is zich bewust van de maatschappelijke houding en hebben zich netjes opgesteld en bereid om aardig wat te compenseren. De eisen van de familie zijn hierin ongekend en buitenproportioneel.

21 januari 2021 om 19:04

Los daarvan zou ik het niet vreemd vinden dat het heel hoog uit zal vallen. Als je naar verdien vermogen kijkt is het salaris van top voetballers natuurlijk heel erg hoog, en verdienen de spelers waarmee hij altijd in 1 adem genoemd werden verdienen inmiddels heel veel geld.

21 januari 2021 om 19:18

En daar gaat het allemaal mis, leuk dat de familie een bepaald scenario uitgetekend heeft wat betreft carrière maar wie zegt dat hij die carrière zou gaan halen? Hij had zeer zeker talent maar het type speler dat hij was is nou niet bepaald het type die je in de wereldtop veel ziet, en ik vraag me daarom ook af of hij wel zo goed zou zijn geworden, Gravenberch is al basisspeler en belangrijk terwijl hij jonger was dan Nouri die af en toe mocht invallen.. Het sentiment van publiekslieveling zijn moet opzij geschoven worden en dan realistisch kijken naar zijn kwaliteiten en dan zie je zeker het talent maar niet de zekerheid van een wereldtopper

21 januari 2021 om 19:19

Het is niet bekend wat Ajax aanbiedt en wat de Nouri's verlangen. Ik geloof dat het van Ajax kant neerkomt op z'n bestaande salaris voor de komende 10 jaar door te betalen en te betalen voor z'n zorg. De advocaat van de Nouri's wil dat Ajax voor de gemiste inkomsten van z'n carrière betaald en gaan ervan uit dat hij een groter talent was dan de Ligt en de Jong. Het probleem is natuurlijk dat hij met z'n hartafwijking waarschijnlijk nooit een grote carrière had kunnen hebben. En laat ik voorop stellen dat ik niet denk dat het de familie is van Apple, maar ik denk dat de advocaat gewoon geld ruikt.

21 januari 2021 om 19:20

Dat ligt eraan met wie je hem in 1 adem gaat noemen. Natuurlijk is het makkelijk om hem met bergwijn en van de beek in 1 adem te noemen omdat deze bekend zijn. Feit is wel dat er nog een hele stap zit tussen goed voetballen in de jeugd en doorbreken in het eerste van een topclub laat staan een miljoenentransfer maken. Je kan hem ook in 1 adem noemen met ould-chick, jari schuurman, El Mahdioui, en Damon Mirani. Hoe ver hij zou zijn gekomen zullen we helaas nooit weten het enige wat we eten is dat hij slechts een handvol wedstrijden in het eerste heeft gespeeld. Om daar een tigveelmiljoenenbedrag aan te verbinden lijkt mij niet gegrond.

21 januari 2021 om 19:22

Ik heb altijd m'n twijfels gehad bij Apple. Voor mij was hij te licht en te klein voor de positie. Dat was ook de reden dat hij niet vaak bij het eerste gehaald werd.

21 januari 2021 om 19:32

Ik wel. in Nederland zijn er nog nooit bizarre bedragen qua schadevergoeding uitgekeerd. De claimcultuur zoals in de VS kennen wij hier niet en dus zal het daar niet op aankomen.

De familie zal dus niet gokken op veel smartengeld maar alles gooien op het verdienmodel. Iets wat natuurlijk in dit geval koffiedik kijken is want hij was nog niet eens doorgebroken in het eerste. Dat hij genoemd is in een adem met nu grote voetballers zegt een rechter niks want die gaat over de feiten en niet aannames. Ik ben heel benieuwd hoe sterk de familie staat qua argumenten met het verdienmodel.

Het was anders geweest als hij al een contract had gehad bij Barcelona dat nog jaren zou doorlopen maar ook dan is het gewoon pure pech. Er is een reële kans dat hij ook met adequate hulp nooit meer op niveau had kunnen voetballen. Het is dus misschien voor de familie helemaal niet voordelig dat het nu via arbitrage bepaald gaat worden maar ik laat me graag verrassen door de argumenten. Het is sowieso een interessante zaak omdat dit in Nederland nog nooit zo is voorgekomen, het kan een grote verandering betekenen, niet alleen voor sporters maar voor werkende in het algemeen die dan door nalatigheid nooit meer kunnen werken.

21 januari 2021 om 19:44

Vprog jaar gingen bedragen rond de 10M euro rond. Buiten de kosten van verhuizing en verbouwing. Maar als een rechter naar een normale arbeidsrelatie kijkt dan gaat het sowieso een bedrag zijn wat relatief laag ligt.

21 januari 2021 om 19:49

Dat vraag ik me af, ik zag , jij wellicht ook wel, het live gebeuren.
Ze handelden in mijn ogen toch niet laat of verkeerd.

Een zeer spijtige situatie, maar ik denk dat Ajax een billijk bedrag heeft geboden. Dat de familie er veel meer uit wil slepen is niet netjes.

Bovendien was Nouri een goede pingelaar, maar in mijn ogen fysiek veel te licht en te klein voor een internationale topclub.

21 januari 2021 om 19:49

Met het eerste ben ik het volledig eens. De rechter zal als argument aanvoeren dat hij of zij geen glaen bol heeft en dan ook niet in staat is te zien wat een hij in de toekomst zou kunnen gaan verdienen. De vergoeding zou kunnen zijn
Jaarsalaris (wat hij toen verdiende) X het aantal jaren dat hij dit zou kunnen gaan verdienen.
Voorbeeld in 2016? verdiende hij 2 ton
Aantal jaren 30 jaar? - minus leeftijd in 2016 = 14 jaar
14 x 2 ton geindexeeerd
Onkostenvergoeding € 120.000 of zoiets
Rechtskosten voor beide partijen

Hiermee moet men het doen

Ajax moet daarna de deur sluiten, niet uit boosheid, maar om de zaak te sluiten.
Dat betekent ook geen extra vergoeding.
Men kiest voor deze weg. dan is dit het resultaat, met dit stukje ben ik het dus met je oneens

21 januari 2021 om 20:14

@sanmart3an, als je over in de periode 2015-2017 over de tatenten van jong Ajax had had je het over nouri, vd beek en de jong en niet over de namen die jij noemt. En daarbij werd nouri meer kwaliteiten toegedacht dan vd beek. Hier kun je toch moeilijk om heen. Zelfs als niet Ajax supporter ben ik hiervan op de hoogte. Dit is echter geen garantie voor een geslaagde carrière, maar de namen die jij noemt slaat natuurlijk nergens op. Waarschijnlijk weet je dat zelf ook wel.

21 januari 2021 om 20:37

@janssen alleen al deze jongens hadden en hebben geen hartprobleem en Nouri helaas wel.

21 januari 2021 om 20:52

En terecht. Je zal maar horen als je als een kasplantje moet leven dat je werkgever geld wil besparen. Uit eigen onderzoek zeiden ze dat ze geen fouten maakten! Wat een walgelijke mensen bij Ajax, die over deze gebeurtenis moeten beslissen. Fout op fout wordt gemaakt. Misselijkmakend dat er mensen op deze forum zitten die de gebeurtenissen goed praten. Om er bang van te worden. Ik hoop niet dat het jullie ooit overkomt. Dan zullen deze mensen wel anders piepen.

21 januari 2021 om 21:00

@straight, enige misselijkmakende is jouw opmerking. Walgelijke mensen bij Ajax, mensen die het goed willen praten. Als je er niet bij was denk je dat Ajax bewust iemand iets aan heeft gedaan om geld te besparen. Doe even normaal en neem afstand en wacht tot je info krijgt. Ajax heeft dit net zo min gewild als ieder ander, sterker nog voor Nouri was Ajax zijn thuis en voor Ajax was Nouri familie.

21 januari 2021 om 22:46

@thamike; Nee, jouw opmerking is misselijkmakend. Je gaat er vanuit dat ik zeg dat de clubarts van Ajax, die niet meer bij Ajax werkt, dit met opzet gedaan heeft. Natuurlijk is dit niet met opzet gedaan.
Ik zeg dat de stappen die Ajax met tal van mensen heeft besproken onderling misselijkmakend zijn. Als jij je hele leven invalide bent geraakt door een fout door je werkgever en je werkgever komt met een rapport naar buiten dat het niet de schuld van het bedrijf was, maar ze willen wel compensatie bieden. Daar ben je lekker zoet mee...

21 januari 2021 om 19:20

Moet zeggen heb net persbericht gelezen en er valt me wel iets op. “Om recht te doen aan de situatie als Ajax op een juiste en adequate manier had gereageerd op 8 juli 2017” Als we nu van het gunstigste situatie uitgaan en alles was goed gegaan, dan nog zou waarschijnlijk het advies zijn om te stoppen. Hierna vernoemen ze zijn geknakte voetbalcarrière als gevolg ervan. Mijn inziens maken ze hier een fout. Kijkend naar puur het persbericht hebben ze waarschijnlijk geen poot om op te staan, of Ajax moet wel heel weinig geboden hebben 2-3 miljoen.

21 januari 2021 om 19:34

Ze maken hier natuurlijk geen fout maar ze willen dit zo draaien dat het voor hen het meest gunstig is. Er was inderdaad een reeele kans dat hij ook met de juiste hulp nooit meer had kunnen voetballen. Die hartafwijking was er al en is het dus pure pech maar het is natuurlijk niet aan Ajax om dan op basis van een voorspelling iemand zijn hele carriere uit te betalen.

21 januari 2021 om 19:40

Bedoelde meer ene fout vanuit redenatie. Je concludeert dat de oorsprong van de fout zit in het handelen van Ajax. Echter heb je het hierna over een geknakte voetbalcarrière. Dit terwijl, zelfs bij juist handelen zijn voetbalcarrière waarschijnlijk voorbij zou zijn.

21 januari 2021 om 20:00

Ajax heeft toegegeven niet adequaat te hebben gehandeld dus dan is dat geen discussie punt. Dat is ook de reden waarom Ajax met veel geld over de brug wilt komen. Was dit niet zo geweest dan had Ajax zijn contract uitbetaald en misschien nog wel een kleine vergoeding maar dat was het dan wel.

Nu omdat ze schuld hebben erkent zal er meer moeten komen. Die genoegdoening door fout handelen baseert Ajax natuurlijk niet op de toekomstige carriere die Nouri misschien had kunnen hebben. Daar zit het verschil van inzicht tussen beide partijen.

De rechter zal gaan oordelen of bij adequaat handelen Nouri nog had kunnen voetballen. Als deskundige beslissen dat hoe dan ook zijn carriere over was geweest omdat de hartafwijking nooit topsport had kunnen bedrijven dan zie ik het somber in voor de familie. Maar ook al beslist een deskundige dat het wel had gekund zullen er geen bizarre bedragen ala VS op tafel komen.

21 januari 2021 om 20:14

Eens. Laatste punten zijn belangrijk. De kans dat een deskundige anders zou beslissen dan stoppen, is bijzonder klein. Ik vraag me dan ook af, op basis waarvan de arbitrage is aangevraagd. Ajax zou er alleen slechter uitkomen als ze een zeer gering bedrag hebben geboden. Waarschijnlijk is dit de reden dat vs Sar niet zo bang was/is van arbitrage.

21 januari 2021 om 20:18

V-watcher, je zegt dat Ajax schuld heeft erkent echter is dit helemaal niet het geval. Ajax heeft volledige aansprakelijkheid genomen voor het niet adequaat handelen van de arts. Dit is echt heel wat anders dan schuld en van belang in verdere rechtszaak.

Wat al een paar maal als belangrijk is gemeld maar waar vele dit steeds vergeten is dat Nouri al een hartprobleem had en een hartstilstand heeft gekregen voor handelen arts. Hier is Ajax dus niet verantwoordelijk voor en zal, net als vele andere zaken, meegenomen worden. Hoe dit zich gaat ontwikkelen is echt voor niemand nog helder. Ik geloof ook nog steeds dat beide partijen met elkaar door één deur kunnen en hoop dat dit zo blijft.

21 januari 2021 om 22:49

De reden waarom Ajax er niet bang voor is, is denk ik ook omdat het lastig voor de familie is om bepaalde zaken te bewijzen. Hoe gang je aantonen hoeveel hij was gaan verdienen en waar ga je dat op baseren. Bedoel een rechter gaat niet mee in zaken als dat hij in de jeugd op gelijke hoogte stond met een v.d Beek omdat men dat zij. Dan komt Ajax met het tegenargument dat hij nog niet eens was doorgebroken en dan lijkt me dat ook een gelopen race.

Daarnaast is het natuurlijk niet zo dat je Ajax kan aanspreken voor het gehele bedrag wat hij mogelijk had kunnen gaan verdienen. Hij had ook nooit zijn hele leven bij Ajax gespeeld dus waarom nu wel het gehele bedrag door willen ophalen. Verder kan een carriere ook zo over zijn na een zware blessure.

De conclusie is dus gewoon dat het heel moeiljik gaat worden denk ik voor de familie. Als een deskundige aangeeft dat hij met zijn hartafwijking nooit meer profvoetbal had kunnen spelen ook met adequate directe zorg dan zal er een heel laag bedrag uitkomen. Zal de conclusie anders zijn dan is het nog steeds heel lastig om op basis van voorspellingen een inkomen te gaan voorspellen en in hoeverre Ajax daar voor moet betalen. Ik ken de zaak natuurlijk niet in detail maar ik zou me als Ajax ook minder zorgen maken als de familie Nouri.

En daarnaast klopt het inderdaad dat ik een foutje heb gemaakt qua schuld en aansprakelijkheid. Is een wezenlijk verschil @thamike.

Altijd lastig dit soort situaties. Nooit lekker om te horen maar ook van beide kanten begrijpelijk.

"Geen enkel bedrag kan het compenseren". Ik vind dit een schijnbare tegenstelling, want deze zaak gaat puur over geld. Dus blijkbaar hebben ze er een bedrag op kunnen plakken en gaat ajax daar niet mee akkoord. Maar zulk soort uitspraken kloppen niet met het aanspannen van deze zaak.

21 januari 2021 om 19:02

Snap ik ook niet helemaal. Het rijmt niet met de uitspraak "het verlies van zijn verdienvermogen". Hij heeft geen kinderen, hij heeft geen vrouw. Het geld dat uit die compensatie zou komen is dus louter 'extra' geld voor de ouders.

21 januari 2021 om 19:12

Nee precies, maar dat is dan ook het probleem van de advocaat die enerzijds de publieke opinie achter zich wil hebben, maar anderzijds ook moet denken aan hoe de zaak bij de rechter komt.

21 januari 2021 om 20:54

Buiten dat is dat verdienvermogen met de nadruk op voetbal nogal beperkt als je naar andere situaties kijkt waarin voetballers door zijn gaan spelen na een hartstilstand. In het geval van Nouri komt daar ook nog eens een chronische hartafwijking bij. Het feit dat de nadruk bij dat zogenaamde verdienvermogen ligt, zegt wel aardig wat over de insteek van deze juridische strijd met Ajax. Het is heel erg wat er is gebeurd, maar dat wil niet zeggen dat we alles maar goed moeten praten en dat Ajax maar met een monsterbedrag over de balk moet komen. Ik krijg namelijk sterk de indruk dat die mensen er beduidend beter van willen worden en dat over de rug van een jongen die zelf niet meer kan laten weten wat hij ervan vindt. Het is namelijk zeer onwaarschijnlijk dat Ajax niet een behoorlijk aanbod gedaan heeft. De manier waarop die advocaat de media stuurt, zegt me ook persoonlijk redelijk wat over de intenties van die partij. Maar goed, dat is mijn bescheiden mening.

Hier zijn alleen maar verliezers. Jammer dat het hierop uit is gedraaid.

21 januari 2021 om 18:57

Hoezo dit is toch juist beter? Een onafhankelijke rechter die een besluit neemt zorgt er juist voor dat er achteraf niemand nog kan zeggen dat ze benadeeld zijn. Lijkt mij de eerlijkste oplossing

21 januari 2021 om 18:59

Mee eens als partijen er niet uitkomen is onafhankelijkheid gewenst.

21 januari 2021 om 19:01

Bovendien, en dat is zeker niet onbelangrijk om te vermelden, gaan mensen binnen Ajax en de familie op persoonlijke basis nog heel goed met elkaar om. Dit geschil is puur op basis van verschillende zienswijzen, en heeft gelukkig niets met de onderlinge relaties te maken.

21 januari 2021 om 19:31

Snap ik en daar ben ik het op zich ook wel mee eens, maar ik vind het vooral jammer dat het nodig is. Zonder daarbij een van beide partijen aan te wijzen als de schuldige hiervoor overigens, ik heb geen idee hoe dat zit, maar om een rechtszaak te voeren over deze situatie, dat vind ik erg verdrietig.

21 januari 2021 om 20:55

Juridisch wel, maar sentimenteel zijn er alleen maar verliezers.

21 januari 2021 om 20:57

@hijniet! - Denk jij dat die partijen naar buiten zouden brengen dat de relatie wat verstoord is? Ik namelijk niet. Nu zeg ik niet dat die relatie wel verstoord is, maar ik kan me niet voorstellen dat daar geen enkele wrok zit als je ziet hoe dit gedoe door blijft etteren. Dan waren de partijen allang tot een compromis gekomen.

Die Kassem blijft maar roepen dat het niet om geld gaat maar geef dan alsjeblieft uitleg waar het wel over gaat? Ajax heeft de schuld op zich genomen, betaald zijn zorg, betaalde zijn salaris door en regelde een huis in de buurt van de familie voor de verzorging. Daarnaast zij zijn ook bereid om een bedrag te vergoeden (hoeveel is dus niet bekend). Dan komt het vervolgens vreemd over om te zeggen dat het niet om geld gaat. Misschien is dat ook wel zo maar er zit totaal geen verdere uitleg in zijn verhaal. Heb een beetje een naar gevoel gekregen rondom die man naar aanleiding van de uitzending van DWDD. Lijkt wel alsof hij op eigen belang uit is.. daarnaast zijn de banden met Taghi ook op z’n minst opmerkelijk al staat dat misschien los van deze zaak..

21 januari 2021 om 19:01

Staat los van de zaak. En Kassem is slechts spreker, boodschapper en juridische ondersteuner van de familie Nouri. Die echt niet in de media uitleg gaat geven. Daarvoor dient deze zaak.

21 januari 2021 om 20:23

@dirk, Kassem is niet slechts spreker maar ook beïnvloeder. Dat hij op tv verschijnt helpt nergens de zaak en zorgt alleen maar voor frictie en vooroordelen. Daar dient deze zaak iig niet voor en Kassem heeft hier een belangrijke rol in.

21 januari 2021 om 21:03

Kasem is advocaat en dus spreekbuis voor de familie. Hij heeft bovendien wel degelijk uitleg gegeven, want meneer gaat ervan uit dat Nouri een glansrijke carriere te wachten stond en net als De Jong en De Ligt miljoenen per jaar zou gaan verdienen. Dan laat hij gemakshalve weg dat voetballers die een hartstilstand hebben gehad zelden tot misschien wel nooit nog miljoenen gaan verdienen als voetballer en eigenlijk nooit als daar een chronische hartafwijking aan ten grondslag ligt. We kunnen er nog zoveel glitters op sprenkelen, maar dit neigt vooral naar "het onderste uit de kan willen halen". Het is sowieso nogal een dubieuze meneer, die Kasem.

In en in triest dat beide partijen hier niet uitkomen samen. Nouri was echt een lieveling bij Ajacieden en die jongen werd alles gegund, maar hoe de familie en Ajax dit afgehandeld hebben vind ik schandelijk van beide kanten. Heel erg jammer.

21 januari 2021 om 19:09

Waarom van beide kanten en triest. We weten inhoudelijk niets van de zaak, enkel met speculeren iets schandelijks noemen is niet toepasselijk.

21 januari 2021 om 19:23

Omdat ze er niet samen uitkomen. Dat mag je van twee grote groepen volwassen mensen wel verwachten, hoe gevoelig het onderwerp ook is.

21 januari 2021 om 19:29

Ook volwassenen mensen kunnen van mening verschillen, laat een onafhankelijke rechter er maar een uitspraak over doen.

21 januari 2021 om 20:21

We weten niet welke voorwaarden zijn geboden en gevraagd. Kan zijn dat een partij onmogelijke eisen heeft gesteld en ze er niet uitkomen. Bij wie de schuld zit is nu niet te zeggen.

21 januari 2021 om 20:55

Dit artikel is toch geplaatst om discussie los te maken. Ik snap best dat mensen de familie Nouri gelfwolven vinden ze hebben immers veel hulp en steun van Ajax gehad. Andersom kan ik het ook wel begrijpen het is maar net wat je kijk op de zaak is.

Dit was natuurlijk de verwachting na de uitlatingen die Ajax de afgelopen weken al deed. Deze hebben de media opgezocht en dit al een beetje gecommuniceerd zodat dit echter geen nieuw nieuws is. Wel beetje jammer dat vele reageren op de woordvoerder ipv de advocaat van de familie. De advocaat van de familie is geen rancune man maar een heel beschaafd persoon. Helaas kwamen de partijen er niet uit ben heel benieuwd wat de vraag zal zijn van de familie. Een bedrag van 10 miljoen gespreid over meerdere jaren lijkt me fair en dan nog eens 5 van de verzekering waardoor het 15 word. Dit dekt de kosten wel maar is een schijntje van wat hij had kunnen verdienen. Maar als het idd het bedrag is zoals sommige media roepen 100 miljoen ofzo dan vind ik dat veel te veel. Ajax zal ergens over de brug moeten komen maar ben benieuwd hoe de wet zich hiertoe bepaald. Zal nog jaren duren want verwacht dat geen van de partijen akkoord gaan me de uitspraak van de arbitrage commissie.

21 januari 2021 om 22:25

Het was een schijntje van wat hij had kunnen verdienen? Leg dat eens uit? Volgens mij had Nouri een hartstilstand. Pas daarna zijn de fouten gemaakt waarover het nu gaat. De hartstilstand zou er waarschijnlijk voor zorgen dat hij nooit een stap hoger dan Ajax zou zetten, omdat hij een aangeboren hartafwijking heeft en dus ook nog eens een hartstilstand heeft meegemaakt. Hij zou nooit meer door een medische keuring komen en geen enkele topploeg gaat zich daar aan branden. Hij zou dus waarschijnlijk als scout of trainer verder kunnen, daar had Ajax dan echt wel in willen helpen, want die liepen weg met die jongen. Nouri was 20, laten we zeggen dat hij 50 jaar scout was en daarvoor zelfs royaal 100.000 euro per jaar betaald zou krijgen, dan is hij maximaal 5 miljoen misgelopen. Ik gok dat het bedrag bij een rechtzaak nog lager gaat zijn. En voor zover ik heb vernomen zat Ajax al hoger dan dat bedrag van 5 miljoen.

22 januari 2021 om 09:27

@nijogeth, Hij had een opgewaardeerd jeugdcontract en een beetje voetballer met zijn talent komt wel tot 10 miljoen in zijn carriere of is hij opeens niet meer dat Talent dat vrolijk meespeelde in Europa en in de Eredivisie. Het handelen heeft ertoe geleid dat Nouri nooit meer kan terugkeren op een normaal niveau, Er zijn genoeg voorbeelden te geven van voetballers die met een hartafwijking door een medische keuring komen. We gaan het zien maar altijd dat hypocriete van mensen die maar blijven beweren dat hij niks zou hebben klaargespeeld als hij normaal medisch was behandeld. Had hem potverdikkie gewoon behandeld dan hadden we deze ellende niet gehad. De medische staf moest beter handelen en hebben dat nagelaten en dit is het gevolg. Dan ontneem je gewoon alle uitkomsten en kan jij in mijn ogen dit ook nooit hard maken. Nogmaals zijn genoeg spelers met een hartafwijking die topsport bedrijven.

22 januari 2021 om 10:24

Noem dan eens een aantal spelers die na een hartstilstand en met een hartafwijking daadwerkelijk nog op een hoger niveau hebben gevoetbald. Als ze er te over zijn, dan wil ik het graag horen.

22 januari 2021 om 10:44

Kone, heb jij je antwoord. Werd in eerste instantie afgewezen bij PSV omdat hij een aangeboren hart afwijking had later goed gekomen. Sno heeft toch een mooie carriere gehad na zijn hartfalen in Engeland gespeeld. Maduro heeft geen hartaanval gehad met wel een afwijking dus verhoogd risico. Maar vertel jij eens waarom jij kan vaststellen waarom het niet mogelijk is? Daar is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor dat het onmogelijk is.

22 januari 2021 om 12:00

@jouses, het is zeker niet onmogelijk maar zal een duidelijke rol gaan spelen. Geen van deze spelers hadden en een hartafwijking en kwam er ook daadwerkelijk een hartstilstand tijdens het sporten. Echt een wezenlijk verschil en ook jij weet dat als er een speler is met een hartafwijking en daarna een hartstilstand heeft gehad je deze speler bijna niet meer kwijt kan, laat staan of hij überhaupt nog wel kon voetballen op hoogste niveau aangezien een stilstand schade aanbrengt hoe snel je er ook bij bent.

Ga daar maar aan staan als rechter.

22 januari 2021 om 19:01

Jouses. Je bevestigt mijn punt. Alleen Sno past in dat rijtje en die heeft nooit meer hoger gespeeld dan Ajax. Daarna alleen nog bij RKC, NEC en Westerlo. En die is nu 33 en al lang gestopt.

Ik zie nu in ieder artikel hierover wel iets verschijnen met ‘waar hij voor stond’ / ‘het gemis wordt gevoeld in heel voetbalminnend Nederland’ / enz Is deze knaap tot heilige verklaard o.i.d??

21 januari 2021 om 18:57

Nouri was altijd vrolijk, altijd bescheiden en deed tegen iedereen hetzelfde. Gewoon een prettige persoonlijkheid die je echt niet kon haten oid.

21 januari 2021 om 21:09

Maar dit geschil heeft niets met de persoonlijkheid van Nouri te maken en alles met de persoonlijkheden van (een deel van) de familie en/of die dubieuze advocaat. Daar ligt net het probleem. Dat is ook het probleem: Het sentiment overheerst, terwijl dat sentiment niet gebaseerd is op de personen in kwestie. De persoon in kwestie kan z'n mening namelijk (helaas) niet geven.

21 januari 2021 om 21:42

Dit gaat ook meer over de opmerking "het gemis wordt gevoeld in heel voetbalminnend nederland"

23 januari 2021 om 11:05

Persoonlijk, en ik ken er verder nog velen, gingen en gaan gewoon over tot de orde van de dag, aangezien ik er niet van wakker kan liggen. De familie vind dat er juridisch recht op meer is dan er door Ajax is geboden. Dat is helemaal prima, zo werkt dat in een rechtsstaat. De rechter zal bepalen hoe het geregeld dient te worden. Waar en hoe wie er ook in stond, doet niet ter zake..

Lastige kwestie dit. Hopelijk komt er nu een einde aan. Voor beide partijen is dit verschrikkelijk. De directie was ook veel te laks in het begin in mijn ogen of het was onkunde. Hopelijk komen ze er uit en blijft de familie ook betrokken bij de club.

We zullen zien wat de familie eist dan kan je pas oordelen. En idd geen geld kan Nouri zijn leven vervangen. Sterkte

21 januari 2021 om 18:55

Idd, en we zullen ook zien wat ajax heeft aangeboden dit kan ook schadelijk zijn voor Ajax of voor de familie Nouri.

21 januari 2021 om 20:26

Schadelijk zijn maken wij en de media ervan. Ik hoop en blijf geloven dat ze nog steeds on speaking terms zijn. Vd Sar gaf al aan dat Ajax meer is dan Edwin of Mark en dat er elke week contact is met verschillende mensen vanuit Ajax voor verschillende zaken.

Met deze zaak is emotie vaak de enabler en dan heb je een neutrale wetgever nodig die zonder emotie naar de zaak kan kijken en dat lijkt mij gezond.

21 januari 2021 om 21:12

We mogen toch wel aannemen dat Ajax ongetwijfeld niet zo dom is om ver onder de norm te gaan zitten? Een vergoeding, de kosten voor de zorg en een praktische woning voor de situatie is eigenlijk al voldoende. Dan praat je al over meerdere miljoenen. Dit neigt meer naar het "onderste uit de kan-principe" dan naar een voetbalclub die z'n verantwoordelijkheid niet neemt.

22 januari 2021 om 08:18

Hoe Ajax handelt vind ik deels kil en corporate maar in die zin deels begrijpelijk. Wat ik schrijnender vind is hoe het meerendeel van de fans die ooit lyrisch waren over megatalent Nouri achteraf gezien altijd getwijfeld hebben aan zijn talent en stellig zijn dat hij sowieso niks meer had klaargespeeld na zijn hartprobleem. Hoe de nabestaanden dan ook nog weggezet worden, wow gewoon wow. Technisch gelijk hebben of niet, mag ik concluderen dat Ajax zeker niet de warmste club is, brrr.

Het zat er aan te komen, jammer en triest dat een van de meest tragische gebeurtenissen in de geschiedenis van Ajax. Vervolgens ook nog zo kl*te staartje krijgt.

Eeg jammer, maar als we allemaal niet weten om wat voor bedragen het gaat kunnen we er ook niet over oordelen.

60-100 miljoen echt is wat ze verlangen staat Ajax toekomstperspectief op het spel; als ze bijv 80 mil moeten dokken, is het komende 2 zomer geen grote aankopen a la Antony,Neres,Haller meer. Daar ben ik heilig van overtuigd. Ajax zal het teveel in hun portemonnee voelen. Of ze verkopen een sterspeler om de klap op te vangen

21 januari 2021 om 19:02

Ajax zal echt geen 80 miljoen hoeven betalen.

21 januari 2021 om 19:05

Rechters in NL voorkomen al jaren dergelijke Amerikaanse toestanden. Zal in deze geen uitzondering voor worden gemaakt.

21 januari 2021 om 21:16

Daar heb je volledig gelijk in, maar het is uiterst onrealistisch dat dat het bedrag is waar een rechter mee akkoord zal gaan. Buiten het feit dat het zeer onwaarschijnlijk is dat die jongen nog zo'n enorm toekomstperspectief als voetballer heeft na een hartstilstand en met een chronische hartafwijking, staat zo'n bedrag ook totaal niet in lijn met het bedrag wat de Nederlandse staat op een mensenleven plakt.

21 januari 2021 om 22:40

Ik vraag me af waar zo'n bedrag op gebaseerd is. Oprecht, hoe kom je bij zo'n bedrag uit? Gaan ze er dan voor het gemak vanuit dat Nouri eenzelfde weg zou vervolgen als De Ligt of De Jong? En dat terwijl Nouri zeker een talent was, maar niet meer dan dat op het moment in kwestie. Hoe groot is de kans uberhaupt dat iemand die gereanimeerd word terugkomt op zijn vorige niveau, laat staan het niveau wat De Jong haalde bij Ajax?

Triest dat de rechter er aan te pas moet komen en Ajax en de familie er niet samen zijn uitgekomen. Ik weet niet het verschil tussen hetgeen Ajax wil bieden en de familie vraagt, maar als het gaat om een bedrag van 15 miljoen zoals vorige week in de media werd genoemd, dan moet Ajax zich schamen. Natuurlijk weet niemand hoe de loopbaan van Nouri zou zijn gelopen, maar 15 miljoen lijkt mij een redelijk bedrag, helemaal gezien de schuldbekentenis van Ajax.

21 januari 2021 om 19:09

En wat als het de 100 miljoen is wat ook is vermeld?

Geen verrassing natuurlijk. Ben benieuwd of ook duidelijk wordt wat beiden partijen nu willen qua vergoeding, zodat we een beeld hebben of 1 van de partijen onredelijk is. Je hoort bedragen die varieren van 15 tot 100 miljoen. Daar zit nog wel wat licht tussen, dus wat je moet geloven is niet duidelijk.

21 januari 2021 om 21:17

Maar zelfs 15 miljoen euro is toch al veel te veel geld? Natuurlijk moet je compenseren wat er te compenseren valt, maar je hoeft die mensen geen multimiljonair te maken...?!

21 januari 2021 om 22:34

Dat is precies waar ze niet uitkomen, het taxeren van de schade die gecompenseerd moet worden. Ik denk dat niemand van mening is dat Ajax de verplichting heeft om de hele familie en vriendenkring rondom Nouri financieel onafhankelijk te maken. Maar ja, als de schade inderdaad redelijkerwijs op 15 miljoen uitkomt (of meer) dan is dat wat Ajax moet betalen. Het is denk ik alleen maar een serieus discussiepunt "wat als Nouri wel adequaat was geholpen". Die zorgkosten, doorbetalen van zijn contract en aanpassing woning lijken me duidelijk om vast te stellen. Emotionele schade is een lastige, maar qua smartengeld krijg je in Nederland relatief weinig. Ik vermoed eerlijk gezegd dat ook dat niet het punt zou zijn. Dus dan moet je je bezig houden met de vraag welke gederfde inkomsten is Nouri misgelopen. Hoe goed was Nouri geworden als Ajax wel adequaat had ingegrepen? Een vraag waar we het antwoord nooit op hadden geweten. Maar die verhalen over een carrière van tientallen miljoenen gemist daarin zal een rechter vermoed ik niet snel mee gaan.

Verdrietige kwestie. Gelukkig is er een arbitragecommissie die alle belangen onafhankelijk en deskundig weegt. Dan hoeven wij dat hier niet te doen, aangezien wij toch geen enkele kennis van zaken hebben. 😉 Mogen wij weer lekker over voetbal praten.

Zo ontzettend triest hopelijk komen beide toch nog nader bij elkaar via deze zaak, al is het voor Appie. Zo lang we de feiten niet kennen moeten daar ook niet over oordelen. Stay strong nummer 34!

Wie zegt dat hij ooit nog had kunnen voetballen, ook bij bij goed handelen. Zie daarbij het voorbeeld van alle andere voetballers die iets met het hart hebben gehad. Niemand heeft de absolute top gehaald, allemaal vroegtijdig afgehaakt.

21 januari 2021 om 19:24

Daarom zullen de familie Nouri en Ajax zo ver uitelkaar liggen. Ajax zal zich op het standpunt beroepen dat met die hartaanval de carriere van Appie hoe dan ook klaar was, zelfs bij correct optreden van de dokter. De familie van Nouri zal nog wel vertrouwen in een carriere als voetballer hebben gehad en zal daar een prijskaartje aanhangen. Daar mag de arbitragecommissie een oordeel over geven. Daar wens ik ze veel succes mee. Een hele lastige beslissing om daar een geldbedrag aan te moeten hangen.

21 januari 2021 om 22:44

Plus: Je hebt een voetbalcarriere en een voetbalcarriere. Je kan van Ajax naar Barcelona gaan, zoals De Jong, of je kan een carriere hebben als Van der Hart, en nu voor Lech Poznan spelen. Dat is nogal een groot verschil in inkomsten.

Ik gunde de familie in het begin alles, ik vond het ook zeer netjes dat Ajax tot nu heel veel gedaan heeft en de schuld van het voorval op zich heeft genomen. Nou heb ik er nog altijd een nare smaak aan overgehouden.. Nouri die dus ogenschijnlijk ook problemen had waar hij zijn ouders niets over verteld heeft, wat zeker met deze zaak te maken heeft, maar ook omdat een arts fouten kan maken. Het is moeilijk hardop te zeggen dat Nouri nog zou rondlopen als de artsen een andere keuze hadden gemaakt. Ja, waarschijnlijk wel. Maar zeker weten doen we het niet. Als de familie een bedrag van rond de 15 miljoen eist, wat ik persoonlijk al absurd vind, moet Ajax het maar doen. Als de verhalen waar zijn van 50 miljoen e.d., mag je de familie inderdaad geldwolven noemen. Zullen zij niet wakker van liggen, want ze hebben 50 miljoen op de bank staan, maar ze slaan een beetje door. De familie Nouri heeft denk ik heel veel aanzien verloren als al deze verhalen waar zijn.

De kosten voor zorg kan ik begrijpen, maar door de vele extra miljoenen die gevraagd worden kan ik alleen maar concluderen dat de familie Adbelhak zélf als verdienmodel zien. Ajax wordt verweten te laat te hebben gehandeld, maar als dit in de supermarkt was gebeurd had die hulp niet sneller ter plaatsen geweest. Het torenhoge bedrag dat gevraagd wordt, is puur om het feit dat het Ajax is. Als deze jongen bij FC Groningen of FC Emmen had gespeeld, hadden ze niet hetzelfde bedrag durven vragen, dan zijn beide clubs failliet. Daarnaast is een succesvolle carriere van zoveel afhankelijk; blessures, keuze in de volgende stap/club, relatie met de trainer, vorm, mentaliteit enzovoort. Appie zijn techniek was van grote klasse maar hij was een kleine lichtgewicht. Talent alleen betekend niet dat je het ook redt in de Premier League, Bundesliga en Serie A waar fysiek veel meer gevraagd wordt.

Eigenlijk is het toch gewoon een ontzettende trieste bende vanuit die familie. Tuurlijk enorm verdriet dat ze hem kwijt zijn, zoals ze hem kennen.
Maar, moeten we ook niet wat verantwoordelijkheid leggen bij Nouri zelf? Die wist van zijn afwijking, die had zelf moeten zeggen van ik kap er mee.
Zeker gezien hij meerderjarig was, op het moment van het incident. Waar is tegenwoordig iedereens eigen verantwoordelijkheid?

Dit is goed nieuws en hopelijk wordt het snel afgehandeld. Ik begin jammer genoeg wel een behoorlijk naar gevoel aan de nasleep over te houden. Het is niet erg dat ze financieel gecompenseerd willen worden. Ons rechtssysteem is zo ingesteld dat ze daar daadwerkelijk recht op hebben. Doe je alleen aub niet anders voor zeg. Als het om geld gaat, dan gaat hem om geld. Probeer het niet anders te verpakken, want je komt alleen maar hypocriet, schijnheilig en ongeloofwaardig over te komen.

Het staat buiten kijf dat het een drama is. Maar. Het gaat niet om geld maar ze gaan niet akkoord met het door Ajax gedane bod? Overigens had die jongen problemen met zijn hart, en was hij geen basisspeler.

21 januari 2021 om 19:34

Het gebeurde ook nog is bij een andere club en zijn hartproblemen had hij maar even verzwegen. Ik denk dat Ajax ook best genoeg goede punten heeft. Ik zet in op max 5 miljoen schadevergoeding. Gelukkig zitten we hier in Nederland en niet in Amerika. Maar voor Ajax gaat het nog wel genoeg kosten aan advocaten vermoed ik.

Dus als iemand overlijd door een bedrijfsongeval.. en het was de schuld van het bedrijf.. dan moet het bedrijf ook de toekomst van de werknemer betalen? Een schadevergoeding is terecht.. maar het argument dat ze 30-40 Mil moeten hebben is omdat hij een gouden toekomst had gehad? Op basis van? Hij was een talent? Een rechter gaat hier nooit mee instemmen en de geboden 5 miljoen zal waarschijnlijk gesetteld worden tussen de 6 en 8 mil.

Je krijgt als familie zijnde je zoon en broer er niet mee terug.Echter , als je als familie zijnde ziet dat Ajax (vooral sinds 2017) gigantische bedragen noteert dmv transfers en cl voetbal dan kan je verwachten dat ze meer geld proberen los te krijgen, ik denk dat iedereen dit zou doen en dat deze eigenschap "mens eigen is" Dat Ajax financieel zo groeit heeft natuurlijk.niets te maken met de zaak Nouri en afhandeling daarvan maar in de ogen van mensen die met "niets achterblijven" creeer je toch het idee dat er wel meer uit te keren is dan de vermoedelijke 5 Miljoen. Dat is hoe het werkt, dan ben je een grote vis (Ajax) en dan moet je in dit soort situaties boeten voor dat 'succes" Als een speler van Ado dit zou hebben dan zou er idd minder geld geclaimed worden.Deze zaak kent alleen maar verliezers en ik ken (net zoals 99.9% van Nederland) totaal geen details inzake deze kwestie, dat maakt het mening geven lastig.De familie zijn geen geldwolven, ik jij en iedereen zou in deze kwestie gewoon meer geld proberen te claimen.Voorbeelden als "je weet niet wat zn carieere had gebracht" en "als dit in de AH gebeurd was' kan je totaal niet hiermee vergelijken.De voetbalwereld werkt totaal anders dan het bedrijfsleven (emotie management) en daarom ben ik erg benieuwd hoe een rechter hiernaar kijkt.

Bah smerig spelletje word er nu gespeeld door de familie Nouri!!! Pure geldwolven!! Hoe kun je nu gaan bepalen of Appie de absolute top had gehaald?? We zullen nooit weten of hij Real, Barça, Juve, United, City, Bayen, Dortmund of PSG had gehaald? Dus kun je ook niet zoveel miljoenen van Ajax verlangen.. Ajax heeft inderdaad niet goed gehandeld tijdens de zwaar trieste situatie toen tegen Bremen.. Maar om nu zo ordinair je bloed eigen zoon/broer Appie te gaan gebruiken om miljonair te worden vind ik erg laag van de familie!!.. Bah bah..

Arbitragezaak bij de KNVB? Moet zo iets niet bij een civiele rechtbank i.o.v. bij die van een vereniging? Komt dus beroep op beroep op.

Ik leef zeker mee met de familie Nouri, maar op deze manier beslechten ze toch wel de naam van Abdelhak. Ik denk dat Ajax absoluut redelijk is met het (onbekende) bedrag dat ze geboden hebben...

21 januari 2021 om 20:30

Jij weet niet wat Ajax precies geboden heeft. Daarnaast moet je niet vergeten dat de familie voornamelijk reageert uit emotie, verlies en verdriet. Mochten er buitenproportionele geld eisen gesteld worden zit daar meestal de invloed van advocaten, vertegenwoordigers en spreekbuizen tussen. Daarom maar beter om dit door een neutrale wetgever te laten bepalen.

We gaan het zien. Als de familieleden van Nouri straks allemaal lekker hun dure auto's op gaan halen dan zien we waar het allemaal om draaide. Ik begin hier echt een apart gevoel bij te krijgen hoor.
Geld geld geld. Wie zegt dat Nouri een grote carriere zou krijgen. Dat kan niemand zeggen. Bovendien is dat geld wat hij zou gaan verdienen voor hem en niet voor zn familie bestemd. Waarom moeten zij zoveel geld willen? Gaat het om je Zoon, broer...of gaat het heel ergens anders om. Kosten voor de medische hulp zal Ajax sowieso moeten betalen en er zal nog wel een flink bedrag bij komen maar wat die familie wil is overduidelijk een gigantisch bedrag, anders had Ajax het wel betaald. Ik zou me kapot schamen. Het is ontzettend triest wat er is gebeurd maar kom op zeg. Waarom moet de familie miljoenen krijgen omdat Nouri dat misschien zou kunnen hebben verdienen. Niemand kan zeggen of hij daadwerkelijk een topcarriere zou hebben gehad. Niemand.

Goede keuze van Ajax om dit in een arbitrage te laten beoordelen. Uiteindelijk zal er vast een miljoenenbedrag betaald moeten worden, maar zeker niet in de orde van grootte die nu steeds wordt genoemd. Er is natuurlijk veel te veel onzekerheid over de mogelijke carriére die Nouri zou hebben gehad en wat hij verdiend zou kunnen hebben. De kans dat hij bij een grote club in Europa zou zijn geëindigd en daar tien miljoen per jaar zou hebben verdiend, is al met al vrij klein, ook al was het een talentvolle speler. Er zijn zoveel talentvolle spelers die bij Ajax in de jeugd gehypt werden en die uiteindelijk niet (heel) succesvol zijn geworden.

Ik denk dat de familie van een koude kermis thuiskomt. Sowieso schat ik in dat de Knvb zich niet bevoegd acht zich hierover uit te spreken. Bij een rechter moet er meer worden gedacht aan een bedrag in enkele tonnen dan miljoenen. Zijn contract liep af en dat heeft Ajax gerespecteerd, gederfde inkomsten zijn er dus niet. Voor medische kosten wordt gekeken naar kosten bovenop reguliere zorg. Je moet dan denken aan reis en parkeerkosten en niet aan privezorg aan huis. Kortom, ze hadden beter kunnen schikken voor een paar miljoen.

21 januari 2021 om 19:44

Ik denk dat je gelijk hebt. Het hoogste dat ooit is uitgekeerd is in Nederland 380 duizend euro las ik zojuist op internet

21 januari 2021 om 20:17

Maar hoevaak is er een zaak voor gekomen waarbij een eiser zo maar meerdere miljoenen per jaar zou kunnen verdienen. Ik betwijfel het. Daarnaast, als ik het goed lees, is het bedrag dat jij noemt smartengeld en is dit slechts 1 deel van de eisen.

21 januari 2021 om 20:31

Dit zal niet anders worden behandeld dan dat jij op je werk in elkaar stort. Ik geloof dan weer niet dat een rechter gaat speculeren over wat hij had kunnen verdienen. Dat weten we namelijk niet.

21 januari 2021 om 20:31

Hoevaak is het voorgekomen dat er een eiser is van xxxx bij een persoon die een hartprobleem heeft? Er is echt heel veel onduidelijk en voor de rechter een spannende zaak voor een geheel nieuwe situatie.

Wat een pretentieus gelul. Geen enkel bedrag kan het compenseren, de familie denkt niet aan financieel gewin, maar ze zetten daarna wel even haarfijn uit waar de vergoeding uit moet bestaan. Doet dit geen afbreuk aan Abdelhak en ales waar hij voor stond? De laatste alinea zegt alles, ze willen én zijn levenslange zorg én smartengeld én ze gaan een berekeningen van de opbrengsten van zijn voetbalcarriere aanleveren. Dit gaat om torenhoge bedragen, zeker omdat kamp Nouri ervan is overtuigd dat hij de absolute top had gehaald. Reken je met een Frenkie de Jong á 12 miljoen per jaar, kom je toch op sommen rond de 100 miljoen uit.

De media moet dit verhaal een beetje met rust gaan laten. Nog even zo doorgaan en er is meer gezegd en geschreven over geld dan over Nouri zelf. Triest.

Ze willen zich baseren op een mogelijk toekomstige carrière. Die is echter niet te voorspellen. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat hij bij een transfer medisch zou zijn afgekeurd. Dus einde carrière. Ik denk dat ze geen poot aan de grond krijgen bij een rechter. Die gaat namelijk uit van billijkheid. En van wat er nu bekend is lijkt Ajax een billijke opstelling te hebben gekozen.

Ik weet niet precies hoe ernstig zijn hartafwijking was en ken ook niet alle details, maar vragen om extra geld omdat hij dat waarschijnlijk zou verdienen in zijn carrière lijkt me een beetje scheef. Er is een fout gemaakt door Ajax, en daar moet de familie zeker ruim voor gecompenseerd worden. Maar aan de andere kant kan je ook zeggen, als de medische hulp op tijd was geweest, en appie volledig hersteld was na die trieste gebeurtenis. Hoe veel kans was er dan geweest dat de dokters gezegd hadden dat zijn voetbalcarrière voorbij was met die afwijking.. Dan had hij helemaal niets verdiend..

Hij had hartproblemen. Deze hield hij onder de pet. Ajax wist daar niks van. Ajax heeft schuld bekend in het handelen op het veld. Nouri had Ajax moeten informeren over zijn hartproblemen. Het is zoals het is nu en verder is het wel klaar. Familie wil er onredelijk veel uithalen zo lijkt het.

21 januari 2021 om 20:34

Hij heeft hartproblemen maar ik heb echt nergens een bron gezien dat hij deze onder de pet hield en dat Ajax hier niets vanaf weet. Enige wat naar buiten is gekomen is dat Ajax deze informatie met niemand mag delen en dat dit , vanwege privacy, alleen door Nouri vermeld mocht worden. Dat wil niet zeggen dat Ajax hier geen weet van had en dat doet er trouwens niet toe. Beide hadden dan iig het geloof dat er door omstandigheden mee gespeeld kon worden. Vergeet niet dat Nouri onder controle stond bij een arts. Echter is een hartprobleem een risico beoordeling.

22 januari 2021 om 10:46

@meneertje grote beschuldiging maar Thamike heeft gelijk. Ajax heeft dit zelfs opgenomen in zijn medisch dossier. Dus daar is niks verzwegen de Knvb heeft dit zelfs doorgegeven aan Ajax.

21 januari 2021 om 21:09

Wanneer ik als verpleegkundige verkeerd handel of op een manier handel die uiteindelijk letsel of schade toebrengt is de opleider en in mijn geval de big registratie daar niet verantwoordelijk voor. Deze arts is en was verantwoordelijk voor zijn eigen handelen.

21 januari 2021 om 21:19

Precies, de arts. Houdt de verantwoordelijkheid van ajax niet op bij het aanstellen van een bekwaam iemand?

21 januari 2021 om 21:32

En als diegene niet bekwaam blijkt? Stel je koopt een auto, een degelijke veilige Volvo. Brengt hem keurig naar de APK allemaal prima. Totdat op een dag het remsysteem weigert en je iemand aanrijdt. Schuld van de chauffeur? Van volvo? Van de garage die de week ervoor nog zegt: helemaal in orde meneer tot volgend jaar. Of is er sprake van het risico van het leven?

21 januari 2021 om 22:51

Als de arts in dienst is en ajax z'n werkgever dan valt het waarschijnlijk onder de verzekering van ajax. Neemt niet weg dat je als medisch professional verantwoordelijk bent. Schade verhalen zal dan een ander verhaal zijn. Ik denk ook niet dat de vergelijking met een Volvo zo makkelijk opgaat in deze. Je hebt te maken met menselijk handelen en hoe lullig dat ook klinkt ook artsen etc maken foute keuzes

Vermoed dat de Mocro-maffia op het vinkentouw zit om te cashen. De warme banden van advocaat Kasem met deze club spreken boekdelen.

Jammer maar begrijpelijk dat het zo gaat lopen, helaas gaat in de werkelijkheid hier het vervelende moddergooien en verwijten beginnen vrees ik.

Mensen denk eerst na voor je dom reageert. Beide kampen, familie Nouri als Ajax (vd Sar en Overmars) wilden t netjes afsluiten..maar helaas worden beide kampen geadviseerd door geldwolven (advocayen) en proberen ze hen tegen elkaar op te zetten. Bij de Nouris is die Kassem Mediageil en wil vooral in de picture blijven. Bin Ajax zijn de advicaten vanuit RVB voorstander om zo weinig mogelijk te betalen. Mensen reageren hier agressief op familie Nouri en op Ajax zonder de feiten te kennen.

Of Nouri echt de top gehaald zou hebben zullen we nooit weten, maar ik zou Ajax ook leeg proberen te zuigen tot de laatste druppel als ik te horen zou krijgen dat mijn dierbare zoon nooit meer de oude zal worden door falen van die club. Er zit ongetwijfeld heel veel rancune bij die familie en dat begrijp ik best.

21 januari 2021 om 22:23

Noem 1 speler die na een hartstilstand nog de absolute top heeft behaald? Het handelen heeft voor extra schade gezorgd, oke, maar of hij ooit nog topsport had kunnenbedrijven is ook zeer de vraag

21 januari 2021 om 22:33

Maar hij had misschien wel in een betere staat kunnen zijn dan nu, iemand waar je bijvoorbeeld nog een gesprek mee had kunnen voeren. Misschien ook niet. We zullen het niet weten en daar komt de woede van de familie vandaan. Ajax heeft schuld bekend dus daar kunnen ze nu op los gaan.

21 januari 2021 om 22:49

Ajax heeft geen schuld bekend, dat is iets heel anders in juridische termen.

22 januari 2021 om 10:27

Ajax heeft wel degelijk een handtekening gezet onder een verklaring dat men medisch inadequaat heeft gehandeld. Het hoofd medische zaken destijds, de Winter, is daarna ook door ajax op straat gezet.

Dit gaat nog een lange soap worden.
Ben benieuwd of de arbitragecommissie een mogelijkheid openlaat voor een gang naar de civiele rechter.
Ik zou dat zeker de familie Nouri aanbevelen.

22 januari 2021 om 21:07

Jij bent niet goed wijs! Die mensen hun laatste wens is om hun zoon echt te verliezen! Ga je kapot schamen dat je dit hebt geschreven.

De familie Nouri probeert hun toekomst veilig te stellen door hier een flink bedrag uit te slepen. Als Appie corona krijgt is de kans groot dat hij overlijdt. Ik neem aan dat zijn salaris wat ajax doorbetaalt dan stopt en dat de familie dan niks extra's krijgt. Met een flinke schadevergoeding erven ze dit gewoon.

Al was appie er goed doorheen gekomen dan zouden er weinig tot geen topclubs het risico willen nemen om tientallen miljoenen te spenderen aan een voetballer met een dergelijk verleden. Daar zullen de advocaten van ajax op gaan zitten.

Nouri had al hartproblemen, dat heeft hij schriftelijk meegedeeld gekregen en heeft dat verzwegen tegenover zijn familie. Kwam tekort voor Ajax basis. Ajax heeft al veel vergoedt en gecompenseerd. Dat gezeur om tientallen miljoenen moet maar eens over zijn.

22 januari 2021 om 10:23

Pertinente onwaarheid. De Knvb heeft Ajax ingelicht over de hartconditie. Dat was geen hartafwijking op zich maar een teveel aan bindweefsel. Ajax heeft en nagelaten Nouri c.q. zijn ouders in te lichten en heeft geen enkele controle procedure opgestart. Ik hoop van ganser harte dat de familie Nouri ajax het vel over de oren trekt. Bij voorkeur met een bedrag van miljoenen in drie cijfers.

22 januari 2021 om 14:32

@alexkieft, Heb je dan niet als werkgever bepaalde plichten die je moet doen. Bijvoorbeeld je werknemer goed voorlichten en vertellen over de gevaren? Dat Ajax heeft moeten vergoeden was omdat daar een rechtzaak tegen ze was gespannen en toen hebben bekend nalatig te zijn geweest en dan kan je 2 dingen doen. Of compenseren en meewerken of vrij worden gesproken.

En terecht. Ajax heeft dit op z'n geweten en schandelijk hoe ze dan voor een paar miljoen die familie niet willen compenseren. Zo zie je maar weer wat voor "bedrijf" het is.

Die familie en die advocaat moeten zich schamen! Wat willen ze? 40 miljoen ex bonussen? En dat allemaal over de rug van Appie. Dit komt nooit meer goed tussen Ajax en Kamp Nouri.

22 januari 2021 om 10:33

Waarom zou het goed moeten komen?
De familie Nouri heeft geen enkele binding meer met ajax. Die club heeft ervoor gezord dat hun zoon vanwege het compleet falen van de medische staf gedoemd is als een soort kasplantje door het leven te gaan.
De immatriele schade is bij zo'n geval dermate groot dat het volkomen begrijpelijk is dat de familie Nouri afstand neemt van die kille club.

Daarnaast heeft hij zijn hart probleem ook verzwegen anders zou hij niet mogen voetballen en voetbal was zijn leven maar hierdoor kon er dus niet adequaat gereageerd worden als iedereen op de hoogte was, dit neemt een rechter ook mee denk ik zo

22 januari 2021 om 14:38

@dreetje888, Hoe kom je hierbij? ga je eerst verdiepen in de zaak alvorens je deze onzin hier plaatst. Ben je nu aan het vissen of wat ? Als je het een beetje hebt gevolgd weet je dat Ajax op de hoogte was en dit ook had opgenomen in het medische dossier van Nouri en ook de Knvb die hierachter kwam dit heeft gecommuniceerd bij Ajax. Zal je ff informeren Hier een regel uit het Parool van 5 januari 2018 : De Knvb heeft Ajax al drie jaar geleden gewaarschuwd voor een hartafwijking bij speler Abdelhak Nouri. Dat bleek bij een medische check die standaard is voor jeugdspelers. De Knvb maakte in april 2014 een hartfilmpje van de toenmalig jeugdspeler van Ajax. Dat gebeurt steevast bij spelers die namens de bond meedoen aan een toernooi. Dat betekent dat de speler mogelijk juli 2016 weer gecontroleerd is, toen Nouri opnieuw namens de Knvb meedeed aan een toernooi.
De uitslag werd volgens de bond schriftelijk gedeeld met de medische staf van Ajax.

oh ja dus als je het parool leest dan ben je volledig geïnformeerd zoals jij ? want jij denkt dat als ajax wist dat hij hartfalen had dat zij hem op het hoogste niveau en onder de hitte die r tijdens die wedstrijd was had laten voetballen en hij dan ook onder contract stond ?
je kunt daarnaast alleen de arts iets verwijten omdat hij geschoold is en hij moest doen waar hij voor opgeleid is en niet Ajax want die hebben een opgeleid arts hiervoor in dienst genomen dus hij faalt , niet ajax zelf en dus ajax ook hier niet voor verantwoordelijk zal de rechter straks uitspreken.

22 januari 2021 om 17:16

Ik weet niet in welke wereld jij leeft maar goed. Dit staat niet alleen in het parool staan in meerdere media. Sorry dat ik je met je neus op de feiten druk maar misschien wist je dit niet. Maar ajax heeft hem idd laten voetballen met deze hartfalen onder die hitte. Ajax heeft al aansprakelijkheid voor handelen erkend.

22 januari 2021 om 17:52

Doe je huiswerk maar eerst, straks als de rechtzaak loopt kom je er vanzelf achter dat ik gelijk heb, hopelijk ben je dan ook zo'n grote jongen om mij dan weer te benaderen en jouw feiten obv krantenartikels zijn gebaseerd en je al die tijd alle fabeltjes hebt geloofd die in de kranten stonden. Mark my words

22 januari 2021 om 21:05

Je bent een mooie kerel, professioneel visser had je moeten worden. Dit zijn uitspraken van Ajax zelf

Zou wel eens willen weten wat de arts van Nouri te vertellen heeft over zijn hart probleem voor het ernstig ongeval, mocht Nouri wel op het veld staan? Als daar uit blijkt dat Nouri zijn hart probleem heeft verzwegen, moet Ajax dan wel meer betalen als dat ze nu voorgesteld hebben

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

106 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2016/2017 Ajax 9 0 0 0
2016/2017 Jong Ajax 26 10 4 0
2015/2016 Jong Ajax 17 1 1 0
2014/2015 Jong Ajax 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Touzani raakte door Nouri bevriend met De Jong: ‘Hij durfde niet te gaan’

Sinds Abdelhak Nouri door hartfalen onwel werd en daar blijvende hersenschade aan overhield, is Soufiane Touzani steeds beter bevriend geraakt met Frenkie de Jong. De twee kwamen elkaar vaak tegen bij...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren