Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tweede Rinus Michels Award lonkt voor Cocu; ‘Gio’ ook kanshebber

Laatste update:

Phillip Cocu maakt kans om voor de tweede keer in zijn trainerscarrière de Rinus Michels Award te winnen voor beste coach in de Eredivisie. De oefenmeester van PSV is samen met Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord en John van den Brom van AZ genomineerd voor de prestigieuze prijs.

Cocu won de prijs eerder in 2015 en ook toen wist PSV landskampioen te worden. Van Bronckhorst en Van den Brom wonnen de prijs nog nooit. Vorig jaar moest Van Bronckhorst, die toen de landstitel pakte en dit seizoen de beker, deze ererpijs laten aan toenmalig Ajax-trainer Peter Bosz, die de finale van de Europa League wist te halen.

Van den Brom behaalde dit seizoen met AZ de bekerfinale en in de Eredivisie staan de Alkmaarders derde. In de Jupiler League zijn vijf kanshebbers voor de titel: Michael Reiziger van koploper Jong Ajax, Henk de Jong van De Graafschap, Dick Lukkien van FC Emmen, Gérard de Nooijer van FC Dordrecht en Mike Snoei van Telstar.

Wie moet de Rinus Michels Award winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Ik ben geen groot fan van Cocu, maar vind wel dat hij 'm dit jaar behoort te krijgen. Vooraf waren er veel kenners, supporters en analisten die PSV niet erg hoog zagen eindigen maar na het debacle in Osjiek heeft hij de ploeg op de rit gekregen en het maximale uit deze groep weten te halen waardoor ze terecht kampioen zijn geworden.

24 april 2018 om 15:07

Maar je moet ook niet vergeten hoe opportunistisch het voetbalwereldje is hè. Als het slecht gaat zagen ze aan je poten, gaat het goed zetten ze je op een standbeeld. Grootste voorbeeld is Aad de Mos, die pleitte namelijk voor het ontslag van Cocu.

Ik zie dat Cocu, Van den Brom en Gio genomineerd zijn. Maar waar is Van der Gaag of Groenendijk? Die presteren mijn inziens een stuk beter wanneer je kijkt naar de beschikbare middelen van de clubs.

24 april 2018 om 15:10

Daar ben ik me van bewust. Aad de Mos is misschien wel hét voorbeeld van opportunisme in de voetballerij. Aad vond inderdaad dat Cocu ontslagen moest worden en in november schreef hij dat PSV praktisch al kampioen was, vrij vermoeiend.

De waan van de dag regeert, zeker bij analisten en zelfbenoemd kenners.

Daarbij vind ik inderdaad dat er minimaal een van de namen Steijn, Groenendijk of van der Gaag tussen had moeten staan. Hebben alle drie in mijn ogen iets beters neergezet dan Gio of van den Brom.

24 april 2018 om 16:37

Eens, Cocu moet hem krijgen wat mij betreft, maar de nominaties zijn vooral inspiratieloos. Gio had hem vorig jaar zeker verdiend maar had de pech dat Ajax in hetzelfde jaar de finale haalde. Maar dit jaar kan die award nooit naar Gio gaan, na een kampioensjaar zo'n enorme terugval, dat mag nooit de prijs voor de beste trainer opleveren. Van den Brom heeft AZ mooi laten voetballen, is knap, maar het was het toch te vaak net niet.

24 april 2018 om 19:43

100% Cocu ja;

- met een straatlengte kampioen worden;
- volgens de ''kenners' met een mindere selectie dan Ajax en Feyenoord (al ben ik het daar niet volledig mee eens)
- ondanks alle kritieken erg rustig gebleven en gewoon zijn ding blijven doen.

- Van den Brom deed het prima tegen de kleintjes. Helaas structureel falen vs de top en daarmee val je wat mij betreft af. Had die 2x van PSV gewonnen had die serieus meegedaan om de titel.

- Gio heeft een hoge gunfactor. Maar een prijs voor de beste coach? Nou nee, als je in januari al niet meer meedoet om de titel en nu nog 21 punten achterstand hebt op de koploper dan heb je behoorlijk gefaald. Een beker winnen is te weinig om dat recht te trekken.

Cocu zou terechte winnaar zijn. Met een beperkte spelersgroep maximaal gepresteerd.

24 april 2018 om 15:04

eens dat Cocu de terechte winnaar zou zijn, in ieder geval de beste van de drie genomineerden in mijn ogen. Ik vind echter wel dat zowel Van der Gaag als Groenendijk knappere prestaties hebben neergezet dan Gio en Van de Brom.

24 april 2018 om 15:14

Wat dacht je van steijn? 3 wedstrijden voor het einde al veilig. Vvv werd door iedereen als degradatie kandidaat 1 gezien.

24 april 2018 om 15:25

Inderdaad ook een knappe prestatie en voor mij knapper dan de prestaties van Gio en Van de Brom.
Cocu, Van der Gaag, Steijn en Groenendijk hebben in mijn ogen echt het maximale uit hun selecties gehaald en dat vind ik knapper dan de beker winnen (waarbij het Feyenoord absoluut niet tegen heeft gezeten) en/of 3e worden met AZ.

24 april 2018 om 15:34

Cocu hoort echt te winnen.
Qua spelers materiaal zijn ze derde/vierde.
Dus 100% naar Cocu

24 april 2018 om 15:44

Vind je echt dat de selectie van PSV qua kwaliteit de derde of zelfs vierde selectie van de Eredivisie is?

Ik denk dat van Feyenoord alleen Haps, een CV, Jã¶rgensen en Berghuis bij PSV in de basis zou staan.
Van AZ alleen Jahanbaksh en éã©n van die middenvelders.

24 april 2018 om 17:28

wehave

Helemaal eens dat hij naar Cocu moet, maar je overdrijft, PSV is qua spelersmateriaal gewoon eerste of tweede. Welke andere ploeg behalve Ajax komt in de buurt van de kwaliteit die ze hebben? Feyenoord en AZ zeker niet, dus dan blijft er niets over.

Eigenlijk al opvallend dat Gio bij de genomineerde zit, op een straatlengte achter PSV terwijl je vorig jaar nog kampioen wordt. Ik snap dat Feyenoord een prijs heeft gepakt maar daarvoor speel je misschien 5 wedstrijden, de competitie is een veel betere graadmeter met 34 wedstrijden.

Maar 1 logische winnaar en dat lijkt me Cocu. Heeft met een vooraf afgeschreven elftal, een heel sterk collectief gemaakt. Het uiterste uit deze selectie gehaald en de terechte kampioen geworden.

Denk dat het terecht zal zijn als Cocu de award krijgt, heeft toch laten zien dat hij het meeste uit zijn materiaal heeft gehaald en is met grote voorsprong terecht kampioen geworden.

Cocu verdient hem zeker! Na al die kritiek over PSV, ze hadden zogezegd de slechte selectie van de top 3. Om vervolgens met zoveel overtuiging kampioen te worden. Er is maar 1 terechte winnaar en dat zal Cocu zijn.

24 april 2018 om 17:45

Sorry maar zo overtuigend was het allemaal niet. Beetje scorebord journalistiek. PSV is natuurlijk terecht kampioen, maar het was allemaal niet om over naar huis te schrijven. Je kan het geluk noemen, je kan het kwaliteit noemen. Maar als je zoveel punten weet te verzamelen op zo een manier, heeft dat weinig met de coach te maken en meer met individuele kwaliteiten van spelers.

Van Bronkhorst staat een straatlengte achter in de competitie. Enige pluspunt is de bekeroverwinning op PSV.

Van den Brom verliest altijd weer van een topclub en als je naar de beker tegenstanders kijkt is het ook niet echt noemenswaardig.

Cocu pakt de titel met een middelmatig team, op 3 spelers na.

Lijkt me geen moeilijke keuze..

24 april 2018 om 15:06

Ik vind die beker zoveel verbloemen voor van bronckhorst, daardoor lijkt het alsof die behoorlijk wat gepresteerd heeft, maar ik vind het nou niet een trainer die veel toevoegd.

24 april 2018 om 15:09

Geldt hetzelfde niet voor Cocu? Jaren lang werken met de grootste begrotingen van de Eredivisie en dan kampioen worden. Dat moet toch normaal zijn voor een trainer van Psv? Ik vind het zelf overigens raar dat Gio is genomineerd. Ja, het is de meest succesvolle trainer uit de geschiedenis van Feyenoord, maar afgelopen seizoen was gewoon waardeloos.

Ik zelf vind dat die prijs naar Groenendijk of Van der Gaag moet gaan. Presteren veel beter met de beschikbare middelen.

24 april 2018 om 15:18

1. Grootste begroting klopt al niet.
2. Een trainer moet je niet afrekenen wat hij met de begroting doet, daar geeft de directie namelijk invulling aan, maar wat hij met het spelersmateriaal doet.

Ben het wel eens met je keuze voor Van der Gaag. Die had in ieder geval genomineerd moeten worden.

24 april 2018 om 15:24

Nee vind van niet, cocu eindigt waarschijnlijk 20 punten boven feyenoord met een selectie die niet minder was dan van feyenoord. Cocu heeft gewoon het maximale uit het team gehaald, waar ik dat bij gio niet vind, oa in de cl.

24 april 2018 om 15:32

Hoezo klopt dat niet est-1913, dit jaar heeft PSV de 2e begroting, vorig jaar de grootste, het jaar daar voor de 2e. Dus de trainer van PSV werkt wel degelijk met een van de grootste begrotingen, dat is waar FR12 op doelt volgens mij. Met punt 2 volledig eens, er staan 11 spelers op je veld, niet 11 delen van je begroting. Die lineaire schaling van geld aan prijzen neemt ook enge proporties aan in het voetbal. Als club x een begroting heeft van 70M en club y een van 80M is het niet zo dat club y 'zeker kampioen moet worden', als het zo simpel was zouden we de schaal uit kunnen uitreiken zonder te voetballen toch, en de CL ook.

24 april 2018 om 15:41

Jullie hebben een beetje moeite met de overtreffende trap. Er kan er namelijk maar één de grootste zijn. Dit is trouwens ook toepasbaar op 'beste', ik merk dat daarover ook nog wel eens wat onduidelijkheid is onder Ajacieden . Maar goed, als we het over begroting hebben, dan had Ajax die dit jaar.

24 april 2018 om 15:55

Haha je hebt je lolbroek weer aan zie ik ik wilde je alleen attenderen op het feit dat ik denk dat FR12 "een van de grootste begrotingen" bedoelde i.p.v. "de grootste begroting", gezien hij het woord begroting in het meervoud schrijft. En ja, Ajax had dit jaar inderdaad de grootste, vorig jaar had PSV de grootste, en beide werden ze in die jaren geen kampioen. Ik wil daarom aangeven dat 'de grootste' met zulke marginale verschillen (we hebben het immers niet over een dubbele begroting o.i.d.) niet direct leidt tot op sportief gebied óók de grootste zijn. Zoals ik al zei: te besteden geld is niet lineair evenredig aan te halen prestaties. We praten hier over sport, met mensen, met blessures, etc. etc. Daarom vind ik het altijd een wassen neus om te stellen: Club X heeft een begroting die 10% hoger is dan die van de nummer 2, dus zij moeten kampioen worden. Zo simpel werkt het niet!

24 april 2018 om 16:12

Ik doelde inderdaad er op dat PSV met een van de grootste begrotingen werkt.

Cocu wordt kampioen, werkt met de 2e begroting van Nederland maar blameert zich in Europa.

Gio wint de beker, presteert waardeloos in de competitie en het avontuur in de CL viel ook tegen.

Van den Brom doet leuk mee maar als het er op aan komt geeft hij keer op keer niet thuis.

Waarom zijn deze drie genomineerd?

Van der Gaag zet dit jaar wederom een wereldprestatie neer met zeer beperkte middelen (laagste begroting v/d Eredivisie).

Steijn is gepromoveerd met VVV Venlo en blijft zonder in de problemen te komen in de Eredivisie, met net als Excelsior, zeer beperkte middelen.

Groenendijk stond vorig jaar nog 18e met ADO Den Haag, ondertussen zit hij dicht bij Play-offs voor Europees voetbal.

Ik vind het simpelweg onzin dat Cocu, Gio en van den Brom zijn genomineerd voor deze prijs. Alle drie hebben ze in mijn ogen geen wereldprestatie neergezet. Terwijl er andere trainers zijn in de Eredivisie die dat in mijn ogen een stuk meer hebben gedaan.

24 april 2018 om 16:42

@fr12jules,

Deels met je eens. Zeggen dat Cocu geen wereldprestatie heeft geleverd omdat hij kampioen wordt met een club die één van de grootste begrotingen heeft, doet af aan zijn prestaties. Cocu stelt de selectie niet (alleen) samen namelijk, dat doet Brands. Voor dit seizoen werd deze selectie nog als 4e (als ze geluk hadden) van Nederland ingeschat. Dat Cocu er zo'n collectief van heeft gemaakt is naar mijn mening wel een hele grote prestatie waarvoor hij terecht wordt genomineerd voor deze prijs.
Anders kun je namelijk als trainer van PSV en Ajax (en wellicht Feyenoord) nooit deze prijs winnen aangezien je ''met die begroting toch wel kampioen moet worden''. Veel meer dan kampioen worden kun je namelijk als trainer van die clubs niet doen. Bovendien gaat PSV dit seizoen bijna een clubrecord aantikken qua aantal punten. De blamage in de EL heeft Cocu aan het denken gezet en op basis daarvan is er een nieuwe koers gezet dit seizoen. Hij heeft dus uitstekend gereageerd, en is niet blijven hangen in eigenwijze systemen en spelopvattingen. Dat is een kwaliteit en op basis daarvan een terechte nominatie.
Als er dan toch 3 trainers uit de Eredivisie genomineerd zouden moeten worden had ik daar inderdaad zelf ook van der Gaag ipv Gio neergezet.

24 april 2018 om 23:04

Heh Skede hier boven vraag je je af of iemand echt denk dat PSV de 4e selectie van het land heeft en hier stel je dat zelf?

Cocu mag hem uit dit rijtje krijgen hoor. Maar sjongejonge, Alofns Groenendijk. Hij stapt begin 2018 in, Ado staat laatste en nu spelen ze misschien nog play-offs. Hij zou hem absoluut moeten krijgen.

24 april 2018 om 15:02

Precies. Er wordt ook te vaak naar de top gekeken. Alfons verdient 'm in mijn ogen.

24 april 2018 om 15:06

Absoluut. Heel vreemd dat van Bronckhorst genomineerd is na zo'n seizoen.

24 april 2018 om 15:29

Hij stapte begin 2017 in. Ik vond dat hij dat seizoen uitzonderlijk presteerde maar dit seizoen? Misschien als hij de play-offs wint maar anders? Onzinnig om voordat de beslissende weken in de Eredivisie/jl begonnen zijn al te nomineren. Ik had in ieder geval Van der Gaag genomineerd i.p.v. Van Bronckhorst.

Neem aan dat Cocu deze prijs binnensleept. Als je ziet hoe de algemene opinie betreft de PSV-selectie aan het begin van het seizoen was is het des te knapper om zo'n constant seizoen te realiseren als hij gedaan heeft. Cocu is geen 'sprankelende' trainer vind ik, maar hij doet het gewoon erg goed met het materiaal dat voor handen is, zoals De Boer dat ook deed bij Ajax in zijn succesjaren. Wat mij betreft de enige coach die het dit jaar verdiend, Gio is in de ED veel te ver achter gebleven, alleen de beker maakt dat niet goed. Van der Brom heeft de bekerfinale relatief kansloos verloren en wederom alle toppers (vooralsnog) verloren.

Er zou alleen terechte winnaar zijn geweest maar die onbegrijpelijk niet genomineerd van der Gaag.
Excelsior voor de tweede keer ruim op tijd op save gezet. Clubs met een veel grotere begroting achter zich gehouden onwijs knap.
Terwijl Excelsior echt een heel matig elftal heeft.
Faik is echt drama die jonge heeft alleen een heerlijk trap. Elbers is de enige redelijk speler.
En Zwarthoed.

Ik had Maurice Steijn toch wel genomineerd. Hoe makkelijk hij zich heeft gehandhaafd met een team dat de één na laagste begroting heeft van de Eredivisie. Erg knap. Ook Groenendijk en van der Gaag zou ik wel eerder nomineren dan bijv. vd Brom of van Bronckhorst.

24 april 2018 om 15:07

Ben ik met je eens. Gio wordt genomineerd omdat ze de beker hebben gepakt en Brom waarschijnlijk vanwege het voetbal van AZ, maar ik vind dat er tenminste een van de namen Steijn, van der Gaag en Groenendijk bij had moeten zitten, misschien wel twee. Er wordt teveel naar de top gekeken, terwijl zij echt hele sterke prestaties hebben neergezet.

24 april 2018 om 15:17

Ik vind maurice steijn uiteindelijk wel meevallen, hij heeft het gewoon goed gedaan. Op het begin zat veel mee en nu tegen en eindigen uiteindelijk niet ver boven de degradatie streep. Vd gaag denk ik net wat beter dan groenendijk. Gio vind ik niet goed gepresteerd te hebben. Dus ik zou cocu, vd brom en vd gaag nomineren

24 april 2018 om 15:26

Als je de begrotingen vergelijkt van alle clubs dan zouden Excelsior en VVV stijf onderaan moeten staan met respectievelijk begrotingen van ongeveer 6 miljoen euro. Als je dat vergelijkt met clubs waar ze boven staan : Twente 30 miljoen, Sparta, Nac, Willemii, Roda : 11 miljoen. Dan zijn de prestaties gewoon zeer bijzonder.

Ik mis van der gaag , naar mijn mening boven verwachting gedraaid met beperkte middelen !

24 april 2018 om 15:40

Vind ik ook. Cocu doet het prima, maar zijn materiaal is dan ook prima (hoewel vooraf weinigen geloofden in een titel voor Psv), maar wat van der Gaag heeft gedaan met een begroting die één van de laagste is van de eredivisie, is uitstekend. En niet alleen het resultaat, maar ook het voetbal wat Excelsior dit seizoen heeft laten zien.

Vorig jaar was al geweldig, met plek 12, maar nu staan ze op plek 10 en hebben ze zelfs nog een (weliswaar erg kleine) kans op de play offs.

24 april 2018 om 16:44

Ik vind dat je verhaal pas op gaat als Excelsior, zeg maar a la Leicester, met een van de laagste begrotingen gewoon om de titel speelt. Want wat je hier beschrijft, een trainer peurt een prestatie uit zijn team dat je niet voor mogelijk houdt op grond van de mogelijkheden van die club, dat is op zich niet zo heel uitzonderlijk. In de afgelopen seizoenen hebben we wel vaker dat soort prestaties gezien. Al blijken die meestal zwaar éã©nmalig.

Daarbij is het verschil tussen, zeg maar, het spelen rond plek 13-16 en spelen rond plek 9-12, eigenlijk nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Het aantal zeges en gelijke spelen dat daarvoor nodig is, is relatief gering als gemeten op je totale puntenproductie. Of plat Hollands gezegd: het is makkelijker om met een paar zeges tiende te worden met Excelsior, dan kampioen met PSV of Ajax. Omdat in die laatste gevallen, hoewel je over het hoogste bidget beschikt, je gewoon 80 van je wedstrijden Moet winnen. Vahn der Gaag hoeft, bij wijze van spreken, maar te zorgen dat hij niet meer dan de helft van de wedstrijden niet verliest. Dat is een totaal andere druk en ervaring.

Bovendien vergeten we soms echt (ja, jij niet) dat PSV in augustus afgeschreven was en blij mocht zijn met de vierde, mogelijk vijfde plek. Om dan gewoon ruimschoots kampioen te worden, is echt een prestatie van formaat. Ik vind dat Cocu eigenlijk zelfs te groot is nu voor deze prijs. Cocu verdient een standbeeld!

24 april 2018 om 17:32

Ik zeg ook niet dat van der Gaag de winnaar zou moeten zijn, maar ik vind hem een veel logischer genomineerde dan van Bronckhorst en van den Brom.

Cocu lijkt me de logische winnaar, maar ik zou van der Gaag wel graag genomineerd zien.

26 april 2018 om 13:33

Ikzelf heb PSV nooit afgeschreven, simpelweg omdat het PSV blijft.
Cocu heeft met de uitschakeling een enorme wanprestatie geleverd.

Voor het eerst in 44 (!) jaar geen Europees voetbal.

Dat hij het weer op de rails gekregen is knap maar ik vind deze blamage te zwaar wegen. Andere nominaties verdienen het trouwens net zo min.

Cocu verdiend die prijs vind ik, ik houd ook van dit type coaches. hij maakt het voetbal niet moeilijker dan het is met allerlei tactische hogere wiskunde. hij kijkt naar zijn selectie, verzint daar een goed systeem voor en zet de poppetjes op de juiste plek. dat is wat een goede coach ook hoort te doen vind ik

24 april 2018 om 15:27

Coaches mogen stemmen.

24 april 2018 om 15:30

Volgens mij zijn alle andere Eredivisie trainers de jury.

Cocu verdient het.

Kampioen geworden.
Heeft het maximale uit zijn selectie gehaald.
Altijd rustig gebleven onder druk en getrek van de media.

Eerste seizoenshelft vond ik Ten Hag een knappe prestatie neerzetten en de tweede seizoenshelft toch Advocaat.
Van de drie genomineerden denk ik dat Cocu het meest constant heeft gepresteerd en daarom de prijs verdient.

24 april 2018 om 15:33

Advocaat heeft nog niks bereikt hoor. Ze kunnen zelfs nog direct degraderen.

Cocu zal het wel worden. Gewoon terecht, maar om v.Bronkhorst en v.d Brom te kiezen voor Mitchell v.d Gaag? Dat slaat nergens op. De trainer van Excelsior moet het doen met een miezerige begroting. Ik vind echt dat de KNVB wat meer respect mag tonen voor trainers van kleine clubs. Normaal gesproken zou Excelsior nu vechten voor degradatie...

Mijn lijstje zou er zo uitzien:
1. Cocu
2. Vd Gaag
3. Van Bronckhorst
Op vier zou je eventueel Maurice Steijn kunnen zetten.

24 april 2018 om 16:42

Eens met je redenering, maar waarom dan Gio op 3? Steijn en Groenendijk zouden betere keuzes zijn. Zelfs Ten Hag zou voor de eerste seizoenshelft nog te verdedigen zijn.

24 april 2018 om 18:24

Ik zet de trainer van Excelsior op de tweede plek omdat hij volgens mij met misschien wel de kleinste begroting werkt. Ja, Gio pakt de beker, maar de competitie was ver van goed. Ik denk dat je Steijn en Groenendijk op dezelfde plek kan zetten.

Cocu heeft het geweldig gedaan, maar ik mis toch wel Van der Gaag in het rijtje. Want als je met afstand de minste middelen hebt en je bent al weken voor het einde van de competitie zeker van handhaving (en maakte zelfs nog even aanspraak op de play-offs!) dan doe je het geweldig.

Persoonlijk waardering voor Van der Brom, die het met AZ ook goed deed. Ik mis alleen een beetje de slagroom op de taart als het gaat om AZ. In de grote wedstrijden kwam de ploeg telkens tekort. Van Bronkhorst pakt zijn 4de prijs in 3 seizoenen, dat is echt uniek bij Feyenoord zo'n reeks. Natuurlijk was het in de competitie niet zo best, maar hij weet het seizoen toch nog mooi af te sluiten met de beker. Maar Cocu is natuurlijk topfavoriet, want met een selectie vol beperkingen heeft hij er echt absoluut het maximale uitgehaald.

Ik zou hem aan Groenendijk geven.

Van de drie genomineerde inderdaad Cocu. Waarom in godsnaam Gio, omdat hij de beker wint?

Ik vind de nominatie van van Bronckhorst echt niet logisch, overigens ook die voor van den Brom niet. Die eerste heeft de beker gewonnen, maar wel alle wedstrijden thuis mogen spelen, feitelijk zelfs de finale.

Van den Brom heeft weliswaar AZ naar een prima prestatie geleid, maar heeft ook op een aantal momenten behoorlijk gefaald.

Van der Gaag, Steijn zie ik hierboven al genoemd worden, die vind ik veel logischer, maar ja, die zijn wat minder in de picture.

Uiteindelijk zal Cocu 'm wel winnen en dat kan ik ook wel begrijpen.

Gio valt af, Ten Hag mag nog niet de speeltuinprijs in ontvangst nemen, dus Cocu blijft als enige over

Of je moet hem Henk Fraser geven, als zetje in de rug voor de schandalige manier waarop Vitesse met hem om is gegaan

Of Dickie als hij zich handhaaft? Dat zou ook wel mooi zijn

Ik zie zo niet een trainer die hem echt verdient, ook Cocu niet

En of iemand er uberhaupt op zit te wachten betwijfel ik ook.. Wordt deze "prijs" ergens op een gala uitgereikt?

24 april 2018 om 16:52

waarom Cocu niet? met een half leeg gekocht en vrij matig elftal met toch aardig wat punten voorsprong overtuigend kampioen worden is toch een puike prestatie vind ik. bovendien hebben ze Ajax dat veel meer geã¯nvesteerd heeft onlangs nog met 3-0 verslagen

Er is voor mij maar 1 uitgesproken winnaar aan te wijzen en dat is natuurlijk Cocu. Ontbrekend in het rijtje is natuurlijk vd Gaag. Die presteert met zn team echt ver boven verwachting. Verder schrijven er veel dat Gio geen nominatie verdiend. Daar ben ik het dan weer niet mee eens. Ik weet het: ik heb mijn gekleurde bril op maar door alleen te zeggen: hij staat met Feyenoord 20 punten achter op PSV na een kampioensjaar is te makkelijk. Vergeet niet dat Feyenoord de eerste maanden met een compleet andere verdediging speelde ten opzichte van vorig jaar. Blessures en transfers waar van Bronckhorst niets aan kan doen.
En we weten toch allemaal hoe het werkt? Met de ballon d’or wint toch ook meestal degene die de meeste prijzen heeft gewonnen. Als Messi individueel het beste seizoen draait, maar Real wint de meeste prijzen. Dan is de kans toch zeer groot dat Ronaldo m wint

24 april 2018 om 20:05

Van der Gaag vind ik ook zeker een goede optie. Met de laagste begroting moeiteloos meedraaien in de eredivisie, zonder echte uitblinkers te hebben. Heel knap van hem. Ben benieuwd waar hij volgend jaar gaat trainen.

Als je kijkt naar het materiaal, positie vorig seizoen en begroting is mijn top drie

1. Stijn Vreven (vorig jaar 6de in de eerste divisie en nu 15de in de eredivisie, hij stijgt dus 9 plaatsen.
2. Maurice Steijn, VVV Venlo. Van kampioen eerste divisie naar makkelijke handhaving in de eredivsie
3. Van der Gaag van Excelsior. Laagste begroting en veel spelers die zijn vertrokken en nog bijna meedoen voor de play offs.

Waarom altijd een trainer nomineren die iets tastbaars heeft gewonnen?

26 april 2018 om 13:28

Inderdaad. Geen van de genomineerde trainers verdient die prijs.

Cocu. Ja kampioen maar wel een Europese blamage geleverd. Voor het eerst sinds jaren geen Europees voetbal in Eindhoven, men vergeet snel.

Gio, kansloos in de competitie.

van den Brom. Twijfelachtig. Een derde plaats en een finaleplaats in de beker zijn goede resultaten. Alleen in de topwedstrijden niets laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren