Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag: ‘We zijn al maandenlang met versterkingen bezig’

Laatste update:

Bij Ajax ligt de focus na het midweekse Champions League-succes tegen Real Madrid weer op de Eredivisie. De Amsterdammers spelen zondagmiddag op eigen veld tegen Fortuna Sittard en kunnen dan de vijfde overwinning op rij in alle competities boeken. Trainer Erik ten Hag erkent vrijdag op een persconferentie dat hij de knop vrij snel kon omzetten na de memorabele avond tegen Real Madrid.

Ajax legde de Spaanse grootmacht in het Santiago Bernabéu met 1-4 over de knie en plaatste zich zo op overtuigende wijze voor de kwartfinales van de Champions League. Zondag wacht voor het elftal van Ten Hag echter alweer een volgende test, op eigen veld tegen Fortuna Sittard. "Ik zat in het vliegtuig terug alweer naar beelden van Fortuna Sittard te kijken", zegt de oefenmeester. "Ik ben niet iemand die dagenlang aan het genieten is of in de euforie zit, ik heb dat niet zo nodig. De spelers mogen daar wat meer tijd voor nemen, vandaag moeten ze uit de euforie zijn."

"De Champions League laten we nu even achter ons, die hebben we even begraven. We hebben ons in de positie gemanoeuvreerd dat we prijzen kunnen gaan winnen. Nu moeten we zorgen dat we dat ook gaan doen", vervolgt Ten Hag. "We hebben in de duels met Bayern München (groepsfase, red.) en Real Madrid laten zien een heel hoog niveau te kunnen halen. Als we ons de komende periode nog verder ontwikkelen, kunnen we wellicht nog een ronde verder komen."

Ten Hag staat zelf normaal gesproken volgend seizoen nog voor de groep bij Ajax, maar het is niet ondenkbaar dat de trainer dan met een sterk vernieuwde selectie moet werken. Frenkie de Jong verkast aankomende zomer hoe dan ook naar Barcelona, terwijl vanuit de Europese top ook aan spelers als Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech wordt getrokken. Ten Hag verzekert dat het technische hart van Ajax, aangevoerd door directeur spelerszaken Marc Overmars, aankomende zomer niet voor verrassingen zal komen te staan. "Als je op dit podium actief wilt blijven en je dezelfde doelen nastreeft, moet je een goede selectie samenstellen. Daar hebben we samen afspraken over gemaakt. Natuurlijk zijn we met versterkingen bezig, al maandenlang."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Dat zal een hele uitdaging woren ondanks een gevulde portemonnee.

De vervangers zijn in principe minder dan degene die vertrekken (anders worden die wel opgepikt) en bovenal moet het weer een eenheid worden.

Spannende tijden voor de Ajacieden.

8 maart 2019 om 14:36

Dat ligt eraan, als de Ligt bijvoorbeeld weg gaat en Vertonghen terugkomt? Of Suarez? Who knows.....

8 maart 2019 om 14:39

Dan gaat wel de restwaarde van je selectie drastisch naar beneden en moet je presteren om de kosten te kunnen rechttrekken. Zie Vertonghen graag komen, Suarez is prima maar is wat mij betreft niet nodig.

8 maart 2019 om 14:44

Jan Vertongen is echt niet beter dan de Ligt. Suarez zou leuk zijn maar zit alleen maar talent in de weg. Je moet als Ajax zijnde blij zijn met een paar ervaren spelers en dan grote talenten zien te kopen, eens in de 10/15 jaar krijg je dan zo’n selectie als nu en dan ben je daarna al je spelers weer kwijt. Dat is de eredivisie. Om nu allemaal oude ervaren spelers te gaan halen dat werkt misschien een jaartje en daarna vallen ze weg.

8 maart 2019 om 14:54

@dr.mario,

Wat is restwaarde ? Tadic zou ook geen restwaarde hebben, maar nu is hij na een paar goede wedstrijden meer waard dan waarvoor hij gehaald is. Daarbij hoeft niet de hele selectie een restwaarde te hebben. Een speler kan ook waarde hebben door andere spelers beter te maken.

Maar ik ben het er wel mee eens dat het lastig zal zijn om bepaalde spelers op te vangen. Een Odegard (ofzo) voor Ziyech hoeft niet veel verschil uit te maken, maar een vervanger voor de Ligt en de Jong zie ik zo niet rond lopen.

8 maart 2019 om 15:01

Vertonghen moet je niet halen! Die is inmiddels alweer 32 jaar. Is in mijn ogen ook altijd zwaar overschat. Heeft bij de Spurs niets gewonnen en dat zal dit jaar niet anders zijn.

8 maart 2019 om 15:29

Dat 'niets winnen' zegt mij dus helemaal niets. Is De Ligt minder waard omdat Ajax niets heeft gewonnen? Of Frenkie? Vertonghen zou ik bij wijze van spreken nog op de fiets op gaan halen als hij komende zomer wil komen. Die is zeker een goede vervanger voor De Ligt. Suarez is volgens mij te duur hoewel hij altijd heeft gezegd dat hij terug wil komen.

8 maart 2019 om 15:31

Jansen: Inderdaad, een de Ligt en met name de Jong vervangen is bijna onmogelijk. Er lopen niet zoveel van dat soort spelers rond. Ziyech is ook niet makkelijk te vervangen maar uitzonderlijke talenten als de Ligt en de Jong komen zelfs internationaal gezien maar eens in de zoveel tijd voor.

8 maart 2019 om 15:51

Dan ga je dezelfde richting op als feyenoord.
Dat wil je niet.
Kijk naar de huidige selectie van feyenoord.
Er zit weinig te verkopen in.

8 maart 2019 om 15:55

@Janssen,

Verthongen en Suarez zijn in de 30, Tadic moet nog 30 worden. Dat scheelt in voetballand en dus ook qua restwaarde. Restwaarde is overschat, maar ajax kan het zich niet veroorloven om zich enkel en alleen in te laten met dure, oudere spelers. Nederlandse topclubs zijn afhankelijk van inkomsten uit transfers en prestaties.

8 maart 2019 om 16:03

Ajax moet spelers halen die er gelijk staan. Die moeten voor De overbrugging zorgen dat je volgend jaar niet ver achteruit valt. Daarachter moet Ajax talenten hebben die na dat elftal het team kunnen dragen zodat je weer kunt bouwen. Een Vertonghen is prima om te overbruggen want daar lever je weinig op in. Echter moet je ook weer jongens halen voor daarachter want de jongens in jong zijn niet goed genoeg om Ajax naar een hoger niveau te tillen.

8 maart 2019 om 16:16

Ik snap wat je bedoeld, maar Frenkie vertrekt voor minimaal 70 miljoen.
De Ligt zal niet heel veel minder waard opleveren, zo niet meer.
Ziyech gaat ook nog wel wat leuks opleveren.

Dan heb nog Onana, Tagliafico, Neres en misschien van de Beek.
Samen met de toch al gevulde bankrekening van Ajax en de 80 miljoen die de CL dit seizoen heeft opgeleverd.

Als je dan een Vertonghen en/of Suarez terug kan halen denk ik dat je de "restwaarde" wel heel even in de koelkast kunt zetten.

8 maart 2019 om 16:19

Sorry hoor maar als Suarez echt oren zou hebben en ze er financieel uitkomen zou je hem vanavond nog vast moeten leggen. Restwaarde, talent in de weg zitten allemaal leuk en aardig maar we hebben het hier over een wereldtopper..

8 maart 2019 om 16:24

Restwaarde is niet eens zo'n groot probleem. Je gaat al heel veel cashen voor deze jongens en Vertonghen en Suarez zullen een dusdanige bijdrage leveren aan succes (en dus geld) dat ze hun geld wel op die manier terug verdienen.

Het probleem hiermee zit hem meer dat spelers als Suarez, Vertonghen, Ibra, Alderweireld etc jongens zijn die in de top spelen of een top salaris verdienen. Het is onrealistisch om in te calculeren dat dat soort spelers terug komen. Natuurlijk is het mogelijk, maar je kan daar niet vanuit gaan. Dit omdat je in deze echt afhankelijk bent van clubliefde.

Voorbeeld:
- Neem Stengs, het is realistisch dat hij naar Ajax omdat er voor elke partij goede voorwaarde aan zitten. Ajax kan AZ een mooi bedrag betalen, Ajax heeft er een groot talent bij en Stengs gaat er financieel en sportief op vooruit.
- Neem een jongens als Vertonghen, die speelt in de Europese top, kan elders veel meer verdienen dan bij Ajax en sportief op een hoger niveau spelen. Dan kan clubliefde de enige motivatie voor Vertonghen zijn om terug te keren. Ook zullen zich veel grotere clubs dan Ajax voor hem gaan melden. Eigenlijk is dus normaal gesproken alleen bij Ajax een grote win om Vertonghen binnen te halen. Daarom snap ik niet dat er zoveel mensen vanuit gaan dat hij wel even komt.

Laat dan de kans dat zowel Suarez als Vertonghen beide opeens verblind zijn door clubliefde voor Ajax acht in nihil. Inderdaad in dit soort gevallen zal 1 op de 20/30 ooit terug keren uit clubliefde. Ik acht die kans bij Vertonghen nog het hoogst omdat hij uit de Ajax school komt en ook nog regelmatig op de tribune zit in zijn vrije tijd. Echter zie ik Vertonghen eerst nog wel 2 jaar ergens in de top spelen voordat hij terug wil keren.

Ik denk dat Ajax gewoon lekker de lijn moet inzetten op grote talenten van 15-20 miljoen. Wilmar Barrios is in mijn ogen een gouden kans die gemist is. Was voor mij de ideale opvolger voor Frenkie, helaas voetbalt hij nu in Rusland. Overmars heeft hier zitten slapen. Verder moet Ajax zich focussen op de categorie Edsonalvarez/barco/fosu Mensah etc.

8 maart 2019 om 16:40

"Suarez loopt talent in de weg." Wel dezelfde Suarez die al 6 jaar op rij 20+ doelpunten per seizoen maakt in de PL en La Liga. Diezelfde Suarez die nog steeds wordt gezien als 1 van de beste spitsen ter wereld.

8 maart 2019 om 17:10

"suarez is prima maar is wat mij betreft niet nodig"

Tuurlijk joh, gewoon wereldtoppers afwijzen.

Het probleem met al die mooie lange-termijn-ideeen is dat je soms kan vergeten ook aan de korte termijn te denken. Als je een speler in de categorie Suarez kan halen: direct doen. Altijd. Al is het maar voor 6 maanden.

En verder is het op korte termijn onmogelijk om De Ligt en Frenkie te vervangen door gelijkwaardige spelers. Want spelers van dat niveau spelen bij Europese topclubs. Ajax kan hooguit proberen om spelers van een categorie lager te halen, en dan proberen zich verder te laten ontwikkelen. Zoals met Sanchez was gelukt, en dit seizoen met Tadic. Maar dat lukt echt niet elk jaar, en zeker niet twee keer in een jaar. Dus hou er maar vast rekening mee dat volgend jaar minder wordt, qua pieken. Ik heb daar persoonlijk ook prima vrede mee, we moeten nu gewoon genieten van het niveau waarop Ajax speelt.

8 maart 2019 om 17:37

@Diego, zoiets zei Overmars ook al: "als Suarez terug wil komen, zit ik morgen in het vliegtuig om met hem te praten".

8 maart 2019 om 18:49

Suárez zit talent in de weg? Welk talent? Suarez scoort er zeker 40 hier. Hij komt never nooit. Over 3 jaar misschien ja.

8 maart 2019 om 19:15

Idd ben meer voor Ake, Doan Stengs, alavarez, Anthony, de Roon, Pavon

8 maart 2019 om 23:44

Vertonghen stond vorig seizoen nog in team van het jaar en is nog regelmatig belangrijk voor tottenha.

8 maart 2019 om 14:46

Dat klopt, wat dat betreft zit Ajax qua niveau spelers bijna aan de top van wat haalbaar is in Nederland. De categorie: betere spelers dan nu wil niet in Nederland voetballen. Te weinig aanzien van de competitie, kunstgras enz enz.

Ajax zal dit seizoen prijzen moeten pakken, aankomend jaar zal het weer opbouwen zijn.
Een paar vertrekken kun je opvangen, een half elftal wordt lastig.

Ik zie De Jong, De Ligt, Ziyech, Onana, Tagliafico, Van de Beek, Neres en (als hij zo door blijft gaan) Tadic vertrekken.

8 maart 2019 om 14:53

Van jou lijstje zie ik alleen De Jong, De Ligt en Ziyech zeker vertrekken.

Onana zat gister te flirten met een transfer naar Barcelona, maar die zie ik ook nog gerust één seizoen bij Ajax blijven. Tagliafico zie ik ook nog wel een seizoen bij Ajax blijven, net als Van de Beek eigenlijk.

Neres twijfel ik nog over. Hij wou afgelopen winter weg omdat hij geen perspectief meer zag en omdat hij een geweldig salaris kon gaan verdienen in China. Hij heeft zich nu weer in de basis gespeeld en wilt wellicht nog wel een seizoen blijven om het echt te laten zien.

Tadic zie ik sowieso niet vertrekken. Hij heeft al meerdere keren aangegeven dat hij heel blij is in Nederland en bij Ajax. Hij heeft afgelopen zomer dan ook Roma en Milan afgeslagen om hier aan de slag te gaan.

8 maart 2019 om 14:58

Ik vind Neres (net zoals heel veel Brazilianen) echte brood voetballer. Dus die zie ik bij een goede aanbieding zeker vertrekken. Ik geeft hem hier trouwens groot gelijk in. Ik zie hem nog niet bij de echte top voetballen, dus maak dan gebruik van de mogelijkheden om geld te verdienen.

8 maart 2019 om 15:01

Miccoli

Bij nog een stuntje van Ajax in de CL worden er gigantische bedragen geboden op deze spelers... onhoudbaar dan.

8 maart 2019 om 15:02

Mee eens Miccoli. En Ajax moet er ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat alleen die 3 weg gaan. De rest behouden waarbij je beloftes kan maken dat een Neres en Van de Beek en Onana bijvoorbeeld het jaar erna weg mogen voor een goede prijs. Op die manier hoef je niet helemaal opnieuw te beginnen elk jaar.

8 maart 2019 om 15:20

Miccoli,

Als ik de geruchten mag geloven, zijn Bayern en Juventus geïnteresseerd in Tadic. Dat is toch andere koek dan Roma of Milan, dat is de absolute Europese top. Dus ik denk dat Ajax niet alleen de selectie zal moeten versterken om vertrekkende spelers op te vangen, maar ook om sommige spelers (zoals Tadic dus) ervan te overtuigen om in Amsterdam te blijven. Zeker als Ajax dit seizoen al kampioen wordt.

8 maart 2019 om 15:23

Hun willen geld verdienen als voetballer zodat ze een betere toekomst kunnen geven aan hun gehele familie in Brazilië. Nobel streven en eerlijk gezegd wat heeft hij nu met Ajax of elke andere club waar hij gaat spelen? Is hij niet goed genoeg wordt je ook afgeserveerd

8 maart 2019 om 15:31

Tadic heeft altijd iets met Ajax gehad. Heeft hij zelf gezegd. Bovendien kon hij in de zomer ook naar Italië gaan en dat heeft hij afgewezen vanwege zijn kinderen. Dus waarom zou hij nu alsnog naar Italië gaan?

8 maart 2019 om 15:34

Clutch: mee eens! Schreef het zelf ook al eerder deze week. Niet meer dan drie spelers laten vertrekken anders kun je echt opnieuw beginnen. Meedoen om de titel, laat staan meedoen in/om de CL is dan niet gegarandeerd.

Sowieso, de Ligt, de Jong en Ziyech is al een enorme aderlating. Dat vang je echt niet zomaar op.

8 maart 2019 om 17:17

@miccoli

Waarom zou Tagliafico in vredesnaam blijven? Die speelt nu een geweldig seizoen, dat gaat hij bij Ajax komend seizoen echt niet nog een keer meemaken. Dus dan vermindert de aandacht, en dus ook de kansen om een toptransfer te maken.

Stel dat Real Madrid inderdaad komt, zoals vooraf al gezegd werd. Of Atletico. Dan zou hij hartstikke knettergestoord zijn als hij zou blijven. Dat is zeg maar precies de fout die bij Jorgensen ook gemaakt is. Er zijn momenten dat het ijzer heet is, en dan moet je smeden.

Voor Donny is dat anders, die is jonger, is Nederlander en heeft een veel diepere band met de club. Die gaat nog veel meer kansen krijgen, en voor hem staat de categorie Real Madrid nog niet op de stoep.

8 maart 2019 om 15:36

Je kunt spelen bijna nooit 1 op 1 vervangen. Davidson Sanchez ging weg en nu staat de Ligt er alweer dus dat is toch vrij snel gegaan. Een nieuwe de Ligt is er niet en misschien komt die er ook wel 5 jaar niet, maar dan praat je ook over een uitzonderlijk talent. Je kunt niet ieder jaar spelers opleiden die naar de gehele wereldtop kunnen voor een bedrag dat je zelf kunt kiezen.

Odegaard zou best bij Ajax passen. Doet het de laatste tijd goed bij Vitesse en met betere spelers om zich heen kan die zeker doorgroeien. Stengs van AZ lijkt me ook een goede speler voor Ajax.

Daarnaast is het misschien mogelijk om Vertongen terug te halen of iemand anders met ervaring. De combinatie tussen extreme talenten zoals frenkie en de ligt en ervaring van Blind en Tadic is gewoon goed en dan heb je er altijd nog een paar die lekker meevoetballen maar nooit het verschil zullen maken.

Eigenlijk moeten ze dit jaar gewoon nog oogsten met deze selectie want volgend seizoen moet je gewoon weer gaan bouwen.

Het is vervelend maar ik zie het maar als een groot compliment. Kijk naar Feyenoord die raken hun spelers aan de straatstenen nog niet kwijt. Bij PSV komen ook een praat grote talenten aan dus die zullen ook mooie transfers gaan maken.

Hoe goed Ajax het ook doet, we blijven een opleidingsclub, want onze competitie is niet sterk genoeg, maar Porto en Benfica hebben daar ook last van.

8 maart 2019 om 21:58

Dat hoort ook bij Ajax. Opleiden, goed scouten en doorontwikkelen zit in het DNA van de club.

Ik hoop dat ze voor oud bekenden gaan zoals Cillessen, Fosu Mensah, Vertonghen, Felipe Luis en Daishawn Redan aangevuld met een vervanger voor Frenkie De Jong (bijvoorbeeld Shabani van Bayern of Mason Mount) en wat versterkingen voor de breedte zoals Edson Alvarez, Odegaard, Doan en Stengs. Wel afhankelijk van welke spelers Ajax allemaal gaat verkopen natuurlijk.
Maar met deze spelers is een belachelijk sterke selectie mee te maken:

Cillessen
Mazraoui F.Mensah Vertonghen F.Luis
Vd.Beek Blind Shabani
Neres Dolberg Tadic

Varela
Veltman E.Alvarez Magallan Sinkgraven
Odegaard Schone Doan
Stengs Redan Cerny

Mocht Neres eventueel ook nog verkocht worden dan Pavon of Antony halen als zijn vervanger. En eventueel zou het ook interessant kunnen zijn om alvast Chong en Xavi Simons binnen te halen met het oog gericht op de toekomst.

8 maart 2019 om 14:42

Laat Fosu Mensah maar zitten. Volgens mij presteert hij niet zo heel goed (speelt hij uberhaupt nog wel?) en zou je hem puur halen omdat hij United op zijn CV heeft.

Zo geef je ook een mooi seintje naar de rest. Ga maar naar een grote Topclub was ze komen en als het niet lukt dan vangen we je met open armen terug. Dan is elke talent zo weg.

8 maart 2019 om 14:46

Volgens mij presteerde Blind ook niet super zijn laatste seizoen bij United. Maar is nu toch wel een sterkhouder bij Ajax. Fosu Mensah heeft nog 1 jaar contract in de zomer dus als United nog wat voor hem wilt beuren moeten ze hem in de zomer verkopen.

8 maart 2019 om 14:58

Klopt dat Blind niet super presteerde in zijn laatste seizoen (of beter gezegd, die kwam niet meer aan voetballen toe). Het scheelt alleen wel dat die daarvoor 90 wedstrijden bij ManU gespeeld heeft en 102 in Ajax 1. TFM daarentegen heeft 12 wedstrijden bij ManU gespeeld, 21 bij Crystal Palace en 7 bij Fulham. Thats it.

8 maart 2019 om 15:08

Helemaal mee eens. Ik snap ook niet waar die roep om Mensah op gebaseerd is. Hij wordt op de bank gehouden bij de nr 19 (zonder veel uitzicht omhoog) van de PL door een speler die niet goed genoeg was voor Anderlecht...

Als Veltman en Kristensen vertrekken en hij kost niet te veel zou je hem kunnen halen als stand in voor Mazraoui, of iemand die zich in de basis mag proberen te spelen. Maar ik zie niet op basis waarvan je hem voor de basis zou gaan halen.

8 maart 2019 om 15:13

Ik geloof best dat Fosu Mensah mee kan met het niveau, maar het gaat meer om dat je een seintje geeft naar de jeugd.

Daarnaast vind ik Blind niet echt een goed voorbeeld. Vind hem echt totaal geen sterkhouder bij Ajax en dan te bedenken dat hij voor 18, 20 miljoen gehaald was... (weet het exacte bedrag niet meer).

8 maart 2019 om 15:32

Jammer dat je niet inziet hoeveel Blind betekent voor Ajax. Spelers als De Ligt en Frenkie hebben al gezegd dat ze meer rust in hun spel hebben omdat hij daar speelt.

8 maart 2019 om 15:40

Een sterkhouder vind ik iemand die onmisbaar is in het team. Blind is dat gewoon echt niet, die is heel makkelijk te vervangen vind ik. Hoef je niet eens een topper voor uit te zoeken. Blind is een nuttige speler, daar zijn er meer dan genoeg van.

Natuurlijk zijn de Ligt en de Jong blij met Blind. Die zullen niet zeggen dat het verder geen bijzondere speler is of dat hij er niets van kan.

8 maart 2019 om 16:16

Nou doe je Blind echt te kort. Voetballend is hij misschien wel 1 van de beste verdediger van de wereld! En tuurlijk is hij verdedigend kwetsbaar maar met een de Ligt naast hem compenseer je dat dan weer een beetje. Het liefst zie ik Blind ook op cvm. Maar als cv doet hij het gewoon goed!

8 maart 2019 om 14:57

Ik ga denk ik voor een heel groot gedeelte met je mee, maar ik zou Tagliafico en Mazzraoui gewoon behouden ongeacht alle intresse. We hebben geld genoeg en krijgen geld genoeg om ook spelers te kunnen behouden. Daar moeten we ook gebruik van maken, hoewel F. Luis wel de eerste opvolger in gedachte is mocht Tagliafico vertrekken. Vertonghen spreekt eigenlijk een beetje voor zich en Cillessen als opvolger van Onana daar is ook geen speld tussen te krijgen. Maar ik zou achterin een stap verder gaan, namelijk door Alderweireld zijn claussule in zijn contract te activeren waardoor hij voor 25 miljoen pond weg mag. Daarmee zet je in 1 klap een centraal duo neer wat al op elkaar is ingespeeld sinds jaar en dag.

Shabani heb ik veel mooie verhalen overgehoord, ik ken hem onvoldoende om te beoordelen of hij de rol van Frenkie een beetje kan invullen. De komst van Odegaard wanneer Ziyech vertrekt lijkt me ook een prima zaak, Ajax gaat zonder De Jong en Ziyech heel veel creativiteit inleveren. Daar moet je zowel in de basis (shabani) als breedte (odegaard) rekening mee houden.

Het zal allemaal niet zo eenvoudig worden als wij hier typen, maar hopelijk kunnen we toch in die richting gaan met het investeren.

8 maart 2019 om 15:05

De reden dat Alderweireld niet bijtekent bij Tottenham is omdat hij wil cashen.
Bij Tottenham verdient hij zo'n 3 miljoen...dat zal hij bij ajax niet gaan verdubbelen.

8 maart 2019 om 16:09

Dat durf ik openlijk te betwijfelen, Aldereweireld is geen jongen die snel naar China, het Midden-Oosten of Turkije zal gaan om daar voor 5 miljoen per jaar te spelen. Iedereen weet dat hij het liefst niet te ver van Belgie af wilt zitten. Ik denk dat het sportieve verhaal bij hem serieus mee speelt en dan zit je bij Tottenham toch wel een beetje gevangen. Een club die nooit wat wint maar wel keurig zich opnieuw voor CL voetbal weet te plaatsen en daarin leuk kan voetballen. Ik kan me wel voorstellen dat je na 4 jaar een beetje bent uitgekeken bij Tottenham.

Veel minder hoeft Alderweireld in Amsterdam niet te verdienen dan in Londen, hij kan nog jaren mee en zit binnen no-time in zijn geliefde Antwerpen.

8 maart 2019 om 17:41

Alderweireld heeft gezegd dat hij best terug wil komen naar Ajax maar nog niet het komend seizoen. Hij is ook een jaar jonger dan Vertonghen. Die laatste houdt de optie van komend seizoen wel open voor Ajax.

8 maart 2019 om 15:16

Ik snap echt niet waar de hoop en soms zelfs de verwachting vandaan komt wat betreft Cillessen. Noem 1 goede reden waarom die terug naar ajax zou willen, terwijl die nu de mogelijkheid heeft om de stap te maken naar basisspeler bij een topclub of net daaronder? Heeft 3 jaar bij barca op de bank gezeten, om nu weer in de eredivisie te gaan keepen? Is toch gewoon totaal ongeloofwaardig.

8 maart 2019 om 16:17

Je geeft de reden eigenlijk zelf al, omdat hij na 3 jaar op de bank zitten eindelijk weer eens wekelijks wilt spelen. Heel leuk af en toe een wedstrijd La Liga of CL wanneer de belangen niet zo groot zijn maar om nog een jaar in Barcelona je louter te richten op de Copa del Rey lijkt me minder aantrekkelijk dan in het weekend in de Eredivisie keepen en midweeks in de CL te mogen acteren.

Normaal gesproken zou je volledig gelijk hebben dat hij naar een Europese subtopper zou moeten gaan een daar lekker zijn wedstrijden zou moeten keepen. Met welke club zou dat dan moeten zijn? Er zijn weinig clubs die hun positie voor doelman momenteel vacant hebben. Als Ajax straks wel een van de weinige clubs is dan vraag ik me af welke alternatieven zoveel beter zijn.

8 maart 2019 om 17:42

Volgens mij zit jij deze vrijdag al lekker vroeg aan de wiskey.
Felipe Luis en Cilissen? Die gaan allebei echt niet komen, die gaan naar een ploeg in een top competitie, echt niet naar Ajax.
Verthongen gaat nog niet afbouwen. Stengs ga je de hoofdprijs voor moeten betalen. Half Europe wil Pavon hebben, maar die komt vast naar Ajax ja. Xavi Simons is 12 ofzo.
De enige kans die je hebt in je lijstje is Mensah en Chong huren als je geluk heb en Doan en Odegaard.

9 maart 2019 om 07:52

Haha denk jij echt dat Barca hun wonderkind xavi simons zullen verkopen die zullen wel gek zijn

9 maart 2019 om 13:13

Je weet nooit hoe een koe een haas vangt . Alles is mogelijk.

Prettig om te lezen dat ze niet in de euforie willen blijven hangen. Die was terecht, maar nu moet je je wel weer opladen tegen, met alle respect, Fortuna. Ook een belangrijke wedstrijd in het kader van het kampioenschap, want ieder punt telt.

Logisch ook dat Ajax al inspeelt op het vertrek van een aantal sterkhouders. Als je zoveel miljoenen gaat binnenhalen, is het logisch dat je daar qua kwaliteit wel op achteruit gaat. Maar ik hoop en verwacht dat ze net als eerder dan wel zo goed mogelijk met dat geld om gaan en zonder onnodig met geld te strooien zich weer goed kunnen versterken. Heb er wel vertrouwen in en ben best benieuwd wat Overmars en co uit de hoge hoed zullen toveren.

Ik ben benieuwd. Je kunt natuurlijk nooit gelijkwaardige of betere vervangers halen voor Onana, de Ligt, Tagliafico, de Jong en Ziyech. Je zult je moeten focussen op jonge spelers die daar net een stapje onder zitten, maar nog niet in een topcompetitie spelen. Die zijn er niet veel én daarnaast weet elke club dat je over veel geld beschikt.

In mijn optiek is iedereen met de juiste prijs te koop. Op dit moment zie ik uit de 12 basisspelers (inclusief Dolberg) alleen Blind, vd Beek en Tadic blijven. Voor de bank is er genoeg eigen jeugd beschikbaar. Doan, Stengs en Ödegaard lijken me uit de eredivisie de enige interessante opties. Voor de backs en de keeper zul je weer in het buitenland moeten kijken. Helaas heb ik daar weinig zicht op, maar gezien de transfers van de laatste jaren heb ik vertrouwen in Overmars en het scoutingsapparaat.

Mazraoui zou ik bij 20 miljoen trouwens zeker al laten gaan. Ik geloof best dat een Napoli of AS Roma daar gek genoeg voor is.

Aankoop
Aankoop
Magallan
Blind
Aankoop
Ödegaard
Doan
vd Beek
Stengs
Dolberg
Tadic
8 maart 2019 om 14:58

Je gaat toch niet zoveel spelers verkopen. Onana, de Ligt, en Ziyech zou ik laten gaan omdat ze toe zijn aan een stap hogerop. De rest zou ik allemaal behouden. Dan hoef je in elke linie ook maar 1 versterking te kopen en een nieuwe keeper dan.

Voor Verthongen en Suarez zal het nog te vroeg zijn. Ik denk dat Overmars bezig is met andere spelers zoals bijvoorbeeld die jongen van Bayern Munchen. Door de successen wordt het voor dergelijke spelers ook aantrekkelijk om voor Ajax te spelen. Toch heb ik het al eerder aangegeven: de levensader van de club is de jeugd en die moeten ook de kans blijven krijgen om door te stromen naar het eerste. Alleen voor die posities die niet vanuit de jeugd ingevuld kunnen worden haal je iets van buitenaf. Daarnaast is uit het verleden overduidelijk gebleken dat met alleen jeugd je er niet komt. Er moeten een aantal routiniers bij die de jeugd bij de hand kunnen nemen. Als Tadic en Blind blijven dan heb je die spelers. Het vertrek van de Ligt valt niet op te vangen al wie je daarvoor haalt. Dat is een natuurtalent die nog steeds beter wordt. Ik verwacht dat daarvoor Mensah zal worden teruggehaald maar dan nog ga je er natuurlijk op achteruit. Ik heb vertrouwen in Overmars en de scouting dat er volgend jaar weer een goed team zal staan, maar zo mooi als dit seizoen zal denk ik niet mogelijk zijn.

de grootste uitdaging zal het vervangen van frenkie zijn. hij is zo belangrijk voor het spel van ajax en de reden dat jongens als tadic, neres en ziyech kunnen uitblinken en tot doelpunten kunnen komen. verder is de ligt natuurlijk een sterkhouder. een vertrek van hem zou goed door vertonghen of alderweireld opgevangen kunnen worden. eigenlijk zou bij het halen van vertonghen (die zelf niet onwelwillend is volgens mij) ook nog een nieuwe rechtsbenige cv gehaald moeten worden. in dat opzicht heb je dus meer aan alderweireld, maar vertonghen kan je nooit laten lopen natuurlijk. verder zal ziyech ook vertrekken schat ik in. hij is uiteraard belangrijk voor ajax, maar voor mij te onstabiel om hem onmisbaar te noemen. de genoemde odegaard zal hem prima kunnen vervangen. als ajax verder stengs erbij haalt hebben ze twee jongens die mogen strijden om dat plekje.

kortom; de zoektocht zal vooral zijn naar (creatieve) middenvelders en een betrouwbare cv.

8 maart 2019 om 15:11

Ziyech niet onmisbaar ben ik het niet mee eens. Als je alleen al zijn statestieken er bij pakt dan kan je alleen maar concluderen dat hij gemist gaat worden.

8 maart 2019 om 15:57

En hard ook. Want je kunt wel puur naar statistieken en kwaliteiten kijken maar een speler is nu eenmaal veel meer dan dat. Hoe vaak zijn er geen talentvolle spelers gehaald die eenmaal bij Ajax niks meer klaar speelden?

Ik vrees dan ook dat het volgende seizoen niet automatisch weer zo succesvol zal verlopen. Ook al verkoopt Ajax alleen de Ligt, de Jong en Ziyech.

8 maart 2019 om 16:04

Hij doet het zeker goed, maar dat betekent niet dat er geen vergelijkbare spelers kunnen (opstaan of) worden gevonden. Daarvoor vind ik hem te wisselvallig. Frenkie is in mijn ogen nu al wereldtop. Dan kan je zeggen dat hij het nog lang niet heeft bewezen, maar als je tegen Frankrijk en Real Madrid 90 minuten lang zo'n niveau haalt (op zo'n jonge leeftijd) ben je een uitzonderlijk talent. Ziyech schaar ik in een ander rijtje.

Is Ibrah niet te polsen voor een 1-jarig contract?

8 maart 2019 om 17:46

Als je hem 15 miljoen salaris geeft, wil die misschien wel komen.

8 maart 2019 om 20:48

vraagt hij nog zoveel ja?

Kotarski
Mazraoui - Vertonghen - Blind - F. Luis
Zinchenko - Schã¶ne - Vd Beek
Neres - Haller - Tadic

Reserves:
Varela
Veltman - Schuurs - Magallan - Sinkgraven
Gravenberch - Ödegaard - Puig/foden(huur)
L. Traore - Dolberg - Bande

8 maart 2019 om 15:54

Denk jij echt dat een haller en zinchenko naar Ajax gaan komen? Haller doet het belachelijk goed bij Frankfurt, een club met heel veel potentie. En zinchenko voetbalt bij city (?). Zinchenko gaat City niet inruilen voor Ajax schat ik. Kotarski als 1e keeper zie ik overigens ook niet echt zitten.

Ik hoor bij veel supporters allemaal oude namen voorbij komen Zoals, Vertonghen en een Alderweireld. We moeten wel beseffen dat al deze oude spelers geen restwaarde hebben en we flink zinken mochten we dan niet presteren.

Ik zou dan toch een combinatie zien van jong talenten uit de eigen opleiding en gekochte ervaring.

Vertonghen/Alderweireld
Cillessen (mocht Onana vertrekken). Gravenberch en Eitingh (eigen jeugd). L. Traore/Pereira, doorschuiven mocht Huntelaar niet verlengen. Doan/Odegaard, mijn voorkeur Odegaard. Voor de backs kan je nog eventueel kijken naar Funso-Mensah.

Verder zie ik overigens Tadic, Blind en Tagliafico niet zo snel vertrekken die zitten er pas. Dolberg gaat ook niet vertrekken. En Neres zal Ajax ook proberen te behouden, mits er weer zo'n bizar bod komt. Mazraoui zal ook niet vertrekken die speelt net dit seizoen basis.

8 maart 2019 om 17:31

Wat maakt de restwaarde uit? Als je 200miljoen hebt en het gaat om de prestaties op het veld. Dan ga je toch niet bij een paar spelers kijken naar de restwaarde...

8 maart 2019 om 18:44

Ja en als de prestaties uitblijven? Zie Feyenoord, die over hun salarisbudget gingen en Makaay, Hofland, Van Bronckhorst, Thomasson, Landzaat en de Cler binnenhaalden en daarmee zichzelf in de ellende brachten. En 10 jaar later nog last van hebben.

8 maart 2019 om 19:47

Dat zijn hele andere bedragen en je kan het heel anders boekhouden. Meteen afschrijven en je 'verlies' nemen. Kost dat 20 tot 40miljoen? Prima toch?

Het halen van een nieuwe keeper zal ook een hele grote uitdaging worden. De enige naam die ik mij kan bedenken is Cillessen, maar die zal toch wel rond de 30 miljoen moeten kosten. Verder weet ik ook niet hoe goed Kotarski is. Is hij al goed genoeg om voor de leeuwen gegooid te worden? Of is het nog wat te vroeg?

8 maart 2019 om 15:18

Met Cillessen is eventueel wel een deal te maken met Onana denk ik.

8 maart 2019 om 15:36

Dat is echt onzin. Natuurlijk is Cillissen meer dan van harte welkom als hij zou willen komen, maar dat er een deal te maken zou zijn, is echt onzin. Ten eerste: waarom zou Onana daar op de bank willen zitten? Ten tweede: waarom zou Cillissen terug willen komen en ten derde: waarom zou Barcelona eraan meewerken? Ik begin echt te denken dat jij vroeger het account van 'Wij zijn kampioen' had. Die kwam ook vaak met dat soort teksten.

8 maart 2019 om 15:45

Onana heeft zelf aangegeven wel naar Barca te willen ook als Ter Stegen daar zit dus dat is geen onzin. Onana is jonger dan Cilissen dus meer waard verhoudingsgewijs. Ook Cilissen heeft gezegd dat Ajax geen gesloten boek is dus ook hij vindt het een optie. De vraag is alleen is Cilissen financieel haalbaar, denk dat je hem 3 Mio tekengeld moet bieden en verder 2 Mio aan salaris maar dat verdienen Tadic, Blind en Ziyech ook dus waarom niet?

De vraag is dan nog wat is Onana waard voor Barca en wat willen ze hebben voor Cilissen....

8 maart 2019 om 15:57

@Kyle66
Cillessen heeft zelf aangegeven dat hij een terugkeer naar Ajax zeker een optie vind. En Onana heeft aangegeven dat hij niet bang is om de concurrentie aan te gaan bij een Europese topclub. Dus ik acht een ruildeal met deze spelers ook mogelijk.

8 maart 2019 om 17:48

Wat is er inderdaad met hem gebeurd? Permanent block? Heb hem al een tijdje niet meer gezien.

Ik hoor iedereen over Verthongen, maar ik zie Alderweireld toch echt liever komen. Alderweireld is een stuk jonger. Magallan moet ik het ook nog maar mee zien en blind zie ik liever op het middenveld in een controlerende rol, dus misschien handig om nog een cv op te halen, Rugani misschien een idee? Ook zie ik bij een vertrek van Tagliafico of Mazraoui graag Bustos van Independiente komen

8 maart 2019 om 15:37

Omdat Alderweireld al heeft gezegd dat hij komend seizoen sowieso nog niet terugkomt naar Ajax en Vertonghen laat dat open.

Ik verwacht idd ook een aardige leegloop.

Naast Frenkie zullen De Ligt - Ziyech - Tagliafico - Neres - Onana wel vertrekken.
Verder mogen Lamprou, Kristensen, Cerny en Sinkgraven wel vertrekken

Blijft er over als basismateriaal: Mazraoui - Blind - Van de Beek (die moet je wel houden) - Tadic (heeft toegezegd te blijven is ook happy) - Dolberg. En verder routiniers als Huntelaar - Schöne - Veltman.

Daarnaast hebben we Kotarski - Magallan - Schuurs - De Wit - Labyad - Gravenberch - Lang - Eiting -Traore tot de beschikking.

Dit zijn de 3 absolute targets que bekende Nederlandse namen
- Cillessen (ik kijk er niet gek van op dat hij weer terug wil)
- Koopmeinders
- Stengs

En verder zal de scouting met verrassende en goed gescoutte namen (RCV- LH- LS) moeten komen.

8 maart 2019 om 16:06

Sinkgraven moet je helemaal niet laten gaan die moet je echter ook niet misbruiken als linksback. Snkgraven is een prima speler voor op het middenveld met de punt naar voren. Sinkgraven is technisch genoeg, kan versnellen en zoekt de oplossing naar voren. Sinkgraven moet alleen af van onnodig balverlies net voor zijn eigen zestien omdat dat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Ik hoop dat hij blijft, dat hij eens een tijd blessurevrij blijft en dat hij volgend jaar zijn potentie gaat laten zien en dan niet als linksback.

8 maart 2019 om 17:25

Klopt als middenvelder misschien prima om erbij te hebben, maar hij heeft nog maar een 1-jarig contract.

Met Noa Lang hebben we ook al een zeer creatieve middenvelder rondlopen, die moet nu eindelijk eens zijn kans gaan krijgen. En verder heb je dan met Tadic en Stengs creativiteit.

Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd wat Ajax doet wanneer de backs vertrekken, is toch afgelopen jaren wel lastig te vervangen gebleken, alhoewel Taglia natuurlijk geweldig is. Ik zie ook graag Bustos van Independente komen (lees die naam hierboven ook. En wat denken jullie hier van Ouwejan. Vind ik een heel degelijke linksback in Nederland. Vind de linksback positie toch de moeilijkste positie om iemand voor te vinden. Verder zou ik graag Edson Alvarez zien voor De Ligt. Dan moet het verdedigend toch goed zijn lijkt me, alhoewel je altijd inlevert natuurlijk.

8 maart 2019 om 16:38

Zou zelf lieven voor van Aanholt gaan

8 maart 2019 om 16:40

Fabra had psv vroeger ook interesse in, lijkt mij ook goed voor ajax

Cillisen is te duur, vertonghen vind het nog te vroeg denk ik, fosuh zal wellicht kiezen om in Engeland te blijven, Doan vraagt Groningen 10-15 miljoen voor, koopmeiners vind ik niet goed genoeg en stengs zal ook wel te prijzig worden.

Ik zou als ajax zijnde in Nederland alleen gaan voor Boadu van az. Jonge jongen die, wanneer hij speelde op mij een goede indruk heeft achtergelaten. Ruwe diamant.

Bij psv, spelen de spelers De Jong en De Ligt toch ook niet en daar loopt het toch ook prima.
Alles is te koop,zit er geen seconde over in de war dat het met Ajax z,n geld niet gaat lukken.

Voor het centrum zou ik TFM halen, en indien Vertonghen kan halen ook Vertonghen, anders Alvarez.
Blind doorschuiven naar het middenveld, heb je het probleem van Frenkie De Jong verholpen.
Linksback kan je Van Aanholt halen, en als buitenspeler zou ik voor Vargas gaan.
Gravenbergh doorschuiven, en dan nog een goede keeper dat is een lastige, dan zie ik het wel goedkomen.

-
Mazraoui TFM Vertonghen Van Aanholt
Blind
Vd Beek Tadic
Neres Dolberg Vargas

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren