Ajax-fans zijn welkom in De Kuip bij bekerfinale tegen Feyenoord

Maandag, 17 februari 2020 om

Supporters van Ajax zijn welkom in De Kuip bij een eventuele finale in de TOTO KNVB Beker tegen Feyenoord, zo heeft Ahmed Aboutaleb maandagavond gezegd op Radio Rijnmond. Beide clubs nemen al tien jaar geen uitsupporters mee naar elkaars stadions, maar volgens de burgemeester van Rotterdam is er sprake van een andere situatie in het geval van een bekerfinale.

"Ik snap niet waarom deze vraag met enige regelmatig wordt gesteld, want we hebben afspraken gemaakt over wel of niet toelaten van uitsupporters. Het verbod op het toelaten van uitsupporters geldt alleen voor de competitie en geldt niet voor de beker", aldus Aboutaleb. "Je moet altijd een slag om de arm houden, maar het gevolg daarvan is dat als er verder geen gekke dingen gebeuren en beide teams komen in de finale, dan zijn Ajax-supporters welkom in Rotterdam voor de beker, zoals te doen gebruikelijk."

Vorig seizoen stond Ajax in de bekerfinale tegen Willem II (0-4 winst). "Toen hebben we toegelaten dat een zogenaamd sfeerteam van Ajax een dag van tevoren naar Rotterdam mocht komen om het vak een beetje in te richten. Dat doe ik nooit meer", zegt Aboutaleb stellig. "Het gevolg was: op de wedstrijddag een hoop vuurwerk en ellende. Daarvan hebben wij het idee dat het een dag van tevoren gesmokkeld is naarbinnen. Dus dat doe ik echt nooit meer."

Ook in 2010 stonden Ajax en Feyenoord tegenover elkaar in de bekerfinale, maar toen besloot de KNVB om de eindstrijd eenmalig te beslissen over twee wedstrijden. Dat scenario ziet Aboutaleb in elk geval absoluut niet zitten. "Afspraak is afspraak. We laten uitsupporters bij de bekerfinale altijd toe, want anders benadeel je een club. We hebben een nare ervaring gehad in 2010 met een wedstrijd in Amsterdam en Rotterdam. Niet meer doen, gewoon toelaten. Daar gaan we strikte voorwaarden aan stellen en goede veiligheidsmaatregelen treffen."

Als Ajax dit seizoen in de halve finale afrekent met FC Utrecht en Feyenoord datzelfde doet met NAC Breda, dan volgt opnieuw een eindstrijd tussen beide clubs. De KNVB weigerde eerder vooruit te lopen op de zaken. "Ajax - Feyenoord is een van de vier mogelijke finales", liet een woordvoerder weten aan RTV Rijnmond. "De finale staat altijd in het teken van toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal."


Poll

Is het logisch om Ajax-fans toe te laten bij een finale tegen Feyenoord in De Kuip?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

125 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Hopen dat we ons kunnen gedragen !

17 februari 2020 om 20:49

Ik zou eerst nog even hopen dat je die wedstrijd uberhaupt haalt. Je denkt bijna dat de vanzelfsprekendheid waarvan men verwacht dat dit de finale wordt is een recept voor twee flinke verrassingen straks.

17 februari 2020 om 20:54

Wij gaan echt niet van Utrecht verliezen, bakken er helemaal niks van.

17 februari 2020 om 20:59

Dachten we dat ook niet bij PSV en AZ vs Nac? Bekerwedstrijden kunnen raar lopen

17 februari 2020 om 21:09

Snap de opmerking niet Maas12, net alsof Ajax op dit moment in grootse vorm is. En dit is een wedstrijd op zich, uit in en tegen Utrecht. Nou, als één ploeg zich vaak op kan laden tegen Ajax. Zeker voor 1 belangrijke pot.... ik ben niet zo overtuigd.

17 februari 2020 om 21:12

Ja want Utrecht uit is altijd een walk-over voor Ajax natuurlijk en een van de makkelijkste uitwedstrijden van het jaar.

17 februari 2020 om 20:50

Erg genoeg dat we dat moeten hopen.

17 februari 2020 om 20:58

Op basis waarvan? Je hoopt toch altijd op verbetering t.o.v. de laatste keren?

17 februari 2020 om 21:13

Nou, misschien bedoelde Nijogeth wellicht dat we het niet verwachten maar hopen. Als Ajax verliest van Spakenburg voor 1 keer, hoef je voor de volgende keer toch ook niet hopen dat je wint, want de verwachting is en blijft dat je dat toch doet als Ajax zijnde. Hier zijn de verwachtingen laag en hoop je dat t goed gaat. Ik hoopt ook, maar hou mijn hart vast

17 februari 2020 om 21:24

AN34. Dat zouden we toch niet moeten hopen? In mijn ogen zouden we er altijd vanuit moeten gaan dat er niets gebeurd, maar helaas is dat in dit geval niet mogelijk.

17 februari 2020 om 20:52

En dat ze allebei fantastische sfeer acties in petto hebben! Niks slopen en geen nare spreekkoren. Ik hoop van harte dat Dickie het flikt en Ajax uiteraard ook. Het blijft toch veruit de mooiste wedstrijd in Nederland. Zeker met 2 supportersgroepen moet het spektakel gaan opleveren. Zal je zien dat de finale Utrecht-NAC gaat worden haha.

17 februari 2020 om 20:59

Zou wat zijn ja hahaha. Maar hopelijk wordt het gewoon een goed potje tussen Ajax en Feyenoord en hopelijk ook gelijk een begin aan een reeks waarbij de Klassieker weer met supporters gespeeld mag worden.

17 februari 2020 om 21:07

Dat sowieso anders geef je de stok waarmee je de komende jaren vrolijk mee om de oren geslagen zult worden.

17 februari 2020 om 22:50

Het is niet voor niets dat Ajax supporters bij meerdere clubs worden geweerd. Vervelende mensen zijn ze vaak. Hopelijk kunnen ze zich dit jaar dan wel gedragen, maar ik vermoed dat ze toch weer voor rellen gaan zorgen en voornamelijk lopen te provoceren. Misselijk makende groep af en toe.

18 februari 2020 om 02:09

Anders scheer jij even duizenden mensen over één kam zeg.. Ik ben een Ajax supporter en ik kan gewoon normaal doen hoor en zo duizenden anderen met mij. Bij iedere club heb je wel een aantal van die misselijk makende personen en bij de ene club wat meer dan de ander. Maar laten we a.u.b. die personen geen ‘supporters’ meer noemen.. OT: Het zou wel mooi zijn om een Klassieker weer met supporters van beide kanten zeg en dan ook nog even veel zo ongeveer. Mocht het zo ver komen, dan hoop ik ook echt dat het goed gaat. Een beetje stickers plakken hier en daar kan nog wel, maar ze moeten niet gaan vechten of het halve stadion afbreken. Mocht er wel wat gebeuren, dan moet je lekker een uitspraak doen dat het de aankomende 10(?) jaar ofzo niet meer gaat gebeuren.

Beter zo dan 2 finales , nu laten zien dat het ook goed kan gaan als ze beide in de finale komen !

17 februari 2020 om 21:02

Richard: met 1 finale in de Kuip heeft Feyenoord natuurlijk ook een grotere winkans dan over twee wedstrijden 😉. Maar ff zonder gekheid: hoop dat als het gebeurt, dit de opmaat is voor vele klassiekers met uitpubliek. Mijn eerste wedstrijd ooit toen ik klein was, was een Klassieker. Helemaal onder de indruk, van alles dat de Klassieker met zich meebracht. Maar ik hou mijn hart vast.... als ik toch zie wat voor doorgesnoven volk er tussen loopt.... 😔

17 februari 2020 om 22:50

Het is niet voor niets dat Ajax supporters bij meerdere clubs worden geweerd. Vervelende mensen zijn ze vaak. Hopelijk kunnen ze zich dit jaar dan wel gedragen, maar ik vermoed dat ze toch weer voor rellen gaan zorgen en voornamelijk lopen te provoceren. Misselijk makende groep af en toe.

Wow dit is nog eens nieuws! Kijk nu al uit naar deze finale die gelukkig gespeeld wordt over één wedstrijd.

Goed nieuws. Nu hopen, mocht het zo ver komen, dat beide supportersgroepen zich kunnen gedragen. Op naar een toekomst met supporters bij de Klassiekers!

Nou dat wordt dan het leger erbij halen om het goed te laten verlopen.

17 februari 2020 om 20:53

Doe niet zo overdreven joh. Waar zou dat voor nodig zijn? Voor die paar man die eventueel herrie willen schoppen?

17 februari 2020 om 20:59

Denk dat we allebei wel weten dat het voor beide clubs niet maar een paar man zijn. Hopen op het beste iig!

18 februari 2020 om 12:27

Hahaha een paar man, natuurlijk jongen. Kijk hoevaak het mis is gegaan in het verleden, zijn wel meer dan een paar mannetjes die daaraan bijdragen.

Leuk nieuws mochten beide teams de finale halen! Hoop dat de supporters van beide groepen zich kunnen gedragen zodat het in de toekomst weer vaker mogelijk is!

Dat zou toch geweldig zijn! Nu maar hopen dat ze er een feestje van maken. En geen K1 gevecht.

Laten we hopen op deze mooie finale en laten we ook hopen op een feestje (wat dan de uitslag ook mag zijn). Ja, dat klinkt naief, maar hoop dat beide partijen kunnen laten zien dat het wel goed kan.

Nou jongens, laat aub van beide kanten zien dat het weer kan. Ik heb er alvast weinig vertrouwen in.

17 februari 2020 om 20:52

Kan me ook niet voorstellen dat die (kleine) groep malloten zich dit keer weet te gedragen, ongeacht welke club ze supporten. Maar hoop toch dat het slaagt, niets mooier dan een Klassieker met twee supportersgroepen.

17 februari 2020 om 21:29

De enige oplossing is die 2 groepen malloten vinden en ze voor altijd uit stadions verbannen. Dan kunnen de normale mensen weer gezellig met hun kinderen genieten van Ajax Feyenoord. Zou prachtig zijn, maar ik zie het niet gebeuren.

17 februari 2020 om 22:13

Bij Ajax - Feyenoord kon je altijd prima met je kinderen naar het stadion hoor.

17 februari 2020 om 23:55

@CoMokum: Doe nou niet alsof het van 1 kant komt. In amsterdam konden een stel kinderen niet een veilig voetballen laatst.

17 februari 2020 om 21:05

Dit is gedoemd te mislukken. Ze knokken rustig tijdens een jeugdpot, maar een half stadion vol met ajacieden en Feyenoorders gaat wel ineens lukken? Laat mij niet lachen.

17 februari 2020 om 21:13

De supporters achter de doelen gescheiden houden moet geen probleem zijn. Maar de rest van het stadion is ook gevuld. Het kan niet anders dan dat daar ook Ajacieden en Feyenoorders door elkaar zitten. En in het verleden is vaak genoeg gebleken (ook bij andere potjes) dat zelfs ouders met hun kinderen erbij bereid zijn te knokken op de tribune. Ben dus benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken. Maar 15.000 Rotterdammers aan een kant en 15.000 Amsterdammers aan de andere kant van het stadion is natuurlijk wel een droom. Dat we hierover speculeren is trouwens wel een geweldige jinx. Utrecht-NAC incoming

17 februari 2020 om 21:19

Niets is mooier dan een klassieker met supporters van beide kampen. Maar helaas is vaak genoeg bewezen dat dit gewoon vragen om problemen is. Feyenoorders die de Arena slopen om wraak te halen op Ajacieden die de Kuip eerder sloopte. Knokken tijdens jeugdwedstrijden, etc, etc. En dan nu 10k aan elke kant wanneer het om een prijs gaat? Ja, verstandig.

17 februari 2020 om 22:04

Reken sowieso maar op zwaar vuurwerk

17 februari 2020 om 22:36

@martijn Afgaande op vorige finales met Feyenoord is dit onmogelijk. Of Feyenoord supporters verkopen na een loting tussen sezoenkaarthouders (er zijn nl veel te weinig kaarten) Deze kaarten staan op naam. Tussen de supporter schare zitten de Knvb gasten. Scheidsrechters, bobo's sponsors. Die vormen een mooie buffer.normaal lopen beide supporters groepen voor de wedstrijd bij de finale op het voorterrein door elkaar, zonder problemen. Dat zal in dit geval niet kunnen.ik denk dat veel van de spanningen kunnen worden voorkomen als de verheerlijking van Ajax in de media achterwege blijft.

17 februari 2020 om 22:53

Zonder de verheerlijking van Ajax in de media moet het goed komen inderdaad. Het is de media die de Feyenoord supporters zo boos op het verheerlijkte Ajax en haar fans maken. Leert de media het nou nooit af?

17 februari 2020 om 22:19

Heel slecht idee dit. Ze hadden gewoon een hoop voetbalteams (jeugd t/m 15 jaar) in dat stadion moeten stoppen. Tenminste, wanneer het uberhaubt een finale tussen Ajax en Feyenoord wordt.

Geweldig nieuws, hulde aan Aboutaleb! Nu ligt de bal bij de beide supportersgroepen, gedraag je allemaal a.u.b. zodat we deze prachtige Klassieker weer vaker met thuis- én uitpubliek mogen aanschouwen! Hopen op Ajax - Feyenoord in de finale nu!!

17 februari 2020 om 20:50

Inderdaad de sociale controle moet maximaal zijn. Vanuit de groepsdruk zorgen dat niemand vuurwerk meeneemt of gekke sjaals voor hun mond dragen. Zodra dit dan gezien wordt, meteen aangesproken worden vanuit de groep. Het lijkt me ook een goed idee om een drugstest te doen bij de poortjes en geen alcohol te verkopen in het stadion.

17 februari 2020 om 21:49

Alcoholverbod in het stadion zal sowieso wel gelden met een risicowedstrijd toch? Zal Amstel blij mee zijn. Sociale controle is inderdaad de sleutel, maar ik heb er een hard hoofd in. Bij beide groepen te veel hersenlozen helaas, maar ik laat me heel graag verrassen.

17 februari 2020 om 21:51

Er is toch alleen malt bier te koop in de kuip?

17 februari 2020 om 23:08

Gewoon goed foulieren, verder extra stewards met vuurvaste handschoenen en emmers met water/zand doen wonderen. Inderdaad geen alcohol verkopen en streng toelatingsbeleid, bij twijfel al laten blazen of drugstesten doen bij de toegang.

17 februari 2020 om 20:54

Je zou toch eigenlijk zeggen dat ze nu ook wel zien dat dit de ultieme kans is om zich te bewijzen, dat ze het wel kunnen. Helaas zijn de meeste doorgesnoven toch een andere mening toegedaan..

17 februari 2020 om 20:58

Denken is niet het sterkste punt van die gasten die het steeds verpest hebben in het verleden helaas... Een ferme screening zou geen kwaad kunnen aan beide kanten, maar dat lijkt me vrij lastig te realiseren.

17 februari 2020 om 21:03

20.000 man screenen Sander, is niet mogelijk.

17 februari 2020 om 21:06

Nee precies, dat wordt lastig. Alleen er zullen wel enkel SCC-houders van beide ploegen (op basis van loting) aanwezig zijn. De clubs weten in ieder geval exact welke namen er aanwezig zijn in de Kuip.

17 februari 2020 om 21:14

Dat klopt in geheel, dus in geval van 'ongeregeldheden zouden ze camera beelden kunnen gebruiken en stadion verboden uit kunnen delen. Alleen dan is het eigenlijk alweer te laat. Maar goed, ik hoop dat het een groot feest gaat worden, mits we tegen elkaar komen te staan.

Heel leuk nieuws !!!, maar als ik eerlijk ben weet ik niet of je dit moet willen mijn oom is al 10 Tale jaren steward bij Feyenoord en die zal niet blij worden van dit bericht, echt moeten er wel vooraf duidelijke afspraken worden gemaakt met zware sancties als het misgaat!!

Laat de supportersverenigingen van beide clubs eens een echt statement maken, samen op de foto voor de kuip ofzo.. maar helaas, wishfull thinking.

17 februari 2020 om 20:51

Laten we nou niet gaan overdrijven he 😂 Ik zou er voor de zekerheid maar een vakkie tussen leeg laten. Het zou al prachtig zijn als er gekke dingen gebeuren.

17 februari 2020 om 20:59

Haha idd, straks doet er 1 konijnenoren bij de ander en heb je de poppen aan het dansen 😜

Dat wordt dan alles of niets. Gaat het nu fout, dan zullen er nooit meer uitssporters welkom zijn. Dus Ik hoop dat Feyenoord en Ajax erg goed gaan screenen op de mensen aan wie ze de kaarten gaan verkopen mocht het zo ver zijn. Ik ben pessimistisch maar laat me graag verbazen

17 februari 2020 om 20:59

Er wordt geloot onder de seizoenkaarthouders want die hebben voorrang. Je weet precies wie je binnen hebt straks.

17 februari 2020 om 21:17

Maar dan dient dat wel streng gecontroleerd te worden bij vertrek. Het is als hooligan met een stadionverbod namelijk doodsimpel om op iemands anders kaart een stadion binnen te komen. Zal dan hopelijk paspoortcontrole + foto worden voordat ze in de supportersbussen stappen om naar binnen te gaan. Als de Feyenoorders zich als debielen gedragen maakt me niet gek veel uit. Zolang de Ajacieden maar normaal doen (of anders goed op beeld staan en makkelijk gevonden kunnen worden)

17 februari 2020 om 21:50

Het maakt mij wel veel uit als het gaat om de veiligheid van mijn mede mensen. Daarbij komt dat misdragingen (van welke kant ook) consequenties voor beide zullen hebben. Ajax moet het heel grondig aanpakken, plus dat ze direct het probleem van ''neutrale vakken'' moeten aankaarten. Dat zijn kaarten die via de Knvb gaan en die bieden alsnog kansen aan misdragend tuig van beide kanten.

17 februari 2020 om 21:47

Ik geloof dat Ajax en Feyenoord wel hun taak serieus zullen oppakken, maar onze voetbalbond ... wat gaat die doen met al die sponsor kaarten ..... dat is een veel groter risico. Je hebt maar een paar kaarten nodig in de handen van een stel debielen van beide kanten en de pleuris op zo'n vak breekt los. Om nog te zwijgen wat er gebeurd met de overige vakken zodra ze de onrust opmerken.

Beker een andere situatie? Dacht het niet.wordt net zo'n vechtpartij als anders

17 februari 2020 om 20:49

Nee, er komen hele andere soorten supporters af op deze wedstrijden. Elke club neemt iets van 10000 supporters mee waardoor de sfeer totaal anders zal zijn. Ik denk dat dat ook de insteek is voor het toelaten van supporters.

17 februari 2020 om 20:53

Wat wel belangrijk is, is dat er dan geen groepen supporters door de stad gaan zwerven tijdens de wedstrijd. Die zijn niet te controleren.

17 februari 2020 om 20:59

Ander soort supporters? Die Ajax supporters hebben zich bijna elke bekerfinale misdragen met vuurwerk op hun eigen keeper gooien en dat was niet eens tegen feyenoord

Wat moeten Ajax supporters bij Feyenoord - FC Utrecht doen dan?

17 februari 2020 om 20:51

genieten van een goede finale!

17 februari 2020 om 20:59

overigens gestolen van @FRGerardo

17 februari 2020 om 20:52

Er is geen wedstrijd voor de 3e plaats hoor

Dat is geweldig nieuws van Aboutaleb! Indien het de finale word, Laten we er een feest van maken, dan kunnen we erna weer verder en kunnen Ajacieden naar de Kuip komen en Wij weer naar de JC Arena!

Oké. Dus in de beker mag wel (15.000 man) maar in de competitie mag niet (1200 man). Vorig jaar was de halve finale Feyenoord-Ajax. Toen mocht het ook niet. Ben erg bang dat het uit de hand gaat lopen.

17 februari 2020 om 20:54

Verschil is wel dat onder die 1200 doorgewinterde uitsupporters veel gajes zit (bij alle clubs). Publiek met een bekerfinale zal wel iets gematigder zijn. Ik hoop echt zo dat het goed gaat mocht dit de finale worden!

17 februari 2020 om 21:15

Bekerfinale gematigder? Natuurlijk niet. Bij elke finale zie ik alle ''bekende'' koppen. En al helemaal als de tegenstander Feyenoord heet en als extraatje dat de wedstrijd ook nog eens in Rotterdam wordt gespeeld. Na jaren...

17 februari 2020 om 21:44

@sanderk91 - Die 1200 zijn met naam en gezicht bekend op het moment dat ze afreizen naar het uitvak. Die 1200 zitten straks ook tussen die 15.000 plus dat er nog 13.800 andere bij zitten die wat minder bekend zijn van naam en gezicht. Je gaat me niet wijsmaken dat 1200 man in een vijandig stadion lastiger is dan een heel stadion te verdelen onder vijandige supporters. Die hele finale zorgt eerder voor extra lading op het duel dan dat de boel gematigder zal zijn.

17 februari 2020 om 21:53

Ja daar hebben jullie trouwens gelijk in inderdaad heren. Het percentage gekkies zal lager zijn (t.o.v. uitvak) maar in absolute aantallen zullen ze er gewoon vrijwel allemaal bij zijn inderdaad die radbrakers. Laten we hopen dat ze een keer hun verstand gebruiken dan!

Ik zie liever n winnaar over 2 wedstrijden net zoals in n Europese wedstrijd , ook geen gezoek met supporters

Ik hoop dat dit dan de finale zal worden en er een ongelooflijk spektakel met een heerlijke fanatieke (maar nog belangrijker: vredige) sfeer komt. Het kan in vrijwel ieder land, nu mogen deze fans bewijzen dat het hier óók gewoon kan want dit soort wedstrijden zijn eigenlijk de mooiste van het jaar. Daar hoort publiek bij van beide kanten. Als je nu aangeeft dat áls het fout gaat, het minimaal 20 jaar niet meer doorgaat, zijn misschien zelfs die domme leeghoofden slim genoeg om te beseffen dat ze normaal moeten doen.

17 februari 2020 om 21:23

Het zou Ajax en Feyenoord sieren te communiceren dat wanneer er ongeregeldheden voor komen in het stadion iedereen in het stadion een stadionverbod krijgt tot er namen zijn genoemd. Moet je kijken hoe snel de mannen hun gappies en kameraden erbij lappen als ze er zelf niet meer in komen.

Ik hoop natuurlijk dat dit DE finale wordt, met fans van beide clubs. Ik denk eigenlijk dat iedereen dit zonder te overdrijven als een droom ziet: een finale met Ajax en Feyenoord fans. Dit maakt zoveel los bij supporters, deze wedstrijd. Wat ik persoonlijk denk is dat Aboutaleb hoopt op een incident(je) en dat hij hier voor de rest nooit meer druk om hoeft over te maken... please laat dit de finale worden en please laat het goed gaan zodat ik later met mijn zoon naar de klassieker kan MET supporters van uit en thuis..

Zou natuurlijk hardstikke mooi zijn, echter de logica ongaat mij volledig; Omdat het de bekerfinale is zijn 10-15.000 Ajax supporters wel Welkom maar voor de competitie wedstrijd 1200 Ajax supporters begeleiden kan niet...?

Dus 10 jaar lang 1250 man verbieden om te komen en nu laat je 20.000 man toe. Aboutaleb maakt zichzelf compleet belachelijk. Hoewel ik het fantastisch nieuws vind. laat ze 22-03 dan ook gewoon komen. Want de Klassieker zonder uitsupporters is geen reet aan.

Sinds wanneer geldt er voor de beker ineens een andere regel? Vorig jaar waren ajax supporters ook niet welkom toch?

Bijzondere uitspraak van de burgervader. eind maar staat De Klassieker ook op het programma daar zullen wij als Ajacieden wss niet heen mogen dan gaat het om 2000 man ongeveer. Waarom zou je meer mensen dan wel toestaan? en hoe kan je dat verantwoorden rii de gemeenteraad.

Hulde voor Aboutaleb! Nu nog hopen dat mijn mede-Ajacieden zich gedragen.

Serieus elke keer in de competitie moeilijk doen en nu met een bekerfinale ineens wel terwijl er dan zoveel meer supporters komen? Aan de andere kant ook echt de enige mogelijkheid om aan te tonen dat het nooit meer kan want ik denk dat het mis zal gaan er komt toch een verliezende partij. Laten we hopen dat alle gekkies zich in kunnen houden en dat alles goed gaat zodat we het in de competitie ook weer kunnen meemaken.

17 februari 2020 om 21:00

Zelfs in de beker waren uitsupporters niet mogelijk, dus het argument van de burgemeester is al zwak

Laten we eerst maar eens kijken of Ajax en feyenoord de finale halen.....

Iedereen alsjeblieft gedraag je!! Dan kunnen er miss weer uitsupporters komen en dat zou mooi zijn

Iedereen alsjeblieft gedraag je!! Dan kunnen er miss weer uitsupporters komen en dat zou mooi zijn

Ik vrees niet zozeer voor Ajax supporters en Feyenoord supporters op hun eigen vakken, ik vrees vooral de mogelijkheid dat er allerlei fans in sponsor vakken zitten die zich niet kunnen inhouden van beide kanten. Je zag het recent bij Heerenveen - Feyenoord waar een klein deel van de Feyenoord fans zich op Heerenveen vakken zich niet bewust is van het feit dat je op zo'n vak je niet kan uiten zoals in een uitvak. Met Ajax al regelmatig hetzelfde meegemaakt. Je hebt maar een paar dombo's van beide kanten op zo'n vak nodig en de vlam slaat volledig in de pan. Ik vind het super dat Aboutaleb de kans geeft de zaken te normaliseren, maar feitelijk is dit gewoon drie stappen teveel waardoor de kans dat het misgaat eigenlijk bijzonder groot is. Dat verbod bij normale competitiewedstrijden waar het gaat om 1200 uitsupporters kan niet, maar nu kunnen er wel ineens duizenden uitsupporters komen. Totaal ongeloofwaardig. Laat de Knvb aub verstandig zijn met zijn eigen (neutrale) vakken en dat strict inperken (of helemaal niet doen).

17 februari 2020 om 22:17

Die vakken leeg houden. Hekken ertussen en ME er neer plaatsen. En we zijn klaar voor een heerlijke pot, oost blok taferelen. Echter me je eens dat dit vragen om problemen is. Verwacht mocht het de finale worden ook gewoon 2 wedstrijden uiteindelijk

Hahahha ik ga toch lachen als ze allebei de finale niet halen.

17 februari 2020 om 21:18

Het gaat erom 'als' ze beide de finale halen dat Aboutaleb Ajacieden toe gaat laten in de Kuip. Op zich is dat al een 100% vooruitgang, want het betekent dat ze er toch over aan het denken zijn om weer supporters toe te gaan laten. Als ze naar Rotterdam mogen, mogen wij waarschijnlijk ook weer naar Amsterdam.

Hoe moeilijk kan het nu zijn je even te gedragen. Beide supportersgroepen willen dit. Verneuk het nu een keer niet. Voor zo'n rivaliteit leef je toch als fan?

17 februari 2020 om 21:20

Ja de supporters willen en kunnen dit wel. T zijn juist die kansloze..

Misschien moeten de supporters verenginen elkaar meeten, de belangrijke mensen een overleg hebben dat je niet gaat misdragen. Je hoeft geen beste vrienden te zijn, maar wat de mooiste wedstrijd van Nederland hoort te zijn, mist al jarenlang een beetje allure doordat fans erniet bij mogen zijn.ik hoop enorm dat Ajax en Feyenoord zich kunnen gedragen, dat zou mooi zijn en veel goed betekenen voor de toekomst

Geweldig nieuws, dat ik het in mijn leven nog mag mee maken dat supporters van twee clubs in één stadion kunnen zitten. Dat is toch gewoon prachtig! Ik ga hier een jaartje smokkelen hoor, maar wat een fantastische laatste 101 jaar. Wat mij betreft kan dit in het rijtje van het universeel kiesrecht voor mannen en vrouwen (1919), het eind van WO2 (1945), het huwelijk voor hetzelfde geslacht (2001) en dan nu Rotterdammers en Amsterdammers samen in één stadion!

17 februari 2020 om 22:54

@rickv. Heel veel Feyenoord -Ajax in de Kuip met Ajax supporters meegemaakt. Iedere keer als de trein uit Amsterdam arriveerde, kwam er een orgie van knallen , rook en vuurwerk. In Amsterdam was zeer duidelijk geen controle. De wedstrijden zijn inderdaad anders met beide supporters groepen. Het start echt met een goede fouilering, als Amsterdammers dat tenminste accepteren.

18 februari 2020 om 07:33

@rickv kan al jaren hoor, bij sparta ajax en excelsior ajax kan het toch al een tijdje?

Ik mag hopen dat we niet de boel weer gaan opstoken als duidelijk is, dat de klassieker wordt. Dagelijks berichten om het vuurtje op te stoken waardoor uiteindelijk niemand zich er aan wilde branden en we 2 wedstrijden kregen. Het zou mooi zijn er niet dagelijks dus bij stil te staan.

NAC en Utrecht, take one for the team. Dit zou een mooie stap voorwaarts zijn voor onze clubs

Misschien zou het een goed idee zijn om een soort beloningsbeleid in te voeren. Laat bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord het uitpubliek toe. Gaat alles goed, dan mag het publiek van de club die uit speelt de volgende keer terugkomen. Is er ook maar één enkel incidentje met het uitpubliek, dan niet. Misschien krijgen ze het dan uiteindelijk wel door.

Nou, ik ben benieuwd. Krijgt de ajax dan ook net zoveel kaarten als feyenoord? In zo'n geval zou de regel moeten gelden dat het stadion van de knvb is de tickets gewoon 40/40/20 gesplit worden. Die 20,is voor neutrale bezoekers, relaties, bobo's, blablabla.

17 februari 2020 om 21:20

Als dat de finale zou zijn dan zijn er 15.- 17.000 kaarten beschikbaar voor Ajax.

Je hoopt dat iedereen zich dan gedraagt....maar Dit is een geweldige kans voor hooligans om zich te laten zien aan de rest van europa. Status is voor deze jongens zo belangrijk.ik houd me hart vast.

'Geldt alleen voor de competitie en niet voor de beker' En de halve finale van vorig jaar dan?

17 februari 2020 om 21:32

'Incidentje' er vlak voor vergeten?

18 februari 2020 om 08:56

En die andere keren? 2016 en die andere pot in de arena?

18 februari 2020 om 09:51

Zo kunnen we meer incidenten aan gaan halen.... Ik reageerde enkel even op jouw eerdere reactie waarom 'die' halve finale zonder publiek was

14,000 Ajax fans meters weg van 14.000 Feyenoord fans, dat wordt in ieder geval een belachelijke sfeer (ik hoop in positieve zin).

Toch denk ik dat dit niet gaat kloppen.. Ajax heeft dan recht op evenveel kaarten als Feyenoord.. pakweg 15.000 beide en de rest is dan voor sponsors.. ik kan gewoon niet geloven dat je na jaren lang compleet tegenhouden ineens zulke getalen toe zal laten

18 februari 2020 om 05:16

Hij heeft letterlijk gezegd dat de aantallen aan de KNVB is. Dus mochten beide ploegen de finale haal, wat ik nog maar moet zien, dan is 15000 zeker geen zekerheid.

We spelen toch gewoon thuis?

Normaal gesproken zou ik naar de finale gaan als Ajax hem zou spelen, maar ik sla hem echt over. Dit gaat compleet mis. We kunnen niet eens een jeugdwedstrijd met publiek afwerken, laat staan een bekerfinale met 15.000 man van beiden clubs en eventueel uitschot op de neutrale vakken.

We kunnen in dit alnd geen wedstrijd organiseren tussen de 2 grootste clubs van ons land met 1200 uitsupporters. Maar we gaan het wel proberen met 2 keer 15.000!!! Hoe krom is dit dan?? Je begint toch juist klein en gaat dan groter? Wat een rare keuze! Hup Feyenoord!!!

Laat gewoon kinderen de tribunes vullen. Zij zijn de toekomst en hopelijk kunnen zij laten zien hoe het wel moet. Of sluit de harde kern buiten met alle respect maar we mogen stellen dat vooral de Amsterdamse aanhang zich schofterig gedraagt veelal. Kunnen al niet meer naar Utrecht, Den Haag en Rotterdam en jeugd wedstrijden lopen uit de hand. Laat eerst maar kinderen fan van Ajax en Feyenoord de finale bijwonen. Met alle respect betalen dan alleen voetbal liefhebbers voor deze wedstrijd of moet de hele maatschappij mee betalen?

18 februari 2020 om 07:36

ajax is gewoon welkom in utrecht hoor, altijd leuk, beetje rivaliteit

Mocht de finale Feyenoord-Ajax er komen en er worden 17.500 kaarten aan Ajax verkocht sla ik over. Dan kijk ik maar thuis. Dat gaat hoe dan ook fout.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 4 april
Jadon Sancho wil volgend seizoen hoe dan ook in de Champions League spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren