Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sigthórsson: ‘Drie maanden heb ik niet gescoord, dus dat is terecht’

Laatste update:

Kolbeinn Sigthórsson kroonde zich zondag tot matchwinner door het enige doelpunt in de wedstrijd tussen Ajax en PSV (1-0) voor zijn rekening te nemen. De IJslander bezorgde de Amsterdammers daarmee de koppositie en kon een hoogtepuntje ook wel weer gebruiken. De spits kent een matig seizoen en als Siem de Jong niet geblesseerd was geweest, had Sigi niet eens in de basis gestaan.

/

De 23-jarige aanvaller erkent dat hij beter kan dan hij tot dusver heeft laten zien. Hij vertelt aan AT5 bovendien dat het terecht is dat De Jong de voorkeur zou hebben gekregen van trainer Frank de Boer. “Het hoort bij voetbal dat je even op de bank moet zitten als je niet scoort. Drie maanden heb ik niet gescoord, dus dat is terecht. Maar ja, dan moet je gewoon vechten en nog harder werken.”

“Vandaag is het gelukt om weer te scoren”, vervolgt Sigthórsson, die dit seizoen op zeven goals in zestien competitiewedstrijden staat. De ex-speler van onder meer AZ trof na een uur doel, door een prachtige voorzet van Lasse Schöne met het hoofd af te ronden.

Wie is een betere spits?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is wel een voordeel wat Ajax heeft, het heeft zelden spelers in de selectie die gaan mopperen als ze op de bank zitten. Tuurlijk, ze vinden het vervelend maar ze realiseren allemaal dat ze gewoon harder moeten werken om weer aanspraak te maken op een plek in de basis.

De enige die de afgelopen jaren heeft gemopperd was El Hamdaoui, en weten allemaal hoe dat afgelopen is.

19 januari 2014 om 21:57

Dit inderdaad. Enoh zeurde bijvoorbeeld nooit terwijl die toch in die troosteloze Jupiler League moest spelen. Gun hem overigens het beste in Turkije

19 januari 2014 om 21:59

Precies! En als spelers mopperen(El Hamdoui) of geen goede werk houding aannemen(Sulejmani) dan weten ze waar ze aan toe zijn. Hulde aan F.De Boer!

19 januari 2014 om 22:01

Is inderdaad lekker voor een trainer, maar het is niet dat Ajax de enige met dit voordeel is. Er voor het gemak even van uitgaand dat de titelkandidaten Feyenoord, Ajax, Fc Twente en Vitesse zijn, hebben ook deze clubs volgens mij weinig tot geen last van klagende spelers. Bij Vitesse is het voor Bosz misschien nog wel het lastigst te managen, maar volgens mij lukt hem dat aardig.

19 januari 2014 om 22:10

Waarom is het voor Bosz het meest lastige om het te managen? Die heeft in de eerste seizoenshelft nauwelijks spelers uitleg hoeven geven over hun reserverol, omdat het kwaliteitsverschil voor iedereen duidelijk was. Ik bedoel, moet Van der Struijk gaan klagen? Hij weet ook dat Kashia, Leerdam en Van der Heijden duidelijk beter zijn.. En in de breedte had Bosz gewoon de minste spelers.. De selecties van Ajax, Feyenoord en Twente zijn in de breedte breder en kwalitatief beter, dus daar moet meer gemanaged worden...

19 januari 2014 om 22:20

Bosz heeft te maken met veel gehuurde spelers. Die komen van een grote club en denken vaak toch dat ze het wel even kunnen gaan laten zien in de kleine Eredivisie. Als die gasten dan vervolgens niet allemaal kunnen spelen, kan ik me voorstellen dat die jongens snel geïrriteerd raken en teleurgesteld zijn. Maar dat is slechts mijn eenvoudige mening/theorie als buitenstaander. Misschien gedragen ze zich wel allemaal voorbeeldig en trainen ze keihard om zichzelf in de kijker te spelen.

19 januari 2014 om 22:03

Je vergeet Sulejmani en Boerrigter. Die konden op momenten ook zeuren over bepaalde zaken, maar die zijn gelukkig ook vertrokken.

19 januari 2014 om 22:48

Boerrigter zeurde niet over bepaalde zaken, maar werkelijk overal over. In potentie echt een leuke speler maar god wat ben ik blij dat hij weg is.

19 januari 2014 om 22:09

Mooi gezegt van Sigthorsson, als ik me altijd ergens aan kan ergeren zijn het spelers die gaan lopen te mekkeren dat ze niet in de basis elf staan. Spelers zouden een voorbeeld moeten nemen aan Sightorsson, Lurling kan er bijvoorbeeld ook wat van leren. Dat je ontevreden bent dat je op de bank zit kan ik nog wel begrijpen, iedere voetballer wilt natuurlijk voetballen. Maar het enige wat je op dat moment kan doen is nog harder werken en trainen en uiteindelijk de trainer ervan proberen te overtuigen dat je wel in de basis elf hoort.

19 januari 2014 om 22:13

Ik denk niet zozeer dat het Ajax is dat hier uniek in is: moment dat je wint, heb je niets te klagen. Een speler die wil spelen, maar tegelijkertijd een speler voor zich ziet die week na week prima speelt en punten voor het team pakt, heeft niks te zeggen.

Wanneer zij gaan klagen, laten ze zien dat ze niet goed genoeg voor Ajax zijn.

Als Vermeer was blijven spelen en nog steeds fouten had gemaakt, dat zou er geklaagd worden door Cilessen. Daar ben ik van overtuigd. Het is klasse dat de Boer het nooit zo ver laat komen en iedereen kansen geeft. Als zij deze vervolgens niet voldoende pakken, is het ook tijdelijk over: De Sa, Lukoki, Anderson, Ligeon (laatste wedstrijden voor winterstop niet erg overtuigend).

Oftwel: winst + goede coach die eerlijk/helder is = weinig klagende spelers.

20 januari 2014 om 00:06

Vind Sigi en Fisher echt zo slecht echt ik verbaas me waarom ajax ze gehaald heeft. En ga nou niet zeggen dat ze een dipje hebben en geef gewoon toe dat ze terug naar scandinavie moeten. En Siem de jong is echt zeer overhyped en duidelijk de lieveling van de boer. Davy klaassen daarintegen doet het erg goed en is naar mijn mening veel beter dan Siem( die nooit hoger gaat spelen dan een engelse middenmoter).

20 januari 2014 om 02:14

Fisher die niet goed speelde.............?

Ik sla de rest van je commentaar maar meteen over.

On:
Ben benieuwd hoe lang Siem er uit ligt. Sigi heeft door dit doelpunt waarschijnlijk weer wat tijd gewonnen. Tenzij Frank een technische speler wil gebruiken tegen Feyenoord. Dan speelt Bojan misschien in de spits. Ik denk echter dat hij met het zelfde elftal gaat spelen als vandaag.

20 januari 2014 om 07:25

Trieste reactie man, wat is er erg aan dat Siem volgens jou nooit hoger dan een Engelse middenmoter gaat spelen? Al blijft ie zijn hele leven bij Ajax, prima toch? Haha Fischer terug naar Scandinavië die jongen heeft vorig seizoen laten zien dat hij veel kwaliteiten bezit maar dat ben je waarschijnlijk alweer vergeten...

20 januari 2014 om 07:50

Vergeet Boerighter niet he

Ben Ajax fan maar die cijfers voor psv slaan nergens op!

19 januari 2014 om 21:44

Zo werkt het systeem.
de winnaar krijgt standaard een 6,5 en de verliezer een 5,5, natuurlijk gaat iedere ajacied Ajax allemaal een + geven, en waarschijnlijk de PSV selectie een minnetje.
Ze waren aan elkaar gewaagd en beide verdienen minimaal een voldoende op misschien een enkeling of 2 na.

19 januari 2014 om 21:50

Die cijfers slaan nooit ergens op. Die cijfers van Ajax ook niet, een 9 voor één goede helft

Ik vind echt dat Sigi de kans verdient, als hij wat meer aanvoer krijgt kan ik hem heus wel een paar goals zien scoren, en die jongen kan echt heus wel wat hoor. 2e keer dat hij belangrijk is in een topper. Maar ik denk wel dat hij op de bank komt want het middenveld moet behouden worden en Siem moet hoe dan ook een basissplek krijgen. Sommige noemen het een dilemma, ik noem het luxe.

19 januari 2014 om 21:49

Wie weet gaat hij vanaf nu meer scoren, dan komt eerder Serero op de bank als Siem terug is. Kolbein heeft nu een mindere periode gehad, maar veel mensen vergeten dat hij nogmaar 23 jaar is. Ook hij is nog maar een jonge speler.

19 januari 2014 om 22:49

Maar een middenveld Blind, Klaasen en Siem is iets te degelijk, mist flair en onvoorspelbaarheid. Zeker als je dan ook nog eens met Schone op de flanken speelt, dan mis je echt de brille die nodig is om elke wedstrijd te winnen. Ik ben geen fan van Serero maar hij voegt op dit moment absoluut iets toe aan Ajax dat het nog niet heeft.

19 januari 2014 om 21:50

Hij krijgt echt wel genoeg voorzetten. Sinds hij aangaf dat hij meer voorzetten wilde is het daadwerkelijk ook gebeurt. Daarnaast heeft hij genoeg kansen waarin je moet scoren verprutst. Hij was vandaag belangrijk met zijn goal maar komt nog steeds tekort. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten totdat Siem in de spits voor ons gaat spelen.

19 januari 2014 om 21:55

Valt wel mee hoor, voorzetten krijgt zijn het waarschijnlijk voorzetten die dan 3 meter boven zijn hoofd staan. Ik kijk veel Ajax maar Fischer gaat zo vaak naar binnen, laat ons spel dan ook het meest via links gaan.

19 januari 2014 om 22:51

Het is ook niet de goals die het probleem zijn. Hij loopt ongeveer één op twee en dat is degelijk (niet goed). Het probleem is dat hij zonder goals echt niks toevoegt aan Ajax: hij heeft geen voetballend vermogen, is geen kapstok a la Giroud, maar heeft ook geen pure snelheid waardoor je hem diep kan sturen. Het is een complete spits: compleet matig in alles. En al met al maakt hem dat een redelijke speler die zijn waarde voor Ajax kan hebben, maar het zal nooit echt iets verheffends worden.

19 januari 2014 om 22:53

Ik denk dat je daar echt sigthorsson een beetje onderschat, die gast heeft echt een aardige snelheid maar omdat hij zo bonkig is zie je dat niet, kan hard schieten, is sterk en is een goeie kopper. Sorry maar een meevoetballende spits is niet zo nodig voor Ajax. Hoeveel mensen ga je dan op een middenveld krijgen? Ajax moet een spits hebben die gewoon zijn kansen afmaakt, maar als sigthorsson na elke 2 weken weer op de bank moet of een blessure krijgt dan wordt het ook heel vervelend en moeilijk voor hem.

19 januari 2014 om 23:17

Meevoetballende spits niet belangrijk? Juist wel. Het betekend niet dat die op het middenveld moet gaan spelen maar een balletje goed aannemen even vasthouden en/of goed kaatsen is van groot belang in ons spel. Dat die vandaag deze belangrijke goal scoort doet daar niet aan af. En dat van dat iedere 2 weken wissel ligt gewoon aan hem zelf. Als die goed speelt of anders tenmiste scoort staat die er gewoon altijd in. Iedereen was het er over eens dat die (vooral dit seizoen) er bar weinig van bakt. Ik vind zijn houding wel top want hij ziet zelf ook in dat die geen basisplek afdwingt op deze manier. Maar hij scoort 1 belangrijk doelpunt en hij is in eens weer fantastisch. Het blijft een spits die niet het juiste type is. Veel te ongepolijst en te weinig voetballende kwaliteiten.

19 januari 2014 om 23:20

Voor de wedstrijd zei ik al dat Ajax met Sigthorsson moest spelen bij de topic over Siem de Jong die mist, ik weet gewoon dat die jongen het wel kan maar vertrouwen nodig heeft. Sinds zijn eerste blessure wordt er al gebashed op hem. En de bal vast houden kan hij heus wel en kaatsen ook niet zo goed als Hoessen maar die kan dan weer niet afmaken. Een perfecte spits is moeilijk te vinden voor Ajax maar we moeten het doen met wat we hebben denk ik.

19 januari 2014 om 23:34

Ajaxcunian. En je wil nu zeggen dat je met die woorde gelijk had? Ja hij heeft gescoord, maar voor de rest was hij toch weer 1 van ds slechtste aan ajax kant. Die jongen past gewoon niet in het huidige systeem en is te matig om mee te voetballen. Als je dan zo'n speler bent dan moet je elke kans afmaken die je krijgt, maar ook dat doet hij niet. Nee, ik ben blij als de Jong zometeen weer terug is en hoop ook de volgende wedstrijd weer dat Bojan of Hoesen mag beginnen. Die kunnen tenminste wel meegaan in het spelletje.

19 januari 2014 om 23:42

@ajaxcunian

Nee hij kan geen bal vasthouden, is totaal ongeschikt als targetman. Zijn eerste aanname is verre van goed, waardoor je hem nooit onder druk kan aanspelen en hij de bal veelal niet bij zich kan houden. Mist bovendien het fysiek om centrale verdedigers bij zich weg te houden. En snelheid van Sightorsson? Natuurlijk is hij niet traag, maar een gemiddelde centrum verdediger is sneller dan hij. Hij is inderdaad een goeie kopper en heeft een uitstekende timing van zijn loopacties, maar verder schiet hij gewoon op veel vlakken tekort. Hoesen is inderdaad een verschrikking en Sightorsson is absoluut niet onvoldoende. Zie gewoon liever Siem in de spits.

die gast mist gewoon te veel kansen, ajax kan beter uitkijken naar een betere spits..

19 januari 2014 om 21:48

Inderdaad.... en daarnaast kan hij ook niet voetballen dus hoe sneller die man weg is bij Ajax hoe beter. Jammer want op deze manier is het spel van Ajax veel minder flitsend.

19 januari 2014 om 21:51

Hij is ook geen spits die je alleen op de keeper.moet afsturen. Dat kan hij niet. Voorzetten van de zijkant heeft ie nodig. Hoog pf laag maakt niet uit. Sigi loopt.bij elke verdediger weg als de voorzet goed is.

19 januari 2014 om 22:09

Laat maar joh. Niemand schijnt door te hebben dat Sigi met fatsoenlijke voorzetten een prima spits is. Ze zien niet eens dat er amper ballen van de zijkant komen. Alleen maar naar binnengetrek en gepruts en gebrei in het centrum en Sigi krijgt de schuld.....

19 januari 2014 om 22:11

Vind Sigthorsson ook niet geweldig. Heb liever de Jong in de spits. Zie jij een spits als finbogasson wel renderen bij Ajax? Hij lijkt mij wel een spits die je om een boodschap kan sturen.

19 januari 2014 om 22:42

Probleem bij sigi is dat hij nog heel wat kansen mist ook al komen de ballen wel van de zijkant. Zie roda uit, en dat is funest voor een 16m spits: als je niet kan mee voetballen, moet elke kans raak zijn, en dat is bij sigi nou eenmaal niet zo. Buiten dat, als sigi een spits is die ballen van de zijkant moet hebben, dan past hij niet in dit systeem en moet hij dus alsnog wijken. Met de Jong en bojan/hoesen draait het systeem wel, daar ben ik van overtuigd.

19 januari 2014 om 23:27

@ajaxdude
Helemaal mee eens. Als we een type Boetius of Ola John zouden hebben op links dan zou je je afvragen hoe vaak hij gescoord zou hebben.

19 januari 2014 om 23:46

@ajaxdude

Ik denk dat weinig mensen ontkennen dat Sightorsson in de zestien een prima spits is met een feilloze timing, goede loopactie en een sterke kopbal. Veel mensen trekken de conclusie dat Sightorsson echter voor dit Ajax spel tekort komt: hij is een echte poacher, maar dit Ajax dat graag tot aan de zestien van de tegenstander combineert heeft een kapstok nodig zoals Giroud de rol vervult bij Arsenal. Dat geeft de backs de mogelijkheid en tijd om op te komen, waardoor de flanken bezet kunnen raken. Was Sightorsson in staat geweest als kapstok te fungeren, dan had hij ook in dit systeem uit de voeten gekund doordat hij de voorzetten van backs naar binnen had kunnen werken. Zijn eerste aanname en fysieke kracht zijn echter niet afdoende om een bal vast te kunnen houden en te kaatsen, waardoor Sightorsson voor dit Ajax systeem afgeschreven kan worden. Hoe sneu ook, want ik ben een fan van hem, maar het werkt niet.

20 januari 2014 om 00:07

Helemaal mee eens!
Je zag het vandaag tegen PSV en eerder dit seizoen tegen Feyenoord, een GOEDE voorzet en Siggie is op z'n gevaarlijkst!
De fout ligt niet bij Sightorsson maar bij de aanvoer van de zijkant!

19 januari 2014 om 22:13

Sigi is een goede om erbij te hebben. Uitstekende instelling, fysiek sterk en kopsterk. Alleen is hij inderdaad geen speler voor de basis nee.

Komt natuurlijk omdat hij 3 maanden lang geen voorzetten heeft gekregen, zullen voorstanders van deze man zeggen. Toch scoort Ajax meer dan 40 keer dit seizoen en het loopt alleen maar gemakkelijker zonder hem en met een balvaste spits. De spits hoeft niet persee aan de lopende band te scoren als hij het team beter laat spelen, en dat doet deze Ijslander niet.

Bij Ajax spelen gewoon geen klassieke buitenspelers van niveau op het moment, dus moet je als coach zijnde je conclusies trekken en voortaan voor Hoessen of De Jong kiezen.

19 januari 2014 om 22:49

Exactly. Jij snapt hem. Bojan zou ook nog kunnen in combinatie met de inkomende middenvelders, maar Sigi bewijst gewoon keer op keer niet te kunnen renderen in dit Ajax.

19 januari 2014 om 23:47

Bojan in de spits is ook absoluut geen succes gebleken: zoekt doorlopend de diepte waardoor combinatiespel op de vijandelijke helft lastig wordt. Bojan is goed met zijn gezicht naar de goal maar slecht met zijn rug naar de goal en mist veel fysieke kracht. Daarom functioneert hij slecht als spits in een één spitsen systeem. Hij moet eigenlijk naar een club waar ze 442 spelen en waar hij als schaduwspits om een targetman heen kan zweven.

Vond hem vandaag weer matig. Is gewoon een redelijk beperkte spits(geworden). Dat hij een magnifieke voorzet van Schone erin kopt doet daar voor mij weinig aan af. Werd niet voor niets kort daarna gewisseld door De Boer. Het is voor Ajax te hopen dat De Jong snel fit is en dat ook blijft,want anders hebben ze geen fatsoenlijke spits.

Het is hem gegund. Hoessen vind ik zwaar tekort komen, dus laat deze jongen nu maar staan

19 januari 2014 om 21:51

Wat? Zwaar tekort komen? Hoesen houdt de bal tenminste goed vast in de aanval en heeft een betere 'aanname' dan Sigi! Balbehandeling en fysiek zijn echt wel een 'plusje' bij Hoesen tov Sigi, dus dat Hoesen zwaar tekort komt is wat overdreven...

19 januari 2014 om 21:56

Hoesen komt naar mijn mening ook gewoon op heel veel vlakken een stapje tekort voor Ajax. Net als Sigthorsson niet Ajax-waardig.

19 januari 2014 om 22:07

Hoesen heeft vandaag zoals vaak ook weer helemaal niks laten zien! Hoesen kan een bal vasthouden maar ook niet veel meer dan dat. Die is echt niet goed genoeg voor het niveau dat Ajax wil halen.

19 januari 2014 om 22:50

@ajaxdude. Dan kan hij toch alweer 1 ding meer dan sigi

19 januari 2014 om 21:54

Hoesen is in elk opzicht een betere spits dan deze sigthorsson. Hij heeft vandaag dan wel gescoord maar alweer speelde hij matig tot slecht.

Jammer dat Hoesen nooit vaker de kans krijgt van De Boer.

Ach op het doelpunt na heeft hij weinig goeds laten zien. Maar misschien is dit voor hem wel de ommekeer. Hij lijkt echt zonder vertrouwen en plezier te spelen. En zonder die twee dingen zal je eigenlijk nooit echt iets presteren!

19 januari 2014 om 22:04

Beter opletten voortaan. 1e helft was bijna iedereen slecht maar 2e helft heeft ie gewoon prima gespeeld en kei en kei hard gewerkt.

19 januari 2014 om 22:27

Dat jij het anders ziet dan ik wilt niet zeggen dat ik niet heb opgelet. Ajax heeft 20 minuten goed gespeeld, verder leek het (op Cillessen na) echt helemaal nergens op. En ik vond hem ook in de 2e helft niet goed. Het lijkt alleen goed, omdat hij een doelpunt maakt en een schot had die Zoet pakte. (mijn mening). En hard werken wilt niet zeggen dat je goede dingen laat zien!

zeer merkwaardig, vooraf de wedstrijd werd er vanuit elke hoek geklaagd, en toen hij zijn wissel kreeg, kreeg siggie volop applaus. maar...

beste siggie,

je bent nog altijd welkom in alkmaar, daar behandelen wij jou wel altijd met respect, dus ook in mindere tijden kun je op onze steun rekenen. en ook als wij achter staan, blijft de benside er achter staan, met keiharde sfeer.

19 januari 2014 om 21:53

Dus... Op naar Alkmaar dan maar???

19 januari 2014 om 21:58

Van mij mag die, echter moet hij wel rekening houden met Aron, die een buitengewoon goed seizoen speelt.

19 januari 2014 om 22:52

Van mij mogen jullie hem voor hetzelfde bedrag weer oppikken. Bij Az zal hij alleen ook niet in de basis staan, die johansson is al beter.

Sigi scoorde tegen Barcelona nog in de CL dus daar klopt helemaal niks van, of bedoeld hij alleen in de competitie?

20 januari 2014 om 08:48

Dat waren Hoesen en Serero die scoorden tegen Barca, dus hij heeft gewoon gelijk..

Sigi wordt afgezeken maar Siem verprutst in de spits anders ook een hoop dingen die een echte spits wel goed zou doen. Dus waarom iedereen zo vol lof is over Siem in de spits weet ik ook niet. Siem is een middenvelder...punt!

19 januari 2014 om 22:10

Siem is verre van de ideale spits, dat vind ik ook. Maar hoe het tot nu toe ging met Sigthorsson in de spits had ik toch liever De Jong, want die heeft een betere kaats, en een betere balbehandeling.

19 januari 2014 om 22:23

De Jong is de beste keus. Die jongen doet het best van alle opties mee in het Ajax spelletje en kan scoren. Dat hij de meeste ervaring heeft als middenvelder, lekker boeiend.. Als we zo gingen denken hadden we Blind nooit op het middenveld gehad.. Er moet gekeken worden naar wat het beste voor Ajax is en dat is De Jong in de spits.

19 januari 2014 om 22:54

Wat mij betreft gaat het niet zozeer om het afmaken van kansen, maar juist hoe een spits meedoet in de combinatie. Het is juist des Ajax' dat een spits inzakt, de bal vasthoudt en combinerend ruimte verschaft voor de andere twee aanvallers en opkomende middenvelders. Dat doet Siem beter dan Kolbeinn wat mij betreft.

19 januari 2014 om 22:57

@ajaxdude. Oke je gaat nu toch niet beweren dat sigi beter presteert in de spits dan siem he? Elk seizoen dat sigi uit de spits werd gehaald (door weer een blessure) en siem in de spits kwam te spelen begon Ajax pas te draaien. Niet omdat siem de ideale spits is, nee, maar wel omdat siem mee kan combineren en kan scoren. Iets wat sigi niet kan in dit systeem. Bovendien laat dat ook zien dat siem zich op de spitspositie moet richten, want ook het middenveld begon elk seizoen beter te draaien als siem naar voren werd geschoven.

Heb genoten van Siggi, was een wereldgoal.

Hoop dat ie de komende wedstrijden er ook weer in staat, kan nog wel eens heel belangrijk worden voor ajax dit jaar.

Hele mooie goal van Schöne en Sigthorsson. Kolbeinn is gewoon een goede afmaker, maar komt tekort in ons positiespel. De Jong is daardoor de juiste spits op dit moment.

Heb me vandaag echt geergerd aan het "hondstrouwe" Ajax publiek, lopen 60 minuten Sigthorsson af te zeiken en allerlei ziektes toe te wensen en dan maakt hij uit een sublieme voorzet een doelpunt en krijgt hij vervolgens een staande ovatie als hij gewisseld wordt....hypocrotie ten top!

Maar de goal kwam voort uit een voorzet van de flank. Zo rendeert hij het beste. Maar de Boer speelt altijd met naar binnenkomende buitenspelers en daarmee vermoord hij de dienstdoende spits !!

19 januari 2014 om 23:38

Nee hoor, de Jong draait wel in dat systeem en ook een Hoesen en Bojan zouden beter draaien. Het type sigi inderdaad niet, en dus moet hij wijken. Overigens onzin altijd dat weinig voorzetten gepraat, kijk hoeveel 100 procent kansen hij tegen roda bijv. heeft gemist, die moeten er dan ook allemaal in als je die spits beweert te zijn.

Ik gun het Sigthorsson , het is een positief ingestelde jongen die beter kan dan hij tot dusver bij Ajax heeft laten zien. Het belang van het positiespel moet worden overdreven. Sigi is een spits die diep kan spelen en dus moet je hem ook zo gebruiken. Naarmate hij meer gaat scoren zal hij ef f ectiever worden in de dipet omdat hij dan sneller verdedigers mee trekt waardoor er ruimte komt voor opkomende middenvelders achter hem , in de diepte kan hij er zelf voor gaan als hij 1 op 1 staat of gaan kaatsen met opkomende middenvelders. Verder mag hij niet te ver naar links of rechts uitwijken om niet de gaten voor buitenspelers dicht te lopen. Zo moeilijk is dat allemaal niet. Vraag me wel eens af of degenen die hem kritiseren vanwege zgn. tekortkomingen ...in de ogen van de criticasters dan...echt weten hoe dat positiespel van Ajax in elkaar zit, want uitleggen doen ze niets. Ach kritiek leveren is zo makkelijk...hij moet hard worden ingespeeld zodat een af vallende bal weer terug veroverd kan worden. De grasmat in de Arena is niet ideaal er hoef t maar iets te gebeuren en de hard ingespeelde bal komt niet goed aan.

Nee ik gun hem deze goal en hoop dat het hem over het dooie punt heen helpt.

Denk dat t sigy vooral ontbeert aan zelfvettrouwen. Voor zijn goal heb ik hem zeer weinig goede dingen zien doen. Grossierde in balverlies en verkeerde keuzes. Hij werkt wel kei hard maja dat mag je van iedereen eisen toch? Hoe dan ook. Na zijn goal leek die gelijk lekkerder in z'n vel te zitten. Kort daarop creëerde die voor zichzelf een mooie schietkans wat resulteerde in een prima redding. Het zijn schijnbaar toch de goals die een spits nodig heeft om dat kleine beetje extra zelfvertrouwen te kweken om dingen uit automatisme te doen. Ben je in vorm dan laat je de mooiste dingen zien. Goed voorbeeld daarvan was pelle vandaag. Wat was die goed. Denk dat we woensdag onze handen vol hebben aan hem!

Lekker sigi pak je oude vorm terug jongen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren