Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benfica bevestigt terugkeer van ‘verloren zoon’ in Estádio da Luz

Laatste update:

Ángel Di María heeft zijn overstap naar Benfica afgerond, zo meldt de Portugese landskampioen woensdagavond. De 35-jarige Argentijn was transfervrij sinds zijn vertrek bij Juventus en tekende in Lissabon een contract tot medio 2024. De wereldkampioen voegt zich in Portugal bij onder anderen Fredrik Aursnes, David Neres, Orkun Kökçü en uiteraard trainer Roger Schmidt.

Di María wordt later deze week gepresenteerd aan de supporters van Benfica. Lang leek de 132-voudig international van Argentinië zijn contract te gaan verlengen bij Juventus, maar de Oude Dame zag daar – mede door de financiële voorwaarden en leeftijd van Di María – vanaf. Daardoor kon de buitenspeler transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever en al snel werd duidelijk dat hij in gesprek was met de club waar hij doorbrak.

Di María wordt bij Benfica met open armen ontvangen. Het was de Portugese topclub die hem in 2007 voor zeven miljoen euro overnam van het Argentijnse Rosario Central, waarna hij drie jaar later voor 25 miljoen euro naar Real Madrid verkaste. In het Santiago Bernabéu ontwikkelde de aanvallende middenvelder annex aanvaller zich tot een wereldster en Manchester United besloot in 2014 dan ook om 75 miljoen voor hem neer te tellen. Onder coach Louis van Gaal wilde het echter niet vlotten en een stap naar Paris Saint-Germain, één jaar later, bleek de oplossing.

Bij de Parijzenaren speelde Di María in zeven achtereenvolgende seizoenen tenminste 25 competitiewedstrijden en werd hij vijf keer landskampioen. Het afgelopen seizoen bij Juventus liep voor de creatieveling uit op een deceptie. Mede door een puntenstraf eindigde la Vecchia Signora in de Serie A slechts als zevende, terwijl de Italianen in de halve finale van de Europa League over twee duels werden uitgeschakeld door Sevilla. Di María kwam in 40 officiële duels namens Juventus tot 8 goals en 7 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Benfica heeft een geinig elftal van oude wereldsterren en bekende gezichten uit Nederland weten op te tuigen. Ik ben benieuwd wat ze dit jaar kunnen klaar spelen. Is toch ook bizar dat zo'n club al decennialang geen secundaire Europese prijs heeft weten te bemachtigen. Ik ga ze dit jaar eens goed bekijken.

5 juli 2023 om 11:55

Een Europa League of Confetti moet echt wel lukken, alleen moeten ze niet overwinteren daarvoor.

Ook een leuk team om te volgen, wat je al aangeeft: bekende gezichten.

5 juli 2023 om 12:01

Maar waar kies je als benfica zijnde voor? Ik bedoel je gaat niet expres verliezen met het oog dat je dan in de europa league uitkomt.

5 juli 2023 om 12:17

Nee tuurlijk niet. Je hebt ook 0 zekerheid dat je de EL wint. 1 slechte wedstrijd en je kan daar ook zomaar eruit gaan tegen pak hem beet Salzburg of AS Roma.

5 juli 2023 om 12:23

En zie maar 's te winnen van Sevilla in de finale.

5 juli 2023 om 13:03

Nou die gaan hun hele selectie verkopen dus die zie ik niet zo snel meer de cup pakken

5 juli 2023 om 12:27

Zijn ook vervloekt heh. Dacht 7 of 9 finales verloren sinds ze vervloekt zijn.

5 juli 2023 om 13:05

Haarfijne analyse Taalman. Ik ga Benfica ook maar eens met een schuin oog koekeloeren. Ze hebben ook haarfijne uit shirts dit seizoen. Om je vingers bij af te likken. Op naar volgend seizoen, hulde Benfica. Smullen geblazen!

Groetjes skittleboef96

Goed team zo zeg dat Benfica. Die zouden zomaar weer eens hoge ogen kunnen gooien in het aankomende Champions League seizoen. Leuk ook voor trainer Roger!

Di Maria blijft in mijn ogen een ondergewaardeerde wereldspeler.
Ook op het WK waren zijn prestaties constant en vooral in de finale piekte hij. Mooie afsluiting zo Benfica na prachtige clubs waar hij heeft mogen spelen.

6 juli 2023 om 10:32

Di Maria is toch wel een van de beste wingers van de afgelopen 10 jaar en dat terwijl er elite spelers zoals Ronaldo, Messi, Ribery, Robben, Neymar en Mbappe op de vleugels hebben gespeeld. Denk dat iedereen Di Maria wel zou plaatsen in het rijtje Hazard, Bale, Di Maria, Salah etc. Denk dat hij meer aanzien heeft dan een Mane, Sane, Son, Alexis Sanchez, Saka, Coman, Douglas Costa, William etc etc

Mooi om te zien dat er nog clubliefde bestaat en dat er iemand niet naar Saudi gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren