Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ

Laatste update:

Pascal Jansen gaat zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie voor het eerst in op zijn tussentijdse ontslag bij AZ. De trainer noemt de beslissing van de Alkmaarders om hem de laan uit te sturen in januari na een serie teleurstellende resultaten een 'klein krasje'.

"Ik moet je eerlijk zeggen dat het mij ook verraste", erkent Jansen, die ruim drie jaar als hoofdtrainer aan AZ verbonden was. "Je weet in ons vak dat het zoiets kan gebeuren. Ik begreep van Guus Hiddink dat dit soort krasjes erbij horen. Maar voor mij is dit maar een klein krasje."

Geen wrok


Jansen deed het lange tijd heel behoorlijk bij AZ. Desondanks kwam na een mindere periode een einde aan de samenwerking, al is dat voor de coach geen reden om wrok te koesteren richting de directie van de subtopper.

"Max Huiberts en Robert Eenhoorn hebben mij deze kans gegund om deze rol op me te nemen. Daar ben ik ze nog tot op dag van vandaag dankbaar voor", deelt Jansen ondanks het ontslag complimenten uit aan de technisch en algemeen directeur van AZ.

Voor Jansen is zijn ontslag bij AZ niet iets om maandenlang om te treuren. "Ik heb het verhaal aangehoord. Na een kwartier had ik het een plek gegeven en dan ga je verder met je leven. Het hoort erbij, zij hadden er hun redenen voor", aldus de 51-jarige oefenmeester.

AZ presteerde in de eerste seizoenshelft van dit seizoen nog heel behoorlijk, weet ook Jansen. "Einde van het kalenderjaar 2023 hadden we wat wisselende resultaten. Voor zover ik weet hadden we een bijzondere seizoenstart. We liepen gelijke tred met PSV."

"We waren vrij aardig onderweg, ondanks alle mutaties van afgelopen zomer. Maar er werden andere dingen besloten en dan ga je verder met je leven", zo besluit Jansen. De in Londen geboren trainer heeft nog geen niewe club, al werd hij al wel twee keer gespot bij thuisduels van Ajax.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En zo is het dus...
Media en anderen personen verzinnen maar weer een huil verhaal eromheen om kliks en kijkers te genereren.
Noem mij een coach NL coach die langer dan 3 jaar bij een club zit dat is toch ook gewoon de houdbaarheids termijn?

5 mei 2024 om 11:37

Slot

5 mei 2024 om 12:10

Langer dan 3 jaar? Waar dan....

5 mei 2024 om 14:14

How can I make this about Slot dit. Maar eens, 3 jaar is de houdbaarheidstermijn. Niemand begreep dat Twente niet met Jans verder wou, maar we doen het nu beter en de spelers zijn er ook blij mee omdat er nu fanatieker getraind wordt en er een frisse wind waait. Alleen had AZ zo'n seizoen van te voren moeten incalculeren of Jansen moeten doorselecteren. De trainerswissel zelf heeft namelijk weinig uitgehaald. Tijd dat de bezem er door gaat bij AZ zodat daar een nieuwe frisse wind gaat draaien.

5 mei 2024 om 11:37

Foppe de Haan

5 mei 2024 om 12:12

Die mag niet eens meer een uitzondering genoemd worden, maar ik doelde op huidige coaches.

5 mei 2024 om 11:48

Dijkhuizen & Meijer

5 mei 2024 om 12:11

Dijkhuizen even vergeten, maar zit meijer echt al langer dan 3 jaar bij NEC

5 mei 2024 om 12:33

Ja sinds 2020 en als je het co trainerschap meetelt vanaf 2019

5 mei 2024 om 14:00

Kan de lijsten van andere clubs niet opnoemen maar bij Ajax in de laatste jaren ten Hag en de Boer. Dus het kan echt wel, is ook maar net hoe het loopt bij een club.

En wat heeft de trainerswissel goed uitgepakt bij AZ! Heel vreemd om een bewezen goede coach (voor AZ) de laan uit te sturen terwijl ze stonden waar ze hoorden te staan. Of er moet echt onenigheid zijn geweest met de selectie, maar dat leek niet het geval.

5 mei 2024 om 11:45

Alsof een trainerswissel halverwege het seizoen "altijd" direct een verbetering is. AZ presteerde ondermaats, de selectie leek er totaal geen zin meer in te hebben. Dan kun je je conclusies trekken en wanneer de chemie tussen manager en spelers tanende is, is de makkelijkste weg uiteraard, jammergenoeg: een trainerswissel.

5 mei 2024 om 11:47

*taande

5 mei 2024 om 12:41

Heeft toch ook niet slecht uitgepakt? Onder Jansen is Ajax de laatste periode 18 punten ingelopen. Dan kan je moeilijk stellen dat hij wel op weg was naar de 3e plek. Nu is daar iig nog zicht op en zijn we er zeker van dat Ajax ons niet meer in kan halen, daar waren de supporters onder Jansen een stuk minder gerust op. We mochten Jansen op onze blote knietjes bedanken dat hij ons de 4e plek bracht volgens velen, dan geldt dat voor Martens ook.

Je kunt twijfels hebben over zijn kwaliteiten als coach maar wat een “gentleman” is die Janssen zeg. Het viel me tijdens het lopende seizoen al dat hij nooit excuses zocht na een slecht resultaat en nooit een slecht woord over de kwaliteit van zijn selectie heeft gezegd. Terwijl iedereen kon zien dat er heel veel kwaliteit is ingeleverd afgelopen zomer.
Ook dit stuk weer, pure klasse.

Uitermate keurige en nette uiteenzetting van Pascal, over het hoe en waarom.
Hiermee maakt hij in feite goede reclame voor zichzelf, met z'n diplomatieke kwaliteit.
Hij heeft in elk geval bewezen, dat hij als trainer geen eendagsvlieg is.

Gun Pascal Jansen snel een Nederlandse club, waar hij als de verbeterde versie van zichzelf aan het werk kan.

Ben ook benieuwd hoe dat zal gaan, bij AZ stapte hij in bij een goed draaiend elftal dat speelde op de Slot-manier. Voor een nieuwe, beginnende trainer is er geen fijnere omgeving om te starten.

Vanaf die tijd is het steeds een beetje minder geworden, tot het moment dat het echt niet meer kon.
Ik heb ook het gevoel dat hij dat zelf ook goed inzag, want het lijkt alsof het bestuur en hij niet slecht uit elkaar zijn gegaan.

Vond het zelf erg verrassend dat hij eruit werd gegooid. Dit AZ is gewoon heel matig. Voorin is het op Pavlidis na gewoon veels te licht op dit moment. Op de vleugels alleen maar broekies die gewoonweg nkg biet het niveau hebben (en sommige zullen dat niveau niet gaan halen). Een vierde plaats is gewoon goed met dit team. AZ fans hebben te hoge verwachtingen vind ik.

5 mei 2024 om 12:43

Dan heeft de trainerswissel toch prima uitgepakt? Die 4e plaats is namelijk binnen gesleept en er is zelfs nog een mogelijkheid dat AZ 3e wordt, wat een prestatie zou dat zijn! En dat dan met een coach die wél met jeugd durft te spelen of spelers eruit durft te halen als ze niet presteren. Sowieso best bizar dat een broekie als Martens de prestatie van een gerenommeerde trainer als Jansen weet te evenaren.

5 mei 2024 om 13:01

Wat heeft Martens beter gedaan dan Jansen? Ze stonden vierde toen Jansen ontslagen werd. Ze staan vierde onder Martens. Ze worden vierde want Twente gaan ze niet meer inhalen. Of denk je dat Twente thuis eraf gaat tegen Volendam?

Dus vertel mij hoe de trainerswissel prima heeft uitgepakt? En om Martens nu zoveel credits te geven... Hij kwam na de winterstop. Zo'n trainerswissel midden in het seizoen heeft amper impact. Dus hij borduurt voort op wat Jansen heeft neergezet en heeft het niet verpest. Onder aan de streep heeft AZ dus een ontslag vergoeding betaalt aan een trainer en heeft het ze verder niks opgeleverd.

5 mei 2024 om 15:51

Goed dat je het zelf ook aangeeft. Jansen kwam ook halverwege het seizoen ipv Slot en heeft op zijn spel voortgeborduurd. Dat werd steeds en steeds minder wat uiteindelijk leidde tot zijn ontslag. Nu heeft Martens het overgenomen en doet hij het jet zo goed, alleen gebruikt hij oa wel eigen jeugd en houdt hij niet enorm vast aan lievelingetjes. Ja, we zijn een ontslagvergoeding kwijt, maar in ruil daarvoor krijgen we de transfersom die jongens als Addai, Poku en Goes opleveren omdat die nu eindelijk wat minuten mogen maken. Verder vind ik Twente uit niet heel denderend, dus met een hele lading druk erop zie ik ze best punten verspelen in Zwolle. Verder geef je zelf aan dat 4e gewoon goed is en dat heeft Martens bewerkstelligd, waar Jansen juist hard onderweg was naar de playoffs. In zijn laatste periode is Ajax in 2 maanden tijd 18 punten ingelopen. Dat is onder Martens toch een stuk beter gegaan.

Wel een keurige manier, maar ik krijg toch de indruk dat Pascal Jansen vooral heeft voortgeborduurd op het goede werk van Slot. Het voetbal van AZ is er na het vertrek van Slot alleen maar minder op geworden en de kritiek van de fans was er niet voor niets, ondanks dat het op de ranglijst nog wel meeviel.

5 mei 2024 om 12:46

Eens maar vergis je niet, in het laatste seizoen van Slot was het ook-niet-altijd top. Het seizoen ervoor was grandioos en ik geloof stiekem wel dat Corona ons 3e kampioenschap heeft ontnomen.

Plotseling geloof ik niet. Het niveau was al 2 jaar ondermaats. Ik heb met Janssen gesproken, en het is een aardige man. Echter, het is (nog) geen toptrainer. Slot was een betere trainer. Het niveau onder Janssen was te laag. Het is dan ook een beginnende trainer.
Ik gun Janssen het beste, en als hij wat meer ervaring heeft, dan wordt het misschien nog een goede trainer

5 mei 2024 om 15:52

Ik vind het plotselinge ook verrassend. Onterecht kan je het misschien vinden, maar plotseling toch zeker niet? Er was al gezwaaid met zakdoekjes en de resultaten vielen al best een tijd tegen. Dan is het niet heel plotseling als je na de 2e x verlenging tegen amateurs in korte tijd een keer eruit wordt gezet. Werd ook al volop in de media over gespeculeerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren