Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Publiek de grote winnaar bij spektakelstuk in Friesland

Laatste update:

Het was een heerlijk treffen tussen sc Heerenveen en Ajax. Dat kunnen we wel stellen na negentig enerverende minuten in Friesland; een duel dat werd afgesloten met een puntendeling (2-2). De wedstrijd had alles: doelpunten, een gemiste strafschop, een rode kaart, blunders en legio kansen. De opvallendste spelers? Alfred Finnbogason maakte twee doelpunten namens sc Heerenveen, maar laten we vooral Thulani Serero niet vergeten.

/

Nog voordat er een bal getrapt was in het Abe Lenstra Stadion, was het duel tussen sc Heerenveen en Ajax al veelbesproken. De spelersbus van de Amsterdammers stond vast in het verkeer en om die reden begon de wedstrijd in Friesland een kwartiertje later. Er stonden ook Ajax-supporters vast en als er fans waren die de eerste helft hebben gemist, dan mag dat verschrikkelijk zonde genoemd worden. Er gebeurde namelijk genoeg in het noorden, waar Marco van Basten het met zijn nieuwe ploeg opnam tegen zijn ex-werkgever Ajax.

De bezoekers hadden in de beginfase het merendeel van het balbezit, maar werden niet echt gevaarlijk. Tot minuut dertien: Serero, de Zuid-Afrikaanse middenvelder die zou uitgroeien tot de meest besproken speler van de middag, schoot met enig fortuin raak via Youssef El-Akchaoui. De controleur had even later zelfs de 0-2 op de schoen, maar hij mikte zijn rollertje op de paal. De thuisploeg kwam weer wat beter in de wedstrijd en mazzelde na twintig minuten met een beslissing van scheidsrechter Pol van Boekel. Toby Alderweireld ging wat ongelukkig met zijn hand richting de bal, maar de verdediger kreeg het ding toch echt in zijn gezicht. Het klagen van de Amsterdammers bleek achteraf onnodig, want Filip Djuricic mikte de onterecht toegekende strafschop hoog over.

/

Een knotsgekke eerste helft vervolgde met enorme kansen voor de ongelukkige Djuricic, een schot van Siem de Jong op de lat en Derk Boerrigter die oog in oog met Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt voor de 0-2 kon zorgen. Omdat de linksbuiten dit vergat kon de ploeg van Van Basten gelijk maken. Met dank aan Ricardo van Rhijn: de dramatische terugspeelbal van de rechtsback kon door Kenneth Vermeer alleen maar gekopt worden en Finnbogason profiteerde. Juist op het moment dat er een tweede bal in het veld lag wipte diezelfde Finnbogason, op aangeven van Lukas Maracek, de 2-1 tegen de touwen. Het was het slotakkoord van een eerste helft met drie treffers, een gemiste strafschop en ballen op de paal en lat.

Wat er nog miste was een rode kaart en die zou acht minuten na de pauze vallen. Serero plaatste een wilde tackle op de benen van Djuricic en werd door Van Boekel beloond met een directe rode kaart. Even daarvoor had de middenvelder voor de tweede keer gescoord: hij legde Ramon Zomer in de luren en schoof eenvoudig raak. Met zijn twee doelpunten en zijn rode kaart was hij na Huub Loeffen, Archil Arveladze, Andres Oper en Björn Vleminckx de vijfde speler in de Eredivisiehistorie met twee doelpunten en een rode kaart. In het restant van het duel was Heerenveen sterker, maar doelpunten vielen er niet meer: Djuricic, Sven Kums en Arsenio Valpoort misten mede door uitstekend keepen van Vermeer dotten van kansen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou nou ajax mag Vermeer wel bedanken voor de reeks reddingen en wat heeft Heerenveen het hier laten liggen zeg, kans op nog grote kans maar ze konden niet voor komen. Scheidsrechter vond ik wel zeer matig, floot na mijn inziens een beetje te veel voor Heerenveen.. terechte rode kaart en onterechte penalty en zo had ajax ook wel een penalty mogen hebben! Des ondanks een heerlijke wedstrijd gezien waar bij beide veel fout ging waardoor het een open wedstrijd is geworden.

Man of the Match: Kenneth Vermeer!


2 september 2012 om 18:37

Klopt, Ajax mag blij zijn met een punt vind ik, Vermeer heeft uitstekend gekeept.
Heerenveen heeft gewoon te veel kansen laten liggen.
Winnaar van de week is denk toch wel FC Twente die nog maar net won van Vvv, omdat het nu dik aan kop staat vergeleken de concurrenten.
PSV heeft beste resultaat behaald.

2 september 2012 om 18:39

Ajax mag blij zijn met een punt, Heerenveen mag blij zijn met Van Boekel. Dat is de conclusie die we kunnen trekken. Want echt, waar die gozer mee bezig was, dat zie je op de amateurvelden bij clubscheidsrechters nog niet eens. De een na de ander onbegrijpelijke beslissing, 9 van de 10 keer in het nadeel van Ajax. Ik hoop oprecht dat de Knvb dit goed gaat evalueren en besluit om Van Boekel een paar weken een treetje omlaag plaatst.

2 september 2012 om 18:41

Hoezo Twente. In mijn ogen is PSV juist de winnaar, hebben zelfvertrouwen getankt en 3 punten gepakt tegen een concurrent.

2 september 2012 om 18:45

Twente en PSV inderdaad Deentje. Beiden heel gelukkig, Twente doordat ze weer met 1 - 0 winnen en PSV vanwege de vroege rode kaart.

2 september 2012 om 18:45

Van Boekel had Boerrigter en De Jong geel moeten geven voor de schwalbes. Typerend zwaktebod, dat gebedel om een strafschop. Goed dat Van Boekel daar niet intrapte.

Heerenveen doet zichzelf weer eens tekort, wat een kansen hebben die verprutst. Ajax mag de handen dichtknijpen dat ze hier nog een puntje meenemen.had Ajax toch wat sterker ingeschat. Kan nog wat worden als ze straks ook Europese wedstrijden moeten spelen.

2 september 2012 om 18:46

Twente heeft 12 uit 4, en dat na een hele zware pot donderdag. dus hier is het vertrouwen ook vol op aanwezig.
PSV heeft ook gewoon de punten terecht binnenboord gehouden, en 5-1 is natuurlijk ook duidelijke taal. maar dat mag ook wel als je de hele wedstrijd tegen 10 man voetbald. Ik wil dan ook niet spreken van een winnaar dit weekend maar we hebben met Ajax AZ en Feyenoord gewoon verliezers dit weekend,

2 september 2012 om 18:47

Van Boekel moet nooit van zijn leven meer een arbitrale beslissing nemen, wat dacht je daar van?

2 september 2012 om 18:47

Nee ligt niet aan van Boekel.
Ajax was vandaag ook niet in hun doen.
En dan een rode kaart pakken op het middenveld dan heb je het wel begrepen denk ik he.
Ik denk dat Ajax Vermeer wel op hun blote knieen mogen danken voor het goede keep werk.want anders had het zo 4-2 of 5-2 kunnen staan.

2 september 2012 om 18:50

altijd (altijd!!!) op iemand anders afschuiven. Dat is ook een kwaliteit. Moet ik je nageven. Voor de rest was 0 (nul) punten een prima weerspiegeling geweest.

2 september 2012 om 18:56

Bij Twente doen ze dat niet he, nee, die ezel van een Mcclaren is de ergste die er is, dus kijk naar jezelf. En nee ben niet voor Ajax...

2 september 2012 om 18:58

Als je rood geeft voor Sererro, ok, maar waarom krijgt Kashia dan geel bij de overtreding op Immers? Want die was er anders doorheen geweest.
Heb 2 wedstrijden gezien vandaag, Vitesse-feyenoord, en ajax, beide wedstrijden was de scheids dra-ma-tisch, onterechte strafschoppen geven, terechte strafschop niet geven (feyenoord) 2 ballen in het veld en door spelen, noem maar op. wordt eens tijd dat er eens één en dezelfde lijn getrokken wordt door de knvb, zoals koeman al aangaf, komen ze voor het seizoen met een pakket maatregelen, waar tijdens het seizoen niets van te zien is.

Gaat hier niet over het puntverlies van ajax hoor, dat hebben ze geheel aan zichzelf te wijten, maar over het gejank van de knvb dat onze scheidsrechters uit de elite groep zijn gedegradeerd, en zelf hun kop in het zand gestoken houden

2 september 2012 om 19:00

Ik moet je hierbij helemaal gelijk geven. Wat heb ik me geergerd aan Van Boekel zeg hoe krijgt hij het voor elkaar om wedstrijden elke keer te verneuken! Denk dat de knvb iets tegen feyenoord en Ajax heeft. zo krijg je een penalty zo gemakkelijk en geven ze het niet wanneer ze het wel moeten geven.

2 september 2012 om 19:03

Wat een wedstrijd zeg. Maar hoe kan iemand een penalty zo belabberd inschieten zeg. Iemand met zo'n fijne techniek.

2 september 2012 om 19:36

Moet Ajax blij zijn met een punt????, het had binnen 30 minuten spelen 5 0 voor Ajax moeten zijn en dat is niet overdreven, dat Ajax het niet afmaakt en daar boven op nog een rode kaart kreeg terrecht overigens, hebben ze aan zich zelf te danken.

Heerenveen heeft in mijn ogen alle geluk van de wereld gehad, ajax heeft vandaag van zich zelf verloren.

Ps scheids was echt bedroevend slecht, hoop dat de Knvb hier wat aan doet want als je op de middellijn loopt en je geeft een penal vanwege hands, dan moet je dat ook 10000 zeker weten dat het hands is.

2 september 2012 om 19:51

Heerenveen alle geluk van de wereld? Is een beetje objectiviteit nou te veel gevraagd?

Een paar kansjes in de eerste 30 min betekent niet automatisch dat je dan het recht hebt op een overwinning...

2 september 2012 om 20:04

2x alleen voor de keeper, daarnaast nog een keer op de lat, dan moet idd de wedstrijd al in de tas zitten, dat is objectief toch???

Kom op Ajax heeft vandaag punten laten liggen als die ballen er in gaan had je de wedstrijd op je gemak kunnen uit spelen, en daarom verliezen we die punten hier, niet door de scheids niet door heerenveen maar door zelf de boel niet afmaken en veel slordigheidjes.

2 september 2012 om 20:13

@gfourty

Natuurlijk moet Ajax bij zichzelf gaan zoeken , er zijn teveel individuele fouten gemaakt. Wat natuurlijk wel blijft staan is dat Pol van Boekel rampzalig floot en dat al zijn fouten voor Ajax verkeerd uitpakte. Hij maakt 4 cruciale beslissingen waar je een vraagteken bij kan zetten :

1 Hij geeft een strafschop aan Heerenveen voor een bal op de neus van Alderweireld., zo word Heerenveen in de wedstrijd geholpen.

2 Hij laat doorspelen als er 2 ballen in het veld liggen , waarna 2 seconde later het 2-1 staat.

3 Hij geeft Serero rood , uit de herhaling blijkt wel degelijk dat hij zijn tegenstander amper raakt. Zeker omdat hij hiervoor alles behalve streng floot was dit toch wel opmerkelijk , geel had ook volstaan vond ik.

4 Hij geeft De Jong die door Zomer naar de grond word gewerkt geen strafschop , terwijl dit er duidelijk een was.

Als Van Boekel 1 van deze 4 beslissingen niet had genomen was Ajax in mijn optiek gewoon met 3 punten van het veld afgestapt. Helaas had Pol niet helemaal zijn dag om het zo te zeggen en was Ajax onevenredig vaak het slachtoffer daarvan. Gelukkig word het over 1 heel seizoen weer allemaal een beetje rechtgetrokken.

Gezien de kansen van Heerenveen en je persoonlijke fouten mag je blij zijn met 2-2. Gezien de benadeling van de arbitrage en de pech van de gemiste kansen mag je ontevreden zijn met een gelijkspel.

3 september 2012 om 18:31

Sorry hoor maar dat "bal in het veld" moment word ik een beetje ziek van. De bal was al uit het veld voordat de goal werd gemaakt en als de bal niet in het veld had gelegen dat moment had Finnbogason ook wel gescoord.

2 september 2012 om 18:39

Jody Lukoki ivp Derk Boerrigter! Die jongen oogt niet fris en kan niet eens een doelpunt maken met een 1 op 1 situatie,, en vond het sowieso al vreemd dat Lukoki op de bank moest beginnen.

2 september 2012 om 18:45

Boerrigter was toch de verpersoonlijking van individuele klasse bij Ajax? Dat is weer zo slap, meteen overstappen naar de volgende jongeling. Je moet je realiseren dat (zeker jonge) spelers soms even een dipje hebben in de vorm. Als dat het geval is, dan Moet je ze juist gaan steunen. Brand je hem nu meteen al met de grond gelijk, dan kan je hem transfervrij van de hand doen, want dan wordt het nooit meer wat.

Dus 'suck it up' en sta verdomme eens achter je talenten

2 september 2012 om 18:49

''sta verdomme eens achter je talenten'' dus Jody Lukoki is geen talent van Ajax in jou ogen?

Ik bedoel er mee te zeggen, dat Jody Lukoki de laatste weken in bloed vorm is en het vreemd vond dat hij op de bank moest beginnen.

2 september 2012 om 19:00

Als je ziet dat Lukoki en Sana indruk hebben gemaakt, dan is er toch juist heel veel ruimte om iemand die terug komt van een slepende blessure langzaam minuten te laten maken..?

Dit heeft niks met steunen te maken, dit is gewoon doen wat het beste is voor het team! Voor boerrigter is het toch ook niet lekker, die heeft nu een klote gevoel overgehouden omdat er niet goed gespeeld werd! Terwijl hij misschien het laatste half uur kon invallen met een voorsprong of kon proberen iets te forceren (waar meestal minder verwachting van uit gaat..)!

Vorige week zag je duidelijk dat Ajax minder werd toen hij er in kwam, dan laat je hem nu toch niet in de basis beginnen.. Hoop dat Frank dat ook gezien heeft!

2 september 2012 om 19:03

Niet boerigther na 2 wedstrijden afschrijven..
En lukoki had juist een hele slevhte invalbeurt met kansloze voorzetten en heel veel onnodig balberlies door bijvoorbeeld door 3 man heen te lopen..

2 september 2012 om 19:06

Met bijna 26 jaar hoor je echt niet meer tussen de jonkies! Dan moet je er gewoon staan.

2 september 2012 om 18:41

Man, het was Vermeer die er in eerste instantie voor zorgde dat Heerenveen op voorsprong kwam. Als hij een stap naar voren had gezet had hij de bal uit de lucht kunnen plukken, als hij een stap naar achter had gezet had hij hem rustig op kunnen vangen maar hij schat de baan van de bal gewoon verkeerd in. Erg zwak! Hij maakte het in de tweede helft wel enigszins goed inderdaad maar zonder die blunder was het waarschijnlijk een hele andere wedstrijd geweest.

Van Boekel, wat een waardeloze hoop stront is dat zeg.. Ik heb zelden een scheidsrechter zo extreem veel fouten in een wedstrijd zien maken als hij. Een penalty die nergens op sloeg, een rode kaart die afgedaan had kunnen worden met geel, twee open doelkansen die worden ontnomen door onterecht te fluiten voor buitenspel en dan ook nog een penalty (vasthouden van Zomer) niet geven... Wat een droplul..

2 september 2012 om 18:56

Dat gezeur over scheidsrechters altijd, wordt er een beetje moe van, vanmiddag bij Feyenoord al en nu ook bij Ajax. Ja, die penalty was een domme beslissing, maar gelukkig zonder consequenties. No harm no foul, doorspelen! De kaart voor Serero had ook geel kunnen zijn ja, maar dat hij voor rood kiest is buitengewoon goed te begrijpen, fout lag niet bij de scheids maar bij de speler die zijn hoofd moet gebruiken. Volgens mij had Ajax een penalty kunnen krijgen voor zomer die in de rug van de Jong loopt, maar ook daar snap ik ook dat een scheids dat te licht vond en daarna werd het smeken van Ajax om die penalty en daar moet een scheids sowieso nooit in mee gaan.

Ajax verliest hier punten omdat ze te jong, te onervaren spelen en simpelweg niet goed genoeg waren vandaag. De eerste 20 minuten speelden ze heel goed, met discipline en zat er lijn in het spel. Daarna viel dat weg en speelden teveel spelers voor zichzelf en dan zie je direct dat het (nog) geen toppers zijn.

2 september 2012 om 18:59

Man, ik zeur zelden over een scheidsrechter maar dit is wel heel erg extreem. Als een wedstrijd zo ontzettend beïnvloed wordt door zo'n eikel dan is het benoemen ervan wel het minste wat je kan doen en is de frustratie bij de Ajacieden gewoon terecht.

Natuurlijk ging er ook bij Ajax een hoop verkeerd maar als je als scheidsrechter een wedstrijd zo kantelt dan stinkt het gewoon..

2 september 2012 om 19:04

@leon


Wel typisch, in het stukje over de nederlaag van Feyenoord werd gezegd door met name Ajacieden dat Feyenoorders niet moeten klagen over de arbitrage omdat aan het eind van het seizoen het in evenwicht is. Dan kom ik hier exact hetzelfde tegen.

2 september 2012 om 19:08

Wat heb ik daar mee te maken dan? Feyenoord is vanmiddag genaaid maar Ajax is nog 5 keer zo hard genaaid.

2 september 2012 om 19:59

Wat een ontzettend Calimerogedrag zeg! En dan de actie van Serero ook nog goed praten. Ajax was simpelweg niet goed genoeg. Zo'n terugspeelbal op Vermeer is een dikke fout, net als Zomer die bij de 2e goal van Ajax flink in de fout gaat. Zet je ajaxbril eens af man, voor je weer zo'n van frustratie doordrenkte post plaatst.

2 september 2012 om 20:16

Och leuter toch niet met je Calimero-gedrag. De rode kaart van Serero vond ik als Ajacied gewoon terecht. Maar die penalty in de eerste helft was belachelijk, terwijl Zomer in de tweede helft echt aan De Jong hing en hem naar de grond trok. Dat is geen zeuren, dat is objectief een situatie analyseren. En dan heb ik het nog niet gehad over de tweede bal die in het veld lag bij het tweede doelpunt van Heerenveen kort voor rust, dan hoort er volgens de spelregels afgefloten te worden. En oh oh oh, dan waren er nog 2 onterechte buitenspelsituaties met Eriksen en later met Boerrigter die alleen op de keeper af kon... maar dat is zeker ook Calimero-gedrag hè?
Ik zie hier trouwens verder niemand zeggen dat de terugspeelbal van Van Rhijn of de verwerking van Vermeer goed was, daar gaat het toch helemaal niet over? Ajax maakte zelf de kansen niet af in het begin, gaf aan Heerenveen een paar kansen weg waaruit zelfs werd gescoord en had in Serero een idioot die het nodig vond om van achter zo'n ridicule tackle in te zetten. Dat is slecht, vinden we allemaal. Maar dat wil toch niet zeggen dat we niet meer kritisch naar een scheidsrechter mogen kijken die vandaag bijna alles verkeerd deed, maar ook nog eens bijna allemaal in het nadeel van Ajax? Daar mag je je dan best over beklagen lijkt me zo. Alsjeblieft zeg.

2 september 2012 om 21:54

Niet huilen ajax fans

gewoon kansen die je krijgt benutten
tuurlijk die penalty was onterecht en dat zeg ik niet snel
daar zat van boekel en de grensrechter fout
maar als ajax punten verspeeld ligt het altijd aan de scheids
accepteren en volgende wedstrijd meer geluk

2 september 2012 om 23:10

Als Calimerogedrag zie ik bij Leon dat er wordt gedaan alsof Van Boekel alles wat hij kon tegen Ajax floot, alsof alleen bij Ajax alles tegenzit.

2 september 2012 om 18:59

Zo discutabel was die rode kaart niet, vond ik. Desondanks was Van Boekel inderdaad vrij dramatisch... Net als Ajax zelf, helaas. Ajax was geen schim van zichzelf, hoe ze de laatste wedstrijden hebben gespeeld.
En wat mij betreft kan je 'spektakelstuk' in 'tragedie' veranderen ;p Ik werd helemaal gek van al die kansen van Heerenveen! Vermeer, we love you!

2 september 2012 om 19:05

De rode kaart was inderdaad totaal niet discutabel.. 100 procent rood dit. Heel dom van serero om het zo voor heel Ajax zo onnodig te verpesten.

2 september 2012 om 19:15

Na de herhaling te zien hebben was het inderdaad gewoon rood, daar heb je gelijk in.

2 september 2012 om 19:37

Van Boekel is een blindpaard.. alles wat er bewoog volgens hem in het strafschop gebied is hands. Dus blijkbaar ook je gezicht?

On: Beter gaan ze de beelden gebruiken, want hier mee ga je een wedstrijd kantelen. (kortom) Ajax had de kansen moeten afmaken (wat ze dus niet deden) was de wedstrijd heel anders gelopen. Het feit is dat Ajax goed mee weg komt uit Friesland.

2 september 2012 om 19:44

Alleen aan Ajax' kant dan he, aan de andere kant dacht ik dat Zomer (volgens mij) nog hands maakte. De bal kwam in ieder geval dichter bij z'n arm dan bij z'n neus...
Het is inderdaad de hoogste tijd voor video umpire. Als je kijkt naar het hockey: niet eens zo veel tijd verlies en het maakt het spelletje zó veel eerlijker.
Maar wij moeten al blij zijn dat er (waarschijnlijk?) ein-de-lijk camera's op de doellijn komen.

Het ontbrak vooral aan passie in het spel bij Ajax vandaag, en beetje geluk. Verder vond ik Eriksen en Dijks het slechts spelen en Blind en Boccara goed invallen. Ondanks Vermeer niet altijd even goed keepte, was hij toch erg belangrijk in de slotfase voor Ajax. Misschien hadden ze ook een strafschop verdient, Siem de Jong bij de voorzet en misschien die handsbal waar de meningen verdeeld zijn. Snel vergeten deze wedstrijd en volgende week weer knallen!

2 september 2012 om 18:44

Van Boekel en zijn team waren dramatisch. 2x snel achter elkaar offside geven terwijl het niet zo was. Heerenveen een penalty geven terwijl hij het niet kon zien, maar dan had hij het zo goed hetzelfde kunnen doen bij Tannane.

2 september 2012 om 18:49

Na Feyenoord wordt dus ook Ajax zwaar genaaid door de scheidsrechter. Ze moeten echt z.s.m. met videobeelden gaan werken.

2 september 2012 om 20:21

Absoluut , maar net als Feyenoord had Ajax ook op eigen kracht vandaag kunnen winnen ondanks de benadeling. Toch ben ik ook blij dat De Boer en Koeman vandaag de schuld niet geheel bij de arbitrage gelegd hebben en ook oog voor eigen falen hebben.

Jullie zullen misschien wel denken wat een zeikerd.. Maar inderdaad, nu wel ff. Er is terecht veel te 'zeiken' over deze wedstrijd.

- Ongelooflijk.. In de eerste helft hadden we 4 of 5-0 voor mieten staan, niet kunnen maar moeten.. Hoe kan je dan in vredesnaam de eerste helft eindigen met 2-1 achterstand.

- Serero.. Wat een idioot.. Hoe kan je het in vredesnaam zo verpesten voor in je team op zo'n manier.. Hij speelt altijd zo wisselvallig.. In ze passing heel slordig vaak, in zijn acties heel slordig vaak, maar maakt wel 2 goals. Echter had hij de 2-0 moeten maken (dan was de wedstrijd gespeeld), ook had hij de 3-2 moeten maken en daarna doet hij een belachelijke en onnodige karatetackle op de enkels op de middenlijn.

- van Rhijn.. hoe kan je in vredesnaam op zo'n niveau zo'n terugspeelbal geven.. belachelijk. Alle talenten loeten het afweten vandaag.. Dijks, van rhijn, lukoki, sana.. allemaal waren ze matig tot slecht vandaag.

- ookal speelde Ajax met 10 man.. Hoe kunnen ze in vredesnaam zo slecht verdedigen, zo slecht dekken dat heereveen zoveel kansen kreeg.

- in de laatste minuten hoorde Ajax een terechte penalty te krijgen na een échte handsbal.. De penalty krijgen we niet, en wij krijgen een oenalty tegen voor een 'handsbal' terwijl de bal overduidelijk op het gezicht kwam.

- en het laatste kritiekpunt dat ik kwijt wil: De sport voetbal bestaat ruim honderd jaar.. in die 100 jaar is de wereld zo veel slimmer geworden en ook qua technologie veel en veel beter. Hoe kan dan zo'n grote sport als voetbal achter blijven in logisch nadenken.. Hoe kan er in vredesnaam geen assistent scheidsrechter mee te kijken met een tv'tje voor zijn neus.. Als de scheids dan zoo belachelijk idioot blind is zoals deze scheidsrechter en een penalty geeft vanwege hands terwijl de bal op het hoofd komt, dan heeft die assistent scheidsrechter binnen 5 seconden de herhaling gezien en binnen ruim 10 seconden geeft hij dan viazijn oortje aan de scheids door dat het geen penalty is.. Dit zou toch prima werken. Ongelooflijk dat dit er niet is.

2 september 2012 om 18:40

Grappig dat je Serero als negatief aanhaalt en Alerweireld buiten schot laat.

2 september 2012 om 18:44

Mee eens. Alderweireld was ook drama vandaag en bij die rode kaart van Serero verdient Alderweireld minstens 50% van de credits. Links staat er iemand geheel vrij van Alderweireld, maar voor een absoluut onverklaarbare reden besluit Alderweireld dat hij de kwaliteiten van Garrincha heeft een probeert hij zich tussen 3 man heen te wurmen. Dan vraag je echt om balverlies. Die jongen zakt echt finaal door de mand zonder Vertonghen naast hem.

2 september 2012 om 18:46

@ seventy-nine.. Ik heb helaas nog lang niet alle kritiekpunten behandeld.. Waar alderweireld er inderdaad een van is.

Maar serero is toch wel even een opvallender kritiekpunt. Als hij scoort bij die 2 hele belangrijke situaties is er niks aan de hand.. Maar nog veel belangrijker.. als hij niet zo'n idiote overtreding maakt waarmee hij heel Ajax naait, is er ook niks aan de hand.

Natuurlijk heeft hij ook goeie dingen gedaan.. Maar hij heeft die goeie dingen tenietgedaan door zijn belachelijke actie.

2 september 2012 om 19:00

Oneens, stomme overtreding inderdaad maar hij trok ongelukkig aan de noodrem door Alderweirelds toedoen. Buiten de kansen die hij miste heeft hij er ook twee ingelegd. Hij was in mijn ogen de persoon waar de meeste dreiging vanaf kwam.

2 september 2012 om 19:10

@ seventy-nine..

Onzin natuurlijk.. Aan de noodrem trekken op de middenlijn..? Het was gewoon 2 tegen 2 en serero liep er achter en de aanvallers hadden nog 50 meter te gaan voor de goal.. Dus het sloeg nergens op..

En ja er kwam veel dreiging van serero, zijn loopacties waren goed, voor de diepte is hij belngrijk. Maar in de 2 situaties die ik eerder al aangaf is een goal zoo zoo ontzettend belangrijk, daar ging hij erg slecht mee om. En nogmaals wat verreweg het ergste was was zijn belachelijke rode kaart zoals ik eerder al aangaf.. Anders konden weg gewoon ons spel blijven spelen en kwamen de kansen vanzelf wel weer.

2 september 2012 om 19:14

2 tegen 2 inderdaad zonder je centrale verdedigers duo.

Maar goed, je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, daar is deze site voor . We zien het gewoon anders.

Achteraf ben ik eigenlijk nog blij met een gelijkspel met een, op sommige momenten, uitstekende Vermeer. Een aantal seizoenen geleden zat hij in zo'n flow waar ik vandaag weer een glimp van heb gezien.

2 september 2012 om 18:44

Tja, als dat technologie was, dan konden ze ook bij de 2-1, de 2de bal in het veld doorgeven..

2 september 2012 om 18:45

Ik vond die scheids echt dramatisch fluiten. Je kan toch duidelijk zien dat het geen hands was, maar het gezicht van Toby Alderweireld.. of ben ik nou gek?

On: Die Derk Boerrigter kan beter bij Jong Ajax spelen, want hij oogt niet fris. Snap overigens niet waarom Jody Lukoki op de bank moest beginnen.. ik dacht dat die jongen de laatste weken in bloed vorm was.

2 september 2012 om 18:50

@4 of 5 nul?
je hebt weer een hele andere wedstrijd zitten kijken geloof ik.
misschien moet je die ajax verdediging is leren uitleggen hoe je verdedigt?
en volgens mij weet iedereen in nederland dat je kenneth geen terugspeelbal moet spelen zeker niet op kin hoogte.
schone die ieder duel verliest. alderwereld verdwaalt rondloopt
serero zet ajax nog een beetje terug in de wedstrijd. dat hij die overtreding maakt, ok, dom
maar daar gaat het niet mis
je analyseert de wedstrijd volledig verkeerd

2 september 2012 om 18:58

@ karel001

- 4 of 5-0 inderdaad.. Ik heb het daar over het eerste half uur ofzo, dus tot aan de 1-1.
Toen heeft ajax met serero en boerighter 2 een op een kansen gemist, een bal op de lat en 2 ballen die in de rebound vanaf 10 meter op goal werden geknald maar volledig mis waren.. Dus inderdaad 4 of 5-0.. Dus ik weet niet welke wedstrijd jij hebt gezien?
Als Ajax dus gewoon in het eerste half uur de kansen had afgemaakt, dan was de wedstrijd allang gespeeld... Daarna kwamen de kansen voor heereveen inderdaad, dat weet ik.

- over de verdediging zeg ik toch ook gewoon dat het niet goed was...?

- en natuurlijk is de ongelooflijk domme actie van Serero het keerpunt.. Daarvoor kwam Ajax snel op 2-2 en kon serero de 3-2 scoren.. Als we met 11 man door konden, dan konden we gewoon ons eigen spel blijven spelen en kwamen de kansen vanzelf wel weer.. Na de rode kaart speelde Ajax totaal zijn eigen spel niet meer.

Dus wie heeft nou de wedstijd verkeerd geannaliseerd?

2 september 2012 om 19:01

volgens mij gaat het een actie voor serero mis
oorzaak en gevolg niet door elkaar halen

niet iedere bal op doel is een goal
daarnaast is een wedstrijd 90min
hoe vaak kijk je voetbal?

2 september 2012 om 19:17

@ karel..

Sorry hoor haha, maar jij bent echt één grap.. Er gaat inderdaad een actie aan vooraf.. Maar dan nog is zo'n overtreding op de middenlijn helemaal nergens voor nodig aangezien het ook gewoon 2 tegen 2 was met nog 50 meter te gaan en serero in de rug voor de aanvallers.. Het sloeg helemaal nergens op.. Van mijn part liep de koningin op het veld en was dat de oorzaak.. dan hoeft zo'n gevolg nog niet goed gepraat te worden.. het slaat volkomen nergens op.

'niet iedere bal op doel is een goal'.. Man man man jij hebt dan echt een andere wedstrijd gezien.. Want ben je het soms met me oneens dat een op een op de keeper een goal hoort te zijn? Dat zou betekenen 3-0, een bal op de lat waarna dijks vanaf 10 meter op goal kan knallen maar over schiet tel ik ook zeker als iets wat een goal moet zijn.. Dus dat zou dan 4-0 zijn zoals ik de hele tijd zeg..
En wat dan nog.. Al zou het maar 2 of 3-0 moeten zijn.. Dan nog geld het punt dat je die eerste helft dan nooit af mag sluiten met een 2-1 achterstand..

En de wedstijd duurt inderdaad 90 minuten.. Maar ik weet niet wat voor typekwaliteiten jij gewend bent.. Maar dat stuk van mij is in misschien 5 minuten geschreven waarvan de helft in de rust is gedaan..?




2 september 2012 om 19:25

kijk het is mooi om te zien dat je wat meer gaat nuanceren
je begint een verhaal met mijn inziens een onzin opmerking, nml 4-5 nul
je kunt dan niet verwachten dat ik de rest van je opstel dan nog serieus ga doorlezen
en serero afbranden obv die overtreding is uiteraard terecht.
maarr.. hoewel niet iedere bal op goal een doelpunt is, was hij voor ajax het meest efficient, en moet je dat in je beargumentering meenemen, zeker als hij de fout niet vooraf maakt.
van boekel had trouwens ook geel kunnen geven, misschien niet als je de beelden ziet, maar wel als je beseft dat in NL dramatisch wordt gefloten.
alles is zo relatief.


2 september 2012 om 19:33

@ karel..

Wederom lees jij niet goed.. Best lastig heh begrijpend lezen?
Ik nuanceer helemaal mijn opmerking over de 4 5-0 niet, ik beargumenteer juist waarom die klopt. En dan zeg ik er later bij dat "ookal zouden" het 2-3 doelpunten minder zijn dan die 4-5, dan nog geld hetzelfde verhaal.

2 september 2012 om 19:43

haha, volgens mij laat jij je behoorlijk opnaaien.
neemt niet weg dat je opmerking 4 5 nul echt onzin is.
ik ga het je 1x uitleggen en dan hou ik er verder over op.
doe ermee wat je wilt.
heerenveen mist een penalty. een kans daarna van heerenveen ook weer via djurevic. 100% goal ook.
als je dan beweert dat al die ballen op goal van ajax erin gemoeten hadden in de eerste helft, die van heerenveen dan niet ook?
had het dus nooit 4 of 5 nul gestaan.
hoop ge-ouwehoer van jouw kant.
dus lees deze stukjes maar weer begrijpend terug en suc6 ermee.

2 september 2012 om 19:53

Ai ja jaii.. Ben jij nou zo dom of ben ik npu zo slim?

Hoevaak moet ik nog zeggen dat heereveen inderdaad genoeg kansen heeft gehad.. Maar voordta heereveen gevaarlijk werd had het dus al 4-0 kunnen staan! Daarna kwamen de kansen van heereveen pas.. Dus als Ajax gewoon de kansen afmaakt die ze moeten afmaken, dan is de wedstrijd gespeeld, dan is het een hele andere wedstrijd, dan is er niks aan de hand.. Dat er daarna dan nog kansen komen van heereveen zou me dan een zorg zijn als het toch al 3 4-0 staat.. Dus dan is het slecht om alsnog de eerste helft af te sluiten met een 2-1 achterstand.

Ik zeg nergens dat het na de eerste helft 4 5-0 had moeten staan.. Ik zeg dat het tot aan de goal, tot aan dat heereveen gevaarlijk werd allang beslost had moeten zijn!

2 september 2012 om 20:08

ik citeer:

- Ongelooflijk.. In de eerste helft hadden we 4 of 5-0 voor mieten staan, niet kunnen maar moeten.. Hoe kan je dan in vredesnaam de eerste helft eindigen met 2-1 achterstand.

daarbij nog een toevoeging
tijdstip van kansen van heerenveen zijn binnen 30min
dat is voordat de 1-1 gemaakt is
dat is voor de 2 dotten van kansen die ajax in de schoot geworpen krijgt door matig uitverdedigen

het kan dus per definitie nooit 4-5 nul staan volgens jouw beargumentatie.
geloof je me niet? kijk de wedstrijd terug, sjakie!

als ik jou was zou ik stoppen
want met alles wat je zegt maar je jezelf steeds belachelijker en dommer

2 september 2012 om 20:15

Hahahhah nu word die heel mooi.. Als ik juost jou was zou ik heeeeel gouw stoppen! Haha de 30 minuut is toch ook in de eerste helft? Rond de 30 minuut begon heereveen pas gevaarlijk te worden ofzo.. En de 30ste minuut is toch ook echt in de eerste helft..

Ik zeg nergens 'in de rust hadden we 4 5-0 voor moeten staan' xd

Jij hebt echt heeeeel veel moeite met begrijpend lezen. Je maakt jezelf daarmee nogal belachelijk.

2 september 2012 om 20:21

heerenveen heeft voor de 30e minuut een penalty gehad
dat is geen grote kans op een goal?
voor de 30e minuut heeft heerenveen nog een kans gehad met djurecic

ik heb absoluut Niet 4 Keer of 5 Keer een serieuze doelpoging van ajax gezien voor die 2 spelmomenten.
per definitie dus geen 4 of 5 Nul!!
het kan dus gewoon niet.

kijk de wedstrijd maar terug.
wederom maak je jezelf onsterfelijk belachelijk


2 september 2012 om 20:31

Elk mens meteen iq hoger dan dat van een spaarvarken rekent de waarschijnlijk meest onterechte penalty in de geschiedenis van voetbal natuurlijk nooit als een 'verdiende' kans.

Dat zegt nogal genoeg over jou.. Hooooi

2 september 2012 om 20:38

haha
je bent een mooie.
maar je rept geen woord over die andere kans
het zou je sieren als je gewoon toegeeft dat die gewaagde uitspraak 4-5 nul, gewoon wat overdreven is.
dan laten we het daar verder bij

2 september 2012 om 21:00

Het zou jou sieren als jij begrijpend leert lezen.. Ik heb namelijk al 4 keer uitgelegd en beargumenteerd welke kansen die 4-5 doelpunten zijn.. maar daar reageer je niet op.. En ookal zou die ene kans die jij bedoelt zo zijn.. dan zou het 4 5-1 zijn.. doet dat dan iets af van het punt dat ik probeer te maken..??. Haha.. Dan geld toch nog steeds het punt dat Ajax aan het begin van de wedstrijd de wedstrijd allang had moeten beslissen.. Datzelfde punt zou gelden als het zelfs maar 2-0 had moeten staan..

Het zou je sieren als je eens toegeeft dat je in deze discussie geblunderd hebt en jezelf belachelijk hebt gemaakt.. En dat weet je dondersgoed, want elke keer als ik weer een onzin argument van jou laat zien hoe belachelijk het is, dan begin je weer ander argument om maar te proberen gelijk te krijgen xd

Best komisch om te lezen dit... Jij maakt mijn dag alsnog toch wel goed hahah

2 september 2012 om 21:12

haha ongeloofelijk dit!
heb je de wedstrijd wel gezien?
de meeste kansen die je beschrijft zijn NA de penalty en NA de kans na het balverlies van Lasse.
toen had Ajax nog geen 4 of 5 x een grote kans gehad!!

Ze hadden inderdaad met 2-0 voor kunnen staan. maar niet met 4 of 5 voor en NUL tegen voor die 30e minuutl!!
daar gaat nou juist deze discussie over.
ik dacht dat je dat na een aantal reacties eindelijk door had en een grappige opmerking als laatst wilde plaatsen, maar je hebt het echt niet door gehad blijkt nu.

de hele essentie van de discussie en reactie op jou is dus jouw geblaat over 4 of 5 nul.
dat je daarbij ook niet door hebt gehad dat Alderwereld de fout maakte en het Gevolg serero was, was iets ter zijde.
De rest van discussie ging over 4 of 5 voor en NUL tegen.
zoals ik aangaf. Je kan niet verwachten dat ik jouw opstelletje ga lezen als je al begint met een onzin opmerking over 4 of 5 nul. Dan heb je een andere wedstrijd gezien.

Alle reacties daarna hebben betrekking op jouw onzin opmerking dat Ajax voor de 30e minuut 4 of 5 NUL voor had moeten staan
Ik hoop dat je nu eindelijk begrijpt dat dat niet klopt

Dat ze de wedstrijd hadden moeten beslissen spreek ik je Niet tegen.
Maar daar gaat die discussie niet over, sufferd
Het gaat er over dat je onzin uitkraamt over 4 en 5 nul.
en na zoveel reacties heb je dat nog steeds niet door
dat zegt meer over jouw denkniveau dan over de mijne



2 september 2012 om 21:24

'sufferd'.. Serieus? Wanneer werd je ookal weer 6 jaar? Haha

Het is zooo grappig om jou zo gefrustreerd te zien xd.. En dan ook nog eens geen gelijk hebben.. De kansen een op een en de schietkansen vanaf 10 meter waren zeker wel voor de 30e minuut.

Ik verheug me evht op je volgende reactie haha xD wij lachen ons hier kapot om jou.

2 september 2012 om 21:31

haha!
ongelooflijk hoe dom mensen kunnen zijn.
hieronder de statistiek:

30' Doelpunt
Alfred Finnbogason 1-1
30' Redding keeper
Kristoffer Nordfeldt
30' Schot op doel
Derk Boerrigter
28' Hoekschop
Christian Eriksen
26' Doeltrap
Kristoffer Nordfeldt
26' Schot naast
Mitchell Dijks
26' Lat
Siem de Jong
26' Schot naast
Siem de Jong
25' Doeltrap
Kenneth Vermeer
25' Hoekschop
Lukáš Marecek
24' Hoekschop
Lukáš Marecek
24' Redding keeper
Kenneth Vermeer
24' Schot op doel
Alfred Finnbogason
24' Redding keeper
Kenneth Vermeer
24' Schot op doel
Filip Djuricic
22' Vrije trap
Filip Djuricic
22' Overtreding
Lasse Schöne
22' Vrije trap
Christian Eriksen
22' Overtreding
Gianni Zuiverloon
21' Doeltrap
Kenneth Vermeer
21' Strafschop gemist
Filip Djuricic
19' Overtreding (strafschop)
Toby Alderweireld
18' Vrije trap
Mitchell Dijks
18' Overtreding
Gianni Zuiverloon
16' Vrije trap
Filip Djuricic
16' Overtreding
Lasse Schöne
15' Redding keeper
Kristoffer Nordfeldt
15' Schot op doel
Siem de Jong
15' Paal
Thulani Serero
15' Schot naast
Thulani Serero
14' Aftrap
Alfred Finnbogason
13' Doelpunt
Thulani Serero 0-1
13' Vrije trap
Niklas Moisander
12' Overtreding
Arsenio Valpoort
12' Doeltrap
Kristoffer Nordfeldt
11' Schot naast
Toby Alderweireld
11' Vrije trap
Christian Eriksen
11' Overtreding
Daniël de Ridder
9' Vrije trap
Youssef El-akchaoui
9' Overtreding
Thulani Serero
6' Vrije trap
Toby Alderweireld
6' Overtreding
Daniël de Ridder
5' Doeltrap
Kenneth Vermeer
5' Schot naast
Lukáš Marecek
1' Vrije trap
Arnold Kruiswijk
1' Overtreding
Derk Boerrigter

Ik geloof dat ik nu niet meer hoef uit te leggen dat ik gelijk heb.

2 september 2012 om 21:32

en waarschijnlijk ga je nu weer zeggen dat er dus wel degelijk 5 kansen zijn voordat heerenveen een kans kreeg.
maar jij begrijpt ook wel dat dat niet de kansen waren waar je het over had.
in de tijdsvolgorde zit je verkeerd



2 september 2012 om 19:00

@barcaiajax, ik ben het grotendeels met je eens behalve met die zgn pingel voor Ajax wegens hands, dat was geen hands.

2 september 2012 om 19:21

Ik doel op de bal die de Jong daar links in de 16 voor wil geven en tegen volgens mij zeker een arm aan komt..

Als een bal tegen het gezocht al als hands bestraft word met een penalty, dan had dit er zeker een moeten zijn.

Of ik vergis me dat de bal niet tegen een arm aan kwam, maar dan neem ik mijn woorden terug.

2 september 2012 om 19:44

Einde tweede helft bedoel je toch ? Ik heb goed gekeken in de herhaling en die bal kwam niet op de hand van de H'veen speler.

2 september 2012 om 23:16

plak er eens kaft om heen en geef hem uit. Niemand gaat dit lange verhaal toch lezen?

2 september 2012 om 23:30

Owwjooo jij bent echt stoer man!

Lang verhaal heh?.. Duurt misschien max 2 minuten om dat te lezen. Moeilijk heh lezen xD? Haha

Uhmmm btw.. wat maak jij jezelf belachelijk.. Mijn bericht heeft demeeste duimpjes omhoog.. dus het zal aardig wat gelezen zijn xd.. Sukkeltje

Ik denk dat Ajax blij mag zijn met een punt.
Djuricic mist een penalty en Heerenveen had goede kansen.
Ik denk dat een gelijkspel een terechte uitslag is.

Winnaar van de week: Twente, met geluk.

2 september 2012 om 18:41

Klopt, als Ajax in het begin de kansen had afgemaakt (wat ze dus niet deden) was de wedstrijd heel anders gelopen. Het feit is dat Ajax goed mee weg komt uit Friesland.

2 september 2012 om 18:59

Djuricic mist een penalty die niet gegeven had moeten worden. Heerenveen had geluk met de scheidsrechter.

De winnaar vd week is denk is Psv, van Az winnen is ene grotere prestatie dan van Vvv, al zou je dat na Psv-az kunnen overwegen.

Ik denk dat Van Boekel het onnodig spannend heeft gemaakt vanmiddag. Het heeft Heerenveen erg veel hoop gegeven en Ajax erg benadeeld, al is het maar mentaal. Van Rhijn was ook zeker niet best.

Invloed van de verkorte warming-up e.d. moet ook niet onderschat worden.

Vermeer top.

2 september 2012 om 18:38

Zo slecht was van Rhijn niet altijd hoor. De terugspeelbal was niet slim, maar voor de rest deed hij het niet slecht.

2 september 2012 om 18:42

Nog een aantal slechte ballen en overtredingen, was zeer onnodig. Ook met 10 konden we gewoon winnen, al is het maar via een pingel die Van Boekel niet gaf.

2 september 2012 om 18:43

Hij raakte de bal constant kwijt. Zijn voorzet(ten?) was matig, hij liep constant te pielen met de bal, leverde een paar keer in en werd ook in verdedigend opzicht aan alle kanten voorbij gelopen... Hoe bedoel je, hij deed het niet slecht??

2 september 2012 om 18:47

Hij was altijd sterk in duels, Valpoort kwam er maar 1x goed langs. En toen kreeg van Rhijn geel. Ik vond Alderweireld de zwakste schakel achterin.

2 september 2012 om 19:00

Toby speelde inderdaad erg zwak, hij gleed constant uit en was in de luchtduellen erg onzeker. Aan Moisander zag je vandaag ook duidelijk dat zijn zwakke plek wel heel nadrukkelijk in de lucht ligt. De man werd constant geklopt! Overigens speelde hij voor de rest wel aardig.

2 september 2012 om 19:10

Mee eens, Alderweireld was de zwakste schakel! Hij valt echt door de mand voor mij, niet alleen deze wedstrijd ook in de vorige wedstrijden heeft hij niet kunnen overtuigen!

Enige goede actie was het "van der vaartje" die hij deed..

2 september 2012 om 20:00

Valpoort tegenhouden is dan ook niet zo moeilijk die viel vandaag erg tegen en heeft eigenlijk nog niets laten zien dit seizoen

2 september 2012 om 18:57

Vermeer is zeker de Man of the Match! geworden.. geen twijfel mogelijk.

Met zijn knappe reddingen heeft hij Ajax op de been gebracht.. dat het niet erger zou oplopen. Tobias Sana hebben we weinig van gezien vandaag. Het conclusie is.. Ajax had vanaf het begin af moeten maken (wat ze dus niet deden) en zo krijg je een hele andere wedstrijd waar SC Heerenveen zo de wedstrijd op slot kon gooien.

2 september 2012 om 19:59

uhmm wy zyn de beste je lult wel vaker onzin maar dit slaat alles

a vermeer stond eerder zijn warming up te doen dan kristoffer
b de selectie stond eerder op het veld dan die van Heerenveen

Hou je bij de feiten en roep geen onzin

LOL 3e keer dat Heerenveen speelt tegen 10 man eerst rood Mathijssen daarna Gudmondnsen en nu Serero.

2 september 2012 om 18:48

En nog opvallender is dat ze dan nog niet winnen.

Gekke wedstrijd, jammer voor het resultaat. Mijn excuses voor het vooraf afschrijven van Heerenveen. Er had voor hen zeker meer ingezeten en wij als Ajaxzijnde mogen blij zijn met een punt.

Nou, het Ajax-publiek niet hoor. Wat een drama wedstrijd, met een drama scheids. Dat mag ook wel gezegd worden.

2 september 2012 om 18:45

ondanks de beslissingen van de scheidsrechter (waar we weinig aan kunnen doen) moeten we blij zijn dat het uiteindelijk 2-2 is gebleven. Tuurlijk zat er de eerste helft veel meer in, maar sinds de rode kaart van Serero was Heerenveen heer en meester, toen had het nog 6-2 kunnen worden. Alleen heeft Kenneth zich uitstekend herpakt na die eerste tegengoal

2 september 2012 om 18:47

Ja, weet ik. Dat zeg ik ook. Drama wedstrijd. Wat heeft Ajax het laten afleggen vandaag zeg.

Die Van Rhijn is echt niks zeg, wat een gatenkaas mede dankzij Alderweireld en hij.

Schone is een speler voor Nec, zeer zeer matig. Bocarra is iemand met pit, gaat er vol in. Hou ik wel van. Vermeer kost ze een punt en red een punt.

De Jong ook weer anoniem.

2 september 2012 om 19:03

Nee inderdaad, 1 slechte wedstrijd en hij is direct echt niks. Kan er geen drol van!
Word je niet moe van jezelf ?

2 september 2012 om 19:15

Zo veel heb ik niet van Bocarra gezien hoor, hij gaat er inderdaad vol voor, maar ik verwacht ook een hoop kaarten als hij er steeds zo "vol" in gaat!

Ik zou heel graag Blind op die positie willen zien...maar ik geloof dat ik een van de weinige ben die zijn kwaliteiten ziet..!?

Man of the Match? Van Boekel.. die heeft echt alles geprobeerd om Heerenveen te laten winnen.
Elke beslissing was discutabel.

2 september 2012 om 18:38

Inderdaad wat een schandalige wedstrijd floot die man. Gelukkig hebben we nu zo´n wedstrijd gehad die je niet wint dankzij de scheidsrechter over het hele seizoen gezien speel je vaak wel break-even met de scheids.

2 september 2012 om 18:42

Die wilt denk ik dat FC Twente kampioen wordt.

3 september 2012 om 07:11

Tja, wie wil dat nou niet? VVV hielp zelfs mee en gaf ze een strafschop, de Knvb heeft er natuurlijk alles aan gedaan om Twente een 'makkelijke' wedstrijd te geven na een europese wedstrijd en Ajax en Feyenoord maken bewust hun kansen niet af om zodoende punten te verliezen.

2 september 2012 om 18:58

Kom op zeg, die rode kaart was volledig terecht. Een gestrekt been van achter is gewoon rood. Die penalty was idd een blunder, maar die is niet eens benut. De grens heeft idd onterecht gevlagd 1 of 2 keer, maar daar kan van boekel zelf niet zo veel aan doen. Ajax verdiende ook geen penalty, dus ze hebben dit grotendeels aan zichzelf te danken.

2 september 2012 om 23:13

Ga je het de volgende keren ook aangeven als het weer eens mee zit met de scheidsrechter?

Edit: reactie is voor Googleit

Wat een gekke wedstrijd ! Mooiste wedstrijd van het seizoen tot nu toe.

Serero blijft een held met die 2 doelpunten.
Je rode kaart is jammer maar wordt je vergeven.
Verwacht nog veel van je dit seizoen

Serero speel je zo goed, en dan een rode kaart pakken.. Jammer, want daarna ging Ajax echt paniekerig spelen.

2 september 2012 om 18:46

Daarvoor speelden zo ook paniekerig. Ajax heeft 30 minuten goed gespeeld waarin het ook gewoon 0-4 voor moest staan. Dat deden ze niet, speelden veelste nonchalant. Dan moet je ook op de blaren zitten. Pluspuntje was Boccara die een prima 10 minuten speelden en behoorlijk aanwezig was.

Twee jonge teams lekker vol op de aanval, beiden voor de winst. Kunnen veel teams nog wat van leren: miljoenen uitgeven en nog de helft van je wedstrijden op de counter spelen. Deze wedstrijd had echt alles, de leukste wedstrijd tot nu toe dit seizoen.

Ik denk dat er maar 1 winnaar is en dat zijn die klojo´s is in het gele tenue. Wat een blamage zeg die arbitrage hahaha. Gelukkig hebben we dit seizoen de scheidsrechter al 1x tegengehad. Dat scheelt weer.

Trots op Ajax hoe ze de tweede helft gevochten hebben, zelfs nog een paar kansen gecreëerd met een man minder. Heerenveen mag Van Boekel een bosje bloemen sturen want met 11 tegen 11 waren ze volledig kansloos.

2 september 2012 om 18:47

Volgens mij kwamen we op voorsprong met elf tegen elf

2 september 2012 om 18:48

Volgens mij kwam Ajax op 2-2 met 11 tegen 11 en kwam Heerenveen pas weer wat doen voorin toen het met 11 tegen 10 stond.

Stuur maar gewoon een bosje bloemen naar Van Boekel voor het punt dat je kado hebt gehad van hem, hij heeft er alles aangedaan om er vandaag 3 van te maken.

2 september 2012 om 18:55

Kan je het moeilijk verkroppen dat je hebt verloren? Het is 2-2 geworden en ik zou maar blij zijn dat het bij 2-2 is gebleven en niet 3-2 is geworden uiteindelijk...

2 september 2012 om 23:21

Wat een hoop gejank zeg. Iemand aanwijzen voor een niet gewonnen wedstrijd is in Amsterdam wel heel erg gebruikelijk geworden dus. Dat clubje in het rood/wit bakte er vandaag gewoon helemaal niets van. Je mag blij zijn dat het niet in 6-2 eindigde. De voetbalintelligentie is echt helemaal vertrokken uit Amsterdam nu Theo weg is en ze met die debiel van een Serero ballen.

Sjonge jongen wat een kansen op het laatst voor Heerenveen! Jammer dat die er niet in gingen maar met een gelijkspel kan ik ook wel leven!

Echt een schaamteloze vertoning. Absoluut geen niveau. Alderweireld was vandaag een ontzettende koekenbakker. Moisander zal wel denken... Sta ik hier naast het komende seizoen? Ik twijfel of ik eredivisie live abonnement nog aan hou. Dit kan gewoon echt niet.

Hè hoe kan dit nou, volgens de Ajaxieden zou het toch 0 - 6 , 0 - 8 worden?

2 september 2012 om 18:43

Ja, ik begrijp er ook niks van. Ajax was vooraf de gedoodverfde favoriet. Ajax draait lekker en Heerenveen heeft een "langzame achterhoede en scoort niet". Het tegendeel is waar. Heerenveen had Ajax in de tweede helft kunnen en eigenlijk moeten afstraffen. Maar hier blijkt Vermeer zijn gewicht in goud waard want hij heeft Ajax er doorheen gesleept. Ik zat met kromme tenen naar de radio te luisteren.

2 september 2012 om 18:47

Lekker aan het provoceren jongen? Als je de wedstrijd hebt gezien zul je precies weten hoe dit niet zo gekomen was, Heerenveen was nergens tot de arbitrage ingreep. Groei op jongen.

2 september 2012 om 18:49

Het gaat om de verwachtingen vooraf. Niet om de wedstrijd an sich. Maar inderdaad. Ajax was veel beter en Ajax had moeten winnen. De scheidsrechter hadden ze meteen moeten vervangen, maar ja; een scheidsrechter ben je nou eenmaal afhankelijk van. Wees realistisch jongen.

2 september 2012 om 19:02

Je kan het provoceren van mij noemen, maar het is meer een hoon naar die Ajaxieden die nogal respectloos over dat andere ploegje spraken. Het zou hopeloos zijn, van te voren was Heerenveen kansloos en een flutploeg. Ja zo werd er van te voren over gesproken. Echter blijkt die ploeg die nog niet op volle kracht is en niet ingespeeld is, toch aardig te kunnen voetballen. Nope geen topploeg hoor, maar die Ajaxieden mogen wel even met een andere toon praten over hen tegenstanders.

2 september 2012 om 19:06

Helemaal mee eens. Thumbs up!

2 september 2012 om 21:26

Wat was er precies zo slecht aan de arbitrage? De penalty was inderdaad niet terecht maar werd gemist. De rode kaart kan je geven, daarover kan je alleen maar boos zijn op Serero (of Alderweireld).

2 september 2012 om 19:57

Dat het niet die uitslag is geworden ? misschien door een onreeel hoog verwachtingspatroon

Dat er niet is gewonnen ? omdat Ajax onnodig veel individuele fouten maakte en daar bovenop nog eens een scheidsrechter kreeg die werkelijk alles in het nadeel van Ajax beoordeelde.

Al die opgehemelde ''talenten'' van Ajax zijn volledig door de mand gevallen vandaag!

2 september 2012 om 18:39

Tjah, als de scheids meehelpt om die talenten te gaan naaien, onterechte pingel die gelukkig voor hem mis was gegaan, ajax moest pingel krijgen kregen ze niet, buitenspel dat het niet was en 2 ballen in het veld normaal fluit je daarvoor af.

2 september 2012 om 18:57

En wanneer ze winnen, zeg jij dan: " Al die afgekraakte talenten van Ajax hebben hebben iedereen de mond gesnoerd"?

waar is het spektakel, ongelovelijk slechte niveau. Vooral van ajax en de scheids!! Het zal toch niet weer, een eerste seizoenshelft syndroom
jezus he wanneer het even misgaat weten ze neit eens meer hoe ze moeten paassen
nu komen alle haters hun gelijkhalen, terwijl echt iedereen een ovewinning voor ajax had voorspelt. Van rhijn en dijks speelden dramatisch, maar dat akn ene keer gebeuren

Leuke wedstrijd, maar belachelijk dat deze scheids op het veld mag blijven staan. Wanneer mag een scheids eens een keer gewisseld worden? Diep triest dat een scheids zo'n enorme invloed mag hebben op een wedstrijd! Onterechte rode kaart, onterechte penalty en vele andere kleinere fouten.

Lucky Ajax. Het is dat Vermeer fantastisch stond te keepen anders was het 5-2 geworden.

2 september 2012 om 18:40

jij moet niet over luck gaan praten na zo'n wedstrij tegen vvv...

2 september 2012 om 18:51

Het was inderdaad ook lucky Twente vanmiddag maar wij hadden ook nog een zware Europese wedstrijd van 120 minuten in de benen.

2 september 2012 om 18:40

Ga toch weg man met je lucky Ajax. Heerenveen mag ze handjes dichtknijpen met Van Boekel. De een na de andere beslissing in het voordeel van de thuisclub. Bovendien lucky? Als die bal op de paal en de lat erin waren gevlogen had het bij rust al 0-3 gestaan.

2 september 2012 om 18:44

Hoe haal je het in je hoofd Ajax lucky te noemen ? Als de scheidsrechter vandaag de cruciale beslissingen goed genomen had was Ajax met 3 punten van het veld afgestapt. Bal op de lat , bal op de paal ... er is maar 1 ploeg die gelukkig is geweest en dat was Heerenveen.

2 september 2012 om 18:45

mmm, lucky.. een goede keeper is een kwaliteit.. en daarnaast een penalty onterecht tegen, buitenspel onterrecht afgefloten geen penalty voor de Jong..

2 september 2012 om 20:03

Lucky Ajax?

Een keeper is gewoon een onderdeel van het team en als de keeper een goede wedstrijd speelt is het dus een kwaliteit van het team en absoluut niet lucky.
Een scheids daarentegen hoort onafhankelijk te zijn, echter was Van Boekel vandaag wel erg dramatisch...

Ze mogen Vermeer wel bedanken in ieder geval en blij zijn dat ze zo'n goede lijnkeeper hebben

Wat een wedstrijd, fantastisch!

Het kon 7-2 staan wat een drama is heerenveen met afronden

2 september 2012 om 18:44

Dan moet je eerlijk zijn en had 7-7 er zeker ingezeten.

2 september 2012 om 18:45

Dan moet je ook de kansen van Ajax noemen die ze verpest hebben.

Heereveen verdiende meer dan een punt

2 september 2012 om 19:02

Heerenveen mag blij met een punt zijn en mag van Boekel op zijn knietjes bedanken voor de grove fouten die hij maakte.. Penalty, goal met twee ballen op het veld, rode kaart wat nog niet eens geel was, wad correcte tackle

2 september 2012 om 19:34

Penaltie was inderdaad onterecht, hij miste dus geen consequenties. Niemand had last van die bal dus dat is onzin en zoeken naar iets. Correcte tackle? Morgen even langs Specavers gaan vriend..

eriksen,dijks,van rhijn zwaar onder het niveau, schone kan niet op deze positie staan vanwege z'n handelings snelheid.
blind viel goed in en boccara was ook wel een pluspuntje.
gelukkig 1 puntje dat we niet verdienden.

En daarom hebben we Vermeer op doel staan ipv Cillissen. Serero heerlijk onbevangen spelen, constant dreiging en diep gaan en dan zo'n domme overtreding maken. Ajax kon de winst wel vergeten en we mogen handen dichtknijpen met een puntje

Alle jezus, sorry dat ik het zeg, maar Ajax komt wel erg goed weg, valpoort djuricic en tannane wat een drama's in de afronding, en die van Kums niet vergeten hé, Dit hadden 3pnt voor heerenveen moeten zijn, Ajax mag in de handen knijpen!

2 september 2012 om 18:41

Heerenveen komt goed weg zul je bedoelen. Heb je die kansen van Ajax niet gezien in de eerste helft? Jullie kwamen alleen maar in de wedstrijd dankzij die clown in het gele pakkie.

2 september 2012 om 18:44

Die penal ging mis, die rode kaart weet ik niet, alle keren dat er gevraagd werd om een penalty(volgens mij onterecht.) maargoed wat jij wil ajax was 10x zo goed, vooral in de 2e helft en de kansen van SCh waren op 1vinger te tellen,.
Wees realischtisch dan kan je beter zeggen dat dit een verdiende uitslag is

2 september 2012 om 18:45

Anders ga jij even leren lezen en dan nog een keer reageren... ik heb geen zin om te discussiëren met mensen die niet kunnen lezen. Ik zeg nergens dat Ajax beter was in de 2e helft.

2 september 2012 om 18:41

Ajax had 2-0 voor moeten staan dan was het al lang gespeeld

die nieuwe spits van heerenveen speelde goed ) finnobogsan ofzo)

2 september 2012 om 18:42

Ja klopt, doet het lekker bij Heerenveen, had misschien nog wel 1 goal kunnen/mogen maken.

2 september 2012 om 18:45

Kostte hij geld. of was hij transfervrij?

2 september 2012 om 18:48

Volgens mij moet Ajax deze spits maar overkopen in de winterstop, anders gaan ze in de Arena ook nog verliezen.

Wat een jammerlijke reacties van die ajax mensen. De rode kaart was zeker ook onterecht. Praat liever over hoe het kan dat Ajax zoveel kansen weg geeft. Zijn de zoveel geprezen talenten als Van Rijn en Dijks toch niet zo goed??? Als Heereveen 6-2 had gewonnen had niemand mogen klagen.

2 september 2012 om 18:42

Als je met een man minder speelt, wil het nog wel eens gebeuren dat je kansen weggeeft ja. In de eerste helft 2 kansen weggeven, een kut terugspeelbal van Van Rhijn en goal die niet goed gekeurd had mogen worden omdat er een 2e bal in het spel lag, maakt geen ruk uit of Van Boekel het zag, er zijn er nog 3 die daar een beslissing over mogen maken.

2 september 2012 om 18:43

Rode kaart was terecht? Zeide we ook? Als we eens kijken naar fouten van Boekel? Normaal fluit je af bij 2 ballen in het veld doet die niet, pingel die hij gaf was onterecht, buitenspel die er niet was en pingel van Ajax ontnomen mocht je voor geven anders kan je a/ltijd nog als ''goedmakertje' beoordelen. Ik neem aan dat die Boekel beelden terug hebben gezien?

2 september 2012 om 20:23

Niemand had last van die twee ballen toch??? Een topclub als Ajax hoort dit Heereveen gewoon met 4-0 op te rollen. Geen excusues mogelijk. Oke misschien had Ajax een penaltie moeten hebben. Misschien was die er ook wel niet ingegaan net zoals die van Heereveen.

Op basis van de 2e helft heeft Ajax gewoon gezwijnd. En die rode kaart was totaal onnodig want ik denk dat ze met elf man gewoon hadden gewonnen. Ook al was het niet echt makkelijk gegaan.

We kunnen wel met zijn allen van Rijn aan gaan vallen maar ik vond Alderwereld nog veel slechter spelen. Van Rijn mag als talent af en toe nog een slechte wedstrijd spelen dat hoort bij het leer proces maar van Alderwereld mag je meer verwachten.

Tot slot mijn complimenten voor Vermeer, wat een reddingen zeg.

Wat was Eriksen slecht vandaag

2 september 2012 om 18:42

Wanneer niet een dik overschatte speler.

2 september 2012 om 18:43

hij heeft drie keer mensen 1 op 1 gezet !!
alleen laatste 20 minuten waren slecht, maar wie was toen wel goed? Maarja zijn slechte periode is wat mensen zullen herinneren

2 september 2012 om 18:44

Eriksen is gewoon overschat.

2 september 2012 om 18:45

goede argument, je hebt me helemaal overtuigd

2 september 2012 om 18:47

Zeg nou eerlijk hij springt er af en toe uit met een goed balletje meer ook niet.

2 september 2012 om 18:50

wat verwacht je dan van hem? eriksen doet goed mee aan combinatie voetbal en zet af en toe ene man 1 op 1 met de keeper. Wanneer die meer kan dan gaat hij naar het buitenland
clasie en maher (de andere grote talenten) doen het niet veel beter

2 september 2012 om 18:56

Maher is beter, PSV - AZ niet gekeken? En vorig seizoen Eriksen zo snel mogelijk verkozenen Maher aantrekken. (winterstop)

2 september 2012 om 19:00

hij maakte een mooie goal, voor de rest deed hij niet veel beter met tien man. Eriksen heeft ook wel eens zo'n goal gemaakt, kijk maar naar feyenoord uit vorige jaar

2 september 2012 om 19:03

Het gaat me niet om het doelpunt hij vechte voor het elftal rende heen en weer en Eriksen werkt meer in eigen belang

2 september 2012 om 18:46

1van de betere juist, zette een aantal keer zijn man alleen voor de keeper.

2 september 2012 om 18:48

En is egoïstisch als hij de bal juist moet afspelen.

Heerenveen speelde volgens mij met een 12e man.
Van Boekel floot alleen maar in het voordeel van de friezen.
Hoop dat van Boekel de rest van het seizoen in de JL mag fluiten.
Deze man mag geen wedstreid in de Eredivisie meer fluiten. want het is eemn schande hoe hij fluit

Wel sneu dat sommigen zeggen dat ajax had gewonnen met een andere scheidsrechter.
De penal ging mis dus niet zo miepen en die rode kaart niet gezien.
Je kon zelf zien dat Heerenveen, (2e helft) tig x zo goed was

2 september 2012 om 18:43

Heerenveen was iets beter dankzij het feit dat ze met een man meer stonden.

2 september 2012 om 18:46

Dus Ajax had met 6-0 moeten verliezen,ík ben idd voor SCH maar heb niks tegen ajax, maar wat ik die 2e helft heb gezien, kan ik cloncuderen dat Heerenveen beter was en op een onmogelijke kansen 150% kansen gemist heeft

2 september 2012 om 18:44

Ajax had het de eerstv20 minuten af moeten maken. En een penalty moeten krijgen

Marco mag zijn spelers wel is gaan laten zien waarom hij een wereldspits was, zo moeilijk kan het toch ook niet zijn om de bal tussen de palen te schieten.

Ik heb wel een heerlijke wedstrijd gezien. Heerenveen heeft ten minste laten zien dat ze wel na een door de weekse wedstrijd er zondag vol voor kunnen gaan. ten minste beter als mijn cluppie.

Vermeer keepte goed, jammer van die terugspeelbal, maar zo kennen we hem weer.

En waar die Serero mee bezig was, speelde goed, maar dan zo'n domme actie maken op het middenveld, terecht rood en gewoon dom.

kortom een heerlijke pot voetbal met alles er op en er aan. mooi dat Ajax punten heeff laten liggen, maar over het geheel gezien denk ik wel een terechte uitslag.

2 september 2012 om 18:43

Hij raakt die speler nauwelijks aan? Gewoon een gele kaart.

2 september 2012 om 18:45

Was op de man bedoeld dus terecht rood, potentie voor de speler niet de bal

2 september 2012 om 18:47

Houdt alsjeblieft op, hij raakt hem nauwelijks en probeerde de bal weg te tikken. Hij gleed wel van achteren in, maar absoluut niet met de intentie om die jongen neer te halen. Doorgebroken was het al helemaal niet. Zwaar gestraft, onnodig door Van Boekel. Die heeft thuis niets te vertellen en wil nu baas spelen op het veld.

2 september 2012 om 18:50

Hij was gewoon veel te laat, dus geen intensie om de bal te spelen, dan is het gewoon terecht rood.
Wees blij dat die onterechte penalty naast werd geschoten en dat djuricic niet zijn beste wedstrijd speelde, anders was het met de rust al beslist geweest

2 september 2012 om 18:50

Ieder zijn mening.

2 september 2012 om 18:53

Dat is ook weer overdreven, dan was het 1-1

Scheids heeft geen schuld. Gewoon leren voetballen. Stelletje paniekvoetballers bij Ajax. Met Alderweireld aan top.

2 september 2012 om 18:51

De scheids laat ik er nu even buiten, maar verder ben ik het met je eens. Ik zag veel te veel paniek. Met wat rust win je gewoon. Alderweireld was vandaag een drama, hij was ook de persoon die de bal verloor toen Serero rood kreeg. Juist iemand als de Belg mag dubbel op z'n hoofd krijgen.

Al 4 punten los van ajax. Heerlijk dagje dit!

2 september 2012 om 18:45

Hahaha je moet vooral nu al punten gaan tellen. Volgens mij stonden we na 20 speelronden 13 punten achter, dus het lijkt me echt veels te snel om nu al te gaan kijken naar de verschillen.

Ajax was ongelooflijk laks vandaag. Ieder duel half in gegaan. Ballen die in het midden vielen zag je de Ajacieden eerst even dromen voordat ze doorhadden dat ze achter die bal aan moesten. Met name schone liep erbij alsof hij nog in de voorbereiding zat. Serero maakte een onbegrijpelijke tackle, maar het het begon met Alderweilerd die op de rand van de 16 van Heerenveen 3 tegenstanders wilde uitkappen.
Het meest ergerde ik me aan de manier waarop Ajax met de kansen om ging. Collectieve wanprestatie van Ajax. Vermeer werd op het laatst een held, maar ik blijf het een matige doelman vinden. Komt slecht uit, zorgt vaak voor paniek.

2 september 2012 om 18:48

Inderdaad, iedereen spreekt over man of the match voor Vermeer, maar voor al die keren dat hij ons gered heeft, had hij een ander blunder. De eerste goal was zelfs na die slechte pass niet nodig. Bij een paar voorzetten kwam hij echt helemaal verkeerd uit. Cillesen mag van mij gewoon basis staan.

Opvallend dit zeg... uurtje terug ofzo in een ander topic over een gespeelde wedstrijd zag ik allemaal reacties dat het triest was van Feyenoorders om over de scheids te huilen en dat je het soms mee en soms tegen heb.

En nu hier zijn het precies diezelfde mensen die aan het zeuren zijn over de scheids!

Zeer leuke wedstrijd om naar te kijken, rode kaart niet gezien dus kan ik niets over zeggen.
Maar wat misten Heerenveen een hoop kansen zeg!

Vermeer Helpt Ajax aan 2-2 maar zag er zelf ook zeer slecht uit bij de 1-1? schat die bal helemaal verkeerd in doe 1 stapje terug en je kan hem op je borst aannemen.

Heerenveen zou normaal gesproken met deze selectie natuurlijk nooit Ajax ook maar enig speldenprikje mogen toedienen, maar door de scheids die onnodig zijn stempel op deze wedstrijd moest drukken gebeurde het dat Heerenveen het Ajax nog knap lastig maakte op het eind. Veel spelers van Ajax waren vandaag onder de maat, eigenlijk mag je je toch best schamen dat je 'maar' een puntje hebt weggehaald bij Heerenveen... Hier had je toch minstens met 0-5 moeten winnen!

2 september 2012 om 19:18

Je praat of heeft Ajax een selectie van het niveau Real Madrid. De Heerenveen selectie is inderdaad nog bepaald niet op sterkte, maar zo wonderlijk is die van Ajax ook nog niet. Dus ja al die ploegjes waar je "zonde van de tijd" ook nog tegen moet spelen, zulen komend jaar nog wel iets meer dan speldenprikken uitdelen.

2 september 2012 om 20:14

Ik vind Ajax een bijzonder matige verdediging hebben. Constant de fout in, Anderweireld en die Dijk speelde ook een draak van een wedstrijd.veel fouten op het middenveld, weinig fysieke kracht. Ik zou me grote zorgen maken voor de CL, dat worden oorwassingen van jewelste.

Dat Heerenveen geen top team heeft ok, maar voor eredivisie standaarden subtop. Maar dit Ajax is echt verslechterd ten opzichte van vorig jaar.

Heerlijk dit.

Heerenveen had er gewoon een overwinning uit moeten halen.
Volgens mij waren er toch mensen bij die zeiden dat Heerenveen kansloos was.
Geknokt! Dat zeker! Heel jammer dat Vermeer na zijn blunder opeens weer goed stond.
Wederom een lucky Ajax gezien (niet provocerend bedoeld hoor)! Vooral als je kijkt wat voor kansen Heerenveen had. Helaas de trekker niet overgehaald.

2 september 2012 om 18:44

maar wij raakten toch paal, lat , 1 keer een 100% kans onterecht afgesloten en nog ene paar grote kansen

2 september 2012 om 18:44

Heel lucky ja, dat we in de eerste helft de wedstrijd niet beslissen met een bal op de paal en op de lat. Ga je mond spoelen.

2 september 2012 om 18:46

Het is niet dat Heerenveen de kansen slecht afmaakte, maar Vermeer keepte gewoon erg goed. Het is niet zo dat elke schot op goal een doelpunt moet zijn. Verder had Ajax dit wel kunnen winnen, maar helaas het mocht niet zo zijn.

Ajax heeft dit aan zichzelf te danken. Ze hadden de kansen op 2-0 maar niet gemaakt. Dan komt toch de onervarenheid in het team naar boven. Begint bij van rhijn die de bal rustig had kunnen afleggen op schone. Dijks die bij de 1-2 ze man laat lopen en de rode kaart komt voort uit onnodig balverlies terwijl een passje breed makkelijk had gekunt. Dat vermeer man of the match is zegt al genoeg over het spel van Ajax vandaag. Vond met name Derk vandaag zwak met weing dreiging.

2 september 2012 om 18:45

kom op man!! penalty voor jullie (onterecht) en voor ons niks toen de jong werd neergehaald volgens mij!
verder een 100% kans onterecht afgefloten
maar gefeliciteerd, ben onder de indruk van heerenveen

2 september 2012 om 18:48

Mag ik j e verwijzen naar de kansen die Heerenveen heeft afgedwongen zonder hulp van de scheids die er niet in gingen,
gewoon een lekker wedstrijdje, 2-2 mogen iig de ajax supporters meeleven en Die van SCh ook, Toch knap met dit afgezwakte elftal volgens velen toch gelijk uit bij feyenoord en az, en thuis tegen ajax, Waar we vorig seizoen 2x aan de broek kregen.

Wel knap met de wedstrijd van donderdag ook nog in de benen

2 september 2012 om 18:51

het is ook ongelovelijk knap van jullie, daar heb ik complimenten voor. Maar de scheids vond ik tegenover ajax echt heel erg slecht, dat doet niet af van jullie prestatie

2 september 2012 om 18:54


@gijsassaidi... als je de kansen niet maakt ben je toch niet beter? Wat een onzin om te zeggen dat je beter bent als je veel grote kansen krijgt maar ze allemaal mist... Wel kun je zeggen: heerenveen kreeg onterecht een pingel en Ajax werd onterecht een pingel onthouden... dat is eerlijker.

2 september 2012 om 19:00

Het waren allemaal geen penaltys. ajax en met name siem de Jong waren er na op zoek, gewoon goed dat van Boekel ze niet gaf, en zijn 1e fout niet goed maakte met nog een fout. Een penalty moet gewoon terecht zijn ander moet je hem niet krijgen.

Wat een wedstrijd zeg! Ben blij dat we nog een punt hebben over gehouden. Hoewel we het de eerste helft al hadden moeten beslissen.

Schandalig dit, dat van Boekel dusdanig in het voordel van Heerenveen was gaat nergens over. Rood? Belachelijk, 10 van zulke overtredingen gezien. Penalty voor hands? Lazer op! Buitenspel Derk? Schei uit man.

Jammer dat scheidsrechters een stempel op de wedstrijd willen drukken, deze man mag nog niet eens de hoofdklasse fluiten. Maakt het onnodig spannend en helpt Heerenveen de wedstrijd in.

Lucky sc heerenveen, het was geen strafschop en was ook geen buitenspel van boerigter! Twee belangrijke momenten...

2 september 2012 om 22:06

ten eerste pingel was gemist
ten tweede boerigter mistte die kans ook dus had voor de rest geen invloed op de wedstrijd

Geweldig pot voetbal. Man die Vermeer pakte alles. De pingel voor Heerenveen was een lachertje natuurlijk. Dat Djuricic hem miste was een vorm van gerechtigheid. Maar voor de neutrale kijker was het smullen. Kansen over en weer, geweldige reddingen, discutabele rode kaart nou ja alles wat een wedstrijd leuk maakt zat erin.

2 september 2012 om 18:47

Mwa, vond hem niet echt discutabel die rode kaart. Tackle van achter en veel te laat. Is gewoon rood. Domme en onnodige actie, want daardoor verloor Ajax de grip en mochten ze Vermeer dankbaar zijn dat hij een punt heeft gered.

2 september 2012 om 18:52

Rode kaart kun je zeker wel geven, want de bal was allang weg, te onhaalbaar voor Serrero... maar wat het mij om gaat is dat SC Heerenveen ook rode kaart had kunnen krijgen ten opzichte van Serrero.

Complimenten aan Heerenveen, ze waren veel beter dan Ajax en verdiende eigenlijk te winnrn. Had niet verwacht dat ze zoveel tegenstand konden bieden aan Ajax.

Tjongejonge, weet niet wie slechter was. De Ajax verdediging of die clown die van Boekel heet? Man, man, man hoe is het mogelijk dat zo een sukkel een wedstrijd kan beinvloeden. Blatter en Platini, ik smeek jullie, dit kan zo niet langer.

Wat betreft Ajax. Hulde om Heerenveen zo in het zadel te helpen. Het is 0-1, de scheids krijgt z'n zin niet omdat Djuricic een penalty mist en wat doen ze dan? Mijn god, de verdediging van psv is niks bijzonders, maar wat ik vandaag heb gezien was echt erg.

Hoe dan ook blijft het 2-2. Beide clubs kunnen tevreden zijn. Leuke pot vol drama, maar het nivea was echt waardeloos. Zeker wat betreft het afmaken van kansen. Dit moet van beide kanten beter.

Eerlijk is eerlijk, hier komen wij, gezien de hele wedstrijd, goed weg. Eerste 20-30 minuten waren voor Ajax en de rest voor Heerenveen. Gefeliciteerd Heerenveen en op naar volgende wedstrijd dan maar.

2 september 2012 om 18:45

Begin 2e helft was ook voor Ajax tot de rode kaart. Maar je hebt gelijkt. We komen uiteindelijk goed weg met dank aan Vermeer!

Kenneth vermeer ook lekker bescheiden in de interview
Dat siert een mens

Dit was de leukste wedstrijd van het weekend. Ik heb genoten.

Beetje stom die 2 goals weggegeven, maar uiteindelijk moeten we tevreden zijn met een punt. Op voorhand moet je natuurlijk gewoon 3 punten halen, maar Ajax kreeg na de rode kaart van Serrero geen grip meer op de wedstrijd. Vermeer was subliem en bewijst een keeper te kunnen zijn die punten voor je pakt!

Jammer dat heerenveen de derde niet kon maken maar lekker dat ze een puntje gepakt hebben want dat had toch niemand verwacht.
En ieder puntje is meegenomen.

die pingel in de eerste helft was een grote fout van de scheids voor de rest prima gefloten

2 september 2012 om 18:46

En buitenspel van boerrighter? Plus de penalty van de Jong vs Zomer.. ? Het was overduidelijk een duw..

2 september 2012 om 19:22

Het is dezelfde scheidsrechter die verleden jaar een glaszuivere goal van Vertonghen afkeurde (is ie zelfs voor geschorst door de Knvb). Paar jaar daarvoor keurde hij de glaszuivere goal van Suarez tegen Heracles af in de negentigste minuut. Elke keer hetzelfde met van Boekel.

De penalty was de ommekeer in de wedstrijd. Daarnaast werd ook tweemaal een counter van Ajax ontrecrecht afgebroken wegens niet betaand buitenspel. Twee momenten op het eind in de zestien waarbij de Jong omgekegeld werd, zag hij ook niets in.

Als het loopt al een eend, het kwaakt als een eend, dan is het een eend. Van Boekel fluit altijd in het nadeel van Ajax, al seizoenen lang.

Ik vond het juist een heel slechte wedstrijd. Zoveel ontzettend veel fouten en verkeerde keuzes.

Hup en daar is die weer Lucky Ajax Lol. Wat heeft Ajax geluk gehad vandaag echt ongelofelijke jammer echt zonde.

PS: Had geld op gezet ook nog kon zoveel winnen ook niet gebeurd omdat Ajax geluk heeft. En Vermeer wat is die man goed damnn.

2 september 2012 om 18:49

Hoezo geluk? Ajax heeft in de eerste helft een bal op de paal en de lat gehad en dan had het gewoon 0-3 gestaan. Lekker gelukkig ja.

9 van de 10x wint Ajax deze wedstrijd gewoon, komt weinig geluk bij kijken.

2 september 2012 om 19:00

Nou als je alle kansen bij elkaar optelt heeft Heerenveen de beste en de meeste kansen gehad. En ja Ajax heeft geluk gehad als je ziet wat voor kansen Heerenveen mist op het eind.

2 september 2012 om 19:04

Boekel moest beter fluiten bij de 2-1 van Heerenveen, normaal fluit je af en hij deed het niet. Klaar.

2 september 2012 om 19:09

Nou nee hij zag misschien die bal niet, plus de bal werd snel van het veld getrapt dus hij had geen reden om te stoppen. En nog iets Ajax was helemaal niet afgeleid door die bal want volgens mij zagen de Ajacieden niet eens dat er een bal op het veld was dus.

2 september 2012 om 19:19

Gast jou onzin doet er niet toe, van boekel zag ook hands wat het niet was en of die bal wel of niet hinder veroorzaakt staat niet in de regels, 2 ballen = affluiten, hoe moeilijk kan het zijn. Boekel deed alles om heerenveen aan punten te helpen, dat was voor iedereen wel duidelijk

2 september 2012 om 19:29

Feit dat een Heerenveen speler gedurende het spel de bal aanraakte maakte het eigenlijk erger omdat er dan met 2 ballen gespeeld werd. Er zijn voldoende scheidsrechters om dit waarnemen. Regels zijn regels er zou gefloten moeten worden en doelpunt afgekeurd. Vergeet niet dat de hele bank van Heerenveen smeekte om te fluiten vanwege tweede bal en daarna promt stoppen na doelpunt.

Dit alles neemt t niet weg dat er dom verdedigd werd. Maar iedereen weet dat er geen twee ballen in spel mogen zijn onder geen beding en zeker niet als deze door een speler aangeraakt wordt.

2 september 2012 om 23:37

Te triest voor woorden dat je gaat klagen over een balletje die het veld inrolt en door het gros van de spelers niet eens werd opgemerkt. Bij het zien hiervan verwachtte ik al dat hier voor gefrustreerde Ajaxsupporters weer een moment was.

In jouw beleving kan een ballenjongen bij een gevaarlijk moment aan de andere kant dus een balletje het veld inrollen en moet de scheidsrechter vervolgens gelijk affluiten...

Pffff, jaren geleden zeg dat ik zo een opwindende wedstrijd gezien heb zeg. Wat een spanning zeg en zoveel is misgegaan, we mogen in ons handen knijpen met dit gelijkspel. Heerenveen kreeg de beste kansen om te winnen, maar Vermeer was geweldig en hield Ajax op de been Chappeau. Wat die van Boekel aan het doen was mag Joost weten, maar goed fluiten was het niet.

Jammer van Serrero want die speelde geweldig, die Boccara vond ik lekker fel, sterk en energiek invallen!

Nog een ding, ik adviseer vanavond de mensen even naar de gele kaart van Kashia te kijken. In Arnhem was het geel, in Heerenveen kreeg Serero rood. Waarom? vraag maar aan v.boekel. Ik had vrede met de rode kaart kunnen hebben als Vitesse ook een uur met tien man hadden gestaan. Het scheidsrechterkorps was deze week weer fantastisch goed...not.

2 september 2012 om 18:51

Het was gewoon terecht rode kaart, maar scheids was drama inderdaad niks aan te doen we kunnen het niet veranderen het zijn maar pas 4 wedstrijden gespeeld op naar de 15e als ik goed heb. Gelukkig nog een puntje meegenomen niks aan te doen.

2 september 2012 om 18:58

Als je de wedstrijd van Vitesse - Feyenoord hebt gezien (eerste helft) kan je Serero ook met geel bestraffen. Nogmaals, ik ben niet per se boos op de rode kaart. Wel op die scheidsrechters die in hun eigen wereldje leven.

Een wedstrijd met 2 kanten, met een scheids die niet in de wedstrijd zat, een makkelijk gegeven penalty, een terechte rode kaart,een herstellende Vermeer, Van Basten nam half revanche, Ajax kwam goed terug.conclusie het publiek idd winnaar en man van de wedstrijd.

Ajax besteelt zich zelf van de punten met zoveel kansen nog niet winnen is echt beschamend.
Herenveen overigens is wel verdient als Ajax de kansen niet afmaakt.

Marecek*

Trouwens waarom Djuricic tackelen als die toch zo slecht bezig was? Niet slim van Serero. Held en antiheld.

Toch jammer dat Heerenveen de kansen niet maakt, dit is niet iets Wat je Van Basten kan verwijten, qua voetbal stond het aardig vandaag. Wellicht kan Van Basten zichzelf volgende week opstellen, hij wist wel raad met zulke kansen

De scheids is voor het gros van de Ajacieden weer de gebeten hond. Verrassend
Op het penalty moment na, waar hij dubbel in de fout ging (het was geen hands, maar als je dat toch waarneemt moet er ook een kaart volgen) heeft hij een goede wedstrijd gefloten.

Qua kansen had het ook 10-10 kunnen worden, want zowel de aanval als de verdediging is bij beide teams een drama.

2 september 2012 om 18:52

Boerrichter zou ook 1 op 1 staan als de grensrechter niet voor 1 of andere reden afvlagt. En dan sta je misschien wel 3-2 voor.

2 september 2012 om 19:42

De scheids liet heerenveen leven, als je voor niks een pingel geeft, niet af wil fluiten omdat er 2 ballen in het veld zijn, de jong geen pingel geeft, rood waar het ook met geel kan, dan verdien je gewoon 4 weken topklasse

2 september 2012 om 20:10

Bij de penalty gaat hij af op advies van de grensrechter. Die tweede bal lag niet hinderlijk in de weg. Boerrigter buitenspel was een fout van de grensrechter. En als we elke scheids die een penalty over het hoofd ziet 4 weken topklasse laten fluiten, dan wordt het dringen daar.

Vaak wordt er door de "verliezende" supporters nogal overdreven gedaan als er een aantal discutabele momenten de andere kant opvallen. Vandaag vormt daar geen uitzondering op.

2 september 2012 om 20:13

De pingel was inderdaad niet terecht. De 2de bal in het veld was in geen enkele manier hinderlijk of had geen invloed op het spel. De rode kaart was gewoon terecht, dom als je daar zo' n tackle doet. De Jong, 1 scheidsrechter had hem gegeven de ander niet, want de Jong liep achteruit en naar zomer toe, je kan van Zomer niet verwachten dat hij maar lekker mee loopt naar achteren. Het was anders geweest als de Jong in positie was blijven staan en Zomer in zijn rug was gaan lopen.

Geef de scheidsrechter nou niet de schuld. Deze uitslag is geheel te wijten aan de 22 spelers in het veld

Al met al kan Heerenveen tevreden zijn, al hadden ze op het laatst 3 punten binnen moeten halen. Maar het is nog geen ingespeelde ploeg en moet de komende wedstrijden verder moet groeien en de ploeg is nog niet op volle sterkte. Dan kan je ze alleen maar een compliment geven.

2-2 leuk en aardig, tenminste geen punten verlies op naar Ajax - RKC niks aan te doen volgende keer beter. Gelukkig zijn er nog niet veel wedstrijden gespeeld en zijn er nog veel te gaan.

Heerenveen gefeliciteerd.

Het begon met Boerighter opstellen ipv Lukoki die de laatste weken goed speelt.
Boerighter was vandaag een drama...

Nog slechter dan Boerigter was die scheidsrechter.
Hij heeft gewoon niet de bal tegen de hand zien aankomen maar gaat gewoon op zijn gevoel af.
Onbegrijpelijk.

2 september 2012 om 18:49

Toch mag je met dat punt blij zijn hoor

2 september 2012 om 18:49

yup

2 september 2012 om 18:51

Je bent de 1e die het toegeeft, heb reacties gehad dat alles aan de scheids lag en dat in de 1e 20 minuten ajax 4-0 voor had moeten staan, mja dat staan ze niet dus mag je blij zijn met een punt, wat btw gewoon een goede prestatie was vorig jaar in friesland

2 september 2012 om 18:55

iedereen die zegt dat ajax had moeten winnen is niet serieus te nemen, maar een gelijkspel is wel terecht. Want ajax had ook enorme kansen in de eerste helft

2 september 2012 om 18:55

precies Ajax had die kansen gewoon moeten afmaken, bij 2-0 waren die koppies bij hveen echt wel gaan hangen. Kijk maar naar nec uit dit jaar. je maakt snel 2/3 goals en tegenstander is er wel klaar mee. Heerenveen heeft gevochten voor wat het waard was. Respect. Ajax Drama!

2 september 2012 om 18:58

duimpje omhoog voor jou

Weer een concurrent die punten laat liggen, jammer dat Twente nog wist te winnen. Hoe speelde de oud-spits van Lokeren?

2 september 2012 om 18:50

beide doelpunten gemaakt,

2 september 2012 om 19:15

Ga je Ajax nou serieus een concurrent van Vitesse noemen? Ik hoop dat je een grapje maakt.

2 september 2012 om 20:39

Zolang Vitesse bovenin meedraait is iedereen een concurrent, zo vreemd is dat toch niet.

Ajax heeft dit vooral aan zichzelf te danken.. laat ik dat voorop stellen, voetballend niet goed genoeg, slordig en kansen niet afgemaakt.. alle doelpunten komen door fouten van ons.. ook de rode kaart.. alderweirld mag de bal daar niet verliezen.. Van Boekel was ook rete slecht maargoed volgende keer zullen we wel weer geluk hebben..

Mooie wedstrijd voor het publiek maar ook een foutenfestival. Met deze verdediging voorspel ik erg veel CL tegendoelpunten voor Ajax.

Blind deed. Het wel weer niet slecht

2 september 2012 om 18:53

Eerlijk is eerlijk Blind deed het vandaag zeker niet slecht.

2 september 2012 om 18:59

Ik denk dat Blind er wel komt alleen jammer van de mensen die hem altijd afzeiken.

2 september 2012 om 19:04

Eerlijk gezegd weet ik nog niet wat ik van Blind vind, hij is behoorlijk wisselvallig maar goed wie is dat niet aan Ajax kant. Voorlopig wil ik hem nog wel het voordeel van de twijfel geven, hij is nu twee keer goed ingevallen en hopelijk kan hij die lijn doortrekken. Zo nu en dan kreeg ik het ook honds benauwd van hem (niet vandaag) maar hem afzeiken zet ook geen soda aan de dijk. Zolang hij bij de selectie zit zal hij zijn speelminuten krijgen en dan kan je hem maar beter steunen.

2 september 2012 om 19:28

Kom op hé. Blind teleurstelde al onder Van Basten. Na zijn verhuurperiode bij Groningen was Blind door de supporters de "grote" talent die in de basis hoorde, maar Jol zag het toen ook al niet in hem zitten en onder De Boer krijgt Blind nu (te) vaak zijn kansen en nu nog steeds kan hij niet overtuigen.

Cliffffje, wanneer komt Blind dan? Deze jongen heeft al meerdere jaren kansen gehad om zich te bewijzen, maar teleursteld de Ajax-supporters nu nog steeds. Bij mij is hij nu uitgespeelt en ik vind dat het niveau Ajax gewoon te hoog is voor Blind.

2 september 2012 om 19:41

Als hij nu zo blijft spelen word hij basisspeler want Dijks kan er ook niet veel van, verspeelt de bal te vaak en brengt niks aanvallend

3 september 2012 om 01:05

@ Hootch30

Ik ben het met je eens dat hij qua kansen niet te klagen heeft gehad en dat hij geblunderd heeft van hier tot Tokiyo, maar zijn laatste twee invalbeurten waren niet slecht. Als hij als invaller dezelfde pit elke keer kan brengen kan hij nog wel van toegevoegde waarde zijn. Daarnaast heb ik meer het idee dat hij een hele tijd geteerd heeft op zijn achternaam en daardoor het voetbal minder serieus nam.

De laatste twee wedstrijden was hij behoorlijk getergd (naar mijn mening) en had hij een scherpte die ik nog nooit eerder bij hem gezien had. Op basis van die twee invalbeurten wil ik hem nog wel 1 keer het voordeel van de twijfel geven(niet te lang). Al heb ik het idee dat zodra Poulsen aansluit bij de groep Blind helemaal niet meer aan spelen gaat toe komen, dus dat lost zich vanzelf op. Alleen zolang de Boer hem het veld instuurt heeft het totaal geen zin om die jongen uit te fluiten want daardoor gaat hij echt niet beter spelen.


Beiden waren slordig en beide ploegen hadden kans om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, in die zin zijn beide ploegen goed weggekomen. In begin was Heerenveen nergens en je laat ze gewoon in de wedstrijd komen, dat vind ik echt ongelovelijk. Waar ik me ook aan irriteerde en dat is een kwaaltje waar Ajax helaas al jaren last van heeft is dat men het spoor bijster raakt zodra de tegenstander opertunistisch gaat spelen. Daarom ben ik ook helemaal niet blij met een punt, ondanks dat je zo nog goed weg komt maar ik hoop wel dat de Boer dat kwaaltje er echt uit kan halen.

Frank de Boer noemt balverlies Alderweireld bij rode kaart Serrero. Mooi zo. Aanpakken die gast.

2 september 2012 om 18:51

Inderdaad sjezus en daarna deed die het nog een keer. Die was ongeconcentreerd vandaag, erg zuur want hij was lekker aan het seizoen begonnen.

2 september 2012 om 18:51

Dat zag iedereen direct. Het begon bij zijn fout.

2 september 2012 om 19:12

inderdaad, hoe haal jet het in je hoofd om te kappen met 3 man om je heen?
alleen die gedachte is al lomp maar zeker nu want links van hem stond gewoon iemand vrij...

2 september 2012 om 20:03

Geen idee hoe hij het in zijn hoofd haalt.
Bij de afvallende bal mag je geen balverlies lijden, dan maar de tribune in want anders komen ze er gevaarlijk uit.
Zonde van deze amateuristische fout.

Van Boekel was nog dramatischer dan Ajax zelf, en dat zegt wat! Niveautje Wegereef.
Vermeer heeft even iedereen die hem altijd afzeikt, de mond gesnoerd. In de eerste helft misschien niet een hele gelukkig actie, ook al was dat vooral te wijten aan Van Rhijn, maar in de tweede helft heeft hij gewoon geweldig gekeept.
Cillessen krijgt zijn tijd nog wel. Vermeer nu gewoon #1.

Eriksen én De Jong speelden wekelijks, vandaag dus ook, zéér dramatisch, ze zijn geen dominante voetballers... vaak een momenten voetballer... Bij een balbezit van de tegenstander voegen De Jong en Eriksen totaal niets aan toe!

Ik weet zeker wanneer '10' en de spits beter uit de voeten kunnen de flankspelers beter presteren.

Elke vrije trappen van Eriksen stelt toch niks voor, vaak te nochalant genomen, triest voor woorden!

we hebben 2 dingen geleerd van deze wedstrijd.

1. van boekel kan er niks van.
2. eriksen en van rhijn zijn overschat.

verder voor de neutrale kijker wel een mooie wedstrijd

2 september 2012 om 18:58

3. Jouw mening is niet onderbouwd en dus onzinnig.

Wat een stel hypocrieten zijn de Amsterdammers ook he. Bij Vit-fey stellen de supporters zich aan en moeten ze niet zo zeuren over Blom die toch ook geen pingel geeft. Nu hebben ze er zelf last van en is het een schande!

2 september 2012 om 18:53

Onzin. Ga mijn reactie maar eens nalezen...

2 september 2012 om 18:55

@ djjuul,

Stel je niet zo aan, ik ben ook een Amsterdammer ben niet hypocriet. Ga lekker alles over een kam scheren man. Wat een stel hypocrieten zijn die Rotterdammers ook he, zelf benadeeld voelen en nu wel zeiken over de Ajacieden. Pot verwijt hier een beetje de ketel?

Als je op een forum komt dan heb je van alle kanten verschillende reacties, ligt er maar net aan waar je waarde aan hecht of waar je op reageert.

De scheidsrechter was slecht maar Ajax heeft dit zelf weggegeven. Als je gewoon scherp bent sta je snel 3-0 voor en is de wedstrijd gespeelt. Ajax heeft Heerenveen in de wedstrijd gelaten, terug speelbal, rode kaart en de kansen niet afmaken, dan mag je blij zijn met een punt. Vermeer was uitstekend.

Hopelijk leert ajax hiervan! ze zijn veel beter maar als je vervolgens zo slordig gaat spelen kun je van iedereen verliezen! de scheids was ook schandalig slecht, maar we hebben dit toch echt aan onszelf te danken

2 september 2012 om 19:42

Scheidrechter was niet slecht, die wist drommels goed wat hij deed. Kijk maar na de afgelopen vier jaar, onterecht afgekeurde goal tegen Heracles van Suarez, in de negentigste minuut. Kostte twee punten. Verleden jaar onterecht afgekeurde goal van Vertonghen tegen Twente, kostte twee punten. Dit jaar zomaar een penalty gegeven aan Heerenveen, de ommekeer in de wedstrijd. Kost wederom twee punten. Zal het maar niet hebben over de onterecht afgefloten counters van Ajax...

Van Boekel is al jaren bezig tegen Ajax en komt er elke keer mee weg.

Helaas, in de eerste helft heeft Ajax het weggegeven. binnen 14 min had het al 0-2 moeten staan en vervolgens erna nog op de lat, de paal en 1 op 1 op de keeper... Uit eindelijk hield Ajax zich lang goed staande met 10 man maar op den duur was het toch ons breekpunt. Een gelijkspel zie ik in deze als een groot verlies. Het was nergens voor nodig.

Terechte uitslag voor de meeste zal heerenveel verdient hebben te winnen. Maar heerenveen had te veel voordeel van de arbiter om recht te hebben op een overwinning. Tjonge van boekel was was jij partijdig en super slecht. Ajax en heerenveen bedankt voor deze vermakelijke westrijd.

2 september 2012 om 19:04

Op basis van de 2e helft had een overwinning voor Heerenveen terecht geweest. Vergeet alleen niet dat Ajax het in de eerste helft al had kunnen beslissen. Wat dat betreft is een gelijkspel op zijn plaats. Ik baal er alleen van dat Ajax hier gewoon 2 punten heeft weggeven, op basis van de eerste helft. Ajax kon het immers toen al op slot gooien. Iets wat Heerenveen vervolgens in de 2e helft had moeten doen. Je speelt dan immers tegen 10 man.

Eigenlijk doe ik Vermeer alleen te kort door dit te zeggen. Hij stond geweldig te keepen en Heerenveen stond af en toe geweldig te klungelen.

Ajax speelde gewoon slecht. Geen overwicht op het middenveld en tegen een zwakke defensie als die van Heerenveen moet je er gewoon 5 kunnen maken. Uiteindelijk is Vermeer de redder anders pak je geen punten, terwijl het gewoon 3 hadden Moeten zijn.

Wat een totale blamage dat je tegen deze ploeg niet wint en op 1-0 waren de kansen er ook om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar goed, toen we met tien man kwamen had H'veen natuurlijk drie keer moeten scoren.

Maar waarom komen we met tien man ? Totaal onnodige overtreding, toch onervarenheid, hoewel die scheids 'm natuurlijk ook niet hoeft te geven.

Over de scheids gesproken, wat was die slecht, onterechte pingel, niet affluiten bij twee ballen in het veld, dubieuze rode kaart en in de tweede helft komt Boerigter vrij voor de goal maar die wordt volkomen ten onrechte voor buitenspel teruggefloten. Hij stond een meter binnenspel ! Kijk, dat je een decimeter mist, maar 1 meter !!!

Maar goed, Ajax ook zwak en met name totaal onnodig een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven.

Lichtpuntjes waren Moisander, die Nederlandse Fransman die inviel, Vermeer en natuurlijk Serero. Ook Blind deed het behoorlijk.

Sanna, De Jong, Eriksen, Dijks, Van Rhijn, Boerrigter, allemaal zwaar onder de maat.

Jezus wat een gezeik, Ajax was gewoon slecht met Dijks als hoogtepunt, de scheidsrechter had een onterechte penalty gegeven en een terechte rode kaart, al die andere 'overtredingen of hands' waren onterecht. Hier word echt teveel gejankt...

Nou ik heb niet zo genoten! Wat foutenfestival!

Ik hoop dat Van Rijn geleerd heeft nooit maar dan ook nooit meer zo naar de keeper terug te spelen,
dan trap je hem desnoods maar een keer over de zijlijn. Verder moet ik als Ajaxfan mijn handen dichtknijpen met dit punt, was echt een hele leuke wedstrijd.

Van Boekel is weer op weg naar de Jupiler League. Dramatische beslissing bij de penaltys, telkens fout bij buitendspel, bal in het veld, voordeelmomenten en vasthouden. Die man was zo slecht dat Ajax mee ging in het belabberde niveau. Hoe kan je zoveel beter zijn, 0-5 voor moeten staan en zo de wedstrijd volledig uit handen geven. Doet mij denken aan Utrecht uit van verleden jaar, uiteindelijk moet je Heerenveen enorm bedanken dat je met een puntje naar huis mag. Wat een armoe.

Van boekel heeft lang in mijn straat gewoont en was vroeger feyenoord supporter maar ik ga dr niet van uit dat dit iets met deze wanprestatie te maken heeft al was die penalty wel het keerpunt

2 september 2012 om 19:50

Helaas, drie keer in vier jaar Ajax schandalig benadelen kan geen toeval zijn. Elke keer kosten zijn belachelijke beslissingen Ajax punten. Het wordt echt tijd dat de Knvb ingrijpt, dit kan zo niet langer doorgaan.

Ajax had 3 penals moeten hebben. Heerenveen 0. Wellicht dat de scheids dat de spelregels andersom waren ofiets. Alsnog verdient gelijkspel met een paar spelers die geweldig voetbalden en sommige die door de ondergrens gingen.

Kan iemand mij vertellen wat er met finbogason na rust gebeurde, zweefde hij boven het stadion vanwege zn 2 doelpntn tegen ajax?? Die kerel geen 1keer gezien na rust

2 september 2012 om 19:28

Wat dacht je ervan dat hij bijna geen fatsoenlijke bal meer kreeg. Want de Ridder, zoals aangekondigd niet 100% wedstrijd fit en dat was te merken hoe verder de wedstrijd zich vorderde. Ik denk dat Djuricic zijn slechtste wedstrijd tot nu toe heeft gespeeld, en oh man die Valpoort, wat was die dramatisch, echt een zo´n laag handelingssnelheid. Werd ook een paar keer terecht uitgefloten, waarom die niet gewisseld werd, is mij een raadsel. Dus ja dan heb je het over bijna alle mensen die de belangrijke aanvoer moet verzorgen. Doelpunt 1 was een foute terugspeelbal, dus niet niet eens uitgespeelde aanval. Doelpunt 2 van hem was door inderdaad een lekkere bal van Maracek, maar ook in de 1e helft kreeg hij weinig ballen, maar da werd verbloemd door die twee goals. Al met al lijkt me dit een zeer nuttige spits. Doet me een beetje aan Thomasson denken. Of hij zo goed wordt, valt natuurlijk nog te bezien. Maar het lijkt me geen jongen die gaat zweven, totaal niet, lijkt me, want werkte zich een slag in de rondte.

2 september 2012 om 21:49

Ah bedankt, Ik heb er niet zo opgelet, maar van valpoort vond ik vooral zn grote missers een drama

Heerenveen verdiende meer, maar was benieuwd geweest als hij bij de 2-1 had afgefloten wegens 2 ballen in het veld en die buitenspel dat het niet was. Jammer maar helaas je wordt een keer genaaid en andere keer wordt je tegenstander genaaid. Niks aan te doen 4 wedstrijden onderweg en alles is nog mogelijk. Tegen RKC moet het anders gaan en misschien speelt Babel wel ben benieuwd naar hem.

De 1-1 kon je aanrekenen op Rhijn waarom zo gekke terug speelbal? En Vermeer stond te ver uit zijn doel maar kon die niks aan doen hij wou proberen onderscheppen. 2-1 moest die langer in zijn doel staan en misschien zat hij dan niet. Vermeer heeft daarna ons goed geholpen en een punt nog mee laten nemen naar Amsterdam. Serero domme actie niet nodig geweest was beste man op het veld en dan dit. Minimaal 3 wedstrijden denk ik voor hem.

Ajax mag blij wezen met de punt die ze hebben gehaald ondanks een fouten van Boekel die dan misschien wedstrijd compleet anders was gelopen. Voor straf zou ik heel de selectie extra hard laten trainen.

Heerenveen goed gespeeld en verdiende meer.

wat een geweldige wedstrijd.

en dit zeg ik dan even uit objectiviteit hè
want man, wat deed me dit denken aan de onrust tegen utrecht in die wedstrijd met 6-4.
ajax had gewoon de wedstrijd vroeg kunnen beslissen met serero, boerrigter en de jong.
ja, als je dat dan niet doet (mede pech) en heerenveen krijgt dan ook nog eens een cadeau dan weet je gewoon dat het typisch zo'n dag wordt.
en ja, als dat de arbitrage vrolijk mee gaat doen in het foutenfestival en die beslissingen zijn duidelijk in je nadeel (beslissende momenten ook nog eens) dan is het al helemaal duidelijk dat het geen overwinning zou worden.

wat een fouten over en weer zeg, ajax had de wedstrijd kunnen beslissen, deed dat niet, krijgt rood (serero wilde de counter eruit halen, raakt zijn tegenstander ook niet bijzonder maar je weet gewoon dat zoiets als rood wordt gezien, zo jammer en lomp.) en dan moet je ineens tegen gaan houden.
vermeer liet toen eens zien dat hij zeer onrustig keept maar oh zo goed kan zijn op de lijn. (blijf daar dan ook eens zou ik zeggen, hij komt veel te vaak onrustig uit!)

ajax liet het na om de wedstrijd vroeg te beslissen, heerenveen liet het na aan het eind van de wedstrijd.
2-2 is zo wel terecht, de arbitrage moet zich schamen, echt ongelofelijk slecht gefloten.
penalty die geen penalty was, paar keer onterecht buitenspel afgefloten wat een grote kans was geweest etc.

Feit is dat Heerenveen niveau rechterrijtje is en dat Ajax dit met twee vingers in de neus had moeten winnen. Wanneer er chaos in de wedstrijd komt, kan Ajax nooit meer de rust terugbrengen. Lachwekkende wedstrijd was het gevolg. Snap ook niet dat mensen dit een goede wedstrijd kunnen vinden. Waardeloos gewoon.

Een leuke wedstrijd vol verassingen. Ik denk dat van Rijn vandaag een wijze les heeft geleerd want ik denk niet dat hij nog ooit een dergelijke terugspeelbal geeft. Alderweireld blijft een ietwat naïeve speler die vaak te lang wacht met het geven van een pas waardoor hij of een medespeler in de problemen komt. Ik denk dat Serero ook weer wat wijzer is geworden want een dergelijke overtreding zal hij denk ik niet nog eens maken. Schöne speelde vandaag matig en liet zien dat Ajax behoefte heeft aan een meevoetballende maar ook goed verdedigend ingestelde middenvelder mist.

Vermeer laat eens te meer zien dat hij geen controle heeft over zijn strafschopgebied. Hij durft echt geen enkele hoge bal te vangen waardoor hij Ajax in problemen bracht.

Een ouderwets ergelijke zondag. Wedstrijd met 2 gezichten. Ajax had met 0-3 de rust in moeten gaan als ze houtwerk niet tegen hadden. Van Boekel moet eventjes langs Hans Anders in de Hofstraat te Venray. Gelukkig ging die pingel er niet in, want ik heb nergens in de Knvb regelementen kunnen vinden dat het toucheren van de bal met de neus een overtreding is. Serero terecht rood. Ajax heeft zowel gezwijnd in de 2e helft als pech gehad. 2 duidelijke strafschoppen niet gegeven, duwen en daarna hands. Andere kant had Heerenveen een stuk 9f 4 100% kansen... Ongeacht alle fouten en arbitrale dwalingen is 2-2 een goede uitslag voor beide ploegen

Wat een belabberde wedstrijd van Ajax kant. Negen van de tien passes kwamen niet aan, en velen daarvan zorgden ook nog eens voor groot gevaar. De hele verdediging en met name Van Rhijn en Alderweireld vielen me vandaag tegen.

Ook zoals sommige hier al zeiden moet Boerrigter weer even naar Jong Ajax om ritme op te doen, want je kan toch zien dat hij nog niet helemaal topfit is. Siem de Jong en Sana waren vandaag niet erg opvallend. Op het middenveld vond ik Schöne echt veels te traag qua handelen en ik heb me weer lopen ergen aan Eriksen.

Eerlijk gezegd heb ik nooit, op wat mooie passes na, dat supertalent in Eriksen gezien en hoop dan ook dat ze hem zo snel mogelijk verkopen nu ze denken dat hij nog vele miljoenen waard is (al hoop ik ook dat hij me het tegendeel bewijst). Ik ben ook benieuwd wat de rol van Babel zal zijn 15 september tegen Rkc.


Koptekst slaat nergens op.

A: wanneer krijgen we net als bij hockey,terug kijken naar een video beeld
B ajax supporters mochten geen vlaggen,trommel;s etc het stadion mee innemen.
UIt protest droeg een ieder een wit of ajax thuis teneu.
C: scheidsrechter heeft duidelijk de jonge spelers bij Ajax om zeep geholpen,vanaf het moment dat er ontrecht een strafschop werd genomen.
D: Ajax faalde,had binnen 30 minuten al met 3-0 voor kunnen staan(de Jong wakker worden aub).
E: inderdaad Vermeer was duidelijk de eerste helft uit vorm.
F: Bus tegennhouden om hoegenaamd een brug lang open te houden,flauw maar wel de waarheid uit diverse bronnen.
G: Frank ,klasse,volgende keer beter.
H: wat ik al eerder riep,we missen een raddraaier in het team ala theo janssen
I: een 2e helft met 10man spelen.
F Conclusie: flauwe koptekst van deze review

Red: Ajax

2 september 2012 om 20:54

Haha die is goed : een scheidsrechter die de o zo volprezen talenten om zeep helpt .
En als klap op de vuurpijl : een brug die open stond.....
En ik dacht dat ik alle smoesjes wel gehoord had inmiddels.

2 september 2012 om 21:42

bij je puntje B, dan hadden je mede supporters hun maar beter moeten gedragen vorig seizoen, toen er een vlag in de hens stond.

Ajax begon goed, Serero raakte nog binnenkantpaal, als die dan zit win je dik. Rode kaart was terecht. Aan de andere kant had Heerenveen genoeg kansen om het af te maken, dus uiteindelijk moeten we (ajacieden) maar blij zijn met het punt.

Hier zie je de jeugdigheid van dit Ajax. Ik heb naar een waardeloze wedstrijd gekeken van beide kanten. kinderlijke fouten gezien achterin, een scheidsrechter dat helemaal de weg kwijt was. Hoe presteren ze het elke keer weer om een wedstrijd die je op een bepaald moment kan beslissen zo makkelijk weg te geven. conclusie Serero heeft Ajax letterlijk maar 1 punt bezorgd want er zat veel meer in.

zo jammer dat altijd de scheidsrechter de schuld krijgt goed hij nam een paar rare beslissingen maar soms zit het mee en soms tegen.ajax mag blij zijn met 1 punt en de handen tijf dichtknijpen.ik hoor de ajaxieden nog roepen walkover dit walkover dat het is en blijft voetbal.het was een vermakelijk potje voetbal voor de neutrale toeschouwer.mooi voor alfred dat hij 2 keer scoort zal derksen leuk vinden met zijn opmerking een of andere 2e rangs spits uit ijsland hahahaha.

Ik heb nu bijna alle wedstrijden van heerenveen gezien, en het is iedere wedstrijd spectaculair. Wellicht niet altijd in doelpunten uitgedrukt, maar op de 1 of andere manier maken ze veel fouten, maar door hun strijd laten ze andere ploegen ook veel fouten maken. Marco van Basten Moet een goed tactische coach zijn, want al zijn teams zijn lastig te verslaan gebleken. ook toentertijd met Ajax, met name in de Euro League. Alleen was en wellicht is, het geen people manager.

Gelijkspel terecht. Ajax had de eerste helft al 4-1 voor moeten staan. Heerenveen na de rode kaart van Serero (wat bezielde hem?) stukken beter. Kenneth Vermeer was fantastisch, prachtige reddingen.
Over 90 minuten genomen is een gelijkspel terecht.

Ik schuif niks af op de scheidsrechter maar wat was Polletje van Boekel hopeloos slecht.

2 september 2012 om 19:48

Je mag de schuld niet afschuiven op de scheidsrechter. Ajax heeft de wedstrijd zelf uit handen gegeven, de scheidsrechter kan daar helemaal niets aan doen. De enigen die schuld hebben zijn de spelers, die dachten na de afgelopen wedstrijden zonder tegenstand, wel weer even te kunnen winnen. De enige die vandaag goed was was uiteindelijk Kenneth Vermeer.

2 september 2012 om 20:07

Ik zeg toch dat ik niks afschuif op de scheids? Het enige wat ik doe is zeggen dat hij slecht floot.

2 september 2012 om 20:29

Nou 4-1, Heerenveen miste een (weliswaar onterechte penal), miste een 1 op 1 situatie, twee keer corner van de lijn en profiteerde slechts eenmaal van gepruts achterin. Het slechte voetbal van Dijks bleef door een matig optreden van Valpoort nog onbestraft. Ajax kreeg inderdaad ook beste kansen, maar scoorde ook erg gelukkig.

Een 4-4 of 4-3 voor Ajax was realistischer geweest.

af en toe lijkt het wel of er mensen in het veld staan die laagbegaafd zijn. Echt bij zowat iedere wedstrijd die ik zie, zie ik spelers dingen doen waarbij ik echt denk van, Waarom DOE JE Dit??? lol.

bij az die twee gele kaarten die nergens op slaan. Bij ajax serero die verder goed speelde en net de 2-2 had gemaakt en dan zon oerdomme overteding maakt. Waarom?

Lijkt wel of er zo vaak iets knapt bij een speler en daardoor iets onbegrijpelijks doet.

2 september 2012 om 19:43

Het is inderdaad geen hoog na denk niveau maar dat is de onervarenheid van de spelers denk ik

2 september 2012 om 19:52

Ik vind dat altijd zo makkelijk om de onervarenheid altijd maar aan te wijzen als schuldige.

Je ziet zo vaak dingen, die in de C-tjes, B-tjes en A-tjes ook al niet kunnen.

iedernormaal denkend persoon weet toch dat zon sliding als serero maakt niet kan en zo onnodig is?

Vandaag is precies gebeurd wat ik de afgelopen wedstrijden heb zien aankomen. Ajax heeft de afgelopen 2 wedstrijden alleen maar ruim gewonnen omdat er geen enkele vorm van tegenstand was. Ajax speelde die wedstrijden zelfs helemaal niet goed. Tegen PSV werden ze al met de neus op de feiten gedrukt en dat gebeurde opnieuw tegen AZ. Nu zag je dat Ajax zich helemaal geen raad wist met de fysieke speelstijl van Heerenveen. Daarbij komt dat een speler als Schone te traag is en Dijks en Van Rhijn nog lang niet klaar zijn voor het grote werk. Nu werd ook eindelijk eens dat eeuwige terugspelen op de keeper van Ajax goed afgestraft.
Ik heb voor de wedstrijd al gezegd dat Ajax hier weleens averij zou kunnen oplopen, maar toen werd ik helemaal voor gek verklaard omdat Ajax fantastisch aanvals- en positiespel liet zien. Maar helaas heb ik gelijk gekregen. Dit Ajax (zonder Janssen) is gewogen en te licht bevonden.

Even met de voetjes weer op de grond. Na wonderschone acties en doelpunten van de afgelopen wedstrijden liet het talenteam het vandaag liggen. Kan gebeuren maar het moet niet door zetten. We worden niet weer kampioen met 70 puntjes daarvoor zijn Psv en Twente dit jaar te sterk verwacht ik.

Zo zeg, Heerenveen kreeg zoveel kansen op het eind. Vermeer keepte een wereldpartij. Als Heerenveen zorgvuldig met de kansen omgingen konden ze echt dik winnen vandaag.

Niet alleen het publiek is de grote winnaar .
Ook in enschede en eindhoven zijn ze verheugd over dit totaal onverwacht puntverlies van de ploeg boordevol jonge talenten.
Heerenveen heeft zichzelf tekort gedaan door in de tweede helft de trekker niet over te halen want de tegenpartij was rijp voor de slacht.

Heb alleen samenvatting kunnen zien en wat ik eruit op kon maken is dat Ajax het al eerder af had kunnen maken maar het zichzelf zeer moeilijk maakte om de bal er maar niet in te schieten. Toen de rode kaart viel heeft Vermeer nog een punt gered. Dus uiteindlijk wel een terecht gelijkspel alhoewel je het Heerenveen ook wel mag aanrekenen dat ze tegen 10 man niet op voorsprong kunnen maken. Maar ja er staat ook niet voor niets een keeper op goal.

Helaas, Ajax niet gewonnen. Competitie duurt nog lang en de stand gaat zeker nog veranderen. Twente heeft nog geen moeilijke tegenstander gehad en gaat zeker nog veel punten laten liggen. Was vandaag al bijna gebeurd, al moesten de amateurs van VVV weer een domme fout maken. PSV overtuigt ook nog niet en had weer eens een rode kaart van de tegenstander nodig om flink uit te halen. We kijken wel waar we staan over 10 wedstrijden en supporters die nu al geen vertrouwen meer hebben kunnen beter geen voetbal kijken. Ik ben ervan overtuigd dat Ajax in mei weer met de schaal staat. Fijne avond nog!

Zorgelijk is dat Erikssen nog steeds niet het verschil kan maken.

2 september 2012 om 20:55

afwachten het is een talent.....

De eerst 20/25 min waren O.k. en op niveau van de vorige wedstrijden. Er leek compleet niks aan de hand. Vervolgens nam de jeugd het heft definitief in handen, met alle gevolgen van dien.

Ajax heeft een middelmatige ploeg. Ik ben bang dat we voor de winterstop weer op grote achterstand staan van PSV en Twente. Ik verwacht echter niet dat deze ploegen veel punten zullen verspelen zoals vorig jaar.

Lucky Ajax , al had de kwaliteit van Vermeer er ook mee te maken. Hveen had desalniettemin gewoon dik moeten winnen.

Vooraf had ik een vrij gemakkelijke overwinning verwacht van Ajax, toch een team dat veel scorend vermogen heeft. Dit gevoel werd versterk door een erg aanvallende opstelling.
Ajax begon voetbaltechnisch wat beter, in balbezit gebeurde meer en er was meer dreining. Heerenveen loerde vooral op fouten en op de counters. Ajax ging een aantal keer de fout in en daardoor kregen beide partijen goede kansen. Ajax komt met wat geluk op 0-1.
Na de 0-1 begon Heerenveen meer te voetballen en meer druk te zetten. Toen kwam gelijk de zwakte van Ajax aan het licht, een matige verdediging en fysiek zwakke aanvallers. Heerenveen komt op 2-1 (1-1 door wederom geklungel).
Bij rust was de kansverhouding redelijk in evenwicht met een licht voordeel voor Ajax.

Na rust begon Ajax veel beter en kwam snel de 2-2. Heerenveen kwam weer iets beter in de wedstrijd en had geluk met de terechte rode kaart van Serero. Daarna was het Heerenveen dat het spel maakte, waarbij Ajax zo nu en dan gevaarlijk was op de counter.
Uiteindelijk een terechte puntendeling denk ik.

Over de scheids; hij was inderdaad niet best. Gaf een onterechte strafschop, onthield Ajax er misschien 1, maar in dat geval Heerenveen ook 1 (na een corner werd een speler van achter neergelegd).
Daarnaast gaf hij veel te snel gele kaarten, greep hij niet in bij kaartenvragerij van met name Ajax spelers.

Geachte Voetbalzone-bezoekers,

Ik heb hier meerdere items benoemd zien worden, zoals ajax speelde slecht, Heerenveen verdiende om te winnen, slechte scheidsrechter en Heerenveen mistte alle kansen. Ik deel mijn mening bij deze met jullie de enige juiste en die aansluit op al deze items in mijn ogen.

Ajax begint voortvarend aan de wedstrijd 14'de minuut 0-1 en vervolgens grote kans op 0-2, valt deze is de wedstrijd simpelweg beslist, Heerenveen laatste weken niet bij machte om goed te spelen en Ajax te sterk om dit nog weg te geven. Neemt niet weg dat hét moment in de wedstrijd toch de gruwelijke arbitrale dwaling van de betreffende scheids is, de beste man meent in de 20'de minuut een handsbal waar te nemen bij Alderweireld, hoe is mij nog steeds een raadsel en hij fluit mijn inziens ook nog op appél van een Heerenveen speler. De daarop volgende elfmetertrap wordt dan wel gemist, de ban is gebroken, Heerenveen wil zich revancheren voor dit beroerde moment en gaat aanjagen, waarop het publiek erin begint te geloven. Deze ziekte heerst er voor Ajax altijd tegen volksclubs, denk terug aan de krankzinnige pot tegen Utrecht en ga zo maar verder. Deze pot van vandaag wordt bestempeld als knotsgek. Ajax is niet opgewassen tegen dit vreemde mechanisme waarop een hetze ontstaat op het veld en op de tribune. Oftewel: Ajax verliest haar terrein door een volkeren opstand ingeleid door een scheidsrechterlijke dwaling.

Mijn inziens had Ajax gewoon gewonnen als dit voorval niet had plaatsgevonden...

Ben benieuwd naar jullie meningen!

2 september 2012 om 20:40

Als je als prof club niet tegen een fantiek uitpubliek kan en een onterechte gemiste strafschop niet kan verkroppen dan verdien je het simpelweg niet om te winnen.
Maar je reactie is er wel weer 1 om te gillen want deze smoes had ik nog niet eerder gehoord uit amsterdamse hoek : "volkeren opstand???"
En dat terwijl ik dacht ze toch wel allemaal gehoord te hebben in de loop der jaren : het weer het veld de scheids om 11 uur spaghetti het speelschema etc etc.
Een stel duur betaalde profs dat zich in jouw ogen laat piepelen door een juichend publiek......
Het moet niet gekker worden.

2 september 2012 om 20:43

Hallo, hij mist de penalty. Door deze gegeven en onterechte penalty verzuimt de scheidsrechter enkele minuten later te fluiten voor een glasheldere penalty voor Heerenveen. Ajax had vandaag de scheids een keertje niet mee en kreeg dus het gebruikelijke arbitrale steuntje niet waardoor vaak de tegenstand gebroken wordt, dus om daar over te klagen is redelijk bizar.

Mooi pot. Leuk voor Ajax dat ze na de wanvertoningen van NAC en NEC wel tegenstand kregen. Ajax goede kansen op de 2 0, maar dat Heerenveen in het laatste half uur niet scoort is werkelijk ongelooflijk, ook dankzij een zeer sterke Vermeer. Vond Sana erg zwak bij een beetje tegenwind trouwens.

Wat een zielige Ajax supporters hier zeg! En maar zeiken over de scheids , allemachtig.

De fout van de pingel is niet beloond dus ook geen voordeel bij gehad.
De rode kaart terecht.

En dan maar zeuren en zeuren!
En dan moet Heerenveen blij zijn met een punt , kom op zeg!
Kansen werden niet benut maar wacht dacht je dan van de kansen van Heerenveen en met name valpoort en kums van een paar meter!

Ajax stond te wankelen en moet van geluk spreken dat ze een punt hebben.

En maar zoeken naar een pingel , doe dat dan niet zo opzichtig dan krijg je ook niks als het een twijfelgeval is.

Geef gewoon toe dat jullie na de rode kaart gemazzeld hebben.

Vooraf we rollen ze wel op het is niks meer en het is maar een middelmatig team!

Pure arogantie !

Doe mij maar de Feyenoord supporters maar!

2 september 2012 om 22:13

helemaal mee eens met dat praat van "we hadden voor rust wel 5-0 voor moeten staan" heb djuricic anders oook alleen op de keeper af zien gaan nog een gevaarlijke corner die erin had gemoeten
die pingel die erin had gemoeten zo kon het dus ook voor rust 5-1 voor heerenveen staan als ik alles met een heerenveenbril bekijk

Kom net terug uit het stadion. Maar wat was Ajax vandaag slecht. Heerenveen had zeker moeten winnen, natuurlijk hadden ze het voordeel van een man meer. Al met al gaat het stukje bij beetje beter met Heerenveen, het is zeker nog niet goed, maar heb er alle vertrouwen in.
Van Ajax had ik echt veel meer verwacht en vooral door de praatjes van de Ajax supporters vooraf, ben ik toch wel blij met dit gelijkspel.
Wat de scheidsrechter betreft, zat met de penalty goed mis, rode kaart was natuurlijk terrecht. Verder vond ik hem zeker niet in het voordeel van Heerenveen fluiten, eerder in het voordeel van Ajax.

De huidige, jeugdige, toekomstige jeugd van Ajax heeft een punt te danken aan notabene de senoir van Ajax....

Het nieuwe beleid begint nu al af te brokkelen?

Jonge. 'eigen jeugd', laat vandaag compleet van zich af weten: Blind, Dijks, Van Rhijn...

Boerrichter, Boccarra, Sana? Waarschijnlijk tegenwoordig óók al als eigen jeugd bestempeld, terwijl ze allemaal gekocht zijn? Ook niet gezien!

Twee redelijke tegenstanders ( Heerenveen en AZ) vier verliespunten. NEC en NAC zware off-days 6 punten..

Dan moet de Champions League nog beginnen........

'van Boekel grote winnaar bij zelfgecreëerd spektakel stuk' was een toepasselijkere kop geweest. Wat een schande! Ajax mist natuurlijk een hoop kansen en die overtreding van Serero was nogal onnodig en dom. Maar wat was die scheids aan het falen. Niet normaal.

Vandaag heb ik voor het eerst gezien wat ik al vermoedde.

De selectie van Ajax is niet goed genoeg. Ik heb het al vaker aangegeven, maar door chronische blessures hebben we met veel 'halve' spelers te maken en spelen we zelden met ons beste elftal. Spelers als Babel en Poulsen erbij halen is ook niet de oplossing denk ik.

Kortom, Marc heeft waarschijnlijk leuke talenten voor de toekomst aangetrokken, maar te weinig gedacht aan het heden.

Ik denk dat alleen maar jeugd kopen en opstellen Ajax een hoop punten gaat kosten. Blijkt wel, na 2 tegenstanders als Heerenveen en Az.....

De enige mannen op 't veld zijn Moisander, Alderweireld en Vermeer, de rest is véél te onervaren. Eriksen laat véél te weinig zien, gezien z'n status als 'super'talent......

Het was een zeer aantrekkelijke wedstrijd , vooral door het score- en wedstrijdverloop. Eerst had Ajax het karwei moeten en kunnen klaren, in het laatste deel van de tweede helft had Heerenveen de trekker moeten overhalen. Duidelijk zichtbaar dat Ajax met een veredeld jeugdteam in de steigers staat en dit seizoen pieken en dalen zal beleven. Heerenveen kan hier ook mee vooruit en moet bedenken dat ze tegen 3 topclubs niet 1 keer hebben verloren. Dissonant in de wedstrijd (of niet?) was overduidelijk Pol van Boekel. Maar weer een paar weekjes rust, lijkt mij.....

ik vind 2-2 een goeie uitslag
1e halft vergeet ajax het aftemaken
en 2e helft door rode kaart vergeet hereveen het af temaken
mede door het goeie keepers werk van vermeer
ik vond trouwens de scheids wardeloos

Wat is die verdediging van Ajax slecht zeg. Tot nog toe 5 officiële wedstrijden(inclusief de JC schaal) en al 9 doelpunten tegen. Dat wordt straks nog wat in de CL als die andere drie weten dat het doelgemiddelde wel eens bepalend kan gaan worden voor de tweede plaats. Die Aldeweireld is in mijn ogen niets beter dan Bouma, denkt zelf dat hij een tweede Vertongen is.

al dat geleuter over de scheidsrechter en over het B team van Ajax , stop nu hier eens mee het enigste wat jullie moeten doen is winnen , en als je dat niet kunt dat mankeert er wat aan het elftal en niet aan de scheidsrechter of aan de pech die jullie altijd hebben , ben ook eens positief en zeg dat dit een normale uitslag is en niet altijd ( eeuwig oorzaken zoeken ) waarom jullie punten verspeeld hebben , bedankt vermeer maar want die pakt nog een punt voor jullie anders had je met lege handen naar A'dam teruggegaan !!!!!!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren