AZ zet Arne Slot per direct op straat

Zaterdag, 5 december 2020 om 10:44Yanick Vos • Laatste update: 11:27

Arne Slot is per direct uit zijn functie als AZ-trainer ontheven, zo heeft de club zaterdag bevestigd. De trainer is vertrokken en zit zondag niet meer op de bank als AZ het opneemt tegen FC Groningen. Volgens het Algemeen Dagblad heeft het er alle schijn van dat AZ zeer verbolgen is dat Slot in verregaande onderhandelingen is met Feyenoord. Pascal Jansen is tot aan het einde van het seizoen aangesteld als hoofdtrainer. Robert Franssen schuift vanuit de jeugdopleiding door als assistent.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

442 reacties (laatste reactie door jaakke)

Wow die zag ik niet aankomen! De weg naar Feyenoord ligt nu dus helemaal open. Laat hem zich maar vast toevoegen aan de technische staf bij Feyenoord als assistent, dan kan ie gelijk wennen aan de spelersgroep.

5 december 2020 om 10:48

Haha dat zou wel het ideale scenario zijn voor Feyenoord. Bij AZ zijn ze dus pislink??

5 december 2020 om 10:54

Gok van wel want anders ontsla je je succestrainer niet midden in een seizoen waarin alles toch wel leek te draaien (op de gelijke spelen na). Ik vind het echt een bizarre stap van AZ. Kan alleen maar zijn dat ze pislink zijn, maar of dit nou heel doordacht en slim is moet ik nog maar zien.

5 december 2020 om 10:55

@Wazza, Precies. Sowieso is het niet handig, wacht dan ff tot de winterstop ofzo? Maar de bom is wel gebarst, anders doe je dit niet.

5 december 2020 om 10:58

Nee inderdaad. En wat te denken van een afkoopsom die Feyenoord anders zou moeten betalen. Zal geen miljoenen zijn maar dat gooien ze nu ook in de sloot. Ik vind het echt een merkwaardig besluit dit. Lijkt wel emotioneel genomen als je het zo bekijkt.

5 december 2020 om 11:02

Slot lijkt me ook geen achterbaks type die dit verzwegen heeft. Maar AZ lijkt me doorgaans ook geen club die vanuit een impulsieve reactie reageert. Al werd Gertjan Verbeek ook ontslagen toen het goed ging. Heel dubbel 😅. Ben heel benieuwd.

5 december 2020 om 11:05

Het is al heel knap dat AZ überhaupt nog kans maakt op Europese overwintering in zo'n poule. Ook in de Eredivisie zijn ze weer op de weg terug.

5 december 2020 om 11:09

Het vervelende is dat er nu een nieuwe trainer gezocht moet worden en er echt niet veel goeds beschikbaar is nu. AZ zal daar ook nog niet naar gekeken hebben aangezien dit gewoon in 30 uur allemaal is gebeurd. Moet wel zeggen dat ik het ook onhandig vind van Slot om zich in het begin van het seizoen al bezig te houden met een stap en zéker aangezien het de concurrent is. Hoe had hij het voor zich gezien? Er is nog zo lang te gaan. Straks komen onderlinge wedstrijden en bij elk slecht resultaat komt er kritiek want ‘hij zit al met zijn hoofd bij Feyenoord’. Die kritiek zal ook nog eens uitvergroot worden omdat het naar de concurrent is.

5 december 2020 om 11:13

@azchelsea Kijk je het vanuit het perspectief van Slot, dan is het misschien logisch. Feyenoord wilt denk graag op tijd een hoofdtrainer aanstellen en wellicht is hij bang dat hij anders de boot mist. Dat het naar buiten komt is wellicht kwalijker, maar ik denk niet dat Slot had verwacht dat ze hem eruit zouden gooien. Op twitter zie ik veel de suggestie van van bronckhorst voorbij komen. Overigens, maakt wellicht de kans kleiner dat het bestuur ook naar Feyenoord gaat. Als ze met ruzie uit elkaar gaan zie ik Eenhoorn en Huiberts niet naar Feyenoord vertrekken met Slot daar als coach.

5 december 2020 om 11:21

Eenhoorn laat zijn eigen carrière echt niet afhangen van een staflid dat bij zijn club rond loopt, wanneer hij bij AZ klaar is dan komt die gewoon naar Feyenoord. Hij heeft destijds gezegd dat hij met dit stadion gebeuren het niet netjes vond om te gaan, dit wil hij eerst afmaken. Oftewel daarna wil hij wel naar Feyenoord, moeten ze hem dan ook maar ontslaan? Hij zegt namrlijk dat hij niet eeuwig bij AZ wil blijven.

5 december 2020 om 11:47

Slot maakt een cruciale fout. Hij komt nu bij Feyenoord binnen als coach met een smet,ipv de coach die met luid applaus AZ verliet. Slot toont zich geen top,en toont geen klasse. Vind het Feyenoordonwaardig zelfs. Zo haal je geen nieuwe coach binnen.

5 december 2020 om 12:01

@groninger Hopp - Lekker makkelijk, op die duel van morgen na, hebben ze nog een duel te goed, en als ze die winnen zitten ze nog steeds in de top 5. Daarnaast zitten ze in een belachelijk sterke poule met Napoli (plaats 5 Serie A) en Sociedad (plaats 1 Laliga) en doen ze nog steeds mee om de top 2 posities. Slot doet het nog steeds fantastisch en zijn ze ongeachte de gelijke spelen, nog steeds ongeslagen in de Eredvisie.

5 december 2020 om 12:07

Gelul. Iedereen op de arbeidsmarkt gaat op zoek naar een nieuwe werkgever zonder de huidige daar eerst over te informeren.

5 december 2020 om 12:12

Het gaat om de waardigheid van de club. Daar is geen prijs op te zetten. Zoals de Spaanse bond ook ooit Lopetegui ontsloeg. Gedestabiliseerd raakte AZ na de wedstrijd tegen Napoli al. Net als bij Real Madrid indertijd heeft iemand gelekt naar de pers.

5 december 2020 om 12:13

De beslissing om Lopetegui te ontslaan was toen ook volkomen belachelijk en heeft heel slecht uitgepakt voor Spanje.

5 december 2020 om 12:24

Slot maakt nóg een cruciale fout. Dit is niet het moment om bij Feyenoord binnen te stappen! Sterker, op dit moment zie ik het ook niet als stap omhoog voor Slot. Feyenoord bevindt zich in onrustig vaarwater. De selectie is ook niet veel beter dan die van AZ en tenzij ineens die Amerikaanse investeerders tóch iets van Sinterklaas blijken te hebben, zal er ook niet heel veel geld zijn om in nieuwe spelers te investeren. Dan is er dat voortdurende gedoe rond het nieuwe stadion, of geen nieuw stadion, de positie van de Vvf, jeugdopleiding. Enfin, er zijn betere momenten om naar Feyenoord te gaan vind ik.

5 december 2020 om 12:28

Dus een coach mag je nooit op één seizoen beoordelen maar wel op de plek die een coach na 11 van de 34 duels inneemt? En dat vind je zelf niet ook op zijn minst een beetje tegenstrijdig?
Want yes! de kunst is het om op lange termijn succesvol te zijn. Maar dat is natuurlijk ook pas op een lengere termijn te beoordelen. Net zoals je niet ook al na tien duels concludeert dat een team ook die overige 24 wedstrijden eventjes stuk voor stuk met dikke overmacht gaat winnen. Dat moet eerst nog maar eens blijken!

5 december 2020 om 12:30

Afgelopen seioen heeft AZ álle wedstrijden tegen Ajax en PSV gewonnen. Van Ajax zelfs tweemaal! Snap nu niet helemaal meer hoe jouw logica werkt namelijk, als je wel hele makkelijke conclusies trekt in andere gevallen.

5 december 2020 om 12:33

Misschien ook niet zo subtiel van Feijenoord om, nog voor Advocaat goed en wel vertrokken is, Slot te noemen als opvolger. Had dan, voor mijn part, eerst heimelijke of orienterende gesprekken gevoerd in plaats van dit prematuur naar buiten te brengen.

5 december 2020 om 12:34

misschien is dit wel de druppel die de emmer deed overlopen,voor Az.
is er veel meer aan de hand tussen Slot en Az.
maar is het nooit naar buiten gebracht.

succes slot in geef je 6 maanden bij Feyenoord dan ga je die andere trainers achter na .

5 december 2020 om 12:53

Klopt. Ze zijn slecht gestart dit seizoen en Stengs, maar ook Boadu doen het minder dan afgelopen seizoen. Van Idrissi was ik nooit een grote fan, die Karlsson die ze als vervanger hebben gehaald lijkt mij minstens zo goed en ook Gudmundsson vind ik een geweldige speler.
En daarnaast, slecht starten wil niet zeggen dat ze niet straks lekker gaan draaien. Dat doen ze inmiddels trouwens al, als je de laatste duels ziet. Dus ik sluit niet uit dat ze straks een sterke tweede seizoenshelft kunnen gaan draaien. Why not? Het komt maar zelden voor dat een topteam echt een heel seizoen puur slecht draait. Zoals het omgekeerde ook geldt: geen topteam draait een heel seioen lang louter soepel.
Bovendien hoeven ze ook niet overtuigend te spelen. Het volstaat om te winnen.

5 december 2020 om 13:20

Wel erg stellig. Op basis waarvan? Je hebt een similatie gedaan waarin Spanje zonder Lopetegui en met Lopetregui zou hebben aangetreden en geturfd welke optie succesvoller was? Misschien was Spanje juist sowieso al gedestabilieerd.

5 december 2020 om 10:49

Hoezo zag je hem niet aan komen? Hij gaat zonder overleg met zijn club AZ, in gesprek met zijn toekomstige werkgever Feyenoord praten. Ik geef AZ bij deze groot gelijk.

5 december 2020 om 10:50

Hoe weet jij dat dat zonder overleg of bekendmaking aan AZ is gebeurt?

5 december 2020 om 10:51

Dan nog pleur je toch niet de trainer eruit voor Europees voetbal veilig is gesteld?

5 december 2020 om 10:52

Jij wil zeggen dat jij wel had verwacht dat AZ Arne Slot per direct zou ontslaan? Dan ben je denk ik echt de enige van dit hele forum. Ik zag het in ieder geval niet aankomen

5 december 2020 om 10:59

Is het volgens de wet verboden om te verregaande onderhandelingen te hebben met een toekomstig werkgever? Bij mijn weten niet. Zolang hier dus geen afspraken over zijn gemaakt en vastgelegd in zijn contract met AZ, heeft AZ geen poot om op te staan. Ze zullen hem tevens het restant van zijn salaris moeten uitbetalen, en helemaal als Slot een rechtszaak aanspant. AZ voelt zich gepasseerd, maar als de rollen hier omgekeerd waren had je er niemand over gehoord, althans niet in negatieve zin.

5 december 2020 om 11:08

Zo dacht ik dus ook. Had 1 week gewacht

5 december 2020 om 11:34

Ook al was hij in gesprek gegaan met Feyenoord zonder overleg dan geef je hem een vermaning. Je hoort zijn wensen aan en wil hij weg, probeer er dan een mooi bedrag aan over te houden en samen probeer je het seizoen zo goed mogelijk te eindigen. Dit is gewoon puur amateurisme van een club die de potentie heeft van een topclub, maar weer eens zijn eigen glazen ingooit. Leuk ook voor het eerste elftal die de ambitie van Slot echt wel had geaccepteerd en bezig was met een geweldige comeback. Dit gaat dan ook onvermijdelijk invloed hebben op de prestaties en gaat je punten kosten + mogelijke overwintering in Europa. Ik vind het oliedom en dat van een directeur wiens hart zelf ook bij Feyenoord ligt

5 december 2020 om 11:53

Als jij een nadere baan zoekt overleg je ook eerst met je huidige werkgever? Zo ja ben je een van de weinigen.

5 december 2020 om 12:01

@grantalento: Correct. Daar er in dit geval sprake is van een overeenkomst (specifieker: een arbeidsovereenkomst) met als kenmerk dat beide partijen relatief vrij zijn qua inhoud zal er door AZ een bepaling afgedwongen moeten zijn waarin het onderhandelen expliciet verboden is. Daar we de daadwerkelijke details van het contract naar waarschijnlijkheid niet in gaan zien blijft dit gissen.

5 december 2020 om 23:38

Ik ook niet...... Ik krijg het net pas mee met studio sport, haha. Nu draait de reclame en ik zit nog steeds zo van: WTF!!!Wat doet AZ nou? Is dit logisch en wat zijn de gevolgen? Ze hebben vertrouwen in een of andere Newby?? Ok zal wel haha

5 december 2020 om 10:51

Knap gedaan door Arnesen. En hij heeft blijkbaar een toekomstplan dat Slot aanspreekt en hem zelfs beweegt om AZ te verlaten.

5 december 2020 om 11:13

Eens! Tot nu toe alleen maar positieve dingen bij Arnesen.

5 december 2020 om 11:42

Hij heeft toch ook diemers en linssen gekocht?

5 december 2020 om 12:23

Ja Fifavoet, maar die gasten waren bij een fitte selectie gewoon prima goedkope bankzitters geweest. Voor de basis te zwak, maar als 15e of 16e speler echt niet verkeerd.

5 december 2020 om 13:47

@fifavoet daar is toch niets mis mee? Normaal gesproken geen basismateriaal en prima backup spelers. Nu Sinisterra en Jorgensen/Bozenik geblesseerd zijn speelt Linssen. Diemers doet het in mijn ogen wel goed. Blijkbaar ook in die van Advocaat want die stelt hem elke wedstrijd op. En met een budget van 0,0 zijn dit wel de maximale spelers die je kan halen.

5 december 2020 om 23:39

Hoe dan ook met Armesen wordt er altijd beleid gevoerd. Vaak ook goed.

5 december 2020 om 10:52

@wazza. Het tweede gedeelte van je reactie zou ik een bijzonder slecht idee vinden. Dan gaat Slot ook in malaise van dit seizoen mee. Advocaat zou het trouwens ook nooit accepteren. Wat ik me wel kan voorstellen is dat Advocaat in de winter al stopt, bij tegenvallende resultaten in de EL en competitie komende weken. Dan zou Slot het wellicht over kunnen nemen tijdens de winterstop.

5 december 2020 om 10:58

Maar Slot in de winter voor de groep zetten is het allerslechtste idee, zoals je al zegt gaat ie dan waarschijnlijk mee in de malaise. Dan heb je volgend jaar een goede trainer die al imagoschade op heeft gelopen omdat ie dit halve seizoen met een waardeloze selectie moet spelen en er ineens goed voetbal van hem verwacht wordt.

5 december 2020 om 11:01

Dat zou zeker een idee kunnen zijn ffeyenoord. Denk, hoop en gok alleen niet dat Advocaat dat zou willen. Die wilt nog een half jaartje genieten van z'n aankomend afscheid en de vragen van de pers. Geef hem anders maar een andere functie bij Feyenoord. Als ze hem (Arne Slot) maar gewoon binnenhalen dan is het prima. Weet ie volgend seizoen in ieder geval hoe de lijntjes lopen bij de club.

5 december 2020 om 11:03

Ik zou dat als Slot zijnde niet doen. Ten Hag kreeg ook bakken kritiek toen hij halverwege (in een dramatisch seizoen voor Ajax) instapte. Kreeg toen in de zomer genoeg tijd om te bouwen en zie daar de topploeg die Ajax was.

5 december 2020 om 11:11

Jullie hebben beide wel een punt. Het heeft z'n voor en zn nadelen om halverwege het seizoen in te stappen. Voordeel is dat ie kan wennen en volgend seizoen kan knallen maar het nadeel is dat ie z'n eigen reputatie naar de knoppen kan helpen en dat ie straks met 2-0 achter staat bij begin volgend seizoen.. Tja, waar doe je goed aan? Ik weet het oprecht niet.

5 december 2020 om 11:12

ALs assistent bij het eerste zou ik inderdaad ook nooit doen, maar je kan hem wel een half jaar plaatsen als 'adviseur' in de jeugdopleiding; kan hij gelijk zien wat er rond loopt en op beleidsmatig vlak klankboorden met Arnesen.

5 december 2020 om 13:59

@giesburts het verschil is dat er bij Ajax wel het geld was om goede aankopen te doen Bij Feyenoord is er geen geld dus is het opbouwen van een topteam wel heel moeilijk

5 december 2020 om 10:57

WazzaPersoonlijk ben ik wel blij met de aanstelling van Arne Slot. Hij heeft bij AZ natuurlijk verrassende dingen laten zien. Alleen de manier hoe het allemaal gaat...tjsa als hij op een dag Feyenoord op de zelfde manier verlaat moeten we niet verbaasd opkijken.

5 december 2020 om 17:22

Ik wacht nog even af of het inderdaad wel feyenoord wordt. Iedereen roept t, maar moet het nog zien......

5 december 2020 om 11:41

Ik denk dat het een optelsom is van wisselvallige prestaties, slechte ranking en geen goede uitgangspositie in Europa. Komt dit nog erbovenop. Het is een shock! maar ook wel logisch enerzijds.

5 december 2020 om 11:41

Ja . Kan hij na het seizoen direkt weer opstappen wegens gebrek aan kwaliteit.

5 december 2020 om 12:31

Mag je als club zijnde gesprekken aangaan zonder de huidige club in te lichten?

5 december 2020 om 13:29

Wat een afgang voor AZ. Je loopt met je borst vooruit dat je de nummer2 of 3 bent en je trainer zegt Daaag ik ga hogerop. Hopelijk moeten ze een fors bedrag aan boete betalen. Schandalig. Een wanvertoning voor een man die jullie naam en een smoel heeft gegeven. En dan wordt hij ontslagen door een jochie

5 december 2020 om 14:07

Het is niet alsof de successen van AZ, alleen aan Arne Slot te danken zijn. Hiervoor deed van den Brom het ook meer dan uitstekend.

Wow, wat is dit??? Slaat nergens oo. Wat is hier gebeurt?

5 december 2020 om 10:50

Dit lijkt me inderdaad niet in het belang van AZ? Moet wel iets gebeurt zijn. Als Slot naar Feyenoord wilt kun je als professionals het seizoen nog wel samen afmaken toch?

5 december 2020 om 11:16

Niet als je vertrouwensband is geschaad. Dat lijkt me hier het geval en dan vind ik het wel een terecht besluit. Als je hem als AZ zijnde een dergelijke kans aanbiedt en hij speelt een sneaky spel achter de rug om van mensen die jou veel vertrouwen hebben gegeven.. dan snap ik het besluit wel. Dit is vanuit az gewoon een dikke middelvinger.

5 december 2020 om 11:25

De vertrouwensband geschaad? En die uitzonderlijk moeilijke evaluatie hebben ze op twee dagen gemaakt? En dat in overleg met het bestuur, de spelers en de staf?

5 december 2020 om 11:48

Binnen 2 dagen kan er genoeg gebeuren waardoor een vertrouwensband is geschaad. Geen idee of het zo is natuurlijk.

5 december 2020 om 11:59

@roedii Sorry maar dit meen je toch niet. Vertrouwensband, sneaky, ... die woorden gebruik je? Je hebt talloze clubs (bestuur, coaches, spelers) die het spelletje exact zo spelen, zo gebeurt het nu eenmaal (jammer genoeg?). Iedereen kijkt 2-3 stappen vooruit, anders ben je fout bezig. Je wordt als speler snel genoeg opzij gezet, als coach ook en dan zijn de clubs zelf al bezig in overleg met 5 anderen en word je last minute buiten getrapt. Dat Slot het zo speelt mag, kan en zo moet het ook. Hij is ze nu gewoon voor geweest. Het ding is, dat de meeste dit stil weten te houden en ik denk dat Slot dat ook deed maar als iemand zoals Driessen en/of anderen hun mond gaan open doen dan is dat heel dom.

5 december 2020 om 12:11

@ Lierse, de keren dat er overleg wordt gepleegd met de spelers en de staf zijn echt uitzonderlijk. Zou ook een mooie boel worden.

5 december 2020 om 12:14

Je ontslaat de trainer omdat zogenaamd de vertrouwensband geschaad is, maar je gaat niet navragen of de spelers (toch een stuk belangrijker dan het ego van de bestuurders) er nog zin in hebben?

5 december 2020 om 18:09

We hebben het natuurlijk niet over een paar wedstrijden die hij nog af kan maken, drie kwart van de competitie moet nog gespeeld worden. En hij gaat ook nog eens naar een directe concurrent op dit moment.

5 december 2020 om 10:50

Lijkt me dat hij zonder weet van AZ met Feyenoord heeft gepraat of iets dergelijks.

5 december 2020 om 11:09

Ja dat is toch volkomen normaal? Je gaat toch niet eerst bij je huidige werkgever aangeven dat je gaat praten en vervolgens zonder een van de clubs staat wanneer het plaatje van Feyenoord je niet aanstaat. Volkomen normaal op eerst informeel te babbelen en wanneer het serieus wordt de club te benaderen.

5 december 2020 om 12:13

Nee, dat is helemaal niet normaal. Met spelers mag je ook pas een half jaar voor het einde van een contract praten. Het lijkt me logisch dat er voor trainers ook een soortgelijk iets is geregeld.

5 december 2020 om 12:34

Waarom Kaassie? Voor trainers geldt niet dat die slechts gedurende twee transferwindows van club mogen wisselen, zoasl bij spelers wel het geval is.

5 december 2020 om 10:56

Hij heeft zelf toch niks fout gedaan? Niks gezegt kwa transfer naar feyenoord enz? In de persconferentie leek het ook alsof die gewoon 100 procent zal geven voor az??

5 december 2020 om 14:11

Hij heeft niks fout gedaan, en het is zijn goed recht om naar Feyenoord te willen, maar AZ heeft aangegeven een coach te willen welke volledig op AZ is gefocust. En dus niet een coach die met z'n hoofd al trainer is van Feyenoord, wat tenslotte de directe concurrent is van AZ.

5 december 2020 om 11:06

Er zullen afspraken gemaakt zijn waar Slot zich niet aan gehouden heeft, of misschien heeft hij bepaalde informatie verzwegen. Er zal zeker een goede reden voor zijn, het zijn volwassenen, geen kleuters.

Wat een vreemd nieuws... ben benieuwd naar de motivatie

Tsja, een beetje kinderachtig, niet? Het zal wel gevoelig liggen daar in Alkmaar

5 december 2020 om 10:51

Wat is er precies kinderachtig? Ik heb namelijk nog geen verklaring gelezen, misschien is er een heel plausibele reden.

5 december 2020 om 11:10

Wat zou een plausibele reden zijn voor een trainer die het niet slecht doet per direct te ontslaan?

5 december 2020 om 11:17

Wie weet heeft ie telefoontjes gejat uit de kleedkamer, spelers een klap gegeven, vreemd gegaan met de vrouw van Bizot of wat dan ook. Genoeg plausibele redenen te bedenken voor een ontslag op staande voet. Of dat de meest aannemelijke scenario's zijn? Vast niet, maar iets bij voorbaat al kinderachtig noemen lijkt me ook prematuur.

5 december 2020 om 11:18

@Lierse1997, Misschien wel met AZ over contract verlenging gehad en nu stiekem met Feyenoord aan het praten? Hij lijkt me niet het type er voor maar dat zou kunnen. Desondanks had ik hem sowieso wel tot de winterstop laten zitten denk ik.

5 december 2020 om 11:26

Ze hebben gewoon net bekend gemaakt dat het is omdat hij met Feyenoord sprak. Extreem kinderachtig dus.

5 december 2020 om 11:33

Tja Lierse je stelde de vraag voor dat dat artikel kwam. Bovendien vind jij het extreem kinderachtig, maar de beleidsbepalers niet. Voor hen is het blijkbaar volledig noodzakelijk om in absoluut vertrouwen samen te werken, iets wat er dus niet meer was. Jij ziet het anders, maar waarom dat kinderachtig is zie ik ook niet zo goed in. Je weet toch helemaal niet wat voor afspraken er door Slot en AZ gemaakt zijn? Als Slot gewoon glashard heeft staan liegen tegen zijn werkgever, dan is dat toch niet chique? Maar goed als je dit zo zwart wit bekijkt als jij doet, dan kun je dit inderdaad kinderachtig (extreem zelfs) noemen, maar je kunt net zo goed zeggen dat het extreem moedig van AZ is om voet bij stuk te houden. Geen van beide is meer juist in dit geval, omdat het meer om meningen gaat. De een hecht meer waarde aan principes, de ander meer waarde aan het seizoen afmaken en presteren. Ik persoonlijk vind het kinderachtig om iets kinderachtig te noemen zonder daarbij het volledige verhaal te kennen. Zo veroordelend en vooringenomen ken ik je eigenlijk ook helemaal niet, vind jou werkelijk de meest aangename persoon waarvan ik hier comments kan lezen 😉

5 december 2020 om 11:37

Het probleem is gewoon dat ze dit besluit na anderhalve dag maken. Dat is gewoon veel te kort en daardoor lijkt het er toch echt op dat het gedaan is omdat ze op hun tenen getrapt zijn? Dat ze dit besluit nemen zou ik nog kunnen begrijpen, maar dat doe je toch na een grondige interne evaluatie in samenspraak met bestuursleden, de technische staf en de spelers? En no way dat dat in anderhalve dag gelukt is. En kinderachtig is misschien wat overdreven, maar anderzijds is het zeker geen goede en rationele besluitvorming als je het aan mij vraagt.

5 december 2020 om 11:46

De tijd zal ons moeten leren of het wel of geen goede besluitvorming is geweest. Voor hetzelfde geld houdt je Slot aan, loopt het helemaal spaak omdat de leiding en de groep geen vertrouwen meer in hem heeft en roepen jij en ik aan het eind van het seizoen dat het ontzettend dom en naïef is geweest om Slot aan te houden terwijl ie met zijn hoofd al in Rotterdam zat om de selectie met Arnsesen voor volgend jaar op orde te krijgen.. dezelfde discussie is er bijvoorbeeld met trainers die spelers met een aflopend contract op de tribune zet. De ene supporter vindt het mooi dat een club z'n oren niet laat hangen naar een speler en diens zaakwaarnemer, terwijl de ander het belachelijk vindt onder het mom van "de besten moeten spelen". Voor beide standpunten is wat te zeggen en welk standpunt je zelf inneemt, heeft vooral met je eigen karakter en ervaringen te maken.

5 december 2020 om 11:59

Ik vind niet dat Slot per se het seizoen moest afmaken, maar het had wel wat rustiger gekund. Maar even een grote interne evaluatie met alle belangrijke mensen (staf, technisch kader, spelers) en kijk even hoe het loopt. En als het niet lekker loopt dan kun je alsnog tot ontslag overgaan.

5 december 2020 om 12:04

@shorty

Dat clubs hun beste spelers banken omdat ze niet verlengen heb ik altijd al zo triest gevonden.

Twee partijen gaan een contract aan, iedereen kent de duur en de regeltjes en iedereen komt deze na. Dan besluit je als speler om je aflopende 4 jarige contract niet te verlengen en de club krijgt geen centjes (de club voelt zich gepakt), dan heb je als club zijnde fout gehandeld en heb je 2 zomers en winters de fout gemaakt om die speler niet op tijd te verkopen. Dus de club is dom geweest en gaat dan de speler straffen. Wat een kinderachtig gedoe.

En het meest kinderachtige is wanneer een club/trainer een speler buiten pest. Dan ben je al helemaal op de kleuterschool.

Als coach zou ik daar ook niet mee gediend zijn. De beste spelen.

5 december 2020 om 12:07

Ik ben het wel met je eens dat het allemaal erg snel en plotseling lijkt, maar dat zou ook juist kunnen betekenen dat er wel echt iets voorgevallen is wat zo'n besluit rechtvaardigt, maar wat ze mogelijk uit netheid of juridische overwegingen niet naar buiten brengen. Bij jou is de eerste reactie blijkbaar "bah wat kinderachtig", terwijl voor een anders, waaronder ik, de gedachte opkomt "daar moet wel meer aan de hand zijn dan er naar buiten komt". Ik sluit ook niet uit dat het bestuur van AZ wel uit emotie een niet weloverwogen besluit heeft genomen, in Almaar schreeuwt men wel vaker vanuit de emotie.

5 december 2020 om 12:08

Die kinderachtige houding heeft er anders wel voor gezorgd dat Ajax onder Frank de Boer enorm gegroeid is en dikke financiële klappers hebben gemaakt. Enerzijds met je eens wat betreft contracten etc, maar ik snap ook wel dat clubs er uiteindelijk klaar mee waren dat ze veel te weinig terugkregen voor de jaren intensieve arbeid die men erin stak.

5 december 2020 om 12:16

@Shorty, nu persoonlijk vind ik dit echt neigen naar een gevalletje “bestuurder is op zijn tenen getrapt en neemt een niet-weloverwogen besluit”. Maar zoals je terecht aangeeft is dat natuurlijk ook maar speculatie van mijn kant.

5 december 2020 om 12:17

Ik had Slot graag nog een paar jaar bij AZ gezien en ik had de indruk dat hij volledig op zijn plek zat maar dit kan je toch niet kinderachtig noemen? Bij AZ willen we een hoofdtrainer voor de groep hebben staan die volledig gefocust is op Az”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. Blijkbaar hebben ze na een gesprek de indruk dat Slot ergens anders zit met zijn gedachten en dan is dit ontslag volkomen terecht.

5 december 2020 om 10:51

Wat is er kinderachtig aan wanneer een werknemer, ondanks een doorlopend contract, in het geheim onderhandelt met een concurrent? Uit respect geef je dat dus door aan je huidige werkgever. Denk dat als Advocaat dat zou lukken, je het minder grappig zou vinden.

5 december 2020 om 10:54

Wie zegt dat dat in het geheim is gebeurd?

5 december 2020 om 10:56

Dat lijkt mij wel duidelijk. Je bent toch niet zo naïef dat je denkt dat AZ dit voor hun plezier doet? Daarnaast zou Slot anders veel opener zijn geweest.

5 december 2020 om 10:57

Dat is toch geen rare aanname? Waarom zou je iemand anders per direct op straat zetten. Als alles in goed overleg is dan hoeft dit niet toch ?

5 december 2020 om 11:01

Inderdaad. Achterkamerpolitiek. Ook feyenoord heeft hier dan een lange neus gehaald omdat dit officieel ook gewoon niet mag met een doorlopend contract. Had ook meteen een zaak tegen feyenoord gestart als het wel blijkt te kloppen wat ik zeer zeker vermoed.

5 december 2020 om 11:04

Het is geen rare aanname, maar wel een aanname. We weten het niet. Dus dat het kinderachtig zou kunnen zijn, kunnen we ook niet uitsluiten. Maar lekker blijven reageren op basis van het onderbuikie.

5 december 2020 om 11:06

Tja we weten toch zo langzamerhand wel hoe het spelletje gespeeld wordt in de voetballerij? In ieder geval hoeven ze in Rotterdam ook nooit meer te wijzen naar een gentlemens agreement mochten ze het zo gespeeld hebben als hoe het er nu naar uitziet.

5 december 2020 om 11:07

@azb100 Loopt het contract van Slot niet af in 2021? Dan is hij toch vrij om te praten met clubs over volgend seizoen?

5 december 2020 om 11:08

Ik snap het niet hoor. Hij kan aan het einde van het seizoen een stap maken en daar schijnt hij oren naar te hebben. Deal with it zou ik zeggen, dus ja vrij belachelijk om hem dan meteen te ontslaan.

5 december 2020 om 11:13

@ffeyenoord. Slot stond tot medio 2022 onder contract en sprak dus voor zijn beurt.

5 december 2020 om 11:17

@ffeyenoord: dacht 30 Juni 2022 als eind datum in het contract.

5 december 2020 om 11:20

Aha oke, thanks!

5 december 2020 om 11:34

Maar dat is niet "verboden" toch? Het lijkt me dat Az ook gewoon zijn salaris moet doorbetalen aangezien er geen geldige reden is voor dit ontslag. Tenzij Slot daar van af ziet natuurlijk, daar zie ik hem nog wel voor aan.

Vanwege een gerucht uit Rotterdam?

5 december 2020 om 10:50

Dan zal het wel wat meer zijn dan een gerucht

5 december 2020 om 11:04

Het is lang in kannen kruiken joh. Ze zullen alleen balen dat het nu al uitgelekt is.

Dit is wel heel verrassend, de weg naar Feyenoord ligt helemaal open, zal Dickie dan ook eerder stoppen?

5 december 2020 om 10:54

Nee maar Schmidt wel. Op naar psv dus denk ik.

5 december 2020 om 11:00

Als je het nou nog 1x zegt gelooft misschien iemand het 😉

5 december 2020 om 11:05

Dat zou ergens wel humor zijn.

5 december 2020 om 11:16

Hij gaat duidelijk naar psv. Misschien een half jaartje overbruggen tot advocaat vertrekt. Feyenoord is door hun stadion en fans een stap vooruit op psv.

5 december 2020 om 11:50

O ja, hij gaat eerst ff een half jaartje naar PSV, en vertrekt daarna weer naar Feyenoord.

Zo dat kwam onverwachts zeg. Zouden ze dan toch gelijk hebben dat het met feyenoord al rond is?

Wat is dit nou weer, hij doet het geweldig en je moet je nog plaatsen voor de knock-out fase!!! Wat is hier gebeurt!

5 december 2020 om 10:54

Onderhandelen met Feyenoord zonder AZ op de hoogte te stellen.

5 december 2020 om 11:15

Dus als Stengs straks gaat praten met geïnteresseerde clubs, dan ontslaat AZ hem ook maar? Makkelijk onderhandelen als clubs dan, wat een achterlijk besluit van AZ.

5 december 2020 om 13:08

Dat mag dus officieel ook niet. Andere clubs mogen niet buiten de transferperiode om een speler van een club benaderen zonder toestemming van de club. En andersom ook niet. Vaak zie je dan wel dat de blaam gelegd wordt op de andere club in plaats van de speler, omdat een speler wat meer transferwaarde heeft dan de coach.

Heu, nou dat zal dan wel komen, omdat ie naar Feyenoord gaat. Ook wel apart dat het al naar buiten komt op de helft van het seizoen.

Opvallend, nu ligt de weg naar Feyenoord helemaal open. Maar dat AZ hem nu dan per direct ontslaat vind ik nog opvallender.

5 december 2020 om 10:54

Of de spelers geven aan liever niet meer onder een trainer te voetballen die al met z'n volgende club bezig is. Zo zien we ook geregeld spelers naar de bank verdwijnen die al rond zijn met een andere club. Ik vond het ook vrij raar van Advocaat om nu al aan te kaarten dat je weggaat, lijkt me als speler toch wel wat mentaal te doen.

5 december 2020 om 11:19

Ik ben benieuwd. Gevoelsmatig ben ik juist geneigd te zeggen dat de spelersgroep juist erg ontevreden gaat zijn met dit plotselinge ontslag van Slot.

5 december 2020 om 11:37

Ik denk dat dat wel meevalt eerlijk gezegd, laten we niet vergeten dat dit de voetballerij is. De meeste jongens in de ED zijn zelf ook uit op een mooie transfer. Ik denk dat weinig voetballers verder kijken dan één seizoen.

5 december 2020 om 11:05

Eenhoorn, nog steeds Feyenoorder in hart en nieren. Feyenoord heeft geen geld om het contract af te kopen dus helpt Eenhoorn een handje 😂

5 december 2020 om 11:09

@edit, ok aangepast nu. Nee het toont juist kracht uit, wij laten ons niet belazeren. Wij komen hier sterker uit, is alleen een beetje piep aangezien we nog Europees moeten winnen.

5 december 2020 om 11:20

Straalt kracht uit? Het straalt eerder uit dat jullie bestuur kleine kinderen zijn die niet tegen een verlies kunnen en daardoor gehaaste en ondoordachte besluiten gaan nemen.

5 december 2020 om 11:28

Nee, je bent 1 team intern alles wordt intern besproken. Dat je ambitie hebt, oke. Maar je gaat niet achter hun rug gesprekken aan, en niks intern vertellen. Als je op basis van vertrouwen niet meer verder kan, zit er maar 1 ding op. Harde wereld, maar de enige oplossing.

5 december 2020 om 11:28

Denk je nu echt dat az, wat al jaren uitblinkt in gedegen beleid, zonder troef achter de hand deze keuze zou maken? Dan heb je niet opgelet hoe az beleid maakt. Ik snap de beredenatie en vind het eerlijk gezegd een flinke luizenstreek om te gaan onderhandelen met een concurrent als je nog 1.5 jaar onder contract staat. Weg ermee. Dit overleven wij wel.

5 december 2020 om 11:39

Wat was die troef dan? Die nu totaal onervaren trainer voor de groep zetten?

5 december 2020 om 11:42

Je hebt het over gesprekken, wie weet was het enkel een oriënterend gesprek? Ik kan best begrijpen dat Az kwaad is, maar zie eigenlijk niet wat Slot hier verkeerd doet. Feyenoord is geïnteresseerd en nodigt hem uit om te kijken wat haalbaar is. Dat is toch de normale gang van zaken?

5 december 2020 om 12:38

@lierse slot was ook totaal onervaren toen hij werd aangesteld en kijk eens wat hij uit de hoge hoed getoverd heeft? Az zal vast de potentie zien anders ga je dat risico toch nooit nemen? @sprokkie Orienterend gesprek of niet, het is wel zo netjes om in de voetbalwereld dit met het bestuur te bespreken. AZ heeft nooit moeilijk gedaan over coaches die een stap wilde maken. Dus zie niet in waarom dit onder de radar van az moet gebeuren.

Wooow wat een domme zet van AZ, mocht dit waar zijn

Huuh? Heeft dit er mee te maken dat Feyenoord bovengemiddelde interesse toont in Slot? Slot had het bij AZ toch wel redelijk voor elkaar toch.

Wow dat is ineens onverwacht?? Omdat ie interesse in feyenoord heeft? Bommetje ontploft?

Wat een raar besluit. Konden ze nog geld voor vragen en zet je hem op straat. Raar beleid!

Ongelooflijk. En zo donderen we met AZ in 1 keer heel hard van die roze wolk af. Wat een onrust bij de club en dit komt héél slecht uit zo net voor die cruciale pot tegen Rijeka.

5 december 2020 om 11:04

Pff ik ben hier echt kapot van. Alles had ik verwacht, behalve nieuws over Slot.

5 december 2020 om 11:09

Ik ook, kan het niet bevatten. Ongelooflijk zonde...

Als hij echt achter de rug om van AZ met Feyenoord heeft onderhandeld, zou dat wel een trieste zaak zijn. Wat is er mis met het aangeven dat je in onderhandeling bent?

5 december 2020 om 10:53

Ga jij ook tegen je werkgever zeggen dat je elders aan het solliciteren bent? Zo werkt het nou eenmaal, het blijft business.

5 december 2020 om 10:58

Bij een normale (buiten de voetbalwereld) werkgever is er meestal een non-concurrentiebeding. Dan word je nog veel zwaarder gestraft als je dat doet.

5 december 2020 om 11:04

De womderspits, in de voetballerij werkt dat wel zo. Zowel Feijenoord en AZ zijn clubs die elk jaar Europees voetbal willen hallen (of meer) en zijn daarin elkaars concurrenten, als je dan geen open kaart speelt krijg je een vertrouwensbreuk.

5 december 2020 om 11:04

Wonderpits, maar ik mag niet werken bij een directe concurrent, behalve als ik ontslagen word. Als trainer in de voetbalwereld werkt echter anders, daar is dus het concurrentiebeding ook anders, en wordt wel van je verwacht dat je het overlegd met je huidige werkgever. Denk dat Slot dit onderschat heeft.

5 december 2020 om 11:13

In de voetbalwereld valr zowat elke club onder het concurrentiebeding en zeker als het een stap hogerop betreft. Of het netjes is is een andere zaak. Moraal is in het voetbal al lang ver te zoeken.

5 december 2020 om 11:26

Tja maar in de gewone mensen wereld mag er geen concurrentie beding worden opgenomen in een tijdelijk contract. In het voetbal blijkbaar wel.

5 december 2020 om 12:06

@kyle66

Zo'n concurrentiebeding in de gewone wereld houdt vaak geen stand wanneer puntje bij paaltje komt. Veel blabla en mogelijk dreigen maar wanneer dit zou moeten voorkomen dan win je.

5 december 2020 om 12:38

Non-concurrentiebedingen zijn sinds een paar jaar zwaar aan banden gelegd. Logisch ook. Formeel staat een dergelijk beding haaks op de vrije keuze van arbeid van werknemers.
Dus meestal maken de meeste werkgevers vooral gebruik van relatiebedingen. Dus jij mag wel bij de concurrent gaan werken, als je dat persé wilt, maar van mijn klanten blijf je af. Die zijn belangrijker vaak dan de werknemers.

5 december 2020 om 12:40

Medellin,
Dat is niet helemaal waar. Mits goed geformuleerd kan een deugdelijk non-concurrentiebeding soms zeker wel in stand blijven en dan moet je dus als ex-werknemer fikse boetes betalen, of kan zelfs worden afgedwongen dat je gewoon niet voor die nieuwe werkgever mag werken voor een bepaalde periode.

Dit is onverwacht. Nu zal Dickie wel in de winter vertrekken bij feyenoord

5 december 2020 om 10:56

En wat voor goeds doet dat? Lekker voor Slot ook, zulk goed voetbal spelen en dan na de winter met dat zooitje uit Rotterdam op pad. 0 creativiteit, lijkt me niet erg aansprekend. Als ik Slot was, had ik sowieso tot de zomer gewacht in de hoop dat Feyenoord nog een paar goede aankopen kan doen. Met deze selectie valt minder eer te behalen dan met die van AZ in mijn ogen. Prijzen gaan ze beide niet pakken, maar AZ krijgt meer veren in de reet vanwege goede jeugd en het relatief goede spel.

5 december 2020 om 10:57

"AZ is echt mijn laatste club" - Dick Advocaat, 1 januari 2021.

5 december 2020 om 11:03

Zou me niet verbazen. Maar hoop eerder op wim jonk.

5 december 2020 om 11:10

Wim Jonk zou wel een topper zijn, past goed bij de speelstijl van AZ, kan erg goed met jeugd werken en heeft wat mij betreft ook een goede persoonlijkheid en uitstraling voor AZ.

5 december 2020 om 11:16

Daarom. Had eerlijk gezegd na brom al een aanstelling van jonk verwacht. Maar helaas kwam die dus niet. Uiteindelijk top dat slot heeft gepresteerd de afgelopen tijd dus pakte het goed uit. Nu doorpakken als az zijnde en jonk alsnog oppikken. Weer voor advocaat gaan is nu gewoon geen optie.

Oke dit is heel bijzonder. The soap continues! Ik had wel verwacht dat hij eind dit seizoen naar Feyenoord zou gaan maar dat AZ hem zo op straat zet.... bizar!

Oke, dit zag niemand aankomen. En Ruud-AZ maar beweren dat Arne gewoon bij AZ zou blijven...

5 december 2020 om 10:56

Haha, kan er ook een keer naast zitten . Maar had wel gelijk dat Az hem meteen de wc laat schoonmaken/op no actief te zetten

5 december 2020 om 12:31

Touché haha. Ik zie Arne graag komen, maar deze manier laat veel vraagtekens achter voor de rest van zijn carrière...

Ze staan 7e met een selectie voor de plekken 3-7; waarom zetten ze in godsnaam een prima trainer op straat en wie gaat het dan wel even beter doen?

5 december 2020 om 10:54

Denk je nou serieus dat Slot ontslagen is op basis van zijn prestaties? Er is veel onduidelijk, maar 1 ding is zeker en dat is dat het niet door de prestaties op het veld komt.

5 december 2020 om 10:58

Als dit komt omdat hij een gesprek heeft gevoerd met een andere club dat zegt dat vooral veel over AZ, misschien toch niet zo'n fantastische plek zoals hier veelal wordt beweerd?

5 december 2020 om 11:05

Wie zegt dat het bij een gesprek is gebleven? En waarom niet tegen je werkgever zeggen dat je weg wilt gaan?

5 december 2020 om 11:16

Ja en dat is toch belachelijk? Dit is gewoon paniekgedrag van AZ omdat ze in hun reet gebeten zijn omdat hun trainer naar een andere club wilt. Met irrationele beslissingen die dan ook nog eens duidelijk overhaast genomen zijn, kom je meestal nergens.

5 december 2020 om 11:25

@lierse net als bedriegen en liegen daar kom je ook ver mee in het leven. Denk hier toch heel anders over.

5 december 2020 om 11:36

Irrationeel in jouw geval omdat jij kan dealen met een trainer die ergens anders al een contractje heeft getekend. Maar als de beleidsbepalers van AZ daar niet mee kunnen leven, dan zou het juist irrationeel zijn om Slot aan te houden, de club in puin te storten omdat de leiding niet door 1 deur kan en dan aan het eind van het seizoen alsnog uit elkaar gaan.

5 december 2020 om 11:42

@Ruud, omdat slot matige dingen doet moet AZ dat toch ook niet beginnen doen? Het is toch overduidelijk dat dit een overhaaste beslissing is waar onmogelijk alle partijen in betrokken kunnen geweest zijn. Want de beslissing hem te ontslaan kan ik nog volgen, maar niet de besluitvorming die minder dan twee dagen geduurd heeft. Dat vind ik dan ook irrationeel, niet het besluit an sich.

5 december 2020 om 12:08

@lierse, maar net als jij en ik weten we niet hoelang dit al speelt. Hoe het contract ervoor staat etc. Ga er wel vanuit dat er een concurrentiebeding is afgedwongen, wat vrij normaal zou zijn lijkt mij voor die positie.

5 december 2020 om 14:01

@kyle66: Ze ontslaan hem omdat hij in gesprek is met een andere club. Amateuristisch en een in emotie genomen besluit; dat zegt alles over AZ. Hij mag blij zijn dat hij weg is daar, lijken wel communisten

Welkom bij Feyenoord! Vindt het een bijzondere beslissing van az. Had het dan in de winterstop gedaan, dan geef je jezelf iets van tijd voor een wedstrijd

Jammer. Maar wanneer hij graag naar Feyenoord wil is het misschien beter per direct afscheid te nemen.

Dit meen je niet?!?! Als hij dit zelf in gang gezet heeft d.m.v. bijvoorbeeld contact met Fey ben ik diep teleurgesteld

Wat een schandalige beslissing, er kan best wat misgaan met de communicatie. Als AZ directie voel je je dan ook groter dan je hebt.

5 december 2020 om 11:06

Wij kennen de verhalen niet dus voordat je als conclusies trekt en AZ de schuld in de schoenen schuift, zou ik eerst afwachten totdat alles bekend wordt gemaakt.

Snap niet dat slot dit weg gooit voor feyenoord

5 december 2020 om 10:50

Hij wel. Einde verhaal.

5 december 2020 om 11:11

En zijn bankrekening ook denk ik. We vergeten wel eens dat het gewoon werk is hé. Als ik ergens het dubbele kan verdienen zal ik er ook serieus over nadenken.

De transfer naar Feyenoord zal wss niet voor de volle 100% netjes zijn gegaan. Zou dat gek vinden als ze hem ontslaan als die zegt dat ie het seizoen wil afmaken. Wellicht dat spelers kunnen protesteren? Net zoals bij van Gaal toen.

Oké mooi. Feyenoord heeft toch niet zoveel geld, dus hoeven ze het daar niet meer mee eens te worden met AZ.Pure zaak van arrogantie aan de kant van AZ waarschijnlijk. Die hebben het gevoel dat ze groter zijn dan dat ze daadwerkelijkzijn.

5 december 2020 om 10:59

Ga je dat ook zeggen als het Feyenoord overkomt?

5 december 2020 om 11:04

Als Everton voor Slot komt, zal ik dat ook zeggen ja. Als die trainer goed heeft gepresteerd bij Feyenoord, zal ik hem dan heel netjes uitzwaaien.

5 december 2020 om 11:06

Je vergelijkt Feyenoord met Everton? Wow! Ik maar denken dat Ajax-supporters arrogant waren...

5 december 2020 om 11:22

Everton is toch een stop hogerop? Net zoals Feyenoord een stap hogerop is. Hij vergelijkt nergens de club Feyenoord met de club Everton, nu zit je gewoon goedkoop te scoren.

5 december 2020 om 12:18

Jij moet beter lezen Kyle. Hij stelt dat Feyenoord groter is dan AZ en Everton groter dan Feyenoord. Nergens een spatje arrogantie haha. Leuk dat je zo staat te springen om Feyenoorders zo te noemen. Vind je het naar dat praktisch elke supporter, niet enkel die van Feyenoord, Ajacieden arrogant vinden?

5 december 2020 om 13:12

Het verschil tussen Everton en Feyenoord is vele malen groter dan het verschil tussen Feyenoord en AZ. Neem aan dat zelfs jullie dat zien.

5 december 2020 om 13:59

Haha ja, dat lijkt me evident. Maar niet relevant.

Alles is relatief zo ook verschillen tussen clubs. Everton is gigantisch veel groter dan Feyenoord en AZ. Slot zou bij beide clubs meteen weg zijn als Everton aanklopt.

En blijkbaar is dat in het geval dat voor ons ligt ook zo.

Iemand heeft AZ hier in de steek gelaten. Ik weet alleen niet of het Slot is of het bestuur.

Opvallende wending zullen we maar zeggen. Zijn antwoord afgelopen donderdag sprak ook boekdelen natuurlijk. Niks ontkennen, maar het er niet over willen hebben. AZ heeft ambities en schijnbaar wil deze trainer zonder open kaart te spelen het schip verlaten. Prima, dan helpen ze hem een handje.

Wat een vervelende timing voor AZ. Er is more to the story gok ik... Van Bommel naar AZ?

5 december 2020 om 11:01

Oef wat zuur om nu weer over trainers na te denken, maar alsjeblieft geen van Bommel haha. Als ik de trainer van mijn club 89 minuten van de 90 tegen de 4e man zie schreeuwen krijg ik plaatsvervangende schaamte. Dan zal hij daarnaast waarschijnlijk Bizot passeren en het op dramatische wijze afhandelen. Nee, liever niet. Al moet ik zeggen dat ik ook niet echt weet wie ik dan wil zien. Er zijn geen geweldige coaches beschikbaar, wat ook logisch is aangezien het midden in het seizoen is.

5 december 2020 om 11:15

Als je Volendam een mooi bedrag beloofd, dan is Wim Jonk echt wel op te pikken. Substantiële verbetering waar ie wel oren naar zal hebben en lijkt mee ook een goede match met AZ gezien speelstijl en werkwijze met jeugd. Feyenoord had Wim Jonk moeten nemen, al ligt dat gezien zijn verleden wellicht wat gevoelig. Met Wim Jonk heb je een voormalig hoofd opleiding in dienst van de beste jeugdopleiding van het land, die bovendien heel verdienstelijk presteert als hoofdtrainer.

5 december 2020 om 11:24

Ik heb Volendam buiten de wedstrijd tegen jong az niet veel zien spelen, maar lees inderdaad veel positieve dingen over Jonk. Er komt nu overigens het nieuws naar buiten van Pascal Jansen die trainer wordt, maar zou best kunnen dat die ook weer voortijdig moet stoppen.

Denk dat Slot AZ niet op de hoogte heeft gebracht met het onderhandelen met feyenoord

He wat een raar bericht!? Is dit waar.....wat maakt het uit als hij met F'noord heeft gesproken. Heeft prima werk geleverd.....doet het goed met AZ, ook Europees. Waarom niet gewoon als vrienden uit elkaar vanaf komend seizoen. Heel merkwaardig dit...

5 december 2020 om 11:03

Je trainer gaat in het geheim in onderhandeling met een concurrent. Je moet nog 24 wedstrijden spelen met een trainer die weggaat, 2x nog tegen Feyenoord, bij elk talent krijg je "gaat ie met Slot mee naar Feyenoord" etc. etc. Ik snap het wel.

Onrust bij AZ vlak voor een belangrijke Europa League wedstrijd. Hier moet toch wel echt iets gebeurt zijn zou je zeggen. Jammer dat het zo moet lopen want dit is in het belang van niemand...

Dan zal hij waarschijnlijk met Feyenoord gesproken hebben zonder de AZ directie daarover in te lichten.

Zolang we verder niks weten blijft het speculeren, maar vooralsnog is dit natuurlijk een slechte zaak. Wat moet er in hemelsnaam gebeurd zijn om Slot te ontslaan, juist met de interesse van feyenoord in hem... kost je best wat geld ook zo.nog los van het effect op de spelersgroep.

5 december 2020 om 11:04

Weet jij wat over het bedrag in het contract van Slot dan?

5 december 2020 om 11:07

Nee, maar nu krijgt AZ niks, dus elke euro afkoopsom is er nu eentje gemist.

5 december 2020 om 19:15

Z'n contract liep al af dus na dit seizoen.

Dit lijkt me een vrij kinderachtige actie van het bestuur van AZ.. Maar ik kan er naast zitten natuurlijk.

5 december 2020 om 11:02

Als hij echt met Feyenoord gesproken heeft zonder AZ in te lichten snap ik wel dat er een flinke discussie is ontstaan tussen Slot en AZ. Dan kan het zijn dat je er niet uitkomt en er geen samenwerking meer mogelijk is. Je moet nog een heel seizoen met elkaar werken normaal gesproken. Niet zo zeer kinderachtig dus. Begrijp AZ wel in dat geval. Wat heb je aan een trainer die eigenlijk met zijn hoofd bij Feyenoord zit?

Wellicht wordt de sleutel in de winterstop al overgedragen en gaat Dickie nog ergens voor het bondscoachschap.

Ik ruik kansen morgen voor FC Groningen. Ik lile this development. Nu ff zonder gein, zou zonde zijn. Wat een rare gang van zaken.

Je kan veel zeggen over az, maar daadkrachtig zijn ze wel. Zo de knetters, deze zag niemand aankomen. Ben wel heel benieuwd wat hier gespeeld heeft. Zeker met het oog op de belangrijke pot tegen rijeka aanstaande donderdag.

Gaan ze dit ook met hun spelers doen die graag naar Ajax, Feyenoord of PSV willen? Als je het heel goed doet bij een provincie/ suptop club, dan kan je als AZ verwachten dat je spelers en trainer daarheen willen. Ze moeten wel hun plek kennen. Misschien speelt er meer bij Feyenoord. Gaat Advocaat het seizoen wel afmaken. Daar zijn ook twijfels over.

5 december 2020 om 11:07

Verschil zou zijn als een stengs een 4 jarig contract heeft en met ajax feyenoord of psv gaat babbelen wat helemaal niet mag. Zo ook in deze kwestie. Slot staat gewoon voor langere tijd vast en hij en feyenoord praten rustig over een contract voor volgend seizoen. Minne actie van slot die terecht meteen op straat word gegooid en minne actie van feyenoord dir hopelijk ook aangepakt word.

Wat amateuristisch van AZ. In de betaald voetbal wereld worden overal gesprekken gevoerd met andere clubs. Zonde dat het zo moet lopen, is echt niemand bij gebaat. Als AZ zijnde snij je jezelf aardig in je vingers volgens mij. Hoop dat het niet als een kaartenhuis in elkaar valt, dat verdienen ze zeker niet. En voor Feyenoord.....ziet er de meerwaarde niet van in, zie Advocaat het seizoen echt wel afmaken. Geloof niet dat hij zijn laatste seizoen als clubcoach af wil sluiten, door in de winterstop de handdoek te gooien. Maar goed, de (voetbal)wereld steekt vreemd in elkaar, dat blijkt wel door deze move van AZ.

5 december 2020 om 11:06

Dat is natuurlijk gelul. Het is zeker niet gangbaar dat een trainer na een kwart seizoen al in het geheim onderhandelt met een concurrent om na het seizoen pas die kant op te gaan.

5 december 2020 om 12:14

We zitten midden in een spannend seizoen. Dit gaat alle fantsoensnormen te buiten. De talenten van AZ zijn opeens nog minder haalbaar geworden.

Terecht! Of commitment of weg! Top besluit, maar wat gaat die kerel toch doen in Rotterdam? Die zal nog eens spijt gaan krijgen

Hij deed het zo goed.. Dit is een klein 'smetje', mensen gaan je zien als onbetrouwbaar en zou hij niet de perfecte opvolger zijn van EtH bij Ajax? Die kans zit er nu waarschijnlijk ook niet meer in. En dan kom je binnen bij Feyenoord. De jeugdopleiding loopt niet optimaal, er is geen geld, een selectie uit balans... Heel dom Slot!

5 december 2020 om 11:01

Hij kan toch niet eeuwig blijven wachten op Ajax terwijl daar een trainer zit die goed presteert?

5 december 2020 om 11:03

Daar heb je gelijk in. Alleen wat is er mis met nog een paar seizoenen bij AZ? Hij is net aan het roer als eindverantwoordelijke. EtH blijft ook niet eeuwig zitten. Feyenoord is een grote club, dat weet ik. Maar de omstandigheden zijn niet ideaal om daar nu in te stappen.

Dit slaat echt helemaal nergens op, maak het seizoen gewoon af met de beste man. Laatste tijd is het eindelijk rustig, wordt er weer lekker gespeeld en nog belangrijker, de punten komen binnen. Zowel nationaal als internationaal. Bij deze logica zullen ze de contracten van Wijndal, Koopmeiners en de 2 Noren ook maar moeten afbreken, gezien die hoogstwaarschijnlijk ook zullen gaan vertrekken na dit seizoen.

Wow die had ik niet zien aankomen.... Betekent wel dat Slot dus aankomend jaar naar Feyenoord gaat en voor ons goed nieuws. Wel hele lullige ontwikkeling voor de AZ fans zo en ik snap het bestuur ergens ook nog. Hoe goed kan iemand nog functioneren.

5 december 2020 om 11:01

Respect voor jouw reactie dat je denkt aan de AZ-supporters. Ik lees ook blije reacties van andere Feyenoord-supporters, die daarbij niet denken aan wat het voor de supporters van AZ betekent.

Is niet handig, het begon eindelijk weer goed te lopen bij AZ. Zo een trainerswissel uit niets kan een negatieve invloed hebben op AZ

Heel vreemd, en zo snel als dat hrt gaat. Gisteren meld de ene krant dat het gesprekken in een vergevorderd stadium zitten, en nu besluit az slot te ontslaan volgens het AD. Zo ver is er nog steeds niks officieels bevestigd... zou het zon vreemd besluit vinden als az dit zo doet.

Rare actie, wat is het probleem wanneer slot volgend jaar weg gaat? Waarschijnlijk krijgen ze er gewoon een transfersom voor.

Waarom dit recht praten of doen alsof Az dom bezig is.. Het is gewoon een kakkerlakken actie van Slot, en begrijp Az helemaal! Ze doen dit niet zomaar en niet voor hun plezier.. lekker trainert hoor..

5 december 2020 om 11:09

Precies, was ook mijn eerste gedachte. Slot zit met zijn gedachte blijkbaar bij Feyenoord. Daar zal wel een flinke discussie of zelfs ruzie over ontstaan zijn. Hoe kun je dan nog met elkaar het seizoen goed afmaken? Dat werkt niet. Als Slot echt met Feyenoord gesproken heeft is de timing ook zeer onhandig. Wacht daar op zijn minst mee tot de kerst en speel open kaart met de AZ directie, dan was er niet zo veel aan de hand geweest denk ik.

s AZ op het pikkie getrapt? AZ blijft een mindere club tov de top 3. Kan het bestuur daar niet tegen? Zou heel kleinzerig zijn.. Dick moet gewoon tot t einde van t seizoen blijven, topper

Mooi man, dat betekent dat en Feyenoord en AZ tussen nu en wedstrijd 34 ongetwijfeld (nog) slecht(er) gaan presteren. Want dat gebeurt bijna altijd als de trainer weggaat (feyenoord) of wordt ontslagen terwijl het goed loopt (az).

Bizar. Hier toont Az zich dus toch een kleine club. Kom maar vast naar Feyenoord, dan kun je samen Dickie kijken voor volgend seizoen.

5 december 2020 om 11:06

Juist niet, vind het juist groots.

5 december 2020 om 11:16

Het komt nogal impulsief over. Dat lijkt misschien groots, maar blijkt vaak dom te zijn. Wat moet AZ nu? Slot heeft niets verpest he? Het bestuur verpest nu alles voor de club.

5 december 2020 om 11:24

Az is intern heel transparant, dat hij heeft lopen liegen en bedriegen intern komt hem nu duur te staan. Zeker als je meteen op straat wordt gezet, bij vdbrom kon gewon het seizoen afmaken. En ja het is wel piep dat we nu zonder kapitein zitten, maar dat komt wel weer goed. vgaal benaderen om het seizoen af te maken, hij zit te popelen om weer aan de gang te gaan.

5 december 2020 om 12:44

Je neemt het standpunt van de clubleiding niet alleen over, maar gaat zelfs nog een paar stappen verder. Liegen en bedriegen zijn zware woorden voor een verhaal wat nog niet helemaal duidelijk is. Ik zou daar erg voorzichtig mee zijn.

Ik vind dat een trainer best oriënterende gesprekken kan voeren met een andere club. Dat doen spelers via hun zaakwaarnemers ook voortdurend, clubs polsen zaakwaarnemers en spelers laten via hun zaakwaarnemer alvast wat vragen/eisen
doorgeven. Waarom zou dat bij trainers anders zijn? Het is een grijs gebied en AZ maakt een keuze daar op een bepaalde manier mee om te gaan. Heeft zo zijn voordelen, maar misschien ook zo zijn nadelen.

Verstandig en moedig besluit van AZ. Nog los van de manier waarop dit gegaan is, zie je vaak dat een elftal instort op het moment dat de spelersgroep weet dat de trainer aan het eind van het seizoen weg is. En als hij nou naar Barcelona zou gaan hadden de spelers het hem natuurlijk gegund, maar bij Feyenoord ligt dat toch een stuk anders kan ik mij zo voorstellen. Ben benieuwd wie AZ als vervanger gaat aantrekken. Cocu wellicht?

5 december 2020 om 11:18

Cocu lijkt mij ook een goede. Of Advocaat halen 😂

Het is heel simpel, dat Az hem op non-actief zet. Belangrijke weken waren er voor het Europese voetbal, dat je dan uberhaupt met andere dingen bezig bent. Zijn matennaaier streken, vervolgens vertel je niks aan de leiding. Waar openheid intern hoog in het vaandel staat, en ze naaien jou. Als je denkt dat dit goed is voor je carrière dat je dit zo doet, vertelt veel over de mens Slot. Dit gaat doorwerken naar je toekomst, nooit je oude schoenen weggooien en altijd met respect weggaan. Bereik je veel meer in het leven mee, het wereldtje is klein.

5 december 2020 om 18:31

Joh, je slaat door. Waarom zou een gedreven persoon niet vol voor zijn huidige club gaan, ondanks ddat hij er voor heeft gekozen na zijn contract een nieuwe uitdaging aan te gaan? Net als die kansloze champions league actie van az, is dit er mijns inziens een van dezelfde orde. Je doet allemaal aannames en noemt hem zelfs matennaaier, nou nou. Mag ik je er even op attent maken dat wanneer het een tijd niet zou lopen, ze hem er ook uit flikkeren, zonder transparantiie en overleg kan ik je verzekeren.......

5 december 2020 om 21:50

Daar gaat het dus niet om, Az en Feyenoord is om het even. Bij Az werkt men met transparantie, men weet wat men doet en gaat halen. Hij krijgt dus teveel informatie en kan dit doorspelen bijvoorbeeld. Belangenverstrengeling wel eens van gehoord?

6 december 2020 om 17:47

Yeah,right. Nogmaals, je slaat door en het bestuur van az toont mijn inziens aan wat een kleine club ze eigenlijk zijn. En niet voor t eerst.

Als ie naar Feyenoord zou gaan zou het een achteruitgang zijn. Selectie is totaal anders dan die van AZ en kwalitatief gewoon minder goed. Speelwijze die slot voor ogen heeft kan hij ook niet spelen bij Feyenoord. Feyenoord heeft vrijwel iedere week mazzel dat ze de punten miraculeus binnen houden maar Europees is het niet te verbergen. Advocaat is een goeie trainer maar die weet ook dat hij al weken geluk heeft dat hij de punten in de Mickey Mouse competitie binnen krijgt. Veel spelers missende of niet. Financieel zou het misschien een vooruitgang zijn maar Ik denk dat slot hetzelfde lot als Verbeek tegemoet gaat als hij naar Feyenoord gaat.. ?

Heel slim om 5 dagen voor je belangrijkste wedstrijd van afgelopen 10 jaar, je trainer te ontslaan.

Heel heftig en verbazingwekkend dit bericht. Dat een trainer, ondanks een nog doorlopend contract, voortijdig naar een andere club vertrekt, lijkt me niet uitzonderlijk. Het zou in het geval van vertrek van Arne Slot niet meer dan terecht en logisch zijn dat Feyenoord een passende vergoeding afspreekt met AZ. Blijkbaar is de club uit Alkmaar des duivels over het ontbreken van enige fatsoenlijke communicatie vanuit Feyenoord en vanuit Arne Slot zelf.

Het lijkt erop dat slot het allemaal achter de rug van AZ heeft gedaan, en dat vind ik echt heel smerig mocht dat waar zijn. Ik snap AZ dan ook volkomen. Ik ben wel benieuwd wie de opvolger wordt, az heeft toch een aardige selectie. Ik vind de stap van AZ naar feyenoord geen vooruitgang als je kijkt naar het niveau van de selectie, het aantal talenten, en de groeipotentie.

Zou wat zijn als Dick nu ineens zegt, ik heb toch besloten om tot 2022 aan te blijven bij Feyenoord. Of dat Feyenoord iemand anders neemt :D

Bizarre reactie van AZ. Trainer die altijd netjes club vertegenwoordigd heeft en lekker liet voetballen. Heel vreemd!

Erg jammer dit. AZ speelt komende week een cruciaal voetbalduel en je kan niet ontkennen dat Arne Slot als coach daarbij een belangrijke rol had kunnen spelen! Ik zie het zomaar gebeuren dat deze crisis overslaat naar de spelersgroep en dat het drama-weken worden voor AZ en het Nederlands voetbal. Hadden de heren er niet op een volwassen manier uit kunnen komen?

Offtopic: Het zou mij niets verbazen als ze Henk Fraser aantrekken of Mark van Bommel. Vooral Henk lijkt mij een waardige opvolger.

Nu hij werkloos krijgt hij een telefoontje van Feyenoord, onze laatste salarisbod is niet meer geldig, je krijgt een nieuw salarisbod van ons :D.

Zo zie je maar. Hoop verhalen over dat hij beter af is bij az. Nou dat blijkt. Half Nederland krijgt nou eenmaal een harde plasser van de gedachte bij werken voor Feyenoord of Ajax. Slot dus ook. De rest is allemaal leuke bladiebla. Als je Feyenoord je wil komen ze allemaal kruipend. Hij zal nog wel wat spelers meenemen ook. Binnenkort zijn investeerders afgerond en dan wordt bv een Koopmeiners moeiteloos gehaald.

5 december 2020 om 11:45

Geen probleem hoor. Begin met bieden op 30 mio tegen alle andere clubs die hem hebben willen. Feyenoord is een mooie club en groter dan AZ. Maar geen topclub meer in een kikkerlandje als deze. Dat zegt al meer dan genoeg.

Misschien heeft zijn statement gisteren, wat hij zei over eventuele verhalen en roddels in de media, er ook aan bijgedragen dat hij zo correct speelde en het braafste jongetje uit de klas was, maar is het bestuur erachter gekomen dat hij dus precies het tegenovergestelde deed... dan hoort dit als sanctie erbij.

Az ging achter de rug om van Ajax zich beklagen bij de UEFA over de CL ticket en nu is Slot het achter de rug om van AZ de onderhandelingen ingegaan met Feyenoord. Clubcultuur?

5 december 2020 om 11:17

Nope, niet liegen. Az was hierover heel transparant. Dat er niet adequaat op gereageerd is heel wat anders. Het was blijkbaar niet serieus genomen.

Waarom zou je als trainer van een florerend AZ uberhaupt willen overstappen naar een zwak Feyenoord waar niet eens geld is voor een nieuwe spits?

Is het nou echt zó erg wat Slot gedaan heeft? Ik vind dit wel heel drastisch. Hopelijk hebben ze bij AZ een goeie assistent die het over kan nemen en AZ 'gewoon' laat overwinteren in Europa. Anders kan het seizoen wel eens als een nachtkaars uitgaan. Je hebt op korte termijn nog veel wedstrijden.

Hé waarom was hij zo ver al met Feyenoord? Wat een raar bericht voor het team die zullen ook wel overdonderd zijn. Hoe gaan die er op reageren

Mijn vraag is hoeft AZ hem nu niet het resterende salaris te betalen omdat hij onethisch heeft gehandeld? Ik bedoel, als ik ergens werkzaam ben mag ik toch ook solliciteren naar andere banen... niks mis mee.

5 december 2020 om 11:40

Dat ligt er allemaal aan wat er in het contract staat, en weet niet of je uberhaupt ooit van een concurrentiebeding hebt gehoord?

Scheelt weer een zak geld voor Feyenoord om hem los te kopen. Echter wordt ik niet bepaald warm van Slot als trainer van Feyenoord. Hij past totaal niet bij Feyenoord. Slot is een trainer die leuk werk verricht met talent en goede spelers maar dat hebben ze bjj Feyenoord allebei niet, de goede spelers die er lopen zijn volgend seizoen weg. Feyenoord heeft iemand nodig die van een middelmatig team een geoliede machine kan maken waarin men boven zichzelf uitsteekt, Advocaat kan dat, Fraser kan dat maar Slot kan dat niet. Daarbij komt dat ik het hem niet eens heel bijzonder vind doen bij AZ met een 3e en 4e plaats. Ik denk niet dat dit een succes wordt.

Feyenoord weet wat het dus binnenhaalt, met Arne Slot die bij elke trein dat hem interessant lijkt zal instappen. Afwachten wat AZ met als verklaring naar buiten komt. Maar hij heeft nu alle schijn tegen. AZ ontslaat niet 123 hun eigen trainer. Halverwege het seizoen al met een andere club praten zonder dat je eigen club er van af weet is een beetje dom.

Zo, toen ik deze headliner zag moest ik eerst denken aan een grap! Maar jemig zeg, dit lijkt wel een heel overtrokken reactie van AZ. Weet natuurlijk niet wat er wel en niet is afgesproken en wat er precies heeft plaatsgevonden, maar direct ontslag klinkt echt krankzinnig.

5 december 2020 om 11:20

Nee juist niet, Az wil openheid en is intern heel transparant. Dat je aan het liegen en bedriegen bent intern houden wij niet van. Niet in wandelgangetje lopen lullen, dan kom je in een andere wereld. Deze smet gaat nog doorlopen op zijn verdere carrière. Zonde want het is wel een fijne vent, normaal gesproken als ik hem zo zie.

Ongelooflijk als dit waar is: je gaat achter de rug om van je werkgever stiekem onderhandelen met Feyenoord? Kan me geen ander reden bedenken dan dit voor zijn ontslag. (volgens mij weet ieder leek dat je huidige werkgever hiervan op de hoogte gesteld moet worden?) Eng mannetje zeg, indruk was exact zo. Arnesen en co moeten zij maar flink aanpakken via knvb.

Slot is al rond met Feyenoord. Kan niet anders: die heeft al toezegging gedaan dat hij na dit seizoen overstapt naar Feyenoord. En AZ denkt dan terecht: stop nu maar. Volkomen begrijpelijk van AZ. Feyenoord blijft hun directe concurrent voor de top 3 plekken en ze moeten nog 2 keer tegen elkaar. Daarnaast: als je 100% zeker weet dat je trainer gaat stoppen over een halfjaar, heeft het eigenlijk al geen zin meer om door te gaan samen.

Zet em maar alvast bij de jeugd van SCF,dan kan die alvast zien welke talenten die mee neemt naar het eerste elftal volgend seizoen.

Slot is al rond met Feyenoord. Kan niet anders: die heeft al toezegging gedaan dat hij na dit seizoen overstapt naar Feyenoord. En AZ denkt dan terecht: stop nu maar. Volkomen begrijpelijk van AZ. Feyenoord blijft hun directe concurrent voor de top 3 plekken en ze moeten nog 2 keer tegen elkaar. Daarnaast: als je 100% zeker weet dat je trainer gaat stoppen over een halfjaar, heeft het eigenlijk al geen zin meer om door te gaan samen.

Zou het niet netjes geweest zijn als Fey AZ op de hoogte had gebracht van hun interesse alvorens gesprek te voeren met Slot? Zo werkt het met spelers ook toch...
Slot had daarnaast dit zelf ook moeten aangeven.
AZ kan nu niet anders dan hem aan de kant zetten , trainer die naar een club gaat die directe concurrent is , die niet open communiceert , wellicht kans is dat hij spelers probeert mee te nemen etc

Jammer voor AZ dat het allemaal zo loopt. Ik hoop dat ze niet veel hinder ondervinden van deze actie. Dan zal de assistent het daar wel overnemen, dan kun je nog steeds prima winnen van dat Rijeka. Snap de overstap van slot nog niet zo, maar hij zal zeker wat te bewijzen hebben als het zo ver is volgend seizoen.

Wauw, Het is dus echt serieus. Had het echt niet verwacht, Ik las dat die in verregaande onderhandeling was maar ik wist niet of ik dat moest geloven. Voor Feyenoord is dit natuurlijk een grote slag. Jammer voor AZ en überhaupt dat het zo moet eindigen. Niet verwacht dat Slot deze stap zou zetten, Had verwacht dat hij uiteindelijk naar Ajax zou gaan

Dit is toch echt een hele kinderachtige en impulsieve move van AZ? Zie t als een compliment, maak t seizoen af en move on.

5 december 2020 om 11:25

Is het compliment als je trainer overstapt na je concurrent? Lijkt me niet.

Toch wel verrassend dit. Az en Feyenoord zijn natuurlijk gewoon concurrenten dus als de trainer dan overstapt kan ik me voorstellen dat je er niet blij mee bent maar om hem dan meteen te ontslaan gaat wel erg ver. Ben benieuwd wie er dan komt. Van Bommel of van Bronckhorst zou kunnen maar ook fraser zou er denk ik goed bij passen. Ook benieuwd hoe de spelersgroep hierin staat.

Pffff, jeetje dit is wel heel apart volgens mij. Een goed functionerende trainer ontslaan op dit moment in de competitie omdat hij schijnbaar met een wellicht toekomstige werkgever in gesprek is. Geloof niet dat ik me kan herinneren dat dit veel vaker is voorgekomen. Kan bijna niet geloven dat dit de enige reden voor zijn ontslag kan zijn. In het reguliere bedrijfsleven krijg je nog weleens een verbeterde aanbieding als ze lucht krijgen dat je voor een ander wilt gaan werken. Vind hem trouwens wel dapper als hij een goed functionerend AZ met prachtige spelers gaat verlaten voor dat B garnituur dat Feyenoord nu heeft. Of heeft hij een enorm hoge pet van zich zelf dat hij werkelijk denkt dat hij ze grandioos kan laten voetballen.

Rare wereld die voetbalwereld

Wat een gezeik, achterbaks, als je zelf elders promotie kunt krijgen, maar je weet het nog niet zeker of bent in onderhandeling, dan informeer jij je werkgever toch ook niet direct. Wat een kul. Kinderachtig gedrag. Als jezelf besluit elders te gaan werken en je baas informeert als het rond is, dan laat je je werk toch ook goed achter. Had gewoon aankomend seizoen moeten vertrekken naar een topprestatie bij AZ.

Is het heel cynisch om nu gelijk te denken "scheelt weer een afkoopsom voor Feyenoord"? Ja? Dan ga ik wel in de hoek staan. Ot: ik weet natuurlijk niet alles wat er speelde, maar dit lijkt me wat al te streng van AZ.

Als een club interesse heeft in een speler, dan benadert men eerst de club/werkgever van de speler en daarna praat men met de speler. Met een coach hetzelfde verhaal. Dit is gewoon achterbaks. Az heeft groot gelijk, weg ermee.

Heel goed van AZ. Bijzonder laag van Slot om zo achterbaks naar je club te doen. Met zo'n houding hoor je inderdaad thuis bij Feyenoord. Zij spelen hierin ook een zeer kwalijke minne rol. Gespeend van elk fatsoen. Maar dat zit in de gene van die club.

Welkom in de voetbalwereld, AZ en Slot. Jezus Mina, hoe naief kan een club zijn, zeg. Een trainer kan ten alle tijden een gesprek hebben bij een andere werkgever. Moet hij dit dan allemaal van te voren aankondigen? Net of dat dan in dank wordt afgenomen. AZ ga je schamen. Dit is volgens mij echt AZ-onwaardig. Het is in mijn ogen een 'ideale schoonzonen-vereniging' waar je respect voor elkaar hebt en mensen laat praten met een andere werkgever/voetbalclub. Dat Slot dit 'stiekem' gedaan heeft en zonder overleg met het bestuur van AZ vind ik nog niet eens zo heel verwonderlijk. Nogmaals, wat moet hij dan? Aankondigen dat hij in verregaande onderhandelingen is of morgen een gesprek heeft op Rotterdam-Zuid? Beetje hypocriet gedrag dit van de leiding van de Alkmaarders. Desalniettemin hoop ik dat Slot bij Feyenoord aan de slag gaat. Mooie club die wel een rustig en stabiel persoon/trainer kan gebruiken.

Even wat anders AZ kan hem niet opstaande voet. Je mag altijd met een nieuwe werkgever in gesprek zijn. Zeker als het pas over het seizoen 21-22 gaat en hij uit zijn contract loopt. Dan heb ik het over een trainer.

Snap sowieso niet dat je az verlaat voor feyenoord is gewoon een stap terug in deze tijd feyenoord heeft geen geld middelmatige spelers Naja je kan ook zeggen slechte selectie az heeft veel meer in huis dus ik vind het een aparte besluit van slot en az heeft gelijk gelijk wegsturen je hebt niks aan een trainer die zich al verbonden heeft aan feyenoord

Waarschijnlijk heeft Arno achter de rug van AZ met Feyenoord onderhandeld en AZ hd dit nooit verwacht, omdat ze hem de kans hebben gegeven... maar goed is een aanname he..😉

AZ heeft ambitie om een topclub te worden. Ik vind het terecht dat ze Slot op straat zetten. Az heeft een visie en een goed beleid, die komen ook wel verder zonder Slot. Als ze Slot zouden laten als hoofdcoach terwijl hij met Fey praat, dan zouden ze hun geloofwaardigheid verliezen en zou elke coach dit doen. Als ze dit 10 jaar volhouden zie ik ze uitgroeien tot een topclub (voor eredivisie begrippen).

Als ik Arnesen was, dan zou ik ook even bellen met de trainers van Ajax, PSV en Vitesse..

De hoogmoed van AZ slaat weer toe. Hebben echt het gevoel dat ze een topclub zijn maar laten het nooit zien. Niet dat Arne nou bij Feyenoord beter af is ofzo...

5 december 2020 om 13:07

Slot doet gewoon 2 stappen omlaag. Er is financieel niks te doen bij Feyenoord. Kwaliteit van de spelers is tig keer minder. Ik snap het van zijn kant totaal niet. Ja qua naam van de club wel. Dan zou je altijd voor Feyenoord kiezen maar al het geld wat voor de az spelers binnen zou komen daar kunnen ze zoveel mooie dingen mee doen. Dat hele project zou ik persoonlijk veel aantrekkelijker vinden. Qua speelstijl past az ook veel beter bij hem

Jaja, AZ is gewoon op zijn pik getrapt. Na het uitspreken van kreten als "wij kunnen ons meten met Ajax" "wij verdienen de kampieonschap" en zinsspelen op dat Ajax geen stap vooruit is en ze even goed zijn..
Krijgen ze nu even een nekslag. hun succescoach gaat naar de "verloren" topclup Feyenoord.

Ze hebben geen keus om hem nu te ontslaan na deze laster, het doet hun ego's te pijn nadat ze denken de nieuwe Celtic te zijn, dat hun coach in hun ogen een stap omlaag doet en dat ziet als een stap omhoog.

Nu serieus.. AZ, jammer, ik gun jullie het beste, de Eredivisie is gebaat bij uitstekende uitdagers, hopelijk houden jullie het vast. Maar eerlijk is eerlijk. met de stadion, geschiedenis, achterban, en aanzien, blijft Feyenoord altijd groter. (los van visie en beleid wat bij AZ veel beter lijkt voor gemiddelde supporter)

Kijk! Zo hoort het! Trainers zijn passanten en zo moet je ook met ze omgaan. Nooit een trainer belangrijk maken binnen een club dan het nodig is. Een mooi voorbeeld is hoe onafhankelijk de jeugdopleiding van AZ is, terwijl Ajax het beleid van de jeugd (vooral de bovenbouw) steeds omgooit afhankelijk van de trainer. Dat moet je in mijn mening niet willen, want nogmaals, een trainer is niet veel meer dan een passant.

Nu kan Feyenoord het geld gebruiken voor een spits in de winter ipv afkoopsom voor Slot.

Ik vond het al zo maf om te lezen dat hij in gesprek was met Feyenoord terwijl je werkzaam bent bij AZ. Dat AZ hier op z’n zachtst gezegd niet blij mee is, vind ik te billijken. Zij willen bij de big boys horen, dan kun je dit niet zomaar laten gaan.

5 december 2020 om 13:04

Ten hag was toch ook in gesprek met Ajax toen hij bij Utrecht werkzaam was. Is toch niks aparts aan. Het enige is dat de club toestemming geeft en dat is dus blijkbaar niet gebeurt. Maar dat een trainer van een club met een andere club praat is niks mafs aan.

5 december 2020 om 15:24

Je zegt het zelf al, met toestemming, dan is het toch een volslagen andere situatie?

Hoezo dit dan nu weer. Wat een domme actie van az. Nu kan je ook niks meer vangen voor je trainer. Je geeft nu gewoon gratis je succestrainer weg aan een concurrent. Doe dom ben je dan. Dan kan je pissig zijn maar dan zeg je gewoon nee gebeurt niet of je gaat onderhandelen met Feyenoord om er zoveel mogelijk uit te halen. Dit is wel het laatste wat ik zou doen. Hele rare actie dit ( als het waar is.... )

Hiermee laat AZ zien nog steeds geen topclub te zijn. Mensen die roepen dat Feyenoord geen stap hoger is dan AZ roepen ook maar wat. In alle opzichten is Feyenoord toch vele malen groter dan AZ? Er zit meer dan voldoende kwaliteit bij Feyenoord(natuurlijk is het nu even moeizamer met 11 geblesseerden, dat is voor geen enkele club op te vangen) en de verwachting is dat er echt wel centjes vrijkomen met investeerders. AZ gaat nooit verder komen dan dat ze nu zijn, of vorig jaar zijn geweest, dus ik snap Slot wel.

Jammer, dit calimerogedrag. Nu vang je geen afkoopsom. Je laat ook zien niet echt in Slot te geloven: hoezo kan hij niet professioneel het seizoen afmaken? Bovendien is het een zeer slecht signaal naar toekomstige trainers: waarom zou je bij AZ tekenen als het wantrouwen zo groot is, waarom zou je er tekenen als de directie zichzelf klaarblijkelijk de directie van een topclub waant, wat is er dan nog voor je te doen?

Nu gewoon een gesprek aan gaan met Wijndal of andere spelers van AZ..... kunnen die dan ook gratis weg... ?? Wat ern onzin dit denkt AZ dat het DE Club van Nederland is...?🤣🤣

Daar gaat het seizoen van AZ en de coëfficiënten van NL. Wat een domme domme beslissing. Snap dat ze het niet waarderen maar ontslag?!

Dit is wel kinderachtig zeg. Wordt AZ geleid door een stel kleuters? Totaal niet professioneel en onnodig.

Spelers praten toch ook met andere clubs ? Vind het nogal een vreemd en snel besluit.

Kwestie van vertrouwen. Die is gebroken en nu gauw opzouten. Als mijn vrouw achter m'n rug om met de buurman gaat schop ik haar ook de deur uit, ook al is ze ontzettend mooi en kan ze heerlijk koken.

Typisch Max Huijberts. Wat een domme actie van hem. Veel te kort voor de kop.

Ik kan hier met mijn pet niet bij. Slot geeft toch juist een heel correct antwoord op de vraag van de journalist in het filmpje? Iedere speler of trainer is achter de schermen, met de makelaar, bezig met het plaatje voor komend seizoen. Die oriënterende gesprekken mag je toch gewoon voeren? Er staat nergens in het contract dat er niet mag worden ingegaan op interesse van buitenaf. Daarbij gaat Slot, in mijn optiek, heel netjes met de vraag om die hij gesteld krijgt. AZ heeft gewoon een veel te groot ego (huijberts) voor zijn staat van dienst en aanzien dat het deze belachelijke actie doet. Vind het onbegrijpelijk. Maar goed, tegenwoordig is het hip om een "signaal" af te geven.

Wat een Nare club is Az..ze willen geen spelers en trainer naar de top 3 laten vertrekken maar omgekeerd mag het wel..idrissi,dewit,bizot komen daar vandaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. WijndalVerdediger180
T. KoopmeinersMiddenvelder1811
F. MidtsjøMiddenvelder172
M. BizotKeeper170
M. BoaduAanvaller166
J. KarlssonAanvaller166
C. StengsAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren