Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: 'Langer verblijf Riechedly bij Ajax is positief voor ontwikkeling'

Laatste update:

Dinsdag is er een positief gesprek geweest tussen Ajax-directeuren Michael Kinsbergen en Marc Overmars en Irchandly Bazoer, de zaakwaarnemer en broer van Riechedly Bazoer. De Amsterdamse club wilde graag het gesprek aangaan met het kamp-Bazoer, nu de middenvelder de laatste weken zo sterk heeft gepresteerd. De Telegraaf stelt dat er meteen al handen zijn geschud richting de toekomst.

/

Het eerste bod dat vanuit Ajax werd gedaan, kon al rekenen op de waardering van Bazoer. En dat, terwijl er de laatste weken toch werd geïnformeerd naar de achttienjarige middenvelder. Topclubs uit Italië, Spanje, Engeland en Duitsland zouden allemaal navraag hebben gedaan bij Bazoers broer, zo geeft de ochtendkrant aan. Alle clubs werden echter bedankt voor de interesse: Ajax was en bleef eerste gesprekspartner.

Het ziet ernaar uit dat er een nieuw vier- of vijfjarig contract getekend gaat worden. Op dit moment heeft Bazoer nog een verbintenis tot medio 2016 bij Ajax. De ex-jeugdspeler van PSV debuteerde op 6 december in de Eredivisie, thuis tegen Willem II. Vervolgens speelde hij zich zonder veel moeite in de basis van Frank de Boers elftal.

Update 18 maart 15.48 uur - 'Een langer verblijf bij Ajax is positief voor zijn ontwikkeling'
Het lijkt inderdaad een kwestie van tijd voordat Riechedly Bazoer zijn contract bij Ajax verlengt. Broer en zaakwaarnemer Irchandly bevestigt in Voetbal International dat er is gesproken. "Onze intentie is duidelijk: Riechedly heeft het goed naar zijn zin bij Ajax en een langer verblijf is positief voor zijn ontwikkeling. Dat staat voorop", zegt hij. Wel benadrukt hij dat er nog geen handtekening gezet is. Het gevoel over de nog komende gesprekken is echter goed.

Heb jij hoge verwachtingen van Riechedly Bazoer, voor de toekomst?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldig nieuws! Helemaal als er een 5 jarig contract wordt ondertekend. Als hij deze lijn doorzet zal hij na 2 seizoenen al niet meer houdbaar zijn dus dan zou het fijn zijn als zijn contract dan nog 3 jaar doorloopt om hem voor een absolute hoofdprijs te verkopen...

18 maart 2015 om 07:18

Niet alleen een goede voetballer met veel potentie, maar ook nuchtere jongen. Althans als ik afga op de berichtgeving. Krijgt het in ieder geval niet te hoog in zijn bol na 3 leuke wedstrijden als die andere vedette'tjes die psv heeft opgeleid: labyrat en bakkali.

18 maart 2015 om 07:39

en een prachtige speler om te zien voetballen... de rust die hij uitstraalt en hoe simpel hij balbezit houdt vind ik echt geweldig om naar te kijken... helemaal als je bedenkt wat voor broekie hij nog is...

Doet me wat dat betreft aan Seedorf denken... die kwam ook al zo volwassen over op jonge leeftijd (voor ik allerlei opmerkingen krijg: ik vergelijk puur zn uitstraling met Seedorf....)

18 maart 2015 om 09:52

En daar is speler nummero zoveel die bij ajax zo ongelofelijk overhypet word. Ik bedoel als we de hype zouden moeten geloven dan zou ajax met andersen, boilesen, kishna en el ghazi de cl moeten winnen.

Maar ach ajax heeft al zoooo lang geen jeugdspeler opgeleid tot een absolute topspeler en dan word de hoop de baas van de gedachte.

18 maart 2015 om 12:40

Mwa overhypen? El Ghazi vind ik nog altijd een uitzonderlijk talent. Niet altijd even goed maar haalt op zijn leeftijd al een enorm hoog rendement (bekijk zijn statistieken maar eens). Kan met slecht spel toch altijd beslissend zijn. Bij Bazoer zie je ook dat de kwaliteit er af druipt, op zijn leeftijd ook al heel ver. Daarnaast zie ik enkel Fischer nog als een echt toptalent bij Ajax, maar daar heerst de vraag of hij zijn oude niveau gaat halen na zijn blessure. Voor de rest zijn het allemaal aardige talenten waar het de vraag is of ze zich goed gaan ontwikkelen. Dan heb ik het ook over spelers als Milik, Klaassen, Veltman, etc. Prima spelers die zeker de potentie hebben, maar daar mis ik net het beetje extra dat ik bij bovengenoemde 3 wel zie.

18 maart 2015 om 16:54

Na een lange tijd van droogte zijn er op dit moment ook gewoon weer een hoop uitzonderlijke talenten op de Nederlandse velden, of ze nou van Ajax, PSV of Feyenoord zijn doet er niet toe. Bazoer, El Ghazi, Sinkgraven, Depay, Willems, Boetius, Kongolo, Vilhena, Kishna, Zivkovic etc kunnen allemaal de top bereiken als zij zich goed ontwikkelen.

18 maart 2015 om 07:40

Nou waarschijnlijk krijgt hij een terugval. Heb nog geen talent gezien die dat niet had.

18 maart 2015 om 07:52

Ik ken er welgeteld 1 messi

18 maart 2015 om 08:53

Zelfs hij had een mindere periode

18 maart 2015 om 09:00

True. Alleen was ook toen ook vaak nog stukken beter dan de rest... val eigenlijk..

18 maart 2015 om 13:17

Seedorf!

18 maart 2015 om 17:09

Seedorf had bij Inter wel een mindere periode. Maar zoals al gezegd. Seedorf was een uitzonderlijk talent. Dus het verval leek niet zo groot

18 maart 2015 om 17:50

Vorig seizoen was hij een heel seizoen zichzelf niet. Maar snap wat je bedoelt.

18 maart 2015 om 12:35

Ook wel leuk om te zien dat hij Mino Raiola niet nodig heeft om navragen te krijgen van topclubs (sneer naar Kishna, sorry). Maar goed nieuws voor Ajax. Zit in grootste vorm, ben benieuwd waar hij kan eindigen.
Wat denken jullie (club) ?

18 maart 2015 om 14:46

Als hij zich zo snel blijft ontwikkelen als hij nu doet dan ben ik er in ieder geval van overtuigd dat hij later bij een club als City, Psg, Chelsea, Juventus of misschien zelfs de huidige top 3 Bayern, Barca of Real kan eindigen.
Maar dan moet hij wel sterk blijven, de juiste beslissingen maken en zo min mogelijk met randzaken bezig zijn.

zou toch echt geweldig zijn als hij voor 5 jaar bijtekent, kunnen ze 3,4 jaar vragen wat ze willen

18 maart 2015 om 16:34

Tenzij hij over 2 jaar geen pepernoot meer raakt en ze hem nog 3 jaar door moeten betalen.

Ik vindt het erg jammer dat hij naar ajax is gegaan(als psv fan)

18 maart 2015 om 07:13

Dat heet de jeugd vertrouwen en kansen geven. Ajax heeft met dat gegeven een ontzettende meerwaarde. Je ziet het nu bij psv; Hendrix en Locadia komen praktisch niet verder als invalbeurtjes.

18 maart 2015 om 07:19

Locadia en Hendrix zijn wel minder getalenteerd dan Bazoer naar mijn mening. Ook afhankelijk van de speler.

18 maart 2015 om 07:20

Logisch gezien de kwaliteit van de PSV selectie of beter gezegd basiself.
Een Luuk de Jong speel je niet zomaar uit de basis om over een Guardado maar te zwijgen.
Voor de rest eens.

18 maart 2015 om 07:25

Guardado is multifunctioneel. De Jong is internationaal keihard geflopt; in de eredivisie doet hij het goed. Ik ben ervan overtuigd dat een Locadia ook veel goals voor de club had gemaakt !

18 maart 2015 om 07:32

Lee112,

Wellicht komt dat omdat PSV nog steeds teveel gericht is op aankopen. Voordat PSV Luuk de Jong en Guardado kocht had het al Hendrix en Locadia tot hun beschikking. Nu mogen deze twee jeugdspeler wederom de bank warm houden.

18 maart 2015 om 07:33

Ondanks dat Luuk is geflopt is hij nu gewoon zeer bepalen voor het positiespel van Psv. Voor de ED een topspits en dat is Locadia (nog niet). Vorig seizoen kreeg diezelfde Locadia een kans en helaas voor hem overtuigde hij niet. Dan lijkt mij het logisch dat je als topclub zijnde op zoek gaat naar een waardige basis spits.

Guardado is indd multifunctioneel, maar het middenveld van PSV staat als een huis. Echter zie je wel dat Cocu Hendrix minuten gunt nu hij weer fit is. Zal mij niet verbazen wanneer Hendrix basisspeler wordt ipv Maher en hij terecht komt op de CVM positie. De multifunctionele Guardado dan op de positie van Maher..

18 maart 2015 om 07:38

Bogarde.

Allemaal leuk en aardig die kansen geven. Maar met Hendrix en Locadia in de basis was PSV dit jaar geen kampioen geworden.

En de reden dat Ajax dit jaar zo ver achter staat komt juist omdat ze te veel jeugd en te weinig ervaring hebben in het team.

En kom niet aan zetten met de afgelopen 4 jaar want Ajax heeft het op het 1e seizoen na totaal geen concurrentie gehad.

Jeugd in zetten is belangrijk, maar moet niet ten koste gaan van de prestaties en de juiste balans moet worden gevonden.

18 maart 2015 om 07:44

Lee112
Dit is dus waarom talent als bazoer wegloopt bij PSV: als de tijd komt voor kansen wordt er wel een speler die 5 jaar ouder is aangetrokken voor jouw positie omdat ze de jeugd de kans niet durven te geven!! Hierdoor zullen er meer de weg van bazoer gaan volgen naar Amsterdam of Rotterdam! Hierdoor zal PSV ook altijd dat vreemdelingenlegioen blijven presterend in de Nederlandse top maar ik zou mij met zo'n ploeg totaal niet kunnen indentificeren en ook geen krediet kunnen geven als het aankomt op slechte prestaties iets wat ik bij Ajax wel kan want er staan gewoon 7 jongens in of zelf opgeleid of laatste zetje in de jeugdopleiding gehad en bewust voor Ajax en niet het geld( wat heus goed is als je kampioen wordt) gekozen!

18 maart 2015 om 07:47

@ramon1972

Toen Bazoer weg ging deed PSV vrijwel niks met de jeugd. Nu zitten er 8 jeugdspelers bij de selectie en spelen er wekelijks jeugspelers waarvan er 2 in de basis staan. Niet zo veel als bij Ajax, maar Ajax wordt dit jaar geen kampioen en PSV wel.

Ik denk dat talenten bij PSV anno 2015 een beter gevoel hebben betreft de kans om een plek bij de hoofdmacht te krijgen dan 3 jaar geleden toen Bazoer vertrok. Daarom denk ik dat er ook niet zo snel meer grote talenten bij PSV gaan vertrekken om bij een vergelijkbare club als Ajax te gaan spelen.

18 maart 2015 om 07:58

Lee112

Het is eerder andersom. Een Luuk de Jong en Guardado worden aangekocht, omdat men het in Eindhoven niet durft te vertrouwen op jeugdspelers.
Ze krigen geen kans om zich in de basiself te spelen door dit beleid van voorzichtigheid.

18 maart 2015 om 08:10

@buitenspelval.

wat heeft deze voorzichtigheid PSV uiteindelijk opgeleverd? Dit jaar een kampioenschap want met Locadia en Hendrix was PSV geen kampioen geworden.

Ik kan op Bazoer na geen groot talent noemen die PSV heeft verlaten omdat hij geen toekomst perspectief zag bij de club. Echter is dat onzin naar mijn mening want PSV geft grote talenten altijd de kans. Ik kan namelijk geen 1 speler opnoemen die bij PSV de kans niet kreeg maar het ergens anders wel heeft gemaakt.

Ajax spendeert daarnaast 5 miljoen meer per jaar dan PSV aan de opleiding en koopt veel vaker grote talenten van buitenaf aan die daarna doorstromen naar het 1e.

Ajacieden die PSV bekritiseren op hun jeugdbeleid door de vergelijking te trekken met hun eigen club snappen blijkbaar niet helemaal dat er een verschil zit tussen de opleidingen en het aantal grote talenten.

PSV kan gewoonweg niet zo veel jeugd laten doorstromen omdat PSV niet zo veel grote talenten heeft. Stellen dat PSV Hendrix en Locadia had moeten laten spelen getuigd van weinig kennis. Deze spelers hebben talent maar zijn (nog) niet goed genoeg om PSV naar een hoger plan te tillen.

Volstrekt logisch dat PSV daar ervaren spelers voor in de plaats heeft gehaald.

18 maart 2015 om 08:15

Dat is het niet. Hoeveel kansen kreeg locadia wel niet vorig seizoen? Hij greep die kansen niet. Zelfs had hij het geluk dat de andere spits (Matavz) faalde. Alsnog kon locadia niet overtuigen. Tsja dan kun je wel zogenaamd de jeugdspeler maar een kans blijven geven, maar diezelfde jeugdspeler presteert niet op topclub niveau. Dan koop je dus wel een spits die op topclub niveau presteert. Mede daardoor heeft PSV nu een ruime voorsprong op Ajax. Ik denk dat dit niet het geval was geweest indien locadia in de spits stond. Dan zouden jij en velen andere PSV alsnog belachelijk maken. Hendrix maakt indien hij fit is nog steeds veel minuten. Kortom hij krijgt zijn kansen alleen is het nog maar de vraag of hij zal overtuigen op de langere termijn. Bazoer speelt nu super ja, maar wat als dat niet het geval was? Wat als hij alla locadia niet overtuigde? Ik durf te wedden dat hij dan ook gewoon de bank warm hield. Bij iedere topclub in Nederland speelt een jeugdspeler in de basis als hij goed genoeg is. En zo hoort het ook.

18 maart 2015 om 08:19

@lee112 reactie 33.

Ik kan het niet anders dan het met je eens zijn. Goed verwoord.

18 maart 2015 om 08:22

De reden dat Ajax dit jaar geen kampioen wordt komt inderdaad door jeugd, maar kom niet aan met geen concurrentie de afgelopen jaren. Psv had een elftal vol gekocht, inclusief van Bommel, Strootman, Mertens etc. Etc. Ajax was gewoon de betere. Nu is psv dat één jaar.

18 maart 2015 om 08:43

Wat een gelul met je totaal geen concurrentie behalve het eerste jaar. Je doet Ajax goede prestatie hiermee tekort en probeert je jaloezie te vermommen onder een slap excuus. Maar jij praat wel vaker onzin door die PSV bril van je. PSV is toch de topclub die altijd mee hoort te strijden om de titel? Qua budget, uitgaven, geschiedenis en vooral qua spelersmateriaal zijn ze dat altijd verplicht, dus ook de afgelopen 4 jaar maar is er gewoon slecht gepresteerd, is dat nou zo moeilijk om toe te geven?

Ajax is te lang zoekende geweest naar de juiste samenstelling en de onervarenheid speelt je dan parten. Ik snap ook nog steeds niet waarom Schone niet vaker als middenvelder is uitgeprobeerd. Hij heeft als een vd weinigen een schot uit de 2e lijn, brengt te weinig diepgang op de rb positie en vertraagd te vaak het spel in de laatste linie.

18 maart 2015 om 08:53

Ik ken de spelers uit de jeugdopleiding van PSV niet zo goed, Het lijkt me sterk dat er geen talenten tussen lopen met mogelijkheden om door te groeien, mits ze de kans krijgen in het eerste om zich te bewijzen over een langere periode, tot volwaardige spelers,
ik vraag me af of spelers als Van Rhijn, Veltman of Klaassen als ze in de PSV-opleiding hadden gezeten, de voorkeur hadden gekregen boven aankopen of huurlingen als Rekik, Bruma, Guardado of Arias.
Ik vond bijvoorbeeld Hendix vorig seizoen een goede ontwikkeling doormaken, voordat hij aan de kant werd geschoven. En zo zullen er toch wel meer zijn die het vertrouwen zouden moeten krijgen om door te stromen en te groeien naar volwaardige basiskrachten.
Met een speler als Huntelaar was destijds ook niet het geduld.
Dat haalt ook je stelling dat bij elke topclub in Nederland een jeugdspeler in de basis speelt als hij gord genoeg is, onderuit.
Feyenoord is ook een mooi voorbeeld van een club in financiële nood, die werd gedwongen de jeugd door te schuiven I.p.v. dure aankopen te doen. En kijk eens wat er nu allemaal op het veld staat.
Ze moeten om wat voor reden dan ook wel de kans krijgen.

18 maart 2015 om 08:54

Wat een onzin weer. Waarom zouden ze perse met alleen maar jeugd moeten spelen? Alsof dat wat oplevert. Psv wil gewoon kampioen worden, heeft totaal niks met voorzichtigheid te maken.

18 maart 2015 om 08:59

Hendrix was geblesseerd. Ken je feiten aub. Nou noem eens na Huntelaar ook maar 1 speler die bij Psv weg is gegaan en daarna ergens anders is door gebroken? Inderdaad, geen één. Als je de jeugdspelers niet kent, neem dan ook niet van alles aan waar niks van klopt.

Psv heeft gewoon een zwakke opleiding. Dit komt mede omdat daar nooit naar om is gekeken. Nu proberen ze dat op te bouwen en dat lukt simpelweg niet in een half jaar. Daarnaast zal Psv altijd blijven kopen en daar is helemaal niets mis mee.

18 maart 2015 om 08:59

Kijk even bij de statistieken van die twee locadia heeft echt al echt veel wedstrijden gespeeld en hendrix op de bank? Speelt tegenwoordig gewoon maher uit de basis

18 maart 2015 om 09:12

@jaakke

De prestaties van PSV waren de afgelopen jaren gewoon erg matig, vorig jaar stond PSV halverwege 8e geloof ik en die jaren er voor presteerde PSV ook ver onder de maat. Ze verlore consequent van clubs uit het rechterrijtje en konden nauwelijks een winstreeks bewerkstelligen.

Ik zeg nergens dat Ajax onterrecht kampioen is geworden, ik zeg slechts dat Ajax het een aantal jaren enorm gemakkelijk is gemaakt door de concurrentie. Hoe je het went of keert PSV is de afgelopen 30 jaar vaker kampioen geworden dan Ajax en is dus de grootste concurrent.

Als PSV slecht presteerd dan wordt het dus logischerwijs makkelijker voor Ajax om kampioen te worden (andersom ook), dat gegeven en daarbij opgetelt het afgleiden van FC Twente de afgelopen jaren, het in financieel zwaar weer verkeerende feyenoord dat nauwelijks kan investeren maakt naar mijn inziens mede mogelijk dat Ajax zo makkelijk kampioen is geworden.

Als Ajacieden het over hun succesvolle jeugdopleiding hebben wijzen ze je direct door naar de 4 kampioenschappen. Wat ik dus probeer duidelijk te maken is dat Ajax de afgelopen 4 jaar geen kampioen is geworden door dat jeugdbeleid, maar meer omdat de concurrentie weinig serieuze tegenstand bood.

Je ziet duidelijk dat Ajax dit jaar gewoon te kort komt en ervaring mist als er daadwerkelijk een club komt die serieuze tegenstand bied. PSV speelt niet eens goed dit jaar en staat 11 punten los. Zegt genoeg lijkt me.

18 maart 2015 om 09:15

De Bieroloog

Waar zeg ik dat je alleen maar met jeugd moet spelen dan? Naast talent moet je op een goed moment bij de juiste club zitten, de trainer hebben die het in je ziet zitten en het vetrouwen krijgen. Het is moelijk om van een bepaald talent te zeggen hoe hij zich ontwikkeld had bij een betere club tussen betere spelers.
En waarom mag ik Huntelaar als ultiem voorbeeld niet noemen?
Ik hoop ook dat Hendrix uiteindelijk de kans krijgt om zich over langer periode te bewijzen. Het zal mij benieuwen.

18 maart 2015 om 09:19

@panerai
Het is maar goed dat Psv nu wel kam pioen gaat worden, want anders gaat dat stokpaardje ook niet voor je op.

Alleen de exceptionele talenten krijgen speelminuten. De rest is bij elkaar gekocht/gehuurd. Dat was vroeger zo en dat is nog steeds zo. Tussen Afellay en Depay zit niet zo heel veel. Zoet staat er nu dan ook in, maar dat is geen topkeeper (gewoon gelijkwaardig aan Pasveer).

Geen talenten elders doorgebroken ? Huntelaar vergeten ??

Als PSv dan 5 miljoen minder besteedt en er komt toch niets uit, dan kunnen ze beter die 5 miljoen ook maar besparen !!

18 maart 2015 om 09:20

@buitenspelval.

Je laat duidelijk blijken dat je maar weinig kennis van zaken hebt gezien je aangeeft de PSV jeugd niet zo goed te kennen en je denkt dat Hendrix aan de kant geschoven is. Hendrix is namelijk zwaar gebleseerd geweesten sinds hij weer fit is speelt hij nagenoeg elke wedstrijd als invaller.

Huntelaar was toen hij bij PSV vertrok gewoon niet goed genoeg. Hij heeft zelfs nog in de jupiler league gespeeld voordat hij door Heereveen werd opgepikt. Als hij bij PSV naar verwachting had gespeeld hadden ze hem echt niet laten gaan.

Er zijn ook talloze spelers die bij Ajax niet goed genoeg worden geacht en alsnog in het betaald voetbal terrecht komen dat heeft niks met kansen te maken maar gewoonweg met de vorm van die speler op dat moment.

PSV en Ajax kunnen zich niet permiteren om alle talenten eeuwig te kans te geven. Er moet progressie in zitten en als dat er niet in zit kunnen ze beter verhuurt of verkocht worden.

18 maart 2015 om 09:21

Koenbrandt

Ik heb het nog geen één keer over Lpcadia gehad. En wat Hendrix t.o.v. Maher betreft, denk ik dat de dure aankoop uiteindelijk de voorkeur gaat krijgen. Maher zat even in een mindere periode en hem laten banken zou kapitaalvernietiging zijn, wat PSV zich moeilijk kan veroorloven. Zoals gezegd, ik moet het nog zie met Hendrix.

18 maart 2015 om 09:26

'''geen talenten elders doorgebroken ? Huntelaar vergeten ??''

Dat zeg ik nergens. Ik zeg dat er geen talenten zijn die geen kans hebben gekregen en die als nog zijn doorgebroken.

Huntelaar heeft zijn debuut gemaakt maar was gewoon niet goed genoeg op dat moment. Vandaar dat hij nog in de jupiler league heeft gespeeld en daarna pas is opgepikt door Heereveen.

Ik weet niet of je het weet maar Heereveen is niet het zelfde niveau als Psv.

Daarnaast zijn er bij Ajax ook zat spelers die worden weggestuurd maar als nog betaald voetbal bereiken. Narsingh bijvoorbeeld. Dus ga niet zo hypocriet doen.

18 maart 2015 om 09:26

@technicus #43
Ik ben het eens met vrijwel alles wat je zegt maar dat Schone het spel in de laatste linie vertraagd lijkt me onzin. Trager dan traag gaat namelijk niet. Ook als Schone niet achterin speelt wordt de bal eindeloos rondgespeeld achterin. Een gebrek aan durf, fantasie en creativiteit is de oorzaak hiervan.

18 maart 2015 om 09:40

Wat een kansloos verhaal weer van jou... Jonge jonge. De afgelopen 30 jaar zijn jullie ook twee keer gered door een suikeroom. Philips en gemeente. Je gaat zo ver terug in de tijd dat het muntje jou kant opvalt qua kampioenschappen. Zal ik maar 100 jaar terug gaan dan? 4 kampioenschappen van Ajax omdat Psv zo slecht was en financiële dip van Feyenoord? Feyenoord is al sinds 98 geen kampioen meer geworden, nog zo'n drogreden. Jouw clubje staat 11 punten los en dat is dan vooral de verdienste van psv... Geniet er maar van en wrijf het maar zoveel mogelijk in als je kan want dat is wss voor het laatst de aankomende jaren...

18 maart 2015 om 09:42

Panerai

Ik geef idd eerder al ruitelijk toe de PSV-jeugdspelers niet allemaal bij naam te kennen. Om daaruit te concluderen dat ik weinig kennis van zaken heb, is kort door de bocht.
Ik heb de wijsheid niet in huis, dat zal je me niet horen zeggen.
Maar ik zie wel dat het anders kan met jeugd met clubs als Ajax en Feyenoord als lichtend voorbeeld.

Het is een keuze in beleid om je voor een langere periode te gaan toespitsen op de ontwikkeling van jeugd met als doel ze klaar te stomen voor de selectie. PSV heeft de afgelopen jaren een ander beleid gevoerd. Ook prima, maar niet gericht op deze aanpak. Dat is niet gunstig geweest voor de ontwikkeling van vele talenten die er ongetwijfeld in potentie tussen zaten,

Wat Hendrix betreft ken ik mij feiten en weet ik dat hij geblesseerd was geraakt. Echter is het de vraag of hij uiteindelijk de voorkeur gaat krigen boven spelers als Maher of Guardado. Invalbeurten is nog geen vaste basisplaats. Aan de kant dus.

Dat je Huntelaar zelf noemt als speler die op dat moment niet goed genoeg was, daarmee bevestig je alleen maar wat ik probeer te zeggen.
Hij was idd nog niet goed genoeg, er was blijkbaar niet genoeg geduld met hem en aankopen kregen de voorkeur.

En natuurlijk heeft ook Ajax spelers laten gaan die niet goed genoeg werden bevonden, maar het verschil is dat er een groter talent de voorkeur kreeg op zo'n moment, die wel eerlijke kans kreeg in het eerste en mocht leren van beginnersfouten.

18 maart 2015 om 10:12

@panerai
@lee112

Ik ben het wel redelijk eens,maar de namen zijn wat ongelukkig.
De jong en Guardado moet je altijd pakken als nederlandse club.
Het gaat meer om spelers als Hiljemark spelers die niets toevoegen maar wel jeugd in de weg staan.

18 maart 2015 om 10:25

Misterafca.

De afgelopen 30 jaar is voor mij relevant aangezien dat mijn generatie is en ik denk ook van de gemiddelde voetbalzone bezoeker.

Dat je het vervelend vind dat PSV de afgelopen 30 jaar binnen de landsgrenzen de meest succesvolle club is en niet jou o zo geliefde Ajax dat voor een flink deel moet teren op prijzen die ver voor jou geboorte zijn behaald dat kan ik begrijpen. Maar dat PSV 2x gered is door een ''suikeroom'' is onzin.

Ten eerste is Philips geen suikeroom maar is Philips de reden dat PSV uberhaubt ooit is opgericht. Wellicht even in de historie verdiepen en opzoeken waar de naam van PSV voor staat.

Daarnaast is naar mijn weten is noch Royal Philips noch een andere partij PSV financeel te hulp geschoten terwijl PSV in zwaar weer zat maar wellicht dat mij iets ontschoten is.

En al zou dat wel zijn dan doet dat nog niks af aan het feit dat PSV na Ajax de meest succesvolle club is van Nederland historisch gezien en de afgelopen 30 jaar PSV beter presteert.

Wellicht pijnlijk voor jou Ajax ''wij zijn de beste'' ego maar feitelijk juist.

18 maart 2015 om 10:39

Panerai,

Reactie op #19. Dat is dus het verschil met Ajax en Psv. PSV kan het eigenlijk niet veroorloven om geen Europees te spelen en daarom geven zij geld uit om volwaardige basisspelers te halen. Ajax daarentegen is financieel veel gezonder en kan door gebruik van hun jeugd een tussenjaar wel veroorloven.

18 maart 2015 om 11:11

Panerai

Over de laatste dertig jaar binnen de landsgrenzen:

PSV 14 x landskampioen , Ajax 12 x landskampioen

PSV 6 x bekerwinnaar, Ajax 9 x bekerwinnaar

PSV 9 x Supercup, Ajax 7 x Supercup

Daarnaast buiten de landsgrenzen:

PSV 1 x Europacup l, ....

Ajax 1 x Champions League, 1 x Europacup ll, 1 x Uefa cup en 1 x Wereldbeker, 1 x Europese Supercup

Al met al ontlopen de clubs elkaar niet erg veel over de afgelopen 30 jaar qua successen.

Ook Ajax dertigers hebben nog genoeg successen mogen beleven, ook al is jouw gevoel van suprematie sterker dan het in werkelijkheid nodig blijkt te zijn.

Edit: PSV 1 x Uefa cup verwijderd

18 maart 2015 om 11:38

Je vergeet even dat Ajax een behoorlijke leegloop heeft gehad steeds weer elk jaar en dat bij PSV Depay en Wijnaldum expliciet gebleven zijn omdat ze kampioen wilden worden met Psv.,,als Blind was gebleven als aanvoerder dan had het hele seizoen een andere wending gekregen en was Ajax waarschijnlijk weer kampioen geworden...

18 maart 2015 om 12:01

Volgend seizoen komt PSV met de mogelijk naderende verkoop van Depay en Wijnaldum, en als ze pech hebben Willems, die ook goed on de markt ligt, waarschijnlijk ook in zwaar weer terecht en kan men in Eindhoven ook weer beginnen met opbouwen. Het is ook maar de vraag of de belangrijke Guardado opnieuw gehuurd kan worden.

Het elftal van Ajax is dan weer een jaartje verder en het ziet er niet naar uit dat er komend seizoen veel veranderingen zullen plaatsvinden binnen de selectie.
Dit Ajax-elftal gaat alleen maar doorgroeien, met ook nog eens een heel talentvolle lichting achter de hand, terwijl PSV een paar stappen terug moet doen en zoals ik van de PSV kenners heb begrepen, zit er weinig soeps in de jeugd.
We zullen zien wat de komende jaren gaat gebeuren.

18 maart 2015 om 13:01

Panerai #64,

Huntelaar was al 17 toen hij in het jaar 2000 van de jeugd van De Graafschap naar de jeugd van PSV vertrok. Op zijn 19e werd hij tot twee maal toe verhuurd aan De Graafschap en Agovv waarna hij in 2004 als topscorer van de Eerste Divisie weer terug keerde bij PSV waar hij niet goed genoeg bevonden werd en verkocht werd aan Heerenveen.

Dus hoe kun jij nou zeggen dat Huntelaar bij PSV is doorgebroken?

PS: De enige jeugdspelers waarvan ik kan herinneren die bij PSV zijn doorgebroken, zijn Affelay en Depay.

18 maart 2015 om 14:33

Bogarde, helemaal mee eens.

18 maart 2015 om 17:12

PSV won 1978 de uefa cup. Dat is dus langer geleden van 30 jaar. Jammer voor je maar Ajax is echt een grotere club dan psv. Zelfs als je naar de laatste 30 jaar kijkt

18 maart 2015 om 17:27

Allemaal heel leuk dat jij je gelijk wil halen panerai.

Dat Ajax dit jaar waarschijnlijk een keer geen kampioen wordt is inherent aan het gekozen beleid. Dat de jeugd van Ajax niet heeft bijgedragen aan de vier kampioenschappen is natuurlijk volslagen onzin. Spelers als Vertongen, Alderweireld, Eriksen, de Jong, Blind, Vermeer, Stekelenburg en ga zo maar door komen toch echt volledig of grotendeels uit de Ajax jeugd. En die hebben echt allemaal een belangrijke bijdrage gehad aan de titels.
Daar komt bij dat de afgelopen decennia het vooral de jeugdspelers van Ajax zijn die iets hebben gepresteerd in de top. Spelers als Zlatan, van Basten, Sneijder, Bergkamp, de Boertjes, Kluivert, Rijkaard en ga zo maar door.

Psv geeft zoals jezelf al zegt niet meer tegenstand dan de jaren hiervoor. Ze spelen slechts wat stabieler en hebben een dosis geluk en bij Ajax is er de keus gemaakt verder te verjongen.

Dat psv de belangrijkste opponent is ontkent ook niemand.

19 maart 2015 om 01:21

@jaakke

Ik probeer mn gelijk niet te halen, ik heb gelijk.

Daarnaast zeg ik slechts dat Ajax deze kampioenschappen niet puur te danken heeft aan het jeugd beleid. Dit zeg ik om dat er Ajacieden zijn die denken dat Ajax met puur doorstroom van jeugdspelers consequent kan mee doen om het kampioenschap en of groeien in europa.

Dan zeg ik dat dat een utupie is en dat Ajax wel degelijk spelers moet kopen om de selectie op pijl te houden. Die 4 kampioenschappen waarbij Ajax het voornamelijk met jeugd spelers deed geven een slechte reflectie van de "kracht'' van het beleid. Ik ben namelijk van mening dat Ajax zeer weinig concurrentie heeft gehad omdat andere clubs die normaal gepsproken tegensand bieden duidelijk in een mindere fase zaten.

Nogmaals, Ajax is terrecht kampioen de afgelopen 4 jaar maar als er een ploeg als PSV serieuze tegenstand bied dan wordt Ajax geen 4x achter elkaar kampioen met dat beleid. Zie dit jaar waarbij Ajax op een gelijk aantal punten zit in de zelfde periode vorig jaar en waarbij PSV nu 11 punten los staat terwijl PSV niet eens geweldig speelt.

Ajax heeft veel grote talenten en wellicht dat er seizoenen zijn dat je geen spelers hoeft te kopen maar ik heb het over de lange termijn. Ajax zal net zo goed kwaliteits spelers moeten aantrekken om de selectie op peil te houden.

Wat ik dus probeer duidelijk te maken is dat zelfs Ajax, die wellicht de beste opleiding ter wereld het niet alleen met jeugd gaat redden als de traditionele grotere clubs in Nederland hun oorsprongelijke niveau halen.

Daarnaast ontkent niemand dat Ajax geen grote spelers heeft voort gebracht. Echter waren die spelers grote voetbal talenten en waren deze spelers er ook wel gekomen als ze via PSV of Feyenoord in de voetballerij terrecht waren gekomen maar dat ter zijde. Het is logisch dat Ajax de grootste spelers voort brengt want ze zijn het grootste en hebben het meeste geld wat logischerwijs resulteert in de beste spelers en de grootste talenten.

Daarnaast is het lachwekkend dat je Zlatan een product van de Ajax opleiding noemt. Deze jongen had al 40 wedstrijden voor Malmo FF gespeelt voordat hij bij Ajax terrecht kwam. Dit is een pure aankoop.

Heel goed nieuws dit. Ajax heeft van Bazoer van een erg talentvolle verdediger een top allround middenvelder gemaakt. Een 5-jarig contract zou voor alle partijen geweldig zijn !

18 maart 2015 om 07:14

Is dat nou goed gezien door ajax of gewoon niet gezien door psv?
Want met zijn kwaliteiten is het zonde om hem als verdediger op te stellen.

18 maart 2015 om 07:22

Ik denk het eerste ! ;-)

18 maart 2015 om 07:23

Gewoon goed gezien door Ajax dat die jongen beter tot zijn recht komt op het middenveld.
Maar aan de andere kant, in de verdediging @ de PSV jeugd was hij 1 van de betere dus blijkbaar kon hij ook prima in de verdediging spelen.

Ik ben in ieder geval blij dat hij nu bij ons speelt.

18 maart 2015 om 10:25

2de
De grootste reden dat hij wilde vertrekken bij Psv is dat hij daar uitsluitend als CV werd gezien.

18 maart 2015 om 07:39

Vind het altijd zo grappig als mensen zeggen dat Ajax Bazoer wel degelijk een jeugd product vindt omdat ze hem hebben omgevormd tot middenvelder. Dat is een beetje onzin. PSV heeft Guardado van linkervleugelspeler toch ook omgevormd tot cvm. Is hij dan ook opgeleid door PSV?

18 maart 2015 om 08:05

Voetbaljer

In de omvorming tot cvm wel, als jeugdproduct natuurlijk niet. Guardado is te oud om hem jeugdproduct te noemen.

En ja, Bazoer vervolgt al twee jaar na zijn PSV-tijd, zijn jeugdopleiding bij Ajax. En is daar omgevormd tot middenvelder.

Maar goed, je hebt zelf natuurlijk wel door dat je vergelijking eigenlijk een beetje dom is, neem ik aan.

Er zijn mensen die op hun 55ste nog omgeschoold worden en een opleiding volgen.
Je kunt deze 55 ers dan moeilijk jeugdproducten noemen.

18 maart 2015 om 09:18

Het maakt natuurlijk geen reet uit of iets een jeugdproduct is de ja of de nee.
Het grote voordeel van een speler die in de jeugd heeft gespeeld en doorbreekt bij het eerste vaak vele male goedkoper is dan een aankoop. Dan vinden ze het bij Ajax daarnaast erg belangrijk dat spelers al leren in het 'Ajax-systeem' te spelen.

Je zou ook kunnen zeggen dat Bazoer zowel een jeugdproduct van PSV als van Ajax is. Dan is iedereen tevreden?

18 maart 2015 om 09:20

Ik vind het grappig dat juist mensen buiten Ajax er jeugdproduct aanhangen. Er is namelijk geen één ajacied die zegt dat Bazoer eigen jeugd is. Wel deels zelf opgeleid.

18 maart 2015 om 09:58

Daarom zeg ik altijd hij komt uit de opleiding, jaren maken inderdaad niet uit, maar hij moet wel uit de opleiding komen zoals hij het spelletje kent en ook goedkoop is.

Wauw, dat zou echt te gek zijn zeg! 5 jaar..
Ik hoop dat dit waar is, zou echt te gek zijn!

Kijk, zo kan het ook. Reden temeer om niet overdreven flexibel te zijn ten opzichte van Raiola. Het is uiteindelijk graag of niet voor die jonge gastjes. Ze krijgen speeltijd op een niveau dat ze elders niet zomaar krijgen en als het ze niet hard genoeg gaat moeten ze maar gaan.

Wat Bazoer betreft: mooi dat zijn overstap naar Ajax zinvol is geweest en zo heeft uitgepakt, als hij zich zo blijft ontwikkelen komt die stap voor hem snel genoeg.

18 maart 2015 om 13:45

Is het niet opvallend dat deze opmerking vaker wordt geplaatst, nu het voordeel bij Ajax ligt?
Ik ben het ermee eens dat Raiola een viespeuk is, bijna altijd aan geld denkt en ik vind hem ook een slechte zaakwaarnemer, maar het kan ook zijn dat Ajax fout zit bij verschillende kwesties (bijvoorbeeld Kishna)

Wij weten de reden niet precies van het thuis laten van Kishna, wij weten allemaal niet wat er tussen hem en de Boer speelt, maar wie weet zouden wij in Kishna zijn schoenen hetzelfde doen.

Waarom staat er tot twee maal toe "verdediger" in de tekst, terwijl Bazoer al twee jaar lang op het middenveld speelt?

Een speler als deze is natuurlijk heel anders dan bijvoorbeeld Kishna die zichzelf momenteel overschat. Deze jonge straalt zoveel rust en volwassenheid uit al op die leeftijd en zijn voetbalstyle is natuurlijk fantastisch. Als deze jonge zich goed door blijft ontwikkelen en er verstandig aan doet door een vijfjarig contract te tekenen word die bij Ajax zeker een sterkhouder. Verder denk ik dat hij niet alleen door zijn voetballende kwaliteiten maar ook door het verstandige karakter het erg ver gaat schoppen.

18 maart 2015 om 08:15

Ja want bij Feyenoord staan er zoveel jeugdspelers op het veld en halen er zoveel de top. Ahum ahum

18 maart 2015 om 08:21

Volstrekte onzin. Van dit rijtje is alleen Depay geslaagd bij PSV. Bazoer is een speler die als de meeste jeugdspeler bij PSV zich niet kon ontwikkelen en daarom naar Ajax ging. De kans dat een jeugdspeler bij Ajax het eerste haalt is vele malen groter dan bij PSV. Depay en Affelay zijn de enige uitzonderingen.

Bazoer is een toptalent. Dat is hij altijd al geweest. Ik vind het gelul dat hij bij Ajax is omgevormd tot middenvelder. Die stap had hij bij elke club kunnen maken omdat hij voetballend heel erg sterk is. Feit is dat hij als centrale verdediger al als 15 jarige meespeelde op het jeugd ek voor -17. Met en tegen veel oudere leeftijdsgenoten. Het is doodzonde dat hij van Psv naar Ajax is gegaan. Ik weet zeker dat hij onder het huidige klimaat bij Psv dezelfde kansen had gekregen. Maargoed, het is nu eenmaal zo en Ajax heeft het gewoon goed gedaan. Uiteindelijk heeft Bazoer voor Ajax gekozen en Ajax is daarmee spekkoper.

18 maart 2015 om 10:21

Nou dat is geen gelul, want de reden dat Bazoer weg wilde was dat psv hem zag als CV en hijzelf wilde naar het middenveld.
En dat heeft Ajax dus goed ingeschat.

18 maart 2015 om 13:49

Hoezo zou hij bij PSV dezelfde kansen krijgen?

Bij PSV weten we niet op welke positie hij zou spelen, bij PSV weten we niet of hij al voor Hendrix en Hiljemark zou komen in de pikorde, laat staan Maher en Guardado. Ajax heeft op het moment geen Guardado, daarom speelt Bazoer, hij is de beste optie.

Ik denk niet dat Bazoer bij PSV dezelfde kans zou hebben gekregen, omdat Hendrix ook niet in de basis staat.

Goed nieuws! Ook verstandig van die jongen zelf, hij is pas 18 en kan alleen groeien door veel te spelen. Als je je bij Ajax onmisbaar maakt komen er vanzelf topclubs met mooie aanbiedingen en is Ajax ook niet te beroerd om mee te werken. Denk dat verdedigende middenvelder wel zijn plek word, kan hij echt de wereldtop op halen.

Geweldig nieuws, met afstand het grootste talent in nederland naar mijn mening. Als zelfs Frank een 9 gaat geven nou dat zegt wat hoor haha!

Goed voor Ajax en het Nederlandse voetbal dat hij goed presteert. Ik vind het alleen overdreven om te zeggen dat de jongere spelers bij Ajax veeeel meer kansen krijgen dan bij Psv. Feit blijft dat Bazoer alleen maar speelt bij Ajax, omdat Zimling niet naar behoren presteert. Wanneer Poulsen dit jaar nog bij Ajax had gespeeld, was deze jongen gewoon bij Jong Ajax gebleven.

18 maart 2015 om 08:49

Vreemd om dat te zeggen. Jairo Riedewald, Kenny Tete en Quincy Menig hebben naast Bazoer dit seizoen ook al hun debuut kunnen maken ondanks de concurrentie

18 maart 2015 om 10:55

Je debuut maken en een basisplaats hebben, daar zit wel een groot verschil in. Hendrix heeft tal van wedstrijden in de basis gespeeld, maar toch roept iedereen dat hij weg zit te rotten op de bank. Zit Riedewald niet weg te rotten dan?

18 maart 2015 om 11:20

@yaya_psv #41
Misschien vergeten maar Poulsen speelde aan het eind van vorig seizoen helemaal niet meer zoveel wedstrijden. Die was gepasseerd voor ene Daley Blind.
Dat was ook één van de redenen dat Poulsen eerst verder wilde kijken aangezien FdB Poulsen geen garantie op speeltijd/ basisplek kon geven.
Dus ook al mocht Poulsen nog dit jaar bij Ajax gespeeld hebben dan nog is het de vraag of niet Bazoer alsnog de voorkeur kreeg.

18 maart 2015 om 14:36

Yaya

Helemaal geen onzin, Hendrix bankt wat vreselijk zonde is.

18 maart 2015 om 14:46

Hendrix heeft dit seizoen in alle competities al 20 basisplaatsen gehad. Wat moet het toch een kwelling zijn voor deze jongen om zo weinig te mogen spelen.

19 maart 2015 om 02:57

Heb je gelezen wat ik zei? Hij kan kansen hebben gehad, maar hij is geen basisspeler toch? Een rastalent hoort iedere wedstrijd te spelen.

Trouw beloven moet Bazoer niet meer doen...

18 maart 2015 om 08:50

Heeft hij dan ooit trouw belooft aan Psv? Hij had nog geen eens een contract bij Psv. Wat zou jij doen als je bij een club speelt waar de jeugd nauwelijks een kans krijgt?

Bazoer wordt elke wedstrijd alleen maar beter petje af voor wat hij laat zien. Maak Bazoer maar gelijk een van de best betaalde spelers zou ik zeggen. Ik vraag me wel af welke positie nou het beste voor hem is. Hij heeft het benodigde loopvermogen voor de rechtshalf positie. Maar hij is eigenlijk opgeleid voor de VM positie. Klaassen staat daar nu maar dat is alleen omdat er iemand moet staan die fysiek sterk is met inzicht en ervaring. Iemand die je met een gerust hart de bal kan toevertrouwen en die snel kan handelen. Toch hoop ik dit seizoen Bazoer nog een paar keer op VM te zien als voorbereiding op volgend seizoen: Sinkgraven - Bazoer -- Klaassen. Serero als backup voor Bazoer en eventueel Demy de Zeeuw aantrekken in een Poulsen of Zimling rol (afwachten of hij het goed doet bij Nac).

18 maart 2015 om 09:30

Dat heeft deels ook te maken met de blessure die Klaassen parten speelt, op CVM hoeft hij iets minder energie in een wedstrijd te leggen (lees minder meters maken). Ik denk dat dit volgend seizoen wel weer wordt teruggedraaid idd.. Davy kan nu ook zijn grote kracht, zijn diepgang, minder gebruiken, Bazoer heeft die diepgang ook wat minder..

18 maart 2015 om 11:57

Ik heb al een heleboel reacties gelezen, maar jij bent de enige die het over oranje heeft...

18 maart 2015 om 14:08

Het mooie is dat die jongen al heel zijn loopbaan goede dingen laat zien. Maar jij bent natuurlijk weer zo iemand die een speler drie wedstrijden in het eerste ziet spelen en zich verder niet verdiept in die speler. Bazoer was altijd al een groot talent bij PSV. Daarom waren zij ook zo boos dat hij naar Ajax ging. Bij Ajax speelde Bazoer ook al heel sterk in Jong Ajax. En nu blijkt hij zich alleen maar door te ontwikkelen. Sorry hoor, maar je kan moeilijk gaan ontkennen dat het heel knap is dat een jongen van net 18 wekelijks het middenveld domineert in wedstrijden van Ajax. Hij hoeft niet gelijk in Oranje, maar het zou toch redelijk zijn als je een keer niet de jaloerse zuurpruim uit zou hangen, maar gewoon blij kan zijn dat er in Nederland zo'n talent rondloopt.

Ik vind hem de laatste weken goed spelen, heb toen tegen Feyenoord erg op hem zitten letten maar toen zag je wel dat hij nog heel veel moet leren. Maar goed, dan speel je ook wel even tegen een ander middenveld dan de afgelopen weken, die hele middenlinie ging door het ijs. Goed dat ajax hem langer kan binden, dit soort spelers hebben natuurlijk niet de binding met een club zoals echte jeugdexponenten, dus het is altijd afwachten of ze niet nog meteen een stap willen maken en hun zakken gaan vullen.

Goed nieuws hè meneer Brandts en Cocu! Bazoer blijft Ajax trouw. Dat krijg je als je jeugd spelers de kans geeft in het eerste elftal. Wat bij PSV niet vaak voorkomt. Omdat ze liever geld uit geven. Bij Jong PSV lopen genoeg talenten. En wat deden ze vorige seizoen gaan Bryan Ruiz huren voor veel geld. Niet verstandig als je het mij vraagt. De jeugd is de toekomst Philip Cocu!!! Kijk naar Ajax en Feyenoord. El Ghazi, Kishna, Klaassen, Veltman, Bazoer, Riedewald, Menig enz. En bij Feyenoord Boëtius, Manu, Karsdorp, Clasie, Kongolo, Nelom noem ze maar op. Dat zouden jullie ook moeten doen. Dan had Bazoer nog gewoon in Eindhoven gespeeld.

18 maart 2015 om 10:00

Bryan Ruiz heeft ons Europees voetbal gegeven en Bazoer was nog te jong geloof ik. doei met je lap tekst.

18 maart 2015 om 10:40

Ja maar dat was niet alleen de verdienste van Bryan Ruiz hoor. Één speler maakt het verschil niet hoor dat doet het hele elftal. En ik wil gewoon aangeven dat er in Nederland gewoon veel meer met jeugd gewerkt moet worden dan onnodige aankopen te doen. Wij hebben daar de middelen niet voor om grote spelers naar Nederland te halen. Het is ook een wonder dat Guardado nu bij PSV speelt dat had ik nooit verwacht. Maar er moet echt meer uit de jeugdopleiding van PSV gehaald worden. Als er iemand geblesseerd is zoals Narsingh destijds en dat ze dan een jeugdspeler als vervanger er neer zetten als je niets anders hebt in je selectie. En ga dan niet miljoenen uitgeven aan een huur van een middelmatige speler als Ruiz die niet eens veel speelt bij Fulham in de Championship.
Zet dan Rayhi ofzo weet ik veel hoe die gasten allemaal heette in de jeugd bij PSV op die positie. Als je kijkt naar de PSV selectie dan is bijna alles gekocht van andere clubs Bruma (hsv), Maher (az), Schaars (sporting Cp), De Jong (gladbach), Wijnaldum (feyenoord), Narsingh (heerenveen), Jozefzoon (rkc Waalwijk), Pasveer (heracles) en de huurspelers Rekik (man City), Guardado (valencia), Isimat-Mirin (AS Monaco) en Wintjens (VVV-Venlo) al deze spelers hadden ook merendeels jeugd kunnen zijn daar ben ik van overtuigd dat er net als bij Ajax en Feyenoord ook goede jeugd loopt als bijvoorbeeld Clasie en Klaassen. En die keeper Wintjens had toch ook niet gehuurd hoeven te worden jullie hebben die Jesse Bertrams en de la Paz toch ook nog. Die hadden toch derde keeper kunnen zijn tot dat Nigel Bertrams weer hersteld is. Waar hebben we het over derde keeper die toch nooit speelt in het eerst tenzij het nodig is.

18 maart 2015 om 10:53

Bryan Ruiz heeft persoonlijk voor 11 punten gezorgd door zijn belangrijke doelpunten op cruciale momenten. Dankzij hem hebben we Europees voetbal gehaald.

18 maart 2015 om 12:08

@afca_babel nog meer jeugd bij nederlandse clubs? Dan zijn de spelers in het 1e elftal straks allemaal 16 jaar...

PSV is altijd een club geweest die met veelal Nederlandse aangekochte talenten heeft gepresteerd. V nistelrooij, v bommel, hofland, bouma, ooijer, robben en zelfs de tegenwoordig als opper psver beschouwde cocu is niet door PSV opgeleid. Daar is helemaal niks mis mee, het is alleen een andere manier. Ik begrijp nooit zo goed waarom iedereen in nederland het altijd op dezelfde manier moet doen... opleiden + paar aankopen werkt voor ajax, aankopen werkt voor psv... wat is nou eigenlijk het probleem?

Dat jij (en ik) nooit fan van psv kunnen worden heeft er mede toe geleid dat je fan bent geworden van een andere club. Prima toch?

18 maart 2015 om 13:45

De beste manier om je talenten op te leiden is om een goede mix van jong en oud te maken. In Nederland zijn we daar enorm in doorgedraaid en is er haast geen oud meer.

18 maart 2015 om 18:01

@ Farcities

Dat is een excuus wat uit de club is gekomen om een dure flater goed te praten. Eerst werd hij gehaald voor PSV haar laatste kans in de race om het kampioenschap, toen dat niet meer lukte was hij gehaald om tweede te worden, toen dat niet lukte was hij opeens gehaald om Europa League voetbal veilig te stellen. Ondanks dat hij PSV punten heeft bezorgd heeft hij PSV niet gebracht waarvoor hij gehaald was, zonder hem had PSV ook wel de Europa League veilig gesteld.

Daarnaast vind ik het ook ironisch omdat de meeste PSV supporters geen moer geven om de Europa League, al zou je het derde excuus als origineel uitgangspunt nemen; dan nog was het weg gegooid geld omdat PSV ook dit seizoen wederom teleurgesteld heeft in de Europa League.

Ja, Ajax speelt ook beroerd (voordat je over Ajax begint) en zal er morgen nog voor moeten vechten om de volgende ronde te halen. Alleen heeft dat niets te maken met de sportieve en financiële blunder om Ruiz voor een miljoen te halen voor een paar maanden.

Goeie zet van ajax om baas-oer langer te kunnen binden. Geen speler die nu al na een paar goede wedstrijden het al te hoog in zijn bol heeft zitten. Met zijn rust, en uitstraling gaat dit een hele grote speler worden. En natuurlijk gaat deze man een terugval krijgen, maar denk dat het niet lang zal gaan duren. Hij komt er snel uit en dan gaat het snel met hem. Hopen dat baas-oer voor 5 jaar bijtekent zodat we flink kunnen cashen met hem. Ben nu al benieuwd naar dit ajax over 3 a 4 jaar als ze allemaal op elkaar ingespeeld zijn!

Bazoer en trouw. Haha :-D

18 maart 2015 om 12:49

Waarom zou je destijds als jeugdspeler trouw moeten zijn bij een club waarvan het voor jeugdspelers voor 90% zeker is dat je toekomst toch niet daar ligt?

Prachtig dat zulke jongens al zo jong trouw zijn aan hun club

18 maart 2015 om 10:42

Het heeft niets met trouw aan de club te maken, maar met het ontwikkelen van je kwaliteiten zodat je een goede toekomst tegemoet gaat.

Leg hem voor 5 jaar vast en snel een beetje! Kishna idem dito. Gewoon voor lange tijd met deze vaste kern verder gaan.

Deze jongen zou ik meenemen naar het EK (als we die halen)

prima dat deze jongen gaat bijtekenen. Doet het nu al boven verwachting goed en kan wel eens de belangrijkste speler gaan worden de komende jaren.

Zou mooi zijn als Ajax dit team 3 jaar bij elkaar zou kunnen houden. Maar dat wel weer ijdele hoop zijn, vrees ik.

18 maart 2015 om 22:59

De Nederlandse competitie biedt te weinig op zowel sportief als financieel vlak om spelers langdurig te houden als ze echt goed worden. Echter is het wel de kunst dat Ajax er in slaagt de vervangers ten alle tijden opgeleid klaar heeft staan. Dan kan het vertrek van spelers veel makkelijker worden opgevangen. Tenzij ze natuurlijk van het kaliber Messi zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren