Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta Rotterdam haalt flink uit naar ‘clubs die nu lopen te blèren’

Laatste update:

Louis van Gaal stoort zich aan het feit dat meerdere Eredivisie-clubs hebben laten weten dat zij willen dat het seizoen wordt geannuleerd. De trainer in ruste vermoedt dat deze clubs dit vooral uit eigen belang voorstellen en dat zij helemaal niet zo bezig zijn met de volksgezondheid. Een mening waar Henk van Stee, technisch directeur van Sparta, zich helemaal in kan vinden. De club uit Rotterdam-West hield zich tot vandaag op de vlakte in de discussie over het wel of niet uitspelen van de Eredivisie.

Van Gaal wees zaterdag in een interview met het Algemeen Dagblad erop dat alleen ‘clubs die nu in de stand op een Europese plek staan, Feyenoord uitgezonderd, en clubs in de degradatiezone’ het seizoen niet willen uitspelen. “Louis heeft helemaal gelijk. Ik kan het moeilijk verdragen, al die clubs die nu lopen te blèren dat de competitie maar onmiddellijk afgelopen moet zijn”, benadrukt Van Stee zaterdagmiddag in gesprek met hetzelfde dagblad. “Waarom in godsnaam allemaal die eigen belangetjes?”

“We zitten als clubs allemaal in dezelfde ellende, trek dan ook met elkaar op! Waar is de solidariteit, vraag ik me af?” Van Stee wil dat de competitie uitgespeeld wordt en tegelijkertijd, voor het geval dat dit niet lukt, wil hij dat de KNVB nu al een scenario presenteert. De sportbestuurder snapt dat de KNVB nog altijd niet uitsluit dat het betaald voetbal door kan gaan, mits de gezondheidssituatie dit toelaat. “Niemand weet wat komen gaat met die verschrikkelijke ziekte. Het RIVM niet, de regering niet, dus ook de KNVB niet. Ik vind het volkomen logisch dat de bond nu daarom niet zegt: ‘We kappen ermee.’ Juist omdat de UEFA nadrukkelijk verzoekt de competities uit te spelen.”

“Daar moeten de clubs maar begrip voor opbrengen. Is het nou echt te veel gevraagd om nog even te wachten met zijn allen?” Van Stee pleit ervoor dat de KNVB nu al een concreet plan samenstelt voor het geval dat de competitie niet uitgespeeld kan worden, ook omdat ‘de stand voor 85 procent duidelijk is’. “En voor de eerste divisie, waar Cambuur en De Graafschap er met kop en schouders bovenuit steken, geldt hetzelfde. Ik vind dat de KNVB nu zou moeten zeggen: ‘Als de competities stoppen, moet de huidige stand de eindstand zijn’. En daar de gebruikelijke promotie- en degradatieregeling op toepassen. Dat is het meest eerlijke.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mocht de KNVB besluiten om het seizoen te doen, dan vind ik het wel zo eerlijk om de huidige stand als eindstand te gebruiken. Wel zo eerlijk voor alle teams die keihard hebben gestreden om punten te sprokkelen, zoals Sparta en Emmen. Maar ook voor teams als Cambuur en de Graafschap.

4 april 2020 om 14:42

Welke andere opties zijn er ook? Ik denk dat iedereen daar wel mee akkoord gaat als de situatie in de komende 2/3 maand niet gaat veranderen. Enige optie die ik nog zou kunnen bedenken is de stand in de winterstop aanhouden. Toen had iedereen evenveel gespeeld.

4 april 2020 om 14:59

@messibazoer eventuele playoffs zou ook nog een optie kunnen zijn als de Corona straks voorbij is. dit is ook niet helemaal eerlijk met een ranglijst die maar voor drie kwart is gespeeld, want niet iedereen heeft 2 keer dezelfde tegenstanders gehad dus sommige clubs worden nu benadeeld en andere niet

4 april 2020 om 15:00

Lijkt me niet zit je ook weer met het uit/thuisvoordeel. Gewoon de stand pakkrn zoals die nu is dat geeft het meest betrouwbare beeld over het seizoen. Hoe minder wedstrijden je pakt hoe meer je met destijdse vorm te maken hebt.

4 april 2020 om 15:04

@038azesletters ligt eraan. je kan de nummer 1 en 2 een tweeluik laten spelen (uit en thuis) voor het kampioenschap, een korte nacompetitie voor de degradanten/promovendi en dan nog een korte playoff voor de EL wedstrijden. dan plan je in het nieuwe seizoen af en toe een midweekse wedstrijd in om de boel weer gelijk te laten lopen daarna

4 april 2020 om 15:36

@Japie_Krekel ik zat zelf eigenlijk te denken aan geen kampioen/degredatie, want ik vind niet dat het aantoonbaar genoeg is. Zou het vreemd vinden dat fortuna nacompetitie zou moeten doen op basis van de huidige stand, mijn cluppie heeft namelijk het zelfde aantal punten maar staat wel op een veilige 15de plek. Dan zou je veel spelregels moeten aanpassen dit seizoen.

4 april 2020 om 18:36

Waarom is dit eerlijker dan de stand nu? Een uit en thuiswedstrijd is ook een momentopname. En waarom alleen de nrs 1 en 2. Feyenoord kon ook nog kampioen worden. De clubs in degradatiezone zullen het hier ook niet mee eens zijn en de clubs er net boven zullen het toejuichen. Er is geen alles oplossende oplossing.

4 april 2020 om 18:52

Play off wedstrijd(en) of uitslagen laten bepalen op basis van onderling resultaat bij het gelijk eindigen in de stand. Doelsaldo laten tellen indien men niet twee maal tegen mekaar heeft gespeeld. Of stand zo laten en Europese verdiensten verdelen over andere clubs, want uiteindelijk hebben wij iedere club nodig om een competitie mogelijk te maken.. Ook clubs bovenin hebben namelijk baat aan zoveel mogelijk weerstand.

4 april 2020 om 19:49

Mag ik vragen voor welke club jij bent?

4 april 2020 om 14:42

Dat doen ze in het amateurvoetbal dus niet, zou raar zijn als ze dat bij de profs wel doen

4 april 2020 om 14:45

Als je De Graafschap en Cambuur wilt laten promoveren, dan moet je ADO en RKC laten degraderen.

4 april 2020 om 14:47

En speelt in jouw optiek Utrecht of W2 dan EL als dat, eventueel met vertraging, doorgaat?

4 april 2020 om 18:14

Er zijn toch nu voor beide een EL ticket? Fey, psv, w2 en utrecht

4 april 2020 om 19:51

Tenzijje beschouwt dat Fey de beker en kampioenschap zou kunnen behalen, of zit ik er dan naast? Heb de regels niet zo voor de geest.

Precies. Clubs denken alleen aan hun eigen belang en gebruiken deze verschrikkelijke virus als excuus om het seizoen te laten beëindigen. Ben heel blij met de uitspraken van de KNVB en de UEFA. Laten we gewoon met zn alle wachten. Als over een aantal weken geadviseerd om het seizoen te laten beëindigen, dan zal dat vast en zeker worden gedaan. Belachelijk dan clubs hun voordeel hieruit willen halen.

4 april 2020 om 14:58

Jou club wilde er net zo goed mee kappen, wat ze aangaven in een vooroverleg met AZ, PSV en Ajax. Alleen omdat ze in Rotterdam de haat richting Ajax zo groot is dat ze niet kunnen verkopen dat ze het eigenlijk eens zijn met Ajax. Hebben ze een draai gemaakt door te zeggen dat ze laf achter de KNVB staan.

Bijna elke sportbond heeft gezegd we kappen ermee, maar nee het voetbal moet en zal het doorgaan.

En iedereen vergeet even dat overmars ook in hetzelfde interview heeft gezegt dat ze bezig zijn met een steunpakket. Maar dat wordt even vergeten.

4 april 2020 om 15:39

Je moet niet alles geloven wat Driessen zegt. Feyenoord en ajax hebben samen een advertentie geplaatst om het zorgpersoneel te ondersteunen. Valt wel mee met die haat.

4 april 2020 om 16:02

Aldus iemand die de bron Driessen gelooft. Driessen is een meester in het onzin uitkramen en uitgaan van aannames, zonder enige bronvermelding. Als dit door iemand van Ajax, Az of PSV was bevestigd, zou het een stuk geloofwaardiger zijn.

4 april 2020 om 18:19

Driesen gaat dat niet zomaar verzinnen lijkt me.

4 april 2020 om 18:29

Dus alles wat Driessen schrijft over Ajax en met name Ten Hag is waar. Driessen zal dat toch niet zomaar verzinnen lijkt me 🤔

4 april 2020 om 18:30

Maar mocht de competitie geannuleerd worden, dan hoop ik nog wel dat de bekerfinale gespeeld kan worden op 1 of andere manier.

4 april 2020 om 18:52

Hahaha hansje dan ken je driessen niet. Die schrijft alsof hij overal zelf bij is. Die man is alleen maar uit op comotie.

4 april 2020 om 19:37

Ohja, driessen schrijft altijd onzin maar als het negatief is voor ajax dan staat feyenoord daar pal achter en lachen ze ajax uit. Je zit nog maanden met dit virus.. het is belachelijk dat niet iedereen achter de clubs staan die ermee kappen willen. Of je moet een noord italie effect willen zoals in bergamo gebeurd is...

4 april 2020 om 15:38

Wat een onzin! Ieder weldenkend mens kan inschatten dat dit nog maanden gaat duren. Alles wordt afgelast de komende maanden op de wijze waarop het nu in de hele wereld gaat (China daargelaten maar die cijfers gelooft niemand neem ik aan) kun je op je Hollandsche klompen aanvoelen dat er niet meer gevoetbald gaat worden. Dan kun je toch beter nu voor alle partijen duidelijkheid scheppen in plaats van dit nog maanden te laten rekken..

4 april 2020 om 15:49

Om duidelijkheid te scheppen is er volgende week overleg maar enkele clubs stellen hun eigen belang voorop en hebben daarom nu al de pers opgezocht.

4 april 2020 om 16:05

Het seizoen kan ten alle tijden voorgezet worden. En mag ik jou glazen bol even lenen zodat ik ook kan zien dat dit nog maanden gaat duren? Zoals ik al zei: laten we luisteren naar mensen die er verstand van hebben en niet naar een stel mensen die financiële zekerheid willen hebben voor komend seizoen.

4 april 2020 om 17:59

Inderdaad, luister naar de mensen die er verstand van hebben. Die hebben namelijk precies gezegd dat zelfs na de 'lockdown' het gewone leven niet zomaar hervat zal worden. Diezelfde 'lockdown' die tot minstens 1 juni duurt, weet je wel? Met de gedachte dat spelers 4 weken nodig hebben om weer topfit te trainen spreek je over een datum van 1 juli (op zijn vroegst, in het meest gunstige geval). Waarom denk jij dan dat het seizoen nog hervat gaat worden? Want dat lijkt mij juist de minst logische oplossing. Ik ben benieuwd naar je argumenten daarvoor.

4 april 2020 om 20:19

@Feyepool, je hoeft hier geen glazenbol voor te hebben maar gewoon een beetje goed volgen wat er om je heen gebeurt. Feit: nog geen vaccin. Feit: nog geen medicijn en beiden duren minimaal nog vele maanden. Feit: we testen geen mensen buiten de zorg. Feit: Virologen zeggen dat dit nog maanden kan duren. Feit: er vinden geen evenementen meer plaats, examens scholen zijn wel van de baan en de scholen zijm dicht. Ja laten we het vooral hebben over het verder spelen van de competitie. Nee laten we het hebben over belangrn. Iedereen heeft een belang als je sport bedrijft maar daar over discussiëren ipv over hoe nu verder is ridicuul en nasty. Ook deze meneer van Sparta kan het niet opbrengen om niet met vingertje te wijzen maar wel zegen we willen doorspelen. Maar ik heb van niemand van de clubs of KNVB gehoord hoe je moet doorspelen? Bizar dit weer. En morgen zal er vast weer een directeurtje komen die met een vingertje gaat wijzen zodat ook iedereen hier weer in herhaling kan treden.

4 april 2020 om 17:14

Liever uit eigen belang waar iig de veiligheid gegarandeerd word dan uit eigen belang waar mensen alsnog risico lopen. Het laatste slaat op de Uefa en Knvb, die het geld anders weg zien rollen. Of denk je dat het bij de Uefa niet uit eigen belang is? Kom op zeg

4 april 2020 om 18:18

Ja, want in jouw reactie zit natuurlijk geen greintje clubbelang gezien de vorm na de winterstop? Als je andere clubs beschuldigt van het denken in eigenbelang, kun je ervan uitgaan dat jouw reactie ook op die manier word ontleed...

4 april 2020 om 18:21

En jouw club denk alleen aan andere. Beetje naïef gedacht vind je niet. Denk dat Feyenoord ook gewoon aan zichzelf denkt.

4 april 2020 om 18:38

Absoluut. Die willen zich juridisch afdekken om zo aanspraak te kunnen maken op het geld van Fox en dergelijke. Verstandig besluit lijkt mij. Laat de KNVB maar beslissen, niet op eigen houtje. Ajax weet dat ze nu weer 40 miljoen kunnen bijschrijven. Iets wat een maand geleden allerminst zeker was gezien de vorm en crisis op dat moment. 40 miljoen in het vooruitzicht en ook min of meer eisen bij stopzetting is toch wel een stuk makkelijker praten dan voor een club die elke euro kan gebruiken.

4 april 2020 om 18:57

@Feyepool: van Stee denkt ook net zo goed alleen aan zichzelf. Hij luistert niet naar virologen in ieder geval, want die geven aan dat er niet gespeeld kan gaan worden en op z’n vroegst als het nieuwe seizoen begint. Dan kan je krampachtig vasthouden aan een kans die er niet is. Dan kan je beter aangeven dat het geen zin heeft en zorgen dat je met elkaar afspraken maakt over alle gevolgen. Ook het rivm geeft niet aan dat we zo kunnen gaan beginnen. Die geven aan dat ze 28 april voor iedereen weer terug komen, die gaan echt niet voor het voetbal speciaal een regeling treffen. Scholen zijn ook al voorbereidingen aan het treffen om pas weer na de zomervakantie weer klassikaal te beginnen, evenementenbureaus plannen pas op z’n vroegst in augustus.

Nee, niemand weet precies hoe het gaat lopen, maar er is één ding dat we wel kunnen voorspellen, en dat is dat het virus in juni niet weg zal zijn. En dat betekent dat er ook in juni niet gevoetbald zal kunnen worden. Het is een contactsport en de spelers kunnen geen afstand van elkaar houden.

4 april 2020 om 17:50

Dit virus is in december ook nog niet besteden dus zullen we het nieuwe seizoen dan ook maar niet spelen. De verwachting is dat volgend jaar er pas een medicijn is. Dus dit jaar maar geen voetbal.

4 april 2020 om 20:07

Ik zie je de laatste dagen wel vaker zo raar reageren. Kyle66 zegt louter verstandige dingen hier oven die virologen hebben aangegeven. Er is volgens die virologen in het positieve scenario een kans dat het augustus/september beter kan worden. Daar kan je dan nu even aan vasthouden. Wat jij zegt, zou in het zwartste scenario kunnen, maar is niet heel waarschijnlijk en laten we hopen dat dat niet gebeurt. Met jouw reactie probeer je de comment van Kyle66 belachelijk te maken, wat ik vooral in dit kader echt not done vind. Dat jij niet naar virologen wil luisteren moet je zelf weten, mensen die daar wel naar luisteren mag je ook in hun waarde laten.

4 april 2020 om 20:35

Medicijn is misschien eerder. Vaccin minimaal nog een jaar. Maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Wellicht is het mogelijk om veel laagdrempeliger te testen en via apps contactonderzoek/attendering te doen. Er moet sowieso weer gevoetbald worden in september, whatever it takes.

Met Overmars voorop. Zoveelste persoon uit de voetballerij die hem veroordeeld. Overmars heeft gewoon te snel wat geroepen uit eigen belang en de supporters hier op vz steunden hem ook puur uit eigen belang.

4 april 2020 om 14:54

Net zoals degene die een deur op een kier houden dat uit eigen belang doen. In die zin is het vrij hypocriet om anderen hierop te wijzen.

4 april 2020 om 15:02

@shorty1991 dat is ook te makkelijk. feit is dat de huidige ranglijst aanhouden ook niet helemaal fair is want niet elk team heeft twee keer dezelfde tegenstanders gehad waar andere die zwaardere programma's hadden na de winterstop nu eigenlijk benadeeld worden. ik snap daarom wel dat de Knvb nog op zoek is naar wat de beste oplossing is

4 april 2020 om 15:07

Ik heb ook geen oplossing paraat hoor Japie, maar het is wel triest hoe men hier op het forum alleen maar vingertje aan het wijzen is. Mensen die een andere mening hebben, die hebben dat schijnbaar alleen uit eigen belang. Maar dat de ploegen die nog iets te winnen hebben (Feyenoord, Groningen, Sparta) etc door willen spelen, dat is dan toevalligerwijs allemaal niet uit eigen belang. Uh huh...

4 april 2020 om 15:51

Van belang is te weten dat er al een overleg gepland stond op het moment dat clubs hun eigen mening in de pers gingen gooien in plaats van een week te wachten.

4 april 2020 om 18:24

Nu stoppen is alleen niet fair voor eventueel az, al denk ik niet dat ze over ajax heen waren gekomen en tv utrecht. De rest vd clubs staan waar ze horen te staan. Rkc en ADO profiteren hier ook van. Die hadden gedegradeerd. Dus als ze besluiten om de stand zo te houden zou ajax az kunnen compenseren met een deel vh start kapitaal en fc utrecht. De rest van de teams niet

4 april 2020 om 18:27

Dat Feyenoord en andere clubs willen wachten is toch echt anders dan concluderen dat ze willen doorspelen.. Wat is er mis met even even af te wachten tot clubs intern hebben vergaderd en besloten hoe zij erin staan. Iedere club zal hierin de volksgezondheid voorop zetten bij het nemen van een beslissing.

4 april 2020 om 19:36

Maar andersom kun je net zo goed zeggen: wat is er mis met het nu afblazen, goed voor de volksgezondheid. Als Ajax 2e stond en te vroeg naar buiten had getreden dat ze door wilden spelen, dan snap ik de kritiek van voor eigen straatje pleiten. In dit geval neig ik er toch naar te denken dat mensen die Ajax nu afvallen, dat met name doen om hun persoonlijke gevoelens jegens de club. Er is hier niemand die kwaad spreekt over AZ of PSV, terwijl die sec gekeken ook prematuur naar buiten zijn getreden. Maar goed dat Ajax altijd een goede rode lap voor de stieren hier is, dat is niet iets nieuws.

4 april 2020 om 15:32

En jij steunt hem niet omdat hij van Ajax is en het voor jouw club belang is om door te spelen. Wat dat betreft ben jij net zo hypocriet als ieder ander hier.

4 april 2020 om 17:20

Dat is dan weer een aanname van jouw kant. Je eigen kortzichtige visie hoef je niet te projecteren op anderen. En zo kan er weer iemand op mijn aanname reageren, en kunnen we nog een paar maand verder met zijn allen. Leuk om de tijd te doden misschien, maar niemand schiet er wat mee op.

4 april 2020 om 19:31

Is dat een aanname? Denk dat El Fenomeno al jaren laat zien een subjectieve kijk op zaken te hebben als het Ajax aangaat en dan druk ik me nog genuanceerd uit. Ik vind het juist kortzichtig dat je dat niet mee zou nemen in de beoordeling. Dus als iemand 10 keer subjectief is ga jij de 11e keer toch weer van objectiviteit uit? Dat noemen we naïef. En inhoudelijk reageren, daar doe je gewoon niet aan? Typ dan niks i.p.v. wat selectief verontwaardigd te doen en je Robin Hood-pak aan te trekken. On: de reactiviteit die sommigen prediken in de voetbalwereld, ongelooflijk. Je kan dingen ook voor zijn. Door nu duideljkheid te verschaffen, kunnen clubs hun beleid uit gaan stippelen. Grappig dat in andere sporten er zoveel meer daadkracht is, typisch.

4 april 2020 om 20:22

In het geval van El Fenomeno is het zeker geen aanname. Nieuw op het forum of doe je gewoon alsof. Hij heeft altijd iets te klagen over Ajax en doet of het het feiten zijn en wij "Ajax brildrager's" gewoon niet tegen de "waarheid" kunnen. Transparanter dan een pas gewassen raam.

4 april 2020 om 15:58

Elke club handeld uit eigen belang, want elke club kan nog posities op de ranglijst stijgen (meer tv geld volgend seizoen) of dalen (verschil tussen Europees voetbal of niet). Dus denk aub niet dat er ook maar een club bij is die uit humanitair oogpunt reageert.

4 april 2020 om 16:24

Welk eigenbelang? Het is nog helemaal niet duidelijk of dit seizoen ongeldig wordt verklaard of niet. het is nog helemaal niet duidelijk of er volgend jaar wel Europees voetbal zal zijn. het enige wat we zeker weten is dat er tot begin mei niet gevoetbald of samen getraind mag worden. Verder weten we dat de corona piek eind mei verwacht wordt en dat 30 juni de contracten aflopen van spelers einde contract en de huur spelers. Ondertussen lopen de kosten gewoon door, spelers moeten hun conditie bij houden, trainers en staf blijven in dienst, club personeel moet ook standby staan want wie weet. Het is gewoon een kwestie van tijd voordat de eerste club in betalingsmoeilijkheden komt.

4 april 2020 om 18:24

Het is gewoon makkelijk om nu op Ajax/Overmars af te geven. PSV en AZ hebben zich ook achter Ajax geschaard, Feyenoord was het ook van plan. Overmars zegt verder ook niks geks.

4 april 2020 om 16:49

Ik vind dat kort door de bocht gesteld. Er is inderdaad een belang bij meerdere clubs om de competitie te staken. Maar, realistisch gezien gaan evenementen niet voor eind juli hervat kunnen worden. Het virus zal niet plotseling in mei of juni verdwijnen, dat zal in etappes aangepakt worden. Waarbij de etappes naarmate van belangrijkheid worden geïntroduceerd. Evenementen staan ergens onderaan de hiërarchie.

4 april 2020 om 18:20

Wat maakt het allemaal uit? Dit is gewoon roepen om nog even wat kritiek te kunnen uiten. Het belang van Ajax strookt toevallig met die van de volksgezondheid, dus wat kan zo'n iemand dan nog goed doen?

4 april 2020 om 19:50

Het rivm en de regering kunnen nu nog niet zeggen of het verantwoord is om nog wel of niet te voetballen, dus waarom zouden we nu al besluiten om niet meer te voetballen. Nu al de beslissing nemen niet meer te voetballen is nu alleen in het belang van bepaalde clubs.

4 april 2020 om 18:21

Jup, zolang ik Overmars blijf steunen hoef ik me geen zorgen om het betalen van de maandlasten te maken. Puur eigenbelang ja. En net als mij zijn er nog heel veel die er belang bij hebben dat Overmars dit heeft gezegd. Heel veel mensen zitten met geld in de club of zijn (deels) afhankelijk van het wel of niet steunen van Overmars hier op Voetbalzone.... Schei toch uit. Nog even en je gaat zeggen dat de Coronacrisis een geschenk uit de hemel was voor Ajax en al zijn (belanghebbende) supporters.. Verder lees je echt alleen wat je wilt lezen, want er is bij meer clubs draagvlak voor hetgeen Overmars heeft gezegd en inhoudelijk heeft hij helemaal geen gekke dingen gezegd.

4 april 2020 om 18:25

Zo, ook weer wat centjes binnen. Heerlijk om zoveel eigenbelang in zulke kwesties te hebben.

4 april 2020 om 19:28

Leuk voor je dat je weer een reden vindt om te zeuren over iets wat met Ajax te maken heeft. Maar niks is zo vervelend als deze onzekerheid. Daarnaast pleeg je roofbouw op de spelers als je het seizoen door laat gaan tot augustus en het volgende seizoen weer op tijd klaar moet zijn voor het EK en het jaar daarna WK

Allemaal leuk en aardig natuurlijk is het uitspelen van veel beter maar hoe lang wil je wachten?
Wie zegt dat we over 2 maanden verder zijn dan nu?
Waarom iedereen zo lang in onzekerheid laten?

Ja er zijn clubs die voordeel halen als het seizoen nu gestopt word, het is niet anders.

Ben zelf ajacied en vind het lullig dat az nu op doelsaldo dan de cl plaatsing misloopt.
Aan de andere kant aan het doelsaldo had en moet az werken net zoals iedere andere club.

Kan me niet voorstellen dat je je echt kampioen voelt als het seizoen gestopt word.

Hoe langer je alles uitstelt hoe moeilijker alles word.

Er is totaal geen garantie dat er over 1 of 2 maanden weer lekker gespeeld kan worden.

Dat de eufa wil dat alles uitgespeeld word snap ik alles draait om de centen bij die bobo's...

Waarom gooi je de competities niet gewoon op slot, geen enkele kampioen en niemand die degradeert.
Misschien moet de eufa dan gewoon zeggen dat er volgend seizoen ook geen Europees voetbal is.

Ja dat is een nadeel voor de inkomsten en voor de voetbal liefhebber aan de andere kant ook minder belasting voor de spelers en misschien een top ek!

En sparta heeft ook weer zijn eigen belangetjes. Doen precies het zelfde.

Verder spreekt Sparta hier ook gewoon voor haar eigen belang, door verder te spelen hopen ze zich voor via play-offs voor europees voetbal te kwalificeren.Pot verwijt de ketel. Gewoon kappen met heel het seizoen. Olympische Spelen, Giro, Marathon Rotterdam, Songfestival.... en vele andere grote evenementen zijn afgelast dan wel verzet, maar het voetbal moet doorgang vinden over de rug van Ziekenhuizen, Hulpverleners willen ze gewoon smerig geld verdienen.En zolang het probleem van de spelerscontracten niet word opgelost zal er niet gespeeld worden.

4 april 2020 om 15:08

Sparta dat denkt kans te maken op Europese plekken? Dat kunnen ze echt op hun buik schrijven hoor

4 april 2020 om 15:57

Misschien wil Sparta gewoon het geplande overleg afwachten in plaats van te lopen roeptoeteren zoals een aantal andere clubs doen die blijkbaar niet weten wat overleg inhoudt.

4 april 2020 om 16:57

@ Kohaku Geloof jij dit echt, Sparta is net zoals elk andere professionele voetbalclub een bedrijf; en daar staat het eigen belang voorop. Dit alles toont maar weer eens aan hoe verrot deze planeet is, waar zakelijke belangen altijd voor menselijk belangen gaan. Dat overleg is nutteloos omdat er tussen nu en dan echt niet zoveel zal veranderen..

4 april 2020 om 17:20

Waarom zou dat niet kunnen dat er clubs zijn die wel zaken in gezamenlijk overleg doen?

4 april 2020 om 18:30

@Kohaku, volgens mij heeft Ajax met andere clubs overlegt over hun standpunt en zaten zij op dezelfde golflengte met onder anderen PSV, AZ en Feyenoord. Natuurlijk hebben al die clubs onderling contact voor het overleg om af te tasten hoeveel draagvlak er is voor bepaalde ideeën. Of denk jij dat Sparta niemand heeft gesproken en pas over de kwestie gaat nadenken als dat overleg begint? Verder staat het ook iedere club vrij om zijn standpunt voor het overleg publiekelijk kenbaar te maken.

4 april 2020 om 17:22

Maar Sparta zegt toch niet verder te willen spelen? Ze zeggen dat ze vinden dat er best even afgewacht kan worden met zo'n grote beslissing. Iets dat bijna ieder ander bedrijf ook doet.

4 april 2020 om 18:43

Een voetbalclub is ook geen normaal bedrijf.. Verschillende competities en toernooien hangen samen. Is het niet vanwege het feit dat een nationale competitie recht geeft op startplaatsen voor Europese toernooien dan is het wel het afstemmen van speelschema's voor zowel club- als landenteams. Kortom, al die dingen staan met elkaar in verband. We weten dus dat, wanneer er weer gespeeld kan worden, alles overhoop gegooid moet worden. Alleen vanuit dat oogpunt geeft het al veel lucht om in ieder geval het nationale clubvoetbal niet in te hoeven halen.

4 april 2020 om 19:26

Nou weet ik dat je op deze website ongeveer niet meer over geld mag praten, want dan wordt je sws direct bestempeld als iemand die geld boven gezondheid verkiest, maar tegelijkertijd zijn er enorme financiele belangen voor praktisch alle betrokken partijen. En de meeste bedrijven (en al helemaal voetbalclubs) hebben meer behoefte aan geld dan aan lucht. Dan kun je toch op zn minst bespreken en onderzoeken en eventueel afwachten of er een verantwoorde manier is om toch de competitie op een bepaald moment af te maken? Als dat niet kan prima, maar ik snap niet waarom veel mensen er zo op staan om vandaag te beslissen dat dit sws niet kan.

4 april 2020 om 20:12

Laat ik voorop stellen dat het mij echt niks uitmaakt. Uitspelen, seizoen nietig verklaard, huidige ranglijst als eindranglijst nemen of een andere oplossing. Mij maakt het niet uit. Het belangrijkste is nu de gezondheid. Daar is iedereen het denk over eens. Zolang er niet gespeeld kan worden, wordt er niet gespeeld. Echter weten we nu al dat het minimaal tot eind april gaat duren en spelers hebben dan zo'n anderhalve maand niet meer samen gespeeld. Vanuit dat oogpunt is het logisch dat clubs eerst weer een soort voorbereiding moeten hebben, terwijl het qua afronden van alle competities al een enorm gepuzzel gaat worden. Het lijkt mij praktisch gezien gewoon niet mogelijk om dit seizoen af te maken, een heel voetbalseizoen te spelen én op tijd klaar te zijn voor het Europees kampioenschap. Zeker niet omdat ik verwacht dat de maatregelen nog verlengt gaan worden. Wat ik wel als een realistische optie zie is dat we ook de eerste helft van volgend seizoen voor een deel missen en dus twee jaargangen samen kunnen voegen om één seizoen uit te spelen. Dan valt het allemaal mee.

5 april 2020 om 14:14

Het ligt er allemaal aan hoe snel er weer gespeeld/getraind mag worden en hoe lang spelers nodig hebben qua voorbereiding. Als het niet gaat dan gaat het niet. Ik denk dat er al aan fitheid gewerkt kan worden voor die tijd, dus dat zou moeten schelen. Ze hebben nu al een flinke rustperiode gehad en het EK is uitgesteld. Een uitgebreide vakantie is dus misschien ook niet meer per se nodig. Ik zou er bijv ook voorstander van zijn volgend seizoen de cups niet te spelen, zodat daar wat extra ruimte gecreerd wordt, al zullen de organisatoren van die cups dat vast niet met me eens zijn. Anyhow, wat ik bedoel is dat het geen (of weinig) kwaad kan even rustig te kijken en te bespreken of het mogelijk is. En ik vind het zo apart dat dat idee op zich zoveel commotie brengt.

Hahaha typisch die reacties vanuit clubvoorkeur hier, heel grappig. Wachten of nu stopzetten het is mij om het even. Voor allebei valt wat te zeggen.

Doorspelen na 30 juni wanneer meerdere spelerscontracten zijn afgelopen van DIVERSE clubs is natuurlijk wel eerlijk.

4 april 2020 om 18:50

Ik verwacht dat er sowieso geen scenario meer is dat eerlijk is voor alle clubs. Clubs in vorm kunnen nu die flow kwijt zijn geraakt en andersom. Spelers zijn hersteld van blessures. Je kan zoveel dingen bedenken. Kortom, het stukje over eerlijkheid moeten we denk loslaten.. Ook moeten we allemaal beseffen dat voetbal nu niet het belangrijkste is, maar gezondheid. Wat mij betreft zetten we de gezondheid van iedereen, zowel spelers als supporters, nu op de eerste plaats en kijken we vervolgens naar welke praktische mogelijkheden er overblijven. Persoonlijk heb ik geen voorkeur voor uitspelen, nietig verklaren of deze stand aanhouden. Of een andere oplossing, ook goed.

4 april 2020 om 20:06

@ajaxdeclub21 Dat ligt aan de oplossing die er moet komen. Deze problematiek kent geen grenzen alle competities hebben er last van, er zou dus na een brede oplossing gekeken moeten worden. Zodat de competities een zo eerlijk mogelijk verloop kunnen organiseren of mocht blijken als dit niet realistisch is, om dit niet te doen. Het is dan ook erg vervelend dat er nu clubs zijn die voor eigen parochie gaan preken en vroegtijdig bepaalde besluitvormingen te forceren en daarbij gemaakte afspraken blijkbaar gewoon kunnen breken.

Gelukkig speelt er bij Sparta geen eigen belang mee om andere clubs met een mening de maat te nemen. Waarom andere clubs naar buiten treden is omdat de Knvb met niks komt. Ze hadden in 3 weken de scenario's waar meneer van Stee om vraagt klaar moeten hebben. Ze zijn er nog steeds niet. Doorspelen na 30 juni gaat gewoon niet, zelfs al verschuift de Uefa de transferdeadlines. De Uefa gaat namelijk niet over contracten tussen clubs en spelers. Dat meneer van Stee liever nog geen beleid voor volgend seizoen wil maken is zijn keuze, maar andere clubs mogen een andere mening hebben en deze naarvoren brengen. Ze zijn wekenlang stil geweest en toen uit de zoveelste vergadering niks kwam hebben ze maar de vlucht naar voren genomen.

4 april 2020 om 15:58

Er is volgende week overleg en dat is OOK in amsterdam bekend dus als men een week gewacht had was er wel wat bekend.

4 april 2020 om 16:03

Net als dat na afgelopen dinsdag er meer bekend zou zijn, of die dinsdag er voor. De Uefa die op 15 april pas scenario’s presenteert voor hoe om te gaan met de transferperiode/contracten, dus ook aanstaande dinsdag zou er niks bekend worden en de bevindingen van de Uefa worden afgewacht. Dat is wat er bekend was.

4 april 2020 om 16:27

Sparta heeft zijn spelers al in de WW laten gaan. Die werken allang niet meer voor Sparta. die moeten eerst iedereen weer uit de WW halen voordat ze weer kunnen gaan trainen. Dus hoe die de competitie willen hervatten, mij een raadsel.

4 april 2020 om 17:21

Dat is deeltijd WW, dat is niet hetzelfde als WW wanneer je je baan kwijt bent. Je bent nog gewoon in dienst van je baas maar werkt niet.

4 april 2020 om 18:51

Ik besef me nu ineens dat ik al mijn hele leven in deeltijd WW zit.

4 april 2020 om 22:59

@kohaku Precies wat je zegt, je werkt niet voor je baas. Dus niet trainen, geen contact met de trainer, opdrachten van de club en dergelijke. Want anders zou het fraude zijn. Dus hebben de spelers een lange weg te gaan voor ze weer wedstrijd fit zijn.

Solidariteit kent geen enkele club, ze hebben allemaal hun eigen belang. Zo ook Sparta, waren ze nu nummer 18 geweest. Hoe was hun reactie dan geweest. 28 april weten we meer. Hoe je het wend of keert. Publiek zal niet bij wedstrijden aanwezig zijn. Met de kans op een nieuwe corona crisis in het vooruitzicht. En die inkomsten hebben clubs nodig. En als nu de toekomstige Champions League deelnemers hadden gezegd. Wij gaan het geld in een pot gooien om zo clubs overeind te helpen. Dan had je solidariteit gehad. En gemeenschappelijk een beslissing kunnen nemen.

4 april 2020 om 16:28

Sparta heeft boter op zijn hoofd. Ze hebben hun spelers er allang uitgegooid, die zitten nu in de WW. Ze kunnen geeneens trainen. Pas als ze iedereen uit de WW gehaald hebben, mogen de spelers weer voor de club trainen. Dus Sparta kan voorlopig helemaal niet meer spelen

4 april 2020 om 17:24

Ja want de ww is namelijk op een andere planeet, en het duurt minstens 3 maanden voor een speler weer terug op aarde is van planeet ww ..

4 april 2020 om 22:58

Dat betekend dat ze nu niet trainen maar andere dingen aan het doen zijn, zoals het op zoek zijn naar een nieuwe baan.

Als de huidige competitie na 30juni door moet gaan mag men dan ook spelers kopen?? Ik zou dan, als Ajax zijnde met het geld van de verkochte Ziyech toch gewoon de sterkhouders van AZ. Stengs, Koopmeinders, Bizot en Boadu halen voor zo'n 55miljoen.

Zolang voorstander van doorspelen na 30 juni niet eens met oplossingen voor het aflopende contracten vraagstuk kunnen komen heeft de optie doorspelen geen enkele zin. Wel moet er een serieus solidariteitsfonds komen, het mag niet zo zijn dat clubs gaan omvallen. Dat moeten de clubs in Nederland gezamenlijk met elkaar en de Knvb voorkomen. Maar tegelijk moeten we gewoon zo eerlijk zijn om te zeggen dat uitspelen na 30 juni geen serieuze optie is. Nog afgezien van de onzekerheid dat we nog niet weten wanneer het eventueel uitspelen uberhaupt mogelijk zou zijn. Het is gewoon klaar met dit seizoen, tijd om de Belgen te volgen. Andere competities zullen ook spoedig volgen.

4 april 2020 om 16:07

Gezamenlijk overleg? Ze weten nu al niet wat het is. En hebben de clubs die nu willen stoppen al wel een plan over wie er welk Europees ticket krijgt en wie er promoveren en degraderen?

4 april 2020 om 16:20

Ik zit niet in de bestuurskamers, dus in hoeverre ze dat plan al hebben weet ik niet. Ik heb wel zo mijn eigen ideeã«n daarover. Het meest pijnloze plan is als volgt : De huidige stand is de eindstand, Geen degradanten, wel promotie, gezien mogelijk gezeur over het kampioenschap spreek je uit dat er sprake is van 2 kampioenen (ajax als nr 1 en AZ als nummer 2), FC Utrecht en Feyenoord worden tot gedeelde bekerwinnaar uitgeroepen, Feyenoord krijgt als best geklasseerde club het EL ticket groepsfase en PSV voorronde EL. Dan moet je het ticket wat eigenlijk voor de play-offs bedoeld was aan Utrecht geven. Volgend seizoen krijgt Willem II automatisch het EL ticket via de play-offs ter compensatie (aangezien je met 20 clubs geen play-offs gaat spelen). Er komt een solidariteitsfonds waarin de grote gezonde clubs inleggen om te voorkomen dat clubs op de fles gaan in de KKD en de Eredivisie, vanuit dat fonds kunnen leningen, garanties en giften worden gegeven zodat clubs overeind blijven. De clubs die Europees spelen staan een percentage van hun startgeld af en ook de Knvb gaat bijleggen, terwijl sponsoren van de Eredivisie en Knvb ook gevraagd zal worden om te helpen. Zoiets misschien? Er zijn ook tal van andere plannen te verzinnen, die voor de ene club net wat gunstiger uitpakken als voor de andere club. En je kan natuurlijk nog flink ruzie maken over hoeveel er in dat fonds moet komen. Maar ik denk dat dit opzetje voor veel clubs best acceptabel zou zijn.

4 april 2020 om 17:29

Met twee kampioenen heb je dus ook twee clubs die recht hebben op het CL ticket van rechtstreekse plaatsing. Er zijn allerlei argumenten te verzinnen waarom Ajax of AZ de rechtstreekse plaatsing zou verdienen aangezien ze niet dezelfde tegenstanders hebben gehad en onderling AZ duidelijk de sterkste was.

4 april 2020 om 18:20

Je kan een hele boel argumenten verzinnen inderdaad, we weten toch allemaal dat het ticket naar Ajax gaat. Je gaat het er nooit doorheen gedrukt krijgen de huidige koploper dat ticket niet te geven op basis van nieuwe verzonnen regel. Zelfs als het niet je voorkeur is, dan weten de meeste mensen diep van binnen wel hoe dit gaat aflopen. Dat klinkt niet zo sympathiek, maar dat is wel de realiteit. Overigens denk ik niet dat mijn scenario het gaat worden hoor, waarschijnlijk gaat het een optie zijn die veel minder gericht is op een compromis vrees ik.

Mensen, mensen..... er gaan per dag meer dan 120 mensen dood in dit land... Tuurlijk heeft Overmars gelijk en ook de voetballers zullen dit beamen.... hier is iedereen met eigen belang bezig. Je kunt er bijna wel van uitgaan dat wij nog wel tot augustus allemaal thuis moeten blijven.....

Heerlijk dat al die voetbalclubs met elkaar optrekken. Met elkaar voor elkaar. Nota bene in de Mickey Mouse competitie. Klasse

Naar mijn mening gaat er niet meer gespeeld worden, er zijn simpelweg teveel puzzelstukjes die in elkaar moeten vallen om dit mogelijk te maken, een aangezien het ieder voor zich is zie ik niet hoe het huidige seizoen afgemaakt kan worden. Daarnaast is er ook nog het psychologische aspect, want ook al word bij wijze van volgende week gezegd dat alles weer veilig is; geloof ik niet dat de mensheid meteen weer de draad op pakt. Het zal dan nog wel even duren voordat mensen echt het vertrouwen hebben om het oude leven weer op te pakken.

Ze hebben hier helemaal gelijk, van de week sprak ik al over die "eigen straatjes" en "eigenbelangen" toen alleen nog Ovedmars als eerste voor zijn beurt begon te spreken. Ik vind het over het algemeen prima dat iedere club er zo zijn eigen mening op na houd, maar wees eerlijk dat je bijvoorbeeld als Ajax zijnde die 40 miljoen startgeld wel erg goed kan gebruiken met die grote verliezen nu en Az die het wel mooi vind om aan de vCL te mogen deelnemen omdat het voor dit seizoen ondenkbaar was, net als dat alle degradatie kandidaten het ook erg veel geld gat schelen als Ze toch niet degraderen dit seizoen.helaas moet je dat tussen de regels door lezen en verklaren overige leden je voor gek als je dit zegt.ik vind het dus wél fijn om te lezen dat dit nu ook door vooraanstaande mensen word opgenoemd.

4 april 2020 om 17:18

Naja, ik heb Feyenoord en Utrecht wel horen uitspreken om te wachten maar niet dat ze zo graag waarom zij dan zo graag willen wachten. Dat laat zich natuurlijk ook niet moeilijk raden met de bekerfinale en de posities op de ranglijst, doorvoetballen voor het eigen belang. Ik heb ook de Knvb bestuurders niet gehoord, die riepen dat ze vooral de Uefa napraten omdat ze dan kans houden op een mooi baantje bij de Uefa zelf. En heeft de Uefa zich al uitgelaten over het feit dat het uitspelen van de EL en CL puur vanwege de eigen financiele belangen is? En dat ze onder druk worden gezet door de grote competities die mogelijke boetes krijgen als er niet hervat gaat worden? Niemand weet wanneer deze crisis verdwijnt, voorlopig zitten we er nog wel even mee. Het uitspelen na 30 juni is een farce door de aflopende contracten, geen enkele voorstander van het uitspelen heeft daar een oplossing voor. In plaats van nog weken of maanden in onduidelijkheid te blijven zitten kun je beter clubs wat perspectief bieden. Wel bewust dat je daarmee je verlies neemt, maar wel duidelijkheid hebt.

Gewoon de competitie uit spelen, maakt niet uit of er 3 wedstrijden per week gespeeld moet worden.jammer voor de clubs die de spelers niet hebben om dit vol te houden, men wil toch dat de competitie uitgespeeld moet worden.
AJAX moet dan ook geen geld in een pot stoppen om clubs te helpen. Men vindt Ajax toch maar arrogant en aan eigen belang denken.

Nou er zijn nog 9 wedstrijden te spelen lijkt me niet dat ADO direct moet degraderen ik zeg niet dat er een grote kans is maar de nr 16 kan zeker nog ingehaald worden met een beetje geluk.

4 april 2020 om 19:42

Helemaal mee eens, daarom mag de huidige stand ook nooit gebruikt worden als het niet uitgespeeld kan worden. Een seizoen duurt 34 wedstrijden, worden die niet gespeeld, dan is het geen seizoen. Word er gestopt dan zal het seizoen geschrapt moeten worden. Bij de amateurs is dit ook al doorgezet, ook daar hebben de ploegen die op kampioenskoers was pech. Gewoon starten zoals aan het begin van dit seizoen. Zelfde ploegen en dezelfde Europese tickets.

De kans dat het virus het hele kalenderjaar 2020 nog doorwoekert geeft de mogelijkheid om de competitie in Jan 2021 uit te spelen en ben je goed uitgerust voor het Ek 2021

4 april 2020 om 20:09

Één van de weinige verstandige reacties hier, dit lijkt mij ook het meest realistische. De vraag is echter of dit financieel ook voor elkaar te boxen is. Je zou ieder geval nog wat leuke bekertoernooien kunnen bedenken.

Ik vind het allereerst grappig dat men nu achter elke reactie wat zoekt en het is nog komischer dat men serieus denkt dat er een club is die helemaal niet aan eigenbelang denkt. Ook Sparta gaat wel anders piepen als de competitie nog hervat word, want zij missen dan ook zo'n 5 (basis)spelers vanwege aflopende contracten...

4 april 2020 om 19:31

@sirius - Het kan nog erger, ik zag op transfermarkt dat van de Twente selectie die daarop stond er maar 9 spelers overbleven met een contract (wat overigens ook maar tot 2021 liep). ADO een beetje hetzelfde verhaal, RKC mist ook veel spelers ... dat is toch niet meer te doen om na 30 juni te te spelen?

5 april 2020 om 13:47

Dat klopt. De club kan/mag geen contracten langer dan 2 seizoenen uitdelen en dan krijg je dit. Ik weet niet wie dat heeft verzonnen, maar diegene mag zich toch wel flink achter de oren krabben. Als je 1 keer moet promoveren en 2 seizoenen moet overleven op het hoogste niveau om weer naar een stabiel financieel huishouden te gaan, is het wel zaak dat je waarde genereert. Dan moet je contracten van drie jaar kunnen uitdelen. Momenteel houden ze alleen Drommel, Brondeel, Plegezuelo, Roemeratoe, Bosch, Selahi, Aburjania, Menig, Nakamura en Zerrouki. Een aantal andere spelers hebben nog wel een eenzijdige verlenging van een jaar, maar het is maar de vraag of FC Twente dat gaat lichten. Dat zijn allemaal spelers waar je niets aan hebt. De club heeft dus nog een hele taak deze zomer om weer wat op de been te brengen. Er is totaal geen ervaring meer aanwezig en ik denk ook niet dat de club doorgaat met Garcia. Er zal dus wellicht ook nog eens een nieuwe coach gevonden moeten worden. Een penibele situatie.

4 april 2020 om 20:04

Het is bezopen, de een weet te vertellen dat de ander het doet voor eigen belang en zonnigst iedereen naar elkaar. Dit heeft Oost-Nederland maken met onzekerheid en onrust dienst heerst. Iedereen spreekt filmpjes in over solidariteit en zorg voor elkaar maar de voetbalwereld wijst met vingers naar elkaar. Nog niemand gehoord hoe je weer de ED kan uitspelen echt niemand maar we gaan wel wachten en hopen en onzeker zijn. In zulke crisis tijden moeten er toch mensen opstaan en een besluit nemen zodat de rust wederkeert en je een plan kan maken. Nee, we gaan niet zeggen hoe we het gaan doen maar wel dat we niets blijven doen. Al gooien ze alle teams in een emmer en trekken ze lootjes dan hebben we iig een besluit en kunnen we hierop terug kijken hoe goed en solidair we waren in tijden van crisis.

5 april 2020 om 13:52

Mee eens. De clubs zijn toe aan duidelijkheid. Die gaan van narigheid maar met het vingertje wijzen uit zelfpreservatie. Dat kun je ze eigenlijk niet eens kwalijk nemen, maar het is toch wat effectiever als ze een front vormen en de Knvb laten zien dat zij het niet langer accepteren. De Knvb leunt achterover, doet niets en laat de club zeker op dit moment volledig aan hun lot over en waarom? Omdat de Uefa aan haar eigen portemonnee denkt en tegen beter weten in er alles aan doet om competities te overtuigen de bende toch uit te spelen. Als nationale voetbalbond moet je je daarvan distantieren.

Waarom zou je op de zaken vooruit lopen en het seizoen nu al stoppen?
Wacht af wat er allemaal gaat gebeuren, zorg er in die tijd voor dat er allerlei plannen zijn gemaakt om tot een fatsoenlijke oplossing te komen mocht het seizoen niet afgemaakt kunnen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren