Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: ‘Niet verstandig’

Laatste update:

Joseph Oosting heeft bevestigd dat FC Twente probeert Wout Weghorst naar De Grolsch Veste te halen. De trainer van de Tukkers wil de ervaren spits dolgraag aan zijn selectie toevoegen, ook gezien het feit dat Twente waarschijnlijk Europees speelt volgend seizoen. Rafael van der Vaart, die zondag net als Oosting aanschoof bij NOS Studio Voetbal, vindt het echter een onverstandig plan. Laatstgenoemde zou eerder inzetten op een langer verblijf van Ricky van Wolfswinkel.

Het is al een tijdje een publiek geheim dat Twente werk maakt van de komst van Weghorst. De 31-jarige spits, die geboren werd in de regio, zou zelfs bereid zijn 'heel veel in te leveren' om in De Grolsch Veste te komen te spelen, zo schreef Tubantia vorige maand.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Oosting bevestigde onlangs al dat hij nog altijd contact onderhoudt met Weghorst. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij FC Emmen.

Oosting bevestigt zondag andermaal 'dat hij Weghorst graag ziet komen'. Van der Vaart geeft daarop ongevraagd zijn mening. "Ik zou het onverstandig vinden", steekt de analist van wal. "Ricky van Wolfsiwnkel – ik ken hem goed – we hebben het eigenlijk nooit over hem, maar wat hij doet met een groep... je ziet iedereen lachen, en daar zorgt hij voor. In een groep is hij zo belangrijk, en het is echt een ongelooflijk goede spits die ondergewaardeerd is in Nederland."

"Als je aan mij vraagt: hij of Weghorst, dan zou ik voor Van Wolfswinkel gaan", aldus Van der Vaart. De oud-middenvelder ziet het namelijk niet gebeuren dat de twee samen komen te spelen. "Waarom zou dat niet kunnen?", stelt Oosting hardop. "Ik denk het inderdaad niet, maar we zullen zien. Ik kan daar nu nog geen antwoord op geven, want Wout Weghorst is er nog niet."

Ook voor een langer verblijf van Van Wolfswinkel zal Twente zich moeten inzetten. Het contract van de routinier loopt af, al lopen er wel gesprekken over een verlenging. "Ricky is vanaf dag één al heel belangrijk", erkent Oosting. "Daar zijn we erg blij mee, en wij hopen dat hij bij Twente blijft." Van Wolfswinkel is dit seizoen de meest scorende speler van Twente, met veertien goals in 29 Eredivisie-wedstrijden.

Weghorst, die dit seizoen verhuurd wordt aan TSG Hoffenheim, staat nog altijd onder contract bij Burnley. In de tweeënhalf jaar die hij er vastligt kwam de 31-voudig Oranje-international nog maar een half seizoen uit voor the Clarets. Weghorst werd in de tussentijd ook nog verhuurd aan Besiktas en Manchester United. Medio 2025 loopt zijn verbintenis bij Burnley af.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Moet FC Twente in zee gaan met Wout Weghorst?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van der Vaart valt ook steeds minder serieus te nemen, doet alles om zijn vriendjes te beschermen (zie Steijn o.a) en wie hij niet zo mag (o.a. Cillessen) af te zeiken.

29 april 2024 om 11:50

Dat begint inderdaad wel steeds meer op te vallen. Hij kent Ricky van Wolfswinkel en Wout Weghorst vindt hij een lul, dus lijkt hem niet verstandig. Dat is geen analyseren maar Gossip girl.

29 april 2024 om 14:09

Nou heb ik zelf genoeg verhalen over Weghorst gehoord (ook van gasten die hem hebben meegemaakt bij Heracles) om in dit geval Vd Vaart toch wel te begrijpen. Zeker vanuit zijn rol als analist. Twente is een mooie eenheid, ijzersterk team en mede daarom kunnen ze boven zichzelf uitstijgen met minder individuele kwaliteit dan de concurrentie. Als je dan zo iemand als Weghorst de groep ingooit dan kan dat best wel eens gevolgen hebben en dat zou zonde zijn. Neem het met een korreltje zout want ik ken Weghorst niet persoonlijk maar ik kan je vertellen op basis van de verhalen dat het geen makkelijke gast lijkt te zijn binnen een team. En dat weten die analisten ook natuurlijk, die hebben nog meer inzicht daarin. Daarom hoefde hij van mij ook absoluut niet naar Ajax te komen afgelopen zomer.

Dit zegt ook verder niks over Weghorst als individu, waarschijnlijk is het een prima gast met het hart op de juiste plek. Maar er zingen niet voor niks veel verhalen over hem rond, en zijn gedrag op het veld komt ook wel overeen met dat beeld. Een beetje zoals bij Berghuis, waar rook is is vuur.

Het is een beetje roddelpraat zo😂 maar het karakter van die jongens kan wel heel bepalend zijn, zie ook Ajax waar de type persoonlijkheden totaal niet in balans zijn nu. Dan kan je wel individuele kwaliteit hebben maar zak je toch telkens door het ijs vanwege het gebrek aan mentaliteit en eenheid binnen het team.

Ik begrijp Van der Vaart wel, ik zie in Weghorst geen speler die past binnen dit hechte team. Ik zie in hem een buitenbeentje die moeilijkheden gaat veroorzaken als het allemaal wat minder loopt bij hem. Hij verwacht de man te zijn als hij bij Twente komt, maar ik moet het nog zien.

29 april 2024 om 10:47

En is er ook een reden dat je dat verwacht? Van wat ik lees ligt hij overal juist enorm goed in de groep omdat hij zijn hart op zijn tong heeft liggen. Verder is hij gewoon een 10x betere spits dan Van Wolfswinkel is, dus alleen al daarom zou ik hem aantrekken als dat kan. Weghorst wil zelf ook dolgraag naar Twente, dus denk ook niet dat hij enorm moeilijk zal doen als dat kan.

29 april 2024 om 10:56

Ik lees af en toe hetzelfde in de reacties, dat Weghorst vervelend in de groep zou zijn. Het tegenovergestelde blijkt echter waar, hij schijnt juist een toffe gozer te zijn die inderdaad erg rechtstreeks is. Daarnaast heeft Oosting Weghorst eerder getraind, die kan daar echt wel mee omgaan. Absolute toevoeging aan Twente.

29 april 2024 om 10:58

Aan de hand van interviews en overdreven gedoe na een wissel. Waarom is Weghorst 10x beter dan? Als je kijkt naar het aantal doelpunten per minuut in beide carrières, scoort Van Wolfswinkel zelfs beter dan Weghorst. Ik ben ook gewoon geen fan van Weghorst als voetballer en al helemaal niet als persoon in het veld. Ik denk echt dat hij zich als diva gaat gedragen bij Twente, aangezien hij veel zal moeten inleveren om in Enschede te gaan voetballen.

29 april 2024 om 11:01

Je geeft aan dat als er een Reden is dat Resthecolour dit verwacht, daarentegen geef jij aan dat Weghorst een 10x betere spits is dan van Wolfswinkel?

Waaruit blijkt dit? Van Wolfswinkel doet het volgens mij prima dit seizoen bij Twente met 14 doelpunten? Wat gaat Weghorst beter doen?

29 april 2024 om 11:09

Hij is wat overdreven enthousiast, maar dat komt voor mij juist over als iemand die alles wil doen om te winnen. Kan je wel of niet leuk vinden natuurlijk, ik vind het wel mooi om te zien maar begrijp ook wel als je dat irriteert. Verder denk ik niet dat hij de problemen zal geven die mensen op noemen, is overal erg geliefd (waaronder bij Nl elftal) en is gewoon een aardige gozer. Als een speler met zijn staat van dienst, bij verschillende (sub) top clubs in top competities in de spits heeft gestaan én flink scoort, een WK heeft meegemaakt en gescoord, en straks mee gaat naar het EK bij niet het minste voetbal land perse voor je club wil spelen uit liefde, moet je dat altijd doen. Samen met Unnerstall buitencategorie voor Twente naar mijn mening, die uit liefde voor de club en regio langdurig hier willen spelen. Ik denk dat het allemaal wel mee gaat vallen hoe Weghorst zich gaat opstellen, verwacht vooral een trotse jongen die 120% gaat geven voor 'zijn' club, en veel goals. Vind het wel een stunt, en ontvang hem met open armen. Ricky is ook zeker een topper die ik graag nog een jaar zie blijven, maar Weghorst is wel even van een ander niveau.

29 april 2024 om 11:22

@redisthecolour

Dus allemaal vrij subjectieve punten. Dat je Weghorst als persoon niet mag is prima. Ik kan mij daar ook prima wat bij voorstellen. Maar daaraan verbindt jij conclusies die dus nergens op gestoeld zijn. Aangezien er geen verhalen zijn van oud teamgenoten van Weghorst die dit aangeven, lijkt het mij dus vrij sterk dat het zo is. Als iemand echt een sfeerverzieker zou zijn, dan zou je dat ondertussen allang gehoord hebben van ex-teamgenoten.

Jouw vergelijk tussen Van Wolfswinkel en Weghorst is daarnaast ook niet helemaal fair natuurlijk. Het niveau waarom Van Wolfswinkel heeft geacteerd is natuurlijk niet altijd 'je-van-het' geweest. Weghorst heeft overall wel op een hoger niveau gespeeld in mijn optiek. Dus dan zijn 'vergelijkbare statistieken' in het geval van Weghorst positiever dan die van Van Wolfswinkel in mijn optiek.

Ik denk zelf dat Twente met Weghorst er zeker op vooruit gaat. Velen irriteren zich aan zijn overdreven gedrag, maar het is niet nep in mijn optiek. Die man beleeft het daadwerkelijk zo. En zijn mentaliteit kun je niet over twijfelen, die is namelijk gewoon top. Hij strijdt voor zijn clubs. En kwalitatief gezien kan hij in de Eredivisie volgens mij echt wel een gooi doen om topscoorder te worden. Hij lijkt mij dus zeker een verrijking van de selectie van Fc Twente. Daarnaast, waarom zou het niet Weghorst EN Van Wolfswinkel kunnen zijn? Volgens mij heb je als clubs altijd back-ups nodig en kun je met beide ook nog eens 442 spelen als dat nodig is.

29 april 2024 om 11:59

Ik weet ook wel dat Weghorst op een hoger niveau heeft gespeeld, maar ik zie hem er echt niet zomaar even 25 in het seizoen maken bij Twente. Ik lees hier reacties dat hij 10x beter zou zijn dan van Wolfswinkel, dat slaat echt helemaal nergens op. Zijn mentaliteit is fantastisch inderdaad, maar van mij mag hij gewoon bij Burnley blijven. Ik zou niet snel met hem en Van Wolfswinkel starten, dat is allemaal veel te statisch en traag.

29 april 2024 om 12:48

Doelpunten maken in Zwitserland of de Bundesliga/Premier League zit een verschil in hè. Niveau is niet te vergelijken.

29 april 2024 om 13:57

Ja hè, natuurlijk is dat een verschil. Dat zeg ik hierboven volgens mij ook. In de Bundesliga heeft hij het goed gedaan, maar in de PL is hij volledig geflopt. Iedere andere spits had er ook wel 2 kunnen maken in 37 wedstrijden voor United. Vind het knapper dat Ricky er één heeft gemaakt in de PL in z'n tijd bij Norwich.

Vindt Weghorst echt een verschrikkelijke drama queen. Maar als je niet ziet dat die 10x meer kan brengen dan Van Wolfswinkel nu doet dan kun je beter stoppen met het kijken van voetbal.

29 april 2024 om 10:42

Weghorst heeft zeker meer kwaliteiten als spits dan Van Wolfswinkel. Echter scoort Ricky dit seizoen per 114 minuten 1 keer, dat zijn meer dan prima statistieken. Als je kijkt naar de buitenspelers van Twente, dan is het helemaal knap dat hij al 14 keer heeft gescoord. Daarnaast is hij zoveel belangrijker voor dit team dan alleen zijn voetballende vermogen. Hij is leuke gast die tevens de sfeermaker van het elftal is.

29 april 2024 om 10:51

Allemaal leuk en aardig, maar als je de stap naar Europa wil maken, dan heb je wat meer nodig dan Ricky. Doet het prima in de ED, maar een Weghorst brengt natuurlijk veel meer. Ik vind het verschil tussen Ugalde en Ricky ook groot, al scoort Ricky wel.

29 april 2024 om 11:33

Vind van Wolfswinkel eigenlijk beter als Ugalde.

29 april 2024 om 11:39

Kun je ook vertellen waarom? Ik vond Ugalde fysiek een stuk sterker (ondanks zijn lengte). Daarnaast was hij veel sneller en bewegelijker, waardoor verdedigers echt veel moeite met hem hadden. Zijn kookkunsten waren echt heel goed en het afmaken begon er ook goed uit te zien.

29 april 2024 om 11:52

Zekers, ik vind Van Wolfswinkel veel en velen malen beter in voetballend opzicht. Duurde bij Ugalde toch net eventjes te lang, zo ook bij Steijn.
Duelkracht, agressie was Ugalde beter inderdaad maar slimheid en loopacties is Van Wolfswinkel weer beter in mijn opzicht.
En ja qua kansen, denk dat het gelijk op gaat. Hebben beide af en toe fases dat ze werkelijk alles missen, maar ook fases dat ze beide alles raak schieten.

Ze zijn ook bezig om ook Wolfswinkel te verlengen, maar een Weghorst zie ik gewoon heel graag komen. Jongen van de streek met gevoel voor de club en gewoon een hele goeie internationale staat van dienst voor een club als Twente. Die laat je niet lopen toch?

29 april 2024 om 11:24

Lijkt mij ook Twenteov. Weghorst speelt met passie voor zijn clubs. Bovendien kwalitatief gewoon echt wel een prima spits. In de Eredivisie zou hij denk ik mee doen als topscoorder van de competitie. Bovendien voor tegenstanders is Weghorst echt wel een vervelende speler die altijd zijn tegenstanders bezig houdt, wat juist weer ruimte biedt voor anderen bij Twente.

Volgens mij kun je met Weghorst en Van Wolfswinkel ook nog eens wel samen spelen. Als het financieel mogelijk is, moet je als Twente zijn voor beide gaan.

29 april 2024 om 11:42

Samenspelen zie ik niet echt voor me. Beiden zijn niet de snelste en je hebt ook geen andere snelle spelers. Ricky is een goede back up.

29 april 2024 om 13:25

Oh, ik zie van Wolfswinkel nog wel op links beginnen. Zou zelfs als nummer 10 achter de spits kunnen. Al zie ik daar liever Vlap.

29 april 2024 om 13:37

Dat zou echt onbegrijpelijk zijn. Je mist nu al snelheid voorin. Daar moet je wat aan gaan doen, zeker niet Ricky op de vleugel zetten.

ik snap de haat niet echt voor wout. hij overdrijft soms wel eens maar ik vind het wel wat hebben. het is inderdaad niet echt typisch Nederlands om zo te zijn zoals wout maar vind de reacties hier af en toe wel apart.

hij is ook echt een aanjager a la Luuk die we goed kunnen gebruiken ook bij Oranje. het zijn spelers zoals hem die je momenten bezorgen zoals tegen Argentinie.

Ik ben het er zeker mee eens dat Van Wolfswinkel ook met zijn 35 jaar nog van enorme waarde is voor Twente. Hij is topfit, pakt heel wat goaltjes mee, en hij draagt enorm bij aan een positieve groepsdynamiek. Ik had eigenlijk verwacht dat we na het vertrek van Ugalde terug zouden vallen, maar dat is zeker niet gebeurd.
Maar aangezien Boadu ook weer vertrekt heb je gewoon een spits nodig. Ga je dan kijken naar een back-up voor Van Wolfswinkel? Met het vooruitzicht op Europees Voetbal moet je denk ik ook ambitieus genoeg zijn om te kijken naar verbetering. En dan heb je met Weghorst die dolgraag voor Twente wil spelen wel een buitenkansje.

En waarom niet beiden?
We hebben een afmaker nodig in de spits. van Wolfswinkel heeft de zelfde mentaliteit, maar is geen spits die ook kan afwachten. Hij doet het wel, maar is er niet het type voor. Weghorst heeft het allemaal.

Tuurlijk hij heeft zijn leeftijd en doorverkopen zit er niet meer in. Dus het is echt een aankoop voor een bepaald sportief doel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren