Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Zivkovic hoopt deze maandag duidelijkheid te krijgen van Ajax

Laatste update:

Richairo Zivkovic heef zijn zinnen gezet op een vertrek bij Ajax. De aanvaller heeft twee seizoenen in Amsterdam achter de rug waarin hij bijna alleen maar bij de beloften speelde en wil dat niet nog een jaar meemaken. Naar eigen zeggen is hij de voorbereiding begonnen met keihard werken, in de hoop dat Ajax hem nog een kans zou geven. Inmiddels gelooft Zivkovic daar echter niet meer in.

/

Peter Bosz nam Zivkovic mee naar het trainingskamp in Oostenrijk, bij afwezigheid van eerste spits Arek Milik én omdat Zivkovic zo goed had getraind. Tegen FC Liefering mocht de negentienjarige spits meespelen, maar tegen AFC kwam hij weer helemaal niet in het stuk voor: Zivkovic heeft daar zijn conclusies aan verbonden. “Nu Mateo Cassierra er is en Arek Milik heeft aangegeven te blijven, kan Zivko vertrekken”, zegt hij balend tegen De Telegraaf.

“Ik heb het gevoel dat ik als jojo word gebruikt, dat er spelletjes worden gespeeld”, moppert Zivkovic in de ochtendkrant. Hij laakt ook de manier waarop hij begeleid is bij Ajax, of anders gezegd: aan zijn lot overgelaten. Inmiddels heeft FC Utrecht belangstelling getoond voor de jonge aanvaller en dat komt hem goed uit. “Daar wil ik graag heen. Het is nu het beste dat ik vertrek. Ik hoop dat Ajax zich reëel opstelt en niet de hoofdprijs vraagt voor een verhuur of verkoop. Zodat ik mijn carrière een goed vervolg kan geven.”

Update 18 juli 07.25 uur - Zivkovic hoopt deze maandag duidelijkheid te krijgen van Ajax
Richairo Zivkovic heeft zijn zinnen gezet op een verhuizing naar FC Utrecht en hoopt deze maandag te horen of hij mag vertrekken bij Ajax; definitief of op huurbasis. Dat meldt De Telegraaf. Thulani Serrero en Lerin Duarte staan ook nog op de nominatie om weg te gaan, maar rondom de middenvelders is op dit moment niet veel beweging.

Denk je dat Ajax bereid is Richairo Zivkovic te laten gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

1 zin klopt niet.."hij mocht mee omdat ie zo hard trainde" al trainde hij normaal, meegaan zou die toch wel

15 juli 2016 om 07:57

Er klopt wel meer niet in dit verhaal. Mis namelijk het stuk over zelfreflectie. Hij komt gewoon tekort ondanks zijn potentieel.

15 juli 2016 om 08:51

Hij scoorde op 17 jarige leeftijd 13 goals in de eredivisie en jij beweert dat hij tekort komt? Die jongen is gewoon absoluut niet goed begeleid.

15 juli 2016 om 09:01

Nee hoor hij is goed genoeg voor Ajax kijk zijn Groningen tijd aleen Ajax heeft het met hem berkloot

15 juli 2016 om 09:02

Als hij niet goed genoeg is had Ajax daar al een knoop over moeten doorhakken. Nu gebruiken ze hem als opvulling en dat mag hij Ajax wel kwalijk nemen.

15 juli 2016 om 09:10

Wat weet jij daarvan ? jongen als Vertonghen , Alderweireld, Vermaelen zijn ook allemaal gekomen als 12 en 13 jarige en die zijn er ook gekomen zeker ook verkeerd begeleid hou op AUB wat weet jij er van gewoon lekker iedereen naroepen die zegt dat hij verkeerd begeleid is , hij zou ook eens aan zelfreflectie kunnen doen .

15 juli 2016 om 09:18

Niet iedereen word exact hetzelfde begeleid lijkt me. Bij zivkovic hebben ze blijkbaar een verkeerde inschatting gemaakt denk ik dan

15 juli 2016 om 09:20

@sloep1,

Hij weet er waarschijnlijk net zo weinig van als jij. Wij weten simpelweg niet exact hoe die jongens begeleidt worden of hoe hun leef en prive situatie is na zo'n overstap.

Waarom zou het ondenkbaar zijn dat Ajax in dit specifieke geval de plank mis heeft geslagen? De ene speler is de andere niet en het kan toch gewoon heel goed zijn dat de benadering van Ajax bij Zivkovic niet de juiste is geweest.

15 juli 2016 om 09:23

Bij Groningen ja dat is wat anders dan Ajax (met alle respect) hij had en heeft een hoop potentie, maar zijn mentaliteit is niet ok. Kijk hij werd ook niet weggestuurd bij jong oranje omdat hij zo goed is en zo goed zijn best doet. Gevalletje gewogen en te licht bevonden.

15 juli 2016 om 09:30

In principe is het protocol voor alle jeugdspelers hetzelfde en krijgen ze dezelfde begeleiding en handvatten aangeboden lijkt me. Het huwelijk moet vervolgens van twee kanten komen. Waarom gaat de club er verkeerd mee om als de speler constant verzaakt in zijn deel en er een rommeltje van maakt? Voorop staat dat hij tot nu toe niet genoeg was voor een basisplaats en daarom tot heden is mislukt.

15 juli 2016 om 09:31

Bij elke Eredivisie club in de top 8 scoort hij minimaal 15/20 goals mits hij goed begeleid word en vertrouwen krijgt grootste talent van Nederland nog steeds hier gaat Ajax spijt van krijgen

15 juli 2016 om 09:31

Ja en jij weet er net zoveel van als ik dat klopt alleen hij roept maar wat en daar reageer ik op , want ik vind dat je niet zomaar kan roepen dat Ajax zijn spelers niet goed begeleid dat bedoelde ik met mijn reactie , maar in het geval Zivkovic kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat hier ook zelfreflectie op zijn plaats hoort te zijn .

15 juli 2016 om 09:40

Prithender ik benoem zijn potentieel en dat heeft hij inderdaad bewezen in zijn seizoen bij groningen. Waar ik op doel is zijn te kortkoming op mentaal vlak. Geen zelfreflectie of zelfkritiek maar nee meneer kreeg geen kans, begeleiding was niet goed en zo kun je nog even doorgaan met het benoemen van excuses. Laat even duidelijk zijn, ajax is niet dom. Als je werkelijk talent hebt en hard werkt (iedere training) dan is ajax de eerste club die jou een kans geeft. Ajax heeft namelijk een diep gewortelde drang om sinds jaren weer een eigen spits op te leiden.

15 juli 2016 om 09:43

Ik ken Zivkovic ik ken zijn Oom en Tante ik ken zijn situatie hij is niet goed begeleid dat is gewoon een feit

15 juli 2016 om 09:53

@sammerens

Ten eerste moet je je afvragen of we in het geval van Zivkovic over een fout kunnen spreken. Is er überhaupt sprake van een fout om te kunnen reppen over de plank volledig misslaan? Die jongen bracht gewoon niet wat er voetballend en mentaal van hem gevraagd werd.

Jeugdspelers (wat dat was hij slechts nog ondanks enkele basisplaatsen bij Groningen) kunnen slagen of mislukken in hun route naar het profbestaan. De inzet en toewijding moet van twee kanten komen, en natuurlijk heeft de ene speler een aai over de bol nodig en anderen een stok achter de deur.

Maar in principe moet de daad- en wilskracht om te willen slagen uit de speler zelf komen. Als het kwartje niet valt en het niet wil klikken, kun je begeleiden en bijsturen wat je wilt, maar zal het lastig worden om hem in het goede spoor te krijgen.

Bij Groningen wisten ze eigenlijk ook al niet, wat nu de juiste methode was om die jongen aan te sturen en te raken, lees de archieven daar maar op na, hij werd van elftal naar elftal geschoven om hem er mee te raken. En Streppel wist al vroeg ook niet meer hoe hij de gevoelige snaar bij hem moest raken.

Je kunt moeilijk al zijn begeleiders door de jaren heen verwijten of de schuld geven, dat ze allen met de verkeerde benadering kwamen en een inschattingsfout met Zivkovic hebben gemaakt als je het door de jaren heen beschouwd, ondanks alle goede bedoelingen van zijn begeleiders, laat deze jongen zich schijnbaar moeilijk begeleiden en aansturen. Zowel privé als op voetbalgebied is hij schijnbaar een harde dobber om mee te werken en lijkt hij moeite te hebben met professionaliteit en is hij misschien een minder groot talent dan iedereen op zijn zestiende in hem zag.

15 juli 2016 om 09:55

Wat een onzin over die begeleiding zeg. Bij Willem 2 werd hij zeker ook niet goed begeleid?! Lijkt me toch duidelijk dat het aan hemzelf heeft gelegen, niet aan z'n talent maar aan z'n gedrag.

15 juli 2016 om 10:14

@sloep: En jij gaat er gevoegelijk vanuit dat Zivkovic hetzelfde is begeleid als Vertonghen en Vermaelen etc, toen ze nota bene 12 waren, waarmee je een begeleiding voor 12-jarigen van 15 jaar geleden vergelijkt met de hedendaagse begeleiding voor jonge profs van 19. Is dat niet ook gewoon zomaar iets roepen?

15 juli 2016 om 10:23

Ik vind het opmerkend dat niemand hierbij heeft verteld dat hij meerdere keren te laat bij training was of toen hij half dronken bij een training van een van de Oranje Jeugd elftallen op kwam dagen. Ligt dat dan ook aan dd begeleiding ?

15 juli 2016 om 10:25

Als het allemaal slecht is, dan zorg je toch als familie dat het goed komt. Wat een gelul.

15 juli 2016 om 10:33

Daar was jij zeker bij hoe hij begeleid werd ? Komt gewoon te kort

15 juli 2016 om 10:38

Er zijn er anders genoeg geweest afgelopen jaren die hebben geroepen dat Ajax hun talenten aan hun lot over laat. Herinner me ook nog het verhaal Sana bijvoorbeeld. Het is misschien lastig toe te geven dat je club fouten maakt, maar zowel speler als Ajax mag hier wel wat meer zelfreflectie tonen.

15 juli 2016 om 10:40

@jj0rnnn

Zijn oom en tante hebben de beste bedoelingen met hem en zijn er voor hem waar mogelijk. Maar een adolescent als hij was, moet wel open staan voor hulp en bijstand. Anders kun je als familie net zo goed aan een dood paard gaan sjorren, dat is net zo hopeloos.

Toen ik op mijn achttiende op mijn zelf ging wonen, liet ik me ook niet meer de les lezen door mijn ouders en wilde ik in mijn drang om zelfstandigheid mijn eigen weg zoeken. Dat het zo nu en dan fout ging, daar had mijn familie nog maar weinig invloed op.

15 juli 2016 om 10:55

@buffonovic als hij zo goed was had hij bij Willem || wel meer gespeeld dan 16 wedstrijden,2 goals.ligt toch echt aan hem zelf

15 juli 2016 om 10:58

Dan nog hij Moet praten met Zijn voeten als hij presteerd op tijd komt bij wedstrijden en trainingen was hij nu eerste spits geweest dus slecht excuus hij wist waar hij Aan begon, begeleiding begint van huis uit dus wie Moet hij kwalijk Nemen, zich zelf, als er 1 vinger naar voren wijst, wijzen 3 vingers terug

15 juli 2016 om 11:03

@suc6magnet

Er zijn er inderdaad een paar, die riepen dat Ajax te kort schoot in de begeleiding, maar toevallig of niet, waren dat vaak spelers die mislukten.

Er is een nog veel grotere groep spelers, die wèl zijn doorgebroken en verklaarden, dat ze alles aan (de begeleiding) van Ajax hebben te danken. Bij elke club zijn er afvallers die de schuld van eigen falen en onvermogen bij anderen leggen. Niet alleen in de voetbalwereld overigens, maar in de hele maatschappij lopen dat soort lieden zonder zelfreflectie rond.

Sana is een verhaal apart. Hij kon de druk niet aan en kampte naar ik me kan herinneren met psychische ongemakken. hij hij had naar verluid fobieën die zijn leven ook als voetballer bemoeilijkte. Uit Ajaxshowtime 9-2-16:

'hoe ouder ik word, hoe ernstiger de claustrofobie. Ik heb in de Arena drie, vier keer geprobeerd de lift te nemen, maar het lukte me niet. Ik stond helemaal te trillen als ik eruit kwam', vertelt Sana, die tijdens het trainingskamp van zijn club Malmö op de 21e verdieping sliep. 'ach, toen we tegen Real speelden met Ajax zaten we in ons hotel op de 24ste verdieping. Dan valt 21 etages dus nog mee...'

De claustrofobie komt voort uit een moment waarbij Sana eens opgesloten zat in een auto. Sindsdien neemt hij de trap en zelfs ploeggenoten kan hij niet overhalen om de volledige gang naar boven met hem mee te lopen. Eentje probeerde het wel, maar hij haakte op de negende verdieping af. 'hij zei: "je bent gek' en nam alsnog de lift".'

Dat zijn toch zaken die voor een werkgever in de begeleiding een brug te ver zijn en waarvoor de persoon in kwestie beter de hulp kan inroepen an een professionele psycholoog. Ook zo'n cornervlag, die hij uit frustratie als een volleerd speerwerper het irriterende publiek in wierp, zegt misschien wel iets over zijn instabiele persoonlijkheid. Makkelijk om dat soort problematiek als onkunde of fout in de schoenen te schuiven van de clubs. Je leest ook niet alle details in de media terug van gevallen als Sana of Zivkovic.

15 juli 2016 om 12:28

Ajax heeft m gewoon verpest, fout van zn leven, hij moet gewoon terug naar Groningen en helemaa l overnieuw beginnen

15 juli 2016 om 13:29

Zou zeker kunnen ja, het is duidelijk dat Ajax ook schuld heeft.

15 juli 2016 om 20:45

maar het is niet het eerste jonge talent die dit roept ik kan me voor de geest halen dit verhaal eerder te hebben gehoord.

ot
ik ben nou niet kapot van deze jongen ik hoop dat het hem niet gaat worden.

18 juli 2016 om 07:41

Hahaha bufonevic grappenmaker.
Ik ken de hele selectie en die zijn geweldig begeleid.
Zivkovic net zo maar gewoon een waardeloos mannentje met net zo'n inztelling.
Zie je ik kan net zo liegen als jij met je in ken zivkovic hahahaha.

On: Zivko heeft gewoon bewezen niet de mentaliteit en kwaliteit te beschikken het bij Ajax te redden.
Vooral het te laat komen elke keer weer heeft hem geen goed gedaan.zelfs zijn moeder was te laat met moederdag toen alle moeders in het zonnetje werden gezet.daar zie je waar zijn mentaliteit vandaan komt.

18 juli 2016 om 08:26

Prithender, Soms zie je reacties waarvan je denkt; Mist hij de plank nou bewust zo erg of maakt hij een grap? Ik hoop echt dat je met je vergelijking een grap probeert te maken! Blonknowledge heeft een goed punt. Ondanks zijn potentie komt hij tekort. Dat die jongen talent heeft dat ziet iedereen. Dat die jongen fysiek en mentaal nog stappen moet maken ziet ook iedereen. Wanneer hij goed genoeg is krijgt hij echt wel een kans, maar dat is hij simpelweg nog niet. Sterker nog hij heeft er inmiddels 3 boven zich in de pikorde (milik, Cassiera en Dolberg), dus snap dat hij verder wil kijken. Dat bij een speler het potentieel er niet uitkomt heeft niks te maken (tenminste niet altijd) met de begeleiding van een speler. Er zijn ook genoeg spelers die het wel hebben gered en daar juist positief over zijn (eriksen, Alderwereld, Vertongen etc etc)

15 juli 2016 om 08:37

Neenee hij zou eerst niet meegaan maar er kwam een plek vrij

Of je bent gewoon niet goed genoeg, maar zelfreflectie is niet het sterkste punt van voetballers

15 juli 2016 om 07:11

Mooi he. En Ajax moet zich vooral soepel opstellen 'zodat zijn carriere een goed vervolg kan krijgen'. Had hij dat vorig jaar bij Willem II niet al kunnen opbrengen? Als hij de schuld altijd buiten zichzelf zoekt wordt het nooit wat.

15 juli 2016 om 10:14

Ik snap inderdaad niet goed waar hij het over heeft. Ajax speelt spelletjes, als hij nou eens een goed spelletje zou spelen op de grasmat.... Want bij Willem II kreeg hij de kansen echt wel, maar heeft hij het niet laten zien. Ik hoop dat hij weer verhuurd wordt, aan Utrecht is prima. Kijken of hij daar opbloeit.

20 juli 2016 om 18:23

Het punt want strandbal is volgens mij voornamelijk probeert te maken is dat het hoogst opmerkelijk is dat alles en iedereen in de spits werd gezet, maar zivkovic geen kans meer kreeg. Nu er een nieuwe trainer is blijkt opeens dat hij gewoon hard traint.
Natuurlijk moet zivkovic eerst de hand in eigen boezem steken, maar ik heb toch sterk het idee dat De Boer geen positieve rol in het hele verhaal speelde. Bij hem bestaat een tweede kans blijkbaar niet, zie El Hamdaoui, Kishna en nu Zivkovic.

15 juli 2016 om 11:31

In dat geval mag je de scouts dus iets verwijten.

Zul je net zien dat ie gaat knallen bij Utrecht en voor veel geld verkocht gaat worden door Utrecht. Het is jammer voor deze jongen, hij had Groningen als een grote meneer moeten verlaten, niet als 17/18-jarige. Dan had ie vorig seizoen in de basis bij Ajax gestaan

15 juli 2016 om 07:08

Ajax zal met het oog daarop wel een doorverkooppercentage bedingen, als het zover komt. Als het maar niet inhoudt dat Ajax alsnog voor Haller gaat. Lijkt me een grote misser.

15 juli 2016 om 08:32

Beter een terugkoopclausule

15 juli 2016 om 08:41

Hoezo ?
Voor Ajax lijkt het mij beter Haller als 2e spits dan Zivkovic. 3 miljoen erbij en je hebt een betere spits in je selectie erbij !

15 juli 2016 om 09:23

Ajax heeft hem voor zo'n 2 miljoen gekocht. Zivkovic is in zijn 2 jaar bij Ajax geen steek verder gekomen en heeft keihard stilgestaan.
Utrecht wil toch zeker 8 miljoen of meer ontvangen voor Haller.

Dat zou beteken dat je Zivkovic op een waarde van minimaal 5 miljoen schat. Dat lijkt me totaal onrealistisch.

15 juli 2016 om 10:21

Als Utrecht aan Ajax meer geld vraagt dan een speler waard is, lijkt het me andersom ook meer dan logisch.

15 juli 2016 om 20:47

maak je niet druk haller wil helemaal niet na ajax toe die wil na de pl

15 juli 2016 om 07:09

Vorig jaar bij willem 2 knalde hij ook niet.
Denk dat deze jongen een mentaliteiten probleem heeft zoals vele jomgens van zijn leeftijd..

Wat jij zegt toen ajax hem kocht hadden ze hem nog bij groningen moeten houden dan had hij nu verder geweest. Hij dacht na de stap naar ajax dat hij er was. Helaas moet weer overnieuw beginnen.

15 juli 2016 om 08:13

Letschert knalde ook niet overal.. Even serieus, Zivkovic is 19 jaar! Al doet ie er drie jaar over, is het het nog waard

15 juli 2016 om 09:22

Uiteindelijk willen ze allemaal op hun 18de spits staan bij Real Madrid of Barcelona, de rest is allemaal tijd verklooid. Helaas snapt dit jochie niet dat alleen hard werken en geduld de sleutelwoorden zijn. Onbegrijpelijk dat hij niet wil investeren in zijn carierre.

15 juli 2016 om 08:27

Grapjas, hij is nu 19 jaar hoe kun je ooit FC Groningen als grote meneer en een goed jaar in Ajax1 gespeeld hebben op die leeftijd.

15 juli 2016 om 11:43

Ik zie hem inderdaad wel slagen bij Utrecht. Die spelen toch veelal in een 2 spitsen systeem waar ik hem wel tot zijn recht zie komen.
De stap naar Ajax was destijds niet slim van hem inderdaad. Dat 'rijpen' in Jong Ajax en zich moeten 'aanpassen' aan het 'Ajax-voetbal'.. Bah daar krijg je toch kippenvel van.. Rijpen kan je veel beter bij Groningen een aantal jaren, dan maar wat minder wedstrijden maar je speelt wel tegen het niveau waar je met 1e van Ajax ook tegen zou moeten spelen. Ze hadden hem gelijk weer moeten verhuren aan Groningen, maja achteraf..

Ik snap dat spelers soms begeleiding nodig hebben. Maar dat neemt niet weg dat in eerste instantie vanuit jezelf moet komen.

Ik kan het me voorstellen. Door de verhalen over zijn te laat komen, zal hij zelf ook wel van invloed zijn geweest. Maar ik heb me met name heel erg geërgerd aan het feit dat hij zelfs niet werd gebruikt op het moment dat spits nummer 1 en 2 niet beschikbaar waren. Dat is echt bizar.
Ajax heeft zijn loopbaan nauwelijks, of misschien zelfs helemaal niet, bevorderd.

15 juli 2016 om 08:32

Volgens mij zie je 1 ding over het hoofd. Hij heeft vorig jaar bij Willem II alle kansen gekregen en verprutst. Hij had een trainer die zeker in het begin hem alle vertrouwen gaf. Hij stond regelmatig op het veld met talent Andersen achter hem als regiseur... heeft hij 1 moment laten zien dat hij dat vertrouwen waard was? Nee! Deze jongen heeft gewoon een serieus probleem. Hij neemt zijn carrière niet serieus. Met talent alleen kom je er niet. Je moet ook inzet tonen. En niet op 80 procent het denken te redden terwijl je 200 procent moet geven. Dat moet vanuit jezelf komen. Want ik denk dat Streppel en De Boer het vaak genoeg gezegd hebben. Dat is het probleem bij Zivko. Aan zijn talent ligt het echt niet. Het ligt aan zijn inzet. Enige zelfreflectie ontbreekt gewoon bij hem.

15 juli 2016 om 09:56

Komt nog bij dat hij vorige week voor zijn kans ging en dan na 2 oefenpotjes waar er zo veel mogelijk spelen er weer het bijltje bij neer gooit.

15 juli 2016 om 10:24

Toont ook aan hoe frank de boer veranderd was als trainer. Bij aanst kling zei hij dan altijd gewoon spits nummer 3 door te schuiven in plaats van een middenvelder opstellen. Uiteindelijk deed hij gewoon hetzelfde als Jol.

Ondanks ik hem liever zie blijven wens ik hem veel succes in zijn carricre. Blijft jammer dat hij niet geslaagd is.

Hij moet de schuld natuurlijk ook voor een groot deel bij zichzelf zoeken, want bij Willem 2 is het ook niks geworden. Maar als ik lees dat ook hij zich aan zijn lot overgelaten voelde in Amsterdam dan is hij niet de eerste die dat zegt daar. Dan kunnen die colombianen nog zo goed zijn, maar die zullen echt beter begeleid moeten worden straks.

15 juli 2016 om 09:14

over de begeleiding is echt volkomen onzin. Kijk naar alle spelers de afgelopen jaren uit alle landen en windstreken die bij Ajax hebben gespeeld. Zouden die allemaal niet goed begeleid zijn, terwijl toch goed gespresteerd? Hoe jammer ook, dit ligt echt aan hem zelf.

15 juli 2016 om 20:52

kijk dan ook even na de spelers die wel vertrokken zijn zo is je verhaal nogal vertekenend vind ik

Ze moeten deze jongen een mooie spiegel meegeven als afscheidscadeau.

Mateo Cassierra gaat nog zeker een half jaar en waarschijnlijk een jaar nodig hebben zoals veel buitenlandse spelers. Dus als je blijft knokken kun je gewoon 2e spits zijn en pak dan je kansen maar.
Ik mis een beetje zelfreflectie bij die jongen.

15 juli 2016 om 07:44

Wat heeft ie er aan om tweede spits te zijn? Dan speelt ie nog niet veel.

Die jongen moet lekker naar Utrecht gaan en veel wedstrijden gaan spelen, want talent heeft hij zeker. Daarnaast kan dit misschien een nieuwe motivatie voor hem zijn om te knallen en te laten zien dat Ajax het al die tijd fout heeft gedaan door hem zo te behandelen.

Daarnaast vind ik dat Ajax hem gewoon nog een jaartje aan Groningen had moeten verhuren toen ze hem kochten, maar hij moest natuurlijk het o zo moeilijke Ajax spel leren in de Jupiler League. Hoop dat ze er van hebben geleerd en het met die Colombianen beter aanpakken.

15 juli 2016 om 07:33

Ajax begeleidt al jaren jonge spelers uit andere streken prima over de jaren heen, zoals bijvoorbeeld Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen, Eriksen, Chivu, Litmanen, Lindgren, Cerny, Muric, etc. Die hoorden/hoor je nergens over klagen. Ik denk dat Zivkovic ook maar eens in de spiegel moet kijken. Zal er ook niet het één en ander aan zichzelf hebben gelegen? Makkelijk om te zeggen dat het aan Ajax ligt. Hij is (nog) niet doorgebroken, functioneerde matig tot slecht onder verschillende coaches en begeleiders en lijkt daardoor gefrustreerd. Jammer dat hij zich zo uitlaat en weinig zelfreflectie toont.

15 juli 2016 om 07:55

Je hebt wel gelijk over de begeleiding in de afgelopen jaren, maar ik vind dat ze het met hem wel slecht hebben aangepakt. Het is ook wel tekenend als je ook ziet wie er de afgelopen seizoenen allemaal in de spits hebben gespeeld en hij niet eens de kans heeft gekregen. Daarnaast moet hij de fout ook bij zichzelf gaan zoeken, want Ajax gaat niet in een spelers investeren om hem later niet te gebruiken. Frank de Boer zal echt wel zijn redenen gehad hebben om hem niet bij het team te halen.

Waar ik wel klaar mee ben is het gezeur over het Ajax spel, alsof Ajax de afgelopen jaren een spel van een andere planeet heeft gespeeld. Als je de spitsen van de laatste jaren vergelijkt, dan kan ik alleen maar concluderen dat de beleidsbepalers ook niet weten wat voor spits ze willen.

15 juli 2016 om 08:39

Zivkovic heeft de afgelopen seizoenen niet in de basis gestaan, omdat zijn concurrenten (blijkbaar) beter waren of werden bevonden door de technisch verantwoordelijken. Hij heeft wel bij de selectie gezeten en op de bank plaats genomen, maar kwam nauwelijks aan bod, omdat hij niet goed genoeg was. Ook bij Willem ll kon hij het niet waarmaken. Vergeet ook niet hoe jong die gast nog masr is hè?

Over dat wennen aan een specifiek spelsysteem kun je ook anders redeneren. Het wennen aan het Ajax-spelsysteem betekent niet dat men pretendeert dat het voetbal van een andere planeet komt. Het is gewoon het aanleren van een andere disipline.

Als je jarenlang in een klein restaurant in de keuken hebt gewerkt, heerlijke maaltijden bereidt tot ieders tevreden en je vervolgens een 'transfer' maakt naar een toprestaurant, dan zal je ook moeten wennen aan hogere kwaliteitseisen van het menu, de meer professionele manier van werken, de grotere werkdruk en zal je het gat aan ervaring en kwaliteit met je nieuwe collega's moeten zien te dichten. Dat betekent niet automatisch, dat de maaltijden van het toprestaurant als van een ander planeet hoeven worden te beschouwd

16 juli 2016 om 12:54

dan zal Haller en/of Barazite en/of Rubio Rubin (minimaal 2 van de 3) toch wel eerst moeten vertrekken anders vrees ik dat hij ook bij Utrecht gewoon op de bank beland...

Beste voor Zivkovic en ajax om uit elkaar te gaan. Het is geen gelukkig huwelijk gebleken. Utrecht is een mooie club voor hem.

Jammer, want talent hett hij absoluut. Ik lees alleen nergens in het artikel dat ze al in gesprek zijn?

ik geloof er niets van bij utrecht zit hij ook op de bank of hij moet in jong gaan spelen maar dat zie ik hem ook niet doen.

15 juli 2016 om 08:09

Omdat? Haller wordt waarschijnlijk nog verkocht deze zomer, Boymans is al weg. Dan heb je dus Barazite. Die overigens ook nog speelt met een transfer, ik denk dat Zivkovic zeker wel een plek bij Utrecht kan krijgen.

15 juli 2016 om 08:22

nee hoor geloof ik niets van haller is er nog en daar komt een andere vervanger voor mocht hij vertrekken misschien dat hij gehaald is als vervanger voor boymans maar dan beland hij bij utrecht ook op de bank terwijl hij moet spelen om zich te ontwikkelen .
hij had beter na gae kunnen gaan of zo daar speelt hij wekelijks.

15 juli 2016 om 08:48

Of hij bij de Eagles op zeker een basisplaats zou krijgen en de garantie om wekelijks te spelen, is ook maar de vraag. Bij het vergelijkbare Willem ll had hij ook zulke mogelijke vooruitzichten, maar maakte hij het ook niet waar en veroverde hij slechts een tegenvallende basisplaats in dug-out.

15 juli 2016 om 20:55

garanties krijg je nergens maar als hij bij gae niet gaat spelen hoeven we het ook geen groot talent meer te noemen met alle respect voor gae

Niet teveel gaan klagen hoor anders zetten ze je gewoon een jaar of twee op de bank en slopen ze je carriere...zuks moeten spelers ook bedenken voordat ze bij ajax tekenen....ja en amen zeggen en niets anders.

15 juli 2016 om 07:47

Ja want bij Ajax zijn veel speleres gesloopt en er is helemaal nooit iemand geweest die na Ajax een mooie club in het buitenland heeft gevonden. Tinus niet zoveel azijn drinken.

15 juli 2016 om 07:53

Niet zoveel kletspraat uitslaan. Deze jongen heeft
een duidelijk mentaliteitsprobleem. Te laat komen
bv. Daar had hij ook een handje van. Hij traint nu
goed....mag meedoen...staat er naast...en meteen
een grote mond? Oefenwedstrijden staan er om
bekend dat er heel veel gewisseld wordt. Deze
jongen is slecht voor de sfeer. Dat gezeur verziekt
de sfeer in de groep

15 juli 2016 om 07:59

@tinus45

Jij bent toch AZ-er? Je hebt het toch niet over Graziano Pellè en al zijn vruchtbare jaren bij je club?

Er al eens over nagedacht dat sommige spelers ondanks de aanwezige potentie (nog) niet kunnen aantikken aan het niveau van de selectie en daarom ook landurig op de bank of in het tweede terecht komen?

Dat is het risico als je als jonge speler van club verkast. Ook AZ en Ajax halen die jongens voor veel geld en doen dat niet om ze eens lekker te gaan pesten en slopen. Geen club kiest bewust voor kapitaalvernietiging.

Pure frustratie van Zivkovic en lekker zeiken van jou op Ajax.

15 juli 2016 om 08:03

tinus45, onzin wat jij vertelt, kijk eens eerst waarom hij er naast staat, vaak genoeg niet op tijd en altijd negatief reageren, dan zoek je het ook wel zelf op. Het is jammer, want talent heeft hij wel, alleen is de vraag of Ajax hem niet te vroeg heeft gehaald.

Helaas is Zivkovic niet goed genoeg voor Ajax, maakt niet uit of je 17, 18 of 19 jaar bent. Het zit er gewoon niet in. Succes in je verdere carrière Richairo.

15 juli 2016 om 08:07

Waar baseer je dat op als ik vragen mag?

15 juli 2016 om 09:08

Op drie verschillende trainers op rij bij twee clubs die het niet in hem zien zitten misschien?

15 juli 2016 om 20:57

oke maar alsnog hij is 19 jaar en talentvol

Doen en meteen traore halen. Zivkovic zal het denk ik toch niet redden. Voor break even verkopen en een doorverkoop percentage van minimaal 25 procent.

15 juli 2016 om 09:25

Ja dat is echt realistisch. Geen enekele club gaat akkoord met 25 procent doorverkoop percentage. En traore is gewoon te duur salaris

15 juli 2016 om 10:17

Traore huren he, en 25 procent is realistisch als je break even verkoopt.

Het is jammer dat hij zo reageert, kijk eens in de spiegel en denk je niet dat je gedrag ook een rol speelt hierin. Je laat je meer van de negatieve kant zien dan van de positieve kant. Hard trainen betekent niet dat je automatisch in de basis staat. Er zullen meer spelers zijn die hard trainen en de lans niet krijgen, maar gooien die de handdoek ook in de ring. Dat cassierre komt, ja dat weet je, hij heeft ervaring en jij moet deze nog opdoen. Zeker moet je de kans krijgen, maar laat het dan op het moment dat je in de basis staat dan ook zien. Talent heb je genoeg.

Ik zie ten hag zo'n jongen ook wel weer aan de praat krijgen, lijkt me goede keuze

15 juli 2016 om 20:59

ik zie ten hag dat ook wel doen maar alsnog vind ik het een nutteloze aankoop als het mocht kloppen

Een spits hoort te spelen en vertrouwen te krijgen, dus kan me goed voorstellen dat hij vind dat ie geen kans heeft gehad, dat heeft ie namelijk ook nauwelijks. Je kan niet je conclusie trekken na een aantal incidentele wedstrijdjes. Ik geloof dat Utrecht hem verder wel goed zal doen!

Met een zak hooi op je rug rondlopen, altijd een ongeïnteresseerde houding, te laat komen, en gewoon niet presteren....en toch een groot mondje. Topspeler, gaan we echt missen...pfff

Mooi niet; gewoon je contract uitdienen n als een echte spits wachten op die ene kans n hem dan grijpen(scoren). N kijk/wees eens wat vrolijker.....

Ik vraag me af hoe Zivkovic met Utrecht kan praten zonder dat Ajax daar toestemming voor heeft gegeven. Hij staat tenslotte nog 3 jaar onder contract en om met hem te mogen praten, dient een club zich volgens de regels eerst bij Ajax te melden. De kans dat Ajax zich soepel op zal stellen tegenover een club waarvan iedere supporter uitdraagt 100% anti-Ajax te zijn en waarvan de clubleiding zelf de hoofdprijs van Ajax verlangt voor een transfer van Haller, acht ik overigens nihil. Zivkovic blijft een jonge zeer veelbelovende speler met veel talent en dus een hoge toekomstige transferwaarde, en die voor een appel en een ei van de hand doen, is dan ook niets minder dan kapitaalvernietiging. Als hij weg gaat zal dat waarschijnlijk alleen gaan met het recht tot terugkoop of een fiks percentage bij doorverkoop. Bij een eventuele verhuur zal Ajax waarschijnlijk gewoon een huursom vragen en niet een gedeelte van het salaris voor haar rekening nemen, zoals bij de verhuur van Zivkovic aan Willem II.

15 juli 2016 om 21:03

mooi verhaal maar 1. utrecht meld zich altijd netjes bij de club voordat er gesproken word met een speler.
2. gelukkig hebben alleen utrecht supporters een hekel aan ajax en dan ook allemaal hoor pfff andersom is dat zeker niet het geval (zie je reactie)
3. haller gaat meer opleveren dan ajax wil betalen prima toch

Verhuren!
Jongen heeft echt wel talent...
Als hij bij Utrecht er niks van maakt kun je hem alsnog laten gaan

15 juli 2016 om 09:14

Maar talent alleen is niet voldoende !

Je zal karakter en inzet moeten tonen. Deze jongen heeft buiten wat wedstrijden bij Groningen niets gepresteerd en loopt iets te veel met zijn hoofd in de wolken.

15 juli 2016 om 10:21

Verhuren heeft geen nut! Ik ben er 100% van overtuigd dat Zivkovic in de spits had gestaan bij willem 2 als hij eigendom was van willem 2. Als gehuurde speler heb je toch een andere status! Ik denk dat het voor hem beter is ergens opnieuw te beginnen voor Ajax misschien een lastige keuze omdat hij wel degelijk talent heeft maar zoals het op deze manier bij Ajax met hem gaat wordt het toch nooit iets.

Grote miskleun van Ajax om deze jongen aan te trekken na een kleine succesperiode bij Groningen. Dit geeft ook maar weer aan hoe opportunistisch het scoutingsapparaat bij Ajax is, en overschat wordt v.w.b. kennis van zaken. Die trekken nog al eens een speler aan die het niet waar kan maken!
Zivkovic zoekt overal en bij iedereen het probleem, maar mist naast kwaliteit vooral mentaliteit en de wil om de ,,top'' te halen. Ben je goed, dan sta je er bij iedere trainer in. Ook bij Utrecht zal hij naar verloop van tijd weer falen. Na dit seizoen horen we waarschijnlijk niet veel meer van deze jongen.

15 juli 2016 om 09:37

Dat is niet het opportunistisch scoutingsapparaat van Ajax, maar de manier van handelen tegenwoordig.
Tottenham betaald 20mil+ voor Vincent Janssen...omdat hij 1 seizoen goed presteert in de ere divisie

Als om beurten De Boer, Streppel en Bosz het niet in je ziet zitten dan ligt het aan het gebrek aan begeleiding. Toch, Zivkovic?

Vind het wel jammer. Ajax betaalde weliswaar een flink bedrag voor hem, maar ik was op dat moment echt overtuigd dat hij zou slagen. Enorm talent, maar blijkbaar mentaal nogal zwak. Achteraf had Ajax hem beter meteen nog jaartje uitgeleend aan Groningen. Daar was hij op z'n plek en had hij zich nog wat verder kunnen ontwikkelen. Nu is het uiteindelijk gewoon zonde van het geld....

15 juli 2016 om 09:04

@rikkinho

Sjaak Swart is zijn zaakwaarnemer en zelfs die kan niet tot hem doordringen. De vraag is of hij er beter van was geworden als hij nog een jaar bij Groningen was gebleven. Frenkie de Jong zou in eerste instantie ook bij Willem II blijven, maar bloeide pas op toen hij in de winterstop naar Ajax kwam. Al is dat natuurlijk een totaal andere persoon.

15 juli 2016 om 09:21

Sowieso een ander persoon, maar ook een iets andere situatie. De Jong had nog niet echt in het eerste van Willem II gespeeld terwijl Zivkovic al veel speelde bij Groningen. Vervolgens verdient hij een transfer naar Ajax en moet hij zn duels in de Jupiler League spelen. Ik snap wel dat dat moeilijk is geweest voor hem. De Jong ging van de beloften van Willem II naar de Jupiler League. Dat lijkt me toch makkelijker.

Vreemd, de voorbereiding is net begonnen en hij geeft het alweer op, het is tekenend voor zijn mentaliteit. Ik zie nog steeds een groot talent, wat mij betreft verhuren en bij verkoop in ieder geval een terugkoopclausule en doorverkooppercentage.

Zivkovic en zijn zaakwaarnemers en of familie hebben zich lelijk in de vingers gesneden. Hij had gewoon bij FC Groningen moeten blijven, had daar veel speeltijd gekregen door het ontbreken van een goede spits, had zich dus daar door kunnen ontwikkelen en zit nu met de gebakken peren. Berouw komt na de zonde en dat kun je de speler zelf vanwege zijn leeftijd niet eens kwalijk nemen maar zijn zaakwaarnemers en familie des te meer.

Hij zit op een dood spoor maar ik blijf vertrouwen houden in zijn talent. Ajax zou een zelfde constructie bedenken als Real Madrid vaak doet. Voor een relatief laag bedrag verkopen maar wel een terugkoop clausule bedingen.

15 juli 2016 om 10:39

Zo een constructie zal niet gaan werken, of het moet heel aantrekkelijk gemaakt worden voor de tegenpartij. Ajax zou dan bereid moeten zijn om hem bijvoorbeeld voor 8 miljoen terug te kopen. Dat zie ik Ajax niet doen. Een doorverkooppercentage lijkt me veel reëler.

15 juli 2016 om 11:00

Waarom niet? Als Zivkovic zich ontwikkelt tot een nieuwe Huntelaar of van Nistelrooy dan zal hij die 8 miljoen meer dan waard zijn. Utrecht blij, Ajax blij, Zivkovic blij.

15 juli 2016 om 11:31

Ik zie het niet zo snel gebeuren. Ajax kennende zullen ze een percentage bij doorverkoop afdwingen. Deze constructies komen niet vaak voor in Nederland. Ook hebben wij het over een speler die heel graag wil. In zijn wereld denkt hij dat hij benadeeld is door Ajax. Dus ik zie hem bij een vertrek niet meer terug keren.

Zo een constructie wordt meestal uitgevoerd bij spelers die veel betere speler voor zich hebben, en om die reden geen speel minuten kunnen maken. Hij geeft nu publiekelijk aan dat hij weg wil, en vindt dat hij geen kansen krijgt bij Ajax. Verder heeft hij naar mijn mening een mentaliteitsprobleem.

Utrecht wil de gok blijkbaar nemen, omdat ze hebben meegemaakt dat Letschert de knop wel heeft kunnen omdraaien. Mocht dat uitbetalen, willen ze er zoveel mogelijk voor terugkrijgen. Maar het blijft gissen want de kans is veel groter dat hij er niks van gaat bakken.

Denk dat ze hem gaan laten gaan en dat zou zoooo jammer zijn, deze jongen heeft echt talent, maar heb het gevoel dat hij nooit de aandacht en kansen heeft gekregen zoals anderen die wel hebben gekregen. Ik hoop dat als die dan toch weggaat hij verhuur wordt.

Jammer dat het zo loopt, maar het is in mijn beleving toch echt zijn eigen schuld.
Als hij zich gewoon had bewezen en niet raar had gedaan, dan was dit in mijn beleving niet gebeurd.
Ajax is er echt niet op uit om hem te schaden, maar is wel een topclub die niet de tijd heeft om pubers op te blijven voeden.

Overmars moet dan proberen een doorverkooppercentage of eerste optie te bedingen voor x miljoen. Je weet maar nooit of hij daar wel gaat vlammen, het was gewoon stom om erg vroeg naar ajax te gaan waar hij wist dat hij 3de spits zou zijn achter Sigi en Milik

Dan is hij in de grote stad Tilburg ook zeker verkeerd opgevangen en begeleid.
Kan me namelijk niet herinneren dat hij daar zo geweldig speelde en zijn best deed.

Wel kan ik mij herinneren dat hij elke keer te laat kwam bij Ajax en dat ze zelfs hem een ludieke staf gaven als parkeer bediende voor een dag.
In Groningen mocht hij zeker beginnen wanneer hij zelf wilde.

Gewoon 4 a 5 mil. voor vragen met doorverkoop percentage.

15 juli 2016 om 10:47

Voor een speler die die afgelopen twee jaar niet veel van gebakken heeft, ga je echt geen 5 miljoen euro vangen. Daarnaast kan Utrecht dat ook niet betalen. Ik denk dat Ajax met een half miljoen, en een doorverkoop percentage genoegen moet nemen.

21 juli 2016 om 11:07

Hij hoeft ook niet naar Utrecht,
voor 500.000 zou ik hem lekker bij jong ajax houden

Zivkovic is gewoon geen speler die in het systeem van Ajax past. Heeft te veel ruimte nodig. Bovendien hapert zijn mentaliteit ook nog weleens, dus afscheid nemen lijkt me verstandig. Als hij bij FC Utrecht terecht kan, mag hij zijn handjes dichtknijpen. En dan idd een doorverkoop percentage bedingen.

15 juli 2016 om 10:16

Doorverkooppercentage prima. Dan ruilen wij hem gewoon weer tegen een topper en een koffiejuffrouw. Hebben we van Swansea geleerd.

Zo lang haller en barazite blijven zie ik hem liever niet komen

Hij had niet naar Ajax moeten gaan..eerst bij Fc Groningen door moeten ontwikkelen. Hij moet naar een club die warmte uitstraalt. Waar de mens centraal staat .

15 juli 2016 om 10:02

Ajax dus, maar daar heerst ook een topsport klimaat, te laat komen etc. past daar niet bij.

15 juli 2016 om 10:47

Bij Twente en PSV kunnen zulke spelers wel ontwikkelen ja. Ibrahimovic had in zijn tijd bij Ajax ook altijd mentaliteits problemen dat zeiden ze dan maar moet je zien waar Ibra is geeindigd en waar Ajax is geeindigd.

15 juli 2016 om 12:05







@yusufcesin

Dat is appels met peren vergelijken. In tegenstelling tot Zivkovic heeft Ibra overal en altijd gepresteerd. Dan heb je het recht om hoog van de toren te blazen.




15 juli 2016 om 12:33

Stef Nijland, Jordi Hoogstrate, Huntelaar... mwoah, ook niet altijd hoor.

denk ook dat de fout bij ajax zelf ligt als je een jeugdspeler haalt die al tussen de 15 en 20 wedstrijden op het hoogste nivea gespeelt heeft en dan terug laat vallen naar de beloften dat komt geen 1 speler te goede terwijl er bij ajax altijd op jongere spelers een beroep gedaan wordt

Hij heeft werkelijk niks laten zien bij Jong Ajax, Ajax 1 en Willem II. Als je de berichtgeving zo mag geloven, lijdt hij aan een vorm van grootheidswaanzin en denkt hij dat hij een of andere superster is, terwijl dat bij lange na niet zo is. En dan voelt hij zich ook nog slecht behandeld omdat hij één wedstrijd niet speelt? Het is een nieuw seizoen, met een nieuwe trainer. Logisch dat Bosz dan gewoon even gaat experimenteren om te kijken wat nou het beste werkt. Het is niet aan Bosz om hem speelminuten te geven, maar aan hem om dat bij Bosz af te dwingen. Ik zou als ik Ajax was een
doorverkooppercentage bedingen voor het geval hij bij Utrecht wel slaagt, en hem meteen verkopen.

15 juli 2016 om 11:52

24 goals in 38 wedstrijden bij Jong Ajax is niet niks. Heeft het prima gedaan bij Groningen ook

Echt een redelijk kansloze transfer geweest. Die kerel had gewoon lekker moeten blijven waar hij zat, zonder dat Ajax hem het hoofd op hol bracht. Wellicht was het dan nog wat geweest. Maar talenten moet je zo vroeg mogelijk wegkapen, stel je voor dat een concurrent er wat aan heeft....

Deze jongen is ook wel enorm overschat in zijn tijd bij Groningen. Scoorde een aantal doelpunten omdat hij op dat moment iets verder was dan zijn leeftijdsgenoten. Dat wil niet direct zeggen dat je dan een toptalent bent. Gezien zijn uitspraken denkt hij dat nog steeds schijnbaar. Deze jongen moet het bij zichzelf zoeken. Heeft werkelijk niets laten zien maar verwacht wel kansen.

Dus omdat hij tegen AFC niet speelde trekt hij conclusies? Een paar weken geleden was de situatie echt niet anders, bovendien gloort er (ondanks wat er door iedereen gezegd wordt) altijd wel een transfer voor Milik aan de horizon, dat blijf je houden. Hij mocht mee op trainingskamp, dat was een grote kans. Nu de handdoek werpen door een klaag interview te geven (zonder enige vorm van zelfreflectie) is wel een heel goedkope manier om een transfer te forceren,

Toch zonde dat z'n talent het heeft verknald bij Ajax en Ajax het heeft verknald bij hem!
Met name Frank de Boer die die jongen amper een kans gaf!
Als de spitsen geblesseerd of geschorst waren zet die vent jog een middenvelder of El Ghazi in de spits!
Ik snap wel dat hij er nu zo over denkt en ik weet zeker dat Ajax hem niet wil laten gaan!
Ik ben zelf Ajacied maar laat die jongen gewoon verkocht worden!

Te vroeg gehaald door ajax. Beter hadden ze hem bij fc groningen laten rijpen. En als ajax dan al jonge spelers koopt, geef ze dan ook een goede begeleiding. Een jongen van net 18 kan je niet droppe in de hoofdstad met een mega salaris en een mercedes. 80% dat het dan fout gaat.

Laat hem maar weer lekker een jaartje voor spek en bonen meedoen bij Jong Ajax. Over het paard getild ventje die denkt dat hij heel wat is maar helemaal niks presteerd.

Een tip voor Zivkovic: Neem altijd zelf 100% verantwoordelijkheid, zowel voor positieve als negatieve zaken. Excuses verzinnen en anderen de schuld geven helpen je niet verder. Beter kun je kijken wat je zelf niet goed doet, en daar keihard aan werken.... Het is niet voor niets dat je als jojo wordt gebruikt. Hard work always beats talent if talent doens't work hard.

15 juli 2016 om 12:20

Klopt. Ik heb hem best vaak gevolgd bij Jong Ajax en het viel mij op dat hij vaak uitviel tegen z'n medespelers en altijd op anderen liep te mokken op 't veld. Maar goed.. Het zij hem voorlopig vergeven aangezien hij nog jong is en er nog veel te leren heeft.

Geloof echt niet dat het aan ajax ligt. Die zie echt niet zo gek dat ze veel geld betalen voor deze jongen om vervolgens het risico te lopen dat-ie mislukt door een gebrek aan begeleiding. Verder hebben ze in amsterdam volgens mij meer dan voldoende ervaring in het begeleiden van 'provincie'- jongens naar de grote stad. Te veel voorbeelden aanwezig waar dat wel goed is gegaan.
Ik kan me de wedstrijd PSV-Groningen nog herinneren van een paar jaar geleden waar deze jongen de complete defensie van PSV keer op keer aan gort speelde. Je voelde gewoon de siddering op de tribune wanneer hij de bal kreeg. Iedereen was er van overtuigd dat dit een hele grote ging worden en was stiekem behoorlijk jaloers dat hij voor Ajax koos. Wat een klasbak was het toen.
Waar en waarom het niet gelopen is zoals iedereen had verwacht zal misschien wel nooit duidelijk worden maar dat het in ieder geval iets met Zivkovic zelf te maken heeft lijkt me duidelijk. Denk zelfs dat deze terugslag ook wel gebeurd zou zijn als-ie bij Groningen was gebleven. Echt doodzonde. Hoop oprecht voor hemzelf dat hij op korte termijn weer kan laten zien wat zijn potentie is en zich door kan ontwikkelen want als het niet snel gaat gebeuren zou ie zo maar eens over een paar jaar bij Telstar (met alle respect!) op een amateurcontract kunnen spelen.

Dit is een typische voorbeeld van een jonge die een stok achter de deur nodig heeft, hij is immers nog steeds maar een broekie. Heb in ieder geval meer vertrouwen in ten Hag, dan in Bosz om deze jongen te repareren.

Het één en ander heeft denk ik te maken met het verwachtingspatroon van beide partijen. Dat Zivkovic kan voetballen en over talent beschikt heeft hij in mijn ogen wel bewezen bij Groningen. Persoonlijk heb ik de overstap naar Ajax niet zo goed begrepen maar dit is puur op gevoel. Ik had een overstap naar PSV geloof ik logischer gevonden. Begrijp me goed, voor mij zijn PSV en Ajax nagenoeg hetzelfde.

Ik hoop dat hij in ieder geval bij een leuke club terecht komt waar zijn kwaliteiten wel boven komen drijven. Als dit bij Utrecht is, so be it. Een Zivkovic in vorm is een genot om naar te kijken, ik spreek uit ervaring.

Zivkovic moet zelf beter en beter willen worden, maar dat lijkt er bij hem niet in te zitten. Jammer, want talent heeft hij wil. Maar talent zonder wilskracht is onvoldoende. Ik denk niet dat deze jongen veel beter zal worden dan hij nu is.

Misschien is hij gewoon niet goed genoeg. Keihard werken is een, talent is twee, die twee combineren voor hem te moeilijk.

die jongen kan beter naar het buitenland gaan. Hier hebben we te hoge verwachtingen van hem die hij duidelijk (nog) niet kan waarmaken. In het buitenland kennen ze hem niet kan ie in alle rust aan zn ontwikkeling werken .

Echt doodzonde, want het is (in mijn ogen) een zeer getalenteerde voetballer. Uiteraard dien je goed in de spiegel te kijken. Persoonlijk ben ik wel gecharmeerd van spelers die wat ruwe kantjes hebben.
Maar feit is dat Ajax moeite heeft om 'lastige' spelers te begeleiden. Het beste voorbeeld is misschien wel Zlatan geweest. Het klinkt gek, maar ik zou Andy v/d Meyde als mentor aantrekken voor deze jongens. De huidige manier werkt immers toch niet en is zonde van al het geld, tijd en de moeite.

Wat Is er toch overgebleven van dat 17 jarige joch dat van voetbal en het leven genoot? Bar weinig jammergenoeg. Mocht Utrecht oprechte interesse in hem hebben vind ik dat je als Ajax zijnde realistisch genoeg moet zijn om hem die kans te gunnen.
Hij loopt al sinds zijn vertrek ut Gruning te zeiken en te klagen.
Dat FdB voor hem niet de ideale coach was en dat hij pm watvoor redenen dan ook nooit een eerlijke kans heeft gehad, neemt niet weg dat je als professional die bakken met geld verdient wal wat meer ruggengraat mag tonen..
Mr heeft concurrentie, speelt een wedstrijdje in de voorbereiding niet, leest dat Millik blijft (hoe harder er gezegd wordt dat ze blijven, des te waarschijnlijk is het dat ze gaan), en begint meteen weer te happen naar de baas..

Potentieel of niet, doe dit ondankbare joch van de hand..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren