Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal aangeslagen: ‘Peter R. de Vries en ik hielden op afstand van elkaar’

Laatste update:

Louis van Gaal rouwt om het overlijden van Peter R. de Vries. Donderdagmiddag maakte de familie van De Vries bekend dat hij is overleden als gevolg van de aanslag op zijn leven, vorige week dinsdag. Van Gaal was goed bevriend met De Vries en hij reageerde donderdagavond bij RTL Boulevard op het trieste nieuws.

"Peter was een man die tegen elk onrecht was en daar ook tegen vocht. Hij durfde alle problemen in onze samenleving te benoemen. Dat soort mensen heb je ongelooflijk hard nodig", zei Van Gaal. Samen met zoon Royce de Vries kwam Peter R. de Vries op bezoek bij Van Gaal toen hij als trainer werkte in Barcelona, Manchester en München. "Wij kennen Peter en zijn gezin al meer dan twintig jaar. Hij was een grote Ajacied."

"We leerden elkaar in mijn Ajax-periode kennen en gingen regelmatig met elkaar uit eten. Op een afstand hielden wij van elkaar. We hadden respect voor elkaar. We lijken ook veel op elkaar. Er is een grote vriend verloren gegaan en ook een man die altijd zijn mening durfde te geven. In onze wereld is dat vrij moeilijk", aldus Van Gaal, die een eigenschap van zichzelf terugzag in De Vries. "Ik wil me niet vergelijken met Peter, maar Peter wilde ook altijd de beste zijn. Hij was tegen elke onrecht in de maatschappij, daar kon hij ongelooflijk kwaad om worden."

"Maar hij was ook ongelooflijk sociaal en empathisch. Hij kon zich echt inleven in de medemens en dat was ook de reden dat hij alle slachtoffers wilde helpen. Dankzij die eigenschap heeft hij daar zijn werk van kunnen maken", concludeerde Van Gaal. Eerder op de donderdag werd De Vries al geëerd door Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Op een van de stoeltjes hangt het nieuwe thuisshirt van de club, met de naam van de misdaadjournalist en rugnummer 10. "Rust zacht, Peter. Je zal gemist worden...", schreef Ajax bij de foto.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bizar dit.. Echt ongelofelijk. Dit land gaat gigantisch naar de kloten. En iemand die daar enigszins nog wat aan kon doen, die is er niet meer. Woorden schieten hier te kort denk ik. Sterkte voor de nabestaanden ❤️

15 juli 2021 om 20:58

Vuur moet je met vuur bestrijden. Alleen is dat nog niet doorgedrongen in Den Haag....

15 juli 2021 om 21:36

Vuur met vuur, dat gaat lekker daar in de VS. Nee, vuur moet je alle zuurstof ontnemen. Oftewel legaliseer, reguleer en taxeer alle drugs, alle gokbedrijven en alle ander dingen waar die onderwereld zijn centjes mee verdiend.

15 juli 2021 om 21:44

@pinko: En hoe dan precies? De dader(s) staat sowieso levenslang te wachten. Deden het alsnog, omdat ze met hun beperkt denkvermogen dachten dat ze snel rijk konden worden en ontsnappen. Zulke idioten zijn als onkruid.

15 juli 2021 om 21:48

Dat is heel moeilijk. Het lijkt simpel van legaliseer en dan zijn we ervan af maar nee. Wat denk je als je straks legaal Crystal Meth kan kopen? Alles en iedereen gaat naar de klote dat wil je toch niet. Dit zal nooit ophouden. Pak je de grootste komt er een andere in z’n plaats.

15 juli 2021 om 22:02

Aan de andere kant, wiet is genormaliseerd in Nederland en wordt de meeste harddrugs op feesten 'gedoogd'. Dit heeft in combinatie met een hele goede voorlichting er voor gezorgd dat we bij de landen horen waar drugs(gebruik) het minst last veroorzaakt.

Onderzoeken uit Amerika zijn tot dusver ook allemaal positief over het legaliseren van wiet. Overlast is relatief afgenomen, kas wordt gespekt en politie heeft meer manuren om grotere misdrijven te bestrijden.

15 juli 2021 om 22:16

Het moet niet gelegaliseerd worden maar gedecriminaliseerd, portugal heeft laten zien dat het werkt, 8 drugsdoden op 1 miljoen inwoners tov 20 drugsdoden op 1 miljoen inwoners in Nederland. Portugese jongeren gebruiken zelfs de minste softdrugs van Europa, dus dat iedereen drugs zou kopen klopt ook niet

15 juli 2021 om 22:31

@ZiyechGOAT
Je moet leren van het verleden. De drooglegging heeft de USA niets gebracht. Sterker nog mannen als Al Capone etc. kregen onvoorstelbare macht alleen omdat de drank werd verboden.

15 juli 2021 om 22:31

Soft drugs zijn geen harddrugs. Laat dat duidelijk zijn. Maar de stap van het een naar het ander is zo gemaakt. En we weten allemaal wat de gevolgen zijn van vergaande verslaving. Oftewel. er is een grens voor wat je wel of niet toestaat.

15 juli 2021 om 22:55

@nico50 precies, ik hoor mensen veel zeggen dat legalisering/decriminalisering niet werkt, maar uit de geschiedenis blijkt juist dat verbieden niet werkt, zie Amerika met alcohol, en nu ook met drugs, wat je eigenlijk over de hele wereld ziet

15 juli 2021 om 22:58

@pinko inderdaad, en als we weten dat Portugal de minste softdrugs gebruikers heeft onder jongeren van Europa, dan zouden we hun maatregelen over moeten nemen, dus: de decriminalisering van drugs

16 juli 2021 om 08:17

Ik ben denk ik niet voor legaliseren. Sowieso is de productie van wiet en het gebruik slecht voor het milieu en we zijn toch op weg naar een rookvrije generatie?! Daarbij is de stap van sigaret-wiet-pilletje-nog meer volgens mij snel gemaakt als ik om me heen kijk. Dat het allemaal maar wordt gedoogd op bijv. festivals is volgens mij omdat we het veel te ver hebben laten komen. Het probleem is denk ik ook veel omvattender dan je zou denken. Waarom gebruikt iemand drugs? Waarom zit iemand in de criminaliteit? Denk dat factoren als stress, ongeluk, armoede en verleden hier bij komen kijken. Ik neem het niet op voor de criminelen, maar het is bijv. wel opvallend dat in een Mexico, een veel armer land, veel meer meer mensen in de drugshandel zitten dan hier. Hoe dan ook facking klote dat iemand als Peter hier slachtoffer van is geworden.

16 juli 2021 om 08:53

PieterPost, ik heb zelf juist altijd het gevoel gehad dat ik geen behoefte had aan coke of heroine of iets dergelijks juist omdat wiet makkelijk te verkrijgen is. Als het allemaal illegaal is, dan kun je net zo goed voor die zwaardere drug gaan.

16 juli 2021 om 09:12

Dat is wel waar inderdaad, maar ja het beste zou zijn als de industrie gewoon niet meer zou bestaan. Dat middelen alleen nog maar legaal verkrijgbaar zijn voor medicinaal gebruik.

16 juli 2021 om 10:03

Het legaliseren van alle drugs zorgt er alleen maar voor dat we nog meer de ‘drugs hub’ van Europa worden. Dat trekt juist grote criminelen aan die het vanuit hier exporteren en een massa aan drugstoeristen die hier alle drugs komen uitproberen. Nee bedankt.

16 juli 2021 om 11:43

Het is volgens mij vrij simpel, tot nu toe heeft verbieden vooral opgeleverd dat we ontzettend veel geld aan bestrijding hebben gespendeerd dat ons niks heeft opgeleverd, de drugs industrie is alleen maar groter geworden en met name steeds geweldadiger. Ik zeg niet direct dat ik een voorstander ben van alles legaliseren, zoiets kan ook niet zo maar. Maar ik weet wel dat de optie verbieden en bestrijden in ieder geval niks heeft opgeleverd behalve ellende. Dat er dus een andere aanpak nodig is lijkt mij duidelijk. Begin in ieder geval eens net als bij roken en gedeeltelijk alcohol om geld te stoppen in volksgezondheid en campagnes om drugsgebruik te ontmoedigen of op de gevaren te wijzen zonder het te verbieden. Je ziet nu ook dat er steeds minder mensen roken, maar als ik naar mijn eigen bubbel kijk heb ik zelf het idee dat het probleem zich steeds meer verschuift naar de normalisering van drugsgebruik onder jongeren. Ik ben niet tegen drugs, ik vind dat je veilig moet kunnen experimenteren en zie ook veel voordelen van drugs bijvoorbeeld op medicinaal vlak. Maar voer actief campagne, want als je ziet hoeveel mensen er hedendaags nog roken dan kan je niet zeggen dat daar niet gewerkt heeft. Zorg ervoor dat mensen zich weer verantwoordelijk voelen voor hun eigen gezondheid op dit vlak en dus of helemaal geen drugs willen gebruiken of dit verstandig en met mate doen omdat men zich bewust is van de gevolgen.

15 juli 2021 om 23:04

Ik hou er nooit zo van als mensen uitspraken doen als "dit land gaat gigantisch naar de kloten" en daar vervolgens geen enkele argumentatie aan toevoegen. Ben namelijk zeer benieuwd wat je bedoelt. Ik ben in meer dan tachtig landen geweest en vind Nederland het fijnste, meest vrije land dat ik ken. Neemt niet weg dat deze gebeurtenis in- en intriest is. Ik sluit me aan bij je laatste woorden. Heel, heel veel sterkte voor alle nabestaanden.

16 juli 2021 om 08:54

Mensen willen nu de rol van Peter zwart overromantiseren, alsof hij de beschermer tegen al het kwaad was. Dat is natuurlijk niet zo, hij was een voorvechter en een symbool voor onze rechtstaat, maar het is niet dat wij nu over 10 jaar het nieuwe Haïti zijn.

16 juli 2021 om 08:37

Vind dit soort extremen dan altijd weer wat overdreven en zo'n typische in-the-moment-reactie. De Vries was een uitstekende journalist en een vakman pur sang. Hij was onbevreesd, maar ging daarbij soms ook over grenzen waar de staat juridisch niet aan voorbij mag gaan. Het is dus complete onzin dat de De Vries nu per se een sleutelrol zou hebben in het oplossen van ons criminaliteitsprobleem. En nog groter is de onzin dat 'dit land gigantisch naar de kloten' gaat; alsof ik Wilders hoor spreken zeg. Boek dan een fijn weekendje naar de Gaza-strook, emigreer naar Oost-Europa (hongarije schijnt leuk te zijn momenteel!) of kijk dichter bij huis eens welke verziekte indruk de Engelse samenleving maakte tijdens het EK. Misschien bevalt dat allemaal beter?

16 juli 2021 om 08:50

@gomes,

Niet om flauw te doen hoor, maar de dingen die in Engeland gebeurde gebeuren hier toch ook gewoon? Racisme en discriminatie zijn hier ook gewoon, er is hier ook supportersgeweld en chaos en er wonen hier ook genoeg staatsimbecielen. Ik vind Nederland een prima land en je hoort mij echt niet klagen, maar laten we niet doen alsof die dingen hier niet gebeuren.

16 juli 2021 om 11:11

Wij gaan er wat aan doen. Punt. Wij allemaal, voor Peter en voor onszelf.

Dit land gaat niet naar de kloten, dat duld ik niet en ik hoop en verwacht met mij velen.

Het is een schande dat de criminaliteit de overhand zou kunnen krijgen, dat ze met geweld angst kunnen inboezemen. Peter rust in vrede, opdat we niet vergeten wat je betekent hebt

16 juli 2021 om 12:59

Land is al gigantisch naar de klote, al een tijdje zelfs..

16 juli 2021 om 15:32

Heel triest nieuws natuurlijk en een heel gemis. Maar dit soort dingen (en je geloofd het niet, veel ergere dingen) gebeuren in de hele wereld. Dat de media nu groter is dan ooit werkt daar natuurlijk aan mee. Maar het is niet zo dat die iets van 'nu ' is. Peter R de Vries is natuurlijk een Bn'er er hierdoor voelen meer mensen zich verbonden met hem. Maar ik vraag me af of mensen het ook zo verschrikkelijk vonden toen mr Wiersum werd vermoord. Afijn het is allemaal erg natuurlijk, maar soms heb ik het idee dat mensen geen idee hebben hoe de wereld is.

"Peter was een man die tegen elk onrecht was en daar ook tegen vocht. Hij durfde alle problemen in onze samenleving te benoemen. Dat soort mensen heb je ongelooflijk hard nodig", zegt Van Gaal.“Een van de redenen waarom ik hem ga echt missen. Hij kwam voor iedereen op en schuwde het niet om - op niet mis te verstane wijze - duidelijk te maken wanneer er sprake was van onrecht (in onze maatschappij) ed.Voor mij was Peter echt een held. Nederland heeft een goed mens, een parel, verloren 💔

Mooie woorden van Gaal, de absolute waarheid! Een man die voor letterlijk iedereeb opkwam en vocht.🙏🏾♥️

Mooi gesproken, Peters heb je nodig in een samenleving, wat een enorme held. Hoop dat onze hoge heren ook gaan inzien dat er wat tegen al het onrecht moet worden gedaan - laat Peter dan een ommekeer zijn.

16 juli 2021 om 08:04

Die hoge heren geven daar weinig tot niets om, maak je alsjeblieft geen illusies. Nu kunnen ze met hun verdriet en rouw in de schijnwerpers staan maar het is niet oprecht. Niet zoals ze het doen voorkomen in ieder geval. Het is net als dat ze bij een toernooi opeens Oranje supporter zijn maar eigenlijk niks met voetbal hebben. Goedkoop scoren heet dat. Ik heb totaal geen vertrouwen in de politiek. Er spelen zoveel belangen en dergelijke dat dit soort zaken niet opgelost gaan worden.

Vanwege fcking 150k zijn we iemand verloren die een onschatbare maatschappelijke waarde had. Kon soms heel irritant, volhardend en betweterig zijn. Ironisch genoeg is dat wellicht die instelling waarmee hij talloze zaken uit het duisternis tot het licht bracht.

15 juli 2021 om 21:43

Precies, ik had altijd wat ambivalente gevoelens bij De Vries. Moet zeggen dat de laatste week zijn positieve eigenschappen bij mij wel ernstig zijn komen bovendrijven.

15 juli 2021 om 21:46

Zelfde, heb denk ik ook wel mijn les geleerd. Daden maken de mens toch wel iets meer dan zijn woorden.

15 juli 2021 om 22:09

Het trieste is dat dat k*t ezeltje nooit van z’n leven 150K zou ontvangen. Dat soort bedragen worden niet (gauw) uitgekeerd.

Ze zouden hem eerder opruimen, want ik gok dat de mensen die hierachter zitten zich eerder zorgen zouden maken over zijn loslippigheid als hij gepakt zou worden. Eenmaal dood vorm je geen bedreiging meer...

Aan de andere kant verwacht ik ergens wel dat hij z’n kaken op elkaar houdt, want anders wordt z’n familie uitgegumd...

Hij heeft zichzelf goed in de nesten gewerkt, niet realiserende wat hij allemaal op zich afriep en welke risico’s dit met zich meebracht.

Ik baal hier zo verschrikkelijk van... Dat ze van hem, links- of rechtsom, een voorbeeld gaan maken.

16 juli 2021 om 08:11

Je ziet dit steeds vaker. “Kansarme” jeugd - tussen haakjes omdat ondanks alle zware tekortkomingen die (de) Nederland(de) (politiek) heeft iedereen een kans om een modaal leven te leven - geen genoegen neemt met een gemiddeld inkomen en levensstijl. Gek gemaakt door het voorbeeld van criminelen, YT-“sterren”, artiesten, et cetera. Dat is van alle tijden maar door het internet en alle ontwikkelingen daaromtrent maakt dat de wereld kleiner en sneller is. Dit voedt de lusten en ontevredenheid. Ik werk met jeugd en zie het continue terug in hun levensbeeld, visie, et cetera. Een van de belangrijkste oplossingen is om in jeugd te investeren en hen te laten inzien wat feit en wat fictie is. Die criminele status en levensstijl is niet zo romantisch als het lijkt. Er zullen er altijd zijn die dat niet kunnen of willen inzien maar je kan niet iedereen redden dus dat is oké. Het probleem wordt dan drastisch teruggebracht. En dit soort excessen blijven excessen in plaats van dat het de norm gaat worden, en die kant gaat het langzaam maar zeker op.

Dit heeft mij echt hard geraakt omdat deze man echt speciaal was. Ik heb gebeden voor hem tot de laatste seconden en ik hoop uit de grond van mn hart dat zijn kinderen de rust ooit zullen vinden wat echt moeilijk is bij zo een trieste zaak. Mensen beseffen niet wat voor schade ze aanrichten en denken alleen aan Cash. Ff serieus wat is nou 150k??? Je gaat zowat heel je leven de cel in en dat voor 150k? Al kreeg je 2-3 miljoen je gaat toch niet iemand z’n leven ontnemen maar helaas bestaan er in deze wereld psychopaten. Allah yarhmo💔🌹. Rust zacht Peter❤️😭

Zo surrealistisch. Een mens met het hart op de juiste plek krijgt een kogel door het hoofd op klaarlichte dag. Iets rotter bestaat niet. Zijn aanpak vond ik altijd bewonderenswaardig, hij deinsde voor niets terug. Al had ik maar 10 procent van zijn lef, zou dat al heel veel zijn. Hij maakte geen onderscheid, want iedereen kan een crimineel zijn. Hij hield veel van zijn werk, al had dat misschien minder gemogen. Had hij maar meer security. Maarja, achteraf praten...

Nog erg onwerkelijk dit. We zijn een held kwijt. Iemand die bergen kan verzetten, doorgaat waar anderen allang hebben opgegeven. Vond niet al zijn karaktereigenschappen leuk, maar die hebben hem wellicht juist zo ver gebracht. Ontzettend veel sterkte gewenst aan de nabestaanden, Peter R. zal als een grootheid herinnerd worden.

Mijn moeder heeft nog mooie verhalen verteld. Het is ook iets van de familie de Vries, Peter's vader heeft in het verzet gezeten tijdens de oorlog. Wat een king, en wat enorm treurig dat hij is vermoord. We gaan je missen Peter, er zijn maar weinig mensen zoals Peter.

Peter begon waar de recherche schijnbaar ophield. Iedereen kent wel een aantal zaken waarbij hij flink geholpen heeft, maar een dag na de schietpartij kreeg ik een lijstje onder mijn neus van minder bekende zaken waarbij hij een aandeel had in de oplossingen en dat alleen in Groningen. Nu kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat dit maar een topje van de ijsberg is omdat we tenslotte meerdere provinciën hebben.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren