Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het Parool: Michael van Praag gaat spoedig vertrekken bij Ajax

Laatste update:

Michael van Praag zal binnenkort terugtreden uit de Raad van Commissarissen van Ajax, zo maakt Het Parool donderdag bekend. Eerder kondigen Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen hun vertrek al aan, en snel zullen ook Leo van Wijk en Van Praag aftreden. Danny Blind en Louis van Gaal zullen wel bij Ajax blijven.

De berichtgeving volgt na het officiële nieuws dat Alex Kroes terugkeert bij Ajax. Hij komt niet terug als algemeen directeur, maar gaat de rol van technisch directeur vervullen in Amsterdam.

Dat heeft Kroes mede te danken aan de volledige steun van de bestuursraad bij Ajax, die grootaandeelhouder is van de club. De bestuursraad vindt tegelijkertijd dat de RvC steken heeft laten vallen, zo blijkt uit een bericht aan leden van de vergadering, die later op de donderdag zou plaatsvinden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

In het bericht staat onder meer dat de bestuursraad ‘blij’ is met de terugkeer van Kroes en ‘niet voorbij wil gaan aan de oorzaak van alle ontwikkelingen’. Met de terugkeer van Kroes is het nog altijd niet rustig binnen Ajax, want binnen de RvC moet nog schoon schip gemaakt worden.

De RvC zou een zeer zwakke indruk hebben achtergelaten op de bestuursraad. Niet alleen de besluiteloosheid rond Kroes wordt als misser gezien, maar ook met de presentatie van het KPMG-rapport over Mislintat heeft de RvC geen punten gescoord.

Het Parool weet dat er ‘achter de schermen’ druk wordt gezocht naar vervangingen van de huidige RvC-leden. Mosman, Schlick en Van Oevelen kondigden eerder hun vertrek al aan.

“Naar verwachting zullen ook voorzitter Michael van Praag en Leo van Wijk binnen afzienbare tijd de RvC verlaten. Voor RvC-lid Danny Blind wordt waarschijnlijk een uitzondering gemaakt: hij mag blijven. Datzelfde geldt voor Louis van Gaal, de technisch adviseur van de RvC”, zo schrijft de krant.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was aan de andere kant altijd al de bedoeling dat Van Praag en Van Wijk weg zouden gaan. Hun aanstelling was vanaf het begin van tijdelijke aard. Dat is toen behoorlijk duidelijk gecommuniceerd

Niet heel vreemd dit, samen werken met Kroes is toch wel een lastig verhaal geworden…

Word bestuurlijk dan nog wel even zoeken wie er voor deals mag tekenen zonder RVC, Zonder AD..

25 april 2024 om 18:09

Ligt ook wel in lijn met de oorspronkelijk bedoeling, namelijk dat de zittingsduur van vpraag en vwijk kort zou zijn.

25 april 2024 om 18:09

Kroes dus dan toch lijkt mij? Die lijkt me het hoogste dan.

25 april 2024 om 18:52

@SoJermaine7

Kroes is titulair technisch directeur. Die mag nergens voor tekenen.

Voorlopig zou alleen de directie mogen tekenen. Geelen, Lenderink, Beuker en AD (nu Praag)

25 april 2024 om 19:11

Dat maakt toch niets uit maar is wel betrokken bij elke transfer dat is het belangrijkste , blij dat hij gewoon bij Ajax blijft .

25 april 2024 om 21:20

@Sloep01,

Het is goed dat hij behouden blijft met het netwerk en zijn voorbereidende werk. Ook denk ik dat hij op TD vlak samen met De Lange en Beuker veel meer bij kan dragen.

En eerlijk is eerlijk, iemand die simpele dingen als handel met voorkennis niet begrijpt is misschien beter geen AD.. wie weet waar hij nog meer voor zou tekenen.

In mijn ogen een win-win dit .

25 april 2024 om 18:12

De timing lijkt het wat anders doen overkomen met de huidige berichtgeving van vandaag. Maar (zoals hierboven ook al vermeld) van Praag zou sowieso maar kort aanblijven. Dat is bij de aanstelling al gecommuniceerd.

25 april 2024 om 18:15

Het feit dat van Praag Kroes probeerde tegen te houden en te ontslaan geeft mij meer aan dat hij helemaal niet 'kort' wilde blijven maar de touwtjes in handen probeerde te krijgen, helaas voor hem dacht de bestuursraad er anders over en is het weg gaan versneld

25 april 2024 om 18:33

Ik krijg juist Munsterman / Karel Aalbers vibes bij Kroes. De tijd zal het uitwijzen. Maar iemand die schijt aan de regels heeft 😔

25 april 2024 om 20:30

Ze hebben geen handtekening nodig van een AD, wel van 2 statutaire directeuren (waarvan de AD er een zou kunnen zijn) met Geelen, Lenderink en Beuker kunnen ze nog kiezen wie ze laten tekenen.
Voor deals boven een miljoen moet de RVC ook akkoord gaan, maar dat doen ze toch al via de gedelegeerd technisch commissaris dus zo lang Blind er zit is dat geen probleem.

Ik verwacht niet dat ze weg gaan voordat er vervangers zijn, het laatste wat je wil is dat er helemaal geen RVC leden meer zitten. Dan wordt een nieuwe RVC in principe benoemd door de ondernemingskamer in Amsterdam (onderdeel van de rechtbank). Ze zullen dit risico niet willen lopen door maar 1 zittend RVC lid over te houden.

Ik wist niet dat er zulke dagen nog bestonden .... dat er ook goed nieuws bestaat binnen ajax

25 april 2024 om 18:12

Tja is het heel goed? Bijna heel de RVC opeens weg. Iemand die mogelijk nog strafrechterlijk vervolgd wordt kan niet AD worden maar opeens wel TD en Potter vraagt enorm veel salaris.

25 april 2024 om 18:40

Rvc is verantwoordelijk voor heel de k*tzooi waar we nu inzitten. Zeker moesten ze weg. Tijd voor nieuwe. Het gaat al 2 jaar op rij slecht kunnen zo toch niet door gaan. Dat wat kroes heeft gedaan is zeker dom maar moeten nou ook niet doen of hij een moord heeft gepleegd. Hij was wel iemand die schoon schip wou maken en t beste met ajax voor heeft. Nou is ajax erbij gebaat dat ze vooruit gaan maar als kroes weer wegvalt zijn dat weer stappem achteruit. En dan zit er een v praag die zn maatjes binnen de rvc probeerde te beschermen en kroes er meteen uitknikkert. Maar nu iedereen binnen ajax achter kroes staat kon hij niet anders meer gelukkig.

25 april 2024 om 18:54

Felix: Je bent duidelijk een pessimist

De RvC is het gezwel dat hoofdverantwoordelijk is voor de gigantische downfall van Ajax dit seizoen (de hele situatie Mislintat), en ook verantwoordelijk is voor het nu weer opnieuw creeren van gigantische onrust (op een dramatisch moment) door Kroes voor de bus te gooien omdat hij hun rapportje over Mislintat, (waarmee ze hun straatje schoon probeerde te vegen) niet accepteerde. Het is een zegen voor Ajax als zij eindelijk vertrekken.

Kroes kan mogelijk strafrechtelijk vervolgd worden, maar dat onderzoek kan nog wel een jaar duren. Daar gaat veel tijd overheen. Je kunt hem beter nu alsnog binnen houden, verder borduren op zijn plan samen met De Lang en Beuker en eventueel een back-up/opvolger vast voorbereiden (samen met Kroes) mocht hij inderdaad strafrechtelijk worden vervolgd. Dat laatste is ook nog maar de vraag. Dat is alsnog honderd keer beter dan nu opeens weer alle plannen overboord gooien en in paniek een nieuwe kandidaat aanstellen vlak voor een cruciale transferzomer.

Potter vraagt veel salaris, Ajax is niet opeens blut na 1 slecht seizoen. Geen onoverbrugbaar probleem dus. Krijg je wel een tactisch zeer sterke en ervaren coach voor terug.

25 april 2024 om 18:55

Als ze echt schoon schip willen maken bij Ajax dan had de bestuursraad ook Kroes weg gestuurd.

Kroes heeft de schijn tegen en om toekomstige ellende te voorkomen hadden ze hem ook beter kunnen laten gaan.

Maar ja Kroes is dan weer een vriendje van de vereniging Ajax en die houden hem de hand boven het hoofd. Het blijft toch een wespennest bij Ajax vol van eigen belangen en vriendjespolitiek. De hele organisatiestructuur is helemaal niet geschikt voor een voetbalorganisatie. Mocht de rust weer terugkeren op korte termijn is het weer wachten op de volgende crisis.

Het is voor Ajax te hopen dat Kroes de torenhoge verwachtingen waarmaakt en niet nog meer misstappen maakt. Want er is straks niemand meer om hem te corrigeren. Geen AD, geen kritische RVC en blijkbaar onvoorwaardelijke steun van zijn vriendjes in de bestuursraad

25 april 2024 om 19:01

Burdy: "maar ja Kroes is dan weer een vriendje van de vereniging Ajax en die houden hem de hand boven het hoofd."

Kroes heeft een domme fout gemaakt maar laten we niet doen alsof hij iemand heeft vermoord. Dat er steun voor hem is intern is helemaal niet gek aangezien er al 7 maanden op hem is gewacht en hij al een heel plan voor de club heeft uitgestippeld (en naar schijnt prima en daadkrachtig bezig was in zijn eerste twee weken). Je schildert Kroes onterecht af als een soort recidivist die zijn handjes niet boven tafel kan houden. Zwaar overdreven.

Niet alles is negatief aan Ajax Burdy, het is een bestuurlijk zootje, maar Alex Kroes kan echt wel wat. En voor een club waarbij een goed plan belangrijk is is het niet gek dat een beleidsbepaler met een goed plan wordt gekoesterd, nogmaals; het is niet alsof hij iemand heeft neergestoken of meerdere vrouwen heeft gestalkt.

Lachwekkend dat je de RvC van Ajax voor jouw verhaal afschildert als een kritisch orgaan dat daadkrachtig controleert. De RvC bij Ajax is alles behalve dat gebleken. Neem alleen de situatie Mislintat.

25 april 2024 om 20:06

Bedankt voor de uitleg jtjevtt. Dit is precies zoals het zit

25 april 2024 om 23:50

En het mooiste is die rvc inderdaad. Daar zaten er nog 3 in die mislintat vrije doorgang gaven. Die zijn mede verantwoordelijk voor de bende. Precies de 3 die nu uitzichzelf zijn opgestapt die v praag had willen houden. Nee dankje liever die 3 weg en kroes terug als die 3 nog steeds hebben. En gelukkig hadden die 3 hun werk wel zeer goed gedaan voordat ze v praag aanstelde.

25 april 2024 om 19:26

Gisteren ook al een punt gepakt met 10 man 😜

Wat een zooitje zeg...
Een echte clubman als Michiel van Praag moet niet via de achterdeur vertrekken en verdiend een goed afscheid...
En dan die Kroes weer aanstellen die zonder schaamte allerlei regels overtreedt..
Nou ik vraag mij af hoe hoog de waarden en normen zijn in amsterdam..
De bestuurlijke crisis laat zich ook nog vertalen op het veld..
Louis moet maar een grote schoonmaak houden. In hem heb ik wel vertrouwen al ben ik geen ajax fan...

25 april 2024 om 18:11

Wie is Michiel van Praag?

En wat een geblaat ook weer over normen en waarden zeg. Kroes die "allerlei regels overtreedt". Heeft een domme fout gemaakt, that's it. Geloof mij maar, als je een beetje gaat graven kom je bij menig voetbalbestuur wel dit soort gesjoemel tegen, getuige ook het feit dat ze vrij snel wat modder terug konden gooien richting ' Michiel' obv zijn eigen foutjes. Zullen we ophouden met doen alsof Kroes een drugskartel heeft proberen te runnen vanuit de WC bij Ajax? Hij heeft wat aandelen gekocht voor een bedrag dat voor hem wisselgeld is. Dom, consequenties inmiddels ondervonden. Nu mag de AFM hierover gaan beslissen.

Snap uberhaupt niet wat je nou bedoelt met via de achterdeur vertrekken. Hij is even ingesprongen om te helpen met een crisis en treedt nu weer af. Wat verwacht jij dan? Een huldiging voor Van Praag?

25 april 2024 om 18:15

De evil twin brother van Michael.

25 april 2024 om 18:20

Heerlijk toch! In zijn laatste zin geeftt hij al aan geen Ajax fan te zijn... zegt genoeg. Iedereen die Ajax een warm hart toedraagt heeft respect voor van Praag en zijn bewezen diensten. Maar zijn tijdperk is al decenia voorbij en hij heeft zich nu verslikt in Kroes...no biggie, dit is eindelijk goed nieuws!

25 april 2024 om 18:35

Dat is gewoon niet waar nforl... of de helft hier is geen ajax fan.

25 april 2024 om 18:13

Ik snap de roep om hulp van Louis niet zo, de man die vakkundig een mes in Cruijff z'n rug probeerde te staken rond de revolutie.. Goede trainer hoor maar tegenwoordig denken sommige figuren in de voetbalwereld alles te kunnen en overal verstand van te hebben

25 april 2024 om 18:17

Dit. Mooi dat er nog Ajacieden zijn die hun geschiedenis nog kennen. Lowie heeft helemaal niks gepresteerd als bestuurder.

25 april 2024 om 20:13

Lowietje wil gewoon niks liever dan zijn naam op de gevel van de Arena. Ik krijg altijd het idee dat hij zichzelf groter en van meer betekenis vindt dan Cruijff. Wat op zich al meer dan genoeg reden is voor een aanmelding bij het Pbc.
Ajax moet zich niet inlaten met dit soort machtsgeile oude bestuurders, dat zorgt alleen maar voor onrust.

25 april 2024 om 18:18

Ach jeetje Klaasje. Wat een crimineel die Kroes he? Helemaal geen normen en waarden daar in Amsterdam.
Misschien kan je Prem bellen om deze zaak te bespreken en te verwerken.

Maak jij je maar druk om je eigen club. Wij zitten iig niet op jouw mening te wachten.

25 april 2024 om 18:29

@kingb: of het nu zo is of Kroes wel of geen normen en waarden heeft is niet zo relevant naar mijn mening. Wat wel een issue kan worden, is het feit dat zijn aanstelling een garantie is voor gedoe de komende periode. Zeker hangende de eventuele strafrechtelijke vervolging.

25 april 2024 om 18:46

En waarom is zijn aanstelling een garantie voor gedoe de komende periode? Hij heeft een duidelijk plan klaarliggen en gaat zich nu focussen op het sportieve plaatje. Van Praag vertrekt en hopelijk kan nu eindelijk de bestuurlijke rust een beetje terugkeren. Zo'n AFM onderzoek kan makkelijk een jaar duren. Het zou juist gedoe zijn als de RvC blijft zitten en er plots een nieuwe AD en TD uit de hoge hoed van v Praag werd getoverd. Ajax kan nu verder gaan werken aan een plan dat al maandenlang klaar ligt. En gaat verder onderhandelen met de coach die al benaderd was op basis van dat plan.

25 april 2024 om 18:30

Klaas analiste,
Altijd maar open deuren intrappen

Fantastisch. Ben de wanprestatie van gisteren al bijna vergeten. We hebben veel meer aan Kroes op de korte termijn dan deze op macht beluste bobo.

Zoals ik al weken eerder voorspelde wordt er voor Danny Blind(scholletje) weer een uitzondering gemaakt. Hij heeft veel vrienden in de bestuursraad en supportersverenigingen. En is een persoonlijke vriend van LVG. Daarom blijft hij. Puur nepotisme. Blijft bijzonder wrang voor die andere incapabele RVC leden dat DB wordt beloond met een andere functie na dezelfde wanprestatie. Wanneer gaan echte Ajaxcieden nou eens inzien dat DB na zijn voetbalcarrière er overal een potje van heeft gemaakt?

25 april 2024 om 18:50

Blind heeft werkelijk helemaal niets te maken met de bestuurlijke ellende in de RvC. Hij is er voor technische zaken. Ik snap heel goed dat hij kan blijven zitten.

25 april 2024 om 19:43

Blind is net terug in de RVC, die heeft niks van doen met de huidige rotzooi. En je noemt e ht Ajacieden. Danny Blind is een rasechte Ajacied man!!!!

25 april 2024 om 20:44

Wat heeft Danny Blind verkeerd gedaan dan als RVC lid?

Voor de eerste aanstelling van Blind in de RVC was het inkomende transfer beleid van Overmars matig. Hij kon goed verkopen maar stond niet voor niets bekend als Marc netto, aan de inkomende kant hield het niet over. Toen Blind kwam en zich met het transfer beleid mocht bemoeien haalde Overmars de ene na de andere topper binnen. Toen Blind vertrok haalde ook Overmars geen goede speler meer binnen, en zijn opvolgers vervolgens ook niet.

Wanneer je een reconstructie gaat maken naar de huidige problemen bij Ajax denk ik dat je terug moet naar het moment dat Blind uit de RVC vertrok, daarna wist kennelijk ook Overmars het niet meer, en vervolgens ging het van kwaad tot erger.

Geen idee waar jij die wanprestatie van Blind in de RVC ziet, maar hij heeft het daar gewoon fantastisch gedaan. Dat hij het als trainer niet goed gedaan heeft ben ik direct met je eens, maar dat staat compleet lost van zijn functioneren als RVC lid. Het is vooral jammer wanneer echte Ajacieden dat in hun misplaatste blinde afgunst c.q. haat jagens Blind niet zien.

Daarnaast, als van Praag en van Wijk opstappen zonder dat er vervangers zijn kan Blind helemaal niet weg, als er geen zittende RVC leden meer over zijn gaat de ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam een nieuwe RVC benoemen. Dan moet je maar afwachten wie je krijgt, dan is het einde helemaal zoek in deze bestuurs saga.

Ja, zo als verwacht. Het duurde allemaal wat lang, maar we kunnen weer gaan opbouwen in plaats van stilstaan

Beetje off topic… maar; waar is KJH? Is hij technisch gezien nog steeds technisch manager op verlof of heeft iemand hier meer info over?
Zie/hoor zijn naam al tijden niet vallen…

25 april 2024 om 18:52

Thuis met burn-out klachten

25 april 2024 om 18:55

Ja dat is nog steeds de enige berichtgeving hè? Kan goed natuurlijk! Kan vervelend lang duren maar het is wel erg stil.. ook in het vormgeven van de functie structuur hoor ik zijn naam/functie nooit.

25 april 2024 om 19:03

Ja, maar dat gaat ons gewoon allemaal niks aan natuurlijk. Voor Huntelaar zal uiteindelijk alleen wel een plek kunnen worden gecreëerd. Als hij echt wil leren etc.

Denk dat dit voor Ajax goed nieuws is.
Hoop werk te verzetten maar die lijn was er al.
V Praag is van de oude stempel en moet gewoon weg samen met de rest vd rvc.
V gaal geen enkel idee wat die man doet buiten het golfen in Portugal.
Vernieuw nou alles en ga door met de jonge garde!

Sommige redacteuren morgen af en toe best een woordenboek erbij pakken. Het Kroes-nieuws is niet bepaald 'officieus'. Tenzij Ajax.nl niet als officieel kanaal geldt.

On: Van Praag lijdt gigantisch gezichtsverlies met de terugkeer van Kroes. Logisch dat zijn positie onhoudbaar wordt.

Van Praag houdt de eer aan zichzelf. Dat begrijp ik. Deze strijd kon hij niet winnen. Respect dat hij erin is gestapt. Blijft een echte Ajacied!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren