Van Basten komt terug op uitspraak: ‘Eén Feyenoorder kan bij Ajax meedoen’

Zondag, 27 september 2020 om

Marco van Basten komt terug op een uitspraak die hij vorige week deed bij Rondo. Na de tweede speelronde van de Eredivisie stelde de analist dat geen enkele speler van Feyenoord goed genoeg zou zijn om bij Ajax mee te doen; een week later is hij ervan overtuigd dat één speler wel zou passen in de ploeg van Erik ten Hag. Hij raakte zondag tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag (4-2) onder de indruk van Marcos Senesi.

Tegen ADO maakte Senesi indruk met een prachtig doelpunt: met een sensationele omhaal bracht hij Feyenoord op een 2-1 voorsprong. De 23-jarige Argentijn is op dit moment een van de meest begeerde spelers van Feyenoord. Napoli en Paris Saint-Germain zouden het oog hebben laten vallen op Senesi, voor wie Feyenoord naar verluidt minstens dertig miljoen euro wil ontvangen. "Ik zei vorige week dat er geen speler van Feyenoord was die bij Ajax zou spelen. Er is er ééntje. Hij maakte een heel mooie omhaal", reageert Van Basten.

Tafelgenoot Jan van Halst beaamt bij Rondo dat Senesi 'heel goed' bezig is. "Maar verder was Feyenoord slordig en traag. Ze hadden echt mazzel in de eerste helft", voegt hij eraan toe. Volgens Aad de Mos was met name de voorhoede van Feyenoord 'een drama'. De analist licht aanvoerder Steven Berghuis uit, die in zijn ogen 'alles verkeerd raakte'. Berghuis speelde geen gelukkige wedstrijd, maar benutte zes minuten voor tijd op overtuigende wijze wel een penalty. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-2.

De Mos concludeert dat 'het sprookje van vorig seizoen' voorbij is bij Feyenoord. "Dick Advocaat had misschien na vorig seizoen moeten stoppen. Er is nu een tweestrijd tussen de spelersgroep en Advocaat. Hij wil achter de middenlijn spelen, zij willen druk naar voren zetten. Dick zegt dat zij dat niet kunnen. Niet prettig voor een coach", merkt De Mos op. Youri Mulder merkt dezelfde tweespalt. "In de vorige wedstrijden zag je Nicolai Jörgensen in zijn eentje druk zetten. Toen zag je twijfel in de ploeg: gaan we hem nou volgen?"Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Advocaat had helemaal niet moeten stoppen. Die heeft dit binnen een paar week weer op de rit.

27 september 2020 om 20:52

Inderdaad. Wat een opportunistisch gedoe weer van de analisten

27 september 2020 om 20:53

Daar ga ik wel van uit. Feyenoord gewoon weer op de oude tactiek verder gaan; inzakken en counteren. De basis is prima. Echter mis je op de vleugels gewoon diepgang, dus Linssen dient gewoon geslachtofferd te worden voor Conteh of desnoods Narsingh. Verder vind ik Bijlow echt een super positief punt, evenals Senesi en Geertruida.

27 september 2020 om 20:56

Mee eens. Advocaat heeft bewezen dat hij telkens weer het maximale uit een groep kan halen. Geen enkele reden om aan hem te twijfelen. Denk ook dat een andere trainer het niet beter zou doen.

27 september 2020 om 21:23

Stoppen met wat?

Senesi speelt blind er niet uit.

27 september 2020 om 20:59

Senesi is wel echt een goede verdediger, maar of hij in ons spelsysteem ook zijn niveau zou halen..? Magallan had onder Advocaat bij Feyenoord, met hun speelstijl, misschien ook wel een succes geweest.

27 september 2020 om 21:02

@ajax1812 Klopt want Senesi gaat helemaal niet naar Ajax, hij heeft een veel mooiere toekomst voor zich bij clubs als Napoli of PSG maar graag nog wel een seizoen schitteren in het Feyenoord tenue.

27 september 2020 om 21:07

Is maar wat je mooier vind he, ik zou Ajax boven allebei die clubs verkiezen. Bovendien ben ik enorm objectief als Senesi niet met teveel ruimte in de rug speelt is het gewoon een prima verdediger en zelfs een hele goed voor Feyenoord. Goed gescout!

Pfff.... obv vorige week had Senesi niet eens op de bank egzeten bij Ajax.berghuis is natuurlijk ook veel beter dan Promes ...het zal me...

27 september 2020 om 21:06

Antony speelt bij Ajax op rechtsbuiten (waar Berghuis speelt), niet Promes. Berghuis heeft natuurlijk al meer bewezen dan de jonge Antony maar toch zou ik hem niet per se ruilen ofzo. Doet ook totaal niet terzake, onnozele discussies altijd

27 september 2020 om 21:12

Eens, maar ik denk dat Berghuis ook op die positie kan.anthony bevalt me wel als voetballer...

27 september 2020 om 21:15

Ah zo, Berghuis op 10 bedoel je. Ajax is nog altijd zoekende naar wie nou de beste keuze op 10 is, Steven mag best een keertje komen proberen van mij hoor

27 september 2020 om 21:19

ik vind idd Promes ook een beetje een zwakke schakel bij Ajax en schat Berghuis ook hoger in en Alvarez bv vind ik ook niet perse beter als Fer wat toch wel bizar is aangezien hij 15 miljoen heeft moeten kosten. ik geniet wel echt van die Kudus en Anthony. dat zijn echt twee geweldige aankopen van Overmars

27 september 2020 om 23:18

Tja Alvarez is gehaald als vervanger van De Ligt, kreeg ook nummer 4. Beetje onbegrijpelijk dat hij op het middenveld wordt geplaatst. Merkwaardig beleid ook gezien het feit dat Ajax centrum redelijk lek is.fer is natuurlijk wel als middenvelder gekomen en speelt ook daar waarvoor hij gehaald is

28 september 2020 om 12:08

Is totaal niet onbegrijpelijk. Alvarez heeft zelf ook aangegeven zich meer een middenvelder te voelen en de Mexicaanse fans geven ook aan dat hij veel beter is als middenvelder dan als verdediger. De potten die hij bij Ajax centraal achterin speelde was hij echt niet goed. Schuurs is op dit moment gewoon een klasse beter dan hem op die positie.

28 september 2020 om 12:08

Alvarez gaat er binnenkort uit denk ik. Denk dat in het gros van de wedstrijden het een blok van Kudus en Gravenberch gaat worden. Twijfel sterk aan de verdedigende balans daarin, maar dat zal vermoedelijk wel gaan gebeuren.

28 september 2020 om 12:25

Ajax heeft ook nog Neres. Die wordt zeer hoog gewaardeerd en is bijna terug van zijn blessure.

Advocaat had moeten stoppen? Feyenoord heeft na 3 wedstrijden 7 punten net als Psv. hadden die die Schmidt dan ook niet moeten halen?

27 september 2020 om 21:07

Inderdaad, lekker opportunistisch weer. Arne Slot had dan niet alleen moeten stoppen, die zou gelijk met pensioen moeten gaan na die 2 schamele puntjes met AZ. Dikke onzin natuurlijk..

27 september 2020 om 23:07

En ten hag laat zn team alleen maar rood pakken. ETH out

Lekker opportuun weer. 7 punten uit 3 wedstrijden. Dat gaat dan niet heel soepel, maar gewoon een aardig begin. Met iets meer geluk had je tegen Twente ook nog de winnende gemaakt in de slotfase.

27 september 2020 om 21:14

Als telt niet in het voetbal.

27 september 2020 om 21:28

Hij zegt ook nergens als....

27 september 2020 om 21:33

"met iets meer geluk" komt toch op hetzelfde neer of niet?

Ik vind die hele vergelijking zo krom als de neten. Vorig jaar zou ik ook hands down bijna alle spelers van Ajax boven die van Feyenoord kiezen, maar grote delen van de competitie speelde Feyenoord beter dan Ajax. Zo ook nu weer, de sterkte van het team is niet altijd de som van de individuen.

Weet niet of senesi ajax zoveel sterker zou maken en bijv zoveel beter is als Martinez. Vraag me ook af of dit gezegd zou worden wanneer hij die omhaal niet had gemaakt. En die omhaal gebeurt heb 1x in zn leven, dat maakt van hem nog niet een wereldverdediger.

Steven Berghuis heeft al 4 keer gescoord. Zou hem gewoon halen als Ajax zijnde. Gewoon Feyenoord zwakker maken 8 mil kunnen ze makkelijk betalen.

27 september 2020 om 22:03

Senesi is 30 mil dat moet Ajax niet doen.

27 september 2020 om 22:07

Berghuis maakt geen binnenlandse transfer.

28 september 2020 om 10:21

Ajax heeft al genoeg spelers die prima strafschoppen kunnen nemen

Bedankt voor je opmerking Marco👏🏼 wat een matige analist ben je ook. Je ziet dat Feyenoord niet lekker ingespeeld is nog. Spelen Kokcu, Berghuis, Haps bijv.volg.week helemaal geweldig dan vind ie hun opeens ook goed genoeg. En daarbij, deze hele vergelijking slaat helemaal nergens op. Totaal verschillende clubs, spelers, speelwijze , mentaliteit, instelling etc etc

28 september 2020 om 03:21

Van basten is juist een van de weinige die geen onzin uitkraamt. Zegt nooit echt rare dingen en heeft hier ook gewoon gelijk. Of wil jij zeggen dat feyenoord vol zit met kwaliteit? Het is niet niks voor niks dat advocaat aangeeft niet te ver naar voren te willen spelen. De manier van spelen die eigenlijk niet past bij een top club, maar dit is op dit moment met dit team de enige manier.

Ja ja Marco... zoals de wind waait, waait je hoedje. Met betere spelers om zich heen zijn Berghuis en Kokcu ook basiswaardige spelers voor Ajax en omgekeerd zouden Schuurs, Alvarez, Mazraoui, Promes en Gravenberch zich evenmin ontrekken aan het matige spel waar Feyenoord zich mee voortsleept. Dat mag je niet zeggen natuurlijk, omdat er rondom Ajax-spelers sinds de Europese campagne van twee seizoenen terug een soort heiligverklaring gaande is, maar individueel ben ik niet bijzonder onder de indruk van die spelers en vraag ik me af of ze met spelers als Nieuwkoop, Diemers, Linssen, Jorgensen en Bottgehin ook uit de schaduw zouden stappen...

27 september 2020 om 22:32

Ik ben het grotendeels eens met je betoog hoor, er zijn absoluut spelers die bij Ajax in de basis mee zouden kunnen (ik denk dan aan Senesi, Fer, Berghuis) en er zijn spelers van Ajax die bij Feyenoord zouden meedelen in de malaise als het minder loopt, daar heb je helemaal gelijk in. Maar als je Kokcu als basiswaardige speler voot Ajax omschrijft dan heb je dit jaar nog niet naar Feyenoord gekeken denk ik. Mijn hemel wat speelt die jongen matig, nee die zou niet spelen bij Ajax, ik denk dat ie niet eens zou invallen zelfs (let op: in deze huidige vorm).

27 september 2020 om 22:36

Nee en dat is precies mijn punt. Dagkoersen. Kokcu presteert bagger momenteel. Maar van Gravenberch werd ik ook niet erg blij van wat ik tot dusver van hem zag. Maar beide spelers zijn wel talentvol. De pech voor Kokcu is dus dat hij door middelmaat omringd wordt terwijl hij zelf nog geen hoge ogen gooit. Dat laatste geldt ook voor Gravenberch, waarvan dat alleen minder opvalt binnen het elftal van Ajax. Zouden de rollen omgedraaid zijn dan draait ook de kritiek op beide spelers. Of Kokcu op dit moment weinig potten breekt doet er dus niet toe, qua potentie zou hij helemaal niet misstaan bij Ajax als daar ook ruimte is voor pakweg Timber, Taylor, Mazraoui en Gravenberch...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
L. NarsinghAanvaller41
J. BijlowKeeper60
N. MarsmanKeeper00
R. ten HoveKeeper00
Eric BotteghinVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

3 fans
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 6 1 1 0
2019/2020 Feyenoord 16 1 2 0
2019/2020 San Lorenzo 4 0 1 0
2018/2019 San Lorenzo 23 0 5 0
2017/2018 San Lorenzo 13 1 4 0
Laatste voetbalnieuws

Dissonant bij Feyenoord hard aangepakt: ‘Hoeveel goals maakt hij nou?’

Orkun Kökcü kan onder trainer Dick Advocaat rekenen op een vaste plaats op het middenveld van Feyenoord. De pas negentienjarige middenvelder maakt echter geen indruk op Jan Everse, voormalig speler van...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 oktober
Bayern München heeft de beste papieren om Denis Zakaria over te nemen van Borussia Mönchengladbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren