Eerste uitglijder van PSV op bezoek bij Heracles Almelo

Zondag, 27 september 2020 om

PSV is na twee opeenvolgende overwinningen voor het eerst dit seizoen aangelopen tegen puntenverlies. Zowel Heracles Almelo als PSV kwam zondag tot scoren uit een strafschop, wat resulteerde in een 1-1 eindstand. Behoudens de strafschoppen stichtten beide ploegen vrij weinig gevaar. PSV sluit de derde speelronde af als nummer vijf van de Eredivisie, terwijl Heracles met vier punten plaatsneemt op de elfde plek.

De veelbesproken strafschop van Heracles werd in minuut 29 toegekend door arbiter Kamphuis. Een verre ingooi van Jeff Hardeveld vanaf de linkerflank werd in het strafschopgebied verlengd door spits Sinan Bakis, waarna Nick Viergever met zijn arm een beweging naar de bal maakte. De spelers van PSV, onder wie Viergever, protesteerden hevig. De bal leek Viergever niet onder okselhoogte te toucheren, maar videoscheidsrechter Christiaan Bax greep niet in. Uit de daaropvolgende strafschop mikte Rai Vloet raak in de rechterhoek; keeper Yvon Mvogo dook de verkeerde kant op.

Nick Viergever protesteert hevig na veelbesproken penalty voor Heracles

Er was veel verbazing over de strafschop die Heracles Almelo na een klein halfuur kreeg. Lees artikel

Het was een van de weinige opwindende momenten in de eerste helft. De strafschop was discutabel, maar er waren meer redenen voor de zwakke start van PSV: de bezoekers creëerden nagenoeg geen kansen in de eerste helft en hanteerden een laag tempo. Ook na de penalty bleef PSV onmachtig. In de blessuretijd kwam Heracles opnieuw tot scoren, maar die treffer werd afgekeurd: Adrian Szöke werd bediend door een steekpass van Vloet, was Viergever te snel af en kwam oog in oog met doelman Mvogo tot scoren. De arbitrage had enkele minuten nodig om te beoordelen of Szöke op het moment van spelen buitenspel stond en vervolgens werd het doelpunt inderdaad afgekeurd.

Aan het begin van de tweede helft voerde Roger Schmidt drie wissels door. Een van de spelers die naar de kant ging was Mohamed Ihattaren, die dit seizoen voor het eerst een basisplek had. Een van de invallers, Noni Madueke, leverde een belangrijke bijdrage: in een duel met Bijleveld ging de spits naar het gras, waarna Kamphuis naar de penaltystip wees. Vanaf elf meter benutte Philipp Max de buitenkans voor PSV. Het doelpunt bezorgde PSV geen nieuwe inspiratie, maar ook Heracles werd zelden echt gevaarlijk. Halverwege de tweede helft moest Mvogo wel ingrijpen na een inzet van Vloet. Een late uithaal van invaller Donyell Malen, die werd gepareerd door doelman Michael Brouwer, was nog een van de weinige wapenfeiten van PSV.


Poll

Verdiende een van beide ploegen de overwinning?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

134 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Dhr. Roger Schmidt met een zware onvoldoende vandaag. Hij moet eens kappen met zijn rare opstellingen. We hebben onze eigen Ten Hag die staat ook bekend om zijn rare beslissingen. Hoe kom je er op Sadilek te laten starten? Die kan niet eens mee bij MVV. Of wat dacht je van Bruma? De man met twee linker benen die hij maar blijft opstellen? Ihattaren als valse 9 opstellen dan heb je er niets van hebt begrepen en dan Mo wisselen in de rust om Bruma te laten staan? Hoe kun je dat nou uitleggen? Zijn wissel Boscagli erin voor Gakpo was ook eentje die we vaak onder van Bommel hebben gezien. Schmidt moet heel gauw normaal doen, want door zijn rare beslissingen zijn we twee punten misgelopen vandaag.

27 september 2020 om 18:42

Het lijkt er wel een beetje op dat die bewust wat fancy wilt doen.

27 september 2020 om 18:43

Idd. Ten Hag en Schmidt zouden zomaar familie van elkaar kunnen zijn

27 september 2020 om 18:43

Sterke wissel vond ik dat ook wel, verdediger erbij en een aanvaller die uit het niets wat kan doen voor PSV eruit halen. De wil om te winnen was wel sterk bij Schmidt of had hij het benauwd dat Heracles nog een goaltje zou maken ? Is Schmidt fan van Pep dat hij zulke gekke opstellingen doet? Wil hij het wiel opnieuw uitvinden? Hilarisch.

27 september 2020 om 21:43

Ze gingen 442 naar 532. Zo kwamen de backs als halve vleugelspitsen te spelen. Eerste indruk wissel slecht maar was niet heel slecht.

27 september 2020 om 18:43

Ik vond persoonlijk de keuze voor Sadilek niet zo heel raar, hij viel goed in de vorige wedstrijd en met het oog op donderdag snap ik de keuze wel om wat spelers te laten rusten. Maar wat heb ik mij geërgerd aan die Bruna, hoe hebben we die ooit voor 15(?) Miljoen aangetrokken.

27 september 2020 om 18:44

En dan te bedenken dat Bruma een van de duurste aankopen ooit is. Die kan er echt he-le-maal niks van.

27 september 2020 om 19:00

Amen. Ik zou m’n hele bankrekening over hebben om die man ergens anders onder te brengen

27 september 2020 om 19:33

Werd al gezegd toen hij net aangetrokken was. Maar PSV fans waren zich ervan bewust dat het een goede aankoop was omdat hij ooit een groot talent was bij Sporting.

27 september 2020 om 19:50

Voor 15 miljoen is ooit een groot talent zijn geweest echt niet voldoende. Waarom haalden ze niet een groot talent? Daar kan je er 2 van halen voor dat geld

28 september 2020 om 09:22

Psv fans waren hier zeker wel kritisch over, hele dure grap idd.

27 september 2020 om 18:56

Bruma heb ik echt geen bal goed zien raken, liep Max de helft van de tijd in de weg. Spitsen hadden geen aanvoer in de eerste helft, ihataren kun je veel beter op 't middenveld gebruiken, om hem te wisselen is natuurlijk onzin. Over die laatste wissel, het idee was om met 3 centraal te spelen en de backs naar buitenspelers te zetten (snapte Bruma ook niet trouwens), kun je mee experimenteren in een oefenwedstrijd, niet bij 1-1. Over die laatste wissel

Nou Schmidt, sta je dan.tegenstander onderschatten door spelers te sparen. Vervolgens met absurd wisselbeleid de wedstrijd doodmaken. Dan kan je ga je tot slot een van je meestscorende aanvallers wisselen voor een verdediger.van Bommel z'n kop moest eraf bij dit soort capriolen.. Ben benieuwd dus..

27 september 2020 om 18:44

Kan Schmidt wel begrijpen dat hij wat rouleert als ze om de drie dagen een wedstrijd spelen. Alleen het opstellen van Bruma moet echt eens stoppen. Hij heeft heel veel kansen gehad, maar elke wedstrijd is het een grote teleurstelling.

27 september 2020 om 18:51

Om de drie dagen spelen? Ze zijn net los, zorg eerst eens dat een elftal op elkaar ingespeeld raakt en van dan rouleren.

27 september 2020 om 18:51

Ik vind het onbegrijpelijk, wetende ook dat je dit als je EL-poulefase speelt dan iedere week moet gaan doen. Je speelt dan immers letterlijk elke week een midweekse pot, behalve als er interlands zijn. Ik vind het wat vroeg voor rouleren en Heracles uit vind ik ook geen wedstrijd waar je dat even kan doen. Volgende week thuis tegen Fortuna Sittard lijkt mij dan een geschikter moment, als je toch wilt rouleren.

27 september 2020 om 18:55

Haha het seizoen is net begonnen, dit slaat toch helemaal nergens op?

27 september 2020 om 19:03

Alsjeblieft zeg. Dit kan je als supporter zijnde toch niet serieus menen?ik snap dat je Malen niet laat starten op een kunstgrasveld met zo'n "druk" speelschema. Dit met zijn blessure van vorig jaar.maar de rest moet verdomme toch wel 2 potjes in een week kunnen ballen?als ie dan perse rust wil geven, dan wissel halverwege de 2e helft je beste mensen als je al met 3-0 voorstaat. Nu begin je zo laf en kost het je punten.

27 september 2020 om 19:13

@joeyhpsv Bij het topic over die 9m aankoop van Toulouse vroeg ik me dus ook al af waarom ze dat doen. Die extra zekerheid inbouwen in de eredivisie heeft Van Bommel de kop gekost. Psv creëert erg weinig. Nog een controleur erbij lijkt mij dus niet wat er nodig is.

Met tranen in m'n ogen naar Bruma lopen kijken. Wie die clown nog durft op te stellen. Wat een bagger speler is dat zeg.. echt slechtste speler in jaren van PSV

27 september 2020 om 18:43

En de man die daar verantwoordelijk voor was en voor vele andere miskopen kan daar gewoon blijven zitten. Geen topsportklimaat bij PSV.

27 september 2020 om 18:47

Tja, als je alleen op miskopen gaat afrekenen zou Overmars nu ook moeten zweten met Magallan, Marin en Alvarez. Zeker in de eerste jaren waren er stormen van kritiek aan Overmars, en kijk nu eens. Geef die de Jong toch de tijd

27 september 2020 om 18:56

Belangrijk verschil met Overmars, is dat hij naast een aantal miskopen ook een groot aantal voltreffers heeft gekocht. Dat laatste kan je van de Jong nog niet zeggen.

27 september 2020 om 18:56

Het is niet fair om Bruma alleen op De Jong zijn conto te schrijven. Stond al jaren op het lijstje en was nu beschikbaar. Als Brands er nog dat had hij hem ook gekocht

27 september 2020 om 19:01

Max is een topper, en Rodriguez was ook best een stunt. De echte topaankopen van Overmars zijn er met de jaren gekomen, maar het geduld van de Ajacieden is flink op de proef gesteld

27 september 2020 om 19:10

Verschil is wel dat Overmars begon met een lege portemonnee. JDJ heeft vorig jaar 30 miljoen laten verdampen. Helemaal vergelijkbaar is het imo dus niet. Bruma voor 15 miljoen.. die verkoop je nog niet voor 5 nu.

27 september 2020 om 19:12

Verschil is ook dat Overmars er doorgaans nog in slaagt om zijn miskopen met slechts een bescheiden verlies van de hand te doen. John de Jong slaagt daar totaal niet in. Moet nu gewoon doorselecteren, weg met Boscagli, Baumgartl, Bruma, Doan (nu slechts verhuurd) en co

28 september 2020 om 00:27

Marin heeft geen verlies opgeleverd en alvarez is gewoon 1e elftal speler. Magallan komt te kort maar is verkeerd ingeschat. Geen slechte verdediger, maar niet iemand die kan gaan meespelen

27 september 2020 om 18:50

Met verbazing waargenomen dat hij Ihattaren eraf haalde die in balbezit zo veel beter was dan Bruma... maar deze wedstrijd bezien vond ik Bruma niet eens de slechtste psv'er, want Gakpo was met stip de allerslechtste, die liep als een zoutkamp over het veld, 0 inzet, niets goed gedaan aan de bal. Bruma toonde nog wel inzet maar was aan de bal gewoon echt slecht.

27 september 2020 om 18:57

Ik denk dat de trainer en ihattaren niet echt een gelukkige combinatie is , en ik zou mij als PSV zorgen baren want die gaat zijn contract niet verlengen .

27 september 2020 om 18:58

Heeft nog een contract tot 2023 toch?

27 september 2020 om 19:48

Jeugd contract tot 2022

Dat de scheidsrechter echt bagger was dat is een dingetje maar wat PSV vandaag heeft laten zien.. wauw! Wat ziet Roger in bruma wat niemand ziet???

Terechte uitslag. Beiden ploegen 1 penalty en 1 grote kans waar de keeper goed redde. Voor de rest vooral beide ploegen verdedigend goed en aanvallend matig. Vooral veel onbegrijpelijke beslissingen van Schmidt gezien. Vreemde opstelling wat aanvallend gewoon niet klopte en dan Bruma laten staan. Wat een parodie op een voetballer is dat zeg. Zijn wissels na rust brachten overigens weinig verbetering.

Terechte uitslag. En succes PSV donderdag tegen Rosenborg.

27 september 2020 om 18:43

Terecht? We mogen blij zijn met een punt. Heracles had dit ook best kunnen winnen en dan hadden we niks te klagen gehad.

27 september 2020 om 18:44

Je bedoelt zeker de penalty die jullie kregen tegen Heracles?

27 september 2020 om 18:47

Was gewoon een terechte pingel. Verder kom je hier natuurlijk wel goed weg met 1 punt.

Gedisciplineerd Heracles gezien, gaven in de tweede helft zo goed als niets weg. Die Bruma was ook wel lekker aan het ballen, haha mijn hemel hoe kan hij de wedstrijd uitgespeeld hebben? Die heeft in de hele tweede helft helemaal geen bal goed geraakt! Ik hoop dat hij vaker zo opgesteld blijft.

Wat een verschrikking, dit was echt slecht. Schmidt moet aan de bak.

27 september 2020 om 18:43

Schmidt leek onderdeel van het probleem vandaag

27 september 2020 om 19:24

Hij was het grootste probleem. Ik ben heel benieuwd wat zijn reden is om ten eerste met Bruma te starten, ten tweede hem te laten staan en ten derde hem überhaupt mee te nemen na Almelo.

Onterechte penalty voor heracles vondt ik. Wat ik niet begrijp waarom psv steeds die Bruma laat spelen man man wat is die slecht, gooi er dan een jeugdspeler in.

Enorm gedisciplineerd gespeeld door Heracles! Terechte uitslag, PSV had weinig in de melk te brokkelen. Slap ik de duels vanuit PSV, terwijl de intensiteit bij Heracles hoger lag.

Let op. Na 10 wedstr willen alle clubs ook een duister als trainer, daar hij de discipline bij de verwende spelertjes heeft teruggebracht. Nu nog ff niet...

Wat een ontluisterend slecht PSV gezien zeg! Niks, maar dan ook niks gecreëerd en als er een recht op 3 punten had, dan was dat Heracles wel! Ik mag hopen dat Sahavi snel kan spelen en dat hij en die nieuwe middenvelder meer toevoegen. En Bruma..... ik wil daar niet eens meer over beginnen, maar die man kan echt hé-le-maal niks met een bal.... Die loopt er enkel voor spek en bonen en verzwakt je complete elftal.

Een zeer zeer zwakke vertoning van Psv, denk dat je gewoon goed weg komt met een gelijkspel. Mvogo was goed vandaag, Bruma echt waanzinnig slecht. Wat een tackle nog van Viergever op t einde. Het word gewoon moeilijk in Almelo als je achter komt te staan op dat kunstgrasveld, altijd lastig. Blij dat wij nu 2 punten uitlopen.

27 september 2020 om 18:46

Helemaal waar. En ga er maar vanuit dat je nog wel meer punten gaat uitlopen. PSV is lang niet zover als Ajax is en dat gaan we dit seizoen ook nog niet eens bijtrekken.

27 september 2020 om 18:53

Mwuah weet het niet zo, denk dat je wat overdrijft. Ajax is op het moment niet veel verder dan PSV, denk dat met een Zahavi en een goede middenvelder naast Rosario je al heel ver komt. Bruma mag daarbij ook gewoon lekker op de tribune zitten voortaan.

27 september 2020 om 19:08

Toch zit er veel meer voetbal in ajax dan bij het hotse knotse voetbal van psv

27 september 2020 om 19:20

Fredje daar doe je Psv mee tekort hoor, onder die Schmidt zie je duidelijk een filosofie van spelen in tegenstelling tot Van Bommel. Psv vind ik persoonlijk de meeste geduchte concurrent voor Ajax, en Feyenoord moet je nooit onderschatten. We zijn goed vind ik, maar zeker niet onaantastbaar.

Bruma komt echt he le maal niks voorbij. Wat een matig veldspel van PSV, echt de hele tweede helft geen aanspraak gemaakt. Wat is er nu eigenlijk veranderd?

27 september 2020 om 19:00

Hij komt niks voorbij, kan geen pass geven, op goal schieten lukt niet, aannemen is onmogelijk.... Je kunt je gewoon beter afvragen wat die gast nu eigenlijk wel kan.

Wereld trainer die Roger Schmidt. Alleen een zaadselectie, maar dat is bijzaak.

27 september 2020 om 18:50

Ik zag vandaag anders niks terug van de gegenpressung tactiek waar hij om geprezen wordt. Heracles was dominant en verdiende minstens een punt.

27 september 2020 om 20:24

Eens dat het al moeilijk genoeg is met onze beste 11. Maar stel verdomme dan ook je beste 11 op! Dit verlies ligt 100% aan Schmidt. Wat een teleurstelling..

PSV schandalig slecht vandaag, totaal geen idee en tempo. Bruma gewoon lekker voortaan op de tribune zetten en je verlies nemen want die kan nog niet eens mee bij FC Bal op het dak 7. Naast de wanvertoning van m'n club aub die Kamphuis ook lekker de komende 25 weken naar de KKD sturen om te fluiten want man man man wat een schele joekel is dat.

Schandalige wedstrijd. Dan ben je nog blij zijn ook met een punt. Laat ik eens beginnen over die verschrikkelijke Bruma. Serieus. Ik heb nog nooit zo slechte, dramatische, afschuwelijke, noem het maar op, speler meegemaakt in een shirt van Psv. Als je de ballen hebt om 3 wissels te doen in de rust, dan had je die Bruma ook allang eraf moeten halen, van mij part na een halfuur zelfs. Wat een miskoop is dat zeg. 15 miljoen voor zo iemand, verschrikkelijk, echt verschrikkelijk. Verder gewoon een collectief gefaald. Maar eerlijk gezegd, had ik puntverlies ook wel verwacht na een Europese wedstrijd. Het blijft nog altijd een erg jong team. Hopelijk sluiten Zahavi & Sangare snel aan. 7 punten met Groningen & Heracles uit gehad, mag je niet eens zo ontevreden mee zijn. Maar ik had meer verwacht van Schmidt. Met een hoop bombarie binnen gehaald, maar de laatste 4 wedstrijden vind ik het maar moeizaam gaan. Het moet serieus veel beter. Ihattaren trouwens liet ook weer niks zien. En maar huilen als die niet speelt, krijgt nu de kans, en laat het weer niet zien. Dan ook niet huilen dat je terecht op de bank zit.

27 september 2020 om 18:52

Vorige week kwam Psv ook goed weg. Schmidt heeft tot nu toe nog niet echt overtuigd. Het spel is niet om aan te zien en zonder Malen is Psv al een stuk minder voorin. Denk dat Psv het nog heel lastig gaat krijgen in de strijd om het kampioenschap.

27 september 2020 om 19:23

Prosoccer we zijn 3 wedstrijden onderweg, er is nog geen nuttig woord te zeggen over een eventuele kampioen.

Nou dat zijn 2 verloren punten PSV en de wedstrijd was ook nog eens niet om aan te gluren. In een heel wedstrijd maar twee schoten op goal en dat zeg alles over deze wedstrijd.

27 september 2020 om 19:01

Eerder 1 gewonnen punt, hadden nergens recht op

27 september 2020 om 19:17

Als PSVzijnde moet je korte metten maken van Heracles. Dit is gewoon onacceptabel was ze hebben laten zien.

28 september 2020 om 09:37

Naja hebben we uit op plastic al gehad dit seizoen

Ik hoop dat Mootje weer op 10 komt. Echt zonde dit. Maar hij oogt niet zo fit als de rest.

27 september 2020 om 19:15

Mo doet er niets aan. Sjokt maar wat rond. Vreselijk zonde van zo’n mega talent.

27 september 2020 om 19:44

Nieuwe omgeving zou hem goed doen

27 september 2020 om 20:29

Volledig mee oneens. Ihattaren sjokt helemaal niet rond. Zodra je hem weer vertrouwen geeft en de beste mannen om hem heen zet, dan ga je ook meer rendement eruit halen. Mo werkt net zo hard als een Bruma, Gakpo of Malen.

Als die Schmidt, nu nog niet heeft ingezien dat Bruma niet kan voetballen mag hij met hem mee. Ik kan maar 1 reden bedenken waarom Bruma nog speelt, de hoop dat een Chinese, Arabische of Turkse scout toevallig kijkt en denkt die nemen we voor 3 miljoen. Doet gewoon pijn om naar te kijken

27 september 2020 om 18:48

Daar heb je wat aan als hij zo speelt. Daar lopen de amateur scouts nog wel bij weg

Dit weekend is de weekend van de var ..Psv en Emmen en gisteren Ajax. Real Madrid en toen straks Tottenham. En vast nog veel meer .. Schmidt moet snel met een vaste opstelling gaan komen. Dat rouleren en spelers zoals Bruma opstellen werkt voor geen meter .

27 september 2020 om 19:21

Het zou wel kunnen werken, maar niet als je team nog niet eens een vaste basis heeft.... ze hebben 5 á 10 potjes gespeeld onder de nieuwe coach, eerst wat vaardigheden in bouwen en dan kan je pas gaan rouleren

27 september 2020 om 19:35

Ik ben het met je eens. Zul je net zien dat er tegen Rosenborg weer een heel ander middenveld staat. Leuk en aardig idd allemaal maar het word tijd dat hij een vast elftal neerzet. Weten die jongens ook waar ze aan toe zijn. Dan weer wel dan weer niet dan sta je weer op een andere positie dan er weer naast.

Het lijkt me wel duidelijk wie er weer kampioen gaat worden. Wat een matig PSV vandaag gezien, in de breedte hebben ze ook niets lopen.

27 september 2020 om 18:49

Het woord kampioen hoeven wij voorlopig echt niet in de bakkes te nemen. Wat slecht is dit zeg! Hoop dat Zahavi wat gaat toevoegen, want zo gaan we niet bij de eerste 3 eindigen. En ik weet dat het seizoen nog lang is, maar er is momenteel niet bijster veel om vertrouwen uit te halen zeg

27 september 2020 om 18:52

Dat was voor het seizoen toch al wel duidelijk. Lijkt me niet dat deze wedstrijd daar nou het bewijs voor is.

Teleurstellende prestatie van Schmidt in dit verhaal. Dat de man wil rouleren begrijp ik; mits fit heeft PSV 16 basiswaardige spelers om uit te kiezen. Maar houde wijzigingen bij voorkeur wel beperkt tot twee wat betreft de basis. Wanneer je Ihattaren in de spits zet, Viergever achterin posteert in een systeem waarin hij 30 tot 40 meter in zijn rug krijgt en ook nog ruimte geeft voor middelmaat als Sadilek en Bruma maak je het jezelf wel onnodig moeilijk. Vooral voor laatstgenoemde is de keuze onbegrijpelijk, zeker dat hij 90 minuten vol mocht maken. De Portugees doet werkelijk alles verkeerd! Hoe kun je hem opstellen en vervolgens handhaven? Intussen haal je Gakpo eraf, een speler die nog wel wat kan forceren, ook als hij niet lekker uit de verf komt.

27 september 2020 om 19:14

Idd onbegrijpelijk. Bruma en Sadilek in de basis, dan wil je niet winnen. Mbt Mo moet Schmidt de poot stijf houden. Hij doet er niets aan. En dat voor zo’n mega talent, vreselijk.

27 september 2020 om 19:23

Dumfries, Teze, Viergever, Max, Rosario, Mauro, Malen, Gakpo... Mvogo, Boscagli, Baumgartl(?), Thomas, Ihattaren, euhh... Hendrix. Da's 14. Unnerstall op zich, heb je er 15... Ik kom niet tot 16 basiswaardige spelers. En ik vind dat ik nu al héél coulant ben. Als je op EL niveau gaat selecteren vallen er nog meer af.

28 september 2020 om 09:41

Durf het eigelijk niet te zeggen maar ik denk dat sadilek er nog bij kan. En natuurlijk Maduekke niet vergeten

Hele slechte wedstrijd van Psv. De enige lichtpuntjes vandaag waren uiteraard onze beste speler Max. Ongelofelijk goede aankoop nu al. Brengt aanvallend veel, straalt energie uit en kan ook nog verdedigen en aanvallend zijn steentje bijdragen. Daarnaast ook goed om te zien dat Mvogo een zeer knappe redding had. Hij liet zien dat die goed het spel leest en ondanks het gefluit en ''oh'' en ''ah'' geluiden zich goed staande hield. De begin opstelling was natuurlijk een grote fout van Schmidt. Totaal geen aanspeelpunt voorin. Niet beginnen met je sterkste elftal als het team nog niet echt draaiende is, vind ik ook een zwakte en aan te rekenen voor de coach. Beginnen met Bruma en Sadilek is niet bepaald slim. Voor de rest vrijwel geen lijnen gezien tussen de verdediging en middenveld. Mag hopen dat Zahavi en Sangare snel aansluiten, want het ontbreekt aan dit soort spelers. Plus uiteraard de linker centrale verdediger die al lang gekocht had moeten worden

Met dit team kun je geen spelers gaan sparen dat lijkt me duidelijk. Zakken weer een hoop door de ondergrens met Bruma als toppunt. Die man is het psv shirt onwaardig. Verder bewijst Viergever dat hij gewoon basis moet staan en Max ook weer goed vandaag. Verder weinig om positief over te zijn want de rest is gewoon heel slordig in de passing en druk zetten. Verder is het vrij zot dat er geen betere camera's hangen want die hands van viergever is te betwisten.

Interessante wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams, Heracles had in mijn ogen wat meer verdiend. Maar goed, die speelden dan ook met 12 en wij met 10. Slechtste speler van Heracles vond ik toch wel die Bruma, hij speelde zijn mede-heraclieden steeds zo slordig aan dat het haast leek alsof hij voor PSV was. Oké, nu zonder cynisme: PSV is nog bijna precies hetzelfde team als vorig jaar, dus ik kijk er niet gek van op dat we in zulke wedstrijden dan ook precies zo spelen als vorig jaar. Max voor ons weer Motm . Moet een middenvelder bij, en een CV. Maar goed dat is ook al bekend.

27 september 2020 om 19:20

Middenvelder is er al bijna en we krijgen hopelijk een goede spits. Verdediging is op orde. 3 goals tegen in 3 wedstrijden waarvan 2 blunders van de keeper en 1 pingel.

27 september 2020 om 19:25

Groningen, Mura, en Heracles zijn natuurlijk geen tegenstanders van formaat. Staar je daar niet blind op. Een goede LCV is echt een must. Al jaren.

Als je beelden van Salzburg en Leverkusen terugkijkt dan is dat toch wel heel erg ver van wat dit PSV laat zien. Het drukzetten gebeurt maar af en toe, en dan ook nog vaak half. Vorige week goed weggekomen, vandaag terecht deksel op de neus ondanks een schandalige penalty voor Heracles. Heracles had meer recht op de winst zelfs. Ik ben niet zo van het spelers afschrijven maar Bruma kan echt niet. Parodie op een voetballer. De wil is er echt wel maar het komt er 0,0 uit. Verschrikkelijk. Voorin wordt het dan wel dun, zonder Lammers, Romero en Bruma die niet kan voetballen. Gelukkig Zahavi erbij en die middenvelder van Toulouse kunnen we ook goed gebruiken. Dan kan het natuurlijk een mooi seizoen worden waarbij PSV normaal gesproken gewoon 2e gaat worden. Dat gelul over plek 4/5 hier op VZ en social media vooraf aan het seizoen was natuurlijk lachwekkend. Hopelijk komende donderdag een goed resultaat, op naar Rosenborg.

Veel commentaar over de opstelling en terecht. Lijkt een beetje op Ten Hag, ze vragen om problemen die trainers. Hoe moeilijk kan het zijn 🧐

Heracles uit is altijd lastig. Ajax gaat er ook zelden weg met drie punten, dus nog niets verloren. Alle clubs hebben even tijd nodig om ingedraaid te raken

27 september 2020 om 19:00

Helemaal mee eens. Als je na drie wedstrijden al de handdoek erin wil gooien dan neem ik die persoon niet serieus. PSV gaat gewoon om de titel spelen. Als Ajacied weet ik dat je vaak punten in Almelo laat liggen.

27 september 2020 om 19:25

PSV kan ook alleen nog maar groeien, ze zijn net gestart in dit nieuwe traject, zahavi hebben ze straks en mogelijk die middenvelder van Toulouse, dat scheelt al een hoop. Enige wat ik niet snap is dat je deze opstelling kiest terwijl je nog in opbouw bent van je vast 11. Dat je M. Ihaterren wisselt kan ik nog begrijpen, hij sjokt over het veld + lijkt toch wat overgewicht te hebben. Hij heeft ondanks zijn talent ook nog een hoop te bewijzen.

27 september 2020 om 20:13

Ben het met je eens, alleen is er een addertje onder het gras. PSV zal niet te vaak punten mogen verspelen. De achterban zal dat niet vaak tolereren. Als je nu een te grote achterstand gaat oplopen dan kan je na de winterstop het kampioenschap misschien al echt vroeg op je buik schrijven. Vergeet niet dat tot de winterstop geen toppers gespeeld worden. Hoe dan ook zal heus Ajax ook punten gaan laten liggen. Voor PSV is het nu belangrijk om tegen Fortuna Sittard meteen goed te spelen en te winnen. Dat zie ik ook wel gebeuren.

28 september 2020 om 09:45

ik houd mijn hart vast tegen rosenborg O.O

28 september 2020 om 18:59

Weet niet, zou zomaar kunnen dat ze in Noorwegen weer goed spelen. In Slovenië leek er weinig aan de hand.

Ik ga iets met mezelf afspreken: als Bruma speelt ga ik niet kijken, wat is die man ongelooflijk slecht. Is Schmidt blind? Slechtste pot van PSV, die ik in jaren heb gezien... 1 schot op goal de 2e helft? Eredivisie onwaardig zelfs deze pot. Chapeau Heracles, jullie waren de betere.

27 september 2020 om 19:09

Het was echt te erg. Ik ben nooit zo van het eigen spelers bashen, maar Bruma is afschuwelijk. Doet bijna letterlijk pijn aan de ogen. Sadilek ook. Nooit meer opstellen. Yak.

27 september 2020 om 19:49

Ja, dit kon gewoon echt niet. Het was echt bizar. Zelden zoiets gezien op dit niveau...

Ik heb inmiddels de afstandbediening 5 keer richting Bruma gegooid. Zodra hij de bal krijgt wacht je gewoon tot hij er iets doms mee doet. Hij rent 10 meter richting de zijlijn en dan probeert hij er langs te rennen. In het beste geval krijg je een ingooi mee. Daar hoop je dan op als psv-supporter.

Viergever enige Psv'er die een ruime voldoende haalde in mijn ogen. Verder was het echt huilen met de pet op. Rosario na een goede voorbereiding en een goede pot tegen Groningen weer helemaal terug op zijn oude bedroevende niveau. Vraag me af hoelang sommige mensen hem hier nog gaan verdedigen, die worden met de dag ongeloofwaardiger. Verder Bruma natuurlijk onthutsend zwak, hoop dat we hem nog kunnen slijten aan Galatasaray ofzo. Verlies pakken en door, zit niks anders op.

28 september 2020 om 09:49

Vond Rosario zeker niet de slechtste, brengt toch wat power op het middenveld. Imo zie het middenveld er als volgt uit: Rosario, aankoop, mauro en mo ervoor.

Op zich heeft Psv toch best een redelijk voorhoede maar ze worden echt totaal niet op de juiste manier bediend. Snelle spelers worden niet in de ruimte gevonden maar opgesloten door soortje van postbode voetbal. Ik vrees dat Dhr Schmidt nog wel even tijd nodig gaat hebben om hier een geoliede machine van te maken. De vraag is of Psv zichzelf wel zoveel tijd kan permitteren

Trouwens, ik hoop dat de ketchup fles van goals voor Malen snel opengaat, want hij mist echt veel kansen die hij vorig jaar in zijn beste vorm blind erin schoot. We hebben al niet extreem veel scorend vermogen, dus we zijn heel afhankelijk van zijn productie.

27 september 2020 om 19:10

Ik denk dat Malen baat gaat hebben bij de komst van Zahavi, een ervaren doelpuntenmaker van wie Malen het kunstje af kan kijken.

27 september 2020 om 19:32

Malen loopt in principe nog steeds goed en krijgt daardoor elke wedstrijd wel één of meer enorme kansen, dus ik denk dat het wel goed komt. Hopelijk gaan die twee een klik krijgen!

Dit was vreselijk om te zien. Ik heb denk ik nog nooit zoveel balverlies en ingooien gezien. Het werd nooit een wedstrijd, Heracles maakte de wedstrijd kapot met hun beton voetbal en tijdrekken. Maar goed, dat mag en de Onzen hadden juist hun wil moeten opleggen aan Heracles. Kolere, ik baal als een stekker. Ik ga er nooit zo in mee om de eigen spelers af te maken, al vind ik Sadilek te erg voor woorden en schaar ik mij vanaf nu achter de Bruma bashers. Verbijsterend slecht.

27 september 2020 om 19:14

Ik vind dat je Heracles wel een beetje tekort doet met betonvoetbal. Bij die term zie ik teams voor me die zich de hele wedstrijd ingraven rond de eigen 16. Behoudens de laatste minuten kan je dat van Heracles niet echt zeggen. Ik was toch behoorlijk onder de indruk door hun manier van hoog drukzetten.

Een compilatie van alles wat Bruma fout deed in deze wedstrijd zou langer zijn dan een compilatie van de highlights. Wat heb ik me ongelooflijk zitten ergeren aan die vent, en dan ook nog Gakpo eraf halen, die grotendeels dankzij Bruma geen fatsoenlijke bal heeft gehad, ipv Bruma. Wat een aanfluiting.

27 september 2020 om 19:59

Of niet!? Ik denk dat die compilatie zelfs nauwelijks korter is dan de hele wedstrijd. Die neemt nog geen bal goed aan, maakt constant verkeerde keuzes doet tactisch maar wat. Stuitend hoe ver hij onder de maat presteert, met als hilarisch dieptepunt de discussie die hij met de scheids aanging om een corner af te dwingen, terwijl opnieuw ruzie met de bal in de herhaling de oorzaak blijkt van de achterbal. Ik vermoed dat Bruma pornobanden van Schmidt in handen heeft en hem daar heimelijk mee chanteert. Iets anders kan ik niet bedenken als reden waarom die malloot de wedstrijd nog mocht volmaken ook. Zet die gast alsjeblieft in de kantine op de Herdgang en geef hem niet meer verantwoordelijkheid dan eieren bakken!

27 september 2020 om 20:47

Gewoon gratis weggeven die jongen, desnoods zijn salaris een jaar doorbetalen oid. Als hij maar weg is en de trainer niet meer in de verleiding gebracht kan worden om hem op te stellen omdat “hij wellicht iets kan forceren met zijn snelheid” of wat Schmidt zijn idiote reden ook geweest kan zijn om hem op te stellen. Heb me vroeger regelmatig kapot geërgerd aan Manolev, maar dat is een wereldspeler vergeleken met Bruma.

27 september 2020 om 20:59

Dat een RvC toezicht houdt op het bestuur is een ding, maar wie ziet er binnen een club als PSV eigenlijk op toe dat de scouting behoorlijk functioneert? Persoonlijk vind ik de aankoop van Romero niet vanwege zijn potentie, maar meer door zijn blessures ongelukkig. Dus daar kun je weinig van zeggen. Daarnaast denk ik dat Erick Gutierrez geen slechte speler is, maar simpelweg slecht is gescout omdat hij niet in het type spel past dat PSV zowel dit als voorgaande jaren speelt en speelde. Denzel Dumfries is een schot in de roos van de scouting, maar had een jaar eerder voor veel minder geld kunnen worden aangetrokken toen hij nog bij Sparta speelde en Angelino is simpelweg dankzij NAC op de radar van PSV gekomen; is geen scouting aan te pas gekomen, gewoon bord op schoot. En de rest? Regelrechte miskopen, waardoor Schmidt de vrije hand heeft om uit zijn eigen netwerk (veel betere) voetballers aan te trekken. Het is toch godsgeklaagd dat in het derde jaar dat De Jong het voor het zeggen heeft als TD er nu pas echt basiswaardige versterkingen worden aangetrokken? Die allemaal van de hand van Schmidt komen? PSV zou behalve het functioneren van De Jong - die lekker door Schmidt uit de wind wordt gehouden natuurlijk - ook het niveau van Jan Vennegoor of Hesselink, Berry van Aerle en die andere lichtgewichten bij de tegenwoordige scouting eens tegen het licht moeten houden. Netwerk, ervaring en senioriteit ontbreekt daar volgens mij in grote mate.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren