‘Bayern München is overtuigd en klopt bij Ajax aan voor Hakim Ziyech’

Dinsdag, 12 maart 2019 om

Bayern München wil komende zomer flink gaan investeren en is in de zoektocht naar nieuwe spelers uitgekomen bij Ajax. De Duitse topclub is volgens Marca zeer geïnteresseerd in Hakim Ziyech. De Marokkaans international speelde in de groepsfase van de Champions League twee keer tegen Bayern en wist de clubleiding van der Rekordmeister met zijn optreden tegen Real Madrid definitief te overtuigen.

Naar verluidt heeft Bayern zelfs al contact gezocht met de Amsterdammers om te praten over een eventuele transfer. Het zal voor Bayern echter geen gemakkelijke klus worden om Ziyech naar de Allianz Arena te halen. De aanvallend ingestelde middenvelder ligt nog tot de zomer van 2021 vast in de Johan Cruijff ArenA en zijn marktwaarde wordt door de Spaanse krant geschat op een slordige 35 miljoen euro.

Het lijkt erop dat Ajax nog meer geld wil zien voor de smaakmaker. Ziyech speelde dit seizoen al 36 wedstrijden voor de ploeg van trainer Erik ten Hag en is onmisbaar in de Amsterdamse opstelling. Met achttien doelpunten en zeventien assists is de Drontenaar mede verantwoordelijk voor de uitstekende prestaties van Ajax. De Amsterdammers zijn nog in de race voor de landstitel, spelen de bekerfinale en wisten zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League.

In de groepsfase van dat toernooi speelde Ziyech al twee keer tegen Bayern. In München hield Ajax de Duitse club op 1-1, terwijl in Amsterdam met 3-3 gelijk werd gespeeld. Ziyech speelde in zijn geboorteplaats bij Reaal Dronten en ASV Dronten, voordat hij in 2007 overstapte naar de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Daar debuteerde hij in het betaald voetbal en via FC Twente kwam de linkspoot in 2016 bij Ajax terecht.


Poll

Is Hakim Ziyech klaar voor de absolute Europese top?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

143 reacties (laatste reactie door steeck03)
12 maart 2019 om 18:38

Zou het naast een prachtig gegunde stap voor Ziyech, en een mooie club voor Ajax om een goed zakcentje uit te beuren, ook een heerlijke lange neus richting As Roma vinden.

12 maart 2019 om 20:12

Blijf dit mooi vinden voor Ziyech dat hij zijn transfer heeft uitgesteld. Speelt zo ongelooflijk goed dit seizoen, alles zit mee, o.a. door de CL campagne valt hij gigantisch hard op en nu heeft elke subtopper sowieso interessen en doen enkele grotere clubs ook mee wat alleen maar goed is voor Ziyech en Ajax.

Dik en dik verdiend waar hij straks heen gaat en wat hij gaat verdienen. Dit is binnenkomen zoals het moet en als 'het' mannetje gehaald worden.

12 maart 2019 om 18:43

Bayern Munchen past wel bij hem, kan niet anders dat hij het daar goed gaat doen.. Aller goeds gewenst inderdaad. Wel net zoals bij Ajax heeft hij goeie spelers om zich heen nodig. Moet geen probleem zijn bij Bayern, alhoewel veel oude spelers langzaam op retour zijn.

12 maart 2019 om 19:02

@Sugoi: Op basis van wat? Hij is ook bij ajax al minder belangrijk dan Tadic. Danz ie ik die eerder gaan nog. Maar bij Bayern heeft een James het al moeilijk.. en dan zou deze man het wel zeker goed gaan doen daar? Ik denk dat hij beter naar een net iets lager team kan gaan. Bijv een Dortmund of Arsenal

12 maart 2019 om 19:12

Zijn Dortmund en Arsenal zoveel lager? Ik denk juist dat Ziyech niet kan uitblinken en verzuipt als hij mindere spelers om zich heen heeft. In die zin zijn Dortmund en Arsenal niet ideaal juist. Hij is niet de man om het allemaal op te lossen, heeft in het veld beetje reciprocation nodig. Daarom juist met de komst van Tadic, kon Ziyech meer bezig zijn met eigen productiviteit. Als Ziyech veel hooi op z'n vork neemt, lukt het denk ik minder. Daarom is Bayern precies goed. Tottenham wellicht ook, of Manchester in mindere mate. Barca weet ik niet, dat is weer een heel super hoog niveau.

Edit: Weet niet waarom het bij James er niet uitkomt, voelt al snel te weinig vertrouwen of is dat het niet? Tadic kan twee jaartjes los, waar dan ook. Bayern kan, kunnen ze samen gaan .

12 maart 2019 om 19:49

Hij heeft het bij Heerenveen en Twente met mindere spelers ook laten zien. Het eerste jaar bij Ajax was ook goed met de europa L finale.

12 maart 2019 om 20:01

Klaassen, Sanchez, Traore. Kluivert mindere mate. Zelfs Viergever en Younes werkten prima. En super uitblinkende betere Dolberg dan nu. Abdelhak Nouri was zijn broertje in die tijd en super emotionele support.

Dan Heerenveen, Twente.. Ja hij deed het daar goed maar stond er vaak alleen voor.

Edit: Voelde zich ook niet prettig, denk aan ruzie met Twente en wou graag hogerop gedurende zijn Heerenveen tijd. Kortom, hij wou in een groep komen met spelers die beter of zelfde niveau zijn als hem.. Om echt zijn kwaliteiten eruit te laten komen.

12 maart 2019 om 20:15

Hij heeft bij Ajax mindere spelers om zich heen dan bij Dortmund en Arsenal dus ik begrijp niet echt wat je wil zeggen.

12 maart 2019 om 20:31

Tadic zie je eerder gaan? Terwijl die net bewust naar Ajax/Nederland is gekomen om meerdere redenen en hier zeer gelukkig is en bovendien een geweldig en langlopend contract heeft. Ziyech, met wie een afspraak staat dat hij komende zomer zo goed als zeker vertrekt, zie je dan minder snel vertrekken. Dat is toch wel vrij apart.

12 maart 2019 om 20:39

Um mindere spelers dan Dortmund en Arsenal? Ik begrijp niet echt wat je wil zeggen . Ben ik het niet zo eens mee namelijk.

Leuke stap voor hem! Hoop nu dat Arsenal meer kans maakt om Nicolas Pepe te contracteren

12 maart 2019 om 18:42

Van mij mag united ook wel achter pepe aan gaan.

12 maart 2019 om 19:05

Doen ze ook.

12 maart 2019 om 19:32

Wat heeft Nicolas Pepe mee te maken als Bayern voor Ziyech wilt gaan? Pepe is een buitenspeler terwijl Ziyech een 10 is als deze gerucht waar is, waarschijnlijk als vervanger voor Rodriguez wordt gehaald. Als Bayern vol voor Thauvin gaat, dan heeft Arsenal meer kans om Pepe te halen.

12 maart 2019 om 19:54

WEL een 10 die zijn beste wedstrijden op rechts heeft gespeeld. Wat hij en vooral mensen om hem heen denken dat hij is en waar hij speelt is niet hetzelfde

12 maart 2019 om 20:17

Ziyech speelde ook bij Twente gewoon rechtsbuiten. Juist daar was hij zo goed, mede doordat hij dan ook het gewenste risico in zijn spel kan leggen (gevaarlijker op het middenveld). Ook nu is hij op rechtsbuiten echt opgebloeid. Volgens mij speelt hij er ook graag, ten Hag zet hem daar niet voor niks neer...

12 maart 2019 om 20:32

Dat zou dan erg cru zijn. Hij wilde destijds niet naar Feyenoord omdat hem daar geen garantie op de '10' gegeven kon worden.

12 maart 2019 om 23:57

Wat een onzin, hij staat geposteerd op rechts, maar weet je wel niet hoe vaak hij naar binnen trekt. Hij, Tadic en Neres wisselen vaak af. Beetje hetzelfde wat Spurs doet met Son, Eriksen en Alli.

Dus op papier staat hij inderdaad rechts ja, maar hij speelt redelijk centraal, omdat de backs omhoog denderen.

Hij is 1 van de beste spelers van Ajax in de CL na Tadic. Dus mag Ajax wel +45 miljoen voor Ziyech vragen. Of 40 miljoen + Shabani zou ook goed zijn. En wie weet wel nog meer als Ajax nog verder komt in de CL.
Ook mooi voor de uitstraling als club voor Ajax als straks spelers als Onana, De Ligt, Tagliafico, Frenkie De Jong, Ziyech en Neres straks allemaal naar Europese topclubs zullen gaan.
Mocht Ajax zelfs besluiten alle basisspelers te verkopen kan dat leuk oplopen, al zal Ajax dat waarschijnlijk niet doen maar toch leuk om te zien hoeveel Ajax eigenlijk kan krijgen voor hun beste spelers:

Onana minimaal 40 miljoen
Mazraoui minimaal 25 miljoen
De Ligt minimaal 80 miljoen
Blind minimaal 30 miljoen
Tagliafico minimaal 40 miljoen
Vd.Beek minimaal 25 miljoen
Frenkie De Jong 86 miljoen
Ziyech minimaal 45 miljoen
Neres minimaal 45 miljoen
Dolberg minimaal 35 miljoen
Tadic minimaal 35 miljoen
Totaal: 486 miljoen
Krijgt Ajax ook nog eens minimaal 85 miljoen aan CL inkomsten.
Totaal inkomsten transfers en CL inkomsten zou dan zijn:
571 miljoen!!!
Haha hoe bizar zou dat zijn!!!

12 maart 2019 om 18:39

Ik denk dat Tadic, zeker in de CL, de meest belangrijke speler, dit jaar is.

12 maart 2019 om 18:47

Zijn marktwaarde is afgelopen december geschat op 35 miljoen, bovendien had Ajax afspraken gemaakt met Ziyech over een transfer. Alles boven de 45 vind ik dan acceptabel, zeker omdat het Ziyech gegund is. Zou een fantastische transfer zijn en een geweldige bekroning op een prima seizoen in Amsterdam.

12 maart 2019 om 18:59

Na zijn uitmuntende optreden tegen Real mag zijn waarde wel richting de 45 miljoen opgekrikt worden inderdaad maar wie weet hoe ver Ajax nog in de CL komt en hoeveel indruk Ziyech nog gaat maken kan zijn waarde nog eens verhogen richting 50-60 miljoen.

12 maart 2019 om 19:05

@origineel

Was het niet contractueel vastgelegd dat Ziyech na dit jaar voor een bedrag van 35 mln weg mocht?

Inderdaad, een prachtig mooie rn goede club voor Ziyech.

12 maart 2019 om 19:11

@fr_jc
is niet contractueel vastgesteld. Ajax mag vragen wat het wilt.

12 maart 2019 om 19:16

Fr_jc Er is gecommuniceerd door beide partijen dat er wel mondelinge afspraken zijn gemaakt maar er geen clausule in zijn contract staat. Maar zelf vind ik een mondelinge afspraak net zo belangrijk. We hebben onszelf dit jaar prima op de kaart gezet en dan wil je niet dat je sterspeler een rel veroorzaakt omdat de directie een mondelinge afspraak negeert. Om wat voor bedrag het overigens gaat is volgens mij nooit bekend gemaakt.

12 maart 2019 om 19:31

@thetruth
Dank je, Ik meende zoiets opgevangen te hebben toen hij bij Ajax bleef.

12 maart 2019 om 19:36

@origineel

Eens dat een mondelinge afspraak net zo bindend kan en moet zijn tussen Ziyech en bestuur. Ik antwoordde zojuist al dat ik meende zoiets opgevangen te hebben vorig seizoen. Omtrent de gemaakte afspraken, die Ajax zeker zal nakomen met Ziyech za er geen 'relletje' uitbreken. Hij is zeer geliefd bij directie en supporter, opgewaardeerd tussen contract getekend en (kan) staat zo te lezen voor een mooie stap naar Bayern.

12 maart 2019 om 19:36

"Mondeling afspraak net zo belangrijk"... Tja daar heb je in de hedendaagse voetbal vrij weinig aan, zie Malcom die naar Roma zal gaan en daarna naar Barca gaat lol.

12 maart 2019 om 19:47

Daarom zei ik ook "maar zelf vind ik een mondelinge afspraak net zo belangrijk".

Uiteindelijk bepaal ik niet wat Ajax doet met een mondelinge afspraak, echter hoop ik (en verwacht ik) dat ze zich netjes zullen opstellen richting Ziyech.

12 maart 2019 om 20:14

Ik kan mij moeilijk inbeelden dat er hier nog moeilijk over gedaan gaat worden komende zomer, zelfs als Ajax wat hoger in zet.

Dan zeg je dat 1-2 miljoen van het bedrag boven de 40 miljoen integraal naar Ziyech gaat bovenop al de rest dat er al afgesproken wordt bij zijn transfer naar ...

12 maart 2019 om 20:17

Ja maar dan heb je het over de speler. Ook belachelijk. Maar je wil als Ajax zijnde over komen als fatsoenlijke club lijkt mij en Ajax zou haar goede naam te grabbel gooien als ze mondelinge afspraken niet nakomen. Tast alleen maar je positie aan bij inkomende transfers. Dat zie ik Ajax gelukkig niet doen.

12 maart 2019 om 20:35

Ajax heeft zonder zijn contract te verlengen zijn salaris flink verhoogd. Lijkt me best een mooi gebaar. Verder weet niemand hier wat er (mondeling) is afgesproken.

14 maart 2019 om 17:15

Inderdaad, voor een bedrag boven de 30 miljoen gewoon laten gaan. De man heeft Ajax weer flair gegeven en heeft niet lopen zeuren toen Tadic de penalties mocht nemen. Daarnaast is het de beste voetballer van Ajax en heeft hij alleen nu de kans om bij een topclub te shinen. Over 2 a 3 jaar is hij te oud voor een dergelijke overstap.

12 maart 2019 om 19:11

Mooie uitstraling, maar je hebt zelf ook ambities toch? Je moet ophouden met dat opleidingsclub. Opleidingsclub en topclub kan niet samen. Om structueel mee te willen doen in Europa moet je spelers willen proberen behoudenz

12 maart 2019 om 20:41

Zyech is maar een matige speler. Vraag maar aan Danny Blind. Je kunt beter spelers als Clasie, Propper en Ramselaar opstellen. Het mislopen van Zyech is na de 5 penalty's missen tegen Italië de grootste faal in de geschiedenis van Oranje. Een geweldige speler die zelfs nog beter is geworden sinds zijn tijd bij FC Twente. Hoeveel geld Ajax ook aan hem gaat verdienen, vervangen gaat een onmogelijke taak worden.

12 maart 2019 om 22:37

35 miljoen voor een 31-jarige speler? Tadic doet het fantastisch hoor, maar er is toch geen club die dat gaat betalen? Net als Blind. 30 miljoen, doe normaal man! Dat is bijna het dubbele van het bedrag waar hij destijds voor naar Manchester United vertrok! Dat was niet eens een doorslaand succes en Marc Overmars gaf zelf toe dat ze teveel voor zijn terugkeer hadden neergeteld. Dus op basis waarvan gaat een club nu ineens 30 miljoen betalen voor een gast die 29 is en in de Eredivisie speelt? Mazraoui moet ondanks een danig gebrek aan verdedigende capaciteit 25 miljoen opleveren? En zijn er clubs die voor een linksback uit de Eredivisie 40 miljoen gaan neertellen?

Ik ben niet minder blij met de Europese zegetocht van Ajax in de Champions League hoor en dat ze veel geld gaan binnenharken staat buiten kijf en is ook een zegen voor het Nederlands voetbal. Maar hoe sommige fans een loopje met zichzelf en vooral de werkelijkheid gaan nemen is werkelijk verbijsterend...

12 maart 2019 om 23:50

Op basis van wat is Dolberg eigenlijk nog 35 miljoen waard? Ik denk eerder dat we Dolberg over een paar jaar door de achterdeur zien vertrekken, omdat het er toch niet uit is gekomen. Speelt zelden goed en scoort ook erg weinig. Dan vind ik 35 miljoen echt een bizar bedrag.

13 maart 2019 om 00:07

Hoop hoge transferwaardes vind je niet? Onana is echt geen 40 miljoen, keepers zijn al minder waard en cl of niet het is en blijft een keeper van de eredivisie. Onana gaat voor max 30 miljoen en dat is al veel. Tadic is oud, en zal alleen voor dat bedrag naar china gaan anders niet ben ik bang.. Dolberg maakt helaas niet veel klaar dus is 35 miljoen ook te fors voor hem, heeft eigenlijk niks bijgedragen aan dit CL avontuur. De rest kan ik me wel in vinden maar Neres is 100% minder waard dan een Ziyech.. Neres is niet duurder dan 25 en max 30 miljoen.

13 maart 2019 om 12:35

Het gaat er niet meer om hoeveel ze waard zijn maar voor welke bedragen Ajax hun wilt verkopen.

14 maart 2019 om 17:22

Neres hebben ze een bod van 40 al afgeslagen. Die gaat echt wel meer dan 25 opleveren. Blind daarentegen zie ik niet gebeuren. 30 voor Tadic zie ik ook nog wel gebeuren wanneer hij nog zo'n wedstrijd neerzet in de CL en op meer dan 20 doelpunten uitkomt als buitenspeler. Dolberg gaat ook nog wel 30 of meer opleveren. Van de Beek verwacht ik ook meer dan 25.

13 maart 2019 om 01:47

Lekker heel de selectie verkopen en volgend seizoen met basisspelers van jong Ajax + nieuwe aankopen spelen.

Heerlijke voetballer en kan zeker een stap hogerop en als munchen door de wedstrijd tegen real overtuigd zijn denk ik dat ze na de 4-1 van schone niet meer keken want wat hij toen deed was echt schandalig, maar het is niet echt erg omdat je zo ver voor stond, maar die nutteloze afstandschoten mag echt wel minder vind ik.

12 maart 2019 om 19:51

Wow en die laatste 100% intikker die hij over het doel kreeg. Maar heel goede voetballer uiteraard, zie hem wel slagen in de top.

Zie Ziyech niet slagen bij Bayern helaas. Daar heeft hij veel te veel balverlies voor. Iets wat da a r niet geaccepteerd word. Gek gezecht zou ik iets van Roma of Milan beter bij Hakim vinden passen.

12 maart 2019 om 18:43

Mwa, niet mee eens. Zoveel kwaliteit loopt er met Gnarby en Coman niet op de vleugels meer rond bij Bayern. Ik denk niet dat Ziyech een grotere aanvallende bijdrage kan leveren en ook sterker is in het veroveren van de bal.

12 maart 2019 om 20:40

Als je Coman geen kwaliteit vindt...

13 maart 2019 om 13:52

Dat is zeker wel kwaliteit. Maar we kunnen het toch gewoon eens zijn dat je met enkel Coman en Gnarby niet overloopt van de kwaliteit op de vleugels als Robben en Ribery beide stoppen? Ziyech erbij zou echt geen gekke keuze zijn voor Bayern Munchen denk ik hoor. Je hebt minimaal 3 goede vleugelaanvallers nodig, eigenlijk zelfs 4.

12 maart 2019 om 18:51

suarez ging het volgens de kenners ook niet maken bij een topclub want hij had te veel balverlies en geen overzicht. ziyech praat met zijn voeten

12 maart 2019 om 18:58

@younes: En ging ook slim eerst naar de subtop. Iets wat Lieverpool toen ook was. Daar nog veel gegroeid en daarna pas naar de echte top. En dat is Bayern ook nog steeds. Ik zie het hem daar ook niet halen.. ik bedoel is hij beter dan James???

12 maart 2019 om 19:56

Hij speelt op een andere positie

12 maart 2019 om 19:40

Ziyech presteert ongetwijfeld beter bij Bayern dan bij een Roma of Milan, simpelweg omdat je bij Bayern veel betere spelers om je heen hebt. Bij Roma of Milan zal zijn bijdrage verhoudingsgewijs wel groter zijn, dus eigenlijk zijn het 2 totaal verschillende opties.

12 maart 2019 om 20:33

Heb meer het idee dat je bij Italiaanse clubs meer gewaardeerd word op je positieve kwaliteiten dan je mindere. Echter bij Bayern als je de bal 3x slecht geeft dan word je daar wel op afgerekend.

12 maart 2019 om 19:54

Balverlies? aub hou eens op met deze bullshit, gaat het er nu om dat die een ***uking beest is en de beste bij Ajax op dit moment of omdat die balverlies lijdt... zeg jij maar welke van de 2 zwaarder weegt.

12 maart 2019 om 20:39

Vind het persoonlijk absoluut niet de beste speler bij Ajax. Als hij naar Bayern gaat dan moet ik het nog maar eens zien. Denk dus ook dat hij het daar niet gaat maken. Hier in de Eredevisie kan hij alles doen en laten wat hij wilt, maar bij een top ploeg als Bayern gaat je dat echt niet lukken.

12 maart 2019 om 23:55

Ik ben het eens met Gunnerfan. Balverlies in de Premier League kan dodelijk zijn, zelfs Pogba is er door het stof gegaan omdat hij te veel balverlies leed en laat ik je 1 ding vertellen, Pogba zijn lat ligt echt veel hoger dan die van Ziyech.
Balverlies bij Ajax is minder belangrijk omdat de ploeg met zoveel pressie speelt dat je hem meestal binnen 20 seconden weer terug hebt.

12 maart 2019 om 20:47

Hij neem risico’s wat soms tot balverlies leid ja. Daar zijn ze gek op in Italië. Of nee, juist niet. Dan zijn ze bij Bayern avontuurlijker.

12 maart 2019 om 21:05

Soms? Hij maakt vaak verkeerde keuzes. Geeft soms ballen wat helemaal niet kan! Dat heb ik bijvoorbeeld Snijeder in zijn Ajax tijd niet zien doen. Maar goed overal en in elk programma is het niks anders dan hossana Ziyech maar ik denk dat hij het heel heel zwaar gaat krijgen in het buitenland.

13 maart 2019 om 06:18

Was jij ook NIET overtuigd van zijn overstap naar ajax? Deze jongen heeft tot nu toe bij elke ploeg gepresteerd, zowel nationaal als internationaal. Dus wat doet jou ook alweer denken dat hij het niet gaat redden?

13 maart 2019 om 01:51

Nee bij Real in Zidane's 4-3-1-2 opstelling als aanvallende middenvelder waarbij Casemiro, Kroos en Modric/kovacic het vuile werk op het middenveld voor hem opknappen.

Met Ziyech kan het veel kanten op, zijn piek is echt te vergelijken met die van veel spelers in de Europese top, zijn balverlies-ondergrens kan je je daar niet permitteren. Ik heb geen idee hoe het zou uitpakken. Ik zag United fans vrij arrogant noemen dat Ziyech niet goed genoeg zou zijn, terwijl hij aan de bal meer kan dan elke speler in de selectie naast Pogba. Ik ben echt benieuwd naar zijn volgende stap.

12 maart 2019 om 19:44

Ziyech is een echt gevoelsmens. Zit hij niet lekker in zijn vel of voelt hij zich niet gewaardeerd, is het een middelmatige speler. Geeft het team, trainer en publiek vertrouwen is het een geweldenaar

Wat een wedstrijd tegen Real wel niet te weeg brengt. De Ligt die nu beter dan van Dijk is, Ziyech die van 30 naar 50 miljoen gaat. Nu wachtende op het bericht dan Ten Hag die bondscoach wordt van Brazilie.

12 maart 2019 om 18:42

Heerlijk die afgunst! Kijk ook de andere wedstrijden van de CL even terug.

12 maart 2019 om 18:54

Fcdebal, ik haal geen afgunst uit de reactie van Suppylocal hoor! Maar terechte verbazing, wat een Champions League avontuur teweeg kan brengen. Qua aanzien in de voetbaltop, maar ook qua transfersom die nu voor iedere speler is ontploft. Dus ik snap nog steeds niet wat mis is aan zijn reactie, we gaan spelers kwijtraken maar ook heel veel geld innen van de zomer.

12 maart 2019 om 19:01

Laat hier nergens afgunst zien, iedereen kan zien dat de Ligt, Frenkie de Jong en Neres een potje kunnen voetballen. Maar het wordt alleen overdreven door dingen te zeggen dat de Ligt beter is dan van Dijk. Vind Ziyech daarentegen niet heel erg goed voetballen, de uitwedstrijd tegen Bayern was die goed ja, maar tegen Benfica bijvoorbeeld was die nergens te bekennen en voornamelijk Tadic en Neres sprong er bovenuit in alle wedstrijden.

12 maart 2019 om 19:08

Dingen als De Ligt is beter dan Van Dijk heb ik werkelijk bijna niemand horen zeggen. Je komt zelf met dit soort onzin aanzetten om je afgunst te tonen.

12 maart 2019 om 19:14

"bij Barcelona is het aannemen en doorspelen", vervolgt Boskamp, die bijval krijgt van Johan Derksen. "De Jong kan heel leuk voetballen, maar ik vind De Ligt veel verder in zijn ontwikkeling. Ik vind De Ligt in alle facetten beter dan Van Dijk. Dat vind ik nu al. De Ligt is zo ontzettend goed", aldus Derksen bij Veronica Inside.

12 maart 2019 om 19:21

Als je de mening van Derksen serieus neemt snap ik dat je vind dat er soms overdreven gereageerd word.. Die man is een en al overdreven geroeptoeter.

Overigens was de marktwaarde van Ziyech voor de tweede seizoenshelft begon al geschat op 35 miljoen euro. Lijkt me dat die iets opgelopen is na de wedstrijden tegen Madrid.

Moet overigens nog zien of Ziyech het daar zou maken, maar de stap is hem in ieder geval gegund.

12 maart 2019 om 20:53

Tegen Benfica nergens te bekennen, maar toch geeft hij die geniale steekbal waarmee hij heel Benfica opensplijt en Tadic de 1-1 uit maakt. Hij zat niet eens goed in de wedstrijd maar toch was ie weer is beslissend.

13 maart 2019 om 09:41

@supernico, pak het topic dat Barcelona De Ligt wil halen erbij. Staat vol dat De Ligt beter is en minimal 100 miljoen moet opleveren.

12 maart 2019 om 20:55

Is dit toevallig het account van Valentijn Driessen? Je laat geen Ajax artikel onbenut om Ajax the bashen. Doe je naam een eer aan en steun je clubje in plaats van dat kinderachtige

Het werd tijd! Ziyech is al lang klaar voor het buitenland. Zijn cross- en steekpasses zouden meerdere topclubs een serieuze impuls geven. Ik weet niet of hij goed genoeg is voor de basis bij de absolute top, maar ik denk dat hij als minstens 12e man overal wel uit de voeten kan (waar ze niet al reserves hebben op zijn positie natuurlijk zoals Manchester City).

12 maart 2019 om 19:51

Ik zie hem als de ideale vervanger voor Eriksen, mocht hij weggaan. Redelijk vergelijkbare spelers, alleen heeft Eriksen wel wat spiermassa gekweekt binnen de Premier League. De Eriksen van Ajax in vergelijking met de Eriksen van de Spurs is qua fysieke gesteldheid heel wat anders.

Maar ik denk dat hij het beste kan aarden in Spanje, Duitsland of Frankrijk. Het spel is sneller en minder fysiek dan de Premier League en Serie A.

Lijkt me niet het niveau wat Bayern na moet streven. Heeft goede statistieken maar is vaak nog onzichtbaar. Statistieken zeggen ook niet veel het is slechts de eredivisie.

12 maart 2019 om 19:44

Onzichtbaar? Die jongen is betrokken bij elke aanval, maar ook verdedigend zeer belangrijk. Is de motor van de ploeg. Scoort veel en geeft veel assists. Ik snap niet waar je het over hebt.

12 maart 2019 om 20:59

Tegen Feyenoord, Benfica en Heracles gewoon niet gezien hoor? Ik hoor genoeg Ajacieden zeggen dat die vaak niet zo goed speelt. Het niveau van Bayern is veel te hoog voor hem.

12 maart 2019 om 20:34

Jij moet dringend bij de Pearl langsgaan.

Z’n marktwaarde is vergeleken met vorig jaar sowieso al wat opgekrikt. Alles hangt nu af hoe hij de komende 2 wedstrijden zal presteren in de Champions League wedstrijden en als we landskampioen worden. Maar ik denk dat die CL wedstrijden zwaarder wegen. Als die wedstrijden succes worden afgesloten, mag elke club die hem wil hebben diep in zijn zakken gaan graaien.

Hebben jullie het niet gemerkt dat Ziyech de enige speler is die cross passes kan geven? Geen ene speler bij Ajax (behalve Ziyech) kan of durft een bal te openen naar de andere kant van het veld. De rest doet alleen aan balletjes breed en balletjes terug.

12 maart 2019 om 19:06

Heb jij niet gemerkt dat dat absoluut niet klopt? Ajax staat er helemaal niet om bekend dat er alleen maar balletjes breed of terug gaan. Vraag me serieus af of je wel naar hun wedstrijden kijkt.

12 maart 2019 om 19:13

Jij keek zeker naar ajax onder frank de boer.

Ajax speelt al sinds 2016 onder peter bosz naar voren.

12 maart 2019 om 20:28

Toch gek he, al 130 ballen in het netje liggen dit seizoen, kwartfinale CL, vol in de titelrace én in de bekerfinale. En dat met alleen balletjes breed en terug. Dat mensen als jij zichzelf nog serieus kunnen nemen vind ik echt oprecht verwonderlijk. Slechter kun je het spel van Ajax gewoon niet beschrijven. Het is alles behalve breed en terug. Het is aanvallend met veel druk naar voren.

Bayern is zeker een stap omhoog en ook de eredivisie is hij ontstegen. Ik denk serieus dat dit een mooie club kan zijn voor Hakim. Bij Bayern is er nog ruimte op het middenveld en daarnaast vind ik dat de Bundesliga ook bij hem past. In de PL is het meer fysiek, maar in de Bundesliga is het een combinatie van fysieke voetbal en mooi combinatie voetbal. Speelt elk jaar in de CL en strijdt voor het kampioenschap.

VI Pro had laatst een prachtig stuk over Ziyech. Creëert echt veel meer kansen dan andere spelmakers, maar lijdt daarnaast ook een stuk meer balverlies. Denk echt dat hij dit niveau aan kan om de simpele reden dat je ook weer beter word als je onder hogere weerstand en met betere medespelers komt te trainen en spelen. Zou voor hem ook een fantastische club zijn is hem van harte gegund. Schitterende speler en bovenal ook mens.

Zou een prachtige stap voor Ziyech zijn en ik vind de Duitse competitie ook goed bij Ziyech passen.

Ook denk ik dat Ziyech een goede kans heeft om te slagen bij Bayern München. Hij kan natuurlijk in een vrije rol vanaf de vleugels spelen (zoals hij dit seizoen vrij vaak heeft gedaan) en als nummer 10 en op beide posities liggen er mogelijkheden voor Ziyech bij Bayern: Robben en Ribéry gaan na dit seizoen weg bij Bayern en het is niet zeker of James Rodriguez definitief binnengehaald zal worden.

Overigens hoop ik er toch iets meer uit kan halen dan de prijs die hier in de tekst wordt genoemd. 35 miljoen is natuurlijk veel geld, maar ik hoop toch dat Ajax erin slaagt om er minimaal 40 miljoen uit te halen.

WoW, erg verrassende ontwikkeling. Ik denk dat zyech net tekort komt voor de echte top en daar schaar ik Bayern ook altijd nog onder. As roma zou een betere club voor hem zijn. Niet dat ik het hem niet gun maar denk dat Bayern net iets teveel vh goede is. Heel erg benieuwd ook wat hij op gaat leveren, 35 zou in de huidige markt iets te weinig zin. Zeker bij Bayern gewoon inzetten op 50m.

Ik zou dit echt een prachtige club vinden voor Hakim en ik vind de Bundesliga wel bij hem passen want hij maakt enorm veel meters, maar hij kan ook zo ontiegelijk goed voetballen en ik heb het idee dat buiten Thiago die vaak geblesseerd is, niemand de spelers weg kan steken en Hakim kan dat maar al te goed.
man man man wat ben ik dol op Hakim, heb in geen lange tijd zo erg van een voetballer genoten, hij maakt kust van voetbal!

Wanneer gaat Ziyech ff 6 maanden zware fitnessoefeningen verrichten? 5 kilo spiermassa extra en je bent 20 procent beter. Multimiljonair, alle fitnessapparaten tot je beschikking, gratis eten zonder zelf te koken en alle tijd van de wereld. Waar wacht je op?

12 maart 2019 om 20:30

Je wordt echt niet perse beter als je spiermassa kweekt.

Als dat waar is zal Ziyech geen moment spijt hebben dat die Roma af wees. Prachtige club natuurlijk voor hem en hij zal er uitstekend passen denk ik.

Maar liefste heb ik dat Ajax alles op alles zet om Ziyech te behouden. Hij is zo ongelooflijk belangrijk voor Ajax, die vang je niet zomaar op. En als hij dan toch vertrekt, dan enkel voor de absolute hoofdprijs!!

Leuk al die interesse in onze spelers, maar kom maar terug na het kampioenschap. Eerst de missie met z'n allen voltooien !!

Ik zie Ziyech absoluut slagen bij een topclub. In tegenstelling tot wat er vaak wordt geroepen in de media zit het qua mentaliteit meer dan goed bij hem en ook voetballend is hij zo ongelooflijk sterk, zijn recente optreden benadrukken dat weer eens maar dat had ‘ie wat mij betreft allang bewezen.

Ajax zit door de uitmuntende prestaties in de CL in een luxepositie inmiddels en kan voor elke basisspeler de absolute hoofdprijs vragen inmiddels.

18 doelpunten en 17 assists en nog steeds twijfelen aan zijn belang. Terwijl zijn teamgenoten na een halve wedstrijd al de hemel ingeprezen worden. Mensen hebben het steeds over zijn balverlies. Snappen mensen niet dat zijn risicovolle passes iets anders zijn dan van de bal gelopen te worden. Als hij minder risico nam zal het balverlies vast afnemen, maar het aantal assists nog harder. Praatprogramma's hebben het vaak over durf in het spel brengen en aanvallend voetballen. Dat doet Ziyech dus als geen ander in de Eredivisie. Misschien moeten ze dan maar stoppen met zeggen dat het "Nederlands voetbal" aanvallend voetbal betekent, want ze grijnzen hier van af, terwijl ze passjes breed middenvelders naar Barca toe aanprijzen.

Ik zou als Ziyech zijnde in ieder geval niet naar Engeland of Italië gaan waar er fysiek meer wordt gevraagd.

Ik zie hem wel slagen in de top, trainen/spelen met de top maakt m nog beter.. Maar ik zie hem het liefst slagen bij Ajax

Aangezien Zidane teruggekeerd is bij Real Madrid, zie ik James niet meer terug gaan naar Madrid aangezien hij onder Zidane standaard op de bank zat. Dus naar alle waarschijnlijk neemt Bayern James over en dan zou Ziyech totaal overbodig zijn. Ik zie Hakim liever naar Sevilla of Valencia gaan. Lekker in de Spaanse zon, mooie competitie en kunnen strijden om de Europa League. Ik vind hem voor de absolute top net niet consistent genoeg.

Deze zag ik niet aankomen. Het lijkt mij geen hele geslaagde combi, omdat de Bayern leiding altijd kritisch is naar eigen spe;lers en de kans groot is dat iemand zijn balverlies gaat benoemen. Ik zie Ziyech liever naar ACM gaan of wellicht een club als Dortmund.
Wat ik wel heerlijk aan Hakim vind is zijn werklust naast zijn creativiteit. Hij maakt enorm veel defensieve meters voo reen rechtsbuiten en loopt altijd goed mee terug.

12 maart 2019 om 20:00

Dortmund okay. Maar waarom naar Milan gaan als je bij Ajax zit. Zo veel beter zijn die niet.

13 maart 2019 om 10:12

Of je onderschat Dortmund heel erg, of je hebt het in ene heel hoog in je bol gekregen van een goed seizoen Ajax...

13 maart 2019 om 20:23

Niet goed gelezen? Dortmund snap ik nog wel, maar Milan niet

Was natuurlijk te verwachten dat de interesse in Ajax spelers verder zou toenemen en concreter zou worden. Hopelijk spelen Van de Beek, Mazraoui, Blind, Schone, Tadic, Neres, Dolberg zeker nog bij Ajax. Onana en Tagliafico zie ik ook niet allebei vertrekken als De Ligt, De Jong, Ziyech vertrekken, tenzij er natuurlijk absurde bedragen geboden worden.

Ik ben benieuwd of atletico en Chelsea op hem gaan bieden, dat zijn twee clubs waar ik hem echt heel goed bij vindt passen. Bayern ben ik wat minder van overtuigt.

Ja daar gaan we, de uitverkoop gaat beginnen helaas. Ik denk dat ze al onze goede spelers zullen gaan proberen te kopen. Ajax zal alles op alles moeten zetten om zoveel mogelijk jongens binnenboord te houden anders heb je volgend jaar een enorm baggerelftal want je kan niet opeens 6 of 7 goede vervangers hebben voor alle jongens die ze van ons gaan proberen te kopen.

Dit zou ik geen goede stap voor hem vinden. Bij een club als Bayern op die positie moet je bepalend zijn en ik heb meer dan genoeg wedstrijden van Ziyech gezien om te denken dat hij dat op een dergelijk niveau niet kan.

Ziyech is heel verfijnd in z'n traptechniek en overzicht, maar technisch en fysiek valt het allemaal reuze mee. In dat opzicht is hij simpelweg een Europese subtopper en in mijn ogen is dat het 'beetje' extra wat hij mist om ooit tot de wereldtop te behoren.

Opmerkelijk toch dat mensen het niet in Ziyech zien zitten, terwijl hij bij de belangrijkste 3, 4 spelers van dit Ajax zit. Met de betere medespelers van Bayern kan hij dat zeker aa

12 maart 2019 om 19:52

Hij is de belangrijkste speler niet 1 van de 3

12 maart 2019 om 20:09

Met Tadic zoals afgelopen wedstrijd? Met De Ligt in de verdediging?

1 van de beste 3.

Laten we maar wachten tot bild ofzo het schrijft ipv Spaanse kranten. Zou t wel een mooie stap vinden voor ziyech, wel benieuwd of hij daar past. Lijkt me meer passen bij type voetbal van dortmund, liverpool

Mooie stap voor Ziyech. Maar ten koste van wie zou hij in de basis moeten staan bij BM.

Hartstikke leuk al die aandacht maar Ajax moet ook aan zichzelf denken nu. Gewoon 50+ miljoen vragen Ziyech is de absolute sterspeler van Ajax en die moet je niet voor een fooi verkopen. Zeker niet omdat je zelf ook de portomonnee kan trekken bij een vervanger als je die al kan vinden. Ik zie liever dat Ajax Ziyech gewoon 5 miljoen bonus geeft om hem een nieuw contract te laten tekenen zodat hij weer 4 jaar vast zit en misschien wel bij Ajax blijft samen met Tadic. Zou toch geweldig zijn als je de huidige selectie om 3 man na kan behouden (de Ligt, de Jong en Onane).

Ja daar gaan we, de uitverkoop gaat beginnen helaas. Ik denk dat ze al onze goede spelers zullen gaan proberen te kopen. Ajax zal alles op alles moeten zetten om zoveel mogelijk jongens binnenboord te houden anders heb je volgend jaar een enorm baggerelftal want je kan niet opeens 6 of 7 goede vervangers hebben voor alle jongens die ze van ons gaan proberen te kopen.

Laten we vooral alle spelers waar een aanbieding voor komt verkopen, kunnen we volgend jaar met een enorm baggerelftal de strijd met psv om het kampioenschap wel aan, want je trekt vast wel op tijd 6 of 7 nieuwe spelers aan die ongeveer net zo goed zijn als de spelers die we verkopen.

Prima club en moment denk ik voor Hakim alleen voor 35 miljoen krijgen ze een shirtje en twee schoenen. Met de huidige prestaties denk ik aan 50-55 miljoen, dan is het nog een aardig koopje in de huidige markt en vraagt Ajax niks teveel.

Dan de Ligt verkopen voor 70 miljoen met een jaar terug huren en de rest contract opwaarderen en behouden.

Fosu-Mensah, Alvarez en van Drongelen halen voor de achterhoede. Fosu Mensah kan eventueel ook voor de verdediging spelen, maar dat moet vooral de positie van Blind worden. Samen met van de Beek en Tadic een middenveld laten vormen.

Ik zou Dilrosun nog halen van Hertha en dan staat je voorhoede ook met Neres - Dolberg en Dilrosun. Verder wat jeugd doorschuiven en nog zoeken naar een leuk talent voorin, wellicht Stengs of Boadu en ik zou Babel overwegen.

een mooie transfer. ik vind Ziyech nog steeds de beste voetballer op de Nederlandse velden dus ik hoop dat deze transfer gaat gebeuren omdat ik wel benieuwd ben wat hij op dat niveau gaat laten zien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. NeuerKeeper140
J. KimmichVerdediger141
R. LewandowskiAanvaller1416
T. MüllerAanvaller141
B. PavardVerdediger132
Thiago AlcântaraMiddenvelder120
Philippe CoutinhoMiddenvelder123
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

270 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 15 5 0 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

L'Équipe neemt uitblinkende Ajacied op in Champions League-sterrenteam

Hakim Ziyech is door L'Équipe opgenomen in het sterrenelftal van de groepsfase in de Champions League. De spelmaker van Ajax krijgt een 6,83 als gemiddeld rapportcijfer. Alleen topscorer met tien doelpunten...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 13 december
Gianluca Scamacca heeft de interesse gewekt van Juventus, AC Milan, Napoli en Benfica. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren