Schmidt nog niet klaar met Nijhuis: ‘Als je zo arrogant optreedt...’

Zondag, 25 oktober 2020 om

Roger Schmidt heeft op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tussen Vitesse en PSV (2-1) uitgehaald naar Bas Nijhuis. De trainer van PSV beschuldigt de scheidsrechter van arrogantie, na diens besluit om een toegekende strafschop voor de Eindhovenaren alsnog te annuleren in de blessuretijd. Na het laatste fluitsignaal kwam het op het veld van stadion GelreDome tot een woordenwisseling tussen Schmidt en Nijhuis en die wordt na de wedstrijd voortgezet in de media.

Nijhuis zag aanvankelijk een strafschop in een duw van Eli Dasa jegens Jorrit Hendrix en wees naar de stip. VAR Danny Makkelie greep echter in en riep zijn collega naar de zijkant om de beelden nog eens te bekijken. Daarna kwam Nijhuis terug op zijn besluit en gaf hij de bal aan doelman Remko Pasveer van Vitesse. "Ik ben boos", gaf Schmidt toe op de persconferentie. "De scheidsrechter heeft het duel duidelijk negatief beïnvloed voor ons. Het is een kraakheldere regel dat hij alleen iets kan checken als het een duidelijke fout is. Het was juist een penalty."

Veel discussie na afgekeurde penalty PSV: ‘Dit kan toch niet waar zijn?’

Analisten reageerden direct op de beslissing van Bas Nijhuis in de blessuretijd. Lees artikel

"De speler gaat voor de man", doelt hij op de actie van Dasa ten opzichte van Hendrix. "Het is een duizend procent strafschop en dus mag hij het niet checken. Dat heb ik de scheidsrechter ook verteld", citeert het Eindhovens Dagblad de trainer op de persconferentie. Nijhuis zelf verklaarde dat hij aanvankelijk dacht dat Hendrix 'met twee handen werd weggeduwd' door Dasa. Van Makkelie hoorde hij dat er weliswaar contact was, maar niet met de handen. Na het bekijken van de videobeelden sloot de scheidsrechter zich aan bij het oordeel van de VAR.

Schmidt vindt desondanks dat hij het gelijk aan zijn zijde heeft. "Als je zo arrogant optreedt, moet je ook de goede beslissingen nemen", stelt de Duitser. "Mijn spelers hebben alles gegeven. Hij heeft de wedstrijd beslist en ons benadeeld." Schmidt erkent dat het 'een moeilijk vak' is om scheidsrechter te zijn en zet vraagtekens bij de manier waarop de VAR wordt toegepast. "De VAR moet voor gerechtigheid zorgen en nu is het juist andersom. Voetbal is een contactsport. Een beoordeling is totaal anders als je ergens vijf meter vanaf staat of als je meekijkt vanaf een scherm. Als je er vijf meter naast staat, zoals in dit geval, weet je of het een goede beslissing is geweest."Gerelateerd

Meer sportnieuws

104 reacties (laatste reactie door fcbogarde)

Nog een paar wedstrijdjes en dan is loopt deze trainer met de staart tussen de benen de Hertgang af.

25 oktober 2020 om 18:33

Hij heeft hier wel een punt eigenlijk. De regels zijn gewoon simpel: VAR mag alleen ingrijpen als de scheids er duidelijk naast zit. Op het middenveld was dit trouwens wel gewoon een overtreding geweest, maar goed. PSV heeft dit sowieso aan zichzelf te danken en je zo druk maken om een beslissing is zo onnodig. Je kan je beter druk maken om je eigen spel.

25 oktober 2020 om 18:37

De scheids zat er hier ook duidelijk naast, het is toch geen duwfout? Hij houdt zijn armen langs zijn lichaam. Heel goed gefloten van Nijhuis uiteindelijk.

25 oktober 2020 om 18:39

En de scheids zat er duidelijk naast. Nijhuis dacht dat er met de handen geduwd werd. De VAR wees hem erop dat dat niet het geval was. Nijhuis gaat kijken en ziet dat hij honderd procent fout zat, er werd niet geduwd met de handen. Daarom dus geen penalty want dat was de enige reden dat Nijhuis in eerste instantie floot.

25 oktober 2020 om 18:40

En de scheids zat er duidelijk naast. Nijhuis zegt tegen Makkelie door zijn oortje dat hij een overtreding ziet vanwege een duw met twee handen. Uit de beelden bleek hij er volledig naast te zitten met zijn beoordeling en daarom liet de VAR hem er nog eens naar kijken. Toch goed dat Nijhuis nog een keer mag beoordelen als blijkt dat hij het niet goed gezien heeft?

25 oktober 2020 om 18:42

Dus we gaan nu discussiëren of er met de handen werd geduwd of met de lichaam? Je kan ook zonder je handen iemand duwen volgens mij. Het punt is dat Hendrix een duw in de rug krijgt en daardoor valt. Buiten de 16 is dit een overtreding. Ik snap niet eens waarom ik de moeite nog neem om het uit te leggen. Ik heb totaal niets met beide ckubs

25 oktober 2020 om 18:47

Buiten de zestien geeft Nijhuis hier nooit iets voor. Hij heeft het verkeerd gezien vandaag en hij wordt daarop gewezen.

25 oktober 2020 om 18:50

Buiten de 16 is dit ook geen overtreding

25 oktober 2020 om 19:01

Dus je mag een aanvaller volledig in de rug lopen ? Sinds wanneer mag dit ?

25 oktober 2020 om 19:08

Nee dat mag niet, maar dat gebeurde ook niet. Hendriks liep ook naar achter en Daza liep naar voren. Gewoon een botsing. Daarbij ging g Hendriks theatraal naar de grond, er was niet veel aan de hand. Geen strafschop!

25 oktober 2020 om 19:09

Jorrit valt, zeer overdreven, omdat hij iets voelt en denkt dat hij een penalty kan krijgen. Hij loopt net zo hard achteruit dan de vitesse speler vooruit loopt. Uiteraard komen ze dan tegen elkaar. Precies wat Jorrit wilde zodat hij een reden had om te duiken.

25 oktober 2020 om 19:27

Ja we kunnen wel discussiëren of er met de handen geduwd werd, want dàt was de redenatie van de strafschop aldus Nijhuis. Er werd dus niet met de handen geduwd, waardoor Nijhuis een 100% fout maakte. Dit heeft Nijhuis na de wedstrijd keurig uitgelegd. Ook dat het zogenaamd in de rug lopen van Hendrikx wel mee viel. Dat was geen strafschop waard had hij al gezien.

25 oktober 2020 om 20:06

Je mag een aanvaller niet in de rug lopen, maar in dit geval loopt de aanvaller juist achteruit tegen de verdediger aan. De verdediger hoeft toch zeker niet opzij te stappen omdat er een aanvaller aan komt???

26 oktober 2020 om 06:36

Is duidelijk dat PSV weer een moeilijk jaar gaat krijgen, natuurlijk heeft die klote corona invloed op op je team maar er zijn teveel spelers die niet fit of het nivo niet halen of hebben..........!!!!??

25 oktober 2020 om 18:34

Nou dat denk ik niet. Psv heeft zich in de schoot geworpen van deze Duitse trainer. Kijk eens wat er allemaal uit de koker van Psv gehaald is; niet alleen spelers maar ook trainers/begeleiders. na de echec van Van Bommel wordt dit een wel heel duur plaatje voor Psv. En zo slecht doet hij het toch niet....

25 oktober 2020 om 20:36

Je kunt gewoon een keer verliezen uit bij vitesse, zeker als je zoveel spelers mist. Dat Schmidt zoveel voor het zeggen heeft gekregen vind ik, zoals ik er nu naar kijk, alleen maar positief. Klopt dat het veldspel vandaag slecht was, maar als iedereen fit is dan heeft psv echt een meer dan prima selectie.

25 oktober 2020 om 18:36

Hahahahahahaha. A) ze staan gewoon 3de. 2 punten van Ajax en Vitesse. Nog maar 2 keer verloren. B) Hoeveel tijd hebben Ten Hag en Bosz niet nodig gehad om hun speelstijl in te voeren? C) De selectie is pas sinds deze maand compleet door omstandigheden. Echter heeft het sterkste team nog niet samen gespeeld door corona. Geef die man de tijd.

25 oktober 2020 om 21:10

Nog maar 2 keer verloren? In een seizoen dat 6 wedstrijden +1 EL wedstrijd onderweg is... Dat is natuurlijk erg veel.

25 oktober 2020 om 21:40

Meegenomen dat het de afgelopem 2 wedstrijden zijn, met 5 coronagevallen? Dan valt het mee. Ajax ook dit jaar 2 keer verloren

25 oktober 2020 om 18:45

Bij Jasper zal de wens de vader van de gedachte wel zijn.

25 oktober 2020 om 20:27

@jesper En waarom zou Schmidt weg lopen? Mijns inziens doet hij weinig verkeerd eigenlijk. Ja en of het een penalty is, was licht maar je kan hem geven. R. de Boer vindt van wel. Perez en Kwakman weer niet....blijft subjectief

Oh Schmidt, dit moet je niet doen. Laat jezelf niet zo kennen. PSV heeft slecht gespeeld, Vitesse goed. Je verliest niet door een discutabele beslissing van de scheidsrechter.

25 oktober 2020 om 18:33

In dit geval dus wel..

25 oktober 2020 om 18:37

Nou, nee. Dan zou het een gelijk opgaande wedstrijd moeten zijn geweest, maar dat was het niet. Vitesse heeft verdiend gewonnen omdat ze beter waren vandaag. PSV heeft niet onverdiend verloren.

25 oktober 2020 om 18:39

Hij had gewoon gelijk. Hij zat volledig mis met het geven van de penalty. Dus was gewoon terecht terug gedraaid . Verder gewoon een hele slechte wedstrijd van PSV en natuurlijk mis je veel spelers maar dan nog.

25 oktober 2020 om 18:39

Dus niet, als de penalty wel gegeven was, dan was het juist een discutable optreden van de scheidsrechter geweest.

25 oktober 2020 om 19:20

Ben zelf psv supporter, maar kom op dit was te ligt voor een penalty, misschien dat ze daar in Spanje mee wegkomen maar dit zou te makkelijk zijn geweest.

25 oktober 2020 om 20:47

Inderdaad en hoe leuk is het als er enige kleur wordt gegeven in interviews nadien. Geen media praat maar gewoon vanuit zichzelf aangeven wat er was. Dhr Nijhuis doet toch hetzelfde die doet alleen maar dingen waarmee hij in de middelpunt van de belangstelling staat. Nee bassie geef mij maar Adriaan

Wat een jankerd die schmid zeg. Nijhuis had hier gewoon gelijk en hier is de var ook voor. PSV had gewoon veel beter moeten spelen maar dat lijkt er tot nu toe niet in te zitten. PSV valt me erg tegen tot nu toe dit seizoen. Hoop dat het beter gaat lopen. PSV fans die weten of dit eraan zit te komen?

25 oktober 2020 om 18:47

PSV valt tegen dit seizoen? Volgens mij speelden ze voor die corona gevallen redelijk naar behoren, beetje kinderachtig om dit nieuwe team nu al te beoordelen. Jammer dat je meer dan een kwart van je basis verliest, dan kan het inderdaad gebeuren dat je een zaadpot speelt.

25 oktober 2020 om 18:56

Ik heb PSV voor deze trainer toch beter zien spelen, en dan nog te bedenken dat die trainers geen optie kregen om all-in te gaan met transfers

25 oktober 2020 om 19:08

Dus je vergelijkt een handje vol wedstrijden met volledige seizoenen? Ik neem aan dat jij ook begrijpt dat je een nieuw team moet smeden, of verwacht je dat de motor meteen na 2 of 3 wedstrijden een geolied machine is?

25 oktober 2020 om 19:16

dan had Schmidt misschien wat meer gedoseerd de nieuwe spelers moeten inpassen maar meneer wilde gelijk zijn stempel drukken en bv een Ihattaren steevast op de bank posteren die nu al zijn vorm en vertrouwen kwijt is

25 oktober 2020 om 19:24

@japie_krekel... ik vind schmidt daar juist goed in, ihattaren speelt helemaal niet goed en oogt niet alleen dik/niet fit maar is dit ook duidelijk niet. Waarom verklaart iedereen ihattaren heilig om als 1e op het wedstrijd formulier zetten? Het is een hele goede speler, maar heeft ook nog een hele hoop te leren, is nu aan hem zelf (en sommige van zijn ploeggenoten, zie dumfries in eerder interview) om hier sterker uit te komen. Ik ben erg benieuwd waar dit gaat eindigen voor hem, dat hij kan voetballen is duidelijk, ben alleen benieuwd hoe hij er mentaal in staat, zou ook zomaar gevalletje aissati, bakali,labyad kunnen worden.

25 oktober 2020 om 19:25

Steevast op de bank... We zitten in de 6e eredivisie wedstrijd? Het is niet dat deze jongen 20 of 25 wedstrijden op de bank zit. We zitten pas in het begin van het seizoen he. Met een beetje geduld en mentaliteit zit hij gewoon weer in de basis.

25 oktober 2020 om 20:51

Misschien is het spel van schmidt wat te snel Voor Mo, dat geval past hij misschien beter bij feyenoord.

25 oktober 2020 om 21:03

PSV speelt idd voetbal om je vingers bij af te likken onder Schmidt. de teams in de PL kunnen echt een voorbeeld nemen aan het hoge tempo waarin PSV momenteel hun voetbal speelt onder deze Europese toptrainer. het is als kijker bijna niet bij te houden zo snel gaat het spel

Dit begrijp ik niet. Schmidt zegt dat je alleen bij een overduidelijke fout naar de zijkant mag. De scheids gaat kijken en constateert dat er alsnog geen penalty gegeven moet worden. Los van het feit of de scheidsrechter terecht naar de kant is gegaan, zou je toch zeggen dat het recht zegeviert door de penalty terug te trekken. Beschuldigd Schmidt de scheidsrechter dan dat deze onterecht een ten onrechte geven penalty in te trekken? Dat lijkt me de wereld op zijn kop, toch?

25 oktober 2020 om 19:00

Zijn uitleg klopt in mijn ogen niet helemáál! Maar punt is wel dat de VAR alleen een clear and obvious mistake terug mag draaien. Daarvan was geen sprake. Die Vitessespeler had zijn arm tussen hem en Hendrix in en bracht hem uit balans. Of hier een penalty op zijn plaats was - imo wel, Hendrix werd t koppen belemmerd voordat hij eraan toekwam - ligt zo dicht bij elkaar dat de VAR hier helemaal geen uitsluitsel over kan geven. Er was niets overduidelijks fout besloten!! Schandalig dat Nijhuis hier zo zijn stempel drukt en de woede van Schmidt is volkomen begrijpelijk. PS: mensen die zeggen dat PSV kut speelde en daarnaar moet kijken hebben weliswaar gelijk maar het staat wel buiten deze discussie. Een kans op een gelijkspel is sowieso door de arbitrage ontnomen.

25 oktober 2020 om 19:06

Er wordt een penalty gegeven, de var meldt dat die vind dat er niks aan de hand is. Scheids gaat kijken en geeft de var gelijk. Dat is er door twee man besloten dat het een onterecht gegeven penalty is. Dat is dan toch een duidelijk verkeerde beslissing en een prima ingreep van de var, niet?

25 oktober 2020 om 19:10

Nijhuis dacht dat Hendrix met 2 handen geduwd werd. Daar is absoluut geen sprake van, als Makkelie dan aangeeft dat er absoluut niet geduwd wordt, mag hij wel degelijk gaan kijken. De regels veranderen niet, omdat het PSV goed uitkomt. Ik had het ook niet gek gevonden als hij bij zijn beslissing was gebleven, maar feitelijk gezien doet hij niks verkeerd. Schmidt moet gaan opletten dat hij niet door zijn gekke capriolen begint op te vallen. Voegt buiten het binnen halen van Götze nog helemaal niks toe.

25 oktober 2020 om 19:22

Het probleem is dat er wel een overtreding gemaalt wordt echter niet zoals nijhuis het dacht te zien. Dus zat hij er niet 100% langs maar voor een deel wel. En dat is het waar de schoen wringt, zo n beuk in de rug ia overal op het veld een lichte overtreding, in de 16 vaak niet gegeven maar het blijft een lichte overtreding. Volgens de strikte regels van de var was het dus geen 100% fout van nijhuis en dan mag hij niet naar de beelden geroepen worden. Heeft meneer zelf uit de doeken gedaan bij vi.

Kinderachtige reactie. Als Nijhuis een beslissing maakt omdat hij denkt dat er met twee handen in de rug geduwd is en dat is niet het geval, dan is er toch duidelijk sprake van een fout van de arbitrage? En om het dan wat persoonlijk te spelen met dat “arrogant” is ook echt onnodig.

25 oktober 2020 om 18:58

De enige die zich hier arrogant opstelt is de professor die zijn zin niet krijgt, het volgende minpuntje bij zijn zwakke start met PSV

25 oktober 2020 om 20:48

Zwakke start? volgens mij stond Psv tot aan deze wedstrijd gewoon bovenaan.. dus wat is daar zwak aan.

Hou toch op man. Steek de hand in eigen boezem en probeer uit te vinden waarom er helemaal niks uit kwam bij PSV vandaag. Wel erg hoog Calimero gehalte om zo uit te blijven halen naar de arbitrage.

Arrogantie zou meneer Schmidt toch moeten aanspreken aangezien hij even denkt te willen bepalen of een scheidsrechter wel of niet moet gaan kijken bij een situatie. Misschien kan hij ook tegen Hendrix zeggen dat het een duizend procent strafschop is, want die kwam voor iemand die net een duizend procent strafschop door de neus geboord ook niet zo zeker over of het nu wel of geen strafschop was. Duidelijk dus dat meneer Schmidt een slechte verliezer is, dan is de gentleman wel verdwenen. Weten we dat ook weer. Dat Nijhuis arrogant weten we in Nederland al sinds lange tijd, daar hadden ze Schmidt in Eindhoven best over mogen inlichten.

Correct. Nijhuis is zelf diegene die week in week uit bij VI verkondigde dat de VAR alleen mag ingrijpen als iets 100 procent niet klopt. En wat zien we nu weer?!

25 oktober 2020 om 18:42

Dit klopt toch, nijhuis denkt iets anders gezien te hebben dus hij zit fout

25 oktober 2020 om 18:47

Nijhuis zei een duw gezien te hebben. Die duw was er niet. Dus 100 procent fout.

25 oktober 2020 om 18:52

Hij handelt volledig conform de regels. Nijhuis roept 'penalty, duwfout met 2 handen' over zijn oortje en maakt ook het gebaar "duwen met 2 handen". De VAR constateert dat dit totaal niet het geval is en vraagt Nijhuis om nogmaals te kijken. Die ziet vervolgens dat er NIET geduwd wordt en dat Hendrix gewillig naar de grond gaat. Geen overtreding, geen penalty. Keurig gedaan van de arbitrage. Snap niet dat er nog vrij veel mensen zijn die hier over klagen...?

26 oktober 2020 om 00:17

Sterker nog Nijhuis vraagt aan Makkelie of hij het nog een keer mag bekijken.

Als PSV zo'n penalty tegen krijgt schreeuwen ze allemaal om de Var. Wat is er mis om een penalty of rode kaart moment nog eens terug te kijken. Grensgevallen houd je altijd. Je kan hem geven zeggen we dan. Of niet.

Jeetje Schmidt wat laat je je kennen nu! Accepteren en weer verder met hopelijk beter spel en minder corona gevallen.

Schmidt schimidt jongen, wees een man. Ga jouw fout niet proberen af te schuiven. Jij hebt twee keer binnen vijf dagen gefaald. Je gedraagt je onbehoorlijk, bah

Moet zeggen dat ik dit moment ook zeer lastig vond. Aanvankelijk dacht ik aan een penalty, maar na de beelden toch weer niet. Ze bewegen allebei op het zelfde moment naar de bal toe, want ook Hendrix beweegt ineens naar achter en loopt net zo goed tegen Dasa aan als andersom. Ik snap wel dat ie ingetrokken werd. Die Schmidt laat zich hier overigens wel kennen zeg ey... Ga het eerst eens bij jezelf zoeken en niet bij de scheidsrechter. Ik ben het net zo goed niet eens met hoe de VAR werkt, maar ik vond dit moment daar zeker geen voorbeeld van.

Als je de beelden terugziet is het echt geen 1000% penalty . Er is weliswaar licht contact maar je ziet duidelijk het konijnehupje van Hendrix die zich maar wat al te graag laat vallen. Goede ingreep van de Var.

Ik snap PSV niet. Hoe kan je zo mislukking, zoveel verantwoordelijkheid geven? Ihattaren op de bank, die arme jongen is helemaal onzeker. Gotze je beste man afgelopen donderdag wisselen. En nu ruzie zoeken met de scheidsrechter. Wanneer gaan ze hem nou vervangen. Ben geen PSV van maar hoop Gouden Ruudje van Nistelrooij als coach van PSV

25 oktober 2020 om 19:29

Ruud van Nistelrooy hoe kom je bij hem als optie? Schmidt heeft ook de tijd nodig, heeft nagenoeg niet met de vaste selectie op het veld kunnen staan. Wanneer gaan ze hem nou vervangen? Mag hopen dat jouw werkgever je niet eruit knikkert als je een foutje maakt als je net begint.

25 oktober 2020 om 21:08

mislukking? en dat riep je zeker ook toen hij coach van salzburg was. ihattaren op de bank is niet meer dan logisch en zo arm is hij niet. gotze werd gewisseld vanwege een blessure daarom was hij er vandaag ook niet bij dus ook niet meer dan logisch. ruzie zoeken met de scheids? hij vraagt alleen of hij de spelregels kent, nijhuis zoekt eerder zelf ruzie door daarop te antwoorden wil je een gele of een rode kaart. en vervangen na 1 wedstrijd die ze verliezen, dan had je nou al 15 trainers (op advocaat/ v.d brom en slot na kunnen ontslaan die 1 of meerdere wedstrijden in de competitie hebben verloren.

Kom toch op. Jorrit loopt achteruit tegen Dasa aan. En na de wedstrijd had ie nog heel erg last van zijn nek hoor🙄. Hij maakte ook wel een hele rare beweging om het op een overtreding te laten lijken onze Jorrit. Al met al terechte beslissing van Nijhuis, absoluut geen penalty.

Schmidt is al aardig ingeburgerd in Eindhoven, steeds maar weer anderen de schuld geven van het eigen falen. Zeker in geval van Nijhuis geen penalty en PSV was heel matig.

Psv was niet goed maar de regels van nijhuis en makkelie kent niemand want die veranderen iedere week. En nijhuis is zeker een arrogante kwast

Wat een slechte verliezer. Zeggen dat voetbal een contactsport is en dan vinden dat hij hiervoor een strafschop verdiend. Flap💩

Schmidt heeft in de zin gelijk dat PSV een penalty had moeten hebben. Bewust of niet, het was een overtreding. Daarbij was de 2-1 die direct na de enige sterke fase van PSV gescoord was buitenspel, waar je beoordeeld wordt op lichaamsdelen waar je mee scoren mag. Hoofd en bovenlichaam waren buitenspel. In die zin heeft Nijhuis de wedstrijd beslist. Schmidt mist sleutelspelers, de aanvoerder, de beste voetballer van de eredivisie, de beste aanvaller van ons en Rosario 's afwezigheid wordt imo onderschat. Desalniettemin vergeet Schmidt wel te vertellen hoe slecht we speelden, daar begint het wel bij. De helft vd passes kwamen bij de tegenstanders. Spelen we goed winnen we. Alleen slechte wedstrijden winnen is ook een mogelijkheid en dat laatste is door de leidsmannen door de neus geboord is mijn mening. Nijhuis is trouwens vaak doelwit geweest van Ajax supporters die hem vaak tegen Ajax vinden. Nu is het grootste deel van deze groep het opvallend volledig eens met Nijhuis, zelfs bij beide gevallen. Mijn vraag is eigenlijk, is Nijhuis niet zo'n type die regelmatig express voordeel voor de underdog fluit om te laten zien, kijk mij 's tegen de grote clubs durven fluiten?

25 oktober 2020 om 21:36

Het eerste deel van je reactie is nog in volle emotie geschreven, gelukkig kwam daarna het besef. Schmidt en jij kunnen het wel een penalty vinden. Maar de scheids en de arbiter vonden het geen penalty. En zelfs het 'slachtoffer' Hendrix was niet overtuigd, dus dat zegt wel voldoende.
Dan de 2-1; jij rept over buitenspel, maar de lijnen tonen aan dat het geen buitenspel was. Jouw ogen zullen ongetwijfeld beter zijn dan alle technologieën, maar gelukkig is men uitgegaan van de wetenschap.
Oke Dumfries mis je en dan zet je een aanvallende middenvelder/ vleugelspeler rechtsback , dat is creatief gevonden. Wie is de beste speler van de Eredivisie na 6 gespeelde duels ? Tannane ? Maar die hoorde eigenlijk bij Vitesse te spelen. En nu werd Rosario gemist, terwijl die al een jaar lang gebashed wordt door de eigen supporters... Dit matige Psv verdiende ook geen punt, het beperkte Vitesse verdiende de winst volkomen. Dus eind goed al goed. En om op jouw slotvraag terug te komen: Nijhuis houdt van stevig voetbal (vandaar dat Ajax vaak niet zo blij met hem is) en geniet wel van aandacht, dat is volkomen waar Maar ik geloof niet in de complottheorie dat hij underdogs bevoordeeld. .

25 oktober 2020 om 19:34

Ik blijf vinden dat Hendrix niets verkeerd doet en hem de kans ontnomen wordt om de bal überhaupt aan te nemen. Mijn inziens te weinig bewijs om je beslissing terug te draaien.

Ik vond het geen strafschop, dus ik kon prima leven met deze Var ingreep. Nijhuis gaf de strafschop omdat hij iets dacht te zien (duwen met 2 handen) wat helemaal niet het geval was. Vervolgens zit er een Var in Zeist en die laat Nijhuis even kijken, die concludeert dat hij het verkeerd heeft gezien. Afgezien daarvan maakte PSV wel een hele povere indruk. Alleen vlak na rust leek het er even op, maar na de 2-1 was het gelijk weer rommelig. Op zich geen schande om bij Vitesse te verliezen als je zoveel spelers mist, alleen het optreden was wel veel te matig. Te weinig kansen gecreëerd, teveel slordigheden in balbezit. Dan kun je nog uren napraten dat dit volgens jou een duidelijke strafschop was (wat het niet was naar mijn mening) of dat de Var zich er niet mee mag bemoeien omdat je het geen duidelijke fout vind (wat altijd interpretatie blijft) maar feit is dat PSV een zeer slechte week achter de rug heeft. Het is nog duidelijk zoekende, speelt vaak hele periodes in de wedstrijd matig en krijgt nu de rekening daarvan gepresenteerd met twee nederlagen. Donderdag moet PSV zich op Cyprus proberen te herstellen.

25 oktober 2020 om 19:30

Laat die Europa league maar lekker lopen, scheelt misschien weer wat corona gevallen 😉

25 oktober 2020 om 19:40

Gezien het feit dat PSV het succesjaar 2015-2016 verliest op de Uefa ranglijst zou dat bijzonder onhandig zijn. Iedere loting ongeplaatst gaat ervoor zorgen dat je kansen op CL voetbal via voorrondes of je kansen op overwintering (zowel in EL als CL) gigantisch dalen. Bovendien wilt PSV toch ook dat we betere Europese tickets krijgen als Nederland? Begroot een stuk fijner als de top 2 rechtstreeks in de CL komt.

Misschien moet Schimdt zich maar eens gaan bezighouden met het op de rails krijgen van zijn ploeg. Want zijn reputatie als trainer die dominant pressievoetbal wilt spelen maakt hij vooralsnog absoluut niet waar.

De trainer laat zich op deze manier wel kennen zeg. Neem een voorbeeld aan de trainer van Vitesse.

Ik vind Schmidt een prima trainer. Hou wel van een trainer die zijn mening durft te verkondigen. Heeft goede aankopen gedaan en krijgt PSV zeker wel op de rit ondanks het budget verschil met Ajax. Daarvoor heeft hij uiteraard tijd nodig. Tweede doelpunt van Vitesse was in Engeland zonder meer afgekeurd. Er gaan miljoenen in deze sport om en de helft van de discussies gaat over foutieve beslissingen van Var en scheidsrechters. Dat moet veel beter kunnen. Kijk naar hockey. Desnoods wat aanpassingen in regels om handhaving makkelijker te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MaduekeAanvaller94
D. MalenAanvaller95
E. ZahaviAanvaller51
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper90
V. MüllerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

‘PSV houdt dat Vollgas-Fussball maar 50 minuten vol, het houdt nog niet over’

Roger Schmidt wil met PSV graag Vollgas-Fussball spelen, Volgens voormalig doelman Ronald Waterreus heeft de huidige selectie in Eindhoven echter nog niet het vermogen om een dergelijke speelstijl negentig minuten lang...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 26 november
Manchester United kijkt naar alternatieven voor Jadon Sancho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren