Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Genee weet meer over mogelijke interlandswitch: ‘Hij heeft Advocaat teruggebeld’

Laatste update:

Riechedly Bazoer gaat niet in op de uitnodiging van Curaçao, zo onthult Wilfred Genee dinsdagavond in Vandaag Inside. De 27-jarige verdediger van AZ was door bondscoach Dick Advocaat benaderd om voor het land uit te gaan komen, maar heeft daar geen trek in. “Hij doet het niet”, aldus Genee.

Advocaat onthulde begin maart in Veronica Offside dat hij onder anderen Bazoer heeft benaderd voor Curaçao. ‘Twee of drie namen’ hadden toen al bedankt, onder wie Justin Kluivert. Van Bazoer had de bondscoach echter nog niks gehoord.

“Van Bazoer weet ik niet of hij interesse heeft, want hij heeft niet gereageerd”, aldus de keuzeheer destijds. “Heb je wel het goede nummer dan?”, grapte Genee. “Het is toch gek dat hij niet reageert? Dat is een heel goede voetballer.”

’Dat is toch wel pijnlijk’


Genee weet dinsdagavond te melden dat Bazoer inmiddels heeft gereageerd op Advocaat. “Hij heeft Advocaat teruggebeld, eindelijk”, zegt de presentator. “Hij doet het niet. Dat is toch wel lullig, Dick belt al die mensen op maar niemand wil meewerken. Dat is toch wel pijnlijk.”

“Ja, maar Dick weet toch: als je dat baantje bij Curaçao krijgt, dat is een betaalde vakantie met een gezellig team”, reageert Johan Derksen. “Zo denkt Dick er niet over, maar je moet daar niet streven naar resultaten.”

’Moeilijk om ze te overtuigen voor Curaçao te kiezen'


Advocaat benaderde de afgelopen periode naast Bazoer en Kluivert ook Joshua Brenet (FC Twente), Tahith Chong (Luton Town), Sontje Hansen (NEC), Armando Obispo (PSV), Shurandy Sambo (PSV) en Tommy St. Jago (Willem II).

De bondscoach van Curaçao kreeg echter veelvuldig nul op het rekest. “Het is echt moeilijk om ze te overtuigen voor Curaçao te kiezen", onthulde Advocaat eerder al.

"Ik denk zelf niet dat je nog in het Nederlands elftal kan komen als je 24 of 25 bent. Maar dat ga ik ze niet zeggen.” De trainer wilde niet vertellen wie er dan had afgezegd. “Namen van spelers ga ik alleen niet noemen. Van sommigen begrijp ik het.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Genee praat er makkelijk maar de bond daar is het nog steeds een bende daarom willen zat jongens niet uitkomen van Curacoa. Bacuna liet in parkeer de bus al weten geen fan te zijn van de bond.

Je gaat met Curaçao waarschijnlijk toch nooit een eindtoernooi halen. Maar zit wel iederen interlandperiode 10 uur hen en 10 uur plus in het vliegtuig. Plus nog reistijd daar naar andere eilanden en vage landen. Om op een knollenveld tegen een stel veredelde amateurs van Haiti of Trinidad en Tobago te spelen. Je moet er inderdaad maar trek in hebben..

Het klinkt heel leuk dat interlandvoetbal. Maar als prof op een serieus niveau is dat toch niet interessant. Misschien als je als 30+ er half aan het rentenieren bent in Turkije of het Midden-Oosten.

12 maart 2024 om 23:37

Precies dit wat je zegt en met corupte bond.

13 maart 2024 om 00:48

Toch heb ik wel het idee dat als spelers als Kluivert en Bazoer hier wel voor kiezen de kansen wel behoorlijk toenemen om je wel te kwalificeren voor een eindtoernooi. Zou voor een eiland als Curaçao geweldig zijn! Is al behoorlijk booming qua toerisme en zo’n deelname zou het land veel bekender maken.

13 maart 2024 om 05:25

Mwah denk met spelers als Obispo, Bazoer, Chong, Kluivert en nog wat andere van xit soort spelers die toch nooit meer het NL elftal gaan halen (wellicht Kluivert ooit nog) je best een leuk elftal op de been kan krijgen.
Dat eventueel kan verrassen op zo'n toernooit daar.

Maar inderdaad die reistijd is to much haha.

13 maart 2024 om 09:34

het is voor komende wk in 2026 juist een grotere kans dat een land als curacao zich kan plaatsen.
doordat het wk in mexico/canada/usa wordt gehouden zijn de grote landen (uit die kwalificatie regio) al automatisch geplaatst. Daarnaast krijgt dat wk ook meer deelnemers dan ooit (volgens mij 1 extra plek voor elke regio?).

maar verder allemaal met je eens dat de bond niet professioneel is en dat de lange reizen en slechte velden geen positief beeld geven.

Spelers maken zo een switch pas als een bond professionaliteit uitstraalt. Kijk naar bijv Marokko. Sinds de bondsvoorzitter van nu is het rap gegaan met jongens die voor Marokko kozen. Omdat hij de problemen bij de wortels heeft gepakt. Als Curaçao wil dat jongens als Bazoer komen, dienen ze ook een soortgelijk traject te doorlopen. Hetzelfde geldt voor een Suriname.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren