Nick Viergever protesteert hevig na veelbesproken penalty voor Heracles

Zondag, 27 september 2020 om 17:42Dominic Mostert • Laatste update: 18:16

De strafschop die arbiter Jochem Kamphuis in de eerste helft van het duel tussen Heracles Almelo en PSV toekende aan de thuisploeg, leidt tot verbazing op sociale media. Na een klein halfuur wees Kamphuis richting de stip na een vermeende handsbal van Nick Viergever; via de penalty bepaalde Rai Vloet de ruststand op 1-0 voor Heracles.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vond jij de strafschop die Heracles Almelo kreeg terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door anti 040)

Belachelijke penalty, en dat zeg ik als ajacied. Hoe kan de var niet ingrijpen op zo'n fout???

27 september 2020 om 18:22

Hier komt de altijd geweldige regel weer bovendrijven: "als het niet goed genoeg geconcludeerd kan worden uit de beelden blijft de beslissing van de scheids staan". Aangezien hier, ook na het zien van de beelden, twijfel is over schouder of bovenarm blijft de beslissing van de scheids dus staan. Zuur voor PSV maar wel conform de regels gehandeld in principe. Of de regel een goede regel is laat ik verder in het midden.

27 september 2020 om 18:41

Maar iedereen kon toch zien dat die bal op de schouder was op basis van die beelden? Kan me niet voorstellen dat er echt mensen zijn die echt twijfel hebben als je de beelden ziet. Maar goed, terecht gelijkspel. Heracles had zelfs eerder de winst verdiend dan PSV.

27 september 2020 om 18:46

Nou ik vind het gewoon een strafschop. Breng de scheids niet in de verleiding om te fluiten, les 1 voor een verdediger. Tevens gaat de arm duidelijk in de richting van de bal. Dus begrijp ik het goed dat hij hem op de stip legt.

27 september 2020 om 18:48

@Skede: Ik moet toegeven dat ik de beelden vooralsnog enkel vluchtig heb gezien want kwam net binnen toen het herhaald werd in de rust maar ik vond het niet overduidelijk eerlijk gezegd hoor. Het kan zomaar zijn dat de bal ook over zijn bovenarm 'rolt', kan ook zomaar zijn dat Viergever wel gelijk heeft. Een punt voor Heracles zeer zeker verdiend op basis van de tweede helft ja (eerste niet gezien).

27 september 2020 om 19:14

@ Skede; ik heb veel herhalingen gezien,maar ik heb dus wel echt twijfel. Het vertekend omdat hij zijn bovenarm horizontaal heeft. Ik begrijp uberhaupt niet dat hij zo richting de bal gaat in eigen 16

27 september 2020 om 19:33

Zo overduidelijk was het niet. Op geen enkel beeld kon je het raakpunt zien tussen arm en bal. En alles aan zijn lichaamsbeweging geeft aanleiding om te denken dat het hands is, dus snap dat de beslissing genomen wordt.

27 september 2020 om 19:34

Prem93. De regel is niet ‘breng de scheids niet in de verleiding’. Dat de scheids fluit, in de snelheid is begrijpelijk. Dat de var niet ingrijpt is dan weer onbegrijpelijk..

28 september 2020 om 08:11

Hij gaat met zijn schouder naar de bal en dat mag. Ja aan je schouder zit een arm vast, die zal meebewegen, moet je maar eens vragen aan je leraar biologie. Een arm beweegt sowieso wel mee dus als je met een lichaamsdeel naar de bal reikt zal een arm vaak meebewegen. Dit kan leidend zijn bij een handsbal. Nu is het een voetballende actie die totaal verkeerd beoordeeld wordt.De opmerking dat het een strafschop is omdat hij met zijn arm naar de bal bewoog is in deze echt kansloos, want anders kan je nooit meer het risico nemen om de bal met een schouder te spelen, weg te tikken of je moet hem er passief op laten vallen.Het blijft een interpretatie van de scheids.

27 september 2020 om 19:12

Ik heb de herhaling toch zeker 20x gezien, maar heb sterk het idee dat de bal op zijn bovenarm komt (dus hands). Dat hij zijn bovenaan horizontaal houdt door daar niets op af. Maar het blijft heel lastig te zien en dan ben ik blij dat de var niet ingrijpt. Die hebben heel het weekend al veel te veel ingegrepen

27 september 2020 om 22:43

Hij gaat naar de bal en heeft de schijn tegen. Als de beelden niet kunnen bewijzen dat het niet de bovenarm is, dan is het spijtig, maar gewoon een pingel.

Vraag me af waarom er VAR is als dit soort incidenten niet bekeken worden. Het is echt heel moeilijk te zien/discutabel, daar had zeker wel een second opinion over komen. Edit: Net nog eens gezien en dit is geen penalty.

27 september 2020 om 17:54

Het is wel degelijk bekeken em blijkbaar vonden ze het geen duidelijke fout van de scheidsrechter .... Vreemd ...

27 september 2020 om 18:00

Stond eerst in het artikel van niet. Is ondertussen aangepast.

Sinds wanneer telt schouder mee als hands? Sinds de VAR bestaat, denk ik.

27 september 2020 om 18:03

Sinds hij hem daarna met zijn bovenarm weg slaat.

27 september 2020 om 18:07

Morgen naar Specsavers?

27 september 2020 om 18:17

Neutraal1980. Hoj " duwt" als het ware de bal met de bovenarm weg. Dus duidelijk hands.

27 september 2020 om 18:28

duidelijk hands nog wel... misschien kunnen sommige hier groep korting krijgen bij een opticien

27 september 2020 om 18:39

Ik denk dat je daar wel voor in aanmerking zou kunnen komen. Dit was duidelijk hands dus. Anders had de VAR het niet goedgekeurd toch?

27 september 2020 om 20:56

@ voetballer 2... neen, de VAR durfde de scheids niet te corrigeren omdat ze het niet wisten, het was sowieso geenoverduidelijk hands wat jij schetst.

Stop maar met die VAR. Heb je de mogelijkheid het terug te kijken en beslis je dit. Zo heeft het geen enkele toegevoegde waarde. Buitenspelgoal duurde ook lang voordat deze beslist werd. Was toch ook wel vrij duidelijk volgens mij.

We gaan dus echt de Italië kant op met de Var en pingels....

Vond het in de herhaling nog steeds lastig te zien. Denk dat de VAR de scheidsrechter gewoon niet wilde overrulen, maar als de scheids m niet had gegeven had de VAR ook niet ingegrepen.

27 september 2020 om 18:19

Dat niet willen overrulen is gewoon bullshit, dat is de hele taakomschrijving van die vent..... Mag toch ook hopen dat de VAR meer hoeken heeft dan alleen die herhaling die ze 25 keer lieten zien.

Ik zou het graag in slowmotion willen zien. Want ik denk dat scheids en VAR denken dat de bal iets doorrolt op viergever zijn arm. Als dat zo is dan is dat wel heel knap gezien.

Absurde penalty al is de manier van wegwerken niet heel handig van Viergever. Waarschijnlijk wekt hij wel de indruk het met de arm te doen, ‘trapt’ de scheids erin en durft de VAR niet met 100% zekerheid het tegendeel te bewijzen. Vorige week bij Ajax - RKC een dubieuze handsbal gezien op de doellijn waar niets mee gedaan wordt. Dit weekend al 3 handsballen waarbij wel een penalty wordt gegeven maar minstens net zo discutabel is.

27 september 2020 om 18:42

Wat was daar precies dubieus aan? Dat was een 100% pingel, zeker als je ziet aan wat voor onzin deze pingel gegeven wordt!

Dit is toch lachwekkend als VAR zijnde.. ik snap dat de scheids twijfelt vanuit die hoek. Maar hier is de VAR toch voor..

27 september 2020 om 22:49

Niet te zien, dus pingel.

Ik vindt dit meer een penalty dan aangeschoten hands waar een speler probeert z'n hand terug te trekken en niet op tijd is. Viergever gaat met z'n lichaan naar de bal toe en steekt duidelikk z'n arm verder uit. Het gebeurt bewust, dus in mijn ogen gewoon een pingel.

Het is gewoon lastig te zien en dan blijft de beslissing van de scheidsrechter die hands gaf staan. Ik zou in eerste instantie ook zeggen dat het de schouder was. Aan de andere kant helpt het niet mee dat Viergever een rare beweging met zijn arm naar de bal maakt. Zorgt ook weer voor twijfel. Al met al zeer lastig.

Viergever heeft hier natuurlijk voor de scheidsrechter de schijn tegen, speler die vaker net wat lomp overkomt. echter had ik deze niet gegeven

Viergever heeft hier natuurlijk voor de scheidsrechter de schijn tegen, speler die vaker net wat lomp overkomt. echter had ik deze niet gegeven

Gewoon heel dom. Gaat met arm richting bal. Kan uit beelden niet beoordelen of het schouder, schouder rolt over bovenarm of bovenarm was.

Blind krijgt gisteren geel en een vrije trap tegen (volgens de spelregels niet eens toegestaan) wegens aanmerkingen op de leiding. Viergever zeurt minutenlang door en krijgt niks. Zolang er geen enkele lijn zit in de arbitrage blijven we wekelijks hierover zeuren. Zowieso heeft VAR weinig zin als het slechts adviserend is. De VAR moet de scheids kunnen overrulen bij een duidelijke fout, daar was ook hier weer sprake van.

Nou met die nieuwe regels is het hands verhaal nog onduidelijker geworden. Je ziet bijna elke wedstrijd wel vreemde beslissingen genomen worden en die zijn in een ander duel weer heel anders. Hoe moeilijk is het nu om regels te verzinnen waardoor je geen interpretatie hebt van de scheidsrechter maar iedereen gewoon hetzelfde beslist?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

31 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren