‘Raiola eist torenhoog salaris en veertig procent bij transfer Kluivert’

Dinsdag, 8 mei 2018 om 06:52Yanick Vos

Ajax is bereid het ‘spel’ met Mino Raiola omtrent de contractverlenging van Justin Kluivert hard te spelen. De Telegraaf schrijft dinsdagochtend dat de clubleiding van de Amsterdammers er met gestrekt been in wil gaan bij de belangenbehartiger van de negentienjarige buitenspeler. Ajax wil ondanks een goed gevulde bankrekening niet mee in de hoge salariseisen van de aanvaller, maar wil ook niet dat Kluivert vertrekt. Op een hoge transfersom zit Ajax niet te wachten, de nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen stelt liever een kampioenswaardig elftal samen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Justin Kluivert zijn contract bij Ajax gaat verlengen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

204 reacties (laatste reactie door apocalyps)
8 mei 2018 om 07:16

En daarna die van Crystel Palace, Bristol City om uiteindelijk nog een kans te krijgen bij Volendam en daarna weg te zakken naar het amateurvoetbal. Zonder dolle, het is met vlage een goede voetballer, maar geen speler die constant het verschil kan maken. Vond bv. Depay veel verder op die leeftijd en ook zijn instelling was een voorbeeld tov deze knul. Laat maar gaan voor 5 miljoen.

8 mei 2018 om 07:30

Deze eis van Kluivert is pure hoogmoedswaanzin. Hoe kun je na 1 seizoen eisen de grootverdiener te worden?? Een vertrekwens is prima. Je kan namelijk zeggen dat je elders meer geld krijgt en dus puur voor t geld weg gaat en lak hebt aan speelkansen. Prima ieder zijn ambitie niveau. Maar je huidige werkgever afpersen is echt lelijk. Ziyech zegt toch ook niet dat wel wilt blijven als die meer gaat verdienen?? Ajax moet hem aan de hoogste bieder verkopen deze zomer en via de achterdeur laten weggaan.

8 mei 2018 om 07:35

Deze mensen hebben geen eer of clubliefde (zoalsTotti, Gerrard enz) of ambitie (zoals Ziyech, Chaimberlane, Mahrez) maar zijn gewoon keiharde parasieten. Die voor minimale prestatie t maximale aan beloning willen. De verpeste generatie van op instagram cq snapchat postende wat ze ieder moment eten en doen. Stelletje luierdragers.

8 mei 2018 om 07:48

Heel jammer dit maar goed dat Ajax er hard in staat. Justin werd op handen gedragen door het publiek en was echt een publiekslieveling. Nu hoop ik dat hij nog liever vandaag dan morgen vertrekt. Ik neem dit Justin zelf ook gewoon kwalijk want hij kan gewoon zijn geniepige kwal van een zaakwaarnemer hierop aanspreken. Zo snel mogelijk verkopen aan de hoogste bieder dus.

8 mei 2018 om 08:07

Er is geen weg meer terug. Justin Kluivert is nu door de media blijkbaar verkozen tot Nationaal pizpaaltje. Onmogelijk voor Kluivert om nog te blijven bij Ajax.

Elk foutje,elke uitspraak zal volgend seizoen worden uitvergroot.
Elk doelpunt of goede pass zal volgend seizoen afgedaan worden als matig.

Ajax gaat nu een spelletje met Raiola spelen,waardoor Kluivert geen enkele moeite meer gaat doen om extra energie in Ajax te steken.
Na een matig seizoen met veel bankzitten vertrekt ie transfervrij naar een topclub.

Wat heeft Ajax dan bereikt ? Niks. Raiola haalt ondertussen zn schouders op bij de actie van Ajax. hij blijft gewoon zaakwaarnemer van Kluivert,en maalt echt niet om een paar miljoen meer of mnider.

Conclusie : Ajax begaat een domme fout door Kluivert niet te laten gaan.

8 mei 2018 om 08:15

Voor alles meer dan 7mio gewoon accepteren (verwacht dat er zelfs een gek is die 20mio biedt). Maar onder de 7mio gewoon niet doen en 1 jaar lekker bij de beloften laten spelen. Laat hem een voorbeeld zijn voor eenieder die zulke streken uithaalt

8 mei 2018 om 08:15

Volgens mij ben juist jij degene die hier de fout in gaat. Er is bij Ajax tot op heden geen enkel bod binnengekomen op Kluivert. Geen enkele club heeft een bod uitgebracht.het is ook niet te verwachten dat er een bod van 28 miljoen zoals op Neres binnen gaat komen.

Wat kan ajax dan winnen? Een miljoen of zes, zeven maximaal als ze geluk hebben. Wat kan Ajax verliezen, de hele jeugdopleiding, want als iedereen dit gaat doen, kan Ajax net zo goed stoppen met de jeugdopleiding.

De meeste spelers worden gratis opgeleid en gaan uiteindelijk transfervrij over naar de middenmoters in Nederland. Slechts ene enkeleing red het en dar moet Ajax het van hebben.

Dus gewoon Kluivert terugzetten naar jong Ajax en lekker wekelijks in de JL laten spelen is het beste wat Ajax kan doen. Kan hij daarna trassnfervrij gaan kijken welke clubs hem willen oppikken uit de JL. En vergis je niet, hij woirdt geen speler bij een topclub, hij gaat gewoon direct het verhuur programma in, naar clubs als NAC of Vitesse.

8 mei 2018 om 08:19

Dit zijn eisen waarmee hij een transfer af kan dwingen. Als Kluivert wilt blijven dan had hij niet zulke eisen neergezet bij Ajax.

8 mei 2018 om 08:25

SpeedyAFC....dus kluivert terugzetten maar wel laten spelen zodat ie een ander talent in de weg zit? Nee! Gewoon net als Boilesen gewoon laten trainen en meer niet! Ajax moet dit arrogante ventje ff laten zien wie er de baas is. Meteen na 1 seizoen al dit soort eisen stellen en denken dat je er al bent. Die jongen vergooit zn hele carrière op deze manier en raiola boeit dat helemaal niks.

8 mei 2018 om 08:39

Alsof Ajax erin trapt

8 mei 2018 om 08:49

Clubs hebben daarentegen ook geen liefde meer voor hun opgeleide spelers

8 mei 2018 om 09:13

@ Gillyabrakip En dat baseer je waarop, wat ik les is dat Ajax Kluivert een goed contract heeft aangeboden. nee geen topverdiener maar dat is ook logisch. dat moet je verdienen. Dan moet je en dragen de speler zijn de best in de eredivisie. Nou dat is hij nog lang niet.
Nee zoals hier boven staat moet je hier hard tegenin gaan, dit is beledigend naar |ajax en naar zijn supporters

8 mei 2018 om 09:21

@warabe

Je schrijft: "laat hem een voorbeeld zijn voor eenieder die zulke streken uithaalt".

Ja, dat zou lekker slim zijn. Kluivert staat gewoon in zijn recht om een contract te weigeren als de inhoud hem niet aanstaat. Het enige dat je hem kwalijk kunt nemen, is dat hij en zijn entourage de club nu al bijna een jaar lang aan het lijntje houden en dat getuigt niet bepaald van clubliefde en respect voor de club waar je bent opgeleid en de mensen die daar zoveel toewijding en energie in hebben gestoken. Aan de andere kant wordt een speler ook zonder pardon door zijn club aan de kant gezet als die hem niet meer nodig heeft, ongeacht hoe lang zijn contract nog doorloopt. Je reactie is derhalve ook bijzonder eenzijdig, als je het mij vraagt.

Als Kluivert perse weg wil, moet Ajax hem gewoon laten gaan en proberen er een zo hoog mogelijke transfersom uit te slepen. Als de club een speler gaat straffen omdat hij niet bij wil tekenen, gaat daar inderdaad een voorbeeldfunctie van uit, maar dan wel in negatieve zin en zal geen speler meer bereid zijn om een langdurige verbintenis te tekenen zonder dat daar een gelimiteerde transfersom in staat. De enige reden dat spelers daartoe nu wel bereid zijn, is omdat Ajax zich altijd soepel opstelt als een speler hogerop wil en daar vaak zelfs mondelinge afspraken over maakt bij de contractonderhandelingen.

Met maatregelen zoals jij en vele anderen Vz'ers die Kluivert de maat nemen, voorstellen, schiet de club zich zelf alleen maar in de voet. Het enige verstandige wat je in deze situatie kan doen, is de speler laten gaan en eventueel een vervanger voor hem zoeken. Het lijkt me niet meer dan logisch dat hij niet meer in de plannen van de club voor komt, als hij niet bij wil tekenen, en hij niet meer op een plaats in de selectie behoeft te rekenen als hij niet wegkomt. Maar het uitgangspunt moet verkoop zijn omdat het geen enkel doel dient om een speler dwars te zitten omdat hij niet bij wil tekenen, een dergelijke prestigestrijd levert uitsluitend verliezers op.

8 mei 2018 om 10:40

@ajax33 dat baseert hij waarschijnlijk o.a. op het feit dat zelf opgeleide jongens als Bazoer en El Ghazi minder krediet hadden dan een net aangestelde coach en mochten vertrekken toen deze het niet in hun zag zitten. toen wist Ajax niet hoe snel ze deze jongens moesten lozen maar is het een keer andersom dan kan het allemaal niet door de beugel. typisch een geval van meten met 2 maten

8 mei 2018 om 11:31

@scepticus...je hebt mijn 3de post hierboven niet gelezen. Ik gaf hierbij aan dat voor mij 7mio t keerpunt is van verkopen of straffen. Bij een bod boven de 7mio gewoon accepteren en eieren voor je geld nemen. Maar bij een bod lager dan 7mio dan gewoon een jaartje met de beloften laten trainen.

8 mei 2018 om 15:25

Noem je nou net de verkeerde jongens op! El Ghazi en Bazoer kan je beiden niet zelf-opgeleide spelers noemen. Kluivert is van het groepje Nouri, Donny, Matthijs; spelers die al praktisch hun hele leven Ajacied zijn!

8 mei 2018 om 08:15

Voor 3 miljoen per jaar gaat iedereen hier op de tribune zitten bij Mancester.

8 mei 2018 om 08:43

Ik hoor iedereen maar tetteren op die Raiola. Ben ik echt de enige die meer heeft met een individuele speler dan met een club? Ajax is groot genoeg en als Justin weggaat dan staat er straks echt wel een vervanger klaar. Voor Justin zijn de belangen veel groter want in de Eredivisie waar alleen maar houthakkers verdedigen is een blessure niet heel erg ondenkbaar. Nu heeft Justin de kracht (1jaar contract) om een maximale aanbieding eruit te halen. En Raiola werkt Justin niet de deur uit, die zegt alleen : mocht jij er met Ajax niet uitkomen kan ik je naar een paar mooie plekken brengen. Laten we ook realistisch zijn, drie jaar al geen kampioen, geen UCL gespeeld sinds weet ik veel wanneer dus Justin heeft ook zoiets van doe mij maar een goede aanbieding, laat maar zien dat ik hier moet blijven. En owja, dan zijn er nog mensen die roepen dat hij helemaal niet zo goed is en wel weg mag... hij behoort tot de jongste voetballers in de geschiedenis van de Eredivisie die 10 goals in een seizoen gemaakt hebben en dat waren best wel mooie goals. En dan zijn er nog de mensen die zeggen dat ie maar een jaar op de bank moet wegrotten, alsof er ook maar iemand beter wordt van zo een idee. VZ volk, doe je research eerst voordat jullie hier gaan lopen klagen. Raiola heeft echt geen pistool op Justin zn hoofd gezet en gezegd: joh we gaan ff flink herrie maken bij Ajax en als ze lastig doen breng ik je naar Engeland. Daarnaast heeft Patrick Kluivert een groot netwerk opgebouwd dus op een mooie club kan Justin echt wel rekenen. Ik denk dat Patrick ook een rol speelt in deze situatie.

8 mei 2018 om 08:44

Mocht ik inderdaad zo coldturkey getransfereerd worden van de kelderklasse naar The Old Trafford wil ik best op de bank zitten inderdaad. Maar mocht ik een zeer talentvolle speler zijn die de jeugdopleiding van Ajax heeft genoten, ga ik mijn carrière echt niet weggooien.

8 mei 2018 om 08:52

Gast 3 jaar geleden was Kluivert 16. Wat lul je nou met al 3 jaar geen CL voetbal. Snel wegdoen deze jongen. Alleen maar negatieve energie.

8 mei 2018 om 09:36

"VZ volk, doe je research eerst" En dan besluit je met "Ik denk dat Patrick ook een rol speelt in deze situatie." terwijl al 2 jaar lang letterlijk alles wat de vader voorstelt qua begeleiding, zaakwaarnemer etc naast hem neerlegt en blind doet wat de moeder wilt. Als Patrick het voor het zeggen had was Justin cliënt van Mendes en niet Raiola.

8 mei 2018 om 10:53

Ik heb het afgelopen jaar anders regelmatig niet Ajacieden zien zeggen dat Kluivert niet zo goed is. Nu hij weg wil is hij bij die mensen ineens wel goed? Vreemd hoor

8 mei 2018 om 17:29

Wolterx, daar heb ik niets over gelezen en zou daar graag wat bewijs van willen zien voor ik dat tot me wil nemen. Patrick heeft zijn andere zoontje speelt ook al bij PSG in de jeugd dus ik weet niet of Patrick het helemaal goed voor heeft met Ajax, ging zelf ook bij PSV spelen dus echte Ajax liefde mwah ik weet t niet, hij is voor mij wel speciaal vanwege 95.. en Justin zei voor de camera dat zijn vader hem ook advies geeft en dat ie daar goed naar luistert omdat hij het allemaal al mee heeft gemaakt (dit zei Justin letterlijk na de wedstrijd bij Foxsports). Zulk bewijs heb ik ook nodig om jouw bewering te geloven.

8 mei 2018 om 17:33

Modric/ Ajax heeft naar mijn weten al drie jaar geen Champions League gespeeld , ik had het niet over de 16 jarige Justin destijds (dat kon je wel uit de tekst opmaken hopelijk?)

8 mei 2018 om 08:17

Bij een goed bod vertrekken als in 30 miljoen (belachelijk hoog). Zo niet lekker banken heel seizoen en transfervrij laten vertrekken. Dan word je bij elke club waar je transfervrij komt gezien als wisselgeld. Hoor het hem nog zeggen ik blijf tot me 21 a 22 bij Ajax. Om vervolgens 2 maanden later iets anders te zeggen. Ik ben er nog niet over uit (slappe hap). Ik zal als ajax zijne ook poot stijf houden. Na 10 maanden onderhandelen is het denk ik ook mooi geweest. Ik geloof niet dat hij op water en brood leeft met het salaris van ajax. Ik ben benieuwd naar zijn keuze zal heel bepalend zijn voor zijn carrière.

8 mei 2018 om 08:20

Volgens mij op de tribune bij Ajax. Gewoon lekker aan zijn contract houden en een jaartje in de vergetelheid raken. Een 'echte' Ajacied zou zijn achterbakse zaakwaarnemer verlaten. Ajax moet ook leren spelers die Raiola als belangenbehartiger hebben gewoon links te laten liggen. Ik zei meer dan een jaar geleden al dat hij problemen ging opleveren.

8 mei 2018 om 10:56

Wat ze zouden moeten doen is alle spelers van Raiola de deur wijzen en Ajax een aantal zaakwaarnemers in dienst nemen waar Ajax wel vertrouwen in heeft. Mensen die mey een andere zaakwaarnemer komen kunnen opzouten.

Had altijd gedacht dat het een storm in een glas water was. Natuurlijk, kleine Kluivert komt niet bijster intelligent over voor de camera, maar ik ging er van uit dat hij wel zou bijtrekken. Hij heeft zijn vader als voorbeeld en zou moeten weten hoe het wereldje werkt. Ik ben benieuwd of Ajax hem uit het eerste houdt, Viergever heeft afgelopen jaar nog wel mogen meedoen. Of geldt het alleen voor spelers die zelf niet door willen, en niet voor spelers met wie de club niet verlengt?

8 mei 2018 om 07:13

Waarschijnlijk het tweede. Viergever heeft zich altijd ingezet maar kreeg simpelweg (helaas) geen contractverlenging aangeboden

8 mei 2018 om 07:16

Dat geldt inderdaad alleen voor spelers die zelf weg willen. Viergever wilde zekerheid op een basisplaats. Ajax hefleft gezegd dat men dat niet kon garanderen. Beide partijen hebben niet moeilijk gedaan en dan is er niets aan de hand. Maar als je dit soort absurde eisen gaat stellen, dan ben je niet goed bij je hoofd. Raiola is bezig om zijn eigen graf te graven. Alle clubs zullen hem uitkotsen.

8 mei 2018 om 07:18

Volgens mij is het alleen van toepassing bij jongere spelers. Als die niet bijtekent laten ze liever een ander talent doorstromen.

8 mei 2018 om 09:29

als hij blijft en hij tekent niet bij mag hij de bank warm houden als standin voor bande en mag hij af en toe invallen. Zo kan hij nog van waarde zijn want je hebt een goede bank nodig als je kampioen wilt worden.

Heel erg jammer dat het spelletje zo gespeeld moet worden. Zie je graag blijven Kluivert maar op deze manier zwaaien we jou nog liever uit. Zolang die engnek Raiola maar met je mee verdwijnt.

8 mei 2018 om 08:14

Nu wachten op de reactie van Raiola waarin ie zijn straatje zal proberen schoon te vegen. Zo voorspelbaar allemaal. Terecht dat Ajax haar poot stijf houd. De mentaliteit hoef je niet te hebben in t team.

8 mei 2018 om 08:22

Die is er al! En je hebt gelijk, schoonpoetsen met aandikken.

8 mei 2018 om 08:40

Denk dat Ajax Raiola maar moet aanpakken door Justin een jaar op de tribune te zetten. Om hem vervolgens transfervrij ergens naar een middenmoot te laten gaan. Einde carierre Justin. Hard, maar het beste.

Zo die durft, geloof niet dat ze zo gek zijn bij Ajax. Dit gaat weer alleen verliezers opleveren. Hoop dat papa Kluivert hem op het rechte juiste pad kan houden.

8 mei 2018 om 07:07

Vader Kluivert heeft weinig te zeggen als gaat via mama Kluivert en Raiola.

8 mei 2018 om 09:29

Dat heb ik ook al eens gelezen, zou het toch erg jammer vinden. Maar luisteren naar papa kan nooit kwaad toch, die schijnt er wel verstand van te hebben 😉

8 mei 2018 om 09:34

Is dat niet heel raar? Je wil profvoetballer worden, je vader was een topspits en dan luister je meer naar je moeder dan je vader wat betreft carriere advies? Dat klinkt echt idioot.

8 mei 2018 om 09:40

Dat meen je niet, je pa die een topspits was en bij de absolute top heeft gespeeld betrek je niet in je carrière? Nee die laat je door je mama doen die er de ballen verstand van heeft en met criminelen omgaat voor de knaken. Echt hoe dom kan je zijn, een vader met zulke ervaring is juist goud waard dan...

Het gedane bod intrekken. Verkopen voor 17 miljoen anders a la Boilesen alleen lekker laten trainen. Zijn laatste wedstrijd in Ajax shirt heeft hij, wat mij betreft, gespeeld....

8 mei 2018 om 07:16

Wat zit er toch veel haat bij Ajax fans, of het nu over Ziyech gaat of Boilesen zoals jezelf omschrijft. Het lijkt me niet prettig voor Ajax uit te komen als zelfs de sterspeler al uit wordt gefloten (ziyech). Ideale schoonzonen ga je geen wedstrijden mee winnen voorspel ik en een dikke tas geld waarmee je die ideale schoonzonen ophaalt dus ook niet. .

8 mei 2018 om 07:19

Jij vindt dit allemaal maar normaal dus?

8 mei 2018 om 07:20

Kwestie Ziyech staat hier compleet los van. Ziyech wordt - in mijn ogen - absoluut tenonrechte zo behandeld en is gewoon een absolute meerwaarde als speler en persoon. Kluivert daarentegen heeft alles nog te danken aan Ajax maar gedraagt zich buitenproportioneel arrogant

8 mei 2018 om 07:25

Makkelijk lullen totdat een eigen speler zich zo gaat opstellen naar je eigen club. Dan piep je wel anders.

8 mei 2018 om 07:32

@Harecles Ik zie je punt, de fans halen heel snel de hooivorken tevoren als de spelers maar iets doen wat ze niet zint. In dat geval zijn dit dus geen losse incidenten. Dit is 1 kant van het verhaal hé en tuurlijk klikt dit niet fijn in de oren dat begrijp ik ook wel maar Kluivert is wel heeel snel persona non grata. Ze spelen gewoon hoog spel om het onderste uit de kan te halen. Hoog inzetten om vervolgens op een voor hen redelijk punt te eindigen, geloof me Ajax doet ook niet anders hoor. Zo laag mogelijk inzetten om zo 'goedkoop' mogelijk contractverlenging af te dwingen. De media smult en stookt dit verhaal lekker op en de boze fans maar happen! Wacht nou rustig af en oordeel niet meteen (met 1 kant van het verhaal)!

8 mei 2018 om 07:41

Mooi is dat he en die mensen die hem normaal gesproken in wedstrijden een omhoog gevallen en misselijk ventje vinden ( voornamelijk de niet Ajacieden ) die vinden het nu belachelijk en geven Justin gelijk.

8 mei 2018 om 07:45

Ziyech is een fantastisch speler en baal der van dat hij uitgefloten werd. Maar de manier hoe hij zich daarna uit is ook niet echt respectvol naar de rest van het publiek die hem niet uitfloot. Het is niet dat het hele stadion hem uitfloot ik denk eigenlijk dat het niet eens 100 man was de eerste keer. Maar Ziyech kiest zo’n moment om net als bij Twente ruzie te gaan zoeken met zijn eigen publiek. Kijk hoe Ziyech reageert op degradatie Twente dat is een jongen die kiest om zich zo te gedragen dat mag maar je draagvlak wordt minder. En kluivert 20 % voor de makelaar Haha dat je dan zo’n man de deur niet wijst

8 mei 2018 om 07:59

Laten we eerlijk zijn dit is toch regelrechte maffia!? Ik vraag mij af, zijn er geen wetten in deze donkere wereld van de zaakwaarnemers ?

8 mei 2018 om 08:01

De kwestie Kluivert heeft allesbehalve met haat te maken. Gaat er om dat een speler die nog niets heeft bewezen, behalve zo nu en dan lekker te kunnen voetballen, maar wel een buiten proportioneel salaris verlangt. De club is groter dan de speler, de fans lijken dit te beseffen, Kluivert en co niet (als alles klopt wat we lezen in de media betreft zijn contractverlenging). In het geval van Ziyech geef ik je gelijk, betreft Boilesen, spelers van Ajax worden blijkbaar uitgefloten als ze door een ondergrens heen zakken en dat was op een gegeven moment het geval bij Boilesen. Maw, Ajax fans koesteren geen haat, maar vinden het niet acceptabel als een speler zich boven de club plaatst of door een ondergrens heen zakt. Nogmaals, betreft Ziyech ben ik het met je eens, maar denk ik dat de fans hun frustraties van het hele (vervelende) seizoen hebben gebotvierd op de allerbeste, en ergens is dat ook wel begrijpelijk (niet dat ik het er mee eens ben). De fans hadden gehoopt dat Ziyech Ajax er doorheen zou loodsen en kampioen zou maken, maar dat was natuurlijk teveel gevraagd van zo'n jongen in zo'n seizoen. De fans hebben het denk ik wel weer goed gemaakt door Ziyech uit te roepen tot beste speler van het jaar. Betreft Kluivert, hij is niet beter dan bv een vd Beek of de Ligt en verdient daarom ook niet veel meer. Kluivert moet accepteren dat hij aan het begin van zijn prille carriere staat en nog veel te bewijzen en te verdienen heeft. Op dit moment gedraagt hij zich als de grootste ster en wilt op basis daarvan beloond worden, enige probleem is dat hij niet de grote ster is maar juist nog heel veel te bewijzen heeft zoals structureel goed presteren en er staan in de wedstrijden die er toe doen, iets wat ie namelijk nog niet heeft laten zien.

8 mei 2018 om 08:28

@ Samcro; de dag dat de voetbalwereld normaal gaat worden zal wel dezelfde dag zijn dat pasen en kerst op 1 dag vallen. Kortom, wat verwacht je in deze debiele wereld, dat mensen normaal gaan doen terwijl er miljoenen mee gemoeid zijn? Ik zie het eerder als onderdeel van een wereldwijdhet inderdaad.

Overigens was mijn term "haat" nogal gechargeerd (overdreven) maar als buitenstaander begint het een beetje op te vallen. Of het nu Ten Hag is, Keizer was, Van der Sar, Kluivert, Ziyech, de halve verdediging (o.a. Veltman of Dijks) tis allemaal niks als ik de fluitconcerten/spreekkoren mag geloven. De Ligt komt nog goed weg waarschijnlijk als hij vertrekt bij het publiek.

Voor de rest begrijp ik jullie wel, probeer alleen een punt te maken met misschien wat overdreven termen (niet heel anders dan de sensatiepers van tegenwoordig).

8 mei 2018 om 08:50

Lekker chargeren. Hoe veel Ajacieden zijn er hier keer op keer Veltman aan het verdedigen? Over de andere heb ik het niet eens. Verder zitten er hier verschillende nep accounts die zich alleen als “supporter” voordoen om stemming te maken. Kluivert maar vooral Riola moeten hier een duidelijk signaal krijgen, Dit kan niet. Andere clubszouden hetzelfde moeten doen...alleen die kunnen zich het verlies aan inkomen niet veroorloven.

8 mei 2018 om 09:29

Duidelijk, ik denk alleen dat je op moet passen niet een stempel opgedrukt te krijgen ook bij Nederlandse jeugdspelers (die daardoor misschien liever naar PSV gaan). Ik bedoel, een Tete/kishna/bazoer/riedewald of een El Ghazi zijn ook niet prettig vertrokken, allen jongens van de club.

8 mei 2018 om 09:49

Harecles, omdat Ajax supporters heeft die niet meelopen of als makke schaapjes op de tribube zitten. De fans maken de club en betalen zich scheel aan de club. Dan mogen zij zich best roeren. Wie denkt kluivert dat hij is? Speelt 2x in de 10 wedstrijdjes aardig en denkt dan dat hij de beste is en meer betaald moet krijgen dan de rest? Opzouten.

8 mei 2018 om 07:21

17 miljoen voor een 1-jarig contract en 5 goed gespeelde wedstrijden? Misschien heb je gelijk hoor. Hij is wel gekozen als Europees talent van het jaar, maar op basis van wat is mij ook echt een raadsel. Ik verwacht dat als hij vertrekt, we weinig meer zullen horen van dit talent

8 mei 2018 om 07:46

Echt heey. Als je niet mee wilt doen aan het proces dan niet. Wieberen dan maar. Lang de kans geven.

8 mei 2018 om 08:24

Er is echt niemand in deze wereld die voor Kluivert 17 miljoen euro gaat betalen. Zijn stats qua goals en assists zijn echt de helft minder dan die van Neres in hetzelfde aantal wedstrijden.

Gewoon volgend jaar naar de Jl sturen, dan mag hij daarna weg voor een opleidingsvergoeding. Kan hij ergens een verhuur programma ingaan.

8 mei 2018 om 09:34

Dat is een hele domme oplossing. Ten eerste spoel je miljoenen euro's door de wc. Ook verpruts je de ontwikkeling van een talentvolle voetballer door zulke maatregelen te nemen. Ajax kan beter hem verkopen en het geld investeren in een nieuwe talentvolle buitenspeler.

8 mei 2018 om 09:45

Tuurlijk is bovenstaande slechts in geval van nood. Geef hem een bedrag, zeg 17 miljoen bijvoorbeeld. Geef hem tot halverwege Augustus om of te vertrekken of bij te tekenen. Gebeurd allebei niet dan koop je een nieuwe linksbuiten (liefst doorschuiven Johnsen) en plaats je Kluivert uit de selectie.

8 mei 2018 om 10:35

@memphisdepay

Verkopen aan wie? Niemand heeft geboden. Er ligt geen enkel bod.

8 mei 2018 om 11:23

Er zijn genoeg clubs die hem willen hebben en dat weet jezelf ook wel.

8 mei 2018 om 11:30

Laat ze dan bieden, dan kan het allemaal snel geregeld worden. Tot op heden is er echt geen enkel bod binenngekomen, nog is er uberhaupt naar hem geinformeerd.

Wachten totdat Ajax aan de CL kwalificatie begint is echt niet handig. Dan zal Ajax veel minder geneigd zijn te verkopen of een hoge prijs verlangen, nu kan Ajax op tijd een vervanger aantrekken.

Lekker met jong Ajax laten meetrainen zijn laatste contractjaar. Jammer dan maar geen transfersom. Zal Raiola ook wel van balen want dan heeft die geldwolf niks of in ieder geval een stuk minder en het is nog maar de vraag hoe goed Justin daarna is. Lachen man

“De tijd van onbezorgdheid is voorbij Vandaag begint de lange weg naar morgen.....soms geluk en soms verdriet” Pff wat ontzettend zonde allemaal om zo je eigen imago te verpesten. Dag Justin, t ga je goed gast. Succes met alles.

Luister nou maar gewoon naar je vader Justin. Je hebt nog zat te leren bij Ajax. Word anders lekker trainen en op de tribune zitten.

Die Raiola probeert er echt weer het maximale uit te trekken. Goed dat hij voor de belangen van zijn cliënt vecht, maar ik heb toch vooral het idee weer dat het vooral voor Raiola BV is

8 mei 2018 om 08:27

Raiola is niet te volgen, 40 procent van de transfersom, een salaris van 1,5 miljoen euro, dat haalt Ajax er echt nooit uit als ze gaan verlengen. Stel dat kluivert nu 7 miljoen euro zou opbrengen, dan moet Ajax over twee jaar 16 miljoen euro voor hem krijgen. Dat zie ik eerlijk gezegd nimmer gebeuren.

Naar de jong Ajax sturen is het beste.

Walgelijk, kluivert voelt zich nu al een soort neymar en gedraagt zich ook zo. En raiola maakt het allemaal nog een gradatie erger. In Nederland bij spelers op deze leeftijd zouden ze dit niet mogen doen, toen ik 19 was voelde ik me nog een kind. Gewoon lekker voetballen en niet dit stompzinnige gedrag en gedoe met zaakwaarnemers zou Kluivert sieren.

8 mei 2018 om 09:17

Normaal heb je dan nog ouders die alles in goede banen leiden, maar nu mama niet meer op de zak van Patrick kan teren moet Justin het geld gaan verdienen. Wel jammer voor zijn carrière.

Of zoals ik elders gelezen heb: het idee om spelers met Raiola als makelaar gewoon simpelweg helemaal niet in aanmerking laten komen voor een contract bij Ajax. Wat Kluivert betreft, succes als ballenjongen op de training aankomend seizoen en verplicht in het stadion wedstrijden van het eerste blijven bekijken.

8 mei 2018 om 07:08

Helemaal mee eens. Raiola hoort nooit meer een voet te zetten op de club.

8 mei 2018 om 07:12

Zou niet eens een slecht plan zijn. Maar dan moeten ze dat niet doen vanwege Raiola, maar vanwege de speler die zich met hem inlaat. Die laat zien hoe zijn prioriteiten liggen. Wij waren Vilhena onder Koeman al bijna kwijt, maar die gaf Raiola een schop toen die dreigende taal ging uitslaan. Dan weet je dat je talent uit het juiste hout gesneden is.

8 mei 2018 om 07:12

Vooral de laatste sanctie die jij opnoemt, doet mij kokhalzen

8 mei 2018 om 07:31

Alleen wisselen spelers tussentijds nog wel eens hè. Kijk naar de Ligt bijvoorbeeld. Die komt er nu ook opeens mee op de proppen.

8 mei 2018 om 08:13

Als je dat nu in gaat zetten verlies je Bakker (grootste talent uit de '00 groep van Nederland dat we momenteel in Amsterdam hebben) en Gravenberch (een van de grootste talenten uit 2002 in Nederland, jongste doelpuntenmaker in YL en als u16 nu naar EK u17) omdat Raiola al heeft gedreigd met die spelers niet te laten tekenen. Raiola weren is niet de oplossing, je moet juist zijn scout weigeren want Raiola zelf doet alleen het onderhandelen. Als hij niemand die scouten gaat hij op niemand halen.

Nu dat dit allemaal zo op straat ligt, kan Ajax ook echt geen uitzondering maken voor hem. De verliezer is Kluivert zelf.. Wat doet die jongen zich allemaal aan zeg.

Hou als Ajax zijnde gewoon hand in eigen boezem en zeg dit is ons laatste uiterlijke voorstel je hebt tot dan om ja te zeggen en zo niet dan kan je verkocht worden voor zeg een raar bedrag 25 miljoen. Lukt dat niet dan zit je cliënt (in dit geval Kluivert een seizoen op de bank). Je moet toch echt niet hebben dan de zaakwaarnemer het voor het zeggen krijgt. En misschien zou het nu jammer zijn maar je geeft wel meteen een duidelijk signaal af. Daarnaast kan je het naar iedereen verkopen waarom je Kluivert geen grootverdiener maak want laten we eerlijk wezen ik zie heb liever dat Ajax de Ligt, van de Beek of Dolberg dat salaris geven die hebben al veel meer laten zien. Kluivert heeft misschien 4 goede wedstrijden gespeeld. Lekker wegdoen en laat hem zijn carrière waarschijnlijk maar om zeep gooien voor nu die paar extra centen. Je kan echt wel beter een nieuw talent aankopen.

Hier moet je als ouders (Patrick Kluivert) gewoon ingrijpen. Hij weet echt wel wat het beste is voor kleine Kluivert, en weet ook donders goed hoe smerige de spelletjes kunnen zijn van zaakwaarnemers. Toekomst van zijn zoon staat op het spel. Ga nu en eindig en loop een flink deuk op carrière.

8 mei 2018 om 07:21

Dat is het hem nou die heeft niets te vertellen... alles gaat via mams

8 mei 2018 om 07:22

Dat gaat lastig als hij niet naar vaders wil luisteren, alleen maar naar mensen zonder voetbalverstand en euro tekens in de ogen(moeders en een kwal van een Raiola)

8 mei 2018 om 07:40

Achja dan maar hopen op de volgende Kluivert, d'r voetbalt er toch al eentje in de jeugd bij barca of was het PSG?

Ik snap niet zo goed waarom Psv en Ado wel mer die Mino goed zaken kunnen doen

8 mei 2018 om 07:34

Dat is bs, zij brengen gewoon monder nieuws naar buiten

8 mei 2018 om 08:15

Bij PSV is Brands bijvoorbeeld ook een cliënt van Raiola en heeft Raiola ook paar stagespeler naar PSV gebracht. Daar is de wisselwerking anders. Bij Ajax heeft hij dat niet enkel jeugdige cliënten die snel geld opleveren en meer als ze jong zijn en veel spelen.

8 mei 2018 om 08:55

Hij kan bij Ajax goud goed verdienen. Bij Psv en ADO zit met alle respect veel minder goudvissen. Dus dat is voor Raiola veel minder interessant.

Het schijnt dat er wel wat goede jeugd bij PSv aankomt. Als die bij de club kansen gaan krijgen, dan zul je meteen een andere Raiola zien....

Waarom grijpt zijn vader niet in? Justin heeft nog niets gepresteerd en nou al zulke eisen neerleggen? Riola weet dat Ajax hier niet mee akkoord gaat. Dit is gewoon een manier om een transfer te forceren. De Fifa moet echt optreden tegen zulke zaakwaarnemers. Alle voetbal Clubs zouden deze mensen moeten boycotten.

8 mei 2018 om 08:58

Papa Kluivert heeft niet zoveel te vertellen bij Justin. Die heeft ook helemaal niet zo'n geweldige relatie met Justin, hoewel hij zelf anders probeert te beweren. Patrick koos voor zijn eigen nieuwe gezin en liet vrouw en kinderen vrijwel in de steek (afgezien van de miljoenen alimentatie).

8 mei 2018 om 11:58

Ingrijpen als in hem advies geven en evt overhalen. Meer kan ook niet nee

Het is toch mogelijk om een "deadline" in te stellen en als dat verloopt een andere speler zoeken. Het geld is er wel voor toch?. Maar aan die absurde eisen van de zaakwaarnemer toegeven zou ik ook niet aan mee willen werken. Zo geweldig is die Kluivert ook nog niet.

Snap sws al dat gezeik niet hij heeft nog een jaar een contract , waarom nu al bijtekenen ??? Nergens voor nodig

8 mei 2018 om 08:47

Klopt, jong Ajax kan wel een buitenspeler gebruiken en een extra leerjaar na afgelopen seizoen kan hij wel gebruiken. Mocht hij goed presteren in de JL, dan kan Ajax hem volgend jaar altijd nog een nieuw contract aanbieden.

Ajax doet dit naar mijn idee prima, bij verkoop 20 procent voor zowel de speler als zaakwaarnemer, compleet belachelijk natuurlijk. Niet mee werken aan deze eisen, dan lekker laten gaan. Op basis van wat wil Justin topverdiener worden? Dit moet je ook verdienen door je voeten te laten spreken en niet door meer matige dan goede wedstrijden te spelen over een heel seizoen. Hij is nog lang niet uitgeleerd in Amsterdam.

Raiola heeft het beste voor met zijn cliã«nten als je alleen naar het geld kijkt, maar wat moet Kluivert nu in godsnaam bij Man United doen als je je niet eens kan onderscheiden bij Ajax? Mourinho is geen coach die jeugdige spelers vaak de kans geeft en buiten dat is het niveau totaal niet te vergelijken met Nederland. Daar kom je als de ''zoveelste'' in de prikorde te staan.

8 mei 2018 om 07:41

Aan de andere kant kun je het ook niet maken om hem geen topverdiener te laten zijn. Het moment dat hij zijn krabbel onder een contract van 4-5 jaar zet weet Ajax ook wel dat ze flink voor hem gaan cashen. Ik mag toch aannemen dat spelers als de Ligt, van de Beek en Frenkie de Jong tegen het salarisplafond verdienen dan zou hij dat naar mijn mening ook moeten krijgen.

8 mei 2018 om 09:38

Tuurlijk kan je dat maken, niemand bij Ajax is topverdiener na eerste contractverlenging (dus tweede contract) Justin wilt een contractverlenging overslaan. Dat is gewoon scheef voor een speler die geen dragende kracht is. Bovengenoemde spelers zitten niet aan 1+ miljoen met 20% van hun toekomstige transfersom en nog 20 voor de zaakwaarnemer. Je bent knettergek als je hiermee instemt, dan heb je elke 2 jaar zelfde probleem met een andere speler.

8 mei 2018 om 10:03

Toch blijft het een scheve verhouding. Die jongen is tientallen miljoenen waard met een lang contract moet hij dan voor 5 of 6 ton tekenen? Ik begrijp dat dit voorstel te hoog is maar waarom zou hij minder moeten verdienen dan de andere spelers bij Ajax? Hij is natuurlijk nog erg wisselvallig maar momenteel steken alleen Ziyech en De Ligt er echt bovenuit.

8 mei 2018 om 10:51

als hij minder of net zoveel verdiend als de vaak falende Veltman of Kristensen dan kan ik Kluivert wel begrijpen maar of dat zo is weet ik niet

8 mei 2018 om 14:02

Zie je weer je kans schoon om Veltman erbij te halen? Toch knap!

Ik zou zeggen, even een jaartje banken bij het tweede,kijken waar de eisen dan blijven..

Ik ben klaar met Justin, met zo'n instelling en hart voor de club krijg je nooit een team. Focus moet op presteren-ontwikkelen liggen niet op geld. Dus nog een kans, daarbij mag hij best wat tekengeld, een salaris net onder de top met groeipercentage en 10 % doorverkoop (niks voor die pizzabakker). En anders Johnsen de kans geven, Schön alvast doorschuiven en kijken naar een aankoop. Kluivert mag weg voor 25 miljoen en anders jaartje tribune (niet zo melden, maar wel zo spelen).

Mitchell Bakker ook eerst verlengen voordat hij een kans krijgt, alle Raiola spelers op die manier voor hun debuut voor die keuze laten staan, geen onnodige energie erin steken en dit soort soaps voorkomen.

Hoop dat Ajax bij hun standpunt blijft. laat Kluivert lekker weg kwijlen op de tribune(niet eens meer in de selectie opnemen)

Jeugd clausules laten tekenen voordat ze in de jeugdopleiding aangenomen worden.

Heb al eerder gezegd, lekker laten vertrekken. Zoveel mogelijk proberen te vangen en in je vuistje lachen wanneer hij een heel seizoen elders met de beloftes mag voetballen en incidenteel op de bank mag zitten bij het eerste. Sportief gezien dramatische stap natuurlijk, heeft niks te zoeken bij een ManU. Ajax poot stijd houden, bij zijn status past een salaris van ca. €800.000,- en geen verdere toevoegingen. Meegaan in alleen het salaris van €1.5mln levert al intern te veel problemen op.

Wat iedereen vergeet en zo ook Raiola, uiteindelijk heb Kluivert nog een contract tot de zomer. Als Ajax net zo hard wil onderhandelen als Raiola kunnen ze heel simpel die jongen lekker tot het einde van ze contract op de tribune zetten. Je gaat toch geen speler speeltijd geven als je die de deur uit gaat lopen, staat de ontwikkeling van je spelers die wel voor Ajax willen uitkomen in de weg. Misplaatste arrogantie is die kluivert zijn probleem, consistentie is ver te zoeken, dicht bij de topscorers titel is die ook niet gekomen dus hij heb in mijn ogen echt geen recht van spreken. Alsof hij de ronaldo van de ED is.

8 mei 2018 om 08:02

Wat een gelul , dus als Ajax een speler wilt kopen moet hij bij zijn club niet bijtekenen maar een speler van Ajax moet dat wel , ha ha ha kan je och niet man !

8 mei 2018 om 08:48

Als een speler weg wil, dan is bijtekenen niet echt handig. Kluivert mag helemaal zelf beslissen wat hij wil. Echter er zijn bij Ajax helemaal geen biedingen binnengekomen en gezien zijn matige presteren afgelopen jaar, doet vermoedne dat hij komend jaar toch echt weer in de JL gaat spelen.

8 mei 2018 om 09:05

Dan moet je volgende x contracten uit delen die langer zijn , je bent nooit verplicht om bij te tekenen en als de club dan zo triest is om de speler te straffen zegt meer over de club dan de speler , het gebeurd zo vaak bij kleine clubs en ja Ajax is Europees gezien een kleine club op t moment , nog steeds groot met de CL winsten maar bedoel op t moment stellen ze Europees niks meer voor

8 mei 2018 om 09:58

Ze zijn al 9 maanden bezig, hoe er in andere onderhandelingen door ajax is gehandeld heb ik geen boodschap aan. Als Justin echt wou blijven had ie al getekent. Daarbij waarom zou je als ajax zijnde de chemie in de kleedkamer naar de klote helpen en en vrijwillig verlies lopen. Genoeg spelers die het niveau wat kluivert nu haalt kunnen halen.

Complete waanzin om zo’n eis neer te leggen. Kluivert is nog niet eens een heel seizoen basisspeler. Toegeven aan de eisen van Raiola zou de hele verhouding in de salarishuishouding scheef trekken. Resultaat: veel ontevreden spelers. Het bewijst maar eens dat Raiola absoluut niet het beste voor heeft met zijn cliënten, maar vooral zijn portemonnee. Kluivert beseft vermoedelijk niet dat een verkeerde keuze wellicht op korte termijn geld op de plank brengt, maar tegelijk zijn carrière voor de langere termijn de nek omdraait. Veel plezier tijdens je verhuur aan bijv. Cardiff, West Bromwich Albion of Norwich City.

Dit laat maar weer eens zien dat Raiola een van de beste zaakwaarnemers is die je als topspeler kan hebben aangezien er heel weinig zaakwaarnemers zijn die zoveel voor je uit contractbesprekingen haalt(lees het boek van Zlatan maar eens.), maar dat hij tegelijkertijd het slechte is wat een jonge speler kan overkomen. Deze tactiek zorgt er namelijk in 9 vd 10 gevallen voor dat de club nee zegt, de speler veel te snel een transfer maakt en het vaak niet red.

8 mei 2018 om 07:49

Als je als jong ventje al voor deze zaakwaarnemer kiest, ben je van jezelf ook al uit op meermeermeer. In het begin van je carriere iemand nemen uit eigen land, het liefst eentje uit je directe omgeving. En mocht je daarna echt doorstoten naar de echte Internationale top, dan kan je aan zilke zaakwaarnemers gaan denken.

8 mei 2018 om 08:07

Raiola is Nederlands he. Vast ook geen onbekende van de familie Kluivert gezien het feit dat Raiola al 26 jaar voor Ajax spelers werkt en volgens mij ook een huis heeft in Amsterdam.

8 mei 2018 om 09:21

Zoveel voor Raiola zelf. Waarom zou hij 20% van de transfersom moeten krijgen. Stop 15% in het salaris van Kluivert en het probleem is opgelost. Het wordt steeds gekker met die zaakwaarnemers.

Lekker verkopen, hoe jammer het ook is van zijn talent. Deze bedragen gaan natuurlijk nergens over voor een snotaap die net komt kijken. Ook bij zoon spelersgroep maak je jezelf onmogelijk op deze manier. Stel dat hij voor zulke bedragen bijtekent ; hoe denk je dat jongens als Donny naar zoon jongen gaan kijken? Lekker laten gaan voor een leuk bedragje, en doorgaan met Bande, Johnsen en Nunnely. En uiteindeijk niet willen bijtekenen, kan hij proberen kampioen te worden bij Jong.

Die Raiola heeft al heel wat carrières naar de kloten geholpen tbv z’n eigen bankrekening, daar kan Kluivert ook nog wel bij..

8 mei 2018 om 08:49

Nou, die Bouy speelt anders toch maar wel eventjes mooi bij Cultural Leonesa. Dat heeft Raiola voor destijds het grootste talent van Ajax toch maar eens mooi voor elkaar gekregen.

Laat Justin eerst maar eens zien dat hij wedstrijden kan beslissen. Hij is een goede voetballer, met veel talent en een bekende achternaam. Maar ik heb hem nog geen wedstrijden of kampioenschap zien winnen. Denk dat hij toch een toontje lacher moet gaan zingen.

Zo’n zaakwaarnemer verpest de carrière van Kluivert. Alsof een miljoen per seizoen niet genoeg is? En de ontwikkeling van Kluivert is belangrijker dan dat geld........ maar niet als je Raiola als zaakwaarnemer hebt!

Je zou zeggen dat met een vader als Patrick (die volgens mij graag wil dat zijn zoon bij Ajax blijft), het niet zo zou lopen. Vader heeft volgens mij echter niet zoveel te vertellen. Zijn moeder schijnbaar wel. Gezien de berichten over haar in de media lijkt het dan ineens logischer hoe het spel wordt gespeeld. Die heeft Kluivertje mogelijk 'geadviseerd' om met Raiola in zee te gaan of zelf de contacten gelegd. Die twee samen leveren wat mij betreft een dubieus stel op, waar je mijns inziens niet langer meer mee 'samen' wil werken.

Als Ajax echt gebruik wil gaan maken van de financiële voorsprong zullen ze dat salarisplafond wel omhoog moeten duwen. Niet alleen voor kluivert maar ook als ze tadic of andere internationale toppers willen. Een derderangsspeler bij een subcompetitie als in Italië verdient makkelijk 1,5 miljoen, dus je zult wel moeten op een gegeven moment. Baas in eigen huis is een leuke uitdrukking naar spelers hebben daar weinig mee te maken. Er ligt een markt en vraag dus niet zo lastig om daarop in te gaan. Het spel keihard spelen heeft de speler noch de club weinig gebracht in het verleden behalve onrust bij de club en achteruitgang bij de speler, dat lijkt me in geen geval een uitgangspunt. Het missen van gogme en het spelen van grote man door overmars heeft Ajax genoeg kampioenschappen gekost. Buiten wat aardige aankopen en verkopen is het hele technische beleid een drama eerste klas.

8 mei 2018 om 08:19

Dat is absoluut waar, maar dat moet Ajax zelf bepalen en niet door chantage van een zaakwaarnemer. Er is geen reden om Kluivert zoveel salaris te geven. Laat de beste jongen eerst maar constant worden.

Hij kan zo de politiek; bizar hoeveel invloed hij heeft op mensen. hoe raiola clienten in kleine monsters veranderd, schrijnend, waar zijn clienten als justin en donnarumma eerst erg humble waren dat ze de kans kregen bij hun favoriete club (weet niet of justin ajax fan is), zijn ze nu vertekend door geld. Ik vind de hele affaire rond donnarumma nog schrijnender dan dit En hoe mensen raiola verdedigen met de zin: hij haalt de onderste uit de kan"... die mensen moeten nog veel leren. Het leven gaat niet over zoveel mogelijk geld verdienen. Een echte zakenwaarnemer wil toch dat hij leuk verdient bij zijn favoriete club, zie donnarumma; kon als 18 jarige 3.5 mil per jaar verdienen. Wou net tekenen, maar op de dag dat hij zou tekenen, werd hij tegen gehouden en is raiola het spel zo hard gaan spelen dat donnarumma en milan eigenlijk geen lange toekomst samen hebben... waar donnarumma, eigen jeugd, grootste talent van de laatste 15 jaar,en fan van milan, de nieuwe Maldini' kon worden, gaat hij nu in zomer of daarna weg met niks meer dan eigenlijk pijnelijk hinneringen, maar he, hij verdient nu 6.5 mil.... so who cares*facepalm* Dit excacte pad zal Justin helaas ook bewandelen vrees ik of erger; Zeker om dat ajax i.i.t Milan hem niet ten alle kosten wil behouden

Deze snotaap heeft echt lef, man man man! Ik zou zeggen: strikje eromheen & verkopen die handel! Zulke spelers moet je niet in je selectie willen hebben, totaal geen clubliefde, broodvoetballers!

Belachelijk dat in dit verhaal Raiola volledig de zwarte piet krijgt toegeschoven. Natuurlijk deugt die man van geen kant en heeft hij al heel wat bankrekeningen gespekt en carrières om zeep geholpen, maar Klluivert heeft toch net zo goed een stem? Als je voor je twintigste erin slaagt tientallen keuzes te maken voor je getatoeëerde lijf en wekelijks een blufferig quoteje de camera's in slingert, ben je denk ik ook oud genoeg om te bepalen dat zo niet met jouw club wordt omgegaan en al helemaal niet uit jouw naam.

Kluivert laat het allemaal wel gebeuren en dus stel ik voor dat Ajax zijn logo-kussende jeugdspeler met gelijke munt terugbetaalt. Ik zou het toejuichen om met een statement naar buiten te komen waarin Ajax stelt zich niet te laten chanteren door spelers die toch niet voor de club willen uitkomen en al helemaal niet door hun zaakwaarnemers. Om daaraan toe te voegen dat Kluivert gewoon te koop is. Dat statement zet je kracht bij als Ajax hem niet voor de hoofdprijs verkoopt aan pakweg Manchester United, maar de gang naar zulke clubs blokkeert en hem juist goedkoop bij pakweg Stade Rennes, Sampdoria of Brighton wegzet.

Mocht dat niet lukken, dan gewoon principieel vasthouden aan zijn contract. Lekker jaartje meetrainen bij de beloften inderdaad en transfervrij laten gaan. Kijken of Manchester United je daarna wel 1,5 miljoen salaris gunt...

8 mei 2018 om 08:16

Voorbeeld van maken inderdaad. Meetrainen met Jong en volgend jaar oprotten.

8 mei 2018 om 08:17

@gomes,
Ik zeg ook niet dat Kluivert niks te verwijten is, maar Raiola is hoogstwaarschijnlijk de persoon die hier achter zit. Hij is degene die de touwtjes in handen heeft. Justin is nog jong en invloedbaar.

8 mei 2018 om 08:26

Je moet oppassen hiermee want Raiola heeft ook laatste jaren enkele van de grotere talenten in de opleiding aan zich gebonden en iemand beweerde al dat hij daarmee dreigde in deze onderhandelingen. Kluivert die vertrekt zal ik niet wakker van liggen maar als Gravenberch (Raiola bound) vertrekt gaat die pijn doen, dat is echt een groot talent en ondanks dat hij pas 15 is zie ik hem volgend jaar wel JL spelen al. Zo'n spelers mag je als club niet verliezen want dat bespaart je bij goede ontwikkeling miljoenen aan aankopen.

8 mei 2018 om 08:36

Moet je zwichten voor zo'n zaakwaarnemer dan? Ik zou het omdraaien. Zoals Jan Reker namens PSV ooit aangaf dat Vlado Lemic niet meer welkom is op de Herdgang, moet je ook Raiola de wind uit de zeilen nemen. Desnoods pak je dat heel radicaal aan: niet alleen werk je niet nog langer met Raiola samen maar ook niet meer met elk talent dat hem als zaakwaarnemer heeft. Ajax zou daarin samen moeten optrekken met PSV en Feyenoord. Dan gaan die 'toptalenten' of naar AZ of Vitesse - waar traditioneel, en dat blijkt ook dit seizoen weer, geen topsportklimaat is om je echt klaar te stomen voor het buitenland - of naar Chelsea of Manchester City waar ze van hun 18e tot hun 22e vertoeven in een obscuur 7e beloftenelftal als ze niet aan een Russische middenmotor of een Engelse FC Bal op 't Dak in het Championship worden verhuurd.

Maak een statement, pik het niet langer. En laat je niet regeren door angst of geldbeluste potentaatjes als Raiola. Vergis je niet: als zo'n man wordt uitgesloten van de Nederlandse top is het voor hem erg lastig om talenten aan zich te binden. Zolang de bonden en wetten de clubs - en de carrière van de spelers - niet meer beschermen tegen dit soort mensen, moeten ze zelf met een kader komen vind ik.

Raiola kan de pot op. Tien maanden moet deze onzin al duren. En dan tekent Justin, moet je dan weer gaan wachten tot de volgende soap? Met Kishna ging het precies ook zo. Veel lawaai bij het tekenen van z'n eerste contract en daarna problemen. Raiola zal met Kluivert het zelfde gaan doen. Komt Justin misschien even op de bank gaat die clown z'n cliënt instructies geven om een breuk te forceren. Echt, Ajax moet er alles aan doen om Raiola buiten de poorten te houden.

8 mei 2018 om 08:18

Je hebt ook te maken met spelers die middenin hun contract overstappen op Raiola. Je kunt niet bepaald een clausule in hun contract laten opnemen dat zoiets verbiedt... Op het in- en verkoopbeleid na heeft Overmars ook met dit soort gezeik te maken. Blijkt toch wel een redelijk zware job te zijn, los dit maar eens goed op...

8 mei 2018 om 08:23

Het enigste wat je als Ajax zou kunnen doen is om duidelijk tegen de spelers te zijn. Wanneer ze Raiola tot zaakwaarnemer gaan nemen zal de club zich harder opstellen bij eventuele transferdeals. De Ligt is ook al aan het flirten met onze vriend, maar staat lang onder contract. Geen enkele garantie dat ie na de zomer dan blijft, maar Ajax zal dan meer geld ontvangen. Daar gaat het bij mij om.

8 mei 2018 om 08:53

Spelers die midden in hun contract overstappen naar Raiola te kennen geven dat er bij de eerstvolgende contractbespreking geen zaken gedaan gaat worden met Raiola dus dat ze het dan of zelf op mogen komen lossen of middels een andere zaakwaarnemer die wel het beste pas voor zijn of haar cliënt zoekt.

Raiola doet in mijn ogen niets verkeerd.
Dat hij Kluiverts carriere mogelijk verwoest is te danken aan Kluivert zelf. Hij is namelijk diegene die met Raiola in zee is gegaan. En iedereen weet waartoe dit kan leiden.
Raiola wil gewoon het onderste uit de kan halen, dat maakt hem dan ook 1 van de beste in zijn vak. Of je het nou leuk vind of niet.
Ajax zelf had natuurlijk nooit in deze situatie terecht moeten komen. Als je als club zo afhankelijk bent van je jeugdopleiding, moet je ervoor zorgen dat zo'n doorgebroken spelertje op deze leeftijd een dusdanig contract heeft dat het onmogelijk is om een jaar later gratis de deur uit te wandelen.
Door deze soap is contractverlenging onmogelijk geworden. Misschien dat Ajax Kluivert nog het eerste jaar zou kunnen huren voor een "prikkie" van zijn nieuwe werkgever. Maar gezien Raiola nu zich beledigd voelt door Ajax zal zelfs dat scenario moeilijk haalbaar worden.

8 mei 2018 om 08:30

Onderste uit de kan halen of gewoon belachelijke eisen stellen. Ook raiola weet dat hij voor dit jochie deze eisen niet kan doen. Die wil hem gewoon bij een andere club stallen en zo zn geld pakken. Het gaat hem niet om kluivert maar om hem zelf! En dat is hetgeen wat iedereen hem zeer kwalijk neemt!

8 mei 2018 om 08:30

"ajax zelf had natuurlijk nooit in deze situatie terecht moeten komen. "

Hoe zie je dat voor je dan? Kluivert doet net een jaar mee. Contract aanbieden van vijf jaar voordat hij zijn debuut heeft gemaakt? Nee dat is lekker beleid zeg...

8 mei 2018 om 08:51

Ajax moet hem echt niet gaan huren van een kopende club. Laat hem daar maar lekker op de bank zitten. Ajax heeft er niks aan om een talent te huren.

Is er dan niemand in zijn omgeving die hem duidelijk kan maken dat die God op z'n blote knieën mag bedanken dat die in Ajax 1 mag voetballen? Ik heb hem dit seizoen 1 goede wedstrijd zien voetballen. De rest van het seizoen bracht hij veel te weinig. Leeftijdsgenoten in andere competities zijn al veel verder in hun ontwikkeling. Lekker laten gaan voor elk aannemelijk bod en we horen er nooit meer wat van!

Zag eind vorig seizoen al trekjes bij kluivert waarvan ik dacht oh jee dit is er weer zo een die denkt dat ie alles is. Teert alleen maar op zn naam want voetballend laat ie nog bijster weinig zien en is ie totaal niet constant. Zag zelfs bij younes nog meer dreiging en inzet in zn laatste wedstrijden. Leuk hoor af en toe een doelpuntje maar verder laat ook kluivert amper wat zien.

En de allerjongste Kluivert neemt zo meteen slechts genoegen met de Nobelprijs voor Literatuur voor zijn kookboek.

Als je mijn berichten kunt teruglezen kun je zien dat ik toen al voorspelde wat nu gebeurt. En men zegt dan toch dat Kluivert een Ajacied in hart en nieren is, hetgeen laat zien hoe verknipt die club momenteel is.

Wanneer flikkert Ajax nu eens al die oud-voetballers eruit en begint te werken met echte managers en trainers? Het zijn toch wel aparte banen waarvoor je geschikt moet zijn. En geef een oud speler een seizoenkaart en daarna ophoepelen. Het klinkt leuk maar werkt dus niet.

Ik geloof werkelijk dat de onrust voor een groot deel bij Kluivert zelf ligt. Echter hij is op leeftijd, hij moet tekenen, hij is verantwoordelijk voor zijn daden.

Door dit soort zaakwaarnemers en de rijke mensen uit het middenoosten die goede voetballers als leuk speelgoed zien, gaat het voetbal helemaal kapot

Kluivert. . daar horen we nooit meer wat van net als van El Ghazi, Kishna, Ebecilio en meer van die Amsterdamse gigantjes

Mino sloopt de carrieres van de jongere en niet geariveerde spelers,hij is alleen goed voor zijn vedettes en denkt alleen aan zijn eigen centen. Italiaanse koekebakker is het met deze idiote eisen voor een 19 jarige we moeten nog maar zien of hij het gaat maken speler.

8 mei 2018 om 08:44

Dat heet marktwerking. Natuurlijk is dit klote voor ajax, maar het spelletje werkt, zoals het werkt. Raiola is een meester in dat spel en krijgt veel spelers ook gewoon op goede plekken.

Probleem is, dat als ajax hier enigszins in meegaat, meerdere spelers dingen zullen gaan eisen (en terecht, want meer te eisen dan Kluivert) of zelfs zullen willen overstappen naar Raiola. Dan wordt de soap niet minder in Amsterdam.

Proberen er nog wat voor te vangen en lekker laten gaan, zo iemand moet je niet in je spelersgroep en club willen hebben. Sowieso ben ik nog lang niet overtuigd van zijn zogenaamd grote talent.

lekker laten gaan. Alles bij Mino neerleggen is belachelijk. Kluivert gaat er zelf in mee.
Hij verdiend die 1,5 miljoen nog lang niet! Heeft nog niks laten zien , bij vlagen zag je een briljantje, maar alleen een ajax topspeler die heel erg belangrijk is voor ajax en er bovenuit springt heeft recht op zo'n salaris.
Laat hem maar gaan, lekker bij een Europese topclub op de bank zitten.

Een talent maar niet uitzonderlijk, bij een goed bod lekker laten gaan.

Lekker verkopen, die buitenspeler van AZ halen met 21 doelpunten op zijn naam. Lijkt me wel wat beter toch.. sjonge jonge.

Nu aan zijn contract houden en een jaar op de bank van het tweede weg laten rotten. Is misschien niet netjes maar dat is het enige antwoord dat gegeven kan worden op dit achtelijke gedrag van speler en zaakwaarnemer.

Go Ajax! Laat je niet gek maken. Als Ajax voet bij stuk houdt verdienen ze veel respect wat mij betreft. Zulke zaakwaarnemers maken het voetbal kapot.

Dit wist iedereen toen bleek dat deze man zn zaakwaarnemer was iedereen weet dat raiola sinds het mislukken van de transfer van aisaidi naar Ajax omdat meneer raiola toen ook zijn zin niet kreeg en hem vervolgens kansloos naar Liverpool bracht dat het bij alle volgende onderhandelingen hart tegen hart zou zijn.justin ga maar lekker ik kreeg de rillingen toen je voor het eerst mee speelde en voelde hoe enthousiast het publiek op je reageerde waaronder ik! Begrijp heus dat je veel wil verdienen dat willen we allemaal maar dit spelletje is alleen maar om weg te komen!! Noem jezelf nooit meer een Ajacied want dat ben je niet en mocht je perongeluk blijven en je scoort in een wedstrijd... kus dan niet het Ajax logo op je borst want dat mogen alleen echte Ajacieden!!

Zou nu gelijk duidelijk maken, dat als er niet wordt bijgetekend op de voorwaarden van Ajax, hij dezelfde toekomst staat te verwachten als Boilesen. Beter voorbeeld kun je niet hebben. Kijken wat dit doet met de voetballer. De familie wordt onder druk gezet door Raiola. Die moet je bannen van de Nederlandse velden. Die man is alleen uit op eigen roem en die stinkt. Uiteraard heeft Kluivertje wel een verhoging op basis van prestatie verdiend, maar zo goed is hij nog niet. Eerst maar eens minimaal een jaar de pannen van het dak spelen en onmisbaar worden bij Ajax, alvorens hij de stap maakt. Maar goed: o0ok hier zal de zaakwaarnemer het wel winnen. Jammer dat papa Patrick zo weinig tot een invloed heeft op zoon;lief. Deze luistert schijnbaar alleen maar naar zijn moeder en zijn zaakwaarnemer. En die zien allebei geld.

Kan wel merken uit welk nest hij komt. Ajax heeft gelijk dat zij niet akkoord gaan met zijn eisen, want die zijn niet reeël en gaan tegen het gebruikelijke beleid van Ajax in. Wat ik dan niet begrijp is dat Kluivert dan gestraft word, door niet meer te mogen spelen en gestald word in het 2e ( of misschien wel de jeugd, zoals Winston Bogarde destijds bij Chelsea), terwijl hij blijkbaar goed genoeg is om hem te willen behouden en blijkbaar een meer waarde heeft voor de club, anders zouden zij hem geen nieuw contract aanbieden. Daarnaast is ook niet bekend wat Ajax hem voor een contract heeft aangeboden en wat daarin staat. Het komt vaak genoeg voor dat clubs een speler niet laten gaan naar een andere club, als ze niet de hoofdprijs voor deze speler vangen. Moet de speler zich dan ook van zijn slechtste kant laten zien, door er gewoon uit wraak met de pet naar te gooien, omdat hij zijn zin niet krijgt? Dan verwacht de club ook gewoon dat hij zich nog volledig blijft inzetten voor de club, zolang hij daar nog speelt. Dat is meten met 2 maten, dus Ajax gaat hier ook niet helemaal vrijuit en zijn net zo goed op veel geld uit voor hun spelers, als dat Riaola dat is. Kluivert heeft een contract tot 2019, dus heeft het recht om het spel hoog te spelen, al is het een belachelijk voorstel. Ik snap de emoties van de Ajax supporters, omdat het een speler van hun club betreft, die ook nog is opgeleid door de club zelf, maar het mes snijd aan 2 kanten als je het objectief bekijkt. Ajax staat er zelf ook om bekend dat ze het maximale eruit willen halen als het gaat om het verkopen van hun spelers, ook alleen maar rijker willen worden en dan ook niet altijd kijken naar het belang van de speler, maar daar hoor je niemand over. Zij zijn dus ook echt niet roomser dan de paus en laten zich als club dan ook wel behoorlijk kennen. Om dit te voorkomen hadden ze dus in een veel eerder stadium al een risico moeten nemen om hem een langdurig contract aan te bieden en niet nu hij het dit seizoen aardig doet in het 1e en nog maar 1 jaar vast ligt, want dan krijg je dit. Je weet dat dit soort dingen kunnen gebeuren in de huidige voetballerij, waar bijna alles om geld draait, dus moet de club hier al eerder op anticiperen door risico's te nemen met waardevolle talenten of waardevolle spelers. Je zult ze dan al in vroegtijdig stadium voor een langere tijd vast moeten te leggen, om zulke situaties te voorkomen. Feyenoord heeft niet lang geleden hetzelfde meegemaakt met Vilhena, maar die mocht gewoon blijven spelen in het eerste, ondanks het feit hij eerst niet wilde bijteken. Uiteindelijk heeft hij ervoor gekozen te blijven o.a. ivm familieomstandigheden.

De vlag gaat uit op de dag dat spelers verplicht worden zelf hun zaakwaarnemer te betalen in plaats van de clubs. Je ziet vandaag de dag de meest bizarre eisen de revue passeren.

Zou je als Ajax zijnde niet kunnen zeggen dat je al eerder dan de stop van de transferperiode niemand meer verkoop, omdat je dan eindelijk eens weet met welk team je voorrondes gaat spelen

kwestie graag of niet! ik hoop dat Ajax en andere clubs voet bij stuk houden in dit soort gevallen. Zo verliezen die zaakwaarnemers steeds mee grip om de voetbalwereld. Jammer voor Ajax om een talentje te verliezen en in dit geval weegt htet mee dat hij Kluivert heet, want anders was hier waarschijnlijk geen aandacht voor. Laten we eerlijk zijn is hij beter dan Ebiclio en weet iemand waar die nog voetbalt? Dat bedoel ik Kluivert is hot door zijn naam, meer niet!

Ik kan werkelijk waar geen enkele reden bedenken waarom je deze jongen niet direct zou verkopen of naar Jong Ajax te verplaatsen. Hier hebben we natuurlijk allemaal geen zin in. Wat denkt deze jongen? Dat hij in de categorie VdV of Sneijder oid valt? Deze jongen heeft één a twee leuke acties per wedstrijd en soms ook geen.

Nee, ik ben hem liever kwijt dan rijk.

zo snel mogelijk op de bank laten plaatsnemen en niet eens meer met jong ajax mee laten trainen. Je kan veel over Rioala zeggen maar een speler kan ook zelf nog een beetje nadenken. Kluivertje denkt echter niet in belang van Ajax, maar in zijn eigen belang uitsluitend. Nou zo verbruist die jongen het bij iedereen.

8 mei 2018 om 11:13

Kluivert heeft gezegd dat hij voor 160 miljoen euro wilt vertrekken bij Ajax, dus hij denkt helemaal niet alleen maar aan zichzelf. Hij gunt Ajax een goede som. Het is dat Raiola, Kluivert gek loopt te maken en niet andersom.

Als Ajacied moest je eigenlijk wensen dat een jeugdspeler niet tot European Wonderboy wordt verkozen. Dit is namelijk best een prestigieuze titel. Raiola de rioolrat wil nu natuurlijk cashen op die titel want European Wonderboy ben je waarschijnlijk maar 1 keer. Voor hetzelfde geld loopt Kluivert volgend jaar naar een andere zaakwaarnemer dus Raiola moet hem nu wel verpatsen om te cashen.

Hoe doe je dat, Raiola zijnde.

1. Moeder en jeugdspeler gek maken dat hij veel te goed is voor Ajax want hij is niet voor niets European Wonderboy heh.
2. Ridicule salaris eisen stellen aan Ajax waarvan je weet dat ze daar nooit op willen en kunnen ingaan. Daarbovenop, voor het geval ze toch die salaris eis zouden inwilligen en Kluivert zou willen tekenen, een verkooppercentage voor jezelf stellen dat zo hoog is dat het compenseert wat je anders zou vangen als hij wel vertrekt.
3. Daarnaast zoek je het nieuws op dat het allemaal jouw schuld niet is en Ajax's eigen schuld.
4. Ajax zal ws niet happen. Daar reken je op. Dan dus je netwerk gebruiken en Kluivert vervolgens dumpen op de bank bij een Europese topclub. Die hem vervolgens uitleent. Carriere in het slop maar hey jij als Raiola hebt maximaal gecashed dus wat zou het.

Conclusie
1. Moeder en zoon Kluivert zijn te dom om in te zien dat Raiola niet het beste voor heeft met Justin maar alleen met zichzelf.
2. Ajax moet hem of voor een hoog bedrag verkopen. Maar dan laat je wel Raoiola winnen en zet je een precedent voor elke volgende jeugdspeler.
3. Of: Ajax zet Kluivert terug naar het tweede elftal.
4. Ajax wijst Raiola voorgoed de deur.
5. Elke jeugspeler die voor Raiola kiest meteen dumpen en niet meer in investeren.
6. Elke jeugdspeler die al is doorgebroken en daarna alsnog voor Raiola kiest meteen nooit meer opstellen en naar het tweede verbannen.

Ik dacht dat Trump het meest walgelijke mannetje was in deze wereld, maar Raiola doet zijn best hem te verslaan hoor.

Middelmatige voetballer die z'n achternaam mee heeft. Mag blij zijn dat hij bij Ajax speelt.

Het gebruikelijke beleid van Ajax, laat me niet lachen. Gaat hun alleen maar om belachelijk veel te verdienen aan een speler. En het wordt steeds gekker, dus spelers en makelaars voeren hun eisenpakket ook op.

De hele voetbalwereld is verziekt. Niet meer druk om maken!

In Engeland bestaat een regel dat je geschorst kunt worden als je het voetbal in diskrediet brengt. Buiten het veld zou er zo’n regel voor de transfermarkt moeten gelden, die oplegt dat een club maar een maximaal aantal spelers per leeftijdscategorie mag hebben. Nu romen scouts van Europe’s Finest de markt van boven tot onder af, waardoor clubs als Chelsea, Manchester United en Manchester City wel vier of vijf beloftenelftallen toptalent erop na houden en tientallen contractspelers jaar in jaar uit verhuren. Enkel in de hoop op die paar die wel de kans krijgen en hem uiteindelijk grijpen.

Deze kolonisatie van de voetbalmarkt brengt het voetbal natuurlijk niet direct in diskrediet, maar het remt wel de ontwikkeling van honderden jonge spelers, die elders van hun 18e tot hun 23e prima hadden kunnen presteren op een niveau als dat van de Eredivisie. Het zou het algehele niveau van het Europese voetbal op alle vlakken omhoog brengen. Waarom moet zo’n talentvolle jongen als Chong bij de reserves van Manchester United voor lege tribunes spelen? In Nederland zou hij Feyenoords blikvanger zijn, een juichende Kuip en de wereld aan zijn voeten om ook op zijn 22e naar een Europese topclub te verkassen voor de miljoenen.

De Uefa moet in het belang van het voetbal echt wat gaan doen aan de macht van topclubs en zaakwaarnemers. Bosman-arrest is leuk, maar het is ook niet de bedoeling dat clubs die niet stelselmatig de halve finale CL halen machteloos hoeven te zijn.

Opzouten met die geldwolven!!!!dan maar een jaar laten trainen en niet laten spelen!!!!! Gelijk voorbeeld stellen voor de volgende inhalen!!!!!

Verkopen alleen voor de hoofdprijs en anders geen wedstrijden meer. Dan maar risico dat hij gratis de deur uit loopt. Als hij bij wil tekenen (tegen normale eisen) prima, kom dan maar weer terug. Die Kluivert denkt dat hij al van het niveau Ronaldo is en die Raiola wil weer wat verdienen, misselijk spelletje. Goedndat Ajax er niet aan meewerkt

Beetje tegenstrijdig. Ze houden hem liever om een kampioen waardig elftal samen te stellen, maar met 1 jaar contract en niet willen verlengen spelen ze toch niet bij ajax? Beste is verkoop en dit gewoon volhouden tot er echt een gek bod komt. En die komt tegenwoordig wel, vroeger of later.

Is op zich toch ook wel lachen. Ajax heeft jarenlang de Scandinavische markt afgestroopt en toen werd er verteld dat dit de markt is en dat de competitie in de Scandinavische landen niks voorstelde. We zitten nu in Nederland in hetzelfde schuitje en nu komen de jankverhalen.

RIOLA heeft gelijk. Ajax heeft zat geld. Overmars en van der SAR hebben samen 5 miljoen mogen verdelen . Ze verdienen genoeg geld over de rug van die jongens.

Een van tweeën: of komende zomer verkopen bij een aannemelijk bod, of laten verpieteren - net als Younes - op de bank en eenzaam (zichtbaar) laten trainen. Een tussenweg is er niet. Maar absoluut niet toegeven aan Raiola. Die is er alleen voor (vooral) zichzelf en een beetje voor zijn speelgoed. Dat mag, maar niet toegeven mag ook. Een goed signaal naar andere spelers. Trouwens, als je net als Ziyech - en vele andere spelers - goede afspraken maakt met Ajax, is er best een middenweg. Zoals het hoort...

Ik begrijp het probleem niet helemaal. Spelers kiezen er zelf voor om in zee te gaan met Mino Raiola. De reden hiervoor is duidelijk: hij haalt het meeste uit de onderhandelingen met clubs (hoogst mogelijke salaris en/of bonussen). De clubs proberen hetzelfde te doen (minste salaris betalen aan een speler die binnen is danwel maximale verkoopprijs te realiseren bij een uitgaande transfer). Dat is toch een normale gang van zaken?

Waarom wordt de zaakwaarnemer nu ineens gehaat? Het is toch prima om voor de belangen van de speler op te komen die hem in dienst heeft genomen?

Het is mijns inziens een beetje hypocriet. Als de speler niet naar behoren presteert, is het logisch dat de club geen “loyaliteit” toont en moet de speler zo snel mogelijk verkocht worden. Als een speler daarentegen goed genoeg presteert om te kunnen blijven, moet deze wel loyaal zijn, niet al te hoge eisen stellen en alleen maar blij zijn dat hij voor de club mag spelen. Sommigen vinden het zelfs raar dat een eerste aanbod van de club door de speler wordt afgewezen. Dit terwijl bij een eerste bod door een buitenlandse club door de meeste bezoekers gezegd wordt: “niet op het eerste bod ingaan, probeer er meer uit te halen”. Ik snap dat er sprake is van clubliefde, maar laat je er niet door verblinden.

Geef hem wat hij wilt. Wordt kampioen met ajax, laat em meer goals scoren als dit seizoen en je verkoopt hem volgend jaar 60 miljoen. Wat is et probleem ?? Als je groot wilt winnen moet je groot inzetten

Gewoon op de tribune en alleen laten trainen stel dat hij voor 15 miljoen weggaat Die kan Ajax wel missen Ajax verkoopt dit jaar de wel weer voor rond 50 miljoen dus qua geld kunnen ze het wel missen het is wel zonde maar jammer maar helaas je moet je gewoon niet laten chanteren door zaakwaarnemers of spelers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

52 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren