Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kökçü meldt zich op Instagram en laat zich uit over conflict met Roger Schmidt

Laatste update:

Orkun Kökçü heeft van zich laten horen op Instagram. In een story reageert hij op het conflict dat hij heeft met trainer Roger Schmidt. Kökçü gaf vorige week een interview aan De Telegraaf waarin hij sprak over zijn eerste seizoen bij Benfica. Schmidt zette hem als gevolg hiervan uit de selectie.

Kökçü vertrok in juli 2023 als een grote meneer bij Feyenoord. De rechtspoot had zijn jeugdliefde als aanvoerder naar de landstitel geleid, om vervolgens het avontuur aan te gaan bij de regerend kampioen van Portugal. Hoewel Kökçü onder Schmidt, voormalig trainer van PSV, regelmatig aan spelen toekomt, voelt hij zich niet gelukkig bij Benfica.

“Nee, dit is niet wat ik verwachtte”, aldus de goudeerlijke Kökçü zaterdag in De Telegraaf. “Er speelde op de transfermarkt heel veel afgelopen zomer, ik heb een bewuste keuze gemaakt voor Benfica met het idee dat dit de beste stap in mijn carrière was om me verder op alle vlakken te ontwikkelen. Dat is slechts ten dele gebeurd.”

Hoewel Kökçü tot de recordaankopen van Benfica behoort, werd hij niet groots gepresenteerd door o Glorioso. “Ik heb natuurlijk wel gezien hoe andere spelers in Portugal en bij andere grote clubs in de schijnwerpers zijn gezet. Dat zorgt voor een bepaalde status. Ik heb vanaf het begin nooit het gevoel gehad dat ik belangrijk werd gemaakt. Ook niet door de trainer!”

Als gevolg van zijn uitspraken werd de Turkse middenvelder afgelopen zondag buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het competitieduel met Casa Pia. Kökçü heeft nu zelf gereageerd op de situatie.

“Het eerste wat ik wil zeggen is dat mijn respect voor de club en de coach groot is. Maar in het topvoetbal tellen alle details. Alleen als alles goed gaat kun je prijzen winnen. Dit betekent ook dat je kritisch op elkaar moet zijn”, laat Kökçü weten op zijn Instagram-pagina.

“Ik heb intern mijn visie met de club besproken. Ik accepteer nu de consequenties en zal meereizen met mijn nationale ploeg. Over twee weken zal ik terugkeren en alles geven voor het team en Benfica. Ik zal er alles aan doen om te presteren en prijzen te winnen voor deze prachtige club. De echte Kökçü wil maar één ding: winnen!”, zo luidt het statement op Instagram.

Schrijf een notitie bij deze foto

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon een hele volwassen reactie, net als dat het interview gewoon eerlijk en zelfbewust was.
Kokcu gaat er zeker komen, maar Benfica lijkt niet de juiste stap geweest te zijn.

18 maart 2024 om 13:21

Op instagram is inderdaad een volwassen en profisionele reactie. Het interview was dat jammer genoeg niet. Het is nooit handig om via de media je mening te escaleren, of je moet juist uit zijn op een conflict.

18 maart 2024 om 13:25

Heb je het interview wel gelezen? Dat je die conclusie trekt, vind ik echt bijzonder namelijk.
Dat Schmidt het als een aanval ziet, betekent niet dat het een aanval was. Die man heeft gewoon een flinke gebruiksaanwijzing en duldt geen tegenspraak.

18 maart 2024 om 13:42

Hoe weten we dat hij geen tegenspraak wil? Omdat hij niet overweg kan met Ihattaren? Verder heb ik geen PSV-er negatief gehoord over de persoon Schmidt integendeel zelfs waren de meeste erg positief.

18 maart 2024 om 13:50

Was duidelijk te zien aan zijn houding bij interviews bijvoorbeeld. Daarnaast heeft hij ook voor zijn tijd bij PSV natuurlijk een hoop rare acties uitgehaald. Zo weigerde hij eens het veld te verlaten na een rode kaart wegens kritiek op de arbitrage. De scheidsrechter heeft de wedstrijd toen zelfs moeten staken.

Dat hij Ihattaren buiten de selectie heeft gezet, was gewoon een prima keuze.

18 maart 2024 om 15:02

Misschien kwam dat wel omdat hij zich vanaf het begin af aan voor elke beslissing moest verdedigen. Echt geaccepteerd is hij nooit, althans bij psv. Ik vind dat niet perse een teken dat hij geen tegenspraak accepteert. Ook die actie bij Leverkusen, das meer eigenwijsheid of onrechtvaardigheidsgevoel dan geen tegenspraak dulden.

18 maart 2024 om 13:49

Zelfbewust? Alles behalve in het interview. Benfica is ook gewoon concurrentie. Joao Neves is een kind van de club en het grootste talent. Kokcu leert nu pas echt prof zijn (vaak zijn dat harde lessen en dat leer je in het buitenland). Die kritiek in deze op Schmidt is vreemd, van Kokcu tast de integriteit van de trainer aan. Dan kan je als trainer niet anders dan optreden anders raak je de regie helemaal kwijt. Kokcu is in deze de kikker die uit de emmer is gesprongen. En wat hij op instagram zet is slim, maar ook schadeherstel.

18 maart 2024 om 14:07

Het was juist een heel zelfbewust interview. Stond letterlijk niks onjuists in en echt helemaal niks negatiefs tegenover wie ook maar

18 maart 2024 om 14:11

Vind ik nogal een statement. Het is dus een feit dat Schmidt hem fout gebruikt en hem teveel taken geeft?

18 maart 2024 om 14:44

Een feit dat Schimdt hem fout gebruikt vind Kokcu zelf. Misschien vind de trainer de balans van het elftal beter met iemand anders in die rol die Kokcu ambieert. Dus het is zelfbewust? Hij geeft toch indirect kritiek op de trainer, dat hij verkeerd gebruikt wordt. Het zo eenzijdig opnemen voor Kokcu is ook vreemd, want als hij niks onjuist heeft gezegd en niets negatiefs dan zou hij ook niet uit de selectie zijn gezet. Misschien is een stukje zelfreflectie op zijn plaats.

En lierse1997 een trainer die een speler teveel taken geeft, nou nou wat erg zeg. Als je de spelers van city hoort over Guardiola en dat ze totaal anders naar voetbal zijn gaan kijken. Misschien is dit juist een goede leerschool voor Kokcu. Je dient gewoon de taken uit te voeren die je trainer je opdraagt, vanuit daar kan je een positie of rol je eigen identiteit geven.

18 maart 2024 om 14:53

Dat hij teveel taken krijgt weten we natuurlijk niet. Maar dat Kokcu geen defensieve middenvelder is is wel een feit ja. Mede daardoor presteert hij niet optimaal. Schmidt heeft er wel een handje van om spelers op andere plekken te zetten. Zie Aursnes, die heeft inmiddels al op 9 (!) verschillende posities gespeeld.

18 maart 2024 om 15:00

Als schmidt vindt dat een speler die positie beter invult dan een speler wiens positie dat is. Wat is dan het probleem? het is voor het individu misschien niet het meest leuke, maar als hij meer aan het team toevoegt door daar te spelen.

En je geeft nu een speler als voorbeeld, Welke spelers bij Benfica spelen allemaal niet op een gangbare positie. De uitzondering maakt niet de regel.

18 maart 2024 om 15:10

Ja dat zeg je nu wel altijd, maar kijk ook eens waarom misschien. Het middenveld van Benfica is enorm sterk. De rechtstreekse concurrent van Kokcu is een kerel die 100+ miljoen gaat opleveren.

Schmidt moet niet Kokcu het best laten renderen, Schmidt moet Benfica het best laten renderen.

18 maart 2024 om 19:04

Ik denk dat als een speler niet happy is met zijn instructies en zijn rol dat je dan inderdaad kan spreken van dat een trainer hem verkeerd gebruikt. Dat Kokcu misschien dan niet goed in het plaatje van Schmidt past doet daar niks aan af. En leuk dat een speler die die rol wel past veel geld waard is in potentie maar dat is Kokcu ook.

18 maart 2024 om 21:07

Dan moet ie het anders brengen. Hij geeft aan ik word verkeerd gebruikt. Dit is niet wat ik verwachtte.
Brengt hij het dat hij een andere rol heeft dan hij verwachtte en dat hij nog veel kan leren en dat hij moeite heeft met alle opdrachten maar dat het een mooi leerproces is was hij niet uit de selectie gezet.

18 maart 2024 om 13:50

Een volwassen reactie was geweest als hij op de eerste plaats zich niet liet verleiden uitspraken te doen die de tactische keuzes van zijn trainer in twijfel trekken.

Ja heel mooi dat die open en eerlijk is, maar zoiets bespreek je intern en niet via de media. Hij mag gerust zeggen die niet tevreden is. Maar zoals gezegd, hij had de details intern kunnen houden.

18 maart 2024 om 14:14

Hij heeft bijgeleerd qua interviews dan sinds hij weg is bij Feyenoord.

On: Als je de beste bent op een bepaalde positie, zet de trainer je er neer. Klaar.

Hij zal daar dus niet de beste optie zijn.

18 maart 2024 om 14:22

Genoeg wedstrijden wél gespeeld..alleen zijn verwachtingen komen niet helemaal overeen met de werkelijkheid. Ook hier leert hij van. Lijkt me juist wel een goede stap voor hem, ook al voelt het misschien nog niet zo.

Uiteindelijk een vreemde keuze om Feyenoord te verlaten voor Benfica. Natuurlijk is Benfica een grotere club, maar ik vind het niet perse een stap omhoog. Zeker niet omdat hij aanvoerder was bij Feyenoord. Had hem liever in de Bundesliga gezien.

18 maart 2024 om 13:45

Als je ziet waar spelers die uitblinken bij Benfica terecht komen is het wel degelijk een stap omhoog voor Kokcu. Ze halen eigenlijk bijna altijd CL en komen ook regelmatig de groepsfase door. Feyenoord doet het nu meer dan prima, maar als Ajax ook weer op volle oorlogssterkte komt kunnen ze ook zomaar weer naast CL grijpen.

18 maart 2024 om 14:15

Vreemde keuze ? Benfica is een prachtige club, Weetje wel hoe groot Benfica is wereldwijd ? Ze maken een niet al te best jaar mee maar dan is het niet meteen een slechte stap

Weet niet of het handig is wat Kokcu allemaal doet. Het zit een beetje in de cultuur dat ze heel erg eerzuchtig zijn, dat zal er wel mee te maken hebben, maar blijf hard werken, zit gewoon het seizoen uit en dien een transferverzoek in

18 maart 2024 om 13:28

Misschien is het wel de 'nederlandse' directheid en openheid wat hij in zich heeft, wie weet?

18 maart 2024 om 13:43

Zou ook zomaar kunnen. Vond het interview ook nog wel meevallen, maar niet overal zijn ze directheid gewend

18 maart 2024 om 14:27

Directheid is één ding, maar via media is toch wel wat anders.
Het heeft nooit nut om iets via de media te doen of je moet uit zijn op een conflict.

18 maart 2024 om 21:09

Cultuur? Hij is in een ander land. Dan moer hij zich aanpassen.

Prima reactie, is er straks gewoon weer bij. Als je niet tevreden bent dan hoor je dat eerst intern te bespreken in plaats van in de media. Kokcu moet ook niet teveel verwachten bij Benfica. Ze hebben wat matig gepresteerd in de CL maar daar waren ze toch nooit heel ver gekomen terwijl ze nu een goede kans hebben tegen Marseille. In de competitie doen ze ook gewoon bovenin mee. Sporting en Porto hebben ook gewoon hele goede selecties dus het is niet echt raar dat ze niet dik bovenaan staan.

Trainer S, het is wel duidelijk wie Voetbalzone als de grote dader in deze discussie ziet 😜

18 maart 2024 om 13:35

"om de privacy van de persoon in kwestie te waarborgen hebben we ervoor gekozen niet zijn volledige achternaam te vermelden." 😂

De uitspraak “Het eerste wat ik wil zeggen is dat mijn respect voor de club en de coach groot is" betwijfel ik. Als je respect voor je club en coach had gehad dan zou je deze niet publiekelijk afvallen tijdens een spannende kampioensrace.

18 maart 2024 om 13:19

Heb je het interview überhaupt gelezen? Hij valt nergens zijn trainer of club af.

“nee, dit is niet wat ik verwachtte” “Er speelde op de transfermarkt heel veel afgelopen zomer, ik heb een bewuste keuze gemaakt voor Benfica met het idee dat dit de beste stap in mijn carrière was om me verder op alle vlakken te ontwikkelen. Dat is slechts ten dele gebeurd.”

Als je dit als publiekelijk afvallen ziet, moet je wel een hele dunne huid hebben.

18 maart 2024 om 13:30

Sterk staaltje cherrypicken wel.

"ik ben het type voetballer dat het meeste rendement voor een elftal heeft als je me de vrijheid geeft. Dan wil ik nog véél meer teruggeven aan de ploeg. Ik weet ook in de kampioensstrijd met Feyenoord en in alle Europese wedstrijden dat ik dan op mijn best ben."

"ik word door Schmidt te veel gekoppeld aan allerlei taken. En dat is niet nodig als je echt mijn kwaliteiten wil benutten. Ik kom zelf wel met de oplossingen in het veld, ik denk vooruit, sta bekend om mijn ’progressieve’ passing. Zelfs dit seizoen onderstrepen al mijn statistieken dat. Ik kan nog zoveel meer betekenen voor Benfica, daar zit misschien een stuk van mijn frustratie.”

"daar ben ik boos en teleurgesteld om geweest. Juist op die momenten wist ik dat ik zoveel voor het team kan betekenen."

Eigenlijk zegt hij gewoon dat Schmidt het niet begrijpt en dat hij de verkeerde keuzes maakt. Als je dat zo publiekelijk doet, en dan ook nog eens tijdens het seizoen waar je volop meedoet voor het kampioenschap, dan vind ik dat respectloos ja. Vooral naar de trainer, maar ook naar de spelers die boven hem worden verkozen voor zijn favoriete positie / rol.

18 maart 2024 om 13:42

Nogmaals; als je dit als afvallen ziet, heb je waarschijnlijk een dunne huid of weinig zelfvertrouwen. Daar komt nog eens bovenop dat Kokcu deze zorgen eerst intern heeft gedeeld en pas daarna in de media.

In het eerste citaat geeft hij aan waar zijn krachten liggen. In het tweede citaat geeft hij aan waarom zijn krachten niet optimaal benut worden onder Schmidt en het derde citaat is gewoon introspectief.

18 maart 2024 om 13:53

En dat is gewoon niet lekker als je als team in een titelstrijd zit. Hou dat lekker intern en kijk kritisch naar jezelf. Nu lijkt het allemaal de schuld te zijn van de trainer.

18 maart 2024 om 13:56

Als je dit oke vindt dan kijk je er gewoon met een gekleurde bril naar. Het is niet voor niets dat de enigen die dit acceptabel lijken te vinden op dit forum Feyenoorders en Turken zijn.

18 maart 2024 om 14:04

Of je nou van afvallen kan spreken.. Hij zegt met name dat hij zichzelf gewoon heel erg overschat.

Die vrijheden kan hij wel krijgen, als hij presteert en een half seizoen de beste speler daar is op het middenveld. Dan zal hij meer vrijheden en minder taken krijgen. Maar als begin moet je daar als nieuwe speler zonder significante staat van dienst gewoon je taken uitvoeren en jezelf bewijzen..

Of je iemand uit de selectie moeten zetten omdat hij zichzelf groter acht dan hij is? Je had hem ook even op kantoor kunnen roepen om hem duidelijk te maken dat hij zich eerst maar te bewijzen geeft..

18 maart 2024 om 13:22

Vind het beetje raar dat je op basis van één interview zijn integriteit in twijfel trekt. Kokcu mag gewoon eerlijk zijn en emoties uiten, betekend het dan gelijk dat je respectloos bent? Ik kan jou toch ook niet beoordelen op basis van deze comment?..

18 maart 2024 om 14:32

Waarom zou je dat als speler via de media doen? Laat hem dat doen bij de trainer of zijn familie/vrienden/inner circle. Via de media maak je het alleen aar groter en lijkt het eerder dat je op een conflict uit bent.

Kritiek uiten via een 3e publieke partij en niet op een heel respectvolle manier is gewoon dom, volledig terecht dat Schmidt hem voorlopig aan de kant houdt. Overigens speelt Joao Neves vaak op zijn positie in deze formatie en is dat gewoonweg een betere speler.

18 maart 2024 om 14:02

Tsja, maar die Joao Mario speelt wel ook enorm veel op 10, terwijl ik dat nou geen topper vind dit seizoen (van wat ik gezien heb en wat ik ook gehoord heb van een vriend van mij, die Benfica op de voet volgt en fan is)...

Dan kan je net zo goed met Florentino - Joao Neves - Kokcu spelen en dan op de flank gewoon flitsers als Di Maria en Rafa (of Neres).

18 maart 2024 om 14:13

Daar zit dan ook weer het probleem, de vleugelspelers met name Di Maria doen defensief eigenlijk niets en zorgen ervoor dat er op de 10 ook een harde werker moet staan. De enige die echt recht van klagen heeft is Aursnes, doodzonde om die steeds als back te laten spelen.

18 maart 2024 om 15:38

Helaas kijk ik amper Portugees voetbal en Benfica, maar Di Maria was toch altijd wel iemand die aardig wat werk verzette als winger, toch?

Of is het nu zo van: ik ben de grote ster en de grote Di Maria, ik ga niet meer nazetten bij Benfica?

Verder: een Kokcu is toch ook niet vies van meters maken en hard werken? Die kan dan toch gemakkelijk op die 10 positie ene trio vormen met Florentino als stofzuiger en Joao Neves achter zich?

18 maart 2024 om 18:06

Di Maria verzet nog altijd veel werk als winger, net zoals gisteren. Was werkeljk overal te bekennen.

18 maart 2024 om 19:07

Ik zie eigenlijk weer dezelfde Kokcu voordat Slot met hem aan de slag ging, het is allemaal net niet qua loopvermogen en arbeid zonder bal. En Di Maria is gewoon op het eind van z'n carrière, geen onwil maar de jaren worden zichtbaar.

Ik kijk de wedstrijden tussen de top 4, de rest van de competitie is qua niveau nog onder de Eredivisie, kijk vooral voor de Zuid-Amerikaanse spelers die ik voorheen volgde, deze competitie is qua tijden ook wat beter te doen

Doorzetten doorwerken 1e seizoen is altijd lastig en nieuw, doet het goed hoeft zich niet druk te maken die schmidt is zoiezo een rare

Dit is een prima reactie. Het interview was niet slim daar bereik je niets mee behalve een slechte relatie met je trainer. Als je hoger op het veld wil staan moet je laten zien dat je daar hoort. Schmidt is vast een beetje een kwibus, maar hij wil ook gewoon winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren