Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hooijdonk pleit voor sjeik in Rotterdam: ‘Feyenoord is een topclub’

Laatste update:

Feyenoord won deze maand weliswaar de Johan Cruijff Schaal, maar na de Europese uitschakeling door AS Trencín en de nederlaag bij De Graafschap in de eerste speelronde van de Eredivisie werd het woord crisis al in de mond genomen. Het team van Giovanni van Bronckhorst was zondag met 3-0 te sterk voor stadsgenoot Excelsior, maar het is maar de vraag of het lek daarmee boven is. Pierre van Hooijdonk heeft een oplossing.

“Er moet een groot schip met geld binnenvaren”, vertelde de oud-aanvaller van onder meer Feyenoord bij Studio Voetbal. “Een sjeik bijvoorbeeld. Feyenoord is een topclub. En ik denk dat, zoals het nu gaat, lang kan gaan duren voordat je de aansluiting hebt met Ajax en PSV.” Feyenoord steeg door de eerste zege van het seizoen naar de zevende plaats op de ranglijst met drie punten achterstand op de koplopers AZ en PSV.

Niet iedereen aan tafel zag de suggestie van Van Hooijdonk zitten. "Het is de vraag of het bij Feyenoord past", zei Willem Vissers, journalist van de Volkskrant. “Het is een volksclub. Ik denk dat een heel groot deel van Het Legioen er totaal niet op zit te wachten. Ik vraag me af of een sjeik echt geïnteresseerd is in Feyenoord. Buiten Nederland is het Nederlands voetbal nauwelijks te zien op televisie.”

“Dat ligt toch anders bij de Engelse clubs die overgenomen zijn. De Premier League is overal ter wereld te zien." Van Hooijdonk noemt de grootste clubs uit Engeland als voorbeelden. "Ik geloof niet dat ze er in Manchester een probleem van maken. Mensen willen succes, landstitels. Champions League-voetbal. Ik denk dat het de supporters helemaal niet uitmaakt. Als je kan garanderen dat het geld en de successen komen. Achttien jaar lang wachten op een landstitel is voor een club als Feyenoord veel en veel te lang.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Valt voor een Sjeik toch geen geld te verdienen met een club als Feyenoord?

20 augustus 2018 om 00:47

Dan moeten ze het niet doen. En de vraag is ook wat als de Sjeik opeens vertrekt...

In Engeland weten ze dat het geld blijft komen maar in NL?

20 augustus 2018 om 06:49

Alsof Abramovic geld verdient heeft met Chelsea of die man van Psg geld verdient heeft. En supporters maakt het echt niets uit of er een sjeik boven staat of niet als je wint is iedereen blij.
Voor Nederland zou het inderdaad wel geweldig zijn als je zo’n vermogende man krijgt a la PSG. Dan speel je altijd CL en kan je daar in schitteren.
Alleen dan moet je wel een man vinden die nog een beetje een plan heeft en niet eentje die maar lukraak koopt om het kopen want dat gaat nooit goed.

20 augustus 2018 om 07:34

Jazeker. Wat denk je dat een Chelsea nu waard is? Als Abramovic de club verkoopt dan houdt hij er gewoon geld aan over.

PSG zal nog de vraag zijn momenteel, maar de waarde van die club is ook gigantisch gestegen de afgelopen jaren.

20 augustus 2018 om 07:55

Wat Sammerens zegt, natuurlijk verdienen deze partijen aan Chelsea en Psg. De clubs zijn vele malen meer waard geworden en gaan uiteindelijk ook met winst verkocht worden. In het geval van Abromavich helpt het aanzien van Chelsea hem ook in de zakenwereld. Privebox hier, kaartjes voor een grote wedstrijd daar, het hele marketinggebeuren...

20 augustus 2018 om 09:28

Succes komt als een serieuze sjeik komt die t salarisplafond verhoogt naar +/- 3,5mio. Dan komen serieuze spelers. En niet zoals bij Vitesse allerlei afdankertjes. De komst van zo'n sjeik is nihil TENZIJ NL, Belgie en Luxemburg hun competities fuseren. Dan heb je veel meer topwedstrijden en wordt het niveau hoger.

20 augustus 2018 om 10:01

Een beetje respectloos om de spelers bij Vitesse maar als afdankertjes te benoemen.

Voor het Eredivisie niveau heeft Vitesse gewoon heel leuke spelers in de gelederen (en gehad de afgelopen jaren). Spelers als Linssen zijn voor de Eredivisie gewoon uitstekend, terwijl bijvoorbeeld Karavaev ook gewoon een prima versterking is die zeker nog wel een stap gaat maken als hij zo door gaat.

Wat verwacht je dan bij een overname? Dat er ineens topspelers naar de Eredivisie komen? Groei moet ondanks een overname altijd nog geleidelijk doorgezet worden. Ik denk dat Vitesse nu het beste team heeft staan sinds jaren, en dan nog moet je jaren structureel goed presteren om daadwerkelijk stappen te kunnen zetten.

Ze hebben voor het eerst sinds jaren weer eens wat geld aan aankopen uitgegeven, in plaats van nagenoeg louter transfervrije spelers halen.

20 augustus 2018 om 10:48

Sammerens

"als Abramovic de club verkoopt dan houdt hij er gewoon geld aan over. "

Jij zegt dat, maar waar baseer jij dat op? Want ik lees ook wat de vraagprijs van Chelsea, op dit moment, zou zijn. Abramovic vraagt, naar verluidt, 2,2 miljard. En dat is natuurlijk een groter bedrag dan het bedrag waarvoor hij de club in 2003 overnam.

Maar hoeveel geld heeft hij er dus in die 15 jaar ingestopt? Bekend van Chelsea is dat ze, dankzij Abramovic, geen zwarte cijfers hoefden te schrijven. Die werden dan ook in 15 jaar nauwelijks geschreven. Meestal resteerde, aan het einde van het boekjaar, een miljoenenverlies. Recentelijk, in 2016, was dat bedrag nog iets van 83 miljoen!

Dus tel dan al het geld dat Abramovic in de club heeft gestoken 15 jaar lang en dan praten we over 'ruim méér dan één miljard.

Ik betwijfel het, of Abramavic hier geld aan overhoud. Overigens maakt dat voor mannen zoals hij niets uit. Geld zat en hij is wel dankzij dat geld gewoon één van de centrale figuren van het Europese voetbal geweest.

20 augustus 2018 om 10:55

Sammerens

"wat verwacht je dan bij een overname? Dat er ineens topspelers naar de Eredivisie komen? "

Dat was inderdaad exact wat er verwacht werd, destijds toen Jordania opeens de club overnam. Dat er topspelers zouden komen. En zo gek was dat niet. Want Jordania zei natuurlijk wel dat er heel snel 'jongen goede spelers gehaald' zouden gaan worden, maar dankzij de belofte van Champions League voetbal was het helder dat het zou moeten gaan om topspelers inderdaad. Hoe wil je anders de CL kwalificatie afdwingen in Nederland?

'just give me a few more days', zei hij er nog achteraan. Anyway, destijds was nog niet eens bekend dat Jordania een zetbaas was van het netwerk rond Abramovic. Dat werd later pas bekend, toen journalisten eens goed in de achtergronden waren gedoken. Daarmee werd ook de link met Chelsea helder.

Overigens, je reageert nu als door een adder gebeten omdat iemand het heeft over de 'afdankertjes' van Chelsea, maar ben nou eens realistisch! Het is uiteraard niet de A garnituur, maar zelfs niet de B garnituur die naar Arnhem komt. Daar zitten prima spelers bij, maar het is en blijft uiteindelijk wel wat bij Chelsea verder echt weinig potentieel heeft. Dan heb jij het bovendien ook nog over een uitstekende speler als Linssen. Maar die is niet via Chelsea gekomen natuurlijk!

20 augustus 2018 om 12:41

Het is een simpele rekensom van de schuld van Chelsea aan Abramovic plus het aankoopbedrag. Ik heb de exacte bedragen (zover ze bekend) zijn nu niet bij de hand, maar dat zal uit mijn hoofd iets rond de 1,5 miljard zijn.

Over je tweede reactie:

Wellicht wordt het dan een discussie over wat je definitie van topspelers is. Persoonlijk, en met mij destijds velen anderen, verwachtte ik echt niet dat er ineens erkende toppers zouden komen. Wel dat er mogelijk pareltjes gekocht zouden kunnen worden die met wat groei weer voor een leuke som verkocht zouden kunnen worden, ala Bony. Dat is an sich te weinig gebeurt, mede omdat het geld er gewoon niet was om veel aan transfersommen te besteden.

Verder reageer ik op Warebe die het heeft over het verhogen van een salarisplafond wat zou moeten resulteren in de komst van topspelers en niet in de komst van afdankertjes zoals bij Vitesse. Dan hebben we het toch niet louter over huurlingen van Chelsea? Ik zie dus niet zo in waarom je het louter op Chelsea huurlingen betrekt en ook de kwaliteit die benodigd is voor Chelsea als maatstaf neemt.

Buiten heeft Vitesse door de jaren heen ook wel wat hoger aangeschreven jeugdspelers mogen huren, nadat bleek dat sommige huurlingen zich bij Vitesse prima wisten te ontwikkelen. Dat ze de absolute toptalenten niet krijgen lijkt me logisch. Die plaatst een club als Chelsea logischerwijs in een sterkere competitie om hun ontwikkeling te bevorderen.

Je moet het in mijn ogen kijken vanuit het perspectief van de Eredivisie en de kwaliteiten die hier benodigd zijn. En dan concludeer ik dat Vitesse gewoon een aantal prima spelers heeft die behoren tot de beteren van de Eredivisie. Dan vind ik de term afdankertjes gewoon allemaal wat respectloos. Dat jij dat anders ziet mag natuurlijk gewoon. Overigens vind ik het ook wat overdreven om te stellen dat ik reageer als door een adder gebeten. Ik geef aan dat ik het wat respectloos vind en leg volgens mij daarna op rustige wijze uit wat ik er van vind.

20 augustus 2018 om 10:36

Aadmaat

Je bedoelt, 'want die sheiks van City, Chelsea en PSG die verdienen miljoenen per jaar met hun clubs'??? Voor je informatie, die sheiks hebben clubs niet voor het verdienen van geld. Dat zijn speeltjes, vergelijkbaar met de Arabische renpaarden, snelle auto's en lekkere vrouwen die ze allemaal al hebben.

Sowieso, geld verdienen in het voetbal, dat is er voor clubeigenaren bijna niet bij. Er moet namelijk uiteindelijk altijd geld bij.

We winnen 3 wedstrijden niet en er crisis en er moet een sjeik komen, wonnen we die 3 wedstrijden waren we titelkandidaat. In een woord samengevat: media

20 augustus 2018 om 01:54

Het is niet alleen dit seizoen he. Denk is na.

20 augustus 2018 om 03:23

Maar de realiteit is dat je op je klote krijgt tegen trencin, op je klote tegen de graafschap en gelijk speelt in de Kuip tegen trencin. Geen Europees voetbal. En de selectie matig is, spelers hebben niet het niveau, spelers halen niet hun niveau en spelers ontwikkelen zich niet. Een topclub heeft dan een crisis, maar als je jezelf als middenmoter ziet is kan het gezien worden als een valse start.

20 augustus 2018 om 08:33

@edo2000

het probleem ligt veel dieper als dat natuurlijk. we hebben een armoedige selectie staan zonder transferwaarde en we hebben geen geld om spelers te kopen. dan snap ik wel dat er word gesproken over een crisis.

al had je nu 9 punten was het imo nog steeds crisis en dat is het al jaren bij Feyenoord door het beleid van Van Geel. ik zei het zelfs nog toen we kampioen werden dat deze man zijn beleid ons financieel en sportief in de problemen zou brengen en dat blijkt nu.

de 30 miljoen die vorig jaar werd verdiend aan de uitgaande transfers van Karsdorp en Kongolo heeft Van Geel hoogstpersoonlijk laten verdampen aan middelmaat en dan zit hij nu weer zielig te doen dat we financieel zo ver achter lopen op PSV en Ajax. tja, vind je het gek als je als TD op deze manier kapitaal vernietigd

20 augustus 2018 om 09:52

Aaah Japie, weer een reden gevonden om je 30 miljoen argument boven tafel te halen.
Het pas nog zo kort maandag maar het begon dus alweer te kriebelen.

v Geel heeft ons juist uit de crisis gehaald, dat wil niet zeggen dat het de jaren daarna een en al hosanna is. Er zijn tegenslagen geweest en er gaan nog veel meer tegenslagen komen. Of het nou bij v Geel is of bij iemand anders, het zit niet altijd mee.

En over de transfers die v Geel heeft gerealiseerd met de 26! miljoen, was inderdaad iets meer kwantiteit dan kwalitiet, maar uiteindelijk met de hele blessureregen, was het maar goed dat we zo'n brede selectie hadden, anders was het dal misschien nog wat dieper geweest.

Twente wordt kampioen, krijgt hoogmoed en gaat zowat failliet. Dan ga je als Feyenoord toch ook niet alleen maar dure spelers halen zodat je evt 3 jaar later weer met 40 miljoen schuld zit?

20 augustus 2018 om 10:27

@alexdevidal

Als Ajacied geniet ik van jou laatste alinea, als Feyenoorder zou ik me er echt aan ergeren. Daar zit echt 0,000 topsportmentaliteit in.

20 augustus 2018 om 14:27

@thugvz
Het is toch gebleken dat veel investeren geen garantie is op succes. Heeft niets met topsport te maken maar met duurzaamheid van de club.
Zet liever een pas op de plaats dat je daarna doorgroeit, in plaats van 2 stappen naar voor en er weer 5 terug zetten als het niet lukt.
Je wilt altijd het uiterste eruit halen(topsport) maar dat kan niet altijd(realiteit) want geld bepaald nou eenmaal veel.

20 augustus 2018 om 14:49

@alexdevidal

nou, veel geld investeren heeft er wel voor gezorgd dat clubs als Chelsea, PSG en Manchester City tegenwoordig Europese topclubs zijn bv

kwaliteit kost nu eenmaal geld en als je geen geld hebt heb je dus niet de kwaliteit in huis om sportief bij de top te blijven horen

en waarom moet alles duur zijn? Sanchez kostte Ajax bv 5 miljoen, wij betaalden 4,8 miljoen voor St.juste, 4 miljoen voor Larsson en 4 miljoen voor Amrabat. die laatste 2 kostten bij elkaar dus 8 miljoen en voegen helemaal niks toe aan Feyenoord. dan had je beter in het buitenland een talent kunnen halen voor dat geld, met een grote potentie die wel wekelijks uitblinker was bij zijn club zoals PSV heeft gedaan met Lozano bijvoorbeeld ipv dit soort middelmaat van Utrecht en Heerenveen te kopen

Tja, zelfs Van Hooijdonk is dus anders gaan denken over de overnames van voetbalclubs. Kan me goed herinneren dat Van Hooijdonk een grote criticaster was omtrent de overname van Vitesse. Nu er na 8 jaar geconcludeerd kan worden dat de club vooralsnog in goede handen lijkt (terwijl we bijna bankroet waren), en er meerdere positieve voorbeelden van overnames zijn lijken mensen realistischer te gaan denken. Om terug te komen op Vitesse; we zijn weer spinglevend, en bovenal stabiel de laatste jaren.

Voetbal is een spel met veel commerciële belangen en daar komt geld bij kijken. In landen als Engeland zijn er al jaren eigenaren die veel geld in die clubs pompen. Zonder die eigenaren was het Engelse voetbal niet het voetbal zoals we dat nu kennen daar. Om in Nederland niet te ver achter te blijven op andere landen, kunnen geldschieters een oplossing zijn.

20 augustus 2018 om 01:22

Nederland is al te ver gezakt ten opzichte van andere landen. Wedijveren met de grote vier competities gaat nooit meer gebeuren, we zijn al afgehaakt bij de subtop (Frankrijk, Portugal, Rusland) en hangen ondertussen onder aan de middenmoot. Hoger dan de middenmoot gaat de Nederlandse competitie niet meer komen, tenzij er van hogerhand iets gebeurt, iets waar wij geen invloed op hebben. Om terug te komen op jouw Vitesse, de overname is redelijk succesvol gebleken op nationaal niveau, maar internationaal stelt het niks voor. Ik zie derhalve geen heil in overname door een sjeik, omdat we met het Nederlands voetbal jaren geleden de boot hebben gemist en zijn blijven hangen in dogma's van de jaren zeventig. Ik koester de Eredivisie zoals ie nu is, laag niveau maar veel spektakel. Internationaal tellen we simpelweg niet mee, en daar gaat een eventuele sjeik bij bijvoorbeeld Feyenoord geen snars aan veranderen

20 augustus 2018 om 07:42

Waar veel mensen de fout mee in gaan is dat men maar denkt dat die eigenaren er klakkeloos geld in pompen.

Dat is gewoon niet het geval. Het zijn zakenmensen die investeringen doen. De meesten pompen er ook niet of nauwelijks geld in.

Dat geld dat ze er eventueel in pompen gooien ze er niet in om het nooit meer terug te gaan zien.

Probleem met Nederland is dat het hier een stuk lastiger is om je investering terug te verdienen. In Engeland is promoveren honderden miljoenen waard, zeker als je een club enkele jaren op het en stabiele veilige plek weet te laten eindigen.

20 augustus 2018 om 11:02

Sammerens

"waar veel mensen de fout mee in gaan is dat men maar denkt dat die eigenaren er klakkeloos geld in pompen."

Abramovic heeft iedere pond die hij in Chelsea stopte uiteindelijk aan Chelsea geleend dus? Even nog voor je begrip, in de periode 2003-2008 ging dat om honderden miljoenen per seizoen. Maar die zijn dus niet door Abramovic 'in de club gepompt'. Nou, dan vraag ik me af hoe Chelsea die rekening dan, over 15 jaar, gaat terug betalen aan Abramovic.

20 augustus 2018 om 11:23

Het is inderdaad zo dat Abramovic dat geld aan Chelsea heeft geleend in een rentevrije lening. Dat geld komt van Fordstam, waar Abramovic eigenaar van is.

Maar dat is verder niet de kern waar ik op doelde. Als een eigenaar geld steekt in een voetbalclub dan is dat in de regel zo om er rendement op te krijgen. In het geval bij een voetbalclub is dat vaak in de vorm van een waardestijging van de club.

Chelsea is daar een prima voorbeeld van. Abramovic was zo'n 200 miljoen pond kwijt om de club schulden te kopen, en heeft daar inderdaad nog honderden miljoenen achteraan geleend. Het ligt echter in de lijn der verwachting dat het verkopen van een club als Chelsea een bedrag op zal leveren wat richting de 2 miljard zal gaan en de investeringen van Abramovic dus ruimschoots terug zal betalen.

En zo is het bij City niet anders. Die club heeft een waardestijging ondergaan die de investeringen ruimschoots compenseren.

Dit zijn natuurlijk de meeste extreme voorbeelden. Er zijn zat eigenaren die er sowieso weinig geld bij doen maar zich vooral richting op het verbeteren van de structuur en stabiliteit van een club. En natuurlijk ook voorbeelden waarbij eigenaren er geld in pompten maar niet die groei wisten te bewerkstelligen die ze voor ogen hadden. QPR is daar een eenvoudig voorbeeld van.

Pierre is een mooi figuur maar ik wacht nog steeds op een eerste artikel waarin ie hout snijdt..

Buiten Frankrijk om was er ook geen hond die naar PSG of Monaco keek en zie daar! Tuurlijk Frankrijk is een grotere afzetmarkt an sich, maar zeg nooit nooit. Wellicht als er een Europese super League komt en wonder boven wonder de traditionele top 3 daarbij uitgenodigd wordt.

20 augustus 2018 om 01:16

Mwah, je moet kijken naar wat er buiten de club is, dan kun je Monaco en Parijs niet vergelijken met Rotterdam. Een Sjeik is niet nodig bij Feyenoord, wel een bestuur dat de ballen heeft om Gio minimaal op zijn kloten te geven dat hij er na het kampioenschap een bende van heeft gemaakt.

20 augustus 2018 om 01:22

Hoe bedoel je kijken wat er buiten de club is? Ik wil ook niet stellen dat een sjeik per se nodig is hoor, zeker niet, maar als fan is het best leuk te fantaseren over het spenderen van tientallen of honderden miljoenen die een of andere gek in je club pompt😜

Ga toch weg man, wat een idioot idee! Als ik iets niet wil dat er met mijn mooie club gebeurd is het wel overgenomen worden door een sjeik die de club als speeltje ziet. Om je ziel van de club te gaan verkopen voor een paar prijzen meer is het niet waard. Liever strijden met de middelen die je hebt dan het zoveelstje speeltje van een sjeik worden!

20 augustus 2018 om 08:21

Haahah het leuk alleen is dat feyenoord niet strijd en daarnaast heeft et ook niet echt middelen om vaker voor het kampioenschap te gaan.

20 augustus 2018 om 12:34

Je gaat wel anders denken wanneer Feyenoord weer door Ajax wordt vernederd.

Wat een dom geleuter zeg. Een sjeik lost niets op, je moet nog steeds aan FFP voldoen. Wil Feyenoord stappen maken, dan hebben ze meer zakelijke sponsor mogelijkheden nodig. Dat is nou precies de reden dat ze een nieuw stadion willen hebben.

Feyenoord is nu uit de financiele problemen, het wordt tijd om een nieuwe visie neer te leggen. Gewoon stoppen met breedte aankopen uit de eredvisie, zoals Ajax inmiddels gedaan heeft. In plaats van Amrabat, Larsson en Haps maar een enkele speler kopen van het niveau Lozano. De rest kan je makkelijk aanvullen met spelers uit de eigen opleiding. Zo bouw je een sterker elftal op.

Dus bedank van Geel voor het goede werk tijdens de crisis jaren maar schakel door naar een ander type TD, eentje die gelooft in de combinatie eigen jeugd aangevuld met top uit het buitenland.

20 augustus 2018 om 01:25

Amen

20 augustus 2018 om 11:39

Die enkele speler moet je ook masr zien te vinden voor een andere club met neer geld hem wegplukt.
Ook moet je nog gelyk hebben dat zo speler wilt komen en of zo s speler zal slagen.

Die sjeiks komen niet naar de Eredivisie, commercieel gezien is de Eredivisie voor dat soort mensen geen interessante en rendabele competitie.

Wat Feyenoord nodig heeft is een lange termijn beleid dat is gericht op structureel, langdurig succes ipv een korte termijn beleid dat is gericht op incidenteel, kortstondig succes zoals het de laatste jaren is gevoerd.

Je hebt een goede scouting met een internationaal netwerk nodig en een goede jeugdopleiding en dan kom je al een heel eind.

Aangezien Van Geel geen goede scouting kan neerzetten komt er ook amper geld binnen en aangezien hij niet kan inkopen is er opeens 30 miljoen euro verdampt vorig jaar. Niet zo gek dat je dan 18 jaar moet wachten op een nieuw kampioenschap straks.

20 augustus 2018 om 06:31

Ik denk ook niet dat de sjeiks snel zullen komen. Probleem is dat je wel kun investeren in een goede scouting en jeugdopleiding, maar dan zie je er ook weinig van terug. Voor je er daadwerkelijk wat aan hebt staan de grote clubs al klaar om ze over te nemen. Geld is dus 1 van de redenen waarom ze vertrekken, ik neem aan dat van Hooijdonk hierop doelt.

20 augustus 2018 om 08:16

@droppie

wat je er wel voor terug ziet is veel geld. dat zie je nu bij Ajax die geloof ik 200 miljoen op de bank hebben staan. dat betekend dat je er steeds kwaliteit voor kan terug halen en heel veel vermogen opbouwt. dan hebben we iig niet meer wat we nu hebben, dat we niet eens meer een speler kunnen kopen en het moeten doen met een gehuurde Clasie

Wat een complete lulkoek van Van Hooijdonk. Gelooft hij hier echt in? Zoiets kan je achterin een kroeg horen van een dronken vriend maar deze Van Hooijdonk zegt dit gewoon op tv. Heel makkelijk praten. Alsof een sjeik interesse heeft in een club uit de Eredivisie. Wat valt er te winnen? En denk je echt dat Feyenoord en het Legioen hiermee akkoord zouden gaan? Feyenoord is een volksclub met heel wat arbeiders op de tribune. Die maak je echt niet warm met een sjeik. Het zou als club zijnde een middelvinger naar je achterban zijn om zoiets te accepteren. En om zoiets te roepen als Van Hooijdonk zijnde is ook bijna gelijk aan een middelvinger opsteken aan het Legioen. Dat deze man betaald word om zijn onzin te verkondigen op tv is een schande op zich.

20 augustus 2018 om 09:00

Manchester city was vroeger ook een typische volksclub met voornamelijk arbeiders op de tribune.

20 augustus 2018 om 11:12

Primetime

Voila! Hét voorbeeld bij uitstek!

20 augustus 2018 om 11:11

Storing

"feyenoord is een volksclub met heel wat arbeiders op de tribune. Die maak je echt niet warm met een sjeik. Het zou als club zijnde een middelvinger naar je achterban zijn om zoiets te accepteren."

Arbeiders worden niet warm van sterspelers bij Feyenoord en landstitels die aan elkaar geregen worden?? Sorry, maar dan leef jij in een andere wereld dan ik. Zodra er een Sjeik komt en Feyenoord over zou nemen, dan zouden er eerst nog wat Leefbaar Rotterdam en LPF types als Sorensen en Eerdmans op tv komen dat het een schande is en zo, bahbah die islam, maar zodra er een potje of twee waren gewonnen dan kon je de eerste thedoekjes in het publiek, compleet met Feyenoord logo, al spotten!

En nadat het derde kampioenschap op rij een feit is, en Feyenoord jammerlijk is uitgechakeld in de halve finales van de CL beginnen de eerste stemmen al te komen dat Sjeik Al-Mohamed bin Havenman, als hij volgend seizoen wel de CL wint, er een standbeeld moet komen voor deze sjeik, als ambassadeur van de stad Rotterdam en de club Feyenoord!

Dus niks middelvinger, als de sheik goede voetballers en succes meebrengt, dan staan alle arbeiders gewoon op de banken voor deze sjeik!

Een sjeik zoals bij City en PSG gaat niet gebeuren. Daarvoor is het merk Feyenoord, de Eredivisie en Nederland in zijn geheel gewoonweg niet interessant. In eigenland is Feyenoord een grote club, maar daar buiten stelt het niet veel voor. En laat het nu net zo zijn dat bij rijke mensen het altijd om status draait.



Misschien eerst eens fatsoenlijk beleid gaan opzetten. Kijk hoeveel kapitalverkrachting van Geel.heeft gedaan afgelopen jaren

We vergeten vaak dat Feyenoord alleen een topclub is voor de supporters. Maar buiten rotterdam en zeker in europa word feyenoord allang niet meer als topclub gezien. Dus ook totaal niet interessant voor een rijke sjeik, rus of chinees. Pierre droomt en hoopt op iets wat nooit zal gebeuren.

20 augustus 2018 om 10:35

In Nederland ziet men Feyenoord gewoon nog als een topclub. Europees gezien is geen enkele Nederlandse club een topclub

20 augustus 2018 om 11:13

"maar buiten rotterdam en zeker in europa word feyenoord allang niet meer als topclub gezien. "

Dát zijn nou juist voor Sjeiks dé meest ideale clubs! Want de echte topclubs zijn té duur. Dus juist die gevallen topclubs, sleeping giants dus, dát zijn de mooie doelwitten!

Laten we Pierre nou met z'n alle niet te serieus nemen alsjeblieft. Feyenoord heeft ooit een tip van Pierre opgevolgd, een super goede spits voor Feyenoord volgens Pierre. Kazim Richards......

Pierre blijf jij lekker onzin uit spuwen aan een tafel op tv maar verwacht alsjeblieft niet dat mensen je serieus nemen....

20 augustus 2018 om 08:23

@tornado72

dat was toch echt gewoon dom van Van Geel hoor om Kazim als vervanger van Pelle te presenteren. Pierre kan die Kazim wel aanbevelen maar als je dan gewoon even had gegoogled had je kunnen zien dat die gozer al een jaar op de tribune zat bij een Turkse middenmoter, dat het een rechtsbuiten was die nog nooit ergens in de spits had gestaan en dat het een speler was die zelden tot nooit had gescoord.

dat haal je als TD dan als vervanger van je topscorer en sterspeler Pelle. Van Geel dacht natuurlijk, voordat Pelle naar Feyenoord kwam had hij ook nog zelden gescoord dus vanaf nu ga ik alleen nog maar scouten op mislukte aanvallers die zelden scoren want wie weet word dat weer een gok die goed uitpakt. het natte vinger beleid van Van Geel in zijn puurste vorm

20 augustus 2018 om 08:31

Uiteraard is van Geel verantwoordelijk voor het aantrekken van Kazim maar volgens "kenner" Pierre was het een uitstekende aanwinst.

Over spitsen halen die amper scoren gesproken. Pelle deed het uitstekend bij Feyenoord Kazim deed werkelijk niets goed maar Jörgensen stond ook niet bekent als doelpuntenmachine en speelde ook vaker niet in de spits dan wel. Ook van Geel heeft wel eens gelukkige aankopen met z'n natte vingers.... 😀

20 augustus 2018 om 08:42

@tornado72

het is als een fruit automaat, je kan een paar keer geluk hebben met gokken maar je geluk houd een keer op en dan verlies je al je gewonnen geld weer vaak. soms zelfs tot het punt waar je eindigt in de schulden omdat je gokverslaafd bent geworden.

zo kunnen we denk ik het beleid van Van Geel ook wel omschrijven want hij heeft na een prima sanering al het kapitaal dat er binnen kwam weer vernietigd omdat hij alles doet op de gok en omdat er totaal geen idee of logica meer achter zijn beleid zit

je hebt nu een armoedige selectie staan die geen transferwaarde vertegenwoordigd en er is geen geld meer om spelers te halen. conclusie: Feyenoord zit de komende jaren echt in de penarie

Er is maar een club in Nederland die misschien interessant is voor een sjeik en die is gewoon niet te koop: Ajax. De Nederlandse competitie is niet interessant genoeg. Als Feyenoord wel interessant zou zijn voor een sjeik komt er ook een voor PSV en misschien zelfs voor Ajax. Dan ben je je voordeel kwijt. Daarbij moet je ook nog een goede sjeik tegenkomen, want niet iedere sjeik is even goed voor zijn club. Er zijn mislukkingen zat. Daarbij vind ik het nog steeds verbazingwekkend dat de sjeiks niet in eigen land investeren. Het zou me niet verbazen als ze dat uiteindelijk ook nog eens gaan doen....

20 augustus 2018 om 08:45

Ajax zou denk ik ook niet zo heel interessant zijn. Er zit weinig rek meer in die club en de aanschafwaarde zou heel hoog zijn.

Enige waarde zou hem er in zitten als het idee speelt om de Eredivisie te verlaten voor een grensoverschrijdende competitie.

Voor investeerders is het veel interessanter om middenmoters of subtoppers te kopen waar op zich een redelijk solide basisstructuur aanwezig is. Vanuit daar is dan relatief snel te werken aan groei naar boven.

20 augustus 2018 om 17:48

Dat hangt er van af hoe een investeerder naar een club kijkt. Als je het als investering ziet heb je waarschijnlijk niet zo veel aan Ajax. de marktwaarde wordt niet veel hoger als ze nog vaker kampioen worden. Ze hebben immers al de meeste fans, spelen al structureel in europa, etc... Dan kan je Ajax alleen meer waard maken op het moment dat je ze Europees aan kan laten haken, en daar heb je heel veel geld voor nodig.
Als je graag een speeltje hebt waarmee je elke wedstijd wint, of indruk wil maken bij andere sjeiks dan is Ajax natuurlijk wel de beste keus.

Als belegging heb je dan meer aan een kleinere club.
Binnen de eredivisie snap ik bijvoorbeeld interesse in clubs as Ado wel. Een stad met veel inwoners (voor nederlandse begrippen) behoorlijke aanhang, etc... Daar zou je, met een relatief kleine invertering voor nederlandse begrippen echt een topclub van kunnen maken. Als je voor nog is 50 miljoen spelers haalt bij Ajax dit jaar wordt je nog steeds 1e of 2e en win je nog de CL niet, als je 50 miljoen in Ado stopt doe je de komende jaren mee voor de plaatsen net onder de top in de eredivisie.

Dat moet je toch niet willen, dat je club het speeltje wordt van een oliesjeik...

De positieve kant van voetbal anno 2018 is dat het relatief makkelijk is voor de grotere clubs om ineens tientallen miljoenen binnen te halen. Dat is ook voor Feyenoord niet onmogelijk. Ajax en in mindere mate PSV leiden zelf spelers op die voor zevencijferige bedragen vertrekken. En ze kopen spelers die uiteindelijk voor het dubbele of driedubbele van het aankoopbedrag vertrekken. Ik denk dat Feyenoord eens goed naar de opleiding en de scouting moet gaan kijken en zich dan af moet gaan vragen waarom dat in Rotterdam toch wat minder soepel loopt.

Als ik Feyenoordsupporter was zou ik nooit een sjeik of andere geldschieter willen. Het hele dna van die club is :" op eigen kracht ". Met sjeik verkoop je je ziel van de club. Geldt trouwens voor alle nederlandse clubs .

Misschien niet leuk om te horen voor veel mensen maar van Hooijdonk heeft natuurlijk wel een punt. In gedachten is Feyenoord bij veel mensen nog steeds de 2e club van Nederland en dat was het ook tot de begin jaren 80. Die druk ligt er ook nog altijd op bij Feyenoord. De realiteit is dat Feyenoord inmiddels al lang op bijna alle vlakken is ingehaald door Psv.
Ook met een nieuw stadion wordt het gat naar Ajax en PSV niet volledig ingelopen (neemt niet weg dat je beter een deel in kan lopen dan helemaal niets).
Als je uiteindelijk stuctureel minder geld hebt om te besteden dan Ajax en PSV moet je of je verwachtingen aanpassen, en er bijvoorbeeld genoegen mee nemen dat je slechts incidenteel kampioen kan worden, of op zoek naar een andere oplossing.

We kunnen gerust zijn: volksclub Feyenoord komt binnen afzienbare tijd in de houdgreep van het grootkapitaal, namelijk via het megalomane project 'feyenoord City'.
De voetbalclub Feyenoord wordt dan gegijzeld door de meedogenloze bankiers van Goldman Sachs.
Er wordt minstens 1 x per 3 jaar een kampioenschap gegarandeerd.
Als Gods woord voor een ouderling - indien men de kosten van exploitatie niet meer kunnen opbrengen laten die patsers Feyenoord gewoon failliet verklaren.
Excelsior en Sparta Rotterdam krijgen dan een nieuw stadion om gezamenlijk te bespelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren