Sky Italia: Ajax in gesprek met entourage van Christian Eriksen

Dinsdag, 5 januari 2021 om 00:20 • Laatste update: 07:09

Christian Eriksen wil weg bij Internazionale en mogelijk biedt Ajax uitkomst. Ekstra Bladet meldde maandagmiddag al dat een terugkeer naar Amsterdam tot de mogelijkheden behoort voor de Deense middenvelder en maandagavond lijkt het erop dat directeur spelerszaken Marc Overmars daadwerkelijk een lijntje heeft uitgegooid. Volgens Sky Italia heeft Ajax aangeklopt bij de belangenbehartigers van Eriksen, al is van een eventuele transfer vooralsnog geen sprake.

Eriksen kwam dit seizoen in de Serie A niet verder dan acht wedstrijden, waarvan vier als invaller. Club en speler hebben er geen geheim van gemaakt dat een breuk mogelijk de beste optie is. Volgens Sky Italia is nog geen enkele club concreet geworden voor Eriksen, die dan ook nog geen aanbieding heeft ontvangen. Ajax zou, net als Wolverhampton Wanderers, al wel in gesprek zijn met het kamp-Eriksen. Beide clubs hebben zich echter nog niet gemeld bij Internazionale.

Transferexpert Fabrizio Romano laat op Twitter weten dat er nog geen clubs met serieuze interesse in Eriksen zijn. Paris Saint-Germain, West Ham United en Arsenal werden genoemd in de wandelgangen, maar vooralsnog ondernemen zij geen serieuze stappen om de Deen in te lijven. Volgens Romano wil Inter Eriksen definitief van de hand doen en hoopt de club uit Milaan de komende dagen aanbiedingen voor hem te ontvangen.

Eriksen maakte een jaar geleden de overstap van Tottenham Hotspur naar Internazionale. Ondanks dat zijn contract in Londen nog maar een halfjaar doorliep, betaalde de Italiaanse topclub 27 miljoen euro voor de 28-jarige ex-Ajacied. Eriksen zette zijn handtekening onder een contract tot aan de zomer van 2024. Naar verluidt verdient hij in Milaan jaarlijks 7,5 miljoen euro netto.Gerelateerd

Meer sportnieuws

93 reacties (laatste reactie door dnsdkr)

Dit zou ik echt toejuichen!!!

5 januari 2021 om 00:38

Juist zou perfecte toevoeging zijn!

5 januari 2021 om 06:24

Dan moet hij gigantisch opbloeien. Is echt drama bij Inter. Maar echt bedroevend. Honbelt wat in t veld. Werkelijk niks aan aggressie of kunde als ie weer eens wat minuten mag maken. Zelf geen voorstander van deze transfer. Zeker gezien je probleem met name achterin zit

5 januari 2021 om 07:32

Ik volg de wedstrijden van inter niet, dus zou t niet weten. Maar 7,5 miljoen netto....dat zijn bedragen waar ze in de top van de premier League ook mee thuis komen. Wist niet dat Inter zoveel te besteden had?!

5 januari 2021 om 07:36

@JohanVlerksen, Buiten dat het qua salaris niet te doen is, kunnen we beter een top aankoop doen voor een andere positie. Centrale verdediger ofzo..

5 januari 2021 om 09:03

Deels met je eens. Maar dan moet Ten Hag wel inzien dat hij beter met Tadic op 10 kan gaan spelen dan Labyad of Ekkelenkamp.

5 januari 2021 om 10:11

Kudus op 10, Tadic spits.. Neres indien fit met Anthony op de flanken.. Zo lastig is het allemaal niet lijkt me als je trainer bent van Ajax

5 januari 2021 om 10:34

@simonsays Niet te vergeten Promes (naast Labyad en Ekkelenkamp).

5 januari 2021 om 13:39

En niet te vergeten klaiber. Oh man, dat is misschien nog wel de meest erge van allemaal.

Dit zou wel een goede actie zijn. Eriksen is echt nog niet versleten. Echter zijn salaris, het zal wel wat kosten.

5 januari 2021 om 00:48

Tadic,Promes en Blind hadden ook een topsalaris toch

5 januari 2021 om 08:04

@Recoba: Promes verdiende 4 miljoen bruto, Tadic 3.5 miljoen netto. Blind kan ik niet zo snel vinden, maar ergens wordt gerept over 4 miljoen netto. Dat zijn flinke bedragen, maar komen natuurlijk zelfs bij benadering niet in de buurt van het huidige salaris van Eriksen.

5 januari 2021 om 10:56

Eriksen zal zelf ook wel snappen dat Ajax niet meer dan 4 miljoen op jaarbasis gaat overmaken.

5 januari 2021 om 11:03

En de rest verdeeld over het tekengeld, zal genoeg kosten qua salaris

5 januari 2021 om 01:35

Stel je voor, Eriksen en Milik volgend jaar terug bij Ajax, dat zou echt een droom zijn, maar ik zie het helaas in beide gevallen niet gebeuren. Toch ben ik blij dat er ook naar deze positie wordt gekeken. De SP, CAM en RCV posities zijn naar mijn mening op dit moment de zwakst bezette posities.

5 januari 2021 om 04:47

Dream on Peerberwers! Ook ik zou het heerlijk vinden als dit zou gebeuren, maar dat gaat echt niet lukken. Het salaris van Milik is zo'n 4,5 en van Eriksen zo'n 7.5 miljoen. Ajax kan toch geen 12 miljoen uit geven aan salaris, zeker na de corona crisis is het financieel zwaar weer en kan Ajax zich zoiets gewoon niet veroorloven, dan ben je meteen verplicht om minstens de knockout fase van de CL te bereiken, dat is gewoon hartstikke moeilijk. Dan hebben we het niet eens over de transfersom. Ach, ik hoop gewoon dat ze nog zo dom zijn om te ruilen met een Schuurs of zo, ik droom lekker mee.

5 januari 2021 om 08:11

In principe is de prioriteit om een vervanger voor Onana en Tagliafico te vinden. Tadic weer op de spits positie zetten. Middenveld is ook prima als Kudus weer terug is. Als iedereen fit is, dan zijn dure aankopen als Eriksen en Milik niet nodig. Uiteraard kan het sportief gezien geen kwaad om deze extra luxe erbij te hebben.

Cilessen
Mazraoui
Martinez
Schuurs
Blind
Kudus
Gravenberch
Klaassen
Neres
Tadic
Antony
5 januari 2021 om 08:30

Je zegt het goed, als iedereen fit is. Hoe vaak is iedereen nou fit. Probleem is juist nu dat je twee keuze spelers als Labyad zijn.

5 januari 2021 om 09:09

@fikretcelik, als je al aan wil komen met een serieuze opstelling, zet dan tenminste Martinez lcv als linkspoot en Schuurs rcv als rechtspoot... Verder zal Blind nooit van z'n leven meer linksback komen bij Ajax. Zet dan Martinez gewoon linksback. Daarnaast zullen ze geheid Wijndal proberen te halen wanneer Tagliafico vertrekt en is er goede hoop dat Salah-Edine zich verder gaat ontwikkelen als hij weer fit is.

5 januari 2021 om 10:29

Wat Ajax mist is juist iemand als Eriksen. Na het vertrek van Ziyech is er niemand meer die de spitsen aan het werk zet of de diepte in stuurt. Ja, Kudus komt nog terug, maar die heeft te kort gespeeld om er zeker van zijn dat hij de nodige creativiteit gaat brengen. Plus hij is misschien toch wel blessuregevoelig.

Ik zou de komst van Eriksen toe juichen. Als ik nu naar Antony kijk dan zie ik bakken met potentie, maar er komt te weinig uit. Hij passeert te weinig en zoekt te weinig de diepte. Iemand als Eriksen maakt Antony drie keer zo gevaarlijk. Als Marc er in slaagt om Eriksen over te nemen dan vind ik dat echt een stunt van jewelste. En wie weet, misschien mist Eriksen Ajax wel en wil hij gewoon voetballen. Vergeet niet, hij heeft al eventjes de bank warm gehouden. Dan maar een paar miljoen minder per jaar maar wel weer alles spelen. Een middenveld met Gravenberch, Kudus en Eriksen zie ik helemaal zitten.

5 januari 2021 om 11:06

Tadic is gewoon geen spits maar een 10, Ze missen een spits die er 30 in legt per seizoen

5 januari 2021 om 02:10

Het zou zeker een goede actie zijn en als je zo hoog als club scoort in de tiktok lijsten mag je daar best een overbetaalde, tevens zeer goede voetballer voor terughalen lijkt me!

5 januari 2021 om 10:31

hallo? ik zie Eriksen echt niet voor lange termijn bij ajax tekenen........ Maar voor dit halfjaar zou dit geweldig zijn. Ajax staat op het punt om alle prijzen te verliezen en daarmee echt een stap terug te zetten in de ontwikkeling van de club. 3 miljoen salaris huursom zou ik zeker investeren in een Eriksen die je net dat zetje kan geven richting EL finale en (belangrijker) kampioenschap. Ondanks alle comments hier hebben zowel Tadic, als promes als labyad het op die positie niet echt goed gedaan het laatste jaar....niet langer dan 1,2 wedstrijden in elk geval. En mensen die Eriksen afscrijven na een slecht jaar met weinig vertrouwen vind ik geen echte ajacieden. Eriksen is een klasbak die het áltijd heeft laten zien in Ajax 1 vanaf zn 16e...later bij Spurs was ie de patron van dat elftal. jarenlang. Eriksen is altijd n toevoeging voor dit elftal. dan wacht n kudus nog maar een halfjaartje met zn doorbraak. Ajax mã³et kampioen worden!

5 januari 2021 om 11:24

Maar in principe is de positie van CAM goed ingevuld met Kudus toch? Ik zou die miljoenen die je uitgeeft aan Eriksen echt uitgeven aan een degelijke verdediger, want die ontbreekt wel echt op het moment. De aanvallende impulsen van Ajax zijn dit jaar niet het probleem, het is vooral de verdediging die ze opbreekt, dus daar moet je je versterken

5 januari 2021 om 12:24

Het lijkt me sowieso een onhaalbare kaart, Maar wie weet....
Je hebt wel gelijk hoor dat Ajax eerder een CV (en wat mij betreft ook een spits en een zes) nodig heeft. Maar ja, eigenlijk gaat dat onder Overmars al jaren zo. Die koopt spelers, maar bouwt geen elftal. Tja in en in dit geval zou ik wel blij zijn met zijn komst. Heb je ieder geval weer iemand die vrije trappen en corners kan nemen

5 januari 2021 om 12:13

Dit zou een fantastische zet voor Ajax zijn. Maar wat een salarishuis gaat dat zijn zeg, en dat voor een NL-club. Even terzijde, maar het valt mij op dat Ajax zijn spelers erg duur verkoopt, maar dat diezelfde spelers vaak tegenvallen(De Ligt is een uitzondering uiteraard). Eriksen, Sanchez, Blind destijds, Milik, Justin Kluivert, Frenkie(al is dat natuurlijk wel een topper), Wober, vd Beek en Veltman. De ene zal beter gepresteerd hebben dan de ander, maar verkopen kan Marc zeker👌.

5 januari 2021 om 12:29

Eriksen is destijds voor 17.5m vertrokken. Bij Tottenham werd gesproken over een schijntje dat Eriksen kostte.
Maar dat je voor Justin Kluivert hetzelfde hebt gevangen, heb ik altijd een wereldse deal genoemd. Hoe Overmars dat met droge ogen heeft weten te presteren, vind ik nog steeds een raadsel. Kluivert had net als Eriksen ook nog maar een contract voor 1 seizoen. Ik moet er nog om lachen dat Roma daar intrapte. Maar ja, dat zal omgekeerd ook wel zijn met de bedragen die Ajax af en toe uitgeeft aan onzin

5 januari 2021 om 12:35

Hey Hans, de beste wensen nog! Ja eens, vooral het bedrag van Kluivert was geniaal gedaan door Marc. Ik doelde eigenlijk meer op de prestaties van de spelers: bij Eriksen en Sanchez(maar ook Kluivert en in mindere mate Milik) dacht ik: die gaan best een grote toekomst tegemoet, echter is dat wel een beetje tegen gevallen. Laat maar eens zien dat Ajax en diens speelwijze echt spelers kan laten opbloeien!

Zie dit niet gebeuren. Net als met dat Suarez verhaal. Deze jongen heeft een geweldig salaris die gaat echt geen 60 % inleveren bij wijze van. Verdiend netto 7,5 miljoen per jaar. Verwacht dat er echt wel meerdere clubs opduiken. Is gewoon een prima speler. Inter was gewoon een foute keus. Als Arsenal slim is ... alleen met zijn Tottenham verleden ligt dat natuurlijk wel gevoelig.

5 januari 2021 om 01:13

Want Arsenal gaat dat wel betalen? Ajax hoeft voor hem weer absoluut niet de hoofdprijs te betalen en zal net als bij Blind en Tadic in de vorm van tekengeld toch in de buurt komen van de wensen van Eriksen. Daarbij zal hij in een kwalitatief zeer prima elftal terechtkomen.

5 januari 2021 om 01:48

Tekengeld ? Want jij denkt dat inter hem gratis wegdoet ? Inter heeft 27 miljoen betaald precies een jaar geleden. Verder heeft die jongen nog een contract tot 2024 en verdiend hij netto 7,5 miljoen per jaar. De jongens waar jij het over hebt verdienen ongeveer 2 miljoen per jaar. Een wereld van verschil. Net als bij Suarez zal dit echt niet gebeuren. Dromen mag altijd

5 januari 2021 om 11:06

Inter heeft dus al 34,5 euro aan Eriksen uitgegeven zonder dat hij veel toevoegt. Het is dus geen goede investering geweest, en dus wilt inter van hem af. Maar dankzij zijn leeftijd, slechte vorm, hoge salaris en de hele corona situatie is nog geen enkele club concreet. Om het voor andere clubs dan toch aantrekkelijk te maken zal inter flink moeten zakken met de verkoopprijs.

5 januari 2021 om 13:01

Maar als Eriksen niet speelt gaat zijn marktwaarde hard naar beneden mcgregor. Voor Blind betaalde Ajax inclusief bonussen ook een slordige 20 miljoen. Dat kan en mag Eriksen dan ook wel kosten. Daarbij verdient Tadic iets van 3,5 miljoen per jaar. De rest zal inderdaad om en nabij de 2 miljoen zitten, maar kregen ook een portie tekengeld.

5 januari 2021 om 07:35

Ik zie het ook niet gebeuren, maar hopen mag. Op jongens als Blind, Tadic en Promes had ik ook niet direct gerekend. Zelfde geldt voor het behouden van Onana, Tagliafico, Van de Beek, Ziyech voor langere tijd. Die bleven ook langer dan verwacht/zijn er nog. Ook had ik Gotze niet verwacht bij PSV. Of Sangare. Of Robben bij Groningen... Kortom, er gebeurt wel meer geks. Huurperiode zie ik trouwens wel als realistische optie. Eriksen kan zich hier herpakken en dat is zowel voor hem als Inter interessant.

5 januari 2021 om 08:38

Dat zou voor Ajax een waanzinnige investering zijn (net als Suarez overigens). Afkoopsom, tekengeld, salaris. En dat voor een speler van bijna 30...waar je je geld maar aan kwijt wilt...

Dit zou een goede optie zijn voor beide partijen. Bij zowel Spurs als bij Inter verdien je als ik me niet vergis minder dan bij de andere topclubs dus mocht Eriksen wat water bij de wijn willen doen zal zijn salaris geen issue moeten zijn. Wellicht wat prestatiebonussen erbij en het verschil zal meevallen.

5 januari 2021 om 01:51

Hij verdiend 7,5 miljoen netto staat in meerdere artikelen. Best een flink salaris. Daarnaast heeft hij nog een contract tot 2024. Denk dat inter ook wat miljoenen terug wil verdienen. Hebben er precies een jaar geleden 27 mil voor betaald. Ik zie het niet gebeuren.

5 januari 2021 om 09:02

@mcgregor enige optie zou zijn als om half jaar huur gaat. Erikssen heeft ritme nodig voor het EK.

5 januari 2021 om 12:40

7,5 miljoen netto is wel echt een topsalaris. Daar was ik niet van op de hoogte en dat stond oorspronkelijk volgens mij ook niet in dit artikel. Dat maakt het inderdaad een stuk onrealistischer. Zoals Mrkrilin al aangaf wellicht een verhuurperiode. Als hij het goed doet bij Ajax en daarna een goed EK speelt kan Inter zelfs winst op hem maken.

En waar leet je Gravenbergh of Kudus dan? Of wil je hem in de spits of linksbuiten zetten?

5 januari 2021 om 01:06

Kudus zal denk ik lekker op de bank gepleurd worden want die zal toch niet miepen. Zonde. Echt geen goed idee dit

5 januari 2021 om 01:07

Nouja, als iets is gebleken, is dat er nog wel een kwaliteitsspeler bij kan, aangezien Promes uit vorm blijft en Neres lijkt te blijven tobben met zijn blessure. Als iedereen fit is, heb je Klaassen, Gravenberch, Kudus, Neres, Antony, Tadic en dan Eriksen voor zes posities, afgaande op de vorm van iedereen (waarmee Promes dus buiten de boot valt). De kans is vrij groot dat er altijd wel eentje mist, en je kunt prima een keer zonder Klaassen spelen, Gravenberch of Antony rust geven of Kudus op de flank posteren. Gravenberch heeft ook echt alles gespeeld de eerste seizoenshelft. Kan me ook voorstellen dat er een periode komt waarin hij wat meer rust moet krijgen. Eriksen erbij geeft je dergelijke mogelijkheden

5 januari 2021 om 11:18

Klaassen eruit. Eriksen erin. Gravenberch controleur, of anders Klaassen en Kudus eruit en Alvarez en Gravenberch als controleurs, afhankelijk van het wedstrijdverloop.

Waarom? Wie gaat er dan banken? Klaassen? Krijg kudus geen kans meer? Gravenberch? Zou juist een hele domme actie zijn.

5 januari 2021 om 01:16

De helft van de spelers die je noemt speelt niet op zijn plek. Daarnaast zijn al deze spelers ook al geblesseerd geweest dus is de breedte heel belangrijk. En Ajax mist sinds het vertrek van Ziyech echt veel creativiteit.

5 januari 2021 om 08:15

Zou op rechtsmid (in een 4231 bv) kunnen maar dan loopt hij Antony en Neres in de weg. Vraag mij ook af in hoeverre zijn komst nodig is.

5 januari 2021 om 10:00

Hij kan zomaar als linksbuiten opgesteld worden en als je Neres dan wil laten spelen dan zet je hem op het middenveld dan moet er maar wat meer gerouleerd worden. Daarnaast moet je je ook afvragen hoe lang een speler als Neres bijvoorbeeld nog blijft omdat zijn contract nog maar 2 jaar doorloopt na dit seizoen.

5 januari 2021 om 09:26

Als je een top club bent of wilt zijn moet ook je bank top zijn. Dan is het zaak om iedereen tevreden te houden. Eerlijk gezegd zie ik deze transfer niet gebeuren

5 januari 2021 om 11:19

Klaassen is geen controleur, komt verdedigend te laat en vertraagt aanvallend het spel enorm met zijn tikkie breed. Dus die eruit.

5 januari 2021 om 12:08

@soccerfan1, zie opstelling Eriksen met de punt naar voren

Onana
Mazraoui
Schuurs
Blind
Tagliafico
Klaassen
erikssen
Gravenberch
Antony
Kudus
Tadic/Neres

Tja dan zou ik toch kiezen voor Kudus-Gravenberch-Eriksen. Maar dan had je Klaassen niet hoeven halen idd.

5 januari 2021 om 11:26

Dat is toch een veel te aanvallend middenveld? Niemand die de controle echt bewaakt. Gravenberch is daarvoor niet geschikt, Kudus is volgens velen wel meer een aanvallende middenvelder, en Eriksen is een aanvallende middenvelder. Dan heb je drie creatieve spelers op het middenveld, maar niemand die een bal kan veroveren of voor de controle kan zorgen. Dat kan prima tegen clubs uit de eredivisie, maar in topwedstrijden en in Europa wordt je dat fataal. Eriksen is een totaal onnodige aankoop en verkeerde besteding van het budget.

Zodra Eriksen zich weer ergens thuis gaat voelen is hij een van de beste 10s op de velden.

Persoonlijk denk ik dat dit het verkeerde moment is. Volgens mij is onze nieuwe 10 net weer fit. Daarnaast zie ik het financieel ook niet snel gebeuren of hij wil zijn plekje in de deense selectie veiligstellen. Echter dacht ik dat denemarken niet op het ek aanwezig zal zijn. Correct me if i am wrong.

5 januari 2021 om 02:53

Tegenwoordig speelt iedereen op het EK. Er plaatsen zo'n 3 clubs uit de kwalificatie poule. Denemarken heeft altijd wel een degelijk elftal. Ze doen vaak mee aan eindtoernooien, maar meestal is de Groepfase al het eindstation. De afgelopen jaren waren ze er vaker bij dan NL, maar dat kan snel.

5 januari 2021 om 09:26

Denemarken heeft zich als tweede van kwalificatiepoule D geplaatst. Op het EK zitten ze in poule B met Finland, België en Rusland.

Kijk Inter zal wel mee willen werken aan een transfer, dus die zullen niet de hoofdprijs vragen. De sleutel ligt bij Eriksen zelf. Je moet nou eenmaal inleveren als je in de Eredivisie gaat spelen. Maar als hij via Ajax weer glans krijgt is dat ook wat waard met oog op het EK. Als Eriksen 2 miljoen inlevert is het een win win situatie. Ajax moet geen Labyad meer willen opstellen. Als ze terug willen naar de Europese top heb je dit materiaal nou eenmaal nodig. Ajax zou als het moest het wel kunnen betalen. Maar tussen kunnen en willen zit een verschil, dus we wachten de geruchten maar af.

5 januari 2021 om 07:53

Met 2M inleveren zit je nog steeds op 5.5M netto, dat is 8.5 bruto. Dat gaat Ajax echt niet betalen.

5 januari 2021 om 13:45

5 miljoen bruto salaris, 1 miljoen bonus kampioenschap, 1 miljoen bonus CL groepsronde en nu 6 miljoen tekengeld. Als hij drie jaar blijft zit hij op 5 miljoen netto per jaar, voor Ajax 21-27 miljoen bruto kosten ex transfergeld in 3 jaar, maar dan heb je ook wat.

Dat veel liever dan Labyad, Klaiber bij elkaar, die hebben ook al 12,5 miljoen bruto aan transfergeld en denk ook nog wel 2 miljoen bruto per jaar aan salaris, 18,5 miljoen gekost ex. bonusen en tekengeld. Bespaar dat geld en investeer het bv. in Eriksen en de vrije posities zijn vervolgens voor de jeugd.

Eriksen zou voor Ajax natuurlijk geweldig zijn maar denk dat hij een project is wat voor Ajax net niet te doen is. Bedoel Tadic en Blind kostte al veel geld maar Eriksen zal nog meer kosten. Heeft een lang contract, verdiend veel. Tsja de interesse kan er zijn maar zie Ajax dit niet kunnen klaar spelen. Eriksen gaat dan eerder naar een Wolves die wel even 30 mil voor hem neerleggen om een Moutinho op te volgen bv.

Is denk ik onrealistisch als je kijkt met welke clubs hij in verband gebracht word en naar de looptijd van de transferwindow. Die is net begonnen. Maar het zou wel een top middenveld zijn met Eriksen, Gravenberch en Kudus. De impuls die je nodig heb.

5 januari 2021 om 08:37

Het ligt er natuurlijk ook aan hoe Eriksen hier naar kijkt. Als hij naar Ajax komt, zal hij het komende half jaar vrijwel alles spelen. Dat is goed met het oog op het EK. Daar gaat hij toch wel heen, maar hij is natuurlijk gebaat bij ritme. Daarnaast kan hij zich iets meer in de kijker spelen. Uiteraard is Eriksen overal al bekend. Maar zijn laatste half jaar is ook bekend. Het zou geen gek idee zijn om een half jaar te vlammen en daarna de volgende stap te maken. Maar goed, misschien bekijk ik dit iets te veel door een roodwitte bril...

5 januari 2021 om 13:39

Welke clubs dan? Zo heel veel clubs zijn er niet meer waar ze nu veel geld uit durven te geven aan iemand als Eriksen. Veel clubs hebben de hand op de knip.

Zelfs Barcelona en Real houden de hand op de knip, de engelse clubs zullen ook behoorlijk in hun maag zitten met een dalende engelse pond, moeten steeds meer betalen in euro's.

Ik zou het toejuichen, maar ik acht de kans heel klein dat eriksen komt!

Dat media die dit brengen zelf ook niet door hebben dat dit totale onzin is. Deze transfer gaat nooit plaatsvinden. Alleen al vanwege het feit dat Inter vorig jaar winter nog 27 miljoen heeft neergeteld en ze daar een flink deel van terug willen zien. Iets wat Ajax momenteel niet kan betalen. Dan laat ik problemen rond een eventueel salaris nog achterwege.

Ik zou het super vinden echt ook maar eerst moet je huis staan dus schuurs eruit en een bikkel naast blind een sanchez een alderweireld en dan kijken we middenveld en voorin want scoren gaat prima

Wel een leuk verhaal, maar lijkt me niet dat hij terug naar Ajax wilt op deze leeftijd. Hij kan best nog naar een andere subtopper in Europa waar hij nog meer geld kan verdienen. Denk bijvoorbeeld aan een Leverkusen of Benfica.

Rustig jongens, hij gaat niet terug naar ajax. Hij kan nog in de top van Europa mee. Hij heeft met Inter verkeerd gegokt.

5 januari 2021 om 09:36

Hij zou natuurlijk, à la Babel, best voor een half jaar over kunnen komen. Ik weet niet hoe Ajax en Eriksen daar in staan, maar het lijkt me niet ondenkbaar.

Alsjeblieft niet. Blijf nou bij de visie en ga niet je hele team volgooien met vertrokken ex-talenten.
Ajax is een club die de nieuwe sterren ontwikkelt, we hoeven niet een opvangcentrum te worden voor oude sterren. We hebben er nu genoeg met Klaassen, Tadic, Blind en Huntelaar. Eerst vertrekken dan nieuwe talenten er in en laten ontwikkelen tot nieuwe sterren, zoals nu met Gravenberch

5 januari 2021 om 11:21

Ik snap je reactie, maar met de huidige selectie en dan met name het gebrek aan creativiteit en snelle omschakeling wordt Ajax geen kampioen.

5 januari 2021 om 13:55

Eens, maar dan moet je geen verkeerde keuzes maken. Als je daar geld aan verspilt moet je niet financiële risico's nemen met Eriksen. Dat soort kansen verspil je door keuzes. Als je gewoon Lang had gehouden had je creativiteit, met Kudus en Antony haal je leuke creativiteit binnen. Dan is het wegsturen van Lang en aantrekken van Labyad dus een fout en dan moet je eerst dat oplossen voordat je de volgende keus maakt.
Eerst opruimen wat je niet nodig hebt, dan een beeld vormen van wat je nodig hebt en dat gericht aantrekken ipv reageren op kansen die geen aanvulling zijn voor je team en financieel onverstandig zijn.
Eriksen is absoluut een goede speler, maar als hij inter niet verder kan helpen en Ajax wilt een top 20 club van Europa zijn is hij dus ook geen ster voor Ajax.

5 januari 2021 om 15:07

Ik ben het beleidsmatig met je eens en sommige keuzes zijn niet verstandig. Dat geldt voor zowel het vertrek van Lang, maar ook het aantrekken van bijvoorbeeld Klaassen in een controlerende rol. Maar soms is het een rekensommetje. Wat levert kampioen worden je op (startkapitaal CL etc) en denk je dat Eriksen het niveau heeft om Ajax hier in de Eredivisie mee over de streep te trekken op korte termijn. Dan is het een ja of nee en daar zit zeker een risico aan vast.

5 januari 2021 om 13:38

Dit soort spelers mogen van mij juist wel komen, je moet de middelmaat overslaan zoals Labyad en Klaiber en in de plaats daarvan iets meer jeugd inpassen, dat wel. Maar juist wel combineren met spelers als Eriksen, Tadic, Blind, Klaassen en Huntelaar. Die kunnen met hun ervaring ook veel voor die talenten betekenen en we worden minder snel op professionaliteit afgetroeft.

Klaiber en Labyad zijn het net niet.

5 januari 2021 om 13:58

Ben ik met je eens. Klaibers en Labyad's moeten we uit de jeugd halen (noa Lang, Timber).
Maar met het huidige middenveld hoeft er geen Eriksen voor miljoen per jaar bij. Eerst ruimen, het middenveld is volwassen genoeg. Het was of Klaassen of niets, er is gekozen voor Klaassen dan moet je niet nu de en/en nemen, dan ga je uiteindelijk kapot. Talenten hebben minder doorstroomkans en de 'sterren' worden nou net gehaald om de talenten beter te maken. Als die niet spelen heb je er dus geen zak aan.

Daar is de nummer 9, de doelpuntenmaker die Ajax nodig heeft... Ohnee toch niet, het enige wat Eriksen niet doet is doelpunten maken... Bankzitter bij Inter, is dat wat Ajax beter maakt? Ze hebben middenvelders genoeg, zou een fatsoenlijke spits kopen

5 januari 2021 om 11:01

Met Tadic heb je eigenlijk gewoon de spits die aantoonbaar het beste bij het spel dat Ajax wil spelen past, mits je ook voldoende spelers hebt om daar achter en omheen te posteren. Hij is nu vaak noodgedwongen vleugelspits of 10, o.a. sinds de blessure van Kudus en de erbarmelijke vorm van Promes. Eriksen zou ook met de terugkeer van een Kudus prima in een vrije rol vanaf links kunnen komen, vergelijkbaar met hoe Ziyech van rechts kwam. En wil je met zowel Neres als Anthony spelen dan kan een Eriksen natuurlijk ook gewoon vanaf de as opereren en kan er gerouleerd worden in dit moordende schema. Een Kudus is bijvoorbeeld erg multifunctioneel. Kan op het hele middenveld en zo'n beetje in de hele aanval spelen. In een noodgeval zelfs als vleugelverdediger.

5 januari 2021 om 11:11

Ja je kan ´t doen, maar dan is het toch meer als Roulerende speler? Zit Eriksen daarop te wachten? Hij is toch altijd op zijn best geweest op de plek van Kudus. Als Kudus de gehele 2e seizoenshelft fit is, ja dan moet je hem naar rechts zetten.. Komt die weer op Antony zijn plek... Volgens is het niet de speler waar Ajax echt behoefte aan heeft, maar das mijn mening.

5 januari 2021 om 11:26

Volgens mij is Eriksen heel goed een basisplaats te garanderen. Een middenveld/voorhoede met Klaassen, Gravenberg;anthony, Kudus, Eriksen is heel goed voor te stellen. Kudus kan overigens ook vanaf links komen, dus hij en Eriksen kunnen prima van positie wisselen. Daarnaast zijn spelers als Anthony, Gravenberch en Kudus erg jong en is Neres blessuregevoelig gebleken. Met dit moordende programma wordt het nog het nodige stuivertje wisselen.

Zou erg mooi zijn, maar Eriksen is denk ik nog te goed en te duur. Die gaat nog voor een extra stap voordat hij een terugkeer overweegt.

Uiteraard een aanwinst, maar lijkt me dat ze beter op de achterhoede kunnen concentreren.

Voor iedereen die denkt dat Ajax zijn volledige salaris gaat overnemen; dit is een win-win-win situatie. Ajax kan een goede 10 gebruiken, Eriksen moet minuten gaan maken en terug in vorm komen met het ook op EK en Inter heeft een hele dure jongen lopen die nu per minuut minder waard wordt.
Zou zo maar kunnen dat Ajax hem een half jaar huurt tegen een redelijk salaris waarbij Inter de rest blijft betalen. Ook zei hebben er baat bij dat hij weer op niveau komt en het EK gaat spelen. Al is het maar om hem daarna alsnog voor een goede prijs te kunnen verkopen.

Mooie speler en mooie ervaringen en geschiedenis bij Ajax echter is de Eriksen van jaren geleden niet meer dezelfde. Zeker een toegevoegde waarde voor elke club in de eredivisie maar Ajax moet hier niet aan beginnen. Je hebt Klaassen gehaald om ervaring te krijgen op het middenveld en met Kudus en Gravenbergh heb je 2 grote talenten lopen op het middenveld. Ook vind ik het erg duur om het als extra speler te halen die op papier niet nodig is. Wellicht kan hij op termijn Tadic gaan opvolgen bij Ajax maar dat duurt nog 1 a 2 jaar. Ajax moet zich richten als ze wat willen halen op een speler van 23 t/m 26 jaar dan heeft dat ook een mooie balans. Eriksen is ook niet oud met zijn 28 jaar maar gezien de prijs en leeftijd lijkt het mij niet echt rendabel.

20 miljoen transfersom, tekenbonus 7.5 miljoen. Salaris 2.5/3.5 miljoen. Lijkt mij toch wel te doen voor Ajax

Wat mij betreft een no-brainer. Gelijk halen, mits het uiteraard financieel past.

Uitgaande van 6 posities (middenveld en aanval), kom je nu uit op spelers als Anthony, Neres, Tadic, Kudus, Klaassen en Gravenberch. Alles wat daarachter zit is echt een stukje minder, dus Eriksen zou daar perfect bij passen. Er is altijd wel een speler die rust nodig heeft, geschorst is of een blessure. Hij kent het Ajax spel, is zeer ervaren en is uiteindelijk nog steeds maar 28 jaar.

We zijn na de winterstop nog actief op 3 fronten en willen daar tot het einde voor de prijzen strijden. Mocht het passen, meer dan welkom wat mij betreft!

Dream on, ajax kan hem helaas niet betalen of inter moet zijn salaris doorbetalen wat mij sterk lijkt. Verder denk ik niet dat Eriksen warmloopt voor de Eredivisie en EL.

5 januari 2021 om 13:35

Eredivisie is misschien niet de absolute top, maar inmiddels op basis van de coëfficiënten lijst wel net daar achter, er wordt toch leuk aanvallend voetbal gespeeld en bovendien zal hij veel in Europa spelen, dat heb je in de middenmoot van de topcompetitie dan vaak weer niet.

Het wordt lastig, maar Ajax kan het misschien wel flikken.

De laatste zin geeft al aan waarom dit het niet gaat worden, 'eriksen verdient in Milan 7,5 miljoen per jaar'. Bij Ajax gaat dat natuurlijk totaal niet gebeuren. Tenzij hij met minder genoegen wil nemen, kan het. Gezien zijn leeftijd denk ik echter dat hij nog wel andere aspiraties heeft. Proberen kan altijd!

5 januari 2021 om 13:33

5 miljoen bruto en 3 miljoen netto aan salaris, 5 miljoen tekengeld, uitgaande dat hij 3 jaar blijft nog 1 miljoen netto erbij, zit je al op 4 miljoen netto.

Dan nog 1 miljoen bij het behalen van het kampioenschap en 1 miljoen bij het behalen van de groepronde, waar hij beide 0,5 miljoen mee kan verdienen. Kan hij op 5 miljoen netto uitkomen,

Levert hij wat in, maargoed, hij heeft niet gepresteerd. Misschien kun je hem nog 10 % doorverkooppercentage geven, ook ter stimulans, kan hij op zijn 31ste nog een leuke transfer maken en salaris weer even opschroeven.

Eriksen staat er nog wel goed op bij clubs uit de Premier League. Voor Ajax moet hij wel heel erg veel inleveren.

Zou geweldig zijn, precies de speler die Ajax nodig heeft. Qua salaris een uitdaging maar 5 miljoen bruto en 3 miljoen netto aan salaris, 5 miljoen tekengeld, uitgaande dat hij 3 jaar blijft nog 1 miljoen netto erbij, zit je al op 4 miljoen netto.

Dan nog 1 miljoen bij het behalen van het kampioenschap en 1 miljoen bij het behalen van de groepronde, waar hij beide 0,5 miljoen mee kan verdienen. Kan hij op 5 miljoen netto uitkomen. Dat moet Ajax nog net kunnen redden, voor zijn kaliber het zeker waard.

Inter heeft interesse in Nico...ruilen met Erikssen. Opgelost

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Feyenoord4626
5.Vitesse4514
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1011 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Internazionale 14 0 0 0
2019/2020 Internazionale 17 1 0 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 20 2 5 0
2018/2019 Tottenham Hotspur 35 8 3 0
2017/2018 Tottenham Hotspur 37 10 0 0
Laatste voetbalnieuws

Inter zet stap richting Scudetto bij langverwachte rentree Pellè

Internazionale heeft donderdagavond een nieuwe stap gezet richting de negentiende landstitel. De ploeg van trainer Antonio Conte was op bezoek bij Parma met 1-2 te sterk en profiteerde daarmee optimaal van...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren