Feyenoord ontsnapt in slotfase en bereikt kwartfinales

Donderdag, 20 december 2018 om

Feyenoord heeft zich donderdagavond als laatste club voor de kwartfinales van de KNVB Beker geplaatst. Het team van Giovanni van Bronckhorst was in De Kuip met minimaal verschil te sterk voor FC Utrecht. Tonny Vilhena groeide in de eerste helft reeds uit tot matchwinner: 1-0. De ploeg van Dick Advocaat had zich via zeges op MVV (2-0) en ASWH (5-1) voor de achtste finales geplaatst, terwijl Feyenoord eerder ook voor VV Gemert (0-4) en ADO Den Haag (5-1) te sterk was geweest.

De eerste minuten in De Kuip stonden in het teken van aftasten: de bal ging in een traag tempo rond en het wachten was op de eerste kansen. Het duel brak daarna enigszins los. Gyrano Kerk speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor Kenneth Vermeer kon ingrijpen, terwijl een van richting veranderde vrije trap van Robin van Persie op de lat eindigde. David Jensen hield FC Utrecht op de been door een vrije trap van Sam Larsson over de lat te tikken en na de daaropvolgende corner een kopbal van de Zweed onschadelijk te maken.

Larsson had na 27 minuten spelen een belangrijk aandeel in de openingstreffer. Na een voorzet van de aanvaller kopte Vilhena op doel: Jensen had weliswaar een goede reflex in huis, maar de rebound was een prooi voor de middenvelder. FC Utrecht probeerde in het restant van het eerste bedrijf tevergeefs de achterstand weg te poetsen, terwijl Feyenoord via met name Van Persie uitzicht had op een tweede doelpunt.

Feyenoord was ook in de beginfase van de tweede helft de betere ploeg en de kansen stapelden zich dan ook op. Vilhena schoot hoog over, Van Persie schoof de bal in kansrijke positie na een heerlijke aanval voorlangs en Luis Sinisterra, die in de rust de plaats van Steven Berghuis had ingenomen, mikte op aangeven van Jens Toornstra op de paal. De rebound was vervolgens niet besteed aan Van Persie.

De stormloop van Feyenoord ging vervolgens liggen, maar FC Utrecht kwam niet verder dan wat speldenprikjes via Jean-Christophe Bahebeck. Advocaat bracht twintig minuten voor tijd Nick Venema binnen de lijnen, ten koste van Urby Emanuelson. Ook de makkelijk scorende aanvaller kon de eliminatie van de Domstedelingen echter niet voorkomen. In de slotfase wachtte hij te lang en werd de bal uiteindelijk weggewerkt, terwijl een kopbal van Timo Letschert uit een corner ternauwernood van de doellijn werd gehaald.


Poll

Denk jij dat Feyenoord de KNVB Beker gaat winnen?


Gerelateerd

95 reacties (laatste reactie door djum)

En Utrecht ontsnapt in de eerste 90 minuten. Feyenoord veel beter, verdiend door.

20 december 2018 om 22:50

En pas na 89 minuten kansen krijgen voor de 1-1. Heel matig FCU maar wat een kansen voor Feyenoord

20 december 2018 om 22:49

Ik hoop juist dat een van de topclubs de beker wint. Zodat een goede ploeg later instroomt in de el (de nummer 3 van de competitie)

20 december 2018 om 22:49

Altijd grappig dat wanneer een bepaalde club de beker wint. Dat sommige fans van de rivalen de beker een troostprijs noemen.

20 december 2018 om 22:53

Denk niet dat Real een rivaal van Feyenoord is eerlijk gezegd.

De Knvb beker wordt door de topclubs als troostprijs gezien, niet voor niets tellen die B elftal op. Dat gebeurt al jaren. Zo vloog Ajax er gisteren bijna uit met een B team, net zoals PSV dat maanden geleden overkwam met hun B team.

20 december 2018 om 23:41

Dan zijn het toptalenten die voor minimaal 80 miljoen per stuk verkocht moeten worden en nu is het weer B-keus. Daarbij gaat Ajax toch geen 12 miljoen, 12 miljoen en 17 miljoen betalen voor B-keus en 2 van de 3 een salaris van ruim 3 miljoen. Dan wil ik niet weten wat Ajax betaal voor A-keus en wat zij verdienen. Ik snap er niks meer van 🙃.

20 december 2018 om 23:44

Dus Ajax stelt een B elftal op als ze dalijk in de beker Feyenoord loten? Kap nou is met dat gezeik man....de top 3 ziet de beker gewoon als prijs die ze willen pakken. Jij probeert gewoon weer te provoceren.

20 december 2018 om 23:44

Saa populaire reactie. Voorlopig heeft je clubje al 4 jr geen prijs gewonnen, dus zou m dan toch maar als hoofdprijs gaan beschouwen😅...en in de CL gewonnen van 2 clubs die in een diepe crisis zitten en geen hoogvliegers zijn...nu jij weer

20 december 2018 om 23:55

KNVB beker als hoofdprijs? Yeah right. Ik heb veel liever dat mijn club overwintert in de Champions League dan dat ze de beker pakken. Daarnaast wel bijzonder dat je stelt dat 2 clubs in de poule van Ajax in een diepe crisis zitten. AEK zit zeker in een crisis en zelfs zouden ze in goede doen verkeren, dan nog zou Ajax ze moeten pakken. Benfica zit echt niet in zo'n verschrikkelijke crisis, met 4 puntjes achter op de nummer 1. En Bayern in een crisis is alsnog levensgevaarlijk voor elke subtop club in Europa. Al met al: een erg populaire reactie van jouw kant.

21 december 2018 om 00:07

@AJFCD, maar Ajax heeft gewonnen in de CL terwijl Feyenoord van Trencin heeft verloren.

21 december 2018 om 00:26

En zo werd Ajax vorig jaar niet eens gekwalificeerd voor Europees voetbal, geen kampioen en niet eens de beker....

21 december 2018 om 01:21

En het jaar ervoor bereikte Ajax de EL-finale. Maar vooruit, Feyenoord is nog op het spoor om de beker te winnen.

21 december 2018 om 06:06

Toch knap om van dit artikel over Feyenoord en Utrecht te laten kantelen naar een discussie over je eigen club. Who cares?

21 december 2018 om 10:10

Ik zat hetzelfde te denken! Maar niet alleen dat, het valt me sowieso de laatste tijd erg op dat elk topic, waarover dan ook, resulteerd in reacties over Ajax..

21 december 2018 om 10:16

En toen stonden ze met lege handen en Feyenoord met het kampioenschap

Feyenoord ontsnapt is wel overdreven.

Ach, de beker is niet belangrijk voor Utrecht. Ze sparen zich voor de wedstrijd van het jaar 😉

20 december 2018 om 22:42

Ze mogen. Als Ajax het niveau van bijvoorbeeld Bayern uit weet te halen dan kunnen ze vloeken en tieren tot morgen. In een goede dag wint Ajax.
Had trouwens meer van Utrecht verwacht.

20 december 2018 om 22:44

Ik hoop zo dat FC Utrecht een vergelijkbare prestatie aflevert zondag, dan komt het wel goed met Ajax. Maar goed, dat zijn helaas wedstrijden op zichzelf voor FC Utrecht waarin ze vaak boven zichzelf uitstijgen.

20 december 2018 om 22:45

Ze hebben krachten gespaard vandaag natuurlijk. Zondag maakt of breekt het seizoen.

On: Feyenoord was veel beter, kon makkelijk 3-0 worden.

20 december 2018 om 23:14

Hoe komen jullie daar toch altijd bij? Deze wedstrijd was in feite veel belangrijker aangezien we hoogstwaarschijnlijk toch wel weer play-offs moeten spelen. Als ik mocht kiezen zou ik veel liever deze wedstrijd winnen en dan zondag verliezen(blijft de titelstrijd ook lekker spannend)

20 december 2018 om 23:27

Gisteren spaarde Ajax hun krachten voor zondag. En dan kan Ajax het opeens wel opbrengen zeker. Zal je net zien

20 december 2018 om 22:45

Statistieken zeggen niks. Vvv spaart ajax ook altijd en spelen tegen feyenoord altijd hun wedstrijd van het jaar,maar dat was dit jaar ook anders dus ik geef ajax nog wel een klein kansje voor dit weekend.

20 december 2018 om 22:53

Wat een logica, zo krom zie je ze zelden haha! Omdat VVV niet wint van Feyenoord in de Koel (in de Kuip hebben ze amper gewonnen vgm namelijk) geef je Ajax een kans in de Galgenwaard. Die volg ik niet..

20 december 2018 om 23:07

De logica is dat statistieken niks zeggen en dat bepaalde clubs ajax of feyenoord niet liggen. Dat heeft niks met "wedstrijd van het jaar" te maken vanuit utrechtse kant. Ajax laat het gewoon altijd zelf afweten tegen Utrecht,het spel van Utrecht ligt ze blijkbaar niet. Datzelfde geld voor Feyenoord met bijv. VVV (of Rkc). Maar dat kan in een bepaald seizoen ook ineens anders zijn

20 december 2018 om 23:16

Statistieken zeggen niet alles, maar ze zeggen we degelijk iets. Bovendien ligt het vele puntverlies van Ajax tegen Utrecht echt niet altijd aan het feit dat Ajax het laat afweten hoor. Ik heb Utrecht nog nooit met zo'n slappe instelling als vandaag gezien tegen Ajax. Je zou juist zeggen dat zo'n pot extra krachten losmaakt bij Utrecht omdat de beker de grootste (en technisch gezien enige) kans op een prijs is. Niks is echter minder waar, een onherkenbaar Utrecht vanavond, echt dramatisch slecht. Zondag zullen ze vele malen sterker voor de dag komen waarschijnlijk. Jammer voor de FCU supporters vind ik, want vanavond was gewoon een erg belangrijke pot. Vond ze de laatste weken aardig spelen meestal maar vandaag gooiden ze er echt met de pet naar!

20 december 2018 om 23:45

@sanderkoevoets

da geld ook voor die statistieken natuurlijk. omdat Utrecht het Ajax voorgaande jaren moeilijk heeft weten te maken zegt dat niks over het hier en nu. beide teams hebben dit seizoen allebei weer grotendeels een hele andere selectie staan

20 december 2018 om 23:46

Misschien is dat wel de verdienste van Feyenoord. Net zoals Ajax de laatste weken ruim hun competitiewedstrijden wint. Of ligt het dan ook aan de tegenstander. Die sparen dan zeker de krachten voor Utrecht of Feyenoord.

21 december 2018 om 00:03

@Japie, ja oke daar heb je gelijk in. Ik hoop dat de verhoudingen een keer anders dan traditioneel liggen. @4fredondo: Ja deels wellicht, maar je kan niet ontkennen dat Utrecht echt onthutsend zwak voor de dag kwam. Niet voor niets veel FCU supporters hier die absoluut niet te spreken zijn over hun club vandaag.

20 december 2018 om 23:13

Daar leek het serieus op. Onbegrijpelijk dat ze de enige kans op een prijs zo makkelijk weg geven. 85 minuten totaal niks geprobeerd.

Aardige wedstrijd van Feyenoord, op de laatste minuten na en natuurlijk al die kansen vergeten af te maken.. toch gek dat zo'n team oppermachtig is tegen Utrecht, maar tegen Fortuna niks te vertellen had.

20 december 2018 om 22:48

Als het even niet loopt is de organisatie snel weg bij Feyenoord. Zoals Perez al meerdere keren aan heeft gegeven vallen de linies dan te ver uit elkaar. Vandaag zaten ze vanaf het begin in de wedstrijd. Ook vond ik dat Utrechter niet echt kortop zat. Slechte aannames resulteerde zelde in balverlies.

20 december 2018 om 22:49

Feyenoord is tegen fortuna 90 minuten de bovenliggende partij geweest, dus niets te vertellen lijkt mij wat overdreven.

Wat een belachelijke titel, net alsof Utrecht ergens recht op had. Utrecht is juist degene die is ontsnapt aan een dikke nederlaag.

20 december 2018 om 22:42

Het ene hoeft het ander niet uit te sluiten, Feyenoord kreeg bijna overwerk omdat ze faalde om de kansen in doelpunten om te zetten.

21 december 2018 om 01:45

Inderdaad, ik denk dat een titel met ''kansen missend Feyenoord'' erin beter op zijn plek was geweest. Het was echt een wereldwonder dat er maar 1 bal in ging, tegen de tijd dat Feyenoord die kansen weg gaf had het niet 1-0 maar zeker 4-0 moeten staan.

Als er 1 ploeg mazzel had was het FC Utrecht dat het zolang in de wedstrijd is gebleven.

20 december 2018 om 22:42

Utrecht kreeg nog drie grote kansen in de slotfase. Wat wil je er dan van maken? Ontsnappen wel degelijk. Ondanks dat het onterecht zou zijn geweest.

20 december 2018 om 23:49

Dure missers Feyenoord bijna fataal in slotfase.

21 december 2018 om 00:14

Klopt ninamjx. De titel klopt technisch gezien wel, maar als je de wedstrijd moet samenvattin in een zin, is dit niet echt de juiste manier

Nog 3x winnen en het seizoen van Feyenoord is weer top

20 december 2018 om 23:50

Nee dan is het seizoen niet top. Ik heb 10 keer liever dat we weer om het kampioenschap meedraaien dan dat we weer een beker halen persoonlijk.

Kun je een keer als Gio zijnde ontspannen naar een wedstrijd kijken, worden zoveel kansen verprutst dat het bijna nog mis gaat in de absolute slotfase. Dik verdiende zege voor Feyenoord, terecht door.

Hopelijk mogen ze hun bekeravontuur voortzetten in de Arena tegen ons!

Haha bijzondere titel weer van VZ.. "Utrecht ontsnapt aan dikke nederlaag" lijkt me reëler

20 december 2018 om 22:59

Dat had ook de titel kunnen zijn. Maar aangezien Feyenoord de kansen niet benutte bleef het een wedstrijd en in de slotfase had Utrecht zomaar de gelijkmaker kunnen scoren. En dus is er helemaal niets in te brengen tegen de titel van dit artikel.

20 december 2018 om 23:06

Het is behoorlijk suggestief.

20 december 2018 om 23:17

Utrecht had helemaal niks in te brengen bedoel je denk ik. Ja dat Feyenoord 5 enorme kansen mistte houdt Utrecht in de wedstrijd. Maar dat ze ontsnappen in slotfase slaat nergens op. Erg matig Utrecht, nergens kans en recht op gehad

21 december 2018 om 14:34

Utrecht was inderdaad dramatisch de eerste 88 minuten. Maar als je daarna nog 3 geode kansen krijgt, ontsnapt Feyenoord nog wel degelijk. Ja ze hadden 3, 4-0 voor moeten staan, maar dat stonden ze niet. Als je dan die kansen op het einde ziet, had Utrecht zo met een verlenging, of wie weet zelfs de overwinning, weg kunnen lopen. Had gestolen geweest, maar wel degelijk kans op gehad

We hadden minimaal 4-0 moeten winnen. Eenvoudige overwinning.

Ontsnapt....hmmm rare titel voetbalzone..ja Utrecht kreeg een kans op het eind maar Utrecht ontsnapte heel de wedstrijd aan de 2-0

Het had 6-0 moeten staan en het toch nog spannend maken, dat is Feyenoord...

20 december 2018 om 22:44

Ja eens. Gebeurd veel te vaak in t seizoen. Heeft met groot stuk kwaliteit te maken

Gefeliciteerd Feyenoorders, verdiend gewonnen en wij waren gewoon heel erg zwak, Utrecht zat in een goede flow. Maarja als je niet drukt en met deze instelling ga je het Ajax echt geen enkel moment lastig maken. Het zal zondag echt veel beter moeten dan dit matige optreden.

20 december 2018 om 22:45

Dan wordt het 0-10, de meeste amateurs spelen beter

20 december 2018 om 22:49

Tja, als je geen eens goed een bal kan afgeven. Utrecht heeft alle geluk van de wereld dat het bij 1-0 maar is gebleven en niet een 6-0..

20 december 2018 om 22:53

En die aannames, die kon je bijna als schoten noteren

Oververdiende overwinning van feyenoord, maar de spelers van Utrecht moeten uit eigen zak de meegereisde supporters terug gaan betalen...zo slecht. In de 6e klasse wordt er beter gevoetbald, steeds een te korte of harde pass en telkens een first touch van een olietanker. De graafschap kan dit niet eens laten zien, die lijken vergeleken het Utrecht van vandaag op barca. En dan ook nog eens hun verstand in de kleedkamer laten liggen, want wat speelde ze dom. Ik mag hopen dat ze zondag wat anders laten zien anders worden het dubbele cijfers. Gefeliciteerd feyenoorders en succes in de volgende ronde

Zeer terechte overwinning van feyenoord. Ik heb overigens wel een vermoeden in welk stadion ze gaan spelen in de kwartfinale

Btw die vd heijde moet echt normaal doen zeg, acties die door van persie niet tot balverlies leiden en dan die no look pass op eigen helft en bij 'maar' 1-0... echt ongelooflijk

Voetbal is een vreemde sport. De ene week kan je wel de inzet tonen. ( PSV en Utrecht ) De andere week raak je niet een bal. Op naar de volgende bekerwedstrijd Feyenoord tegen Fortuna gok ik. Jammer dat de trekking niet meer meteen na de laatste wedstrijd gehouden wordt.

Goeie titel, past perfect bij het spelbeeld dat Feyenoord ontsnapt. Die paar klutsballen van Utrecht waren vele malen gevaarlijker dan de 2800 kansen die Feyenoord miste.

Utrecht ontsnapt door geklungel voorin aan een monsterscore zou passender zijn.

20 december 2018 om 23:08

Als je dat als titel wilt gebruiken dan mag Jensen ook wel vermeld worden, zag er bij de 1-0 niet heel lekker uit maar voor de rest heeft hij toch een hele boel eruit gehaald.

20 december 2018 om 23:20

Wat een angsthazen tactiek van Advocaat. We zijn toch geen Fortuna. (Met alle respect) We maken in de laatste 3 wedstrijden 11 goals, dan ga je toch van je aanval uit? Genoeg kwaliteiten om Feyenoord hier pijn te doen, maar dat lukt niet als je 85 minuten op eigen helft staat te beven.

De enige prijs waar Utrecht voor kan spelen en dan zo’n wedstrijd spelen omdat Ajax zondag langs gaat. Nou ja hoop dat ze zondag net zoveel inkomsten hebben als bij een eventuele bekerwinst.

21 december 2018 om 00:29

Wat een onzin. Het is nu dus gelijk een feit dat Utrecht verliest omdat Ajax zondag langskomt? Het kan niet aan Feyenoord liggen dat ze hier verliezen? Grootheidswaanzin deze reaxtie. Bah!

21 december 2018 om 00:48

Utrecht had het Feyenoord wel een klein beetje lastig kunnen maken, Feyenoord deed wat het moest doen en Utrecht deed helemaal niets.

Dat waren dan ook de enige minuten dat FC Utrecht naar voren ging. 89 Minuten eenrichtingsverkeer. Had maar eerder mee gaan spelen. Dan had je meer recht van spreken op een resultaat. Feyenoord dik verdiend door naar de kwartfinale. Tegen wie loten ze nu thuis?;-))

Verdiende overwinning van Feyenoord en nu... hoop ik dat wij (Ajax) naar de kuip mogen om te laten zien dat wij echt de beste zijn en ze in een week twee keer een nederlaag kunnen bezorgen!! Ben dat halfbakken en 8 invallers zat als Ajax Feyenoord loot dan komen we gewoon vollebak en moeten we laten zien dat we echt veel beter zijn.. heb er vertrouwen en zin in!! Kom maar op met die wedstrijd!!

21 december 2018 om 00:31

Ik kan ook niet wachten tot jullie op bezoek komen en wij kunnen laten zien dat Ajax prima te verslaan is in een kolkende Kuip.

Wat is die Van Persie toch een schitterende speler! Ik was vandaag werkzaam in De Kuip, dus heb slechts een paar minuten kunnen kijken. Elke keer als hij in die paar minuten de bal aanraakt, dan is er wel iets om van te genieten. Zijn aannames en passing.... genieten!

Feyenoord speelde bij vlagen goed.. tis Utrecht die goed weg kwam..

De finale is dit jaar op 5 Mei in het Bevrijdingsdag zonnetje tussen de twee Champions League halve finales in. Ten Hag zal tijdens de finale in de Kuip waarschijnlijk met 4 basisspelers beginnen tegen Feyenoord. Mooie dag wordt dat

Moramora, dat klopt.utrecht liet deze wedstrijd lopen pas in blessuretijd gaven ze iets gas.
Ook niet heel onlogisch, zondag moet het gebeuren..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. BerghuisAanvaller3312
S. LarssonAanvaller326
R. van PersieAanvaller2516
N. JørgensenAanvaller247
J. BijlowDoelman160
K. VermeerDoelman180
Eric BotteghinVerdediger222
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

1654 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Persie wijst twee beste tegenstanders aan: ‘Een heel speciaal duo’

Robin van Persie speelde in zijn achttien jaar durende carrière tegen de beste verdedigers ter wereld. Gevraagd naar de beste tegenstanders die hij tegenkwam, wijst Van Persie naar Rio Ferdinand en...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 24 mei
Leicester City vraagt de hoofdprijs voor Harry Maguire. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren