Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

FC Emmen schiet Eredivisie-droom NAC aan diggelen met twee fraaie goals

Laatste update:

FC Emmen is weer een stap dichter bij handhaving in de Eredivisie. De ploeg van scheidend trainer Dick Lukkien won zaterdagavond dankzij schitterende treffers van Richairo Zivkovic en Jasin-Amin Assehnoun met 2-0 van NAC Breda in de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. Emmen deed woensdag al uitstekende zaken door in Breda met 1-2 te zegevieren. In de finale wacht een tweeluik met Almere City FC, dat in de andere halve finale na strafschoppen afrekende met VVV-Venlo. De duels staan gepland voor 6 en 11 juni.

Mike te Wierik had Emmen een droomstart kunnen bezorgen op eigen veld, maar de mee opgekomen verdediger verzuimde om de bal bij de tweede paal binnen te tikken. NAC begon wat stroef aan het returnduel, al kwamen de bezoekers gaandeweg de eerste helft wat meer in de wedstrijd. Een en ander resulteerde een minuut voor het rustsignaal zelfs in de 0-1 van Ezechiel Banzuzi. De middenvelder stond volgens de arbitrage echter buitenspel op het moment van scoren, waardoor er een streep ging door de voor NAC zo belangrijke openingstreffer. Emmen haalde opgelucht adem en ging met een gunstige stand de rust in.

NAC bleef ook na rust jagen op de 0-1, terwijl Emmen vooral bezig leek met het verdedigen van de in de eerste wedstrijd verkregen voorsprong. Desondank was de beste kans na een uur spelen voor de thuisclub. Ole Romeny lanceerde Jeremy Antonisse met een slim passje, maar de NAC-verdediging wist erger te voorkomen. Kort daarna viel de 1-0 alsnog. Zivkovic werd aan de rechterkant van de zestien aangespeeld, ging het strafschopgebied in en knalde vervolgens keihard raak via de binnenkant van de linkerpaal. Grote vreugde uiteraard op De Oude Meerdijk, want hierdoor kwam de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs wel heel dichtbij.

Emmen had de smaak te pakken en Ahmed El Messaoudi had een kwartier voor het einde pech dat zijn afstandsschot op de paal terechtkwam. Aan de andere kant was het voor de thuisploeg even schrikken toen Banzuzi, die eerder een goal zag worden afgekeurd, net naast kopte. NAC was in de slotfase echter niet meer bij machte om alsnog een verlenging uit het vuur te slepen en invaller Assehnoun bepaalde de eindstand ver in blessuretijd op 2-0 met een prachtig doelpunt van buiten de zestien in de kruising.

Zie jij FC Emmen zich handhaven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voorronde Play offs hqdden niet gespeeld hoeven worden. Nr 16 ere tegen nr 3 kkd

3 juni 2023 om 23:00

Dat is ook eigenlijk zoals het hoort.. Al zou ik ook zeker voorstander zijn om de (vervangend) periodekampioenen de nacompetitie in te laten gaan!

Hoppa!!!!!
Nog 2 wedstrijden te gaan!!!
Wat lekker dit man!!!!

En beste knvb... Nu zien jullie ook dat je een wedstrijd op niveau kunt voetballen ZONDER scheidsrechter!

3 juni 2023 om 21:57

Gefeliciteerd!

Felicitaties aan Emmen. Als je beide wedstrijden wint, is het gewoon volkomen terecht dat je in de finale staat.

NAC is gewoon nog niet klaar voor promotie. Het afgelopen half jaar een soort wederopstanding gezien, met enkele gerichte aanwinsten en Hyballa voor de groep is het echt veel beter geworden. Ik zie hoopvolle dingen voor volgend seizoen. Maar nu was het nog te vroeg.

Emmen, veel succes gewenst tegen Almere!

3 juni 2023 om 21:59

Hopelijk lukt het jullie aankomend seizoen wel, mis de avondjes NAC wel. Succes!

3 juni 2023 om 22:39

Ik ook, paar keer mogen meemaken avondjes Nac. Nou echt geweldig, wat een bijzondere ervaring. Maar goed, Fc Emmen is verdiend een ronde verder.

4 juni 2023 om 01:46

Ik heb ook avondjes NAC meegemaakt vanuit het uitvak, ver-schrik-ke-lijk Gelukkig vielen de uitslagen wel bijna allemaal onze kant op. Dat uitvak is echt tegen supportersrechten of hoe je het wilt noemen.

4 juni 2023 om 02:40

DermisAmed, nog nooit bij nac geweest. Wat is er zo erg aan het uitvak?

4 juni 2023 om 07:52

Dersim ik wilde graag ook weten wat je zo erg vond?

4 juni 2023 om 08:12

Het uitbak bij nac verdient zeker niet de schoonheidsprijs. Boven in en je zit achter een glaswand wat vrij hoog is.

Om te voorkomen dat de supporters ervoor rotzooi over zich heen krijgen maar dan nog, niet heel gastvrij

4 juni 2023 om 10:32

Yep echt zonde, was eerder juist het mooiste uitvak denk.
Later een vd lelijkste

Verdiend! NAC was de eerste helft de betere maar Emmen heeft het volwassen afgemaakt.

Wat een goal van Zivkovic…poeh

Twee schitterende goals gezien, Emmen terecht naar de finale. Denk dat ze ook een maatje te groot zullen zijn voor Almere

3 juni 2023 om 22:10

Weet je wat het is ik gun het Almere wel. Vraag mij niet waarom haha

3 juni 2023 om 22:42

Een van de weinige profclubs die nooit op het hoogste niveau heeft gespeeld.

4 juni 2023 om 01:27

Hoop toch dat Emmen erin blijft dan. Als afgevaardigde van Drenthe vind ik dat wel leuk voor de ED. Almere zou dan de eerste club uit Flevoland worden, ook leuk. Toch schiet je er per saldo weinig mee op als de ene provincie de andere eruit gooit. Nac, W2 en ADO zijn dan wel weer de ploegen die er qua grootte gewoon bijhoren. Fortuna, Roda, MVV of VVV is mij echt lood om oud ijzer wat Limburg betreft. W2 en Nac zie ik dan liever dan RKC bijvoorbeeld. En dan mogen wat mij betreft Excelsior, Volendam en Heracales er direct weer uit ten favoure van ADO en Almere of de Graafschap. Dan heb je naar mijn idee de leukste ED met alle provincies vertegenwoordigd. Zeeland tellen we dan niet mee, want die hebben simpelweg geen profclub.

4 juni 2023 om 04:09

Tuin, Groningen?

Emmen gewoon te goed voor NAC, het is tijd dat er in Breda eens een fatsoenlijk sportief plan met een daadwerkelijke visie uitgevoerd gaaf worden en spelers op basis van dat plan aantrekken.

4 juni 2023 om 02:41

Gelukkig is dat nu ook gaande? Na de winterstop een gigantische wederopstanding met een coach die bij de club past en spelers die weer passen bij de tactiek. December 2022 stond NAC nog roemloos 14e

4 juni 2023 om 10:30

NAC heeft zich zeker prima hersteld, mag wel wat meer respect voor zijn idd. De playoffs halen dit jaar is knap en kun je op doorbouwen

jammer, ik hoopte echt op NAC met hun mooie stadion. Dan maar Emmen.

Jammer voor NAC (vind ze niet thuis horen qua club in de KKD) maar gun het Emmen ook wel. Nu hopen dat ze nog 2 wedstrijden kunnen pieken.

Jammer. Vond ons vandaag niet de mindere. Maar Emmen efficiënter. Baal wel. Gefeliciteerd emmenaren. Wel een nac gezien wat vocht

Mooi en lekker, Emmen hoort er gewoon bij.
Met goed beleid kom je ver, alleen Almere nog

3 juni 2023 om 22:54

Noujaa nac is wel gewoon in grotere club dan emmen he, zitte gewoon 18000man.

4 juni 2023 om 00:54

Hoezo 'hoort Emmen erbij'? Historisch gezien klopt die opmerking niet. In totaal hoeveel eredivisie jaren 3/4? De halve eerste divisie 'hoort' er dan meer bij dan Emmen. Echter als ze het redden tegen Almere, horen ze er sportief bij! Hoewel je weet dat het onderin vechten voorlopig zal blijven.

4 juni 2023 om 10:42

Als je in 2 wedstrijden eenvoudig overeind staat verdien je toch meer?
Qua historische is NAC altijd groter, maar daar kan Emmen niks aan doen.
Kijk zelf naar beleid en de voetbalstyle

Zo zie maar een bal is en blijft rond
Kan alle kanten op

Ik denk dat we in de eerste helft echt wel een doelpunt hadden verdiend. Maar hoe Emmen ons genadeloos afstrafte laat ons eenmaal zien dat we nog niet thuis horen in de eredivisie. Dan kan je praten over populariteit en bezettingsgraad in stadion in KKD, maar we zijn gewoon geen eredivisie ploeg.

We komen er wel, maar nog niet dit jaar. Volgend jaar zou overigens alleen maar moeilijker worden met FC Groningen erbij, maar ik heb goede hoop. Eens dan wordt de hemel stralend blauw!

Dat is raar voor Dickie!! Emmen handhaven in de Eredivisie.. En zelf degraderen naar de kkd met Groningen..

4 juni 2023 om 20:23

Meer verdienen, niet hoeven verhuizen en weer terug naar zijn oude club.
Daar enkel alleen maar succesen mee kunnen maken.

Gegund

Ik had toch zo graag NAC weer eens terug gezien. Hou vol, de dag zal ooit weer komen dat de eredivisie bereikt zal worden.

NAC is duidelijk een flinke maat te klein voor promotie. Emmen is geen moment is gevaar gekomen en was écht een klasse beter dan NAC. Dat zegt in mijn ogen een hoop over het niveau van dit NAC. Kortom, Emmen meer dan terecht naar de finale. Almere zit echter wel in een betere flow en dat team staat ook een stuk beter, met bovendien wat meer kwaliteit. Daar gaat Emmen het echt nog knap lastig mee krijgen.

4 juni 2023 om 23:16

Ach Almere is netjes 3e geëindigd en bij Emmen is het altijd hangen en wurgen om in de eredivisie te blijven. Ik zou al mijn geld niet inzetten op beide ploegen. Al zou Almere promoveren, ik ben bang dat het nog te vroeg komt maar hebben wel de potentie in de toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren