Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ doet het met vier goals nog voorzichtig aan tegen armoedig Excelsior

Laatste update:

AZ heeft zondagmiddag een eenvoudige overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Maarten Martens had in eigen huis geen kind aan Excelsior: 4-0. Halverwege het duel had de thuisploeg al driemaal het net gevonden. Kees Smit, van wie veel verwacht wordt in Alkmaar, maakte en kwartier voor tijd zijn debuut.

Excelsior reisde zonder al te veel vertrouwen af naar Alkmaar, daar trainer Marinus Dijkhuizen liefst zes basisspelers moest missen. Bovendien keken de Kralingers vorig seizoen al na 38 minuten tegen een 5-0 achterstond aan. Dat was tevens de eindstand.

Ook deze keer liep de score al snel hoog op. Halverwege de eerste helft genoot de ploeg van Martens al een comfortabele marge van drie. De openingstreffer kwam op naam van Dani de Wit, die vogelvrij kon inkoppen uit een corner van Riechedly Bazoer.

Het was de vijftiende tegengoal uit een corner voor Excelsior, veruit het meest van alle clubs in de Eredivisie. Twee minuten na de openingstreffer volgde de 2-0. Op aangeven van Yukinari Sugawara tikte Vangelis Pavlidis knap binnen bij de eerste paal.

De Griekse spits komt daarmee op exact vijftig Eredivisie-goals in het shirt van AZ. Slechts vijf spelers gingen hem voor op dat gebied. Deze eeuw lukten alleen Kenneth Perez en Mounir El Hamdaoui dat. Het seizoenstotaal van Pavlidis staat nu op 22 goals.

AZ weigerde gas terug te nemen en kwam via Sven Mijnans nog voor het half uur op 3-0. De flegmatieke buitenspeler annex middenvelder schoot via de binnenkant van de paal raak. Zijn tweede treffer op slag van rust werd afgekeurd wegens buitenspel.

De thuisploeg leek het daarmee wel te geloven en toonde in het eerste kwartier na rust iets meer genade voor Excelsior. De Rotterdammers produceerden in de persoon van Kenzo Goudmijn een schot dat ruim naast ging.

Aan de andere kant had Stijn van Gassel een reactie in huis op een inzet van Pavlidis en tekende Mijnans alsnog voor zijn tweede van de middag. Al liggend op de grond werkte hij de bal in het doel.

AZ kreeg kansen om de score verder uit te bouwen, maar slaagde daar niet in. Wel ging het publiek nog één keer op de banken, toen een kwartier voor tijd Smit binnen de lijnen kwam. De achttienjarige middenvelder wordt gezien als een groot talent en staat er bijzonder goed op bij de Alkmaarse fans.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat Pavlidis er maar 1tje scoorde. Dit was de wedstrijd voor hem om dat aantal te verhogen.

Het is niet dat wij echt goed speelde, Excelsior was gewoon heel matig.

10 maart 2024 om 14:32

Die zijn echt heel hecht inderdaad. Staan bijna elke wedstrijd tegenwoordig binnen een half uur op kansloze achterstand.

Voetballend ging er (zeker in de tweede helft) nog genoeg mis, maar ik heb echt genoten van de instelling en het positieve en aanvallende spel. Leuke wedstrijd en Mijnans man of the match

10 maart 2024 om 14:32

Kees Smit toch? Keesie! Keesie!

Sugawara speelde weer goed zeg. Nog maar een jaar contract komende zomer.... wat zou hij moeten kosten? Zou voor PSV een goede optie zijn mocht Teze vertrekken.

10 maart 2024 om 15:04

Dit zijn ideale wedstrijden voor hem. In de wedstrijden dat hij een goede buitenspeler tegenover zich heeft is het verdedigend erg pover.

10 maart 2024 om 15:10

Volgens transfermarkt 15 miljoen. Maar voor 8-10 miljoen mag hij zeker weg wat mij betreft.

10 maart 2024 om 15:39

8-10 miljoen wel erg veel voor een rechtsback met 1 jarig contract toch? Of ligt dat aan mij. Staat AZ geheel vrij om dat te vragen hoor, daar niet van.

10 maart 2024 om 16:07

Mwah, je hebt wel een back met een uitstekende traptechniek die z'n mannetje staat, nog vrij jong is en ondanks dat al enorm veel ervaring heeft. Vind 8-10 miljoen helemaal geen gekke prijs, maar dat hangt natuurlijk ook af van eventuele afspraken die met hem zijn gemaakt door de directie. Karlsson kon bijvoorbeeld een jaar langer blijven maar leverde daardoor ook een stuk minder op. Wie weet dat een dergelijke afspraak ook met Sugawara is gemaakt.

10 maart 2024 om 19:46

Sugawara voor 8-10 miljoen is een prima bedrag. Het was gewoon vreemd dat Kerkez voor datzelfde bedrag weg ging. Bizar dat AZ hem liet gaan (én voor maar 10 miljoen). Bizar goeie speler.

10 maart 2024 om 16:21

Ik vind hem zelf een prima speler maar ik denk dat hij te kort komt voor PSV

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren