Nicolò Schira: Ajax heeft tien miljoen euro plus bonussen geboden

Woensdag, 30 december 2020 om 08:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:17

Ajax lijkt daadwerkelijk werk te maken van de komst van Brenner Souza da Silva. Transferexpert Nicolò Schira verzekerde in de nacht van dinsdag op woensdag dat de Amsterdamse club een formeel bod van tien miljoen euro, exclusief bonussen, op de spits van Sao Paulo heeft uitgebracht. De twintigjarige Braziliaan kan naar verluidt een contract tot de zomer van 2025 tekenen. Sao Paulo verlangt echter meer voor Brenner.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

123 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Dit is dus het verschil tussen Ajax en Feyenoord waar ik graag vanaf wil.
Waar Ajax op een 20 jarige spits 10 mil kan bieden en als ze willen waarschijnlijk meer halen wij een spits van 32 die waarschijnlijk voor nu te zwaar is en aan eind van zijn carrière zit.

Ajax heeft natuurlijk gewoon een spits nodig en als deze verder doorbreekt kan hier uiteindelijk weer een hoop geld voor gevraagd worden.
20 is een mooie leeftijd.

30 december 2020 om 08:26

Ik snap je frustratie maar toch denk ik dat dit weer een speler is voor volgend seizoen. Als je weer een jonge talentvolle spits haalt moet je ook jonge spitsen van de hand doen. Ik had liever een gevestigde naam gezien om op korte termijn resultaat te halen. Iemand die op de bank zit bij een grote club maar wel graag naar het EK gaat. Iemand waarmee je een grotere kans hebt op het kampioenschap en succes in Europa.

30 december 2020 om 08:33

Ook dat zou kunnen dat voor volgend seizoen is. Ook dat is de kracht van ajax. Doen ze al jaren spelers in de winterstop halen van de andere kant van de wereld die kunnen dan een half seizoen wennen en staan er als het nieuwe seizoen begin. alle lof daarvoor.

Een spits is wel waar Ajax dit seizoen gefaald heeft die niet aan te trekken volgens mij. In de competitie tot nu toe genoeg doelpunten maar in de mindere wedstrijden mis je hem toch.
Toch denk ik als hij wekelijks Huntelaar had laten spelen die ook scherper was voor de goal.

30 december 2020 om 13:53

@jeroen-AMF voor volgend seizoen hebben ze toch al een jonge scorende spits? loop nu de ene na de andere er in te knallen bij FC Twente, zou het een rare zet van ajax vinden om nu weer een jong talent uit het buitenland te halen, terwijl ze er zelf al een paar hebben lopen, die traore, brobbey en danillo.dat is toch tegen alles waar ajax voor staat

30 december 2020 om 08:40

@bliek maar dat komt ook omdat Feyenoord het weinige geld wat er is vaak uitgeeft aan spelers waar je niet veel aan hebt. Als je dan ziet wat een AZ vaak haalt voor weinig geld de laatste jaren met spelers als Janssen, Jahanbaksch, Idrissi en Karlsson bv en je zet dat af tegen spelers als Diemers, Bozenik, Conteh, Texeira etc. dan zie je dat de scouting bij Feyenoord echt beter moet

30 december 2020 om 08:48

Diemers Conteh en Teixeira kostte samen 2 miljoen als ik mij niet vergis. Dan kom je, afgezien van een gelukje, ook gewoon uit bij matige spelers.

30 december 2020 om 08:59

Ja maar moet je die dan willen halen. Dit niveau moet je toch zelf ook nog wel kunnen opleiden? Vergeet ook niet dat Bozenik gewoon 4 miljoen euro heeft gekost. Met dat geld had je wel wat beters kunnen halen

30 december 2020 om 09:13

Ik geloof in Bozenik, maar hij krijgt de kans niet. Hij is nu dan geblesseerd, maar ik denk dat Bozenik een prima doelpuntenmaker is wanneer fit. Rest, eens. Die moet je ook niet willen halen. Zijn matige spelers waar Feyenoord niets mee opschiet.

30 december 2020 om 09:17

@japie: een beetje lullig natuurlijk om zo ongeveer de 4 grootste succesverhalen van AZ te vergelijken met bankzitters van Feyenoord. AZ doet natuurlijk een hoop goed, maar het blijft een stapje lager. Er staat veel minder druk op waardoor ze in de gelegenheid zijn eerste divisiespelers langzaam in te laten stromen in het eerste. AZ haalt ook 'gewoon' een Clasie of een Indi of een Johnsen of een Leeuwin.
Wat AZ wel veel beter doet is het verkopen van spelers op het juiste moment. Wat ze op termijn nog meer gaat helpen is als die spelers ook daadwerkelijk gaan presteren in het buitenland.
Wat Ajax betreft: een winterse aankoop lijkt me wat Ajax betreft ideaal. Kan hij rustig acclimatiseren in Nederland en vlammen vanaf volgend jaar (of nu al indien hij zich makkelijk aanpast en het niveau meteen omhoog brengt). Echter vraag ik me af waarom Sao Paulo hem nu al zou verkopen terwijl je in de titelstrijd zit. Als je als club niet in acute financiele nood verkeert zou ik niet eens aan een verkoop beginnen.

30 december 2020 om 09:33

@ijsmuts maar is het verschil niet dat AZ wel meer met beleid koopt en Feyenoord zomaar wat doet.. Speler als Leeuwin is natuurlijk gehaald omdat ze vorig seizoen veel blessures hadden. Waarom een Narsing halen en groot contract geven terwijl op die plek Berghuis speelt. Nu hebben ze een bankzitter met salaris van meer dan een miljoen. Speler die niet verkocht kan worden.

30 december 2020 om 09:37

@Ijsmuts misschien is het lullig maar wanneer is het laatste succesverhaal van Feyenoord geweest? Wanneer hebben wij voor het laatst een speler voor 20 miljoen of meer verkocht? Wie weet wordt dat Senesi maar dat moeten we ook nog maar afwachten. Ik hoop dat Feyenoord vanaf nu wat meer de jeugd de kans gaat geven ipv spelers als een Narsingh, Linssen, Diemers en Texeira te halen. Misschien hebben we een mindere lichting maar dit rijtje namen maakt je ook niet beter en het kost je wel weer geld

30 december 2020 om 09:39

@MrKrillin daar lijkt het wel op. Nu halen we Pratto die in zijn hoogtijdagen 5 jaar geleden gemiddeld 10 goals per seizoen maakte. Bovendien kampt hij ook nog eens met overgewicht. Dan kan je net zo goed Bannis opstellen. Geen hoogvlieger maar dat is Pratto ook niet dus geef dan maar je eigen jeugd de kans

30 december 2020 om 09:48

@krillin: ik vind niet dat AZ zo heel veel beter inkoopt. Wat ik al aangaf is dat ze door het lagere verwachtingspatroon wel wat ruimer kunnen scouten waardoor spelers in de relatieve luwte zich mogen ontwikkelen (janssen, idrissi etc). Natuurlijk is Narsingh een miskoop en zitten er bij Feyenoord wel meer tussen. Zodra we van AZ gaan verwachten dat ze het Ajax en PSV serieus moeilijk gaan maken in de titelstrijd, zal ook daar de lat omhoog gaan en daarmee het aantal mislukte transfers toenemen.

30 december 2020 om 09:48

AZ en Feyenoord kan je niet vergelijken. Daar waar er bij Feyenoord veel meer druk ligt. Ik vraag mij dan ook af of die spelers dat jij noemt bij Feyenoord hetzelfde laat zien. Haps is denk ik wel een perfect voorbeeld. Bij AZ een topper en bij Feyenoord even nodig gehad voor hij ook daar ging presteren.

30 december 2020 om 09:52

Een Jahanbaksch, Karlsson en Janssen hadden het bij ons ook wel gered hoor. Die waren echt kwalitatief niet minder als wat wij halen, in tegendeel zelfs. Ik zie in zo een Bozenik bv echt niks speciaals en die kost dan 4 miljoen. Diemers, Linssen, Texeira en Content vind ik ook niet beter als de gemiddelde jeugdspeler en die kosten je uiteindelijk ook weer geld. Nu wordt Pratto, een spits met overgewicht die over de hill is gehuurd voor een Zuid Amerikaans salaris. Ik kan echt geen beleid ontdekken bij Feyenoord

30 december 2020 om 10:00

@japie_krekel: waarom zou Feyenoord per se voor 20 miljoen moeten verkopen? Gemeten vanaf het kampioensjaar, het jaar dat Feyenoord weer meetelde, haalden Feyenoord en AZ ongeveer hetzelfde bedrag op qua transfers (118-123 miljoen). Het verschil zit het grotendeels in de goedkopere vijver waarin AZ vist (uitgaven 70-35 miljoen), maar dat heeft dus ook met het verwachtingspatroon te maken. Ik snap best dat Feyenoord een Diemers of een Teixeira binnenhaalt, maar niet allebei. Narsingh heb ik nooit begrepen en Linssen is een leuke breedteversterking (leuk omdat er geen transfersom mee gemoeid was). Ik had liever gezien dat Burger minuten had mogen maken. Zelfde met de Argentijnse spits die nu waarschijnlijk komt. Wat mij betreft huurt Feyenoord geen ruime 30plussers zonder noemenswaardige wedstrijdritme of toekomstperspectief bij de club, terwijl er al genoeg namen op de loonlijst staan voor die positie (of ze renderen of niet vind ik niet relevant voor een half jaar). Janssen had bij Feyenoord niet eens minuten mogen maken, of een half jaar lang kansen mogen missen. Die kreeg bij AZ de tijd om zich in de luwte te ontwikkelen. Bij Feyenoord stonden Kuyt en Kramer (toen nog goed voor 14 goals) in de spits. Janssen had geen naam en kwam van Almere. Er zijn zat spelers met meer kwaliteit mislukt in de Kuip.

30 december 2020 om 12:13

dan zitten we redelijk op 1 lijn wat betreft het aankoopbeleid. ik zie ook liever een Burger de kans krijgen dan een Texeira bv en ook liever een Bozenik of Bannis de kans krijgen ipv een Pratto die eerst fit moet worden en na een paar maanden weer weg is

30 december 2020 om 12:20

Zullen we het weer even on-topic houden? Laat het nu staan, aangezien het verder een prima discussie is, maar het gaat hier uiteindelijk niet over het transferbeleid van AZ en/of Feyenoord, maar over Ajax. Dus dan wel ook graag die club erbij betrekken.

30 december 2020 om 12:31

Blijkt maar weer hoe cruciaal een goede inkoper is binnen een Bvo. Bij AZ hebben ze dat meer dan prima voor elkaar. Bij Ajax maar matig. Anders kom je niet aan met spelers als Magallan, Pierie, Klaiber om maar een paar voorbeelden te noemen. Dan komt er straks wel weer iemand om me te wijzen op de financiã«le cijfers, maar volgens mij is Ajax in de eerste plaats een voetbalclub en niet een NV die persã© alleen maar moet handelen uit winstoogmerk. Daarom mag de scouting van Ajax toch wel degelijk onder de loep worden genomen. Simpel gezegd, word je dit seizoen geen kampioen - alleen Corona kan je redden;-) - dan mag die misser vooral toegeschreven worden aan Overmars (i.c.m. zijn vriend Ten Hag... )

30 december 2020 om 12:43

@aardbei daar heb je gelijk in. het aankoopbeleid van Ajax is er een beetje een met twee gezichten. Frenkie, Onana, Ziyech, Sanchez, Dolberg, Tadic, Blind, Neres en Tagliafico waren topaankopen en Klaassen, Martinez en Promes zijn op zich ok aankopen. Kudus en Anthony kunnen ook goede aankopen gaan worden als ze zich goed ontwikkelen. daar tegenover staan echter ook weer miskopen als Marin, Magallan, Alvarez, Pierie, Bande, Labyad en Klaiber. de balans is zeker positief dus het aankoopbeleid krijgt dan ook zeker een voldoende alleen bij sommige aankopen is het me echt een raadsel wat die scouts daar in gezien hebben. zo een Alvarez bv is imo een doorsnee houten klaas die echt nergens in uitblinkt maar die heeft gewoon 15 miljoen gekost. wat hebben die scouts daar dan voor speciaals in gezien vraag ik me af

30 december 2020 om 15:22

@ijsmuts, zo zijn er wel meer succesverhalen. Altidore en Weghorst goedkoop kwamen en die voor 5x zijn aankoopprijs weggingen nadat ze een boel doelpunten hadden gescoord.

Bij Feyenoord kan ik me alleen Pelle bedenken die goedkoop kwam, successen had en weer voor een goeie prijs werd verkocht.

30 december 2020 om 16:49

@primetime Pelle leverde helaas ook maar iets van 10 miljoen op geloof ik en was een jaar later op het EK de eerste spits van Italie. onze laatste echte grote verkopen waren Kuyt en Salomon Kalou

30 december 2020 om 09:08

@bliek, niet alles geloven wat je leest of hoort Pratto is niet te zwaar. Waarom deze Brenner halen hij is de laatste maanden doorgebroken omdat Pablo geblesseerd is geraakt en sinds deze terug is spelen ze met 2 spitsen. Als ze het Ajax systeem spelen 4-3-3 speelt hij vaak op de rechterflank en Pablo in de spits. Het systeem van Soa Paolo is anders dan dat van Ajax en ik zie hem niet slagen aangezien het van Nature geen spits is en de laatste maanden het goed doet maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Hij flopte volledig vorig seizoen maar als Ajax op basis van een paar goede maanden een gemaakte spits kan halen zegt ook veel over de financiële positie van Ajax. Als Ajax echt opzoek is naar een spits die echt top is neem dan Borre van River plate een super spits en bewijst al 2 jaar dat hij top is. Niet goed genoeg voor Atletico Madrid maar Ajax kan weer de juiste springplank zijn ook heeft hij veel weg van Suarez.

30 december 2020 om 10:19

Hij flopte volledig vorig seizoen? Speelde maar 5 wedstrijden toch!?

30 december 2020 om 10:37

5 wedstrijden en dat kwam ook omdat er veel gezeik was. Is aangehouden door politie ivm te hard rijden en was beetje aan het klooien met blessures. Maar was geen succes.

30 december 2020 om 09:25

Maar dit verschil is toch te wijten aan hoe de clubs zichzelf de afgelopen jaren gerund hebben? Ajax investeert veel in de jeugd, heeft een elftal in de kkd en heeft onder De Boer jarenlang zuinige aankopen gedaan en maximaal resultaat behaald. Feyenoord investeert liever een leuke meevoetballers uit middenmoot ED of afdankertjes uit het buitenland en dat hebben ze (op de periode Koeman en die ene titel) financieel niks opgeleverd.

Gewoon de wet van het voetbal lijkt me.

30 december 2020 om 09:35

Wat een rare opmerking. Je kunt zo ook stellen dat er ook een verschil is tussen tussen Feyenoord en Real, waar ze ff 100 mil neertellen voor Hazard.
Dat verschil is helemaal niet relevant, daar Feyenoord en Ajax 2 verschillende werelden zijn, met alle respect.

30 december 2020 om 10:14

Speelt Feyenoord in dezelfde competitie als Real dan?

Ik weet niet of dit de oplossing zou zijn. Maar vind 't iig positief dat er eindelijk iets concreet aan het spitsen probleem wordt gedaan. Nu nog centraal rechtsachter een kwalitatieve impuls en dan heb je wellicht weer wat meer balans en diepte in de gehele selectie.

30 december 2020 om 09:15

Lijkt mij heel stug dat we deze winter nog een rcv gaan halen. Zeker als Overmars aan het einde van het seizoen weg gaat..

Dit gaan ze toch niet doen neem ik aan, of gaan ze Traore, Brobby en Danilo hier de middelvinger geven.
Qua ambitie misschien wél de juiste keuze, maar het staat wel haaks op het Ajax beleid, als dat nog bestaat.

30 december 2020 om 08:34

Ik denk dat ze Danilo en Traore niet goed genoeg vinden. Brobbey en Huntelaar hebben nog een contract voor een half jaar. Dus wat dat betreft mag er wel een talentvolle en ervaren spits komen met het oog op de toekomst.

30 december 2020 om 09:00

Het is simpelweg ook gewoon een verdienmodel. Kijk naar jongens als Danilo en Botman. Als Ajax die spelers eeuwig in jong laat spelen worden ze geen stuiver meer waard. Hebben ze wel talent en verhuur je ze dan vermeerderen ze in waarde en kun je die jongens het jaar erna zelf inpassen of verkopen. Als Ajax Brobbey en Traore zouden verhuren aan een eredivisieclub dan shoppen ze er wel 15 in per seizoen. Nou dan kun je ze voor veel geld van de hand doen.

30 december 2020 om 08:46

Je weet niet wat er achter de schermen speelt. Brobbey hoor ik al een tijdje dat het wel goed komt maar ja is dat ook zo? Of Danilo nou de Ajax spits is weet ik ook niet. Hij doet het heel erg goed bij Twente maar of hij dat bij Ajax kan betwijfel ik nog een beetje. Huntelaar gaat natuurlijk stoppen waarschijnlijk dus dan kan een spits er wel bij. Maargoed ik geloof sowieso weinig van deze geruchten.

30 december 2020 om 08:48

Tinus45. Wat is beleid tegenwoordig nog? En inderdaad denk ik dat ze toch bij Ajax denken dat Danilo, Traore en Brobbey te licht zijn voor het " grote" werk. Huntelaar gaat stoppen. Dus het zou een goede keuze kunnen zijn.

30 december 2020 om 08:50

Welk beleid bedoel je precies? Het beleid dat Ajax in de jeugd kijk en als daar niet loopt, ben ik niet mee eens maar Ajax ziet dat blijkbaar zo, dat je dan verder kijkt voor jonge spelers die waarde creëeren?

30 december 2020 om 08:56

Brobbey gaat niet slagen bij ajax denk, traore is leuk tegen vvv. Je hebt gewoon een keer een goeie spits nodig er staat elke wedstrijd een ander of een middenvelder

30 december 2020 om 09:09

Tinus 45 denkt dat "ajax=beleid" bestaat uit onbeperkt blikken met talenten opentrekken. Lekker beperkt denken! Tinus-45 houdt er van sneren uit te delen richting Ajax. Maar Tinus, er zijn maar weinig clubs in Europa die jaarlijks eigen talenten laten debuteren in hun vlaggenschip op het niveau zoals Ajax doet. En als je jaarlijks je beste spelers verkoopt en voor aanzienlijk minder euro's inkoopt dan dat je hebt verkocht, dan is het logisch dat je in kwaliteit achteruit gaat en weer moet bouwen. En ja, dan is het ook logisch dat je oog houdt voor 'koopjes' op de internationale talentenmarkt, zeker wanneer je een bepaald niveau nastreeft.

30 december 2020 om 09:10

Dit gaan ze toch wel doen neem ik aan. Traore en Danilo vind ik te licht voor Ajax. En Brobbey heeft nog te weinig kans gehad waardoor ik hem nog niet kan beoordelen. Laat deze nieuwe spits maar komen ik hoop dat hij het in zich heeft om wel de vaste spits van Ajax te worden. Kan hij samen met Neres en Antony de samba doen voorin.

30 december 2020 om 09:21

Heb er een beetje dubbel gevoel bij. Als je een spits wilt halen zou je er eigenlijk 1 moeten hebben die er gelijk staat, een ervaren iemand. Daar kunnen jongens als Brobbey aan zich optrekken. Ik denk dat Brenner met Traore en evt Danilo gaat strijden om die plek. Traore vind ik eigenlijk te licht. Voor Brobbey zou het beste zijn als hij twee jaar verhuurd word. Dan komt hij als een completere spits terug. De KKD is hij ook ontgroeid heb ik het idee.

30 december 2020 om 09:35

Mee eens en deze jongen is ook nog eens vrij klein met zijn +/- 1,75 en 47kg, net zoals Danilo. Zijn statistieken zijn prima met 11 goals, maar ook Danilo heeft 11 goals. Daarbij heb je met Traore voor eredivisie begrippen een prima spits en kun je ook investeren in Brobbey die snelheid met fysiek combineert.. Ik zie het nog niet gelijk zitten omdat je straks in potentie 4 jonge ajax spitsen hebt.. Ik verwacht dat Danilo volgend jaar een kans krijgt of je moet een van bovenstaande denken te kunnen slijten(traore/danilo?)

30 december 2020 om 10:09

Niks ‘de middelvinger geven’. De spitsen die jij noemt komen voor nu tekort. Ajax wil aanhaken als Europese subtopper, dan heb je een spits nodig die er staat. De doelpunten van Traore tegen VVV en Atalanta verbloemen veel, maar het is gewoon niet veel.

30 december 2020 om 10:23

Welke garantie heb je bij een 20-jarige spits uit Brazilie die pas 1 seizoen presteert, dat hij er 'staat' dan? Ik vind het wel een vreemde move hoor. Traore, Brobbey, Danilo (!) en Hansen heb je allemaal nog rondlopen en dan komt er alsnog een onervaren jonge spits die het wel gaat oplossen? Danilo scoort aan de lopende band bij Twente, Brobbey in Jong Ajax, Traore ben ik persoonlijk niet heel kapot van, maar dan heb je daarachter nog Hansen als groot talent.. is niet echt een goed signaal naar die gasten toch? Buiten dat moet Ajax natuurlijk helemaal zelf weten op welke manier ze aan spelers komen voor het eerste hoor. In Nederland doen we ook soms wel heeel romantisch over jeugdspelers. Alsof het een doel an sich is. Ze moeten wel goed genoeg zijn. Maar ik denk dat er van die genoemde 4 er zeker 2, misschien wel 3, goed genoeg voor Ajax (kunnen) zijn.

30 december 2020 om 10:45

Je weet in elk geval met wat je nu hebt dat je ook geen indruk maakt. Danilo doet het heel goed bij Twente, maar ik zie het hem bij Ajax niet gaan doen wetende dat daar zo veel minder ruimte ligt dan bij Twente voorin. Als Danilo zo doorgaat kun je zomaar de transfersom terugkrijgen die je nu voor Brenner betaald (Zo gek is de markt, ik vind Danilo het niet waard). Traore ben jij net als ik niet kapot van, dus heb er weinig vertrouwen in. Hansen groot talent, maar laat het zelfs in Jong Ajax amper zien, los van dat hij ook op de vleugel kan mocht ie toch snel doorbreken. Ik zou Traore lekker verhuren volgend seizoen, zoals Danilo, Brobbey en Brenner dan eventueel strijden om de spitspositie en Danilo voor rond de 10 miljoen verkopen.

30 december 2020 om 11:04

Persoonlijk ben ik wel fan van Danilo, die is gewend om bij Ajax in de kleine ruimte te spelen en zoals Twente deze maanden speelt is dat ook veel op de helft van de tegenstander. Dat zie ik wel goedkomen eigenlijk. Met zoveel jonge talenten voor 1 positie zou ik als Ajax eerder een wat meer ervaren spits proberen te halen waarvan je mag verwachten dat hij er staat (Milik? Of zou dat niet realistisch zijn?), in plaats van een vergelijkbare spits waardoor de andere jongens dat als een motie van wantrouwen kunnen zien. Misschien ook wel niet hoor, maar kan me het goed voorstellen. Zo'n Brobbey gaat dan nooit bijtekenen natuurlijk. Persoonlijk had ik het volgend seizoen wel aangedurfd met Danilo en Brobbey. Traore verkopen/verhuren. Die staat er gek genoeg in het buitenland heel goed op dus daar kun je een mooie smak geld voor krijgen.

30 december 2020 om 11:06

2 van de 3 namen zullen toch wel afvallen. Traoré heeft mij tot nu toe niet kunnen overtuigen en bij de andere 2, deze zullen zich nog moeten bewijzen.

30 december 2020 om 11:12

@tinus

Ajax moet om aan zijn ambities te kunnen voldoen kampioen worden. Langer doormodderen met Traoré is ook geen optie. Ik ken deze jongen niet. Je zou ook Danilo kunnen terughalen. Vind ik sowieso beter dan Traoré. Brobbey nog niet klaar en tekent niet. Dan moet je wat.

Hetzelfde vind ik ook met Schuurs. Die heeft genoeg kansen gehad. Zou geen middelvinger naar hem zijn wanneer Ajax een CV zou halen.

Vreemd wel weer dat Overmars als mosterd na de maaltijd er in januari mee komt natuurlijk. Die jongen staat er niet direct. Haal dan misschien gewoon ook Danilo terug

Zou ik als Ajax geen seconde langer over nadenken. Ook niet als-ie 12 moet kosten. Ziet er in filmpjes uit als een niet bijzonder technische spits, maar wel eentje die vaak op de goede plek staat. Laat Ajax nou net behoefte hebben aan een spits die de ballen gewoon binnenwerkt. Mocht hij mislukken haal je die 10 a 12 miljoen er ook wel weer uit bij een doorverkoop. Enige nadeel is dat je Traore en Brobbey in de weg staat.

30 december 2020 om 09:56

Want Ajax staat erom bekend de spitsen in stelling te brengen? Als je grootste kwaliteit op de juiste plaats staan is ga je het bij dit Ajax moeilijk krijgen. Ons probleem ligt niet in de spits maar op de route naar de spits toe. Een spits is verre van een prioriteit deze zomer imo. Je hebt meer behoefte aan een CV, back-up linksback en vooral een 6. Je speelt EL en Eredivisie. Daar zijn de spitsen meer dan goed genoeg voor. Maar je middenveld is te matig, achterin loopt het niet over aan kwaliteit en zolang Kudus er niet is hoef je alleen bal naar Gravenberch moeilijk te maken en Ajax gaat in een U spelen zoals onder de Boer vaak was. Een nieuwe spits (met profiel Brenner) gaat niet opeens de opbouw verbeteren en rest creatiever maken.

30 december 2020 om 11:44

@wolterx
Ben ik totaal met je eens allemaal. Ik ben niet gecharmeerd van Traoré en die gaat het ook niet worden. Maar de veel grotere pijnpunten liggen op de plaatsen waar jij zegt en wat in de zomer al zo vaak besproken is. Steken die Overmars laat vallen.

Zie jij heil in Danilo terug te halen en Ajax gewoon elders te versterken?

En is dit dan het einde van Brobbey ? Ik hoor elke keer dat hij wil blijven, maar met Raiola als zaakwaarnemer weet je dat het vaak loze woorden zijn. Brenner ken ik verder niet, nooit zien spelen, dus geen idee of hij de oplossing is.

30 december 2020 om 08:46

Ja die zal ook veel zin hebben om een nieuw contract te tekenen als er een of andere Braziliaan voor 10 miljoen gekocht wordt voor zijn positie...

30 december 2020 om 08:55

Daar had hij sowieso al niet al teveel haast mee, al voor deze interesse.

30 december 2020 om 09:03

En hoe zou dat komen? En waarschijnlijk wordt het wel weer in de schoenen geschoven van de oh zo boze Raiola, maar er zou misschien een achterliggende reden kunnen zijn.

30 december 2020 om 09:06

Andere talenten van zijn lichting hebben al bijgetekend. Bij Brobbey zie ik helaas een deja vu met Kluivert. Die had ook de mond vol van 'komt wel goed' en wijzen op het logo, maar vertrok wel. Ajax moet door, dus dan maar een andere spits halen, die wel graag wil.

30 december 2020 om 09:12

En wilt Brobbey weg omdat hij gewoon weg wilt of omdat hij niet genoeg perspectief ziet?

30 december 2020 om 09:22

Als je 18 bent en je bent aanvoerder van jong-Ajax en krijgt speelminuten in het 1e dan is er geen sprake aan gebrek aan perspectief. Of denkt hij bij pak 'm beet Juventus, AC Milan, Manchester City wel aan spelen toe te komen ?

30 december 2020 om 09:24

En bij het eerste het beste jeugdtalent uit Brazilië is er meteen weer interesse. Als er toch veel concurrentie is dan kun je beter veel concurrentie hebben met een contract van 10 keer de waarde van Ajax.

30 december 2020 om 09:39

Er is interesse doordat hij niet bijtekent. Dat kan ik niet los van elkaar zien en is toch echt zijn eigen schuld in dat geval.

30 december 2020 om 09:49

Serieus, gebrek aan perspectief? Zijn enige echte concurrent als spits is Traoré op dit moment, de rest zijn middenvelders en een 37 jarige Huntelaar. Als een jaar geleden Gravenberch weg was gegaan, had je dan ook gezegd dat hij een gebrek aan perspectief heeft? Hij is 18 en heeft gewoon al minuten mogen maken in het eerste. Hoeveel andere clubs die de afgelopen paar jaar CL hebben gespeeld geven spelers van deze leeftijd elk jaar de mogelijkheden om op dit niveau mee te spelen?

Er zijn genoeg aankopen van Ajax geweest die de concurrentie van de talenten hebben verloren, als je die strijd niet durft aan te gaan dan kan je inderdaad beter vertrekken.

30 december 2020 om 09:52

En wat is de reden dat hij niet wilt bijtekenen? Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat het een geldbeluste persoonlijkheid is. Als grote talenten niet willen bijtekenen ligt dat meestal aan een gebrek aan perspectief.

30 december 2020 om 10:02

Brobbey wilt bijtekenen maar had vóór overstap naar Raiola (Dit seizoen) al twijfels over of kans zou gaan komen. Hij beseft ook dat hij jaar jonger is dan Traore en minder ver is dan Traore was vorig jaar deze tijd. Uiteindelijk zie ik hem niet direct eerste spits bij Ajax worden en als hij dat elders wel kan (zou RB Salzburg geweldig voor hem vinden trouwens) dan moet hij alle opties open houden. Ik zei deze zomer al dat van alle talenten ik alleen over bijtekenen van Brobbey twijfels had terwijl iedereen bij eerste geluid Gravenberch en Hansen al naar buitenland hadden geschreven. Ik denk nogsteeds dat Brobbey bij wilt tekenen, dit heeft hij ook zonder camera op hem gericht vaker aangegeven namelijk MAAR hij is niet gek en gaat niet 3e optie zijn van de spitsen onder 21 jaar mocht Ajax een jonge spits halen. Wat logisch is imo. Als deze winter niemand erbij komt zie ik hem verlengen, haalt Ajax iemand of probeert het Brobbey te verkopen dan zie ik hem vertrekken eigenlijk.

30 december 2020 om 11:28

Nou is de link Feyenoord/slot en Raiola wel vaker gemaakt, maar als hij nu transfervrij naar feyenoord overstapt is hij direct vaste basisspeler. Niet de meest sympathieke overstap, maar voor zijn carriere niet een verkeerde.

30 december 2020 om 14:55

De enige die het onderwerp geld erbij haalt ben jij hoor Lierse. Beetje kort door de bocht je reactie. Huntelaar stopt waarschijnlijk dus als je dan de concurrentie niet aan wil gaan met Traore mag je wat mij betreft weg

30 december 2020 om 15:34

@fcbogarde, ook niet iedereen. Salah-Edinne staat bv nog maar tot 2021 onder contract. Half jaar geleden zat hij ook bij de groep van 6 die ze wilden verlengen maar is ook nog steeds niet gebeurt

30 december 2020 om 09:43

Brobbey is 18... Die kan over 2/3/4 jaar ook nog prima doorbreken bij Ajax. Niet elke speler moet met 18 al bij Ajax in de basis staan.

30 december 2020 om 09:51

Klopt, alleen zijn contract loopt over een half jaar af....de intentie om verder te gaan is er, de handtekening nog steeds niet !

Ik vind het een slechte evolutie dat altijd maar Braziliaanse talenten gehaald moeten worden voor de aanvallende posities. Want het gras is natuurlijk altijd groener aan de overkant. Zo een traore, die zou ook gewoon 10 miljoen of meer kosten als hij in Brazilië al wat partijtjes gespeeld had. Als er nu geen aanvallende talenten in de jeugd rondliepen dan was het nog te begrijpen, maar nu komen er echt een aantal beloftevolle spitsen aan.

30 december 2020 om 08:56

@Lierse, dit is de spagaat waar Ajax steeds meer in komt. Ze hebben de ambitie om aan te sluiten bij de Europese top (wat in mijn ogen nooit structureel gaat lukken) en een enorme berg geld waar ze op zitten. De verleiding is dan ontzettend groot om allerlei spelers te gaan kopen. Je kan er gerust van uitgaan dat de sprong van de jeugd naar Ajax 1 steeds groter wordt en dat het geduld met jeugdspelers steeds kleiner wordt. Zou het overigens prima begrijpen wanneer het geduld van die jeugdspelers ook kleiner wordt.

30 december 2020 om 09:02

Dat gaat inderdaad niet lukken nee. En momenteel hebben ze het gewoon moeilijk om dat evenwicht aanvallend te vinden. Ze beginnen nog net niet te kwispelen als ze een Braziliaanse aanvaller tegenkomen die een beetje betaalbaar is.

30 december 2020 om 11:55

Als je een Botman zonder ook maar te spelen in het eerste voor 10 miljoen kunt verkopen is dat ook wel een succesvolle strategie hoor.
Als je daar dan weer een Braziliaan van weet te kopen die uiteindelijk voor 30-40 miljoen verkocht wordt is dat toch prima?

30 december 2020 om 12:37

Prima toch zo kunnen andere clubs profiteren van leuke spelers die Ajax laat lopen

30 december 2020 om 09:15

Helemaal niets slechts aan. Jeugd krijgt zelfs te veel kans. Schuurs mag wedstrijden lang cruciale fouten maken. Een talent moet traject Gravenberch/Mazraoui afleggen. Heel snel grote stappen zetten. Doe je dat niet, dan is het over. Gelet op het aantal talenten dat dit voor elkaar krijgt is het geen onmogelijke vraag. Doet Ajax gewoon goed. Daarnaast niveau van de talenten die het niet halen is steeds hoger, dus die komen ook goed terecht. Ter vergelijking een Bakker en Botman hebben een betere start dat Jahanbaksh of Til.

30 december 2020 om 09:22

Ik heb het over het aanvallende compartiment. En zoals gezegd. Leuk hoor zo een Brenner, maar is een Traore echt veel slechter? Zoals gezegd is het gras altijd groener aan de overkant. Vrienden van mij die Ajax heel sporadisch volgen die denken ook dat Traore een echt toptalent is, net zoals de meeste hier dat zullen denken van Brenner. Ik ben van mening dat je talenten eerst de kans moet geven en als die er niet zijn dan moet je het extern gaan zoeken. En je kunt veel zeggen, maar niet dat er aanvallend geen talent aanwezig is.

30 december 2020 om 10:14

Traore is toch veelste lomp om bij Ajax te spelen? Prima jongen om lekker oorlog in de 16 te trappen maar niks verfijnt.

30 december 2020 om 10:20

Van wat ik hier zoal lees, is Brenner ook niet echt de verfijnde Ajax-spits.

2 januari 2021 om 01:13

Klein technisch begaafde spits is een ajax spits.

Sterk lomp zoals traore is gewoon niet wat we gewend zijn bij ajax.

Traore moet je zien als lukaku. Dat hebben we bij ajax nooit gehad.

Wel veel vaker niet te grote spitsen maar technisch super.

30 december 2020 om 17:02

Ik ben het helemaal met je eens. Betaal 15-20 miljoen voor een gerenommeerde topper van het kaliber Blind/Tadic of geef je jeugd een kans.

10 miljoen is veel te weinig voor deze jongen. Is een enorm talent. Had eerder verwacht dat dit 30 miljoen zou zijn. Aangezien hij de topscorer is van de nr 1 van Brazilië. We hebben natuurlijk al veel spitsen rondlopen bij Ajax, maar ik zou deze jongen toch verwelkomen. Dan moet hij wel gewoon 1e spits worden. KJH stopt, Danilo of Traore gewoon verkopen en klaar. Danilo moet je eigenlijk wel een kans geven gezien z'n goals bij Twente... maar verwacht niet dat hij vaste Ajax spits wordt.

30 december 2020 om 09:39

@garriesteas, Meen je dit nou? Wat heeft hij vorig jaar nou klaar gespeeld bij Fluminense? Helemaal niks die waren blij dat hij weer vertrok met al dat gezeik rondom zijn persoontje.
Voor de blessure van Pablo was hij ook wissel. Wat hij goed heeft gedaan was zijn moment gepakt maar dit is niet een geweldige speler. Daarbij heeft hij is de topwedstrijden (ik herinner mij de libertadores) niks kunnen klaar spelen. Daarbij sla je onzin uit dat je roept dat hij topscoorder is bij Soa Paolo dat is Luciano. Hij is speelt samen met Pablo de laatste maanden in een 2 spitsen systeem en denk niet dat hij past in een 4-3-3 systeem. Als dat word gespeeld dan speelt hij vaak aan de rechterkant maar dat wist je wel. Ik vind dit meer momenten scouting en dat vinden de meeste journalisten ook in Brazilie het is een goed talent maar niet buiten kwaliteit. Laat hem nog maar een jaartje dit door trekken en dan kan je pas zeggen dat het een enorm talent is. Daarbij heeft hij niet voor alle jeugdselecties gespeeld dat is meestal wel een verzameling van grootste talenten. Ik wil wel aangeven dat hij met zijn huidige vorm wel bij jong brazilie zal worden opgeroepen maar dat is nogmaals een moment opname dan een beoordeling op zijn talent.

30 december 2020 om 09:48

Bedankt voor je reactie, je hebt gelijk. Ik dacht dat hij topscorer was, maar blijkbaar is het 11 om 12. Scheelt niet veel, haha. Ik heb hem 3 wedstrijden zien spelen en toevallig was hij daarin makkelijk trefzeker. Daar baseer ik mijn mening op. Wel lekker dat hij dan 2x scoort tegen de gewonnen pot tegen Fluminense. Verder is dat mannetje nog maar 20.

30 december 2020 om 10:34

Dan hoop ik niet dat je ambitie hebt om technisch directeur ergens te worden, als je na 3 wedstrijden al 30 miljoen wil neerleggen 😉

30 december 2020 om 11:08

@garriesteas, Welke wedstrijden heb jij gekeken? Als je echt hebt gekeken dan snap ik je helemaal niet meer. Tegen Corintians met zijn gebaren en hoe slecht hij toen speelde man man man. Dan zullen we tegen Gremio maar zwijgen toen waren ze beschamend slecht gelukkig gaat dat over 2 wedstrijden en hebben ze nog een thuiswedstrijd tegoed. Je kijkt waarschijnlijk de herhalingen van de wedstrijden dat hij scoort. Maar deze man heeft nog geen 10 wedstrijden goed gespeeld achter elkaar laat staan 5.

Driessen die roept al.weer iets over 60 procent door verkoop percentage, die probeert echt alles om zichzelf ongeloofwaardig te maken.
Als men denkt dat deze jongen de oplossing is voor het spitsen probleem, dan moeten ze het doen. Wat Ajax nu in de spits hebben lopen en wat er op de bank zit , is niet echt hoopgevend

Gewoon halen om dan je grootste talent Brobby te laten vertrekken.... Geef die Brobby eens wat wedstrijden de kans en tijd, die jongen heeft alles en is beresterk!

30 december 2020 om 09:04

Het probleem zit 'm in het feit dat brobbey zogenaamd wel wil blijven, maar niet tekent. Raiola heeft 'm in de houtgreep. Dus uit dat oogpunt is het logisch dat er naar een andere spits gekeken wordt. Zodra die getekend heeft, heeft Raiola/brobbey een stok om mee te slaan. Helaas werkt het zo, dus dan maar een andere spits. Ajax koestert andere talenten zoals Rensch, Taylor, Regeer, Timber, Hansen.

30 december 2020 om 11:11

Maar dat is een beetje kip of het ei verhaal toch? Wil Brobbey niet tekenen omdat Ajax concurrentie haalt of haalt Ajax concurrentie omdat Brobbey niet wil bijtekenen?

30 december 2020 om 13:18

Hij roept al vanaf september dat het wel goed komt, maar dat blijkt vervolgens nog nergens uit. Helaas... In dat geval moet Ajax verder. Als Brobbey overtuigt is, dan is hij niet bang voor een concurrent. Die hij ook in sterkere competities gaat ondervinden.

Pfff, dit gaat een miskoop worden in mijn ogen. Als ik zijn YouTube filmpje kijk, dan zie ik hier totaal geen Ajax spits in. Wat ik nog steeds niet begrijp, is waarom Tadic nog geen spits staat, het voetballende gedeelte loopt zoveel beter met hem in de punt! En we hebben genoeg alternatieven voor de flank. Echt een gebrek van onvermogen van EtH. Hoop dat hij dit nog gaat in zien, maar heb er een hard hoofd in.

30 december 2020 om 09:46

Heb je gelijk in. Ze kunnen beter Borre halen van River Plate beetje de nieuwe Suarez en verschil is dat Borre al 2 jaar goed presteert en dat kunnen we van Brenner niet zeggen. Ook speelt hij vaak in dee 2 spitsen systeem. Denk dat Ajax idd met 10 miljoen goed zit. Kijk Ajax kan financieel dit risico nemen als hij deze lijn kwa doelpunten doortrek dan is hij een goede aankoop maar het is makkelijker geschreven dan gedaan.

30 december 2020 om 14:33

Die Borré is al 25, heeft nauwelijks voor het Colombiaans elftal gespeeld en scoort ook pas sinds 19/20.

30 december 2020 om 15:05

Die Borre is bij Atletico Madrid mislukt. Werd uitgeleend aan Villareal waar hij ook geen succes was en ook daarna uitgeleend geweest aan Deportivo Cali .heeft nog nooit een interland gespeeld voor Colombia , ja bij onder de 20 . Dus laat die ook maar zitten , kan je beter Weghorst halen dan ben je verzekerd van minimaal 15 goals .

30 december 2020 om 15:44

@crazymadness, Klopt maar hij presteert beter dan deze Brenner en ik ken genoeg spitsen die het ff niet hadden voor de top een stapje terug hebben gezet om er 2 vooruit te zetten.

Nou, ik heb zijn filmpjes bekeken maar ik zie echt niets speciaals in deze jongen. Geef dan Brobby maar de kans

30 december 2020 om 10:35

Ah oke is goed. 'Heb filmpjes bekeken, is niks'. 😂

30 december 2020 om 11:52

Normaal zijn filmpjes enkel hoogtepunten, als die er al niet zijn...
Maar het is inderdaad wel wat snel geconcludeerd.

30 december 2020 om 12:11

Vooral intikkers inderdaad. Afronding goed, dribbelen slecht.

Er zit zo te zien genoeg vet op het bod bij Ajax. Ik vind het slechte spel eerder te wijten aan een middenveld dat wedstrijden niet kan domineren.

Ik vind als je 20 jaar je al talent af bent. Je gaat dan geen reuzenstappen meer maken in je ontwikkeling. Ik zie ajax liever gaan voor een 18 jarig toptalent waarvan je zeker weet dat hij nig veel beter word dat is bij deze brenner nog maar de vraag.

Met de manier van spelen, met buitenspelers die permanent naar binnen toe trekken, hoef je geen echte Nummer 9 te hebben! Met buitenspelers die buitenom gaan en een voorzet in huis hebben wel...

Mocht dit waar zijn, dan verwacht ik dat Danilo gewoon verkocht wordt. Botman-scenario. Huntelaar stopt. Dan zal of een Brobbery (als hij gaat bijtekenen) of Traore mogelijk verhuurd worden volgend seizoen. Zal wel een ervaren speler erbij moeten voor de Huntelaar rol.

30 december 2020 om 10:06

Schijnt dat insteek inderdaad is Danilo te verkopen. Maar dat is volgens een FC Twente watcher.

30 december 2020 om 10:13

@wolterx zou best zonde zijn. Hij kan ook op de flanken. Zo een speler erbij is best handig. Lijkt me ook goedkoper om hem en Ekkelenkamp erbij te houden en een Labyad weg te doen.

30 december 2020 om 11:51

Het buitenland gaat niet komen voor Labyad en in Nederland zal niemand zijn salaris kunnen betalen. Ik denk dat die heel lang de twaalfde man gaat blijven helaas.

Altijd binnenhalen , hij krijgt goede vermeldingen in de dagbladen (waarvan mensen hier zeggen dat je die niet moet geloven) . En de andere namen die ik voorbij zie komen lekker links laten liggen, dat worden van die Zahavi verhalen . Een wereldsalaris voor een spits die in Israel 159 keer heeft gescoord. Ajax heeft ooit in nood een Argentijnse spits gehaald , volgens Louis was er geen betere in Argentinie .zijn naam Gabrich , wat een fiasco was dat zeg . Hij had dezelfde bouw als Pratto en Mitroglou .

30 december 2020 om 10:49

159 keer gescoord in Israel*

30 december 2020 om 16:04

@crazymadness, Welke dagbladen? In Nederland hebben ze geen verstand van het zuid amerikaanse voetbal. Vertelde ook dat Pratto niet fit was terwijl hij 6 december 80 minuten heeft gespeeld en vorige week nog gespeeld heeft. Je moet idd niet alles geloven wat er staat. Deze jongen is echt niet de versterking die Ajax zoekt.

Dit zou toch echt een idiote aankoop zijn mocht het er van komen, zelfs mocht Brobbey niet bijtekenen(waarvan ik de kans behoorlijk acht onder Raiola) dan heb je voor volgend jaar met Traoré en Danilo alsnog twee talenten voor die positie met daarachter Hansen. Het enige type spits dat je dan nodig hebt is een speler van een jaar of 25 die er direct staat en niet wederom een duur talent die het net een half jaar leuk doet en waarvan je geen idee hebt of die het uberhaubt gaat redden bij een club als Ajax waar je moet leren spelen in ongelofelijk kleine ruimtes.

Mocht dit zo zijn dan kan je volgens mij concluderen dat Ajax zowel Brobbey als Traoré evenals Danilo niet goed genoeg vind om de vaste spits te worden. Of men denk dat de pizza bakker Brobbey al te gek heeft gemaakt voor de serie A.

Mocht die Brenner goed zijn dan laat maar lekker komen, maar ik zou eerder gaan voor een middelvelder die met creativiteit en een eindpaas en een sloper in de defensie.

maar ja, wellicht is het allemaal weer fake news

30 december 2020 om 12:21

Denk niet dat dit het uitgangspunt van Ajax is. Brobbey is natuurlijk pas 18 jaar, Traoré 19 en Danilo bijna 21. Ik heb het met je eens dat Danilo waarschijnlijk tekort komt als spits van Ajax 1, maar in het geval van Brobbey en Traoré is het natuurlijk zo dat je nog maar moet zien hoe ze zich ontwikkelen en of ze een heel jaar een hoog niveau kunnen halen en vasthouden. Een beetje concurrentie is in mijn optiek dan ook niet verkeerd.

Verder is een extra middenvelder naast Kudus, Klaassen en Gravenbergh geen overbodige luxe. Volgend jaar alleen Taylor achter de hand te hebben is natuurlijk een risico. Ik denk dat ze hier alleen mee wachten tot dat Alvarez is vertrokken.

Naast Brenner moet er aankomende zomer Drommel, een LB (liefst van Aanholt), een creatieve middenvelder en een jongen buitenspeler gehaald worden. Wat ik ga er vanuit dat Onana, Tagliafico en Neres vertrekken. Daarnaast hebben Gravenbergh en Nous een contract tot 2022.... Hopelijk worden deze snel verlengd. De Toekomst van Promes is natuurlijk ook een groot vraagteken.

Hoop dat het waar is. Hoor goede verhalen over deze spits en het is sowieso een goede zaak als Ajax nog deze winter werk wil maken van de spitspositie. Huntelaar stopt ermee, Danilo zal straks verkocht worden. Brobbey en Traoré zie ik het allebei nog wel in zitten, maar je kan een van die twee prima verhuren, ze komen pas net kijken.

30 december 2020 om 13:36

@hoogindeconcen , Ik vind het leuk als mensen onzin uitkramen...vertel welke goede verhalen heb jij gehoord? Hoe hij in een 2 spitsen systeem functioneer, hoe hij nooit thuis geeft in grote wedstrijden? Hoe hij zijn verhuur periode heeft verkloot vorig seizoen? Hoe slecht hij speelde tegen Cruzerio en gebaartjes maakte? Hoe hij nooit echt heeft gepresteerd voordat Pablo geblesseerd raakte? Dat hij nooit 5 wedstrijden goed heeft gespeeld achter elkaar? Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen dat hij na een paar jeugd interlands nooit meer is uitgekomen voor vertegenwoordigende elftallen (toch de beste talenten)? Kom maar door.... In Brazilie word er vreemd opgekeken naar dit nieuws want het is een leuke speler maar geen talent van de buitencategorie...als Ajax goed zou scouten dan halen ze wel een speler als Borré van River Plate. Hij is niet beter dan Traoré en met Brobbey heb je meer potentie in huis. Deze jongen voegt niks toe aan Ajax maar dat heb je vast al gehoord van de verhalen....

30 december 2020 om 14:00

Nee ik heb dus duidelijk andere verhalen gehoord. Maar ik heb geen kennis uit de eerste hand, heb nooit een wedstrijd van hem gezien. Jij blijkbaar wel, dus nu heb ik goede verhalen en een slecht verhaal over hem gehoord. Ik ken jou verder niet, dus weet niet zo goed hoe ik de betrouwbaarheid van jouw verhaal moet inschatten. Maar goed, toch bedankt voor de inzichten in elk geval!

30 december 2020 om 14:04

@hoogindeconcen, Ik leef hier al een tijdje maar ben door mijn werk niet super actief meer maar heb brede kennis van zuid Amerikaanse voetbal. Je kan er vanuit gaan dat het klopt. Je kan trouwens zelf ff de wedstrijden terug kijken in samenvatting en dan kom je tot de zelfde conclusie. Maar bedankt voor je antwoorden. Je verhalen zijn dikke shit verhalen succes ermee.

30 december 2020 om 14:16

Ja dank dat je nogmaals benadrukt dat jij een andere indruk hebt, je weet maar nooit, voor hetzelfde geld had ik er de eerste keer overheen gelezen. Ik heb niet zoveel behoefte om allerlei samenvattingen te gaan kijken, dat doe ik misschien wel als de verhalen wat concreter worden. Zijn statistieken zijn wel aardig trouwens, dit seizoen. Ik heb gehoord dat hij eerder als grote belofte good, maar het er jaren niet uit kwam tot dit seizoen. Dat hij positioneel erg sterk is, goede techniek en gevoel voor de ruimte, en ondanks zijn geringe lengte ook goed kan koppen.

Ajax heeft uiteindelijk perfect gehandeld in corona tijd. Ze hebben voor veel geld verkocht terwijl nog helemaal niet zeker was hoe dit seizoen zou verlopen qua maatregelen wanneer er een second wave zou komen. Wie weet waren er verschillende competities gestopt, dondert de hele transfermarkt in elkaar en gaan er verschillende clubs failliet. Bij eerste bod United op vd beek gelijk ja gezegd en nu nu wellicht Brenner voor een spotprijs te pakken. Verder een beejte pech met blessures anders was je nog een ronde verder in de CL ook. Als Ajax 1ste of 2e wordt volgend jaar weer CL plus dat de meeste clubs moeten verkopen om zwarte cijfers te schrijven waar Ajax waarschijnlijk zijn voordeel mee kan doen.

30 december 2020 om 14:18

Met een tweede plaats is de CL niet gegarandeerd. Ik zie wel graag serieuze versterkingen komen in januari, want PSV staat niet ver achter en begint steeds beter te draaien. Hebben echt een bak goede aanvallers, kunnen bijna alles winnen door vanuit de organisatie te spelen en te gokken op de kwaliteiten van die jongens voorin.

30 december 2020 om 15:40

Kudus terug, Brenner er bij en het moet goed komen. Ik vind alleen Blind te belangrijk voor het spel dat Ajax speelt. Als die minder of geblesseerd is lijkt alles wel stil te vallen. Daar moeten ze iets op verzinnen. Wie heeft er een goede pass behalve Blind. Daar moet of een middenvelder voor komen, of Kudus moet mij gaan verassen. Of er moet een passende verdediger gevonden worden.

Huntelaar zwaait straks af en dan is er helemaal geen echte spits meer. Traore, Bobby en Danilo komen nog tekort. Danilo wordt ook geen spits van Ajax vermoed ik, die speelt zich nu bij Twente in de etalage om verkocht te worden.
Idealiter wordt er een ervaren vervanger gehaald die er direct staat maar ook ruimte geeft om de jonge spitsen te laten spelen en klaar te laten stomen. Die zullen echter nog wisselvallig blijven en dus heb je wel een zekerheid voorin nodig.

Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Aan de ene kant wil ik graag dat Ajax dicht bij zijn identiteit blijft; jonge spelers vanuit de opleiding door laten breken in het eerste, zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot sterspelers voor absolute topclubs. Dat zou inhouden dat we vertrouwen moeten houden in talenten als Traore, Brobbey en Danilo. Echter wil ik ook dat Ajax verder bouwt aan de aansluiting met de Europese subtop/top en met die talenten gaat het nu gewoon niet lukken. Het is een Duivels dilemma. Je weet achteraf pas waar je goed aan had gedaan....

30 december 2020 om 14:12

Het hoeft geen dilemma te zijn. Ajax speelt genoeg wedstrijden, dus je hebt meerdere spitsen nodig. We komen elk jaar in een cruciale fase aanvallend tekort. Tegen Valencia vorig jaar en dit jaar tegen Atalanta weten we in de beslissende fase niet te scoren. Dat gaat Brobbey volgend jaar nog niet voor je doen. Danilo gaan ze verkopen, dat is geen Ajax-spits. Huntelaar stopt. Dan heb je Brobbey en Traoré, dat is (nog) te licht voor het CL niveau waar Ajax naar streeft. Bovendien heeft Brobbey nog steeds geen nieuw contract ondertekend en zit hij bij Riola, voor hetzelfde geld verkast hij toch maar naar Italië voor een lucratief contract. Je moet jezelf als grote club niet onnodig afhankelijk maken van een 18-jarige speler voor de spitspositie. Als je die Brenner haalt, of een andere spits, en die doet het erg goed in het eerste halfjaar, dan verhuur je Brobbey of Traoré gewoon aan een mooie Eredivisieclub waar ze het hele jaar alles kunnen spelen? Dan heb je twee spitsen over, dat is prima.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 13 3 1 0
2020/2021 Ajax 25 3 2 0
2019/2020 Ajax 12 6 0 0
2018/2019 Ajax 29 8 3 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ongeïnspireerd Ajax boekt dankzij Tadic zuinige zege op Sparta

Ajax heeft zondagmiddag een moeizame overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Erik ten Hag wist op bezoek bij Sparta Rotterdam allerminst te overtuigen, maar won wel: 0-1. Dusan...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren