Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Noodzakelijk dat Van Praag Van Gaal vandaag nog vraagt als trainer van Ajax’

Laatste update:

Louis van Gaal is inderdaad de ideale kandidaat voor het trainerschap bij Ajax, zo oordeelt Hugo Borst maandag in zijn column voor het Algemeen Dagblad. De journalist zit wat dat betreft op een lijn met Andries Jonker, die de voormalig bondscoach zondag in NOS Langs de Lijn naar voren schoof als nieuwe coach van de Amsterdammers.

Borst komt in zijn bijdrage van maandag met tien redenen waarom Van Gaal geschikt is om deze zomer het stokje over te nemen van John van 't Schip. "Wie anders?", vraagt de journalist zich hardop af. "Hij is de Nederlandse trainer met de meeste statuur en het meeste charisma."

In de optiek van Borst is Van Gaal op fysiek vlak in staat om bij Ajax dagelijks op het veld te staan. "Het gaat qua gezondheid heel goed met Louis (zeer belangrijk). Truus gaat niet dwarsliggen (even belangrijk)" zo benadrukt de columnist, die Van Gaal totaal niet geschikt vindt voor een rol op de achtergrond.

"Een adviseursrol - zoals nu - past totaal niet bij hem. Louis moet leidend zijn." Een eventuele aanstelling van Van Gaal wordt volgens een groot deel van Ajax toegejuicht, zo oordeelt Borst. "De achterban van Ajax heeft geen bezwaren tegen Van Gaal."

Borst verwacht geen problemen tussen Van Gaal en Alex Kroes, de geschorste algemeen directeur. "Louis wil dolgraag samenwerken met Kroes (en vice versa). Van Gaal heeft geen vijanden in de bestuursraad. Belangrijk omdat de bestuursraad de baas is over de raad van commissarissen (lees: Van Praag)."

Van Gaal kent de commissarissen Michael van Praag en Danny Blind al heel lang en heeft met beide heren een zeer goede band. "Hij is ook goed met Marijn Beuker (de vervanger van Mislintat) en Menno Geelen (commercieel directeur). En elke andere gewenste trainer is of te licht of heeft geen interesse in Ajax."

Oproep


Borst sluit zijn column af met een oproep aan Van Praag. "In het belang van Ajax en het Nederlands voetbal is het noodzakelijk dat a) Van Praag vandaag nog vraagt aan Louis van Gaal om voor één jaar trainer te worden van Ajax en zodoende orde te scheppen. En dat b) Van Praag de schorsing van Kroes nu herroept. Met deze twee ingrepen redt Van Praag tevens zijn eigen hachie."

Moet Ajax Louis van Gaal inderdaad als trainer aanstellen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als de omstandigheden ideaal waren, misschien wel. Maar dat zijn ze jammer genoeg niet. Louis heeft sinds Man Utd geen club meer getraind, worstelt met zijn gezondheid en woont in Portugal waar hij samen met Truus gelukkig is.
Hij zal hoogstens nog als een klankbord kunnen dienen voor de nieuwe coach, maar zelf een seizoen lang een ploeg trainen en elke wedstrijd langs de lijn staan zie ik niet gebeuren.

15 april 2024 om 10:49

Ik zie dit eerlijk gezegd ook niet gebeuren nee. Volgens mij heeft van Gaal dat meerdere keren al aangegeven dat hij dat niet ziet zitten.

15 april 2024 om 11:03

Dit zou fantastisch zijn voor Ajax en iedereen die van voetbal houdt in Nederland. Ons land heeft behoefte aan meer van Gaal. De duider des Vaderlands

Hopelijk komt ie terug uit Portugal.

15 april 2024 om 11:13

Hij is als adviseur aangetreden, zonder enige verantwoordelijkheid, doordat zijn gezondheid dat niet toestaat. Hoe graag ik het ook zou zien, dit moeten we toch niet willen? Laat die man alsjeblieft rustig herstellen en gezond worden, dan kunnen we daarna altijd verder kijken. Al is hij ergens in de 70? inmiddels. Laat die man lekker met Truus van een Portugees wijntje en de Portugese zon genieten. Het is hem gegund.

15 april 2024 om 16:41

Waarom moeten we dit niet willen? Het gaat erom dat Louis het ook wil, als dat zo is zie ik geen enkel bezwaar. Vragen kan altijd, hij zou niet de eerste zijn die uit zijn pensioen herrijst, gebeurt vaak genoeg in elke sport.

En dan gaat hij de training leiden via Teams of wat is zijn idee hier precies bij ? Hij heeft toch al 100 keer aangegeven Portugal niet te gaan verlaten

Hoe graag ik het ook zou willen, weegt de gezondheid van Louis van Gaal boven het belang van mijn cluppie. Belachelijk dat die zogenaamde journalisten steeds met zijn naam komen. Plus hij woont ook nog in het mooie en zonnige Portugal.

15 april 2024 om 11:02

Ajax gaat een jaar in de Portugese leauge spelen. Ook interessant

15 april 2024 om 11:46

Jazeker en het is de vraag als gezondheid, Portugal en verdiend pensioen niet zouden spelen of een 72 jarige van Gaal nog de energie en drive heeft die hem zo kenmerkte.
En of hij weer de energieslurpende confrontaties wil met onze journalisten en analisten.

15 april 2024 om 12:33

Terecht punt. Iedereen heeft tegenwoordig een mening en die wordt ongenuanceerd op verschillende fora gesmeten. Begrijpelijk voor het nieuwe verdienmodel, maar niet voor de stressfactor en focus van een 70+ jarige.

Kortom: dit gaat hem niet worden en dat weet Borst ook heel goed!

15 april 2024 om 13:54

NJfromVOL precies, dat moet je niet meer willen. Plus mensen met zijn karakter kunnnub niet "rustig" aan doen en sommige zaken negeren.

15 april 2024 om 15:00

Klopt, Sulejmanii,

Er zitten twee standen op Van Gaal: Aan en Uit.

15 april 2024 om 12:32

@sulejmanii
Toen ik zag wie dit schreef, ben ik ook al direct afgehaakt met lezen. Deze man raamt alleen nog louter onzin uit

15 april 2024 om 19:42

Hansie zeker waar man, gewoon respectloos laat die man met rust.

Borst is een idioot, uit op aandacht.

Shit ik ben erin getrapt, hij heeft zijn aandacht.

Los daarvan, Louis had/heeft enorme kwaliteiten, maar hij heeft ernstige gezondheidsklachten, laat de beste man met rust.

Adviseren op de achtergrond, zoals hij nu doet gaat waarschijnlijk nog, maar zijn naasten; kinderen, Truus, enzovoort, zien Louis nog graag vele jaren enigzins gezond in hun midden neem ik aan.

15 april 2024 om 10:56

Eens echt schaamteloos, laat die man lekker in vrede van zijn leven genieten.

Ik heb het idee dat sommige mensen niet eens nadenken voordat ze wat roepen. Iedereen weet dat dit niet gaat gebeuren. Laat die man toch lekker met rust.

Alleen al voor de interviews door Kraaij Jr. van Van Gaal moet dit gebeuren. Al acht ik de kans klein, gezien van Gaal zijn gezondheid en de rust die hij nu in Portugal heeft.

Wat ben ik blij dat Hugo Borst geen functie bij Ajax vervult. Ajax moet vooruit. Niet achteruit.

Ik denk dat ze uiteindelijk gewoon met frank de Boer aankomen. En aangezien je van De Boer geen gekkigheid hoeft te verwachten, hij weet wat er gevraagd wordt en hij goed overweg kan met Van Gaal en Blind voor goede samenwerking in het technische deel van de club lijkt me dat ook prima. Nee, De Boer is geen enorme hoogvlieger, maar die zijn ook niet haalbaar.

15 april 2024 om 11:38

Denk eerlijk gezegd ook dat Frank de Boer het gaat worden, tenzij een wonder plaatsvindt en Graham Potter het wordt. Misschien kijken of je Pepijn Lijnders kan strikken als assistent en dan nog Bogarde erbij.

15 april 2024 om 12:48

Tussen een enorme hoogvlieger en de Boer zit nog best veel vind je niet?

15 april 2024 om 13:17

@arsenal,

Zit niet super veel tussen wat haalbaar is.
Je hebt enorme hoogvliegers, onhaalbaar.
Je hebt hoogvliegers, onhaalbaar.
Je hebt goede trainers, waar de Boer zich ook onder mag scharen.
Bij Inter had hij zijn minste tijd, waar hij het niet goed deed.
Bij Ajax deed hij het super (ongeacht wat mensen vonden van zijn voetbal, resultaat telt).
Bij Atalanta haalde hij 1,8 punt per wedstrijd, wat gewoon boven hun gemiddelde ligt.
Bij Al Jariza pakt hij 1,5 per wedstrijd, waar ze nu op 1,1 zitten.

Bij het Nederlands elftal deed hij het ook prima, tot er een ongelukkige wedstrijd kwam, waarin je spitsen verzuimden om kansen af te maken.

15 april 2024 om 13:48

Er zijn echt meer dan genoeg haalbare opties voor Ajax die goed zijn. Als je is verder kijkt naar nationaliteit tenminste. Op basis waarvan is de Boer een goede trainer? Staat in Italië en Engeland in de boeken als slechtste coach in de historie. Nederlands elftal was 1 groot drama met zijn matige tactiek. Ook bij Ajax was het totaal niet bijzonder ondanks die kampioenschappen. Met die puntenaantallen kom je nu op plek 3 terecht. Straatlengte van de kampioenen. Dat noemen ze kampioen van de armoede.

Al was deze man fit, laat hem gewoon van zijn oude dag genieten, zoveel mogelijk tijd met zijn (klein)kinderen doorbrengen en met zijn vrouw.

Zal naar alle waarschijnlijkheid nog hooguit 25 jaar leven (al is dat met zijn klachten ondenkbaar).
Die moet hij niet besteden om nog een club proberen te helpen. Die moet hij besteden om zijn kleinkinderen te laten zien, dat hij naast beste trainer van Nederland ook beste opa van Nederland is.

"niet alleen van Nederland, maar ook van Portugal"

Het zou zowel voor van Praag als voor Ajax een goede zet zijn als van Gaal trainer wordt van Ajax. je kunt je alleen afvragen of het voor van Gaal verstandig is (is toch al op leeftijd) en of het realistisch is. Ik kan mij niet voorstellen dat hij dit gaat doen.

Houd toch op man, sinds hij het aanvallende 4-3-3 heeft ingeruild voor 5-3-2, zijn nieuwe stokpaardje, snapt ie er helemaal niks meer van. Alsof hij al die tijd puur geteerd heeft op de Ajaxfilosofie.

Als hij trainer wordt, gaat Ajax verder met dat totaal kansloze 5-3-2. Gisteren liep het ook ineens weer veel beter toen er werd geschakeld naar 4-3-3. Net als op het WK onder Van Gaal in '14. Steeds moest hij schakelen naar 4-3-3 om tot beter spel en meer kansen te komen, en te winnen. Maar nee, stug blijven vasthouden aan zijn 5-3-2. En heeft daar helaas anderen in Nederland mee 'geïnspireerd', zoals Koeman, mensen bij Ajax, etc.

Te mooi om waar te zijn. Alleen het deel van Praag en Kroes zou goed zijn maar gebeurt niet bij van Praag. Ajax belang is het best geborgd bij Kroes

Waarom niet? Echt als een Engelse manager laten werken met een goede veldtrainer erbij. Hoeft hij alleen maar de opstellingen te maken 🤓

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren