Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sem Steijn is woedend op mensen binnen Ajax: ‘Hij heeft heel veel verdriet’

Laatste update:

Hans Kraay junior leeft mee met Sem Steijn, zo heeft hij verteld in een video van ESPN waarin de analist terugblikt op de eerste seizoenshelft. De middenvelder van FC Twente is, ondanks alle commotie rond zijn vader Maurice Steijn bij Ajax, bezig aan een uitstekend seizoen.

Steijn is een van de smaakmakers van de Eredivisie dit seizoen en was in de Eredivisie tien keer trefzeker in zestien wedstrijden. De aanvallende middenvelder staat daarmee op plek vier van de topscorerslijst.

"Misschien is hij wel mijn man van het laatste half jaar", aldus Kraay. "Hij heeft alleen maar gezeik gehad rond zijn vader. Er zullen ook dingen zijn geweest die hij (Maurice Steijn, red.) niet goed heeft gedaan, maar ik leef wel mee met Sem. Ik vind dat heel knap."

Kraay sprak persoonlijk met de jonge Steijn over de situatie van zijn vader. "Ik heb hier op de gang gestaan met hem toen we een commercial opnamen voor ESPN. Toen zei ik tegen hem: 'Hoe blijf jij zo stoïcijns?' Hij zei dat hij zich daar helemaal niet van kon afzonderen."

"Hij zei: 'Ik ben zo boos op zoveel mensen bij Ajax. Ik heb zoveel verdriet en wakker gelegen van mijn vader'", citeert Kraay uit de mond van de Twente-speler. "Ik schrok daar echt van. Ik heb hetzelfde meegemaakt, toen mijn vader er met pek en veren werd uitgebonjourd bij Ajax."

Maurice Steijn werd op 23 oktober ontslagen door Ajax, een dag na de met 4-3 verloren uitwedstrijd bij FC Utrecht. De club hield de Haagse coach verantwoordelijk voor de historisch slechte start van het seizoen.

Onder leiding van Steijn zakte Ajax af naar de laatste plaats in de Eredivisie. De nederlaag tegen Utrecht was de achtste wedstrijd op rij die niet gewonnen werd door de Amsterdammers. Onder interim-trainer John van 't Schip is de weg omhoog inmiddels ingezet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan me voorstellen dat het niet makkelijk is als je vader dagelijks zo gefileerd werd bij Ajax. Des te knapper dat hij toch een goed seizoen draait.

3 januari 2024 om 10:27

Los van dat Steijn misschien onrecht is aangedaan qua afspraken die niet na zijn gekomen, vind ik dit artikel plus het artikel van de Telegraaf journalistiek echt 3 keer niks.

Ajax heeft gewoon een selectie waarmee je top 5 moest staan. Daarnaast was het ook niet zo dat het spel op het veld beter werd. Hij werd ontslagen omdat hij na 13 wedstrijden op plek 18 stond en verloor alles en iedereen.

Een beetje zelfreflectie en kritische noot in zo een interview zou dan ook lekker zijn. Dan komt hier ook nog zijn zoon die papa probeert de beschermen, deze jongen moet gewoon bezig zijn met zijn eigen carrière. Hij hoort ook alles maar uit tweede hand en weet niet de waarheid.

Ik ben zelf jeugdtrainer in de top van het basketbal. Komt ook voor dat je mindere selecties hebt, dat is gewoon een feit, doel is dan om het team wel op een bepaald niveau of zo dicht mogelijk bij het niveau dat je nastreeft te krijgen. Je hebt alleen invloed op je eigen inbreng, als er een veld is en je stof is goed, dan worden spelers gewoon beter. Bestuur, omgeving en scheidsrechters heb je gewoon geen invloed op, zolang je gewoon kan trainen en de groep jou methode steunt komt het (snel) goed. Bijzonder is ook dat ik nog geen 1 speler het voor Steijn heb horen opnemen.

Als ik mijn moeder die in de zorg hoor kan het bij haar op het werk ook allemaal beter. Uiteindelijk is het de liefste vrouw van de wereld, maar qua werk is het gewoon een oude mopperkont die alles op haar manier wil en slecht kan inleven in andere werkwijzen.

3 januari 2024 om 10:46

Iedereen doet als of het onder schip wel beter gaat terwijl de waarheid is dat er niks is veranderd alleen de tegenstand is heel stuk minder geworden dat heeft meer te maken op het feit dat de moeilijke tegenstanders allemaal al gehad hebt dan is het vrij logisch dat je punten gaat pakken

3 januari 2024 om 11:05

Precies carlito. Onder van 't Schip zijn de grote wedstrijden, zoals Marseille, Brighton en PSV, alsnog 'gewoon' verloren of gelijkgespeeld, terwijl er minimale zeges worden geboekt op clubs die nauwelijks aanhaken in de middenmoot. Uit gelijkspelen tegen Almere City, dat soms gewoon ruim beter was, was voor mij een teken aan de wand.

3 januari 2024 om 11:08

Als jij niet kan zien dat het spel onder Schip een stuk beter is. Dat Schip een team kreeg waar echt de motivatie compleet weg was, vertrouwen naar 0. En jij als argument gebruikt dat ze toen betere tegenstanders hadden terwijl we het hier hebben over de Eredivisie. Dan ga je het nooit zien hoe slecht Steijn werkelijk was.

3 januari 2024 om 11:25

Bongiorno: "Uit gelijkspelen tegen Almere City, dat soms gewoon ruim beter was, was voor mij een teken aan de wand." heb je de tweede helft gezien want na een paar omzettingen speelde Ajax Almere volledig weg en was het vooral ongelofelijke pech (en dom ingrijpen van Tahirovic) en slordigheid in de afronding dat je die wedstrijd niet gewoon met 1-4 over de streep trekt. Dat overkomt Feyenoord overigens ook maar daar valt het kwartje dan wel de juiste kant op (zie Volendam thuis of RKC uit bijv). Daarnaast zit je zelfs nog met zeer discutabele VAR momenten. Had Ajax gewoon de twee pingels gekregen die het verdiende en was tegen PEC gewoon terecht de 2-2 afgekeurd dan stond je nu vijfde met respectievelijk 4 en 5 punten achterstand op de nummers 3 en 4 na je allerslechtste seizoensstart ooit. Dat John dat voor elkaar heeft gekregen is absoluut knap te noemen. De bizarre dominantie van PSV doet ons volgens mij allemaal vergeten dat het normaal is om in een seizoen af en toe een keer gelijk te spelen tegen een laagvlieger, je kan niet alles winnen. Had John alles gewonnen dan was het een wereldprestatie geweest, nu is het vooral gewoon knap.

Carlito: Steijn wist echter ook niet te winnen van Fortuna, Excelsior en het meest dramatische Utrecht aller tijden in dolende vorm. Dus ook met dat pretprogramma waren we met Steijn niet omhoog geklommen. Onder v 't Schip ziet het er tenminste nog uit als voetbal. Bij Steijn was het lange halen voetbal zonder koppende spits met een verdedigende linie die stond als een kaartenhuis tijdens storm Henk. Daarnaast was hij (zoals hij zelf ook aangeeft) de spelersgroep volledig kwijt en speelde hij politieke spelletjes met zijn wisselbeleid (sportieve element gaat altijd boven je persoonlijke vetes). Was tegen het einde meer bezig met zijn eigen imago redden door met oud spelers en journalisten kopjes koffie te drinken tussen Ibiza tripjes door, dan met zijn team. En daar zien we nog steeds de resultaten van (zie bovenstaande artikel). Totaal ongeschikte man en ik hoop dat iemand hem een spiegeltje kado heeft gedaan voor kerst.

Snap best dat Sem van zijn vader een compleet ander verhaal te horen heeft gekregen, de collega's van mijn eigen vriendin zijn vast ook allemaal niet zo erg als ze aan mij thuis verteld laten we die jongen dan ook buiten dit verhaal houden. En de media mag m.i. wat kritischer kijken naar de rol die Maurice zelf heeft gespeeld in dit debacle.

3 januari 2024 om 11:47

Zo lang Ajax verliest van amateurs in de beker kun je nooit zeggen dat het beter gaat met Ajax… Steijn is inmiddels al weer maanden weg en hij blijft maar de schuld krijgen. Snap nou eens dat Mislintat gewoon een drama selectie heeft samengesteld. Onder Schip ziet het er aardig uit maar hij pakt 10 punten van de nummers 18 t/m 15. En verliest vervolgens van amateurs…

3 januari 2024 om 11:59

"zo lang Ajax verliest van amateurs in de beker kun je nooit zeggen dat het beter gaat met Ajax…"

Nou Burdy, jij wint. Ajax is af. Niemand mag ooit meer zeggen dat Ajax ooit nog beter gaat worden, ze kunnen er beter helemaal mee stoppen dit seizoen.

Kan gebeuren, schandalige vertoning (zat zelf in Spanje dus heb het niet helemaal meegekregen gelukkig). Het voetbal is echter wel veel beter onder v 't Schip. Niet geweldig, maar het lijkt tenminste ergens op. John is ook geen tactische hoogvlieger maar die krijgt het in elk geval wel voor elkaar dat de jongens een bal naar elkaar over kunnen spelen. Kun je nagaan hoe slecht het onder Steijn ging.

Het is nog allerminst geweldig wat we te zien krijgen, maar onder Steijn vlogen we in een steile lijn omlaag de afgrond in. Onder John gaat de lijn zeer gematigd een heel beetje omhoog. Drie keer raden wat de gemiddelde Ajax fan liever ziet.

3 januari 2024 om 13:09

John moet overigens wel ‘oppassen’ dat hij niet doordraaft met jeugdspelers als Martha.

3 januari 2024 om 13:41

Precies! Snap dat Sem in team Steijn zit maar hij is allesbehalve objectief natuurlijk.
Niet teveel aandacht aan besteden.
Steijn heeft de fout gemaakt een machtsspelletje aan te gaan met Mislintat: 'ik ga jouw aankopen mooi niet gebruiken '.
En zorgde onbedoeld voor negatieve energie gok ik, in plaats van dat hij bezig was (aanname) met zorgen dat hij het maximale haalde uit de spelers die hij in zijn maag gesplitst kreeg.

3 januari 2024 om 13:45

Maduro zat tegen PSV op de bank, Bongiorno.

Verder is het spel natuurlijk nog steeds niet om over naar huis te schrijven, en bij vlagen nog steeds abominabel. Maar onder zijn leiding is Ajax van 18e gestegen naar de 5e plek, en blijven we actief in Europa. Heb jij de illusie dat dat onder Steijn ook gelukt zou zijn?

Kan natuurlijk, maar dan denken we daar structureel anders over.

3 januari 2024 om 14:06

@carlito, echt onzin wat je hier verkondigd. Onder Schip is het echt stukken beter dan onder Steijn. Of ja, veel minder slecht. Goed is het allerminst, maar er is wel een idee en het elftal heeft duidelijk een plan. Dan nog worden er persoonlijke fouten gemaakt. Maar de laatste 2 wedstrijden was het weer exact Steijn. Geen inzet, geen plan, nauwelijks kansen en geen middenveld. En dan kan ik gewoon niet los zien van de afwezigheid van Schip.

3 januari 2024 om 15:14

Als dit niet los valt te zien van de afwezigheid van Schip, dan kunnen ze die assistent ook maar beter gelijk wegsturen die kan er dan ook niets van. Denk je niet dat Sschip hem voorafgaande aan de laatste 2 wedstrijden niet even heeft gebeld met zijn assistent? Of denk je dat hij hem de volledige vrije hand heeft gegeven.

Ik denk het niet en als dat wel zo was dan is dit toch ook de bevestiging dat deze hele selectie een drama is. Als je trainer er 2 wedstrijdjes even niet is en je laat het zo gaan? Kom op zeg leg die lat toch eens wat hoger en wees eens wat kritischer op deze spelers. Ik snap dat Ajax van ver komt maar met deze mentaliteit gaat het wel erg lang duren voordat Ajax weer op het niveau komt waar ze hoort.

3 januari 2024 om 15:31

Los van discussie of van het Schip het beter doet (ik vind van wel), is van het Schip is ook gewoon een matige trainer en dat maakt de positie van Steijn eigenlijk nog slechter.

Vraag me af waarom Sem boos is op mensen bij Ajax. Denkt hij: "hadden die beleidsbepalers maar niet mijn incompetente vader binnen gehaald. Dan was hij nu gewoon nog een onbeduidend trainertje bij Sparta!"

3 januari 2024 om 09:24

Ik deel je mening... Papa Steijn is een volwassen (en rijke) kerel, die moet toch wel in staat zijn in een beeeetje strategisch vooruit denken. Dit was één van de scenario's die mogelijk was; bij slecht spelen, wordt je geslachtofferd. Pak je centen, zoek een nieuwe uitdaging en ga achteraf niet zo huilen.

3 januari 2024 om 09:25

Hieruit blijkt toch ook geen enkel zelf reflecterend vermogen. Steijn had een pittig wedstrijdprogramma, hij kreeg een lading spelers in zijn mik geschoven van bedenkelijk niveau, maar het zou Sem sieren als hij zou zeggen dat zijn vader de spelersgroep verloor door onduidelijkheid in strategie, het in de media afvallen van spelers, het wijzen naar Minsilat, het maken van domme keuzes in de opstelling en geen visie had. Als Steijn slim was geweest dan had hij gezegd dat hij als trainer te beperkt was om een club als Ajax te trainen. Hij heeft de boel enorm verstierd, maar het lag nooit aan Steijn zelf. Schijnbaar is dat gedrag erfelijk want ook Sem is schijnbaar kwaad op mensen bij Ajax. Beter was geweest als hi tegen zijn pa had gezegd: "pa je bent een prutser, je bet het niet waard om trainer van Ajax te zijn en misschien moet je kritischer naar jezelf zijn. Als een klein kind wijzen naar anderen is gewoon zielig" Maar dat zal wel niet bij Sem opkomen.

3 januari 2024 om 09:39

Zelf reflecterend vermogen?? Dat moet dan natuurlijk van vader Steijn komen, en niet van zijn zoon. Sem praat over zijn vader, en niet over zichzelf.

3 januari 2024 om 10:05

Eens over Maurice. Sem mag gewoon boos zijn omdat het bij z'n pa op diens werk niet goed gaat. Maurice is een prutser, dat is duidelijk. Dat hoeft zijn zoon niet te beamen. Dit zei Sem ook nog eens off camera, waardoor het van Hans Kraay Jr ook wel weer een beetje lelijk is.

3 januari 2024 om 10:05

Dat hij zich niet kritisch uitspreekt is inderdaad logisch, maar als hij daadwerkelijk kwaad is op mensen binnen Ajax laat dat toch wel zien dat Steijn Junior de slachtofferrol ook met de paplepel is ingegoten.

3 januari 2024 om 10:22

Ik vind het wel geestig. Een persoon die 100.000% zeker meer inside informatie heeft dan iedereen op dit forum mag niet boos zijn op bepaalde mensen binnen een onderneming.

Alsof het onmogelijk is dat Steijn, ondanks zijn slechte prestaties, terecht boos is op bepaalde mensen binnen Ajax.

3 januari 2024 om 10:23

Nouja, die krijgt de eenzijdige verhalen mee van z'n pa. En je vader geloof je gewoon, zeker op die leeftijd. Ik ben echt Steijn hater nummer 1, maar ik snap wel dat hij en dus ook Sem boos zijn op Mislintat bijvoorbeeld. Die was ook gewoon enorm slecht bezig, ook naar Steijn. Dat Sem niet reflecteert op het werk van z'n pa snap ik ook wel.

3 januari 2024 om 10:59

@leidsehood, dat zijn ook allemaal (stevige) aannames. Volledig eens met Lierse, niemand hier heeft enig idee van hoe het precies gegaan is maar wel allemaal een grote mond omdat ze Steijn een prutser vinden. Dat zijn twee totaal verschillende dingen maar dat is blijkbaar erg lastig voor alle briesende forumleden.

3 januari 2024 om 11:16

Over het algemeen weten we hier zelden de inhoud. En toch reageren. Daar is dit forum voor bedoeld. Het zou angstvallig stil worden als dat niet eer mag. En waarom zouden we Steijn dan geen prutser mogen vinden: het is namelijk heel duidelijk dat hij 1) de spelersgroep publiekelijk afviel 2) hij de spelersgroep niet wist te motiveren 3) hij de spelersgroep "kwijt" was 3) hij geen duidelijkheid gaf in opstelling, strategie of tactiek 4) hij na 10 wedstrijden nog steeds zoekende was in een opstelling 5) hij de media gebruikte om zijn vete uit te vechten 6)hij geen enkel vermogen had om de wedstrijd om te draaien door het doen van aanpassingen 7)hij jonge spelers ten faveure van zichzelf deed slachtofferen 8) hij wegzakte tot de 18e!!! plek. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus ja op basis van die feiten mag iemand, ook zonder inhoudelijke kennis een trainer een prutser vinden. Er worden hier voor minder spelers/trainer/td's/voorzitters geslachtofferd. Dat heeft niets met briesen te maken.

3 januari 2024 om 11:19

@genieterr, hoezo kan een zoon zijn vader geen spiegel voor houden? En hoezo kan Sem niet zeggen, joh ik ben kwaad op bepaalde mensen bij Ajax, maar mij pa heeft best wel een aantal zaken ook niet goed gedaan of handig opgepakt? Als mijn pa fouten maakt en ik ben dan boos op anderen dan hou ik mijn mond en spreek ik mijn pa daarop aan. Zo gaat dat in een geode zoon-vader relatie.

3 januari 2024 om 11:35

Hoe weet je dat hij dat niet gedaan heeft? Dit is een 1-op-1 gesprek met Hans, waarschijnlijk niet eens bedoeld om publiekelijk bekend te geraken.

3 januari 2024 om 11:38

Geen idee, maar dat maakt ook niets uit. Ik kan me enkel baseren op dit artikel. Jij vindt toch ook overal iets van zonder dat je alles weet?

3 januari 2024 om 11:51

Misschien heeft Sem wel meer inside informatie dan wij hebben? Misschien weet Sem welke afspraken niet zijn nagekomen of hoe Berghuis zijn vader een mes in de rug stak?

3 januari 2024 om 12:02

Misschien wel, misschien ook niet. We zullen het niet weten, want we hebben enkel dit artikel.

3 januari 2024 om 12:06

@rochus, lees m'n post nog eens goed. Ik zeg niet dat je Steijn geen prutser mag vinden maar dat Steijn jr.'s woorden door iedereen worden weggelachen omdát ze sr. een prutser vinden.

3 januari 2024 om 12:09

Over alles alles weten is onmogelijk. Aannames maken op basis van VZ-artikels die dan nog eens gebaseerd zijn op een privé-gesprek tussen Hans en Steijn jr. vind ik wat ver gaan.

3 januari 2024 om 12:43

Ben je nou serieus ? Want dat doen we echt allemaal op dit forum ook jij. We maken allemaal aannamens op basis van artikels van vz.

3 januari 2024 om 12:57

Klopt. Maar dit is een aanname die uitmondt in een verwijt. Het verwijt dat Sem niet kritisch genoeg is ten opzichte van zijn vader. Als je dat gaat afleiden van dit artikel, dan vind ik het persoonlijk heel ver gaan.

3 januari 2024 om 13:57

Ja dat kan natuurlijk. Persoonlijk maak ik me er niet zo druk om . Een zoon wie het voor ze vader opneemt . En hij zal vast maar 1 kant van het verhaal hebben gehoord . Maar ik vind persoonlijk Steijn geen leuke trainer omdat hij ze team gelijk zo afviel in de media .

3 januari 2024 om 15:02

Ik constateer slechts en verwijt niets (maar die discussie is zinloos en leidt tot niets) op basis van 1 artikel waaruit geen enkel zelfkritiek blijkt. Dat jij dat al heel ver vindt gaan is veelzeggend en niet verrassend. Dwars zijn om dwars te zijn.

3 januari 2024 om 15:09

@CoMokum, denk dat het minder het prutser vinden is en meer het mega interview in de Telegraaf van Sr. zonder enige vorm van zelfreflectie. Daar komen dan deze opmerkingen bovenop en dat is menig supporter gewoon te veel. Sjoerd moussoun reflecteerde fantastisch op het interview van Steijn Sr. Veel wijzen, volledig onrealistische spelers aandragen en geen zelfreflectie.

3 januari 2024 om 15:54

“Hieruit blijkt geen enkel zelf reflecterend vermogen”

“hoezo kan een zoon zijn vader geen spiegel voor houden? En hoezo kan Sem niet zeggen, joh ik ben kwaad op bepaalde mensen bij Ajax, maar mij pa heeft best wel een aantal zaken ook niet goed gedaan of handig opgepakt?”

Nogal verwijtende constateringen als je het mij vraagt.

3 januari 2024 om 17:22

Volgens mij begrijp je niet de betekenis van het woord. Wanneer Sem dat zou zeggen, zou het namelijk nog steeds geen ZELF reflectie zijn, maar een reflectie op de gebeurtenissen omtrend zijn vader. Je hebt natuurlijk een argument dat het een onrealistische reflectie is, maar het gaat niet om Sem, dus kan het geen zelf reflectie zijn

4 januari 2024 om 11:21

Wat ik aangeef is dat uit de reactie van Sem ook geen enkel zelf reflecterend vermogen van Maurice blijkt. Begrijp je me nu?

3 januari 2024 om 09:25

Dus omdat Maurice misschien niet goed genoeg is voor Ajax mag je hem onfatsoenlijk behandelen ?

3 januari 2024 om 09:27

Hij is heel erg fatsoenlijk behandeld. Elke trainer die er niet tot de ellebogen inzit bij De Telegraaf was er allang eerder uitgebonjourd.

3 januari 2024 om 09:43

Erg fatsoenlijk om een trainer binnen te halen en die dan op te zadelen met de plaatselijke amateurvereniging, zonder inspraak te geven in het spelersmateriaal.

3 januari 2024 om 11:20

Hoe is Steijn anders behandeld dan een willekeurige andere trainer die gedurende het seizoen is ontslagen?

3 januari 2024 om 11:44

Ik zeg nergens dat dat hij anders behandeld is. Ik reageer alleen op een topic waarin geimpliceerd wordt dat Sem Steijn niet mag klagen omdat Maurice niet goed genoeg voor Ajax zou zijn. Of hij goed genoeg is weten we niet, maar los van het feit of je wel of niet goed genoeg bent mag je het erg vinden als je het gevoel hebt dat iemand onrecht aangedaan is.

3 januari 2024 om 11:49

Nou ja je geeft aan dat hij onfatsoenlijk is behandeld. Dat kan, maar ik vind niet dat hij anders is behandeld dan een willekeurige andere trainer die na een enorme slechte start is ontslagen. Dat was meer de reactie die ik wilde geven.

3 januari 2024 om 11:53

Maar dat weet je toch helemaal niet? Niemand van ons kent de details van gemaakte afspraken of toezeggingen vooraf? Misschien kent Sem die als zoon van wel.

3 januari 2024 om 12:01

Tsja Burdy, dat weet 99,9% hier niet van 99,9% van de artikelen. Dus dat zou reageren hier an sich zinloos maken. Ik kan me enkel baseren op wat ik lees, zie en hoor. En dat is dat Steijn veel kansen heeft gekregen, dat er steun was vanuit de directie en dat hij op een normale manier is ontslagen met een normale afwikkeling van zijn contract. Vrij normaal dus wat mij betreft en niets onfatsoenlijks aan. Als iemand dan aangeeft dat hij vindt dat Steijn onfatsoenlijk is behandeld dan zou het diegene wel sieren als hij aangeeft wat er zo onfatsoenlijk is.

3 januari 2024 om 13:00

@rochus,

Volgens mij kwam toch al heel snel het bericht naar buiten dat Mislintat Steijn wilde ontslaan. Dus dat de directie hem steunde klopt niet helemaal.
Daarnaast weten wij idd niet (en zijn zoon waarschijnlijk wel) welke toezeggingen hem gedaan zijn en hoe de rest van de staf zich gedragen heeft. Het heeft er voor mij de schijn van dat de toezeggingen niet nagekomen zijn.

3 januari 2024 om 09:25

Waarschijnlijk weet Sem meer van wat er allemaal gespeeld heeft dan jij en ik. Dat zijn vader het slecht gedaan heeft wordt ook door niemand ontkend.

3 januari 2024 om 09:28

Incompetent is natuurlijk gewoon onzin. Hij heeft ook helemaal geen eerlijke kans gehad. Dus ik snap Sem wel in dit geval, niet alles is netjes gegaan in dit proces.

3 januari 2024 om 10:08

Wat? Hij kreeg de eerlijke kans om 17e te staan met Ajax, eigenlijk zelfs 18e, en om maandenlang dramatisch voetbal te spelen, de spelers in de media voor de bus te gooien, niet met zijn td te praten, zijn td af te vallen in diezelfde media, onbegrijpelijke opstellingen het veld in te sturen, elke week een ander team op te stellen, spelers constant in de rust te wisselen, en een historisch slechte seizoenstart af te leveren zonder enig zicht op verbetering in de prestaties, ontwikkeling bij de spelers, of tactische vorming van de ploeg. Lijkt me dat, if anything, Maurice Steijn veel te veel kansen heeft gehad!!

3 januari 2024 om 11:23

En dan ook lekker naar Ibiza gaan als het op je werk in de fik staat, een jonge speler kapot maken door hem als in de eerste helft te wisselen, geen vermogen tot tactische aanpassingen doorvoeren, lekken naar de media en ga zo maar door.

3 januari 2024 om 12:34

Mislintat is een bedrieger. Wat Steijn deed is gewoon werkweigering.

3 januari 2024 om 13:52

Rochus je overdrijft nu ook wel een beetje he, als jij een vakantie geboekt hebt en bij jou op het werk gaat het minder, zeg je die vakantie dan af? Nee.
Een jonge speler maak je ook niet meteen kapot bij een vroege wissel, dit kun je ook als leer moment opvatten.
Geen vermogen tot tactische aanpakken kan ik niet op oordelen wegens gebrek aan hele wedstrijden gezien te hebben.
En lekken naar de media, is dat überhaupt bewezen? Volgens mij worden er elk seizoen wel mensen bij Ajax aangewezen als "lekkers".

3 januari 2024 om 14:15

Daar zit wel een verschil in. Ik ben niet trainer bij de grootste club van Nederland, waar tig mensen zijn het kijken of en hoe ik het doe. Waar ik continu op mijn hoede moet zijn omdat ik anders een mes in mijn rug krijgt en waar behoorlijk wat mensen wel iets vinden van wat ik doe. Dus het vergelijk met jou of mij gaat daar al mank. Daar is de beloning ook naar. Een vroege wissel bij een jonge jongen en zeker de manier waarop hij achteraf vragen daarover beantwoorde was gewoon een carrière slopen, over de rug van een die jongen je punt maken is achterbaks en zegt heel veel over de persoon Steijn.

3 januari 2024 om 09:30

Wel bijzonder dat Ajacieden nu afgeven op Steijn terwijl iedereen Hendriks en consorten eruit wil hebben.... Hij is met Mislintat verantwoordelijk (en nog een paar anderen).

Denk jij dat het Steijn zijn idee was bij zijn aanstelling om de voertaal Engels te maken, doordat er een vreemdelingenlegioen op hem afgestuurd zou worden?

Niemand weet wat er in de kamertjes gezegd is.... maar het is zo overduidelijk dat Mislintat zijn eigen Fifa binnen Ajax aan het spelen was.

Dat er zodoende een onwerkbare situatie heeft plaatsgevonden kan je Steijn niet kwalijk nemen... evenals dat Steijn (het enige wat je terecht stelt) is aangetrokken door hen wat geen juiste keuze was.

Ik denk dat Steijn een prima vent is die ook prima met Brobbey, Berghuis enz. door éã©n deur had gekund, wanneer er een werkbare situatie zou zijn geweest. Of hij dan als trainer ook goed genoeg zou zijn, zullen we helaas nooit weten.

3 januari 2024 om 09:46

Steijn is letterlijk de slechtste trainer uit de clubgeschiedenis, valt alles en iedereen aan vanaf speelronde 3 en creert een onwerkbare situatie. Mislintat heeft veel troep binnengehaald maar Steijn staat toch wel bovenaan dat lijstje.

3 januari 2024 om 09:55

Homelander

Ik denk dat als jou gevraagd wordt een computer te bouwen en je krijgt 3 houten planken dat je ook vrij snel onrustig wordt.

Vooruit, je krijgt er een kleine gebruiksaanwijzing bij, maar iedere alinea is wel in een andere taal!

Om vervolgens afgeschilderd te worden als de slechtste computerbouwer in de geschiedenis!

3 januari 2024 om 10:02

Shenkie,

Dan kan je in ieder geval een computerkast maken.
Steijn kreeg 3 houten planken en maakte er 6 houten planken van.
Al heeft Mislintat veel rotzooi binnen gehaald, je hebt nooit een selectie gehad waarmee je onderste moest staan. Je had altijd meer punten moeten halen.

3 januari 2024 om 11:27

En zoiets krijgt ook nog een compliment. Steijn ging niet eens bouwen. Dat Ajax onder Steijn 18e!! stond en nu 5e moet toch wel iets zeggen. Dat zijn de feiten, je vergelijk met 3 houten planken en een computer slaat als een tang op een varken.

3 januari 2024 om 12:01

Je zal maar een groen balkje krijgen voor zo'n mank gaande vergelijking. Je moet gewoon roeien met de riemen die je hebt. Heb Steijn nooit iets over tactiek horen zeggen. Laat staan er iets van terug kunnen zien. Gewoon lekker trainen, 11 opstellen en dan weer naar Ibiza.

3 januari 2024 om 13:05

Shenkie: wat Steijn heeft gedaan kun je beter als volgt omschrijven:

Hij kreeg Dell onderdelen om een Apple computer te bouwen. Dat lukt niet, en in plaats van dan maar met een Dell computer te werken kreeg hij die onderdelen ook niet in elkaar en eindigde hij met iets dat meer op een fruitmand leek dan op een computer. En om zijn eigen hachje te redden ging hij ondertussen wel dagelijks met oud Apple vertegenwoordigers een kopje koffie drinken zodat hij genoeg bescherming uit belangrijke hoek zou krijgen.

Alle Appletjes die wel in zijn fruitmand wilde gaan liggen zeg maar

3 januari 2024 om 13:49

Shenkie, als Steijn die opdracht kreeg, maakte hij er gewoon splinters van.

3 januari 2024 om 20:15

Natuurlijk zat Steijn niet in een makkelijke situatie. Geen enkele trainer die met deze selectie wel kampioen zo worden. Er zit geen balans in de spelers groep en een aantal posities zijn kwalitatief heel matig bezet. Maar hij had ook geen laatste hoeven staan. Uiteindelijk heb je nog steeds een handvol spelers die (jeugd) international zijn bij grote voetbal landen.

De voertaal is denk ik altijd Engels geweest, er kwam misschien een vracht met buitenlanders, 10 verschillende nationaliteiten maar er vertrokken ook spelers met 9 verschillende nationaliteiten uit de A selectie, ik denk niet dat die vorig seizoen wel Nederlands spraken.

Dat mensen Hendriks er uit willen hebben is vooral een hetze van de Telegraaf. Die man heeft niets met het eerste elftal te maken. Hij is voornamelijk verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe toekomst (ligt op schema), het dames voetbal (werden kampioen), en de aan het voetbal ondersteunende afdelingen (team managers, voedings specialisten, fysio's, e.d., daar ligt het probleem ook niet)

3 januari 2024 om 09:47

Sem weet waarschijnlijk veel meer van de gehele situatie af dan wij hier op VZ. Ik geloof meteen dat Stein niet altijd even goed is behandeld als je ziet wat voor een puinhoop het is binnen Ajax.

3 januari 2024 om 12:23

Goed behandeld is door wie? Is Mislintat goed behandeld door Ajax? Is van Halst goed behandeld door Ajax? Is van de Sar goed behandeld door Ajax?

Ajax is een Nederlandse top club. Dan moet je presteren. Doe je dat niet, dan wordt je erop afgerekend. Zoals alle namen die ik bovenstaand noem erop afgerekend zijn.

En om alles in perspectief te zetten, de Ajax selectie is gewoon minimaal top 5. Daarmee kan je gewoon winnen van Excelsior, Fortuna Sittard en FC Utrecht.

3 januari 2024 om 13:18

Steijn heeft het gewoon slim gespeeld. Net zo hard gefaald als Mislintat maar heeft het zo weten te draaien dat het nu opeens die arme sympathieke Hagenees vs. de vreselijke Duitse saboteur is geworden.

Allebei hebben ze een wanprestatie geleverd. En allebei dienen ze daarop aangesproken te worden in de media. Maar Nederlandse voetbalmedia is alles behalve neutraal, door en door vriendjespolitiek.

3 januari 2024 om 09:55

Nja, da's duidelijk toch? Sem Steijn krijgt de dingen louter mee zoals vader Maurice ze ervaren heeft, herinnert en doorvertelt.

3 januari 2024 om 10:07

Het is een mix geweest.

Ajax is een club waar je moet presteren. Als het zo slecht gaat dan weet je dat je het niet lang gaat volhouden. Hij had de strijd al verloren, toen de spelersgroep niet meer achter hem stond. Daarnaast had hij een redelijk zwaar programma gelijk en daarin miste hij ook spelers als Berghuis etc.

Aan andere kant, het heeft hem ook niet meegezeten. Er zijn 12 spelers gekomen en tot de deadline kwamen ze telkens binnen. Het is lastig om een elftal te smeden met zoveel nieuwe spelers tenzij deze speler 5 tot 6 echt een hele goede spelers zijn. Top kwaliteit. Dat was het ook niet.

3 januari 2024 om 10:54

War een belachelijke kleinerende opmerking weer. Onbeduidend trainertje bij sparta? Razend knap wat hij daar presteerde en zijn prestaties zijn toch heel wat knapper dan wat jij dan ook maar hebt gepresteerd heb ik zo'n gevoel.

3 januari 2024 om 11:20

Incompetente vader?
Dus John vh Schip is net zo volgens jou omdat die verantwoordelijk is voor de grootste blamage uit de clubhistorie?
Maurice was inderdaad niet de meest geschikte coach, maar het is die Duitser geweest die hem met een zooi rommel heeft opgescheept, fijn dat dat even vergeten word.

3 januari 2024 om 11:40

Het was toch echt Valkanis die toen langs de zijlijn stond

3 januari 2024 om 12:28

Zooi rommel is ook wel erg overdreven. Er liep al het een en ander rond bij Ajax. De voorhoede met Berguis, Brobbey en Bergwijn is gewoon eredivisie top drie waardig. Heb je ook nog met Akpom een prima breekijzer op de bank.

Middenvelders als Taylor, van de Boomen, Hlynsson en Vos zijn ook echt wel eredivisie subtop waardig.

Achterin heb je Hato, prima speler. En dan heb je nog negen andere, mindere backs / verdedgiers om uit te kiezen.

En het slot op de deur, Ramaj is gewoon een prima keeper.

Het is niet een Ajax selectie met de klasse zoals we gewend zijn afgelopen jaren maar echt wel goed genoeg om te winnen winnen van Excelsior, Fortuna Sittard en FC Utrecht.

3 januari 2024 om 13:46

@speedyafc, het is echt een zooi rommel, en het ligt niet alleen aan de trainer, de aanval is brandhout, bergwijn is sinds zijn terugkeer naar nederland geen schim meer van de voetballer die hij ooit is geweest, berghuis heeft klasse, maar alleen als alles goed gaat, is de eerste speler die zichzelf verliest en zijn kop laat hangen, Brobbey, voor een flink bedrag verkocht, het daar nooit weten waar te maken en voor veel te veel teruggehaald en kon na zijn terugkeer niet eens 90 minuten vol maken, begint nu een beetje zijn draai te vinden, maar is zeker niet de aanvalsleider die je bij ajax verwacht.
Taylor, dat is een leuke voetballer maar nooit top geweest, zelfde geldt voor vd boomen, Hlynsson doet het af en toe leuk, maar steekt er ook bij lange na niet bovenuit, en Vos dat is gewoon nog een jeugdspeler.
zelfde geldt voor Hato, een jeugdspeler die het leuk doet, maar is niet de speler die het team op sleeptouw gaat nemen, en die maken ze ook nog eens aanvoerder.en het is maar net hoe je het wil bekijken, Frank de boer werd 3 keer kampioen en kon volgens mij maar 1 van de 6 wedstrijden van utrecht winnen toen

3 januari 2024 om 15:02

Ach hou toch op zeg. Dit Ajax is gewoon top vijf waardig. Er zijn geen clubs onder de top vijf die een betere selectie hebben dan Ajax.

De ranglijst liegt niet.

Utrecht is van oudsher Nederlandse subtop en Ajax had het vroeger daar lastig met het stevige voetbal. Dit jaar is Utrecht dramatisch gestart, stonden op degraderen toen ze tegen Ajax speelde. Dankzij hun overwinning op Ajax staan ze nu een puntje boven de degradatie zone. Ajax had daar gewoon makkelijk moeten winnen want dit jaar is Utrecht gewoon heel erg matig.

3 januari 2024 om 13:47

Omdat hij wss veel meer details kent dan jij en ik. Het is je eigen vader, daar staat je altijd voor in.

3 januari 2024 om 15:39

Jij hebt wel veel inlevingsvermogen zeg.. om iemand meteen “incompetent” te noemen en neerbuigend weg te zetten als “onbeduidend trainertje” zegt wel (vooral) iets over jou. Je weet niet wat er zich allemaal heeft afgespeeld achter de schermen - en bovendien lijkt het me logisch dat je met je Pa meeleeft als je bijna dagelijks wordt gefileerd in de media en op fora.

3 januari 2024 om 19:37

Ach Sem is ook boos op veel mensen bij NAC. Ik hoop voor hem dat zijn vader geen andere werkgever meer krijgt...

Sem speelt een geweldig eerste seizoenshelft, vooral ook gezien de omstandigheden met zijn vader. Sem en Maurice zijn super close, ze werkten samen in Venlo, in het midden-oosten, woonden samen toen Maurice bij Sparta zat en Sem bij Ado. Het verhuizen naar Enschede was al een grote stap en als een jaar later je vader zoveel gezeik krijgt, des te knapper het is dat hij het zo goed doet. Dan wordt er van je verwacht dat je in een klap volwassen bent!

Het top beleid van ADO ook weer dat deze jongen zo transfer vrij naar Twente kon. Elk talent of goede speler loopt bij ons gratis de deur uit daarom spelen we ondertussen alweer 3 jaar in de KKD.

Bij Steijn blijft het dubbel. Hij stelde hele goede spelers voor, maar kreeg daar helemaal niemand van. Had echt een stuk beter geweest dan wat er nu staat. Maar aan de andere kant, met het team dat hij had, had hii gewoon dit dramatische voetbal niet hoeven spelen, en al helemaal niet laatste hoeven staan.

3 januari 2024 om 10:19

Al die spelers die hij voorstelde waren te duur of wilden niet, of om andere reden onhaalbaar. Behalve Schouten en Dest. Prima. Die waren beter geweest dan Gaaei en Tahirovic. Maar ook die had Steijn ongetwijfeld op de verkeerde plek gezet of in de rust gewisseld. Plus Steijn speelde de lange bal, dan heb je weinig aan Dest, een voetballende back.

3 januari 2024 om 19:40

Dest, Schouten, Olij en Pavlidis waren haalbaar én behoren tot de betere spelers van de Eredivisie. Daarnaast heeft Ziyech aangegeven zelfs salaris te willen inleveren afgelopen zomer om terug te keren. En dit zijn allemaal spelers die beter zijn dat wat er nu is gehaald. Een Gaaie of Dest is toch een wereld van verschil... Ja Lang was wel twijfelachtig geweest, weet niet hoe haalbaar Isco en Tagliafico waren en de Vrij was inderdaad niet haalbaar. Maar niet alle spelers waren onhaalbaar, en bij veel van deze spelers is er überhaupt niet eens bekeken of het haalbaar was, omdat perse de mislukkelingen van Mislintat moesten komen.

3 januari 2024 om 20:29

@poeheeej! denk je dat Pavlidis voor een realistisch bedrag haalbaar was geweest voor Ajax? Gezien de bedragen die AZ internationaal vraagt en krijgt en ze liever niet aan Nederlandse clubs willen verkopen denk ik niet dat hij betaalbaar was geweest tenzij je een Bergwijn achtig bedrag een optie vind.

Dest en Schouten waren haalbaar geweest van die lijst. Olij ook maar daar word Ajax ook niet beter van. Lang ook, maar op dat moment had Ajax al 2 linkssbuitens en een stuk of 5 talenten die daar achter zaten. De rest was zeer twijfelachtig of die qua transferfee en/of salaris haalbaar waren.

3 januari 2024 om 20:43

AZ heeft deze zomer een bod van 10 miljoen gewijgerd op Pavlidis. Ajax haalt Akpom voor 12,3 (?) miljoen. Als Ajax 15 miljoen had geboden had je gewoon de topscorer van de Eredivisie gehad (of het wordt Giménez maar you get the point).

3 januari 2024 om 10:20

De spelers die hij voorstelde waren onhaalbaar. De Vrij? Really? Lang, terwijl Tadic er nog zat en we ook Bergwijn hebben? Ik kan ook wel een lijstje maken zonder na te denken.

Daarnaast waren de meeste aankopen weliswaar dubieus, maar niet elke aankoop is ondermaats. Dat er 2 spitsen gehaald worden en geen rechtsbuiten, was ook al zo vaag met ook Brobbey nog in de selectie. Akpom is zo slecht niet, ik zeg niet dat het de ideale Ajax speler is maar hij levert wel. Sutalo werd door iedereen toegejuicht en menig Ajacied hoopte dat Zagreb snel uitgeschakeld zou zijn zodat hij snel naar Amsterdam zou komen. Forbs was veelbelovend alleen veel te duur, Branco was ook welkom.

Geef een chefkok een menu van de Mac en hij maakt er nog iets van. Geef een bakker enkele ingredienten en hij maakt er in ieder geval iets van. Steijn had voldoende spelers die wel iets kunnen, maar heeft keihard gefaald. De slechste Ajax trainer ooit, 18e plaats voor Ajax en nu kansloos in de titelrace. We mogen naar meerdere schuldige personen kijken, maar naar Steijn mag zeker worden gewezen.

Menig Ajacied zat te wachten op de komst van die Knutsen, of een andere buitenlandse trainer. Ajax werd zelfs gelinkt aan grote namen in het buitenland (luis Henrique is zelfs genoemd, totaal onhaalbaar maargoed). Toen Steijn uit de koker kwam zorgde dat al voor gigantisch veel teleurstellingen en dat in combinatie met zoveel aankopen (lees: onbekende spelers) was gewoon foute boel.

Steijn heeft het verkloot. Niet alleen, maar hij staat met Mislintat en Co. wel hoog op het lijstje. En dan is er nog een lid op dit forum dat Mislintat keihard verdedigde ook, anderen voor gek verklaarde en uiteindelijk gigantisch voor lul stond/staat (niet jij).

3 januari 2024 om 10:25

Ik vind het wel grappig dat het een argument is dat er al veel spelers waren op de positie van Lang. Mislintat keek daar totaal niet naar. 15 Miljoen voor een linksbuiten uit de jeugd van City werd er wel gewoon neergeteld. Sosa werd ook gehaald, ook al waren er verscheiden linksbacks. Mikautadze en Akpom werden ook gewoon voor de spits gehaald, ook al stond brobbey daar al.

Dat is dus totaal geen argument.

3 januari 2024 om 10:35

Je hebt een punt, wat het eigenlijk ook meteen maar erger maakt ook als je er zo bij nadenkt. Misschien wilde hij een reserve back-up voor de back-up van de reserve speler voor de basisspeler.

3 januari 2024 om 10:36

Dat is wel een argument. Dat waren namelijk ook debiele aankopen (al is linksback Sosa een iets ander verhaal). Daarnaast, Lang gaat toch niet komen als hij Bergwijn en Tadic voor zich heeft?

3 januari 2024 om 10:40

Bij een logisch nadenkende TD is het een argument. Bij Mislintat niet.

Verder wilde Lang absoluut weg bij Brugge. Als hij dan kon kiezen tussen Ajax en PSV had hij echt wel gewoon voor Ajax kunnen kiezen.

3 januari 2024 om 11:29

Je vindt veel grappig, maar op het moment van Lang speelde Bergwijn en Tadic op links bij Ajax. Dus die positie was prima in orde.

3 januari 2024 om 11:36

Het punt is dus dat Mislintat dat niet veel uitmaakte. Die heeft genoeg spelers gekocht op posities die eigenlijk al in orde waren.

3 januari 2024 om 11:41

Op welke positie speelde een Nederlands international van €30 mio en de MVP van de ED die Minsilat heeft verstrekt? Je punt raakt kant noch wal, hirboven vraag je nog aan mij hoe ik weet wat Sem Steijn wel of niet heeft gezegd en nu pretendeer je wel een punt te kunnen maken hoe Minislat denkt? Vreemd.

3 januari 2024 om 12:13

Ik kijk naar zijn acties. Hij koopt 2 spitsen voor rond de 30 miljoen voor een positie waar al een speler van 18 miljoen rondliep. Later koopt hij een linksbuiten voor 15 miljoen waar diezelfde aankoop van 30 miljoen staat. En nog later koopt hij een linksback voor rond de 10 miljoen terwijl hij al een linksback gekocht had voor 12 miljoen. Dan kan je toch wel stellen dat Mislintat niet per se rekening hield met de bezetting van posities voordat hij iemand aankocht. Het feit dat er niemand gekocht werd voor de rechtsbuiten en 10 positie en dat daarom spelers die daar niet van nature spelen daar maar moeten gaan staan onderschrijft dat alleen maar.

Verder kan Lang ook gewoon op 10, en welke wereldspelers stonden daar?

3 januari 2024 om 13:59

Je verhaal is gewoon duidelijk Lierse, bij je 1e reactie al.
Hij/Zij wil je gewoon uit de tent lokken misschien door eerdere onderlinge discussies?

3 januari 2024 om 14:17

Hij benoemt anders wel gewoon de feiten. Dat heeft niets met uitlokken te maken. Maar wel liefelijk hoe je het voor Lierse opneemt.

3 januari 2024 om 16:37

Hij koopt die linksbuiten voor 15 miljoen toch als Tadic al weg is, en Lang al 'lang' en breed bij PSV zit?

3 januari 2024 om 18:19

Dat maakt voor Lierse helemaal niets uit. Kom nu niet met feiten aan.

Ach welke trainer had het beter gedaan met dit door een charlatan aangetrokken zootje , de verantwoordelijke hiervoor zitten nog steeds op hun troon , en zitten alweer te wachten op hun jaarlijkse bonus .

3 januari 2024 om 09:44

Eigenlijk elke trainer wel sloep01
Je bent niet zomaar de slechtste trainer ooit. Dan doe je zelf een hoop dingen verkeerd

3 januari 2024 om 09:57

Ik ben er van overtuigd dat als Tadic en Blind bijvoorbeeld nog bij Ajax hadden gespeeld, dat het er nu heel anders had voor gestaan. De hiërarchie binnen het team is totaal verdwenen. Waarschijnlijk wist Steijn ook niet wie hij aanvoerder moest maken en dat begrijp ik nog ook. Nu vind ik Bergwijn wel een hele slechte keuze maar het was ook een beetje kiezen voor de minst slechte

3 januari 2024 om 10:21

De hiërarchie is weg omdat Steijn die niet uitstraalt. En ja, Mislintat is absoluut een charlatan. Maar de grootste fout van die bedrieger was Maurice Steijn zelf. Gek genoeg was Mislintat de enige die het qua trainers wel goed zag. Die wilde Bosz.

3 januari 2024 om 13:49

ach slechtste trainer ooit? steijn heeft in ieder geval niet van amateurs verloren

3 januari 2024 om 16:15

Steijn heeft het ook absoluut slecht gedaan maar in het team zelf hoort ook een hiërarchie te zijn. Doordat er weinig ervaring in het team zit, gaan waterdragers zich belangrijk voelen. En op het moment dat dat gebeurt gaat het mis. De spelers die wel de ervaring hebben zijn ook geen leiders (misschien Berghuis)

Als je zo'n wanprestatie hebt geleverd kun je beter stil zijn Sem
Wat een treurigheid die hele familie Steijn.
Hij heeft het zelf allemaal voor elkaar gekregen door vanaf dag 1 de technisch directeur te schofferen. De man die hij op zijn blote knietjes had moeten danken dat hij uberhaupt de kans heeft gekregen trainer te worden bij Ajax. Wat een lachertje!

3 januari 2024 om 10:04

Als hij wist dat die Duitser zon incapabele kerel was, dan was hij natuurlijk nooit ingestapt. Ook al was het een wanprestatie wat hij leverde, dan nog hoeft hij niet onfatsoenlijk behandeld te worden toch? Sem weet hoogstwaarschijnlijk ook meer van de gehele situatie af dan jij en ik, dus hij heeft zeker meer recht van spreken in dit geval.

3 januari 2024 om 10:20

Denk het niet. Je tekent wel gewoon een miljoenen contract wat voor Steijn natuurlijk iets was wat hij waarschijnlijk niet heel vaak in zijn carrière heeft gehad.

Sem zal er vast meer vanaf weten maar heeft wel een gekleurde bril op. Al met al is die Mislintat natuurlijk een ontzettende pannenkoek, maar Steijn heeft er ook gewoon te weinig uitgehaald.

3 januari 2024 om 10:18

Dit is offcamera gezegd dus Steijn heeft dit waarschijnlijk niet verteld met de bedoeling dat het naar buiten kwam

Dat Lang op dat lijstje staat zegt genoeg. Toen Steijn trainer werd bij Ajax had je namelijk Tadic en Bergwijn nog rondlopen. Hoe kom je dan in godsnaam bij Lang terecht. En Tadic ging pas weg toen de eerste paar aankopen van matige kwaliteit binnen waren, op dat moment had Lang al getekend bij PSV. Dus die naam is gewoon onzin.

3 januari 2024 om 10:28

100%. Of Steven de Vrij de rasfeyenoorder die even van Inter naar Ajax komt. Tagliafico die is gevraagd maar niet wilde. Ziyech die te veel verdiende. Zo kunnen jij en ik ook spelers opnoemen. Overigens doet dat voor mij niet af aan het feit dat Mislintat dramatisch heeft ingekocht en Steijn daarmee echt heeft genaaid.

Ik ben vooral erg benieuwd naar wat voor soort trainer Ajax straks wilt gaan halen. Het binnenhalen van Schreuder en Steijn zijn toch wel bijzonder pijnlijke fouten gebleken die de sceptici zelfs nog overtroffen hebben. Dat Sem zijn vader verdedigd lijkt me vrij logisch, die gaat zeker in de media natuurlijk niet dingen vanuit een kritisch oogpunt benoemen, die kans had Maurice zelf met zijn laatste interview in de Telegraaf, maar die besloot op een berg modder van zich af te gooien. Ik hoop dat clubs gewaarschuwd zijn, een man zonder enige vorm van zelfreflectie die al snel een leger vrienden in de media verzamelt die hem openlijk steunen ondanks dat hij zelf een wanprestatie levert.

Wel opvallend dat deze Sem niet het incident noemt tussen zijn vader en Van Hooydonck. Ik zou dat persoonlijk veel erger vinden.

Net als Sem ben ik woedend. Maurice Steijn heeft als trainer van Ajax werkelijk alles verkeerd gedaan, maar wordt door de media keer op keer neergezet als slachtoffer, mede ingegeven door de artikels van de Telegraaf, hetgeen veel wegheeft van propaganda. En het werkt nog ook, zoals een hoop van de comments onder dit artikel laat zien. Er is niet één handeling van Steijn te benoemen die goed was, maar het ligt allemaal aan de mensen boven hem.

3 januari 2024 om 10:15

Inderdaad eens dat hij zelf ook schuld heeft. Maar in zo’n situatie werken is ook bijna niet te doen. Het is gewoon echt helemaal niks wat ze hebben gekocht, ook niet onder van t Schip. Als toch nog redelijk onervaren trainer voor dat niveau zie maar is op zo’n manier te werken met zo’n TD.

Eerder bij Sparta deed hij het uitstekend en we gaan dus nog wel meemaken of hij zich kan revancheren.

3 januari 2024 om 10:32

Sparta staat nu 7e, dus grote kans dat die "overprestatie" van Steijn niet zo zeer zijn verdienste was, maar dat van een sterke organisatie waarin Steijn een rol speelde waarin hij vervangen kon worden zonder dat alles als een kaartenhuis in elkaar stort. En dan hebben we NAC waar alles wat we bij Ajax hebben gezien ook gebeurde rondom Steijn.

3 januari 2024 om 10:39

Het zou zomaar kunnen dat het een overprestatie was van Steijn. Echter stonden ze vorig seizoen in de winterstop maar 6 punten achter op de nummer 2, nu zijn dat er 16. Sparta voetbalt ook duidelijk minder leuk en goed voetbal dan vorig seizoen

3 januari 2024 om 11:29

Je weet dat zelfs coaches als louis van Gaal en Mourinho ontslagen zijn? Vroeg of laat wordt iedere trainer een keer ontslagen. Een sterke organisatie is gewoon van groot belang een trainer is ook geen tovenaar. Hij heeft het bij VVV en Sparta volgens mij gewoon uitstekend gedaan.

3 januari 2024 om 12:00

Ja, of een grote kans dat Rijsdijk (vorig jaar assistent) gewoon voortborduurt op het spel van vorig jaar en dat hij daarom 6e staat. Wat een simplistische redenatie. Hij heeft Sparta miraculeus behoed voor een nagenoeg zekere degradatie om het jaar daarna op een haar na Europees voetbal te halen. Wiens verdienste is dat? Van Fraser die de eerste 30 wedstrijden in het seizoen 2021/2022 heeft gecoacht?

En daar hebben we open deuren intrappen Hans Kraay jr., tevens Ajax hater, die ook even een duit in het zakje wil doen. Arme pa (steijn Sr. en Kraay Sr.) en arme zonen (jr.). Hadden de vaders gewoon goed gepresteerd en minder gezeurd, was de afloop misschien positiever geweest. Wees een kerel en accepteer dat. In plaats van met vingers wijzen. Want dan wijzen er 10 keer zo veel terug….

3 januari 2024 om 10:41

Men vergeet even dat Steijn ook voor belachelijk veel geld op de loonlijst stond en nu miljoenen heeft gekregen van Ajax. Dat op zich was al een schande, zo'n trainer zo'n salaris bieden.

We hoeven geen medelijden te hebben met Maurice. Die kan gewoon weer aan de slag als trainer op het niveau waar hij thuis hoort, alleen dan met een paar miljoen extra op de bank.

3 januari 2024 om 16:41

Wat voor salaris en ontslagvergoeding kreeg hij dan, volgens jou?

Nou ja, het is zijn vader. Je kan Sem Steijn hem niet kwalijk nemen dat hij dit persoonlijk opvat en niet objectief erin is, je hoopt gewoon dat je familieleden het zo goed mogelijk doen allereerst en je kijkt niet zo zeer naar eigenschappen of bepaalde beslissingen die ze nemen in de zin van of ze geschikt zijn voor een bepaalde functie of beroep of zoiets. Beetje wanneer je dochter zangeres wilt worden en jij gewoon hoopt dat het lukt, ook al brult ze de lokale kat naar een hartaanval.

Dus als het Ajax tegenover jouw vader is, dan kies je voor jouw pa.

Alleen gaat die vlieger niet op voor de velen hier die Steijn nog steeds verdedigen.

Of het nou alleen maar aan zijn vader lag of niet, het gaat erom dat zijn vader helemaal door het slijk is gehaald en openbaar gestenigd en gefileerd is door de pers en iedereen met een mening over voetbal. We doen net alsof dat heel normaal is op de manier waarop dat tegenwoordig allemaal gaat, maar het zal jouw vader maar zijn, daar gaat het nu om. Die jongen houdt van zijn vader en ziet dat met zijn vader gebeuren, dan is het toch normaal dat hij daar verdriet van heeft?

3 januari 2024 om 10:57

Iedereen begrijpt waarom Sem er zo in staat ten opzichte van zijn vader, dat is logisch. Sem is alles behalve objectief, maar niemand neemt het hem kwalijk.

Maar wat jij zegt, dat Steijn gefileerd is door de pers etc. - wat heeft Maurice zelf gedaan dan? Die gooide zijn eigen spelers voor de bus en nam zelf geen enkele verantwoordelijkheid. Dat de media personen echt door het slijk haalt klopt en dat is eigenlijk schandalig, maar Maurice is zelf ook niet onschuldig.

3 januari 2024 om 12:42

Gelul. Hij wordt zelfs nu nog het handje boven het hoofd gehouden door de Telegraaf en Derksen. Ze hebben Maurice kont non stop lopen likken

IK zou ook boos zijn op de werkgever van mijn vader als die ontslagen wordt. Maar dat heeft niets te maken met het wel of niet functioneren van hem. Dat is hechting. Wanneer je met Ajax laatste in de competitie hebt gestaan kun je niet de schuld leggen bij beleidsmakers, td en scouting. Dat speelt mee maar met het materiaal is dat gewoon onkunde van de manager.

snappen mensen nu nog steeds niet dat Steijn deze groep nooit meer voor zich kon winnen, naar zijn uitspraken na Fortuna uit, en Steijn begon ook gewoon met Heracles thuis, Fortuna uit en Excelsior uit, dat is ook niet het zwaarste begin.

Altijd leuk als Hans uitspraken die off camera worden gedaan, toch nog in detail vertelt. Ik snap dat hij geen journalist van beroep is, maar in zijn rol moet je beter weten. Wil weer de koppen halen met de uitspraken van een ander.

Als trainer van Ajax lig je ook gewoon altijd onder een vergrootglas en zeker als het niet lekker gaat. Al is het natuurlijk niet netjes hoe ze met hem zijn omgegaan.

En dit was toch ook wel te verwachten. Je komt met een onervaren trainer als Steijn aan om voor een club te zetten die zojuist helemaal is gerenoveerd en waar ook nog eens een heel blik aan spelers is opengetrokken met andere nationaliteiten.

Jankbak. Totaal geen medelijden met zowel papa als Sem Steijn. In het voetbal moet je leveren en presteren, doe je dat niet dan heeft dat consequenties. Buitensporig hoge salarissen krijgen en bij ontslag krijgen ze het resterende salaris mee. Hetbzijn niet alleen de lusten, maar je krijgt ook de lasten en daar wordt je asociaal veel voor betaald, deal with it. Allemaal tere zieltjes tegenwoordig.

Nou Sem, Ajacieden hebben nog veel meer verdriet. Die Steijn wil ik echt nooit meer zien....

Ah daar is de Familie kaart.
Ook die kunnen we afvinken in de “NAC tijdperk kopieën- bingo”

Eerlijk gezegd maurce Steijn terug naar Ajax om te hoofdtrainer maar dit seizoen is nog niet voorbij officieel nieuwe hoofdtrainer pas na dit seizoen pas komen niet eerder dat mag niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren