Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dick Advocaat hoopt ook Justin Kluivert te overtuigen: ‘Is toch al 24’

Laatste update:

Dick Advocaat hoopt dat Justin Kluivert interlands voor Curaçao wil spelen. Dat onthult de kersverse bondscoach van het eiland aan tafel bij Veronica Offside. De 76-jarige oefenmeester gaat de komende maanden veel gesprekken voeren met spelers die mogelijk voor Curaçao kunnen gaan spelen. Daarbij wil Advocaat ook in gesprek met AFC Bournemouth-aanvaller Kluivert.

Maandagmiddag meldde De Telegraaf dat Advocaat er nog maar eens een buitenlands avontuur aan vastplakt. De 76-jarige trainer is definitief de nieuwe bondscoach van Curaçao. Cor Pot, Kees Jansma en Casper van Eijck complementeren de technische staf van de Nederlander.

Maandagavond is Advocaat te gast in Veronica Offside waar hij meer vertelt over zijn nieuwe avontuur als bondscoach. De ervaren keuzeheer van Curaçao hoopt dat hij samen met technisch directeur Khalid Sinouh een aantal grote namen kan strikken. Advocaat begint maandag zelf over Kluivert.

“Kluivert zijn zoon, die is toch al 24”, aldus Advocaat. Presentator Wilfred Genee denkt in eerste instantie dat de Hagenaar doelt op Ruben Kluivert, verdediger van FC Dordrecht. “Nee, die bij Bournemouth speelt. Die is 24 en heeft pas een of twee keer in het Nederlands elftal gespeeld. Dan mogen ze nog uitkomen voor een andere nationaliteit.”

Kluivert wordt in mei van dit jaar 25. Zijn laatste interland dateert van 6 september 2018, toen hij kort inviel tegen Peru (2-1 winst). De Amsterdamse vleugelspits debuteerde in dat jaar onder bondscoach Ronald Koeman in Oranje. Momenteel lijkt Kluivert echter niet in beeld bij de Nederlandse keuzeheer.

Advocaat verwacht niet dat NEC-aanvaller Sontje Hansen al een keuze wil maken. “Die is nog heel jong. Dat is een beetje het probleem. Er zijn heel veel goede jonge spelers, maar die durven nog geen besluit te nemen.” Hansen is momenteel jeugdinternational van Jong Oranje.

Eerder op de maandag schreef het Curaçaose Deporto Vigilante al dat Advocaat en Sinouh inzetten op de komst van Tahith Chong (Luton Town), Riechedly Bazoer (AZ), Armando Obispo (PSV), Shurandy Sambo (PSV), Sontje Hansen (NEC Nijmegen) en Ruben Kluivert (FC Dordrecht). Nu voegt Advocaat zelf daar ook de naam van de oudste voetbalzoon van Patrick Kluivert aan toe.

Verwacht jij Justin Kluivert nog terug bij Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoewel ik Justin niet snel bij NL zie komen, denk ik niet dat hij nu al de keuze zal maken voor Curaçao. Justin laat altijd veel ambitie zien, wanneer hij in de media komt.

15 januari 2024 om 21:19

Is het per se gebrek aan ambitie als hij nu voor Curaçao kiest? Je kan het ook zien als een kans om daar de grote man te worden en Curaçao naar een volgend niveau te tillen.

15 januari 2024 om 21:24

Jammer genoeg voor Curacao, lijkt het alsof het die gasten te vaak aan nationaliteit mist. Kluivert gaat echt hooguit tot 10 interlands bij NL komen, als hij uberhaupt wordt opgeroepen. Waarom kiest hij dan niet voor zijn trots. Lekker met Curacao naar warme landen om te voetballen is toch heerlijk. Met spelers als Kluivert, Chong, Bazoer en Hansen kan Curacao zeker wel kwalificeren voor de Gold Cup.

15 januari 2024 om 21:30

Met die instelling wordt het sowieso niks. Als je zo denkt kun je beter stoppen als voetballer. Buiten dat zijn er ook genoeg voetballers die het hebben weten om te draaien op latere leeftijd. Ook snap ik dat het lastig kan zijn om op te geven, veel van die gasten die jij noemt waren niet minder talentvol dan hun leeftijdsgenoten die er nu wel staan.

15 januari 2024 om 21:32

@shiraz, is toch niet zo raar. Zo'n Justin is half NL, kwart Su en kwart Cura.

Je kan niet nu al zeggen dat hij maar tot max 10 interlands komt. Hij is 24 en speelt regelmatig in de PL. Zo'n Berghuis zit inmiddels ook al bijna aan de 50 interlands en die kwam ook pas op zijn 25e in beeld. Marten de Roon kwam ook pas op zijn 25e erbij en zit ook al op 40+. Weghorst etc

Nederland is geen Frankrijk. Zolang je geen centrale verdediger bent, heeft iedere 24 jarige nog kans die minimaal in de Eredivisie speelt

15 januari 2024 om 21:36

Welke trots? Hij is toch gewoon in Nederland en spanje opgegroeid.. lijkt me niet dat hij echt een band daar heeft.

16 januari 2024 om 09:08

@shiraz, je vergeet 1 element, het op en neer reizen en de bijbehorende tijdsverschillen. NL speelt doorgaans hun wedstrijden in dezelfde tijdzone, in Europa. Dan is het 2-3 uurtjes vliegen en weer terug. De vraag is of hij dat ervoor over heeft om dan ook nog eens met veel mindere teamgenoten te spelen dan bij zijn club (of oranje, mocht hij daar ooit weer voor in aanmerking komen).

15 januari 2024 om 21:19

Zal ook nog even wachten als je ziet dat bergwijn er structureel bijzit. Dan is een oproep voor Kluivert zeker niet ver weg

15 januari 2024 om 22:14

De komende 3 jaar zijn juist ideaal om die stap te maken. Curaçao heeft al een degelijk team en met het wk in usa, Mexico en Canada zijn er al 3 ploegen weg uit de kwalificatie terwijl er 3 of 4 zich plaatsen. Dan zijn de concurrenten: Costa Rica, Honduras, Jamaica, Trinidad. Dan heeft Curaçao best een kans en wellicht zelfs Suriname ook als het meezit

Allemaal leuk en aardig, maar zitten dat soort jongens te wachten om elke 2 maanden naar Curacao te vliegen voor een potje tegen Panama of Suriname met een elftal vol semi-profs? Ook vaak nog eens voor een land waar ze amper zijn geweest in hun leven. Voor een Marokko kan ik het nog wel begrijpen omdat je dan nog een WK kan halen en geen jetlag krijgt, dus dan snap ik dat je dan nog die stap wil maken.

15 januari 2024 om 21:31

Uhmmm ja? Natuurlijk ga je voor een interland carrière daar als je Oranje niet meer kan halen. Er spelen op het moment nota bene Nederlanders internationale toernooien met landen als Indonesië en Kaapverdië.

15 januari 2024 om 21:48

Die hebben niet half het talent dat sommige van dit soort spelers hebben. Met alle respect maar de beste speler van curacao is Bacuna voor de rest bestaat het uit clubloze spelers en spelers van onderkant eredivisie/kkd niveau.

Zo’n interland carrière is natuurlijk hartstikke mooi maar ik begrijp best dat deze jongens de kans niet willen laten lopen niet meer voor Nederland uit te kunnen komen.

15 januari 2024 om 21:56




@yelle, tegen die tijd zijn die jongens 30 ofzo. De spelers die jij bedoelt, die kent niemand en voor hun is iedere interland een hele ervaring. Zo'n Haller wilde pas op zijn 26e voor Ivoorkust kiezen. Zo'n Wan Bissaka is inmiddels 26 en heeft nog steeds geen interland gespeeld, ook nog niet voor Congo gekozen. Zo'n Aouar koos ook pas op zijn 25e. Issa Diop, 27 inmiddels en kan voor Senegal en Marokko kiezen. Moussa Dembele, ook 27 en ook nog steeds geen interland en dat zijn Frankrijk en Engeland waar je er amper tussenkomt. Er zijn echt heel veel Franse jongens met een 2e of 3e nationaliteit die nu 24/25 jaar zijn en die nog steeds geen interland gespeeld hebben. Bij Nederland blijft al helemaal iedereen de hoop behouden, zeker na Noppert.



15 januari 2024 om 22:01

Ik kan me best voorstellen dan Bazoer en Obispo onderhand al op een leeftijd zijn dat ze serieus overwegen zich aan te sluiten bij Curacao. Dan heb je al best een prima middenrif om serieus mee te doen voor Gold Cup kwalificatie. Of zelfs meer, Don Leo heeft Trinidad en Tobago ook naar het WK gekregen.

15 januari 2024 om 21:32

Niks trotser dan spelen voor je vaderland. Ookal is het tegen 11 amateurs van Guatemala. De Marokkanen hebben die trots die de spelers die voor Curacao zouden kunnen kiezen, toch minder hebben.

15 januari 2024 om 21:38

Maar Curaçao is zijn vaderland helemaal niet. Die jongen is door en door Nederlander.

24 jaar en kent Curaçao enkel van het internet, maar omdat zijn oma toevallig geboren is op Curaçao (wat toen niet eens een eigen land was) mag hij voor dat eiland interlands gaan spelen. Deze manier van rekruteren voor een land staat voor mij haaks op interlandvoetbal. Nu ben ik al geen groot fan van interlandvoetbal, maar door dit soort transfers gaat de glans er helemaal van af. Wat een onzin.

15 januari 2024 om 22:25

Thom Haye heeft ook louter een Indonesische opa. Ik vind deze manier van rekruteren (is idd een beter woord dan nationaliseren trouwens) ook waardeloos. Zit er een grens aan hoeveel generaties je terug mag gaan? Verder leuk voor die jongens hoor, maar het geeft zeker te denken.

15 januari 2024 om 22:29

Ja, er zit zeker een grens aan.

15 januari 2024 om 22:27

Rekruteren? Dus als Curaçao destijds wel al onafhankelijk had geweest, had je hier minder moeite mee gehad? Of wat is de toegevoegde waarde van dat "argument"?

15 januari 2024 om 22:52

Moet ik het woord rekruteren voor je uitleggen? Of wat is de toegevoegde waarde van je eerste "vraag"?

Ik kan dat spelletje ook spelen hoor.

Tsja. Proberen kan altijd. En met Dick heb je wel een naam die je benaderd hé. Maar ik zie Justin nog niet snel de overstap maken. Die speelt in de Premier League. En als spelers als een Bergwijn nog altijd geselecteerd worden voor Oranje, dan kan een Kluivert met zijn snelheid en doelgerichtheid er net zo goe bij komen als hij een goede maand/paar maanden heeft bij Bournemouth!

Van dat overige rijtje denk ik dat een Bazoer, Obispo en Ruben Kluivert wel realistisch zijn. Die moeten toch wel inzien dat ze amper tot geen kans maken. Bazoer misschien nog lichte twijfel. Ruben Kluivert en Obispo maken echt 0 kans op Oranje.

Voor Obispo kan je zo al Aké, Blind, Botman, Van de Ven en Struijk als Lcv's oproepen...

Chong twijfel ik ook over. Speelt regelmatig in de BPL, maar niet heel overtuigend ofzo. Maar zie BPL spelers niet snel direct voor Curacao kiezen.

Sambo en Hansen zijn nog relatief jong, die zie ik nu nog geen keus maken.

Waarom zit Justin Kluivert eigenlijk niet bij Oranje? Hij doet het goed bij Bournemouth in de Premier League en is op de flanken echt niet minder dan een Bergwijn, Lang of Berghuis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren