Felle discussie bij Studio Voetbal over Ihattaren: ‘Dat is toch niet fijn?'

Maandag, 14 september 2020 om

Mohamed Ihattaren begon zondag bij PSV op de reservebank in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De reserverol van de achttienjarige aanvallende middenvelder was het gevolg van het feit dat trainer Roger Schmidt hem afgelopen week had weggestuurd bij een oefensessie. Het feit dat Ihattaren weggestuurd moest worden op een training is voer voor discussie aan tafel bij Studio Voetbal.

“Ik was er niet bij, maar ik vind hem de beste speler van PSV”, zo begint Rafael van der Vaart als Ihattaren ter sprake komt. Pierre van Hooijdonk vraagt zijn tafelgenoot of hij weleens is weggestuurd toen hij zeventien of achttien was. Van der Vaart antwoordt ontkennend, waarna presentator Sjoerd van Ramshorst aan Van Hooijdonk vraagt of dat veelzeggend is. “Ik vind dat wel wat, dat je op die leeftijd al in de frontlinie gaat komen en een nieuwe trainer je wegstuurt. Dat zal hij niet voor niks gedaan hebben. Ook Schmidt is op de hoogte van de capaciteiten en kwaliteiten van Ihattaren.”

Jack van Gelder raakt geïrriteerd door foto van Mohamed Ihattaren

Ook bij Rondo was Mohamed Ihattaren zondagavond onderwerp van gesprek.Lees artikel

“Hij heeft hem ook wel veel voor de verdediging gebruikt in de voorbereiding, dat vond ik ook wel opvallend”, reageert Van der Vaart op Van Hooijdonk. Kees Jansma stelt dat Ihattaren, die zonder speelminuten bij de selectie van Oranje zat voor de interlands tegen Polen (1-0 zege) en Italië (0-1 nederlaag), een ‘rare week’ heeft gehad. “Hij is ongelofelijk op het paard gezet als een geweldige grote voetballer. Dat moet je maar zien waar te maken en dan komen er teleurstellingen, dus er moet iemand in zijn buurt zijn die hem begeleidt.”

“Hij was stikchagrijnig na Polen en Italië. Er is blijkbaar iets gebeurd dat raar is voor een jonge speler, maar niet helemaal onlogisch”, gaat Jansma verder. Hij vindt geen bijval van Van Hooijdonk. “Dat vind ik wel onlogisch. Je bent teleurgesteld dat je niet speelt bij Oranje en dan kom je terug bij je maatjes, bij je club. Je werkt naar je eerste competitiewedstrijd in lange tijd toe en dan kan je je niet motiveren?”

Van der Vaart stelt dat het ‘fijn’ is dat dit gebeurt, omdat Ihattaren er alleen maar van leert. “Dat is toch niet fijn? Waarom is dat fijn?”, reageert Van Hooijdonk. “Ik dacht op een gegeven moment ook dat ik over water kon lopen”, verklaart Van der Vaart. “Waar hebben we het over? We hebben het over voetbal. Die gasten moeten dat wel leren. Dan heb ik liever dat hij het nu leert. Toen ik twintig was en op de bank werd gezet, dacht ik dat de hele wereld tegen me was. Je moet gewoon presteren op het veld en hij heeft dat toch gedaan?” Van der Vaart beaamt dat er in zijn tijd spelers waren die hem konden corrigeren en dat dit bij Ihattaren niet direct het geval is. “Moet Rosario dat tegen hem zeggen? Dan zou ik ook zeggen: ‘Zoek het lekker uit’.”


Poll

Vind jij het gedrag van Mohamed Ihattaren te verdedigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door dasko)

Van Hooijdonk heeft in het verleden al bewezen dat hij niet met jonge spelers en hun karakters kan omgaan. Jammer dat hij niets geleerd heeft.

14 september 2020 om 10:24

Wat een onzin zeg van Hooijdonk geeft gewoon antwoord en het is toch ook gek dat je wordt weggestuurd 18 jaar en je dan zo gedragen dat kan toch helemaal niet , want ik neem aan dat die trainer hem niet voor niets van de training heeft weggestuurd toch ? laat hij zich eerst eens bewijzen en dan pas een een houding aan nemen gewoon laten zien dat je zo goed bent als je zelf denkt jammer dat er geen oudere spelers zijn die hen in deze corrigeren .

14 september 2020 om 10:55

Natuurlijk is het fout wat hij heeft gedaan en had hij beter moeten weten, maar het heeft weinig zin om dit tegen hem te gaan zeggen als je niet een persoon bent waar zo'n jongen naar opkijkt. Je moet eerst het vertrouwen van zo'n jongen krijgen voordat je hem kan corrigeren.

14 september 2020 om 10:57

Van Hooijdonk is geen echte liefhebber.

14 september 2020 om 12:18

Ik weet het niet. Deze trainer stelde hem ook op als controleur en dan ga ik toch twijfelen aan zo een man zijn gedachtengang

14 september 2020 om 14:23

Die jongen heeft net z’n vader verloren man. Wellicht kan hij niet zo goed omgaan met een teleurstelling. In moeilijke tijden ging hij naar z’n vader voor advies. Kan helaas voor hem niet meer.

14 september 2020 om 18:16

Mensen vergeten snel.

14 september 2020 om 11:04

Ihatarren voelt zich gewoon enorm bedonderd bij Oranje. En ga er maar vanuit dat hij op dit moment een switch naar Marokko aan het overwegen is. Van de Looij en Lodeweges hebben een spelletje met hem gespeeld, dat begon al met het groepjes vormen. Terwijl je weet dat er 19 man in de selectie zitten en je aan de jongens vraagt om groepjes van 3 te vormen, dan weet je dat er 1 speler zal overblijven. Die wordt dan in zn hemd gezet. Vantevoren weet je dat de kans dat Ihatarren als nieuweling die ene speler zal zijn heel groot is. Waarom doe je dit als coach bij een jonge jongen? Wat wil je daarmee bereiken? Daarna worden er 2 interlands gespeeld en maakt Ihatarren niet eens minuten. Je toont dan niet dat je hem er graag bij wil hebben en eigenlijk gewoon respectloos. Zo ga je niet met jonge jongens om die misschien nog wat onzeker zijn (hoewel ze misschien wat stoer overkomen) maar wel heel goed kunnen voetballen. Wat zijn we in ons land toch slecht in het omgaan met Marokaanse en donkere jongens. Ik schaam me daar best wel voor. Dit wordt de volgende Ziyech situatie en weer verliezen we zo een toptalent. Maar onze grote valsspeler Donny moet wel spelen, een jongen die nog niet de helft aan talent heeft van Ihatarren en dat weer in beide wedstrijden heeft aangetoond. Donny mocht er weer lekker op los stuntelen want dat is namelijk een jongen van ons en kan dan niks verkeerds doen. Ihatarren, Gravenberch en Noa Lang houden jullie je hart maar vast het komende seizoen want jullie zullen tot de knieen worden afgezaagd door de "analisten" op televisie en in de media. Weet je waarom: jullie hebben de kwaliteiten om mogelijk in de EK selectie te komen volgend jaar en vormen daarmee een grote bedreiging voor meneer Middelmaat, Donny van de Beek. Dus wordt zijn legertje bij de media ingeschakeld waaronder Perez, Hooijdonk en Ronald de Boer om jullie af te kraken. Op voetbalkwaliteiten kan hij het namelijk niet van jullie winnen. Helaas helaas, want wat maken we zo veel toppers kapot, maar let maar op. Als je het doorhebt ga je het zien.

14 september 2020 om 11:09

Hahahahahahahahahahahahahahaha En Manchester United zit ook in het complot?

14 september 2020 om 11:09

Zelden zoveel onzin gelezen. Maar je neemt jezelf ook nog eens erg serieus.

14 september 2020 om 11:18

Een holland8 waardig bericht hahahahaha. Nogmaals er zal vast een reden zijn dat United 45 miljoen betaald voor Van de Beek en dat lodweges hem opstelt in Oranje terwijl ihattaren bij zowel psv als Oranje op de bank zit momenteel.

14 september 2020 om 11:22

Wauw, echt wauw gewoon.. Hoe krijg je zoveel onzin in een stukje tekst van 20 regels gestopt joh, dat is gewoon oprecht knap. Wat een figuur ben jij joh.. OT: Het is natuurlijk volstrekt logisch dat Mo, die niet eens fit was tijdens de interlandperiode, geen minuten heeft gemaakt bij Nederland. Zit is een erg matige fase en had er wat mij betreft niet eens bij moeten zijn (het is dat Berghuis blijkbaar niet fiet genoeg geacht werd maar die zou ik altijd eerder selecteren), die jongen is rete getallenteerd, die komt er echt wel. Maar nu heeft hij nog niks laten zien om in Oranje te moeten spelen hoor. Edit: de betreffende post van skutsjesilen krijgt gewoon 10 duimpjes in een kwartiertje. Voetbalzone is binnenkort echt dood en begraven als het zo doorgaat. Wat een niveau zeg..

14 september 2020 om 11:23

Ik zou zeggen zou denken lees nog even goed na wat je gepost hebt dan kom je vast tot de conclusie dat er heel maar ook erg veel onzin instaat , en ik ben bang dat je totaal niet serieus genomen wordt , 18 jaar en dan denken dat je even in het Nederlands elftal moet spelen terwijl je nog totaal niets hebt gepresteerd , hij mag zijn handen dichtknijpen dat hij überhaupt geselecteerd werd en kon trainen met de goede spelers als oefenstage , maar ze hebben nu al een erg groot ego schijnbaar .

14 september 2020 om 11:50

Netals toen united 80 miljoen op tafel gooide voor maguire deden ze ook met een goeie reden zeker

14 september 2020 om 12:01

En Bill Gates is zeker de bedenker achter het Covid pandemie, omdat je het ergens hebt gelezen op "feesboek". Maar eerlijk is eerlijk, ik had hem ook zijn debuut gegund tegen Italie, mede omdat ik het gevoel had dat hij iets kon forceren voorin en op het middenveld die vastzat. Maar dat Schmidt hem op het tweede plan heeft gezet, zal best terecht zijn, want Duitse trainers zeggen echt waarop het staat en enige wat er van je wordt verwacht is inzet en discipline. Dus als Ihatteren inderdaad een beetje zwakjes doet op de training, dan mag Schmidt hem best terecht op het tweede plan zetten. Maar dit is pas de eerste competitiewedstrijd en we zijn in dit kikkerlandje wel heel goed met het opblazen van dingen. Hij gaat vast wel weer in de basis spelen

14 september 2020 om 12:29

In welke wereld is noa Lang kandidaat voor het ek?? Dan nog eerder gakpo lijkt me toch?

14 september 2020 om 12:30

Slecht stukje skutsjesilen, erg 1 zeijdig en totaal niet de boodschap die ik anderen zou meegeven. Mo kan voetballen maar daarmee is ie er nog niet (waarom je Lang en Gravenberch erbij haalt is me een raadsel)

Ihatteren moet gwn gefocused blijven en iedere dag alles geven op de training. Het komt dan vanzelf wel goed. Speelt bij een top club in NL en goede springplank voor top clubs in Europa.

14 september 2020 om 10:18

Hij gaat door een lastige tijd. Zijn vader overleden, heel Nederland verwacht iets van hem tav de keuze voor welk land hij speelt. Daarnaast zal er ook nog vanuit zijn land van herkomst druk zijn omdat ze hopen dat hij voor Marokko kiest. Voor een jongen van 18 kan je dan wanneer je de teugels even laat vieren resulteren in deze praktijken. Goed dat de nieuwe Psv trainer dit zo aanpakt, zet wel mijn vraagtekens erbij dat dit meteen de pers in moet! Mo komt er wel met de juiste begeleidin. Talent heeft hij genoeg.

14 september 2020 om 10:23

@antonio87 "speelt bij een topclub in NL" O ja? heb transfer naar Ajax gemist 😛😛. Wie zegt dat die jongen niet gefocust is? Sommige spelers hebben aanleg om extra aan te komen. Iemand als vd Vaart had dat zelf ook. Een Sneijder ook. Theo Janssen. Jongen had een seizoen van pieken (voetbal) en dalen (doodzieke vader die uiteindelijk overleden is), waar 2 bonden vochten om hem en heel NL had over hem. Dat allemaal op zijn 17e. Kunnen die volwasenen allemaal interessant doen op tv, maar niemand heeft zulke zaken mee gemaakt terwijl je officieel nog kind bent. PSV moet normaal doen en de jongen in bescherming nemen. Hij is met afstand beste speler van de selectie en kan transferrecord opleveren. Mocht PSV hem niet aankunnen, stuur hem dan door naar Amsterdam. Jongens als Tadic, Onana, Blind en Promes zullen hem goed opvangen.

14 september 2020 om 10:27

Precies, want bij Ajax kunnen ze goed omgaan met lastige jongens (Bergwijn, Rosario, Malen)

14 september 2020 om 10:45

@prem93 Zijn dat lastige jongens? Of was er misschien wel sprake van wereldvreemde onkundige trainers of speelden er bij Ajax soms zaken die niet zo zuiver waren? Gemakkelijk dan om te zeggen dat een jongen, zeker als hij donker is, zogenaamd lastig is. Bovendien wat is "lastig"? Lastig lijkt me iets anders dan "onhandelbaar". Opvallend is in ieder geval dat mensen bij PSV die je over die jongens hoort daar louter positief over praten.

14 september 2020 om 11:07

@prem93 andere tijd...of wil jij beweren dat toen Bergwijn daar speelde bij Ajax ook Tadic, Onana, ervaren Blind en Promes rondliepen? Malen wilde zelf weg naar het buitenland. Rosario was voorbij gestreefd.

14 september 2020 om 11:21

Dus als malen met een contractaanbieding naar Engeland gaat voor waarschijnlijk 10 keer het bedrag wat hij bij Ajax kon verdienen kan Ajax niet met lastige jongens om gaan? Daarnaast werd rosario niet goed genoeg bevonden en bewijst hij nu ook niet enorm het ongelijk van Ajax. Zeker als je nagaat dat Frenkie, Donny en Nouri op dat moment op het middenveld voetbalde.

Deze jongen gaat gewoon door een lastige periode in het leven en ik denk dat maar weinig mensen zich kunnen inleven in zijn situatie omdat er zo weinig zijn die hun vader verliezen op zo een jonge leeftijd. Ik hoop dat hij zich snel weer beter voelt zodat we weer kunnen genieten van hem op het voetbalveld.

14 september 2020 om 10:16

Inderdaad zeg. Men verwacht maar gewoon even van zo'n ventje dat hij weer moet doorgaan alsof er niks gebeurt is. Bizar

14 september 2020 om 11:14

De sociaal emotionele intelligentie van Apeldoorner laat hem in de steek. Droevig.

Hartstikke slimme keuze van Schmid. Gelijk kapsones de grond in drukken. Team voorop stellen. De keuze om hem ook verdedigend te laten spelen is een slimme zet. Veel verschillende sportleraren gebruiken ook die tactiek. Juist door hem te laten ervaren hoe het is om te verdedigen begrijpt hij beter hoe belangrijk het is. Krijg je meer spelinzicht en hopelijk kan die dan verdedigend ook iets bijdrage. Nu hopen dat Ihattaren doorpakt en er iets van leert. Alleen met de juiste mentaliteit ben je immers een groot talent

14 september 2020 om 15:21

Ik denk ook dat dit goed gedaan is door Schmidt, even op scherp zetten. Hij had ook al zn excuses aangeboden en bovendien vond ik hem goed invallen, dus hij heeft op basis van die feiten al laten zien ervan geleerd te hebben. Voorafgaand aan die 3-1 schoot Ihattaren met een curve de bal naar voren (madueke) en ik weet zeker dat dat niet per ongeluk was omdat je hem al zag kijken, waanzinnig knappe bal. Vervolgens stond hij een paar seconden later naast Gakpo. Enorm talent en denk aan de bal misschien wel de beste van de eredivisie. Als hij het in zn koppie nog goed voor elkaar krijgt, wordt het echt een grote.

Schmidt wilt Mo gewoon prikkelen lijkt me. Meerdere keren aangegeven hem een groot talent te vinden maar blijkbaar beviel de houding niet. Weggestuurd, nu ingevallen tegen Groningen en komende week wellicht gewoon basis. Niet meteen van een mug een olifant maken, die jongen is hartstikke jong en de beste of één na beste speler van Psv.

14 september 2020 om 11:27

Ja idd. En Schmidt lijkt hier gewoon goed te handelen. Gewoon laten zien wie de baas is en wat er verwacht wordt, ook al ben je nog zo’n groot talent.... Nu hopen dat Ihattaren er wat van leert.

Laat die jongen toch is met rust joh. Zeiken dat ie geïrriteerd is bij Oranje bij de bank. Zeiken om zijn nieuwe auto. Lekker laten voor nu, geef hem de ruimte om uit zijn dip te komen. Ik denk dat Schmidt de perfecte coach is in de fase voor Mo waar hij nu in zit. Hij is 18 jaar dus moet echt nog wel veel leren, voetballen kan hij echt wel. Laten we vooral hem niet afzeiken want dat kan zo'n talent juist helemaal breken in zo'n fase waar hij nu in zit. Geef hem 2 maanden de tijd om van zijn fouten te leren, stel dat Mo maar geen stappen maakt dan kan je wel zeggen dat hij niet de juiste mentaliteit heeft.

Verschrikkelijke vent die van Hooijdonk. Ff een jongen van achttien die net z'n pa is verloren zo veroordelen. Überhaupt een beetje droevig om altijd zo op de jonkies af te gaan. Maar Pi-air had er in zijn tijd korte metten mee gemaakt. Die had de pet van Mootje doorgeknipt of een kras op z'n dure auto gezet. Gewoon om hem te leren dat hij er nog niet is. En daarna was hij in het holletje van de trainer gekropen.

Dit blijft natuurlijk niet bij een incident, dat hij op 18-jarige leeftijd al zulke sterrengedrag vertoont dan weet je dat het een lang seizoen gaat worden voor de club en deze speler.

14 september 2020 om 10:44

Kan jij ook meteen zeggen wie er kampioen wordt? kom nou vorig seizoen was iedereen eens dat hij een top mentaliteit heeft en nu na een incident is het klaar? Het is een jongen van 18 jaar, voor hetzelfde geval traint hij zich kapot en speelt ie vanaf volgende week de sterren van de hemel en wordt het een top seizoen. maar nee hoor het is alleen leuk om alles vanuit een negatieve kant te zien.

Tegenwoordig hebben de clubs de touwtjes niet meer in handen. Als groot talent zal je eigen club er alles om doen om te zorgen dat jij bij hun tekent zodra je 16 word. Daarna zijn ze niet echt happig om langdurige contracten aan te gaan. En de transferwaarde als groot talent gaat natuurlijk nergens meer over. Als zo'n speler ontevreden raakt en weg wil, loop je zoveel geld mis. Dan zal je niet snel meer de hoofdprijs krijgen. Dan kan ik het begrijpen dat talenten een stukje nederigheid zijn kwijt geraakt.

@mrkrillin;hij moet gwn presteren. Heeft talent, heeft een top club met uitstekende faciliteiten en staf. Het ligt echt aan hem wat hij ermee doet. En kan me niet voorstellen dat zijn club hem niet in bescherming neemt of de spelersgroep. En kan me zeker niet voorstellen dat ze hem geen advies geven over onder andere voedingspatroon. Ronaldo verloor ook zijn vader toen hij 18 of 19 was. Maar hij bleef gefocust en putte er energie uit. Dat is precies wat Ihatteren moet doen, het beste uit een situatie halen ook al is die negatief.

14 september 2020 om 11:48

Maar Ronaldo was bij United nog niet de speler die hij bij Madrid is geworden. Was ook nog (te) veel met zichzelf bezig. Is Meulensteen veel mee bezig geweest. Maar dat is niet erg natuurlijk. Hoort bij jonge spelers. Als ze er maar van leren, dan is het prima.

Hij heeft in de voorbereiding precies een helft als mid-mid gespeeld, verder altijd aanvallende middenvelder. v/d Vaart kan zich beter alleen op Ajax richten, want ik heb bij hem het gevoel dat dat de enige wedstrijden zijn die hij kijkt.

14 september 2020 om 12:23

Als ik Van der Vaart dan gisteren hoor over Gravenberch dan betwijfel ik zelfs of hij naar wedstrijden van Ajax kijkt. Gravenberch was op z'n sloffen de beste middenvelder aan Ajax' zijde gisteren, de statistieken (passing, duels gewonnen, balverlies, etc.) onderschreven dat ook allemaal, maar volgens Raf wordt je doodziek van zijn spel. Kijk je dan wel vraag ik me af haha? Ik heb het idee dat Rafael soms een beetje opzienbarende teksten in de mond neemt om maar apart te zijn, zo ook hier over Ihattaren weer inderdaad, want er klopt weinig van wat hij beweert.

Schmidt heeft gezegd dat Ihattaren op de training niet 100% gaf en dat Ihattaren hier vervolgens goed op heeft gereageerd. Vanwege zijn mindere inzet begon hij wissel en vanwege zijn goede reactie mocht hij invallen. Meerdere trainers doen dat bij met name jonge spelers en dan is het aan de speler in kwestie om met een reactie te komen, Ihattaren heeft dit dus op een goede manier opgepakt, aldus Schmidt. Ik snap dan ook niet dat een relatief kleine happening alle praatprogramma's moet vullen en dan wordt er ook nog een foto erbij gehaald van hoe hij op de bank zit bij Oranje. Niveau van analisten is tegenwoordig meer te vergelijken met Shownieuws dan met bijvoorbeeld hoe ze bij Match of the day voetbal analyseren. Ihattaren heeft gewoon een mindere periode zoals elke jonge spelers met veel last op zijn schouders en een hoge prijskaartje dat wel vaker heeft. Dit is volstrekt normaal en Ihattaren zal binnen de kortste keren weer de belangrijkste man bij PSV worden. Maar tot die tijd moeten we het blijkbaar doen met alle analisten die er een mening over hebben terwijl er eigenlijk niets aan de hand is, lachwekkend!

Oh jongens kunnen we ook heel evenrjes rustig kijken hoe dit zich gaat ontwikkelen de komende weken. Voor hetzelfde geld is dit een trainerstrucje om die jongen gemotiveerd en gebrand te krijgen, weten wij veel.

14 september 2020 om 12:31

Eens, veel commotie over een jongen van 18 die een keer slecht reageerd (want toen wij 18 waren deden we alleen maar verstandige dingen en reageerden we altijd perfect).laten we gewoon even afwachten hoe hij de komende weken zich revancheerd, voetballend is het namelijk qua talent met afstand de beste in de eredivise, laten we dat koesteren.

Volgens mij mist Ihattaren een voorbeeld bij Psv. Dumfries is een aanvoerder in het veld maar geen voorbeeld voor de jongere spelers. Vorig seizoen zag je bijvoorbeeld dat Ziyech grote invloed had op Mazraoui toen hij op de bank terecht kwam. En nu staat hij er weer in. Wellicht had Afellay die rol bij Ihattaren, maar die is nu ook weg..

Als coach mag je een speler die niet goed traint of zich niet opstelt in het team zoals je zou willen best wel aanpakken maar laten we nou niet vergeten dat deze jongen pas 18 is. Heeft in korte tijd aardig wat ups and downs te verwerken gekregen dus laat nou niet alles zo opgeblazen worden en geef die jongen een beetje rust en ruimte, dat helpt meer dan dat overdreven gedoe.

Verbaast me niet echt dat het niet zo lekker gaat met deze jongen. Hij vond het zelf ook redelijk normaal dat hij met wat kilo'tjes overgewicht terugkwam van vakantie bijvoorbeeld. Dan heb je niet echt een hele scherpe realiteitszin.

14 september 2020 om 13:08

Inderdaad, belachelijk hoe weinig scherpe realiteitszin een jongen van net 18 heeft zeg, laat hem zich eens gaan gedragen! Dat hij als 17-jarige voor de leeuwen wordt geworpen in een niet draaiend kutelftal, door een wispelturige coach met een laffe spelopvatting en er - terwijl hij onderwijl zijn vader ook nog verliest - in slaagt een van de weinige kartrekkers te worden doet daar niets aan af. Serieus, weet je wat van weinig realiteitszin getuigt? Al die volwassen ex-voetballers en mediaopportunisten die hem toen zonder enige nuance op het schild hesen en hem nu weer keihard de goot intrappen door schande van hem te spreken. Weet jij veel wat er allemaal omgaat in de kop van zo'n tiener. Bij PSV doen ze er niet moeilijk over. Weggestuurd. Punt gemaakt. Excuses. En dan zand erover. Maar de verzameling kilo's die de tafels van FOX en NOS bevolken spreken maken het zwaarder - no pun intended - dan het is. Maar het is toch hilarisch om mensen als Jack van Gelder en meer nog Rafael van der Vaart en Theo Janssen zich over extra kilo's en professionele houding te horen?

14 september 2020 om 17:47

Meeste profvoetballers van 18 jaar komen niet te zwaar terug van vakantie en gaan niet met een lang gezicht bij het Nederlands elftal (!) op de bank zitten hoor. Ik zeg geen moment dat het gedrag van Ihatarran onmenselijk is, zeker niet op die leeftijd.

Kijk je mee motje, je hebt voor het Nederlands elftal gekozen en nu al kotst half Nederland je uit terwijl je nog geen seconde meegespeeld hebt. Zou dat ook gebeurd zijn als je voor Marokko had gekozen? Ik weet wel zeker van niet!!!

Wel bijzonder dat men geneigd is zijn slechte gedrag te koppelen aan de gebeurtenissen rond zijn vader. Volgens mij was dat toch al enige tijd geleden? Ik vond hem er tamelijk monter bijzitten op tv. Ik vind dat Schmidt er goed aan heeft gedaan om zijn gedrag niet te tolereren en ben het met PvH eens dat het niet kan wat hij heeft gedaan. In de 80's niet en in 2020 ook niet!

14 september 2020 om 15:23

Het valt natuurlijk niet direct te linken aan de vader, maar een vaderfiguur is natuurlijk wel belangrijk bij je ontwikkeling. Het is iemand waarmee je kan praten, die je op kan zwepen, iemand die je corrigeert als je op jonge leeftijd domme dingen doet (tenminste, als de vader een goede vader is). Dus misschien dat er dingen gebeuren waar hij de steun of hulp van een vaderfiguur op dit moment mist

Goed van Roger om hem even op zijn plek te zetten, we kunnen het ook zonder hem af. Goeie speler maar moet nog veel leren. Dus het is terecht dat hij gepasseerd was. We hebben veel goede spelers en daar is hij een van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.PSV138
4.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

15 fans
18 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren