Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veel onbegrip over afgekeurde goal Boadu tegen PSV: ‘Het is echt belachelijk!'

Laatste update:

Aan tafel bij NOS Studio Voetbal zijn analisten Ibrahim Afellay, Pierre van Hooijdonk en Theo Janssen ontzettend verbaasd over de afgekeurde goal van Myron Boadu in de wedstrijd tussen PSV en FC Twente van afgelopen zondag. De spits van Twente dacht aan het begin van de tweede helft de openingstreffer te maken, maar zag die na enkele seconden afgefloten worden door scheidsrechter Joey Kooij.

PSV boekte zondag in de 97ste speelminuut een overwinning op FC Twente. Lang zag het ernaar uit dat het Eredivisie-duel uit zou draaien op een doelpuntloos gelijkspel, maar in de slotseconden zorgde invaller Ricardo Pepi voor de enige treffer van de wedstrijd: 1-0.

Twente-trainer Joseph Oosting was na afloop teleurgesteld in de beslissingen van scheidsrechter Kooij. “Dit was gewoon een goudeerlijk doelpunt van ons”, reageerde hij voor de camera’s van ESPN.

Afellay vond het eveneens een belachelijke beslissing. “Dat doelpunt werd onterecht afgekeurd. Als je de lucht ingaat, dan gebruik je je armen. Ik heb nog nooit iemand hoogte zien maken zonder zijn handen te gebruiken. Hier komt PSV echt verschrikkelijk goed weg”, aldus de analist.

Ook Van Hooijdonk reageert verbijsterd op het discutabele moment. “Hij (Boadu, red.) heeft Walter Benítez geen moment gezien. Echt geen seconde. Natuurlijk is er contact, maar hij gaat er puur voor om die bal binnen te koppen.”

Janssen begrijpt niets van de beslissing van Kooij. “Het is toch eigenlijk belachelijk dat de keeper zo’n vijfmetergebied heeft en daarin zo erg beschermd wordt, dat zelfs dit soort momenten worden afgekeurd?”

“Je kunt hier zo lang naar kijken als je zelf wil, maar hier is gewoon helemaal niks aan de hand”, vervolgt Van Hooijdonk. “Het paste wel in deze wedstrijd van Twente. Eerst die afgekeurde goal, toen die enorme kans voor Van Bergen in de extra tijd en uit de daaropvolgende aanval scoort PSV de winnende.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kooij is gewoon ongeschikt voor het voetbal. Kan beter een boa worden.

18 maart 2024 om 14:32

Een Boa had dit al helemaal een duw gevonden: een Boadu(w)

18 maart 2024 om 14:34

Ik vraag me ook nog steeds af wat er bij Pröpper gebeurde in de 16 van PSV. Hij leek omarmd te worden, maar krijgt de vrije trap tegen. Helaas werd dat niet herhaald.
Maar ook het moment dat Pepi de vrije trap meekrijgt, maar waar Pepi juist Brenet vast lijkt te hebben. Ook dat werd niet herhaald (waar eigenlijk ook een goal uit kwam)

En zo waren er heel veel twijfelgevallen die hij in het voordeel van PSV floot.
Gewoon enorm slecht gefloten.

18 maart 2024 om 14:37

Dat moment in de eerste helft waardoor boadu vrij kon doorlopen gebeurde ook helemaal niks. Maar hij floot voor dat hij vast hield, maar ik zag helemaal niks gebeuren. Ik hoop echt dat clubs met zijn allen een statement gaan maken dat zulke scheidsrechter niet in het voetbal horen.

18 maart 2024 om 14:49

En dan roepen dat er niks beters rondloopt! Er loopt genoeg rond, alleen die gasten hebben een baan en kunnen niet wekelijks naar alle bondsvergaderingen komen. Hierdoor haakt er zoveel potentie af en hou je alleen de hielenlikkers over.

18 maart 2024 om 15:28

FR, fijn dat ook iemand die niet voor Twente is dit heeft gezien. Het was echt bizar hoe erg we benadeeld werden. Die goal van PSV komt uit een situatie die gecreëerd werd door de scheids. Ik ben benieuwd of er überhaupt nog een reactie vanuit Zeist komt.

18 maart 2024 om 16:07

Wat bedoel je met het laatste, een situatie die gecreëerd werd door de scheids, Oenieboy?

18 maart 2024 om 18:30

@Oenieboy Ik ben het helemaal met je eens dat Twente erg benadeeld werd door Kooij, behalve die 7de minuut blessuretijd. Het treuzelen van Understall, het slome loopje richting de hoekvlag bij een hoekschop en alle tijd bij een vrije trap. Twente was overduidelijk aan het tijdrekken en dat werd dan ook terecht bestraft. Heel veel andere beslissingen waren erg discutabel.

18 maart 2024 om 14:37

Het ergste is dat de twee slechste scheidsrechters op de Nederlandse velden de meest pedante houding hebben. 1. Kooij en 2. Higler moeten zo snel mogelijk vervangen worden.

18 maart 2024 om 14:46

Oorzaak -- gevolg als je het mij vraagt. Ze hebben zo'n pedante houding omdat ze zelf ook wel doorhebben dat ze allebei de uitstraling hebben van een schoenzool.

Gemaakte autoriteit is nog erger dan geen natuurlijk overwicht hebben, daar prikken de spelers ook gelijk doorheen en daardoor escaleert een wedstrijd juist nog veel sneller.

18 maart 2024 om 14:52

Dan komen ze met zo'n smerig lachje en trots op hun gezicht een kaart uitdelen. Rillingen krijg je ervan.

18 maart 2024 om 15:15

Ik dacht afgelopen week gelezen te hebben dat Kooij was aangesteld als Scheidsrechter en Higler als de VAR tijdens PSV-Twente. Wel vreemd dat dit ineens veranderd is, maar nog vreemder dat de KNVB dit eigenlijk in eerste instantie gewoon van plan was.

Gister mogen we niet klagen, waar een aantal 50/50 duels onze kant opvielen maar eigenlijk niet gefloten had hoeven worden. Overigens leek het erop alsof niet Kooij, maar de grensrechter een overtreding zag van Boadu. Vanuit zijn hoek kan ik ook niet zeggen dat hij 100% fout zit.

18 maart 2024 om 15:25

Higler moest op het laatste moment Feyenoord fluiten omdat de oorspronkelijke scheidsrechter voor die wedstrijd, Kamphuis, uitviel.

18 maart 2024 om 16:21

@Psv-er,

Ik kan er nog 1 aan toevoegen.
Ik vind Lindhout prima in dat rijtje passen.
Een ontwikkeling waar we niet blij mee moeten zijn.

18 maart 2024 om 15:19

Eerlijk gezegd is het schandalig dat hij was afgekeurd. Werkelijk niets aan de hand. Een gelijk spel was op ze plaats. Maar die drie punten voor psv vond ik fijn als psv fan natuurlijk.

Volgens mij was bijna heel deze website het er mee eens dat het een geldige goal was. Behalve de heer Kooij... Voor mij als Feyenoorder is het niet erg, aangezien de tweede plek en directe plaatsing ons bijna niet meer kan ontgaan.

18 maart 2024 om 14:36

Nee hoor vind het geen doelpunt. Benitez word naar mijn idee toch echt het doel in geduwd waardoor hij die bal mist.

18 maart 2024 om 14:40

Ook al vind je dit een terechte beslissing waar ik nog begrip voor kan hebben omdat de keeper vaker heel goed wegkomt bij contact in de 5 meter moeten we wel toegeven dat alle 50/50 gevallen in ons voordeel waren. Nu profiteren we ervan maar het is voor iedereen het beste als we Kooij niet meer zien in de Eredivisie.

18 maart 2024 om 14:41

Laten we eerlijk zijn, hij komt toch als een slappe uit? Knie vooruit en je vuisten dan kan Boadu nooit en te nimmer koppen.

18 maart 2024 om 14:44

Dan is het wel heel erg interpretatie want Boadu leunt richting de goal in het duel met Benitez, maar houdt zelfs zijn armen omhoog. Benitez daarentegen heeft een arm in de rug van Boadu. Volgens mij is het gewoon een luchtduel en dan heeft de keeper niet per se extra rechten gezien het een contactsport is. Zelfs niet in het 5 meter gebied. Ik vind het nog eerder een overtreding van Benitez.

18 maart 2024 om 15:15

De arm van Benitez in de rug van Boadu komt dus doordat Boadu achterwaarts tegen Benitez aanspringt waardoor Benitez dus niet meer die arm kan strekken richting de bal. Je zult het toch met mij eens zijn dat uitgerekend een keeper zijn armen vrij wil hebben om naar de bal te gaan en dus niet een arm zal gebruiken om bijvoorbeeld iemand in zijn rug te porren op het moment dat de bal eraan komt. Hoe dan ook, voetbal is enerzijds toch een contactsport maar anderzijds wordt de keeper binnen zijn 5 meter doorgaans altijd wel beschermd. Als we het hiermee niet eens zijn moeten de voetbalregels aangepast of in ieder geval verduidelijkt worden. Feit blijft dat PSV hier goed weg kwam, een andere scheids had de goal mogelijk wel goedgekeurd, daarom spreken we ook van arbitrage. Een arbitraire beslissing is uiteindelijk altijd afhankelijk van waarneming en interpretatie van de arbiter, misschien kan AI dat probleem ooit oplossen.

18 maart 2024 om 16:55

Mee eens. De regel is: Binnen het 5 meter gebied heeft de keeper een beschermende status. Hij krijgt een vrije trap als hij in dit gebied wordt gehinderd. Benitez werd gehinderd. En allerlei argumenten dat voetbal contactsport is of dat Boadu het niet zag of expres deed....dat staat ook niet in de regel.

18 maart 2024 om 17:41

Kun je dan die regel even opzoeken in de reglementen en hier plaatsen. Ik kan die namelijk niet vinden in de spelregels veldvoetbal

18 maart 2024 om 14:39

Ook de psv supporters vonden het geen goal. Maar kijken ook met een bril op. Bosz gaf gisteren al aan dat hij het gewoon een geldige goal vond. Ook Luuk de jong vond dat ze daar goed weg kwamen. Zegt eigenlijk al genoeg dat zelfs hun het gewoon een goal vonden.

18 maart 2024 om 14:43

Hij komt gewoon als een hele slappe keeper uit. Als hij echt voor die bal wil gaan en het duel wil winnen dan slaat die met zijn vuisten waarschijnlijk het licht uit Boadu zijn ogen. Hij ging er gewoon niet vol voor.

18 maart 2024 om 15:48

Slap of niet, Benitez kon niet vrij naar de bal toe door Boadu. Dit staat er dan ook in de KNVB regels:

Binnen het 5 meter gebied heeft de keeper een beschermende status. Hij krijgt een vrije trap als hij in dit gebied wordt gehinderd.

18 maart 2024 om 16:06

Dat is dus ook interpretatie. Tegen een speler oplopen is niet direct hinderen, anders loopt elke keeper tegen een speler tijdens een corner en krijgen ze altijd een vrije trap.

18 maart 2024 om 16:09

Als de keeper vrij naar de bal moet kunnen komen, dan kunnen we beter niemand meer in het 5 meter gebied laten komen van de tegenstander.

18 maart 2024 om 16:44

De spelregels kent haast niemand, dan doet de scheidsrechter het fout, we gaan steeds meer zelfregels bedenken.

18 maart 2024 om 14:53

Nee hoor. Ik was het er niet mee eens.

Ik vind het wel een vreemde regel, maar hij is er. Ik heb Luuk de jong ook zo vaak afgefloten zien worden als hij in de 5 meter box mee sprong met de keeper, die de bal dan moest lossen, omdat Luuk tegen m aan kwam, of wat daar op leek. Keeper in de lucht, speler er tegen aan in de 5 meter is heel vaak gewoon een overtreding.

18 maart 2024 om 15:17

Ik blijf zeggen dat Benitez meer richting Boadu springt dan andersom. Boadu is al bij de bal, maakt een kopbeweging om de bal te veranderen richting goal, Benitez springt naar de bal en Boadu toe, maar is niet sterk genoeg in het duel.

18 maart 2024 om 15:31

Boadu gebruikt ook zn rechterarm waarmee hij Benitez alleen al hindert.

Gehinderd worden betekent niet alleen dat iemand tegen jou aanspringt.

Kvind het ook heel flauw maar deze regel is er nu eenmaal.

18 maart 2024 om 15:54

Kijk de herhaling dan nog een keer, Boadu zet overduidelijk een stap in de richting van Benitez. Benitez zelf stap slecht een beetje opzij. Benitez valt niet voor niets zo hards terug in z'n doel. Boadu beukt hem gewoon uit de lucht. Ik heb echt veel vagere situaties gezien van dit soort overtredingen dan deze. Dit is 100% terecht afgefloten.

18 maart 2024 om 16:19

Dat mag je blijven zeggen, wil niet zeggen dat het waar is of dat het iets aan de regel doet.

Als Benitez richting Boadu gaat is het nog frappanter dat ie achterover de goal in valt. Dat kan toch alleen maar als Boadu hem hindert, in het gebied waar het niet mag.

Ik vind het ook een shit regel, maar hij is er.

18 maart 2024 om 17:04

Als dit wel een doelpunt zou zijn, zouden voortaan nu alle keepers met knie omhoog de rug inspringen van spelers. Ik denk dus dat het vooral voor bescherming zorgt aan beide kanten.

18 maart 2024 om 22:12

Alexdevidal, dat denk ik ook ja. Ik geloof zelfs dat als Benitez de bal wel had kunnen over of wegtikken, dat er ook dan nog was gefloten voor een overtreding. Niet omdat Boadu het expres doet of omdat het zwaar is, maar omdat het die regel is om daar de keeper te beschermen.

Er zijn wel eens scheidsrechters die er niet voor fluiten en juist zij zorgen voor verwarring mbt de regel

18 maart 2024 om 16:57

Boadu en Benitez springen beide naar de bal en er is wat contact, 9 van de 10x wordt er dan afgefloten. Zal vast volgens de regels zo geïnterpreteerd kunnen en mogen worden, maar het is lekker makkelijk/veilig. In dat opzicht kan je het ook vergelijken met de afgekeurde goal van Geertruida. Het zal vast volgens her regeltje afgekeurd kunnen worden, maar het is niet de essentie van de regel om onkunde te belonen. Dit was m.i. onkunde van benitez en boadu gaat volledig voor de bal, niet om benitez te blokken

Tja, onpopulaire mening maar als deze goal wel geldig was had ik het ook niet helemaal begrepen. Ik kan me er ergens wel in vinden dat hij deze afkeurt. Bestrafte gelukkig snel het tijdrekken van Twente maar voor de rest was het idd niet al te goed.

18 maart 2024 om 14:43

Onpopulair vind ik niet hoor... maar wel onbegrijpelijk.

Voetbal is een mannensport... dat een keeper word beschermd in de 5 is ook begrijpelijk, maar Benitez laat zich als een spons de hoek in gooien...

Als dit niet mag, kunnen we de regel beter aan passen naar: Je mag de keeper niet meer aanraken in de 5.

Dan zijn er nog mensen die vallen over de arm van Boadu... dat is ook onzin... een keeper mag zijn knie enorm lomp en gevaarlijk gebruiken. Wordt nooit voor gefloten... Maar zo'n armpje is wel te heftig...

18 maart 2024 om 14:50

Deen

Ik heb hetzelfde hoor. Je mag een keeper in de 5 meter niet hinderen en dat gebeurt hier wel.

Volgens de regels is hij terecht afgekeurd al vind ik wel dat Benitez zich als een slappe vaatdoek zich opzij laat zetten.

18 maart 2024 om 14:55

Een keeper wordt bij bijna elke hoekschop gehinderd. Moet je dan altijd fluiten voor een overtreding? Boadu mag daar gewoon staan. De keeper zat gewoon helemaal mis toen die bal in draaide.

18 maart 2024 om 15:28

Ik zeg nergens dat Boadu daar niet mag staan en ik zeg ook niet dat ik het eens ben met deze regel.

Maar als regeltechnisch kijkt is deze terecht afgekeurd. Boadu springt op, met zijn rechtarm hindert hij Benitez alleen al en daarna komt hij nog tegen hem aan.

Zelfde geval als Ramaj tegen Bodo. Was ook ontzettend licht maar dat was ook terecht afgefloten, anders had Sosa rood gehad.

Ook van mij mag deze regel wel herzien worden.

18 maart 2024 om 14:50

En verklaar je nader: waarom had je het niet afkeuren niet helemaal begrepen? Want ik zie Boadu alleen achteruit richting de goal springen, met zijn armen omhoog. Ik zie Benitez eerst met z'n linkerarm proberen Boadu weg te drukken en vervolgens met zn rechterarm duwen in de rug van Boadu tijdens het sprongduel . Als de kopbal daardoor mis was gegaan, had ik een penalty eerder logisch gevonden. Dit is wat mij betreft een belachelijk afgekeurd doelpunt gezien je de keeper echt wel mag aan mag raken, zelfs in de 5 metergebied.

18 maart 2024 om 15:47

Ik heb scheidsrechters voor minder ook wel eens zien fluiten in de 5-meter. Als ik de regels goed begrepen heb, mag je alleen omhoog springen in het vijfmetergebied als je een duel aangaat met de keeper. Zelfde als je gewoon blijft staan in het vijfmetergebied, ook niet verboden. Zodra je een beweging richting de keeper maakt in je sprong en je daardoor de keeper hindert, is het een overtreding. Dat is precies wat er gebeurde na een aantal herhalingen gezien te hebben. Boadu springt richting de keeper en het maakt dan niet uit of hij het wel of niet ziet.

Het is heel licht en Benitez valt ook zeker wat aan te rekenen, maar als je ziet wat er gebeurt, dan kan ik het begrijpen dat Kooij floot. Ik had het ook begrepen als Kooij niet had gefloten overigens. De VAR heeft wat mij betreft dus ook terecht niet ingegrepen, omdat het geen 100% fout is van de scheidsrechter. En als Kooij wel het doelpunt had toegekend, had de VAR ook niet ingegrepen.

Ik denk dat er dus voor beide kanten wat te zeggen valt.

18 maart 2024 om 14:54

Waarom was het goed dat hij er zomaar een minuut bij telde dan? Dit soort momenten gebeuren regelmatig tijdens een wedstrijd, maar als je het in de 90e minuut doet, dan komt er ineens een minuut bij en krijg je geel.

18 maart 2024 om 15:16

T was vanaf de eerste minuut dat Twente extreem veel tijd nam bij stilstaande situaties, met name bij doeltrappen. Goed dat de scheids daarop reageert door geel te trekken en er een minuut bij te tellen. Het moet daar echt maar eens mee kappen want het is rete irritant. Ook dat stervende zwaangedrag van Sadílek (waar Pröpper erg goed op reageerde trouwens, klasse vent) was rete irritant. Ik snap dat er discutabele momenten met Joey Kooy waren, maar dit pakte hij uitstekend op en daar mogen scheidsrechters voorbeeld aan nemen (meer tijd erbij trekken en sneller geel geven bij tijdrekken).

18 maart 2024 om 15:24

Dat is het enige wat kooij goed deed. Is het bestraffen van tijd rekken. Ik heb daar zelf ook een hekel aan als Twente dat doet. Maar de rest gewoon alles fout. Corners die geen corners waren, een vrije trap geven terwijl er niks was. Ook floot hij nog in het nadeel van psv bij buitenspel, terwijl je ook voordeel kan geven. Dit alles bij elkaar opgeteld en de goal afkeuren, moet de knvb hem op non actief zetten. Zelfs voor de kkd komt hij nog te kort.

18 maart 2024 om 16:14

Vooral het onnodige duwen van Til is rete irritant, spelers horen van elkaar af te blijven als de bal niet eens in de buurt is. Het is gewoon pure willekeur wanneer een scheids wel of geen geel trekt bij dit soort situaties. Het is niet uit te leggen en het is puur op het gevoel van een incapabele scheidsrechter. Als Kooy serieus vind dat Twente zoveel tijd rekte, dan had hij er meer dan 6 minuten bij moeten trekken. Met afstand de meest vervelende scheidsrechter op de Nederlandse velden.

18 maart 2024 om 15:32

Strafte het tijdrekken? Er waren 15 seconden gespeeld en er werd een minuut bij opgeteld! Lekker arbitrair en totaal niet proportioneel.

De goal van PSV kwam ook nog uit een overtreding van Pepi. Dubbel genaaid door de arbitrage.

18 maart 2024 om 16:29

Hebben wij dezelfde wedstrijd gekeken? Welke overtreding maakt Pepi dan volgens jou? Dat er in dit geval een minuut bijgeteld wordt kan ik me best in vinden. Zoals meerdere personen aan gaven was Twente echt al vroeg in de wedstrijd opzichtig bezig met het vertragen van het spel.

18 maart 2024 om 17:48

Pepi trok bijna het shirt uit van Brenet. Je kan nog zeggen dat Brengt misschien de eerste overtreding maakte nadat hij werd gepoort, maar je kan ook zeggen dat Pepi niet dwars door Brenet heen kan, ook niet na een poort.

Dhr. Kooij moet zijn fluit inleveren en lekker houden bij zijn dagelijkse baan.
De man is totaal ongeschikt als scheidsrechter en voelt totaal de wedstrijden niet aan.
Ook neemt hij de meest rare beslissingen. Maar goed, de organisatie die over hem beslist, staat nu ook niet bol van de juiste beslissingen...

Tsja,

Soms heb je van die seizoenen waarin echt letterlijk alles meezit.
Dat is bij psv dit seizoen. Ze spelen goed, en dan vallen alle momenten ook nog hun kant op.
Precies wat je nodig hebt.

Begin me tegenwoordig wel steeds meer af te vragen waarom er uberhaupt een VAR is.

Wat word hier toch extreem zwak gebruik van gemaakt.

Misschien eens de regel afschaffen dat je alleen bij een 100% fout mag ingrijpen als Var.
Nu zeggen ze; Hij raakt hem, geen 100% fout, dus we doen niets, terwijl dit natuurlijk wel gewoon een 99,9% fout is.

18 maart 2024 om 14:44

Noem dan eens een paar foute beslissingen in de Eredivisie? In de CL hebben we twee keer gemazzeld en in de beker met veel pech uitgeschakeld. In de Eredivisie kan ik me tot gisteren geen een grote fout herinneren. We hebben ook een paar keer zoals Feyenoord gisteren goals afgekeurd zien worden na hele lange VAR checks maar dan winnen we nog steeds makkelijk.

18 maart 2024 om 15:01

Daar vallen ook makkelijk gegeven rode kaarten danwel penalties onder. Maar ook 50/50 momenten telkens meekrijgen. Uit bij Twente een Unnerstal die 2x blundert. 7 minuten blessuretijd. Ik kan niet veel opnoemen hoor, daar ik amper iets van PSV ziet. Het zit PSV niet tegen dit seizoen, maar dat is ook de verdienste van PSV zelf. De rode kaart bij Sevilla, moet je vervolgens wel zelf 3x zien te scoren. en die veerkracht zit in de ploeg. Ik vind Bosz een azijnzeikerd, maar hoogstwaarschijnlijk is dat wel de reden van de onverzettenheid van Psv. En als je na 25 wedstrijden nog steeds geen competitiewedstrijd heb verloren, 10 punten voor staar op nr.2, dan ben je gewoon dik en dik terecht kampioen. Ook al verliest PSV nog 3x en wint Feyenoord alles. Dit PSV is gewoon de terechte kampioen, maakt niet uit of het mee of tegen zit.

18 maart 2024 om 15:02

Ik zie de momenten die de kant van PSV opvallen niet zozeer als arbitrale blunders. Gewoon dat ongrijpbare dat je zo en dan hebt in de topsport. Ballen die net goed vallen, tegenstanders die net tegen jou de kansen missen die anders wel worden gemaakt etc. Ik heb een collega die voor PSV is waarmee ik vaak over voetbal praat en vergelijk dan de uitwedstrijden die beide clubs tegen Twente hebben gehad. Even los van het penaltymoment van Feyenoord. Feyenoord had een scheids die vrij weinig floot waardoor Twente goed in hun spel kwam. Je komt vervolgens achter door een van richting veranderd schot en loopt de hele wedstrijd achter de feiten aan. Twente had ons precies waar ze ons hebben wilden en konden niet de wedstrijd omdraaien. Bij PSV floot de scheids net wat strakker, kwamen ze dus minder goed in de wedstrijd qua ontregelen betreft en pakken vervolgens een kansloze (en terechte) rode kaart. Dan weet je dat je tegen dit PSV gewoon gezien bent want die drukken door. Al komen ze dan uitgerekend vlak voor rust op voorsprong. Een beter moment kan je bijna niet hebben. In de Kuip was het gelijkwaardig (hadden ook zomaar achter kunnen komen) en scoren uiteindelijk twee keer vlak achter elkaar. Dat is in dit soort topwedstrijd onmiddelijk killing. Net als dat ik dit gevoel kreeg afgelopen weekend met Shorttrack. Schulting behoort absoluut tot de allerbeste, maar nu komt het er net niet uit. Valt ongelukkig etc.

Begrijp mij niet verkeerd want PSV steekt boven de rest van de eredivisie uit. Die worden hartstikke terecht kampioen. Het is bizar dat wij als Feyenoord zijnde misschien wel op 86 punten uit gaan komen en ruim tweede eindigen. Dat gebeurd niet vaak. Naar mijn mening komt dit vooral door het enorm veelzijdige middenveld van PSV met een paar absolute klasbakken. Die kunnen altijd geven waar in de eredivisie een wedstrijd om vraagt lijkt het wel.

Denk tot slot wel dat volgend seizoen weer spannender kan worden dan nu. Want ik blijf mij over 1 ding wel oprecht verbazen en dat is het aantal tegendoelpunten. Er lopen absoluut geen absolute toppers bij PSV achterin en het is ook niet zo dat ze echt bijna niks weggeven. En toch ploffen er maar weinig ballen in het netje. Zitten bij de tegendoelpunten ook nog een aantal strafschoppen. Hoe kan dit?

18 maart 2024 om 15:03

@Psv-er,

Ik praat niet over beslissingen, ik praat over momenten.

Ajax dat in de eerste wedstrijd tegen psv al met 3-0 voor moest staan na een kwartier, maar er niet in slaagde om voor open goal te scoren, Ajax dat in de andere wedstrijd 100% kansen laat liggen om de overwinning te pakken.

Twente die eerst een 100% goal onterecht afgekeurd ziet worden, daarna een 1 op 1 kans niet afmaakt en daarna nog ongelofelijk veel blessuretijd.

Groepsfase waar psv zo goed als klaar is tegen Sevilla, rode kaart voor de tegenstander en daardoor pak je nog de overwinning.

Een penalty tegen Dortmund cadeau krijg waardoor je gelijkspeelt in plaats van verliest.

18 maart 2024 om 15:28

Volgens mij ben jij vooral niet heel objectief in die wedstrijden tegen Ajax bijvoorbeeld
Uit: 1,20 xG tegen 1,17. Terecht punt lijkt me aangezien je alleen over de kansen van Ajax spreekt maar Luuk er ook nog 2 kan maken.
Thuis: 4,40 tegen 2,48. Lijken me dus een terechte 4 punten.

Gisteren tegen Twente kan je ook over die een op een beginnen maar uiteindelijk xG 2,04 tegen 0,75. Afgekeurde goal is het enige moment dat echt meezit deze Eredivisie campagne.

18 maart 2024 om 15:35

@Psv-er.

Volgens mij ben jij niet heel objectief in het wedstrijdverloop.

Ajax krijgt op het laatst 2 mega kansen, dat ze die dan maar tellen voor 0,3xg zegt mij niets. als je zo'n bal die Taylor 2 keer kreeg, 100 keer krijgt, scoor je er 90 van. Die van Luuk waren mogelijkheden, maar geen mega kansen.

In de andere wedstrijd moet je de kansen op het begin afmaken.
Dan had je met 3 of 4 - 0 voorgestaan en was de wedstrijd klaar geweest.

xG is echt de grootste onzin die er bestaat. een 1 op 1 kans tellen ze als 0,4 en een schot van 20 meter tellen ze vervolgens als 0,8. Zo'n bullshit.

18 maart 2024 om 15:40

@frdirk De enige verklaringen dat PSV zoveel minder goals tegen krijgt dan Feyenoord zijn de keepers. Benitez heeft een positieve goals prevented van +6,5 na Unnerstal het beste in de ED. Bijlow -1,5 en Wellenreuther +0,1 pakken statistisch gezien geen punten. Het zou natuurlijk kunnen dat Feyenoord veel niet te missen kansen weggeeft en PSV meer halve houdbare kansen. Over het hele seizoen zouden de tegengoals dichter bij elkaar moeten liggen volgens de stats.

18 maart 2024 om 15:46

Ik vind jouw wedstrijdverloop eerder een hoop bullshit vergeleken met objectieve stats die niet door een bril kijken. Taylor maakt die kans niet 9 van de 10 keer anders zou hij wel meer scoren. Matige speler. Luuk kopt van 5 meter op de kruising en dat zou dan geen grote kans zijn?

18 maart 2024 om 15:59

@ PSV-er, zou kunnen. Het is inderdaad een zeer hoog reddingspercentage. Hoger dan ik Benitez in zou schatten, maar dat kan ook aan mijn eigen kennis liggen. Hoe dat precies bij ons zit vind ik lastig te zeggen. Hebben vrij veel wedstrijden waarbij er veel gevaar vroeg in de kiem wordt gesmoord maar die ene kans continu werd gemaakt. Zie ook Heerenveen weer dit weekend..

18 maart 2024 om 17:48

FrDirk. Het is ook dat wat je al eerder aangeeft, het ongrijpbare geluk. De verdediging van Psv laat echt wel steken vallen, maar de tegenstander weet niet te scoren. Tegenstanders verprutsen zelfs mega kansen. Psv heeft dit seizoen wat Feyenoord vorig seizoen had, namelijk het geluk van de kampioen. Het zit dan gewoon mee. Zelf scoor je vrij makkelijk, de tegenstander verprutst veel, afstandschoten die een keeper moet pakken weet ie niet te pakken, rode kaarten meekrijgen op het juiste moment enz. Ik heb al vaker dit seizoen verschillende Psvers op mijn dak gehad, omdat zij vinden dat het hun helemaal niet meezit, maar iedereen kan zien dan Psv precies dat ongrijpbare geluk aan hun kont hebben hangen dit seizoen. Het is iets heel geks, maar het bestaat gewoon. Op alle lagen en in elke sport komt dit voor. Nogmaals, wij hadden dit vorig seizoen ook.

18 maart 2024 om 14:54

In Europa zat het wel mee ja, maar in Nederland valt dat toch reuze mee? Keertje flink genaaid tegen Feyenoord, keertje enigszins gematst toen Heracles een makkelijke rode kaart kreeg in Eindhoven en gisteren. Zijn drie momenten die ik me dit seizoen kan bedenken waarbij je twee keer geluk hebt en een keer pech.

18 maart 2024 om 14:55

In een seizoen waarin alles meezit zijn je sleutelspelers niet steeds op cruciale momenten geblesseerd

18 maart 2024 om 15:05

Maar dat heeft je toch nergens iets gekost? Uit bij Ajax had je dan misschien gewonnen, maar ja dat is verder geen belangrijk verschil, kampioen word je toch wel.
Ajax ondervind veel meer nadeel van de blessures van een Bergwijn of Berghuis, dan PSV dat ondervind van Noa Lang bijv.

18 maart 2024 om 15:11

Dat heeft PSV zeker iets gekost. Denk dat we met Veerman tegen Feyenoord en Ajax, en Lang in die wedstrijden die wedstrijden over de streep hadden kunnen trekken. In die wedstrijden was de breedte van PSV door de vele blessures gewoon minder en kon je niets forceren. Een speler als Lang maakt dan echt het verschil.

18 maart 2024 om 15:15

Dat onderstreept dan toch juist zijn punt. Als je sleutelspelers geblesseerd zijn en toch zoveel punten haalt? Ik heb dieprespect voor PSV dit seizoen, maar de selectie is niet bij wijze van het niveau Real Madrid waarbij alle spelers van wereldklasse zijn. Je mist Noa Lang in de wedstrijd tegen Feyenoord en dan heeft Tillman een geweldige invalbeurt. Achterin problemen, je zet Schouten er neer en het loopt ook nog. Een invalspits met veel doelpunten. Vallen de buitenspelers stil omdat ze in een vormdip zitten dan heb je soms aan een vrije trap op het hoofd van Luuk de Jong genoeg. Of je hebt Till die de ballen binnenschiet vanaf het middenveld. Onderdeel van het momentum is ook dat de juiste wisselspeler brengt wat die moet brengen en een wedstrijd kunnen kantelen die vastzit. Geloof mij als Feyenoordsupporter maar dat dit niet enorm vanzelfsprekend is...

18 maart 2024 om 15:38

@davidvilla_7,

Weer zoiets, alles meezitten, of alle momenten jou kant opvallen zijn 2 andere dingen.

Daarbij zijn je topspelers helemaal niet op cruciale momenten geblesseerd geweest.
Je hebt niets verloren en word zeker kampioen, dus geen een wedstrijd is daarin cruciaal geweest.

Tja, Kooij is net als een Higler het schoolvoorbeeld van wat er mis is met de arbitrage in Nederland. Ze lijken er meer voor zichzelf te zijn dan voor de wedstrijd die gewoon in goede banen geleid dient te worden. Nou beperkt het zich niet alleen tot deze wedstrijd hoor. Bijna iedere wedstrijd is het wel raak met die jongen.

Het laat ook wel zien dat er iets fundamenteels mis is met het scheidsrechterskorps en hoe ze worden opgeleid. Je kunt van een drol geen klomp goud maken en daar begint het mee. En zelfs als dat wel de insteek is, laat ze dan eerst even wat jaren beginnen op amateurniveau om zich van daaruit op te fluiten als het erin zit. Deze jongen is in niets geschikt voor de Eredivisie en dat tempo is al niet moordend. Als je het dan niet goed kunt zien, ben je gewoon niet geschikt als profscheids.

Ik heb Joey Kooij nog nooit een goede wedstrijd zien fluiten, en aan het interview gisteren na de wedstrijd met Joseph Oosting kon ik ook wel opmaken dat hij vreesde wat voor wedstrijd het ging worden

Dat vele onbegrip is niet raar, de meeste mensen bij die programma's en ook hier hebben weinig tot geen kennis van de regels. Het wordt tijd dat men standaard een goeroe onder de scheidsrechters uitnodigt om deel te nemen aan deze programma's. Moet wel inmiddels een ex-scheidsrechter zijn natuurlijk met genoeg vrije tijd en van onbesproken gedrag. Die mag dan haarfijn uitleggen wat de huidige reglementen voorschrijven, maar wss werkt dat niet in combinatie met het verdienmodel van de programmaatjes en blaadjes. Liever pseudokenners wat olie op het vuur laten gooien en zo de man in het zwart/geel/fuchsia enz. elke keer weer de kop van jut laten zijn met alle kwalijke gevolgen van dien.
En ja, ook ik ben zeker niet volledig op de hoogte van de regels en regelwijzigingen, maar ik geef het je te doen; 20 man staan op een klein stukje veld aan elkaar te trekken en te duwen en in een split second dien je te reageren, of , zoals de "slachtoffers' nu aangeven je moet maar niet fluiten en de var laten beslissen. Keeper is beschermd wordt was beschermd en duwfouten tegen keepers zijn "gaan voor de bal', de keeper helemaal niet gezien etc etc. Als je je tegenstander in de rug duwt en de bal binnenkopt is het een fout, dus waarom is de keeper wegduwen die op de lijn staat dan geen fout. Laat het meneer Collina maar uitleggen, die schijnt in zijn carrière de beste scheidsrechter ooit te zijn geworden. Dan kan hij samen met Sony of Apple een VAR-AI ontwikkelen die dan vanuit Silicon Valley alle voetbalwedstrijden kan monitoren en ingrijpen. Scheelt dan een hoop tijd, ergernis en zeker analistengeblaat.

18 maart 2024 om 17:56

Kennis van regels is inderdaad van belang. De regel dat de keeper beschermd is in de 5 meter bestaat namelijk niet. Wordt nergens genoemd in de regels als het over de doel verdediger gaat of over het doelgebied.
Alleen als de doelverdediger de bal in bezit(!) heeft, gelden er aparte regels, maar voor heel de zestien, niet speciaal voor 5 meter gebied.
Verder gelden er de normale regels mbt hinderen/duwen/vasthouden, maar voordeel is vaak voor keeper. Of dat terecht is, is een andere vraag.

Ach, dat dit soort beslisssingen worden genomen in het voordeel van Ajax, Feyenoord en PSV is al hartstikke oud. Het voordeel van het zijn van een topclub. Niet iets waar alleen Kooij de mist mee ingaat maar het hele arbiterskorps

Kooy slaapt of in een Psvpyama of moet ff flink naar Speccavers, wellicht allebei. (bijna) alle beslissingen in het voordeel van Psv, doelpunt dat afgekeurd werd sloeg natuurlijk nergens op, Boadu deed niks verkeerd en Benitez kwam te slap uit. + geen idee waar hij zoveel extra tijd vandaan haalt waarin ze nog scoren, wat helaas zeer slecht verdedigt werd door Fc Twente. Groot voordeel van t verhaal is dat Feyenoord de 2de plek bijna niet meer kan ontgaan :D maar Kooy moeten echt ff een andere baan gaan zoeken iig. Irritatielvl was flink hoog.

Ik snap de verontwaardiging voor deze beslissing echt niet. Losstaand of je het er mee eens bent of niet, is het toch geen duidelijk fout van de scheids? Benitez komt slap uit, maar wordt wel degelijk gehinderd in de 5 meter. Andersom gefloten had ook gekund, beide kanten zijn gewoon begrijpelijk. De rest van de wedstrijd was wel een drama kwa beslissingen (of gelukzege als je PSVer bent)

Wie er zou winnen maakte mij niet uit. Het was een leuke pot om naar te kijken, althans tweede helft.
Boadu viel wel de keeper aan op de doellijn. Erger kan bijna niet. Beslissing scheidsrechter correct

18 maart 2024 om 15:40

Kunt beter de actie terugkijken, zelfs spelers PSV alsmede de hoofdtrainer geeft aan dat het gewoon een goal was. Kooij is niet opgewassen voor dergelijke wedstrijden. In de grootte voetballanden om ons heen zou nooit niet gefloten zijn Engeland, Duitsland, Frankrijk , Spanje, Italie. Jammer voor verdere wedstrijd verloop floot erg warrig. Wel mooiste wedstrijd eredivisie tot nu toe dit seizoen en dat alleen al o.b.v. 2e helft. Pracht wedstrijd beide teams.

Dit is volgens mij een moment waarin Kooij misschien naar de kant had moeten worden geroepen. Door de arm in de lucht van Boadu kan het vanuit het oogpunt van Kooij mss hinderen zijn geweest. De VAR overruled niet omdat er contact was. Als Kooij had goedgekeurd dan had de VAR ook niet overruled. ALs Kooij gekeken had, had hij het misschien toch goedgekeurd. Het is altijd zo makkelijk om op de scheidsrechter af te geven. Als je net in een verkeerde hoek staat, kun je net wat anders zien.

Kooij zou wel gespaard worden door de KNVB maar dit was natuurlijk een zeer grove blunder en beïnvloed de wedstrijd enorm. FC Twente zou dan voorstaan ongeacht de kansen over en weer.
Groot falen, 2e helft heerlijk pot voetbal met een zeer discutabele scheidsrechter wat behoorlijk in voordeel van thuisspelende club floot, niet geschikt voor dergelijke wedstrijden. Jammer.

Dit kan in Nederland, in Engeland, Duitsland, Spanje, Italie zou never nooit niet zo'n goal worden afgekeurd. Heel slecht dit

Hij sprong richting de keeper die daardoor uit de lucht viel. In het doelgebied is dat altijd een overtreding. Zeker als de keeper nagenoeg op z'n eigen lijn staat. Snap niet waarom dat nu opeens zo controversieel is. Wordt werkelijk altijd afgefloten. Als Boadu nu gewoon recht omhoog sprong had ik de ophef nog wel begrepen maar hij sprong echt overduidelijk scheef en tegen de keeper aan.

Binnen het 5-meter gebied heeft de keeper een beschermende status. Hij krijgt een vrije trap als hij in dit gebied wordt gehinderd. Zijn gewoon de spelregels van voetbal. Kan iedereen weer rustig slapen dat er een juiste beslissing is genomen.

Puur naar de regels kijkend zal die waarschijnlijk in zijn gelijk staan door deze goal af te keuren. Echter is dit voor je gevoel gewoon niet eerlijk. Boadu doet dusdanig weinig dat het amper aanvallen van de keeper te noemen is, maar hij springt en raakt hem, dus geen 100% fout. Maar ik als PSV supporter moet zeggen dat als dit andersom was geweest ik ook pissig zou zijn geweest. Dit komt zo vaak voor, en dan valt er gelukkig geen goal uit, dat doet het nu wel, en snap ik heel goed dat twente zich genaaid voelt. En zoals eerder gezegd, hij floot zeker niet tegen PSV, maar wat een verschrikkelijk slechte scheidsrechter is dit. Ik kan ook niet begrijpen dat de KNVB in een weekend met een echte topper, en een degradatie kraker (excelsior - rkc) niet gewoon hun 2 beste scheidsrechters naar die wedstrijden stuurt. Die kunnen toch ook kijken naar belangen?

Iereneen roept een geldig doelpunt van Fc Twente , doch de spelregels zeggen dat de doelman beschermd moet worden in het 5 meter gebied. Dat gebeurde hier toch. Miljoenen mensen zijn scheidsrechter en weten van toeten noch blazen. Dat deze scheidsrechter fouten maakt staat buiten kijf en hij heeft inderdaad een eigen stijl net als Bas Nijhuis maar hier heeft hij de regels toegepast zoals het hoort. Wat is het probleem Analisten zou het niet misstaan om eens wat spelregels door te nemen en niet zomaar wat gaan roepen.

18 maart 2024 om 17:37

Beschermt waar tegen? Het blijft een contactsport en het ging er dusdanig rustig aan toe dat je een keeper niet in bescherming hoeft te nemen.

18 maart 2024 om 18:09

Waarom denk je dat het 5-meter gebied bestaat in het strafschopgebied? Niet omdat het er leuk uitziet, maar om de keeper in bescherming te nemen. Anders kun je net zo goed een keeper constant blijven hinderen.

Je kan dexe goal gewoon prima afkeuren. Doen ze altijd in het 5 metergebied.

18 maart 2024 om 20:32

Ik vond het ook totaal niet vreemd. Ik ben het er niet altijd mee eens, maar als je tegen een keeper opspringt in het 5 meter gebied wordt er 99 van de 100x gefloten

Man man, Google even op beschermde status keeper binnen de 5 meter (die er niet voor niets ligt) en stop dan ajb met al die onzin over slap keepen en Boadu die Benitez niet zag, dat is nl allemaal waar, maar doet niets af aan het correct toepassen van de regels hoe vervelend dan ook voor Twente. Ik lees ook een paar keer dat Pepi een overtreding maakt voor zijn goal?, die is mij ontgaan. Verder floot Kooij zoals gebruikelijk dramatisch en meer in het voordeel van PSV. Wel prima dat tijdrekken wordt bestraft, dat was nl niet alleen die 15 sec bij de laatste uitbal in blessuretijd. Heerlijk dat dit wordt aangepakt. Puur spelbederf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren