Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse-overname Parry definitief van de baan na uitspraak beroepscommissie

Laatste update:

De Common Group van Coley Parry wordt definitief niet de nieuwe eigenaar van Vitesse. De beroepscommissie van de KNVB heeft dinsdag aan de club kenbaar gemaakt dat het beroep van Vitesse, aangaande de aandelenoverdracht aan de Common Group, ongegrond is verklaard. Dat melden de Arnhemmers middels een persbericht.

Daarmee komt er definitief een streep door de overname van Parry, al gingen er in Arnhem al weinig mensen meer vanuit dat de Amerikaan de club in handen zou krijgen.

Maandag heeft de beroepszaak plaatsgevonden in Zeist. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden waarin de club zich bevindt, had Vitesse kenbaar gemaakt het op prijs te stellen om zo snel als mogelijk een verkorte uitspraak van de beroepscommissie te ontvangen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Oftewel, een spoedige beslissing op het beroep, zonder de uitwerking van de overwegingen. Daar is dinsdag gehoor aan gegeven.

Vitesse verwacht binnen drie weken een onderbouwd vonnis te ontvangen van de beroepscommissie. De club laat weten 'nog in beraad te treden met betrekking tot het vervolgtraject'. De aanstaande Eredivisie-degradant had het beroep aangespannen, omdat de club met Parry contractueel had afgesproken er alles aan te zullen doen om de overname voor elkaar te krijgen. In werkelijkheid wilde Vitesse al enige tijd niet meer verder met de Common Group.

Daarmee is het hoofdstuk-Parry nog altijd niet afgesloten voor Vitesse. De zakenman heeft miljoenen in de club gepompt en is niet van plan deze schulden kwijt te schelden.

Daarnaast wil Parry betrokken worden bij het vinden van een nieuwe eigenaar. Op die manier hoopt hij financieel zo goed mogelijk uit de gefaalde overname te komen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi! Nu doorschakelen voor zover dat nog kan...

Weg met die luchtfietser!
Hou het Ernhems vites

7 mei 2024 om 21:58

Vitesse is al lang niet meer in Arnhemse handen natuurlijk.

Dat Vitesse ooit met deze gast in zee is gegaan is echt ongelofelijk. Een Amerikaanse investeringsmaatschappij doet niet aan goede doelen wat Vitesse helaas wel was en nog steeds is. Dat de overname werd afgekeurd kon iedereen van mijlenver zien aankomen behalve het vorige bestuur. Fijn dat in ieder geval de kogel door de kerk is, maar nu is de belangrijke vraag, hoe dan wel? Er lijkt vooralsnog niemand in de regio op te staan en voor volgend jaar staat er een tekort op de rekening van vijf miljoen als ik me niet vergis. Dat tekort zal gedekt moeten worden, anders krijgen we sowieso geen licentie.

Dat we nu de aandelen terugkrijgen is in ieder geval al een prettige eerste stap, maar de belangrijkste moet nog komen, namelijk een sluitende begroting.

7 mei 2024 om 23:30

Ik denk ook dat we het anders moeten verwoorden: Dat het vorige bestuur van Vitesse ooit met deze gast in zee is gegaan, is ongelofelijk. Dat wat Vitesse echt leven geeft, is hier niet verantwoordelijk voor. Het zijn de passanten waar je niets meer over hoort die hier verantwoordelijk voor zijn. Het is me nog steeds een raadsel hoe dit soort dingen altijd weer mogelijk zijn. Gokken met andermans geld betekent in mijn ogen voor een relatief groot deel ook zelf op de blaren zitten. Helaas is dat niet het geval.

8 mei 2024 om 11:34

Zeker. Het vorige bestuur van Vitesse heeft er absoluut een potje van gemaakt. Zij hebben geen een moment ernaar gekeken om Vitesse een club te maken die op eigen benen kon staan. Eigenlijk zou je moeten kijken of deze bestuurders aansprakelijk kunnen worden gesteld voor dit extreme wanbeleid dat er gevoerd is.

Je ziet nu wel in deze penibele situatie dat Vitesse qua support in ieder geval een levensvatbare club is. Na degradatie toch 18.000 man op de tribune en nu ook een enorme hoeveelheid geld op weten te halen. Deze totale ellende kan ook een mooie herstart zijn voor Vitesse, vrij van buitenlandse inmenging en gewoon bouwen naar een gezonde club. Ik denk dat het animo voor de club dan ook weer zal herstellen, waar je zag dat dit de afgelopen 10 jaar langzaam maar zeker afnam. Dan moeten we alleen wel de mogelijkheid krijgen. Er moet iemand inspringen om volgend jaar de tekorten te dekken, want zelfs met maximale sanering lukt het niet. De kosten zijn op dit moment nog simpelweg te hoog en daar komen we ook niet in één klap vanaf.

8 mei 2024 om 07:25

Juist, bring in the Saudi's😂
Vitesse zal nu alleen nog maar door kunnen met een grote gulle buitenlandse portemonnee anders us het alsnog over en uit, dus dat wat betreft "Arnhems".

Benieuwd hoe Coley Parry zich opstelt. Als hij alles direct terug wilt zal de ondergang van Vitesse een feit zijn helaas.

7 mei 2024 om 21:49

Binnenkort volgt de uitslag van de Whoa procedure. Dat gaat tegenwoordig anders dan vroeger wat betreft schuldeisers. Ze gaan nu kijken wat Vitesse wel kan betalen redelijkerwijs. Wat daar uit komt is wat overblijft, de rest wordt gesaneerd van de schuld, Nieuwe wetgeving.

7 mei 2024 om 22:44

Dat is niet helemaal hoe de WHOA werkt. Het is voornamelijk om te voorkomen dat één schuldeiser dwars kan blijven liggen.

Vitesse moet ook nog aantonen of ze levensvatbaar is na de sanering, daar komt eind van de week advies over.

7 mei 2024 om 22:57

Nee dat klopt absoluut. Daar wordt ook naar gekeken, maar het feit dat de whoa al is toegekend door de rechter is al een overwinning op zich. Dat het magisch betekent dat nu de schulden kwijtgescholden worden, absoluut niet.

7 mei 2024 om 23:32

Ik zie dat niet gebeuren, aangezien het heel sterk de vraag is of Vitesse uberhaupt echt levensvatbaar is. Ook is het de vraag in wat voor termijnskader de rechter oordeelt. In een driejarentermijn is Vitesse namelijk niet per se levensvatbaar onder deze omstandigheden.

7 mei 2024 om 21:52

Zou ook de ondergang van zijn centen zijn, een kale kip kun je niet plukken en zonder licentie komen er ook geen inkomsten meer binnen voor komend jaar waar hij beslag op kan leggen. Eventueel wat toekomstige centen voor Manhoef, maar dat dekt ook zijn 14m bij lange na niet.

7 mei 2024 om 21:58

Zeker waar, probleem is wel dat er niemand meer durft in te stappen, met dat gezeik van licentie commissie. Dat heeft gewoon veel te lang geduurd

7 mei 2024 om 22:42

Vitesse kan gewoon de juiste documenten aandragen, zoals vandaag nogmaals is gebleken is het Vitesse in 2 jaar niet gelukt om dat te doen.

Ergens vind ik het een grote schande dat de KNVB Vitesse 1 week geeft om hun club te redden. Dit had veel eerder gemoeten

7 mei 2024 om 22:00

Dat is ook een beetje het wrange aan de situatie. De knvb doet ruim anderhalf jaar over het behandelen van de overname van Vitesse en vervolgens eisen ze wel dat Vitesse in twee weken alles paraat heeft.

Ja Vitesse heeft het extreem slecht voor zichzelf geregeld en ook zeker aan zichzelf te danken, maar je kan niet als knvb ongelofelijk lang over zo’n dossier doen en dan vervolgens zo’n onredelijke deadline opgeven voor de club.

7 mei 2024 om 22:40

Ik word wel een beetje moe op dat afgeven op de licentiecommissie. Die toetsen aan de regels die door clubs zijn goedgekeurd, dat Vitesse op geen enkel punt de juiste documentatie kon aandragen is echt hun schuld, net zoals Khaki Jordania toen buj Den Bosch. Daarom duurde het lang, niet door de KNVB.


De KNVB heeft de beroepsprocedure binnen een dag afgehandeld.

7 mei 2024 om 23:08

Het is meer dat er ook processen zijn die pas gestart kunnen worden nadat alle trajecten bij de KNVB doorlopen zijn.
Daarom is het raar dat Vitesse eerst dacht tot medio juni te hebben en dat toch naar voren is getrokken. Stel je daar dan wat coulanter in op. Werk aan een backup voor de KKD op de achgergrond met volledige transparantie. Niemand wil een echte club inruilen voor nog een jeugdteam in KKD of inkrimping naar een oneven nummer, maar daar ziet t wel naar uit

7 mei 2024 om 23:10

De KNVB heeft ruim anderhalf jaar over het beoordelen van de overname gedaan, omdat zij Vitesse steeds opnieuw extra tijd hebben gegeven om de benodigde bewijsstukken aan te leveren.
De KNVB is Vitesse dus steeds opnieuw ter wille geweest en krijgt nu van (sommige) Vitessesupporters de zwartepiet toegespeeld omdat ze te lang over de beoordeling zouden hebben gedaan.

8 mei 2024 om 00:28

Mijn probleem is eerder dat je nu ook een extensie mag geven en dat de KNVB een les hieruit moet trekken. Het is namelijk klantvriendelijker om eerlijk en transparant te zijn ipv te lang te pappen en nathouden. Het is een enorme rotzooi, voornamelijk door Vitesse, maar de KNVB heeft gewoon fouten gemaakt en mag best meedenken nu.

7 mei 2024 om 23:46

Het is eerder een grote schande dat er ruim 150 miljoen schuld wordt kwijtgescholden omdat je jarenlang ver boven je stand hebt geleefd. Vitesse heeft alles zelf zo uit de hand laten lopen. Ik heb geen medelijden met Vitesse zelf. Voor de supporters vind ik het wel verschrikkelijk.

8 mei 2024 om 10:26

Leeft NEC ook niet op een te grote voet, met Marcel Boekhoorn als suikeroom, Dan leef je ook boven je stand. Want als Boekhoorn weg valt, heeft NEC ook een tekort op de begroting.

8 mei 2024 om 11:27

Hoewel ik je punt best snap en je deels ook echt wel gelijk hebt, zit er wel een verschil tussen Boekhoorn en wat er bij Vitesse aan de hand is. Even los van de betrokkenheid bij de club, helpt Boekhoorn af en toe met een speler halen die normaal gesproken niet binnen het budget van NEC zou vallen. Verder doet NEC het gewoon zelf met een sluitende begroting. Ja ze kunnen daardoor iets boven hun stand leven, maar het is niet consequent 10 miljoen tekort op je begroting door overspenderen zoals dat bij Vitesse helaas wel het geval was.

De Common Group van Parry heeft gisteren een persbericht uitgegeven. Daar klinkt veel redelijkheid in door, maar tricky lijkt me de zin dat de shares first will be transferred to an independent foundation. De licentiecommissie zal het niet leuk vinden als de aandelen maar kort in handen zijn van deze Arnhemse stichting en daarna toch nog naar de Common Group gaan, denk ik zo. Parry kan natuurlijk op andere manieren wel zien zijn investering terug te verdienen, al ergens genoemd is een percentage van toekomstige transferopbrengsten. Maar voor direct lijkt hij meegaand, en komt Vitesse zo eindelijk van de Russen af. Ik ben in tegenstelling tot anderen wel van mening dat de licentiecommissie veel te traag heeft gehandeld, het was voor iedereen beter geweest als er veel eerder een uitspraak was gekomen. Hopelijk krijgen we als gewone supporters een keer volledig inzicht en blijft niet alles onder het tapijt van vertrouwelijkheid verborgen. Maar ik vrees dat dit niet gaat gebeuren zodat er nog lang zal worden gespeculeerd.

8 mei 2024 om 11:42

Ik denk dat Parry en de common group nog op zoek gaan naar een oplossing, maar zij kunnen niet eenzijdig de aandelen opeisen. Het akkoord is er nu dat de aandelen naar een aparte stichting gaat, Vitesse voor altijd. Daarin zullen ze blijven totdat Vitesse deze of mag overdragen aan Parry of kan verkopen aan iemand anders óf, en dat hoop ik, voor altijd. Laat het huis maar affikken en dan vanuit het as weer opbouwen. Volgend jaar gaat de belangrijkste uitdaging worden, omdat voor volgend jaar de begroting sowieso niet sluitend is. Daarna kan het hopelijk weer herstellen.

Ik snap vooral niet waarom de licensiecommissie er is. Of je gaat failliet of niet. Of de gemeente en brandweer vinden je stadion veilig of niet. Ophouden met een minimum aantal contractspelers. Ik heb overigens geen enkele sympathie voor een club die aan de hand van een reeks melachomanen volstrekt afgesneden is van haar wortels, maar zie niet waarom deze zou moeten verdwijnen vanwege een onzincommissie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren