Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brands: ‘Zijn salaris is zo hoog, een langer verblijf gaat lastig worden’

Laatste update:

Marcel Brands heeft dinsdagavond laat tekst en uitleg gegeven bij de huidige financiële situatie van PSV. De technisch en algemeen directeur van de Eindhovenaren verkocht deze winter Cody Gakpo aan Liverpool en Noni Madueke aan Chelsea. Het leverde de club weliswaar een slordige tachtig miljoen euro op, sportief gezien moet een stapje terug worden gedaan. PSV heeft jarenlang te scherp aan de wind gevaren, waardoor huurdeals de nieuwe realiteit zijn.

PSV lijkt van alle clubs in de Eredivisie de grootste verliezer van de winterwindow. De Brabanders raakten met Gakpo en Madueke twee belangrijke spelers kwijt en haalden er voor de lange termijn niets voor terug. Thorgan Hazard wordt het komende half jaar gehuurd van Borussia Dortmund, Fábio Silva komt op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers. Patrick van Aanholt vult de plek van de naar Eintracht Frankfurt vertrokken Philipp Max in. De verdediger komt voor een paar maanden over van Galatasaray, waar hij nog een contract heeft tot volgend jaar zomer.

PSV wenste Van Aanholt ook volgend seizoen te huren, maar de kans dat dat gaat gebeuren lijkt niet heel groot. "Dat salaris is zo hoog, dat gaat lastig worden", citeert De Telegraaf uit de mond van Brands. Het is tekenend voor de situatie bij PSV. "Je wilt succes hebben en dan mag je best een beetje risico nemen, maar het moet wel verantwoord blijven. Uiteindelijk moeten we wel de continuïteit van de club voor ogen houden", legt de eindverantwoordelijke de vinger op de zere plek. De salarissen zijn bij PSV in de afgelopen vijf jaar gestegen van 37 naar 67 miljoen per jaar.

Zonder de verkoop van Gakpo zou PSV dit seizoen in de rode cijfers zijn beland. "Als we op -30 miljoen euro waren uitgekomen, wat zomaar had gekund, dan gaat je eigen vermogen naar -13. Dan moet je voor elke uitgave van boven de 25.000 euro toestemming vragen aan de KNVB. Dat moet je natuurlijk te allen tijde zien te voorkomen als PSV", stelt Brands. "Als we op deze manier zouden doorgaan, zouden we te afhankelijk zijn van Champions League of die ene grote verkoop. En zelfs die grote verkoop zou al niet eens meer groot genoeg zijn."

Brands wil niet alleen met de beschuldigende vinger naar Toon Gerbrands wijzen. De inmiddels vertrokken algemeen directeur zwaaide tussen 2014 en 2022 de scepter in het Philips Stadion. "Er is bewust risico genomen. Daar is iedereen bij geweest, dat is niet Toon zijn idee geweest", zegt Brands. "Als wij beslissingen maken, doen we dat als directie, maar er is ook een raad van commissarissen en een stichting bij betrokken. Nu zijn we tot de conclusie gekomen dat het iets te risicovol is. We zijn ervan overtuigd dat we iets terug kunnen in afschrijvingen en salarissen en toch voor de titel kunnen blijven strijden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er was weer een lekkere puinhoop gemaakt.. nou laten we hopen op betere financiële tijden in Eindhoven

1 februari 2023 om 14:53

Het is geen puinhoop. Er is een aantal jaar lang bewust meer risico genomen en nu schakelt men weer een tandje terug.

1 februari 2023 om 15:56

Schakelt een tandje terug? Door je beste spelers in de winter te verkopen? Dit is meer dan een tandje terug schakelen, dit is ook de reden dat De jong en Toon weg zijn.

Goede verklaring, komende zomer verkoop van Sangare wat voor de boekhouding goed is. Maar nu vooral eens slim inkopen. Heb vertrouwen in Earnest Stewart en zijn netwerk en kunde. Dus nu maar even overleven en tenminste EL pakken, daarna weer de aanval inzetten en die schaal eens pakken (en daarmee die CL Euro's).

1 februari 2023 om 09:53

Verwacht dat Sangaré ook nog over het boekjaar heen getild gaat worden waardoor je ook volgend seizoen goed zit en juist net voor het nieuwe boekjaar enkele transfers al gaat realiseren. En zelfs met Benitez; Mauro, Boscagli, Gerrit, Teze; Sangaré, Guti, Veerman; Xavi, Luuk en Hazard kan je ook gewoon de top 2 halen dit seizoen. Met El Ghazi en Fabio Silva achter de hand aanvallend.

1 februari 2023 om 09:59

Nee dat bedoel ik ook, dat Sangare voor komend boekjaar geldt. Verwacht dat die clausule dan pas actief wordt, zodat ze niet zichzelf in de vingers snijden.
Top 2 is heel ambitieus (waar ik wel achter sta) gezien het ontbreken van vorm en ritme. AZ en Feyenoord doen het goed, ook al verspelen die ook de nodige puntjes en Ajax is even afwachten hoe de trainerswissel uitpakt. PSV zou sowieso boven Twente moeten eindigen. Met de spelers die je noemt, ben ik alleen benieuwd of Luuk zijn vorm gaat hervinden. De andere 10 zijn zeker genoeg om de gemiddelde ED-potjes te winnen en de top-5 uit te dagen. We zullen zien!

1 februari 2023 om 11:51

Maar wel met de nadruk op "kunnen". Kijk je het vanuit het andere perspectief, kan PSV ook zomaar vierde of vijfde worden als het even tegenzit. Dat moet je natuurlijk ook zien te voorkomen. Zover zal het denk ik niet komen, maar dit PSV gaat ook niet zomaar even een flinke reeks neerzetten (net als alle andere ploegen).

Benitez, Mauro Junior, Branthwaite, Boscagli, Van Aanholt, Sangare, Guti, Simons, El Ghazi, De Jong en Hazard. Op papier een prima elftal. Ik zie dit jaar Feyenoord als favoriet, omdat ik hen defensie (na Twente) het stabielst vind en hun middenveld duidelijk het best, maar als je puur gaat kijken op papier dan is PSV na Feyenoord de grootste kandidaat voor de titel. Ajax reken ik niet mee. Als je zeven duels op een rij niet wint, ga je nooit de titel veroveren. Hoe schandelijk dat ook is, want we zijn het aan onze stand verplicht kampioen te worden.

1 februari 2023 om 09:36

Ik zou Ajax toch wel meerekenen hoor, ondanks het niet uit ziet bij ons heb ik toch volle vertrouwen erin dat Ajax alsnog kampioen word. Achterstand is vooralsnog maar 5 punten met nog 15 wedstrijden te gaan.

1 februari 2023 om 10:51

Als Psv wint of gelijk speelt dit weekend en de andere drie winnen dan wordt het heel spannend
Maar Sar cs. zijn niet in staat grbleken om een toptrainer aan te stellen. Als ze maar genoeg hadden geboden was iedere trainer , die vrij is uiteindelijk wel gekonen.

1 februari 2023 om 11:03

Gelijkspel zou t beste zijn voor een spannende competitie. Maar vind het bizar dat als je 7 wedstrijden op rij niet wint, je na 19 wedstrijden nog steeds meedoet om de titel.

1 februari 2023 om 12:48

@Formud Ajax had natuurlijk eerst een voorsprong van 7 punten, dat hebben ze volledig weggegeven.

1 februari 2023 om 09:37

5 punten he
Het is wel is gekker gelopen.

1 februari 2023 om 10:30

Ajax staat op 1 punt van psv en 5 op Feyenoord. Mocht, ja mocht heel misschien psv (please 🙏🏻) winnen in de Kuip (blijkt zeer lastig de afgelopen jaren, ook al speelde Feyenoord vele malen slechter dan het huidige seizoen), dan staan Ajax Feyenoord PSV en AZ allen binnen 3 punten.

1 februari 2023 om 10:54

Ajax stond vorig jaar 9 punten voor en met hangen en wurgen en alle sterren werd men nipt kampioen.
De El en CFL gaat nog zijn tol lie eisen

1 februari 2023 om 12:49

Zowel, Ajax Psv en Feyenoord liggen er gewoon uit in de EL na februari. Dus zo druk is het dan niet meer voor hen.

1 februari 2023 om 13:31

Feyenoord speelt überhaupt pas in maart he. In tegenstelling tot Ajax hoeft Feyenoord de tussenronde niet te spelen.

1 februari 2023 om 09:47

Ajax is wel de enige ploeg die weet wat het is om kampioen te worden en heeft normaliter ook de meeste kwaliteiten in de ploeg lopen. Met een nieuwe trainer kan het zomaar weer lopen, want zondag leek het er aanvallend al meer op dan heel het seizoen bij mekaar. 5 punten is niks, helemaal als je feyenoord nog in eigen huis krijgt. Dat Ajax ondanks zoveel slechte wedstrijden nog dichtbij staat zegt ook wel wat over de andere ploegen. Verwacht zelf geen landstitel, maar Ajax kan je bij zo'n achterstand nooit uitvlakken in mijn ogen. Helemaal nu er een nieuwe trainer zit en er nog veel te redden valt.

1 februari 2023 om 11:04

Zytro, maar Feyenoord heeft als enige top 3 club een fatsoenlijke trainer.

1 februari 2023 om 11:41

Mwah wat kan je van nistelrooij kwalijk nemen? Als psv madueke en gakpo niet verkoopt staan ze bovenaan. Dat mag je zeker het bestuur aanrekenen die er een rommeltje van heeft gemaakt van de zomer. Bij Ajax zijn de 2 grote problemen ook opgelost (Schreuder en Pasveer). Ik denk dat het zeker nog spannend gaat worden. Op dit moment neig ik naar feyenoord, maar als die niet van psv winnen dit weekend kan alles zomaar binnen 2 of 3 punten staan. 14 wedstrijden voor het einde met 5 ploegen zo dicht bij mekaar durf ik echt geen winnaar aan te wijzen. Alleen twente durf ik wel te stellen dat ze het uiteindelijk niet gaan worden.

1 februari 2023 om 11:56

Dat zegt niet zoveel als er weinig balans in de ploeg zit. Natuurlijk moet je Ajax niet uitvlakken, maar dit Ajax is absoluut niet goed genoeg om ineens een gigantische winnende reeks neer te zetten. Daar is de verdediging te kwetsbaar voor en ze zijn veel voetballend vermogen kwijtgeraakt in de afgelopen jaren. Bovendien zitten de vedettes in de herfst van hun carriere, dus daar is eigenlijk al geen progressie meer mogelijk.

En natuurlijk zegt dat ook wat over de andere ploegen. AZ en FC Twente kun je eigenlijk buiten de discussie laten aangezien die alleen maar kunnen meevallen, maar het niveau van de traditionele top 3 is dit seizoen wel schrikbarend laag. Het klinkt hard, maar je moet er eigenlijk niet aan denken dat 1 of 2 van die ploegen volgend jaar de CL in gaat. Dan ben je kanonnenvoer.

1 februari 2023 om 13:09

Toen Gakpo en Madueke er nog waren liep het ook niet lekker en verspeelde ze ook de nodige punten.

1 februari 2023 om 14:28

Van Nistelrooy vind ik het nog niet zo slecht doen, hij maakt iig geen hele rare beslissingen.

Ben het wel met je eens dat Slot veel verder is in z'n ontwikkeling als trainer. Hij heeft een Feyenoord neergezet dat het niet alleen moet hebben van strijdlust, maar ook van goed voetbal dat tactisch gewoon klopt. Ik zie hem nog wel overstappen naar een topclub in een grote competitie.

1 februari 2023 om 15:02

MrMischa, madueke was wel heel de eerste seizoenshelft geblesseetd. Had je die 2 nog gehad zag het er wel anders uit.
Maar dat telt niet. Je kunt brands alleen kwalijk nemen dat hij niet binnen een week een vervanger had voor gakpo. Je wist dat er interesse zou komen na een goed wk. Je had meteen iemand klaar moeten hebben staan. Dan had die de wedstrijden tegen sparta nog niet meegedaan maar daarna inzetbaar geweest. Misschien kost psv 5 punten, precies het aantal waarmee je nu net de aansluiting mist.

1 februari 2023 om 09:48

Ajax gaat gewoon nog kampioen worden. Feyenoord favoriet? Omdat ze toevallig op dit moment de beste van de slechtste zijn? Ajax moet zich kapot schamen voor de afgelopen reeks, maar feyenoord moet zich ook de ogen uit de kop schamen, je kan lachen en zeggen wat je wil over Ajax maar als Ajax 7 wedstrijden op rij gelijkspeelt en je uiteindelijk nog steeds maar 5 punten voor staat dan vraag ik mij af wie zich nou eigenlijk echt moet schamen.

1 februari 2023 om 09:55

Ik denk dat je die vraag zelf wel kan beantwoorden? Schreuder bleef maar klagen over de tijd die je nodig hebt om 5 nieuwe spelers in te passen. Bij Slot vertrokken er 13 dacht ik. Daarom had Feyenoord ook gedacht aan een vormingsjaar om volgend seizoen mee te gaan doen. Dat ze nu op 1 staan, zegt veel over Slot, de gehaalde spelers, maar ook over de concurrentie. Maar als Feyenoord geen kampioen wordt dan is dat heel erg jammer, een gemiste kans, maar schamen? Dat laat ik over aan andere supporters hoor.

1 februari 2023 om 09:56

Ja, dat is exact waarom Feyenoord nu favoriet is. Kun je er verder van alles bij willen halen, maar zo is het op dit moment. Verder speelde Ajax die 7 wedstrijden niet voor niets gelijk...

1 februari 2023 om 10:03

Dat Feyenoord eerste staat zegt idd heel veel over de andere ploegen. Echter staat Feyenoord enkele punten voor en zijn ze stabieler dan dat voor Ajax en PSV zijn. Want zowel Ajax en PSV wonnen de laatste wedstrijd wel, echt heel stabiel was het niet.

1 februari 2023 om 10:14

Denk dat onderschat wordt hoeveel basisspelers Feyenoord vervangen heeft dit seizoen en hoe jong dit elftal is. In vergelijking met Ajax en Twente de laatste wedstrijden was de basis bij Feyenoord 3 jaar jonger. Dat betekent ook dat er nog heel veel rek in dit Feyenoord zit en dat de huidige stabiliteit een ongekende prestatie van Slot en de spelers is.

1 februari 2023 om 10:26

Ik word een beetje moe van die uitspraken van “minst slechtste” of “kampioen van de armoede”. Ieder jaar weer. Als Ajax kampioen wordt ligt het aan Ajax en als Feyenoord kampioen wordt ligt het ook aan Ajax. Feyenoord heeft 1x verloren dit jaar - mede door een arbitrale blunder - en ondanks 100% onthouden penalty’s en doelpunten tegen Utrecht, NEC en Twente nog steeds 5 punten voor. Hoe kun je dan nog spreken over “minst slechtste”? Gewoon super stabiel en als er van PSV wordt gewonnen gaan ze dit nooit meer uit handen geven. AZ thuis zie ik ze na die simpele overwinning in Alkmaar en het publiek erachter echt niet verliezen. Ajax in de Arena zal wel verloren worden. Dan hebben ze alle toppers hebben gehad, terwijl de rest nog tegen elkaar moet.

1 februari 2023 om 12:05

@jiskefet382 - Nou ja, ongekend is wel erg overdreven. Feyenoord heeft gewoon al 15 verliespunten na 19 wedstrijden. Dan ben je op koers om aan het einde van het seizoen ongeveer op 27 verliespunten te eindigen. De laatste keer dat je daar kampioen mee kon worden, is bijna 10 jaar geleden.

Verder is het voor de restwaarde en groei natuurlijk goed dat je een jonge ploeg hebt, maar dat kun je natuurlijk niet als graadmeter gaan gebruiken tegenover bijvoorbeeld FC Twente. De jongste speler in de basis bij Feyenoord verdient waarschijnlijk het dubbele van wat de grootverdiener van FC Twente verdient. Da's natuurlijk niet voor niets.

1 februari 2023 om 12:45

@the king,
Het is idd denigrerend om altijd maar te praten over kampioen van de armoede. Zowel PSV als Ajax hebben punten verspeeld tegen ploegen waar ze eigenlijk (zonder problemen) van moeten winnen. Dat geldt waarschijnlijk ook voor Feyenoord, maar ik vind dat PSV en Ajax vaker ver door de ondergrens zijn gezakt waardoor ze veel te veel onnodige punten verspeeld hebben.

1 februari 2023 om 14:23

Sorry maar zowel Ajax en PSV draaien dit seizoen allebei voor geen meter. Feyenoord presteert naar mijn idee ook niet bijzonder en doen het niet echt veel beter dan voorgaande jaren. Je mag naar mijn idee daarom zeker wel spreken van een kampioen van de armoede dit seizoen. En ja dat zeg ik ook als Ajax alsnog kampioen wordt dit seizoen.

1 februari 2023 om 14:36

De beste van de slechtste? Beetje slechte verliezer. Feyenoord doet het uitstekend, met een veel kleiner budget.

Daarnaast heb je dit seizoen met AZ en Twente ook 2 zeer sterke subtoppers.

1 februari 2023 om 17:25

Op linksback staat Hartman, die verdient circa 225k per jaar. Ik denk dat de grootverdiener van Twente daar toch wel boven zit.

2 februari 2023 om 09:21

@de.theking,

En ik word een beetje moe van die uitspraken van "ondanks 100% onthouden penalty's en doelpunten."

Fijn dat je eigenlijk aangeeft dat tegen psv een soort van kampioenswedstrijd word. Je weet hoe in Rotterdam in het algemeen met druk omgegaan word toch?
Er zit niet echt ervaring in de ploeg om makkelijk een kampioenschap binnen te slepen. Ik acht Twente, Az en Ajax ook niet uitgeschakeld.

Ajax staat 5 punten achter, en moet nog tegen Feyenoord, en dat allemaal na een zeer, zeer dramatische eerste seizoenhelft.

In 7 wedstrijden hebben ze 15 punten verloren, en nog steeds maar 5 punten achter.... Terwijl iedereen lof spreekt over Feyenoord.

Wat ik dus voorzie is dat het bij Ajax alleen maar beter kan, bij Feyenoord alleen maar slechter.

1 februari 2023 om 09:55

Ik zie alleen dat Feyenoord zeer stabiel onder Slot is. Verliezen weinig potten tegen de ‘kleintjes’. Doen het oké in de toppers.

1 februari 2023 om 10:01

Wanneer PSV wint bij Feyenoord staat alles weer helemaal open. Normaal gesproken winnen Ajax Twente en AZ gewoon. Dan is het echt heel dicht bij elkaar allemaal. Wanneer Feyenoord wint van PSV dan zet Feyenoord een gigantische stap naar de titel, en geeft het PSV bijna de knock out.

1 februari 2023 om 11:55

Dat zou kunnen, maar het probleem van Feyenoord is ook dat ze tegen de topclubs niet altijd de trekker over kunnen halen. Utrecht, Ajax en Twente gelijk. Dat kan ze ook gaan opbreken.

1 februari 2023 om 12:10

Dat is ook wel een kwalitatief dingetje natuurlijk. Je kunt van dit Feyenoord ook weer niet verwachten dat ze de top 8 even makkelijk verslaan. Het is een jonge ploeg, veel nieuwe spelers en het is ook absoluut niet zo dat er een nieuwe Frenkie de Jong of zo rondloopt. Het zijn vooral solide spelers met hier en daar een uitschietertje. Ook het probleem van de traditionele top 3 op het moment. Die echte talentvolle blikvangers ontbreken momenteel grotendeels. Ajax heeft Timber en wellicht Kudus, Feyenoord heeft Kokcu en PSV heeft Xavi Simons. De oudere sterkhouders zie ik ook niet zomaar even in de Premier League slagen.

1 februari 2023 om 10:05

Gelukkig wordt voetbal niet op papier gespeeld.

1 februari 2023 om 10:08

Rulle, Rensch, Timber, Bassey, Wijndal, Klaassen, Alvarez, Kudus, Conceicao, Tadic, Bergwijn. Op papier een prima elftal. Feyenoord krijgt AZ en PSV nog komende maand. Eind februari kan Ajax zomaar weer eerste staan. Ik vind je erg negatief, Ajax heeft ook al een tijdje niet verloren. Wat betreft Brands, prima uitleg.

1 februari 2023 om 10:13

Het gaat er uiteindelijk om wie er eind mei bovenaan staat. Ajax krijgt op het eind nog alle zware potjes en Feyenoord heeft dan een makkelijk einde

1 februari 2023 om 10:21

Dat klopt zeker. Ik wilde ook alleen maar aangeven dat het een momentopname is en dat eind februari alles anders uit kan zien. Het is dan ook onzin om Ajax nu al af te schrijven. Ondanks dat ze bagger speelden, hebben ze vooralsnog niks verloren waar psv bijv van Emmen verliest. Dus het kan alleen maar beter worden. Overigens is Feyenoord wel de meest stabiele op het moment, dus sluit ook zeker niet uit dat die aan het einde van de rit gewoon (nog steeds) bovenaan staan.

1 februari 2023 om 11:37

28 mei Twente - Ajax laatste speelronde, staat dik rood omcirkeld in mijn agenda! Zou mooi zijn als die nog echt ergens om zou gaan...

1 februari 2023 om 10:31

Je benoemt psv serieus als titelkandidaat en Ajax niet? Op basis waarvan?😅 vervolgens noem je het op papier, maar zover ik weet zijn er in Nederland geen elftallen die op papier meer kwaliteit hebben dan Ajax.. ik zie geen spelers van het niveau Tadic, Kudus, Bergwijn rondlopen in de ED hoor.. prima dat je argument die 7 wedstrijden is, maar ondanks dat Ajax die 7 weds niet heeft gewonnen staat het genoemde psv er slechts 1 punt boven.. en ook Feyenoord heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door van dit Ajax niet te kunnen winnen. Ik zie Feyenoord vanwege slot ook als titelfavoriet, maar ik dicht Ajax niet heel veel minder kansen toe, psv daarentegen schat ik nog lager in na het vertrek van zowel Gakpo als Madueke.

1 februari 2023 om 12:05

Daarbij heb ik mijn twijfels over Hazard en van Aanholt. Spelers op de weg naar beneden, erg duur qua huur. Tadic is ook wel op weg naar beneden, net als Klaassen, maar die zijn al binnen de club. We lezen de huursommen en het salaris, maar zijn er geen tekenbonussen? Ik denk dat dit beleid een groot gokgehalte heeft.
Ook de situatie rond Bakayoko geeft te denken: PSG heeft PSV wel in de smiezen en zal Xavi komende zomer wel terughalen.
Er is weinig transferwaarde. Sangare is een vraagteken en verder zitten er weinig transferklappers in de selectie. Bakayoko is ook de vraag of hij ooit een topper zal worden.

1 februari 2023 om 12:15

Je moet het ook weer niet gaan overdrijven. Tadic is enkel nog nuttig vanwege zijn leiderseigenschappen en z'n voorzet. Verder heb je niets meer aan hem. Kudus is inderdaad wel goed, maar Bergwijn is ook alleen nuttig als hij ruimte krijgt. Daar wordt je als verdediger echt niet zo bang van. Zet druk op Bergwijn en je ziet hem de hele wedstrijd niet en dat haal je dan op voor 32,5 miljoen euro. Verder kun je er nog geen peil op trekken wie kampioen gaat worden. Feyenoord heeft door de voorsprong op dit moment de beste papieren, maar PSV en Ajax kunnen nog gewoon langszij komen, terwijl AZ ook best goed met de druk lijkt om te gaan tot nog toe. Alleen FC Twente acht ik niet in staat om echt mee te doen, maar dat hoeft ook helemaal niet.

1 februari 2023 om 10:32

AZ staat na 19 wedstrijden op een tweede plak. Bijzonder dat je ze gewoon overslaat haha. Maar dat kan natuurlijk, omdat AZ qua allure geen Ajax of PSV is.
Hoe schat je de kansen in van AZ @suarez 7?

1 februari 2023 om 10:39

Bij AZ heb ik altijd het idee dat die het laatste stukje geloof en over-mijn-lijk mentaliteit missen om kampioen te worden. In Alkmaar over het kampioenschap praten is op een of andere manier al jaren een taboe. Allemaal goede voetballers maar wanneer het er daadwerkelijk op aan komt zijn er te weinig mensen (spelers, trainer directie en supporters) die opstaan.

1 februari 2023 om 10:54

@de King, daar heb je opzich wel een punt hoor. Maar is dat niet bij elke club het geval buiten de top 3?
Ik geloof dat zelfs Arne Slot zelfs nog niet over het kampioenschap wil praten.
Kan ook met de druk te maken hebben.
Laten we zeggen: interessante materie!

1 februari 2023 om 14:58

Welkom terug Prem, wat een feest.. Ik denk zelf dat de selectie van AZ de druk niet aan kan van het spelen om het kampioenschap richting het einde van de competitie. Tel daarbij op dat een team dat 5 doelpunten tegen krijgt van Utrecht opzichzelf nooit titelkandidaat is.

1 februari 2023 om 11:47

Ajax heeft zeven duels oprij niet verloren. Ik zou het niet verstandig vinden om Ajax nu al af te schrijven. Ajax heeft best kwaliteit alleen hebben ze veel te veel betaald voor een aantal spelers waardoor het verwachtingspatroon te hoog was.

1 februari 2023 om 13:08

Ajax niet meerekenen voor de titel is de grap van de week. Ook nu is Ajax favoriet. Meeste middelen, breedste selectie, op papier de beste selectie en een nieuwe coach met potentieel shock effect.

1 februari 2023 om 14:22

We staan maar een paar punten achter dus er is nog van alles mogelijk. 7 wedstrijden op rij niet winnen en de concurrentie is niet eens uit zicht. Persoonlijk hoop ik na Ajax dat AZ de titel kan pakken, die spelen het leukste voetbal.

1 februari 2023 om 14:34

Je ziet Feyenoord als favoriet omdat ze halverwege 6 punten voorstaan op de nummer 5,slechts 2 op de nummer 2.
Ik voorspel je dat de top 5 er over 3 maanden heel anders uit ziet.

1 februari 2023 om 15:01

Prima reactie, maar deze schiet bij mij toch wel in het verkeerde keelgat: “we zijn aan onze stand verplicht om kampioen te worden”. Hoezo? Het is toch niet voor niets een competitie. Voorafgaand aan het seizoen zeiden veel Ajacieden dit ook maar ik snap dat niet. Het verval was vorig jaar al zichtbaar en dit jaar is het gewoon in elkaar gekukeld. Tijd voor een reorganisatie/frisse wind en op die manier gewoon weer mee gaan doen om de titel en in Europa. Dit jaar vrees ik voor jullie alleen dat het m niet meer gaat worden.

Gevolg van jarenlang wanbeleid. Toon en John hebben er een grote puinhoop van gemaakt. Ik denk wel dat Brands de juiste man is om deze rotzooi op te ruimen.

1 februari 2023 om 09:49

Ben eigenlijk wel benieuwd wat Constan Kante hier als PSV fan op te zeggen heeft, die zit al jaren op Ajax te bashen dat ze teveel risico nemen en op CL begroten....... Terwijl ze bij PSV veel meer risico namen.

1 februari 2023 om 10:14

Vind het ergens altijd wel beetje sneu als mensen namen onthouden om ze later terug te pakken. Volgens mij was het niet algemeen bekend dat psv teveel had uitgegeven.

1 februari 2023 om 14:48

Constan Kante is juist een van de leden die vaak sterk beargumenteerde reacties heeft en doorgaans niets provocerends neer zet. Dat jij het als bashen opvat is prima hoor, maar kritiek, negativiteit of überhaupt een andere mening accepteren, is ook een kunst.

En mag je niks over Ajax zeggen als PSV het ook niet goed doet?

1 februari 2023 om 10:14

Tsja, wat is wanbeleid. Je zult ooit eens risico's moeten nemen als je een stap wil maken. Je kunt onmogelijk jaar in jaar uit gokken op je jeugd en hopen dat er 1 of 2 doorstromen die meteen van EL/CL niveau zijn zonder een euro uit te geven. Maarja als succes op het hoogste niveau dan uitblijft, dan zul je ooit even pas op de plaats moeten maken zoals nu met de verkoop van Gakpo en Madueke. Wanbeleid gaat wat ver. Psv had van Rangers moeten winnen. Psv was vorig jaar onder Schmidt ook heel dichtbij. Een doelpunt meer of minder bepaalt dus of er wel of geen sprake is van wanbeleid..

1 februari 2023 om 10:37

Vergeet corona niet, dat heeft ook een flinke impact gehad op clubs

1 februari 2023 om 10:52

Dure spelers halen die te weinig kwaliteit hebben is wanbeleid in mijn boek.

1 februari 2023 om 10:44

Onder Brands toezien zijn er recent nog flinke contracten toegekend aan Benitez, El Ghazi, Til en niet te vergeten jouw grote vriend Luuk! Ook het huren van Hoever, Hazard en Van Aanholt is met veel geld gepaard gegaan. Ik heb zodoende niet het idee dat Brands echt puin aan het ruimen is, maar eerder dat er bij PSV sprake is van een diepergeworteld probleem, men erg hardleers is en gewoon op dezelfde voet verder blijft gaan

1 februari 2023 om 10:51

Klopt maar toen zat de Jong er ook nog. In de winter Max en van Ginkel geloosd. Dat huren ben ik ook geen fan van maar is nu de beste optie om kwaliteit te halen zonder hoge transfersommen te betalen. Stewart kan in de zomer dan aan een nieuw team gaan bouwen.

1 februari 2023 om 11:04

Er zijn inmiddels ook veel grootverdieners vertrokken. Zahavi, Gotze, Romero, Baumgartel, Bruma, Gakpo, Max en Schmidt. Per saldo zullen de loonkosten flink gezakt zijn tov een jaar geleden.

1 februari 2023 om 11:14

Wij doen er ook aan mee als je ziet hoeveel supporters tijdens de transferperiode lopen te klagen over er wie er allemaal gehaald dienen te worden. Het probleem is niet zozeer de uitgave op zich, maar vooral de resultaten. Je hebt dus of verkeerd uitgegeven aan matige kwaliteit of je hebt gewoonweg niet gepresteerd.

Fijn dat hij meteen na de transferperiode tekst en uitleg geeft. Wat ik niet snap is dat er begroot wordt op champions league terwijl je je daar niet voor plaatst. 1 jaar, oke het is een risico. 3-4 jaar... Dan moet je de realiteit onder ogen zien en daar je begroting op aanpassen. Daarbij komen waardeloze aankopen en de salarissen. Een verkoop van Gakpo en Madueke was dus wel degelijk nodig... en ik ben achteraf blij dat ze het gedaan hebben als ik dit zo hoor!

1 februari 2023 om 09:30

Maar begroten ze echt op CL niveau of begroten ze op CL of de verkoop van spelers. Het is maar hoe je het leest. Daarnaast was (zoals ik de tekst lees) de verkoop van Madueke financieel gezien niet echt nodig (want de mogelijke -30 heb je met de verkoop van Gakpo) al weggewerkt. Bij Madueke zal (mijn inziens) meer de afweging gemaakt zijn of je dit bod nog veel heel zal worden als je hem nog een jaar houdt. Gezien zijn blessures kan ik mij voorstellen dat ze hem verkocht hebben.
Daar staat weer tegenover dat ze de 15 miljoen (als dit waar is) voor Bakayoko niet geaccepteerd hebben. Bij hem zullen ze verwachten dat hij de aankomende jaren nog meer op kan leveren. Ook dat vind ik wel weer logisch. Ondanks dat 15 miljoen voor een 19 jarige die het alleen nog in de KKD heeft laten zien wel veel geld.

1 februari 2023 om 09:39

Die bakayoko was 7 miljoen + 8 miljoen bonussen geloof ik. Daarnaast wilde PSG hem direct uitlenen, dus grote kans dat hij die bonussen nooit zou halen (vaak zijn die bonussen X aantal wedstrijden/goals bij de club). Ik denk dat ze 15 miljoen vast wel gepakt hadden.

1 februari 2023 om 09:45

Maar had jij hem verkocht als het financieel niet direct nodig was ? 15 miljoen is veel geld, maar als je ziet welke bedragen er momenteel gevraagd worden dan haal je niet echt veel meer voor 15 miljoen.

1 februari 2023 om 09:51

Nou weet ik niet. Tot nu toe doet hij het vrij matig in het eerste. Niet elk talent dat het goed doet in de KKD bij een Jong team haalt het natuurlijk. Dan vind ik 15 miljoen best veel geld voor iemand die nog niks heeft laten zien, maar als de helft daarvan (onrealistische) bonussen zijn dat hij in PSG 1 moet voetballen dan had ik het ook niet gedaan. Dat soort spelers vertrekken uiteindelijk altijd wel voor 5 miljoen naar Brighton ofzo zoals een scherpen.

1 februari 2023 om 10:00

Ik vind 15 miljoen ook best wel veel geld, maar als je kijkt wat je voor 15 miljoen kunt halen krijg je ook geen garantie. Jouw clubje heeft de afgelopen jaren in deze prijsklasse o.a. Marin, Daramy en dit jaar Wijndal (dan iets goedkoper maar naar mijn verwachting wel hoger salaris) gehaald. Marin was toch al een meer ervaren speler (en heeft Ajax ook wel weer aardig kunnen verkopen) maar geen van allen hebben tot op heden echt indruk gemaakt.
Bij Bakayoko zie je wel kwaliteit. Ik denk dat hij op zijn leeftijd beter was dan dat Gakpo op die leeftijd was. Echter is dat ook geen garantie. Gakpo heeft met heel veel scorend vermogen en kan ook nog assists geven, dat is iets waar deze jongen de stap nog in moet maken.

1 februari 2023 om 10:35

Apart lijstje weer Jansen. Ten 1e omdat al die transfers onder de 15 miljoen waren volgens transfermarkt. Daramy: 12, Marin: 12,5 en wijndal: 10. Daarnaast had je ook Antony: 15,75, Kudus 9, Alvarez 15 of Tadic 13,7 kunnen noemen. Dus het lijkt er weer heel erg op alsof je wat selectief ben geweest. Waarschijnlijk om zoals gewoonlijk weer een misleidend negatief beeld over Ajax te schetsen? Mooi ook dat je kleinerende woorden als '' jouw clubje' gebruikt. Daarnaast geeft geen enkele transfersom gerantie.

1 februari 2023 om 11:30

Voor mijn gevoel zijn de speler die jij noemt spelers die toch al weer een seizoen of 2 seizoenen eerder zijn gekomen. Zoals (volgens mij) gezegd zie je de prijzen stijgen. Een antony koop je momenteel niet meer voor een 15,75 miljoen. Voor zulk soort spelers is de prijs ook omhoog gegaan.

1 februari 2023 om 11:49

Alvarez is in de dezelfde transferperiode gekomen als Marin. Antony en Kudus zelfs een jaar later... Dus het enige wat de namen die jij noemt gemeen hebben is dat ze beter in jouw verhaal passen. Het verhaal waar je Ajax voor de zoveelste keer misleidend in een negatief daglicht probeert te plaatsen.

Eerst dacht ik dat je gewoon een trol was die zichzelf wat beter doet voorkomen zodat het minder opvalt. Aangezien nagenoeg alles wat je post negatief betrekking heeft tot Ajax. Wat apart benoemen is aangezien je een De Graafschap fan ben.maar nu begin ik mezelf af te vragen of je het zelf wel door heb en of je het wel bewust doet.

1 februari 2023 om 11:51

Marin kwam een zomer voor Antony en Kudus volgens mij. Tegelijk in de zomer met Alvarez en Martinez geloof ik. Maar goed 15 miljoen is tegenwoordig vergelijkbaar met 5 miljoen een jaar of 7 terug. Niet elke transfer is een garantie natuurlijk. De ene keer heb je een parel van 2 miljoen en de andere keer een flop van 10 miljoen.

1 februari 2023 om 11:59

Nu vind ik persoonlijk 15 miljoen voor Alvarez een behoorlijk bedrag. Zeker meegenomen dat hij een verdedigende middenvelder / verdediger is. Het bedrag dat hij afgelopen zomer opgeleverd zou kunnen hebben zegt ook veel over de gekte van de markt. En dan met name de Engelse markt. 9 miljoen voor Kudus vind ik wel een koopje.
Maar ken jij een goede aanvaller die je voor 15 miljoen kunt halen ? Of vind jij ook dat de markt doorslaat en het voor nederlandse clubs steeds lastiger wordt goede spelers te halen ?

Met de verkoop van Gakpo en Madueke kan Earnest Stewart komende zomer goed bouwen aan een nieuw elftal. Verwacht dat Sangaré in ieder geval nog gaat vertrekken, dus dat brengt nog extra geld in het laatje. Volgend seizoen zijn er 3 CL plekken te verdelen, dus het is noodzaak om te gaan investeren om bij de eerste 3 te komen. De concurrentie slaapt ook niet. Als Feyenoord dit seizoen kampioen wordt, hebben ze ook extra budget door CL voetbal en Ajax wil zich komend ook revancheren dus die zullen ook wel de portemonnee trekken. AZ investeert ook verstandig en Twente moeten we ook niet onderschatten, dus het wordt een grote uitdaging om een nieuw elftal te bouwen dat klaar is om CL te halen

1 februari 2023 om 09:47

Ik denk dat Twente moeite zal hebben om aan te blijven haken, maar idd als Feyenoord kampioen wordt en met het verstandige investeren van AZ en de must van Ajax om CL te halen en waarschijnlijk weer gaat investeren lijk je toch een mooie top 4 te krijgen voor 3 CL plekken (waarvan 1 voorronde).

1 februari 2023 om 10:00

FC Twente hoeft ook alleen maar voor plaats 4 of 5 te gaan. Bovendien is er weinig aan de hand als ze op plaats 6 of 7 eindigen. FC Twente moet zich gewoon op zichzelf focussen zodat er weer een subtop-fundament staat. Als dat eenmaal is bewerkstelligd, kunnen ze altijd nog kijken wat er mogelijk is zonder vreselijk veel risico te nemen.

1 februari 2023 om 10:07

Ik vind dat Twente grote stappen gemaakt heeft, en plaats 4 of 5 zou al heel mooi zijn. Maar met de extra miljoenen die PSV binnen gehaald heeft of gaat halen (madueke en ik verwacht dat Sangare van de zomer gaat), de mogelijk CL miljoenen voor Feyenoord, het beleid van AZ en de reserves van Ajax wordt het voor Twente lastig om mee te doen om de bovenste CL plekken. Ze kunnen volgens mij beter zorgen dat ze langzaam door groeien. Daarbij zou een langer verblijf van de TD wel wenselijk zijn. Of is dat al rond ?

1 februari 2023 om 13:16

Maar dat kan die dus toch juist niet. Gakpo was nodig om niet in het rood te eindigen. Dan kan dat geld al niet gebruikt worden om te bouwen aan een elftal. Dan blijft dat van Madueke over, maar als ze geen CL halen moeten ze een klapper maken om het op te vangen.

Exact wat ik al dacht. De financiële situatie bij PSV is een stuk slechter dan menigeen denkt. Verstandig en absoluut noodzakelijk om even pas op de plaats te maken. Er is in Nederland geen profclub te vinden die het begrotingstekort niet jaarlijks met 1 of 2 met transfers moet goedmaken maar het kan snel uit de hand lopen als sportieve en daarmee financiële resultaten uitblijven.

1 februari 2023 om 10:03

Da's gewoon niet waar. Zo weet ik dat FC Twente zwarte cijfers gaat schrijven dit seizoen zonder dat daar transfers voor nodig zijn. Zo zullen er ongetwijfeld wel meer zijn. Alleen de clubs die weten dat ze spelers hebben die waarde vertegenwoordigen, zullen zo'n risico willen nemen.

Allemaal oorzaak-gevolg. Als PSV dit jaar Rangers had verslagen, dan hadden ze CL gespeeld en dan hadden ze Gakpo en Madueke de rest van het seizoen binnen boord kunnen houden. Als je dan vervolgens kampioen wordt is het uiteindelijk een verantwoord risico geweest. Nu pakt het verkeerd uit. Ook dat is topsport.

1 februari 2023 om 10:07

Maar daar heb je niets aan. Bovendien deed PSV het meerdere jaren. Het was ook al vreemd dat de laatste transferperiodes vooral bestonden uit transfervrije spelers. Bovendien gingen er al sinds de corona-periode verhalen dat PSV iets te ruim aan het leven was voor wat het presteerde. Goed dat Brands direct ingrijpt en de continuiteit vooropstelt. PSV hoeft niet per se te concurreren met Ajax. Het hoeft alleen te zorgen dat het beter is dan de rest en dan kun je gewoon kampioen worden. Dat is men schijnbaar vergeten in de afgelopen jaren.

Als PSV fan vind ik dit best schokkend. Na de gemeente deal werd er nooit meer op CL voetbal begroot, dat was immers een van de eisen en nadat Sanders de ondankbare taak had om PSV gezond te maken (en dat lukte hem ook) kon weer omhoog gekeken worden. Dat Covid een grote negatieve invloed had daar heeft iedereen last van en dat is dan gewoon zo. Maar de berichten die de afgelopen dagen zijn verschenen... PSV heeft gewoon poker gespeeld en dat is niet eerlijk naar de fans toe. Ze hadden gewoon eerlijk moeten zijn over de financiële situatie en niet krampachtig achter ajax blijven rennen. Het is logisch dat ajax er beter voor staat, want die haalden jaren achter elkaar CL voetbal. Eigen schul dikke bult dat ons dat niet lukt. Ben benieuwd hoe dit verder gaat. Hoeveel van de transfersommen van Gakpo en Madueke kunnen geïnvesteerd worden? En welke spelers gaan nog meer vertrekken (sangaré, Simons?) en wat kan daarvoor terug gehaald worden. Als PSV niet in de top 3 eindigd dan komen er magere jaren aan denk ik.

1 februari 2023 om 12:23

Denk ook dat er magere jaren komen als we wel tweede worden hoor. Hoewel de jeugdopleiding goed werk levert, zit PSV in de situatie die Ajax enkele jaren geleden heeft verlaten. Eentje waarin jonge, zelf opgeleide of ontwikkelde spelers de kar trekken en het technisch kader faalt om gericht te investeren in kwaliteit om het doorgestroomde grut kader te geven of op zijn minst te ontlasten.

Meest fnuikend is wel geweest het teveel aan nepotisme binnen de club en het totaal gebrek aan zelfreinigend vermogen. Ten eerste uitte zich dat heel sterk in een breed gedragen excuuscultuur. Wekelijks mocht er een coach op nationale tv met een PSV-embleem op de borst naar hartelust klagen dat het veld kut was, de scheids niet deugde, de VAR belachelijk is, Ajax meer geld had, de lucht blauw en het gras groen. Maar niemand vroeg zich intern af of het bijvoorbeeld zo'n goed idee was om het halen van de Champions League af te laten hangen van een 32-jarige grootverdiener die slechts bij een Chinese FC Bal Op 't Dak carriere had gemaakt of dat men gewoon geen vergissing had gemaakt met het halen van een Oostenrijkse rechtsback die voor zijn bedenkelijke rol bij FC Mainz slechts 2.bundesliga had gespeeld. En 61 blessures in twee jaar is volgens PSV ook gewoon botte pech. Zelfs de bestuurder onder wiens vlag de malaise in gang kon worden gezegd liep mee in de excusespolonaise. Als de man geen boeken uitbracht dan wel de KNVB of PSV-supporters moreel tot de orde riep, rolden ook onder de snor van Gerbrands de excuses van de lippen. Niet de doorlopend slechte en dure transferkeuzes waren zozeer de schuld, 'ajax was een andere koers gaan varen.' Benieuwd in welk managementboekje zo'n verklaren wordt geadviseerd om je organisatie naar een hoger plan te tillen.

Dan het tweede punt: wanneer je binnen de organisatie elkaar maar blijft dekken, niet in de spiegel durft te kijken, elkaar de waarheid niet durft te vertellen en geen harde noten kraakt, krijg je wat je bij PSV dus ziet: de boel verbloemen, liegen en bluffen. Voor zijn oneervol ontslag gaf John de Jong de achterban zonder blozen mee dat 'psv niet hoefde te verkopen om de cijfers te redden' en 'we Ajax niet alleen willen evenaren, maar ook voorbij willen', waarna Marcel Brands zich in een ongeloofwaardig interview liet ontvallen dat De Jong niet vanwege het uitblijven van de verkoop van Gakpo was weggegaan. Zes maanden later is hij daar nu niet alleen zelf toe gedwongen, maar heeft hij ook Madueke van de hand moeten doen en verkoopt-ie zelfs z'n kont nog op het station zou verkopen als het nog een rooie cent oplevert.

PSV is haar innovatieve karakter, de vindingrijkheid die het altijd kenmerkte, al een tijdje verloren. Haar geloofwaardigheid is er inmiddels ook wel aan en waarschijnlijk een stuk moeilijker terug te winnen. Zelfs als over een halfjaar van de hand van Earnest Stewart weer koning te rijk wordt geinvesteerd in nieuwe spelers en we springen weer een gat in de lucht, hou je er vanaf nu rekening mee dat je geen enkele weet hebt van het risico dat er eventueel achter schuilt. Laat staan in hoeverre het beeld dat daarover geschetst gaat worden klopt.

Wat een wanbeleid is er dan gevoerd. Dat je een beetje risico neemt lijkt me goed, maar als je de resultaten van de afgelopen 10 jaar ziet heeft PSV best aardig gepresteerd. Blijkbaar was zelfs dat niet goed genoeg. Welke (onwaarschijnlijke) resultaten had PSV dan moeten halen om wel break-even te draaien?

1 februari 2023 om 10:56

eens in de 3 of 4 jaar CL halen.

1 februari 2023 om 12:54

Het blijft belachelijk wat een verschil de CL voor een Nederlandse club kan zijn.

1 februari 2023 om 15:07

Elke 3 of 4 jaar CL halen? Op dat gemiddelde zit PSV, als je de afgelopen 10 of 20 jaar bekijkt. Dat is blijkbaar niet genoeg, het beleid van de afgelopen jaren ging er blijkbaar vanuit dat PSV zich vaker zou kwalificeren. In een competitie met concurrenten als Ajax en, in mindere mate, Feyenoord, waarbij alleen de nummer 1 naar de CL gaat. Ze hebben de toekomst onrealistisch positief ingeschat.

Deze transferperiode is één ding in ieder geval goed duidelijk geworden. Psv heeft op veel te grote voet geleefd. Maar als te graag hebben ze gecasht voor Gakpo en Manueke. Het aren ook flinke transfersomme en daarvoor in de plaats wordt slechts gehuurd.

Ook MAx hebben ze al te graag uitgezwaaid daar hij één van de topverdieners was. Dus ook het salarisplafond was te hoog.

Tijd voor een reeel beleid in plaats van krampactig Ajax proberen bij te benen. En dit seizoen is alles mogelijk, daar Ajax aan het instorten is. Wel goed voor de strijd om het kampioenschap!

Ik vraag mij af waarom je haalt als zijn salaris zo hoog is ? Je hebt Mauro jr en als back up Mwene. is hij dan zo goed dat je hem nu moet halen ? En ja, Mwene is geen geweldenaar (hoewel hij ook zelden verzaakt) maar wat ik begrijp zijn de supporters van zijn club erg blij dat hij vertrekt. Dan zegt dat ook niet alles, maar je kunt je wel afvragen waarom ?

Poeh, wat kunnen ze nog verkopen daar in Eindhoven? De lucht boven het stadion, zou de gemeente dat ook willen kopen?

1 februari 2023 om 15:50

Denk inderdaad dat de gemeente overgaat tot aankoop van een hub boven het stadion. Voor toekomstige taxi drones 😉

Je hebt 80 miljoen ….. kom op je kan daarmee twee misschien wel drie goeie en belangrijke spelers van halen beetje zelf geld erin gooien en volgend jaar weer meedoen voor de kampioenschap.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren