Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kluivert spreekt zich uit over verzoek van Advocaat om voor Curaçao te kiezen

Laatste update:

Justin Kluivert ziet het absoluut niet zitten om nu al voor Curaçao te kiezen, zo zegt de 24-jarige linksbuiten van AFC Bournemouth in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Zaandammer, die tot dusver twee interlands in Oranje speelde, focust zich nog altijd op het Nederlands elftal.

Dick Advocaat, de kersverse bondscoach van Curaçao, noemde onlangs uit zichzelf de naam van de aanvaller tijdens een uitzending van Veronica Offside. “Kluivert zijn zoon, die is toch al 24”, aldus de Haagse trainer.

Presentator Wilfred Genee dacht in eerste instantie dat Advocaat doelde op Ruben Kluivert, het jongere broertje van Justin die speelt als verdediger bij FC Dordrecht. “Nee, die bij Bournemouth speelt. Die is 24 en heeft pas een of twee keer in het Nederlands elftal gespeeld. Dan mogen ze nog uitkomen voor een andere nationaliteit”, aldus Advocaat.

Reactie Kluivert


Kluivert heeft met verbazing geluisterd naar de uitspraken van Advocaat, zo vertelt hij aan journalist Johan Inan. “Ik hoorde dat Dick Advocaat laatst zei dat ik al 24 ben en voor Curaçao kan kiezen. Ik dacht: wat zeg jij nou? Ik ben pás 24, kan nog veel beter worden en ik wil weer voor Oranje spelen.”

“Ik heb veel tegen de stroom in gezwommen, maar ik voel nu dat ik de wind eindelijk mee heb”, gaat Kluivert verder. “Het lijkt me prachtig om erbij te komen en te concurreren met de top van Nederland. Uitdagingen waar ik van hou en hier nu keihard voor werk.” Kluivert speelde tot dusver 26 officiële wedstrijden namens Bournemouth, waarin hij goed was voor 6 doelpunten en 1 assist.

De grillige rechtspoot denkt vaak aan Oranje. “Daar ga ik niet over liegen. Ik heb een mooie leeftijd om die route weer op te pakken. Het EK wordt lastig als je er lang niet bij hebt gezeten, maar ik geef nooit op omdat ik weet wat ik in mijn mars heb.”

Kluivert ziet zeker kansen voor zichzelf. “Als ik nu naar het Nederlands elftal kijk, zie ik heel goede spelers, matties met en tegen wie ik gespeeld heb ook, maar ik zie niet in waarom ik van ze zou moeten schrikken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hele goede instelling wat mij betreft! Als je seizoen basis staat in de premier league, op een positie waar best nog wel wat concurrentie welkom is, dan geef ik hem best kans na het ek. Denk dat deze zomer nog te vroeg komt.

15 maart 2024 om 19:53

Als hij komende zomer voor Ajax, Feyenoord, of PSV kiest zit hij er de eerste beste interland weer bij haha

16 maart 2024 om 10:27

@mt87 - Tja, zo is het eigenlijk wel. Die schiet er hier in Nederland wel minstens 10 in per seizoen. Het is ook wel een beetje lachwekkend hoe dat gaat.

15 maart 2024 om 22:48

Met een beetje pech (of geluk voor hem) lopen bv Memphis en Malen een blessure op, en dan sta je alsnog zomaar op het EK.

Misschien moet hij terugkomen naar Ajax. Dan wordt hij na 2/3 goede wedstrijden al geselecteerd.

15 maart 2024 om 20:35

2/3 goede wedstrijden bij dit Ajax gaat wel lastig worden

15 maart 2024 om 21:14

@Ea
Kaplan...

15 maart 2024 om 20:44

Hij heeft natuurlijk al het voordeel dat hij ex-Ajax is. Dus als hij nog een paar leuke potjes speelt komt hij automatisch op de radar van Ten Hag en United😉 Vandaar is de stap naar Oranje klein

15 maart 2024 om 23:26

Opzich voor beiden heen slecht idee

16 maart 2024 om 01:33

Ik begrijp het cynisme. Echter is het niet ontoevallig dat dit niet alleen bij Oranje geldt, maar ook voor bijvoorbeeld Neres en Antony bij Brazilië en Kaplan bij Turkije. Ajax heeft nog steeds een grote naam. Kluivert zou voor dit Ajax een grote speler kunnen zijn. Jammer dat hij de voorbije jaren toch wel heeft stilgestaan. Stomme keuze om weg te gaan.

16 maart 2024 om 10:26

Allemaal leuk, maar als je kijkt wat er de laatste jaren debuteert, kun je je afvragen of je daar nog wel zo goed aan doet als bondscoach. Zo'n Hato heeft er nog niets te zoeken, Taylor kan dat niveau niet aan, Rensch ook zeker niet...

16 maart 2024 om 06:57

Zelfs na 2/3 matige potjes wordt je bij Ajax al geselecteerd haha. Zie Taylor en Hato.

Hij zegt vaak tegen de stroom in te hebben gezwommen, maar heeft hij dankzij zijn vader juist niet zijn hele jeugd de stroming mee gehad? Die twee interlands werden hem eigenlijk al te snel toegedeeld.

15 maart 2024 om 20:10

Dat geloof ik niet. Zijn vader zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld maar uiteindelijk heeft hij het ook gewoon zelf in de jeugd laten zien. Het Ajax van Bosz begon eigenlijk pas te draaien toen hij in de ploeg kwam (en dat zal echt niet alleen aan hem gelegen hebben, maar hij was er wel een onderdeel van). Misschien had hij langer bij Ajax moeten blijven maar hij heeft het daarna beter gedaan dan hier wel eens wordt geroepen. Speelde tot covid bijvoorbeeld wel vaak in Rome, was meen ik speler van het jaar bij Nice en had afgelopen seizoen best een aardig jaar in spanje.

Zijn twee interlands kwamen misschien iets te vroeg maar waren in die periode ook niet helemaal onterecht. Er waren niet veel alternatieven op de vleugels en hij kwam tot 11 goals als buitenspeler in de eredivisie, daar zullen dit seizoen, misschien mede door blessures, niet veel buitenspelers aankomen in Nederland denk ik.

16 maart 2024 om 16:05

Kansloze opmerking. Waar zijn ze andere broers dan ? Die hebben toch dezelfde vader. Het gaat gewoon om kwaliteit en niet de naam. Scouts komen misschien eerder kijken.maar als justin er niks van bakt. Dan bakt er simpelweg niks van. En dat is gewoon niet het geval.

Natuurlijk kiest die jongen niet nu al voor een Curaçao avontuur. Er zit nog groei in en dat ziet hij zelf ook. Zou nog een aantal jaar vechten voor mijn kans.

16 maart 2024 om 10:24

Dan mag dat wel snel komen, want hij staat al wat jaren stil.

Groot gelijk, gewoon lekker je wedstrijden spelen en wie weet wat de toekomst brengt. Was bij Ajax een leuk talent maar ook niet heel veel meer dan dat. In het buitenland wilde het toch niet echt lukken, tot nu bij Bournemouth. Niet elke voetballer hoeft ook op z'n 18e "de nieuwe Messi" te worden. Als Justin Kluivert straks op z'n 25 of 26e een prima voetballer is voor Oranje is het toch helemaal prima?

Goede instelling. De flanken bij Oranje zijn toch tamelijk dun bezaaid met spelers van een beetje fatsoenlijk niveau. En Justin is nog jong genoeg om veel beter -hopelijk- te worden.

Dit is zo'n speler die je juist bij Oranje wilt hebben. Vlugge voetjes met diepgang. Tegenwoordig leiden we alleen maar vleugelspelers op die de bal komen ophalen of ingespeeld willen worden met de rug naar de goal. Maar soms mag je ook wel eens een bal naar voren peren waar een speler als Kluivert er achter aan gaat.

Voor mijn gevoel zit hij momenteel ook heel dicht tegen oranje aan. Die gaat zijn kansen nog wel krijgen.

Eigenlijk is ie niet goed genoeg voor Oranje. Tegelijkertijd heeft hij wel specifieke kwaliteiten die geen andere speler heeft in NL op rechtsbuiten.

16 maart 2024 om 08:08

Ik weet niet waar hij in het verleden heeft gespeeld maar hij speelt dit seizoen vooral als 10 of linksbuiten

Een goede instelling en ik heb het sowieso niet op gelegenheidsinternationals, maar met betrekking tot Oranje zie ik het niet gebeuren. Hij is inmiddels 24 jaar en staat al wat jaren bijna stil in zijn ontwikkeling. Alleen fysiek is hij sterker geworden, maar op andere vlakken is hij nagenoeg stil blijven staan. Verder vond ik hem altijd al erg wisselvallig.

Toch eeuwig zonde hoe hij letterlijk met voor het 18/19 sprookje Ajax verliet. Ongelooflijk. Had maar naar je pa geluisterd! Dan had zijn carrière er misschien wel heel anders uitgezien, kijkend naar de top transfers die het klasje van 18/19 maakte: De Ligt, Ziyech, Nous, Frenkie, Donny etc

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren